ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Μια θεωρία που απαλλάσσει τους Ναζί
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 38
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Χ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
511 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 21:25:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Στηρίζεται σε πλείστα στοιχεία που έχουν ήδη κατατεθεί και για τα οποία δεν βλέπω να αντιπαραθέτεις τίποτα σοβαρό.


Μην νομίζεις οτι εντυπωσιάζεις κανέναν με τα παχιά σου λόγια δύστυχε. Επίσης μην νομίζεις οτι δεν βλέπω την απελπισία σου σε κάθε σου πρόταση. ’ντε να διαβάσεις το ημερολόγιο της ’ννας Φρανκ που το έγραψε με δύο τρόπους και άσε την σοβαρότητα.

Όσο για τα δήθεν στοιχεία που παρέθεσες είναι ως επί το πλείστον μαρτυρίες δηλαδή λόγια, οι οποίες είναι όλες από τελείως ψευδείς έως παντελώς αναξιόπιστες. Το οτι εσύ δεν "βλέπεις ιδιαίτερα προβλήματα" στους κουβάδες που χοροπηδάνε, στις σφαίρες που κολλάνε σε σαγόνια ή εξοστρακίζονται στα κρανία και στα υπόλοιπα παραμύθια δεν σημαίνει πως θα κάνουν και οι υπόλοιποι το ίδιο.

Και παρακάλα να μην επιστρέψει ο Μάσεντον διότι θα σου αναλύσει πολύ καλύτερα την αξία των "στοιχείων" σου.

quote:
Από το απόσπασμα του μάρτυρα δεν φαίνεται αν η πόρτα του θαλάμου είχε κλείσει. Μπορεί δηλαδή να έβαζαν κι άλλους ακόμα τη στιγμή που τον πέταξαν έξω.


Και έλεγα τι βλακεία θα σκαρφιστεί πάλι!!! Ναι δύστυχε, "μπορεί" το ένα, "μπορεί" το άλλο. Αλλά μπορεί και να μας δουλεύει o "μάρτυρας". Δυστυχώς υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο.

quote:

Σε αυτό το μίγμα, μπορεί κανείς να βρει αμέτρητα ανθρώπινα οστά, συχνά καλυμμένα από ανθρώπινο ιστό που βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης.

"Αμέτρητα" οστά; Δηλαδή πόσα στο περίπου; 1000; 2000; 10.000; Δεν αρκεί η ύπαρξη αλλά και η απαραίτητη ποσότητα. 1000 νεκροί μας δίνουν 200.000 οστά (ήδη φαίνονται "αμέτρητα" αν σκορπιστούν) τα οποία γίνονται ακόμα περισσότερο "αμέτρητα" αν σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια. Και αν μιλάμε για 2 εκτάρια (20.000 τμ) τότε με 10 οστά ανά τμ καλύπτω όλη την περιοχή με μόλις 1000 νεκρούς. To μόνο ασφαλές συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε από μια τέτοια δήλωση είναι οτι κάποιοι πέθαναν (άγνωστο πόσοι και πώς) και θάφτηκαν.

Αλλά έχουμε και το άλλο. Διαβάζουμε οτι συχνά ήταν "καλλυμένα από ιστό σε κατάσταση αποσύνθεσης". Ποιά κατάσταση αποσύνθεσης; Εδώ μιλάμε για πτώματα που αποτεφρώθηκαν. Ακόμα και με μερική αποτέφρωση, το στρατόπεδο είχε εγκαταλειφθεί από το 1943 και η έρευνα έγινε το 1945. Ακόμα να αποσυντεθεί ο ιστός; Περίεργα πράγματα.

quote:
Για τους μαζικούς τάφους στην Τρεμπλίνκα διαβάζουμε από την αναφορά του ίδιου δικαστή στις 13 Νοεμβρίου 1945:

Φυσικά όπως είδαμε ο δικαστής γράφει οτι δεν βρήκε μαζικούς τάφους και μάλιστα σε σημεία που θα έπρεπε να υπάρχουν σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Οι θαμμένοι νεκροί δεν είναι απαραίτητο να ήταν σε μαζικούς τάφους. Αλλά τι μας λέει;
quote:

O μεγαλύτερος από τους κρατήρες που δημιουργήθηκε από τις εκρήξεις (πολλά τμήματα επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι αυτές οι εκρήξεις προκλήθηκαν από βόμβες)...

Ποιές βόμβες; Μα αυτές του βομβαρδισμού (να πως βρέθηκαν τα οστά σκορπισμένα). Ποιού βομβαρδισμού; Των Σοβιετικών. Μα το στρατόπεδο δεν υπήρχε από το 1943. Τι να βομβαρδίσουν; Έλα ντε. Και όμως βομβάρδισαν τον "χώρο του εγκλήματος". Και με τους βομβαρδισμούς φυσικά τα όποια ανθρώπινα υπολείμματα θα σκορπίστηκαν και σε μεγάλη απόσταση δείχνοντας έτσι πιο "εντυπωσιακά". Και αν θυμηθούμε τα πτώματα σε μερική αποσύνθεση τα πράγματα γίνονται πιο μυστήρια.
quote:
Με πρόχειρη εκτίμηση των στοιχείων που δίνονται στο παραπάνω site από τις έρευνες του δικαστή για τους κρατήρες-τάφους και τις τεράστιες περιοχές που απέφεραν στάχτες και ανθρώπινα λείψανα μπορούμε να κάνουμε τον ακόλουθο υπολογισμό: 50 x 25 x 10 x 7,5 = 93.750 κυβικά μέτρα ή 93.750 x 8 (μέγιστος αριθμός πτωμάτων ανά κυβικό μέτρο) = 750.000 ανθρώπινα πτώματα.

Πράγματι πολύ "πρόχειρη" δύστυχε ή μάλλον σκέτη απάτη. Διότι υποθέτει την ύπαρξη 10 τάφων στους οποίους τελείως αυθαίρετα δίνει αυτές τις διαστάσεις και πολλαπλασιάζοντας με 8 πτώματα/κυβ.μέτρο (το οποίο είναι μάλιστα θεωρητικό) καταλήγει σ' έναν αποδεκτό αριθμό. Ο δικαστής όμως δεν είπε τίποτα για "10 τάφους", το αντίθετο μάλιστα. Ούτε προσπάθησε να κάνει μια εκτίμηση για τον αριθμό των νεκρών, ούτε μπορούμε να κάνουμε εμείς έστω μια ασφαλή υπόθεση βάσει αυτών που λέει.

Το μόνο που μπορούμε να συμπεράνουμε, και αυτό αν ο δικαστής ήταν ειλικρινής, είναι οτι υπήρχαν υπολείμματα νεκρών, αγνώστου αριθμού και αιτίας θανάτου.

Οπότε για να μην τα πολυλογούμε δύστυχε. Αν υποστηρίζεις την ύπαρξη δέκα (ή οσωνδήποτε) μαζικών τάφων δείξε μας έστω έναν και πες μας πόσους νεκρούς περίπου περιέχει. Με απόδειξη.

quote:
Επίσης ο αναγνώστης μπορεί να βρει και φωτογραφίες της εποχής όπου διακρίνονται μαζικοί τάφοι από αεροφωτογραφίες.

Α ναι, για να το θυμηθούμε να γελάσουμε λίγο.

Έξι βέλη στο γάμο του καραγκιόζη.

quote:
Τώρα η έλλειψη εύρεσης ανθρώπινων λειψάνων στην περιοχή "Lazarett" της Τρεμπλίνκα οφείλεται είτε στο άδειασμα του τάφου από τους ναζί πριν την αποσύνθεση και καταστροφή του στρατοπέδου ή στο γεγονός ότι δεν έψαξε στο σωστό σημείο ο δικαστής αφού μετά την τρομερή αλλοίωση του χώρου από τις καταστροφές των ναζί και των τυχοδιωκτών που έκαναν άνω κάτω το χώρο για να βρουν πολύτιμα αντικείμενα ήταν δύσκολο να βρεθεί επακριβώς έναν συγκεκριμένος τάφος.

’δειασμα του τάφου;;; Χαχαχαχαχαχαχαχαχα...
quote:
Ο τύπος παραθέτει αποσπάσματα από έρευνες της εποχής που καθιστούν σαφές τι έγινε στο στρατόπεδο εξόντωσης της Τρεμπλίνκα. Και φαίνεται ότι τα στοιχεία του ενοχλούν πολλούς αρνητές για ευνόητους λόγους.

Οι αναθεωρητές δύστυχε γνωρίζουν καλώς αυτές τις έρευνες και τις παραθέτουν στα βιβλία τους. Με την διαφορά οτι δεν τις διαβάζουν όπως θέλουν. Αλλά πού να τα ξέρεις αυτά.
quote:
Η δουλειά του Holocaust Controversies είναι αξιόλογη, επιστημονική και γίνεται δεκτή και από πανεπιστημιακό ίδρυμα
http://www.holocaustdenialontrial.org/en/learning/myth-fact/graves1/keyword/mass+graves

Σου το ξαναείπα φιλοψευδή ψάχνε λίγο περισσότερο για τους ινστρούχτορες σου διότι δεν είναι αυτό που φαίνονται και δεν το κρύβουν.
quote:
Από την πλευρά σου δεν έφερες τίποτα σοβαρό, αξιόλογο κι επιστημονικό παρά τον απατεώνα Krege και ένα προπαγανδιστικό φυλλαδιάκι ποιοτικά φτωχό

Συνεχίζει τα παχιά λόγια ο εκπρόσωπος των εντιμότατων του Nizkor με τα σαπούνια. Και το τι έφερα δύστυχε άσε να το κρίνουν άλλοι.
quote:
Εσύ πώς ξέρεις ότι δεν σε δουλεύουν οι αρνητές με τα άρθρα τους? Λίγο εκτενέστερα ασχολήθηκα με ορισμένα και μόλις διαπίστωνες τις αδυναμίες τους ύστερα από τις δικές μου αναλύσεις, άρχισες να βαφτίζεις τα σημεία αυτά "λιγότερο σημαντικά" επισημαίνοντας ότι δεν είναι ανάγκη να πιστέψουμε κάθε σημείο των αναθεωρητικών αναλύσεων.

Πότε ασχολήθηκες "εκτενέστερα" ψευτοσκεπτικιστή; Μήπως τα διάβασες κιόλας; Οι μνημειώδεις γελοιότητες που έχεις γράψει κατά καιρούς ήταν οι "αναλύσεις"; Σε δεκάχρονα νομίζεις οτι απευθύνεσαι; Έχεις πάρει χαμπάρι οτι ο καλύτερος τρόπος να καταλάβει κάποιος οτι η ιστορία βρωμάει είναι να διαβάσει τις κοτσάνες σου;
quote:
Γιατί λοιπόν να εμπιστευτώ τα "στοιχεία" σου και όχι αυτά που επισημαίνει το 99% της αρμόδιας επιστημονικής κοινότητας? Γιατί η "ανάλυση" των ερευνητών που έφερες δεν είναι απάτη? Είσαι σε θέση να την ελεγξεις? Οχι! Απλά αποδέχεσαι ό,τι σου πλασάρει ο Carlo Mattogno, o Harwood,ο Butz και η λοιπή παρέα της "αναθεωρητικής" αφρόκρεμας...για τους δικούς σου λόγους.

Το ξέρω οτι σε ενοχλεί πολύ η "αναθεωρητική" αφρόκρεμα και μ' αυτά το δείχνεις ακόμα περισσότερο. Πρώτον ποιό 99%; Δεν σου είπα δέκα φορές οτι η αλήθεια δεν καθορίζεται από πλειοψηφίες; Δεύτερον ποιός από την "επιστημονική κοινότητα" θα τολμήσει να πει κάτι διαφορετικό όταν κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, η δουλειά του και σε μερικές χώρες ακόμα και η ελευθερία του; Απλά πράγματα που τάχα δεν βλέπεις Φαρισαίε.

Όσο για την "ανάλυση" ποιός σου είπε οτι δεν είμαι σε θέση να την ελέγξω; Κανένας, απλώς έτσι σκέφτεσαι και κρίνεις εξ ιδίων. Αλλά τολμάς να λες και οτι αποδέχομαι ό, τι μου πλασάρει ο τάδε κλπ;

Ποιός, εσύ; Που έχεις στην κυριολεξία καταβροχθίσει και το τελευταίο προπαγανδιστικό παραμύθι; Για κοίτα λίγο το δοκάρι στο ματάκι σου και άσε τους άλλους.

quote:
Και τέλος πάντων ποιος σε έχρισε κομιστή της αλήθειας υποτιμώντας όσους συνομιλητές αποδέχονται την πιο καλά μελετημένη γενοκτονία της σύγχρονης ιστορίας? Εσύ γιατί δεν είσαι πιστός της "Αρνησης του Ολοκαυτώματος"? Πιστοί είναι μόνο όσοι διαφωνούν με την περιθωριακή αναθεωρητική θεωρία?

1. Δεν διεκδίκησα κανέναν τίτλο ούτε με ενδιαφέρει.

2. Όταν ο συνομιλητής γράφει εν γνώσει του γελοιότητες που υποτιμούν την νοημοσύνη των άλλων καλύτερα να μην παραπονείται μετά για "υποτίμηση" διότι και η υπομονή έχει τα όρια της.

3. Πιστός δεν είναι όποιος ασπάζεται την Α ή Β θεωρία αλλά ο θρησκόληπτος ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για το τι ισχύει αλλά για το πώς θα υπερασπιστεί τις ιδεοληψίες και την κοσμοθεωρία του, όπως στο γνωστό ανέκδοτο με τον κομμουνιστή:

- Μπαμπά πετάει ο γάιδαρος;
- Τι λες παιδί μου, φυσικά όχι.
- Μα το διάβασα στον Ριζοσπάστη.
- Ε καλά, τι πετάει; 4-5 μέτρα σηκώνεται και ξανακατεβαίνει.

quote:

Οι νόμοι 16 χωρών είναι άσχετοι προς το θέμα.


Πολύ θα το ήθελες φιλοψευδή αλλά ξέρεις πολύ καλά οτι δεν είναι έτσι. Αλλά κάτι έπρεπε να γράψεις.
quote:

Ο Robert Jan Van Pelt είναι ένα άτομο και μπορεί να κάνει τις προσωπικές του εκτιμήσεις.


Η πλήρης πρόταση είναι οτι ο Βαν Πελτ είναι ένα άτομο που ξέρει πολύ περισσότερα από σένα και η γνώμη του έχει λίγο παραπάνω βαρύτητα. Αλλά σιγά μην προβληματιστείς.
quote:
Δεν εγινε ποτέ κάποια μελέτη των ασχολούμενων ερευνητών για να διαπιστώσει σε τι βαθμό το Ολοκαύτωμα στηρίζεται σε υλικά τεκμήρια. Με τα στοιχεία για τους μαζικούς τάφους που κατέθεσα γίνεται ευνόητη και η σημαντική υλική υποστήριξη της θεωρίας.

Τα βλέπετε; Αυτά παθαίνουν οι φιλοψευδείς. Όταν προσπαθούν να ισιώσουν την μια άκρη στραβώνει η άλλη. Πριν μας είπε οτι το Ολοκαύτωμα τεκμηριώνεται και από υλικά στοιχεία, τώρα μας λέει οτι δεν έγινε ποτέ έρευνα !

Τα περί "μαζικών" τάφων (δεν) τα είδαμε.

quote:

Η ελπίδα των αρνητών πεθαίνει πάντα τελευταία φίλε μου. Σε κατανοώ απόλυτα


Κουράγιο λοιπόν κύριοι πραγματικοί αρνητές (της αλήθειας).
quote:

Νίκες "στρακαστρούκες" είναι απ'ότι βλέπω.


Ας δείξουμε κατανόηση διότι ο αγαπητός μας φιλοψευδής έχει ανάγκη να πουλάει πνεύμα για να καλύψει κάπως την άγνοια του.
quote:
Το Nizkor Project έχει δείξει ότι οι ποσότητες αυτές δεν ήταν αρκετές για να προκληθεί έκρηξη από τα τσιγάρα των Sonderkommando, που και πάλι δεν είναι σαφές πόσοι κάπνιζαν και αν αυτό γινόταν κάθε φορά.

Τα σαΐνια του Νizkor ας ασχοληθούν με τις συνταγές για τα σαπούνια και ας αφήσουν την επιστήμη στους άλλους.
quote:
Επίσης η αναφορά του Hoss ότι έτρωγαν είναι οπωσδήποτε γενική και δεν σημαίνει ότι όλοι έτρωγαν σε κάθε μεταφορά πτωμάτων. Ο Hoss απλά επισημαίνει πόσο ρουτίνα είχε γίνει η όλη διαδικασία για τους ανθρώπους αυτούς. Αλλωστε και να πάθαινε ζημιά κάποιος λόγω οποιασδήποτε "αμέλειας" δεν θα ένοιαζε τους ναζί αφού εν τέλει προορίζονταν για θανάτωση.

Δεν έχει πλάκα να βλέπεις τους πιστούς προσπαθώντας να τα μπαλώσουν να κάνουν τις μαρτυρίες λάστιχο; "Οπωσδήποτε γενική" η αναφορά του Hoss κατά τον αγαπητό φιλοψευδή, ο οποίος απ' οτι φαίνεται ξέρει καλύτερα τι ήθελε να πει ο Hoss από τον ίδιο τον Hoss. Η ξευτίλα δεν έχει τέλος.
quote:
Και καλά του είπανε δεδομένου ότι οι ιστορικοί δεν είναι ειδικοί σε θέματα κατασκευαστικά, χημικά, φωτογραφίας και υπολογιστών για να καταπιαστούν με αυτά

Αγαπητέ άρχοντα της στρεψοδικίας. Η απάντηση των "ιστορικών" είναι η αποθέωση του παραλογισμού και του τσαρλατανισμού.

Ουδείς ζήτησε από τους ιστορικούς να καταπιαστούν με θέματα τεχνικά. Ακριβώς επειδή είναι άσχετοι θα έπρεπε να αφήσουν τις λεπτομέρειες σ' αυτούς που ξέρουν. Αλλά δεν μας λένε αυτό. Μας λένε να μήν κάνουμε ερωτήσεις, διότι το γεγονός έγινε ! Το αν ήταν τεχνικώς δυνατόν δεν έχει σημασία, διότι μας βεβαιώνουν (οι άσχετοι περί τεχνικών) οτι έγινε !

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 22:59:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Bλεπω ισχυρες αντιπαραθεσεις με στοιχει,μαρτυριες,ερευνες τεχνοκρατων και ιστορικων.

Αντιπαραθετω την αμειλικτη λογικη των αριθμων,με οσο το δυνατον σμικρυνση τους,σε σχεση με την πραγματικοτητα.

Υπηρχαν τουλαχιστον 5 στρατοπεδα εκτελεσης.
Ενας θαλαμος αεριων τουλαχιστον σε καθε ενα απο αυτα.
Χωρητικοτητα θαλαμου 100 ατομα.
Χρονος Εκτελεσης με αερια 1 ωρα(υπολογιζoμενου του χρονου εισοδου,εισπνοης,θανατου και μεταφορας των πτωματων στην πυρα).
Λειτουργια Θαλαμων 10 ωρες ημερησιως.
Λειτουργια στρατοπεδων 2 χρονια μονον.

Αρα εχουμε 500 μονον νεκροι σε καθε στρατοποδε επι 5 στρατοπεδα 2.500 ατομα ημερησιως επι 730 μερες μονο,εχουμε 1.825.000 νεκρους.

Με το ελαχιστο των αριθμων,που στην πραγματικοτητα ηταν μεγαλυτεροι.
Κι αν δεν ειναι 6.000.000,επειδη οι εβραιοι τα φουσκωνουν λιγο,ειναι 5 η 4.Δεν αλαζει κατι αυτο.Εγινε ολοκαυτωμα με την περιορισμενη ενοια του ορου,γιατι κυριολεκτικα θα σημαινε ολοκαυτωμα ολης της φυλης.

2233Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 23:44:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

quote:
Υπηρχαν τουλαχιστον 5 στρατοπεδα εκτελεσης.


δεν υπηρχαν στρατοπεδα εκτελεσης, υπηρχαν μονο στρατοπεδα σκληρης εργασιας...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2010, 00:03:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ τι να πω?
Υποκλινομαι στην επιμονη σου.
Διαφωνω με αυτο που λες,αλλα εχεις δικαιωμα να το λες.


2233Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2010, 00:12:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ τι να πω?
Υποκλινομαι στην επιμονη σου.
Διαφωνω με αυτο που λες,αλλα εχεις δικαιωμα να το λες.


2233δεν υπαρχει ουτε μια αποδειξη, ουτε ενα γερμανικο εγγραφο, ωστε να στηριχθει πως υπηρξαν στρατοπεδα θανατου...

και ξαναρωταω, γιατι γεροι και παιδια επιβιωσαν απο τετοια στρατοπεδα θανατου εφοσον ηταν ανικανοι για εργασια;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2010, 00:34:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ υπαρχουν απαντησεις σε αυτα τα ερωτηματα φιλε,θα τις δεχθεις ομως?

Δεν υπαρχει κανενα γερμανικο εγγραφο αποδειξης γιατι απλα κανενα κρατος δεν κραταει αρχεια για τοσο βρωμικες πραξεις,που καταφορα παραβιαζουν συνθηκες για αιχμαλωτους.Ειναι μια απαντηση που στεκει καλα.

Επιβιωσαν παιδια και γεροι απο στρατοπεδα θανατου επειδη δεν προλαβαν να τους φανε ολους και επειδη χρειαζονταν χερια να κουβαλανε πτωματα,να καινε,να μαζευουν τιμαλφη,να ξεσκατωνουν γενικα,πειραματοζωα,τεχνιτες,μαγειροι,κ.λ.πΕιναι σεβαστος αυτος ο αριθμος συνολικα σε ολα τα στρατοπεδα.Και αυτη η απαντηση στεκει καλα.
Τα υπολοιπα υποκεινται στην διαλακτικοτητα σου.

2233Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2010, 21:25:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Υπάρχουν δύο τομείς που δεν έχετε καν πιάσει...
Πρώτον, όλες οι μεταφορές των εβραίων γίνονταν με τραίνα - έλα όμως που τα έγραφα από την κυκλοφορία των τραίνων δείχνουν πολύ μεγάλο αριθμό από συρμούς να καταφθάνει στα στρατόπεδα εξόντωσης... Κάτι πάνω σε αυτό;
Μήπως να κάνετε ένα κόπο να το ψάξετε;;;
Δεύτερον, υπάρχουν και οι Έλληνες εβραίοι - και καλέ αυτούς που πήραν και τους έστειλαν στην Γερμανία...
12.000 μόνο από την Θεσσαλονίκη...
Πόσοι γύρισαν από αυτούς;
Όλοι στην Αμερική πήγαν;;;
Και τις περιουσίες τους, γιατί δεν τις πήραν μαζί τους;
Γιατί μετά τον πόλεμο τα σπίτια τους τα λεηλάτησαν οι Έλληνες και άρπαξαν όσοι μπορούσαν τις περιουσίες τους;;;
Στου Ψυρρή π.χ. υπάρχουν (και υπάρχουν) δεκάδες σπίτια - αρχοντικά - από εβραίους που "έφυγαν στην Γερμανία"... Τόσα χρόνια δεν θα είχε ζητήσει κάποιος εάν ζούσαν μέλη της οικογένειας;;; Ή μήπως όταν κάποιος πάει στο Αμέρικα ξεχνάει την περιουσία του πίσω;;;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/12/2010, 02:53:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Χ

Μην νομίζεις οτι εντυπωσιάζεις κανέναν με τα παχιά σου λόγια δύστυχε. Επίσης μην νομίζεις οτι δεν βλέπω την απελπισία σου σε κάθε σου πρόταση.


Αχ, πάλι καλά βρε που κατάφερες να τα δεις όλα αυτά και μου'φυγε ένα άγχος.

quote:
Χ

’ντε να διαβάσεις το ημερολόγιο της ’ννας Φρανκ που το έγραψε με δύο τρόπους και άσε την σοβαρότητα.


Το πρόβλημά σου πού είναι? Στη φράση δύο τρόπους? Θες να το πούμε αλλιώς? Δύο διαφορετικά στιλ γραφής, δύο διαφορετικούς τύπους γραμμάτων (κυρτά συνδεόμενα και ασύνδετα)? Πώς σ'αρέσει να το πω, να σου κάνω το χατίρι βρε παιδί μου. Οπως και να'χει το ημερολόγιο αποδείχτηκε από τους αρμόδιους γνήσιο δημιούργημα κι άσε τον αποτυχημένο Dr Faurisson να τραγουδάει.

quote:
Χ

Όσο για τα δήθεν στοιχεία που παρέθεσες είναι ως επί το πλείστον μαρτυρίες δηλαδή λόγια, οι οποίες είναι όλες από τελείως ψευδείς έως παντελώς αναξιόπιστες.


Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Τα "λόγια" αυτά αναφέρονται σε πραγματικές καταστάσεις. Ειδικά όταν είναι λόγια των ίδιων των ναζί από τη μία και των ίδιων των υποψήφιων θυμάτων από την άλλη, τότε ο καθένας με στοιχειώδη λογική και καθαρή κρίση καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να αποτελούν αέρα κοπανιστό αλλά έκφραση της απτής, υλικής πραγματικότητας. Δεν παρουσίασες κανένα σοβαρό επιχείρημα για την αναξιοπιστία των μαρτυριών αυτών παρά μόνο περιπαικτικά σχόλια για ελάχιστα σημεία τους, που ακόμα κι αν τα παραφούσκωνσαν οι μάρτυρες για να ηρωοποιήσουν περαιτέρω τους εαυτούς τους, σε καμία περίπτωση δεν αναιρείται ο εν γένει ιστορικός τους πυρήνας.

quote:
Χ

Και έλεγα τι βλακεία θα σκαρφιστεί πάλι!!! Ναι δύστυχε, "μπορεί" το ένα, "μπορεί" το άλλο. Αλλά μπορεί και να μας δουλεύει o "μάρτυρας". Δυστυχώς υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο.

Ρε παιδί μου πες απλά ότι δεν γνωρίζεις αν από το απόσπασμα που σου παρέθεσε το codoh αναφέρεται ως κλειστή ή ανοιχτή η πόρτα του θαλάμου και να προχωρήσουμε. Μην προσπαθείς άδικα να αποπροσανατολίσεις την κουβέντα μας για τα δήθεν αδικαιολογητα "μπορεί" που λέω.

quote:
Χ

"Αμέτρητα" οστά; Δηλαδή πόσα στο περίπου; 1000; 2000; 10.000; Δεν αρκεί η ύπαρξη αλλά και η απαραίτητη ποσότητα. 1000 νεκροί μας δίνουν 200.000 οστά (ήδη φαίνονται "αμέτρητα" αν σκορπιστούν) τα οποία γίνονται ακόμα περισσότερο "αμέτρητα" αν σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια. Και αν μιλάμε για 2 εκτάρια (20.000 τμ) τότε με 10 οστά ανά τμ καλύπτω όλη την περιοχή με μόλις 1000 νεκρούς. To μόνο ασφαλές συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε από μια τέτοια δήλωση είναι οτι κάποιοι πέθαναν (άγνωστο πόσοι και πώς) και θάφτηκαν.

Δεν καθίσταται σαφής ο αριθμός τους και η πυκνότητά τους στην περιοχή (ούτε πόσα σπάσανε από βόμβες) αλλά από τις αναφορές του δικαστή προκύπτει μάλλον μια πολύ πιο δυσάρεστη και μακάβρια εικόνα. Ειδικά στo σημείο της αναφοράς του για την ποσότητα των ανακαλυφθέντων οστών λέει "αν τα οστά μπορούσαν να ταξινομηθούν ως λείψανα, τότε τα λείψανα στην Τρεμπλίνκα ήταν αρεκτά για να προμηθεύσουν ολόκληρο τον εβραϊκό πληθυσμό" καταλαβαίνουμε ότι δεν ήταν 10.000 αλλά πολλά περισσότερα! Και φυσικά υπάρχουν οι επισημάνσεις του για μεγάλες ποσότητες στάχτης τουλάχιστον για 2 εκτάρια. Οπότε καταλαβαίνεις (αν θέλεις φυσικά) για πόσο σημαντικές ποσότητες στοιχείων μιλάμε.

quote:
Χ

Αλλά έχουμε και το άλλο. Διαβάζουμε οτι συχνά ήταν "καλλυμένα από ιστό σε κατάσταση αποσύνθεσης". Ποιά κατάσταση αποσύνθεσης; Εδώ μιλάμε για πτώματα που αποτεφρώθηκαν. Ακόμα και με μερική αποτέφρωση, το στρατόπεδο είχε εγκαταλειφθεί από το 1943 και η έρευνα έγινε το 1945. Ακόμα να αποσυντεθεί ο ιστός; Περίεργα πράγματα.


Θα μπορούσαν κάποια πτώματα ή τμήματα πτωμάτων που δεν αποτεφρώθηκαν εντελώς (παραλείψεις γίνονται και στον τελειότερο οργανωτικό μηχανισμό) να διατηρήσουν ίχνη ιστών λόγω των ιδιαιτερων συνθηκών. Για το ρυθμό αποσύνθεσης παίζει ρόλο το βάθος όπου θάφτηκαν, το τμήμα του ιστού καθώς και το περιβάλλον (π.χ. ένα κρύο περιβάλλον όπως η Τρεμπλίνκα μπορεί να επιβραδύνει την αποσύνθεση). Μερικά πτώματα ανεπαρκώς αποσυντεθειμένα θα μπορούσαν να αφορούν κάποιους από τους 20.000 νεκρούς του στρατοπέδου Τρεμπλίνκα Ι που βρισκόταν σε λειτουργία μέχρι και το 1944.

quote:
X

Φυσικά όπως είδαμε ο δικαστής γράφει οτι δεν βρήκε μαζικούς τάφους και μάλιστα σε σημεία που θα έπρεπε να υπάρχουν σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Οι θαμμένοι νεκροί δεν είναι απαραίτητο να ήταν σε μαζικούς τάφους.


Ο δικαστής δεν βρήκε άθικτους μαζικούς τάφους θες να πεις διότι αυτοί είχαν αλλοιωθεί από τις βόμβες και τους ληστές που έσκαβαν μανιωδώς την περιοχή για πολύτιμα αντικείμενα κάνοντας τον χώρο άνω κάτω. Ακριβώς αυτό το ανακάτεμα που άλλαξε ριζικά την μορφή του χώρου μπορούσε να μπερδέψει και τους μάρτυρες οι οποίοι είχαν δει μια πολύ διαφορετική εικόνα του στρατοπέδου. Ο δικαστής λέει ξεκάθαρα ότι "έσκαψαν για να βρουν το βάθος του λάκκου" (που περιείχε αμέτρητα ανθρώπινα λείψανα) ενώ στην έρευνα όπου συμμετείχε στις αρχες Νοέμβρη αναφέρεται ότι βρέθηκαν πάνω από το σημείο των μαζικών τάφων (μεταξύ άλλων), ότι στάχτες και μαυρισμένα οστά ήταν θαμμένα αρκετά μέτρα κάτω από το έδαφος και ότι οι βόμβες αποκάλυψαν το περιεχόμενο του μιασμένου χώματος. Δεν είναι αυτά μαρτυρίες για μαζικούς τάφους?

quote:
X

Ποιές βόμβες; Μα αυτές του βομβαρδισμού (να πως βρέθηκαν τα οστά σκορπισμένα). Ποιού βομβαρδισμού; Των Σοβιετικών. Μα το στρατόπεδο δεν υπήρχε από το 1943. Τι να βομβαρδίσουν; Έλα ντε. Και όμως βομβάρδισαν τον "χώρο του εγκλήματος". Και με τους βομβαρδισμούς φυσικά τα όποια ανθρώπινα υπολείμματα θα σκορπίστηκαν και σε μεγάλη απόσταση δείχνοντας έτσι πιο "εντυπωσιακά". Και αν θυμηθούμε τα πτώματα σε μερική αποσύνθεση τα πράγματα γίνονται πιο μυστήρια.


Εριξαν βόμβες για να αποκαλύψουν πιο γρήγορα το περιεχόμενο του υπεδάφους κι όχι επειδή υπήρχε στρατόπεδο σε λειτουργία. Το γεγονός ότι τα ευρήματα έδειχναν πιο εντυπωσιακά όντας σκορπισμένα μετά τους βομβαρδισμούς δεν αναιρεί την ύπαρξή τους σε τεράστιους αριθμούς. Θα έπρεπε να σε προβληματίσει που κατέφυγαν σ'αυτές τις πράξεις οι Σοβιετικοί και άλλοι τυχοδιώκτες. Φαίνεται η γνώση για τη μαζική εξόντωση και ταφή ανθρώπων στην συγκεκριμένη περιοχή είχε διαρρεύσει από μάρτυρες ή και από απείθαρχους ναζί- άλλο ένα σημαντικό στοιχείο για τις μαζικές εξοντώσεις πριν τη λήξη του πολέμου.

quote:
Χ

Πράγματι πολύ "πρόχειρη" δύστυχε ή μάλλον σκέτη απάτη. Διότι υποθέτει την ύπαρξη 10 τάφων στους οποίους τελείως αυθαίρετα δίνει αυτές τις διαστάσεις και πολλαπλασιάζοντας με 8 πτώματα/κυβ.μέτρο (το οποίο είναι μάλιστα θεωρητικό) καταλήγει σ' έναν αποδεκτό αριθμό. Ο δικαστής όμως δεν είπε τίποτα για "10 τάφους", το αντίθετο μάλιστα. Ούτε προσπάθησε να κάνει μια εκτίμηση για τον αριθμό των νεκρών, ούτε μπορούμε να κάνουμε εμείς έστω μια ασφαλή υπόθεση βάσει αυτών που λέει.

Εσύ δεν θες να δεις τα προφανή που προκύπτουν από τις έρευνες του δικαστή και των υπόλοιπων μελών της επιτροπής. Η πρόχειρη εκτίμηση -όπως δηλώνει κι ο ίδιος ο blogger- βασίζεται σε αριθμητικά δεδομένα που δίνονται από αυτές τις έρευνες. Είναι προσεγγιστική μιας πραγματικότητας κι όχι κάποια απόλυτη αλήθεια. Το σίγουρο είναι ότι από την αξιολόγηση όλων των παραπάνω στοιχείων κανείς δεν μπορεί να μιλάει για λίγες χιλιάδες νεκρούς μόνο, ούτε για έλλειψη χώρου θαψίματος 700.000 νεκρών όπως διατείνονται μερικοί.

quote:
Χ

Το μόνο που μπορούμε να συμπεράνουμε, και αυτό αν ο δικαστής ήταν ειλικρινής, είναι οτι υπήρχαν υπολείμματα νεκρών, αγνώστου αριθμού και αιτίας θανάτου.


Το μόνο που μπορούμε να συμπεράνουμε βάσει των ευρημάτων και των μαρτυριών(επιζόντων, ναζί, εγγράφων) για το στρατόπεδο είναι ότι ο αριθμός των νεκρών ήταν δυσθεώρητος

Το "αν ο δικαστής ήταν ειλικρινής" είναι άλλη μια συνωμοσιολογική σάλτσα αρνητισμού.

quote:
Χ

Αν υποστηρίζεις την ύπαρξη δέκα (ή οσωνδήποτε) μαζικών τάφων δείξε μας έστω έναν και πες μας πόσους νεκρούς περίπου περιέχει. Με απόδειξη.


Είναι ευνόητο μετά από όλα τα παραπάνω στοιχεία γιατί δεν μπορεί να γίνει αυτό έτσι όπως το ζητάς. Εσύ προβληματίσου τώρα για το ποια ήταν όλα αυτά τα αμέτρητα θύματα που βρέθηκαν ακριβώς στην περιοχή στρατοπεδου εξόντωσης που μνημονεύεται από ποικίλους μάρτυρες καθώς και ναζί.

quote:
Χ

Έξι βέλη στο γάμο του καραγκιόζη.


Ο Laponder που μελέτησε τις φωτογραφίες και όλα τα διαθέσιμα δεδομένα είναι φυσικά ειδικότερος από εσένα στην αξιολόγηση των πραγμάτων. Φυσικά αν σου έλεγε το codoh ότι εδώ βλέπουμε μαζικούς τάφους θα το έβαζες απλόχερα με την κατάλληλη συνοδευτική δήλωση.

quote:
Χ

’δειασμα του τάφου;;; Χαχαχαχαχαχαχαχαχα...


Πολλά γελάκια και μηδενική επιχειρηματολογία...όπως συνήθως

quote:
Χ

Σου το ξαναείπα φιλοψευδή ψάχνε λίγο περισσότερο για τους ινστρούχτορες σου διότι δεν είναι αυτό που φαίνονται και δεν το κρύβουν.


Οι αναφορές των ερευηνητών (της τότε εποχής αλλά και τους σύγχρονους όπως ο Kola) για τους μαζικούς τάφους υφίστανται έτσι κι αλλιώς και είναι άσχετες με τις διαδικτυακές κόντρες, τα διαδικτυακά μπαναρίσματα των οποίων το υπόβαρθο δεν γνωρίζουμε και οτιδήποτε άλλο άσχετο που φέρνεις από ένα forum.
Εμένα μου αρκεί που είδα Πανεπιστήμιο να αποδέχεται τις αναφορές του holocaust controversies για το θέμα των μαζικών τάφων.

quote:
Χ

Πότε ασχολήθηκες "εκτενέστερα" ψευτοσκεπτικιστή; Μήπως τα διάβασες κιόλας;


Εννοείται. Σχεδόν κάθε κάθε πηγή που έδωσες την μελέτησα καλά. Πιο πρόσφατα απομυθοποίησα την απάτη με το link που θεωρούσε την αναφορά του Στρόοπ πλαστή. Παλαιότερα είχα κάνει το ίδιο για το τμήμα του One Third of the Ηolocaust με τη μπριζόλα και την ξυλεία. Φυσικά έχω δει όλο το ψευδοντοκιμαντέρ. Το ότι δεν το έχω σχολιάσει εκτενώς ακόμα οφείλεται σε έλλειψη χρόνου και στο ότι έδωσα προτεραιότητα σε κατά τη γνώμη μου σημαντικότερα ζητήματα που έπρεπε να αναπτυχθούν κι όχι στις ποιοτικά φτωχές ενστάσεις που εκφράζονται από τον κακοφωνίξ του One Third of the Holocaust.

quote:
Χ

Οι μνημειώδεις γελοιότητες που έχεις γράψει κατά καιρούς ήταν οι "αναλύσεις"; Σε δεκάχρονα νομίζεις οτι απευθύνεσαι; Έχεις πάρει χαμπάρι οτι ο καλύτερος τρόπος να καταλάβει κάποιος οτι η ιστορία βρωμάει είναι να διαβάσει τις κοτσάνες σου;


Αυτά να τα πεις καλύτερα στους θεωρητικούς του αρνητισμού που αδυνατούν να κατανοήσουν το συντριπτικό βάρος των μαρτυριών και αναζητούν ελπίδα παραφιλολογίας σε αναμενόμενες αντιφάσεις και υπερβολές.

quote:
Χ

Πρώτον ποιό 99%; Δεν σου είπα δέκα φορές οτι η αλήθεια δεν καθορίζεται από πλειοψηφίες;


Και 110 να το πεις πάλι ανούσιο θα είναι αφού αδυνατείς ή δεν θέλεις να καταλάβεις ότι οι ιστορικοί και λοιποί επιστήμονες που αποδέχονται το Ολοκαύτωμα δεν το κάνουν επειδή ξύπνησαν μια μέρα και απλά συντάχθηκαν με τους υποστηρικτές του, αλλά επειδή μελέτησαν τα διαθέσιμα δεδομένα.

quote:
Χ

Δεύτερον ποιός από την "επιστημονική κοινότητα" θα τολμήσει να πει κάτι διαφορετικό όταν κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, η δουλειά του και σε μερικές χώρες ακόμα και η ελευθερία του; Απλά πράγματα που τάχα δεν βλέπεις Φαρισαίε.


Δηλαδή σε δεκάδες χώρες που δεν ισχύουν οι νόμοι για το Ολοκαύτωμα, κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η δουλειά των ιστορικών που θα εκφράσουν διαφορετική άποψη? Το υποθέτεις αυτό προφανώς. Φυσικά το επικρατέστερο ενδεχόμενο, δηλαδή την αποδοχή του Ολοκαυτώματος λόγω των συντριπτικών στοιχείων που το υποστηρίζουν, το άφησες στην απ'έξω.

quote:
Χ

Ποιός, εσύ; Που έχεις στην κυριολεξία καταβροχθίσει και το τελευταίο προπαγανδιστικό παραμύθι;


Δογματικές, γενικόλογες διατυπώσεις χωρίς ουσία, χωρίς τεκμηρίωση με την απαραίτητη πινελιά δράματος και υποκριτικής αγανάκτησης.

quote:
Χ

2. Όταν ο συνομιλητής γράφει εν γνώσει του γελοιότητες που υποτιμούν την νοημοσύνη των άλλων καλύτερα να μην παραπονείται μετά για "υποτίμηση" διότι και η υπομονή έχει τα όρια της.


Εσύ τα βαφτίζεις γελοιότητες γενικεύοντας και χωρίς καμία σοβαρή τεκμηρίωση. Ακόμα και να ήταν θα μπορούσες να κρατάς ένα σοβαρό και ήπιο τόνο αλλά από την αρχή σχεδόν της κουβέντας μας έχεις επιδωθεί σε βαρύγδουπες υποτιμητικές εκφράσεις. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να εκνευρίζεσαι όταν σου αντιπαραθέτουν μια άποψη που μέχρι τώρα δεν είχες σκεφτεί όταν υιοθετούσες τις θέσεις των αρνητών, αλλά θα ήταν φρόνιμο να είσαι πιο ανοιχτόμυαλος.

quote:
Χ

3. Πιστός δεν είναι όποιος ασπάζεται την Α ή Β θεωρία αλλά ο θρησκόληπτος ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για το τι ισχύει αλλά για το πώς θα υπερασπιστεί τις ιδεοληψίες και την κοσμοθεωρία του, όπως στο γνωστό ανέκδοτο με τον κομμουνιστή:

- Μπαμπά πετάει ο γάιδαρος;
- Τι λες παιδί μου, φυσικά όχι.
- Μα το διάβασα στον Ριζοσπάστη.
- Ε καλά, τι πετάει; 4-5 μέτρα σηκώνεται και ξανακατεβαίνει.


Ωραίος ο ορισμός, ωραίο και το ανέκδοτο. Τώρα μπορείς να τεκμηριώσεις γιατί αυτό αφορά τους υποστηρικτές του Ολοκαυτώματος και όχι τους αρνητές? Δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην αφορά και εσένα όλο το παραπάνω κρίνοντας από περιπτώσεις όπως η Stroop Report.

quote:
Χ

Η πλήρης πρόταση είναι οτι ο Βαν Πελτ είναι ένα άτομο που ξέρει πολύ περισσότερα από σένα και η γνώμη του έχει λίγο παραπάνω βαρύτητα. Αλλά σιγά μην προβληματιστείς.


Μάλλον εσύ θα έπρεπε να προλβηματιστείς από αυτό που έγραψες.

quote:
Χ

Τα βλέπετε;Αυτά παθαίνουν οι φιλοψευδείς. Όταν προσπαθούν να ισιώσουν την μια άκρη στραβώνει η άλλη. Πριν μας είπε οτι το Ολοκαύτωμα τεκμηριώνεται και από υλικά στοιχεία, τώρα μας λέει οτι δεν έγινε ποτέ έρευνα!


Για το βαθμό είπα. Μην τα κάνεις αχταρμά.

quote:
Χ

Δεν έχει πλάκα να βλέπεις τους πιστούς προσπαθώντας να τα μπαλώσουν να κάνουν τις μαρτυρίες λάστιχο; "Οπωσδήποτε γενική" η αναφορά του Hoss κατά τον αγαπητό φιλοψευδή, ο οποίος απ' οτι φαίνεται ξέρει καλύτερα τι ήθελε να πει ο Hoss από τον ίδιο τον Hoss. Η ξευτίλα δεν έχει τέλος.


Διάβασε τη συγκεκριμένη σελίδα από την αυτοβιογραφία του και θα διαπιστώσεις εύκολα ότι μιλάει γενικά. Η ουσία πάντως είναι ότι ο Hoss δεν γράφει κάτι που δεν μπορούσε να γίνει όπως διατείνεται ο δόκτορ Faurisson.

quote:
Χ

Ουδείς ζήτησε από τους ιστορικούς να καταπιαστούν με θέματα τεχνικά. Ακριβώς επειδή είναι άσχετοι θα έπρεπε να αφήσουν τις λεπτομέρειες σ' αυτούς που ξέρουν. Αλλά δεν μας λένε αυτό. Μας λένε να μήν κάνουμε ερωτήσεις, διότι το γεγονός έγινε ! Το αν ήταν τεχνικώς δυνατόν δεν έχει σημασία, διότι μας βεβαιώνουν (οι άσχετοι περί τεχνικών) οτι έγινε !


Οι ιστορικοί ήταν σίγουροι από τα δικά τους στοιχεία ότι το έγκλημα έγινε. Οι ιστορικοί επίσης γνώριζαν ότι θανατώνονταν ήδη από την Aktion T4 άτομα σε θαλάμους αερίων οπότε δεν τίθεται ζήτημα αν μπορούσε τεχνικώς να γίνει και με τους Εβραίους. Μερικά πράγματα είναι κοινή γνωση βλέπεις όπως και το γεγονός των μαζικών θανατώσεων που εξετάζουμε.
Λοιπόν οι ειδικοί στα κατασκευαστικά/υλικοτεχνικά πότε απέδειξαν στους ιστορικούς ότι δεν ισχύουν τα περί θαλάμων αερίων? Πρόσεχε, αναφέρομαι σε κάτι σοβαρό, στην έννοια της απόδειξης και όχι σε δόκτορες-απάτες που πουλάνε βιβλία με παραφουσκωμένες υποθέσεις. Αναφέρομαι σε κάτι που αποδείχθηκε και έγινε κοινή γνώση την επομένη στην ανθρωπότητα.

quote:
Χ

Τα περί "μαζικών" τάφων (δεν) τα είδαμε.


Δες τα πάλι
http://holocaustcontroversies.blogspot.com/2010/05/mass-graves-at-nazi-extermination-camps.html
(εφιαλτικό link)

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 22/12/2010 03:08:45Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
511 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/12/2010, 13:05:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι αναρτήσεις έγιναν πάλι σεντόνια και έχω βαρεθεί οπότε πάω στο ζουμί.
quote:
Εριξαν βόμβες για να αποκαλύψουν πιο γρήγορα το περιεχόμενο του υπεδάφους κι όχι επειδή υπήρχε στρατόπεδο σε λειτουργία.

Τις βόμβες τις έριξαν για να αλλοιώσουν την εικόνα του χώρου δύστυχε, όχι για να "αποκαλύψουν πιο γρήγορα" το υπέδαφος. Αυτό ήταν δουλειά των ανασκαφών. Για μια σωστή έρευνα ο χώρος ενός εγκλήματος πρέπει να είναι όσο το δυνατόν άθικτος για να φτάσουμε σε σωστά συμπεράσματα.
quote:

Εσύ δεν θες να δεις τα προφανή που προκύπτουν από τις έρευνες του δικαστή και των υπόλοιπων μελών της επιτροπής. Η πρόχειρη εκτίμηση -όπως δηλώνει κι ο ίδιος ο blogger- βασίζεται σε αριθμητικά δεδομένα που δίνονται από αυτές τις έρευνες.


Σε ποιό σημείο των ερευνών λέει για 10 τάφους 50x25;;;
quote:

Είναι ευνόητο μετά από όλα τα παραπάνω στοιχεία γιατί δεν μπορεί να γίνει αυτό έτσι όπως το ζητάς. Εσύ προβληματίσου τώρα για το ποια ήταν όλα αυτά τα αμέτρητα θύματα που βρέθηκαν ακριβώς στην περιοχή στρατοπεδου εξόντωσης που μνημονεύεται από ποικίλους μάρτυρες καθώς και ναζί.

Ο φιλοψευδής λοιπόν δεν μπορεί να μας παραθέσει κάποια απόδειξη για τον αριθμό των νεκρών, έστω στο περίπου. Τα παχιά λόγια του φτάνουν.

Καταρχάς φιλοψευδή δεν βρέθηκε ούτε μία απόδειξη που να τεκμηριώνει τα περί στρατοπέδου εξόντωσης. Με π.χ 2322 νεκρούς από ασθένειες (400.000+ οστά) οι οποίοι θα αποτεφρώθηκαν για λόγους υγιεινής, εξηγούνται μια χαρά τα ευρήματα. Οπότε είτε μας φέρνεις κάποια χειροπιαστή απόδειξη για περισσότερους νεκρούς είτε παίρνεις τα κουβαδάκια σου και σ' άλλη παραλία.

Να προσθέσω οτι τα προβλήματα με την Τρεμπλίνκα δεν περιορίζονται εδώ αλλά και στα υπόλοιπα που ισχυρίζονται οι "μάρτυρες" τα οποία βρίθουν από αντιφάσεις, γελοιότητες και παραμύθια.

quote:

Εμένα μου αρκεί που είδα Πανεπιστήμιο να αποδέχεται τις αναφορές του holocaust controversies για το θέμα των μαζικών τάφων.

Ποιός σου είπε οτι το "Πανεπιστήμιο" έχει ψάξει το θέμα; Όπως μας πλασάρεις εσύ αυτές τις σαχλαμάρες το κάνουν και αυτοί. Και αφού το πάμε έτσι εμένα μου αρκεί που είδα το Deathcamps να λέει για "controversial and grossly inaccurate postings". Με την διαφορά οτι τις διακρίνω και μόνος μου.
quote:

Δηλαδή σε δεκάδες χώρες που δεν ισχύουν οι νόμοι για το Ολοκαύτωμα, κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η δουλειά των ιστορικών που θα εκφράσουν διαφορετική άποψη? Το υποθέτεις αυτό προφανώς.

Ας το περιλάβω και αυτό διότι δείχνει για άλλη μια φορά την ασχετοσύνη των πιστών. Αλλά τι να περιμένεις από κάποιον που μας λέει οτι οι σχετικοί νόμοι δεν έχουν σχέση με το θέμα.

Οι αναθεωρητές δύστυχε ενώ είναι αξιοπρεπέστατοι και μορφωμένοι έχουν καταδιωχθεί με όλους τους τρόπους εδώ και δεκαετίες. Τους έχουν επιτεθεί, έχουν πυρπολήσει τις οικίες ή τα γραφεία τους κλπ. Oι νόμοι που θεσπίστηκαν τα τελευταία χρόνια είναι απλώς η κορωνίδα των προσπαθειών να τους κλείσουν το στόμα.

O Φωρισσόν π.χ είχε ήδη δεχτεί επιθέσεις (μία σχεδόν μοιραία) πριν την σχετική νομοθεσία στην Γαλλία. Η δε Αμερική απέλασε με αστείες προφάσεις τους Ernst Zundel και Germar Rudolf. Ο Ζούντελ απελάθηκε στον Καναδά όπου τον συνέλαβαν μόλις έφτασε. Οι αρχές απεφάνθησαν οτι ήταν "απειλή για την εθνική ασφάλεια" και τον έστειλαν στην "δημοκρατική" Γερμανία όπου φυσικά ο φιλήσυχος και νομοταγής Ζούντελ βρέθηκε πίσω από τα σίδερα (μαζί με την δικηγόρο του!).

Αλλά μάλλον αυτά είναι λεπτομέρειες και δεν πρέπει να μας προβληματίζουν.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/12/2010, 20:16:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Υπάρχουν δύο τομείς που δεν έχετε καν πιάσει...
Πρώτον, όλες οι μεταφορές των εβραίων γίνονταν με τραίνα - έλα όμως που τα έγραφα από την κυκλοφορία των τραίνων δείχνουν πολύ μεγάλο αριθμό από συρμούς να καταφθάνει στα στρατόπεδα εξόντωσης... Κάτι πάνω σε αυτό;
Μήπως να κάνετε ένα κόπο να το ψάξετε;;;
Δεύτερον, υπάρχουν και οι Έλληνες εβραίοι - και καλέ αυτούς που πήραν και τους έστειλαν στην Γερμανία...
12.000 μόνο από την Θεσσαλονίκη...
Πόσοι γύρισαν από αυτούς;
Όλοι στην Αμερική πήγαν;;;
Και τις περιουσίες τους, γιατί δεν τις πήραν μαζί τους;
Γιατί μετά τον πόλεμο τα σπίτια τους τα λεηλάτησαν οι Έλληνες και άρπαξαν όσοι μπορούσαν τις περιουσίες τους;;;
Στου Ψυρρή π.χ. υπάρχουν (και υπάρχουν) δεκάδες σπίτια - αρχοντικά - από εβραίους που "έφυγαν στην Γερμανία"... Τόσα χρόνια δεν θα είχε ζητήσει κάποιος εάν ζούσαν μέλη της οικογένειας;;; Ή μήπως όταν κάποιος πάει στο Αμέρικα ξεχνάει την περιουσία του πίσω;;;


αρκετοι Εβραιοι απο οσους γλυτωσαν απο τα στρατοπεδα κατευθυνθηκαν στο Ισραηλ και προφανως τους τσουβαλιασαν με το ζορι σε πλοια και αεροπλανα οι σιωνιστικες οργανωσεις, χρονος να πετεχτουν μεχρι τις χωρες τους να διεκδικησουν τις περιουσιες τους δεν υπηρχε (χωρια που αρκετες απο αυτες θα ειχαν ηδη λεηλατηθει) γιατι ο Εβραισμος εδινε τον νυν υπερ παντων αγωνα στην Παλαιστινη και δεν υπηρχε πολυτελεια να λειψει ουτε ενα χερι που να κραταει ντουφεκι η τσαπι, ουτε μια γυναικα που θα μπορουσε να βοηθησει να μεγαλωσει το ποσοστο των Εβραιων σε σχεση με τους Παλαιστινιους...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/12/2010, 22:04:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
αρκετοι Εβραιοι απο οσους γλυτωσαν απο τα στρατοπεδα κατευθυνθηκαν στο Ισραηλ και προφανως τους τσουβαλιασαν με το ζορι σε πλοια και αεροπλανα οι σιωνιστικες οργανωσεις, χρονος να πετεχτουν μεχρι τις χωρες τους να διεκδικησουν τις περιουσιες τους δεν υπηρχε (χωρια που αρκετες απο αυτες θα ειχαν ηδη λεηλατηθει) γιατι ο Εβραισμος εδινε τον νυν υπερ παντων αγωνα στην Παλαιστινη και δεν υπηρχε πολυτελεια να λειψει ουτε ενα χερι που να κραταει ντουφεκι η τσαπι, ουτε μια γυναικα που θα μπορουσε να βοηθησει να μεγαλωσει το ποσοστο των Εβραιων σε σχεση με τους Παλαιστινιους...

Βρε Αρίστο, αυτή είναι απάντηση τώρα;;; Έλεος...
Και μετά από τόσα χρόνια κάποιοι από τους μερικούς χιλιάδες εβραίων Ελλήνων που "πήγαν" στην Παλαιστίνη, δεν ήρθε πίσω να διεκδικήσει την περιουσία του;; Δηλαδή τόσοι εβραίοι από την Πολωνία ή την Ελλάδα πήγαν στην Παλαιστίνη και κανείς δεν γύρισε πίσω όταν ηρέμησαν τα πράγματα;;;
Σκεφτείτε τι γράφετε πρώτα...

Βλέπετε οι εβραίοι που έφταναν στην Παλαιστίνη (πολλές φορές εξαθλιωμένοι)καταγράφονταν . ’ρα με μία μικρή έρευνα στους εισερχόμενους μετανάστες στην Παλαιστίνη ή στους εισερχόμενους μετανάστες στις ΗΠΑ, μπορεί να δει κανείς πόσοι πήγαν...
Λέτε να έκρυβαν τα πραγματικά νούμερα;;;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/12/2010, 22:42:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
μια χαρα σκεφτομαι τι γραφω απλα εσυ δεν κανεις τις αναγωγες...

θεωρω λογικο οτι ενα 30% των Θεσσαλονικιων Εβραιων θα πεθαναν στα στρατοπεδα, απ' αυτο το ποσοστο οι μισοι λογω πεινας και επιδημιων οταν λογω των βομβαρδισμων των συμμαχων στερηθηκαν τροφιμα και φαρμακα και οι υπολοιποι λογω εξαντλησης απο την εκβιαστικη εργασια η λογω εκτελεσεων σε πραξεις ανυπακοης...

απο τους υπολοιπους υπολογιζω οτι το 70% θα πηγε στο Ισραηλ και αυτοι προφανως θα ηταν οσοι δεν ειχαν καποια ιδιαιτερη περιουσια στη Θεσσαλονικη (σπιτι και κτηματα τους εξασφαλιζαν στο Ισραηλ), ενα 20% στην Αμερικη (οσοι ειχαν ακρες εκει) και ενα 10% επεστρεψε στη Θεσσαλονικη ειτε αμεσα ειτε μετα απο λιγα χρονια (γιατι Εβραιους μεταπολεμικα ειχε η Θεσσαλονικη)...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2010, 05:07:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
X

Τις βόμβες τις έριξαν για να αλλοιώσουν την εικόνα του χώρου δύστυχε, όχι για να "αποκαλύψουν πιο γρήγορα" το υπέδαφος. Αυτό ήταν δουλειά των ανασκαφών. Για μια σωστή έρευνα ο χώρος ενός εγκλήματος πρέπει να είναι όσο το δυνατόν άθικτος για να φτάσουμε σε σωστά συμπεράσματα.


Από πού αντλείς αυτό το συμπέρασμα περί σκόπιμης αλλοίωσης? Πολύ συνωμοσιολογική μου φαίνεται η θέση σου. Για το δεύτερο μέρος της απάντησής σου συμφωνώ αλλά δεν σημαίνει ότι θα συμφωνούσαν και οι "ύαινες" που έψαχναν για τιμαλφή στους τάφους των πτωμάτων.

quote:
X

Σε ποιό σημείο των ερευνών λέει για 10 τάφους 50x25;;;


Δεν το λέει (εκτός από το 25). Είναι υποθετικός πρόχειρος υπολογισμός του blogger που θέλει να δείξει ότι υπήρχε ο διαθέσιμος χώρος για να θαφτούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε μαζικούς τάφους, είτε μιλάμε για 10 τάφους των 50x25 είτε πιο πολλούς μικρότερων διαστάσεων.

quote:
X

Καταρχάς φιλοψευδή δεν βρέθηκε ούτε μία απόδειξη που να τεκμηριώνει τα περί στρατοπέδου εξόντωσης. Με π.χ 2322 νεκρούς από ασθένειες (400.000+ οστά) οι οποίοι θα αποτεφρώθηκαν για λόγους υγιεινής, εξηγούνται μια χαρά τα ευρήματα. Οπότε είτε μας φέρνεις κάποια χειροπιαστή απόδειξη για περισσότερους νεκρούς είτε παίρνεις τα κουβαδάκια σου και σ' άλλη παραλία.


Λυπάμαι αλλά τα στοιχεία είναι συντριπτικά για τη λειτουργία του στρατοπέδου της Τρεμπλίνκα ως στρατόπεδο εξόντωσης.

http://www.scrapbookpages.com/poland/treblinka/introduction.html

http://www.holocaustresearchproject.org/trials/treblinkatrial.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Treblinka_trials

http://www.ort.edu.uy/despitetreblinka/protagonists.html

Βλέπε και την αυτοβιογραφία Ρούντολφ Ες όπου περιλαμβάνεται η Τρεμπλίνκα στα στρατόπεδα εξόντωσης. Η απλοϊκή δικαιολογία περί θανάτων τόσων χιλιάδων κρατουμένων από τύφο δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη ύστερα από το πλήθος μαρτυριών για μαζικές εξοντώσεις.

quote:
X

Να προσθέσω οτι τα προβλήματα με την Τρεμπλίνκα δεν περιορίζονται εδώ αλλά και στα υπόλοιπα που ισχυρίζονται οι "μάρτυρες" τα οποία βρίθουν από αντιφάσεις, γελοιότητες και παραμύθια.


Οι μαρτυρίες τους ως προς το κύριο θέμα είναι αξιόπιστες κι αυτό είναι που μας ενδιαφέρει, όχι αν κάποιος απέδωσε σε μύες το κούνημα ενός κουβά ή μπερδεύεται με τις ημερομηνίες και λοιπά άσχετα σημεία της μαρτυρίας του.

quote:
Χ

Ποιός σου είπε οτι το "Πανεπιστήμιο" έχει ψάξει το θέμα; Όπως μας πλασάρεις εσύ αυτές τις σαχλαμάρες το κάνουν και αυτοί. Και αφού το πάμε έτσι εμένα μου αρκεί που είδα το Deathcamps να λέει για "controversial and grossly inaccurate postings". Με την διαφορά οτι τις διακρίνω και μόνος μου.


Υπερβολές. Ενα Πανεπιστήμιο δεν αποδέχεται χωρίς ψάξιμο ένα blog. Όσο για την διατύπωση του Deathcamps αυτή είναι πολύ γενική και δεν προσφέρει λεπτομερέστερα στοιχεία για να καταλάβουμε τι έχει παιχτεί. Ούτε πιστεύω έχεις διαβάσει τα περισσότερα άρθρα του holocaust controversies για να διακρίνεις τις υποτιθέμενες "ανακρίβειες".

quote:
Χ

Οι αναθεωρητές δύστυχε ενώ είναι αξιοπρεπέστατοι και μορφωμένοι έχουν καταδιωχθεί με όλους τους τρόπους εδώ και δεκαετίες. Τους έχουν επιτεθεί, έχουν πυρπολήσει τις οικίες ή τα γραφεία τους κλπ. Oι νόμοι που θεσπίστηκαν τα τελευταία χρόνια είναι απλώς η κορωνίδα των προσπαθειών να τους κλείσουν το στόμα.


Οι νόμοι πάντως είναι άσχετοι με μεμονωμένες πράξεις βανδαλισμού από άγνωστα ακραία άτομα.

quote:
Χ

O Φωρισσόν π.χ είχε ήδη δεχτεί επιθέσεις (μία σχεδόν μοιραία) πριν την σχετική νομοθεσία στην Γαλλία. Η δε Αμερική απέλασε με αστείες προφάσεις τους Ernst Zundel και Germar Rudolf. Ο Ζούντελ απελάθηκε στον Καναδά όπου τον συνέλαβαν μόλις έφτασε. Οι αρχές απεφάνθησαν οτι ήταν "απειλή για την εθνική ασφάλεια" και τον έστειλαν στην "δημοκρατική" Γερμανία όπου φυσικά ο φιλήσυχος και νομοταγής Ζούντελ βρέθηκε πίσω από τα σίδερα (μαζί με την δικηγόρο του!).

Αλλά μάλλον αυτά είναι λεπτομέρειες και δεν πρέπει να μας προβληματίζουν.


Δεν ξέρω ποιες ήταν αυτές οι "προφάσεις" και πόσο "αστείες" ήταν όταν τους έδιωξαν από την Αμερική. Ούτε και για τον Καναδά γνωρίζουμε όλο το υπόβαθρο των γεγονότων.
Πάντως τα πράγματα δεν πρέπει να είναι τόσο φρικαλέα όσο τα περιγράφεις.

Ο Carlo Mattogno για παράδειγμα έχει ολόκληρη ιστοσελίδα (ακόμα να την κλείσουν οι hackers των μοχθηρών προπαγανδιστών?), με πλήθος άρθρων, πλήθος μεταφράσεων, ενώ δηλώνει τόπο διαμονής και φάτσα κάρτα βλέπουμε και τη φωτογραφία του. Μα καλά δεν φοβάται ότι έτσι αυξάνει τις πιθανότητες να τον βρουν και να του επιτεθούν?

http://www.vho.org/Authors/Carlo_Mattogno.html

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Χ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
511 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2010, 11:02:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Λυπάμαι αλλά τα στοιχεία είναι συντριπτικά για τη λειτουργία του στρατοπέδου της Τρεμπλίνκα ως στρατόπεδο εξόντωσης.

Ο φιλοψευδής φυσικά δεν έχει ιδέα πόσοι ήταν οι νεκροί οπότε καταφεύγει και πάλι στα παχιά λόγια. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Αλλά το ξέρω κι εγώ αυτό το κόλπο. Τα στοιχεία είναι απλώς ανύπαρκτα. Είναι εύκολο να φλομώνεις με συνδέσμους αλλά βαρέθηκα και ούτε αξίζει τον κόπο. Όσοι ενδιαφέρονται ας ψάξουν.
quote:
Οι μαρτυρίες τους ως προς το κύριο θέμα είναι αξιόπιστες κι αυτό είναι που μας ενδιαφέρει, όχι αν κάποιος απέδωσε σε μύες το κούνημα ενός κουβά ή μπερδεύεται με τις ημερομηνίες και λοιπά άσχετα σημεία της μαρτυρίας του.

Ας επισημάνουμε και αυτή την απατεωνίστικη τακτική των δύστυχων πιστών οι οποίοι έχουν το θράσος να γράφουν οτι οι ημερομηνίες είναι "άσχετα σημεία"! Αλλά μετά από τόσες σελίδες βλακείες αυτό είναι μάλλον το λιγότερο.

Μας λένε λοιπόν περίπου το εξής βλακώδες:

"Οι μαρτυρίες ασχέτως αντιφάσεων ή ανακριβειών είναι αξιόπιστες ως προς το κύριο θέμα ή έχουν ιστορικό πυρήνα."

Πρόκειται φυσικά για καταφανέστατη απατεωνιά και γελοιότητα. Σε καμμία άλλη υπόθεση ή δικαστήριο δεν μπορεί να σταθεί αυτή η ανοησία. Η αναξιοπιστία μιας μαρτυρίας είναι ανάλογη με το πλήθος και το είδος των αντιφάσεων και λαθών που μπορεί να περιέχει. Αναλόγως την περίπτωση ακόμα και 1 ουσιαστική αντίφαση είναι αρκετή για να στείλει μια μαρτυρία στα σκουπίδια.

Σ' αυτό το θέμα ο μόνος ιστορικός πυρήνας που ενδέχεται να υπάρχει είναι ο μάρτυρας να ήταν σε στρατόπεδο. Κατά τ' άλλα η μαρτυρία του μπορεί να είναι ψευδής από αρχής μέχρι τέλους π.χ. ο Rosenblatt με τα μήλα. Οι μαρτυρίες λοιπόν πρέπει να επιβεβαιώνονται με απτά στοιχεία. Εκατό ψέματα, όσο καλά και να συμφωνούν, δεν ισοδυναμούν με μία αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι αέρας κοπανιστός.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 01:49:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ KAI ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ

Στις 20 Νοέμβρη 1940 η Ρουμανία προσχώρησε στις δυνάμεις του ’ξονα. Ιδρύθηκε το «Κράτος της Εθνικής Λεγεώνας» από τον στρατηγό Ion Antonescu το οποίο μαζί με το φασιστικό κίνημα «Σιδερένιος Φρουρός» κοινοποίησαν αμέσως μια σειρά περιοριστικών μέτρων εις βάρος των Εβραίων της Ρουμανίας. Επιπλέον, κακοποιά στοιχεία του «Σιδερένιου Φρουρού» λήστευσαν και κατάσχεσαν αυθαίρετα Εβραϊκές επιχειρήσεις. Επίσης επιτέθηκαν σε Εβραίους πολίτες και μερικές φορές τους δολοφονούσαν στους δρόμους. Οι κατασχέσεις και οι διαφθορά του «Σιδερένιου Φρουρού» αναστάτωσαν την ρουμανική οικονομία και δημιούργησαν εντάσεις με τον Antonescu και τον ρουμανικό στρατό. Ο «Σιδερένιος Φρουρός» ξεσηκώθηκε εναντίον του καθεστώτος στις 21 Ιανουαρίου του 1941. Κατά τη διάρκεια ενός τριήμερου εμφύλιου πολέμου που τελικά κερδήθηκε από τον Antonescu και τον ρουμανικό στρατό, μέλη του «Σιδερένιου Φρουρού» υποκίνησαν ένα θανατηφόρο πογκρόμ στο Βουκουρέστι. Στο σφαγείο του Βουκουρεστίου η δολοφονία πολυάριθμων Εβραίων υπήρξε ιδιαίτερα αποτρόπαιη. Αφού σκότωναν τα θύματα, οι διώκτες κρέμασαν τα πτώματά τους σε τσιγκέλια και τα ακρωτηρίασαν.

Καθοδηγούμενη από τον Antonescu η Ρουμανία συμμετείχε στην γερμανική εισβολή εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης τον Ιούνιο του 1941. Στις ημέρες της εισβολής, οι ρουμανικές αρχές οργάνωσαν ένα πογκρόμ εναντίον του εβραϊκού πληθυσμού του Ιασίου, της τοπικής πρωτεύουσας της Μολδαβίας. Η εντολή του Antonescu προς τον διοικητή της φρουράς να «καθαρίσει το Ιάσιο από τον εβραϊκό πληθυσμό» ήταν σαφής. Ρουμάνοι αστυνομικοί τουφέκισαν εκατοντάδες Εβραίους στo προαύλιo του αρχηγείου της αστυνομίας. Εκατοντάδες Εβραίοι επίσης φονεύτηκαν στους δρόμους ή στα σπίτια τους. Τουλάχιστον 4000 Εβραίοι σκοτώθηκαν στο Ιάσιο κατά τη διάρκεια του πογκρόμ. Χιλιάδες Εβραίοι συνελλήφθησαν, στοιβάχτηκαν σε φορτηγά αυτοκίνητα και στάλθηκαν με τρένο στις πόλεις Calarasi και Podul Iloaei, νοτιοδυτικά του Ιασίου. Πολλοί από τους μεταφερόμενους Εβραίους πέθαναν στη διαδρομή από πείνα και αφυδάτωση. Οι Ρουμανικές αρχές υπολογίζουν τον αριθμό των θυμάτων σε 13.266.

Ακολουθώντας την εισβολή στη Σοβιετική Ένωση η Ρουμανία προσάρτησε ξανά την Βεσσαραβία και τη Μπουκοβίνα, που είχαν κατακτηθεί από τους Σοβιετικούς ένα χρόνο νωρίτερα. Μετά την κατάκτηση της Ουκρανίας από τις γερμανικές και ρουμανικές δυνάμεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1941, παραχωρήθηκε στη Ρουμανία το έδαφος μεταξύ των ποταμών Δνείστερου και Μπουγκ. Οι Ρουμανικές αρχές εγκαθίδρυσαν εκεί μια στρατιωτική διοίκηση και ονόμασαν την περιοχή «Τρανσνίστρια».

Με την υποστήριξη των SS και των αστυμομικών μονάδων αλλά και με δική τους πρωτοβουλία, ο ρουμανικός στρατός και η ρουμανική αστυνομία κατέσφαξαν χιλιάδες Εβραίους στη Βεσσαραβία, στη βόρεια Μπουκοβίνα και στην Τρανσνίστρια. Ρουμανικές και γερμανικές μονάδες ξεκίνησαν συστηματικούς τουφεκισμούς των Εβραίων του Kishinev, της πρωτεύουσας της Βεσσαραβίας, αμέσως μετά την κατάκτηση της πόλης τον Ιούλιο του 1941. Οι επιζώντες της αρχικής σφαγής, περίπου 11.000 άνθρωποι τοποθετήθηκαν σε γκέτο και στρατολογήθηκαν για την τέλεση καταναγκαστικής εργασίας κάτω από σκληρές συνθήκες. Τον Οκτώβριο όσοι έμειναν ζωντανοί στάλθηκαν σε στρατόπεδα και γκέτο στην Τρανσνίστρια όπως έγινε και με τους Εβραίους επιζώντες της Βεσσαραβίας και της βόρειας Μπουκοβίνας. Πολλοί Εβραίοι πέθαναν από εξάντληση, πείνα ή ασθένειες κατά τη μεταφορά τους στην Τρανσνίστρια ή μετά την άφιξή τους εκεί. ’λλοι δολοφονήθηκαν από ρουμάνικες ή γερμανικές μονάδες, είτε στην Τρανσνίστρια είτε μετά την μεταφορά τους πέρα από τον ποταμό Μπουγκ στην κατακτημένη από τη Γερμανία Ουκρανία.

Οι Ρουμανικές αρχές ίδρυσαν διάφορα γκέτο και δύο στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Τρανσνίστρια. Ανάμεσα στα πιο κακόφημα από αυτά τα γκέτο (τα οποία οι Ρουμάνοι αποκαλούσαν «αποικίες») ήταν η Bogdanovka στη δεξιά όχθη του ποταμού Μπουγκ όπου εγκαταστάθηκαν χιλιάδες Εβραίοι. Το Δεκέμβριο του 1941 τα ρουμανικά στρατεύματα με τη βοήθεια ουκρανικών δυνάμεων κατέσφαξαν σχεδόν όλους τους εγκλεισμένους Εβραίους στην Bogdanovka. Οι τουφεκισμοί συνεχίστηκαν για περισσότερο από μία βδομάδα. Οι Ρουμάνοι επίσης σκότωσαν τους Εβραίους των στρατοπέδων Domanevka και Akhmetchetkha. Εβραίοι αποδεκατισμένοι από τύφο συνωστίστηκαν στην «αποικία» του Mogilev. Οι Ρουμανικές αρχές ίδρυσαν στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Pechora και την Vapniarka στην Τρανσνίστρια το χειμώνα του 1941-1942. Το στρατόπεδο της Vapniarka προοριζόταν για τους Εβραίους πολιτικούς κρατούμενους, που εκδιώχτηκαν από την κυρίως Ρουμανία. Από τους χιλιάδες φυλακισμένους ελάχιστοι μόνο μπόρεσαν να επιβιώσουν.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ.

Στην Οδησσό διαβιούσαν περίπου 80.000-90.000 Εβραίοι πριν την ρουμανική κατάκτηση το 1941. H Οδησσός έγινε η διοικητική έδρα της Τρανσνίστριας. Στις 22 Οκτώβρη 1941 μία βόμβα που εξερράγη στο ρουμανικό στρατιωτικό επιτελείο της Οδησσού σκοτώνοντας 67 άτομα μεταξύ των οποίων ήταν ο Ρουμάνος διοικητής και 4 αξιωματικοί του Γερμανικού ναυτικού, έδωσε την αφορμή για την αντισημιτική δράση των ρουμανικών αρχών. Χρησιμοποιώντας το περιστατικό σαν δικαιολογία ο ρουμανικός στρατός συγκέντρωσε 19.000 Εβραίους σε μια κεντρική πλατεία στο λιμάνι της περιοχής και τουφέκισε πολλούς από αυτούς. ’λλους τους περιέλουσε με βενζίνη και τους έκαψε ζωντανούς. Τουλάχιστον 20.000 Εβραίοι συγκεντρώθηκαν στην τοπική φυλακή και στάλθηκαν στο χωριό Dalnik. Εκεί οι Ρουμάνοι τουφέκισαν μερικούς από τους Εβραίους και άλλους τους κλείδωσαν σε αποθήκες τις οποίες πυρπόλησαν. Οι Ρουμανικές αρχές τουφέκισαν οποιονδήποτε Εβραίο επιχείρησε να διαφύγει από τις φλόγες.

Το Νοέμβρη του 1941 οι ρουμανικές αρχές διέταξαν τη μεταφορά στα γκέτο του Dalnik και της Slobodka των 35.000 εναπομείναντων Εβραίων της Οδησσού. Τα γκέτο αυτά βρίσκονταν στις παρυφές της πόλης. Εκεί πολλοί Εβραίοι πέθαναν από έκθεση σε κακουχίες, από τις ασθένειες και την ασιτία τους επόμενους τρεις μήνες. Τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 1942 η ρουμανική αστυνομία και το στρατιωτικό προσωπικό έστειλαν τους 19.295 επιζώντες Εβραίους στα στρατόπεδα και γκέτο της περιοχής Berezobka της Τρανσνίστριας που τα διοικούσαν οι ρουμανικές αρχές καθώς επίσης και στις περιοχές Bogdanovka, Domanevka, and Akhmetchetka. Μέσα στο 1943 αποσπάσματα των SS διαμορφωμένα από τοπικούς Γερμανούς δολοφόνησαν τους εναπομείναντες Εβραίους της Οδησσού μαζί με άλλους Εβραίους που στάλθηκαν στα στρατόπεδα της Berezovka από άλλα σημεία της Τρανσνίστριας.

Μεταξύ 1941 και 1944, οι γερμανικές και ρουμανικές αρχές δολοφόνησαν ή προκάλεσαν το θάνατο 150.000-250.000 Ρουμάνων Εβραίων και Ουκρανών Εβραίων στην Τρανσνίστρια. Τουλάχιστον 270.000 Ρουμάνοι Εβραίοι σκοτώθηκαν ή πέθαναν από κακομεταχείριση κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

ΠΗΓΕΣ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ia%C5%9Fi_pogrom
http://www.ushmm.org/wlc/en/article.php?ModuleId=10005472
http://www.ushmm.org/wlc/en/article.php?ModuleId=10005476
http://en.wikipedia.org/wiki/1941_Odessa_massacre

ΧΑΡΤΕΣ:
http://www.ushmm.org/wlc/en/media_nm.php?ModuleId=10005472&MediaId=2343
http://www.ushmm.org/wlc/en/media_nm.php?ModuleId=10005472&MediaId=2345
http://www.ushmm.org/wlc/en/media_nm.php?ModuleId=10005472&MediaId=435
http://www.ushmm.org/wlc/en/media_nm.php?ModuleId=10005472&MediaId=2344

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 25/12/2010 01:58:32Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 02:24:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Χ

Ο φιλοψευδής φυσικά δεν έχει ιδέα πόσοι ήταν οι νεκροί οπότε καταφεύγει και πάλι στα παχιά λόγια. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Αλλά το ξέρω κι εγώ αυτό το κόλπο. Τα στοιχεία είναι απλώς ανύπαρκτα.


Παίρνουμε μια ιδέα από το τηλεγράφημα άφιξής κρατούμενων εκεί.
Δεν αναρωτιέσαι γιατί προσπάθησαν οι Γερμανοί να εξαφανίσουν τα ίχνη των στρατοπέδων της επιχείρησης Reinhard? Τι ήθελαν να κρύψουν άραγε από αυτά?

Πραγματικά τώρα, για μένα είναι αδιανόητο να αρνείται κανείς τις μαζικές εκτελέσεις σε αυτά τα στρατόπεδα ύστερα από τέτοια πληθώρα πολύπλευρων μαρτυριών.

quote:
Χ

Μας λένε λοιπόν περίπου το εξής βλακώδες:

"Οι μαρτυρίες ασχέτως αντιφάσεων ή ανακριβειών είναι αξιόπιστες ως προς το κύριο θέμα ή έχουν ιστορικό πυρήνα."

Πρόκειται φυσικά για καταφανέστατη απατεωνιά και γελοιότητα. Σε καμμία άλλη υπόθεση ή δικαστήριο δεν μπορεί να σταθεί αυτή η ανοησία. Η αναξιοπιστία μιας μαρτυρίας είναι ανάλογη με το πλήθος και το είδος των αντιφάσεων και λαθών που μπορεί να περιέχει. Αναλόγως την περίπτωση ακόμα και 1 ουσιαστική αντίφαση είναι αρκετή για να στείλει μια μαρτυρία στα σκουπίδια.

Σ' αυτό το θέμα ο μόνος ιστορικός πυρήνας που ενδέχεται να υπάρχει είναι ο μάρτυρας να ήταν σε στρατόπεδο.


Τα αρμόδια δικαστήρια υπολόγισαν τόσο τις μαρτυρίες επιζώντων, όσο και των SS. Το προσωπικό εκείνων των δικαστηρίων νομίζω γνωριζε καλύτερα την δουλειά του από εμάς πάνω στην αξιολόγηση των μαρτυριών. Το συσσωρευτικό βάρος όλων αυτών των μαρτυριών οδηγεί στο αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι ο ιστορικός πυρήνας δεν εντοπίζεται μόνο στον εγκλεισμό σε στρατόπεδα αλλά και στις μαζικές εκτελέσεις ανθρώπων κυρίως μέσω θαλάμων αερίων, με ιδιαίτερη "προτίμηση" στους Εβραίους. Τώρα γιατί υπήρξε αυτή η προτίμηση...ας το βρει ο καθένας μόνος του. Δεν θέλει και πολύ σκέψη νομίζω.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Jammin
Νέο Μέλος

Greece
23 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 03:40:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η λέξη "ολοκαύτωμα" προέρχεται από την αρχαία ελληνική γλώσσα και σημαίνει "πλήρως καμμένη προσφορά θυσίας."

Οι εβραΐοι πρόσφεραν στο Θεό θυσίες το λεγόμενο ολοκάυτωμα. Αφαιρούσαν δηλαδή το λίπος του ζώου* και έπειτα έκαιγαν το υπόλοιπο εντελώς στην φωτιά μέχρι να μείνει μόνο η στάχτη του.

* Τα ζώα ήταν η "εξαγορά" δηλαδή έπερναν τη θέση των προτότοκων παιδιών στη θυσία. Πότε όμως δεν γινόταν "εξαγορά" και έπρεπε να θυσιαστεί ο άνθρωπος; Όταν κάποιος έκανε τάμα, δηλαδή έταζε κάποιον άνθρωπο (π.χ.το παιδί του ή το δούλο του) για κάποιο συγκεκριμένο αίτημά του.

’μοιροι εβραίοι θυσιάστηκαν τελετουργικά από αρρωστημένους σιωνιστικούς εγκεφάλους.

1948, 14 Μαϊου. Το ανώτατο εβραϊκό συμβούλιο ανακυρρήσει την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ.

Edited by - Jammin on 25/12/2010 03:42:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
511 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 11:31:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πραγματικά τώρα, για μένα είναι αδιανόητο να αρνείται κανείς τις μαζικές εκτελέσεις σε αυτά τα στρατόπεδα ύστερα από τέτοια πληθώρα πολύπλευρων μαρτυριών.

Το αδιανόητο είναι να δέχεσαι μαζικές εκτελέσεις όχι με απτές αποδείξεις αλλά με "μαρτυρίες" αναξιόπιστες, ψευδείς και γελοίες. Aλλά τι να περιμένουμε από πιστούς.
quote:
Τα αρμόδια δικαστήρια υπολόγισαν τόσο τις μαρτυρίες επιζώντων, όσο και των SS. Το προσωπικό εκείνων των δικαστηρίων νομίζω γνωριζε καλύτερα την δουλειά του από εμάς πάνω στην αξιολόγηση των μαρτυριών. Το συσσωρευτικό βάρος όλων αυτών των μαρτυριών οδηγεί στο αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι ο ιστορικός πυρήνας δεν εντοπίζεται μόνο στον εγκλεισμό σε στρατόπεδα αλλά και στις μαζικές εκτελέσεις ανθρώπων κυρίως μέσω θαλάμων αερίων, με ιδιαίτερη "προτίμηση" στους Εβραίους. Τώρα γιατί υπήρξε αυτή η προτίμηση...ας το βρει ο καθένας μόνος του. Δεν θέλει και πολύ σκέψη νομίζω.


Μπλα, μπλα, μπλα....

Όσο για τα σεντόνια μην παρασύρονται κάποιοι. Ο αξιολύπητος φιλοψευδής συνεχίζει τις στρεψοδικίες και τα παχιά λόγια, προσπαθώντας να παρουσιάσει και τον τελευταίο νεκρό ως θύμα του Ολοκαυτώματος, ασχέτως του πού, πώς και γιατί πέθανε.

Αξιολύπητος πραγματικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 16:27:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
μέχρι πριν 4 μηνύματα οι υποστηρικτές του ολοκαυτώματος έλεγαν ότι οι γερμανοί αν και ήθελαν να εξολοθρεύσουν τους εβραίους δεν τους σκότωναν όπου τους έβρισκαν αλλά τους έπαιρναν από όπου τους έβρισκαν και τους μετέφεραν χιλιάδες χιλιόμετρα για να τους πάνε στα στρατόπεδα, τους κούρευαν για να μην έχουν ψείρες έκαναν την διαλογή μεταξύ των δυνατών και των αδυνάτων και μετά άρχιζαν τις εκτελέσεις σε θαλάμους αερίων, στην συνέχεια έθαβαν τα πτώματα αλλά μετά τα ξέθαβαν και τα έκαιγαν

και για να αποδείξουν ότι το ολοκαύτωμα είναι πραγματικό ιστορικό γεγονός μας φέρνουν ως παράδειγμα το τι έκαναν οι ρουμάνοι
και τι έκαναν οι ρουμάνοι; σύμφωνα με τα όσα μας λένε οι υποστηρικτές
όπου έβρισκαν εβραίο τον εκτελούσαν επί τόπου
ούτε μεταφορές στου διαόλου την μάνα, ούτε ξεψείρισμα, ούτε θαλάμους αερίων, θάψιμο ξεθάψιμο και κάψιμο, απλά εκτέλεση επί τόπου

αρκετά παράξενα όλα αυτά

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Χ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
511 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2010, 18:56:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κάποιες επισημάνσεις περί Ρουμανίας για να μην μένουν προπαγανδιστικές εντυπώσεις.

Αφου λοιπόν διαβάσουμε για σφαγές, παλουκώματα και διάφορα τέτοια, μαθαίνουμε οτι οι Ρουμάνοι εξόντωσαν σχεδόν 270.000 Εβραίους ! Φυσικά οι πιστοί δεν πρόκειται ν' αναρωτηθούν αν αυτά που τους σερβίρουν είναι αλήθεια. Όσο πιο χοντρή η προπαγάνδα τόσο πιο εύκολα την καταβροχθίζουν. Από πού όμως αποδεικνύεται αυτός ο τεράστιος αριθμός;

Μήπως από:

2700 τάφους των 100;

540 τάφους των 500;

270 τάφους των 1000;

135 τάφους των 2000;

Ή από κάπου αλλού;

Αποτελεί πάγια τακτική των βρωμερών προπαγανδιστών να υπερφουσκώνουν τους αριθμούς των νεκρών ώστε να παρουσιάζονται σαν τα μοναδικά θύματα του πολέμου και να εισπράττουν φυσικά τις ανάλογες αποζημιώσεις. To αποτέλεσμα βέβαια είναι χάος αντιφάσεων μιας και ο καθένας δίνει σχεδόν ό, τι νούμερο θέλει. Αλλά όσο έρχεται το χρήμα η ιστορική αλήθεια είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει. Όπως λέει το ρητό:

"There's no business like Shoah business"

Ως προς το ζήτημα της Ρουμανίας, υπάρχει ένα άρθρο ενός Ρουμάνου ο οποίος απαντάει σ' αυτές τις συκοφαντίες. Όπως εξηγεί, μέχρι και 20 χρόνια μετά τον πόλεμο οι απώλειες των Εβραίων ήταν κατα γενική παραδοχή 15.000 όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που έλεγαν για 250.000 μέχρι και 450.000 νεκρούς!

To άρθρο είναι αρκετά παλιό. Το ενδιαφέρον είναι οτι το 2003 η κυβέρνηση της Ρουμανίας δήλωσε ευθαρσώς:

"We firmly claim that within the borders of Romania between 1940 and 1945 there was no Holocaust, the ministry said."

Χαρά στο κουράγιο τους.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2010, 19:55:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Firstly, long before this campaign, in 1957, two scholars, one Romanian and the other Jew, met together and published a paper on this subject in Rome, Italy, in which the figure was 15,000........

Then, suddenly, in the mid 70s, the figure rose abruptly to Stage II of denigration: 250,000 killings. Before long it rose again to Stage III: 300,000 killings, and arrived lately to Stage IV: 450,000 Jews killed by Romanians in WW II!ειπα να σχολιασω τα δυο κατα τη γνωμη μου σημαντικοτερα αποσπασματα απο το ρουμανικο αρθρο που υπεδειξε ο X...

το οτι απο ενα αρχικο νουμερο 15000 αρχικα νεκρων και με βαση συνεργατικη μελετη Ρουμανου και Εβραιου, φτασαμε μετα απο 18 χρονια στους 250.000 νεκρους, στους 300.000 και στους 450.000 δεν ειναι παραξενο...

υπηρξαν ανθρωποι που ξεπερασαν καθε οριο υπερβολης στο συνολικο αριθμο του νεκρων του υποτιθεμενου Ολοκαυτωματος...

η αμερικανική εβραϊκή Επιτροπή ανεφερε τον αριθμό 15.688.259....

η εφημερίδα New York Times στις 22 Φεβρουαρίου 1948, χρησιμοποιησε τον αριθμό 18.700.000...

τοσο το αποτομο ξεπεταγμα των θυματων στη Ρουμανια οσο και τα τερατωδη νουμερα που ανεφερα η τα 700.000-900.000 της Τρεμπλινκας τι αποδεικνυουν;

οτι καποιοι μας θεωρουν Κατινες του κομμωτηριου και των πρωινων εκπομπων που χαφτουμε αμασητα οτι διαβασουμε...

καποιοι αλλοι βεβαια μας θεωρουν Κατινες μεν αλλα οχι τοσο οσο η αμερικανικη Εβραικη Επιτροπη και οι Νιου Γιορκ Ταιμς (ο Ριζοσπαστης του διεθνους Εβραισμου στην Αμερικη) οποτε ειπαν ας μην πουμε για 15.000.000 γιατι καποιοι θα βρουν ποσους περιπου Εβραιους ειχε η Ευρωπη αλλα ας πουμε 6.000.000...θεωρησαν οτι τα 6.000.000 θα μπορεσουν να τα περασουν...

και τελικα ειχαν δικιο...ο κοσμος ειναι ηλιθιος, οχι τερατωδως ηλιθιος, αλλα αρκετα, πολυ, παρα πολυ...τα παντα μπορει να του περασει μια οργανωμενη προπαγανδα που ξερει πως να ενεργοποιησει το θυμικο με λεξεις, εικονες και φρασεις κλειδια...

φυσικα ιδιαιτερα σημασια παιζει ο κινηματογραφος...ειδα χθες ρε παιδια ενα αξιολογο ελληνικο παλιο εργο, το Αμοκ...δεν θα το πιστεψετε ποση δαιμονοποιηση των Ναζι ειχε και ποσο αγιοποιουσε τους Εβραιους, παροτι εχω δει εργα και εργα με αντιναζιστικο περιεχομενο αυτο ηταν το τοπ...δεστε το (κατα τα αλλα ειναι εξαιρετικο, μια πολυ ιδιοτυπη περιπετεια) και θα με θυμηθειτε...


quote:
From the 300,000 Jews who were still in Romania after the war, about 130,000 emigrated to Israel (see the Statistical Bulletin of Israel, vol. 3, 1952-53) and about 140,000 to Western Europe and USA. There are still between 35,000 and 50,000 Jews in Romania today.μια αναλογη στατιστικη υποστηριξα κι εγω για τους Εβραιους της Θεσσαλονικης, καποιοι λιγοι ξερουμε οτι γυρισαν, οι υπολοιποι γιατι να δολοφονηθηκαν ολοι; δεν πρεπει λογικα ενα μεγαλο ποσοστο να πηγε στο Ισραηλ και στην Αμερικη; κι απο αυτους που οντως υπηρξαν θυματα γιατι να τους θεωρουμε ολους δολοφονημενους και να μην λογαριαζουμε και ενα ποσοστο να πεθανε απο φυσικους θανατους, απο κακουχιες και απο ελειψη τροφιμων και φαρμακων τους τελευταιους μηνες που τα στρατοπεδα δεν εφοδιαζοντουσαν λογω των βομβαρδισμων των Συμμαχων; αν αφαιρεσουμε ολες αυτες τις περιπτωσεις λογικα το ποσοστο οσων δολοφονηθηκαν δεν νομιζω οτι ειναι τετοιο που να δικαιολογει ολοκαυτωμα...συν του οτι καποιες δολοφονιες θα ηταν εκτελεσεις αντιποινων σε περιστατικα ανυπακοης και αρα παροτι απαραδεκτες σαν συμπεριφορα σε αιχμαλωτους δεν στοιχειοθετουν προθεση για ολοκαυτωμα..οι Γερμανοι ηταν ιδιαιτερα σκληροι, το εδειξαν στη Ρωσια, τη Σερβια, την Ελλαδα, δεν νομιζω ομως οτι οταν εκτελουσαν αρκετους στην Καισαριανη η στο Διστομο το καναν με προθεση μαζικης γενοκτονιας...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2010, 01:57:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
αθεος

μέχρι πριν 4 μηνύματα οι υποστηρικτές του ολοκαυτώματος έλεγαν ότι οι γερμανοί αν και ήθελαν να εξολοθρεύσουν τους εβραίους δεν τους σκότωναν όπου τους έβρισκαν αλλά τους έπαιρναν από όπου τους έβρισκαν και τους μετέφεραν χιλιάδες χιλιόμετρα για να τους πάνε στα στρατόπεδα, τους κούρευαν για να μην έχουν ψείρες έκαναν την διαλογή μεταξύ των δυνατών και των αδυνάτων και μετά άρχιζαν τις εκτελέσεις σε θαλάμους αερίων, στην συνέχεια έθαβαν τα πτώματα αλλά μετά τα ξέθαβαν και τα έκαιγαν

και για να αποδείξουν ότι το ολοκαύτωμα είναι πραγματικό ιστορικό γεγονός μας φέρνουν ως παράδειγμα το τι έκαναν οι ρουμάνοι
και τι έκαναν οι ρουμάνοι; σύμφωνα με τα όσα μας λένε οι υποστηρικτές
όπου έβρισκαν εβραίο τον εκτελούσαν επί τόπου
ούτε μεταφορές στου διαόλου την μάνα, ούτε ξεψείρισμα, ούτε θαλάμους αερίων, θάψιμο ξεθάψιμο και κάψιμο, απλά εκτέλεση επί τόπου

αρκετά παράξενα όλα αυτά


Οχι και τόσο παράξενα. Σίγουρα όταν κάποιος επιθυμεί να μελετήσει το Ολοκαύτωμα δεν θα ξεκινήσει από τη Ρουμανία αλλά από τη στιγμή που συμμετείχαν και οι SS σε ορισμένες σφαγές πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο μια σχετική ενημέρωση εξού και το κείμενο. Σχετικά με την ένστασή σου οφείλω να υπενθυμίσω ότι στο Ολοκαύτωμα δεν υπήρξε μόνο ένας τρόπος ή μια μοναδική διαδικασία εξόντωσης. Ήδη έγραψα για τις μαζικές εκτελέσεις δια τουφεκισμού τουλάχιστον 1 εκατομμυρίων Εβραίων από τα γερμανικά τμήματα Einsatzgruppen στη Σοβιετική Ένωση.

quote:
X

Από πού όμως αποδεικνύεται αυτός ο τεράστιος αριθμός;

Μήπως από:

2700 τάφους των 100;

540 τάφους των 500;

270 τάφους των 1000;

135 τάφους των 2000;

Ή από κάπου αλλού;


Τα πιο πολλά γεγονότα τέτοιου τύπου στηρίζονται σε ιστορικά ντοκουμέντα, στατιστικά στοιχεία και ιστορικές μαρτυρίες. Δύσκολα θα κάτσει ένας αρχαιολόγος να ψάξει όλες τις εκτάσεις όπου μπορεί να έχουν θαφτεί πτώματα ούτε αυτές γίνονται πάντα γνωστές μέσα στο χάος του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Οι διώκτες μπορεί να μην μίλησαν ποτέ για τις περιοχές όπου έθαψαν τα πτώματα και αυτά να μην βρεθούν ποτέ, τουλάχιστον όχι στον ακριβή αριθμό που δίνεται από τις ιστορικές μαρτυρίες. ’λλα πτώματα μπορεί να τα έκαψαν και να πέταξαν σε ποτάμια και λίμνες ή να τα σκόρπισαν σε μέρη που κανείς δεν έχει ψάξει ή έχει ψάξει ελλιπώς(π.χ. δάση). Το ζήτημα είναι ότι αν λείπουν Εβραίοι από εκεί που θα έπρεπε κανονικά να τους βρίσκουμε και ταυτόχρονα δεν φαίνεται να έχουν πάει αλλού (θα το βρίσκαμε από στατιστικές) χωρίς παράλληλα να διεκδίκησαν τις περιουσίες που άφησαν πίσω, τότε καταλαβαίνουμε ότι κάτι πολύυυ άσχημο τους συνέβη. Αν παράλληλα έχουμε και ιστορικές μαρτυρίες για έναν μεγάλης κλίμακας διωγμό τους στο μέρος απ'όπου χάθηκαν όπως στη Ρουμανία τότε δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για να αντιληφθούμε τι έπαθαν. Σε κανέναν πόλεμο της ιστορίας δεν βρέθηκαν όλοι οι αναφερόμενοι νεκροί χωρίς να σημαίνει ότι ο αριθμός τους δεν προσεγγίζει αυτόν που υποστηρίζουν οι αρμόδιοι ιστορικοί.

quote:
Χ

Ως προς το ζήτημα της Ρουμανίας, υπάρχει ένα άρθρο ενός Ρουμάνου ο οποίος απαντάει σ' αυτές τις συκοφαντίες. Όπως εξηγεί, μέχρι και 20 χρόνια μετά τον πόλεμο οι απώλειες των Εβραίων ήταν κατα γενική παραδοχή 15.000 όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που έλεγαν για 250.000 μέχρι και 450.000 νεκρούς!


Προφανώς ο συγκεκριμένος Ρουμάνος δεν ξέρει τι σημαίνει πρόοδος στην ιστορική έρευνα.

quote:
Χ

To άρθρο είναι αρκετά παλιό. Το ενδιαφέρον είναι οτι το 2003 η κυβέρνηση της Ρουμανίας δήλωσε ευθαρσώς:

"We firmly claim that within the borders of Romania between 1940 and 1945 there was no Holocaust, the ministry said."

Χαρά στο κουράγιο τους.


Και το 2004 η κυβέρνηση της Ρουμανίας αποδέχτηκε την ιστορικότητα του Ολοκαυτώματος στη Ρουμανία ύστερα από τα αποκαλυπτικά αποτελέσματα της διεθνούς υπηρεσίας που συστάθηκε για να διερευνήσει το ζήτημα περιλαμβάνοντας και Ρουμάνους ειδικούς ερευνητές.

Romania Facing its Past

Final Report of the International Commission on the Holocaust in Romania

Μετά απ'αυτά νομίζω ότι είναι ανούσιο να πάρουμε στα σοβαρά και το μπαγιάτικο άρθρο του 1981 από τον Ρουμάνο που έφερες.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Χ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
511 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2010, 10:24:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ήδη έγραψα για τις μαζικές εκτελέσεις δια τουφεκισμού τουλάχιστον 1 εκατομμυρίων Εβραίων από τα γερμανικά τμήματα Einsatzgruppen στη Σοβιετική Ένωση.

Το οποίο δεν αποδεικνύεται από πουθενά.
quote:
Τα πιο πολλά γεγονότα τέτοιου τύπου στηρίζονται σε ιστορικά ντοκουμέντα, στατιστικά στοιχεία και ιστορικές μαρτυρίες.


Στην περίπτωση μας, όλα στηρίζονται σε "στατιστικές" και "μαρτυρίες". Οι οποίες βρίθουν αντιφάσεων και υπερβολών, διότι ο καθένας λέει και γράφει ό, τι θέλει.
quote:

Προφανώς ο συγκεκριμένος Ρουμάνος δεν ξέρει τι σημαίνει πρόοδος στην ιστορική έρευνα.


Προφανώς το ήξερε γι' αυτό έψαξε για αποδείξεις όταν κυκλοφόρησαν αυτοί οι αριθμοί. Και δεν βρήκε τίποτα.
quote:
Μετά απ'αυτά νομίζω ότι είναι ανούσιο να πάρουμε στα σοβαρά και το μπαγιάτικο άρθρο του 1981 από τον Ρουμάνο που έφερες.

Ανούσιο είναι να παίρνουμε στα σοβαρά τα αναπόδεικτα φληναφήματα του οποιουδήποτε.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
511 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2010, 11:58:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όπως αναφέρθηκε αυτή η ιστορία στηρίζεται σε "στατιστικές" και "μαρτυρίες". Έτσι μετά τον πόλεμο υπήρξαν διάφορες "επιτροπές" και ιστορικοί που ερεύνησαν το θέμα. Αποτέλεσμα; Ας πάρουμε μια ιδέα.

Eρώτημα: Πόσοι ήταν οι νεκροί ανά στρατόπεδο συγκέντρωσης;

Ας δούμε τι έχουν να πουν 2 "ειδικοί" του Ολοκαυτώματος:

---------------- HILBERG -- DAWIDOWICZ

’ουσβιτς: ---- 1.000.000 --- 2.000.000
Tρεμπλίνκα: --- 800.000 ----- 800.000
Μπέλζεκ: ------ 435.000 ----- 600.000
Σόμπιμπορ: --- 150.000 ----- 250.000
Κέλμνο: ------- 150.000 ----- 340.000
Μαϊντάνεκ: ---- 50.000 ----- 1.380.000

Σύνολο: ------ 2.585.000 --- 5.370.000

Λοιπά: ------- 2.515.000 ----- 563.000

Τελικό: ------ 5.100.000 ---- 5.933.000

Ενώ το ΚΙΣ δίνει:

’ουσβιτς: ---- 1.500.000
Tρεμπλίνκα: --- 750.000
Μπέλζεκ: ------ 550.000
Σόμπιμπορ: --- 200.000
Κέλμνο: ------- 300.000
Μαϊντάνεκ: --- 350.000

Σύνολο: ----- 3.650.000

Τι άκρη τώρα να βγάλεις απ' αυτά;;; Και υπάρχουν και οι στατιστικές με τους νεκρούς ανά χώρα, όπου εκεί γίνεται στην κυριολεξία της τρελής. Ο ένας σου λέει οτι στην τάδε χώρα ζούσαν π.χ. 50.000 Εβραίοι και επέζησαν 10.000 ενώ άλλος οτι ζούσαν 100.000 και επέζησαν 60.000 !!!

Εν ολίγοις, καθένας με τον πόνο του.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2010, 22:27:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι αποκλίσεις τόσο στους πληθυσμούς ορισμένης εθνικότητας, όσο και στον αριθμό θυμάτων είναι λίγο πολύ αναμενόμενες και παρατηρούνται σχεδόν σε όλα τα ιστορικά θέματα. Επί παραδείγματι για τους αριθμούς των Ελλήνων και των Τούρκων ποικίλων περιοχών της Μικράς Ασίας πριν το 1922 υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα στοιχεία που δίνει η απογραφή του Οθωμανικού κράτους, η απογραφή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα διάφορα μνημόνια και οι μεμονωμένοι συγγραφείς και οι εγκυκλοπαίδειες.

Ο Σκαλιέρης υπολογίζει τους Ελληνες της Μικράς Ασίας πριν την καταστροφή σε 2.568.351 ανθρώπους. Ο Macartney σε 2.000.000, ο Paux σε 1.715.000 ενώ ο sir E.Pears τους υπολογίζει γύρω στο 1.600.000.

Για τον αριθμό των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο. Ο Μαρκεζίνης υπολογίζει τα θύματα σε 300.000, ο Α.Α.Πάλλης σε τουλάχιστον 640.000, ο Κ.Μισαηλίδης σε 400.000 ενώ ο Ι.Καψής ανεβάζει τον αριθμό σε 1.000.000 θύματα!

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια υλική απόδειξη (όλοι οι μαζικοί τάφοι των θυμάτων αν προτιμάς) για ένα σαφές και αδιαπραγμάτευτο νούμερο θυμάτων, με αποτέλεσμα οι ερευνητές να καταφεύγουν αναγκαστικά σε προσεγγιστικά συμπεράσματα βάσει καλά μελετημένων συνδυαστικών στοιχείων (π.χ. παλαιότερες απογραφές, αναφορές αριθμού εκτελεσθέντων από τους διώκτες, αναφορές αυτόπτων μαρτύρων, υλικά ευρήματα, τάφοι κ.α.)

Πόσο λογικό θα ήταν να υποστηρίξουμε ότι δεν έγινε μια μεγάλης κλίμακας καταστροφή εις βάρος του ελληνικού πληθυσμιακού στοιχείου της Μικράς Ασίας την περίοδο 1919-1922? Αρκούν οι αριθμητικές αποκλίσεις για να ακυρώσουν ή έστω να μειώσουν την έκταση του συγκεκριμένου ιστορικού γεγονότος? Προφανώς όχι.
Γιατί υπάρχουν οι αριθμητικές αποκλίσεις στους πληθυσμούς και στα θύματα? Διοτι δεν μπορούσε να υπάρξει πλήρης και αλάνθαστη μεθοδολογία στις διαδικασίες μέτρησης των πληθυσμών (π.χ. κάποιοι δεν μετρήθηκαν ή έγιναν εσφαλμένες μετρήσεις, υπήρχαν πλαστά στοιχεία στις "ταυτότητες" των κατοίκων και στα αρχεία τοπικών φορέων) ενώ μέσα στο χάος των πολεμικών επιχειρήσεων όπου έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, είναι φυσιολογικό να επικρατεί μια κατάσταση σύγχυσης και αβεβαιότητας που δυσχεραίνει την μελλοντική έρευνα.

Εδώ για τη Σφαγή των Καλαβρύτων έχουν διατυπωθεί πάνω από 10 εκτιμήσεις παρότι πρόκειται για ένα πολύ πιο περιορισμένο τοπικά και χρονικά φαινόμενο από το ασύγκριτα ογκωδέστερο, συνθετότερο και πολυπλοκότερο ζήτημα του Ολοκαυτώματος. Γιατί λοιπόν να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις και στα αριθμητικά στοιχεία που παρουσιάζουν οι ιστορικοί του Ολοκαυτωματος?

Ακόμα και τα ποσοστά των θυμάτων της Αρμενικης Γενοκτονίας ποικίλουν από 600.000 έως 1.500.000 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει βρεθεί ούτε εδώ μια αδιαπραγμάτευτη υλική απόδειξη -μαζικοί τάφοι(?)- για να επιβεβαιώσει έναν απόλυτο και κρυστάλλινο αριθμό νεκρών.
http://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide#Armenian_population.2C_deaths.2C_survivors.2C_1914_to_1918

Αυτό φυσικά δεν συνεπάγεται την ανυπαρξία της συγκεκριμένης γενοκτονίας.

quote:
Χ

Το οποίο δεν αποδεικνύεται από πουθενά.


Δε νομίζω να έγραφαν όλο ψεύδη στις αναφορές τους τα Einsatzgruppen.

quote:
Χ

Προφανώς το ήξερε γι' αυτό έψαξε για αποδείξεις όταν κυκλοφόρησαν αυτοί οι αριθμοί. Και δεν βρήκε τίποτα.


Διακρίνω και πάλι μια συνωμοσιολογία ή είναι η ιδέα μου?
Μήπως ο Ρουμάνος είχε πρόσβαση στον ίδιο όγκο αρχείων που είχαν και οι μεταγενέστεροι ερευνητές? Μπορεί κάποιος να μας το επιβεβαιώσει? Ή μήπως όλα τα δεδομένα κυκλοφόρησαν όταν ο ερευνητής της αρεσκειας σου "μελετούσε" το ζήτημα?
Τέλος πάντων είναι στην κρίση του καθενός ποια στοιχεία θα εμπιστευτεί καθώς και να κατανοήσει (αν θέλει και μπορεί) την έννοια της προόδου στην ιστορική έρευνα η οποία μπορεί να εμπλουτιστεί από νέα στοιχεία, άγνωστα σε παλαιότερους ερευνητές.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Χ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
511 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2010, 11:08:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο φιλοψευδής συνεχίζει τις στρεψοδικίες για ν' αποφύγει τον σκόπελο. Φυσικά ουδείς ισχυρίστηκε οτι αυτές οι ανακρίβειες ακυρώνουν το γεγονός. Απλώς αποδεικνύουν την ανυπαρξία εξακριβωμένων στοιχείων και είναι άλλο ένα κομμάτι του παζλ των προβλημάτων ενός υποτίθεται τεκμηριωμένου γεγονότος.

Είδαμε π.χ. προηγουμένως οτι οι νεκροί στο ’ουσβιτς ξεκίνησαν απ' τα 9 εκ. και έχουμε φτάσει αισίως στο 1,5. Και έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι τον πραγματικό αριθμό.

Όταν λοιπόν οι κύριοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στα χαρτιά, εμείς οφείλουμε να είμαστε τουλάχιστον επιφυλακτικοί.

quote:
Δε νομίζω να έγραφαν όλο ψεύδη στις αναφορές τους τα Einsatzgruppen.

Προφανώς η λέξη "πλαστογραφία" δεν σου έχει περάσει απ' το μυαλό. Αλλά πώς να γίνει αυτό με τον εγκέφαλο στο OFF. Ή μπορεί να σου έχει περάσει αλλά ως συνήθως υπερίσχυσαν οι ιδεοληψίες. Αξιοθρήνητο.
quote:

Διακρίνω και πάλι μια συνωμοσιολογία ή είναι η ιδέα μου;


Φυσικά και είναι η ιδέα σου δύστυχε. Μόνο εσύ βλέπεις συνωμοσίες. Ο Ρουμάνος σου εξηγεί οτι αυτοί οι αριθμοί δεν κυκλοφόρησαν χθες αλλά προ δεκαετιών ενώ υπήρχε ήδη μια αποδεκτή στατιστική και δεν είχε ακούσει κανένας για ολοκαύτωμα στην Ρουμανία. ’ρα αυτοί που τους "ανακάλυψαν" πρέπει να είχαν υπολογίσιμες αποδείξεις. Όμως απ' οτι φαίνεται έχουμε να κάνουμε με άλλη μια περίπτωση μαγειρεμένων στατιστικών.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Jammin
Νέο Μέλος

Greece
23 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2010, 18:02:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έχετε αναρωτηθεί για ποιό λόγο έχουν επιλέξει τον όρο ολοκαύτωμα και όχι γενοκτονία;
Οι Εβραίοι στοχοποιήθηκαν, αυτό είναι γεγονός. Επίσης γεγονός είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός βρήκε το θάνατο.
Δεν υπάρχουν όμως ξεκάθαρα στοιχεία για ακριβείς αριθμούς.

Γενοκτονίες έχουν γίνει δυστυχώς πολλές. Η προσπάθεια της εβραϊκής κοινότητας όμως και ο τρόπος της προσπάθειας αυτής - σε σημείο να υπάρχουν και ποινές για τους αρνητές του ''ολοκαυτώματος''- ε αυτό είναι ξεκάθαρα φασιστικό. Οι Αρμένιοι θρήνησαν τους νεκρούς τους, οι Πόντιοι το ίδιο, εμείς οι Έλληνες το ίδιο. Παρ'όλα αυτά δεν έχουμε θεσπίσει νόμους για τους αρνητές πχ της Ποντιακής γενοκτονίας.

Θυμίζω τις διώξεις που έχουν υποστεί οι Εβραίοι στο παρελθόν, από πάρα πολλές χώρες, αιώνες πριν κάνει την εμφάνισή του ο Χίτλερ, για τις πρακτικές που χρησιμοποιούσαν στις εμπορικές τους δραστηριότητες.

Είναι τυχαίο;
Καταλαβαίνω λοιπόν την προσπάθειά τους να επιβάλλουν την ύπαρξη του ''ολοκαυτώματος'' με κάθε κόστος. Όταν σαν λαός έχεις στοχοποιηθει δεκάδες φορές, χρειάζεσαι ένα ακατάρριπτο γεγονός που θα χρησιμοποιείς σαν παντοτινό άλλοθι ενάντια στους επικριτές σου, όσο παράλογα και απάνθρωπα μέσα κι αν χρησιμοποιείς.

Και φυσικά δεν αναφέρομαι στην πλειοψηφία του Εβραϊκού λαού, αλλά στο παρακλάδι σιωνιστικής ελίτ Χαζάρων που κυβερνά τον πλανήτη και για τους οποίους εμείς Έλληνες,Εβραίοι, ο ''κυρίαρχος'' λαός, είμαστε απλά νούμερα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2010, 01:08:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Χ

Ο φιλοψευδής συνεχίζει τις στρεψοδικίες για ν' αποφύγει τον σκόπελο. Φυσικά ουδείς ισχυρίστηκε οτι αυτές οι ανακρίβειες ακυρώνουν το γεγονός. Απλώς αποδεικνύουν την ανυπαρξία εξακριβωμένων στοιχείων και είναι άλλο ένα κομμάτι του παζλ των προβλημάτων ενός υποτίθεται τεκμηριωμένου γεγονότος.


Δεν υπάρχει κανένας σκόπελος (βρε, τι φαντασία είναι αυτή?). Απλά αναφέρθηκα σε αποκλίνουσες προσεγγίσεις άλλων ιστορικών θεμάτων παρόμοιας φύσης ώστε να αξιολογείται το θέμα στη σωστή του διάσταση με κατανόηση της δυσκολίας του αναφορικά με τα νούμερα και τις στατιστικές και να μην μένουν υπόνοιες για "παραμυθολογία" και "έλλειψη αντικειμενικότητας" που προσωπικά διέκρινα από την δημοσίευσή σου στις 27/12/2010, 11:58:02 καθώς και σε φράσεις του στιλ "ο καθένας με τον πόνο του".

quote:
Χ

Είδαμε π.χ. προηγουμένως οτι οι νεκροί στο ’ουσβιτς ξεκίνησαν απ' τα 9 εκ. και έχουμε φτάσει αισίως στο 1,5. Και έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι τον πραγματικό αριθμό.

Όταν λοιπόν οι κύριοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στα χαρτιά, εμείς οφείλουμε να είμαστε τουλάχιστον επιφυλακτικοί.


Αυτό δείχνει ότι πραγματοποιείται σοβαρή έρευνα, με υπευθυνότητα, σύνεση και αδογμάτιστες τάσεις διορθώνοντας τυχόν παρελθοντικές υπερβολές που μπορεί να παρεισέφρησαν από εσφαλμένες ή προπαγανδιστικές αναφορές τρίτων (π.χ. Σοβιετικών). Με λίγα λόγια αυτό είναι υπέρ των ιστορικών ερευνητών του Ολοκαυτώματος και όχι κατά.

quote:
Χ

Προφανώς η λέξη "πλαστογραφία" δεν σου έχει περάσει απ' το μυαλό. Αλλά πώς να γίνει αυτό με τον εγκέφαλο στο OFF. Ή μπορεί να σου έχει περάσει αλλά ως συνήθως υπερίσχυσαν οι ιδεοληψίες. Αξιοθρήνητο.


Οποιος πλασάρει ισχυρισμούς για πλαστογραφία με ταυτόχρονη υποτίμηση των συνομιλητών του ας καταθέτει τουλάχιστον τις έρευνες ειδημόνων και τα πειστήρια που απέδειξαν την πλαστογραφία. Διαφορετικά εκτίθεται περισσότερο ο ίδιος. Ιδού η Ρόδος λοιπόν...

quote:
Χ

Ο Ρουμάνος σου εξηγεί οτι αυτοί οι αριθμοί δεν κυκλοφόρησαν χθες αλλά προ δεκαετιών ενώ υπήρχε ήδη μια αποδεκτή στατιστική και δεν είχε ακούσει κανένας για ολοκαύτωμα στην Ρουμανία. ’ρα αυτοί που τους "ανακάλυψαν" πρέπει να είχαν υπολογίσιμες αποδείξεις. Όμως απ' οτι φαίνεται έχουμε να κάνουμε με άλλη μια περίπτωση μαγειρεμένων στατιστικών.


Πάνω από 1.000.000 ρουμανικά έγγραφα ανέσυρε και μελέτησε η επιτροπή του 2004 που αποτελούνταν κι από Ρουμάνους ειδικούς ερευνητές. Η μελέτη όλων αυτών επιβεβαίωσε νούμερα παραπλήσια αυτών που κατέθεσα στη δημοσίευση για την εξόντωση των Εβραίων της Ρουμανίας. Ο Ρουμάνος του "αναθεωρητικού" IHR αναφέρεται σε κάποιες πολύ παλιότερες μελέτες χωρίς να είναι σαφής ο όγκος των στοιχείων που μελετήθηκαν τότε. Αποδίδει τις νέες (για την εποχή του) αναφορές ως υποστηριζόμενες αποκλειστικά από το στρατόπεδο των σιωνιστών, ενώ πλέον μια τέτοια μονόπλευρη έρευνα δεν ισχύει όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τις πηγές που έδωσα. Συμπερασματικά, το άρθρο του Dr.Serban Andronescu είναι κάπως outdated.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Χ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
511 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2010, 15:20:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αυτό δείχνει ότι πραγματοποιείται σοβαρή έρευνα, με υπευθυνότητα, σύνεση και αδογμάτιστες τάσεις [...] Με λίγα λόγια αυτό είναι υπέρ των ιστορικών ερευνητών του Ολοκαυτώματος και όχι κατά.

Πάλι μισές αλήθειες φιλοψευδή. Η σοβαρή έρευνα κλπ. πραγματοποιείται από τους αναθεωρητές, όχι από τους "ιστορικούς". Γι' αυτό έχουν χρειαστεί τόσα πολλά χρόνια για τις διάφορες υποχωρήσεις ακόμα και για τα μεγαλύτερα παραμύθια. Κατα τ' άλλα η βιομηχανία προσπαθεί να παρατείνει όσο περισσότερο μπορεί την αναμενόμενη κατάρρευση του γίγαντα με τα πήλινα πόδια.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2011, 05:21:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΟΡΕΙΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

Μια μεγάλης κλίμακας επίθεση των σοβιετικών στρατευμάτων το καλοκαίρι του 1944 στην ανατολική Λευκορωσία εξολόθρευσε το κέντρο του γερμανικού στρατού και επέτρεψε στις σοβιετικές μονάδες να κυριεύσουν το πρώτο από τα κυριότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, το Λιούμπλιν/Μαϊντάνεκ. Μετά από αυτή την επίθεση ο αρχηγός των SS Χάινριχ Χίμλερ διέταξε την εκκένωση όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης και υποστρατοπέδων και τη μεταφορά των κρατουμένων τους προς το εσωτερικό του Ράιχ. Εξαιτίας της ταχείας προέλασηςτων Σοβιετικών οι SS δεν πρόλαβαν να εκκενώσουν το στρατόπεδο Μαϊντάνεκ. Τα σοβιετικά και δυτικά μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν ευρέως της θηριωδίες των SS στο στρατόπεδο χρησιμοποιώντας τόσο κινηματογραφικά πλάνα του στρατοπέδου από τη στιγμή της απελευθέρωσης όσο και συνεντεύξεις μερικών επιζώντων κρατούμενων. Η εκκένωση των στρατοπέδων συγκέντρωσης έγινε για τρεις λόγους:

1) Οι αρχές των SS δεν επιθυμούσαν να πέσουν οι φυλακισμένοι στα χέρια των εχθρών και να διηγηθούν τις ιστορίες τους στους Συμμάχους και τους Σοβιετικούς απελευθερωτές.

2) Οι SS πίστευεαν ότι χρειάζονταν κρατούμενους για να διατηρήσουν την παραγωγή πολεμικού εξοπλισμού οπουδήποτε ήταν δυνατό.

3) Μερικοί αρχηγοί των SS, συμπεριλαμβανομένου του Χίμλερ, πίστευαν κατά παράλογο τρόπο ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τους Εβραίους κρατούμενους των στρατοπέδων συγκέντρωσης ως ομήρους για να διαπραγματευτούν για μία ξεχωριστή ειρήνη στη δύση η οποία θα εξασφάλιζε την επιβίωση του ναζιστικού καθεστώτος.

Τους καλοκαιρινούς και πρώτους φθινοπωρινούς μήνες του 1944, οι περισσότερες από τις εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν με τρένο ή με πλοίο όπως στην περίπτωση των γερμανικών θέσεων αποκομμένων στη Βαλτική. Ωστόσο, καθώς πλησιάζε ο χειμώνας και οι Σύμμαχοι έφτασαν στα γερμανικά σύνορα αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο των γερμανικών εναέριων χώρων, οι αρχές των SS εκκένωσαν με αυξημένους ρυθμούς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης από τους κρατούμενους από τη δύση και την ανατολή μέσω πεζών μετακινήσεων.

Οι πορείες θανάτου δεν ήταν καινούρια «ιδέα» των ναζί. Τον Ιανουάριο του 1940, 800 Πολωνοί αιχμάλωτοι πολέμου, όλοι Εβραίοι, αναγκάστηκαν να διανύσουν τα λίγο λιγότερα από 100 χιλιόμετρα που χώριζαν την πόλη Λούμπλιν από την Μπιάλα Ποντλάσκα. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που επιβίωσαν από το ταξίδι μέσα στην χειμερινή Πολωνία. Οι περισσότεροι πέθαναν από το κρύο ή τους εκτέλεσαν οι ναζί που τους συνόδευαν. Στα χρόνια που ακολούθησαν οι ναζί επέβαλλαν πορείες θανάτου στους Εβραίους έπειτα από εκκαθαρίσεις στα γκέτο στα οποία τους κρατούσαν έγκλειστους, καθώς και στους Σοβιετικούς αιχμαλώτους πολέμου όταν τους μετέφεραν προς τα δυτικά σε αυτοσχέδια στρατόπεδα.

Οι μεγαλύτερες πορείες θανάτου πραγματοποιήθηκαν το φθινόπωρο του 1944. Μια από αυτές έγινε στην Ουγγαρία το Νοέμβριο του 1944 κατόπιν επιμονής του ’ιχμαν. Περίπου 80.000 άντρες και γυναίκες αναγκάστηκαν να πορευτούν πεζή από τη Βουδαπέστη προς την Αυστρία. Όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν από το φρικτό αυτό ταξίδι –μια πορεία τόσο φρικιαστική που ακόμα και οι ίδιοι οι ναζί καταδίκασαν τη βιαιότητά της- κατέληξαν σε στρατόπεδα όπως αυτό του Μαουτχάουζεν ή του Νταχάου.

Τον Ιανουάριο του 1945, το Τρίτο Ράιχ είχε φτάσει στο χείλος της στρατιωτικής ήττας. Το μεγαλύτερο μέρος της Γερμανικής Ανατολικής Πρωσίας βρισκόταν ήδη υπό σοβιετική κατοχή. Οι σοβιετικές δυνάμεις πολιόρκησαν την Βαρσοβία στην Πολωνία και τη Βουδαπέστη στην Ουγγαρία ενώ ετοιμάζονταν να πιέσουν τις γερμανικές δυνάμεις προς το εσωτερικό του Ράιχ. Μετά την αποτυχία της ξαφνικής γερμανικής επίθεσης στις Αρδέννες το Δεκέμβρη του 1944, οι Αγγλο-Αμερικανικές δυνάμεις στη δύση ήταν έτοιμες να εισβάλλουν στη Γερμανία.
Οι φρουροί των SS είχαν αυστηρές διαταγές να σκοτώνουν τους κρατούμενους που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να ταξιδέψουν περαιτέρω. Όσο οι εκκενώσεις εξαρτώνταν όλο και περισσότερο σε αναγκαστικές πορείες και μετακινήσεις μέσω ανοιχτών σιδηροδρομικών βαγονιών ή μικρών σκαφών στην Βαλτική Θάλασσα κατά τον σκληρό χειμώνα του 1944-1945 ο αριθμός των νεκρών από εξάντληση και και έκθεση σε στοιχεία της φύσης αυξήθηκε δραματικά. Αυτό ενθάρρυνε μια εύλογη αντίληψη μεταξύ των κρατούμενων ότι οι Γερμανοί σκόπευαν να τους εξοντώσουν όλους κατά τη διάρκεια της πορείας. Ο όρος «πορεία θανάτου» (death march) επινοήθηκε πιθανόν από κρατούμενους στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Κατά τη διάρκεια τω πορειών θανάτου, οι φρουροί των SS κακομεταχειρίστηκαν βάναυσα τους κρατούμενους. Ακολουθώντας τις ρητές εντολές, τουφέκισαν εκατοντάδες κρατούμενους που κατέρρευσαν, λιποθύμησαν και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν το περπάτημα ή που δεν μπορούσαν να αποβιβαστούν από τα τρένα ή τα πλοία. 700 κρατούμενοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας δεκαήμερης πορείας 8000 Εβραίων, συμπεριλαμβανομένων 6000 γυναικών που μεταφέρονταν από τα στρατόπεδα στην περιοχή Danzig η οποία συνορεύει στα βόρεια με τη Βαλτική Θάλασσα. Αυτοί που παρέμειναν ζωντανοί όταν έφτασαν στις ακτές αναγκάστηκαν να μπουν στη θάλασσα και τουφεκίστηκαν.

Χιλιάδες κρατούμενοι πέθαναν από την έκθεση σε φυσικά στοιχεία, ασιτία και εξάντληση. Οι αναγκαστικές πορείες ήταν ιδιαίτερα συνηθισμένες στα τέλη του 1944 και 1945, όταν οι SS μετακίνησαν κρατούμενους σε στρατόπεδα στα ενδότερα της Γερμανίας. Μεγάλες επιχειρήσεις εκκένωσης απομάκρυναν κρατούμενους από τα στρατόπεδα ’ουσβιτς, Στατχοφ και Γκρος-Ρόζεν μεταφέροντάς τους δυτικά στα στρατόπεδα Μπούχενβαλντ, Φλόσενμπεργκ, Νταχάου και Ζαξενχαουζεν το χειμώνα 1944-1945. Από τα Μπούχενβαλντ και Φλόσενμπεργκ στο Νταχάου και το Μαουτχάουζεν την άνοιξη του 1945 και από τα Ζαξενχάουζεν και Νοϊένγκαμε βόρεια προς τη Βαλτική Θάλασσα τις τελευταίες βδομάδες του πολέμου.

Όσο οι δυνάμεις των Συμμάχων προέλαυναν προς το εσωτερικό της Γερμανίας απελευθέρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες κρατούμενους των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Αυτή η απελευθέρωση περιλάμβανε χιλιάδες κρατούμενους τους οποίους οι στρατιώτες των Συμμάχων και των Σοβιετικών ελευθέρωσαν κατά τη διάρκεια των αναγκαστικών πορείων τους ύστερα από τις εκκενώσεις των στρατοπέδων. Στις 25 Απριλίου του 1945 Οι σοβιετικές δυνάμεις συνάντησαν τις αμερικανικές δυνάμεις στο Torgau, στον ποταμό Έλβα της κεντρικής Γερμανίας. Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις παραδόθηκαν άνευ όρων στη δύση στις 7 Μαϊου 1945 και στην ανατολή στις 9 του ίδιου μήνα. Η 8η Μαϊου του 1945 ανακηρύχθηκε ημέρα νίκης στην Ευρώπη.

Σχεδόν στην τελευταία μέρα του πολέμου μετακίνησαν με πορείες κρατούμενους σε ποικίλες περιοχές του Ράιχ. Την 1η Μαϊου 1945 κρατούμενοι από το Νόιενγκαμε μεταφέρθηκαν στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας και επιβιβάστηκαν σε πλοία. Εκατοντάδες από αυτούς πέθαναν όταν οι Βρετανοί βομβάρδιαν τα πλοία λίγες μέρες μετά νομίζοντας ότι μετέφεραν στρατιωτικό προσωπικό των Γερμανών.

Σε αυτό το σημείο θα ήταν χρήσιμο να δούμε πώς έζησαν τη διαδικασία εκκένωσης και των βασανιστικών πορειών μερικοί αυτόπτες μάρτυρες κρατούμενοι.

Το Γενάρη του 1945 η δεκάχρονη Eva Moses Kor και η δίδυμη αδερφή της που βρίσκονταν στις κουκέτες τους στο ’ουσβιτς-Μπίρκεναου ξύπνησαν από θορυβώδης εκρήξεις. Λίγα λεπτά αργότερα οι Γερμανοί τις ανάγκασαν να βγουν από το θάλαμό τους και να περπατήσουν μαζί με άλλα δίδυμα που είχαν υποβληθεί στα πειράματα του Μέγκελε προς το κυρίως στρατόπεδο του ’ουσβιτς. Οι SS τα πίεζαν να τρέχουν χωρίς διακοπή και όσα δεν μπορούσαν να περπατήσουν, τα πυροβολούσαν και πέταγαν τα πτώματά τους στην άκρη του δρόμου. Η Eva και η Miriam ήταν τυχερές που έμειναν ζωντανές, γιατί οι ναζί σχεδίαζαν να τις σκοτώσουν μαζί με τις υπόλοιπους χιλιάδες κρατούμενους που θα έμεναν πίσω επειδή ήταν πολύ αδύναμοι για να συμμετάσχουν στη μαζική έξοδο από το ’ουσβιτς. Τη διαταγή για τη δολοφονία τους είχε υπογράψει στις 20 Ιανουαρίου ο διοικητής της περιοχής Obergruppenfuhrer (αντιστράτηγος) των SS Schmauser. Κατά τη διάρκεια των επόμενων επτά ημερών ειδικές μονάδες των SS δολοφόνησαν 700 περίπου κρατούμενους στο Μπίρκεναου και στα παρακείμενα υποστρατόπεδα. Αλλά περίπου 8000 κρατούμενοι, ανάμεσά τους η Eva και η Miriam κατάφεραν να ξεφύγουν από το θάνατο επειδή ο Κόκκινος Στρατός πλησίαζε ταχύτατα στο ’ουσβιτς και τα SS ήταν απασχολημένα με τη δική τους σωτηρία και όχι με την εφαρμογή των διαταγών που είχαν λάβει.

Οι βδομάδες που ακολούθησαν έχουν χαραχτεί στη μνήμη όσων αναγκάστηκαν να συμμετάσχουν στην εκκένωση του ’ουσβιτς ως η χειρότερη εμπειρία που υπέστησαν όσο ήταν κρατούμενοι.

Η Εβραία Helena Citronova με την αδερφή της Rozinka ήταν δύο κρατούμενες που πήραν μέρος σ’αυτή την εξοντωτική πορεία. Η Helena περιγράφει τις πρώτες μέρες ως «απίστευτα σκληρές». Έβλεπε τους άλλους κρατούμενους να «σωριάζονται στο χιόνι. Δεν είχαν πλέον δύναμη και πέθαιναν. Καθένας φρόντιζε τον εαυτό του. Απόλυτο χάος. Όποιος ζούσε ζούσε. Όποιος πέθαινε πέθαινε».

Η Ibi Mann μια δεκαεννιάχρονη κοπέλα που είχε μεταφερθεί στο ’ουσβιτς τον προηγούμενο χρόνο από την Τσεχοσλοβακία αναφέρει σχετικά με την εμπειρία σε αυτή την πορεία θανάτου: «Μας μάζεψαν μέσα στη νύχτα, και ποτέ δεν μάθαμε την ημερομηνία, την ώρα, τίποτα. Ήμασταν αποκομμένοι από τον κόσμο..[..]..Όποιος τολμούσε έστω να σκύψει, όποιος σταματούσε έστω για ένα λεπτό, τον πυροβολούσαν..[..]..έλεγα ‘αυτό είναι το τέλος, δεν μπορώ να περπατήσω άλλο’, αλλά η αδερφή μου με τραβούσε με το ζόρι».

Η Εβραία κρατούμενη Lilly Appelbaum Malnik αναφέρει: «Μας ειδοποίησαν ότι επρόκειτο να εγκαταλείψουμε το ’ουσβιτς λόγω της έλευσης των Σοβιετικών. Όλοι βγήκαμε από το στρατόπεδο και αρχίσαμε να περπατάμε. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Δεν θυμάμαι πόσες μέρες προχωρούσαμε. Περπατήσαμε, μπήκαμε σε βαγόνια και ξαναπερπατήσαμε. Και καθώς περπατούσαμε ακούγαμε πρυοβολισμούς και μας είπαν να συνεχίσουμε να προχωράμε. Ακούσαμε πυροβολισμούς, πυροβολούσαν ανθρώπους που δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να περπατάνε. Κατέληξε να λέγεται πορεία θανάτου επειδή τα χαντάκια και τα αυλάκια ήταν όλα κόκκινα από το αίμα. Από τους κρατούμενους μερικοί που μιλούσαν πολωνικά θα προσπαθούσαν να δραπατεύσουν και το κατάφεραν ενώ περνούσαμε μέσα από την Πολωνία. Κάποιοι κρατούμενοι που δεν μπορούσαν να περπατήσουν άλλο πέταξαν τα πράγματά τους και περπάτησαν όσο μπορούσαν ακόμα. Επεσαν κάτω και οι Γερμανοί απλά τους τουφέκισαν. Είδαμε ανθρώπους να τουφεκίζονται στα στήθη τους, στην πλάτη τους. Ήταν πεσμένοι κάτω, σε λόφους, πίσω από δέντρα. Ήταν πραγματικά σαν πολεμική ζώνη. Και τελικά φτάσαμε σε ένα στρατόπεδο που ονομαζόταν Μπέργκεν-Μπέλσεν».

Η Ελληνοεβραία Έρικα Κούνιο Αμαρίλιο από τη Θεσσαλονίκη περιγράφει τον εφιάλτη ως εξής: «18 Ιανουαρίου, ημέρα αξέχαστη. Χάος κυριαρχεί στο στρατόπεδο. Φορτηγά πηγαινοέρχονται, οι SS ουρλιάζουν διαταγές Από το στρατόπεδο του Μπίρκεναου ήρθαν κρατούμενες στο ’ουσβιτς και οι SS μοιράζουν ένα ψωμί, μία μαργαρίνη και μια κουβέρτα στους κρατούμενους. Σχηματίζουν σειρές των πέντε και φεύγουν ατελείωτες φάλαγγες από τις πύλες του στρατοπέδου, που επάνω γράφει ‘Arbeit macht Frei’ (η δουλειά ελευθερώνει)..[..]..Πριν ξεκινήσουμε, ένας ανώτερος SS έδινε τις τελευταίες οδηγίες. Δε θυμάμαι τι έλεγε, και δεν τα καταλάβαινα όλα, αυτό όμως που συγκράτησα ήταν ότι έπρεπε να περπατάμε γρήγορα, να κρατάμε τις σειρές μας, η μια κοντά στην άλλη, γιατί όποια δεν θα μπορούσε ν’ ακολουθήσει και έμενε πίσω, θα τουφεκιζόταν επί τόπου..[..]..Πώς να μην κοιτάξω δεξιά κι αριστερά μου που τα πλάγια του δρόμου ήταν σπαρμένα πτώματα που φορούσαν τις ριγέ στολές των κρατουμένων. Ήταν τα πρώτα θύματα της πορείας από τις πρώτες φάλαγγες των ανδρών που προηγήθηκαν. Όσο προχωρούσαμε τόσο αυξάνονταν τα πτώματα..[..]..Κάθε τόσο ακούγονταν τουφεκιές και ασυναίσθητα επιταχύναμε το βήμα μας. Οι τουφεκιές που ακούγαμε ήταν γι’ αυτές που δεν περπατούσαν αρκετά γρήγορα και έμεναν πίσω τελευταίες. Και όσο περνούσε η ώρα τόσο συχνότερα ακουγόταν το ξερό μπαμ, μπαμ...
Αφού διανυκτέρευσαν σ’ έναν αχυρώνα προσθέτει η Έρικα: «Μόλις ξημέρωσε μας έβγαλαν έξω οι SS με τις αγριοφωνάρες τους ξανά σε σειρές των πέντε, και η φάλαγγά μας ξεκίνησε. Μια ατελείωτη σειρά από γυναίκες προχωρούσε. Πάλι δεξιά και αριστερά πεταμένοι άνθρωποι νεκροί και σε λίγο ξανάρχισαν οι τουφεκισμοί...[..]...Από πίσω μου όλο και πιο συχνά οι τουφεκιές. Και τα πτώματα δεξιά κι αριστερά μας όλο και πιο πολλά!»...

Ας σημειωθεί ότι το μαρτύριο των κρατούμενων δεν υφίστατο μόνο στην πεζοπορία αλλά και στις μεταφορές τους με τα τρένα όταν είχαν φτάσει σε κάποιον από τους σταθμούς που προβλεπόταν για τον περαιτέρω εκτοπισμό τους σε στρατόπεδα της Γερμανίας και της Αυστρίας. Πολλοί κρατούμενοι περιγράφουν τις άθλιες συνθήκες μεταφοράς τους μέσα στα βαγόνια όπου ήταν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς συχνά να υπάρχει χώρος να καθίσουν κάτω και με το χιόνι να είναι παρόν σε αρκετά βαγόνια, δυσκολεύοντας περισσότερο την ζωή τους. Συχνές ήταν οι εικόνες των θυμάτων που πέθαιναν από τις κακουχίες στο βαγόνι και τα πτώματά τους πετάγονταν έξω από τους άλλους κρατούμενους...

ΠΗΓΕΣ:
http://www.ushmm.org/wlc/en/article.php?ModuleId=10005162
http://en.wikipedia.org/wiki/Death_marches_%28Holocaust%29
Laurence Rees, ΑΟΥΣΒΙΤΣ-ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ, εκδ. Πατάκης
Έρικα Κούνιο Αμαρίλιο, 50 Χρόνια μετά-Αναμνήσεις μιας Θεσσαλονικιώτισσας Εβραίας, εκδ. Ιανός

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 38 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.3276367
Maintained by Digital Alchemy