ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Σολομωνική
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 26
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Λευκίππη
Νέο Μέλος


22 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/05/2006, 11:30:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λευκίππη  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους σας.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι, μόνο να ευχαριστήσω τον Yngwie. Η αλήθεια είναι ότι ένα πολύ σοβαρό εμπόδιο στις πνευματικές σπουδές είναι η απουσία δασκάλου- καθοδηγητή. Δυστυχώς οι διαθέσιμοι αποδυκνύονται κίβδηλοι. Φίλε Yngwie σε αυχαριστώ πολύ. Τα λόγια σου βοήθησαν αρκετά την επίλυση αποριών μου. Πιθανόν η θεία πρόνοια να με οδήγησε να διαβάσω τα όσα καταθέτεις. Σας ευχαριστώ και εσένα και τη θεία δύναμη. Αν ζούσαμε στην ίδια περιοχή , θα σε επέλεγά σίγουρα για πνευματικό καθοδηγητή μου.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Yngwie
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
194 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2006, 02:53:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Yngwie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Σε ευχαριστώ και σένα όπως και των υπολοίπων εχθρών και φίλων για την αγάπη σου καλή μου Λευκίππη και χαίρομαι εάν τα λόγια μου βοήθησαν κάπου, άν και όπως είδες δεν ειναι απαραίτητα δικά μου καθώς πολλοί άλλοι σπουδαιότεροι και επίδοξοι αναζητητές κάλυψαν με το αίμα των σχισμένων ποδιών τους το μονοπάτι για να το έχουν σήμερα ανοιχτό για εμάς τους περιπατούντες, έστω και με πατερίτσες.

Οτι γράφω το γράφω με καλή πίστη και αφού το έχω διαπιστώσει προσωπικά ειδάλλως θα το εκφράσω ώς πιθανό ή μή και πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη. Είμαι απλά ένας ταπεινός αναζητητής των Μυστηρίων και τίποτε άλλο, περπατώντας στο Δυτικό κομμάτι της Δεξιάς Ατραπού με χρήση Καββαλιστικής Τελετουργικής Μαγείας με στύλ περίπου όπως της Golden dawn,Aurum Solis,O.T.O κτλ.

Οσον αφορά την πνευματική καθοδήγηση που αναφέρεις ,άν και τα λόγια σου με τιμούν θεωρώ τον εαυτό μου ανάξιο καθώς απέτυχα παταγωδώς σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια όταν ανέλαβα κάποια στιγμή παλαιότερα αυτό το ρόλο, και πίστεψε με καλή μου φίλη, μου γνωστοποιήθηκε (αφού δεν ήμουν σε θέση να το αντιληφθώ όντας ηλίθιος,με την λογική του υλικού πεδίου) απο όνειρο (lucid πολύ lucid) το οποίο δόθηκε στην διορατική συντροφο μου η οποία είδε την κλωτσιά που έφαγα έξω απο κάποια Αστρική Αδελφότητα και την απόρριψη των οδηγών μου καθώς εγώ αγρόν ηγόραζα.Ισως να γράψω και κάποια στιγμή για αυτά.

Οσο για τον δάσκαλο και καθοδηγητή να ξέρεις ότι ισχύει το ρητό "Οταν ο μαθητής είναι έτοιμος ,ο δάσκαλος είναι κοντά" και όταν έχεις ήδη πακετάρει για τις Ινδίες π.χ μπορεί φεύγοντας στην πόρτα να ανακαλύψεις ότι δάσκαλος είναι ο γείτονας σου. Συνοδοιπόροι όμως υπάρχουν και θα πρέπει να υπάρχουν γιατί χωρίς αυτούς σε τρώνε οι λύκοι.

Οσον αφορά την κλωτσιά που έλεγα παραπάνω Αυτά γίνονται όταν μοιράζεται κανείς εμπειρίες μεταφυσικού τύπου με φίλους οι οποίοι όμως μπορεί να είναι άψογοι σαν φίλοι, αλλά ανεύθυνοι για την εισαγωγή στα Μυστήρια.

Δεν μπορείς να παρατάς π.χ χύμα μία ομάδα για μία γκόμενα ή γκόμενο λές και έχεις φύγει απο κυνηγετικό όμιλο ή ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα, καθώς τα ρευστά σου θα έχουν ωσμωθεί με όλων των υπολοίπων,για αυτό και ο μαθητής (τσέλα) ενός Ανατολικού γκουρού έχει τον μαθητή για 7 χρόνια να κόβει ξύλα και να φέρνει νερό για να διαπιστώσει την πειθαρχία του ,όχι απέναντι στον γκουρού αλλά στον ίδιο του τον εαυτό και τον Θεό που θα ανατείλει μέσα του.
Ούτε μπορείς εν μέσω τελετουργικού, βιμπράροντας ιερά ονόματα στο οποίο τελετουργικό βλέπεις να ουδετεροποιείται η ατμόσφαιρα και να παγώνει στην πράξη με θερμόμετρο μετά απο τις σχετικές επικλήσεις και δεήσεις, να σκέφτεσαι σε ποιά ταβέρνα θα ξεκοκαλίσεις τα παιδάκια και που θα χορευτεί το τσιφτεντέλι.
Ο εσωτεριστής της δεξιάς Ατραπού διαβάζει,ασχολείται,έχει θέληση ατσάλινη,αγαπά όλο τον Κόσμο, έχει γραμμένες όλες τις αισθησιακές απολαύσεις στα παλαιότερα των υποδημάτων του και κοιτάει να υπηρετήσει το συνάνθρωπο ενώ κάποιος αόρατος νόμος τον περιορίζει και του δίνει ενέργεια να θεραπεύσει το γείτονα απο βαριά ασθένεια αλλά να μην μπορεί ούτε να ανακουφίσει τον κάλο του πατέρα του.
Να μπορεί να δεί μέλλον ,παρόν,παρελθόν αλλά να μην μπορεί ούτε καν να διανοηθεί να δεί για προσωπικό του συμφέρον χωρίς κάποιο τίμημα έστω και άν η πτώση του είναι ένα και μόνο σκαλοπάτι.
Αφησες τρύπα στούς κύκλους σου,νοητική,ψυχική,συναισθηματική ενώ τελετουργούσες ή διαλογιζόσουνα. Ωιμέ συμφορά και δίνη, τυφώνας,ανακάτεμα της φύσης σου και ανισσοροπία,τρέλα και φαινόμενα ανεξήγητα ελοχεύουν.
Η αείμνηστη Dion Fortune είχε πεί ότι κάποιος εσωτεριστής είχε πεί κάποτε. Στον Αποκρυφισμό δύο πράγματα είναι σημαντικά, τα σωστά κίνητρα και οι σωστοί συνεργάτες. Οσο για το έργο της Η αποστολή και το έργο Ενός μυημένου, τα λόγια περιττεύουν.

Εύχομαι ολόψυχα στους οποιους ειλικρινείς αναζητητές της Θείας ουσίας να βρούν και τα δύο παραπάνω άν ακολουθήσουν το Αποκρυφιστικό μονοπάτι, καθώς το μυστικιστικό είναι πολύ ατομικό για μαζικούς σχηματισμούς. Αλλά ας γυρίσουμε και πάλι στο θέμα μας.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Yngwie
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
194 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2006, 03:40:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Yngwie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ξαναγυρνώντας και πάλι στο θέμα της Σολομωνικής Μαγείας ,θυμήθηκα ένα πολύ καλό απόσπασμα απο το βιβλίο του γνωστού Θελημικού Μάγου του ΟΤΟ Lon Milo Duquette του οποίου δεν συμμερίζομαι 100% τις απόψεις του αλλά δεν μπορώ να παραγνωρίσω την 20χρονη πείρα του στο κομμάτι της Goetia το οποίο φαίνεται ότι το κατέχει πολύ καλά καθώς τα σημεία που παρουσιάζει είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Επειδή όμως μπορεί να φανεί δύσκολο σε κάποιον που δεν γνωρίζει τα τερτίπια της εν λόγω «Σολομωνικής» Τέχνης θα εξηγήσουμε αναλυτικά κάποια σημεία αργότερα όπως για παράδειγμα τα Βαρβαρικά ονόματα επίκλησης (Barbarous names of Evocation) τα οποία μπορεί να ακούγονται για κάποιους σαν ΑΚΑΤΑ ΜΑΚΑΤΑ ΣΟΥΚΟΥΤΟΥ ΜΠΕ αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Θα προτιμούσα και απο φίλους που γνωρίζω ότι εργάζονται πρακτικά απο παλαιότερα όπως ο Theosophicus ή ο YHVH ή όποιος άλλος φίλος θέλει να δώσει και αυτός την εξήγηση του στα φαινόμενα που θα αναλυθούν παρακάτω.

Απόσπασμα απο το βιβλίο ΑΓΓΕΛΟΙ. ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ θΕΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ του Lon Milo DuQuette – Κεφάλαιο –Οι δαίμονες είναι φίλοι μας-Εκδόσεις Αρχέτυπον

Όσοι από τσυς αναγνώστες μου δεν έχουν ακόμη μαντέψει τα συναισθήματά μου όσον αφορά την πνευματική κοσμοθέαση των Χριστιανομωαμεθανοεβραίων μπορούν να σταματήσουν να διαβάζουν το βιβλίο αυτήν τη στιγμή και να ξανανοίξουν την τηλεόραση. Οι υπόλοιποι μπορεί να αναρωτιέστε γιατί, εφόσoν περιφρονώ το δόγμα του ουρανού και της κόλασης τόσο πολύ, σuμμετέχω σε μια πνευματική πρακτική (εδώ ο Duqquete μιλά για την πρακτική επίκλησης πνευμάτων με το σύστημα της Γητείας (Goetia)) που χωρίς καμία αμφιβoλία βασίζεται σ' αυτό; Η απάντησή μου, για να είμαι ειλικρινής, είναι, απλά, η ακόλουθη: γιατί βλέπω αποτέλεσμα! (Ας το προσέξουν αυτό οι αναγνώστες δηλαδή ότι το σύστημα δουλεύει ανεξαιρέτως πεποιθήσεων).

Όχι μην παρανοείτε αυτό που λέω. Δε λατρεύω το Θεό των Χριστιανομωαμεθανοεβραίων αλλά ούτε και πιστεύω στο διάβολό τους, στην κόλαση, στην ημέρα της κρίσης ή στη λύτρωση. Πιστεύω, ωστόσο, ότι οι έννοιες αυτές απεικονίζουν ,αν και άτεχνα, ορισμένες θεμελιώδεις αλήθειες πσυ αφορoύν τη φύση της ανθρώπινης συνειδητότητας. Για τα όντα όπως εμείς, που έχουμε εγκέφαλo, σπονδυλική στήλη και νευρικό σύστημα, τα χονδροειδή στοιχεία του Χριστιανομωαμεθανοεβραίκού παραμυθιού μπορεί να είναι, όντως, πολύ αληθινά. Αν τα αναγνωρίσουμε και τα χειριστούμε επιδέξια, μπορούν ακόμη και να συμβάλλουν στη σωματική μας ευφορία και στην πνευματική μας ΦΩΤΙΣΗ.
Η επιστήμη μάς λέει ότι χρησιμοποιούμε ένα μηδαμινό ποσοστό τoυ εγκεφάλoυ μας και ότι αν ήμασταν σε θέση να χρησιμοποιήσουμε το πλήρες δυναμικό του θα είχαμε θείκές δυνάμεις -ίσως να μπορούσαμε να προγραμματίσουμε ακόμη και το βίντεό μας. Ο Άλιστερ Κρόσυλι έγραψε ότι «Τα πνεύματα της Γητείας (Goetia) είναι τμήματα του ανθρώπινου εγκεφάλου». Κάθε τμήμα είναι προικισμένο με συγκεκριμένες δυνάμεις και προορισμένο να εκτελεί ειδικά έργα. Οι χειρoυργοί του εγκεφάλου γνωρίζουν ότι αν διεγείρουν διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλoυ με ηλεκτρικό ρεύμα, ο ασθενής θα αντιδράσει με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με το τμήμα που διεγείρεται. Αν κεντρίσουν εδώ, θα συσπαστεί ο δείκτης, αν κεντρίσουν εκεί, ο ασθενής μυρίζει καουτσούκ να καίγεται ή ανακαλεί μνήμες της παιδικής του ηλικίας.
Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι στο μητρώο των ανεκμετάλλευτων κοιλωμάτων των εγκεφάλων μας υπάρχουν μικρές περιοχές που αν τις απομονώσουμε, τις διεγείρουμε και τις κατευθύνουμε με το σωστό τρόπο, είναι ικανές να κάνουν όλων των ειδών τα θαύματα; Ακόμη πιο εκπληκτική είναι η πιθανότητα ότι ο εγκέφαλoς και το νευρικό μας σύστημα αντιπροσωπεύουν μόνο το ορατό φάσμα του απέραντου αόρατου νου -μία συμπαντική νοήμονα οντότητα η οποία περικλείει τη συνειδητότητα κάθε μονάδας στον κόσμο.
Αν είναι έτσι, οι εγκέφαλoί μας είναι απλά τερματικά σε ένα μεγάλο δίκτυο νοημοσύνης και τα διάφορα τμήματα λειτουργούν σαν τα πλήκτρα ενός πληκτρολογίου. Αν ενεργοποιηθούν επιδέξια, μπορούν να δημιουργήσoυν μηνύματα και να ενεργοποιήσουν διαταγές που θα απευθύνονται στα αντίστοιχα τεταρτημόρια του συμπαντικού συστήματος.
Σύμqxoνα με αυτό το σενάριο η διαμάχη γύρω από την αντικειμενική ή την υποκειμενική πραγματικότητα των πνευμάτων δεν έχει και τόσο σημασία. Το μικροκοσμικό πνεύμα της Γητείας (Goetia) Σίτρι κάθε μάγου, αντιστοιχεί όχι μόνο με το Σίτρι κάθε άλλου μάγου, αλλά είναι επίσης θετικά συντονισμένο με το μεγάλο μακροκοσμικό (πνεύμα) Σίτρι. Καθώς καλούμε το (πνεύμα) Σίτρι για να μας βοηθήσει να ξυπνήσουμε το ερωτικό πάθος της κοπέλας της διπλανής πόρτας, ταυτόχρονα συμμετέχουμε και στην εκτέλεση της «μαγικής πράξης-γητείας-Goetia» που δημιουργεί την έλξη μεταξύ μαγνητικών αρνητικών και θετικών, προκαλώντας τα άτομα να ενωθούν για να σχηματίσουν μόρια και να προσελκύσουν τη Σάκτι στον Σίβα.

Αν ένας δαίμονας της Γητείας είναι απλά η δύναμη και το δυναμικό του 1/72 του ανθρώπινου εγκεφάλoυ (1/72 καθώς αυτό το σύστημα περιέχει 72 "δαίμονες") , γιατί να θεωρείται διαβολικό πνεύμα; Μήπως γιατί χτυπάει κάρτα εργασίας για τον Εωσφόρο και παίρνει μπόνους επειδή σας κάνει δύσκολη τη ζωή; Μήπως γιατί σας μισεί επειδή είναι παγιδευμένο στην κόλαση ενώ εσείς είστε ελεύθεροι να τρώτε πίτσα, να οδηγείτε την Πόρσε σας και να ξενυχτάτε βλέποντας τηλεόραση;
Είτε σας αρέσει είτε όχι, όλοι μας γεννιόμαστε καλωδιωμένοι με ένα πλήρες σετ δαιμόνων της Γητείας (δώδεκα συσκευασίες των έξι). Περιστασιακά και άθελά μας πιάνουμε έναν (δαίμονα) και τον βάζουμε να δουλέψει για μας όταν είμαστε υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουμε για να αποκτήσουμε κάποια καινούρια δεξιότητα ή για να επιστρατεύσoυμε κάποιo ταλέντο ή σε περιόδους στρες, όταν είμαστε υποχρεωμένοι να αντλήσουμε κουράγιο ή δύναμη. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, οι δαίμονες παθαίνουν αμόκ, το οποίο αποβαίνει σε βάρος μας, καθώς τους επιτρέπουμε να εκφoρτίζoυν την ενέργειά τους στην τύχη, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση προβάλλει τη λιγότερη αντίσταση. Υπάρχουν μονάδες απίστευτης φυσικής δύναμης μέσα μας τις οποίες έχουμε αγνοήσει, απαρνηθεί και αποκηρύξει.
Οι μονάδες αυτές αναδύονται για να δημιουργήσoυν προβλήματα, όταν δεν είμαστε σίγουροι γι' αυτό που θέλουμε ή όταν είμαστε σε κατάσταση μειωμένης αντίστασης.

Όταν έχετε διαπράξει κάτι απίστευτα ανόητο που σας δημιουργεί ντροπή και δυσφορία και χτυπάτε το μέτωπό σας και αναφωνείτε «Εγώ ο ίδιος είμαι ο χειρότερος εχθρός μου!» τότε αναφέρεστε σ' αυτούς. Όσο τους αγνοείτε (τους δαίμονες) και τους αφήνετε ανεξέλεγκτους, τόσο πιο επικίνδυνοι μπορούν να γίνoυν, όπως για παράδειγμα τα πεινασμένα θηρία ενός εγκαταλειμμένου ζωολογικού κήπου.
Είναι, λοιπόν, να απορεί κανείς που διστάζoυν να εμφανιστούν όταν τους καλούμε στο τρίγωνο και που προσπαθούν να μας φοβίσoυν για να εγκαταλείψουμε την εργασία που αρχίσαμε, παίρνοντας δυσάρεστες και τρομακτικές μορφές;
Από τη στιγμή που το θεωρήσαμε σωστό να είμαστε οι απόντες ιδιοκτήτες της σκληροτράχηλης ομάδας ολόκληρη τη ζωή μας, δεν μπορούμε να έχουμε την αξίωση τα μέλη της ομάδας αυτής να χαρούν όταν θα μας δoυν την πρώτη φορά που θα εμφανιστoύμε στην πόρτα έχοντας μάλιστα την αξίωση να καθαρίσoυν το χώρο.
Εκτός του ότι είναι πεισματάρικα και τρομακτικά, τα πνεύματα της Γητείας (Goetia) έχoυν αποκτήσει τη φήμη των «διαβολικών πλασμάτων» γιατί ένα μικρό (που όμως δημιουργεί θόρυβο γύρω από τον εαυτό του) ποσοστό των μάγων που ανακατεύεται με τη μαγεία της Γητείας, τελικά τρελαίνεται. Το δυσάρεστο αυτό φαινόμενo αποδίδεται σε κάποια παραβίαση της φόρμoυλας της επίκλησης, σε κάποια ανισορροπία στη θεμελιώδη εξίσωση. Για να εξετάσουμε την ατέλεια αυτήν πρέπει να επανέλθουμε, εν συντομία, στα Χριστιανομωαμεθανοεβραίκά αρχέτυπα και να κάνουμε μία ανασκόπηση του ύψους και των διαδικασιών της παραδοσιακής επίκλησης.

Τα πρόσωπα και τα σώματά τους είναι τρομερά και παράξενα.
Τους διάβολους αυτούς θα τους αλλάξω σε αγγέλους με τη δύναμή μου.

Απευθύνομαι σ' αυτά τα ακατονόμαστα αποτρόπαια πλάσματα χωρίς φόβο:
Θα τους επιβάλλω τη θέληση μου, το νόμo του Φωτός

Ο αρχαίος μάγος στεκόταν κάπου μεταξύ ουρανού και Γης. Έβλεπε τον εαυτό του σαν έναν ευσεβή και υπάκουο υπηρέτη του παντοδύναμου, του παντογνώστη και του πανταχού παρόντα Θεού της Βίβλσυ. Φιλοδοξούσε μέσα από την τήρηση των θρησκευτικών υποχρεώσεων, τις στερήσεις και τις προσευχές να γίνει άξιος, να αποκτήσει τις ίδιες δυνά¬μεις που ο Θεός είχε παραχωρήσει στον Μωυσή, τον Ααρών και τον Ιησού του Ναυή. Ένιωθε αρκετά δυνατός να καλέσει και να ελέγξει τους κατοίκους της κόλασης μόνο αν μπορού¬σε να λειτουργήσει, πραγματικά, σαν αγωγός της θείας δύναμης. Πρoστατεuμένoς από αυτήν την ασπίδα της αρετής,

Οπλισμένος με δύναμη από την Ύψιστη Μεγαλειότητα,
σε διατάζω, μέσω Αυτού που μίλησε και έγινε το θέλημά Του
και που όλα τα πλάσματα υπακούν... στo πανίσχυρο όνομα του Θεού, Ελ, το δυνατό και το υπέροχο... [Α]δωνάι, Ελ,
Ελοχίμ, Εγιέχ, Άσαρ Εγιέχ, Ζαμπαόθ, Ελιών, Γιαχ, Τετραγράμματον,
Σαντάι, Κύριε Θεέ Ύψιστε, σε εξορκίζω και σε
Διατάζω να....

(Απόσπασμα απο την 1η επίκληση ,Book of the Goetia of Solomon the King-Aleister Crowley)

σίγουρος εξαιτίας της γνώσης του γύρω από το θέμα της ιεραρχίας των κατοίκων της κόλασης,

Στο όνομα του Μπεραλανένσις, του Μπαρλνταχιένσις, του Πωμάχια και
του Απολότζια Σέντες, στo όνομα των Πανίσxυρων Πριγκίπων, δαιμόνων,
και Eξoυσιαστών των Ταρτάρων και στo όνομα του Αρχιπρίγκιπα της Θέσης
της Απολογίας σrην Ενάτη Λεγεώνα..

και μεθυσμένος από τις περίεργες και εξωτικές «λέξεις της δύναμης» που εκφωνoύσε...

Αρογκογκορομπράο: Σόθου: Μοντόριο: Φαλάρθε: Οοο: Άπι

Ο αρχαίος μάγος λειτουργούσε από μία αβέβαιη θέση ισορροπίας. Η ισορροπία αυτή έπρεπε να διατηρηθεί για πολύ αφότου τελείωνε η τελετή της επίκλησης. Αν ο μάγος εστίαζε πολύ έντονα είτε στο μικρο-χειρισμό των λεπτομερειών της υπηρεσίας του δαίμονα ή στο να είναι το αδιάλλακτο εργα¬λείο της «θέλησης του Θεού», οι σπόροι της τρέλας βλάσται¬ναν, σχετικά γρήγορα.
Ο σύγχρονος μάγος πρέπει επίσης να παραμείνει ισορρο¬πημένος. Δυστυχώς, έχω διαπιστώσει κάποιες περιπτώσεις διανοητικών θυμάτων στο πεδίο μάχης της Γητείας. Από τη στιγμή που διωτιστώσει κανείς πόσο εύκολο είναι να καλέσει τα πλάσματα αυτά και πόσο αποτελεσματικά μπορούν να διεκπεραιώσουν τις διαταγές του, μπαίνει στον πειρασμό να τα καλεί για να κάνουν τα πάντα γι' αυτόν. Τις περισσότερες φορές η ιδέα αυτή δεν είναι και πολύ καλή. Μπορεί να πι¬στεύεις ότι καλείς τους δροσιστικούς ανέμους για. να σε ανα¬κoυφίσουν από τη ζέστη, στους φίλους σου όμως είναι πασιφανές ότι οδηγείσαι στην τρέλα.

Σίγσuρα δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι ο μεγαλύτερος μάγος της Γητείας στον κόσμο, ωστόσο ασκώ την τέχνη εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια και νιώθω ότι διαθέτω τα απαραίτητα προσόντα για να εκφράσω τη γνώμη μου γύρω από το θέμα και ίσως ακόμη και να προσφέρω κάποιες συμβouλές. Πιστεύω ότι οι επικλή¬σεις της Γητείας μπορεί να απoτελέσσuν ένα σημαντικό μέρος του οπλοστασίσυ του σύγχρσνου μάγου. Πάνω από όλα όμως, είναι απαραίτητο για το μάγο να δημιoυργήσει ένα ζωτικό δεσμό με μία ανώτερη συνείδηση -που μπορεί να την αποκαλεί Θεό, Άγιο Φύλακα Άγγελο, Ανώτερο Εαυτό, Ανώτερη Διάνοια ή οτιδήποτε άλλο.
Δεύτερον, για να καταλάβει τις ιδιαιτερότητες της μαγείας της Γητείας και για να τις χειριστεί με αποτελεσματικό τρόπο, ο μάγος είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει τα σο¬βαρά συναισθηματικά προβλήματα και τις ατέλειες του χαρα¬κτήρα του, που αν αφεθούν ως έχουν, θα συνεχίσουν να εμποδίζουν την πνευματική του/της εξέλιξη. Ακόμη και σε κλινικές συν¬θήκες, παρόμοιες αντιπαραθέσεις είναι συχνά δυσάρεστες. Τελικά, ο μάγος πρέπει απαραιτήτως να επιφέρει μία κατάσταση ισορροπίας σε όλους τους τομείς της ζωής του, εξισορροπώντας τις ανώτερες πνευματικές του φιλοδοξίες με τα προβλήματα και τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής. Αν η μαγεία της Γητείας ασκηθεί με το σωστό τρόπο, τότε δεν είναι μόνο ισχυρή αλλά. και μία εξαιρετική συνταγή για καλή πνευματική υγεία.

Όσον αφορά την τεχνική της ίδιας της επίκλησης, πιστεύω πως είναι καθαρά θέμα γούστου. Yπάρχσuν εκείνοι που ο σεβασμός τους για την παράδοση καθώς και η αισθητική τους απαιτεί κάθε στάδιο της επίκλησης να γίνεται ακριβώς όπως περιγράφεται στα χειρόγραφα Sloane. Οι παραδοσιακές επικλή¬σεις πραγματικά προκαλούν ρίγη σuγκίνησης. Όποιος αναγνώστης είχε την τύχη να είναι παρών σε επικλήσεις ταυ C. Ranyon στη Νότια Kαλιφόρνια τότε έχει δει ένα δεξιοτέχνη.

Πρoσωπικά, δε χρησιμοποιώ την κλασική εκδοχή των επικλήσεων και των περιορισμών, ούτε και προστατεύω τον κύ¬κλο μου με τα διάφορα Xριστιανoμωαμεθανικoεβραiικά ιερά ονόματα. Πιστεύω πως αν ταυτιζόμoυν με μυθολογικούς χαρακτήρες που δε θαυμάζω ή προστάτευα τον κύκλο μου με ονόματα θεών που δε λατρεύω, δε θα ήταν μόνο υποκριτικό αλλά και επικίνδυνο. Ωστόσο, αναγνωρίζω και ενσωματώνω τα στοιχεία κλειδιά που κάνουν αυτό το είδος μαγείας να λειτουργεί αποτελεσματικά:
.Χρησιμοποιώ τον κύκλο και το τρίγωνο περικuκλωμένα από λέξεις και ονόματα που είναι ιερά για μένα. .
Χρησιμοποιώ φυλαχτά με τα μαγικά σύμβολα των πνευμά¬των, την καθιερωμένη πεντάλφα και το εξάγραμμα του Σολομώντα στα άμφια μου
.Κάνω μπάνιο και ντύνομαι με τελετουργικό τρόπο. .
Εξαγνίζω, και αγιάζω, εξορκίζω και ανοίγω το ναό με την κατάλληλη τελετή' .
.Μπαίνω σε κατάσταση έκστασης της ενάρετης εξουσίας απαγγέλοντας το Γνωστικό Πιστεύω και τον Ύμνο από τη Γνωστική Λειτoυργία του Kρόουλι.
.Απαγγέλω μία αναπροσαρμοσμένη εκδοχή της Προκαταρκτικής Επίκλησης της Γητείaς(Απο το A fragment of Graeco-Egyptian Work upon magic απο μεταφρασμένο πάπυρο του Βρετανικού Μουσείου).
.Επικαλούμαι στην Ενωχιανή Γλώσσα το Πρώτο Κάλεσμα και μία σύντομη Ενωχιανή επίκληση.
.
Καλωσορίζω το πνεύμα μόλις εμφανιστεί (Εδώ ο Lon Milo Duquette αναφέρει ότι : Δεν είναι απαραίτητο να δείτε το πνεύμα για να καταλάβετε ότι ήρθε. Να είστε ευαισθητοποιημένοι στην «αίσθηση» μίας άλλης συνειδητότητας στο χώρο, όπως όταν ένας σκύλος ή μία γάτα σας παρακολουθεί.)
. Του δίνω μία σύντομη και σαφή εντολή και ένα χρονικό όριο για την εκτέλεσή της και ζητώ από το πνεύμα να ορκιστεί ότι θα την εκτελέσει.

.Του δίνω την άδεια να φύγει αφού του πω ότι θα είμαι ένας ευγενικός και γενναιόδωρος κύριος για όσο καιρό με υπηρετεί πιστά. Eπίσης το ενημερώνω ότι αν αποδειχτεί άπιστo θα το τιμωρήσω και αν είναι απαραίτητο θα το καταστρέψω.
-Εξορκίζω και περιμένω μέχρι να εξαφανιστεί κάθε ίχνος «αλλοκοσμικού» συναισθήματoς.
-Διατηρώ το μαγικό σύμβολο (σφραγίδα) του πνεύματος σε ένα δοχείο που έχω ετοιμάσει γι' αυτόν το λόγο και περιμένω τα αναγνωριστικά σημάδια ότι το πνεύμα δουλεύει για μένα. Αν δεν τα καταφέρει να διεκπεραιώσει το έργο που του ανέ¬θεσα μέσα στον καθορισμένο χρόνο, το καλώ ξανά και βασανίζω το σύμβολό του στη φωτιά ενώ του υπενθυμίζω την αρχική του συμφωνία. Αν αποτύχει ξανά, το καλώ γι' ακόμη μια φορά, καταστρέφω τη σφραγίδα του τελείως και δεν ανα¬γνωρίζω ποτέ ξανά την ύπαρξή του.

Σημείωση: αν απαιτείτε εξωφρενικά και παράλογα πράγματα, πολύ, σύvτoμα δεν θα
υπαρχουν πνεύματα που να μπορούν να κανουν αυτο που θέλετε. Το βιβλίο αυτό συνοψιζει τι μπορούν να κάνουν τα πλάσματα αυτά για σας. Μην το παρατραβάτε.

Ανακάλυψα ότι δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνο να καλώ ένα πνεύ¬μα για να λύσει ένα πρόβλημα μέχρι να έχω εξαντλήσει κάθε άλλη πιθανότητα. Αν θέλετε να βλάψετε κάποιον, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό (και πολύ πιο oδυνηρό) να τον χτuπήσετε στη μύτη και να υποστείτε τις συνέπειες. Αν ζητήσετε από ένα δαίμονα της Γητείας να το κάνει του αποκαλύπτετε ότι είστε δειλός και ανάξιος να σας υπηρετήσει πιστά.

Δεν μπορώ να ισχυριστώ πως κάθε επίκληση που έκανα ήταν επιτυχής. Αντίθετα, έχω αποτύχει πολλές φορές. Στην πραγματικότητα, οι «αποτυχίες» αυτές ήταν πολύ πιο εποικοδομητικές από τις επιτυχίες. Ομολογώ πως αρκετές φορές η διαδικασία εξωτερίκευσε ό,τι χειρότερο είχα μέσα μου και με ανάγκασε να αντιμετωπίσω δυσάρεστες καταστάσεις άμε¬σα. Σε τελική ανάλυση, αυτό ακριβώς πρέπει να συμβεί.

Να τα χλωμά φαντάσματα που βλέπω έκπληκτος,
Μόνο εγώ μπορώ ν' ανανεώσω τη μαραμένη ομορφιά τους;
Γι' αυτό σιην άβυσσο της κόλασης χωρίς φόβο καταδύομαι:
Τη θέλησή μου θα τους επιβάλλω, το νόμο του Φωτός.
(Aleister Crowley-The Equinox Vol.1)

Στη ζωή μου, είχα το προνόμιο να συναντήσω ορισμένα άτο¬μα τα οποία θεωρώ (εξ ορισμού) μεγάλους μάγους. Μερικοί είναι αξιοσέβαστα πρόσωπα στο χώρο της μαγείας και τα ονόματά τους πολύ γνωστά στο κύκλωμά μας. Οι περισσότεροι όμως, είναι κοινοί άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι έχουν φτάσει στη φώτιση χωρίς να τραβούν την προσοχή, εξακο¬λουθώντας να ασκούν τη θέλησή τους στον κόσμο, με μεγάλη επιδεξιότητα.
Ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των αξιοσημείωτων ανθρώπων, είναι ότι με σεμνότητα αρνούνται να απoκρύψouv τα ελαττώματα και τις ατέλειές τους. Στην ουσία, η μαγεία στη ζωή τους μοιάζει να βασίζεται στην ικανότητά τους να μετατρέπουν τα μειονεκτήματα αυτά σε πλε¬ονεκτήματα. Χωρίς να καλύπτουν τις ατέλειές τους με ωραίες λέξεις, οι σύγχρονοι αυτοί μάγοι αναζητούν την αλήθεια ακόμη και μέσα στην ίδια τη μηδαμινότητά τους. Δεν τρέχουν να γλιτώσουν από τους δαίμονές τους, ούτε και επιχειρούν να τους καταστρέψουν. Αντίθετα, τους χειρίζονται έναν κάθε φορά, τους αναγκάζουν να αναγνωρίσουν ποιος είναι, το αφεντικό, τους καθαρίζουν, τους δίνουν να φάνε πραγματική ενέργεια και πραγματικές εργασίες να διεκπεραιώσουν.
Ο βασιλιάς Σολομώντας, ο Μέγας Δάσκαλος της μαγικής παράδοσης, λέγεται ότι έχτισε το μεγάλο ναό του Θεού με την οργανωμένη εργασία των δαιμόνων. Ο θαλερός και ειλικρινής αυτός άνθρωπος του Θεού, ο οποίος καταδύθηκε στα δαιμονικά βασίλεια για τη δόξα της Θεότητάς του, είναι, όντως, ένα κατάλληλο πρότυπο για τη μαγική τέχνη η οποία φέρει και το όνομά του. Έχω την αίσθηση ότι αν σήμερα καλούσαμε τον Σολομώντα να εμφανιστεί και τον ρωτούσαμε πώς κατόρθωσε να φτάσει σε τέτοιο βαθμό τελειότητας, ο σοφός αυτός μάγος θα απαντούσε, απλά, λέγοντας «Πήγαινε στο διάολο!»

Κύκλος προστασίας Μάγου απο το Magic Treatise of Solomon του Dellatte

Edited by - Yngwie on 09/05/2006 03:55:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

theosoficus
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
145 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/05/2006, 21:43:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους theosoficus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


Σε ευχαριστώ και σένα όπως και των υπολοίπων εχθρών και φίλων για την αγάπη σου καλή μου Λευκίππη και χαίρομαι εάν τα λόγια μου βοήθησαν κάπου, άν και όπως είδες δεν ειναι απαραίτητα δικά μου καθώς πολλοί άλλοι σπουδαιότεροι και επίδοξοι αναζητητές κάλυψαν με το αίμα των σχισμένων ποδιών τους το μονοπάτι για να το έχουν σήμερα ανοιχτό για εμάς τους περιπατούντες, έστω και με πατερίτσες.

Οτι γράφω το γράφω με καλή πίστη και αφού το έχω διαπιστώσει προσωπικά ειδάλλως θα το εκφράσω ώς πιθανό ή μή και πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη. Είμαι απλά ένας ταπεινός αναζητητής των Μυστηρίων και τίποτε άλλο, περπατώντας στο Δυτικό κομμάτι της Δεξιάς Ατραπού με χρήση Καββαλιστικής Τελετουργικής Μαγείας με στύλ περίπου όπως της Golden dawn,Aurum Solis,O.T.O κτλ.

Οσον αφορά την πνευματική καθοδήγηση που αναφέρεις ,άν και τα λόγια σου με τιμούν θεωρώ τον εαυτό μου ανάξιο καθώς απέτυχα παταγωδώς σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια όταν ανέλαβα κάποια στιγμή παλαιότερα αυτό το ρόλο, και πίστεψε με καλή μου φίλη, μου γνωστοποιήθηκε (αφού δεν ήμουν σε θέση να το αντιληφθώ όντας ηλίθιος,με την λογική του υλικού πεδίου) απο όνειρο (lucid πολύ lucid) το οποίο δόθηκε στην διορατική συντροφο μου η οποία είδε την κλωτσιά που έφαγα έξω απο κάποια Αστρική Αδελφότητα και την απόρριψη των οδηγών μου καθώς εγώ αγρόν ηγόραζα.Ισως να γράψω και κάποια στιγμή για αυτά.

Οσο για τον δάσκαλο και καθοδηγητή να ξέρεις ότι ισχύει το ρητό "Οταν ο μαθητής είναι έτοιμος ,ο δάσκαλος είναι κοντά" και όταν έχεις ήδη πακετάρει για τις Ινδίες π.χ μπορεί φεύγοντας στην πόρτα να ανακαλύψεις ότι δάσκαλος είναι ο γείτονας σου. Συνοδοιπόροι όμως υπάρχουν και θα πρέπει να υπάρχουν γιατί χωρίς αυτούς σε τρώνε οι λύκοι.

Οσον αφορά την κλωτσιά που έλεγα παραπάνω Αυτά γίνονται όταν μοιράζεται κανείς εμπειρίες μεταφυσικού τύπου με φίλους οι οποίοι όμως μπορεί να είναι άψογοι σαν φίλοι, αλλά ανεύθυνοι για την εισαγωγή στα Μυστήρια.

Δεν μπορείς να παρατάς π.χ χύμα μία ομάδα για μία γκόμενα ή γκόμενο λές και έχεις φύγει απο κυνηγετικό όμιλο ή ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα, καθώς τα ρευστά σου θα έχουν ωσμωθεί με όλων των υπολοίπων,για αυτό και ο μαθητής (τσέλα) ενός Ανατολικού γκουρού έχει τον μαθητή για 7 χρόνια να κόβει ξύλα και να φέρνει νερό για να διαπιστώσει την πειθαρχία του ,όχι απέναντι στον γκουρού αλλά στον ίδιο του τον εαυτό και τον Θεό που θα ανατείλει μέσα του.
Ούτε μπορείς εν μέσω τελετουργικού, βιμπράροντας ιερά ονόματα στο οποίο τελετουργικό βλέπεις να ουδετεροποιείται η ατμόσφαιρα και να παγώνει στην πράξη με θερμόμετρο μετά απο τις σχετικές επικλήσεις και δεήσεις, να σκέφτεσαι σε ποιά ταβέρνα θα ξεκοκαλίσεις τα παιδάκια και που θα χορευτεί το τσιφτεντέλι.
Ο εσωτεριστής της δεξιάς Ατραπού διαβάζει,ασχολείται,έχει θέληση ατσάλινη,αγαπά όλο τον Κόσμο, έχει γραμμένες όλες τις αισθησιακές απολαύσεις στα παλαιότερα των υποδημάτων του και κοιτάει να υπηρετήσει το συνάνθρωπο ενώ κάποιος αόρατος νόμος τον περιορίζει και του δίνει ενέργεια να θεραπεύσει το γείτονα απο βαριά ασθένεια αλλά να μην μπορεί ούτε να ανακουφίσει τον κάλο του πατέρα του.
Να μπορεί να δεί μέλλον ,παρόν,παρελθόν αλλά να μην μπορεί ούτε καν να διανοηθεί να δεί για προσωπικό του συμφέρον χωρίς κάποιο τίμημα έστω και άν η πτώση του είναι ένα και μόνο σκαλοπάτι.
Αφησες τρύπα στούς κύκλους σου,νοητική,ψυχική,συναισθηματική ενώ τελετουργούσες ή διαλογιζόσουνα. Ωιμέ συμφορά και δίνη, τυφώνας,ανακάτεμα της φύσης σου και ανισσοροπία,τρέλα και φαινόμενα ανεξήγητα ελοχεύουν.
Η αείμνηστη Dion Fortune είχε πεί ότι κάποιος εσωτεριστής είχε πεί κάποτε. Στον Αποκρυφισμό δύο πράγματα είναι σημαντικά, τα σωστά κίνητρα και οι σωστοί συνεργάτες. Οσο για το έργο της Η αποστολή και το έργο Ενός μυημένου, τα λόγια περιττεύουν.

Εύχομαι ολόψυχα στους οποιους ειλικρινείς αναζητητές της Θείας ουσίας να βρούν και τα δύο παραπάνω άν ακολουθήσουν το Αποκρυφιστικό μονοπάτι, καθώς το μυστικιστικό είναι πολύ ατομικό για μαζικούς σχηματισμούς. Αλλά ας γυρίσουμε και πάλι στο θέμα μας.


εδω φιλτατε ξερουμε και οι δυο πολυ καλα οπως αλλωστε εχει αποδειχθει πως υπαρχουν μεγιστοι τσαρλατανοι που το παιζουν δασκαλοι για να κορεσουν την σεξουαλικη τους πεινα κατω απο το ενδυμα του ευσεβους διδασκαλου.εκμεταλλευονται την πιστη-και οχι αφελεια-των γυναικων που διψουν για spiritual γνωση και πουλουν φυκια για μεταξωτες κορδελλες.ταυτοχρονα το ιδιο ισχυει και για τα διαφορα lodges που υπαρχουν στον ελλαδικο χωρο.και τιθεται το ευλογο ερωτημα.μονos η σε lodge;ποιοσ δινει τα εχεγγεια για αγνη αποκρυφιστικη γνωση?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/05/2006, 11:27:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ποιοσ δινει τα εχεγγεια για αγνη αποκρυφιστικη γνωση?

Aυτό είναι το κύριο ερώτημα που ταλανίζει το μυαλό μου τα 3,5 χρόνια που βρίσκομαι εδώ μέσα...

Τα 3,5 αυτά χρόνια που τα αυτιά μου έχουν ακούσει πολλά και που τα μάτια μου έχουν δει ακόμα περισσότερα εξακολουθώ να αναρωτιέμαι... ποιός...
υπάρχει άραγε κανείς?

Ο ευρών την απάντηση αμοίβεται...


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."

Edited by - Avallon on 11/05/2006 11:40:53Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Yngwie
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
194 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/05/2006, 21:27:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Yngwie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θυμάσαι φίλε theosophicus που είχαμε μπλέξει πρίν χρόνια με εκείνον τον Αρχιερέα του ..λου. Οταν το θυμάμαι δεν ξέρω τι να κάνω, να κλάψω ή να γελάσω. Υπήρχαν δυνάμεις αλλά δεν συμβάδιζαν με το ποιόν του ιδανικού Μύστου, αν και είναι γνωστό άλλωστε ότι οι δυνάμεις δύνανται να αναπτυχθούν έως κάποιο βαθμό και χωρίς ηθικό υπόβαθρο. Αν είχαμε και εμείς αιδοίο (ας με συγχωρήσουν οι αναγνώστες,operators κτλ) μπορεί να μας είχε σε μεγαλύτερη εκτίμηση απ' ότι είδες.

By the way απο τότε έχω να σε δώ. Αμα τραβηχτώ πρός τα μέρη σου να πιούμε καφέ.
Εχει δίκιο και η φίλη Αβαλον για αυτό που αναφέρει και αυτό είναι πραγματικά μία πικρή ιστορία που έχουν ζήσει πιστεύω όλοι οι πρακτικοί (και μη θεωρητικολόγοι χωρίς να έχω κάτι με τους τελευταίους) εσωτεριστές. Επειδή όμως αυτο είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα πιστεύω ότι μόλις εξαντλήσουμε τη Σολομωνική θα ήταν καλό να το πιάσουμε. Αλλά ας ξαναγυρίσουμε καλύτερα στο θέμα μας στο οποίο θα κάνω αποκαλύψεις προσωπικής υφής σύντομα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Yngwie
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
194 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/05/2006, 22:15:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Yngwie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας ρίξουμε λοιπόν λίγο περαιτέρω φώς στην υπόθεση καθώς ο Lon Milo Duquette έχει μία υπέροχη ανάλυση στο παραπάνω post που παρέθεσα ,αλλά πιθανά για τους περισσότερους αναγνώστες να είναι γεμάτη ερωτηματικά όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής της. Ζητώ συγνώμη για το «σεντόνι» που ακολουθεί αλλά πιστεύω ότι κάθε του γραμμή θα είναι ενδιαφέρουσα για αυτούς που αποζητούν πληροφορίες στο θέμα καθώς κάποιες από τις παρακάτω δεν υπάρχουν σε βιβλία και είναι απάυγασμα πολύχρονης πείρας και πειραματισμού.

Θα δούμε επίσης και πιθανές διαφορές από άλλα συστήματα επίκλησης πνευμάτων καθώς και ποιοι κίνδυνοι εγκυμονούνται για τον τελετουργό.

Όπως είδαμε λοιπόν εν κατακλείδι και σύμφωνα με τις οδηγίες που περιέχονται στα διάφορα Γριμόρια για να πραγματοποιήσει κάποιος μία τελετή με το (κακώς ίσως αποδιδόμενο) «Σολομωνικό» σύστημα χρειάζεται να είναι ένας εκπαιδευμένος Μάγος με γνώση στην Τελετουργική μαγεία, με πληρη τελετουργικά εργαλεία και θυμιάματα, μεγάλη πίστη στο Θεό ή ότι αποκαλεί αυτός Θεό , να κάνει την κατάλληλη προετοιμασία και αφού επιλέξει το κατάλληλο για την εργασία του πνεύμα να σχεδιάσει έναν κατάλληλο κύκλο προστασίας και ένα τρίγωνο στο οποίο θα περιορίσει το πνεύμα όταν και όποτε αυτό εμφανιστεί.

Η όλη διαδικασία έχει χοντρικά ως εξής. Ο Μάγος εξαγνίζεται με διάφορους τρόπους για κάποια χρονική περίοδο, αφού έχει ήδη αποφασίσει για το ποιο πνεύμα θα επιλέξει, πότε και πού θα το καλέσει, έχει κατασκευάσει μία σφραγίδα (η οποία αποτελεί κατά κάποιο τρόπο την υπογραφή του πνεύματος. Οι υπογραφές των πνευμάτων στα παλαιά γριμόρια χάνονται στα βάθη των αιώνων για αυτό ο Μάγος πρέπει να κάτσει και να τα διαβάσει όλα και να κάνει συγκρίσεις σαν λόγιος ή πανεπιστημιακός ερευνητής. Για να βρεί παράδειγμα την σφραγίδα του πνεύματος τάδε θα πρέπει να ψάξει και να συγκρίνει την σφραγίδα στο Liber Juratus π.χ ,στο Επταήμερο του Pietro D’ Abano, στο 4ο βιβλίο του De Occulta philosophia του Αγρίππα (το οποίο το κόβω ψευδεπίγραφο), στα διάφορα keys of Solomon και ύστερα θα αποφασίσει.

Θα μου πούν σίγουρα κάποιοι που έχουν δουλέψει πρακτικά και γιατί ρε φίλε να μην πάρει το ροδόσταυρο της Golden dawn ή να την σχεδιάσει με τέτοιο τρόπο μόνος του ώστε να αναπαριστά το όνομα του πνεύματος, κατ επέκταση αφού το πιστεύει θα του εμφανιστεί. Εκεί θα απαντούσα ότι έχετε δίκιο αλλά εν μέρει καθώς η σφραγίδα στο παλιό βιβλίο έχει χρησιμοποιηθεί από άπειρους τελετουργούς στο παρελθόν όποτε έχει τεράστια συλλογική δύναμη, φανταστείτε ένα τεράστιο γάντζο με χοντρή αλυσίδα να τραβάει το πνεύμα κάτω από το πεδίο του επάνω. Το κακό είναι ότι έχει χαθεί ο τρόπος κατασκευής των σφραγίδων και από ότι λένε όλοι οι ενασχολούμενοι σε καμία περίπτωση αυτές οι σφραγίδες δεν αποτελούν προιόν της γραφικής φαντασίας κάποιων αρχαίων τελετουργών.

Ο γνωστός εσωτεριστής Donald Kraihg (παραφρασμένο επώνυμο) μάλιστα σε κάποιο βιβλίο του σχετικό με το θέμα είπε ότι υπάρχει ένα RPG game με το όλο σκηνικό των επικλήσεων το οποίο διαθέτει τις κανονικές σφραγίδες εντός του παιχνιδιού , κυκλοφορεί Underground και χέρι με χέρι και είναι επικίνδυνο ιδίως για τους πιτσιρικάδες χωρίς γνωση εσωτερισμού καθώς η συνεχης θέαση των σφραγίδων και επικλήσεων θα προκαλέσει σίγουρα πρόβλημα.
Δεν ανέφερε καν τον τίτλο του RPG αλλά από τα συμφραζόμενα τον κατάλαβα. Δεν έλεγε ψέματα καθώς με ένα καλό ψάξιμο στο Ιντερνετ βρήκα μία τσέχικη αναφορά στο παιχνίδι, με φωτό του και όλα τα σχετικά
Για να δείτε μαλιστα την δύναμη των σφραγίδων αυτών το μόνο που θα σας πώ είναι ότι στην ηλικία των 17 (δεκαετία 80 όπου τα βιβλία ήταν σπάνια)διάβαζα συνεχώς τέτοια Γριμόρια χωρίς να ξέρω το γιατί (το ανακάλυψα αργότερα φτού) και συχνά κοίταζα αρκετή ώρα αφηρημένος τις σφραγίδες χωρίς να καταλαβαίνω ότι αυτό θα μου έκανε ζημιά στη συνέχεια, καθώς δημιουργείται link με τις οντότητες που αντιπροσωπεύουν, με έναν πολύ λεπτοφυή τρόπο που δεν το καταλαβαίνεις και οι οποίες μπορούν να σου κάνουν την ζωή κόλαση μετά όπως και έγινε.
Περπατούσα στο δρόμο και ένιωθα ψευδεπίπλαστα ότι ήμουν οδοστρωτήρας δύναμης και σε κάποια φάση σε μία καφετέρια έβγαζα τόσο περίεργη ενέργεια που η τότε κοπέλα μου και οι φίλες της σηκώθηκαν και έφυγαν ισχυριζόμενες ότι τα μάτια μου έλαμπαν με αλλόκοτη και φοβιστική χροιά.
Σε κάποια διένεξη δε, λυποθύμισα κάποιον, κοιτώντας τον αντίπαλο έντονα με τα μάτια και εκεί κατάλαβα ότι ήμουν υποχείριο αυτών των οντοτήτων οι οποίες απλά είχαν αναλάβει τα ηνία του εαυτού μου καθώς ναι μεν γνώριζα τα πάντα σχεδόν για το πώς γίνεται η όλη διαδικασία επικλήσεων αλλά δεν είχα την πολυετή εκπαίδευση που χρειάζεται κάποιος για να αναλάβει τέτοιου είδους εργασίες και να κυριαρχήσει στις λανθάνουσες πηγές ενέργειας του εαυτού του και στα υλοποιημένα πάθη του γιατί αυτά ακριβώς θα χρησιμοποιήσουν οι δαίμονες ως φορέα υλοποίησης εντός της συνείδησης σου και όχι μόνο.
Σε κάποια φάση μάλιστα έφαγα και ξύλο από το πουθενά γυρνώντας ένα βράδυ μετά από μπυροποσία στη Γλυφάδα. Οι μελανιές που είχα μάλιστα σε μερικά σημεία της πλάτης δεν δικαιολογούνταν γιατί δεν έφταναν τα χέρια μου εκεί καθότι και εγώ νόμισα στην αρχή ότι καταλήφθηκα από τις οντότητες και χτυπήθηκα μόνος μου , αλλά δεν ήταν έτσι. Μετα από μία αποτυχημένη επίκληση του ……ώθ η οποία λίγο έλειψε να μου κοστίσει τη ζωή,χρειάστηκα νηστεία,στέρηση,προσευχές και εκκλησιασμό και κατάφερα τελικά να ανακάμψω μετά από δύο σχεδόν χρόνια .

Υστερα από αυτά τα δύο χρόνια μάλιστα συνάντησα έναν ναυτικό ο οποίος είχε τατουάζ μία τέτοια σφραγίδα ,τον πλησίασα και συζητήσαμε αφού του ανέφερα διστακτικά ότι γνώριζα για την φύση της σφραγίδας και εκεί αυτός μου είπε ότι είχε φάει επίσης ξύλο όπως και εγώ και σοφά το απέδωσε στο ότι αυτά τα πνεύματα εύκολα μπορούν να πυκνώσουν και να υλοποιήσουν το αιθερικό μας σώμα και να
φτιάξουν μία αστρική μπουνιά με την δική μας ενέργεια και να μας καταματώσουν.

Ειλικρινά εάν δεν είχα ζήσει αυτές τις καταστάσεις και τις έβλεπα π.χ γραμμένες εδώ σε κάποιο τόπικ θα θεωρούσα τον γράφοντα φαιδρό και υπερφίαλο και πιθανά σχιζοφρενή. Δεν αδικώ κανέναν εάν μου το πεί αλλά δεν μπορεί να μου στερήσει τη βιωματική μου εμπειρία. Θέλει πραγματικά μεγάλα ……δια να πιέσεις αυτές τις οντότητες να δουλέψουν για σένα και πολύ εκπαίδευση και όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το συζητήσουμε. Όλα αυτά βέβαια δεν θα συνέβαιναν εάν γνώριζα ότι η ακάθαρτη φύση ενός Μάγου είναι απαγορευτική για την όλη διαδικασία και είχα την αντίστοιχη πολυετή εκπαίδευση που απαιτείται ,όπως την είχαν τα αρχαία ιερατεία της Αιγύπτου καθώς και τα νεώτερα τάγματα κ.α.

Το θέμα που προκύπτει τελικά εδώ, είναι κατά πόσο όλα αυτά είναι προιόν του εγκεφάλου και αν οι οντότητες είναι αυθύπαρκτες ή τις κατασκευάζουμε εμείς προκαλώντας σωρεία «μαγικών» φαινομένων οι οποίες ανάγονται σε πραγματικά γεγονότα. Συνομιλούσα πρίν λίγα χρόνια με κάποιον Αγγλο στο Ιντερνετ ο οποίος εργαζόταν επίσης με αυτά τα Γριμόρια. Η κοπέλα του λοιπόν δεν μπορούσε να βρεί εργασία παρά τις σκληρές της προσπάθειες καθώς είχε ρίξει βιογραφικά παντού πρίν μήνες και κανείς δεν την ειδοποιούσε. Ο αγγλος λοιπόν επικαλέστηκε το προστατεύον πνεύμα των Μάγων τον Μαβάτο (έχω αλλάξει το όνομα για ευνόητους λόγους) , του ζήτησε να αναλάβει το ζήτημα και του έβαλε χρονικό όριο λιγότερο από μία εβδομάδα. Την μεθεπόμενη ημέρα το πρωί χτύπησαν 7 τηλέφωνα για εργασία από διάφορες εταιρείες και η κοπέλα βρήκε δουλειά. Το μόνο λοιπόν που έκανε ο Μαβάτο και οι υποτακτικοί του ήταν να επηρεάσουν θετικά τα τμήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού των παραπάνω εταιριών έτσι ώστε να ξανακοιτάξουν ευμενώς το βιογραφικό της κοπέλας. Δεν συνηγορώ στο όλο εγχείρημα του φίλου Αγγλου απλά αναφέρω το περιστατικό.

Το Νεκρονόμικον του Σάιμον π.χ ενώ δεν αποτελεί βιβλίο επίκλησης πνευμάτων από την αρχαιοτητα, και δεν έχει σχέση με τα «Σολομωνικά» τυπικά, κατασκευάστηκε ως ευφύημα κάποιου καταξιωμένου καθηγητή Θεολογίας και όλοι αυτοί που ασχολήθηκαν μαζί του κατασκεύασαν στην ουσία με τις επικλήσεις τους και τη φαντασία τους τεχνικά στοιχειακά (ή τούλπα) τα οποία είναι τόσο δυνατά που θα προτιμούσε κανείς ένα δαιμονα από τους 72 της Goetia. Πολλοί πιτσιρικάδες (αλλά και έμπειροι τελετουργοί) με μεγάλη φαντασία και αρκετή ενέργεια λόγω ηλικίας πίστεψαν σε αυτό και τροφοδότησαν τις σκεπτομορφές τους με τόση ενέργεια που σε μία φάση δεινοπαθήσαμε να διώξουμε πρίν χρόνια με κάποιον άλλο έμπειρο φίλο ένα στοιχειακό σαν ομίχλη όγκου 4-5 κυβικών μέτρων, καθώς δεν υπήρχαν γνωστά τότε σε εμάς εξορκιστικά τυπικά για την συγκεκριμένη ενέργεια. Μία ομάδα αλλά Golden Dawn style είχε χοντρές απώλειες και επιθέσεις πριν χρόνια από μία τέτοια οντότητα αλλά σώθηκαν με το Πάτερ ημων το οποίο έχει και ηλιακά στοιχεία εντός του καθώς κάποιος από αυτους είχε πίστη σε αυτήν την προσευχή . Το μόνο που καταφέραμε τελικά και κυρίως ο φίλος ήταν να το απομακρύνουμε δια αυξημένης θελήσεως από το σπίτι μίας κοπέλας, το οποίο είχε σταλεί ως κατάρα για κάποια γκομενοδουλειά και μικροκακίες . Μιλάμε για τέτοιες ηλιθιότητες. Η οντότητα μαλιστα ήταν νοήμων και μιλούσε νοητικά και μας έλεγε ότι είναι πολύ αρχαία για να την διώξουν δύο άτομα σαν και εμάς (με άθροισμα ηλικίας άνω των 85 ετών). Επιστρατεύσαμε όλη μας την θέληση και αγάπη για να το διώξουμε από το χώρο.


Για να δούμε όμως τι σημαίνει να καλείς ένα πνεύμα ή ακόμα καλύτερα τι θα μπορούσε να είναι ένα πνεύμα. Εδώ οι απόψεις διίστανται και πιθανά κάποιοι από εσάς να παρατήρησαν σε διάφορα έγγραφα νέων εσωτεριστών συγγραφέων εκφράσεις του στυλ: Μόλις έρθει η οντότητα/τμήμα του εγκεφάλου σας θα κάνετε αυτό και εκείνο κτλ κτλ Οι απόψεις διίστανται ως προς την φύση της επικαλούμενης οντότητας αλλά όχι ως προς το αποτέλεσμα.
Π.χ όπως σωστά έγραφαν διάφοροι φίλοι στο θέμα με το ποτηράκι , υπάρχει ιδιοκινητικό φαινόμενο. Κάποτε ένας πιτσιρικάς μου έλεγε ότι μαζευόταν κάθε μέρα και αυτός και η παρέα του και έκαναν ποτηράκι, αναβόσβηναν φώτα, το υποτιθέμενο πνευμα τους έβρισκε τους αριθμούς των αυτοκινήτων τους, ονόματα φίλων και συγγενών κτλ και άλλα τέτοια.
Του λέω λοιπόν (έχοντας διαβάσει σωρεία συγγραμμάτων περί πνευματισμού όπως του Αλαν Κάρντεκ , του Γουίλιαμ Κρούξ κτλ)
Για ρώτα το «πνεύμα» που σας έρχεται, μπορεί να σας πεί κάτι αξιόλογο που δεν ανήκει στον συλλογικό σας νού, π.χ απατά τη γυναίκα του ο περιπτεράς της γειτονιάς με τη μανάβισσα και αν ναι να σας δωσει τον τρόπο με τον οποίο θα το διασταυρώσετε. Ο πιτσιρικάς ακολούθησε τις παραπάνω οδηγίες και όντως δεν του δόθηκε απάντηση καθώς δεν υπήρχε πνεύμα, απλά μία διασύνδεση του κοινού νού της παρέας στην οποία ο δυνατότερος και πιο φοβισμένος νούς ανέλαβε τα ηνία της συλλογικής μπαταρίας υλοποιώντας φαινόμενα και καταστάσεις. Ολοι ξέρουμε ότι ο φόβος προκαλεί εξωτερικευση του αιθερικού σώματος με ταυτόχρονη εκπομπή ενέργειας. Για αυτό και ο φοβισμένος γίνεται άσπρος σαν το πανί και παθαίνει αμόκ και κάνει ώρες η και ημέρες να συνέλθει με φανερή νευρική κατάπτωση.
Υπάρχει όμως και η περίπτωση να έρθει κάτι αλλά σε εκείνη την περίπτωση θα πεί πράγματα τα οποία δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει η παρέα της σεάνς αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Θα ήμουνα ο τελευταίος που θα υποβίβαζα γραπτά φίλων όπως των medtech, johnniebegood κτλ καθώς ο σκεπτικισμός και η κοινή ή επιστημονική λογική πρέπει να επικρατούν πρώτα και μετά να ψάχνεται η μεταφυσική εξήγηση εάν πιθανά υπάρχει τέτοια. Αυτό όμως δεν αναιρεί κάποιες καταστάσεις οι οποίες είναι όντως εξωπραγματικές και δεν εχουν λογική όσο επιστημονικά και να το ψάξεις και το λέω αυτό με σπουδές θεωρητικού επιστήμονα.

Ας δούμε όμως λίγο τι είπε ο Aleister Crowley στον πρόλογο της Goetia –Μικρή κλείδα του Σολομώντα. Ζητώ συγνώμη για πιθανά μικρά λάθη στην μετάφραση από τα Αγγλικά.

Δεν ενδιαφέρομαι στο να αρνηθώ την αντικειμενική πραγματικότητα όλων των «μαγικών» φαινομένων. Εάν αποτελούν παραισθήσεις, είναι τουλάχιστον τόσο πραγματικά όσο αρκετά αδιαμφησβήτητα γεγονότα της καθημερινής μας ζωής και αν ακολουθήσουμε την άποψη του Herbert Spencer, είναι τουλάχιστον η απόδειξη κάποιας αιτίας.
Τώρα λοιπόν, αυτό το γεγονός θα αποτελέσει τη βάση μας. Ποια είναι η αιτία της παραίσθησης μου έτσι ώστε να βλέπω ένα πνεύμα που έχω καλέσει εντός του τριγώνου της Τέχνης?
Οποιοσδήποτε σκεπτικιστής ,οποιοσδήποτε εξπέρ της Ψυχολογίας θα πεί»Αυτή η αιτία βρίσκεται στον εγκέφαλο σου»
Τα Εγγλεζάκια μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας μαθαίνουν ότι το Σύμπαν ανάγεται στο άπειρο Διάστημα. Τα παιδιά των Ινδουιστών για την Ακασα ,το οποίο είναι το ίδιο πράγμα. Οι Ευρωπαίοι που το ψάχνουν λίγο βαθύτερα μαθαίνουν από τον Fichte ότι το φαινομενικό Σύμπαν είναι η δημιουργία του Εγώ. Ινδουιστές ή Ευρωπαίοι κάτω από την επίβλεψη Ινδού γκουρού μαθαίνουν ότι μέσω της Ακασα εννοείται η Τσιτάκασα. Η Τσιτάκασα τοποθετείται στο Τρίτο μάτι δηλαδή στον εγκέφαλο.
Υποθέτοντας υψηλότερες διαστάσεις του χώρου, μπορούμε να κατανοήσουμε αυτό το γεγονός στο Ρεαλισμό: αλλά δεν χρειαζόμαστε να κάνουμε τέτοιο κόπο. Αυτό αληθεύει για το κλασσικό Σύμπαν, ότι όλες οι οι εντυπώσεις των αισθήσεων εξαρτώνται απο τις αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομενων και των παραισθήσεων, οι οποίες τελικά ειναι και αυτές αισθησιογενείς-εντυπώσεις, τόσο όσο και τα γεγονότα που αποτελούν την «πραγματικότητα» και ανήκουν στην κατηγορία των φαινομένων που εξαρτώνται απο τη λειτουργία του εγκεφάλου.
Τα Μαγικά φαινόμενα παρ΄όλα αυτά , ανήκουν σε μία ειδική υποκατηγορία απο τη στιγμή που αποτελούν προιόντα της θέλησης, και η αιτία τους είναι μία σειρά «πραγματικών» φαινομένων, τα οποία αποκαλούνται οι εργασίες της Τελετουργικής Μαγείας.
Αυτές αποτελούνται απο.
1) Οραση
Ο κύκλος,τετράγωνο,τρίγωνο,δοχεία,λυχνίες,ρόμπες,εργαλεία κτλ
2) Ηχος
Οι επικλήσεις
3) Οσφρηση
Τα θυμιάματα
4) Γεύση
Η Θεία κοινωνία
5)Αφή
¨Οπως στην Οραση (1)
6)Νους
Ο συνδυασμός τωνπαραπάνω καθώς και η αντανάκλαση της σημασίας τους.
Αυτές οι αυνήθιστες εντυπώσεις (1-5) παράγουν ασυνήθιστες αλλαγές στον εγκέφαλο; κατά συνέπεια η αθροιση (6) τους είναι ασυνήθιστου είδους. Η προβολή της πίσω στον προφανή φαινομενικό κόσμο που ζούμε είναι κατά συνέπεια ασυνήθιστη.
Στα παραπάνω λοιπόν ανάγεται η πραγματικότητα των εργασιών και των φαινομένων της τελετουργικής Μαγείας, και εγώ λαμβάνω ότι η απολογία είναι επαρκής, όσο τα παραπάνω φαινόμενα αναφέρονται στα φαινόμενα τα οποία εμφανίζονται στον ίδιο το Μάγο, η εμφάνιση του πνεύματος, ο διάλογος μαζί του, πιθανά σόκ απο παραλογία, κ.ο.κ ακόμα και έκσταση απο τη μιά και θάνατο ή τρέλλα απο την άλλη.
Αλλά μπορεί κάποιο απο τα παραπάνω φαινόμενα που περιγράφονται στο βιβλίο Goetia να πραγματοποιηθούν, και άν ναι, μπορείτε να δώσετε μία λογική εξήγηση των περιστάσεων που θα ακολουθήσουν? Ετσι λέτε?
Εγω μπορώ , και Θέλω.
Τα πνεύματα της Goetia είναι τμήματα του ανθρώπινου μυαλού.
Οι σφραγίδες τους λοιπόν κατά συνέπεια (Ο προβαλλόμενος κύβος του Κου Spencer) μέθοδοι διεγερσης ή ρύθμισης των συγκεκριμένων τμημάτων (μέσω του ματιού).
Τα ιερά ονόματα του Θεού στις επικλήσεις είναι δονήσεις κατάλληλες για να επιφέρουν
Α) Γενικό έλεγχο του Νού (Πραγματοποίηση των σχετικών λειτουργιών με τον λεπτοφυή κόσμο)
Β) Ελεγχο του Νού με λεπτομέρεια (Βαθμός ή τύπος του πνεύματος)
Γ) Ελεγχος ενός ειδικού τμήματος του Νού (Ονομα του πνεύματος)

η συνέχεια υπάρχει στον πρόλογο της GOETIA. Βλέπουμε λοιπόν ο΄τι ο Crowley καλά το χε πιάσει το θέμα αλλά αυτο που πρέπει κανείς να σταθεί είναι ότι το σύστημα δουλεύει και ότι υπάρχουν φαινόμενα απτά. παρ' όλα αυτά ο Crowley δεν είχε την ίδια άποψη μετά απο λίγα χρόνια που του παρουσιάστηκε ολοζώντανη στο Κάιρο η οντότητα Aiwass και του υπαγόρευσε το Book of the Law. Εκεί το είδε 3D και ολοζώντανο. Θα επιθυμούσα (Θεού θέλοντος)να ακουστούν και άλλες απόψεις στα παραπάνω γραφόμενα για να γίνει μία αξιόλογη συζήτηση
και ειδικότερα απο ανθρώπους που έχουν εργαστεί πρακτικά.

Σίγουρα κάποιοι ξέρουν και καλό θα ήταν να πούν και αυτοί την άποψη τους, κοτζάμ φόρουμ και κοτζάμ τόπικ. Τι έχει δηλαδή να ζηλέψει το esoterica απο το Occult forums που έχει ειδικό forum για ceremonial magick? Ποιός θα σύρει το Χορό?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/05/2006, 18:45:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ποιός θα σύρει το Χορό?

Eγώ πάντως όχι μια και δηλώνω αδαής...
Παρόλ'αυτά θα χαρώ να συνεχίσεις να μας δίνεις τα φώτα σου αν και θα ήθελα να μας πεις ποιό ήταν το κίνητρό σου για να ασχοληθείς με αυτά...


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
theosoficus
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
145 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2006, 10:30:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους theosoficus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι μου θυμισες φιλε yngwie με 'κεινον τον τυπο και ποσο χρονο τσαμπα καταναλωσαμε...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Yngwie
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
194 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2006, 15:55:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Yngwie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Ποιός θα σύρει το Χορό?

Eγώ πάντως όχι μια και δηλώνω αδαής...
Παρόλ'αυτά θα χαρώ να συνεχίσεις να μας δίνεις τα φώτα σου αν και θα ήθελα να μας πεις ποιό ήταν το κίνητρό σου για να ασχοληθείς με αυτά...


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."


Αυτή είναι μία πολύ καλή ερώτηση φίλη Avallon, και αν αν μη τι άλλο θεωρώ ότι πρέπει και επιβάλλεται να απαντήσω γιατί αυτό θα λύσει πιθανές απορίες και σε άλλους αναζητητές.

Για ότι γράψω και αναφέρω βέβαια , θεωρώ σκόπιμο να διαχωρίσω τον εαυτό μου απο το σκουλήκι της πνευματικής υπερηφάνειας κατά συνέπεια θα αναφέρω μόνο χωρίς να περιαυτολογήσω (κι ας φανεί έτσι στη συνεχεια), με όλη την ταπεινότητα που με διέπει και θα έπρεπε να με διέπει εάν θα ήθελα να προχωρήσω με ασφάλεια σε αυτο που κάποιοι αποκαλούν Μονοπάτι ή Ατραπό κτλ.

Θα δανειστώ πρωτίστως ένα κομμάτι του Corpus Hermeticum (10:9), «Η αρετή της ψυχής είναι η γνώση, γιατί εκείνος που γνωρίζει είναι καλός και ευσεβής και είναι ήδη θείος».

Αλλά ας πάρουμε λίγο τα πράγματα απο τη νεαρή ηλικία. Το πρώτο κλάμα κάποιων λίγων μωρών, συνοδεύεται και απο τις σκέψεις του στύλ "Τι ήρθα να κάνω εγώ εδώ" και ότι το κουστούμι είναι μικρό και με ζορίζει.
Οι φωτογραφίες στην πρώιμη παιδική ηλικία δείχνουν μία φάτσα η οποία μέσα στα μάτια της κρύβει μία γνώση του πώς έχουν τα πράγματα τριγύρω και το πόσο σκληρός είναι αυτός ο Κόσμος. Δείγματα γραφής και άριστης ανάγνωσης απο την ηλικία των 5 δείχνουν μία δουλεμένη ψυχή. Ενα σόκ ιατρικής φύσης γίνεται η αφορμή για μία αστρική προβολή με 100% μεταφορά συνειδητότητας (αυτό που λέμε πήγε απέναντι και ξαναήρθε).Η έννοια του θανάτου εκμηδενίστηκε ήδη απο την ηλικία των 10 ετών.
Αυτή η ψυχή είχε έντονη διαίσθηση καθώς είχε δουλέψει πρίν μέσα στα Μυστήρια και ειδικά στα Αιγυπτιακά αλλά και στα Εβραικά,Ροδοσταυρικά και Ρωμαιοκαθολικά. H διοραση στα αόρατα πεδία ήταν ήδη ενεργοποιημένη απο μικρή ηλικία.
Η περιθωριοποίηση απο τον υπόλοιπο κοινωνικό συρφετό λόγω ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, λόγω διαφορετικής κοσμοθεωρίας, λόγω διαφορετικής αντιμετώπισης των πραγμάτων, λόγω αδυναμίας εκμετάλλευσης του συνάνθρωπου οποιουδήποτε φύλου έγινε ξαφνικά προφανής. Η περισσεια ενέργεια της εφηβείας και η ενεργοποίηση συνειδητοποίησης απο την ολοκλήρωση του πλανήτη Κρόνου στο γενέθλιο χάρτη ήταν αρκετές να πυροδοτήσουν την κατάσταση.
Η απέιρία της εφηβείας, η έλλειψη πνευματικού οδηγού, ο φόβος της επαγγελματικής αποκατάστασης, οι αντιδράσεις του γυναικείου φύλου, η καταπίεση για επιτυχία στις διάφορες "εξετάσεις" που περνούμε σε διάφορα στάδια της ζωής μας , η έλλειψη ευγενών κινήτρων σημειακά για την επίλυση των παραπάνω ώθησε τον γράφοντα να σκεφθεί "Θα σας δείξω ΕΓΩ" και να εντρυφήσει στις Εσωτερικές Τέχνες άτσαλα και τσαλαβουτώντας αδέξια. Ενδόμυχα ήξερε ότι αυτά τα πράγματα "δουλεύουν" και έχουν αποτέλεσμα, αυτό ήταν σίγουρο για αυτόν. Η επιστήμη πάντοτε τον συνάρπαζε και η επιστημονική γνώση ήταν απαραίτητη ως η αναπνοή του. Γνώριζε όμως ότι υποσυνείδητα υπάρχουν και άλλα πράγματα κρυμμένα που η Φύση τα είχε αφήσει για τους λίγους που θα ήθελαν να δούν πέρα απο τις αισθησιακές και υλικές απολαύσεις των αισθήσεων, χωρίς να παραγνωρίζει ή αντιτίθεται στις τελευταίες.Η Ψυχολογία αντικαταστάθηκε π.χ με την Αστρολογία για την αποσαφήνιση των ανθρώπινων χαρακτήρων καθώς υπήρχε υποσυνείδητη πίστη στις δυνάμεις της, πίστη που ξεπερνούσε κατά πολύ τη μέση ατάκα του στύλ "Τι ζώδιο είσαι καρδιά μου " και κουβέντα να γίνεται.

Οπως είναι φυσικό , όταν τσαλαβουτάς στις εσωτερικές Τέχνες με απειρία, μη ανιδιοτελή κίνητρα και έλλειψη Δασκάλου είτε επίγειου καθοδηγητή είτε Ουράνιου απενσαρκωμένου Μυητή, κίνδυνοι ελοχεύουν και ο ίδιος σου ο εαυτός με τα αλλοπρόσαλλα πάθη του αποτελεί κίνδυνο όταν ανοίξουν οι Πύλες του Αόρατου. Ετσι λοιπόν στο τέλος της εφηβικής ηλικίας είχα μαζέψει μπόλικες απορίες αλλά και αρκετές καταστάσεις που λίγο έλειψε να μου στοιχίσουν την ζωή. Είχε απόλυτο δίκιο η Dion Fortune όταν ανέφερε ότι δεν θα δεχόταν κανένα στο τάγμα της (Inner Light) με ηλικία μικρότερη των 25 ετών, καθώς εάν δεν έχεις κανονίσει και δεν μπορείς να χειριστείς την ζωή σου στα κατώτερα υλικά πεδία, τι θέλεις να μπλεχτείς και με τα ανώτερα. Κάποιο λοιπόν μαγικό χέρι έδωσε τη σωστή ώθηση στον γράφοντα να αποκτήσει την πείρα αυτής της ζωής, να σπουδάσει, να καλλιεργήσει τον χαρακτήρα του, να ανδρωθεί εργαζόμενος μέσα απο τις δύσκολες καταστάσεις της ζωής και να αφιερώνει λίγο χρόνο στην εσωτερική μελέτη συγγραφικών έργων εσωτερισμού καθώς και κάποιες λίγες στιγμές light πρακτικών εργασιών.
Οι συνεχείς «θαυματουργές» αποφυγές θανάτου εξ ατυχημάτων και καταστάσεων αλλά και η πολύ σκληρή και χωρίς τύχη επίτευξη των γήινων ανθρώπινων καταστάσεων έδωσε την υποσυνείδητη επιβεβαίωση στον γράφοντα ότι τον προορίζουν για κάτι αλλά ότι χρωστάει και της Μιχαλούς απο πρίν.
Ετσι πέρασαν άλλες δύο δεκαετίες μετά την εφηβεία. Μετά μία ερωτική σχέση με μία παλιά ψυχή "το ανακάλυψα εκ των υστέρων" έδωσε λαβή να γίνει μία πρακτική εργασία μαύρης μορφής με σκοπό τον γράφοντα, αυτό που θα καλούσαμε δέσιμο και οι περισσότεροι κοροιδεύουν χωρίς να έχουν βιώσει τα αποτελέσματα του. Η ψυχή του γράφοντος θορυβήθηκε αλλά η γήινη προσωπικότητα όχι και τόσο αρχικά. Σε κάποια έκθεση βιβλίων αντί των συνηθων περίπτερων με επιστημονικά βιβλία ο γράφων αγόρασε το βιβλίο του Barrett με τίτλο ο Μάγος, χωρίς να ξέρει το γιατί. Η ψυχή ήξερε, η γήινη προσωπικότητα αγρόν ηγόραζε.
Η μεταφυσική επίθεση που υπέστη ο γράφων ήταν τόσο ισχυρή που οι εσωτεριστές που την ανέλαβαν είπαν ότι είναι θαύμα που ζεί ο γράφων, καθώς τα «δεσίματα» ήταν ριγμένα σε νεκροταφείο και επειδή όμοιος τω ομοίω η συμπαθητική συχνότητα φθοράς του νεκροταφείου (βλέπε τεχνικές Voodoo) συνέπιπτε μέσω των μαγνητικών συνδέσμων που αναπτύχθηκαν με ρούχα,μαλλιά κτλ του γράφοντος και στην αρρώστια των ενεργειακών του σωμάτων, ευτυχώς ελαφρά γιατί μία απίστευτη σωρεία γεγονότων τα απεκάλυψε όλα.
Ο γράφων συγχώρησε την "σύντροφο" του, αλλά ορκίστηκε με όλη την δύναμη της ψυχής του να βοηθήσει τους ανθρώπους που έπεσαν θύματα μεταφυσικής επίθεσης όσο και όπως μπορεί και τάχτηκε να πολεμήσει το πνευματικό κακό σε υψηλούς τόπους. Ασχολήθηκε λοιπόν με σοβαρά πρακτικά έργα και η συσσωρευμένη γνώση απο τις προηγούμενες ενσαρκώσεις αναδύθηκε αποκαλύπτοντας αρκετές ενσαρκώσεις εσωτερικών αναζητήσεων ,μυήσεων κτλ
Δυστυχώς αποκαλύφθηκε στη συνεχεια ότι ο γράφων είχε ξεπέσει απο τα υψηλά πνευματικά αξιώματα του παρελθόντος (πνευματικά όχι υλικά αξιώματα κύρους) σε επίπεδα τόσο χαμηλά που δεν θα ήταν αξιος να πλύνει ούτε τα πόδια ενός Νεόφοιτου του χαμηλότερου βαθμολογικά μαγικού τάγματος. Οι οδηγοί του, του γύρισαν την πλάτη και τάγματα υλικά αλλά και αστρικά έκλεισαν τις πόρτες του για αυτόν γιατί καταχράστηκε την εσωτερική Γνώση για χρήματα, φιλήδονες απολαύσεις κτλ κάτι ανεπίτρεπτο για έναν μυημένο της Δεξιάς Ατραπού.
Εκεί αντιλήφθηκε ότι είχε πολύ Κάρμα να ξεχρεώσει, του το επιβεβαίωσαν και οι ουράνιοι οδηγοί του αλλά και εσωτερικοί αστρολόγοι.
Τάχτηκε λοιπόν αστρικά στην Υπηρεσία των δασκάλων γνωρίζοντας ότι θα περάσει απο πυρωμένο καμίνι καθώς οι απο πάνω δεν ενδιαφέρονται για κανέναν παρά μόνο για αυτόν που μπορεί να υπηρετήσει, τον συνάνθρωπο, τον αναξιοπαθούντα κτλ κτλ ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Αλλος θα υπηρετήσει ως γιατρός π.χ χωρίς σύνορα και άλλος θα θεραπεύσει ενεργειακά, αλλος θα πολεμήσει το Μαύρο μάγο στο Αστρικό πεδίο κ.ο.κ

Οσον αφορά την επίκληση πνευμάτων της Goetia, οι γνώστες θα θυμηθούν τα γραφόμενα της Dion Fortune η οποία έλεγε ότι οι οντότητες μίας άλλης εξέλιξης δεν είναι απλά «διαβολάκια» και δεν θα πρεπε να αντιμετωπίζονται ως τέτοια. Οι σφαίρες ανισσόροπης δύναμης θα έπρεπε να τοποθετηθούν στην θέση τους. Φαντάζομαι ότι αυτά θα είναι ψιλά γράμματα για καποιος αλλά εάν ο «Μαύρος» μυημένος καλέσει το Χ πνεύμα για να του βρεί 10 ανθρώπους για όργια και δανεισμό ενέργειας , Ο λευκός μυημένος ξανακαλώντας το εξουδετερώνει την αρνητική ενέργεια με την οποία φορτίζεται απο τον προηγούμενο «Μαύρο»καθώς πολλές οντότητες γίνονται αγωγοί της ανθρώπινης κακίας άρα με το να εξουσιασει κάποιος έναν ματαιόδοξο «δαίμονα» τότε δυσκολότερα θα τον επικαλεστεί ασυνείδητα ο μέσος πλούσιος που λαχταρά το τελευταίο μοντέλο της Mercedes Κompressor ενώ οι εργάτες της επιχείρησης του δουλεύουν π.χ χωρίς ένσημα. Ο νοών νοείτω. Μην νομίσει κανείς ότι χρειάζονται επικλήσεις για να καλέσουμε έναν δαίμονα, τον καλούμε με κάθε κακή πράξη στην ψυχή μας καθημερινά σε αντίθεση με το Μάγο ο οποίος το κάνει συνειδητά και με τεχνική καθώς και τη δυνατότητα «συννενόησης» μαζί του. Οσο γαι την κακή πράξη ας μην ξεχνούμε ότι Αμαρτία είναι κάθε πράξη η οποία δεν αφήνει την Θεία ουσία να αναπτυχθεί μέσα μας. Ας το σκεφθούν κάποιοι αυτό.

Επίσης υπάρχουν και άλλες εργασίες που θα μπορούσε να κάνει κανείς. Ας δούμε λίγο μία απο τις δηλώσεις του Julianus Hekatyfy , Μεγάλου διδάσκαλου του Τάγματος Aurum Solis.
Υπάρχει όμως στη θεουργία μία πολύ πιο εσωτερική ατραπός, την οποία μόλις και μετά βίας άγγιξαν ορισμένα τάγματα, όπως το «Ερμητικό τάγμα της Χρυσής Αυγής» περιγράφοντας τις περίφημες εργασίες για την «Επικοινωνία με τον Άγιο Φύλακα Άγγελο». Σύμφωνα με την Ερμητική παράδοση, ο άνθρωπος ή ο μυημένος ήταν ο δημιουργός των θεών και προφανέστατα με αυτό το πνεύμα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε μεγάλο μέρος της θεουργικής παράδοσης που μεταφέρουμε. Δεν θα μιλήσω περισσότερο σχετικά με αυτό, διότι ορισμένα μυστήρια δεν είναι δυνατόν να αποκαλυφθούν δίχως συνέπειες.
Θα κάνω επίσης με τη σειρά μου μία νύξη στο παραπάνω μυστήριο, η κατασκευή συνειδητών σκεπτομορφών γεμάτες αγάπη κα συμπόνοια και κατανόηση θα βιμπράρει υποσυνείδητα επάνω στους αλληλοσπαραζόμενους ο ένας τον άλλο ανθρώπους και θα ανατείλει μία νέα ημέρα και για αυτήν την ταλαίπωρη ανθρωπότητα.
Ελπίζω να σε κάλυψα φίλη Avallon , αν και θεωρώ ότι τα παραπάνω για κάποιους θα θεωρηθούν φαιδρά ή συγκεχυμένα. Ας τα αντιμετωπίσει ο οποιοσδήποτε φίλος ανάλογα με την υφή της δικής του πνευματικής εξέλιξης.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2006, 19:13:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aγαπητέ Yngwie σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Είναι πράγματι ενδιαφέροντα όλα αυτά καθώς σε οδηγούν σε περίεργους συλλογισμούς...

Το 72 απ΄ότι φαίνεται είναι πολύ σημαντικό νούμερο.

- Για τους Καβαλιστές είναι το άθροισμα του YHVH σε τετράκτυ...
- 72 είναι τα "ονόματα" του Θεού...
- 72 οι φωστήρες του πρωτοχριστιανικού γνωστικισμού...
- 72 και τα πνεύματα της Goetia...

Kαι να ξαφνικά η σύνδεση του ανθρώπινου και του Θεϊκού στοιχείου όταν μου λες ότι πιστεύεις ότι τα 72 "πνεύματα" δεν είναι τίποτ' άλλο παρά κομμάτια του ανθρώπινου εγκεφάλου!!

Συγχωρήστε μου το παράλογο του συνειρμού μου αλλά τέτοια θέματα νομίζω δε μπορούμε να τα προσεγγίζουμε με τη λογική γιατί απλά είναι πάνω από αυτή.


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Yngwie
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
194 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2006, 14:40:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Yngwie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή φίλη Avallon , σωστά αναφέρεις τα παραπάνω αλλά θα ήθελα να αποσαφηνίσω κάτι ακόμα γιατί δεν το εξήγησα σαφώς πρίν.

Η θεωρία των 72 τμημάτων του εγκεφάλου δεν μας καλύπτει πλήρως. Ο Κρόουλι συνεχίζοντας στον πρόλογο της Μικρής κλείδας του Σολομώντα έλεγε και ακούγεται αρκετά λογικό ότι
If, then, I say, with Solomon:
“The Spirit Cimiries teaches logic,” what I mean is:
“Those portions of my brain which subserve the logical faculty may be stimulated and developed by following out the processes called ‘The Invocation of Cimieries.’ “

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και αυτό το λέω απο βιωματική εμπειρία. Δηλαδή με λίγα λόγια, είναι γνωστή η ανιμιστικη προσέγγιση του ανθρώπινου νού (όπως σωστά το είχε αναφέρει και κάπου ο φίλος Johnniebegood), μία οντότητα έστω π.χ επώνυμη (σε κάποιο Γριμόριο) στο Αστρικό πεδίο είναι μία άμορφη ενέργεια υψηλού δυναμικού.
Τώρα εάν κάποιος διαβάσει σε κάποιο Γριμόριο ότι η οντότητα Βλακιήλ π.χ έρχεται ώς ένας γηραιός κύριος καβάλα σε ένα δράκο, ή ως γάτα με 4 μουστάκια τότε εάν καταφέρει να τον καλέσει έχω παρατηρήσει (και απο συζητήσεις που έχω κάνει με άλλους φίλους στο εξωτερικό) ότι η μορφή με την οποία θα παρουσιαστεί στην αστρική όραση του τελετουργού ενδέχεται να είναι η παραπάνω ενδέχεται και να μην είναι.

Αυτό το έχω βιώσει πραγματικά και μου είναι ανεξήγητο. Εικάζω ότι πιθανά να ανήκει η μορφή στο ασυνείδητο και κατ επέκτασιν πάμε σε αρχετυπικές εικόνες του φυλετικού και μη νού. Αναρωτιέται κανείς βέβαια και για την διόραση του

Δηλαδή εννοώ ότι πραγματικά είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις εάν αυτο που σου έρχεται είναι ένα παλαιά κατασκευασμένο τεχνητό στοιχειακό απο αρχαίους λαούς ή ιερατεία, το οποίο απέκτησε σιγά σιγά ευφυία και συνειδητότητα, εάν είναι ένα τμήμα του μυαλού μας με ανιμιστικά χαρακτηριστικά ή άν όντως ανήκει σε έκπτωτους και μη αγγέλους (ή όποια άλλη ονομασία προτιμάτε) απο τη Δημιουργία του Κόσμου.

Μου κάνει όμως εντύπωση ότι η παραδοσιακή και πολύ αρχαία μέθοδος τσεκαρίσματος της οντότητας, δηλαδή το να της απαιτήσεις ευγενικά να σχεδιάσει την υπογραφή της είναι αλάνθαστη. Συχνά έχω δεί υπογραφές άγνωστες πρός εμένα ,δηλαδή ενώ περίμενα άλλη απο την οντότητα, άλλη έκανε και τελικά μετά απο καιρό ανακάλυπτα απο άλλες εργασίες συμπορευτών ή βιβλία που δεν τα είχα διαβάσει ,την συγκεκριμένη υπογραφή. Εννοείται ότι ο πείσμων τελετουργός θα την καρατσεκάρει (την οντότητα) με χίλιους δυό τρόπους για να είναι σίγουρος.

Πάντοτε ελοχεύει ο κίνδυνος να δείς κάτι της φαντασίας σου αλλά για να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι αυτό ειναι αληθινό, συνήθως λαμβάνεις μία συζήτηση ουσίας με την οντότητα, η οποία μπορεί να σου αποκαλύψει μυστικά αξιόλογα και σοφία Θεού , ανάλογα με το πώς θα σε κόψει (η οντότητα),γιατί σε σκανάρει απο όλες τις πλευρές και καθώς είναι κάτοικος άλλου πεδίου έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες σου είτε αυτής της ενσάρκωσης ,είτε παλαιότερων.

Οι οντότητες εάν είναι καλοσυνάτες και συμπαθούν τον επικαλούμενο μπορούν να του δώσουν αξιόλογες συμβουλές σε διάφορα προβλήματα π.χ μία σφραγίδα με χαρακτήρες περίεργους για την εύρεση εργασίας ή για κάποια θεραπεία κτλ. Εχω δεί π.χ περίπτωση θεραπείας απο δυσκοιλιότητα σχεδόν 10 ημερών η οποία θα οδηγούσε σε ειλεό και χειρουργική επέμβαση. Η οντότητα έδωσε μία στρογγυλή σφραγίδα με λατινικούς χαρακτήρες και ένα σκαρίφημα εντέρου το οποίο υφίσταται κένωση. Μετά το κάψιμο της (χάρτινης σφραγίδας) στη φωτιά του βωμού και τους κατάλληλους διαλογισμούς, επικλήσεις και αστρικής επίσκεψης στον ασθενή, ο ασθενής έκανε κένωση πρωί πρωί λίγες ώρες πρίν χειρουργηθεί και αμέσως μετά την όλη διαδικασία, δόξα στο όνομα του Παντοδύναμου. Φυσικά η παραπάνω διαδικασία απαιτεί ενέργεια, κόπο και χρόνο αλλά τα αποτελέσματα κυρίως σε νευρικής φύσεως προβλήματα είναι εκπληκτικά.

Φυσικά εννοείται ότι το πεδίο πειραματισμού είναι καλοσυνάτες ή κατ άλλους "αγγελικές" οντότητες. Οι δε κακόβουλες ή "δαιμονικές" είναι επίσης ευφυείς αλλά εξαιρετικά επικίνδυνες και κολλάνε σαν βδέλες σε όποιον κατέχει το ελάττωμα που συμπίπτει με την κραδασμική τους συχνότητα.

Η Γραφή σωστά γράφει "Ο Σατανάς μπορεί να εμφανιστεί ως΄Αγγελος Φωτός" και να πλανέψει τον επίδοξο "Μάγο" που άλλο περιμένει και άλλο θα του έρθει. Με αυτό δεν ρίχνω κάρβουνα στη φωτιά μεταξύ Χριστιανών (που πιστεύουν στον Σατανά) και μή, απλά ας σκεφτούμε ότι το συλλογικό κακό σε παγκόσμιο επίπεδο και οι εκφράσεις του στύλ "Πήγαινε στο διάολο, go to hell κτλ θα ειχαν φτιάξει τον Σατανά (ως τεχνητό στοιχειακό) εδώ και αρκετούς αιώνες ακόμα και άν δεν υπήρχε.O συνεχής οραματισμός ενός πλάσματος με κέρατα και μούρη τράγου για τόσα χρόνια θα έφερνε επίσης απο τους διάφορους μαγγανευτές και σατανιστές σίγουρα αποτελέσματα.

Εν κατακλείδι όλοι οι πειραματιζόμενοι καταλήγουν στο ότι το σύστημα δουλεύει υπο συνθήκες, η οντότητα έρχεται (υπο συνθήκες) αλλά είναι δύσκολο να προσδιοριστεί τόσο η πηγή της οσο και η αυθυπαρξία της, ώστε να προσδιορίσει κανείς τι συμβαίνει. Το σύστημα όμως ως : επικαλούμαι, έρχεται, το βλέπω,συννενοούμαι, αιτούμαι, γίνεται συμφωνία και βλέπω αποτελέσματα είναι πέραν αμφισβήτησης.

Κάποιοι όπως ο Aaron Donahue δεν δίστασαν να βάλουν και φωτογραφία , κάτι στο οποίο πραγματικά αντιτίθεμαι. Τουλάχιστον δεν εδωσε το όνομα του δαίμονα, κάτι είναι και αυτό. http://perdurabo10.tripod.com/id1401.html

Edited by - Yngwie on 16/05/2006 14:43:41Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2006, 20:01:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΛΟΓΩ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΑΘΟΥΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ σολωμονικη ΣΕ Σολομωνική.

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
YHVH
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
356 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/05/2006, 13:45:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Θα προτιμούσα και απο φίλους που γνωρίζω ότι εργάζονται πρακτικά απο παλαιότερα όπως ο Theosophicus ή ο YHVH ή όποιος άλλος φίλος θέλει να δώσει και αυτός την εξήγηση του στα φαινόμενα που θα αναλυθούν παρακάτω.

Βλέπω εκτός από επικλήσεις πνευμάτων έχεις μεγάλη επιτυχία και στις επικλήσεις παλιών γνωστών.

quote:
Σίγουρα κάποιοι ξέρουν και καλό θα ήταν να πούν και αυτοί την άποψη τους, κοτζάμ φόρουμ και κοτζάμ τόπικ. Τι έχει δηλαδή να ζηλέψει το esoterica απο το Occult forums που έχει ειδικό forum για ceremonial magick? Ποιός θα σύρει το Χορό?

Υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα: Κινούμεθα σ'ένα φόρουμ όπου, εκτός της διαφορετικής στοχοθεσίας των περισσότερων μελών και της απροθυμίας για μελέτη αλλά και αδυναμία πρόσβασης σ' αυτήν (τα περισσότερα στα αγγλικά γαρ), υπάρχει ΑΠΟΤΡΟΠΗ πρακτικής εξάσκησης αντί για ενθάρρυνση πρακτικής με τον τρόπο που ενδείκνυται.
Όταν κάθε τρεις και λίγο που μιλάνε για λίγη σοβαρή πρακτική σκάει μύτη κάποιο μέλος και μας υπενθυμίζει ότι θα καούμε στο πυρ το εξώτερον πώς να γίνει δουλειά;;;

Κοίτα μέιλ που μου στείλανε από το Εσωτέρικα:

quote:
Καλησπέρα YHVH.
Θέλω την βοήθειά σου για την επίκληση πνευμάτων.
Θα ήθελα να μάθω πώς μπορώ να καλέσω ένα συγκεκριμένο πνεύμα.
Επίσης θα μου ήταν πολύ χρήσιμο να μου αποσαφινίσεις τους τρόπους με τους οποίους μπορώ να
προφυλαχτώ και πώς μπορώ να εξορκίσω αυτό το πνεύμα.
Τέλος θα το εκτιμούσα πολύ αν μου δώσεις μια μέθοδο παρόμοια με το Ποτηράκι.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Τίποτ'άλλο; Ένα φρέντο καπουτσίνο γλυκό με μπόλικο αφρόγαλα;;;

Πώς να γίνει δουλειά;;;

ΝΑΙ, είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι απ'όσους εν τέλει καταλήξαμε να ασχολούμαστε σοβαρά και να έχουμε μια στοιχειώδη κατανόηση των λειτουργιών αυτών των πραγμάτων, αρχίσαμε επειδή θέλαμε κάτι να κερδίσουμε απ' αυτήν την ιστορία, είτε γκόμενα, είτε λεφτά, είτε εντυπωσιακές δυνάμεις ("ουάου!") ή, όπως εσύ,
"ώθησε τον γράφοντα να σκεφθεί "Θα σας δείξω ΕΓΩ" "
Ο Μ Ω Σ στρώσαμε κ_λο να μελετήσουμε και τελικά η στοχοθεσία άλλαξε: τώρα θέλουμε τον Αγαπημένο, μή σου πω να περάσουμε και την Άβυσσο.

Αυτήν τη μετάβαση δεν την κάνουν όλοι, διότι λείπουν στην Ελλάδα τα σωστά ερεθίσματα.
Ο Άγγλος που θα πάει στο occult bookstore θα βρει εκεί Κρόουλι, Μπάρντον, Φόρτσουν, ο greek θα γυρίσει με μια σακούλα βιβλία "πώς να φτιάξετε χαϊμάλια για να ρίξετε τη Ματίνα στα στραγάλια".

Οπότε μένουμε πολύ περισσότεροι στο επίπεδο "...και μια μέθοδο ποτηράκι παρακαλώ. Σας ευχαριστώ πολύ, τί σας οφείλω???"

Ξέρω άτομα που θέλουν να γίνουν Μεγάλοι Μάγοι και βαριούνται να ψάξουν το ΛΒΡΠ στο ίντερνετ (θρι τρίλιον ριζάλτς), το θέλουν έτοιμο από αυτόν που ρωτάνε κατά περίπτωση.

Άμα γράψει κανείς στο --παράξενο-- "χεσέντ", θα νομίζουν ότι είναι αργκό του εξάγω περιττώματα. Δε λέω πως δεν υφίστανται ΠΟΛΛΑ άτομα που το ψάχνουν σοβαρά εδώ, αλλά μεσα στην ατμόσφαιρα τηλεοπτικού πάνελ με τόσα "παράθυρα" όσα και τα μέλη...

Πάμε στα ξένα λοιπόν, το κλίμα δε σηκώνει!

ΥΓ1: Ποιό είναι το όνομά σου στο occultforums; Καθώς και όλων των άλλων από 'δω που μετέχουν εκεί???

ΥΓ2: Τη σπόντα στην προηγούμενη σελίδα που προοριζόταν για μένα την έπιασα... Πρέπει να σου ζητήσω και μια μικρή σχετικά χάρη, μετά τις 3/6 θα σου στείλω μέιλ.

Ώρα να ξαναχαθώ, οι προαναφερθείσες εξετάσεις γαρ...

-ΥΗVH
Light in extension

Solve et Coagula
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/05/2006, 16:06:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


η Σολωμονικη ειναι περιπλοκη και επικινδυνη - χρειαζεται μεγαλη προσοχη!!!


κι επειδη κυκλοφορουν πολλες ψευδεπιγραφες, προτιμηστε την αυθεντικη Σολωμονικη της κυριας Βεφας!!!

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Gonzalez
Μέλος 1ης Βαθμίδας


97 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/05/2006, 23:26:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Gonzalez  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


κι επειδη κυκλοφορουν πολλες ψευδεπιγραφες, προτιμηστε την αυθεντικη Σολωμονικη της κυριας Βεφας!!!

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.grSostos apo to na kanete magia kalitera na kanete soutzoukakia

Ότι γράφει δεν ξεγράφειΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Yngwie
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
194 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2006, 04:24:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Yngwie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κοίτα μέιλ που μου στείλανε από το Εσωτέρικα:


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Καλησπέρα YHVH.
Θέλω την βοήθειά σου για την επίκληση πνευμάτων.
Θα ήθελα να μάθω πώς μπορώ να καλέσω ένα συγκεκριμένο πνεύμα.
Επίσης θα μου ήταν πολύ χρήσιμο να μου αποσαφινίσεις τους τρόπους με τους οποίους μπορώ να
προφυλαχτώ και πώς μπορώ να εξορκίσω αυτό το πνεύμα.
Τέλος θα το εκτιμούσα πολύ αν μου δώσεις μια μέθοδο παρόμοια με το Ποτηράκι.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων...

--------------------------------------------------------------------------------


Τίποτ'άλλο; Ένα φρέντο καπουτσίνο γλυκό με μπόλικο αφρόγαλα;;;

Πώς να γίνει δουλειά;;;


Καλά τα λες αλλά υπάρχουν και χειρότερα καλέ μου φίλε. Κοίτα τι μου έστειλαν εμένα πρίν δύο χρόνια.

quote:
BRE FILE TELO NA MATO KAI EGO NA KANO XRHSHTHS ASTRIKHS PROBOLH POS TA MATO KSERIS AKOMA KSERIS POS MPORO NA MATO KALA KSORKIA NA KANO E?

Βρέθηκε στο email μου στις 22/03/04. Στο εξωτερικό όμως ο συνήθης επίδοξος εσωτεριστής ντρέπεται να ρωτήσει ένα θέμα πρίν το ξεψαχνίσει λίγο, πρίν το ψάξει έστω και στις παρυφές του.Σοβαροί άνθρωποι που έχω συναντήσει εδώ μέσα λένε τουλάχιστον δεν γνωρίζω, δεν έχω άποψη,ή γνωρίζω μέρος του θέματος κάποιοι όμως θέλουν να έχουν άποψη και να κοροιδεύουν πράγματα που δεν έχουν βιώσει και δεν μιλώ για το καλοπροαίρετο χιούμορ. Αντε πείσε τώρα τον Ινδό που καβαλάει μοτοσικλέτα Enfield πετρελαιοκίνητη εδώ και τόσα χρόνια για τις αρετές ενός GSXR-750 π.χ Δεν θα καταλάβει όπως δεν θα καταλάβει μία Wicca witch έναν οπαδό του Ο.Τ.Ο , ή μία μαγγανεύτρα της Σμύρνης αλα Κατίνα στάιλ τον Σαμάνο, ή ένας Σαμάνος τον Καββαλιστή τελετουργό, ή ένας Καββαλιστής τον Σούφι κτλ παρ΄όλο που ενδέχεται να ομοιάζουν σε αρκετά σημεία κάποιες φορές.

Ο Σαμάνος π.χ μπορεί να ψάξει μέσα του το αρχετυπικό του τοτέμ και να εγείρει τις δυναμεις της Φύσης γύρω του αλλά και της δικής του φύσης ενώ π.χ ο Καββαλιστής θα αναμοχλεύσει και αυτός τα σώψυχα του προσεγγίζοντας το υποσυνείδητο με ανιμιστικές προσεγγίσεις και αγγελολογία ως προς τις ίδιες πτυχές-υπάρξεις-δυνάμεις της ίδιας Θεότητας κάτω και μεσα στην οποία ζούμε και αναπνέουμε. Αλλάζει η ορολογία και η μέθοδος αλλά το ποθούμενο αποτέλεσμα συχνά είναι ίδιο. Πάντως όποιος έχει βιώσει πρακτικά κάτι θα θεωρεί πιθανά ότι απο πίσω ίσως να υπάρχουν περισσότερα και δεν θα χει και άδικο.

Οσο για το παραπάνω παλικάρι που εξέφρασε πρίν δύο χρόνια στο μέιλ μου την ανάγκη να μάτει καλά κσόρκια κάνει Ε έκανα τον κόπο και μετέφρασα απο ένα καλό σάιτ παλαιότερα ένα πλάνο εκπαίδευσης ενός τυπικού Νεόφοιτου των Δυτικών Μυστηρίων και ειδικότερα της Golden Dawn το οποίο μου έκανε εντύπωση γιατί αυτοί που το έγραφαν είχαν βιώσει τα πράγματα που έγραφα συχνά πυκνά στο ημερολόγιο μου και είπα ούφ επιτέλους, δεν είμαι τρελλός, τα πέρασαν και άλλοι και με τρομακτική ακρίβεια. Ας δεί λοιπόν το παλικάρι που θέλει να μάθει (κσόρκια μάτω καλά Ε) την διαδικασία εισαγωγής ενός νεόφοιτου που δουλεύει και αυτομαστιγώνεται μόνος του.

Ο Βαθμός του νεόφοιτου
(να μην ολοκληρωθεί σε λιγότερο απο έξι μήνες)

Αυτός είναι ένας εισαγωγικός βαθμός. Ο υποψήφιος πρέπει να εντρυφήσει το λεξιλόγιο και τον συμβολισμό της Μαγείας. Επίσης έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με την δημιουργό ενέργεια .

Είναι μία περίοδος δοκιμαστική και δίνει στο ΕΓΩ μία ευκαιρία να χρησιμοποιήσει ΤΙΣ ΑΜΥΝΕΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Εάν κάποιος πρόκειται να οπισθοχωρήσει τώρα θα είναι η κατάλληλη στιγμη να το κάνει, πρίν η διαδικασία αναδόμησης και μετατροπής του περάσει το σημείο όπου δεν δίνεται η δυνατότητα επιστροφής. Ο υποψήφιος ελέγχεται για να αποδειχθεί η καταλληλότητα του για γρήγορη και αποτελεσματική ανέλιξη.

Η καθημερινή τελετουργική εργασία , απο αυτό το σημείο και πέρα , πρέπει να αναληφθεί με πλήρη αφιέρωση απο τον υποψήφιο.
Ο μαθητής δεν θα πρέπει ποτέ να χάσει ούτε μία τελετουργία.

Μία καλή διαδικασία προγραμματισμού ρουτίνας των ασκήσεων θα πρέπει να εδραιωθεί έτσι ώστε να είναι κάποιος ικανός να αμυνθεί απέναντι ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ όταν τα πράγματα θα αρχίσουν να δυσκολεύουν – ΚΑΙ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΟΥΝ.

Ενδεχεται να δείτε τον εαυτό σας να έχει χίλιες δυό δικαιολογίες για να μην κάνει την καθημερινή μαγική εργασία του και πολλές απο αυτές τις δικαιολογίες θα είναι και λογικές.

Μα πρέπει να κάνει κανείς την εργασία του έτσι κι αλλιώς. Θα υπάρξουν στιγμές όπου θα δείτε ότι πρέπει να ΣΥΡΕΤΕ στην κυριολεξία τον βαριεστημένο εαυτό σας στον χώρο που θεωρεί ναό του και τελετουργεί ακόμα και για να κάνετε μία μη εμπνευσμένη εργασία.

Αλλά πρεπει να κινηθήτε κόντρα στο ρεύμα, αντίθετα απο την αντίσταση (του ίδιου του εαυτού εννοείται). Το να χάσετε μία άσκηση απο το πλάνο εργασιών σας είναι σαν να αποδέχεστε την απόλυτη κυριαρχία του ΕΓΩ.
Οσον αφορά το υπόλοιπο έργο όπως τα διαγράμματα και η σχετική μελέτη, είναι καλύτερα να εργάζεστε με αυτά λίγο κάθε ημέρα ακόμα και εάν αυτό σημαίνει τον σχεδιασμό ενός και μόνου Εβραικού γράμματος (μιλάμε για αρχές Πρακτικής Καμπάλα, μην κολλάμε στο Εβραικής) για την συγκεκριμένη ημερα..

Μεγάλα διαλείμματα απο τη σπουδή σας θα οδηγήσουν μόνο στην απραξία και δεν θά έχουν να δώσουν τίποτα νεο στην αναγεννωμενη μαγική σας προσωπικότητα να στηριχτεί καθώς συνεχίζει. Μία νέα μορφή συνειδητότας θα αρχίσει να ανατέλλει και αυτή απαιτεί ένα νέο είδος λεξιλογίου και μία νέα συστηματική προσέγγιση για το πώς θα βλέπει κανείς τον κόσμο απο δώ και πέρα. Αυτό σημαίνει μελέτη και μάθηση όπως και κατάλληλες αντίστοιχες ασκήσεις.

Ακολουθεί μακρύς κατάλογος φυσικών,πνευματικών και άλλων ασκήσεων καθώς και εκτενές διάβασμα.Βλέπουμε παραπάνω τον κάματο που αναμένεται απο το νεόφοιτο και άν κανείς δεί και τις ασκήσεις θα καταλάβει για τι όγκο εργασίας μιλάμε.

Εργασία που σβήνει την επιθυμία για καφέ, για χαζοκουβεντούλα με φίλους, για κουτσομπολιό, για ξύσιμο, για όραση του χαζοκουτίου που λέγεται τηλεόραση, για χασομέρι και ύπνο έως ότου σαπίσει το στρώμα, για περιοδικά και βιβλία άδεια περιεχομένου κτλ
Τότε και μόνο τότε θα εναντιωθεί κανείς στον μεγαλύτερο εχθρό του.
Τον ξιπασμένο,ηλίθιο,ψωροπερήφανο,φιλήδονο,ξερόλα,σκεπτικιστή και φιλόσοφο του ..λου δηλαδή τον τύπο που βλέπει στον καθρέπτη κάθε πρωί, ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

Οταν νιώθει όμως κάποιος ότι έχει νικήσει τον παραπάνω σαρδανάπαλο έστω και λίγο τότε αντιλαμβάνεται ότι έχει κάνει και το πρώτο βήμα για το ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ.Και λίγοι προχωρούν εκεί. Οι περισσότεροι τρέχουν ανέμελα ακόμα και εκεί που οι άγγελοι φοβούνται να βαδίσουν όπως λέει και το ρητό.

Κατά τα άλλα ΤΕΛΩ ΜΑΤΩ ΚΑΛΑ ΚΣΟΡΚΙΑ Ε και ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ Ε (τι προβολή φίλε μου , 2η στο σινεμά που τα μόνα αστέρια που θα χεις δεί φαντάζομαι θα ναι αυτά που έχει το ψυγείο πάνω στην πόρτα της κατάψυξης ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ). Θού Κύριε φυλακεί το στόματι μου.


Υ.Γ Φίλε Τετραγράμματον μόλις τελειώσεις με τις εξετάσεις σου ξέρεις που θα τα πούμε. Καλή επιτυχία.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

creta_farm
Νέο Μέλος


7 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2006, 14:03:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους creta_farm  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τελικά κανέναν δεν παίρνει ο διάολος , άμα δεν βοηθήσει κι ο ίδιος….


rizitis εν ΕΛλάδι...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
creta_farm
Νέο Μέλος


7 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2006, 14:29:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους creta_farm  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ακολουθεί παράγραφο από την ΣΟΛΟΜΩΝΙΚΗ , όσοι καταφέρουν να βιώσουν αυτό που περιγράφει θα νιώσουν ή όλους τους δαίμονες μέσα τους ή όλο το αγγελικό στράτευμα μαζί τους, ανάλογα με το ποια θέση θα διαλέξουν πριν καθίσουν στο τραπέζι , παρακαλούνται οι ανήλικοι να κλίσουν τα μάτια και οι emedal people να μην αναπνεύσουν πριν βάλω τελεία .


«Έχουμε ένα τραπέζι στο οποίο θα παιχτεί πρέφα καπικάδα των τεσσάρων ( με έναν τεμπέλη για τους μυημένους) , το καπίκι έχει οριστεί σε 0,10 Λ και η κάσα είναι 60άρα.
Σκέψου λοιπόν να μπορείς να αγοράσεις ούτε πρώτα λιμά και οι άλλοι να σου γλύφουν την κάσα. Και πάνω που παίρνεις μια εφτάρα δεμένη νομίζοντας ότι θα γλιτώσεις 700 καπίκια παίρνει ο απέναντι τα σκάρτα και μιλάει 9 άχρωμα και τέσσερις άσσοι!»

Ερώτηση 1) πόσα πληρώνεις;
Ερώτηση 2) πόσους δαίμονες αγκαλιάζεις την ώρα που συνειδητοποιείς την γκαντεμιά σου;
Ερώτηση 3) μπορούν οι κλείδες των Σολομώντων να κατεβάσουν ποιο πολλούς εκ πεσώντες από μια παρτίδα πρέφας;


Παράκληση. « παίξτε καμιά πρέφα ! διότι οξύνει το πνεύμα μας, γυμνάζει τα χέρια μας, και συγκεντρώνει άμα λάχει όλους τους εκ πεσώντες στο φτερό….»
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Yngwie
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
194 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2006, 21:04:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Yngwie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με μαντινάδα και ρακή
πνεύμα δεν θα προγκήξεις
θέλει τον κόλο καταή
χρόνια να τον βροντήξεις

Να απαρνηθείς τα εύκολα
και όσα όλοι ποθούνε
να γίνεις κύριος του εαυτού
για να σε σεβαστούνε

Με τζάτζικος και σούβλακος
παρέα και φραπαδούμπα
για πάρτη μας ο Ουρανός
δεν θα χορέψει ρούμπα

Την πρέφα θα αμολάρουμε
το τάβλι και γιαούρτι
μία ζωή στον καφενέ
και την ψυχή κουρκούτι

Αφιερωμένη σε όλους μας με αγάπη
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

cavafys
Νέο Μέλος

Zimbabwe (Rhodesia)
29 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2006, 23:44:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους cavafys  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η καμβαλα και η μαγεια ειναι απατες οι οποιαι ανοιγουν τρυπες στον ψυχικο αμυντικο μηχανισμο.

Η μεγαλητερη και ασφαλεστερη μαγεια ειναι η Αγάπη !

Συγνωμη εαν μια αντιθετη αποψη ειναι ενοχλητικη.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Yngwie
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
194 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/06/2006, 01:56:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Yngwie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η καμβαλα και η μαγεια ειναι απατες οι οποιαι ανοιγουν τρυπες στον ψυχικο αμυντικο μηχανισμο.

ΚΑ(μ)ΒΑΛΑ ΠΑΝ στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΚΑΒΑΛΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ

O Regardie, η Fortune και αλλοι μυημένοι αποκρυφιστές βεληνεκούς ήταν και επαγγελματίες ψυχοθεραπευτές με διπλώματα. Μην μπερδεύουμε την Μαγεία (τύπου Θεουργίας) με την ταχυδακτυλουργία (Copperfield) ή την μαγγανεία (Κα Κατίνα της Σμύρνης).

quote:
Η μεγαλητερη και ασφαλεστερη μαγεια ειναι η Αγάπη !

Θα ήταν κάποιος ηλίθιος εάν το αμφισβητούσε αυτό αλλά πρίν 50 χρόνια ο παππούς μου είχε 150 πρόβατα. Τα 50 ήταν δικά του και τα υπόλοιπα νοικιασμένα και τα έβοσκε. Θύμα μαγγανείας ο παππούς μου είδε τα πρόβατα του να πηγαίνουν αυτόβουλα απο ένα κάθε μέρα στο νεκροταφείο , να τρώει χώμα και να πεθαίνει. Το κάθε πρόβατο πέθαινε και ήταν μόνο απο τα 50 του παππού μου. Το είδαν το σκηνικό 20 άτομα που το περιέγραψαν και το θυμούνται όλοι οι συγγενείς.
Τα πρόβατα που πέθαιναν ήταν μόνο απο του παππού μου και όχι απο τα νοικιάρικα. Ηταν λογικό καθώς απο εχθρό ήταν δεμένα μόνο τα δικά του.

Το έργο ανέλαβε μία τυφλή γριά, ξακουστη για τις δυναμεις τότε και αφιλοκερδώς. Ανοιξε μία τρύπα στο χώμα και τα περασε , απο κάτω (τα υπόλοιπα που είχαν μείνει ζωντανά γύρω στα 7-8) αφού τα "διάβασε" καταλλήλως. Αυτό λοιπόν φίλε δεν λυνότανε με ΑΓΑΠΗ.

ΤΑ συμπεράσματα δικά σας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/06/2006, 11:00:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θεουργία... Και που ξέρετε βρε παιδιά ότι ο Θεός δεν τα καταφέρνει μόνος του και θέλει και λίγη χείρα ανθρώπινης βοήθειας για να ολοκληρώσει το σχέδιό του? Ε? ΟΕΟ??


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Gonzalez
Μέλος 1ης Βαθμίδας


97 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/06/2006, 16:42:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Gonzalez  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Θα ήταν κάποιος ηλίθιος εάν το αμφισβητούσε αυτό αλλά πρίν 50 χρόνια ο παππούς μου είχε 150 πρόβατα. Τα 50 ήταν δικά του και τα υπόλοιπα νοικιασμένα και τα έβοσκε. Θύμα μαγγανείας ο παππούς μου είδε τα πρόβατα του να πηγαίνουν αυτόβουλα απο ένα κάθε μέρα στο νεκροταφείο , να τρώει χώμα και να πεθαίνει. Το κάθε πρόβατο πέθαινε και ήταν μόνο απο τα 50 του παππού μου. Το είδαν το σκηνικό 20 άτομα που το περιέγραψαν και το θυμούνται όλοι οι συγγενείς.
Τα πρόβατα που πέθαιναν ήταν μόνο απο του παππού μου και όχι απο τα νοικιάρικα. Ηταν λογικό καθώς απο εχθρό ήταν δεμένα μόνο τα δικά του.

Το έργο ανέλαβε μία τυφλή γριά, ξακουστη για τις δυναμεις τότε και αφιλοκερδώς. Ανοιξε μία τρύπα στο χώμα και τα περασε , απο κάτω (τα υπόλοιπα που είχαν μείνει ζωντανά γύρω στα 7-8) αφού τα "διάβασε" καταλλήλως. Αυτό λοιπόν φίλε δεν λυνότανε με ΑΓΑΠΗ.

ΤΑ συμπεράσματα δικά σαςYngwie, exo akousei ki ego mia istoria idia, elege o papous mou oti enaw gitonas tou ixe probata kai kapia mera tsakothike me mia ginaika kai tou ipe ua sou pethanoun ola ta probata kai o gios sou kai ta dio eginan ego pantos skiazome me auta fobamai poli

Ότι γράφει δεν ξεγράφειΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

creta_farm
Νέο Μέλος


7 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/06/2006, 17:12:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους creta_farm  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
*"άνθρωπος στην νεότη του
κάνει μα δε λογιάζει,
σαν έρθει ο νους στην κεφαλή
όλα τα λογαριάζει..."

*παραδοσιακή μαντινάδα που εξεστόμησε ένα δαιμονισμένο πρόβατο στα κεραμειά χανίων πριν 50 χρόνια...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Yngwie
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
194 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/06/2006, 22:18:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Yngwie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Θεουργία... Και που ξέρετε βρε παιδιά ότι ο Θεός δεν τα καταφέρνει μόνος του και θέλει και λίγη χείρα ανθρώπινης βοήθειας για να ολοκληρώσει το σχέδιό του? Ε? ΟΕΟ??

Φίλη Avallon και με όλο το σεβασμό νομίζω ότι έχεις παρεξηγήσει την έννοια της Θεουργίας. Ας δούμε τον ορισμό της Βικιπαίδειας ο οποίος δυστυχώς υπήρχε μόνο στο Αγγλόφωνο site της. Θα προσπαθήσω να το μεταφράσω στην πορεία του Post.


Theurgy describes the practice of rituals, sometimes seen as magical in nature, performed with the intention of invoking the action of God (or other personified supernatural power), especially with the goal of uniting with the divine, achieving theosis, and perfecting oneself.

Μετάφραση : Η Θεουργία περιγράφει την πρακτική τυπικών, μερικές φορές ιδωμενα ως μαγικής φύσεως, τα οποία πραγματοποιούνται με τον σκοπό της επίκλησης της δράσεως του Θεού (ή άλλης προσοπωποιημένης υπερφυσικής δύναμης), ειδικά με στόχο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ, την επίτευξη της ΘΕΩΣΗΣ και την τελειοποίηση του εαυτού κάποιου ανθρώπου.

Οπως είναι γνωστό υπάρχουν δύο δρόμοι πρός το Θείο. Ο δρόμος του μυστικιστή (ο άνθρωπος που πέφτει στα πόδια και προσεύχεται και ενδέχεται να δεί και ολοζώντανο το θειο όραμα) και ο δρόμος του Αποκρυφιστή ο οποίος έχει να κάνει με τις δυνάμεις του ΝΟΥ και την βοήθεια του συνάνθρωπου σε λεπτότερα επίπεδα της ψυχής. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο βιβλίο της Dion Fortune.
Η εκπαίδευση και το έργο ενός Μυημένου (για μένα ίσως το καλύτερο αλφαβητάρι των Δυτικών μυστηρίων που γράφτηκε ποτέ).

Οσο για τον αγαπητό φίλο Creta farm ή αλλιώς riziti ζητώ συγνώμη για την μαντινάδα και εάν αυτή ήταν προκλητική, αλλά επειδή γνωρίζω ότι θέλει κάτι καλύτερο για τον τόπο του και το εύχομαι και γνωρίζω ότι πολεμάει για αυτό , όπως και αυτός παλεύει για κάτι καλύτερο υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που παλεύουν για κάτι καλύτερο ,ίσως με ανορθόδοξους ή απίστευτους κατ' άλλους τρόπους για μερικους ανθρώπους λόγω της άγνοιας που διακατέχονται αυτά τα θέματα στην υλιστική εποχή που ζούμε αλλά αυτό δεν περιορίζει επ ουδενί τη σημασία τους.
Ισως λοιπόν οι προσπάθειες σου καλέ μου φίλε για την προβολή του τόπου σου εκεί που του αξίζει να ευοδοθούν χάρι στον κάματο σου (και το ξαναεύχομαι διπλά) και εκεί π.χ ο γράφων να ήταν ανίκανος να κάνει το παραμικρό γιατί δεν θα είχε π.χ τις δικές σου ικανότητες.

Σε κάποια άλλη περίπτωση όμως ψυχικής επίθεσης, μαγγανείας απο κακόβουλο πρόσωπο και επιθέσεων σε λεπτότερα πεδία απο αυτά που βλέπει ο μέσος άνθρωπος ο γράφων να λειτουργούσε καλύτερα και να βοηθούσε αφιλοκερδώς κόσμο , γιατί εκεί θα ήταν το καλό του πεδίο έρευνας και εξέλιξης , καλώς ή κακώς αφού ο Θεός απο εκεί πάνω εχει φροντίσει για όλους και άλλος είναι γιατρός, άλλος δικηγόρος, άλλος οδοκαθαριστής κτλ κτλ ο κάθε ένας με το ρόλο του και εξίσου σημαντικός στο πόστο του.

Δεν απαιτώ απο κανέναν να καταλάβει , να αποδεχτεί ή να απορρίψει τα γραφόμενα μου. Απλά αυτό που θα ξαναπώ δυστυχώς είναι ότι είναι αν μη τι άλλο άσχημο να κρίνουμε καταστάσεις και πράγματα στα οποία δεν έχουμε βιωματική εμπειρία ή κολλήματα παντός είδους είτε αυτά είναι προσωπικά, είτε εμπάθειας, είτε θρησκευτικά ή άλλα.

Με αγάπη.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Don_Corleone
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/06/2006, 23:19:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Don_Corleone  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Yngwie, συνέχισε να ποστάρεις... Και σε αυτό το θέμα αλλά και στο Ποτηράκι έχεις γράψει ορισμένα εκπληκτικά πράγματα... Πραγματικά μας δίνεις τα φώτα σου σε θέματα δύσκολα και επικίνδυνα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2006, 10:30:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ειδικά με στόχο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ,

Μα αυτό είναι ο στόχος του Μυστικιστή! Ποιά η διαφορά με τον Θεουργό
Τώρα μπερδεύτηκα...
Μήπως θα μπορούσες να βρεις κάτι πιο αξιόπιστο από τη Wikipedia?


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
meteor
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
111 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2006, 22:30:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους meteor  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα.

Φίλε μου Yngwie, καλώς επανήρθες στον γραπτό λόγο.

Αν υποθέσουμε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, τότε σίγουρα βοηθάς σημαντικά κάποιους, μοιραζόμενος γνώσεις και εμπειρίες.

Γι αυτό αν το νιώθεις αυτό που κάνεις, συνέχισε να γράφεις.

Παρεπιπτόντως, σχετικά με κάτι που ανέφερες λίγο πιο πάνω,(η φίλη μου και οι φίλες της απομακρύνθηκαν τρομαγμένες), η φωτογραφία σου που μου είχες παραπέμψει τότε που αλληλογραφούσαμε, εξέπεμπε όντως κάτι (τρομακτικό).

Καλή συνέχεια
Να είσαι καλά

Νίκος

Τry HarderΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rizitiss
Απενεργοποιημένη Ταυτότητα


1 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2006, 04:23:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rizitiss  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ
_______________________________________________________
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2006
_______________________________________________________

Αγαπητέ Yngwie

Προσπάθησα να απαντήσω στο μήνυμα σου αλλά ο λογαριασμός creta farm δεν…. προφανώς έχει διαγραφεί ή κλειδωθεί.
Το γιατί δεν το γνωρίζω αλλά υποθέτω ότι δεν έχει σχέση με το παρόν topic ,αλλά μάλλον με ένα άλλο topic στο τυράχλαδο όπου το χιούμορ μου δεν έγινε κατανοητό ….

Επιθυμώ να ανοίξω ένα διάλογο μαζί σου αν φυσικά το επιθυμείς και εσύ ! σε περίπτωση που ξανακλειδωθεί λογαριασμός μου θα φτιάχνω καινούριο μέχρι να στερέψουμε από επιχειρήματα ή να βαρεθούμε να postάρουμε…

Μην νομίζεις ότι δεν διάβασα τα τόπικ σου ή ότι δεν γνωρίζω περί του αντικειμένου «ΣΟΛΟΜΩΝΙΚΗ», θα αδιαφορούσα και δεν θα postαρα καν αν δεν είχες εμβαθύνει τόσο…

Αν θες λοιπόν διάλογο , εγώ τον θέλω, δεν έχεις παρά να απαντήσεις στην ερώτηση που θα σου απευθύνω, μόλις απαντήσεις ο διάλογος θα έχει ξεκινήσει …
Χωρίς νόμους όρους και κανόνες! Χαλαρά μεν , ουσιαστικά δε…
Αν δεν απαντήσεις , πράγμα που είναι δικαίωμα σου, δεν θα ξαναποστάρω σε αυτό το topic.

Η ερώτηση, που μέσο αυτής επιχειρώ να ανοίξω τον ουσιαστικό διάλογο μαζί σου, είναι η εξής : σύμφωνα με τις δικές σου έρευνες , βιώματα , κτλ , υπήρξε ο Ιησούς Χριστός ; και αν υπήρξε τι ακριβώς ήταν ;


Ευχαριστώ.

Υγ.η μόνη μου επιθυμία , αν συμφωνείς και εσύ φυσικά, είναι η κάθε μας απάντηση να είναι τεκμηριωμένη. Δηλαδή τα συμπεράσματα μας να είναι είτε από πηγές γραπτού λόγου κτλ είτε ακόμα και από δικές μας εμπειρίες… «περίπνευμα» κτλ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 26 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2659912
Maintained by Digital Alchemy