ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Σολομωνική
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 26
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2006, 16:07:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ:
quote:

Φίλε μου το post μου υπάρχει, έχει κρατηθεί όπως με ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι.
Δεν γνωρίζω αν είναι εύκολο σε αυτούς να το αναδημοσιεύσουν αλλά σε ενημερώνω ότι ήταν και πάλι μια πρόσκληση σου σε διάλογο από εμένα, πράγμα που μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι διαχειριστές του forum.


Το δεσμευμένο μήνυμα που είχε αποσταλεί στις 06/06/2006, 04:23:27 από τον - απενεργοποιημένο πλέον - λογαριασμό rizitiss έχει επανέλθει στη θέση του:
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

κάνε κλικ^^^^

Καλωσορίζουμε εκ νέου το μέλος ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ και ευχόμαστε καλή επανα-συμμετοχή στις συζητήσεις μας


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2006, 16:11:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Avallon,
το λιγότερο που θα μπορούσα να πω είναι,
πως η τάση κάποιου να βγάζει εύκολα και χωρίς βάσιμη στήριξη συμπεράσματα, δεν είναι γνώρισμα σοφίας.
Πολύ περισσότερο, το να θεωρεί εαυτόν ως αντιπρόσωπο πάνω από 13.000 ανθρώπων (αναφέρομαι στο σύνολο των μελών του ESOTERICA), χωρίς καν να τους έχει ρωτήσει, είναι τουλάχιστον μία αστεία δήλωση.

Mπορεί και να είναι έτσι αγαπητή μου...
Εξίσου όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟ να επαναλαμβάνει κανείς τα ίδια λάθη και τακτικές αυτοκαταστροφής... και αυτό ΔΕΝ είναι αστεία δήλωση... είναι απαύγασμα εμπειριών 4 ετών εδώ μέσα!...


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."Avallon, old time classic!


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2006, 17:38:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Another star

Κατάλαβα τι εννοείς όταν λες χωρίς ιδιαίτερα ψαξίματα και γνώση, οι άνθρωποι στους οποίους πιθανόν αναφέρεσαι μπορεί να μην έχουν διαβάσει πολλά βιβλία αλλά γνώση έχουν. Θα πρέπει όμως να βρούμε ένα άλλο θέμα για να συζητήσουμε το ζήτημα της ορθής πίστης γιατί εδώ θα βγάλουμε το topic από την πορεία του.

Nst

Συμφωνώ ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας προσδιορίζουν, αυτά οδηγούν και τις πράξεις μας. Αλλάζεις τα πρώτα ακολουθούν και τα δεύτερα.
Οι σκέψεις είναι λίγο δύσκολο να γίνονται συνειδητά, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να προσπαθήσουμε να παρατηρούμε όσο γίνεται περισσότερες. Θα ήταν τέλεια εάν μπορούσαμε να διακρίνουμε με σαφήνεια την πρόθεση, την προέλευση και τον σκοπό, δυστυχώς στα περισσότερα μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα, προσπαθούμε πάντα και κάνουμε το καλύτερο δυνατό κάθε στιγμή.

Jbg

Δεν εννοούσα για να καλέσεις δαίμονες, γενικώς εάν ξέρεις κάποιον που να συγκεντρώνεται αποτελεσματικά. Πιστεύω ότι εάν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι θα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Βεβαίως συμφωνώ μαζί σου ότι αυτό που αντιμετωπίζεις πρώτα είναι ο εαυτός σου, ίσως και να είναι ο μοναδικός που τελικά αντιμετωπίζεις.

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ

Το ξέρω ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι σταυροκοπήματα, κεριά και λιβάνια, γι΄αυτό έγραψα αυτά που διάβασες. Δεν ξέρω από μαγεία οπότε δεν μπορώ να σου πω καμμία εμπειρία πάνω στην Σολομωνική ή σε οτιδήποτε άλλο.

Σχετικά με την προσευχή κανένας δεν είπε ότι δεν έχει δύναμη. Προσωπικά δεν έχω να κερδίσω κάτι από την σύγκριση μαγείας και προσευχής, πιστεύω ότι είναι δύο διαφορετικοί δρόμοι που αναλόγως την καθαρότητα της ψυχής σου οδηγούν στα ανάλογα αποτελέσματα (όμως θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε, εάν όχι εδώ σε κάποιο άλλο topic) . Ξέρω ότι η μαγεία είναι παρεξηγημένη και όταν ακούμε αυτή την λέξη σκεφτόμαστε διάφορα περίεργα, τι να κάνουμε όμως πάντα θα υπάρχουν αυτοί που εξευτελίζουν οτιδήποτε με τις συμπεριφορές τους.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2006, 17:50:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν ξέρει κανείς το τελετουργικό του πρόσφορου πριν το πάμε στην εκκλησία θα καταλάβει πόσο πολύ έχει σχέση η τελετουργική μαγεία με τον χριστιανισμό...
-Εξαγνισμός της νοικοκυράς (ψυχικός και σωματικός δηλ. πλύσιμο καθαρά ρούχα, ηρεμία και θετική σκέψη την ώρα της παρασκευής του πρόσφορου...

- Τουλάχιστον 3 προσευχές πριν ξεκινήσουμε...

- Ειδική σφραγίδα με τα τάγματα των αγγέλων... και πολλά άλλα τα οποία δυστυχώς και δεν θυμάμαι...

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η παρασκευή "αγιασμού"...

quote:
Avallon, old time classic!

Υes, indeed!!!


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
magister
Μέλος 1ης Βαθμίδας


51 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2006, 20:45:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους magister  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε και συνοδοιπόρε YH@H. Άδικος ο εκνευρισμός σου με τον χρήστη JBG. Εφόσον γνωρίζεις αγγλικά, τότε θα ξέρεις ότι ο όρος Cookbook (οδηγός μαγειρικής) είναι πολύ συνηθισμένος ειδικά όσον αφορά τεχνικά εγχειρίδια. Αναφέρεται δε σε βιβλία τα οποία παρέχουν στείρες οδηγίες με τη μορφή τυφλοσούρτη. Το κακό με αυτή την μέθοδο είναι ότι ο χρήστης δεν ξέρει γιατί κάνει τα συγκεκριμένα βήματα, με αποτέλεσμα στην πρώτη διαφοροποίηση να υποχωρήσει. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την περίπτωση που κάποιος νέος θα θελήσει να ακολουθήσει τις οδηγίες που δίνεις για τις επικλήσεις κ.τ.λ. Για να σου δώσω ένα απλοϊκό παράδειγμα , αν εσύ του λες να χρησιμοποιήσει ένα συγκεκριμένο ηλιακό φυτό π.χ μια καλενδούλα και αυτός δεν μπορεί να το βρει, τότε η «συνταγή» σου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί γιατί δεν ξέρει με τι να το αντικαταστήσει. Παραδείγματα τέτοια έχουμε άπειρα, με το πλήθος μεσαιωνικών «συνταγών» για άλογα , τον ιππομανή, καθώς και την κοπριά τους που τότε ήταν άφθονη και πλημμύριζε τους δρόμους.
Ζητώ συγνώμη για την δοκιμασία με το λατινικό κείμενο, αλλά όταν ισχυρίζεσαι δημόσια ότι κατέχεις μια δύναμη, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να την επιδείξεις. Ήταν άλλωστε ένα πολύ στρωτό κείμενο του Τριθέμιου, το οποίο με την βοήθεια ενός λεξικού θα μπορούσες πολύ εύκολα να το μεταφράσεις, κλείνοντας τα στόματα των αμφισβητιών. Εσύ απλά έχασες την ψυχραιμία σου και έπεσες στην μικρή αυτή παγίδα. Πρόσεχε στον Δρόμο που βαδίζεις τις ακόμη μεγαλύτερες παγίδες.
Όσο για τον χρήστη JBG, προτείνω να τον ρίξουμε στο καυτό λάδι, ή να τον δέσουμε και να τον υποχρεώσουμε να παρακολουθήσει Χαρδαβέλλα μέχρις ότου πεθάνει από ανία.
Χωρίς παρεξήγηση, ε;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
magister
Μέλος 1ης Βαθμίδας


51 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2006, 20:46:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους magister  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Περί της σχέσης Χριστιανισμού – Θεουργίας.

Σε τρία παραδείγματα μέσα στην Βίβλο, ο Ιησούς χρησιμοποίησε «πράξεις» στα θαύματά του. Το σίγουρο είναι ότι ο Ενσαρκωμένος Λόγος δεν χρειαζόταν τέτοια δεκανίκια. Αρκούσε σύμφωνα με την ρήση του Εκατόνταρχου, να Πει, και να γίνουν. Αν το έκανε ήταν για να μείνει σαν παράδειγμα για τις επόμενες γενιές, για τον τρόπο που θα μπορούσαν να στηρίξουν τη δύναμη της πίστης τους με την τελετουργία. Αναλυτικά:
32. Και φέρουσι προς αυτόν κωφόν μογιλάλον και παρακαλούσιν αυτόν να επιθέση την χείρα επ' αυτόν.
33. Και παραλαβών αυτόν κατ' ιδίαν από του όχλου έβαλε τους δακτύλους αυτού εις τα ώτα αυτού, και πτύσας ήγγισε την γλώσσαν αυτού,
34. και αναβλέψας εις τον ουρανόν, εστέναξε και λέγει προς αυτόν• Εφφαθά, τουτέστιν Ανοίχθητι.
35. Και ευθύς ηνοίχθησαν τα ώτα αυτού και ελύθη ο δεσμός της γλώσσης αυτού, και ελάλει ορθώς.
36. Και παρήγγειλεν εις αυτούς να μη είπωσι τούτο εις μηδένα• πλην όσον αυτός παρήγγελλεν εις αυτούς, τόσον περισσότερον εκείνοι εκήρυττον. Μάρκον 7.32-36

22. Και έρχεται εις Βηθσαϊδάν. Και φέρουσι προς αυτόν τυφλόν και παρακαλούσιν αυτόν να εγγίση αυτόν.
23. Και πιάσας την χείρα του τυφλού, έφερεν αυτόν έξω της κώμης και πτύσας εις τα όμματα αυτού, επέθεσεν επ' αυτόν τας χείρας και ηρώτα αυτόν αν βλέπη τι.
24. Και αναβλέψας έλεγε• Βλέπω τους ανθρώπους, ό,τι ως δένδρα βλέπω περιπατούντας.
25. Έπειτα πάλιν επέθεσε τας χείρας επί τους οφθαλμούς αυτού και έκαμεν αυτόν να αναβλέψη, και αποκατεστάθη η όρασις αυτού, και είδε καθαρώς άπαντας. Μάρκον 8.22-25

1. Και ενώ ανεχώρει, είδεν άνθρωπον τυφλόν εκ γενετής.
2. Και ηρώτησαν αυτόν οι μαθηταί αυτού, λέγοντες• Ραββί, τις ήμαρτεν, ούτος ή οι γονείς αυτού, ώστε να γεννηθή τυφλός;
3. Απεκρίθη ο Ιησούς• Ούτε ούτος ήμαρτεν ούτε οι γονείς αυτού, αλλά διά να φανερωθώσι τα έργα του Θεού εν αυτώ.
4. Εγώ πρέπει να εργάζωμαι τα έργα του πέμψαντός με, εωσού είναι ημέρα• έρχεται νυξ ότε ουδείς δύναται να εργάζηται.
5. Ενόσω είμαι εν τω κόσμω, είμαι φως του κόσμου.
6. Αφού είπε ταύτα, έπτυσε χαμαί και έκαμε πηλόν εκ του πτύσματος και επέχρισε τον πηλόν επί τους οφθαλμούς του τυφλού
7. και είπε προς αυτόν• Ύπαγε, νίφθητι εις την κολυμβήθραν του Σιλωάμ, το οποίον ερμηνεύεται απεσταλμένος. Υπήγε λοιπόν και ενίφθη, και ήλθε βλέπων. Ιωάννην 9.1-7

Οι δε απόστολοι συνέχισαν την διδαχή αυτή όπως βλέπουμε στην καθολική επιστολή του «αδελφοθεου» Ιακώβου όπου συστήνει την τελετή του ευχελαίου:

14. Ασθενεί τις μεταξύ σας; ας προσκαλέση τους πρεσβυτέρους της εκκλησίας, και ας προσευχηθώσιν επ' αυτόν, αλείψαντες αυτόν με έλαιον εν τω ονόματι του Κυρίου.
15. Και η μετά πίστεως ευχή θέλει σώσει τον πάσχοντα, και ο Κύριος θέλει εγείρει αυτόν• και αμαρτίας αν έπραξε, θέλουσι συγχωρηθή εις αυτόν. Ιακώβου 9. 14-15
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

YHVH
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
356 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2006, 23:15:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απάντηση σε magister (αρκούντως άσχετη με το θέμα "σολομωνική" πλην όμως)

quote:
Εφόσον γνωρίζεις αγγλικά, τότε θα ξέρεις ότι ο όρος Cookbook (οδηγός μαγειρικής) είναι πολύ συνηθισμένος ειδικά όσον αφορά τεχνικά εγχειρίδια. Αναφέρεται δε σε βιβλία τα οποία παρέχουν στείρες οδηγίες με τη μορφή τυφλοσούρτη. Το κακό με αυτή την μέθοδο είναι ότι ο χρήστης δεν ξέρει γιατί κάνει τα συγκεκριμένα βήματα, με αποτέλεσμα στην πρώτη διαφοροποίηση να υποχωρήσει.

Μα ο σκοπός μου δεν ήταν να δώσω μια "συνταγή", δεν επαρκεί ούτε γι'αστείο η εμπειρία μου για κάτι τέτοιο. Άλλωστε ο περισσότερος κόσμος επιζητεί μια όσο το δυνατόν φυσική εκδήλωση της οντότητας, κάτι που δε σχετίζεται με τα δικά μου γραφόμενα.
Όμως μια ανάγνωση των περισσότερων ποστ για τη σολομωνική δίνει την εντύπωση ενός ομιχλώδους βιβλίου, διάβασα δε και περί "Βίβλου του σατανά", που όταν το διαβάζεις γίνεται σεισμός, σπάνε ποτήρια και πεθαίνουν οι θείες σου- όλες ανεξαιρέτως. Όσον αφορά την πρακτική της, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις???
Υπάρχει και η άλλη άποψη, ότι τη σολομωνική τη βρίσκεις online και ότι η πρακτική της δεν είναι κάτι μυστηριώδες και τρομερό, αλλά κάτι που δύναται να ακολουθήσει συστηματική πρακτική ακόμα και από σχετικά άσχετους με στοιχειώδεις δυνατότητες αυτοάμυνας(βλέπε υποφαινόμενο). Αυτό ήθελα να δείξω, και για του λόγου το αληθές παρέθεσα και μια δική μου ιστορία. Προφανώς όχι ως απόδειξη της goetia, ούτε και ως "συνταγή" γι' αυτήν!

Υπέθεσα πως αυτό θα ήταν αυτονόητο. Φαίνεται πως πρέπει να αρχίσω να θεωρώ λιγότερα πράγματα ως δεδομένα.

Το να διαστρεβλώσει ο jonniebeaprick τις προθέσεις μου λέγοντας ότι προσπαθώ να διδάξω ήταν φαιδρό δείγμα της επιθυμίας κυριάρχησης του δόγματος "μόνο οι ύψιστοι να μοιράζονται εμπειρίες", δόγμα ιδιαίτερα ευεργετικό για τη μάθηση οποιασδήποτε τέχνης ή/και επιστήμης. Για πες μας ρε τζόνυ τις δικές σου εμπειρίες με την goetia...let's share...


quote:
Ζητώ συγνώμη για την δοκιμασία με το λατινικό κείμενο, αλλά όταν ισχυρίζεσαι δημόσια ότι κατέχεις μια δύναμη, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να την επιδείξεις. Ήταν άλλωστε ένα πολύ στρωτό κείμενο του Τριθέμιου, το οποίο με την βοήθεια ενός λεξικού θα μπορούσες πολύ εύκολα να το μεταφράσεις, κλείνοντας τα στόματα των αμφισβητιών. Εσύ απλά έχασες την ψυχραιμία σου και έπεσες στην μικρή αυτή παγίδα.

1) Πιστεύω πως δε βρίσκομαι σε σκυλοδρομίες, για να υπερπηδώ εμπόδια και παγίδες.
2) Όπως δείχνεις να γνωρίζεις, απολυτότητες στη μαγεία δεν υπάρχουν, ούτε download γνώσεων. Άλλωστε θεωρούσα αρχικά το εγχείρημά μου αποτυχία. Τα γεγονότα όμως έδειξαν ότι ίσως δεν είναι έτσι.
Το να το ερμηνεύσει κανείς αυτό "Ώστε τα δαιμόνια σου μάθανε και νεκρές γλώσσες φαρσί εεεε???? Γιάααα μετάφρασε αυτό..." είναι... με εννοείς πιστεύω.
3) Το ψωμί της υπόθεσης δεν είναι οι αμφισβητίες, μα αυτοί που ενδιαφέρονται για τη goetia και την πρακτική της, το οποίο τους οδήγησε εδώ.

Μα καλά, το να είναι χρήσιμη αυτή η εμπειρία σε κάποιον δεν το σκέφτηκε κανείς, έτσι???


quote:
Όσο για τον χρήστη JBG, προτείνω να τον δέσουμε και να τον υποχρεώσουμε να παρακολουθήσει Χαρδαβέλλα μέχρις ότου πεθάνει από ανία.
Χωρίς παρεξήγηση, ε;

Για να παρενοχλεί τοιουτοτρόπως κάθε είδους συζήτηση που βρίσκει με την εμπειρία του ηλίθια, αναφερόμενος στη "μεγάλη ζημιά που έχει γίνει στον εγκέφαλό μου", δείχνει ότι αδιαμφισβήτητα ήδη πρέπει να πεθαίνει από ανία στην καθημερινότητά του.
Ή να έχει πολύ, μα πολύ, μα πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο.
.
..
...
Αν είμαστε όλοι μας ηλίθιοι ρε jbg, ε, άσε τους τρελλούς στην τρέλα τους - and GET A LIFE!

"Μελαμψές φυλές...κοντοπόδαρες...
Σειληνοί του κράτους, που ξερνάει και να'τους
τσιφτετέλληνες...
Δεν υπάρχει ελπίς, στην Ελλάδα ζεις."

Άντε. Βαρέθηκα. Γράφτε μόνοι σας.

Ορίστε. Αντί για να μιλάμε για το θέμα καβγαδίζουμε, θέτουμε δοκιμασίες και χλευάζουμε ο ένας τον άλλον.


Απόσυρση τώρα!

-ΥΗVH
Light in extension

Solve et Coagula
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Yngwie
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
194 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2006, 02:40:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Yngwie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πω πω, έλειψα λίγες μέρες και βλέπω μπαίνοντας στο τόπικ ότι έγινε πανικός. Θα προσπαθήσω να καλύψω τα αναπάντητα Θεού θέλοντος και τόπικ επιτρέποντος.

Πρός φίλο JBG
Ok φίλε johnnie, κατανοώ τα περί κυνικού και του στύλ έκφρασης σου γενικότερα και θα προσπαθήσω να εμβαθύνω στα post σου φίλε μου. Ελπίζω ότι και εσύ θα συνδράμεις με πόστ ουσίας γιατί ο διάλογος πρέπει να είναι γόνιμος και ουσιαστικός στο φινάλε ανεξαρτήτως του ύφους του εκάστοτε γράφοντος.
Πάντως για να ρίξω και λίγο λάδι στη φωτιά (ή κάρβουνα στα θυμιατά άν επιθυμείτε οι τελετουργούντες)

ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=6&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=2637

quote ΥΗ@Η:
________________________________________

Παραδείγματος χάριν, οι σολομωνικές τί είναι? Τα βιβλία πολλών, όπως του Σαμαήλ Αουν Βέορ? Τα βιβλία του Παράκελσου? Όχι, όχι, οι τεχνικές είναι λίγο-πολύ γνωστές.
________________________________________

quote:
JBG: προσωπικα τις θεωρω σαχλαμαρες τις σολωμονικες φιλε μου.

και η γνωση δεν μεταδιδεται με λεξεις αλλα βιωνεται.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Aμα είναι σαχλαμάρες όλα φίλε johnnie τότε να το κλείσουμε το τόπικ άν και νομίζω οτι έχεις να προσφέρεις εδώ μέσα με σχόλια ουσίας γιατί έχεις δεί πράγματα μέσα απο το σαμανικό μονοπάτι, μην αδικείς όμως τα υπόλοιπα γιατί η κατρακύλα αυτών των κατ ευφημισμών «Σολομωνικών» συστημάτων έγιναν για λόγους που ξέρεις (ηλίθιοι, φανατικοί, Νεκρομάντεις, sorcerors, αφώτιστοι κληρικοί κτλ. Η παγανιστική λατρεία της Φύσης είναι μεγάλο μέρος της όλης «Μαγείας» αλλά υπάρχουν και άλλα κομμάτια που συνθέτουν την πίτα.

By the way έχει η Βεφα πουθενά Κοτόπουλο αλά Goetia γιατί θα ήθελα να μάθω τη συνταγή.

Πρός φίλο Ελάχιστο (πρώην riziti). Καμία αντίρρηση αγαπητέ μου φίλε να απαντήσω και να συμμετάσχω στον γόνιμο διάλογο που προσεφέρθης να πραγματοποιήσουμε. Αρκεί φυσικά να μην ξεφεύγει απο τα πλαίσια του τόπικ. Εάν ξεφεύγει τότε καλύτερα να ανοίξουμε νέο τόπικ, στο οποίο θα συμμετάσχω (εάν είναι να το κάνω απόλυτα ενεργά και με ενδιαφέρον) εφοσον τελειώσει το παρόν κατ’ ευχήν.
Βεβαίως και θα ήθελα να κάνω διάλογο μαζί σου αλλά και με οποιονδήποτε άλλον καλοπροαίρετο και ανοιχτόμυαλο φίλο.
By the way πάνω απ το βωμό μου υπάρχει η μορφή του Ιησού, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.Και με προσευχές έχω εργαστεί και δεν νομίζω ότι υποτιμά κανένας την δύναμη τους (διάβασε και το παλιό υπέροχο βιβλίο Spiritual Guide του Dr. Molinos). Οσο για την Αγάπη , σε κάποιον ψαλμό του Δαβίδ λέει ότι αυτή συντηρεί τον Κόσμο, και αυτό φτάνει και περισσεύει. Πιστεύω όμως ότι θα πρεπε να ανοιχτεί ιδιαίτερο τόπικ για τα θέματα που θέτεις καλέ μου φίλε καθώς είναι τρομερά εξειδικευμένα κατά την ταπεινή μου γνώμη.

quote:
Ynqwie αυτό που είπες για τον μυστικισμό δεν είναι λίγο υπερβολικό? Είναι δυνατόν κάποιος να κάνει σταυρούς και μετάνοιες και να λέγεται μυστικιστής? Ένας τέτοιος άνθρωπος έχει πιάσει επιφανειακά μόνο τα μυστήρια, δεν νομίζω ότι μπορεί να οδηγηθεί κάπου παραμένοντας εκεί. Θα ήταν πιό σωστό, πιθανόν, να πούμε ότι μπορούμε να κατατάξουμε τον Χριστιανισμό στον μυστικισμό και να το σταματήσουμε εκεί.

Αγαπητή φίλη pyramid , εάν κοιτάξεις τα προηγούμενα post θα δείς τις διαφορές μεταξύ Μυστικισμού-Αποκρυφισμού εκτενέστερα και δεν μιλάω τόσο για σταυρούς και μετάνοιες οι οποίες μάλιστα κατά την ταπεινή μου γνώμη θα μπορούσαν να θεωρηθούν και τελετουργικές κινήσεις.

Μιλώ για την συντριβή ψυχής του μυστικιστή που ανοίγει άμεσο κανάλι με το Θείο και παρακάτω θα δώσω και προσωπικό παράδειγμα. Η άποψη της φίλης another star παίζει μπάλα και μάλιστα πολύ στο μέσο μυστικιστή και δεν μιλάμε για τα ύψη ενός Ιάκωβου Μπαίμε.

Και η μέση Χριστιανή θείτσα με το που βλέπει το όραμα λέει είδα την Παναγία και το πιστεύει και είναι και αλήθεια.Φυσικά η ασυνείδητη αρχικά επαφή μπορεί να προηγηθεί μίας ενσυνείδητης αργότερα.Ο μέσος πιστός Χριστιανός (όχι απαραίτητα ο φανατικός) είναι μυστικιστής.

Η τέλεια και εμπεριστατωμένη ερμηνεία και διαφορά (Μυστικισμού – Αποκρυφισμού) κατ εμέ αναλύεται υπερεπαρκώς στο βιβλίο Η εκπαίδευση και το Εργο ενός Μυημένου της Dion Fortune και άν ανοιχτεί αργότερα σχετικό τόπικ θα αντιγράψω αρκετά κομμάτια της αλλά όχι τώρα γιατί θα ξεφύγουμε απο το θέμα.

quote:
Έγραψες ότι πολλές φορές φτιάχνεις αστρικά μπαλάκια και παίζεις με την γάτα της φίλης σου, θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν τα βλέπεις αυτά τα μπαλάκια? Και εάν τα βλέπεις μπορείς να δώσεις μιά περιγραφή?

Αφού συλλέξω ένα μικρό ποσό ενέργειας στο ηλιακό πλέγμα το προωθώ στο δεξί μου χέρι και με το αριστερό το φορμάρω με τις δύο παλάμες όπως φτιάχνουμε ένα κεφτέ, τόσο απλο είναι. Στη συνέχεια το τοποθετώ μπροστά στην γάτα και οραματίζομαι ότι χοροπηδά μπροστά της. Και η γάτα ψαρώνει.
Το μπαλάκι δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι, αλλά είναι ορατό με αστρικό μάτι και το χρώμα που του δίνω είναι ορατό (σάν ένα ημιδιάφανο ομιχλώδες πράσινο μπαλάκι αλλά όχι ορατό εκτοπλασμα)και σε άλλους δύο φίλους που έχουν δουλέψει με ασκήσεις διόρασης.

Το δε ζώο αντιδρα σαν να το βλέπει και είναι φυσικό καθώς όλοι οι παλαιότεροι εσωτεριστές γνώριζαν και παραδέχονταν ότι τα ζώα είναι ανυπεράσπιστα στην μαγνητική δύναμη του ανθρώπου. Ουσιαστικά μάλλον πρόκειται για αστρική διέγερση του ζώου (δημιουργία παραίσθησης) παρά εξαγωγή εκτοπλάσματος.

quote:
ειπα παραπανω(JBG): "οσον αφορα τους δαιμονες, εγω λεω οτι το πρωτο πραγμα που αντιμετωπιζεις στο Αγνωστο ειναι ο εαυτος σου
και απο τα δικα σου "φιλτρα" εξαρταται πως θα βιωσεις αυτο που θα αντλησεις απο την θαλασσα του Θειου"

Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε JBG αλλά το παραπάνω σηκώνει και μεγάλη συζήτηση με πλήθος τεχνικών λεπτομερειών.Μακάρι να βρούμε το κουράγιο και το χρόνο να τις αναπτύξουμε κάποια στιγμή.

quote:
Αν ξέρει κανείς το τελετουργικό του πρόσφορου πριν το πάμε στην εκκλησία θα καταλάβει πόσο πολύ έχει σχέση η τελετουργική μαγεία με τον χριστιανισμό...
-Εξαγνισμός της νοικοκυράς (ψυχικός και σωματικός δηλ. πλύσιμο καθαρά ρούχα, ηρεμία και θετική σκέψη την ώρα της παρασκευής του πρόσφορου...
- Τουλάχιστον 3 προσευχές πριν ξεκινήσουμε...
- Ειδική σφραγίδα με τα τάγματα των αγγέλων... και πολλά άλλα τα οποία δυστυχώς και δεν θυμάμαι...
Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η παρασκευή "αγιασμού"...

Πολύ σωστά φίλη Avallon. Επειδή κουμπώνει με το σχόλιο σου θα παραθέσω ένα απόσπασμα της Dion Fortune απο το βιβλίο :Ψυχική Αυτοάμυνα
Οι τελετές της Εκκλησίας είναι βέβαια Τελετουργική Μαγεία,όπως παραδέχεται μία ορθόδοξη αυθεντία σαν την Evelyn Underhill. O μέσος κληρικός δεν γνωρίζει την τεχνική του αποκρυφισμού,και σαν αποτέλεσμα ελάχιστα ή καθόλου δεν καταλαβαίνει αυτά που κάνει.

Το τι επιρροές καλεί στο βωμό και τι δυνάμεις αποσπά απο κεί είναι ερωτήματα που η απάντηση τους εξαρτάται απο την εκάστοτε περίπτωση.
Ενας άνθρωπος που η συνείδηση του έχει διεγερθεί απο την τελετή και που δεν ξέρει πως να σφραγίσει την αύρα του και να επιστρέψει το φυσιολογικό επίπεδο συνειδητότητας, είναι εκτεθειμένος στον κίνδυνο ψυχικής εισβολής.

Ενας ορθόδοξος όμως ιερέας εάν του τα έλεγε κανείς αυτά με το άκουσμα και μόνο της λέξης Μαγεία , θα έπαιρνε το μούσι του την ανιούσα και θα βγαζαν σπίθες τα μάτια του, μπορεί να σου έκοβε και καμιά με το εξαπτέρυγο στο κεφάλι.

Οσον αφορά το φιλαράκι YH@H λυπάμαι που θα το πώ φίλε μου αλλά παίζεις το κεφάλι σου και θα το φάς χειρότερα απο ότι εγώ στην ηλικία σου. Είναι κρίμα να μη χρησιμοποιήσεις την ευφυία σου και το ζήλο σου σωστά για να φέρεις σε πέρας το Εργο σου.

Πρώτα μαθαίνουμε στοιχειώδη μαθηματικά και μετά πάμε να λύσουμε την πολυβάθμια εξίσωση. Η οδήγηση Ferrari δεν έπεται του Go kart. Είδες ένα σωρό φαινόμενα γύρω σου και το απέδωσες στο δαίμονα αμέσως, φαντάστηκες μήπως είναι οι ίδιοι(οι δαίμονες) κομμάτια της ψυχής σου και τι θα τους δώσεις για αντάλλαγμα πρώτα σε αυτά και ύστερα στις κοσμικές δυνάμεις που αντιπροσωπεύουν.

Εάν αντιληφθείς ότι τα μαύρα δαιμονικά κομμάτια που έχουμε όλοι μέσα μας τροφοδοτούν τις αντίστοιχες κοσμικές ενέργειες είτε δαιμονικές είτε αγγελικές σε άλλες περιπτώσεις , θα αντιληφθείς ότι θα σου κάνουν τα χατίρια έως ότου καταλάβει το όχημα (την προσωπικότητα σου δηλαδή) και πάλι ο Εαυτός σου, αυτόν που προσπαθείς να εξουδετερώσεις έως ότου αναδυθεί ο Ανώτερος εαυτός μέσα σου και να αναλάβει το όχημα. Το θέμα είναι το πόσο περιμένεις να τους μανιπιουλάρεις ,δηλαδή τον ίδιο σου τον Εαυτό. Οι περισσότεροι δαίμονες και όχι απαραίτητα οι Κλιφωθικοί της Καββάλας ανήκουν στο μορφοποιημένο συλλογικό ασυνείδητο και κύρια απο αυτούς που ήξεραν πως να κάνουν την δουλειά.

Αρκετοί φίλοι έστελναν email και με ρωτούσαν τα τελευταία 3-4 χρόνια ερωτήσεις του στύλ. Κάνω το LBRP εδώ και εβδομάδες και βλέπω συνεχώς φάτσες άσχημες σαν δαίμονες.

Τι να πώ σε αυτά τα παλικάρια ότι είναι τα κομμάτια της ψυχής τους και το μόνο πού έκανε το τελετουργικό σε αυτήν την φάση ήταν να αυξήσει την διόραση τους και να τους αποκαλύψει αυτά τα υπαρκτά κομμάτια μέσα απο δεδομένα φίλτρα?

Είναι ψυχολογικά προτιμότερο να σου πούν να πολεμήσεις κάτι έξω απο τον εαυτό σου,παρά να πείς σε κάποιον να πολεμήσει τον ίδιο του τον εαυτό, και έτσι ακολουθεί κανείς την πεπατημένη απάντηση στους νεοφοιτους : Ναι, κοίταξε να δείς, σου επιτίθενται για να μην αναλάβεις έργο κτλ.

Η αλήθεια όμως δεν αλλάζει. Αυτές οι μορφές μαζεύονται όπως τα μυρμήγκια στο σάπιο κρέας ,όπου σάπιο κρέας είναι η ψυχή μας η ίδια στο πλείστο των περιπτώσεων
.
Οταν πρωτοξεκίνησα με κάποιες τεχνικές της G.D όπως το LBRP είχα μόλις χωρίσει απο μία σχέση που με κατακρεούργησε. Κλείστηκα μέσα στο σπίτι μου αρκετούς μήνες με καθημερινές ασκήσεις, διαλογισμό κτλ. Κάποια στιγμή αντιλήφθηκα κάποιες κρυμμένες ανασφαλειες που είχα σε σχέση με το άλλο φύλο και ότι αυτές συν κάποιοι άλλοι παράγοντες με είχαν οδηγήσει στην λάθος επιλογή ατόμων για σχέση.

Οταν το αντιλήφθηκα μετά απο έναν εσωτερικό διάλογο και τίς βίαιες ψυχολογικές αλλαγές απο τις τελετουργίες, ένιωσα Θεός για λίγο (με την καλή έννοια) γιατί κράτησα για λίγο τα ηνία μίας προσωπικότητας που δεν γνώριζα έως τότε, Εμένα φυσικά.

Βγαίνοντας έξω στο δρόμο με το αυτοκίνητο για βόλτα το μάτι μου έπεσε σε κάποια κοπέλα που περπατούσε στο πεζοδρόμιο. Την κοίταξα ενώ περπατούσε με γυρισμένη την πλάτη και γύρισε ενώ περπατούσε και με κοίταξε απο απόσταση 10 μέτρων ενώ οδηγούσα λές και συνέλαβε την χορδή της σκέψης μου.

Ηταν πολύ καλλίγραμμη και ελαφρά ντυμένη και αποκλείεται να με κοίταγε υπο άλλες συνθήκες. Γυρνώντας το πρόσωπο της με κοίταξε με πολύ έκφυλο ύφος και τα μάτια της δεν ήταν δικά της.

Στιγμιαία άκουσα μία φωνή μέσα μου (παρατηρώ τις σκέψεις μου συνέχεια ως μακροχρόνια άσκηση) «ΑΣΕ ΤΟ ΚΟΛΟΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ» λες και ήταν η δική της φωνή αλλά δεν ήταν η δική της.

Βυθίστηκα με την αστρική μου όραση στα μάτια της αστραπιαία και εκεί διέκρινα το κάτι αλλο που υπήρχε μέσα της , το κομμάτι του εαυτού της που την είχε καταλάβει ενώ εγώ είχα σθεναρά αντιμετωπίσει το αντίστοιχο (και ομοιοκραδασμικό) δικό μου με τον αυτοπεριορισμό και τις ασκήσεις.
Ολα αυτά συνέβησαν σε δέκατα του δευτερολέπτου και κόντεψα να τρακάρω. Αυτό συνέβηκε αρκετές φορές ακόμα ενώ εγώ είχα την εντύπωση τότε ότι δεν θα σταύρωνα ούτε θηλυκή πρίζα, όχι γυναίκες τέτοιας εμφάνισης.
Ενας καλός διαλογισμός στο θέμα μου αποκάλυψε αμέσως τα παραπάνω.

Ενώ μου δόθηκαν ευκαιρίες στην πορεία, ενώ ήμουν ελεύθερος να κάνω διάφορα για τα οποία δεν θα είχα πιθανά ευκαιρία σε όλη μου την υπόλοιπη ζωή , η νίκη μου απέναντι στον παλαιό μου εαυτό με ατσάλωσε τόσο που η επιθυμία σε εκείνη την φάση δεν με τράβηξε απο τη μύτη και ένιωσα αμέσως το φοβερό συναίσθημα του να είσαι κυριος του εαυτού σου και της βούλησης σου έστω και σε ένα πολύ μικρό τμήμα, ήταν όμως αρκετό να μου επιβεβαιώσει αυτό που έγραφαν απέξω οι αρχαίοι μυητικοί ναοί. ΑΝΘΡΩΠΕ ΓΝΩΘΙ ΣΕ ΕΑΥΤΟΝ.Εκεί είναι το βασικό κλειδί.

Πρώτα λοιπόν καλέ μου φίλε για να λύσεις την πολυβάθμια εξίσωση που σου συνέβηκε με όλη αυτή την αλλαγή στη ζωή σου θα έπρεπε με ζήλο να στραφείς στην Πρακτική Αριθμητική.Τότε μόνο και με πολύ κόπο θα βρείς τους όρους της εξίσωσης και πιό συγκεκριμένα της δικής σου εξίσωσης. Παρεπιπτόντως απο τη δική σου μεριά πιθανολογείς (και όχι αδίκως) ότι το αποτέλεσμα που βιώνεις παρήχθη απο τους δαίμονες. Μην ξεχνάς τον βασικό νόμο του σύμπαντος. ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. Τι θα βάλεις στην άλλη άκρη της ζυγαριάς μετά τα όμορφα γεγονότα που σου συνέβησαν. Καλύτερα να διαλογιστεις σε αυτά τα παραπάνω.(Μην κάνεις την θέση της ΙΒΙΔΟΣ γιατι θα σου στραμπουληχτούν τα γεννητικά)

Να ξέρεις όμως κάτι. Την βιωματική σου εμπειρία δεν πρόκειται να στην πάρει πότε κανένας όποτε όταν η ενέργεια σου πλημμυρίσει το Είναι σου φρόντισε να την διαθέσεις εποικοδομητικά και για βοήθεια άλλων ανθρώπων παρά για να διαφωνείς με αντιφρονούντες μονίμως.

Και μην ξεχνάς τα λόγια του Crowley που έχει πεί και σωστά πράγματα παρά το ποιόν του.

Ο Μαθητής ,εάν κατορθώσει να έχει επιτυχία στις ακόλουθες πρακτικές, θα βρεί τον εαυτό του αντιμέτωπο με πράγματα (ιδέες ή όντα) πολύ ένδοξα ή φοβερά άσχημα να περιγραφούν. Είναι απαραίτητο να παραμείνει ο αφέντης όλων αυτών που του παρουσιάζονται,ακούει ή συλλαμβάνει ΑΛΛΙΩΣ θα είναι ο σκλάβος της παραίσθησης και ο προσευχητής της τρέλλας.
Αλιστερ Κρόουλι- Απόσπασμα απο το Magick in Theory and Practice.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2006, 10:55:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
YHVH:
quote:
jonniebeaprick

Aγαπητέ φίλε δεν ξέρω αν την αγγλική την έμαθες σε εντατικά με δαιμονική συνεισφορά αλλά σίγουρα κάποιος άλλος έβαλε αυτή την κακή λέξη στο στόμα σου!!

Επειδή δε μας έχεις συνηθίσει σε τέτοια θα θεωρήσω ότι απλά ήταν μια ατυχής στιγμή...

Δε μπορώ να φανταστώ σαμάνο να γελάει με την πρακτική της μαγείας...
Ο σαμάνος που έχει διευρυμένη αντίληψη του ΟΛΟΥ κατανοεί πλήρως ότι ΟΛΑ αυτά συνθέτουν το ένα και μοναδικό παζλ...


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
navas
Νέο Μέλος

Germany
49 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2006, 14:19:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους navas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
gia ton yngwie oxi allo karvouno tha skasoun ta kazania!!!!!!!!

...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Western Sahara
732 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2006, 14:32:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ

Το ξέρω ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι σταυροκοπήματα, κεριά και λιβάνια, γι΄αυτό έγραψα αυτά που διάβασες. Δεν ξέρω από μαγεία οπότε δεν μπορώ να σου πω καμμία εμπειρία πάνω στην Σολομωνική ή σε οτιδήποτε άλλο.

Σχετικά με την προσευχή κανένας δεν είπε ότι δεν έχει δύναμη. Προσωπικά δεν έχω να κερδίσω κάτι από την σύγκριση μαγείας και προσευχής, πιστεύω ότι είναι δύο διαφορετικοί δρόμοι που αναλόγως την καθαρότητα της ψυχής σου οδηγούν στα ανάλογα αποτελέσματα (όμως θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε, εάν όχι εδώ σε κάποιο άλλο topic) . Ξέρω ότι η μαγεία είναι παρεξηγημένη και όταν ακούμε αυτή την λέξη σκεφτόμαστε διάφορα περίεργα, τι να κάνουμε όμως πάντα θα υπάρχουν αυτοί που εξευτελίζουν οτιδήποτε με τις συμπεριφορές τους.


Αγαπητή φίλη pyramid έχεις δίκιο!
Ξαναδιάβασα το αρχικό post σου και φυσικά διαπίστωσα ότι εγώ κατάλαβα ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που εσύ έγραψες.

Όσο αφορά την «μαγεία» γενικότερα έχεις δίκιο ότι είναι παρεξηγημένη.
Αλλά δεν είναι μόνο παρεξηγημένη, διότι παρεξηγημένη είναι όταν αναφέρονται σε αυτήν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τίποτα για την πραγματεία της και απλά την αφορίζουν.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που την απορρίπτουν και την καταδικάζουν με επιχειρήματα και παραδείγματα απτά ή και «νοητά»…
Κατατάσσω τον εαυτό μου στην αυτή κατηγορία, των «πολέμιων» της «μαγείας» χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι ο «μάγος» είναι εχθρός μου ή πρόσωπο που δεν αγαπώ.

Κατά την άποψη μου ένας άνθρωπος που ενδιαφέρετε για τον εσωτερικό του κόσμο και κατ` επέκταση για τον αόρατο κόσμο των πνευμάτων… είναι πάρα μα πάρα πολύ εύκολο να πέσει σε κάποια πλάνη.
Και αυτό δεν το γράφω σαν μεγάλος Γνώστης ή Μύστης κτλ αλλά σαν ένας ελάχιστος άνθρωπος που ζει το σήμερα, ψάχνει το χθές, ελπίζει για το αύριο και προσπαθεί να αγαπήσει με όλη την καρδιά του και όλη την διάνοια του τον Θεό μέσω των συνανθρώπων του.

Την Σολομωνική που οι πρακτικές τις εξασκούνται από ηθικά στοιχεία όπως o Yngwie, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά που γράφει τα πιστεύει και προσπαθεί να τα εφαρμόσει στην πράξη, την θεωρώ πλάνη.
Διότι πολύ απλά διατηρώντας τις αρχές του , αγάπη, ταπεινότητα , πραότητα, ειρήνη κτλ , θα μπορούσε να αφιερωθεί στο μονοπάτι που δίδαξε ο Ιησούς και να μεγαλουργήσει !
Και όταν λέω μεγαλουργήσει εννοώ πάντα μέσω της προσφοράς στο συνάνθρωπο του.
Ενώ τώρα κατά την ταπεινή μου άποψη ανήκει στους «χλιαρούς» υπηρετεί δύο Κυρίους …

Αλλά και σε επίπεδο φώτισης, γνώσης, αλλά και σε άλλων διαστάσεων καταστάσεις, η εμπειρία και το όφελος για την ψυχή και το σώμα του θα ήταν ασυγκρίτως ωφελιμότερη .

Φίλε Yngwie αν διαβάσεις αυτές τις γραμμές μην τις σχολιάσεις, δεν σου κάνω πάσα ούτε σε μέμφομαι για κάτι. Δες το σαν ένα σχόλιο το οποίο εμπεριέχει και το όνομα σου χωρίς να φωτογραφίζει εσένα αλλά πολλούς συνανθρώπους που έχουν κάνει την ίδια επιλογή με εσένα…

Κράτησε το λοιπόν παρακαταθήκη, μέχρι να τελειώσεις την προσπάθεια σου σε αυτό το topic και μετά θα εμβαθύνουμε λίγο ακόμα μέσω του διαλόγου.
Σέβομαι την επιθυμία σου να περιμένω να τελειώσεις αλλά επιθυμώ να γίνει σε αυτό τόπικ ο διάλογος ,διότι όσο και αν πλατειάσει σε κάποια φάση η μελλοντική συζήτηση μας, η ουσία θα παραμένει μία: «ΣΟΛΟΜΩΝΙΚΗ».


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΜΟΥ…
Ελπίζω σύντομα…


ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2006, 17:45:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

YHVH

"ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ CΕ, ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΟΡΑ ADMIN...."τωρα μπηκες στο νοημα!!!

με αυτο το C που χρησιμοποιησες, θα παρουσιασθει αμεσα το υπερτατο ΛΟΑ του μικρου κυβερνοχωρου μας να με ξεσκισει σαν "μικρη γαλη"!!!

quote:

Παραθέτω την "Αρχική τοποθέτηση", όπως λέει στην οθόνη μου.

quote:
παρακαλω μπορει καποιος να με ενημερωσει για την σολωμονικη?και θεωρεις οτι δεν τον ενημερωνουμε?

quote:

Ή στραβός ειν' ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...εξαρταται απο το αν βρισκεσαι στο καραβι, στον γιαλο, ή στο πλησιεστερο βουνο...

quote:

Η πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων στα πλαίσια και στα όρια συγκεκριμένου θέματος χωρίς περιττά πράγματα, γνωστά και ως περιττώματα, δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία του νεοέλληνα.αν υπονοεις εμενα περιττωμα, επεσες σχεδον μεσα!

συμπαντικη πορδη δηλωνω...

συνειδητη πορδη ομως!


σκεψου τωρα:

τσατιστηκες ετσι?

λογικο για τον κοινο ανθρωπινο ψυχισμο

ομως αναλογισου, αν οντως ειχες την δυνατοτητα να επικαλεισαι δαιμονες, σε τι εισαι ικανος να φτασεις αν τσατιστεις περισσοτερο με καποιον?

κι εφοσον κατα τα λεγομενα σου οι δαιμονες σου εκδηλωνονται με "εσωτερικο διαλογο", αν ακουσεις μια φωνουλα να σου λεει κιλ κιλ κιλ, τι θα κανεις αγαπουλα μου?

(ξερεις ποιοι ακουνε φωνες υποθετω...)


ΥΓ. δωρο Αγαπης μια παροιμια: εκει που εισαι ημουνα κι εκει που ειμαι θαρθεις (στο ευχομαι)

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2006, 18:50:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:

Yngwie

Πω πω, έλειψα λίγες μέρες και βλέπω μπαίνοντας στο τόπικ ότι έγινε πανικός.oταν κανει ζεστη καιγονται τα δαση - οταν βρεχει καιγονται τα τοπικ


quote:

Ok φίλε johnnie, κατανοώ τα περί κυνικού και του στύλ έκφρασης σου γενικότερα και θα προσπαθήσω να εμβαθύνω στα post σου φίλε μου.δεν σε πιεζει κανεις φιλε μου να εμβαθυνεις - αυθορμητα θα προτιμουσα να γινει

χαιρομαι ομως πολυ που αποδεχεσαι τον "τροπο"


quote:

Ελπίζω ότι και εσύ θα συνδράμεις με πόστ ουσίας γιατί ο διάλογος πρέπει να είναι γόνιμος και ουσιαστικός στο φινάλε ανεξαρτήτως του ύφους του εκάστοτε γράφοντος.εγω θεωρω οτι εχω προσφερει και εξακολουθω να το κανω αφου γραφω στο τοπικ

το αν κατανοουνται και απο ποσους αυτα που γραφω ειναι αλλο θεμα και δεν εχει και σημασια στην τελικη

quote:

quote:
JBG: προσωπικα τις θεωρω σαχλαμαρες τις σολωμονικες φιλε μου.

και η γνωση δεν μεταδιδεται με λεξεις αλλα βιωνεται.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Aμα είναι σαχλαμάρες όλα φίλε johnnie τότε να το κλείσουμε το τόπικθα ανοιξει αλλο φιλε μου αν το κλεισουνε

εξακολουθω να υποστηριζω αυτα που εκανες παραθεση


quote:

άν και νομίζω οτι έχεις να προσφέρεις εδώ μέσα με σχόλια ουσίας γιατί έχεις δεί πράγματα μέσα απο το σαμανικό μονοπάτιαν ξαναδιαβασεις ο,τι εχω γραψει απο την οπτικη του σαμανισμου θα διαπιστωσεις οτι δεν κανω πλακα σε αυτο το τοπικ, αλλά προσπαθω να μεταδωσω κατι...

κι αυτο το κατι, ειναι απλο: λαθος ξεκινημα!

δεν ξεκιναμε με τελετουργικα, αλλά διευρυνοντας την αντιληψη μας για το Συμπαν και το Θειον

αν δεν νιωσεις οτι ολα ειναι φτιαγμενα απο την ουσια του Θειου, οτι ολα ειναι Ενα, οτι δεν υπαρχει στο Συμπαν καλο και κακο, ο,τι τελετουργικο και να ακολουθησεις θα εισπραξεις μονο τα του εαυτου σου...

quote:

μην αδικείς όμως τα υπόλοιπα γιατί η κατρακύλα αυτών των κατ ευφημισμών «Σολομωνικών» συστημάτων έγιναν για λόγους που ξέρεις (ηλίθιοι, φανατικοί, Νεκρομάντεις, sorcerors, αφώτιστοι κληρικοί κτλ. Η παγανιστική λατρεία της Φύσης είναι μεγάλο μέρος της όλης «Μαγείας» αλλά υπάρχουν και άλλα κομμάτια που συνθέτουν την πίτα.δεν αδικω, αλλά και δεν χαϊδευω αυτια


μαγεια ειναι το Συμπαν, μαγεια ειναι η Ζωη, μαγεια ειναι η συνειδηση, μαγεια ειναι η συγχρονικοτητα

quote:


By the way έχει η Βεφα πουθενά Κοτόπουλο αλά Goetia γιατί θα ήθελα να μάθω τη συνταγή.καπου εχω γραψει πως απαντησε η Βεφα στον πρωην υποψηφιο εκδοτη μου - στο χαμενοι στην μεταφραση νομιζω

η συνταγη που ζητας απαιτει οπωσδηποτε Κοτοπουλο!!!

αν το εχεις, να σου πω για την σαλτσα


quote:

Βεβαίως και θα ήθελα να κάνω διάλογο μαζί σου αλλά και με οποιονδήποτε άλλον καλοπροαίρετο και ανοιχτόμυαλο φίλο.εκτιμω το οτι δεν εισαι φανατισμενος φιλε μου!

quote:


By the way πάνω απ το βωμό μου υπάρχει η μορφή του Ιησού, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.


θα μπορουσε να μην εχει ΤΙΠΟΤΑ - το ενιωσες ποτε?

το Τιποτα που εμπεριεχει τα ΠΑΝτα?


quote:

Και με προσευχές έχω εργαστεί και δεν νομίζω ότι υποτιμά κανένας την δύναμη τουςτο Αλφα και το Ωμεγα!

αληθεια, σε τι διαφερει μια προσευχη απο μια επικληση?

στον Σκοπο!


quote:

Οσο για την Αγάπη , σε κάποιον ψαλμό του Δαβίδ λέει ότι αυτή συντηρεί τον Κόσμο, και αυτό φτάνει και περισσεύει.διαβαστε και τι ειπε ο Σωκρατης περι Αγαπης

quote:

quote:
ειπα παραπανω(JBG): "οσον αφορα τους δαιμονες, εγω λεω οτι το πρωτο πραγμα που αντιμετωπιζεις στο Αγνωστο ειναι ο εαυτος σου
και απο τα δικα σου "φιλτρα" εξαρταται πως θα βιωσεις αυτο που θα αντλησεις απο την θαλασσα του Θειου"

Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε JBG αλλά το παραπάνω σηκώνει και μεγάλη συζήτηση με πλήθος τεχνικών λεπτομερειών.Μακάρι να βρούμε το κουράγιο και το χρόνο να τις αναπτύξουμε κάποια στιγμή.ειναι απλουστατο!

πριν ανοιχτεις στο Αγνωστο πρεπει να καταργησεις τα όποια φιλτρα εχουν δημιουργηθει

αν εισαι χριστιανος θα δεις την αγια Βαρβαρα ή κανα δαιμονα

αν εισαι βουδιστης θα δεις τον Βουδα ή καποιον δικο τους δαιμονα

αν εισαι δωδεκαθεϊστης θα δεις τον Δια ή καποια αλλη θεοτητα

αν εισαι ανιμιστης και πιστευεις οτι ολα ειναι ζωντανα, οτι ολα εχουν πνευμα και οτι υπαρχει και απο Ενα ολιστικο πνευμα για καθε ζωικο ειδος, θα δεις την πνευματικη εκφανση του Θειου παντου στην Φυση


quote:

Το τι επιρροές καλεί στο βωμό και τι δυνάμεις αποσπά απο κεί είναι ερωτήματα που η απάντηση τους εξαρτάται απο την εκάστοτε περίπτωση.συνηθως οραματιζονται αξιωματα και ΧΡΗΜΑ - και το αποκτουν


το λεω απο καρδιας, το χερι του Ελαχιστου το φιλαω, του παππα οχι!

γιατι ο Ελαχιστος εχει Αγαπη μεσα του, ενω ο παππας φιλοδοξιες...


quote:

Ενας ορθόδοξος όμως ιερέας εάν του τα έλεγε κανείς αυτά με το άκουσμα και μόνο της λέξης Μαγεία , θα έπαιρνε το μούσι του την ανιούσα και θα βγαζαν σπίθες τα μάτια του, μπορεί να σου έκοβε και καμιά με το εξαπτέρυγο στο κεφάλι.ο Μαξιμος πχ!

quote:

Είδες ένα σωρό φαινόμενα γύρω σου και το απέδωσες στο δαίμονα αμέσως, φαντάστηκες μήπως είναι οι ίδιοι(οι δαίμονες) κομμάτια της ψυχής σου και τι θα τους δώσεις για αντάλλαγμα πρώτα σε αυτά και ύστερα στις κοσμικές δυνάμεις που αντιπροσωπεύουν.πολυσυνθετη προταση με πολυ ζουμι - τι να πρωτοσχολιασω...

ας αρκεσθουμε στο "ανταλλαγμα" της δρασης και της αντιδρασης

θινκ YHVH!

quote:

Είναι ψυχολογικά προτιμότερο να σου πούν να πολεμήσεις κάτι έξω απο τον εαυτό σου,παρά να πείς σε κάποιον να πολεμήσει τον ίδιο του τον εαυτόκαι ομως ειναι ο Μονος "αντιπαλος"

quote:

Στιγμιαία άκουσα μία φωνή μέσα μου (παρατηρώ τις σκέψεις μου συνέχεια ως μακροχρόνια άσκηση) «ΑΣΕ ΤΟ ΚΟΛΟΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ» λες και ήταν η δική της φωνή αλλά δεν ήταν η δική της.η δικη σου φωνη ηταν - ψαξε γιατι το ειπες κολομονοπατι - μηπως αντιδρουσες ασυνειδητα στην "ασκηση"?


και αν θες την γνωμη μου Τωρα, και αυτη η τυπα βιωμα του μονοπατιου σου θατανε αν δεν την βιωνες μεσα απο το φιλτρο της εξασκησης


εγω ειμαι της σχολης που λεει: "ενα ειναι το μονοπατι Κανενα" και "καθε μαθητης και δασκαλος καθε μαθητης και μονοπατι"


quote:

Βυθίστηκα με την αστρική μου όραση στα μάτια της αστραπιαία και εκεί διέκρινα το κάτι αλλο που υπήρχε μέσα της , το κομμάτι του εαυτού της που την είχε καταλάβει ενώ εγώ είχα σθεναρά αντιμετωπίσει το αντίστοιχο (και ομοιοκραδασμικό) δικό μου με τον αυτοπεριορισμό και τις ασκήσεις.μηπως γι αυτο το ειπες κολοπονοπατι? (δεν στο λεω ειρωνικα)


quote:

και ένιωσα αμέσως το φοβερό συναίσθημα του να είσαι κυριος του εαυτού σου και της βούλησης σουδευτερος εχθρος η "διαυγεια"

τριτος εχθρος η "δυναμη"

το "ΓΝΩΘΙ ΣΕ ΕΑΥΤΟΝ" ειναι διαδικασια που δεν σταματα Ποτε!

εισαι σε καλο δρομο - συνεχισε να ξεπερνας ο,τι σχετιζεται με το Εγω!


quote:

Παρεπιπτόντως απο τη δική σου μεριά πιθανολογείς (και όχι αδίκως) ότι το αποτέλεσμα που βιώνεις παρήχθη απο τους δαίμονες. Μην ξεχνάς τον βασικό νόμο του σύμπαντος. ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. Τι θα βάλεις στην άλλη άκρη της ζυγαριάς μετά τα όμορφα γεγονότα που σου συνέβησαν.ελα ντε?

το σκεφθηκε?

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2006, 18:59:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

YHVH:

quote:
jonniebeaprick

Avallon

Aγαπητέ φίλε δεν ξέρω αν την αγγλική την έμαθες σε εντατικά με δαιμονική συνεισφορά αλλά σίγουρα κάποιος άλλος έβαλε αυτή την κακή λέξη στο στόμα σου!!μην τον "μαλωνεις" καλη μου αβαλλον

εγω γελασα!

εξυπνη ατακα!

jonniebeaprick - και ευηχο!


ελπιζω να ειναι δικο του και οχι του δαιμονα!!!

quote:

Δε μπορώ να φανταστώ σαμάνο να γελάει με την πρακτική της μαγείας...
Ο σαμάνος που έχει διευρυμένη αντίληψη του ΟΛΟΥ κατανοεί πλήρως ότι ΟΛΑ αυτά συνθέτουν το ένα και μοναδικό παζλ...με ποια μαγεια γελαει ομως ενας σαμανος?


σιγουρα οχι με την μαγεια του να κατανοεις "ότι ΟΛΑ αυτά συνθέτουν το ένα και μοναδικό παζλ..."

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2006, 19:04:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ

Κατά την άποψη μου ένας άνθρωπος που ενδιαφέρετε για τον εσωτερικό του κόσμο και κατ` επέκταση για τον αόρατο κόσμο των πνευμάτων… είναι πάρα μα πάρα πολύ εύκολο να πέσει σε κάποια πλάνη.


ολα ειναι ενα ψεμα,

μια ανασα μια πνοη

σαν λουλουδι καποιο χερι

θα μας κοψει μιαν αυγη


sri Kazan tzi di


η μονη κοινη αληθεια, ειναι ο θανατος - και ο καλυτερος δασκαλος στο μονοπατι του καθενος

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2006, 19:10:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


εν συντομια περι δαιμονων:


καποτε ο Βουδας (πριν φωτισθει) πηγε σε μια σπηλια να διαλογιστει

εκει συναντησε την βασιλισα των δαιμονων (ξερετε ποσο τρομακτικους τους ζωγραφιζουν στην ανατολη) και χεστηκε επανω του - ειπε ολες τις προσευχες και τα μαντραμ που ηξερε και τοβαλε ευπρεπως στα ποδια


μετα την φωτιση επεστρεψε στην σπηλια και ξανασυναντησε την βασιλισα των δαιμονων, αλλά δεν φοβηθηκε


"δεν με φοβασαι?" ρωτησε η βασιλισα


"πως μπορω να φοβηθω κατι που ειναι εγω?" απαντησε ο Βουδας


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Gonzalez
Μέλος 1ης Βαθμίδας


97 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2006, 00:14:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Gonzalez  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
jonniebeaprick

Φτου κακά

Ότι γράφει δεν ξεγράφειΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

magister
Μέλος 1ης Βαθμίδας


51 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2006, 00:28:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους magister  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δυστυχώς οι μέρες που πέρασαν σημαδεύτηκαν από τις αντιπαραθέσεις στο τόπικ, με αποτέλεσμα ελάχιστη συζήτηση να έχει γίνει για το θέμα. Ίσως για τα τακτικά μέλη να είναι κάτι συνηθισμένο, όμως εμένα και άλλους επισκέπτες που βρήκαμε επιτέλους κάτι ενδιαφέρον, μας θλίβει. Συνεχίζω λοιπόν το σχολιασμό του θέματος και ελπίζω…
Θα αρχίσω μιλώντας για τον κύκλο. Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει, να σχολιάσει, ή να διορθώσει μπας και μάθουμε και τίποτα που κάνουμε λάθος.
Καταρχήν μιλώντας για τη φύση του κύκλου, πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι κάτι παραπάνω από ένα γεωμετρικό σχήμα σχεδιασμένο στο πάτωμα. Είναι βέβαιο ότι η μαγεία προκύπτει και επιδρά κατεξοχήν στο Αστρικό πεδίο. Έτσι και σύμφωνα με τη ρήση «As above, so below» είναι βέβαιο ότι ο κύκλος, σωστά φτιαγμένος και ενεργοποιημένος, υπάρχει ταυτόχρονα στο Αστρικό και στο Φυσικό πεδίο. Μάλιστα ένας σωστά φτιαγμένος Αστρικός κύκλος, ελάχιστα χρειάζεται την φυσική μορφή, παρά μόνο απέναντι σε πολύ εχθρικές οντότητες οι οποίες όμως ξεφεύγουν από τα πλαίσια του αρχαρίου. Πράγματι θα ήταν ανόητο να υποθέσουμε ότι ένα πνεύμα της φύσης π.χ του νερού δεν θα μπορούσε να καταστρέψει σε δευτερόλεπτα τη φυσική μορφή του κύκλου, εκθέτοντας έτσι τον τελετουργό. Ας δούμε λοιπόν πως θα τον κατασκευάσουμε:
Καταρχήν εκλέγουμε την σωστή τοποθεσία (και όχι η κρεβατοκάμαρά σας δεν κάνει, εξαιτίας των καταλοίπων) και εκτελούμε έναν φυσικό καθαρισμό. Στην συνέχεια απαγγέλουμε μια προσευχή εξαγνισμού και σχεδιάζουμε τον κύκλο. Η μορφή του υπάρχει σε όλα τα γριμμόρια. Διπλός κύκλος σχεδιασμένος από έξω προς τα μέσα με τριγωνάκι απέξω για το πνεύμα, και πεντάγραμμα στα 4 σημεία του ορίζοντα με την μια ακμή προς τα έξω. Ανάμεσα στους κύκλους γράφονται Θεϊκά Ονόματα, και ο κύκλος ακολούθως καθιερώνεται.
Στη συνέχεια ο τελετουργός πρέπει να οραματιστεί έναν πύρινο κύκλο, που σχηματίζεται σαν να ρίξαμε οινόπνευμα στην περιφέρεια και να του βάλαμε φωτιά. Σχηματίζοντας καθαρά την εικόνα αυτή, πρέπει να οραματισθεί τις φλόγες αυτές να υψώνονται και να σχηματίζουν ένα αδιαπέραστο τείχος το οποίο θα σταματήσει κάθε εισβολέα.
Όταν αυτή η άσκηση εμπεδωθεί τότε έρχεται το επόμενο στάδιο, αυτό του δακτυλιδιού της φωτιάς.
Στην άσκηση αυτή ο επικαλούμενος θα οραματισθεί ένα δαχτυλίδι φωτιάς, που μεγαλώνει από μέσα του και επεκτείνεται, φτάνοντας τα όρια του κύκλου του και χτυπώντας τον όπως τα κύματα της θάλασσας χτυπούν τον βράχο. Ακολουθεί η συστολή του δαχτυλιδιού μέχρις ότου επανέλθει στο σώμα και αφομοιωθεί. Κάνοντας το αυτό βίωμα, ο μύστης θα καταλάβει επιτέλους την αλήθεια: Κύκλος και δημιουργός είναι ένα, και ότι αυτός ο ίδιος Είναι ο κύκλος. Κατά συνέπεια αυτός είναι που θα ορίζει την πρόσβαση και την προστασία του.
Αρκετά όμως έως εδώ. Περιμένω σχόλια ή αντιρρήσεις.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
tco99
Νέο Μέλος

Greece
23 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2006, 00:33:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tco99  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
re den iparhi solomoniki katalavete to reeee...

tco99Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2006, 02:06:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
tco99
δεν καταλαβαίνω το νόημα της συμμετοχής σου στο θέμα αυτό.

Εάν θέλεις να συζητήσεις, κάνε το με τους κανόνες που ταιριάζουν σε έναν σοβαρό και εμπεριστατωμένο διάλογο. Εννοείται πως είναι απαραίτητη η χρήση των ελληνικών για τη συμμετοχή σου στις συζητήσεις.
Εάν δεν μπορείς να συζητήσεις, δεν είναι ανάγκη να συμμετάσχεις στο θέμα.


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Yngwie
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
194 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2006, 04:39:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Yngwie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγραψα το πόστ το μεσημέρι αλλά δεν πρόλαβα να το προωθήσω στο τόπικ και γράφτηκαν τόσα που φαντάζει ξεκάρφωτο,αλλά θα το βάλω anyway για να τελειώσει το θέμα και να μπώ στο ζουμί του κύκλου (βλέπε μάγιστρο). Επειδή είδα ότι τελικά οι περισσότεροι ρέπουν προς το μυστικιστικό κομμάτι (τι τα θέλεις τα άμφια και τα ραβδιά ρεεεεεεεε) θα παραθεσω ένα κομμάτι από το η Εκπαίδευση και το εργο ενός μυημένου της Dion Fortune. Oπου έχει italics σε παρένθεση έχω βάλει κάποια σχόλια για πιθανές επεξηγήσεις εννοιών στους πιο «νέους» στον εσωτερισμό φίλους αναγνώστες και όσα είναι με Bold τα θεωρώ τμήματα ουσίας.
---------------------------------------------------------------------

Εχοντας ελευθερωθεί από τα δεσμά των αισθήσεων,δύο Ατραποί ανοίγονται στον Μυημένο.Μπορεί να ακολουθήσει τη Μυστικιστική Ατραπό και να προχωρήσει προς την απελευθέρωση ή ακολουθώντας την Αποκρυφιστική Ατραπό, να επιστρέψει στον κόσμο των ανθρώπων, εξοπλισμένος με τις δυνάμεις του Ανώτερου Νού.

Να σημειωθεί ότι ο Μυστικισμός δε διδάσκει τη μετενσάρκωση, σε σχέση με τον Αποκρυφισμό, για τον εξής λόγο: ο μυστικιστής επιθυμεί να φύγει από τα δεσμά της σάρκας και να μην επιστρέψει ξανά. Ενώ ο αποκρυφιστής σχεδιαζει την επιστροφή του στον υλικό κόσμο, φέρνοντας μαζί του τους καρπούς των μόχθων του.

Και οι δύο έχουν γνήσια και δίκαια ιδανικά.

Ο Μυστικιστής ,προσπαθώντας να κερδίσει την ελευθερία του, δεν παύει να επηρεάζει τον κόσμο. Με τα επιτεύγματα του ξεπληρώνει ένα τμήμα του παγκόσμιου Κάρμα. Αυτό εξηγεί το λόγο που πολλές φορές οι μυστικιστές παραδίδονται σε ταπεινώσεις μετά τον εξαγνισμό τους από κάθε επιθυμία της σάρκας, γιατί έτσι εξαγνίζουν το παγκόσμιο κάρμα.

Ο αποκρυφιστής από την άλλη πλευρά, υποκειται σε συγκεκριμένη σωματική εξάγνιση, ικανή να καθυποτάξει τη σάρκα και να τη διδάξει να υπακούει στην ανωτερη θέληση χωρίς διαμαρτυρίες. Σκοπός του είναι να χτίσει μία προσωπικότητα μέσα από την οποία ο Ανώτερος Εαυτός του να μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εμπόδια. Πρέπει να είναι σαν το δυνατό και ζωηρό άλογο, που υπακούει αυτόματα στα χαλινάρια. Τη χρησιμοποιεί σαν ένα διάφανο παράθυρο της ψυχής που δεν παραμορφώνει τη θέα.

Ο Μυστικιστής καθιστά την προσωπικότητα του αρνητική (εδώ η Fortune το λέει από θέμα πολικότητας το αρνητική) για να γίνει αγωγός των Κοσμικών δυνάμεων. «Ηρεμώ και γνωρίζω πως είμαι Θεός», αυτή είναι η στάση του σε όλα τα προβλήματα που καλείται να επιλύσει.

Ηρεμεί πάνω στο γήινο πεδίο κι επιτρέπει στις πνευματικές δυνάμεις να βρούν ένα αγωγό στον ομαδικό νού, μεσα από τους διαλογισμούς του. Ο αποκρυφιστής από την άλλη, σχετίζεται με τις μορφές και χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο νού, για να τις μετατρέψει σε αγωγούς για τις Κοσμικές Δυνάμεις.

Ο Μυστικιστής εργάζεται αποκλειστικά για τον Ανώτερο Εαυτό του, ενώ ο Αποκρυφιστής φέρνει τον Ανώτερο εαυτό σε εκδήλωση πάνω στα πεδία της μορφής (εννοεί της μορφοποιημενης ενέργειας που θα έχει ως κατάληξη την εκδήλωση στο υλικό πεδίο αφού δημιουργηθεί η μορφή πρώτα στα άλλα πεδία όπως νοητικό,αστρικό ).

Ο μυστικιστής, πετυχαίνοντας την απελευθέρωση του από τα δεσμά των αισθήσεων, ικανοποιείται με τις εμπειρίες της εσωτερικής συνείδησης και δεν αποζητά να τις φέρει σε εκδήλωση πάνω στο πεδίο της γής. Ο αποκρυφιστής , πετυχαίνοντας τον ίδιο σκοπό με το μυστικιστή, αγωνίζεται να πραγματώσει πάνω στο πεδίο της μορφής την αντανάκλαση της συνειδησιακής κατάστασης που έχει κερδίσει.

Κι αυτό επιδιώκει εάν είναι Αδερφός της Δεξιάς ατραπού (επεξήγηση:ο μυημένος ο οποίος δεν χρησιμοποιεί τις δυνάμεις για το δικό του συμφέρον αλλά για το συμφέρον των συνανθρώπων του)- γιατί είναι απαραίτητο να εκπληρωθούν ορισμένα ιδανικά στον κόσμο της μορφής όμως ποτέ δεν το αποτολμά για την ικανοποίηση των αισθήσεων.


(σημείωση για την παρακάτω παραγραφο: Η Dion Fortune ήταν αθεράπευτα Χριστιανή με την καλή έννοια και πορεύτηκε όλη της τη ζωή , παρά το ότι ήταν αποκρυφίστρια, με τα διδάγματα του Ιησού καθώς ο Θεάνθρωπος ήταν ο κοσμικός αγωγός έμπνευσης της όπως ισχυριζόταν και αφήνει να φαίνεται από τα γραπτά της έργα).
Αυτή είναι και η δοκιμασία που πέρασε στην Ερημο ο Κύριος μας: «Προσταξε αυτές τις πέτρες να γίνουν ψωμί» ( Η προτροπή του Σατανά προς τον Κύριο όταν τον επείραζε κατά τη διάρκεια της νηστείας του).
Οντας ταυτόχρονα και αποκρυφιστής και μυστικιστής (παρένθεση της συγγραφέως: όπως αποδειχτηκε κι από τα θαύματα της μετατροπής του νερού σε κρασί και το πέρασμα μέσα από κλειστές πόρτες), ποτέ δεν χρησιμοποίησε τις απόκρυφες δυνάμεις Του, παρά μόνο για να εξυπηρετήσει την αποστολή Του, κι ας σημειωθεί ότι όσο προχωρούσε προς τον τελικό Του σκοπό, τις χρησιμοποιούσε όλο και λιγότερο.

Η μεγάλη πλειοψηφία των απελευθερωμένων ψυχών διαλέγει να ακολουθήσει τη Μυστικιστικη Ατραπό, πηγαίνοντας έτσι πέρα από τη γήινη σφαίρα μας. Ελάχιστοι από κείνους που κέρδισαν την ελευθερία τους, τη θυσιάζουν για να επιστρέψουν στον κόσμο της μορφής, γιατί δεν τους διαφεντεύουν πιά οι επιθυμίες των αισθήσεων, που τους ελκύουν πίσω σε μία νέα ενσάρκωση.
Για αυτούς η ενσάρκωση είναι μάλλον φυλακή. Παρακινούνται , όμως από την επιθυμία του να σηκώσουν το βάρος της παγκόσμιας σύγχυσης. Από την άλλη δεν θα πρέπει να πιστεύουμε ότι ο μυστικιστής λιποταχτεί όταν εγκαταλείπει τον κόσμο, οι προσευχές του είναι πάντα μαζί μας και είναι μεγάλο το σώμα των προσευχόμενων ψυχών που σηκώνει το βάρος του παγκόσμιου κάρμα στα Εσωτερικά πεδία.

Ο μυστικιστής υπηρετεί με το δικό του τρόπο και ο αποκρυφιστής με κάποιον άλλο.και οι δύο είναι αναγκαίοι στο κοσμικό έργο της αναγέννησης και της εξέλιξης. Δε μπορεί να υπάρξει λειτουργία παρά μόνο μέσα από την αλληλεπίδραση της θετικής και της αρνητικής όψης της ίδιας δύναμης
(ας παρατηρήσει εδώ ο αναγνώστης τον κοσμικό νόμο των διπόλων).

Ο Μυστικιστής βρίσκεται στον ένα πόλο της Χριστιανικής δύναμης και ο αποκρυφιστής στον άλλο. Σύμφωνα με τον γνωστό αποκρυφιστικό νόμοτης εναλλαγής της πολικότητας επανω στα πεδία, ο μυστικιστής είναι αρνητικός στα πεδία της μορφής και θετικός στα πεδία της δύναμης.

Ο αποκρυφιστής αντίθετα είναι θετικός πάνω στα πεδία της μορφής και αρνητικός στα πεδία της δύναμης, για αυτό είναι πάντα αναγκασμένος να επικαλείται δυνάμεις για να τον συνδράμουν στο έργο του, χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους, που όμως δεν αντίκειται στην ιδιότητα του ,του Λευκού Αδερφού.

Η πιο ολοκληρωμένη ανάπτυξη-και η μοναδική που επιδιώκεται από τη μαθητεία των αληθινών Εσωτερικών σχολών-πετυχαίνεται με την απόλυτη ισορροπία των θετικών και των αρνητικών δυνάμεων της ψυχής, που διατηρούνται σ αυτή την κατάσταση με τη θεληση, έτσι ώστε η κρίση να μπορεί να τις στρέφει σε οποιαδήποτε κατεύθυνση (Η συγγραφέας εδώ λοιπόν μιλάει για την εθελούσια πόλωση ενός ανθρώπου και αυτό το κομμάτι είναι γενικά από εσωτερική σκοπιά πολύ σημαντικό για την εξέλιξη ενός ανθρώπου ανεξάρτητα του μονοπατιού που περπατάει).

Για αυτό το λόγο σην ψυχή που έχει κλίση προς τον μυστικισμό, δίνεται πάντα αποκρυφιστική εκπαίδευση στα Κατώτερα Μυστήρια Η ψυχή που έχει τάση προς τον αποκρυφισμό, εκπαιδεύεται πάνω σε μυστικιστικές γραμμές. Μόνο όταν αντιμετωπίσει τα Μεγαλύτερα Μυστήρια, επιτρέπεται στην ψυχή να ακολουθήσει τη φυσική της κλίση και της παρεχεται η εκπαίδευση που ταιριάζει στις ικανότητες της.

Ο λόγος για αυτή την φαινομενική καταπίεση της φυσικής θέλησης, είναι ευνόητος αν μία ψυχή, που έχει κλίση στο μυστικισμό, αναπτυχθεί αποκλειστικά και μόνο πάνω σε μυστικιστικές γραμμές, είναι πιθανό να χαρακτηριστεί από την οδυνηρή έλλειψη ισορροπίας,που τόσο συχνά παρατηρείται σε κείνους που παραμένουν για πολύ χρόνο στο Αστρικό πεδίο.
(Είναι φρικτό γενικά να βλέπεις πράγματα από άλλους ,αόρατους στο φυσικό μάτι κοσμους και να μην μπορείς ούτε να τα κρίνεις, ούτε να αντιληφθεις τη σημασία τους, ούτε να τα κατηγοριοποιήσεις. Εκεί η τρέλα καραδοκεί καθώς εάν δεν ξέρεις πώς να γυρίσεις πίσω στο φυσικό πεδίο, ζείς με το ένα πόδι εδώ και το άλλο εκεί ).

Η εξάρτηση της από τα πεδία της μορφής, δεν της επιτρέπει να προχωρήσει στα πεδία της δύναμης, για αυτό οι δυνάμεις συντρίβουν τα όρια της μορφής και διαχύνονται δημιουργώντας ένα βάλτο συναισθηματικής «πνευματικότητας» κι έτσι χάνονται άδικα, σαν τα νερά του ποταμού που σπαει τις όχθες του και μετατρέπει την πεδιάδα σε βάλτο. Αυτός ο βάλτος θα παράγει πλούσια βλάστηση, όμως δεν είναι ούτε ξηρά , ούτε νερό, και είναι άχρηστος για οποιονδήποτε πρακτικό σκοπό στην εξυπηρέτηση του ανθρώπου.

Από την άλλη πλευρά, αν στον αποκρυφιστή επιτραπεί , στο ξεκίνημα της εκπαίδευσης του , να ικανοποιεί την αγάπη του για τη μορφή και τη διανοητικότητα, θα εντοιχιστεί μέσα στις μορφες του και θα χασει τη ζωντανή επαφή, που μονάχα αυτή δίνει ζωή στα σύμβολα του αποκρυφισμού.
Αν , όμως σκοπός της μαθητείας του είναι η επαφή δυνάμεων με καθαρά διαισθητικές και διαλογιστικές μεθόδους, θα αποχτήσει την ικανότητα να πραγματοποιεί τις επαφές του ανεξάρτητα από τη χρήση τυπικών ή αλλων μεθόδων.

(Κανένας δεν είπε ότι τα τυπικά-τελετουργικά είναι απαραίτητα, απλά αποτελούν μοχλό για την ανύψωση της συνείδησης ,σε αυτόν που δεν εχει φτάσει σε πολύ υψηλα επίπεδα συνειδητότητας και επαφής με το Θείο)
Αργότερα όταν σε ένα πιο προχωρημένο στάδιο της εκγύμνασης του, διδαχτεί τις παραδοσιακές μεθόδους των απόκρυφων τεχνών, θα μπορεί να φέρνει πολύ περισσότερη δύναμη από το Μυημένο που δεν έχει εκπαιδευτεί με τον ίδιο τρόπο.

Εχει ζωτική σημασία για κάθε αποκρυφιστική εκπαίδευση, η κατανόηση των αρχών του αποκρυφισμού και η σωστή χρήση των τυπικών, που δεν γίνεται τυφλά και με προλήψεις.

Ούτε ο μυστικιστής ούτε ο αποκρυφιστής είναι ικανοί να μεταφέρουν στο πεδίο της εκδήλωσης, δύναμη μεγαλύτερη απ αυτήν που είναι ικανοί να πολώσουν μέσα στη δική τους φύση.

Dion Fortune: The training and work of an initiate

Edited by - Yngwie on 14/06/2006 04:46:29Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Yngwie
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
194 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2006, 05:01:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Yngwie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΡΟΣ ΦΙΛΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ
Τα παρακάτω που θα γράψω δεν αποτελούν προσωπική αλλά γενική σύνοψη σκέψεων και απόψεων και όχι ανταπάντηση στους φίλους που πορεύονται με το ιδεατό το ότι οι πρακτικες μαγειας είναι πλανες ,αποπροσανατολίζουν από το δρομο του Θεού κτλ.

Φίλε Ελάχιστε, ευχαριστώ για το post σου και τη σαφήνεια του αλλά νομίζω ότι θα υπάρξουν δυσκολίες για αυτό που ζητάς (δεν αρνούμαι τον διάλογο αλλά νομιζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερο topic) καθώς ο μέσος αναγνώστης που διαβάζει το post δεν θα βγάλει εύκολα άκρη και νομίζω γιατί απλά ο δρόμος που πορεύεσαι στη ζωή σου είναι ο Χριστιανικός και σωστά πράττεις, και ειδικότερα όσον αφορά εμένα, σα πλαίσια φιλικού διαλόγου θα προσπαθούσα όσο μπορώ να μην πέσω στην παγίδα να κρίνω την δική σου άποψη καθως πιστεύω στο Αραβικό ρητό, Οι δρόμοι προς το Θεό είναι τόσοι όσες και οι ανάσες των υιών των ανθρώπων.

Σίγουρα θα έχεις στο «οπλοστάσιο» σου ως επιχειρήματα αποσπάσματα από τις γραφές όπως «Φαρμακούς ου περιποιήσετε» κτλ κτλ και επειδή θα βρίσκομαι στην κατάσταση του να αντιπαραβάλω έγγραφα που δεν εχουν το ίδιο status καθώς προέρχονται από γραπτά εσωτεριστών ή άλλων Θρησκειών ή Χριστιανών ιερέων που ασχολήθηκαν με το θέμα όπως ο Αββάς Τριθέμιος, ο Leadbeater, Ο Roger Bacon, ο Eliphas Levi ενώ πιθανά εσύ να αναφέρεσαι σε ρήσεις Αγίων Πατέρων ,ασκητών μοναχών, γεγονότα της ζωής σου τα οποία θα οφείλονται σε θαύματα χριστιανικής προσευχής και κατάνυξης (τα οποία εγώ θα πιστέψω γιατί τα εχω βιώσει) ενώ τα «θαύματα» που πιθανώς να συνθέτουν τον δικό μου Μικροκοσμο να ανήκουν στην σφαίρα του Αποκρυφισμού τα οποία εάν δεν τα έχεις βιώσει ή δεν εχεις ασχοληθεί έστω θεωρητικά είναι δύσκολο να εκφέρεις αποψη για αυτά καθότι το Χόλυγουντ, ο Κος Χαρδαβέλλας, Η κα Πάνια και Δούκα δεν έχουν τόσα στοιχεια στις εκπομπές τους (χώρια τις αντιλήψεις των ιερέων) ώστε να αντιληφθεί σφαιρικά ο βλέπων την όλη κατάσταση και να διαμορφώσει άποψη κυρους.

Αν παρ’ όλα αυτά δεν θεωρείς τον εαυτό σου φανατισμένο σταυροφόρο του Χριστιανισμού πιστευοντα αποκλειστικά σε δόγματα μεταδιδόμενα από ιερείς οποιασδήποτε θρησκείας, έχεις μία καλή δόση γνώσης στην συγκριτική θρησκειολογία και τις Γραφές γενικότερα, διαχωρίζεις την κα Κατίνα της γειτονιάς που λέει το φλυτζάνι και τους διάφορους ΑστρολογοΤαροΧορταρομάντεις από τον ιερουργό ενός Θεουργικού Τάγματος, έχεις μία σχετική γνώση για το θέμα όσον αφορά το τι είναι Μαγεία, τι ή Θεουργία και τι ή μαγγανεία και αναγνωρίζεις τη διαφορά του Μυστικιστή (π.χ Αγιοι, Αγία Τερέζα, Ασκητής του Αγίου Ορους) ή ενός οπαδού της Μπάκτι Γιόγκα που θα πάει ρούχα και φαγητό στους φτωχούς από έναν Αποκρυφιστή (Αγιο Κυπριανό όχι Σίμωνα που ήθελε να του πουλήσουν το Αγιο Πνεύμα) τότε να ανοίξουμε διάλογο καλέ μου φίλε εν ευθετω χρόνω και τόπω.
Πιστεύω τουλάχιστον ότι η εκτενης αναφορά στο προηγούμενο post περί διαφοράς και ομοιότητας Αποκρυφισμού και Μυστικισμού έχει αναλυθει αρκετά και γνωρίζουμε όλοι ποιος υποστηρίζει τι.

Προσωπικά δεν θέλω να με πιστέψει κανένας, και αν είμαι τρελλός και πιστεύω ότι βοήθησα μερικούς ανθρώπους στη ζωή μου μεσω του εσωτερισμού (κι όχι από εμένα αλλά από το Θεό που κατοικεί μέσα μας), ας πάνε τα γραφόμενα μου στον πάτο της θάλασσας. Είχα όμως την φαεινή ιδέα και πεποιθηση τουλάχιστο να τους πώ να ανάψουν ένα κερί στην πλησιέστερη εκκλησία και να ευχαριστήσουν τον Κύριο και όχι εμένα για την επίλυση του προβλήματος τους ή τουλάχιστον τον Θεό που υπάρχει μέσα τους και γύρω τους. Το δύσκολο τελικά είναι αυτό που έλεγε ο jbg ,ο διαλογισμός στο άδειο ιερό αλλά αυτό πάει σε advanced επίπεδα γιατί αν αντιλαμβανόταν όλοι το ότι είναι μία ψηφίδα σε ένα τεράστιο μωσαικό όπου το ίδιο το μωσαικό θα μπορουσε να αποτελέσει την ψηφίδα τότε ο κόσμος μας δεν θα είχε τη μορφή που έχει σήμερα και θα ήταν πολύ καλύτερος.

Κι αν η τελετουργική μαγεία δεν έχει υπόσταση ως έννοια τότε άς την αφήσουν οι ιερείς της θρησκείας μας και άς αγιάζουν το νερό ή τα Αχραντα Μυστήρια χωρίς τυπικά παρά μόνο με την Αγάπη τους και ναι αυτό γίνεται αλλά σε ποιο επίπεδο γίνεται είναι άξιο λόγου. Θα μπορούσε κάποιος ιερέας βέβαια να πεί σε κάποιον Αποκρυφιστή « Εσείς κύριε είστε λαικός δεν είστε κληρικός, με ποιο δικαίωμα ιερουργείτε» αποδεικνύοντας μαλλον την σύνηθη εξουσία του κλήρου ανα τους αιώνες.
Πιθανά να είμαι σε τόσο χαμηλό επίπεδο που για να απαλύνω τον πονο ανθρωπων που το σπίτι τους βιώνει φαινόμενα π.χ ή να λύσω μαύρες υποβολές να χρειάζομαι τυπικά ενώ ένας άλλος άνθρωπος να αγκαλιάσει τον παθόντα με Αγάπη και να του απεμπολίσει όλο το αρνητικό ρευστό.Σε αυτό δεν αντιλέγω.
Τώρα εάν υπάρχει αόρατος κόσμος ή όχι νομίζω ότι το Πιστεύω εις ένα Θεό, Πατέρα Παντοκράτορα, ποιητή Ουρανού και Γής, ορατών και πάντων και ΑΟΡΑΤΩΝ λέει πολλά.

Πιστεύω λοιπον ότι δεν υπάρχει διαμάχη καθώς ο Μυστικιστής είναι αυτος που θα αγκαλιάσει το Θείο μέσω της Αγάπης ενώ ο Αποκρυφιστής θα το κάνει μέσω του Νού και δεν έχεις άδικο σε αυτό που λές όσον αφορά το δρόμο της Αγάπης. Επειδή λοιπόν ο καθείς μπορεί να επιλέξει μεταφορικό μέσο για την εργασία του (Θεός) υπάρχουν διάφοροι τρόποι (αυτοκίνητο,μηχανάκι,ποδήλατο,πόδια,ελικόπτερο,σκάφος,βατραχοπέδιλα κτλ) για να πάει κανείς εκεί.
Προχθές μπήκα σε μία πολύ παλιά και άδεια εκκλησία σε κάποιο χωριό στην Ηπειρο, έπεσα στα πόδια αφού φίλησα τις εικόνες ως φορο τιμής στα σύμβολα που συνοψίζονται στις άγιες μορφές και διαλογίστηκα στον υπέροχο αυτό χώρο. Μόλις σηκώθηκα το μάτι μου έπεσε στο ψαλτήρι και τα βιβλία του.
Υπήρχε ένα απόσπασμα που εάν θυμόμουν που βρισκόταν θα το παρέθετα αλλά έλεγε εν κατακλείδι ότι η κοσμική ζωή είναι θάνατος και αναφερόταν στην πλάνη των αισθήσεων που ζει ο μέσος καθημερινός άνθρωπος βουτηγμένος στα αμάξια του, τα ψώνια του, τα εξοχικά του, την διαμόρφωση της εγωιστικής προσωπικότητας του, της καλοπέρασης του, και αναρωτιέμαι εάν ένας αποκρυφιστής ο οποίος παλεύει χρόνια να καταργήσει τις επιθυμίες του ή το Εγώ του και υμνεί το Δημιουργό καθημερινά θα είχε καλύτερη κρίση από έναν που τιτλοφορείται Μωαμεθανός ,Χριστιανός,Βουδιστής ή άλλο και ζεί μια ζωή αφιερωμένη παντελώς στα εγκόσμια χωρίς πνευματικότητα και με προσανατολισμό τον εκκλησιασμό κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα.
Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που καλούνται Χριστιανοί ή Μωανεθανοί ή άλλο και ζούν θεάρεστη ζωή και δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους ξεχωρίσει κανεις καθως είναι γραμμένο ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ.

Προσωπικά θα ήθελα να είχα γύρω μου ως φιλους ταμενους,κατασταλαγμένους και συνεσταλμενους Λευκούς Αποκρυφιστές καθώς γνωρίζουν το αποτέλεσμα του ότι σπείρεις θερίζεις ως κοσμικό νόμο της Ανταπόδωσης και δεν θα μου την έκαναν την κουτσουκέλα λόγω Γνωσης παρά να είχα τιτλοφορούμενους θρησκευόμενους οι οποίοι θα ήταν ως φίδι στον κόρφο μου και άς άναβαν και 12 καντήλια την ημέρα. Δόξα σοι ο Θεός από τότε που αυξήθηκε η διόραση μου η αύρα των μαυρισμένων ψυχολογικά ανθρώπων φαινεται στα εσωτερικά μάτια της ψυχής μου και έτσι γλιτώνω τις κακοτοπιές με εξαίρεση τα υποχρεωτικά μαθηματα.

Αυτό που μετράει λοιπόν είναι ο καρπός αγαπητοί φίλοι και όχι η μπορντούρα. Ένα σάπιο σοκολατάκι θα μπορούσε κάλlιστα να είναι τυλιγμένο σε ένα άριστα διαμορφωμένο λουσάτο χρυσοχαρτο και δυστυχώς αυτός είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση που τον επιβεβαιώνει.

Αρα ολοι έχουν τον ρολο τους σε αυτή την ζωή
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Western Sahara
732 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2006, 11:37:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Yngwie

Διάβασα με προσοχή το post και σε ευχαριστώ…

Εξ αρχής θεωρούσα δεδομένο ότι πιστεύουμε και οι δύο στην ύπαρξη δύο κόσμων, του αισθητού και του νοητού.
Ο αγώνας μας και των δύο είναι κατά βάση η προσέγγιση του νοητού κόσμου μέσω του νού φυσικά.
Τον νού ο οποίος είναι το σταυροδρόμι των δύο κόσμων και ο συνδετικός κρίκος του ανθρώπου με τον κόσμο των πνευμάτων.

Κάνεις λάθος όταν θεωρείς ότι πως ο διάλογος μαζί μου θα αναλωθεί στο τι είπε ο τάδε καλόγερος και στο τι έγραψε ο δείνα πατέρας κτλ.
Σίγουρα θα χρησιμοποιήσω και εγώ κάποια βιβλιογραφία αλλά από χριστιανικής απόψεως 99% από αυτήν θα είναι η Αγία Γραφή. Την οποία και εσύ διαβάζεις είμαι σίγουρος για αυτό.

Πράγματι οι δρόμοι που οδηγούν στον θεό είναι όσοι και οι ανάσες των παιδιών του, αλλά ο στην μετά Χριστό εποχή υπάρχει χάρτης που μας οδηγεί για να μην χανόμαστε στα πέλαγα του νου.

Και ναι συμφωνώ απολύτως με την γραφική ρήση ότι, από τους καρπούς θα καταλαβαίνεται το πνεύμα του άλλου.
Όμως σε ρωτάω φίλε, γνωρίζει σε ποιους καρπούς αναφέρετε;
Αλλά για να το εμβαθύνω λίγο παραπάνω θα σου υπενθυμίσω και το άλλο: « να δοκιμάσετε το Πνεύμα και να μην το αφήνετε να σβήνει. Αλλά να το εξετάζετε γιατί δεν είναι όλα τα πνεύματα εκ Θεού.
Οποιοδήποτε πνεύμα ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός ήρθε σαν άνθρωπος , έζησε σαν άνθρωπος, και θεώθηκε σαν άνθρωπος, αυτό το πνεύμα είναι εκ θεού.
Οποιοδήποτε πνεύμα δεν ομολογεί αυτό δεν είναι εκ θεού αλλά πνεύμα πλάνης».

Είχα και έχω σκοπό να μιλήσουμε ανοιχτά , και για αυτό σου προτείνω φίλε την επόμενη φορά που θα κάνεις επίκληση , εκτός και αν έχεις άσβεστη την φλόγα μέσα σου συνεχώς, αντί για σφραγίδα κάνε το παραπάνω test. Μπορεί να ομολογήσει το πνεύμα με λίγα λόγια ότι ένας άνθρωπος έγινε θεός;
Αν δεν μπορεί φίλε μου ψάξε να βρεις γιατί δεν μπορεί;
Τι πνεύμα είναι αυτό που φθονεί τον άνθρωπο τόσο;

Πολλές φορές βλέπουμε αγγέλους φωτός που κατ` ουσίαν είναι το ακριβώς αντίθετο και πολύ απλά προσπαθούν να μας ξεγελάσουν για να μας πλανέψουν, εγώ απλά αναρωτιέμαι τι τους εμποδίζει να μας παρουσιάζονται με όποια μορφή θέλουν , να υπογράφουν με όποια υπογραφή επιθυμούν , και να μας δίνουν 999 σωστά πράγματα για να μας φτάσουν στο σημείο να μας δωθεί και το 1000στό που θα είναι ψεύτικο και καταστροφικό;

Μάλλον παρασύρθηκα και έγραψα πολλά χωρίς να έχουμε καν διάλογο.
Συγνώμη.Υγ. για εμένα όλοι οι άνθρωποι είναι αδέρφια ανεξαρτήτου πίστης.
Αβρααμ-Αβιμέλχ .ο ένας πίστευε στον Ένα θεό και ο άλλος ήταν παγανιστής, όμως και οι δύο είχαν το αγαθό πνεύμα μέσα τους και συνομιλούσαν με Αυτόν...

ΥΓ2. ΚΆΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ…


ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2006, 14:46:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:

Yngwie

Φίλε Ελάχιστε, ευχαριστώ για το post σου και τη σαφήνεια του αλλά νομίζω ότι θα υπάρξουν δυσκολίες για αυτό που ζητάς (δεν αρνούμαι τον διάλογο αλλά νομιζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερο topic) καθώς ο μέσος αναγνώστης που διαβάζει το post δεν θα βγάλει εύκολα άκρη και νομίζω γιατί απλά ο δρόμος που πορεύεσαι στη ζωή σου είναι ο Χριστιανικός

Σίγουρα θα έχεις στο «οπλοστάσιο» σου ως επιχειρήματα αποσπάσματα από τις γραφές όπως «Φαρμακούς ου περιποιήσετε» κτλ κτλ


του εβαλες ταμπελα φιλε Yngwie του Ελαχιστου? (βοηθα η κατηγοριοποιηση οταν προσπαθεις να κατανοησεις καποιον ή κατι?)

μεγα λαθος!

καμια σχεση με τον ψηλο...

ας δουμε τι εγραψε ο "χριστιανος" και εγω (αν και ειναι προφανες οτι ειμαι ανεπιθυμητος απο καποιους ) θα ψιλοσχολιασω


quote:


Υγ. για εμένα όλοι οι άνθρωποι είναι αδέρφια ανεξαρτήτου πίστης.

Αβρααμ-Αβιμέλχ .ο ένας πίστευε στον Ένα θεό και ο άλλος ήταν παγανιστής, όμως και οι δύο είχαν το αγαθό πνεύμα μέσα τους και συνομιλούσαν με Αυτόν...συνομιλουσαν ειπε!

δεν χαραζαν κυκλους ή πενταλφες, δεν οραματιζονταν, Του μιλουσαν ακομη και την ωρα που περπατουσαν

δεν ηταν και δεν ειναι απαραιτητα τα όποια τελετουργικα για να το κανει κανεις αυτο

το εκαναν και οι αρχαιοι Ελληνες, το κανουν και οι χριστιανοι (οι κατ ουσιαν)

απλα μιλανε στον Θεο ο οποίος ποτε του δεν παρεξηγηθηκε γιατι τον ειπαν Δια, Γιαχβε, Αλαχ, ή Γγκκρρρ* οι πρωτανθρωποι (*αυτο ειναι του βριλ )

ΥΓ. γιατι πρεπει ορισμενους συγγραφεις να τους παιρνουμε τοις μετρητοις?

πως γνωριζουμε οτι εχουν δικιο και λενε αληθεια, ή οτι αυτο που εκεινοι βιωσαν σαν υποκειμενικη αληθεια ειναι και η αντικειμενικη Αληθεια?


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Yngwie
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
194 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2006, 20:03:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Yngwie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε Ελάχιστε μη με παρεξηγήσεις για τα γραφόμενα μου παραπάνω(αν και φίλος jbg λέει ότι σε κατηγοριοποίησα αλλά με ανάλογο τρόπο θα έλεγε ίσως κάποιος άλλος ότι και εγώ είμαι ο «χλιαρός» επικλητής δαιμονίων(κάτι που δεν συμβαίνει) αλλά μάλλον ελάχιστοι θα έχουν κατανοήσει τα μακροσκελή Post μου καθώς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο,απλά φαντάζομαι ότι θα καταλαβαίνεις το πόσες φορές θα έχω αντιμετωπίσει την ίδια συζήτηση μεταξύ ανθρώπων που πιστεύουν ότι η Αγάπη είναι το Παν, και όντως η Αγάπη είναι το Πάν. Ειδικά ο Απόστολος Παύλος (Κορινθίους Α, Κεφ 13) έγραψε υπέροχα και όχι μόνο αυτός για αυτήν.

1 ΕΑΝ ΛΑΛΩ ΤΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΑΓΑΠΗΝ ΔΕ ΜΗ ΕΧΩ ΕΓΕΙΝΑ ΧΑΛΚΟΣ ΗΧΩΝ Η ΚΥΜΒΑΛΟΝ ΑΛΑΛΑΖΟΝ
2 ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΩ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΝ ΚΑΙ ΕΞΕΥΡΩ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΙΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΩ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΩ ΟΡΗ ΑΓΑΠΗΝ ΔΕ ΜΗ ΕΧΩ ΕΙΜΑΙ ΟΥΔΕΝ
3 ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΟΥ ΔΙΑΝΕΙΜΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΥΘΩ ΑΓΑΠΗΝ ΔΕ ΜΗ ΕΧΩ ΟΥΔΕΝ ΩΦΕΛΟΥΜΑΙ
4 Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΕΙ ΑΓΑΘΟΠΟΙΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΦΘΟΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΑΥΘΑΔΙΑΖΕΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ
5 ΔΕΝ ΑΣΧΗΜΟΝΕΙ ΔΕΝ ΖΗΤΕΙ ΤΑ ΕΑΥΤΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΞΥΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟΝ
6 ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑΝ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΔΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΤΛ

Αλλά στο προηγούμενο κεφάλαιο είχε γράψει και άλλα πράγματα

7 ΔΙΔΕΤΑΙ ΔΕ ΕΙΣ ΕΚΑΣΤΟΝ Η ΦΑΝΕΡΩΣΙΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ
8 ΔΙΟΤΙ ΕΙΣ ΑΛΛΟΝ ΜΕΝ ΔΙΔΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΟΦΙΑΣ ΕΙΣ ΑΛΛΟΝ ΔΕ ΛΟΓΟΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΝΕΥΜΑ
9 ΕΙΣ ΑΛΛΟΝ ΔΕ ΠΙΣΤΙΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΣ ΑΛΛΟΝ ΔΕ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΙΑΜΑΤΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
10 ΕΙΣ ΑΛΛΟΝ ΔΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΙ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΕΙΣ ΑΛΛΟΝ ΔΕ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΕΙΣ ΑΛΛΟΝ ΔΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΣ ΑΛΛΟΝ ΔΕ ΕΙΔΗ ΓΛΩΣΣΩΝ ΕΙΣ ΑΛΛΟΝ ΔΕ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
11 ΠΑΝΤΑ ΔΕ ΤΑΥΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΤΟ ΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΙΑΝΕΜΟΝ ΙΔΙΑ ΕΙΣ ΕΚΑΣΤΟΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙ

Κάποτε λοιπόν ζήτησα μέσω πολυήμερης προσευχής από το Θεό ,μετά από μία άσχημη μεταφυσική επίθεση να έχω τη δύναμη να διακρίνω αυτές τις επιθέσεις ,δεσίματα,υποβολές κτλ και να προστατεύσω τους συνανθρώπους μου που εχουν πέσει θύματα τέτοιων καταστάσεων και αφιλοκερδώς από τέτοια προβλήματα. Η προσευχή μου εισακούσθηκε. Ρισκάρισα τη ζωή μου αρκετές φορές στον Αόρατο κόσμο για άλλους ανθρώπους αλλά δεν επιθυμώ ούτε αναγνώριση ούτε μνεία για αυτό, το κάνω από πραγματική ανιδιοτελή αγάπη για τον συνάνθρωπο. Θα μου πείς όμως ότι αυτό είναι δουλειά του ιερέα, αλλά πίστεψε με έχω αναλάβει περιπτώσεις όπου οι ιερείς δεν επέτυχαν κάτι και τα κατάφερα επιτυχώς και θελω να πιστεύω με τη Χάρη Του.

Παρ’ όλα αυτά έχω επιτύχει και καταστάσεις με προσευχές και Αγάπη χωρίς την βοήθεια επικλήσεων οντοτήτων –δαιμονίων. Ξαναλέω και πάλι ότι αν θα έκανα κάτι τέτοιο θα το έκανα μόνο εάν μία οντότητα είχε καταλάβει κάποιον άνθρωπο μετα από πράξη μαγγανείας και όχι για άλλο λόγο.

O φίλος jbg σωστά λέει ότι πως ξέρουμε ότι ο τάδε ή δείνα συγγραφέας τα γράφει σωστά και δεν είναι υποκειμενική του εμπειρία ???αλλά εμένα προσωπικά μου έτυχαν καταστάσεις τις οποίες βίωσα και έλυσα και μετά βρήκα την αντίστοιχη κατάσταση και την όμοια επίλυση της σε βιβλία, θεωρώ λοιπόν ότι κάποιοι τα έλεγαν σωστά.

Πρίν 4 περιπου χρονια σε κάποιο άλλο φόρουμ με πλησίασε κάποιος και μου ζήτησε βοήθεια μέσω email. Βγήκαμε για καφέ και έφερε και ένα φίλο του. Και οι δύο από ότι είπανε είχαν κακή οικονομική κατάσταση. Κάποιος φίλος τους με γνώση επικλήσεων διάβασε τα τότε Post μου και θεώρησε ότι είμαι εξπέρ (δεν θεωρώ τον εαυτό μου τέτοιο,) και ότι θα ήμουν κατάλληλος να τους βοηθήσω. Μου είπαν λοιπόν μία τρελή ιστορία για κάποιον τύπο που είχε πεθάνει και που ήξερε αρκετά για κάποιον θησαυρό με Αγγλικές λίρες από το 1940. Αυτοί που έσκαβαν να τις θάψουν αλληλοσκοτώθηκαν και πέθαναν μεταξυ τους ενώ ο τύπος, πιτσιρικάς τότε έφτιαξε ένα πρόχειρο χάρτη αλλά επειδή αναγκάστηκε να φύγει εξωτερικό, δεν θυμόταν μετά από 30 χρόνια που ήταν ακριβώς το μέρος γιατί τον είχαν πάει με δεμένα μάτια.

Επειδή λοιπόν οι τύποι που μου είπαν την ιστορία και οι πατεραδες τους έφαγαν 8 χρόνια από τη ζωή τους ψάχνοντας για το θησαυρό σκέφτηκαν ότι ένας που ασχολείται με τα πνεύματα θα μπορούσε να τον βρεί το θησαυρό κάτι που γίνεται και είναι πέρα για πέρα αληθινό όσον αφορά χαμένους, βυθισμένους ή θαμμένους θησαυρούς. Οι εργασίες του δόκτορος Γιοχάνες Φάουστ είναι γεμάτες με ηλίθιες κατ εμέ πρακτικές τέτοιου είδους.

Μέσα στα 8 αυτά χρονια είχαν όμως κεντράρει την περιοχή σε έκταση κάποιων τετραγωνικών χιλιομέτρων και ήλπιζαν.
Μετά από αρκετή ώρα συζήτησης λοιπόν και αφού τους τόνιζα ότι δεν θέλω να το κάνω άρχιζαν να μεγαλώνουν το υποτιθέμενο ποσοστό μου που προσέφεραν.

Τότε τους είπα, αν δεχτώ να το κάνω , τα λεφτά που θα βρεθούν θα πάνε αποκλειστικά σε φτωχές οικογένειες και ορφανοτροφεία ή νοσοκομεία και θα κρατήσουμε μόνο τα ελάχιστα για χαμένα μεροκάματα, βενζίνες, διαμονή ξενοδοχείων κτλ για να δώ την αντίδραση τους. Στην αρχή χυμήξαν να με φάνε και μετά σχεδόν μυξόκλαιγαν ότι χρωστάνε λεφτά και άλλα τέτοια και ότι θα παιρναν μόνο το 10% κτλ.

Λέω λοιπόν και εγώ με το φτωχό μου το μυαλό, ότι όλοι όσοι ακούνε για επικλήσεις και δεν τους αδικώ , θέλουν λεφτά,λούσα,ματαιοδοξία, κτλ αλλά αυτοί είναι σαν τον Σίμωνα που θαυμάζοντας τα μεγαλεία των Αποστόλων δεν δίστασε να τους προσφέρει χρήματα για να λάβει το Πνευμα το Αγιο. Αρα η λέξη Μάγος έχει παρεξηγηθεί στην Γραφή, π.χ οι τρείς Μάγοι με τα δώρα και ο Σίμωνας ο Μάγος τι σχέση είχανε. Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους που θέλουν να μπούν βαθύτερα μέσα στο εργαστήριο του Θεού και να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται τα πράγματα, αντικρύζοντας τη Σοφία του??? Είναι και αυτοί μαγγανευτές επικαλούμενοι δαιμόνους ή είναι Λευκοί Αποκρυφιστές???

Το να έχει κανείς άμεση επικοινωνία με το Θειο, είναι θαυμαστό αλλά πολύ λίγους ανθρώπους έχω γνωρίσει με αυτή την δυνατότητα. Τέτοιοι άνθρωποι συχνά δύνανται να θεραπεύσουν, να κάνουν θαύματα κτλ. Αλλά πείτε μου αδερφοί ο μέσος Χριστιανός μπορεί να τα κάνει αυτά ???, και αν ναι εγώ να συμφωνήσω και να γράψω τα τυπικά και τις τελετουργίες στα παλαιότερα των υποδημάτων μου γιατί συμφωνω ότι με την Αγαπη λύνονται όλα αλλά ποιος έχει ανα χείρας διαθέσιμη αυτή την ανιδιοτελή αφιλοκερδή Πανσυμπαντική Αγάπη που ενώνει τον Θείο αγωγό με μας έτσι εύκολα???

Θα αναφέρω μία πραγματική περίσταση θεραπείας με τη Χάρη του Θεού που συνέβηκε πρίν μερικούς μήνες, και θεωρώ ότι έγινε με αγάπη και προσευχή και χωρίς επικλήσεις. Εάν μπορούσα να το καταφέρω κάθε φορά θα ήμουν πανευτυχής στη ζωή μου. Αυτοί που νομίζουν πως καίω κάρβουνο μπορούν να την παρακάμψουν.

Πηγαίνω λοιπόν στην εργασία μου και βλέπω ένα συνάδελφο εξαιρετικά στεναχωρημένο. Γνώριζα ότι η μητερα του είχε μεγάλα προβλήματα υγείας κυρίως ψυχολογικής φύσεως μετά το θάνατο του πατέρα του, τα οποία προβλήματα την καθιστούσαν και άρρωστη στο σώμα ,μέχρι που η οικογένεια αποφάσισε να την βάλει σε μία κλινική γιατί έχρηζε συνεχούς φροντίδας.
Με το που είδα τον συνάδελφο η εσωτερική μου φωνή μου είπε : Ρώτα τον για τη μητέρα του,κάτι έχει και δεν είναι καλά
Το έκανα και η απάντηση ήταν πως η μητερα του είχε 10 ημέρες να ενεργηθεί και πώς τα κλύσματα και τα καθαρτικά δεν απέδωσαν και ότι την επόμενη ημέρα οι γιατροί θα έκαναν ταχύ συμβούλιο για να την εισάγουν στο χειρουργείο πρίν πάθει ειλεό. Ο συνάδελφος μάλιστα είχε κάποιον δικό του ειδικό γαστρεντερολόγο και θα πήγαινε μαζί του την άλλη μέρα το πρωί στην κλινική, να την δεί και αυτός.
Ο συνάδελφος δεν γνωρίζει πολλά για τις ενασχολήσεις μου και το μόνο που του έχω πεί είναι ότι ασχολούμαι με τις δυναμεις του Νού, αλλά με γνωρίζει σαν άνθρωπο πάνω από 10 χρόνια από τότε που φοιτούσαμε μαζί και με εμπιστεύεται.
Ζήτησε χωρίς να ξέρει το γιατί (από μετέπειτα συζήτηση) και του υποσχέθηκα ότι θα κάνω ότι μπορώ έως τις 12 το επόμενο μεσημέρι γιατί μετά πιθανά θα την εισήγαγαν στο χειρουργείο.
Εφτασα στο σπίτι μου το βράδυ, δεν έφαγα καν για να κρατηθω ακμαίος και αρχικά έπεσα στα γόνατα προσευχόμενος στο Θεό να μου χαρίσει φώτιση και ειδικά με το προκείμενο εγχείρημα. Επιασα τον εαυτό μου να ριγώ και να κλαίω και με πλημύρρισε μία γαλήνη η οποία κατέληξε σε διαλογισμό για να δω εάν θα ήταν πρέπον να υπεισέρθω σε τέτοια διαδικασία και αν υπήρχε καρμικό χρέος από την μητέρα του για την ασθένεια της. Η εσωτερική μου φωνή μου είπε να προχωρήσω.

Προσπάθησα να τσεκάρω με αποκρυφιστικό τρόπο (Ταρώ, κρύσταλλο εκκρεμές κτλ) εάν θα έπρεπε να ανακατευτώ με το όλο εγχείρημα αλλά ξαφνικά ένιωσα μία παρουσία πλαγίως μου στο ύψος του μικρού συρταριού που έχω για βωμό. Μία αγγελική φιγούρα ντυμένη στα πράσινα απαστράπτουσα μου είπε, κάνε ότι έχεις να κάνεις , δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, έλα μόνο σε επαφή με την ψυχή της και θα βρείς και τα υπόλοιπα.

Κάθησα σταυροπόδι και διαλογίστηκα στην φωτογραφία της μητέρας του συνάδελφου την οποία είχα στο κινητό, και έπεσα σε τράνς. Σκοτάδι υπήρχε στην εσωτερική μου όραση έως ότου το οπτικο μου πεδίο γέμισε (σαν να βλέπει κάποιος ένα πρόσωπο 5 ποντους απόσταση από το δικό του) με δύο τεράστια αμυγδαλωτά πανέμορφα ματια. Η γυναίκα αυτή φορούσε φερετζέ όπως οι Ανατολίτισσες, μονο τα μάτια έβλεπα. Τη ρώτησα : Στο ιερό όνομα του Θεού ταδε και τάδε είσαι η ψυχή της τάδε μητερας του τάδε και μου απάντησε καταφατικά.

Της είπα ότι το γήινο σώμα της μητέρας του φίλου μου είχε πρόβλημα, και ότι η οικογένεια της έχει τρελλαθεί από την αγωνία και την πίκρα και ότι θα έπρεπε να ξαναμπεί μέσα στο γήινο σώμα για λίγο (καθώς άλλο η γηινη προσωπικότητα και άλλο η ψυχή) και να το επαναφέρει σε ισσοροπία.

Και μου λέει η οντότητα- ψυχή. Δεν φταίω εγώ, με είχε ξεχασμένη χρόνια ολόκληρα, βυθισμένη μέσα στις στενοχώριες της και τα προβλήματα της , τα οποία δεν θα πρεπε να αποτελούν προβλήματα. Η απώλεια του συντρόφου της είναι συμπαντικό επακόλουθο και αυτή έπρεπε να συνεχίσει τη ζωή της όπως την είχα επιλέξει για τα μαθήματα μου. Κοίτα την πώς κατήντησε : και μου δείχνει μία εικόνα σαν να έβλεπα μία ψευδο3D εικόνα 5 μέτρα μακριά, μία γυναικας παραμορφωμένης επάνω σε ένα κρεβάτι ενός υγρού δωματίου,ελάχιστα ομοιαζουσας με τη μητερα του φίλου μου, που τριγύρω της είχε μάυρες σκιές και όντα σαν δαίμονες που τις κατέτρωγαν τα σάρκες.
Αυτές είναι οι τύψεις της και οι στενοχώριες της που την τρώγουν,αλλά θα γυρίσω πίσω για λίγο,όπως το ζήτησες, γιατί νομίζω ότι αυτό το σώμα δεν με θέλει πιά.

Σε παρακαλώ της είπα, αποκατέστησε την νευρική ισορροπία σε αυτή τη γυναικα, σε παρακαλώ.

Η εικονα έσβησε και μεταφέρθηκα κάπου αλλού. Μία φωτεινή οντότητα σαν άγγελος μου έδειξε μία σφραγίδα με κάτι χαρακτήρες και μου είπε. Φτιάξτην με χρυσά γράμματα και καψτην στην φλόγα του βωμού ,υμνώντας τον Κύριο και σκεφτόμενος ότι αυτή η γυναικα έχει κένωση. Την ρώτησα : Στο ιερό όνομα του Θεού τάδε και τάδε και τάδε, είσαι πλάσμα του Θεού αγγελικό κτλ κτλ και διογκώθηκε απαστράπτον με τα ονόματα,βεβαιώνοντας με για τη φύση του..

Βγήκα από το τράνς , έφτιαξα τη σφραγίδα η οποία είχε επάνω κάτι λατινικούς χαρακτήρες και ένα έντερο στο εσωτερικό ενός κύκλου το οποίο υφίσταται κένωση. Εκανα όπως μου είπε η οντότητα.

Μετά διαλογίστηκα αρκετή ώρα στην μορφή του Ιησού του θεραπευτή, πήρα τη μορφή του με την τεχνική υιοθέτησης (Assumption of a Godform ) ανυψώθηκα αστρικά, βρήκα την κλινική και κάθισα δίπλα της στο κρεβάτι άν και δεν είχα πάει ποτέ, έπιασα το χέρι της και της είπα, μην φοβάσαι όλα θα πάνε καλά. Συγκεντρώθηκα στο έντερο της και το φαντάστηκα να ξεβουλώνει και να κενώνεται. Το ειδα να συμβαίνει και στη συνέχεια γύρισα πίσω στο φυσικό μου σώμα.

Η ώρα ηταν 5:45 το πρωί. Επεσα αποκαμωμένος για ύπνο. Όταν σηκώθηκα ο φίλος μου είχε στείλει μήνυμα στο κινητό ότι 6:00 περίπου ενεργήθηκε η μητέρα του και έκανε το κρεβάτι χάλια και με ευχαριστούσε για όλα. Του είπα να πάει να ανάψει ένα κεράκι στο όνομα του Κυρίου στην εκκλησία και να μην με ευχαριστεί. Η χαρά μου ήταν τόσο μεγάλη που έψελνα δόξα σοι δόξα σοι Κύριε και κλάματα και λυγμοί χαράς με συνεπήραν για τη μεγαλοσύνη του που έδειξε σε μένα τον άθλιο την μεγαλοσύνη της Χάρης του και τη φιλευσπλαχνία του.

Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές του post αλλά πιστεύω ότι γίνεται αντιληπτό ότι μπορώ να κατανοήσω τη σημασία της Αγάπης, αλλά δεν έχω το επίπεδο μόνο με αυτή να προκαλέσω ακόμα θαύματα. Ο καιρός θα δείξει και μακάρι να φτάσω στο σημείο που υπέροχα έθεσε στο προηγούμενο post η Fortune. Οσον αφορά τους δυσπιστούντες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να μου στερήσουν την βιωματική μου εμπειρία άσχετα από τον τρόπο που παρήχθη , για τον οποίο μπορεί να πλανώμαι και σε αυτό δεν αντιλέγω ως πιθανότητα αλλά το αποτέλεσμα έχει ουσία.

Αν , όμως σκοπός της μαθητείας του (Αποκρυφιστή) είναι η επαφή δυνάμεων με καθαρά διαισθητικές και διαλογιστικές μεθόδους, θα αποχτήσει την ικανότητα να πραγματοποιεί τις επαφές του ανεξάρτητα από τη χρήση τυπικών ή αλλων μεθόδων.
Dion Fortune

P.S: Φίλε μάγιστρε περίμενε με για τον κύκλο, υπέροχα αυτά που γράφεις και το ότι ο τελετουργός είναι ο ίδιος ο κύκλος δείχνει ότι έχεις επίπεδο και χαίρομαι πολύ για αυτό, θα παραθέσω και εγώ τα σχόλια μου και τις εμπειρίες μου για τα λάθη στον κύκλο συντόμως.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

magister
Μέλος 1ης Βαθμίδας


51 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2006, 20:08:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους magister  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επειδή βλέπω ότι τίποτα δεν γίνεται για την επαναφορά στο θέμα συζήτησης, θεωρώ μη σκόπιμη την παρουσία μου πλέον στο τόπικ. Αποχαιρετώ με κάποιες σελίδες (σκαναρισμένες δυστυχώς), από το αγαπημένο μου "Green Face" του Gustav Meyrink:
http://www.freeimages.gr/temp/1.jpg
http://www.freeimages.gr/temp/2.jpg
http://www.freeimages.gr/temp/3.jpg
http://www.freeimages.gr/temp/4.jpg
http://www.freeimages.gr/temp/5.jpg
http://www.freeimages.gr/temp/6.jpg

magisterΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

magister
Μέλος 1ης Βαθμίδας


51 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2006, 20:15:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους magister  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ Ingwie για τα καλά σου λόγια. Στείλαμε τα post ταυτόχρονα. Θα σε διαβάσω όταν γράψεις για το θέμαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Mercury
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Netherlands
781 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2006, 23:19:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mercury  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Οσον αφορά τους δυσπιστούντες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να μου στερήσουν την βιωματική μου εμπειρία άσχετα από τον τρόπο που παρήχθη , για τον οποίο μπορεί να πλανώμαι και σε αυτό δεν αντιλέγω ως πιθανότητα αλλά το αποτέλεσμα έχει ουσία.


Αγαπητέ Yngwie,

ο λόγος σου αρκετές φορές είναι συναισθηματικά φορτισμένος.Παρόλα αυτά ακούγεσαι πολύ συγκροτημένος και παρά το γεγονός του ότι περιγράφεις απίστευτες καταστάσεις θα πρέπει να πω ότι ακούγεσαι και αρκετά πειστικός.

Για τις λεπτομέρειες αυτών που λες δεν έχω να πω τίποτα ιδιαίτερο αφού δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις ούτε για να σε αντικρούσω, αλλά ούτε και για να σε υποστηρίξω. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συμβαίνει και με τους περισσότερους που παρακολουθούν αυτό το θέμα.Καποια από τις πηγές και τα αναγνώσματα σου μου είναι απλά ακουστά,κάποια άλλα τελείως άγνωστα.

Τώρα,και για να είμαι ειλικρινής, αυτή η ιδέα της επίκλησης πνευμάτων,δαιμόνων κλπ με σκοπό την ανακούφιση των συνανθρώπων μας μέσω της εκτέλεσης αγαθοεργών πράξεων δεν ηχεί καλά στα αυτιά μου.
Παραείναι περιεργη,δεν νομίζεις και εσύ?

Επειδή αναφέρθηκες αρκετά στην Χριστιανική θρησκεία θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις υπόψη σου κάποια περισσότερο ή λιγότερο εξέχουσα μορφή της θρησκείας αυτής που να έθεσε τον εαυτό της στην υπηρεσία της ανθρωπότητας ακολουθώντας πρακτικές παρόμοιες με αυτές που περιγράφεις στα μηνύματα σου, επίκληση πνευμάτων και δαιμόνων,αστρικά ταξίδια κλπ Αν δεν υπήρξε τέτοια προσωπικότητα από το χώρο της εκκλησίας γιατί δεν υπήρξε? Ποιός νομίζεις ότι είναι ο λόγος?

Αυτά προς το παρόν και καλό βραδυ..."The most beautiful thing we can experience is the mysterious.
It is the source of all true art and all science.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2006, 23:54:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ynqwie είχα διαβάσει τα post, δεν θα έγραφα τίποτα εάν δεν είχα ολοκληρωμένη εικόνα. Η άποψή μου εξακολουθεί να είναι η ίδια, μάλλον όμως θα το συζητήσουμε σε κάποιο άλλο θέμα.

Ευχαριστώ για την εξήγηση σχετικά με τα αστρικά μπαλάκια, έχω ερωτήσεις αλλά πότε να προλάβουμε να τα πούμε όλα.

Επίσης ευχαριστώ για την καταγραφή της θεραπείας που ανέφερες.

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ όταν κάποιος δεν είναι Χριστιανός δεν μπορεί να ρωτήσει αυτό που ανέφερες, οπότε τι θα μπορούσε να κάνει?

Mercury όντως ακούγονται απίστευτες οι καταστάσεις που περιγράφονται από τον Ynqwie, φαντάζομαι ότι δεν υφίστανται αποδείξεις ικανές να πείσουν εκτός από τις μαρτυρίες ατόμων που βοηθήθηκαν. Όμως νομίζω πως κανένας που ασχολείται σοβαρά με τέτοια θέματα δεν θα έφτανε σε αυτό το σημείο.

Maqister δεν έχω να σχολιάσω κάτι αλλά ελπίζω να απαντήσεις στην απορία μου, ίσως και όποιος άλλος θελήσει, πως γίνεται κάποιος να μπορεί να οραματίζεται και να μένει συγκεντρωμένος σε όλα αυτά που περιγράφεις?
Επίσης αφού σχηματίζεται ο πύρινος κύκλος γιατί είναι απαραίτητο να σχηματιστεί και το δαχτυλίδι της φωτιάς? Αντιλαμβάνομαι το θέμα βιώματος του μύστη «κύκλος και δημιουργός είναι ένα» αλλά γιατί να γίνεται κάθε φορά?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Yngwie
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
194 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2006, 02:55:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Yngwie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι πρίν μας βάλουν στην πυρά χε χε, η αρχαία αυτή Τέχνη εξωτερικεύει τους χειρότερους εαυτούς μας, άγχη,φοβίες και είναι ουσιαστικά αυτοί οι δαίμονες που αντιπροσωπεύουν τις σκοτεινές δυνάμεις απο απαρχής κόσμου, οι συλλογικές παγκοσμια φυσικά δυνάμεις των ανασφαλειών,φοβιών και ανωμαλιων φυσικα του κάθε ανθρώπου μέσα στην ψυχή του δουλεύουν αρχετυπικά όπως θεωρούσε και ο Γιουνγκ.
Δηλαδή εάν ονομάζαμε τον τζόγο Μιτσιμπούτσι δαίμονα με τρία κερατα 8000 χρόνια πρίν και τον οραματιζόμασταν έτσι μαζικά χιλιάδες άνθρωποι, η εικόνα αυτή θα παρέμενε στο αστρικό και ένας λευκός επικαλούμενος θα μάθαινε απο αυτή τα πάντα περί τζόγου ενώ ο Μαύρος τζογαδόρος θα επικαλούνταν τον βασανιστή του.

Οταν λοιπόν εργάζεται κάποιος με τέτοιες δυνάμεις του υποσυνειδήτου ή και ασυνειδήτου του εαυτού του μην περιμένει ότι θα δει κάποιο μπαμπουλα έξω απο ένα κύκλο ή σαν το κολλητάρι που θα πεί καλησπέρα. Δείτε το σαν μιά πολύ βίαιη μορφή ψυχανάλυσης όπου τα σώψυχα σας εξωτερικεύονται είτε όμορφα είτε άσχημα αλλά ενδέχεται να είναι και πιό πολύπλοκο και θα το αναλύσουμε στην πορεία.


ΠΕΡΙ ΚΥΚΛΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ

quote:
Πολλές φορές βλέπουμε αγγέλους φωτός που κατ` ουσίαν είναι το ακριβώς αντίθετο και πολύ απλά προσπαθούν να μας ξεγελάσουν για να μας πλανέψουν, εγώ απλά αναρωτιέμαι τι τους εμποδίζει να μας παρουσιάζονται με όποια μορφή θέλουν , να υπογράφουν με όποια υπογραφή επιθυμούν , και να μας δίνουν 999 σωστά πράγματα για να μας φτάσουν στο σημείο να μας δωθεί και το 1000στό που θα είναι ψεύτικο και καταστροφικό;

Εδώ ο φίλος Ελάχιστος έχει απόλυτο δίκιο, είναι άλλωστε γραμμένο και στην Αγία Γραφή ότι ο Σατανάς μπορεί και μετασχηματίζεται ως Αγγελος φωτός. Αν δεν είχαν γραφτεί αυτά περί Σατανά και Εωσφόρου δεν θα υπήρχε και η Γκοέσια, μην το ξεχνάμε.
Για να τσεκάρουμε κάποιο όν υπάρχουν διάφοροι τρόποι απο την απλή διαίσθηση έως αποκρυφιστικές τεχνικές που ποικίλλουν ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία,θρησκευτική κουλτούρα, σύστημα και μέθοδο του επικαλούμενου. Οτι και άν ακούσει ή δεί κάποιος πρέπει πάντα να το περνά απο το φίλτρο της λογικής του αλλά και της ψυχής του. Κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να δεί μία οντότητα η οποία να του λέει Πούλα σήμερα τα υπάρχοντα σου και δώσε τα στους φτωχούς ή οτιδήποτε άλλο ή κάψε το σπίτι σου να πάρεις την ασφάλεια κτλ κτλ Κάτι που είναι εποικοδομητικό το κρατάμε τηρουμένων των αναλογιών π.χ χρόνια πρίν μία οντότητα που έμοιαζε στην κλασσική μορφή του Ιησού όπως τον γνωρίζουμε απο τις Χριστιανικές εικόνες μου είπε Η ΑΡΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΕΤΗ.

Ε αυτό έγινε και είναι χρόνια τώρα το motto μου. (Εάν κάποιος το έχει δεί κάπου σε βιβλίο ή αλλού ας με πληροφορήσει για να μου φύγει κι εμένα η απορία άν είναι του υποσυνειδήτου ή ψαρεμένο απο το συλλογικό ασυνείδητο την πηγή των πάντων). Εχουμε λοιπόν πάντα το Νού μας καθώς το Αστρικό πεδιο περιέχει εκατοντάδες μορφές ζωής (στο δικό τους πεδίο πάντα) οι οποίες ποικίλλουν, νεράιδες,νύμφες,στοιχειακά, άγγελους,δαίμονες,απενσαρκωμένες ψυχές,ενσαρκωμένους ταξιδιώτες του Αστρικού,ζωικές ψυχές τα οποία ουσιαστικά είναι άμορφες ενέργειες αλλά όπως σωστά είπε και ο jbg φαίνονται στα αστρικά μάτια με μορφές συμπαθητικής δόνησης με την ψυχή,θρησκεία,κουλτούρα κτλ του εκάστοτε διορατικού ή του ανθρώπου που τα κατασκεύασε εάν μιλάμε για τεχνητές σκεπτομορφές ή στοιχειακά.

Οσον αφορά τις υπογραφες των πνευμάτων όταν αυτές διαθέτουν τέτοιες επειδή το θέμα θα μπορούσε να καλύψει τόμους, το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι οι αρχαίες σφραγίδες απο το παρελθόν σε κάποια αρχαία χειρόγραφα βιβλία, και όχι σε όλα, είναι σωστές και το πνεύμα τις σχεδιάζει ως έχει αστρικά,αποδεικνύοντας την ύπαρξη του καθώς εάν είναι μαιμού δεν την σχεδιάζει ή δεν δίνει τα αντίστοιχα στοιχεία για τη φύση του π.χ ένα υψηλόβαθμο στοιχειακό της φωτιάς εάν πεί ότι είναι ο τάδε κυβερνήτης του νερού ψεύδεται και το παίρνεις χαμπάρι με τη μία χώρια ότι υπάρχουν τρόποι όπως τα Θεία ονόματα να το εξαναγκάσεις γιατί εάν είναι υπαρκτό στο πεδίο του πλάσμα υπακούει και αυτό στους συμπαντικούς νόμους του Δημιουργού . Συμπέρασμα πρακτικό: Εάν δεν κάνει την υπογραφή του κάτι άλλο παίζει και κάτι άλλο είναι. Προσοχή λοιπόν.

Οσον αφορά την αλήθεια πάλι ο φίλος Ελάχιστος έχει δίκιο. Οι αγγελικές οντότητες και οι οδηγοί ή προστάτες είναι φιλικές και λένε αλήθεια αλλά δεν ανακατεύονται και τόσο με ανθρώπινα θέματα όσο με ουράνια σοφία και σκοπούς ενώ οι δαίμονες κατά γενική ομολογία των τελετουργούντων είναι πονηροί και μπορεί 999 φορές να σου πούν την αλήθεια και σε απτά υλικά θέματακαι την Χιλιοστή να σε κοροιδέψουν και να κάτσεις στο παγωτό.

ΠΕΡΙ ΚΥΚΛΟΥ
Κύκλοι με αλεύρι όπως αυτοί των ΑσσυροΒαβυλωνίων όπως έγραψε και ο φίλος Μάγιστρος υπάρχουν καταγεγραμμένοι απο πολύ παλιά. Υπάρχουν απο τους πλέον απλά σχεδιασμένους έως τους πλέον πολύπλοκους όπου πρέπει να είσαι ώρες στα γόνατα για να τους φτιάξεις με μαρτύριο μεγαλύτερο απο αυτό ενός μαρμαρά ή ενός τεχνίτη πλακιδίων. Μερικούς θα δείτε στα κάτωθι links
http://www.esotericarchives.com/solomon/m276_circle.gif
http://www.esotericarchives.com/gifs/g73.gif
http://www.esotericarchives.com/solomon/k288f1.gif
Παρατηρείστε τους ελληνικούς χαρακτήρες σε αυτόν τον κύκλο. Μήπως είχαν δίκιο μερικοί ερευνητές που έλεγαν ότι κάποια από τα χειρόγραφα Sloane είχαν κλαπεί από το μοναστήρι του Αθω??
http://www.esotericarchives.com/solomon/h6c.gif


Υπάρχουν φυσικοί κύκλοι απο διάφορα υλικά άλλοι είναι χάρτινοι, άλλοι σχεδιασμένοι με κάρβουνο ή κιμωλία στο πάτωμα, άλλοι με μπογιά ανάλογη με τη φύση της εργασίας, άλλοι απο σχοινί φτιαγμένο την Μεγάλη Πέμπτη, άλλοι απο λουρίδες και ότι μπορεί κανείς να φανταστεί. ΑΠο τους καλύτερους φορητούς θεωρείται ο απο μεταξωτό πανί με τυπωμένα ή ραμμένα τα σύμβολα επάνω του,καθώς δεν χρειάζεται συνεχώς την αστρική φόρτιση που ανέφερε παραπάνω ο καλός μου φίλος magister. Αξιόλογες πληροφορίες υπάρχουν στα βιβλία του Franz Bardon. Ο αστρικός κύκλος είναι σαφως σημαντικότερος και σε έναν εξελιγμένο τελετουργό δεν χρειάζεται καν ο φυσικός για απλές δουλειές, όπως τον περιγράφει σωστά και πάλι ο magister.

Ακόμα και αγγελικές επικλήσεις να γίνουν, ο κύκλος είναι απαραίτητος καθώς οι ενέργειες που εκλύονται είναι τόσο μεγάλες συχνά που απαιτείται η προστασία του επικαλούμενου ο οποίος θα τις πρωωθήσει στο κατάλληλο κανάλι εάν είναι ικανός και δεν γειωθούνε

Ο κύκλος για το Μάγο συμβολίζει το σύμπαν αλλά ο μαγγανευτής (sorceror) ή ο Νεκρομάντης (Necromancer) δεν καταλαβαίνει τη σημασία του και παίζει με τα ονόματα δύναμης και κάνει απομιμήσεις των όσων βλέπει χωρίς να ξέρει τι κάνει,και εκει αρχίζουν οι κίνδυνοι κατάληψης,συγχώνευσης, αλλοίωσης προσωπικότητας και τρέλλας που έχει χτυπήσει πολλούς επίδοξους αλλά άσχετους.

Ο κύκλος πρέπει να αναπαριστά το concept της κοσμογονίας ή της Συμπαντικής ιεραρχίας του Μάγου , με λίγα λόγια ο κύκλος ενός Βουδιστή η Ινδουιστή θα ήταν άχρηστος σε έναν Κέλτη Δρυίδη ή Καββαλιστή γιατί πρεπει ο Μάγος να γίνει ένα με το Σύμπαν, να αποκτήσει κατ άλλους Κοσμική Συνείδηση ή κατ άλλους Εν Χριστώ συνείδηση ή τελικώς να κατανοήσει ότι τα πάντα είναι ένα μέσα στην πλάση και την κτίση του Δημιουργού.

Εάν δεν το αισθάνεται αυτό κινδυνεύει και ο κύκλος του είναι αδύναμος καθώς τα όντα που θα έρθουν θα τον πάρουν μυρουδιά ότι είναι ανίκανος και θα του την στήσουν απόξω , οι άγγελοι θα τον περιφρονήσουν και ίσως τον κεραυνοβολήσουν εάν ζητήσει τη συνδρομή τους για χρήματα κτλ ενώ οι δαίμονες θα του την στήσουν παγανιά : Εβγα μεγάλε απο τον κύκλο να σου πούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος. Τωρα είσαι μέσα μεγάλε και κρύβεσαι πίσω απο τα Θεία ονοματα , για έβγα έξω και τα λέμε. Εκεί θα τους κολλησουν σαν βδέλες και θα τους μανιπιουλάρουν άγρια.

Είχαμε ξαναπεί ότι οι Αρχαίοι Μάγοι είχαν τρομερή πίστη,σεβασμό και φόβο στο Θείο και αυτό λειτουργούσε σαν τεράστια ασπίδα προστασίας. Ο μεσος τελετουργός όμως σήμερα είναι συνήθως κάποιος άσχετος που έχει άγνοια κινδύνου και απαιτεί λεφτά, σεξουαλικούς συντρόφους κτλ και ο μέσος Θεός; του είναι κάποια ομάδα ή το λογότυπο της Mercedes και εκεί οφείλεται το κακό όνομα και ο φόβος που συνοδεύει αυτές τις πρακτικές. Ο Θεοσεβούμενος και με αρετές τελετουργός εάν έχει και το απαιτούμενο επίπεδο στην Τέχνη του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Αρα ο φίλος Magister σωστά έγραψε ότι ο Μάγος πρέπει να είναι ο ίδιος ο κύκλος, η αύρα του ζυμωμένη με αρετές και αυταπάρνηση μέσα στο Θείο Φώς λειτουργεί σαν 500W λάμπα για τον Ουρανό, τον βλέπουν οι Αγγελοι και τον φοβούνται οι Δαίμονες έτσι απλά και μεταφορικά, ο φυσικός κύκλος ενδέχεται να του είναι και άχρηστος παντελώς όπως είπαμε.

Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Ο χώρος των επικλήσεων θα πρέπει να είναι καθαρός φυσικά. Διαβάστε εδώ (στα αγγλικά) τι έπαθε ένας τύπος όταν αποφάσισε να θεραπεύσει κάποιο φίλο του και υπήρχαν τρίχες του σκύλου του εντός του τριγώνου (χώρος υλοποίησης του πνεύματος). Κάποιοι βάζουν και μία τρίχα επάνω στη σφραγίδα και μέσα στο τρίγωνο και δεν έχω καταλάβει το γιατί. Το βλέπω επικίνδυνο.
Ο δαίμονας ακολούθησε την εύκολη λύση (το κάνουν πάντοτε όταν διαταχτούν για κάτι) περνώντας την ασθένεια από τον ανθρωπο στον κακόμοιρο σκύλο και ο σκύλος πέθανε. Η τρίχα του σκύλου έχει το DNA του φυσικά και έγινε τράμπα. Με αυτά τα όντα πρέπει να ξέρεις τι ζητάς καθώς είναι tricky και crafty. Διαβάστε το αξίζει τον κόπο.
http://www.deliriumsrealm.com/delirium/dangers.asp

Στο μόνο που διαφωνώ λιγο με τον τύπο είναι σχετικά με τους κινδύνους, πιστεύω ότι οι υψηλής ιεραρχίας οντότητες είναι πολύ πιο επικίνδυνες και οι συχνες αναφορές (Αμπραμελιν, Ολυμπιακά πνεύματα) για τελετουργούς με αποπληξία,χεσμένους, με καρδιακή προσβολή, και μουγγαμάρα δεν πιστεύω ότι είναι όλα μυθος, εξάλλου εγώ πρίν πολλά χρόνια ως ηλίθιος πιτσιρικάς εκτοξέυτηκα 5 μέτρα από κύκλο εκτός εάν είχα ελατήρια στα πόδια και δεν το ήξερα.

Οσον αφορα το θέμα της κρεβατοκάμαρας ναι ο φίλος magister έχει ένα Point αλλά στην παρούσα φάση της ζωής μου το χω δει να δουλεύει και εκεί ελλείψει χώρου και μιλώ για επίκληση αγγελικών οντοτήτων . Το μόνο δύσκολο με αυτή τη φάση είναι οι επανειλλημενοι εξορκισμοί (banishings) για να εξομαλυνθεί η ψυχική ατμόσφαιρα του χώρου και να πάει κανείς για ύπνο. Σίγουρα δεν είναι ο καταλληλότερος. Ο εξωτερικός χώρος και καλύτερα το βουνό είναι η ιδεατή λύση. Περιοχές με πολύ νερό (δίπλα από πισίνα π.χ δεν γίνεται) και με χοντρές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες ακόμα και ένας ιονιστής, δυσκολεύουν κατά πολύ το όποιο εγχείρημα.

Συνεχίζεται

P.s Για όλους του φίλους που έθεσαν τα όμορφα ερωτήματα τους θα τους απαντήσω σύντομα.


Edited by - Yngwie on 15/06/2006 03:23:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 26 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.3120117
Maintained by Digital Alchemy