ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 βοήθεια για κατασκευή ανιχνευτή φαντασμάτων
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
etherseeker
Νέο Μέλος

Greece
2 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2020, 16:01:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
συνεξερευνητές του αγνώστου, καλησπέρα.

Απο μικρό με μάγευαν οι ιστορίες με φαντάσματα και δεν σας κρύβω οτι είχα νιώσει και… προσωπικά encounters.
Τώρα που μεγαλώσα και ασχολήθηκα με το άθλημα των ηλεκτρονικών και του programming έχω ξεκινήσει και φτιάχνω τον ghost detector που ονειρευόμουν απο μικρός. Στο ίντερνετ για αυτή τη δουλειά βρίσκω μόνο κάτι απλοϊκούς ανιχνευτές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (EMF detectors) ή πανάκριβους infrared visualizers.
Έγω όμως θέλω να φτιάξω εναν φθηνό αλλά πραγματικά super ανιχνευτή, χρησιμοποιώντας μικροελεγκτές arduino και συμβατούς sensorες. Εδώ χρειάζομαι τις γνώσεις και τις ιδέες σας για το παραφυσικό.
Μέχρι στιγμής έχω καταλήξει στα εξής τα οποία θα πρέπει να ανιχνεύει η συσκευή:

- EMF (επίπεδα Ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας),
- Infrared proximity (ανιχνευτής εγγύτητας, υπερύθρων),
- Ανιχνευτή οσμής για Αμμωνία κ άλλες ουσίες (αναφέρεται στη
βιβλιογραφία οτι η παρουσία φαντασμάτων κάποιες φορές συνοδεύεται
απο μια μυρωδιά αμμωνίας/σήψης),
- Μαγνητόμετρο (εχει αναφερθεί οτι η αίσθηση κάποιας παρουσίας
συνοδεύεται απο απότομες αλλαγές του μαγνητικού πεδίου ή και της
ατμοσφαιρικής πίεσης),
- ανιχνευτή αλλαγών στην ατμοσφαιρική πίεση - βαρόμετρο,
- διακυμάνσεις υγρασίας,
- απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία (αναφέρεται οτι η παρουσία τους
προκαλεί απότομες εναλλαγές στη θερμοκρασία ή και την υγρασία)

σκέφτομαι η συσκευή να δείχνει συνέχεια τις τρέχουσες τιμές απο τους σένσορες ή να μπορείς και να την αφήνεις κάπου όλο το βράδυ και τη επόμενη μέρα να σου δείχνει τις maximum τιμές που ανίχνευσε.

όποια άλλη ιδέα-πρόταση έχετε απο αυτά που έχετε ακούσει, διαβάσει, ή αισθανθεί απο προσωπικές εμπειρίες, είναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτη!


Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2020, 15:10:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλώς ήρθες etherseeker στο esoterica.

Δυο λόγια πρώτα για το... χόμπι σου, πριν μπεις σε έξοδα που πιθανόν να μην σε οδηγήσουν πουθενά. Θεωρώ πως όλα αυτά που αναφέρεις προέρχονται από θεματολογία ταινιών τύπου Χόλιγουντ. Έχεις υπόψη σου τίποτα σοβαρές αναφορές που να έχουν καταγράψει μεταβολές στα μεγέθη που αναφέρεις; Ας τα πιάσουμε ένα-ένα.

Μεταβολές στην Η/Μ ακτινοβολία. Για ποιο φάσμα μιλάμε; Καταλαβαινεις ότι δεν μπορεις να φτιάξεις αξιόπιστο EMF scanner/logger και να έχεις την απαίτηση να καταγράφει ένα τεράστιο φάσμα συχνοτήτων, από τις πολυ χαμηλές μέχρι τα μικροκύματα.
Ανιχνευτές εγγύτητας. Αυτοί είναι του τύπου συναγερμού, μπορεις να βρεις πολλούς και να φτιάξεις κάτι ενδιαφέρον που να δουλεύει. Δεν νομίζω πως θα σε καλύψει όμως, αν δεν πιάνεις τίποτα ή δεν δικτυώσεις επαρκώς ένα ολόκληρο χώρο.
Εσύ Θέλεις καταγραφή στο υπέρυθρο (ή/και το υπεριώδες), αν σκέφτεσαι να προσεγγίσεις κάτι το άμεσα μη ορατό. Οσμές τύπου αμμωνίας κλπ θεωρώ πως ειναι ιδέες και εντυπώσεις ανθρώπων που είχαν επαφή με τέτοια φαινόμενα (ή ισχυρίζονται ότι είχαν). Θεωρώ δηλαδή ότι νομίζουν πως μύρισαν ενώ στην πράξη δεν υπάρχει έκλυση τέτοιων χημικών (πχ όπως θείο - οσμή σαπίλας)
Μεταβολές στο μαγνητικό πεδίο (της Γης). Μάλλον απίθανο να προκληθούν, δεν ξέρω αν το έχει ισχυριστεί κανένας. Τα άλλα τα μετεωρολογικά που αναφέρεις, θεωρώ πως καλύπτονται από πολλά αισθητήρια φορητών σταθμών. Τέτοιες μεταβολές πάντως συμβαίνουν συχνά, δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθείς με τέτοια.

Χωρίς να θέλω να σε ξενερώσω, όλα αυτά που αναφέρεις ειναι ένα θαυμάσιο χόμπι. Γενικά στο concept του ΙοΤ αξίζει να επενδύσει κάποιος και με πιο σοβαρές πλατφόρμες από τον Arduino (αυτός αξίζει για αρχή) και με ασύρματες τεχνολογίες ζεύξης σταθμού-αισθητηρίων. Για τα υπόλοιπα τώρα, για να μην χάσεις την ώρα σου δηλαδή, πρέπει να δράσεις πιο στοχευμένα. Να βρεις δηλαδή πραγματικές μελέτες παραψυχολογίας που έχουν γίνει από σοβαρές ομάδες και να δεις τι ακριβώς προσπάθησαν να καταγράψουν, σε ποιες περιοχές μεγεθών και σε τι εύρος χρόνου.
Όταν μιλάμε για μικρές μεταβολές μεγεθών, θα χρειαστείς πολύ υψηλής ευαισθησίας όργανα. Αν προσπαθήσεις να καταγράψεις μικρές μεταβολές με αισθητήρια τύπου Arduino, θα μαζέψεις απλά θόρυβο, δηλαδή τυχαίες μεταβολές. Και τελικά θα βγάλεις τα συμπεράσματα που θα ήθελες εσύ να δεις, όχι όμως κάτι αντικειμενικό ή υπαρκτό. Όλα τα παραπάνω στα γράφω σαν ηλεκτρολόγος μηχανικός, αν θέλεις να μπούμε σε λεπτομέρειες μου λες.

Edited by - Heretic on 19/08/2020 15:15:04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

etherseeker
Νέο Μέλος

Greece
2 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2020, 16:56:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σου Heretic,

σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Δεν έχω ψάξει για κάποιες σοβαρές ομάδες – δεν ξέρω αν υπάρχουν καν αφού συνήθως το ίδιο το θέμα σε κάνει “μη σοβαρό” αυτομάτως και πιθανόν αποφεύγεται.
Είναι ότι βρήκα στο ίντερνετ ή μου μετέφεραν άλλοι που έχουν διαβάσει κάποια βιβλία (ομολογουμένως όχι και πολύ σκεπτικιστικά... ).

Έχω δει τις ανοχές αυτών των φθηνών αισθητηρίων, είναι ικανοποιητικές για καθημερινή απλή χρήση, αλλά πράγματι όπως λες όχι για λεπτομερείς μικρομετρήσεις. Απο την άλλη βέβαια, δεν έιναι οι απειροελάχιστες μεταβολές που ψάχνω, διότι αυτές έτσι κι αλλιώς το πιθανότερο είναι να οφείλονται σε οτιδήποτε φυσιολογικό και συνήθως και δύσκολο να εντοπίσεις την πηγή αν δεν έχεις ακριβό εξοπλισμό.

Αν για παράδειγμα καλύπτουμε ευρύ φάσμα Η/Μ ακτινοβολίας απο μερικά Hz μέχρι λίγα Ghz και η συσκευή εντοπίζει με λεπτομέρεια απο το άνοιγμα του διακόπτη της λάμπας και εναν ανεμιστήρα, μέχρι το Wifi, τον φούρνο Μ/Κ και τις κεραίες κινητής, θα είναι δύσκολο να βρείς εκεί μέσα ενα σήμα “περίεργο”.

Όπως το σκέφτομαι, αυτά που με ενδιαφέρουν θα είναι τα “WOW signals”. Μεγάλες μεταβολές δηλαδή που υπο κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να συμβούν. Για παράδειγμα, συνήθως λένε οτι νιώθουν απότομο κρύο στο δωμάτιο. Αν καταγράψει δηλαδή η συσκευή οτι η θερμοκρασία ξαφνικά έπεσε κατα 3 βαθμούς C ή αν δεις οτι η πίεση αυξήθηκε κατα 5 hpa σε θέμα λεπτών ή αν το IR proximity γίνει trigger ενω είχες αφήσει τη συσκευή σε κλειδωμένο δωμάτιο ή αν αυτός ο απλός EMF detector έστω στο περιορισμένο φάσμα που θα δουλεύει, δείξει μεγάλες μεταβολές, τότε ίσως κάτι μη συνηθισμένο συνέβη.

Η αλήθεια είναι οτι έχεις δίκιο, ότι ξέρω είναι απο ότι έχω ακούσει. Δεν ξέρω δηλαδή αν τα φαντάσματα προτιμούν π.χ. συγκεκριμένες περιοχές του Η/Μ φάσματος για να εκδηλωθούν-εμφανιστούν. Απλώς ελπίζω οτι θα κάνουν αρκετή “φασαρία” ωστέ αυτό να μετρηθεί απο κάποιους απο αυτούς τους αισθητήρες. Ξέρω, βαράμε στα τυφλά… αλλά με τέτοια θέματα κάπως πρέπει να ξεκινήσεις. Ψάχνω και εγώ, αλλά όποιος γνωρίζει κάτι, έχει διαβάσει τυχόν έρευνες με πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το θέμα ας βοηθήσει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2020, 22:16:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απ όσο ξέρω, μετρήσεις σε οριακά φαινόμενα γίνονται σε σταθερή βάση παγκοσμίως, από αρκετές ομάδες στις οποίες συμμετέχουν άνθρωποι με πανεπιστημιακή παιδεία, σχετική με το αντικείμενο. Από ψυχολόγους μέχρι φυσικούς. Συνήθως τα αποτελέσματα τα δημοσιεύουν σε συνέδρια παραψυχολογίας και σε σοβαρά περιοδικά του χώρου. Το "σοβαρά" θα το καταλάβεις από το στυλ των πειραμάτων που κάνουν και τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν. Δηλαδή αναφέρουν ένα πείραμα που στήθηκε σε κάποιες συνθήκες, που επιλέχθηκαν κατόπιν κάποιων παραμέτρων που τεθηκαν για κάποιους λόγους, τι αποτελέσματα πήρανε και μέχρι εκεί. Δεν μπαίνουν σε ερμηνείες του τύπου ποιος ή τι προκάλεσε τα αποτελέσματα αυτά, οπωσδήποτε δεν θα δεις να αναφέρονται σκηνικά τύπου ταινίας Poltergeist.

Για να πάρεις μια ιδέα για τι πράγμα μιλάμε:

https://docdro.id/r0I1ViX

Edited by - Heretic on 19/08/2020 22:29:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/08/2020, 14:50:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και μερικές οδηγίες πλοήγησης τώρα, για το χόμπι σου

Οι EMF detectors ειναι πεδιόμετρα. Ηλεκτρονικά όργανα μετρητές δηλαδή με ένδειξη τιμής έντασης ηλεκτρικού πεδίου. Κάποιοι έχουν και ένδειξη μαγνητικού πεδίου. Στην ουσία, άπαξ και υπάρχει πεδίο που δημιουργείται από εκπομπή, θα έχεις ταυτόχρονα και ηλεκτρικό και μαγνητικό πεδίο, είναι γνωστά αυτά από τη φυσική του λυκείου. Ο μετρητής λοιπόν θα σου δώσει τιμές, από απλές ενδείξεις έως πολύ προσεγγιστικές (οι φτηνοί και ερασιτεχνικοί) μέχρι πολύ ακριβείς, οι επαγγελματικοί.

Πάμε τώρα στο θέμα των οριακών φαινομένων. Αν αφήσουμε κατά μέρος το γεγονός το πόσο παραγωγικό είναι να θέλει κάποιος να κάνει ghost hunting, πρέπει να δούμε τι ακριβώς γίνεται στην πράξη. Δηλαδή, κατ αρχάς, τι τον κάνει να πιστεύει πως θα ανιχνεύσει ΗΜ πεδία εκεί που υποτίθεται πως συμβαίνουν κάποια οριακά φαινόμενα. Αν οι πηγές του ειναι ταινίες, βιβλία, παιχνίδια στον υπολογιστή ή παραμύθια που αραδιάζουν διάφοροι στο νετ (FB, YT κλπ) για να τραβήξουν πελατεία, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.


Το να έχει διαβάσει από σοβαρές πηγές (βλ. παραπάνω) ότι σε χώρο που συνέβησαν τέτοια φαινόμενα, παρατηρήθηκαν έντονες μεταβολές (παράσιτα, θόρυβος κλπ) στην μπάντα των 7-7.3 MHz, αυτό ειναι κάτι που αξίζει διερεύνηση. Γιατι όπως και να το κάνεις, αν βρίσκεσαι σε μια αγροικία, στην οποία μάλιστα δεν υπάρχει ηλεκτρισμός (και δεν υπάρχει δίκτυο ουτε σε κοντινή απόσταση), την πέσεις για ύπνο και ξαφνικά μέσα στη νύχτα πεταχτείς όρθιος από θορύβους που δεν έχουν προφανή πηγή προέλευσης, αρχίζει να μυρίζει σαπίλα γύρω σου, πέσει η θερμοκρασία, ακούσεις φωνές και ο EMF detector τρελαθεί, τότε αν δεν σου έχουν στήσει κάποια χοντρή φάρσα, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Και δεν ξέρω κανέναν δήθεν σκεπτικιστή που θα έμενε ψύχραιμος και δεν θα έτρεχε πανικόβλητος να σωθεί...

Από την άλλη, μπορείς να πας ένα βράδυ στην Πεντέλη με ένα τέτοιο στο χέρι και δεις ενδείξεις. Όταν ειναι γνωστό ότι στην μπάντα αυτή παίζουν οι ραδιοερασιτέχνες (ζώνη των 40 μέτρων για το γνωστό DXing) και το βράδυ ευνοείται η μετάδοση τέτοιων συχνοτήτων. Από αρκετά κοντά (ρ.ε της περιοχής) έως από πολύ μακριά (πρακτικά μπορει να πάρεις σήμα απ όλο τον κόσμο, μέσω ανάκλασης στην ιονόσφαιρα), τότε δεν ειναι και τόσο ανεξήγητο. Ούτε να πας να μετρήσεις ένα χώρο μέσα στο δάσος του Υμηττού, όταν από πάνω σου έχεις το πάρκο κεραιών, με την γνωστή ΗΜ ρύπανση που δημιουργεί στην ευρύτερη περιοχή.

Ας πούμε ότι θα κάτσεις να φτιάξεις ένα οργανάκι της πλάκας. Τι περιμένεις να δεις λοιπόν; Είσαι σε θέση να το προβλέψεις από πριν; Θα ειναι ένα ανεξήγητο WOW signal ή κάτι απόλυτα εξηγήσιμο, αν το ψάξεις λίγο παραπάνω;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3627 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/08/2020, 15:43:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σήμερα, με τον καταιγισμό σημάτων-ακτινοβολιών κτλ κτλ
μόνο πανάκριβα όργανα και ισχυρά λογισμικά μπορούν να "ανιχνεύσουν" κάτι μη "normal" ....
Αλλα όπως είπε και ο Heretic θα έχεις απλά ένα ....σήμα
που μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2020, 00:31:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και για όποιον έχει όρεξη να κάτσει να διαβάσει, μια μάλλον σκεπτικιστική παρουσίαση του εξοπλισμού του Ghost Hunting:

The Broken Technology of Ghost Hunting

Το ότι την παραθέτω, δεν σημαίνει ότι απορρίπτω την ύπαρξη των φαινομένων που ερμηνεύονται κάτω από τη συγκεκριμένη οπτική γωνία. Το άρθρο αυτό ειναι αξιόλογο πάντως και μάλλον αχρωμάτιστο. Ασκεί κριτική στο είδος του εξοπλισμού που κατασκευάζεται και πωλείται στο κοινό του χώρου, απλά για εμπορικούς λόγους.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Επιμενίδης
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2020, 01:39:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Επιμενίδης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Το να έχει διαβάσει από σοβαρές πηγές (βλ. παραπάνω) ότι σε χώρο που συνέβησαν τέτοια φαινόμενα, παρατηρήθηκαν έντονες μεταβολές (παράσιτα, θόρυβος κλπ) στην μπάντα των 7-7.3 MHz, αυτό ειναι κάτι που αξίζει διερεύνηση. Γιατι όπως και να το κάνεις, αν βρίσκεσαι σε μια αγροικία, στην οποία μάλιστα δεν υπάρχει ηλεκτρισμός (και δεν υπάρχει δίκτυο ουτε σε κοντινή απόσταση), την πέσεις για ύπνο και ξαφνικά μέσα στη νύχτα πεταχτείς όρθιος από θορύβους που δεν έχουν προφανή πηγή προέλευσης, αρχίζει να μυρίζει σαπίλα γύρω σου, πέσει η θερμοκρασία, ακούσεις φωνές και ο EMF detector τρελαθεί, τότε αν δεν σου έχουν στήσει κάποια χοντρή φάρσα, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Και δεν ξέρω κανέναν δήθεν σκεπτικιστή που θα έμενε ψύχραιμος και δεν θα έτρεχε πανικόβλητος να σωθεί...
Εγώ δε θα έτρεχα από αυτό. Δηλαδή δε θα φοβόμουν από το φάντασμα αλλά από τυχόν διαρρήκτες κλπ. Γιαυτό χρειάζεται και κάποια προετοιμασία. Αν ξέρει κανείς κανένα σημείο που να συχνάζουν φαντάσματα ας το πει. Δεν έχω δει κάποιο να εμφανίζεται ως τώρα και θα ήθελα να δω.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


319 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2020, 11:44:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επιμενίδης, αν δεν σε ενδιαφέρει ένα θέμα, δεν χρειάζεται να μπαίνεις και να γράψεις απλά για να γράψεις κάτι, πόσο μάλλον για να ειρωνευτείς. Anyway, στο είπε και ο Heretic για το άλλο θέμα με τον βρικόλακα, θα στο πω κι εγώ εδώ, λίγο πιο συγκεκριμένα: Γενικά στο φόρουμ υπάρχουν δύο άτομα (τουλάχιστον) που κάνουν εγγραφή με διαφορετικά username κατά καιρούς. Ο ένας είναι ο γνωστός Ελ... ο άλλος χρησιμοποιεί τα usernames που δημιουργεί για συζητητές-χειροκροτητές των θεμάτων του, για να πηγαίνει ένα θέμα εκεί που θέλει ώστε να πει αυτά που θέλει με τον κανονικό του λογαριασμό.

Εσένα τώρα δεν ξέρω που θα σε εντάξω, μπορεί το γεγονός ότι έσκασες μύτη ταυτόχρονα με την επανεμφάνιση του Μ87 να μην σημαίνει κάτι ή και να είναι στάχτη στα μάτια. Μπορεί να είσαι ο πρώτος που ανάφερα παραπάνω μπορεί κι ο άλλος. Το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι να σταματήσετε επιτέλους αυτό το αέναο κύκλο της τρολιάς... τι διάολο δηλαδή, δεν έχετε βαρεθεί τόσα χρόνια;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Επιμενίδης
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2020, 15:04:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Επιμενίδης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν κάνω καμιά τρολιά αγαπητέ ilias1990 και δεν ξέρω ποιος εννοείς. Γιατί τον λες Ελ τον έναν; Έχει σχεση με το Λιακόπουλο; Μέσα στο συμπαν συμβαίνουν και τυχαία πράγματα που μερικές φορές είναι πιο σημαντικά από τα σκόπιμα. Για τον άλλο είπες ότι γραφει και με κανονικό ,λοιγαρισμό. Ε γιατί δεν του μιλάνε οι διαχειριστές αφού ξέρουν ποιος είναι; Τι νόημα έχει να υποψιάζεται κανείς όλους τους άλλους και να μη μιλά με εκείνον που ξέρει ότι είναι. Δεν ξέρω τι προϊστορία υπάρχει και θα ήμουν διατεθημένος να ακούσω. Δεν ειρωνεύτηκα το θέμα επειδή πιστεύω ότι μπορεί να κατασκευαστεί μηχάνημα που να δίνει ενδείξεις για την παρουσία όντων άλλων διαστασεων και ΄σως να μην είναι καθόλου δυσκολο. Απλά μου φάνηκε πολύ ... αφελές να φοβούνται ορισμένοι άνθρωποι τα φαντάσματα περισσότερο από τους ανθρώπους. Και αυτό που είπα το εννοώ. Αν μάθω ότι πχ στο τάδε σημείο βγαίνει ένα φάντασμα την τάδε ώρα θα πάω να το δω. Δε με φοβίζει το φάντασμα. Θα το θεωρήσω μάλιστα και ευκαιρία να βγάλω φωτογραφίες του κλπ. Όλα τα φαινόμενα αυτού του είδους δημιουργούνται από περίσσεια κάποιων ενεργειών και αν σε έναν τόπο αφθονουν από μόνες τους μπορεί αυτό να είναι ευνοϊκό για όποιον πηγαίνει εκεί γιατί θα είναι ένας μικρός ή μεγάλος τόπος "δύναμης". Καλό δεν είναι να αξιοποιούμε τις ενέργειες που η φυση μας δίνει σε αφθονία; Ρητορικό το ερώτημα ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2020, 18:26:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Απλά μου φάνηκε πολύ ... αφελές να φοβούνται ορισμένοι άνθρωποι τα φαντάσματα περισσότερο από τους ανθρώπους.

Ποιος ανέφερε ότι φοβάται τα φαντάσματα;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1399536
Maintained by Digital Alchemy