ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Εξωγηινοι στην Αρχαια και Συγχρονη ιστορια
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2017, 16:28:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μέντιουμ πρώην συνεργάτης της CIA: Οι εξωγήινοι έρχονται στη Γη για ανεφοδιασμό

Α ρε και τι έχουμε να τραβήξουμε οι ταλαίπωροι... θα μας πάρουν για δείγματα...

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3627 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/05/2017, 13:23:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τουλάχιστον ο Αιθεροβαμον, αγόρασε αλεξίπτωτο για καλό και για κακό!!!

Σπατάλησα τις πενιχρές οικονομίες μου, γιατί μου είχες τάξει σημεία και τέρατα για το '16...
Άνθρακες...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/05/2017, 15:31:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πιθανότητες Αιθηρ, πιθανότητες!

Αν πέσουμε έξω δεν χάλασε ο κόσμος.

Μην πέσουμε μέσα να φοβάσαι. Απλά καθυστερεί το μοιραίο. Το ότι θα γίνει είναι σίγουρο. Είτε από διαστημική δραστηριότητα, είτε από γήϊνη.

Καλά έκανες που πήρες το αλεξίπτωτο.

Θα δεις τον Heretic να σε προσπερνάει βολίδα προς τα κάτω!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/05/2017, 19:23:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
https://www.youtube.com/watch?v=lrBZeWjGjl8

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/05/2017, 13:01:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Θέλουμε πολύ να πιστέψουμε στο αλλόκοτο και παραφυσικό, πάρα μα πάρα πολύ, και γι'αυτό όλα τα 'ανεξήγητα' του κόσμου τα αποδίδουμε σε αιτίες μυστικές και απόκοσμες, φαντάσματα, μάγισσες, εξωγήινους...το κακό όμως έτσι είναι ότι οι φαντασίες του κάθε τυχοδιώκτη και κερδοσκόπου συγγραφέα κάνουν τους σοβαρούς μελετητές να δυσπιστούν απέναντι στα πάντα! Όπως έλεγε κι ο μακαρίτης ο Έκο, το ότι οι περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας είναι της πλάκας αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στον κόσμο μας 'συνωμοσίες'! Φυσικά και υπάρχουν, αλλά άντε να τις καταλάβεις και πόσο μάλλον να τις αποδείξεις!


Εν προκειμένω, στα περισσότερα παραπάνω συμφωνώ με τον Heretic, όσο αξιοθαύμαστες κι αν είναι οι πυραμίδες, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται το επίτευγμα για τα δεδομένα της εποχής, κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν συγκεκριμένες λογικές εξηγήσεις τις οποίες όμως δεν είμαστε σε θέση ακόμα να καταλάβουμε πλήρως (μάς χωρίζουν χιλιάδες χρόνια και συνεπώς μάς λείπουν πολλές πληροφορίες).


Από την άλλη όμως θα δώσω ένα αντι-παράδειγμα (που βρήκα μόλις τώρα) για να δείξω στον Heretic ότι και οι 'σκεπτικιστές' πολλές φορές σφάλλουν προβάλλοντας τις δικές τους απολυτότητες.


Γνωρίζουμε πολύ καλά τις αναλυτικές περιγραφές του Πλάτωνα περί της χαμένης Ατλαντίδας, πολιτισμός που περιγράφεται προηγμένος τόσο τεχνολογικά όσο και πνευματικά. Οι περισσότεροι σοβαροί μελετητές ανέκαθεν απέρριπταν την ιστορικότητα των περιγραφών ως μυθεύματα του 'ποιητή' Πλάτωνα (και δεν αποκλείεται να έχουν δίκιο). Έλα όμως που πάνω στη φούρια τους να απαξιώσουν τον Πλάτωνα διαρκώς παρέπεμπαν στον Αριστοτέλη ο οποίος είχε γράψει το περίφημο 'εκείνος που επινόησε την Ατλαντίδα την κατέστρεψε κιόλας', εννοώντας προφανώς ότι επρόκειτο για μύθο.

Καταλήγουν λοιπόν οι σκεπτικιστές ότι από τη στιγμή που ο ίδιος ο μαθητής του Πλάτωνα δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά άρα είναι προφανές ότι η ιστορία δεν είναι αληθινή. Και το χωρίο αυτό του Αριστοτέλη μάλιστα έχει κάνει το γύρο της διεθνούς βιβλιογραφίας, αναπαράγεται διαρκώς από ερευνητές και μιλάμε τώρα για κορυφαίες δημοσιεύσεις και εκδόσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο...

με μία μικρή όμως διαφορά...ο Αριστοτέλης ουδέποτε έγραψε κάτι τέτοιο!!! πρόκειται για μία αναφορά στον Αριστοτέλη από τρίτο χέρι που ξεκίνησε από κάποιον και έκτοτε αναπαράγεται από πολλούς χωρίς ουδείς να παραθέτει το αυθεντικό χωρίο το οποίο φυσικά δεν υπάρχει (ο πρώτος που το παρατήρησε ήταν ο Dombrowski, 1981, Atlantis and Plato's Philosophy." Apeiron 15 (1981): 117-28). Η πλάκα εντωμεταξύ είναι ότι το χωρίο το αναπαράγουν ακόμη και υποστηρικτές της θεωρίας της Ατλαντίδας (τόσο πολύ έχει εμπεδωθεί)!

Και έρχομαι και συμπληρώνω εγώ κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί, ο Αριστοτέλης στα 'Μεταφυσικά' φαίνεται να συμπορεύεται πλήρως στα περί προηγμένων αρχαίων πολιτισμών και χαμένης γνώσης με τον Πλάτωνα
'πολλάκις εὑρημένης εἰς τὸ δυνατὸν ἑκάστης καὶ τέχνης καὶ φιλοσοφίας καὶ πάλιν φθειρομένων καὶ ταύτας τὰς δόξας ἐκείνων οἷον λείψανα περισεσῶσθαι μέχρι τοῦ νῦν' (Mεταφυσικά, 1074b), 'φαίνεται πως επανειλλημμένα στο παρελθόν έχει φτάσει στο απόγειό της κάθε τέχνη και φιλοσοφία για να εξαφανιστεί στην πορεία, και με απόψεις σαν κι αυτές να έχουν διασωθεί σήμερα ως λείψανα (της χαμένης αυτής γνώσης)'.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/05/2017, 15:02:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το ενδεχόμενο να έχουν υπάρξει μέχρι την εποχή του Αριστοτέλη άλλοι πολιτισμοί στη Γη, που έφτασαν το επίπεδο του Χρυσού Αιώνα ή και λίγο περισσότερο (να τολμήσω να υποθέσω μέχρι και την Αλεξανδρινή εποχή;) δεν είναι απίθανο. Οι οποίοι καταστράφηκαν από θεομηνίες, από επιδημίες ή και πολέμους. Άλλωστε οι μύθοι των τριών κατακλυσμών στην ευρύτερη περιοχή μεσογείου, μέσης ανατολής πιθανόν να έχουν κάποια βάση. Το ενδεχόμενο να έχουν υπάρξει πολιτισμοί σαν τον σημερινό ή και ακόμη και πιο προηγμένο φαίνεται να μην έχει βάση. Το κλειδί βρίσκεται στα ευρήματα, παλαιοντολογικά και γεωλογικά. Δεν φαίνεται δηλαδή μια περίοδος όπου υποτίθεται πως έχει συμβεί κάτι το αδιευκρίνιστο, ούτε υπάρχει κάποια χαμένη περίοδος. Δεν θα έπρεπε να είχαν αφήσει λείψανα; Που να επιβίωσαν ακόμα και την εποχή των παγετώνων;

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/05/2017, 00:36:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4443924/Ancient-technological-species-existed-Earth.html

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

XD
Πλήρες Μέλος

Greece
892 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/05/2017, 19:34:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
[..]Κι ομως ακομα βρισκουμε τρομερα εξελιγμενα μηχανηματα του παρελθοντος ( τυπου μηχανισμος των Αντικυθηρων ) τα οποια δεν ειμαστε ακομα καν σε θεση να κατανοησουμε . Και δεν εχουμε ψαξει ( προφανως ) ολη τη γη ( γιατι θα υπαρξουν κι αλλα τετοια στο μελλον )
Ολα αυτα με βαζουν σε σκεψη για το πως ειναι δυνατον στην Αρχαια Ελλαδα να κυκλοφορει τοσο υψηλου επιπεδου μηχανηματα που χιλιαδες χρονια μετα να μην μπορουν ουτε να κατανοησουν .
Ειναι δυνατον να τα εφτιαξε ανθρωπινο μυαλο χωρις την παραμικρη βοηθεια τοσες χιλιαδες χρονια πισω ? [..]

Μια σημείωση:

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι μεν ένα θαυμάσιο δείγμα αρχαίας μαθηματικής, αστρονομικής και μηχανολογικής σκέψης, τεχνικής και τεχνολογίας αλλά η σύγχρονη επιστήμη κατανοεί απόλυτα την λειτουργία του πλέον δίχως αυτό να μειώνει την σημασία αλλά και συνάμα την μοναδικότητα του..

Αρχικά βέβαια και λόγο της κατάστασης στην οποία βρέθηκε ο μηχανισμός (πλήρως διαβρωμένος - κατεστραμμένος) καθιστούσε εξαιρετικά δύσκολη την κατανόηση της λειτουργίας του αφενός μεν διότι η εσωτερική δομή του ήταν δυσδιάκριτη από τα τεχνολογικά μέσα της εποχής που ανακαλύφθηκε και ύστερα διότι υπήρχε διάχυτη η επιστημονική θέση ότι ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός επικεντρωνόταν περισσότερο στην θεωρία-φιλοσοφία παρά στην πράξη-τεχνολογία θέση υπερτιμημένη όπως απέδειξε η μετέπειτα επιστημονική μελέτη του μηχανισμού η οποία συνεχίζεται ως σήμερα και μας εκπλήσσει ευχάριστα

Το πιο σημαντικό ερώτημα σχετικά με τον μηχανισμό για μένα ήταν ανέκαθεν το γιατί δεν βρέθηκε ως τώρα ένα ακόμη τεμάχιο ή γιατί δεν έχουμε κάποια αναφορά για αυτόν στα «χρονικά» (τουλάχιστον από όσο γνωρίζω). Ο μηχανισμός με βάση όσα έχω διαβάσει και παρακολουθήσει φαίνεται ότι προερχόταν από έναν έμπειρο κατασκευαστή ο οποίος στόχευε αν όχι σε μαζική παραγωγή οπωσδήποτε στην κατασκευή περισσότερων του ενός μηχανισμού..

Μια λογική εξήγηση κατά την γνώμη μου είναι πως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του αρχαίου κόσμου ήταν η δυσκολία διασποράς της Γνώσης και συνεπώς η δυσκολία διαφύλαξης της από διάφορες καταστροφές όπως φυσικές, βιολογικές ή πολεμικές. Πόση γνώση χάθηκε διαπαντός με την καταστροφή των βιβλιοθηκών της Αλεξάνδρειας και της Πέργαμου; Δεν θα το μάθουμε ποτέ. Ποία η τύχη της βιοτεχνίας και των κατασκευαστών του μηχανισμού σε περίπτωση που συνέβη κάποια καταστροφή σε εκείνη την περιοχή που τον ανέπτυξαν; Πως θα μπορούσαν να διαδώσουν την γνώση τους αλλά και ποία η τύχη των συγγραμμάτων τους (κώδικες)..

Δυστυχώς η αρχαιότητα ήταν ταραγμένη.. πόλεμοι, φυσικές καταστροφές, λοιμοί, τεράστιες αποστάσεις, δύσκολα και επικίνδυνα ή θανατηφόρα ταξίδια οπότε γνώση χαμένη την οποία θα ξανά ανακάλυπτε η ανθρωπότητα σε μια σταθερότερη χρονική συγκυρία (πράγμα το οποίο συνέβη και συνεχίζει να συμβαίνει σήμερα --μέχρι την επόμενη πιθανή ολοκληρωτική καταστροφή) .

--
υγ.
Τώρα το θέμα της επίσκεψης εξωγήινων οντοτήτων κατά τους ιστορικούς και ίσως τους προϊστορικούς χρόνους άπτεται της γνωστής θεωρίας των «Αρχαίων Αστροναυτών». Όπως είχα γράψει πριν πολλά – πολλά χρόνια στο παρόν forum, ο πυρήνας της θεωρίας αυτής δεν μπορεί να αποκλεισθεί δίχως όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να υπερβάλλουμε αποδίδοντας οτιδήποτε αρχαίο και εκπληκτικό σε "εξωγήινο παράγοντα"

Edited by - XD on 31/05/2017 19:38:14Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/05/2017, 21:55:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια ερμηνεία-εικασία μπορεί να είναι ότι όντως έχουν καταφέρει να επιζήσουν μερικά "τεχνολογικά" επιτεύγματα από την ύστερη αρχαιότητα αλλά έχουν καταλήξει όλα σε ιδιωτικές συλλογές ή φυλάσσονται για άγνωστους λόγους σε μυστικά μέρη. Όχι πολύ πιθανή η εικασία, γιατί τότε θα κυκλοφορούσαν δεκαετίες φήμες για αυτά. Μια άλλη περισσότερο πιθανή κατ' εμέ είναι πως τα αντικείμενα αυτά καταστράφηκαν μανιωδώς από ζηλωτές στα πρώτα χριστιανικά χρόνια στην Ευρώπη και συστηματικά εξαλείφτηκε ότι απόμεινε στην ακμή της παπικής κυριαρχίας, την εποχή της Ιεράς Εξέτασης. Φανταστείτε ένα χειρόγραφο ή μηχανισμό βασισμένο στο Ηλιοκεντρικό σύστημα του Αρίσταρχου, τι τύχη μπορεί να είχε.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1829 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2017, 10:33:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://www.dinfo.gr/15%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9/

Κι αν ο Μπωβαλ είχε δίκιο;


https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0

Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2017, 23:25:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Experts: Teen's 'Discovery' of Maya City is a Very Western Mistake

Η κλασσική ψευδής υπόθεση -όπως έθιξα- που οδηγεί πάντα σε λανθασμένα συμπεράσματα. Έχει σχολιαστεί φυσικά από αρκετούς ειδικούς πως επρόκειτο για μπούρδα. Φυσικά το παιδί δε φταίει σε τίποτα, η δημοσιότητα που πήρε το θέμα του μικρού "Ιντιάνα Τζόουνς" οφείλεται αποκλειστικά στα δίκτυα διασποράς της παραπληροφόρησης.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

XD
Πλήρες Μέλος

Greece
892 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2017, 23:49:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
[..]Φανταστείτε ένα χειρόγραφο ή μηχανισμό βασισμένο στο Ηλιοκεντρικό σύστημα του Αρίσταρχου, τι τύχη μπορεί να είχε.

Abyssus Abyssum InvocatΤην ίδια τύχη που πιθανολογούν ορισμένοι ότι γνώρισε ο ίδιος ο Αρίσταρχος εξαιτίας των "ενοχλητικών" απόψεων του από τους συγχρόνους του Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Akis42
Νέο Μέλος


25 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/06/2017, 10:32:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας μου εξηγησει καποιος ποιος ειναι ο Μπωβαλ που αναφερει ο Ιταλος .
Αν αναρωτιεστε παντως παρακολουθω το θεμα .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/06/2017, 17:21:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Robert Bauval λέγεται, ένας σύγχρονος παραμυθάς.

https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Bauval

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2330 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2017, 12:09:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Experts: Teen's 'Discovery' of Maya City is a Very Western Mistake

Η κλασσική ψευδής υπόθεση -όπως έθιξα- που οδηγεί πάντα σε λανθασμένα συμπεράσματα. Έχει σχολιαστεί φυσικά από αρκετούς ειδικούς πως επρόκειτο για μπούρδα. Φυσικά το παιδί δε φταίει σε τίποτα, η δημοσιότητα που πήρε το θέμα του μικρού "Ιντιάνα Τζόουνς" οφείλεται αποκλειστικά στα δίκτυα διασποράς της παραπληροφόρησης.


Heretic, εγώ από αυτά που παρέθεσες στο λινκ, δεν είδα κανέναν να λέει ότι πρόκειται περί μπούρδας.

Βεβαίως το θέμα πήρε ίσως παραπάνω δημοσιότητα από όση του άρμοζε,
και βεβαίως τόσοι μακάκες αρχαιολόγοι κλπ, περίμεναν ένα παιδάκι το 2016-17 να σκεφτεί κάτι τόσο απλό και βασικό (όπως την υπόθεση Μπωβάλ για τον Ωρίωνα) έστω και σαν υπόθεση εργασίας ?

Αυτό που είδα είναι ότι απλώς κάποιοι είναι πιο σκεπτικιστές, αλλά αφήνουν και μια πόρτα ανοιχτή, για το "και πέραν πάσης αμφιβολίας"...

Όσο για τον κύριο Μπωβάλ:

quote:
Robert Bauval λέγεται, ένας σύγχρονος παραμυθάς.

https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Bauval


Επειδή έκανε την υπόθεση του συσχετισμού Ζώνης Ωρίωνα και Πυραμίδων Αιγύπτου δεν σημαίνει ότι είναι "σύγχρονος παραμυθάς" -τουλάχιστον όχι εξ αυτού του γεγονότος -γιατί δεν γνωρίζω για λοιπές υποθέσεις του, βιβλία, συγγράμματα ή θεωρίες του αν έχει γράψει, εκδόσει, διαδώσει...

'Εχω την εντύπωση ότι η υπόθεση Ωρίωνα/Πυραμίδων είναι "ανοιχτή" ακόμη, με επιχειρήματα ένθεν κακείθεν και δεν έχει κλείσει οριστικά με ένα Ναί ή ένα ΄Οχι.


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2017, 16:41:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πυθαγόρα, αν θυμάμαι καλά είσαι χημικός μηχανικός και θα σου μιλήσω στη γλώσσα σου. Αν υπήρχε εύρημα κάποιας σοβαρής ηλικίας, με σύσταση τέτοια που δεν είναι δυνατόν να παραχθεί με φυσικό τρόπο στη Γη, ας πούμε κάποιο εξωτικό κράμα αλουμινίου, να μην αναφέρω σχήμα και ενδεχόμενη υπόνοια χρήσης, τότε θα μιλούσαμε για "πέραν πάσης αμφιβολίας" κατάφαση. Όλα τα άλλα χάνονται στην απέραντη θάλασσα του μάμπο-τζαμπο. Κι ο κύριος Μποβάλ, καλά θα έκανε να περιορίζονταν στα της ειδικότητας του. Του πολιτικού μηχανικού δηλαδή. Ας μας πει αν η Σφίγγα αντιμετωπίζει στατικό πρόβλημα, για παράδειγμα. Στα περί αρχαιολογίας, αστρονομίας κτλ ας αφήσει να μιλήσουν οι σχετικές ειδικότητες. Οι οποίες βασικά μίλησαν εδώ και καιρό και δεν είναι πολύ κολακευτικά όλα αυτά που είπαν για αυτόν και τους όμοιούς του. Ομοίως και τα σχόλια περί αστρολογικής κατανομής των πόλεων των Μάγιας, παρέθεσα ένα σχετικά ευγενικό κείμενο, που πιστέυω πως γράφηκε απο σεβασμό προς τον μαθητή. Υπάρχουν κι άλλα λιγότερο ευγενικά, όπως και το πάντα γνωστό "δεν ασχολούμαστε με μλκιες" που αφορά το σύνολο των αρχαιολόγων, όταν βλέπουν τέτοια. Παρόλα αυτά, ο χρόνος θα δείξει, όπως έδειξε και για τον Ντένικεν, τον Σίτσιν και του λοιπούς παραμυθάδες, με ή χωρίς άσχετα πτυχία. Τον φίλο Ακη μόνο δεν είδα να έχει σχολιάσει αυτό που ανέφερα περί κώδικα dna. Δεν ξέρω αν έχει εξεταστική, φαντάζομαι πως αν και στο πρώτο έτος θα μπορεί να καταλάβει μερικά επιστημονικά πεδία που δεν έχει διδαχτεί. Εκεί ταιριάζει το "πέραν πάσης αμφιβολίας". υπάρχουν κι άλλα, δυστυχώς δεν προσφέρονται για λαϊκή κατανάλωση. Αν θέλετε -κι αντέχετε- την τσουλάμε την συζήτηση εκεί.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2017, 18:14:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πυθαγόρα

Οι κυρίως υπεύθυνοι,της τροχοπέδησης της τεχνολογικής και ειδικά της πνευματικής εξέλιξης της ανθρωπότητας, είναι οι ακραίοι φανατικοί και οι ακραίοι σκεπτικιστές.

Προσωπικά,χαρακτηρίζω χείριστον όλων,τους φανατικούς εθελοτυφλούντες σκεπτικιστές,οι οποίοι φάσκουν και αντιφάσκουν.

Π.χ ο αγαπητός Heretic, ο οποίος αφήνει πολλά ανοικτά παράθυρα (σύμφωνα με γραπτά του ιδίου),σε θεματα όπως το "επέκεινα" και άλλα παρεμφερή "μεταφυσικά",αλλά αρνείται σθεναρώς τις όποιες ενδείξεις υπάρχουν,υλικές και καταγεγραμμένες,θεωρώντας τες προιόντα συνομωσιολογίας και μύθων των αρχαίων,περί πιθανής ύπαρξης στο παρελθον,πολιτισμού ανώτερου του δικού μας,είτε γήινης,είτε εξωγήινης προέλευσης.

Ας δούμε τι θα απαντήσει, ή πως θα υπεκφύγει της ερώτησης για τα Κρυστάλλινα Κρανία.

Τι είναι τα Κρυστάλλινα Κρανία Ιωάννη?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2017, 19:43:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Υπεκφυγες αγαπητε Νικομαχε τις κανουν αλλοι. Δεν ξερω αν εννοεις εμενα, πιθανον να παρερμηνευεις το οτι βαριεμαι να ασχοληθω (και ενιοτε με μλκιες) με το "δεν ειμαι σε θεση να απαντησω". Υπαρχει μια βασικη διαφοροποιος ενδειξη, θα σου την εκφρασω εν συντομια. Αλλο η μεταφυσικη συζητηση και αλλο οι θεωριες συνομωσιας. Επειδη εγω ειμαι μαλλον φαν της πρωτης και εσυ των δευτερων, υπαρχει αυτη η φαινομενικη ελλειψη συννενοησης. Πιθανον να κατανοεις φυσικα οτι στη μεταφυσικη συζητηση, θεματολογια οπως το "επεκεινα" ειναι ο ορισμος της εικασιας. Εσεις ομως τα δικα σας, τα λετε για να τα πιστευετε. Μαλιστα δεν μπορειτε να διακρινετε οτι εχετε καταληξει να μη διαφερετε ουσιαστικα απο τους υπολοιπους που γραφουν καποια εμφανως φαιδρα, στα ματια τριτων. Στο μεταφυσικο υπαρχει κυριως η πεποιθηση και προφανως ελαχιστες αποδειξεις. Και κυριως βρισκεται στον αντιποδα του οποιου ορθολογισμου. Οποιος λεει το αντιθετο ειναι γνωστο τι νοητικο υλικο κουβαλαει. Εσυ ομως αναρωτησου αν αξιζει να ντυνεις καποιες θεωριες συνομωσιας με καποιο "επιστημονικο" περιτυλιγμα, που τελικα δεν ειναι παρα δανεικη ορολογια απο επιστημονικα πεδια, και ποιον παραμυθιαζεις. Εσενα μονο ή τους ήδη πιστους; Αυτοι δεν χρειαζονται, θελουν να πιστεψουν. I want to believe, που ελεγε το moto.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2330 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2017, 22:08:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πυθαγόρα, αν θυμάμαι καλά είσαι χημικός μηχανικός και θα σου μιλήσω στη γλώσσα σου. Αν υπήρχε εύρημα κάποιας σοβαρής ηλικίας, με σύσταση τέτοια που δεν είναι δυνατόν να παραχθεί με φυσικό τρόπο στη Γη, ας πούμε κάποιο εξωτικό κράμα αλουμινίου, να μην αναφέρω σχήμα και ενδεχόμενη υπόνοια χρήσης, τότε θα μιλούσαμε για "πέραν πάσης αμφιβολίας" κατάφαση. Όλα τα άλλα χάνονται στην απέραντη θάλασσα του μάμπο-τζαμπο. Κι ο κύριος Μποβάλ, καλά θα έκανε να περιορίζονταν στα της ειδικότητας του. Του πολιτικού μηχανικού δηλαδή.

Μηχανικός είμαι, ναι
αλλά όχι Χημικός.
Σε κάθε περίπτωση όμως η Φυσική και η Χημεία είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι όλων των Θετικών Επιστημών και των επιμέρους κλάδων τους.

Αυτό με τις ειδικότητες είναι άλλη κουβέντα, ποιος, πού και γιατί δικαιούται να ομιλεί.
Όταν στα Πολυτεχνεία, τουλάχιστον τα Ελληνικά, μέχρι το 3ο έτος διδάσκονται κάργα Μαθηματικά και ΦυσικοΧημείες -στη Φυσική περιλαμβάνεται και Αστρονομία-
ενώ και από το Λύκειο ήδη γίνονται τέτοια μαθήματα για έναν που θέλει να μάθει και να ακούσει,
τότε δε βλέπω το λόγο ,για τα βασικά της κάθε επιστήμης τουλάχιστον, να μην μπορεί να μιλάει ένας Μηχανικός για Αστρονομία.
Ιδίως δε αν τυγχάνει και ερασιτέχνης αστρονόμος, άρα το ψάχνει περισσότερο, και έχει και ένα υπόβαθρο αρκετά καλής κατανόησης.

Δέχομαι το επιχείρημά σου, μόνο στην περίπτωση πχ. κάποιου τηλεμαϊντανού δημοσιογραφίσκου, που με τα χίλια ζόρια τέλειωσε το λύκειο και μετά πήγε σε κάνα ΙΕΚ του κώλου να κάνει 2-3 τέρμινα θεωρητικής παπαρολογίας και μετά την είδε πανεπιστήμων,
αλλά εδώ μιλάμε για μηχανικούς ρε φίλε, και όχι για την κυρά Κατίνα την περιπτερού.

Στα της ουσίας δεν σε βλέπω να έχεις απαντήσει,
γνωρίζεις τί είπε ο Μπωβάλ, τι μετρήσεις έκανε, τι υποθέσεις, γιατί και πώς,
και ποιο είναι το δικό σου σχόλιο?

Το να λέμε ο Μπωβάλ είναι παραμυθάς είναι εύκολο.
Ακόμα κι αν είναι έτσι, τουλάχιστον να το έχουμε δεί με στοιχεία.

Εγώ μπήκα στο τρυπάκι να δώ πού έχει δίκιο ή πού μπορεί να έχει δίκιο και πού όχι.
Δεν είναι μπάρμπας μου ούτε φίλος μου ούτε θα πάρω ποσοστά αν τον δικαιώσω, αλλά δεν θα του ρίξω και μουντζα επειδή τάχαμου κάτι άλλοι φωστήρες αρχαιολόγοι είπανε ότι λέει παραμύθια (και από πού κι ως πού δηλαδή οι αρχαιολόγοι γίνανε και αστρονόμοι πχ?)

Αλλά δεν μπορεί να βλέπεις τις τρεις πυραμίδες με τέτοια διάταξη και τέτοια μεγέθη, που να είναι σε τόσο πλησίον αντιστοιχία με τη ζώνη του Ωρίωνα και αυτό να περνάει απαρατήρητο, ή να λέμε με ευκολία αβασάνιστα, νταξ μαλακίες ήτανε, έκατσε η φάση από τύχη.

Ο ορθολογισμός επιβάλλει να παίρνεις όλα τα δεδομένα, να τα βάζεις απάνω στο χειρουργικό τραπέζι και να τα λιανίζεις.

Τα εύκολα συμπεράσματα είναι απλώς για τους τζάμπα μάγκες, και συνήθως τους έχοντες άγνοια ή πολύ επιφανειακή ιδέα περί του εξεταζόμενου ζητήματος..
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2330 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2017, 22:27:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ας μας πει αν η Σφίγγα αντιμετωπίζει στατικό πρόβλημα, για παράδειγμα. Στα περί αρχαιολογίας, αστρονομίας κτλ ας αφήσει να μιλήσουν οι σχετικές ειδικότητες.

Οι οποίες βασικά μίλησαν εδώ και καιρό και δεν είναι πολύ κολακευτικά όλα αυτά που είπαν για αυτόν και τους όμοιούς του. Ομοίως και τα σχόλια περί αστρολογικής κατανομής των πόλεων των Μάγιας, παρέθεσα ένα σχετικά ευγενικό κείμενο, που πιστέυω πως γράφηκε απο σεβασμό προς τον μαθητή. Υπάρχουν κι άλλα λιγότερο ευγενικά, όπως και το πάντα γνωστό "δεν ασχολούμαστε με μλκιες" που αφορά το σύνολο των αρχαιολόγων, όταν βλέπουν τέτοια.


Ποιος μίλησε για τον Μπωβάλ και τον έβγαλε μαλάκα?

Οι αρχαιολόγοι?

Όπως και για τον 15χρονο.

Εδώ που τα λέμε τί περίμενες από αυτούς?
Αυτό δεν έλεγα προηγουμένως, ότι έπρεπε να φτάσουμε στο 1985 και στο 2016 αντιστοίχως για να σκεφτεί κάποιος (Μπωβάλ και παιδάκι αντίστοιχα) ότι ρε σείς ίσως τα μνημεία αυτά να αποτυπώνουν διάταξη αστερισμών ή μέρους αυτών?

Τις πυραμίδες τις γνωρίζουν και τις ανασκάβουν από την εποχή του ...Λώρενς της Αραβίας, του ελ αλαμέιν και του...Κολοκοτρώνη.

Ένας μπαγλαμάς δεν παρατήρησε τη σχέση της τριάδας σε μεγέθη και αποστάσεις με το τριάστερο του Ωρίωνα, κι έπρεπε να έρθει ο Μπωβάλ να το πει στις μέρες μας?

Δεν καταλαβαίνεις ότι γίνονται ρόμπα οι αρχαιολόγοι και αιγυπτιολόγοι που 200-300 χρόνια τα είχαν στα ματια τους και στα χερια τους, αλλά δεν πήγε το μυαλό τους μέχρι εκεί? Πώς θα δεχτούνε εύκολα ότι τους πήρε τη δόξα άλλος "άσχετος".

Εγώ δεν θέλω να πιστέψω τον Μπωβάλ. Αλλά ψάχνω να δω τί λένε αυτοί που τάχαμου τον "ξεμπρόστιασαν". Και είναι δικαιολογίες της πλάκας.
πχ.
Έρχεται ο άλλος και λέει δεν είναι η Ζωνη του Ωρίωνα, γιατί είναι "ανάποδα".

Τι του λες αυτουνού τώρα? Από πού είναι το ανάποδα ρε μπαγλαμά? Ποιο είναι το σημείο αναφοράς?

Λες και ο αρχιτέκτων των πυραμίδων θα έκανε αποτύπωση όπως κοιτάμε εμείς τον Ωρίωνα στο πλανητόσφαιρο.

Ο άνθρωπος έκανε ρεαλιστική προβολή.
Αμα είσαι στην Αλεξάνδρεια πχ. και κοιτάς το νυχτερινό ουρανό Νότια ή Νοτιοανατολικά, θα βλέπεις τον Ωρίωνα και τη ζώνη.

Κοιτώντας από την ίδια θέση κάτω στη γη, έκανε την αποτύπωση αυτής με τις πυραμιδες. Αυτό είναι το σκεπτικό.

Ο άλλος βρήκε απόκλιση λέει κάτι μοίρες από το μεσημβρινό, άρα πάπαλα η θεωρία. Γιατί δηλαδή, ο αστερισμός ο ίδιος όταν εμφανίζεται στον ουρανό και τον παρατηρείς για ώρες, πάντα την ίδια κλίση έχει? Εξαρτάται η ωρα η μέρα, η εποχή....

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους αντιφρονούντες.
Αρκεί να "την πούνε". Αρκεί να βρούν καναδυο λεπτομέρειες να πατήσουν που κατά τη γνώμη τους δεν κολλάνε, και να θεωρήσουν ότι ...γκρεμίσανε τη θεωρία.

Δεν είναι έτσι όμως. Και με αυτόν τον τρόπο, οι πολέμιοι λειτουργούν "ως πιστοί" και εμπαθείς.


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2017, 08:09:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
The 40-Year Old Mystery of The "Wow!" Signal Has Just Been Solved

Θα ακολουθήσει και σχολιασμός αργότερα...

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2017, 08:37:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μηχανικός είμαι, ναι αλλά όχι Χημικός.
Σε κάθε περίπτωση όμως η Φυσική και η Χημεία είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι όλων των Θετικών Επιστημών και των επιμέρους κλάδων τους.

Αυτό με τις ειδικότητες είναι άλλη κουβέντα, ποιος, πού και γιατί δικαιούται να ομιλεί.
Όταν στα Πολυτεχνεία, τουλάχιστον τα Ελληνικά, μέχρι το 3ο έτος διδάσκονται κάργα Μαθηματικά και ΦυσικοΧημείες -στη Φυσική περιλαμβάνεται και Αστρονομία-
ενώ και από το Λύκειο ήδη γίνονται τέτοια μαθήματα για έναν που θέλει να μάθει και να ακούσει,
τότε δε βλέπω το λόγο ,για τα βασικά της κάθε επιστήμης τουλάχιστον, να μην μπορεί να μιλάει ένας Μηχανικός για Αστρονομία.
Ιδίως δε αν τυγχάνει και ερασιτέχνης αστρονόμος, άρα το ψάχνει περισσότερο, και έχει και ένα υπόβαθρο αρκετά καλής κατανόησης.


Προσωπικά τις βασικές σπουδές μηχανικού τις έκανα εξωτερικό, οπότε δεν έχω περάσει ουσιαστικά από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, εκτός ενός μεταπτυχιακού, αν και γνωρίζω πολύ καλά τι περιέχει. Αν ο Μποβάλ ήταν Ελληνας μηχανικός, θα δικαιούτο να έχει μια άποψη για αστρονομία. Στο Ελληνικά πολυτεχνεία διδάσκεται σχεδόν όλη η βασική παιδεία του μαθηματικού και αρκετή φυσική. Στο εξωτερικό και ειδικά στην Αμερική, όπου πλην μερικών εξαιρέσεων γνωρίζουν μόνο της ειδικότητας τους (ένα πρόγραμμα 3-ετών σπουδών περίπου σαν των ΤΕΙ, απλά με σοβαρά άτομα για καθηγητές), δεν έχουν γνώσεις άλλων πεδίων. Είναι μηχανικός κατασκευών και ξέρει μόνο αυτά, ενδέχεται να μην ξέρει και ούτε να μπορεί να υπογράψει ούτε καν έργα πολιτικού μηχανικού.

quote:

Στα της ουσίας δεν σε βλέπω να έχεις απαντήσει,
γνωρίζεις τί είπε ο Μπωβάλ, τι μετρήσεις έκανε, τι υποθέσεις, γιατί και πώς, και ποιο είναι το δικό σου σχόλιο?
Το να λέμε ο Μπωβάλ είναι παραμυθάς είναι εύκολο.
Ακόμα κι αν είναι έτσι, τουλάχιστον να το έχουμε δεί με στοιχεία.

Τα εύκολα συμπεράσματα είναι απλώς για τους τζάμπα μάγκες, και συνήθως τους έχοντες άγνοια ή πολύ επιφανειακή ιδέα περί του εξεταζόμενου ζητήματος.Έχω παρακολουθήσει μερικές από τις ομιλίες που έχει βιντεοσκοπήσει και αναρτήσει στο youtube. Καθότι ο χρόνος είναι πολύτιμος για ξόδεμα τέτοιου είδους, να κάθεσαι να αναλύεις αυτά που σκαρφίστηκε κάποιος για να βγάλει λεφτά (γιατί περί αυτού πρόκειται), δεν θα το κάνω. Το έχουν ήδη κάνει άλλοι για μένα, και αυτό μου αρκεί. Και αυτό περί ερασιτεχνών αστροφυσικών, αρχαιολόγων, παλαιοντολόγων, φιλολόγων και ιστορικών, προτείνω να πάνε στα αντίστοιχα ειδικά φόρουμ να τα γράψουν όλα αυτά που "αναλύουν" περισπούδαστα εδώ μέσα.

Γιατί βλέπεις κάποιοι, μπορεί να έχουν κάτσει να διαβάσουν 2-3 βιβλία παραπάνω από κάποιους άλλους και να γυρίζουν να το παίζουν μάγκες και νταήδες σε φορουμ που κυριαρχούν οι τρελοί και οι μυθομανείς, σε σχετικά επιστημονικά όμως φόρουμ όμως θα βρουν κυρίως ανθρώπους που έφαγαν 4-5 το ελάχιστο (πιστοποιημένα) χρόνια από τη ζωή τους σε αυτά που πεδία. Εκεί οι @ριες δεν περνάνε. Εκεί πέφτει ξύλο ανελέητο.

Γιατί στην τελική από Κηφείς και σολ-μιχ, ανεξαρτήτως της κλίμακας διαβάθμισης, έχουμε χορτάσει. Επειδή το φόρουμ αυτό δεν γίνεται επιστημονικό αραδιάζοντας κατεβατά ψευδοεπιστήμης, όπως και ένας άντρας δεν γίνεται γυναίκα παίρνοντας ορμόνες, προτείνω να εστιάσουμε καλύτερα στη θεματολογία του, στον εσωτερισμό δηλαδή. Να μην το καταντάμε όμως και drag show. Εκεί μπαίνεις επίσης όταν σαν ερασιτέχνης "κάτι" αρχίζεις να φαντασιώνεσαι ότι έχεις άποψη ιδίας βαρύτητας με αυτή των επαγγελματιών.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1829 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2017, 14:25:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Heretic για την άποψη του Γεωλόγου Robert Scoch τι λες; Και αυτός τσαρλατάνος;
Μιας και γεωλόγος, μιλάει από γεωλογικής απόψεως, και το αρχαιολογικό άβατο τον κρίνει από... αρχαιολογικής απόψεως...

https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0

Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1829 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2017, 14:48:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για όσους δεν γνωρίζουν, η Σαχάρα υπήρξε...κήπος μέχρι να σταματήσουν οι μουσωνες...οι βροχές σταμάτησαν παντελώς στην περιοχή περί το 5000 πΧ. Η Σφίγγα έχει υποστεί διάβρωση έως 10 μέτρων κάτω από τη γη, η οποία είθισται να συμβαίνει από βροχές.
Η επίσημη γεωλογ...αρχαιολογία θεωρεί ότι η διάβρωση οφείλεται στον αέρα, πιθανό αλάτι(?) στην ατμόσφαιρα από τη θάλασσα, και υπόγεια ρεύματα νερού, τα οποία πάντως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι περνούν κάτω από τη Σφίγγα.
Την άποψη του αυτή, τη στηρίζει και στα ευρήματα αρχαιολόγων στο Τασιλι της Αλγερίας, και σε άλλες περιοχές της ερήμου,(αν θέλετε να γίνω πιο συγκεκριμένος), 5-7.000 ετών π.χ, αιγυπτιακής τεχνικής, που παρουσιάζουν βάρκες, αιγυπτιακες άμαξες με άλογα(τα οποία σύμφωνα με τους πτυχιούχους ήρθαν στην ευρύτερη περιοχή από τους Ιξως πολύ μετά την κατασκευή των πυραμίδων)καθώς και Αιγύπτιους θεούς όπως ο Αθων, πριν καν εμφανιστεί αιγυπτιακός πολιτισμός, αν και οι οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι έχουν διαφορετική άποψη για τξν χρονολόγηση τους.

https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0

Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2017, 20:36:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Italos, εγώ έχω μια άλλη άποψη. Και δεν είναι αιρετική, είναι καθ' όλα mainstream. Την έχω συζητήσει με κάποιους φίλους, την ασπάζεται η πλειοψηφία του επιστημονικού χώρου και θα σας την μεταφέρω όσο πιο σύντομα μπορώ. Όταν δεν έχεις την αντίστοιχη ειδικότητα ενός επιστημονικού πεδίου, δεν είσαι και σε θέση να κρίνεις και τα επιμέρους θέματα του. Απλά ενημερώνεσαι από τους σχετικούς, τον ειδικό τύπο και πιθανόν τα εκλαϊκευμένα έντυπα, για το τι επικρατεί. Θεωρίες αποκλίνουσες από την καθιερωμένη άποψη υπάρχουν πολλές, αναφέρομαι φυσικά σε θεωρίες επιστημόνων και όχι τσαρλατάνων. Δεν είσαι όμως σε θέση ούτε να τις εκτιμήσεις, ούτε να τις κρίνεις. Κατ αρχάς λοιπόν ενημερώνεσαι για το τι ακριβώς λέει η επίσημη οδός, μπορείς να ενημερωθείς και τι λένε οι εναλλακτικές της κλασσικής, αλλά μέχρι εκεί. Για να απορρίψεις την κλασσική, πέρνα από τα θρανία τους πρώτα. Πιο σύντομος δρόμος δεν υπάρχει.

Λυπάμαι επίσης κύριοι, γιατί τώρα θα γίνω πραγματικά δυσάρεστος. 16 χρόνια τώρα, έχει γεμίσει ένα φόρουμ σαν κι αυτό με ότι κυριολεκτικά μπορεί να κατεβάσει το κεφάλι του μέσου Ελληνα, και φυσικά ανά σημεία και περιόδους το ξεπερνάει κι αυτό με μεγάλη απόκλιση. Το να βάλουμε κι εμείς άλλο ένα λιθαράκι σε αυτό που έχει καταλήξει να είναι θόρυβος δεν νομίζω ότι θα μας βοηθήσει σε τίποτα.

Και τώρα ακολουθεί η συμβουλή του αιρετικού:

Κάντε λοιπόν στον εαυτό σας μια χάρη και σταματήστε να πετάτε την ώρα σας στα σκουπίδια. Tο λιγότερο που θα χάσετε είναι η ώρα σας, δυστυχώς η παρατήρηση μου έχει δείξει ότι αρκετοί χάνουν και το μυαλό τους. Λίγο-λίγο και κάποιοι με τη μια. Αν είσαι εδώ μέσα -ο οποιοσδήποτε- και αναζητάς το γνώθι αυτόν, ξεκίνα λοιπόν από αυτό που σου είπα. Αναζητείστε νέους τρόπους έκφρασης, αυτοί εδώ έχουν εξαντληθεί και ήδη αναλώνονται εκ των έσω.

Αυτά τα λίγα για την άποψη μου σχετικά με τους "φιλόσοφους των φόρουμ". Μη σας ξεγελάσει κάποιο διάσπαρτο δεύτερο πληθυντικό, βάζω και τον εαυτό μου μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, γιατί έχω συμμετάσχει ενεργά στο παρελθόν, αλλά ακόμα και τώρα παρασύρομαι κατά διαστήματα.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2020, 11:43:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Former Israeli space security chief says aliens exist, humanity not ready

Έχουν υπάρξει πολλού είδους τέτοια άρθρα, από παλαίμαχους πολιτικούς και στρατιωτικούς στο τέλος της καριέρας τους, που έχουν κάνει τέτοιες δηλώσεις σε αυτά. Αν εξαιρέσεις το προφανές και πονηρό σενάριο, πως κάποιοι από αυτούς μπορεί απλά να θέλουν να πουλήσουν βιβλία και στρώνουν το δρόμο γι' αυτά με διάφορες ιστορίες που εφευρίσκουν, υπάρχει και το λιγότερο προφανές σενάριο: πως μπορεί όλα αυτά να έχουν κάποια βάση. Λίγο απίθανο να μπορέσουμε να κρίνουμε από τη θέση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, απλά παραθέτω κάποιες από τις δηλώσεις του Ισραηλινού πρώην αξιωματούχου Haim Eshed, ο οποίος είναι υπαρκτό και αξιόπιστο πρόσωπο και οι δηλώσεις γίνονται σε συνέντευξη στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα του Ισραήλ Yedioth Ahronoth.But Eshed insists that Trump is aware of them, and that he was "on the verge" of disclosing their existence. However, the Galactic Federation reportedly stopped him from doing so, saying they wished to prevent mass hysteria since they felt humanity needed to "evolve and reach a stage where we will... understand what space and spaceships are," Yediot Aharonot reported.

Μιας και έθιξε το ότι πρέπει πρώτα να εξελιχτούμε για να κατανοήσουμε τι ακριβώς είναι το διάστημα και τα διαστημόπλοια, αρχίζω να αντιλαμβάνομαι πως αρκετοί από εμάς συνειδητοποιούν πως "κάτι έχουμε δει στραβά" στην όλη ερμηνεία του σύμπαντος και μάλλον χρειάζεται αναθεώρηση, αν θέλουμε να βγούμε από το καβούκι μας. Ασχέτως αν υπάρχει ή όχι η Γαλαξιακή Ομοσπονδία, όπως ισχυρίζεται ο παραπάνω κύριος. Γιατί αν ξεκινάς με τον περιορισμό της ταχύτητας του φωτός, δεν πας παραπέρα από το ηλιακό σου σύστημα.


Θα γνωρίσει το μυστικό του Αόρατου μόνο εκείνος που είναι ικανός να κλείσει τα χείλη του και να μείνει σιωπηλός (Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3627 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2020, 12:20:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οπως πολύ σωστά είπες, το γεγονός οτι πολυ απο αυτούς που "άνοιξαν το στόμα τους"
όλως τυχαίως το'καναν ενω ετοίμαζαν ενα βιβλίο, προσωπικα με κανει να το βλέπω εντελώς καχύποπτα.
Ασε που ολα αυτά τα βιβλία (και είναι χιλιάδες) προέρχονται απο Αμέρικα ... τυχαιο;

Οκ ο συγκεκριμένος είναι Ισραηλινος, αλλα και παλι για την Αμερικη κανει λογο ...
Ολα αυτα τα "σενάρια" μπάζουν απο παντού, οχι βέβαια οτι θα με εξέπληττε το γεγονός ύπαρξης πολιτισμού στο γαλαξία μας, περαν του ενος, αντιθέτως!
Απλα είμαι οπαδός της παροιμίας "μυστικό που το ξέρουν τρεις, δεν είναι μυστικό"

Τώρα το οτι είμαστε σε εμβρυακή γνωσιακή ηλικία, αυτο δεν το αμφισβητεί κανεις, μολις που αρχίζουμε να μαθαίνουμε για το σύμπαν, για το οποίο ακομα καλα καλα ο κόσμος (αλλα και οι επιστήμονες)
δεν ξερει οτι δεν υπόκειται ουτε στη Νευτώνεια φυσική μα ουτε και στην Ευκλείδεια γεωμετρία !

Για να το κάνουμε δηλαδή πιο λιανά, οταν απο το 1906 ο Ανρί Πουανκαρέ έκανε λογο για ψευδο-Ευκλείδιο χώρο και αργότερα "πατωντας" σε αυτη την δημοσίευση ο Μινκόβσκι διατύπωσε την γνωστη θεωρια (πλέων πειραματικά αποδεδηγμένη) ως χώρος Μινκόβσκι,
βρίσκετε ξαφνικά μια μερίδα ανθρώπων και σου πλασάρουν οτι ζεις σε ενα matrix και σε μια προσομοίωση! κι εσυ... μπαίνεις σε σκέψεις, αλλα σε λαθος κατεύθυνση!

Τωρα θα μου πεις υπαρχει κόσμος το 2020 που πιστεύει οτι η Γη ειναι επίπεδη, τι κι αν απο τον 6ο αι π.χ Πυθαγόρας και Παρμενίδης ειχαν συλλάβει την ιδεα της σφαιρικότητας της Γης και των ουράνιων σωμάτων, αντε να τους μεταπείσεις...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Επιμενίδης
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2020, 01:19:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Επιμενίδης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Former Israeli space security chief says aliens exist, humanity not ready

υπάρχει και το λιγότερο προφανές σενάριο: πως μπορεί όλα αυτά να έχουν κάποια βάση. Λίγο απίθανο να μπορέσουμε να κρίνουμε από τη θέση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, απλά παραθέτω κάποιες από τις δηλώσεις του Ισραηλινού πρώην αξιωματούχου Haim Eshed, ο οποίος είναι υπαρκτό και αξιόπιστο πρόσωπο και οι δηλώσεις γίνονται σε συνέντευξη στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα του Ισραήλ Yedioth Ahronoth.But Eshed insists that Trump is aware of them, and that he was "on the verge" of disclosing their existence. However, the Galactic Federation reportedly stopped him from doing so, saying they wished to prevent mass hysteria since they felt humanity needed to "evolve and reach a stage where we will... understand what space and spaceships are," Yediot Aharonot reported.


Μουμπλε μουμπλε που θα έλεγε και ο Κύρος Γρανάζης. Υπαρκτό πρόσωπο μπορεί να είναι αγαπητέ Heretic αξιόπιστο δεν φαίνεται να είναι αν κρίνουμε από τα λεγόμενά του που εμπλέκουν τον Τράμπ που ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα ως προς το αν είναι ή δεν είναι πρόεδρος. Σε κρίσιμη στιγμή βγαίνει αυτή η δήλωση. Μήπως για να επηρεάσει τους εύπιστους αμερικανούς εκλέκτορες; Όπως και εσύ είπες πιο πάνω δεν μπορούμε να κρίνουμε αν είναι αλήθεια αλλά αμέσως μετά δείχνεις ότι κλίνεις προς το ότι είναι αλήθεια εφόσον τον κρίνεις ως αξιόπιστο πρόσωπο, σαν να τον ήξερες θα έλεγε κανείς. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι αξιόπιστο ως προς την ακρίβεια των όσων λέει. "Γιατί ;" θα μου πεις. Θα σου πω στη συνέχεια. Ο κύριος αυτός λέει ότι υπάρχει μια Γαλαξιακή αυτοκρατορία . Λαμπρά λαμπρότατα. Και ότι ήδη έχει γίνει επικοινωνία. Λαμπρά επίσης. Μετά αρχίζει να το στρίβει δια του Τραμπ εμπλέκοντάς τον και παρουσιάζοντάς τον ως τον "καλό" της υπόθεσης που θα ήθελε να πληροφορήσει την ανθρωπότητα και τον σταμάτησε η γαλαξιακή αυτοκρατορία επειδή δεν είναι έτοιμοι οι άνθρωποι. Ο λόγος σταματήματος είναι κατά τη γνώμη μου αστείος. Οι άνθρωποι είναι πάντα έτοιμοι για το αναπάντεχο επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι έτοιμος για εκείνο που δεν περιμένει. Στις μέρες μας όμως οι στατιστικές λένε ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί και πάνω από τους μισούς πιστεύουν στην ύπαρξη εξωγηίνων. Οι Γαλαξιακή αυτοκρατορία δεν γνωρίζει τις στατιστικές μας; Ποτέ δε θα γίνει έτοιμη η ανθρωπότητα αν της κρύβουν πραγματικές πληροφορίες. Αυτό το θεωρώ βασική αρχή. Συνεχίζει ο κύριος αυτός λέγοντας ότι πρέπει να καταλάβουμε τι είναι ένα διαστημόπλοιο κλπ. εδώ ακριβώς είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης. Δεν μιλάμε για συνηθισμένη ύλη. Άρα ; Μήπως θα έπρεπε να λέμε "πνεύματα" όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι τους κατοίκους των άστρων και γενικά τους σύμπαντος, με τους οποίους έλεγαν ότι επικοινωνούσαν; Η Καμπάλα σε σχέση με τα πνεύματα δεν είναι μια μικρή η τυχαία παράδοση αλλά αρκετά βαθιά θα έλεγα. Ο ισραηλινός σίγουρα είναι γνώστης της για να τα λέει αυτά. Αυτό ήδη το έχουν διατυπώσει γραπτώς κάποιοι χριστιανικοί κύκλοι και εδώ καισ ε άλλες χώρες, ότι οι εξωγήινοι είναι πνεύματα τα οποία μάλιστα θεωρούν κακοποιά , και τα ονομάζουν δαίμονες, παραδοσιακά χωρίς να γνωρίζουν πολλοί ότι η λέξη δεν είχε αυτή τη σημασία αρχικά αλλά ήταν πιο ουδέτερη. Γιαυτό άλλωστε εμφανίζεται ο όρος "Αγαθοδαίμων" και "κακοδαίμων". Αν ήταν όλα τα πνεύματα κακά δε θα υπήρχε διαφοροποίηση. Η αναλογία με τη χριστιανική ορολογία είναι προφανής μιας και οι αγαθοδαίμονες είναι οι άγγελοι. Οι χριστιανοί έχουν κάνει το ανάποδο: ονόμασαν όλους αγγέλους και τους είπαν καλούς και κακούς. Υπό αυτή την οπτική γωνία εξηγείται πλήρως ο τρόπος που μιλά ο ισραηλινός και γιατί το κάνει. Δεν είναι ούτε φαντασμένος ούτε ανόητος γιατί ξέρει σε τι αναφέρεται. Ο Τραμπ βέβαια μπορεί να μην ξέρει. Από αυτή την άποψη ο κόσμο δε θα είναι ποτέ έτοιμος διότι στατιστικά ένα μέρος του πληθυσμού πάντα θα έχει αδυναμία να συλλάβει έννοιες πέρα από το συνηθισμένο και το κοινώς αποδεκτό που διδάχτηκε από μικρή ηλικία. Λίγοι θα συλλαμβάνουν πολύπλοκες έννοιες με λεπτές διαβαθμίσεις. Αυτοί είναι που πάντα σε όλες τις εποχές ασχολούνται με τα μυστήρια και τα πέραν του κόσμου τούτου φαινόμενα. Δε φταίνε αυτοί αλλά η κατασκευή τους δεν του βοηθά αν δεν κάνουν προσπάθειες. Και αυτό είναι φυσικός νόμος , η καμπύλη του Γκάους στη στατιστική.


quote:

Μιας και έθιξε το ότι πρέπει πρώτα να εξελιχτούμε για να κατανοήσουμε τι ακριβώς είναι το διάστημα και τα διαστημόπλοια, αρχίζω να αντιλαμβάνομαι πως αρκετοί από εμάς συνειδητοποιούν πως "κάτι έχουμε δει στραβά" στην όλη ερμηνεία του σύμπαντος και μάλλον χρειάζεται αναθεώρηση, αν θέλουμε να βγούμε από το καβούκι μας. Ασχέτως αν υπάρχει ή όχι η Γαλαξιακή Ομοσπονδία, όπως ισχυρίζεται ο παραπάνω κύριος. Γιατί αν ξεκινάς με τον περιορισμό της ταχύτητας του φωτός, δεν πας παραπέρα από το ηλιακό σου σύστημα.


Ακριβώς! Η ταχύτητα του φωτός θεωρείται σταθερή αυθαίρετα και αυθαίρετα το μέγιστο όριο ταχύτητας. Αυτό που αποδείχθηκε με το πείραμα ΜΜ είναι ότι δεν υπάρχει ασυμπίεστος αιθέρας πάνω στον οποίον να κινείται το φως ως κύμα. Για τη συμπιεστότητα του αιθέρα όμως δεν κάνει λόγο σχεδόν κανείς. Και δεν ξέρουν οι περισσότεροι ότι οι εξισώσεις του Λόρεντζ τις οποίες χρησιμοποιεί πλήρως ο Αϊνστάιν στην Ειδική Σχετικότητα προέκυψαν με βάση την συμπιεστότητα των σωμάτων από την πίεση του αιθέρα. Ο Λόρεντζ αυτό πίστευε. Τη συμπιεστότητα και του αιθέρα του ίδιου προκύπτει ως συνέπεια της συμπιεσότητας των σωμάτων επειδή σημαίνει πως υπάρχει επαφή, αλληλεπίδραση σωμάτων και αιθέρα, αν παρατηρούμε τουλάχιστον ένα απ΄τα δύο να συμπιέζεται. Τότε είναι βέβαιο ότι και το άλλο συμπιέζεται. Δηλαδή αποδείχθηκε αντιφατικός ο συνδυασμός ιδιοτήτων που νόμισαν ότι θα έχει ο αιθέρας (ασυμπίεστος ο ίδιος και ταυτόχρονα ότι είναι ένα μέσο διάδοσης διαταραχής (τη φωτεινής ταλάντωσης), κάτι που προϋποθέτει συμπιεστότητα όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα ρευστά που διαδίδουν διαταραχές πχ υγρά και ήχος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2020, 12:54:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
αλλά αμέσως μετά δείχνεις ότι κλίνεις προς το ότι είναι αλήθεια εφόσον τον κρίνεις ως αξιόπιστο πρόσωπο, σαν να τον ήξερες θα έλεγε κανείς

Μόνο κάποιος σαν κι εσένα "Επιμενίδης" θα έβγαλε αυτό το συμπέρασμα.

--Οχι που δε θα χώνονταν ξανά, ε;

Θα γνωρίσει το μυστικό του Αόρατου μόνο εκείνος που είναι ικανός να κλείσει τα χείλη του και να μείνει σιωπηλός (Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Επιμενίδης
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2020, 21:33:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Επιμενίδης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
αλλά αμέσως μετά δείχνεις ότι κλίνεις προς το ότι είναι αλήθεια εφόσον τον κρίνεις ως αξιόπιστο πρόσωπο, σαν να τον ήξερες θα έλεγε κανείς

Μόνο κάποιος σαν κι εσένα "Επιμενίδης" θα έβγαλε αυτό το συμπέρασμα.


Θα έβγαλε; Θα έβγαζε υποθέτω θέλεις να πεις αλλά το έγραψες βιαστικά. Γιατί λες ότι μόνο κάποιος σαν και εμένα θα έβγαζε τέτοιο συμπέρασμα; Τι το ιδιαίτερο έχω εγώ; Μέχρι τώρα με έλεγες άλλον και πολλά άλλα. Τώρα μου λες ότι μόνο κάποιος σαν και μένα θα έβγαζε αυτό το συμπέρασμα. Να υποθέσω καλοπροαίρετα ότι το λες τιμητικά και όχι υποτιμητικά. ευχαριστώ για την τιμή αλλά δε νομίζω ότι έκανα κάτι ιδιαίτερο. Σε ποιο συμπέρασμα αναφέρεσαι άλλωστε; Η πρόταση που έγραψα έχει δύο μέρη. Το μεν πρώτο λέει ευθαρσώς (αν αυτό εννοείς συμπέρασμα είναι το μόνο πιθανό), ότι κλίνεις προς το ότι είναι αλήθεια εφόσον τον λες αξιόπιστο. Αυτό νομίζω ο καθένας θα το έβγαζε ως συμπέρασμα. Δεν χρειάζεται ανάλυση, είναι σαφές. Αλλιώς θα έλεγες "θεωρούμενο από τους ισραηλινούς αξιόπιστο" και θα διαχώριζες τη θέση σου. Το δεύτερο μέρος δεν είναι συμπέρασμα αλλά παρομοίωση για να δείξω ότι δε θα έπρεπε να δίνεις τόσο πολύ βάση σε ότι λέει ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζεις. Εδώ μπορεί να μας εξαπατά κάποιος που γνωρίζουμε και μπορεί να το κάνει και για χρόνια, συμβαίνουν αυτά στον κόσμο, και δεν μπορεί να μας παραπλανήσει ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζουμε; Δεν υπάρχει λοιπόν κάποιο συμπέρασμα στο οποίο να κατέληξα μόνο εγώ ή που να μην μπορούσε να καταλήξει άλλος.

quote:

--Οχι που δε θα χώνονταν ξανά, ε;


Σε έναν δημόσιο διάλογο δεν έχει νόημα η λέξη "χώσιμο".Η πλατφόρμα έχει ρυθμίσεις για ιδιωτικούς διαλόγους και μπορείτε να τις αξιοποιήσετε με τη βοήθεια των διαχειριστών φαντάζομαι. Αλλά στην παρούσα δημόσια συζήτηση το να λες σε κάποιον ότι χώθηκε δεν είναι ευχάριστο ούτε ευγενικό. "Χώθηκε" λέμε όταν κάποιος μπήκε πχ. σε ένα σχεδόν τιγκαρισμένο λεωφορείο και αυτός μέσα. Ή ως παρείσακτος. Εδώ είναι αγορά και ανοιχτός διάλογος. Οπότε δεν υπάρχει χώσιμο αλλά συμμετοχή. Αν σε ενοχλεί και η ύπαρξή μου σε τούτο το φόρουμ, χωρίς να σου έχω κάνει τίποτε, να μου πεις να ξέρω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy