ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Το σύμπαν μας είναι ένας εικονικός κόσμος
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 5
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 11:39:48  Εμφάνιση Προφίλ
To 4-διάστατο σύμπαν της ΓΘτΣ θέτει το χρόνο ως μη χωρική διάσταση, τέτοιες είναι οι τρεις πρώτες. Η ΓΘτΣ είναι ένα κοινά αποδεκτό στην επιστημονική κοινότητα μοντέλο, και θα συνεχίσει να είναι μέχρι την αντικατάστασή του από κάποιο άλλο. Και οι θεωρίες χορδών/μεμβρανών έχουν ενσωματώσει τη διάσταση του χρόνου. Εκεί που δεν υπάρχει το καθιερωμένο μοντέλο του χρόνου, είναι στην κβαντομηχανική. Εκεί θεωρείται πως είναι μάλιστα αμφίδρομος. Αν κάνω κάπου λάθος στην εκλαϊκευμένη ερμηνεία, (μιας και ξέρω πως είσαι φυσικός) με διορθώνεις.

Τώρα, το πως αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος τον χρόνο είναι ένα θέμα προς συζήτηση, η συστολή/διαστολή του χρόνου πάντως έχει αποδειχτεί ότι υφίσταται και εξαρτάται από τη σχέση (ταχύτητας, μάζας/βαρύτητας κλπ) ανάμεσα στα διαφορετικά συστήματα αναφοράς. Τώρα, για τα για άλλα που λέει ο φίλος μας, είναι προφανές ότι νομίζει πως έχει απέναντι του κάποιους με μικρότερο IQ από αυτόν, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα άλλωστε σχεδόν όλων των παπαρολόγων.

Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 12:30:12  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Όλες οι θεωρίες που έχω είναι δοκιμασμένες μέσω αληθινών βιοματικων εμπειριών !

Μία βιωματική εμπειρία (η οποία μπορεί να είναι αποτέλεσμα ψυχοσωματικής αντίδρασης, φαντασίας, άγχους, αυθυποβολής ή οτιδήποτε άλλο) δεν σημαίνει ότι μπορεί να αποτελέσει βάση για την δημιουργία μίας θεωρίας. Οι θεωρίες συνήθως συνοδεύονται από παρατηρήσεις (οι οποίες μπορούν να γίνουν και από τρίτους), μετρήσεις, πειραματικές διαδικασίες, επαληθεύσεις κτλ., πράγματα δηλ. που ως στιγμής δεν μας έχεις παραθέσει.

quote:
Κάτι που κανένας σημερινός πτυχιούχος επιστήμονας δεν έχει !

Σώπα ... έχεις γνωρίσει όλους τους σημερινούς πτυχιούχους επιστήμονες για να το λες αυτό ; Από αυτήν και μόνο την πρότασή σου φαίνεται το μέγεθος της ανοησίας σου. Κανονικά, με τα λίγα που διάβασα από αυτά που έγραψες, είσαι για μεγάλο δούλεμα αλλά σου απαντώ για να δεις πως εκτός από 3 ή 4 τέσσερα μέλη που ήδη σε πήραν για πλάκα, εγώ είμαι ο +1. Όταν 5 διαφορετικοί άνθρωποι σου λένε ότι λες βλακείες αλλά εσύ επιμένεις, τότε κάτι δεν πάει καλά. Όχι με τους 5+ αλλά μάλλον με σένα. Πληροφοριακά στο λέω αυτό, εσύ μπορείς να συνεχίσεις την θεωρία σου.

quote:
Όλοι οι σήμερα επιστητ απλός πατανε την ίδια πεπατημένη οδό αυτών που τα ανακάλυψαν πριν Χ χρόνια !

Ίσως επειδή οι ανακαλύψεις τους έγιναν μέσω από παρατηρήσεις, πειράματα κτλ. - αυτά που σου είπα πιο πάνω - κι όχι μέσα από όνειρα και φαντασιώσεις. Ο Αϊνστάιν π.χ σε ορισμένα θεωρητικά συμπεράσματά του επαληθεύεται ακόμη και σήμερα μέσω κάποιων πειραμάτων. Ο ίδιος βέβαια, ποτέ δεν ισχυρίστηκε πως ότι είπε το είπε μέσω "βιωματικών εμπειριών". Αλλά τι να κλάσει ο Αϊνστάιν μπροστά σου, ε ;

quote:
Κι ρωτώ εγώ ...ποιος είναι ικανός να μας πει αν όντως αυτοί που ανακάλυψαν την οποία βιοματικα έμπρακτη απόδειξη θεωρίας ή πχ νόμων της φύσης ήταν επιστημών με την έννοια που σήμερα ορίζεται κι με πτυχία ?

Φίλε, ο επιστήμονας δεν καθορίζεται από τα πτυχία του. Επιστήμονας μπορεί να είναι και κάποιος που έχει αφιερώσει τον χρόνο του ή την ζωή του μελετώντας κάτι συγκεκριμένο, ερευνώντας κάτι συγκεκριμένο, παρατηρώντας κάτι συγκεκριμένο. Ο όρος "επιστήμονας" καθορίζεται από τον τρόπο μελέτης αυτού του συγκεκριμένου πράγματος. Αν αυτός ο τρόπος είναι η ονείρωξη, τότε αυτός δεν είναι επιστήμονας, είναι μαλάκαs. Αν όμως χρησιμοποιεί τα εργαλεία της επιστήμης, τότε θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί επιστήμονας.

quote:
Δηλαδή χωρίς πτυχία υπάρχει απαγόρευση στην γνώση επιστημονικών δεδομένων κι νόμων της φύσης ?

Είπαμε, όχι. Αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα επιστημονικά εργαλεία για να μελετήσεις τους νόμους της φύσης. Τα μαθηματικά π.χ είναι ένα από αυτά. Εσένα ποιο είναι το εργαλείο σου ; Η χούφτα ;

quote:
Το ότι όντως η επιστήμη έχει κάνει βήματα δεν το αρνουμε σε καμία περίπτωση αλλά από αυτό μέχρι το ότι ένα πτυχίο στα χέρια κάποιου που απλά ήταν πιο πολύ του διαβάσματος τον κάνει κι επιστήμονα εε αυτό με ξεπερνάει ! Το δε χειρότερο που με ξεπερνάει είναι ότι οι εν λόγο πτυχιούχοι μη επιστήμονες έχουν κάνει τον κόσμο να πιστεύει ακράδαντα ότι ότι νόμος της φύσης υπάρχει έχει βρεθεί κι όλας !

Δεν ξέρω σε ποιους πτυχιούχους μη επιστήμονες αναφέρεσαι. Μάλλον δεν αναφέρεσαι στους σωστούς. Ψάξε να βρεις άλλους, πιο ... σωστούς ας πούμε. Κανένας από αυτούς (τους σωστούς δηλ) δεν ισχυρίζεται ότι τα έχει βρει όλα. Στην έρευνα είναι ακόμη ... (φίλε, το επίπεδό σου είναι εξαιρετικά χαμηλό, πληροφοριακά στο λέω κι αυτό).

quote:
Κι όμως δεν έχουν ανακαλυφθεί όλοι οι νόμοι ούτε καν οι μισοί ίσως κι πολύ λιγότεροι ... Λογικο λοιπόν είναι κάποιοι νόμοι της φύσης να εμφανίζονται κατά καιρούς έστω κι κατά τύχη ( αν κι την τύχη δεν την δέχομαι εγώ προσωπικά ) σε κάποια άτομα κι από αυτά μετά εξαρτάται το αν ειπωθούν, ερευνηθούν κοκ.

Ααα, δηλ. η φύση επιλέγει να εμφανίσει κάποιους κρυμμένους νόμους της σε κάποια άτομα. Στα ... εκλεκτά δηλ. Και οι υπόλοιποι ; στο μαύρο σκοτάδι. Εσύ δηλ. συγκαταλέγεσαι στους εκλεκτούς της φύσης που σου αποκαλύφθηκε το μυστικό. ΟΚ, τώρα καταλαβαίνω ... για να ξέρω και με ποιον μιλάω δηλ.

quote:
Όπως είπα είναι ερευνητής παρά πολλά χρόνια ίσως κι τα 3/4 της ζωής μου κι αυτό επειδή ήμουν - υπήρξα κι υπάρχω ως αυτόπτης μάρτυρας κάποιων νέων κανόνων της φύσης ( νέων για τον άνθρωπο η φύση τους είχε πάντα ) !

Μάλιστα ... ε, πες μας, ποιος είναι ο νέος κανόνας της φύσης που τον αγνοούν τα τμήματα Φυσικών Επιστημών των ανά τον κόσμο Πανεπιστημίων αλλά τον γνωρίζεις εσύ ;

quote:
Σαν ερευνητής έκανα αυτό που έπρεπε ! Ερεύνησα τα φαινόμενα αυτά κι βρήκα τους κανόνες της φύσης που προκαλούν αυτα τα φαινόμενα ! Εννοείται ότι η έρευνα δεν σταμάτησε ούτε κι θα σταματήσει ποτέ ! Οπότε ούτε εγώ θα σταματήσω ποτέ ! Στα θέματα τύπου Μάτριξ δυστυχώς ή ευτυχώς έχω αρκετά μεγάλη εμπειρία κι όπως είπα κι πριν κι βιωματική κι ερευνητική εις βάθος των όσων βιώνονται !

Ποια είναι τα θέματα "τύπου matrix" ρε φίλε ; Επειδή είδες μια ταινία ; Την είδες "Neo" να πούμε ; Follow the white rabbit κι έτσι ; Να σου πω ... γκόμενα έχεις, παντρεμένος είσαι ή μπακούρι ; Μάλλον για μπακούρι σε κόβω, γιατί άμα είχες γυναίκα πλάϊ σου, τα πράγματα θα ήταν no matrix man ... no matrix.

quote:
Θα δώσω λοιπόν ένα ακόμα στοιχείο που ο κόσμος δεν το ξέρει !

Έλα ... για πες ...

quote:
Πριν λοιπόν το πετάξετε στα σκουπίδια απλά δώστε του λίγο από τον χρόνο σας κι θα δείτε ότι όντως μπορεί να λειτουργήσει !

Ναι, για να δούμε ...

quote:
Το στοιχείο αυτό αναφέρεται στην διάσταση χρόνος !

Ο χρόνος δεν είναι διάσταση. Είναι μεταβλητή, αλλά πάει στο διάολο, για πες ...

quote:
Αν πούμε ότι το να εισχωρήσει ο άνθρωπος στην διάσταση χρόνου είναι πχ εφικτό μόνον με μια μηχανή του χρόνου ...

ναι ...

quote:
τότε θα πρέπει να υπολογίσουμε με ποιον χρόνο είμαστε ικανοί να ταξιδέψουμε !

Με ποιον χρόνο ; Έναν έχουμε, το t (μονάδες μέτρησης sec, min, hour), με ποιον άλλον ;

quote:
Σίγουρα όχι με τον φυσικό χρόνο που μετρά δευτερόλεπτα ή λεπτά !

Αλλά, με ποιον άλλον και τι μετρά ο άλλος ; μιλιγκράμ σπερματικού υγρού ; για πες ...

quote:
Ο λόγος είναι απλός ας φανταστούμε ένα μπαλόνι όπου μέσα είναι τα πάντα άνθρωποι, ζώα κλπ.κι όλα αυτά διέπονται από τον γενικό ή τον φυσικό χρόνο , τότε αν καποιος ήθελε να ταξιδέψει στον χρόνο θα ήταν αναγκασμένος να τραβήξει κι το βάρος όλων των υπολοίπων για να μπορέσει να μετακινήσει το μπαλόνι έστω κι ένα χιλιοστό στον χρόνο ! Κάτι που όπως καταλαβαίνουμε δεν γίνεται αφού θα συνθλιβοταν η όλη ύπαρξη του ταξιδευτή !

Γιατί θα συνθλιβόταν ; Αφού το ταξίδι στον χρόνο γίνεται με μία μηχανή, μια ντελόριαν (you know, back to the future man!) ας πούμε, τότε γιατί θα συνθλιβόταν η όλη ύπαρξη του ταξιδευτή ; Μια χαρά ταξίδεψε ο Michael Fox ...

quote:
Σε αντιδιαστολή με τον γενικό χρόνο θα σας δείξω άλλον έναν τον οντοτικό χρόνο !

Έλα, για πες ...

quote:
Έτσι τον ονομάζω εγώ κι μπορεί να μετρήσει έναν χρόνο σε μέτρηση βημάτων διαφοράς εικόνας κι θέσης κλπ. του κάθε τι κι του κάθε ενός ή μια !

Ε, δεν είναι άλλος αυτός ο χρόνος. Ο ίδιος με αυτόν που έχουμε είναι.

quote:
Σας παραθέτω παράδειγμα του οντοτικού χρόνου !

'Ντάξει αδερφέ ... καταλάβαμε ... δεν θέλουμε άλλα "παραδείγματα", άσ' το, δεν είμαστε εκλεκτοί. Ένα Α.Π.Θ. βγάλαμε, Φυσικό, 'ντάξει, τι να κλάσουμε εμείς μπροστά σου ; Άσε, πάνω να δω το M. Fox και τον ελεγκτή ροής του καθηγητή. Πιο εύκολο μου φαίνεται ...

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 12:44:31  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
To 4-διάστατο σύμπαν της ΓΘτΣ θέτει το χρόνο ως μη χωρική διάσταση, τέτοιες είναι οι τρεις πρώτες. Η ΓΘτΣ είναι ένα κοινά αποδεκτό στην επιστημονική κοινότητα μοντέλο, και θα συνεχίσει να είναι μέχρι την αντικατάστασή του από κάποιο άλλο. Και οι θεωρίες χορδών/μεμβρανών έχουν ενσωματώσει τη διάσταση του χρόνου. Εκεί που δεν υπάρχει το καθιερωμένο μοντέλο του χρόνου, είναι στην κβαντομηχανική. Εκεί θεωρείται πως είναι μάλιστα αμφίδρομος. Αν κάνω κάπου λάθος στην εκλαϊκευμένη ερμηνεία, (μιας και ξέρω πως είσαι φυσικός) με διορθώνεις.

Έτσι ακριβώς. Το θέμα είναι πως σε καμία από αυτές της μηχανικές (κλασική μηχανική και μηχανική των κβάντων, κβαντομηχανική δηλ) δεν ερμηνεύεται το φαινόμενο της κίνησης. Τι είναι η κίνηση ; Ποια η ουσία της δηλ. Όλες περιγράφουν την κίνηση με την απαραίτητη μεταβλητή του χρόνου, το (t) δηλ. αλλά δεν λένε τι είναι η κίνηση. Υπάρχει και μία άλλη μηχανική ως θεωρία. Η Άχρονη Μηχανική. Εκεί δίνεται μια ερμηνεία της κίνησης χωρίς την μεταβλητή χρόνος. Είναι ενός καθηγητή, γυμνασιάρχη, ονόματι Γκόσδας. Τα ρολόγια μας μετράνε κίνηση. Ρολόι χωρίς κίνηση δεν έχει εφευρεθεί μέχρι τώρα.

βλ. https://www.politeianet.gr/books/9789608763500-gkosdas-i-naoum-enosi-ellinon-fusikon-eniaia-achroni-michaniki-8808

Αλλά τι να λέμε τώρα ... ; Εδώ έχουμε τον ... "οντοτικό" χρόνο : παίρνω δυο ποτήρια, βάζω νερό στο ένα, το χύνω στο άλλο, από το δεύτερο το χύνω στο πρώτο, γενικώς δηλ. ... χύνω. Χύνω, χύνω ... λες να παχύνω ;

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"


Edited by - kangaro on 16/08/2019 12:54:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ammophila
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 13:13:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ammophila
Μπορείτε να είστε σαρκαστικοί και εριστικοί αλλά εδώ βλεπω αγένεια και προσβλητικοτητα σε ένα άνθρωπο που δεν είναι το ίδιο, είναι σίγουρα όνειρο φαντασμένος πιθανολογώ ότι επηρεάστηκε από το hooligan του faith no more του βονεγκατ η και από την εφεύρεση του μορέλ. Δεν είναι συμπεριφορά τέτοια σε ένα ξένο ακόμα και σε ένα χαλασμένο σαν τουτονα που μπαίνει στην αυλή του σπιτιού σας, σαν λυσσασμένα σκυλιά κάνετε, καμμία έκπληξη που μείνατε μόνα σας, να φαγωθητε
Τουλάχιστον η όνειρο φαντασία του είναι πρωτοτυπη και δεν την διατυπώνει επιτατικά,

Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν

Edited by - ammophila on 16/08/2019 13:23:53Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 13:26:12  Εμφάνιση Προφίλ
Που ακριβώς είναι η "λύσσα" μας ; Το ότι του λέμε ότι λέει βλακείες ; Χαλάρωσε ρε ... Μπορεί να λέει ότι θέλει. Αυτά που γράφει σχολιάζουμε. Επιτρέπεται δηλ. ο καθένας να λέει ότι θέλει κι όταν κάποιοι του λένε "ε, φίλε, μαλακίες λες", αυτό να απαγορεύεται ; Εντάξει, όλοι δεν έχουν τον ίδιο τρόπο που γράφουν ... τι να κάνουμε ...

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ammophila
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 13:42:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ammophila
quote:

Που ακριβώς είναι η "λύσσα" μας ; Το ότι του λέμε ότι λέει βλακείες ; Χαλάρωσε ρε ... Μπορεί να λέει ότι θέλει. Αυτά που γράφει σχολιάζουμε. Επιτρέπεται δηλ. ο καθένας να λέει ότι θέλει κι όταν κάποιοι του λένε "ε, φίλε, μαλακίες λες", αυτό να απαγορεύεται ; Εντάξει, όλοι δεν έχουν τον ίδιο τρόπο που γράφουν ... τι να κάνουμε ...

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"Βλακείες , μαλακιες αυτοί είναι πολύ μετριοπαθείς όροι σε αυτά που του συρατε ,σε αυτόν που εγώ τον αποκαλώ χαλασμενο, και στο κάτω κάτω δεν τον διάβασα να βρίζει κανένα σας, ακόμα και η κοροϊδία έχει πολύ λεπτή τέχνη,

Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν

Edited by - ammophila on 16/08/2019 13:43:00Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 13:54:14  Εμφάνιση Προφίλ
Εξαρτάται τι εννοείς "βρισιά". Βρισιά μπορεί να είναι και η προσβολή της νοημοσύνης των άλλων.

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


319 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 13:55:08  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

quote:

Που ακριβώς είναι η "λύσσα" μας ; Το ότι του λέμε ότι λέει βλακείες ; Χαλάρωσε ρε ... Μπορεί να λέει ότι θέλει. Αυτά που γράφει σχολιάζουμε. Επιτρέπεται δηλ. ο καθένας να λέει ότι θέλει κι όταν κάποιοι του λένε "ε, φίλε, μαλακίες λες", αυτό να απαγορεύεται ; Εντάξει, όλοι δεν έχουν τον ίδιο τρόπο που γράφουν ... τι να κάνουμε ...

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"Βλακείες , μαλακιες αυτοί είναι πολύ μετριοπαθείς όροι σε αυτά που του συρατε ,σε αυτόν που εγώ τον αποκαλώ χαλασμενο, και στο κάτω κάτω δεν τον διάβασα να βρίζει κανένα σας, ακόμα και η κοροϊδία έχει πολύ λεπτή τέχνη,

Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν

Edited by - ammophila on 16/08/2019 13:43:00


Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τους σκοπούς του Τ.Ε , γι'αυτό τα λες αυτά. Κορόιδα ψάχνει ο τύπος, ό,τι μπορεί ν'αρπάξει.

"Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό."
Αβραάμ Λίλκολν
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ammophila
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 13:56:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ammophila
quote:

Εξαρτάται τι εννοείς "βρισιά". Βρισιά μπορεί να είναι και η προσβολή της νοημοσύνης των άλλων.

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"Μάλιστα ! Θέμα ορισμού λοιπόν! Της βρισιάς; ΣΚΑΤΑ !

Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ammophila
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 14:03:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ammophila
quote:

quote:

quote:

Που ακριβώς είναι η "λύσσα" μας ; Το ότι του λέμε ότι λέει βλακείες ; Χαλάρωσε ρε ... Μπορεί να λέει ότι θέλει. Αυτά που γράφει σχολιάζουμε. Επιτρέπεται δηλ. ο καθένας να λέει ότι θέλει κι όταν κάποιοι του λένε "ε, φίλε, μαλακίες λες", αυτό να απαγορεύεται ; Εντάξει, όλοι δεν έχουν τον ίδιο τρόπο που γράφουν ... τι να κάνουμε ...

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"Βλακείες , μαλακιες αυτοί είναι πολύ μετριοπαθείς όροι σε αυτά που του συρατε ,σε αυτόν που εγώ τον αποκαλώ χαλασμενο, και στο κάτω κάτω δεν τον διάβασα να βρίζει κανένα σας, ακόμα και η κοροϊδία έχει πολύ λεπτή τέχνη,

Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν

Edited by - ammophila on 16/08/2019 13:43:00


Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τους σκοπούς του Τ.Ε , γι'αυτό τα λες αυτά. Κορόιδα ψάχνει ο τύπος, ό,τι μπορεί ν'αρπάξει.

"Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό."
Αβραάμ ΛίλκολνΕσυ το είχες περάσει για το σεισμικό καμμία σχέση και σε συντακτικό και σε ορθογραφία , που ήθελε να «δαγκώσει» , αυτός εδώ διαισθάνομαι ότι απλά θέλει για Αρχη,να τραβήξει προσοχή. Όπως οι μύγες τον Αύγουστο , όμως.
Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν

Edited by - ammophila on 16/08/2019 14:07:13Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 14:24:13  Εμφάνιση Προφίλ
Βρε καλώς τον ammophila... που χάθηκες βρε ψυχή; Σε κάποιο σοβαρό θέμα θα μας κάνεις την τιμή να μπεις να συζητήσεις μαζί μας ή θα αμολάς ποιηματάκια, ατάκες και κριτική όπου σου κάτσει;

quote:
Μπορείτε να είστε σαρκαστικοί και εριστικοί αλλά εδώ βλεπω αγένεια και προσβλητικοτητα σε ένα άνθρωπο που δεν είναι το ίδιο

Σοβαρά ammophila; Την προσβολή της νοημοσύνης που τη βάζεις;

quote:
Δεν είναι συμπεριφορά τέτοια σε ένα ξένο ακόμα και σε ένα χαλασμένο σαν τουτονα που μπαίνει στην αυλή του σπιτιού σας, σαν λυσσασμένα σκυλιά κάνετε, καμμία έκπληξη που μείνατε μόνα σας, να φαγωθητε

Μάλλον δεν κατάλαβες. Δεν έχουμε μείνει μόνοι μας, έχουμε μείνει μόνο αυτοί που μπορούμε να συζητήσουμε πέντε πράγματα. Αν κάποιοι έρχονται εδώ να αμολήσουν τις πίπες τους ή να τρολάρουν ή να ψαρέψουν πελατεία, να μην τους κρατάμε άλλο.

Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ένας τρελός εφευρέτης
Νέο Μέλος

Greece
40 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 14:26:00  Εμφάνιση Προφίλ
Ρε καλοπαιδα όταν κι οι τότε τύποι που σήμερα τους παπαγαλιζετε λες κι είναι δεν ξέρω κι εγώ τι...ανακάλυπταν κάτι ΔΕΝ είχαν κανένα τρόπο να το στηρίξουν παρά μόνον το ότι το βίωσαν !

Όπως έχω πει τοοοσες φορές αν δεν το βιώσεις εσύ ο ίδιος τότε για σένα είναι απλά μια είδηση που πολύ εύκολα μπορείς να ην κρίνεις ψευδή ! Όταν όμως το έχεις βιώσει τότε κανένας κι τίποτα δεν μπορούν να σε πείσουν για το αντίθετο τόσο απλό είναι !

Για αυτό σας έχω προσκαλέσει να ερευνήσετε όλα τα γραφόμενα που σας δίνω με ανοικτό μυαλό κι να φτάσετε να το βιώσετε οι ίδιοι !
Τότε κι μόνον τότε μπορούμε να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση ! Τώρα απλά λέτε ένα κάρο λογακια με τόση ευκολία κι άνεση γιατί απλά δεν έχετε ιδέα !

Όλοι αυτοί οι νόμοι καλά παλικάρια υπήρχαν πριν από οποία επιστήμη κι όποιον επιστήμονα ή μαθηματικό ή ότι άλλο γιατί πολύ απλά είναι νόμοι της φύσης !

Αυτούς ερεύνησαν οι τότε ερευνητές που σήμερα είναι γνωστοί κι τους δέχεστε έτσι χωρίς ούτε καν να ερευνήσετε τίποτα ...

Βέβαια αν υπήρξατε τότε στην εποχή τους θα τους είχατε σταυρώσει κανονικά γιατί πάλι τότε τα λεγόμενα τους δεν θα ήταν μαθηματικά αποδεκτά ούτε κατά την φυσική !

Τα δε μαθηματικά κι φυσική κι όποια άλλη επιστήμη οφείλει κι πρέπει να είναι ατελής για να μπορεί να εξελιχθεί με το πέρασμα του καιρού αλλά εσείς πέρα βρέχει ...

Νομίζετε ότι όλα μα όλα οφείλουν να είναι σε αυτά που έχετε μάθει στο σχολείο σας κι σε όποιο πανεπιστήμιο κι από εκεί κι μετά το χάος έτσι ? Δεν υπάρχει τίποτα άλλο έχουν ανακαλυφθεί όλα κι είναι όλα έτοιμα παγιωμένα μέσα στην υπέρ τεράστια γνώση σας !

Αν επραταν έτσι οι ερευνητές κύριοι τώρα θα ήμασταν ακόμα στα δέντρα σαν τις μαϊμούδες ... Ευτυχώς η αληθινή επιστήμη που ερευνά το ότι επιστητο δεν πράττει έτσι !

Πάμε τώρα κι σε κάτι άλλο !

Δυστυχώς ο χρόνος είναι διάσταση ( διαιρω κι τάσσομαι ) κι είναι χωρος όπως ο κλασικός που γνωρίζετε αλλά όχι για το φυσικό σώμα . Βέβαια δεν θα μπω σε περισιες λεπτομέρειες γιατί ειλικρινά δεν έχει νόημα να απαντάτε σε εμένα ενώ δεν έχετε διαβάσει τι σας λέω !

Είστε πολύ κοντοφθαλμοι όλοι σας επειδη νομίζετε ειλικρινά ότι τα ξέρετε όλα !

Θα σας γράψω εδώ κάτι όχι πως θα το διαβάσετε αλλά δεν βαριέσαι...


Η υπόσταση του ότι έχει τέσσερεις κλίμακες

Ανυποστασία : όταν κάτι περάσει στην λήθη της ύλης , της μνήμης κι είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ !

Μονουποστασια : είναι όταν όλα τα στοιχεία έχουν πάντα ύπαρξη ως ένα σε έναν χώρο κι σε έναν χρονικό βρόγχο ! Αυτό είναι ο τρόπος ζωής σας γατσουλια !

Πολυποστασια : είναι όταν πολλά ίδια στοιχεία βρίσκονται στην ίδια θέση στον ίδιο χρονικό βρόγχο ! Εδώ είναι ο οντοτικος χρόνος κι όχι εκεί που τον ψάχνετε στην μονουποστασια ρεεεε ξυπνάτε !

Πανθυποστασια : είναι όταν πολλά όμοια κι ανόμοια σε όψη,υφή,όγκο,μάζα κλπ στοιχεία βρίσκονται στην ίδια θέση στον ίδιο χρονικό βρόγχο !

Αλλά αυτά είναι πανηψιλα μαθηματικά για εσάς που είστε Β κι Α = ΒΑ ...

Άιντε δείτε λίγο πιο πέρα από την μυτούλα σας που πρακτικά είναι στον Θεό με πράγματα κι στοιχεία που ειλικρινά ΤΊΠΟΤΑ ΜΑ ΤΊΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ !!! Ακόμα κι τα γνωμικά ρε καλοπαιδα που γράφετε άλλων είναι ...εσείς τι έχετε δικό σας ατόφιο ?

Επίσης να σας διευκρινίσω εδώ ότι ότι σας λέω είναι κι καθόλα δικό μου κι όχι από κάπου το διάβασα πχ βιβλίο ή ίντερνετ κοκ .

Είναι όλα δικά μου τα όσα σας γράφω κι τα έχω ανακαλύψει με απίστευτο κόπο κι απίστευτη θυσία ! Αλλά για σας τα γατσουλια του αύριο αν δεν το έχει πει κάποιος που να ξέρετε τότε δεν υπάρχει !

Ρεεεειι ξυπνάτε δεν κάνουν τα χαρτιά την γνώση ούτε τον άνθρωπο ! Σας έχουν μάθει να πιστεύετε ότι αν ο άλλος δεν έχει ταμπελακι πχ επιστήμονα τότε ότι επιστημονικό κι να πει σαν εντολή σας έχει δωθεί να το αποκρουτε ...

Όλοι αυτοί που σήμερα απλά φερεφωνιζετε στην εποχή τους δεν είχαν τίποτα ! Όφειλαν να παλέψουν με την σκύλα κι την χαριβδη για να ακουστεί το νεοφερμένο !

Για αυτό πάει κατά διαόλου ο κόσμος ορε παίδες ! Γιατί αυτά που σας μάθανε να αποκρουτε με τοσο μένος κι μανία αυτοί τα αποδέχονται κι σε λίγο καιρό τα μετατρέπουν σε όπλα κατά των δικών μας κεφαλιών κι των κεφαλιών των παιδιών μας κι ξέρετε κάτι εσείς κι οι όμοιοι σας φέρετε ευθύνη για αυτό !

Κι μια ακόμα διευκρίνιση αν κι δεν θα την διαβάσετε τελικά !

Υπάρχουν εκεί έξω χιλιάδες άτομα που βιώνουν αληθινά αυτούς τους νόμους του πολυποστατικου κόσμου κι εσείς όλα αυτά τα αντικρούεται με λογακια άλλων ξένων γιατί αληθινά δεν έχετε το σθένος να ερευνήσετε εσείς οι ίδιοι ποτέ !

Το βίωμα με τα λογακια δεν αλλιλεπδρουν μεταξύ των είναι άνισης ύλης ! Το ένα είναι βιωματικό κι εμπεριέχει ισης ύλης με το εδώ στοιχεία ...κι το άλλο είναι απλά μία έννοια κι λογακια του αέρα κι ούτε καν δικά σας ...

Αα κι σενιορ heretic δεν βλέπω την αντρικια συγνώμη που μου οφείλεις μόνο λογακια είσαι ...οι άντρες τα τιμούν τα παντελόνια τους σε όλους τους τομείς όχι μόνον στο κατανα...

Εκτός αν πίσω από το ψευδώνυμο είναι γυναίκα δεν το γνωρίζω αυτό οπότε απαλλασεσαι από το χρέος !

Ένας τρελός εφευρέτηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ammophila
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 14:27:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ammophila
quote:

Βρε καλώς τον ammophila... που χάθηκες βρε ψυχή; Σε κάποιο σοβαρό θέμα θα μας κάνεις την τιμή να μπεις να συζητήσεις μαζί μας ή θα αμολάς ποιηματάκια, ατάκες και κριτική όπου σου κάτσει;

quote:
Μπορείτε να είστε σαρκαστικοί και εριστικοί αλλά εδώ βλεπω αγένεια και προσβλητικοτητα σε ένα άνθρωπο που δεν είναι το ίδιο

Σοβαρά ammophila; Την προσβολή της νοημοσύνης που τη βάζεις;

quote:
Δεν είναι συμπεριφορά τέτοια σε ένα ξένο ακόμα και σε ένα χαλασμένο σαν τουτονα που μπαίνει στην αυλή του σπιτιού σας, σαν λυσσασμένα σκυλιά κάνετε, καμμία έκπληξη που μείνατε μόνα σας, να φαγωθητε

Μάλλον δεν κατάλαβες. Δεν έχουμε μείνει μόνοι μας, έχουμε μείνει μόνο αυτοί που μπορούμε να συζητήσουμε πέντε πράγματα. Αν κάποιοι έρχονται εδώ να αμολήσουν τις πίπες τους ή να τρολάρουν ή να ψαρέψουν πελατεία, να μην τους κρατάμε άλλο.

Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)Δυο δεν είναι ποτέ μόνοι

Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 14:29:08  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

quote:

Εξαρτάται τι εννοείς "βρισιά". Βρισιά μπορεί να είναι και η προσβολή της νοημοσύνης των άλλων.

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"Μάλιστα ! Θέμα ορισμού λοιπόν! Της βρισιάς; ΣΚΑΤΑ !

Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν


Ναι, κοίτα λίγο ... όταν κάποιος καταπιάνεται με θέματα που άπτονται της Επιστήμης, καλό είναι να έχει και κάποια σχέση, 'ντάξει ; Κι εγώ έχω παρατήσει την Επιστήμη που σπούδασα, αλλά 5 χρονάκια τα αφιέρωσα για να μάθω 5 πράγματα. Δεν μπορεί ο κάθε άσχετος να λέει ότι του κατέβει και μάλιστα χωρίς αιτιολογικό ή μια στοιχειώδης τεκμηρίωση. Αυτό δεν είναι πρωτοτυπία, όπως λες. Είναι προσβολή της νοημοσύνης των άλλων. Κι εγώ μπορώ να σου πω ότι υπάρχει η άχρονη μηχανική, πρωτότυπη θεωρία, αλλά ο άλλος έκατσε κι έγραψε ολόκληρο βιβλίο για να το τεκμηριώσει αυτό. Καταλαβαίνεις την διαφορά ;

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ammophila
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 14:30:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ammophila
quote:


Όσο για εσένα τρελλε μίλα σαν άνθρωπος!αν δεν θες να σου πετάνε ξερά σκατά.

Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 14:35:08  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Δυο δεν είναι ποτέ μόνοι


Είναι παραπάνω από δύο εδώ μέσα. Εσύ πάντως, την πρόσκλησή μου την έχεις. Ξέρω ότι μπορείς να συζητήσεις σοβαρά, αν και έχεις αυτό το εκκεντρικό στυλ. Αν πάλι το μόνο που θέλεις να εμφανίζεσαι όποτε σου κάνει κέφι και να πετάς ατάκες, εγώ δεν έχω πρόβλημα.


Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ammophila
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 14:38:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ammophila
quote:

quote:

quote:

Εξαρτάται τι εννοείς "βρισιά". Βρισιά μπορεί να είναι και η προσβολή της νοημοσύνης των άλλων.

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"Μάλιστα ! Θέμα ορισμού λοιπόν! Της βρισιάς; ΣΚΑΤΑ !

Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν


Ναι, κοίτα λίγο ... όταν κάποιος καταπιάνεται με θέματα που άπτονται της Επιστήμης, καλό είναι να έχει και κάποια σχέση, 'ντάξει ; Κι εγώ έχω παρατήσει την Επιστήμη που σπούδασα, αλλά 5 χρονάκια τα αφιέρωσα για να μάθω 5 πράγματα. Δεν μπορεί ο κάθε άσχετος να λέει ότι του κατέβει και μάλιστα χωρίς αιτιολογικό ή μια στοιχειώδης τεκμηρίωση. Αυτό δεν είναι πρωτοτυπία, όπως λες. Είναι προσβολή της νοημοσύνης των άλλων. Κι εγώ μπορώ να σου πω ότι υπάρχει η άχρονη μηχανική, πρωτότυπη θεωρία, αλλά ο άλλος έκατσε κι έγραψε ολόκληρο βιβλίο για να το τεκμηριώσει αυτό. Καταλαβαίνεις την διαφορά ;

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"


πρωτότυπο εν τη νοημοσύνη εννοω την δικιά του, αλλά δεν βλεπω και μεγάλη διαφορά.

Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ammophila
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 14:42:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ammophila
quote:

quote:

Δυο δεν είναι ποτέ μόνοι


Είναι παραπάνω από δύο εδώ μέσα. Εσύ πάντως, την πρόσκλησή μου την έχεις. Ξέρω ότι μπορείς να συζητήσεις σοβαρά, αν και έχεις αυτό το εκκεντρικό στυλ. Αν πάλι το μόνο που θέλεις να εμφανίζεσαι όποτε σου κάνει κέφι και να πετάς ατάκες, εγώ δεν έχω πρόβλημα.

Μπα και σου πέρασε από το μυαλό , έτσι χάριν παιδιας ότι δεν έχω πάντα πρόσβαση,; ή ότι περιμένω να μου περάσει η αναγούλα για να ξαναφορτίσω;


Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)


Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 14:44:47  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Επίσης να σας διευκρινίσω εδώ ότι ότι σας λέω είναι κι καθόλα δικό μου

Κι επειδή είναι δικό σου, πρέπει να είναι και το σωστό ρε μεγάλε ;

quote:
Είναι όλα δικά μου τα όσα σας γράφω κι τα έχω ανακαλύψει με απίστευτο κόπο κι απίστευτη θυσία ! Αλλά για σας τα γατσουλια του αύριο αν δεν το έχει πει κάποιος που να ξέρετε τότε δεν υπάρχει !

Ρεεεειι ξυπνάτε δεν κάνουν τα χαρτιά την γνώση ούτε τον άνθρωπο ! Σας έχουν μάθει να πιστεύετε ότι αν ο άλλος δεν έχει ταμπελακι πχ επιστήμονα τότε ότι επιστημονικό κι να πει σαν εντολή σας έχει δωθεί να το αποκρουτε ...

Όλοι αυτοί που σήμερα απλά φερεφωνιζετε στην εποχή τους δεν είχαν τίποτα ! Όφειλαν να παλέψουν με την σκύλα κι την χαριβδη για να ακουστεί το νεοφερμένο !

Για αυτό πάει κατά διαόλου ο κόσμος ορε παίδες ! Γιατί αυτά που σας μάθανε να αποκρουτε με τοσο μένος κι μανία αυτοί τα αποδέχονται κι σε λίγο καιρό τα μετατρέπουν σε όπλα κατά των δικών μας κεφαλιών κι των κεφαλιών των παιδιών μας κι ξέρετε κάτι εσείς κι οι όμοιοι σας φέρετε ευθύνη για αυτό !

Κι μια ακόμα διευκρίνιση αν κι δεν θα την διαβάσετε τελικά !

Υπάρχουν εκεί έξω χιλιάδες άτομα που βιώνουν αληθινά αυτούς τους νόμους του πολυποστατικου κόσμου κι εσείς όλα αυτά τα αντικρούεται με λογακια άλλων ξένων γιατί αληθινά δεν έχετε το σθένος να ερευνήσετε εσείς οι ίδιοι ποτέ !

Το βίωμα με τα λογακια δεν αλλιλεπδρουν μεταξύ των είναι άνισης ύλης ! Το ένα είναι βιωματικό κι εμπεριέχει ισης ύλης με το εδώ στοιχεία ...κι το άλλο είναι απλά μία έννοια κι λογακια του αέρα κι ούτε καν δικά σας ...


Πολλά ναρκωτικά λέμε ...

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 14:47:54  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
πρωτότυπο εν τη νοημοσύνη εννοω την δικιά του, αλλά δεν βλεπω και μεγάλη διαφορά.

Ε, ναι, 'ντάξει, λογικό είναι να μην την βλέπεις ...

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 14:49:28  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Δεν είναι συμπεριφορά τέτοια σε ένα ξένο ακόμα και σε ένα χαλασμένο σαν τουτονα που μπαίνει στην αυλή του σπιτιού σας, σαν λυσσασμένα σκυλιά κάνετε, καμμία έκπληξη που μείνατε μόνα σας, να φαγωθητε

quote:
Όσο για εσένα τρελλε μίλα σαν άνθρωπος!αν δεν θες να σου πετάνε ξερά σκατά.

Πολύ ευγενικό αυτό ... μ' αρέσει που κάνεις και υποδείξεις κιόλας ...

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"

Edited by - kangaro on 16/08/2019 14:54:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 14:50:51  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Ρε καλοπαιδα όταν κι οι τότε τύποι που σήμερα τους παπαγαλιζετε λες κι είναι δεν ξέρω κι εγώ τι...ανακάλυπταν κάτι ΔΕΝ είχαν κανένα τρόπο να το στηρίξουν παρά μόνον το ότι το βίωσαν !

Μαστρογιάννη, τα βιώματά σου να τα κρατάς για σένα. Αν θέλεις να τα μοιραστείς μαζί μας, δεν θα τα μασκαρεύεις με ψευτοεπιστημονικούς όρους και να μας τα πασάρεις για πραγματικότητες. Και στο ξαναλέω πως αυτά που ισχυρίζεσαι ότι συμβαίνουν σε σένα, τα λες μόνο εσύ. Αν διαφωνείς, φερε μας επιτόπου γραπτές μαρτυρίες πραγματικών και επώνυμων ανθρώπων (προφανώς γραμμένες σε βιβλία και περιοδικά και όχι σε αυτό το μούφα φόρουμ που έστησες) που να αναφέρουν κάτι που να θυμίζει κάποιο τα ευφυολογήματα που αράδιασες.

quote:
Δυστυχώς ο χρόνος είναι διάσταση ( διαιρω κι τάσσομαι ) κι είναι χωρος όπως ο κλασικός που γνωρίζετε αλλά όχι για το φυσικό σώμα . Βέβαια δεν θα μπω σε περισιες λεπτομέρειες γιατί ειλικρινά δεν έχει νόημα να απαντάτε σε εμένα ενώ δεν έχετε διαβάσει τι σας λέω !

Είστε πολύ κοντοφθαλμοι όλοι σας επειδη νομίζετε ειλικρινά ότι τα ξέρετε όλα !

Θα σας γράψω εδώ κάτι όχι πως θα το διαβάσετε αλλά δεν βαριέσαι...


Δυστυχώς βλέπω πως πέσαμε σε χειρότερη περίπτωση από τον seismic. Ο ιδανικός συνδυασμός παράνοιας, αγραμματοσύνης, ξετσιπωσιάς και μλκιας.

Ένα πράγμα μόνο δεν κατάλαβα:

quote:
Αα κι σενιορ heretic δεν βλέπω την αντρικια συγνώμη που μου οφείλεις μόνο λογακια είσαι ...οι άντρες τα τιμούν τα παντελόνια τους σε όλους τους τομείς όχι μόνον στο κατανα...

Για ποιο ακριβώς λόγο να σου ζητήσω συγνώμη είπες;

Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ammophila
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 14:53:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ammophila
quote:

quote:
πρωτότυπο εν τη νοημοσύνη εννοω την δικιά του, αλλά δεν βλεπω και μεγάλη διαφορά.

Ε, ναι, 'ντάξει, λογικό είναι να μην την βλέπεις ...

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"Κινεζικά μιλάω; Με την δικιά σας νοημοσύνη εννοω δεν βλεπω διάφορες ! Ο τύπος είναι περιπλανώμενος παραληρηματιας ,δεν έχετε καμμία περιέργεια σε τι θα καταλήξει; Καμμία φορά , ξέρετε οι παράφρονες αμφί συνδέουν πράγματα που εμείς οι σώφρονες ποτέ δεν σκεφτήκαμε . Αν ήταν δίκιο μου θα τον παρότρυνα να συνεχίσει.

Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 15:01:26  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Κινεζικά μιλάω;

Ξέρω 'γω ; εμένα ρωτάς ;

quote:
Με την δικιά σας νοημοσύνη εννοω δεν βλεπω διάφορες !

Και που την ξέρεις ρε γίγαντα την δική μας την νοημοσύνη εσύ ; Σου είπαμε τι IQ έχουμε ;

quote:
Ο τύπος είναι περιπλανώμενος παραληρηματιας ,δεν έχετε καμμία περιέργεια σε τι θα καταλήξει;

Όχι, προσωπικά, δεν έχω καμία περιέργεια σε τι θα καταλήξει. Έχει νόημα σε τι θα καταλήξει ; Αν η βάση μιας πίτας αποτελείται από σκατά, την άχνη - κανέλα στην κορυφή τι να την κάνεις ; Σκατόπιτα θα φτιάξεις, όπως και να 'χει ... Σκατόπιτα με φράουλες, σκατόπιτα με χόρτα, σκατόπιτα με λουκάνικο. Σκατόπιτα την λες, όπως και να 'χει ...

quote:
Καμμία φορά , ξέρετε οι παράφρονες αμφί συνδέουν πράγματα που εμείς οι σώφρονες ποτέ δεν σκεφτήκαμε . Αν ήταν δίκιο μου θα τον παρότρυνα να συνεχίσει.

Ε, ναι, φυσικά ...

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 15:03:45  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
δεν έχετε καμμία περιέργεια σε τι θα καταλήξει; Καμμία φορά , ξέρετε οι παράφρονες αμφί συνδέουν πράγματα που εμείς οι σώφρονες ποτέ δεν σκεφτήκαμε . Αν ήταν δίκιο μου θα τον παρότρυνα να συνεχίσει.

Κοίτα να δεις, το χαλασμένο ρολόι πάντως, μια φορά τη μέρα θα δείξει σωστά την ώρα. Ελα που ο χρόνος είναι άχρονος που λέει κι ο Γκόσδας και ενδέχεται να μην την πει σωστά σε μια μέρα αλλά σε ένα χρόνο. Πες μου τώρα εσύ... θέλεις να διαβάζεις παραλήρημα για ένα χρόνο; Θα αντέξεις ή μήπως θα πας να του κάνεις παρέα στο Δαφνί; Και άντε πες πως αυτός μπορεί να γεννήθηκε έτσι. Ή να έπεσε μικρός από την κούνια με το κεφάλι και να φωτίστηκε τότε. Εσύ και εγώ σε αυτή την ηλικία δεν θα τη βγάλουμε καθαρή μάνα μου, θα μας δέσουν με λουριά. Γι' αυτό σου λέω, πρέπει να τους εκδίδεις το παραπεμπτικό όσο πιο νωρίς μπορείς γιατί οι εισαγωγές στα επείγοντα αργούν.

Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)

Edited by - Heretic on 16/08/2019 15:06:03Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


319 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 15:04:22  Εμφάνιση Προφίλ
Παρατηρήστε κάτι στον Τρελό Εφευρέτη, ένα κοινό που έχουν όλοι οι αυτοδίδακτοι 'εφευρέτες' : Όλοι (μα όλοι) απαξιώνουν τους πραγματικούς επιστήμονες, αυτούς δηλαδή που έχουν σπουδάσει σε κάποιο πανεπιστήμιο.
Ναι ρε φιλε, κι όμως, αυτοί οι αγράμματοι άνθρωποι έχουν το θάρρος και απαξιώνουν. Και δεν είναι κακό να είσαι αγράμματος. Κακό είναι να μην γνωρίζεις τι... γνωρίζεις, να μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις, να μην αντιλαμβάνεσαι γενικά, μέχρι που σε 'παίρνει' κ.ο.κ
Εδώ μπήκε ο kangaro (φυσικός) και του εξήγησε κάποιες από τις ανοησίες που γράφει και αυτός όχι μόνο δεν την έκανε με ελαφριά , αλλά συνεχίζει το βιολί του με ακόμα περισσότερο θράσος, έτοιμος να πετάξει και το ευγενικό προσωπείο που φορούσε αρχικά.
Τέλος, ακόμα ένα κοινό που έχουν όλοι αυτοί είναι ότι ο φαινομενικός λόγος της συμμετοχής τους στα φόρουμ αφορά στη μετάδοση κάποιας καινούριας γνώσης, κάτι που όλοι οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουν και αυτοί μας το προσφέρουν απλόχερα...


Υ.Γ: Κι αν όντως βρεθεί κάποιος γι'αυτό το καφεδάκι με τον Τ.Ε, ε, καλά να πάθει αν τον 'δαγκώσει'

"Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό."
Αβραάμ Λίλκολν


Edited by - ilias1990 on 16/08/2019 15:13:42Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 15:05:20  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Δυστυχώς ο χρόνος είναι διάσταση ( διαιρω κι τάσσομαι ) κι είναι χωρος όπως ο κλασικός που γνωρίζετε αλλά όχι για το φυσικό σώμα .

Ωπα ... για ποιο σώμα μιλάμε ;

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ammophila
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 15:19:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ammophila
quote:

quote:
δεν έχετε καμμία περιέργεια σε τι θα καταλήξει; Καμμία φορά , ξέρετε οι παράφρονες αμφί συνδέουν πράγματα που εμείς οι σώφρονες ποτέ δεν σκεφτήκαμε . Αν ήταν δίκιο μου θα τον παρότρυνα να συνεχίσει.

Κοίτα να δεις, το χαλασμένο ρολόι πάντως, μια φορά τη μέρα θα δείξει σωστά την ώρα. Ελα που ο χρόνος είναι άχρονος που λέει κι ο Γκόσδας και ενδέχεται να μην την πει σωστά σε μια μέρα αλλά σε ένα χρόνο. Πες μου τώρα εσύ... θέλεις να διαβάζεις παραλήρημα για ένα χρόνο; Θα αντέξεις ή μήπως θα πας να του κάνεις παρέα στο Δαφνί; Και άντε πες πως αυτός μπορεί να γεννήθηκε έτσι. Ή να έπεσε μικρός από την κούνια με το κεφάλι και να φωτίστηκε τότε. Εσύ και εγώ σε αυτή την ηλικία δεν θα τη βγάλουμε καθαρή μάνα μου, θα μας δέσουν με λουριά. Γι' αυτό σου λέω, πρέπει να τους εκδίδεις το παραπεμπτικό όσο πιο νωρίς μπορείς γιατί οι εισαγωγές στα επείγοντα αργούν.

Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)


Πάντως για ενημέρωση σου ένα λάθος ρολόι με δείκτες δείχνει την σωστή ώρα δυο φορές τη μερα
Edited by - Heretic on 16/08/2019 15:06:03


Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ammophila
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
99 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 15:24:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ammophila
quote:

quote:
Δεν είναι συμπεριφορά τέτοια σε ένα ξένο ακόμα και σε ένα χαλασμένο σαν τουτονα που μπαίνει στην αυλή του σπιτιού σας, σαν λυσσασμένα σκυλιά κάνετε, καμμία έκπληξη που μείνατε μόνα σας, να φαγωθητε

quote:
Όσο για εσένα τρελλε μίλα σαν άνθρωπος!αν δεν θες να σου πετάνε ξερά σκατά.

Πολύ ευγενικό αυτό ... μ' αρέσει που κάνεις και υποδείξεις κιόλας ...

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"

Edited by - kangaro on 16/08/2019 14:54:10


Δεν του είπα τίποτα για τη χούφτα του, δεν μίλησα για σόι, ούτε για το μυαλό του, αλλο το καζίκι αλλο η βρισιά για καθαρά καυγα

Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2019, 15:34:43  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Έτσι ακριβώς. Το θέμα είναι πως σε καμία από αυτές της μηχανικές (κλασική μηχανική και μηχανική των κβάντων, κβαντομηχανική δηλ) δεν ερμηνεύεται το φαινόμενο της κίνησης. Τι είναι η κίνηση ; Ποια η ουσία της δηλ. Όλες περιγράφουν την κίνηση με την απαραίτητη μεταβλητή του χρόνου, το (t) δηλ. αλλά δεν λένε τι είναι η κίνηση. Υπάρχει και μία άλλη μηχανική ως θεωρία. Η Άχρονη Μηχανική. Εκεί δίνεται μια ερμηνεία της κίνησης χωρίς την μεταβλητή χρόνος. Είναι ενός καθηγητή, γυμνασιάρχη, ονόματι Γκόσδας. Τα ρολόγια μας μετράνε κίνηση. Ρολόι χωρίς κίνηση δεν έχει εφευρεθεί μέχρι τώρα.

βλ. https://www.politeianet.gr/books/9789608763500-gkosdas-i-naoum-enosi-ellinon-fusikon-eniaia-achroni-michaniki-8808


Σίγουρα είναι πολύ σοβαρή δουλειά+ και ομολογώ ότι τον έμαθα από σένα, το είχες αναφέρει παλαιότερα στο γνωστό επικό θέμα* :-D

Δεν μπορώ όμως να την κρίνω μιας και δεν την έχω διαβάσει, το θέμα όμως είναι πως για να προσεγγίσεις αυτές τις εργασίες της θεωρητικής φυσικής πρέπει να έχεις ένα καλό γενικό υπόβαθρο στη φυσική, κάτι το οποίο δεν το έχω.

* http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=2&TOPIC_ID=10933

+ https://www.lefkiselida.gr/library/images/9789609745185_pdf.pdf

Για να μην ξεφεύγουμε όμως από το θέμα, κάπου αναφέρει ο ποιητής ότι το σύμπαν δεν είναι εικονικό, όπως έγραψε ο θεματοθέτης (αλήθεια, ποιος είναι αυτός ο Notopoulou με το εμπνευσμένο nick; )
αλλά βιολογικό.

Εξαιρετικά εμπνευσμένο ευφυολόγημα και αυτό. Ας τσουλήσουμε λίγο αυτό τον συλλογισμό παρακάτω. Τι εννοεί ο ποιητής με τον όρο βιολογικό; Ζούμε τάχατες μέσα σε κάποιον οργανισμό και δεν το έχουμε καταλάβει; Πως μπορεί να γίνεται αυτό; Ποιους βιολογικούς οργανισμούς, πέραν της βιόσφαιρας της Γης, έχει υπόψη του ο ποιητής και αμολάει τέτοιον συλλογισμό; Πως θα μπορούσε να γενεί αυτό, ποιες είναι οι ενδείξεις που έχει. Μήπως βιώματα πάλι; Ποτήρια με νερά και καμένες Α4 σε γραμματοκιβώτια ή τίποτις παραπέρα, πολύ βαθύ για να το εννοήσουμε, εμείς οι φτωχοί πλην τίμιοι παπαγάλοι; Ας δεήσει να μας πει λοιπόν τη γνώμη του.

quote:
Πάντως για ενημέρωση σου ένα λάθος ρολόι με δείκτες δείχνει την σωστή ώρα δυο φορές τη μερα

Πολύ σωστό κι αυτό.


Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)


Edited by - Heretic on 16/08/2019 15:40:22Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 5 Σελίδες:
  1  2  3  4  5
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1869812
Maintained by Digital Alchemy