ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ ΠΡΩΙ ΤΗΣ 31/1/2007.

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο Μέλος για να αποστείλετε μία απάντηση.
Για να εγγραφείτε, κάντε click εδώ. Η Εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Ανάλυση Οθόνης:
Όνομα Μέλους:
Password:
Διαμόρφωση: Bold Πλάγια Υπογραμμισμένα Κεντρική Στοίχιση Εισαγωγή Υπερσυνδέσμου Εισαγωγή Email Εισαγωγή Εικόνας Εισαγωγή Κώδικα Εισαγωγή Αποσπάσματος Εισαγωγή Λίστας Εισαγωγή Smilie
   
Μήνυμα:

* HTML ΑΝΕΝΕΡΓΗ
* Κώδικας Forum ΕΝΕΡΓΟΣ

 
Μέθοδος:
Επιλέξτε για να συμπεριλάβετε την ψηφιακή Υπογραφή του Προφίλ σας.
     
Α Ν Α Σ Κ Ο Π Η Σ Η     Σ Υ Ζ Η Τ Η Σ Η Σ
Αρχική Τοποθέτηση
medtech Απεστάλη: 31/01/2007, 08:30:47

Σήμερα ο Καμπουρακης με αφορμή τις χθεσινές απειλές εκ τηλεφώνου του δικηγόρου της αγύρτισσας που διαφημίζει τον ελαιοπολτοχυμο ως πανάκεια (κάνει καλά από τις αιμορροΐδες έως τον καρκίνο…) έκανε ειδικό αφιέρωμα.

Ο δικηγόρος της κομπογιαννιτισσας χθες στις 11 το βραδυ,τηλεφωνικά απείλησε και τους 2 δημοσιογράφους και μια καρκινοπαθή που εμφανίστηκε στην εκπομπή να δώσει την μαρτυρία της για τους κατά καιρού αγύρτες ("κάθε 6μηνο εμφανίζεται και από ένας") με μηνυσεις(ακουγαν λεει από το ακουστικό να φωνάζει και η άλλη από μέσα «που μου σουρατε τοσα ,θα παω αλλου να δώσω θεαματικότητες»!!!).

Συνταγή ιαματικού αφεψήματος για τον κάλο στο κεφάλι
by dr.Kabourakis.
----------------------------------------------------
Υλικα

Ελαιοφυλλα
Φάκες ψιλές.
Κετσαπ
Απιονισμενο νερο χωρις χλώριο
Ρίγανη.

Εκτελεση.

Τα χώνουμε όλα στο μπλεντερ και το βάζουμε στο γρήγορο.

Στιγμιότυπα από την εκπομπή:
----------------------------

Κ:«Θα σου φτιάξω ένα αφέψημα …»
Ο:»Να με στείλεις στον τάφο κατευθείαν»…
Κ « Οοοχι…αποκλείεται αυτό το πρότεινε ο γιατρός του Θουκυδίδη και ο Νοστραδαμος,οι αρχαιοι σοφοί άρα θα σε κάνει περδίκι».

Ο.«Αυτό τι είναι»?
Κ. «ρίγανη για την γεύση»

Ο.«Που είναι ο δοκιμαστής της Aυλής»?

Δήλωση καρκινοπαθούς που ταλαιπωρήθηκε από τσαρλατάνους (αυτή που απειλησε ο δικηγόρος της κομπογιαννίτισσας με τα ελαιοφύλλα).:

«ο καρκίνος είναι αθώος μπροστά σε αυτά».

Περισσότερες λεπτομέρειες:
--------------------------
Οι Καμπουρακης και Οικονομεας περιέγραψαν πως για να αποφύγει την ενοχοποίηση η αγύρτισσα με τα ελαιοφυλλα,ζητησε να φέρουν καρκινοπαθείς που έχουν καταπιεί τον πολτό να καταθέσουν αυτοί ότι γιατρεύτηκαν,να μην ακουστεί άμεσα από το στόμα της («εγώ τους γιάτρεψα») γιατί αυτό είναι φυσικά παράνομο.Επειδη αρνηθηκαν να γινει κατι τετοιο,δεν εμφανιστηκε στην εκπομπη τους.Πηγε στην Δρουζα(που παρολο που εγινε ψητη στα καρβουνα πριν από χρονια σε διαρκεια πυροβασιας μετα από συμβουλη ομοιοπαθητικου αγυρτη,μυαλο δεν έβαλε…).

Τα έχωσαν και στην Δρούζα (υπενθυμίζοντας πως είχε τσουρουφλιστεί όταν ήταν έγκυος σε πυροβασία που της είχε συστήσει ομοιοπαθητικός «για να έχει ανώδυνη γεννα»).

Ο Καμπουρακης κατάθεσε την δική του εμπειρία.Πως οταν ο πατέρας του προσβληθηκε απο λευχαιμία,τον πλησίασε ένας μάγκας στο νοσοκομειο και του είπε:«ο πατέρας σου θα σταματήσει την χημειοθεραπεια,θα του φέρω εγώ το ειδικό μου φάρμακο από καβούρια θα μου χώνεις 10.000 δρχ την φορά(εκείνο το καιρό ο Καμπουρακης είχε μισθό 40000) γιατί τα καβούρια τα φέρνω αεροπορικώς από την Κρητη,σε 3 μήνες ο πατέρας σου θα έχει γίνει περδίκι».

Η πρόεδρος των καρκινοπαθών κατέθεσε ότι τέτοιου είδους περιστατικά βλέπουν κάθε μέρα.

Ο ογκολογος δήλωσε ότι σημασία έχουν οι κλινικές μελέτες όχι οι ανέκδοτες μαρτυρίες.Δήλωσε ότι η φύση του νοσήματος είναι τέτοια που μπορεί να έχει ποικίλη εξέλιξη και να συμπέσει μια σπάνια περίπτωση μακροχρονιας επιβίωσης με την λήψη ενός άχρηστου παρασκευάσματος και να νομίσει λανθασμένα ο ασθενής ότι το παρασκεύασμα οφείλεται γιαυτην την ευτυχή κατάληξη που έτσι κι αλλιώς θα συνέβαινε,με λήψη ή χωρίς δηλαδή.

Καταθετηκε επίσης ότι οι δηλώσεις των Καραμετα και της αγύρτισσας με τα ελαιοφυλλα ότι ΔΕΝ χρηματίζονται είναι ΨΕΥΔΕΙΣ.Και ο Καραμετας και αυτή τα παίρνουν χοντρα.(τον Καραμετα τον είχε πιάσει κρυφή κάμερα να ζητάει 300 ευρω για ένα μπουκαλακι,πήγε η δημοσιογράφος για να δοκιμάσει εάν όντως έδινε το φάρμακο του αφιλοκερδώς,του έδωσε δοκιμαστικά 20 ευρω και αυτός την αποπήρε με τα χειροτερα λογια.Η αγύρτισσα με τα ελαιοφυλλα έχει μαγαζί).

Σημείωση.
---------
Η αγύρτισσα με τα ελαιοφυλλα δηλώνει ομοιοπαθητικός. Η ομοιοπαθητική και λανθασμένες αρχές έχει και αποτυγχάνει παταγωδώς στις κλινικές δόκιμες.Η ομοιοπαθητική είναι ψευτοιατρικη και ψευτοφαρμακευτικη.

Κατα την δικη μου κριση:
Μια αξιόλογη εκπομπή γενικα.


The plural of anecdote is not data.

ΟΙ 7 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (** Από την Νεώτερη στην Παλαιότερη **)
Troll Απεστάλη: 17/02/2007, 00:51:54
quote:
Εμ βεβαια.Κλαιγονται απο την μια οτι δεν εχουν και αναγκαζονται να κλεβουν και απο την αλλοι δαπανουν δισεκαττομυρια.Το ακρων αωτον της υποκρισιας.Καλα κανουν και τους χωνουν μηνυσαρες μετα.


Μήπως είσαι λίγο αδικη;

Τι φταιει ο απλός λαός που πεινάει, αν οι ηγέτες του τον καταδυναστευουν;

Μπορούν βέβαια να επαναστατήσουν ενάντια στους ηγέτες τους.

Αλλά επειδή δεν το έχουν κάνει ακόμα, έτσι απλά τους μπορούμε κατακρίνουμε;

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


stanfromgreece Απεστάλη: 16/02/2007, 12:56:26
Οκ φίλε! No Problem! Τέλος καλό όλα καλά!
αγνοών Απεστάλη: 16/02/2007, 12:07:20
stanfromgreece,
συγγνώμη για την παρεξήγηση...

θεωρώ ότι δόθηκε πολύ έκταση σε ένα θέμα άσχετο με αυτό που συζητάμε

δε σε ειρωνεύτηκα και ούτε είχα τέτοια πρόθεση,
ελπίζω να με καταλαβαίνεις...

η ουσία είναι ότι όταν τελικά διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε άλλη ελπίδα,
εμπιστεύθηκε την κλασσική χημιοθεραπεία

πάντως,δεν υπήρχε αρνητική πρόθεση εναντίον σου και το τονίζω ξανά

stanfromgreece Απεστάλη: 12/02/2007, 08:36:49
Φίλοι καλημέρα...
Αγνωόν...δεν είπα ότι λύνω τις διαφορές μου με κλοτσομπουνίδια... μίλησα για την γενικότερη ατμόσφαιρα του φόρουμ (ούτε για εσένα προσωπικά έγραψα)..τώρα αν εσύ αυτό κατάλαβες...τί να σου πώ... πολύ ειρωνικό ύφος βλέπω και δεν μου αρέσει... τώρα για την ερώτηση που έκανα, ναί αληθινή είναι,δεν κατάλαβα,γιατί η απορία σου? Διάβασα σε ένα άλλο site ένα κείμενο του μακαρίτη του Παύλου Σιδηρόπουλου που έκανε λόγο για ένα εξώφυλο δίσκου του Bob Marley στο οποίο εμφανιζόταν με μπάλα ποδοσφαίρου,και θέλω να μάθω πιό είναι. Κακό είναι?
Οσο για τα υπόλοιπα με κάλυψε πλήρως η φίλη Medtech...
Troll Απεστάλη: 11/02/2007, 19:11:03
quote:
Μα πως δεν το ειχα σκεφτει τοσο καιρο να ιδρυσω μια φαρμακοβιομηχανια και να λυσω το προβλημα της ανθρωποτητας ?
Προς το θα παω να αγορασω μια τεραστια εκταση στην εθνικη οδο τη Δευτερα το πρωι να αρχιζω να χτιζω το Μεγαθηριο μου και βλεπουμε για τα υπολοιπα.

Πολύ καλή ιδέα.

Αν θέλεις μπορούμε να συνεργαστούμε.

Εχω τρόπο να πάρουμε τεράστια επιδότηση απο το Γ' Κοινοτικό Πλαισιο

Θα τα παιρνουμε απο την ΕΟΚ και θα τα δίνουμε τσάμπα.

Θα είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία και δεν θα έχουμε προβλήματα με την Εφορία.
Θα εκπίπτουν τα πάντα...


ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


medtech Απεστάλη: 11/02/2007, 18:10:25
quote:
Για τη φραπελιά νομίζω πως ξεφούσκωσε το θέμα, πήρε τη δημοσιότητα που ήταν να πάρει και τελείωσε. Σαφέστατα όμως, πρέπει να γίνει έρευνα σοβαρή και ανεξάρτητη για να αποδειχθεί η (μη) αποτελεσματικότητα της και να κλείσει το θέμα.

Aγαπητε Αναζητητη,

Θα ξεπηδούν συνεχεία περιπτώσεις όπως της φραπελιας,οσο ο κοσμος εχει άγνοια από επιστημονική αξιολογηση των φαρμακων και οσο η πολιτεια για διαφορους λογους επιτρέπει σε μη επιστημονικούς θεραπευτες να αλωνίζουν αχαλίνωτοι.

Στην σελιδα 1 του παροντος τοπικ αναφερονται οι λογοι για τους οποιους πρεπει να υπαρχει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ (πειραματα in vitro και in vivo) και να μην βασιζόμαστε σε περιστασιακές μαρτυριες θεραπειας ή αποτυχιας για να βγάλουμε συμπέρασμα για την αξια μιας θεραπευτικης μεθοδου.
Ας ελπίσουμε ότι η φραπελοιστορια θα αποτελεσει έναυσμα για αυστηρότερους ελεγχους.

quote:
Το θέμα όμως για τις φαρμακευτικές παραμένει. Δηλαδή, από τη μια έχουμε το ένα άκρο, τους εναλλακτικους, τους ομοιοπαθητικούς (σύμφωνα με σένα πάντα) κτλ και από την άλλη έχουμε την κλασική ιατρική.

ΛΑΘΟΣ.Η ιατρικη δεν διακρίνεται σε κλασσική και εναλλακτικη.Απο την μια εχουμε την επιστημονικη ιατρικη και από την άλλη την μη επιστημονικη ιατρικη.Τους λογους γιατί η πρώτη υπερέχει τους ανάλυσα στην σελιδα 1.Ειπαμε και το γιατί τα γιατροσόφια αλλά και η «εναλλακτική ιατρικη» εξακολουθούν να είναι δημοφιλή:

Τα γιατροσόφια βασίζονται για να πείσουν σε μεμονωμένες,ανεκδοτες μαρτυρίες θεραπειας ("το ηπια εγω και εγινα περδικι εκεί που ήμουν του θανατα")ή στην υποτιθέμενη αρχαία σοφια («το χρησιμοποιουσαν και οι αρχαιοι αρα κανει καλο») ή στην βασική εσφαλμένη αντίληψη του «ειναι φυσικό προϊόν,άρα είναι καλο και ασφαλες»),στην καχυποψία και την συνομωσιολογια ("υπαρχει θεραπεία για τον καρκίνο αλλα το κρυβουν οι φαρμακευτικές για να μην χάσουν λεφτα"),στο συναίσθημα ("βαθιά μεσα σου το ξερεις οτι ειναι καλο"),στην διαθεση του ανθρωπου να παρει την μοιρα στα χερια του ("δρασε εσυ για να γινεις καλα"),στην απελπισια ("εισαι που εισαι χαμενος γιατι να μην δοκιμασεις και αυτο τι εχεις να χασεις?") κτλ.Επειδη ο περισσοτερος κοσμος (αναμεσα τους πολιτικοι, δημοσιογραφοι,καλλιτεχνες,δικαστικοι,εισαγγελεις αλλα και καποιοι ακαδημαικοι) δεν εχει ΙΔΕΑ απο επιστημονικη αξιολογηση των θεραπειων,τα περισσοτερα γιατροσοφια εξακολουθουν να ειναι δημοφιλη και να χρησιμοποιουνται αχαλινωτα.Συνηθως μονο αν γινει το μπαμ και αρχισει να πεθαίνει κοσμος,ξυπναει η πολιτεια και παιρνει μετρα».

Με αλλά λογια αν ακολουθησεις την άνωθεν διαδικασια θα καταφερεις να πεισεις κάποιους ότι ακομα και το σκέτο νερο θεραπευει πασα νοσον και πασα μ….Μπορεις να πεισεις κάποιους ότι η κατάποση σκετου νερου μπορει να θεραπευσει ακομα και σοβαρες ασθενειες όπως ο καρκινος και το AIDS.

quote:
Δε νομίζω κανείς μα κανείς να υποστηρίζει ότι η κλασική ιατρική είναι στο απυρόβλητο. Και μη μου αναφέρεις τώρα περί ομοιοπαθητικής, τα είπαμε αυτά. Η ιατρική σήμερα είναι μια κερδοσκοπική επιχείρηση και όχι το λειτούργημα που ήταν κάποτε.

Μην τα ισοπεδωνεις όλα.Δεν νομιζω ότι υπηρξε γιατρος ή φαρμακοποιος που να μην ηθελε να πληρωνεται για τον κοπο του,εάν από το επαγγελμα του εβγαζε τα προς το ζειν και δεν ειχε άλλες πηγες εισοδηματος.Εδω όπως ξαναειπα δεν θετω το θεμα της κερδοσκοπιας. Εδω εντοπιζω τα πλεονεκτηματα της επιστημονικης ιατρικης σε συγκριση με μη επιστημονικες θεραπευτικες μεθοδους.Κερδοσκοπια θα βρεις και στις 2 αυτές υποδιαιρέσεις με την διάφορα ότι η πρώτη με το σύστημα του peer review κατορθώνει να εντοπίσει τις «κλεψιές» αλλά και τα άδολα σφαλματα και να αυτοδιορθωνεται ενώ στην δεύτερη δεν υπάρχει αντίστοιχος ελεγχος.Μπορει κάποιος να μην παίρνει ΦΡΑΓΚΟ για τις θεραπείες που παρεχει,να είναι ενας αλτρουιστής γεμάτος αυτοθυσία αλλά να εξακολουθεί να είναι ένας άχρηστος θεραπευτης.Δεν είναι οι προθέσεις του κατασκευαστή που επικυρώνουν την αξια μιας μεθοδο.Ειναι η μεθοδολογια της αξιολογησης της.Εχεις καμια ωφελεία από την χορήγηση μιας δωρεάν αλλά άχρηστης θεραπευτικης μεθόδου? .

quote:
Ο νόμος της αγοράς , που είναι διεθνής και ισχύει παντού και πάντα, είναι πολύ απλός: ελαχιστοποιείς τα έξοδα, μεγαλώνεις τα έσοδα και έτσι μεγιστοποιείς το κέρδος. Πως εφαρμόζεται αυτό στις φαρμακευτικές;

Μου αρεσει που στην βιομηχανια της υγείας κατατάσσεις μόνο τις φαρμακευτικές που ακολουθουν τη επιστημονικη ιατρικη και όχι και τις φαρμακευτικες που ακολουθουν τις τσαρλατανε μεθοδους.Παρε ένα παραδειγμα αισχροκερδείας από βιομηχανια “εναλλακτικης ιατρικης” (συγκεκριμενα από την βιομηχανια της ομοιοπαθητικης):

Το Oscillococcinum, ένα προϊόν 200C «για την ανακούφιση του κρυολογήματος και των συμπτωμάτων παρόμοιων με της γρίπης» περιλαμβάνει «διαλύματα» που είναι ακόμα πιο παρατραβηγμένα.Το «δραστικό του συστατικό» προετοιμάζεται με τη επώαση μικρών ποσοτήτων συκωτιού και καρδιάς φρεσκοσφαγμένης πάπιας για σαράντα ημέρες.Το διάλυμα που προκύπτει φιλτράρεται,στεγνωνεται υπό ψύχος, ενυδατώνεται ξανά,αραιώνεται επανειλημμένα και τοποθετείται σε σφαιρίδια ζάχαρης.Εαν έστω ένα μόριο από την καρδιά ή το συκώτι της πάπιας επεβίωνε της αραίωσης,η συγκέντρωση του θα ήταν 1 προς 100 εις την 200.Αυτος ο τεράστιος αριθμός που έχει 400 μηδενικά,είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό μορίων που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στο σύμπαν (περίπου ένα googol,που είναι ένα 1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά).Στο τεύχος της, της 17ης Φεβρουάριου του 1997 η US News & World Report τόνισε ότι μόνο μια πάπια τον χρόνο απαιτείται για να παρασκευαστεί το προϊόν που είχε πωλήσεις 20 εκατομμυρίων δολαρίων το 1996.Το περιοδικό βάφτισε εκείνο το άτυχο πτηνό «η πάπια των 20 εκατομμυρίων δολαρίων».

20 εκατομμύρια δολλαρια από μια παπια!Και μαλιστα από ένα ΑΧΡΗΣΤΟ σκεύασμα!

quote:
Σύμφωνα με άρθρο της Ελευθεροτυπίας , στο φύλλο της 11-06-2006, την περίοδο 1995-2005 κατασχέθηκαν από τον ΕΟΦ 256 παρτίδες φαρμάκων, με την καθεμια να κυμαίνεται από 3.000 συσκευασίες μέχρι δεκάδες χιλιάδες. Οι λόγοι κατάσχεσης;

1/ Το 31,84% αφορούσε ελλειπή φαρμακευτική παραγωγή ή ακατάλληλο σκεύασμα. Δηλαδή, μέσα στο φάρμακο βρέθηκαν τρίχες,μύκητες, ξένα σώματα κτλ ενώ ορισμένα άλλα δεν είχαν καν επαρκή αποστείρωση.
2/ Το 26,9% περιείχε μικρότερη ποσότητα δραστικής ουσίας από όσο έπρεπε.
3/ Τα υπόλοιπα αφορούσαν άλλους λόγους όπως ακατάλληλη συσκευασία, ψευδείς ενδείξεις στη συσκευασία, ακόμη και πλαστά φάρμακα (ποσοστό 1,56%).

Τώρα, στην ίδια εφημερίδα ο πρόεδρος του ΕΟΦ έδωσε μια συνέντευξη σχετικά με την αξιοπιστία των ελέγχων που διενεργεί ο ΕΟΦ και οι ίδιες οι εταιρείες στα φάρμακα:

¨"Για την αξιοπιστία των ελέγχων που διενεργεί ο EOΦ δεν μπορεί να πει κανείς κάτι. H συχνότητά τους, όμως, συγκριτικά με τον μεγάλο αριθμό εργοστασίων που λειτουργούν και ιδεοσκευασμέτων που παράγονται, είναι πολύ μικρή. Γνωρίζουμε ότι γίνεται ένας έλεγχος σε κάθε εργοστάσιο, κάθε δύο χρόνια. Eάν λάβει κανείς υπ’ όψιν τον μεγάλο αριθμό ανακλήσεων παρτίδων θα πρέπει να συμπεράνει ότι πάρα πολλές, άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, συσκευασίες φαρμάκων κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στην αγορά. Kι όταν λέμε επικίνδυνες σημαίνει ότι είτε δεν επιφέρουν κανένα αποτέλεσμα στην ίαση ασθενειών είτε αντί να κάνουν καλό βλάπτουν περισσότερο την υγεία"


Είπαμε κανενα συστημα ασφαλειας δεν είναι τελειο.Υπαρχει όμως σημερα σύστημα ασφαλειας,υπαρχει ένα συστημα αξιολόγησης των σκευσματων (και ΚΑΘΕ θεραπευτικης μεθοδου).ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ σε απειρο βαθος χρονου.Γιαυτο υπαρχει και το follow up.Οι ιατροί παρακινουνται να αναφερουν κάθε παρενεργεια σε συσχετιση με χορηγηση σκευασματος (υπαρχουν και φορμες που αποστελλονται στους ιατρους για συμπληρωση ώστε να παρακολουθουνται τα φαρμακα).ΟΜΩΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στην βιοιατρικη ΓΙΝΕΤΑΙ αυτή η παρακολουθηση.Στην μη επιστημονικη ιατρικη γινεται το σωσε.Ουτε κλινικες δοκιμες,ουτε παρακολουθηση των ασθενων.

quote:
Σε περιπτώσεις ακατάλληλων φαρμάκων είναι σχεδόν αδύνατο να διαπιστωθούν απευθείας οι βλάβες στους ασθενείς, κι αυτό για πολλούς λόγους.

Φυσικα και είναι αδυνατο.Γιαυτο παρακολουθούνται συνεχώς τα φαρμακα,γιαυτο απαιτείται καταγραφή των παρενεργειών σε συσχέτιση με αυτά.(προσεξε η συσχετιση δεν συνεπαγεται αναγκαστικα και την αιτιολογηση.Αν καταγράφει μια παρενεργεια σε συσχετιση δεν σημαίνει ότι σωνει και καλα ευθύνεται το φαρμακο γιαυτο).Γιαυτο και βλεπουμε να αποσύρονται σκευασματα για τα οποια (κατοπιν περαιτερω διερευνησης) κρίνεται ότι τελικα η πιθανότητα βλαβης υπερβαίνει την πιθανοτητα ωφέλειας.Αλλα υπαρχει αυτό το συστημα ασφαλειας και παρολο που εχει καποιες τρυπες κανει αρκετα καλα την δουλεια του.Αντιθετα στην μη επιστημονική θεραπευτική ΔΕΝ υπαρχει αντίστοιχο διχτυ ασφαλειας,όχι αποκλειστικά από δολο αλλα και από αγνοια.Πολλοι «εναλλακτικοί» θεραπευτες δεν αντιλαμβάνονται την αναγκαιοτητα της επιστημονικου τυπου αξιολογησης .Kαποιοι από αυτους μαλιστα φτανουν στο σημειο να την απορρίπτουν όταν βλέπουν ότι οι υπηρεσίες που παρεχουν δεν κατορθώνουν να περάσουν τις δοκιμασίες της.

quote:
Στο μεταξύ αυτοί, βγάζουν ότι θέλουν στην αγορά και σπάνια τους παίρνουν χαμπάρι.

KANEIΣ ΛΑΘΟΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.Πρεπει να περασουν 5 χρονια τουλαχιστον κλινικων δοκιμων οπου αξιολογειται η αποτελεσματικοτητα και η ασφαλεια του σκευασματος και μετα αν περασει αυτό το τεστ,τοτε παιρνει εγκριση.(αυτό για τις φαρμακευτικες της επιστημονικης βιοιατρικης).Σε κάθε σκευασμα πρεπει να αναγραφεται η δραστικη ουσια,ο μηχανισμος δρασης της,οι τυχον αλληλεπιδρασεις με αλλα σκευασματα,οι παρενεργειες που καταγραφηκαν σε σχεση με την χρηση του κτλ και να παρεχοντι στοιχεια που να πιστοποιουν αυτα.ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Εμεις θα πρεπει να αναρωτηθουμε γιατι καποιες χωρες δεν θετουν ΟΛΑ τα σκευασματα που πασαρονται ως φαρμακα στην ιδια αξιολογηση.Πχ στην Αμερικα:

«Τα ομοιοπαθητικά «φάρμακα» απολαμβάνουν ένα μοναδικό status στην αγορά της υγείας (στις ΗΠΑ).Είναι η μόνη κατηγορία κομπογιαννίτικων προϊόντων που προωθούνται νόμιμα στην αγορά σαν φάρμακα.Αυτή η κατάσταση είναι το αποτέλεσμα δυο αιτιών.Πρώτον,η Ομοσπονδιακή Πράξη Τροφίμων,Φάρμακων και Κοσμητικής του 1938 που προωθήθηκε στο Κογκρέσο από έναν ομοιοπαθητικό ιατρό που ήταν Γερουσιαστής, αναγνωρίζει σαν φάρμακα όλες τις ουσίες που περιέχονται στην Ομοιοπαθητική Φαρμακοποιία Των Ηνωμένων Πολιτειών.Δεύτερον η Αμερικανική Ένωση Τροφίμων και Φαρμάκων δεν έχει θέσει τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στα ίδια στάνταρ με τα άλλα φάρμακα.Σήμερα προωθούνται στην αγορά σε μαγαζιά υγιεινής διατροφής,σε φαρμακεία,σε γραφεία ομοιοπαθητικών από διανομείς πολλαπλών επιπέδων,διαμέσου του ταχυδρομείου και στο ΄Ιντερνετ
...............................

«Εάν ο Αμερικανικός Ομοσπονδιακός Οργανισμός Τροφίμων και Φάρμακων απαιτούσε από τις ομοιοπαθητικές θεραπείες να αποδείξουν την αποτελεσματικότητα τους για να παραμείνουν στην αγορά-δηλ. απαιτούσε από τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα να πληρούν την ίδια προϋπόθεση που υποχρεούνται να πληρούν οι άλλες κατηγόριες φάρμακων-η ομοιοπαθητική θα εξαφανιζόταν στις ΗΠΑ.

Για να το κάνουμε λιανά τα ομοιοπαθητικά φάρμακα πωλούνται χωρίς να έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους!!!!!!!!(σ.τ.μτφ.)»
(Ομοιοπαθητική Η Υπέρτατη Απατή Stephen Barret MD).

Εδώ είναι η παγαποντια.Αφου κυριε,υποχρεωνεις την βιοιτρατρικη να περναει τα σκευασματα τα της και τις θεραπευτικές μεθόδους της εν γενει από όλες αυτές τις διαδικασιες αξιολογησης,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ με την ΙΔΙΑ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ και για τα προϊόντα και τις μεθόδους της «εναλλακτικης»?Οταν μαλιστα έχει γινει αξιολογηση και η «εναλλακτική» καταποντιζεται?


quote:
Να δεχθώ πως οι φαρμακευτικές εταιρίες κονομάνε χοντρά αλλά μια και μιλάμε για Ινδία (μιας και πολλοί φωνάζουν για κερδοσκοπικά παιχνίδια των εν λόγο εταιριών) δεν είναι η χώρα που:

1. χαλάει τρισ σε εξοπλιστικά προγράμματα?

2. έχει πυρηνικό οπλοστάσιο?

3. διαστημικό πρόγραμμα?

4. τρομερή οικονομική ανάπτυξη λόγο φτηνού εργατικού δυναμικού?

Εεε αν μιλάμε για αυτή τη χώρα μήπως θα έπρεπε να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της και να ξεστραβωθεί να παρέχει καλύτερη ιατροφαρμακευτική στα εκατοντάδες εκατομμύρια των μη προνομιούχων πολιτών της?

Γιατί μου μυρίζει κάτι στο στυλ ''δεν πληρώνω πατέντες για να αγοράζω τα όπλα που εγώ γουστάρω΄΄ Μη βιαστείτε να απαντήσετε αλλά σκεφτείτε το εξής : Αν είσασταν ο Ινδός πρωθυπουργός και έπρεπε να πληρώσετε κανονικά τις πατέντες για 800 εκ. κόσμο τι θα έπρεπε να περικόψετε στο προϋπολογισμό σας?


Εμ βεβαια.Κλαιγονται απο την μια οτι δεν εχουν και αναγκαζονται να κλεβουν και απο την αλλοι δαπανουν δισεκαττομυρια.Το ακρων αωτον της υποκρισιας.Καλα κανουν και τους χωνουν μηνυσαρες μετα.

The plural of anecdote is not data.

Αναζητητής Απεστάλη: 11/02/2007, 09:16:13
Αγαπητή Medtech,

Για τη φραπελιά νομίζω πως ξεφούσκωσε το θέμα, πήρε τη δημοσιότητα που ήταν να πάρει και τελείωσε. Σαφέστατα όμως, πρέπει να γίνει έρευνα σοβαρή και ανεξάρτητη για να αποδειχθεί η (μη) αποτελεσματικότητα της και να κλείσει το θέμα.


Το θέμα όμως για τις φαρμακευτικές παραμένει. Δηλαδή, από τη μια έχουμε το ένα άκρο, τους εναλλακτικους, τους ομοιοπαθητικούς (σύμφωνα με σένα πάντα) κτλ και από την άλλη έχουμε την κλασική ιατρική.

Δε νομίζω κανείς μα κανείς να υποστηρίζει ότι η κλασική ιατρική είναι στο απυρόβλητο. Και μη μου αναφέρεις τώρα περί ομοιοπαθητικής, τα είπαμε αυτά. Η ιατρική σήμερα είναι μια κερδοσκοπική επιχείρηση και όχι το λειτούργημα που ήταν κάποτε. Κατ'επέκταση και οι φαρμακευτικές είναι κερδοσκοπικές εταιρείες και όχι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ο νόμος της αγοράς , που είναι διεθνής και ισχύει παντού και πάντα, είναι πολύ απλός: ελαχιστοποιείς τα έξοδα, μεγαλώνεις τα έσοδα και έτσι μεγιστοποιείς το κέρδος. Πως εφαρμόζεται αυτό στις φαρμακευτικές;

Σύμφωνα με άρθρο της Ελευθεροτυπίας , στο φύλλο της 11-06-2006, την περίοδο 1995-2005 κατασχέθηκαν από τον ΕΟΦ 256 παρτίδες φαρμάκων, με την καθεμια να κυμαίνεται από 3.000 συσκευασίες μέχρι δεκάδες χιλιάδες. Οι λόγοι κατάσχεσης;

1/ Το 31,84% αφορούσε ελλειπή φαρμακευτική παραγωγή ή ακατάλληλο σκεύασμα. Δηλαδή, μέσα στο φάρμακο βρέθηκαν τρίχες,μύκητες, ξένα σώματα κτλ ενώ ορισμένα άλλα δεν είχαν καν επαρκή αποστείρωση.

2/ Το 26,9% περιείχε μικρότερη ποσότητα δραστικής ουσίας από όσο έπρεπε.

3/ Τα υπόλοιπα αφο΄ρούσαν άλλους λόγους όπως ακατάλληλη συσκευασία, ψευδείς ενδείξεις στη συσκευασία, ακόμη και πλαστά φάρμακα (ποσοστό 1,56%).

Τώρα, στην ίδια εφημερίδα ο πρόεδρος του ΕΟΦ έδωσε μια συνέντευξη σχετικά με την αξιοπιστία των ελέγχων που διενεργεί ο ΕΟΦ και οι ίδιες οι εταιρείες στα φάρμακα:

¨"Για την αξιοπιστία των ελέγχων που διενεργεί ο EOΦ δεν μπορεί να πει κανείς κάτι. H συχνότητά τους, όμως, συγκριτικά με τον μεγάλο αριθμό εργοστασίων που λειτουργούν και ιδεοσκευασμέτων που παράγονται, είναι πολύ μικρή. Γνωρίζουμε ότι γίνεται ένας έλεγχος σε κάθε εργοστάσιο, κάθε δύο χρόνια. Eάν λάβει κανείς υπ’ όψιν τον μεγάλο αριθμό ανακλήσεων παρτίδων θα πρέπει να συμπεράνει ότι πάρα πολλές, άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, συσκευασίες φαρμάκων κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στην αγορά. Kι όταν λέμε επικίνδυνες σημαίνει ότι είτε δεν επιφέρουν κανένα αποτέλεσμα στην ίαση ασθενειών είτε αντί να κάνουν καλό βλάπτουν περισσότερο την υγεία"

Τι μας λέει λοιπόν εδω; Μας λέει ότι ο ΕΟΦ ελέγχει μια φαρμακοβιομηχανία κάθε 2(!) χρόνια. Στο μεταξύ αυτοί, βγάζουν ότι θέλουν στην αγορά και σπάνια τους παίρνουν χαμπάρι. Γιατί; Απαντά ο ίδιος:

"Σε περιπτώσεις ακατάλληλων φαρμάκων είναι σχεδόν αδύνατο να διαπιστωθούν απευθείας οι βλάβες στους ασθενείς, κι αυτό για πολλούς λόγους. Για παράδειγμα, εάν δεν μπορεί να καταπολεμηθεί μια λοίμωξη σε έναν ασθενή διότι η δραστική ουσία αμπικιλίνη δεν υπάρχει στο ιδιοσκεύασμα σε επαρκή ποσότητα, ο γιατρός θα δώσει κάποιο άλλο φάρμακο και σίγουρα δεν θα στείλει το πρώτο σκεύασμα για ανάλυση. Eίναι σπάνιες οι περιπτώσεις όπου ο γιατρός λόγω αμφιβολιών ως προς την ποιότητα του φαρμάκου να έστειλε τμήμα της αυθεντικής συσκευασίας για ανάλυση. Tουλάχιστον προσωπικά δεν ξέρω καμία…"

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.09375
Maintained by Digital Alchemy