ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 Θεωρίες Κινέζικης Συνωμοσίας
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 5
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
harpocalypsis
Νέο Μέλος


1 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2020, 00:43:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όλα όσα γράφω δεν είναι δικές μου σκέψεις, αλλά βασίζονται στις πληροφορίες και στις θεωρίες που άρχισαν να κυκλοφορούν οι ίδιοι οι κινέζοι μέσω του διαδικτύου. Φυσικά το ιντερνέτ είναι απόλυτα ελεγχόμενο στην Κίνα, απαγορεύεται η ανώνυμη περιήγηση σε ιστοσελίδες, όμως μερικοί κινέζοι χάκερ γνωρίζουν τρόπους, με ειδικές ιντερνετικές γέφυρες κρύβουν την ανώνυμη περιήγηση, έτσι χρησιμοποιούν proxy servers χωρίς να μπορεί να τους εντοπίσει η Κινέζικη Κυβέρνηση. Έτσι μιλάνε και γράφουν σε φόρουμ, IRC chat και σε ιστότοπους του dark net.

Έχουν αρχίσει ήδη να βγαίνουν θεωρίες για τη μεγαλύτερη συνομωσία των ημερών, αποκαλύψεις για μια μεγάλη μυστική επιχείρηση που συμβαίνει στην κίνα. Ο κορονοϊός είναι αληθινός, όμως παράλληλα συμβαίνει κάτι πολύ υποχθόνιο.

Αστυνομικοί μπαίνουν στοχευμένα στα σπίτια συγκεκριμένων Κινέζων και τους εξαναγκάζουν με τη βία να τους πάνε σηκωτούς σε ένα νοσοκομείο για εξέταση. Έχουν κυκλοφορήσει σχετικά βίντεο στο internet. Σε ένα βίντεο δείχνει πάνοπλους αστυνομικούς με μάσκες προστασίας να εισβάλουν στο σπίτι μιας κυρίας και να προσπαθούν να την πάρουν σηκωτή για εξέταση, ενώ φωνάζει ότι δεν είναι άρρωστη κι ότι δεν έχει κάνει κάτι παράνομο. Αυτό είναι ένα από τα αμέτρητα τέτοια περιστατικά που συμβαίνουν τώρα!

Κι έτσι ο κόσμος αναρωτιέται, πώς γίνεται δηλαδή να υποψιάζεται η κυβέρνηση ότι τα συγκεκριμένα άτομα κόλλησαν κάτι; Τους το είπε ο παπαγάλος;

Βγαίνει κυβερνητική εντολή λοιπόν, τους μαζεύει η αστυνομία, τους πηγαίνει στο ειδικό νοσοκομείο και μετά χωρίς να έχουν κολλήσει τίποτα τους βαπτίζουν ως φορείς του ιού Corona Virus και τους απομονώνουν σε καραντίνα, χωρίς να μπορεί να τους προσεγγίσει κάποιο δικό τους πρόσωπο.

Στη συνέχεια τους λένε ότι θα τους βάλουν ενδοφλέβια κάποια φάρμακα, που στην ουσία πρόκειται για δηλητήρια. Έτσι κάνουν ευθανασία σε υγιείς ανθρώπους και μετά τους καίνε στα κρεματόρια. Σε συγγενείς και φίλους ανακοινώνει η κυβέρνηση ότι δυστυχώς υπέκυψαν από τον ιό και τους αποτέφρωσαν για λόγους δημόσιας υγείας!

Η κινέζικη κυβέρνηση φοβάται τα τελευταία χρόνια για επανάσταση και πραξικόπημα που μπορεί να συμβεί από εξαγριωμένους πολίτες. Με τα υπερσύγχρονα συστήματα παρακολούθησης, τους έχει εντοπίσει, τους φακέλωσε και τους έχει καταγράψει σε μαύρες λίστες ως δήθεν επικίνδυνους πολίτες (επειδή θέλουν να παλέψουν για το δικαίωμα στην ελευθερία και τον ανθρωπισμό).

Έτσι λοιπόν με μυστική κυβερνητική εντολή δόθηκε το πράσινο φως ώστε ο κατασκευασμένος ιός εργαστηρίου, που παράχθηκε σε βιολογικό εργαστήριο, να δοθεί στους πολίτες.

Η θνησιμότητα είναι χαμηλή, όμως γρήγορα η Κίνα απομόνωσε τους πληθυσμούς της και εφάρμοσε το μισάνθρωπο σχέδιο που είναι η εκκαθάριση των αντιδραστικών Κινέζων. Άρχισαν να συλλαμβάνουν τους πολίτες που είχαν στην Μαύρη Λίστα του καθεστώτος και βαπτίζοντάς τους ως αρρώστους ήταν πανεύκολο να τους καθαρίσουν μέσα στην απομόνωση και μετά να πετάξουν τα κουφάρια τους στα κρεματόρια. Γιατί νομίζετε έφτιαξαν άρον άρον ειδικά νοσοκομεία;

Είναι το τέλειο έγκλημα και το μόνο που χρειάζεται είναι μερικούς ελεγχόμενους γιατρούς του συστήματος να δράσουν σε συγκεκριμένα πόστα. Αν κάποιος προσπαθήσει να το αποκαλύψει, θα έχει την ίδια μοίρα.

Μιλάμε για Νέο Ολοκαύτωμα, όπου χιλιάδες υγιείς Κινέζοι εξοντώνονται, απλά και μόνο επειδή ήθελαν να έχουν ελευθερία λόγου και άποψη για την κοινωνία τους! Οι συγγενείς τους θα νομίζουν ότι πέθαναν από τον ιό κι έτσι θα κλείσουν όλες οι υποθέσεις και η φασιστική κυβέρνηση της Κίνας θα γλιτώσει τις μελλοντικές εξεγέρσεις.

Είναι ένα απάνθρωπο Κρόνιο Σχέδιο που μόνο ο Ναζισμός και ο Κομμουνισμός θα μπορούσε να το εφαρμόσει. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν ανέκδοτο.

Δε ξέρω αν στέκουν αυτές οι θεωρίες των Κινέζων, οπότε προτείνω να τις μελετήσετε με επιφύλαξη.

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3627 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2020, 18:04:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για δείξε μας μερικά videos που είδες ο ίδιος...και πείστηκες.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Panos_X
Νέο Μέλος


21 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2020, 23:01:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ένα ή περισσότερα βίντεο που δείχνουν κάποιους να τους βγάζει σηκωτους από το σπίτι τους ή αστυνομία, δεν αποδεικνύει το σενάριο που περιγράφεις.
Αναρωτιέμαι επίσης για το πως οι αρχές στην Κινα είναι τόσο ικανές ωστε να έχουν εντοπίσει τους υποψήφιους "επαναστατες" και από την άλλη αφήνουν τους "hackers" να αλωνίζουν και να έχουν στην κατοχή τους τέτοια βίντεο

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2020, 08:07:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είναι -για την ώρα- απλά η περίπτωση ενός Κινέζικου Τσερνόμπιλ. Ξέσπασε μια επιδημία (μην αρχίσουμε για βιολογικά όπλα, έχουν ξεσπάσει παρόμοιες στο παρελθόν), προσπάθησαν να την κουκουλώσουν, την υποτίμησαν και τώρα τους ξέφυγε. Ευτυχώς δεν έχει εξαπλωθεί ραγδαία σε ολον το κόσμο. Προσοχή με όσους αγοράζουν κινέζικα προιόντα απ' αυθείας απο Κίνα. Ενδέχεται να πάρουν άθελά τους συστημένο covid-19 εντος της προθεσμίας επιβίωσης.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3627 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2020, 15:59:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πόσο προσδόκιμο ζωής εχει σε επιφάνειες ο ιός;
Κάπου ειχα διαβάσει για 9 με 10 μέρες νομίζω.
Αν έρχονταν τα δέματα απο κινα σε 10 μέρες θα ειχε κλείσει η Ελληνική "αγορά"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2020, 17:47:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αν έρχονταν τα δέματα απο κινα σε 10 μέρες θα ειχε κλείσει η Ελληνική "αγορά"

Υπάρχει και η αεροπορική μεταφορά AitheroVamon Μπορεί να φτάσει και σε 5 μέρες ένα εμπόρευμα, είτε ένα δέμα, είτε περισσότερα.

Πάντως, δεν υπάρχει προς το παρόν θέμα που να αφορά τα εμπορεύματα που διακινούνται είτε αεροπορικώς, είτε θαλασσίως, μην τρελαίνεστε ... Απλώς, γίνεται ένα ψιλομπάχαλο στα λιμάνια τους, δεν φορτώνουν, ενώ μέχρι και την 17/2 έχουν υποχρεωτική αργία τα εργοστάσιά τους. Μετά από την 17/2, δεν ξέρουμε πώς θα δουλέψουν ... Για τις αεροπορικές αποστολές από Κίνα, προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό, ούτε έχει έρθει καμιά διευκρινιστική από το Υπουργείο.

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"

Edited by - kangaro on 13/02/2020 17:54:46Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2020, 21:21:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θέλω να θίξω πως ευτυχώς που δεν έχουμε πρόσφυγες από τα μέρη που έχουν πληγεί ή δεν έχουν πληγεί τα μέρη από τα οποία έχουμε πρόσφυγες (κάτι που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή). Φαντάζεστε να φτάσει ο ιός μέχρι την Τουρκία; Zombie apocalypse στη Μόρια. Άσε που θα μας στέλνουν οι Τούρκοι καραβιές τους μολυσμένους. Με τέτοια δυνατότητα επιβίωσης πάντως ο ιός, μπορεί να γίνει και εσκεμμένη μόλυνση από αέρος, από drone ας πούμε. Κάτι σε Bayraktar πάει ο νους μου. Έχει καιρό να ζωντανέψει και το σχετικό νήμα, αυτό περί πολέμου Ελλάδας-Τουρκίας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3627 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2020, 14:47:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
kangaro έχεις pm

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
583 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2020, 13:19:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν χρειάζεται να τρομάζουμε χωρίς λόγο.. οι απλοί ιοί δεν μπορούν να επιβιώσουν ή να αναπαραχθούν χωρίς ξενιστή πέρα απο κάποιες ώρες (συγκεκριμένα σε μια συσκευασία χάρτινη κτλ κάτω απο 24ωρο), ο συγκεκριμένος ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ μπορεί να κρατήσει κάποιες μέρες αλλά μιλάμε για ξύλινες ή μεταλλικές (χωρίς καθόλου πόρους) επιφάνειες (καμιά σχέση με μια οποιαδήποτε συσκευασία δηλαδή). Σε συσκευασίες με πόρους τέτοιου είδους, η διάρκεια είναι πολύ μικρότερο, οπότε δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος φόβος απο κάποιο δέμα που θα έρθει μετά απο κάποιες μέρες. Το νωρίτερο που μπορεί να έρθει σε εμας ένα δέμα απο Κίνα με την γρηγορότερη μέθοδο είναι καμιά 10ριά μέρες (με το 90% των περιπτώσεων να είναι 1 και 2 μήνες). Ευτυχώς δεν μας έρχεται τίποτα παγωμένο ή κατεψυγμένο απο Κίνα, καθώς εκεί το πράγμα θα άλλαζε και ο ιός θα μπορούσε να αντέξει και μήνα (πάντως αν πχ σε ένα super market υπήρχε ένα κατεψυγμένο κινέζικο προϊόν παρασκευής κάτω του 1ος μηνός, εγώ ίσως να μην το εμπιστευόμουν ;) )

Τώρα, οι θεωρίες ακούγονται πάντα ενδιαφέρουσες αλλά χωρίς αποδείξεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά αυτό.. θεωρίες.
Όταν δε σε αυτές τις θεωρίες μπλέκουν φανερά τα πολιτικά πιστεύω του ανθρώπου που τις γράφει/αντιγράφει (και πιάνομαι απ την προτελευταία πρόταση του αρχικού κειμένου), τότε για εμένα είναι εντελώς άνευ σημασίας, μιας και ακόμα και κατά τύχη να έχουν βάση, έχουν χάσει ήδη την αξιοπιστία τους από εκεί.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2330 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2020, 17:20:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όλα τα σενάρια είναι πιθανά.
Το είχαμε συζητήσει και παλαιότερα νομίζω, με τα SARS, MARS, κλπ,κλπ.

Διάφοροι ιοί και γρίπες, μιά των χοίρων , μια των πτηνών/πουλερικών, μια των νυχτερίδων, και δε συμμαζευόμαστε.

Που "όλως τυχαίως" θα ξεκινάνε από καμιά επαρχία της Κίνας, ή καμιά κωλοχώρα της Απω Ανατολής
ή όταν πρόκειται για 'Εμπολα και τέτοια, από την Υποσαχάρια Αφρική, και δη τη Δυτική.

Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι μια "λαχτάρα" ας το πώ έτσι, δημοσιογραφική ή όχι, για τη μέγιστη κινδυνολογία, αμέσως ακούς για επιδημίες, πανδημίες, εξολόθρευση του ανθρώπινου είδους, μαζικούς θανάτους, κλπ.

Το να πεθαίνουν 2000 άτομα σε 1 μήνα, σε μια Κίνα του 1,5 δις ανθρώπων, και η πλειονότητα αυτών να είναι γερόντια ή ούτως ή άλλως ανήκοντες στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού
είναι, τηρουμένων των αναλογιών.... σταγόνα στον ωκεανό.

2000 νεκρούς έχουμε μόνο από τροχαία στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων, το χρόνο.

Άρα λοιπόν, τί συμβαίνει?
Τα σενάρια πολλά:

1) Είναι όντως ένας φονικός ιός, αλλά λόγω συγκάλυψης δίνονται ψευτικα νούμερα θυμάτων. πχ. τα θυματα μπορεί να είναι ήδη 20 χιλιάδες ή 200 χιλιάδες και να μη θελει η Κίνα να το βγάλει προς τα έξω, γιατί έχασε τη μπάλα ήδη (περίπτωση Τσέρνομπιλ που λέει και ο Heretic)

2) Είναι ένας ιός "μια απ'τα ίδια" , αλλά γίνεται σούσουρο για να πουληθεί κανα εμβόλιο παραπάνω, ανθρωπιστικές βοηθειες, εμπάργκο στα Κινεζικα προϊόντα, να πέσει το Γουάν, κλπ

3) Είναι ιός εργαστηρίου, που σκοπίμως διοχετεύθηκε προς τα έξω, πιλοτικά, για να τεσταριστεί η 'αποδοτικότητα΄ εάν και εφόσον χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσουν αργότερα εν είδει βιολογικού όπλου ή απλώς για να ξεκάνουν μερικά εκατομμύρια κόσμο και να...αραιωνουμε σιγά σιγά.

4) Είναι ψιλομούφα η ιστορία με επικινδυνότητα και τη μεταδοτικότητα, αλλά επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, βάζει βούτυρο στο ψωμί ολοκληρωτικών καθεστώτων για Καραντίνες, στρατιωτικούς νόμους, συνοπτικές διαδιασίες σύλληψης/τιμωρίας, χωρίς πολλά πολλά πώς και γιατί (ακούστηκε πχ, ότι σε ορισμένες γειτονιές που δόθηκαν οδηγίες να παραμένει ο κόσμος στα σπίτια του, έτσι και βλέπανε κανέναν έξω θα πυροβολόυσαν και στο ψαχνό)-αυτό είναι το σενάριο που φαίνεται να υιοθετεί μάλλον και ο θεματοθέτης.

Σε κάθε περίπτωση, το "ταμείο" στο τέλος θα δείξει.


quote:
Πόσο προσδόκιμο ζωής εχει σε επιφάνειες ο ιός;
Κάπου ειχα διαβάσει για 9 με 10 μέρες νομίζω.
Αν έρχονταν τα δέματα απο κινα σε 10 μέρες θα ειχε κλείσει η Ελληνική "αγορά"

Δεν είμαι βιολόγος ούτε ειδικός σε ιολογία, αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο να μπορεί ένας ιός να ζήσει τόσο πολύ σε μη εμβια αντικείμενα, και να μεταφερθεί, παραμένοντας ενεργός/ισχυρός. Ιοί και βακτήρια συνήθως μεταφερονται και μεταδίδονται πολύ πιο ευκολα μέσω ενός έμβιου όντος το οποίο μολύνουν και στο οποίο παρασιτούν.

quote:
Όταν δε σε αυτές τις θεωρίες μπλέκουν φανερά τα πολιτικά πιστεύω του ανθρώπου που τις γράφει/αντιγράφει (και πιάνομαι απ την προτελευταία πρόταση του αρχικού κειμένου), τότε για εμένα είναι εντελώς άνευ σημασίας, μιας και ακόμα και κατά τύχη να έχουν βάση, έχουν χάσει ήδη την αξιοπιστία τους από εκεί.

Ναι, αυτό ηταν το ξενέρωμα στην όλη τοποθετηση.
'Οταν σου αρχίζει κάποιος μια λογικοφανή θεωρία, και μετά πετάει κάτι ...Κρόνιους, κάτι Ναζήδες και Κομμουνιστάς, δίνει μια κλωτσιά και τα τινάζει όλα στον αέρα


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2020, 13:12:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν είμαι βιολόγος ούτε ειδικός σε ιολογία, αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο να μπορεί ένας ιός να ζήσει τόσο πολύ σε μη εμβια αντικείμενα, και να μεταφερθεί, παραμένοντας ενεργός/ισχυρός. Ιοί και βακτήρια συνήθως μεταφερονται και μεταδίδονται πολύ πιο ευκολα μέσω ενός έμβιου όντος το οποίο μολύνουν και στο οποίο παρασιτούν.

Δεν είναι μόνο αυτό, προχθές ανακοίνωσαν ότι υπάρχει περίπτωση η περίοδος επώασής του, που αρχικά πίστευαν ότι είναι μέχρι και 2 εβδομάδες, να φτάσει έως και τις 27 ημέρες. Προφανώς αν ισχύει αυτό, θα είναι η αιτία της τόσο περίεργης διασποράς του.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2020, 08:41:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πιστός στο πνεύμα πάντως της γνωστής παπαρολογίας των διαφόρων guest star της σελίδας, λέω να συνεισφέρω κι εγώ στο θέμα:

25 BEST Strategies To Survive The Zombie Apocalypse

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2020, 23:51:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και μόνο το γεγονός ότι από τον κορονοϊό έχουν πεθάνει 2700 άτομα μέχρι στιγμής, ενώ από την εποχική γρίπη πάνω από 60000, φτάνει για καταλάβουμε πόσο χάπατα είμαστε ...

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Peronosporos
Πλήρες Μέλος

Christmas Island
843 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2020, 07:52:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν είμαι βιολόγος ούτε ειδικός σε ιολογία, αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο να μπορεί ένας ιός να ζήσει τόσο πολύ σε μη εμβια αντικείμενα, και να μεταφερθεί, παραμένοντας ενεργός/ισχυρός. Ιοί και βακτήρια συνήθως μεταφερονται και μεταδίδονται πολύ πιο ευκολα μέσω ενός έμβιου όντος το οποίο μολύνουν και στο οποίο παρασιτούν.
Δεν ισχύει. Υπάρχουν ιοί με πολύ σκληρό πρωτεϊνικό περίβλημα, όπως ο ιός του μωσαϊκού του καπνού, που αντέχουν θερμική επεξεργασία και μπορούν να μεταδοθούν ακόμα και από το αερόλυμα καπνού του καπνιστή ή από τα δάχτυλά του, όταν αυτός έχει καπνίσει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2020, 10:45:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν πεθάνει 60 άνθρωποι από την εποχιακή γρίπη. Ακούσατε τίποτε γι' αυτό από τα ξεφτιλισμένα ΜΜΕ ; Αντιθέτως, όταν ανοίξεις την τηλεόραση, ακούς : "Νέο κρούσμα του κορονοϊού στη Ν. Κορέα!", "Πόλη - φάντασμα το Μιλάνο!", "Κι άλλος νεκρός από τον κορονοϊό!", "Αδειάζουν τα super markets στην Θεσσαλονίκη!", "Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών!". Ο άλλος ο άχρηστος πήγε κι έκανε απολύμανση το Δημαρχείο (καλά, όχι πως δεν χρειαζόταν με τους ποντικούς που έχει). Το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, - άκουσον, άκουσον - έκλεισε! Στο μεταξύ, η υγεία της λέει, πάει καλύτερα. Πώς να μην πάει ; Αφού τα ενδο-νοσοκομειακά μικρόβια που υπάρχουν στο ΑΧΕΠΑ, είναι χειρότερα από τον κορονοϊό! Τι να κλάσει ο κορονοϊός μπροστά τους ; Εκεί, έτσι και μπεις, φεύγεις το λιγότερο με έμπολα. Καλά να πάθουμε. Καλά να πάθουμε ...

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"

Edited by - kangaro on 27/02/2020 10:59:00Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3627 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2020, 11:16:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Έχουμε 60.000 νεκρούς απο την εποχική γρίπη κάθε χρόνο στην Ευρώπη
Ενώ παγκοσμίως, οι θάνατοι από την εποχική γρίπη κυμαίνονται από 250.000 εως 500.000
Κι ολα αυτά γιατί δεν εμβολιάζονται οι ευπαθείς ομάδες
Τα Μέσα Μαζικής "Εξημέρωσης" δε φταίνε καθολου kangaro
επιχειρήσεις είναι που πουλάνε αυτό που αγοράζει ο πελάτης.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
583 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2020, 16:06:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για το ότι όλα αυτά ξεκινάνε απ την Κίνα όπως είπε ο Pythagoras... δεν είναι λογικό αυτό, αφού εκεί τρώνε συγκεκριμένα ζώα που μπορεί να είναι φορείς συγκεκριμένων ασθενειών, ακόμα και άγρια ζώα παράνομο να φαγωθούν αλλού, σε άθλιες συνθήκες και χωρίς έλεγχο στις υπαίθριες αγορές στην επαρχία και μιλάμε για επαρχία με εκατομμύρια ανθρώπους;

Τώρα, αυτοί οι ιοί δεν είναι κάτι καινούριο.. και ο SARS και η Γρίπη των χοίρων και ένας άλλος το 2012, το ίδιο ήταν πάνω κάτω, με εξαίρεση την περίοδο επώασης που είναι ίσως λίγο μεγαλύτερη, δεν καταλαβαίνω γιατί ξαφνικά τέτοιος πανικός για τον συγκεκριμένο που πχ δεν φαίνεται να έχει και τόσο μεγαλύτερη θνησιμότητα απο την απλή γρίπη. Άμα δει κανείς τις ηλικιακές κατηγορίες, θα δει πως στην ουσία στους μεγάλους ανθρώπους και στις επικίνδυνες κατηγορίες πληθυσμού υπάρχει ο φόβος.
Εγώ πχ ανήκω σε επικίνδυνη κατηγορία λόγω άσθματος και αλλεργιών (για αυτό και εμβολιάζομαι για την γρίπη) αλλά και πάλι τέτοιο πανικό δεν τον καταλαβαίνω. Αν είναι να μου την κάνει η γρίπη θα μου την κάνει και αυτός ο Ιός απλά η διαφορά για εμένα είναι ότι για αυτόν δεν μπορώ να εμβολιαστώ.
Ίσως να το εξηγήσω ότι στις μέρες μας σε σχέση πχ με το 2002 ή 2008 κτλ η πληροφορία τρέχει πολύ περισσότερο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απ ότι τότε και ο καθένας είναι πολύ πιο εύκολο να λέει το μακρύ του και το κοντό του αλλά και δίνει extra ευκαιρίες σε όποιον είτε θέλει να πουλήσει κάτι (ακόμα και τον φόβο) είτε θέλει να βλάψει μέχρι και ολόκληρες χώρες και οικονομίες. Όταν βλέπεις site που σου δείχνουν την "πορεία" του Ιού στον πλανήτη, όσο να ναι ξαφνικά γίνεται στο μυαλό κάτι το "κινηματογραφικό" και "αποκαλυπτικό" όλα αυτό.


Edited by - Craven on 27/02/2020 17:12:54Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


319 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2020, 16:54:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κι εμένα αυτός ο πανικός μου φαίνεται (και είναι) υπερβολικός. Αλλά έχουμε συνηθίσει νομίζω κάθε 2-3 χρόνια να εμφανίζεται ένας ιός και να τρομοκρατούν τον κόσμο τα ΜΜΕ και τα social media. Τα δεύτερα έχουν πάρει πλέον τα ηνία και εδώ έχει ενδιαφέρον και κοινωνιολογικά να το δεις το θέμα, καθώς υπάρχει άμεση αλληλεπίδραση του κόσμου.

Πόσο επιρρεπής στην τρομολαγνεία είναι, για παράδειγμα, ένας χρήστης του Facebook και πόσο επιρροή μπορεί να έχει σε άλλους. Ποιες ηλικίες επηρεάζονται περισσότερο από την ακατάσχετη π...ρολογία και, από την άλλη μεριά, παρόμοια στοιχεία για άτομα που λειτουργούν αντίθετα, προτάσσοντας την λογική, την ψυχραιμία αλλά και τα πραγματικά γεγονότα για την θνησιμότητα.

Επίσης, ενδιαφέρον έχει να δεις το μορφωτικό επίπεδο των μεν και των δε, τις θρησκευτικές και πολιτικές αντιλήψεις τους, το βιοτικό τους επίπεδο και πολλά άλλα. Θα ήταν μια πραγματικα ενδιαφέρουσα κοινωνική έρευνα...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
583 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2020, 17:34:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναι αυτό εννοούσα και εγώ (πως μου ήρθε το μέσα μαζικής δικτύωσης... κοινωνικής δικτύωσης προφανώς εννοούσα)
Αυτό θεωρώ και εγώ όπως έγραψα πως είναι και ο λόγος που το παραμικρό γίνεται τόσο μεγάλο τόσο γρήγορα στις μέρες μας. Το καλό είναι ότι η πληροφορία γενικά μεταδίδεται γρήγορα ΑΛΛΑ το κακό είναι πως μαζί της μεταδίδεται το ίδιο γρήγορα και η υπερβολή, τα fake news (τα πραγματικά όχι ala Trump) κτλ

Όλα αυτά είναι σαν πρώτα δείγματα (σαν beta testing) του τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον αν δεν μάθουμε οι άνθρωποι να βάζουμε φίλτρα σωστά στην πληροφορία (όχι κάποιοι να επιβάλλουν φίλτρα όπως λένε κάποιοι αλλά ΕΜΕΙΣ να μάθουμε να φίλτράρουμε την ελεύθερη πληροφορία και να την διασταυρώνουμε.

Έχω πιάσει τον εαυτό μου στο FB να απαντάω σε κάποιον (πράγμα ΤΡΟΜΕΡΑ σπάνιο και πλέον απίθανο για διάφορους λόγους... λόγοι που είναι σχεδόν παρόμοιοι - όχι απόλυτα ίδιοι - με αυτούς που με έχουν κάνει να έχω αποφασίσει να μην πολυγράφω στο Esoterica εδώ και χρόνια) πως αυτό που γράφει και για το οποίο βρίζει κτλ κτλ έχει αποδειχθεί εντελώς ψέμα με παράθεση των αποδείξεων και σαν απάντηση να έχω "α δεν ξέρω δεν με νοιάζει εγώ αυτό διάβασα, δεν είμαι υποχρεωμένος να ξέρω αν ισχύει" και σε αυτή τη φράση φαίνεται όλο το πρόβλημα. Αν εγώ μπόρεσα να βρω πληροφορίες για κάτι αν είναι αλήθεια θα μπορούσε και αυτός, όμως η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρούν πως δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν και πως έχουν κάθε άλλοθι να μπορούν να διασπείρουν την όποια ψευδή είδηση χωρίς καμιά ευθύνη. Ειδικά δε αν βολεύει την ιδεολογία, τις θέσεις και τα πιστεύω κάποιου τότε η προσπέραση της έρευνας ή των αποδείξεων μπορεί να γίνει και εσκεμμένα.

Φοβάμαι ότι αυτό που ζούμε μπορεί να έχει πολλαπλές μελλοντικές εκδοχές του τι θα μπορούσε να συμβεί.. απ το να μας μάθει να φιλτράρουμε αφού φάμε τα μούτρα μας μερικές φορές, μέχρι το να μας καταβάλει όλους ο πανικός σε κάτι σοβαρότερο και να γίνει χαμός αλλά και μέχρι το ανάποδο, δηλαδή κάποια στιγμή στο μέλλον να αναισθητοποιηθούμε με πολλαπλές προσπάθειες πανικού και σε κάτι πραγματικά σοβαρό να λειτουργήσει όλο αυτό σαν τον Λύκο και τον βοσκό.

Ψυχραιμία και όσον αφορά τις θεωρίες συνωμοσίας αλλά και όσον αφορά την σοβαρότητα του θέματος. Να δεχόμαστε όλη την πληροφορία αλλά πριν την διασπείρουμε και πριν πιστέψουμε το οτιδήποτε, ας το διασταυρώνουμε όσο μπορούμε και ας ακούμε και τα επιχειρήματα της αντίθετης άποψης.

Edited by - Craven on 27/02/2020 17:37:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2020, 21:31:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μην το βλέπετε μονο στατιστικά το θέμα. Ο covid δεν εχει κλεισει κυκλο ουτε μιας σεζον ακομα για να συγκρινουμε θύματα και δεν λαμβάνετε υποψη κατι αλλο: δεν υπάρχει εμβολιo για τις ευπαθεις ομαδες. Εγω πχ δεν ειμαι, μπορει να αρρωστήσω και να τη βγαλω με συναχακι και καποιος ηλικιωμένος με καρδιακά προβληματα να φυγει μεσα σε μερικες μερες. Η μολυσματικότητα του ειναι πολυ υψηλοτερη της κοινης γριπης, τα ποσοστα θνησιμοτητας το ίδιο, όπως και υψηλότερη ειναι η παραμονη του εντος και εκτος ξενιστη. Ο Ελληνας τελος, ειναι απο ιδεολογια απειθαρχος και κακομαθημενος και ετσι και ξεσπασει κατι στυλ Ιταλιας, ολα αυτα που γραφω για πλακα θα δειχνουν πραγματικοτητα.

Παράδειγμα:

https://www.in.gr/2020/02/27/greece/kataggelia-poedin-40xroni-exei-diaspeirei-ton-koronoio-sto-sotiria/


Edited by - Heretic on 27/02/2020 21:33:40Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


319 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2020, 22:22:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κανείς δεν λέει ότι πρέπει να πάρουμε αψήφιστα το θέμα. Προφανώς και πρέπει να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής (όχι μόνο τώρα, πάντοτε) και να μην έχουμε τέτοια ανευθυνότητα από άτομα που υποπτεύονται ότι έχουν νοσήσει. Προσωπικά όμως, έχω θέμα με τα ΜΜΕ και το πως διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις. Νομίζω όλοι γίναμε μάρτυρες τα τελευταία είκοσι χρόνια της συνεχούς τρομοκράτησης του τηλεοπτικού κοινού με την γρίπη των χοίρων, των πτηνών το sars κτλ.

Αυτό γίνεται και σήμερα δυστυχώς, όχι μόνο από τα ΜΜΕ αλλά και από διάφορα fake news στο νετ. Η ίδια η πυροδότηση της συζήτησης για το θέμα εδώ μέσα έγινε από ένα τρολ. Αυτό είναι που οδηγεί τους ανθρώπους στην αλλοφροσύνη και τον πανικό, να πηγαίνουν και να αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ λες και περιμένουμε σκηνικά αποκάλυψης. Ακόμα και η ίδια η πορεία του ιού θα επηρεαστεί από την στάση μας , από το αν αυτή θα είναι γενικευμένος πανικός ή ψύχραιμη εγρήγορση. Τέλος, θα πρέπει να μας ανησυχεί και αυτό που ανέφερε ο Craven, ότι έχουμε τόσες φορές δεχτεί πλύση εγκεφάλου για διάφορους ιούς διαχρονικά, ώστε υπάρχει ο κίνδυνος να είμαστε χαλαροί (έως και αναίσθητοι) σε κάποια πραγματικά σοβαρή κατάσταση στο μέλλον...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2020, 15:06:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θέλω να συνεχίσω πάντως τη συγγραφή ρύπων και σε αυτό το θέμα, πιστεύω πως αν συμβεί η αναμενόμενη Αποκάλυψη που έχουν μιλήσει οι Γέροντες (βλ. Πενταπόσταγμα και αλλού) και καταστραφεί ο ανθρώπινος πολιτισμός, ποιος ξέρει... μπορεί οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος που θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν πως έγινε η καταστροφή, να ανακτήσουν ένα μέρος (ή όλα) από αυτά που γράψαμε. Έτσι λοιπόν, εκτός από τα γραπτά του Χ.Ο, του Πύραυλου και του Ελ, φιλοδοξώ να συμπεριληφθούν και τα δικά μου στην κιβωτό που λέγεται esoterica.

Έχω οραματιστεί που λέτε πως πρόκειται να συμβεί το κακό, ας το ονομάσω "η νύχτα των ζωντανών νεκρών" και θα σας το μεταφέρω. Είναι δεδομένο που λέτε, πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο ιός εξαπλώνεται στην Ελλάδα υπόγεια. Σκεφτείτε πόσοι Ελληνες σπουδάζουν Ιταλία. Όλοι αυτοί λέτε να παρουσιαστούν στα ειδικά νοσοκομεία αμέσως μόλις αισθανθούν κάτι; Στα σπίτια τους θα κλειστούν, τρέμοντας μην τους μαντρώσουν για καραντίνα. Αμ τα μούλικα του καθενός που πήγαν 5ημερη στην Ιταλία και μετά ξαναγύρισαν στα σχολεία τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα; Το παιδί μου να κάτσει 14 μέρες σπίτι, τη χρονιά που δίνει πανελλαδικές; Α' παπα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα! Ξέρετε πόσους μπορεί να κόλλησαν όλοι αυτοί, και τώρα περιμένουν να εμφανίσουν συμπτώματα για να το πούνε;

Ενω λοιπόν, κάποιοι εξ Ιταλίας θα έρθουν σίγουρα Ελλάδα, ήδη πηγαινοέρχεται μέσω πλοίων από Ιταλία σε καθημερινή βάση ένα σωρό κόσμος. Αλλά και τώρα που το συζητάμε, ποιος ξέρει αν οι Τούρκοι δεν στέλνουν τίποτε νοσούντες πρόσφυγες στα σύνορα, σαν κάποιου είδους ύπουλο και ασύμμετρο βιολογικό πόλεμο. Η επιδημία θα ξεπέσει πρώτα μέσα στο στράτευμα και μετά στα άλλα σώματα ασφαλείας. Καταλαβαίνετε που το πάω, έτσι; Θα ακολουθήσει η ιδανική στιγμή για επίθεση.

Δεδομένης λοιπόν της μλκιας που βαράει τον μέσο Ελληνα, αυτός θα πάει να δηλωθεί λίγο πριν τα τινάξει, αφού θα έχει κολλήσει όλο το σόι τους, τους φίλους του, τους συναδέλφους του και τους γείτονες. Μάλιστα αν αυτό ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται, από τους εξ Ιταλίας, τα πρώτα κρούσματα θα αρχίσουν να σκάνε μετά την Καθαρή Δευτέρα. Οπότε φανταστείτε μέσα στο 3ημερο ή μετά, ένα μπουλούκι άρρωστοι, να πλακώνουν σαν ζόμπι στα νοσοκομεία για εξετάσεις...

Το τι θα ακολουθήσει μετά, μπορείτε να το φανταστείτε. Επιδρομές σε φαρμακεία, σούπερ μάρκετς, σταθμούς καυσίμων και τελικά στα σπίτια μας. Όλοι όσοι νοσούν, και νοσούν πάρα πολλοί, όχι κατ ανάγκη από τον covid, πχ από ένα σωρό ψυχιατρικά, θα ξαμοληθούν για λεηλασίες ώστε να επιβιώσουν, να αναπαραχθούν και τελικά να βγάλουν το άχτι τους πάνω στην "κακούργα κοινωνία". Το κάνουν καθημερινά άλλωστε, το βλέπετε στους δρόμους. Άρα τώρα, είναι ένας λόγος παραπάνω να το ... παρακάνουν.

Οπότε, καταλήγω, αρχίστε να ετοιμάζεστε για καταστάσεις zombie apocalypse. Ξεκινήστε οχυρωματικά έργα στα σπίτια σας, ενάντια σε νυχτερινές επιδρομές αρρώστων συμπολιτών μας σε παράκρουση. Θα επανέρχομαι συχνά σε αυτό το θέμα, έχω άλλωστε μαζέψει αρκετό υλικό από ταινίες και θα σας τροφοδοτήσω. Επίσης προτείνω να διασκευάσετε τα αμάξια σας για ατέλειωτα ράλι με μάχες μέσα στην Αθήνα (ή όπου αλλού βρίσκεστε). Σε λίγο θα έχουν αδειάσει οι δρόμοι και οι λίγοι που θα κυκλοφορούν θα είναι σκίνχεντς που θα θέλουν να σας δολοφονήσουν για να σας κλέψουν τη βενζίνη. Όπως τα έχουν δείξει οι ταινίες και ακόμα χειρότερα δηλαδή.

Edited by - Heretic on 28/02/2020 15:11:59Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3627 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2020, 18:14:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αστειότητες.... μέχρι να φτάσουμε στο σημείο αυτό,
ο εφευρέτης θα έχει βρει τον τρόπο να σωθούμε!
Όλα εγώ θα στα λέω!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1829 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2020, 19:54:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η αλήθεια πάντως είναι, πως η θνησιμότητα εκ του συγκεκριμένου ιού, παρουσιάστηκε κυρίως σε ευπαθείς ομάδες.
Μα στις ευπαθείς ομάδες και οι γνωστοί ιοί της γρίπης τα ίδια αποτελέσματα έχουν.
Δηλαδή αν ο συγκεκριμένος με 0,4% θνησιμότητα, όπως λένε όλη μέρα τα Μέσα μαζικής εξημέρωσης, έχει οδηγήσει σε καραντίνες, ερημωμένους δρόμους, σκηνικά βιντεοπαιχνιδιών, και δελτία ειδήσεων τρομοκρατίας, ο Sars που σκότωσε 1 στους δέκα, πρέπει να θεωρείται αδικημένος. Για να μην πω για την κοινή γρίπη που καθαρίζει μ.ό 650000 άτομα το χρόνο.
Δηλαδή μας λένε ότι ένα 8% άνω των 80 πεθαίνει. Κάτι που και με την κοινή γρίπη, γίνεται.

Ναι είναι επικίνδυνο να μην έχει στοιχεία η ιατρική κοινότητα για τη φύση του ιού, κοινώς να μην είναι απόλυτα αντιμετωπίσιμος, αλλά το να διαβάζουμε και να ακούμε καθημερινά τον Έρωτα στα Χρόνια της Χολέρας, εντάξει είτε όντως κάτι παίζει που δεν ξέρουμε, είτε οικονομικό είναι το ζήτημα ή ο άνθρωπος σαν είδος έχει αποβλακωθεί εντελώς.

Το μόνο ίσως που πραγματικά θα πρέπει να μας ανησυχεί, είναι ότι οι ιοί μεταλλάσσονται. Και για έναν ιό με χαρακτηριστικά γρίπης, αυτό ποτέ δεν είναι καλό. Και θα πρέπει να βρεθούν οι αδυναμίες του γρήγορα. Αλλά μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα που βλέπουμε και ακούμε, εμένα μου φαίνονται τουλάχιστον παρανοϊκά.

Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2020, 19:59:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Εφευρέτης αγαπητέ Αιθεροβάμων, κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Του το λέγαμε με τρόπο εξ αρχής, καιρός να του το πούμε πλέον ευθέως. Κάθεται και σκαρφίζεται τρόπους να προστατευτεί ένα σπίτι από σεισμό, μια δευτερεύουσα πια απειλή για την κοινωνία μας. Το έχουν ήδη κάνει άλλοι και πολύ καλύτερα από αυτόν:


Ιαπωνία 11/03/2011, σεισμός 9 Ρίχτερ με τσουνάμι και δεν σπάει ούτε ένα τζάμι!

Εκεί που θα έπρεπε να επικεντρωθεί, εκεί που βλέπω πως είναι τα λεφτά τώρα, είναι η κατασκευή απόρθητων κατοικιών και η μετατροπή υπαρχόντων σε τέτοιες. Φτηνά έργα και μεθόδους ώστε να κάνεις το σπίτι σου απόρθητο από εισβολείς: Κλέφτες και λωποδύτες, λαθρομετανάστες και ζητιάνους και τέλος μολυσμένους από ιούς και ζόμπι. Θα έπρεπε τώρα να έχει συνεργεία που θα φεύγουν για έργα σε όλη την Ελλάδα και εκείνος θα συντονίζει από κέντρο επιχειρήσεων! Παρά κάθεται και κλαίγεται για ψόφια πράγματα.

Εφευρέτης υπό διωγμόν

Νιώθω ότι μετά από τόσα χρόνια αγώνα στην προώθηση της πραγματικής "επιστήμης" εδώ μέσα, δεν βοήθησα κανέναν να ξεπεράσει τα κολλήματά του...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1829 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2020, 20:04:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το όλο σκηνικό εμένα μου μοιάζει σαν ένα τεστ του πόσο χειραγωγήσιμοι και ηλίθιοι μπορούμε να γίνουμε. Είτε είναι ιός εργαστηρίου, είτε λαχείο που έκατσε, (το πρώτο μου φαίνεται πιο πιθανό), κάποιοι θα βγάλουν τρελό κέρδος από την όλη ιστορία.

Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3627 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2020, 20:47:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"χειραγωγήσιμοι και ηλίθιοι"
Με θεωρίες συνομωσίας τύπου
"ιός εργαστηρίου"
Οξύμωρο

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1829 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2020, 21:39:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα όλους τους ιούς τους μελετάμε σε εργαστήρια. Δεν καταλαβαίνω γιατί σοκάρεσαι. Με το ιός εργαστηρίου δεν εννοώ ότι ο τρελός επιστήμονας βάλθηκε να μας ξεκάνει.
Εξάλλου, αυτοί στην Κίνα δεν αλλάξανε διαιτολόγιο φέτος, τα ίδια τρώγανε εξαπανέκαθεν.

Στην Βρετανία αν δεν κάνω λάθος, μελετάνε κορωναιούς σε ζώα. Αν εννοείς ότι πιθανώς να είμαι εγώ ο ηλίθιος, που μου ξενίζει ότι ένας ιός με θνησιμότητα μικρότερη από την κοινή γρίπη (προς το παρόν) έχει κάνει τα κανάλια να δείχνουν μία ώρα ειδήσεις τρομοκρατίας, πιθανώς και να είμαι, καλή καρδιά.

Αλλά δεν είναι αυτό το προκείμενο όπως έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα.

Την τελευταία φορά που υπήρχε τέτοιο κλίμα στην Ελλάδα ήταν με το ευρώ, με χιλιάδες παππούδια να τρέχουν στις τράπεζες.
Τώρα τρέχουν στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Όπως και να χει το έργο που βλέπουμε είναι φουλ εκμεταλλεύσιμο από οικονομικής απόψεως.
Σε παγκόσμιο επίπεδο.

Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...


Edited by - Italos on 28/02/2020 21:47:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2020, 22:19:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Υπενθυμίζω ότι η θνησιμότητα (fatality rate) του SARS CoV-2 είναι πολύ μεγαλύτερη απ' όλες τις "ποικιλίες" της κοινής γρίπης.
Όπως και η μεταδοτικότητα του είναι σχεδόν διπλάσια της κοινής γρίπης. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα το οποίο λύνεται μόνο με σκληρά μέτρα τύπου Κίνας. Τα οποία στο κ..χανείο που ζούμε δεν βλέπω να παίρνουν, για λόγους πολιτικού κόστους. Μαθηματικά η Αθήνα (τουλάχιστον) οδηγείται σε καταστάσεις Βουχάν. Όλα τα παραπάνω χωρίς πλάκα.

https://www.nytimes.com/interactive/2020/world/asia/china-coronavirus-contain.html
https://www.theguardian.com/world/2020/feb/28/coronavirus-truth-myths-flu-covid-19-face-masks
https://www.livescience.com/new-coronavirus-compare-with-flu.html


Edited by - Heretic on 28/02/2020 22:20:36Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1829 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2020, 23:04:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Heretic το ποσοστό είναι στο 0,4 με την κοινή γρίπη να είναι στο 0,2.
Και μιλάμε για νέο τύπο ιού, που σημαίνει μας έπιασε απροετοίμαστους.
Σε καθαρούς αριθμούς, όχι σε ποσοστά, η κοινή γρίπη έχει σκοτώσει πολλαπλάσιο αριθμό ανθρώπων, προς το παρόν τουλάχιστον.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρθούν μέτρα. Ούτε ότι πρέπει να τρέχουμε και να μη φτάνουμε.

Αν δεν παρθούν μέτρα να δεις πολιτικό κόστος...

Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


319 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2020, 23:09:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η αλήθεια είναι ότι η πιο πάνω χιουμοριστική δημοσίευση του Heretic έκρυβε αρκετές ανησυχητικές αλήθειες για την στάση του Έλληνα απέναντι στον ιό, τις οποίες δεν είχα αναλογιστεί. Ειδικά το ότι πολλοί δεν θα πάνε για εξέταση φοβούμενοι την καραντίνα είναι πολύ πιθανόν, αν σκεφτούμε την ανευθυνότητα που μας δέρνει σαν λαό. Οπότε ας ελπίσουμε να βρεθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το εμβόλιο για τον κοροναϊό...

Edited by - ilias1990 on 28/02/2020 23:10:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 5 Σελίδες:
  1  2  3  4  5
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy