ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Συναγωγή, Εκκλησία Όλων Των Εθνών
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Greek Scoan
Νέο Μέλος


1 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/01/2017, 13:23:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συναγωγή, Εκκλησία Όλων Των Εθνών - Θεσσαλονίκης
(Synagogue Church Of All Nations - Thessalonica)

Ο Προφήτης Τ.Μπ. Τζόσουα

Ο Τ.Μπ. Τζόσουα είναι ο Ηγέτης της Συναγωγής, Εκκλησίας Όλων Των Εθνών (SCOAN). Ο ιδρυτής της είναι ο Ιησούς Χριστός! Αυτός είναι μόνο ένας από αυτούς που έχει υποταχθεί ταπεινά στο θέλημα του Θεού (Ησαΐας 6:8).

Ο Τ.Μπ. Τζόσουα γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου, 1963 στον Νομό Οντό της Νιγηρίας. Το ταξίδι της ζωής του είναι μια ταπεινή ιστορία του πώς ο Θεός σήκωσε έναν νεαρό άνδρα από μια φτωχή οικογένεια για να ηγηθεί μια διεθνή διακονία που επρόκειτο να προσελκύσει χιλιάδες σε ολόκληρο τον κόσμο να γίνουν μάρτυρες της πραγματικότητας της δύναμης του Θεού σήμερα.

Εγκατέλειψε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην πρώτη του χρονιά για να εργαστεί σε ένα πτηνοτροφείο. Δίδασκε παιδιά μικρής ηλικίας ενώ παράλληλα παρακολουθούσε νυχτερινά μαθήματα. Καθάριζε τα πόδια περαστικών από την λάσπη στους δρόμους του Λάγος. Νήστεψε σαράντα ημέρες πριν λάβει το θείο κάλεσμα και ξεκίνησε την διακονία του με μόλις οκτώ μέλη. Η ζωή του Τ.Μπ. Τζόσουα είναι μια ιστορία ακλόνητης εστίασης και παράδειγμα της θαυμάσιας χάρης του Θεού. Σήμερα, είναι ένας μέντορας σε προέδρους εθνών και παράλληλα φίλος των χήρων και λιγότερο προνομιούχων. Είναι ένα πρότυπο για τη γενιά του και ταυτόχρονα ένας ταπεινός και εργατικός άνθρωπος που εργάζεται ακούραστα για την πρόοδο της βασιλείας του Θεού. Η ιστορία του είναι μία ενθάρρυνση ότι υπάρχει ελπίδα για τους αδύναμους.

Η SCOAN

Η φυσική δομή της SCOAN έχει περάσει από διάφορα στάδια. Κάθε στάδιο εξυπηρέτησε ένα σκοπό! Πριν βρεθούμε στην θέση που βρισκόμαστε σήμερα, η SCOAN έχει μετακινηθεί σε τρία διαφορετικά μέρη. Η οροφή της πρώτης εκκλησίας μετακινήθηκε από μια καταιγίδα, η δεύτερη εκκλησία παρασύρθηκε από μια πλημμύρα, ενώ η τρίτη εκκλησία κατέρρευσε εξαιτίας σοβαρών καιρικών συνθηκών. Μπορούμε να πούμε ότι όλα αυτά συνέβησαν χωρίς την γνώση του Θεού; Όχι. Σε κάθε κατάσταση, ο Θεός συνεχίζει να μιλάει. Σήμερα, η SCOAN είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που βρίσκεται στην καρδιά του Ικοτούν – Έγκμπε, στο Λάγος της Νιγηρίας.

ΙΣΤΟΡΙΑ, ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΔΡΟΜΟ

Υπάρχει ένα αόρατο χέρι στις υποθέσεις του κάθε ανθρώπου πίστης. Ο Θεός είναι το αόρατο χέρι που κινείται σε κάθε κατάσταση. Σαν Χριστιανός, σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκεσαι, βρες χρόνο να συλλογιστείς. Εννοώ, προβληματίσου σχετικά με την ίδια τη ζωή και θα ανακαλύψεις ότι τίποτα δεν συμβαίνει για το τίποτα και τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Η Συναγωγή, Εκκλησία Όλων των Εθνών δεν δημιουργήθηκε τυχαία· ήταν όπως θα έπρεπε να είναι, από Θεία βούληση. Από την αρχή, ο Παντοδύναμος Θεός ήταν ο οδηγός πίσω από το Θείο προορισμό μας και η έμπνευση πίσω από όλη την δημιουργία.

Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να αναγνωρίσουμε το πώς ο Θεός έχει παρέμβει στις υποθέσεις μας σε όλο το μακρύ δρόμο. Αν ο Θεός δεν είχε υπερνικήσει για εμάς, δεν θα υπήρχε λόγος να διηγηθούμε αυτή την ιστορία…

ΚΑΘΕ ΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΙΚΡΟ

Ο Θεός έχει ορίσει χρόνο και καιρό για κάθε τι: καιρός να γεννηθείς, καιρός να αναπτυχθείς, καιρός να αντιμετωπίσεις διωγμό, καιρός να υπερνικήσεις και καιρός να γευθείς τους καρπούς της νίκης.

Αν κοιτάξεις τη ζωή, θα δεις ότι κάθε τι μεγάλο ξεκινάει μικρό. Ένας τεράστιος καθεδρικός ναός, αρχίζει με ένα τούβλο. Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων αρχίζει με ένα μόνο βήμα. Ήσουν κάποτε ένα μικρό έμβρυο μέσα στη μήτρα της μητέρας σου, αλλά σήμερα, δες πόσο έχεις μεγαλώσει.

Λουκάς 13:18 – 19 – Και έλεγε: Με τι είναι όμοια η βασιλεία του Θεού; Και με τι να την παρομοιάσω; Είναι όμοια με έναν κόκκο σιναπιού, τον οποίο, καθώς ένας άνθρωπος τον πήρε, τον έρριξε στον κήπο του· και αυξήθηκε, και έγινε μεγάλο δεντρο, και τα πουλιά του ουρανού έκαναν φωλιές στα κλαδιά του.”

Η Πρώτη Εκκλησία

Ένα Χριστιανικό σπίτι δεν χτίζεται τυχαία. χτίζεται μέσω συνειδητής προσπάθειας και γνήσιας προθυμίας. Έτσι επίσης, Η Συναγωγή, Εκκλησία Όλων Των Εθνών που βλέπεις σήμερα δεν συνέβη έτσι απλά, χτίστηκε.
Πολλά χρόνια πριν, μια μικρή όμαδα από οκτώ μέλη ενώθηκαν για να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συνάθροιση σε ένα ταπεινό καταφύγιο, σε μία άθλια, ελώδη ζούγκλα, στο Αγκόντο-Έγκμπε, στο Λάγος της Νιγηρίας. Κάθε τι που ο Θεός δημιούργησε, το έχει δημιουργήσει με ένα συγκεκριμένο και καθορισμένο σκοπό. Ο σκοπός και η αποστολή της εκκλησίας ήταν απλός και σαφής· να αναζητήσει και να σώσει το χαμένο (Λουκάς 19:10).

Καθώς περνούσε ο καιρός, έγινε ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι ο Τ.Β. Τζόσουα δεν ήταν απλά ένας συνηθισμένος ποιμένας, που κήρυττε «συνηθισμένες» λέξεις και έκανε «συνηθισμένα πράγματα». Από την αρχή, εκείνος πίστευε ότι το να υπηρετείς τον Θεό δεν είναι να κάνεις αυτό που κάνουν οι πολλοί, αλλά να κάνεις αυτό που κάνουν οι καλύτεροι.

«Όλοι έχουν ένα κάλεσμα. Αν ακολουθήσεις την κατεύθυνση του καλέσματός σου, θα εκπλαγείς με τον εαυτό σου· θα κάνεις διαφορά στον κόσμο σου».

Η δεύτερη εκκλησία

Θαυματουργά γεγονότα άρχισαν να λαμβάνουν χώρα. Οι κουτσοί άρχισαν να περπατούν, οι καρκινοπαθείς χωρίς ελπίδα βγήκαν από την απελπισία, απεγνωσμένες καταστάσεις άλλαξαν και έγιναν ζωή, χαρά και ειρήνη. Βλέποντας την ασυνήθιστη δύναμη του Θεού στη ζωή αυτού του ανθρώπου, δεν μπορεί κανείς παρά να ρωτήσει: «Μπορεί αυτό να είναι αλήθεια στις μέρες μας; Μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει τέτοια έργα; Εξακολουθεί η Αγία Γραφή να είναι ισχύει για μας σήμερα;»
Το Χρίσμα δεν λειτουργεί με μεθόδους, σχέδια, ή μηχανισμούς. Λειτουργεί μέσω κατάλληλων ανθρώπων. Ο Προφήτης Τ.Β. Τζόσουα απλά χρησιμοποιεί τη δύναμη που έχει δοθεί σε όλους τους πιστούς (Λουκάς 10:19).” Ο Ιησούς εκφράζει την απογοήτευσή του ότι οι άνθρωποι δεν έχουν την απαραίτητη πίστη για να απελευθερώσουν τη δύναμη που τους έχει δοθεί. Ο Θεός δεν έχει χέρια, αλλά τα χέρια μας για να κάνει το έργο Του.

Από την πρώτη μέρα, το επίκεντρο της SCOAN δεν ήταν στην θεραπεία, αλλά στον Θεραπευτή, του οποίου το όνομα είναι Ιησούς Χριστός. Όπως λέει ο Τ.Β. Τζόσουα πάντα: «Δεν είμαι εδώ για να σας συστήσω στην θεραπεία, αλλά στον Θεραπευτή»..” Ο μόνος γνήσιος λόγος για να λάβεις από το Θεό, είναι η Σωτηρία της ψυχής (Ματθαίος 6:33)..

Εκείνος λέει: «Δεν είμαι ο θεραπευτής. Γνωρίζω τον Θεραπευτή. Το όνομά του είναι Ιησούς Χριστός. Δεν είναι το έργο μου αλλά η πίστη μου στο τελειωμένο έργο Του. Είναι δύναμη του Θεού που φανερώνεται στην αδυναμία μου» (Β’ Κορινθίους 12:7-10)..


Εκκλησία Όλων των Εθνών;


Ο Θεός είχε φυτέψει έναν οραματισμό στην καρδιά του Τ.Β. Τζόσουα. Κάποιοι θα σκέφτονταν ότι είναι παράξενο για μια εκκλησία με λίγα μέλη σε μία ταπεινή περιοχή του Λάγος της Νιγηρίας να ονομαστεί προφητικά, Εκκλησία Όλων Των Εθνών, μόνο και μόνο για τον οραματισμό στη ζωή του Τ.Β. Τζόσουα. Το όνομα που δόθηκε στην εκκλησία είναι η μαρτυρία για την προφητική διορατικότητα που έχει δοθεί στον Προφήτη Τ.Β. Τζόσουα, για την ηρεμία του και την αποφασιστική αφοσίωσή του σε αυτό τον οραματισμό.

«Το μέλλον σου πρέπει να έρθει μέσα σου πριν μπορέσεις να προχωρήσεις μέσα στο μέλλον σου».

Αυτό το όνειρο έγινε γνωστό μόνο σ ‘αυτόν. Κανείς δεν πίστευε το όνειρό του, ούτε και το καταλάβαινε. Ο οραματισμός του ήταν η κατεύθυνσή του. Επέτρεψε στο όνειρό του να είναι η καλύτερη επιρροή του παρά τις γνώμες, τις συμβουλές και τις κριτικές των ανθρώπων γύρω του.

«Αν το μυαλό σου συμφωνεί στη σχέση σου με τον Θεό, όποιες κι αν είναι οι περιστάσεις σου, αυτό που βλέπεις, αυτό που οι άνθρωποι λένε ή κάνουν σχετικά με αυτήν τη σχέση δεν μπορεί να την επηρεάσουν».

Ο Προφήτης Τ.Β. Τζόσουα ήξερε ότι το να υπηρετείς τον Κύριο είναι κάτι που πρέπει να κάνεις με την καρδιά σου και εφόσον η καρδιά σου είναι αφοσιωμένη στην υπηρεσία του Κυρίου, θα σου ζητάει να κάνεις πάντα κάτι ασυνήθιστο, διαφορετικό και σπάνιο. Για να έχεις ό,τι δεν είχες ποτέ πριν, θα πρέπει να κάνεις ό,τι δεν έχεις κάνει ποτέ πριν (Ματθαίος 14:28-31).

ΣΥΝΑΓΩΓΗ;

Κάποιοι μπορεί να αναρωτιούνται, γιατί «Συναγωγή»; Η Γραφή λέει ότι ο Ιησούς μπήκε στην Συναγωγή και έδιωξε όλα αυτά που δεν ήταν από Εκείνον, όλα εκείνα τα πράγματα που Εκείνος δεν είχε φυτέψει. Όπως ήταν, έτσι και είναι. Όπως ο Ιησούς εργάστηκε στη Συναγωγή των παλαιών, εξακολουθεί να εργάζεται στη Συναγωγή σήμερα. Ο Υιός του Θεού θεράπευε και ακόμα θεραπεύει κάθε είδους ασθένειας και αρρώστιας. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι απλά μια επέκταση αυτού που συνέβη τότε.

Προχώρα Μπροστά Όπως Ο Ιησούς Χριστός

Με την οδηγία του Αγίου Πνεύματος, Η Συναγωγή, Εκκλησία Όλων Των Εθνών μεταφέρθηκε σε μια μεγάλη έκταση γης στο Ικοτούν – Έγκμπε, στα περίχωρα του Λάγος. Χιλιάδες ανθρώπων άρχισαν να συρρέουν στις συναθροίσεις καθώς άκουσαν για τα θαυμαστά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα εκεί (Ματθαίος 4:23-24).

Αν ο δρόμος είναι ομαλός, το ταξίδι ήρεμο και όλα πάνε καλά για σένα, να είσαι προσεκτικός. Η Γραφή λέει στενός και δύσκολος είναι ο δρόμος που οδηγεί στη ζωή. Δηλαδή, οτιδήποτε κοντά στον Ιησού δέχεται επίθεση. Εάν ο σατανάς γνωρίζει ότι δεν ενοχλείς το βασίλειό του, δεν θα μπει στον κόπο να σου επιτεθεί. Αυτά που συμβαίνουν στην Συναγωγή προσέλκυσαν την προσοχή του σατανά και των πρακτόρων του. Πράκτορες του σατανά στάλθηκαν να σβήσουν το φως στη ζωή του Προφήτη Τ.Β. Τζόσουα, αλλά η αποστολή τους απέτυχε. Ο Σατανάς είναι ανίσχυρος μπροστά στην πανοπλία και την δύναμη του Θεού. Ήρθαν μαζικά επιδιώκοντας να καταστρέψουν αλλά αντί αυτού παραδόθηκαν στη δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Αυτό έγινε απλά επειδή ο Προφήτης Τ.Β. Τζόσουα γνώριζε ότι η μάχη είχε ήδη κερδιθεί.

«Ό,τι είμαι σήμερα είναι ένα προϊόν της πεποίθησης ότι η νίκη μέσω του Ιησού Χριστού είναι πράγματι νίκη. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία».

Ησαΐας 2:3 «…και πολλοί λαοί, θα πάνε, και θα πουν: Ελάτε, και ας ανέβουμε στο βουνό του Κυρίου, στον οίκο του Θεού του Ιακώβ και θα μας διδάξει τους δρόμους του, και θα περπατήσουμε στα μονοπάτια του. Επειδή από τη Σιών θα βγεί νόμος, και λόγος Κυρίου από την Ιερουσαλήμ.»

Καθώς τα νέα εξαπλώθηκαν, οι άνθρωποι από κάθε χρώμα, πολιτισμό και θρήσκευμα άρχισαν να έρχονται στη Συναγωγή, Εκκλησία Όλων Των Εθνών για να γίνουν μάρτυρες της δύναμης του Θεού. Αμέτρητες ομολογίες συνεχίσαν σαν πλημμύρα καθώς κάθε είδους ασθένειας και αρρώστιας υποκλίθηκε και παραδόθηκε στην αναμφισβήτητη εξουσία του ονόματος του Ιησού Χριστού. Δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλλουμε την επάρκειά του. Η θεραπεία Του, η ευλογία και η απελευθέρωση είναι απεριόριστες!(Εβραίους 13:8).

Οδηγία Εν Δικαιοσύνη

Τότε ήταν που ένα άλλο ισχυρό έργο ξεκίνησε στην SCOAN. Ο Παντοδύναμος Θεός ανέθεσε στον Προφήτη Τ.Β. Τζόσουα να χτίσει ένα καθεδρικό ναό που θα αντανακλά τη δόξα και το μεγαλείο Του.

Ακριβώς όπως ο Βασιλιάς Δαβίδ έλαβε οδηγίες να χτίσει το ναό και ο Μωυσής έλαβε οδηγία να χτίσει τη Σκηνή του Μαρτυρίου, ο ίδιος Θεός, ο οποίος δεν αλλάζει, ήταν η έμπνευση πίσω από την κατασκευή της SCOAN που βλέπετε σήμερα. Όταν ακολουθείς τον Ιησού εν δικαιοσύνη, τα αδύνατα θα γίνουν δυνατά για σένα.

Μόνο ένας αρχιτέκτονας ήταν εμπλέκομενος στο σχεδιασμό του καθεδρικού ναού· το Άγιο Πνεύμα. Όταν το Άγιο Πνεύμα μιλάει, πρέπει να υπακούμε, επειδή οι αλλαγές αρχίζουν.

Νέα SCOAN Υπό Κατασκευή

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ένας χώρος χωρίς τοίχους και στέγη μετατράπηκε σε ένα τεράστιο καθεδρικό ναό. Σκληροί πάγκοι αντικαταστάθηκαν με άνετες καρέκλες. Φτωχός φωτισμός αντικαταστάθηκε με μοντέρνο φωτισμό. Οι ανεμιστήρες αντικαταστάθηκαν με κλιματισμό. Οι μεγάλες αλλαγές που έλαβαν χώρα σε τόσο περιορισμένο χρονικό διάστημα έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης. Το θέλημα του Θεού, δεν θα σε οδηγήσει ποτέ εκεί που η χάρη του Θεού δεν είναι επαρκής να σε καλύψει. Δόξα τω Θεώ!

Ο καθένας έχει λάβει κάτι από τον Θεό που είναι ικανό να φυτευτεί. Μέλη θυσίασαν πρόθυμα το χρόνο τους, τη δύναμη και τα χρήματά τους για να χτίσουν την εκκλησία τους. Όλοι έπαιξαν το δικό τους ρόλο και χρησιμοποίησαν τα χαρίσματα που τους είχε δώσει ο Θεός για να συμβάλλουν στην επιτυχία του κτιρίου.

Μόνο ένας περίπατος μέσα στην εκκλησία βοηθάει στο να καλλιεργηθεί μια ατμόσφαιρα πίστης και μια συνείδηση της παρουσίας του Χριστού. Σε όλα τα παράθυρα, στους εξώστες και το πάτωμα, υπάρχουν εδάφια από την Γραφή και λόγια ενθάρρυνσης και έμπνευσης για να αυξήσουν την πίστη σας. Στην οροφή επίσης εμφανίζονται πολλές φωτογραφίες που απεικονίζουν τα πάθη του Χριστού και των αποστόλων, δημιουργώντας την ευκαιρία για συλλογισμό και αυτοεξέταση.

«Ο Θεός είναι στον Οίκο Του, μέσω του Λόγου Του, διαμέσου του Πνεύματός Του».

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αν και η φυσική δομή της εκκλησίας έχει αλλάξει, ο οραματισμός παραμένει ο ίδιος. Εκατομμύρια συνεχίζουν να λαμβάνουν την γνώση της σωτήριας Χάρης, και να βλέπουν την αναμφισβήτητη απόδειξη ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο ίδιος χθες, σήμερα και στους αιώνες.
Ο Θεός συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον Προφήτη Τ.Β. Τζόσουα ως μέσο θεραπείας, προφητείας, λύτρωσης, ευλογίας και σωτηρίας. Θεραπείες από HIV/AIDS+, καρκίνο, παράλυση, καθώς και πολλές άλλες ασθένειες και αρρώστιες λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα, αποδεικνύοντας ότι ο Ιησούς είναι Αυτός που λέει οτι είναι, Έχει αυτό που λέει ότι έχει και μπορεί να κάνει αυτό που λέει ότι μπορεί να κάνει. Κάθε Κυριακή, οι συναθροίσεις μας μεταδίδονται ζωντανά σε εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο μέσω του Emmanuel TV, και ο καθεδρικός ναός είναι πάντα γεμάτος από πιστούς από όλη τη Νιγηρία και τον κόσμο.

«Εκκλησία Όλων Των Εθνών»: αυτό που ήταν ένας ευσεβής πόθος για κάποιους, έγινε μια ορατή πραγματικότητα σήμερα. Η Συναγωγή, Εκκλησία Όλων Των Εθνών εξαπλώνεται τώρα σε όλη την γη. Σήμερα, έχουμε θυγατρικές εκκλησίες στη Νότια Αφρική, στην Αγγλία, την Ελλάδα και την Γκάνα. Αυτό το όνομα δεν δόθηκε για το τίποτα. Ο Θεός είχε ένα σχέδιο και ένα σκοπό. Το αόρατο χέρι του Θεού εργάζεται, και γνωρίζουμε ότι αυτό το ανώτερο χέρι μας οδηγεί σε κάτι ανώτερο.

«Αν ο Θεός σου δώσει έναν οραματισμό και είναι αντίθετος με τους ανθρώπους, μην περιορίσεις τον οραματισμό σου. Μείνε σταθερός στην πίστη σου στον Ιησού Χριστό».

Εκεί που ο Θεός οδηγεί, προμηθεύει. Εκεί που προμηθεύει, προστατεύει. Ένα εκατομμύριο ευχαριστώ δεν είναι αρκετά για όλα όσα Έχει κάνει!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

«Ο αγώνας δεν είναι για εκείνον που τον αρχίζει αλλά για εκείνον που τερματίζει».

Το ταξίδι συνεχίζεται. Δεν πρόκειται για τον αγγελιοφόρο, αλλά για το αναλλοίωτο μήνυμα. Δεν είναι για τα θαύματα, αλλά για τον Θαυματουργό. Δεν είναι για τον άνθρωπο, αλλά για τον Δημιουργό. Το όνομά του είναι Ιησούς Χριστός. Το αιώνιο μήνυμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού θα διαρκέσει για πάντα, ακόμη και στις αβεβαιότητες της ζωής. Γι’ αυτό έχουμε γεννηθεί, γι’ αυτό ζούμε και γι’ αυτό θα πεθάνουμε.
Όπου κι αν μας οδηγήσει ο δρόμος, ο οραματισμός που γέννησε αυτή την διακονία πριν από πολλά χρόνια είναι ο ίδιος οραματισμός που μας ξυπνάει το πρωί, μας στέλνει για ύπνο το βράδυ και μας προετοιμάζει για το ταξίδι αύριο. Και ποιος είναι αυτός ο οραματισμός; Ένας δρόμος· ένα έργο. Ο δρόμος είναι ο Ιησούς Χριστός· το έργο είναι να μιλάμε για Εκείνον στους άλλους.

Η ζωή είναι ένας πόλεμος. Σε έναν πόλεμο, υπάρχουν πολλές μάχες για να κερδιθούν. Κάθε φορά που ο Θεός σε βοηθάει να κερδίσεις μια μάχη, είναι σωστό να λες, «Σε ευχαριστώ, Κύριε» και να Τον δοξάζεις. Είναι ένας τρόπος να Τον ενθαρρύνεις να συνεχίσει να σε βγάζει νικητή σε μελλοντικές μάχες, επειδή υπάρχουν πολλές μάχες στο μέλλον.

Δευτερονόμιο 1:30-31 – «ο Κύριος ο Θεός σας, που προπορεύεται μπροστά σας, αυτός θα πολεμήσει για σας, σύμφωνα με όλα όσα έκανε προς υπεράσπισή μας στην Αίγυπτο μπροστά στα μάτια σας· και στην έρημο, όπου είδες με ποιόν τρόπο ο Κύριος ο Θεός σου σε κράτησε, όπως ένας πατέρας κρατάει τον γιο του, σε ολόκληρο τον δρόμο που περπατήσατε μέχρις ότου ήρθατε σε τούτο τον τόπο».

Ο Θεός μας κράτησε σε όλο το μακρύ δρόμο. Αυτή η ιστορία δεν έχει σκοπό να μας προβάλλει, αλλά είναι ένας τρόπος να δοξάσουμε τον Θεό και να πούμε, «Σ’ ευχαριστούμε Ιησού Χριστέ».

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Ο Ιησούς Χριστός είναι κατακτητής ψυχών. Γι’ αυτό ήρθε, έζησε, πέθανε και αναστήθηκε. Ήρθε να αποκαταστήσει τη σχέση και την κοινωνία μεταξύ Θεού και ανθρώπου. Όσον αφορά την ανθρώπινη φύση Του, ο Ιησούς Χριστός ήταν απόγονος του Δαβίδ. Όσον αφορά την θεία φύση Του, φανερώθηκε με μεγάλη δύναμη ως Υιός του Θεού με την ανάστασή Του από τους νεκρούς την τρίτη ημέρα. Τώρα κάθεται στα δεξιά του θρόνου του Θεού (Εβραίους 12:2, Ρωμαίους 1:2-4). Πειράστηκε κατά πάντα ακριβώς όπως εμείς, αλλά ήταν αναμάρτητος. Ο Ιησούς Χριστός μας αγαπάει, πέθανε για μας, βασιλεύει με εξουσία για μας και εξακολουθεί να προσεύχεται για μας.

Άγιοι άνθρωποι του Θεού, οδηγούμενοι από το Άγιο Πνεύμα, μίλησαν το μήνυμα που ήρθε από τον Θεό. Η Αγία Γραφή είναι πολύ παραπάνω από παλαιά γεγονότα και αρχαία σοφία. Είναι το μήνυμα της χάρης και της αλήθειας του Θεού σε μας σήμερα (Β’ Τιμοθέου 3:16, Β’ Πέτρου 1:21).
Η αμαρτία οδηγεί σε αιώνιο θάνατο και καταστροφή, αλλά ο Λόγος του Θεού οδηγεί στη ζωή. Εάν ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριος και Σωτήρας μας, ένα νέο σώμα, μια νέα ψυχή και ένα νέο πνεύμα μας περιμένουν μία μέρα. Το Πνεύμα του Θεού ενώνεται με το πνεύμα μας για να δώσει μαρτυρία ότι είμαστε παιδιά του Θεού (Ρωμαίους 8:16).
Η σωτηρία είναι να ελευθερωθούμε από την αμαρτία και τις συνέπειές της και λαμβάνεται με πίστη στην καθαρτήρια δύναμη του αίματος του Ιησού Χριστού. Κάθε άνθρωπος πρέπει να δεχτεί τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό Κύριο και Σωτήρα του, διαφορετικά ο θάνατος του Ιησού δεν θα τον σώσει.

Ο Λόγος του Θεού ανανεώνει το νου μας, ενώ το Πνεύμα του Θεού ανανεώνει τη δύναμή μας. Για να αναγεννηθούμε, δεν πρέπει να έχουμε μόνο το Λόγο του Θεού, αλλά και το Πνεύμα Του, μαζί με μετάνοια και πίστη στις καρδιές μας.

Η Θεία θεραπεία είναι η υπερφυσική δύναμη του Θεού που φέρνει υγεία στο ανθρώπινο σώμα. Λαμβάνεται με πίστη στο τελειωμένο έργο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Όλη η τιμωρία που ο Ιησούς Χριστός έλαβε πριν και κατά τη διάρκεια της σταύρωσής Του ήταν για τη θεραπεία μας· πνεύμα, ψυχή και σώμα. Διαμέσου των πληγών Του, γιατρευτήκαμε. Η Θεία θεραπεία ήταν ανάμεσα στις ευλογίες που εξαγόρασε ο Ιησούς Χριστός για μας στο Γολγοθά.

Βάπτισμα στο νερό και βάπτισμα στο Άγιο Πνεύμα. Πιστεύουμε επίσης στην γλωσσολαλιά καθώς το Πνεύμα του Θεού μας δίνει να μιλάμε (Πράξεις 2:4). Όλοι όσοι εισέρχονται στο σώμα του Χριστού, είναι επειδή είναι βαπτισμένοι στο Άγιο Πνεύμα (Α’ Κορινθίους 12:13, Ρωμαίους 8:9). Όταν βαπτίζεσαι στο Άγιο Πνεύμα, η δύναμη του Θεού θα έρθει πάνω σου, όπως έπεσε επάνω τους πρώτους μαθητές την ημέρα της Πεντηκοστής (Πράξεις 2:1-4). Όταν η δύναμη του Θεού έρθει επάνω σου, το Άγιο Πνεύμα θα επηρεάσει οτιδήποτε έχει να κάνει με σένα. Το Άγιο Πνεύμα παράγει ποτάμια ζωής, χαράς, αγάπης, ειρήνης και δύναμης που ρέουν από το πνεύμα σου για τις ανάγκες των άλλων (Ιωάννης 7:37-38).
Το Δείπνο του Κυρίου, όπως γιορτάστηκε από τον Ιησού Χριστό και τους μαθητές Του στο Κατά Ματθαίον 26:26-28, «Και ενώ έτρωγαν, παίρνοντας ο Ιησούς τον άρτο, και αφού τον ευλόγησε, έκοψε, και έδινε στους μαθητές, και είπε: Λάβετε, φάγετε· τούτο είναι το σώμα μου. Και παίρνοντας το ποτήρι, και αφού ευχαρίστησε, έδωσε σ’ αυτούς, λέγοντας: Πιείτε απ’ αυτό όλοι· επειδή, τούτο είναι το αίμα μου, αυτό της καινούργιας διαθήκης, που χύνεται χάρη πολλών για άφεση αμαρτιών». Καθώς οι μαθητές έλαβαν οδηγία από τον Ιησού Χριστό να συμμετάσχουν στο Δείπνο του Κυρίου, μετέχουμε κι εμείς στο Δείπνο του Κυρίου (Β’ Πέτρου 1:4), σύμφωνα με την οδηγία του Αγίου Πνεύματος (Α’ Κορινθίους 2:10, 11:26-31).

Ο Ιησούς Χριστός θα έρθει και πάλι, όπως ακριβώς αναλήφθηκε (Πράξεις 1:11, Α’ Θεσσαλονικείς 4:16-17).

Δείτε οπωσδήποτε μερικά από τα ελληνικά βίντεο απελευθέρωσης και Εξορκισμών της Εκκλησίας μας:

1) https://www.youtube.com/watch?v=f9-iqzcknFE
2) https://www.youtube.com/watch?v=D1nGT_P3AH4
3) https://www.youtube.com/watch?v=5d00AyPQmFs
4) https://www.youtube.com/watch?v=vz9mnGAlONU
5) https://www.youtube.com/watch?v=mjc3PV4gcqY

Για να ακούσετε κι εσείς το λόγο του θεού, ορίστε οι παρακάτω πληροφορίες μας!!!

Ιστοσελίδα: www.scoanthessalonica.org/
E-Mail Επικοινωνίας: scoanthessalonica@gmail.com
Διεύθυνση της Εκκλησίας: Ανδρέου Γεωργίου 13, Περιοχή Φίξ, Θεσσαλονίκη. Τ.Κ. 54627

Edited by - Greek Scoan on 26/01/2017 13:24:30

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2017, 12:09:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Greek Scoan
Για να ακούσετε κι εσείς το λόγο του θεού, ορίστε οι παρακάτω πληροφορίες μας!!!

Ιστοσελίδα: www.scoanthessalonica.org/
E-Mail Επικοινωνίας: scoanthessalonica@gmail.com
Διεύθυνση της Εκκλησίας: Ανδρέου Γεωργίου 13, Περιοχή Φίξ, Θεσσαλονίκη. Τ.Κ. 54627Φῶς ζητᾶνε τὰ χαϊβάνια
κι᾿ οἱ ραγιάδες ἀπ᾿ τὰ οὐράνια,
μὰ θεοὶ κι᾿ ὀξαποδῶ
κεῖ δὲν εἶναι παρὰ δῶ.
Κώστας Βάρναλης "Η Μπαλάντα του κυρ Μέντιου"

Αυτό που χρειαζόμαστε σαν λαός φίλτατε Greek Scoan, δεν είναι οι θρησκείες, οι σέχτες, τα θαύματα τους, και η εξ ουρανού βοήθεια από θεούς και δαίμονες, αλλά η σωστή παιδεία και η αυτογνωσία. Άσε λοιπόν κατά μέρος τις πάσης φύσεως Συναγωγές και φρόντισε να μελετήσης την αρχαία ελληνική γραμματεία. Όση δηλαδή διασώθηκε από το μένος του χριστιανισμού. Θα ωφεληθής πολύ περισσότερο.


*

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2017, 14:33:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγω προτείνω να φροντίσουν να μάθουν πρώτα την νέα Ελληνική γραμματεία όπως και την σύγχρονη διεθνή, με προτίμηση την Ευρωπαϊκή, από τον διαφωτισμό και μετά. Εκεί θα ανακαλύψουν πως συνεχιστές των απόψεων των αρχαίων Ελλήνων, ενός πολιτισμού που άνθισε πριν από 25 αιώνες, δεν είναι οι σημερινοί Ελληνες, αλλά οι ... Φράγκοι, οι Νορμανδοί, οι Σάξονες και οι υπόλοιποι βάρβαροι (που βρίσκονταν τότε "στα δέντρα"). Οι σημερινοί νεοελληνες είναι πολιτισμικά οι απόγονοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ίσως να μην έπρεπε να διαχωριστούν τελικά. Οσο για το τσίρκο της παραπάνω σέκτας, θα υπενθυμίσω στο παραπάνω PR ότι δεν ήμαστε στο Αμέρικα...

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

markos.giann
Νέο Μέλος


37 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2017, 15:58:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


Edited by - markos.giann on 04/02/2017 16:03:30Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1557617
Maintained by Digital Alchemy