ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 30
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2003, 08:40:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΣΟΥ << ΙΕΡΟ ΒΟΥΝΟ >> κτλ.
ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ....
ΦΙΛΙΚΑ STRANGEWONDERER


Φίλοι της μαγικής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Καλέ μου φίλε STRANGEWONDERER σε ευχαριστώ για την καλή σου διάθεση να μην με δεις, σαν "λάτρη του σαμανισμού"... Όμως,όταν γράφω για τον τόπο που μου δώρισε άπυρες εσω-εξωτερικές εμπειρίες και λειτούργησε για μένα, σαν πνευματικός Διδάσκαλος, δεν μπορώ παρά να τον δω σαν Ιερό τόπο.
Κάποτε έθεσες το εύλογο ερώτημα, τι εννοώ λέγοντας ,περί μυήσεως και τι εστί μέσα εδώ, τούτη η λέξη που τοποθετώ συχνά;
Τότε προσπέρασα με μια πιο ανάλαφρη απάντηση (καλύπτοντας κάπως την ουσία), διότι δεν γνώριζα τις προθέσεις σου και δεν έπρεπε να προκαλέσω άλλο κάποιους που δεν τρέφουν αγνά αισθήματα για μας και το topic. Λοιπόν τώρα θα κάνω μια μικρή αναδρομή για μένα, όπου έτσι θα καταλάβετε το γιατί.
Προέρχομαι από χριστιανική οικογένεια με βαθιά πίστη, όπως νομίζω οι περισσότεροι Έλληνες. Η μάνα μου, (επειδή ήμουν το ποιό ήσυχο παιδί της), με έπερνε μαζί, από μωρό σχεδόν, σε διάφορα εξωκλήσια που πήγαινε για να τα περιποιηθεί και συνάμα να προσευχηθεί. << Η Αθήνα είχε ακόμα τότε εξωκλήσια>>. Δυο μεγάλες αλήθειες,μου κληροδότησε με τουτες τις επισκέψεις μας στα μικρά εκκλησάκια. 1η) Να γνωρίσω τη φύση μια και είμαι παιδί της πόλης. 2η) Να μάθω την εσωτερική σπουδή μέσα στην ησυχία. (Καθώς προσπαθούσα να μιμηθώ την βουβή προσευχή της...)
Έτσι καλέ μου φίλε, γνωρίζοντας κατόπιν την Ιερή Πάρνηθα και τις διάφορες περιοχές της, προσπαθούσα να "διαβάσω" την φύση. Εκεί κάπου, με δέος ανακάλυψα, πως η ενεργειά της,με περνούσε σε άλλες εσωτερικές και εξωτερικές διαστάσεις. Ενώ έχω ανέβει και άλλα βουνά, ετούτο το μεταφυσικό γνώρισμα μόνο στην Πάρνηθα και την Πεντέλη το συνάντησα!
Κάθε φορά που συναντούσα το φαινόμενο της ενέργειας, για μένα ήταν, το ανέβασμα και μιας βαθμίδας στην κλίμακα της γνώσης και της μύησης.
Και δες τώρα, κάτι πολύ όμορφο. Όταν αργότερα γνώρισα εσωτερικές ομάδες, <συστήματα εσωτερισμού>, εκείνα που έλεγαν ότι θα έπρεπε να κατακτήσουμε, για να πορευθεί η ψυχή μας σε ένα καλύτερο μονοπάτι... Ήδη τα γνώριζα σαν πράξη μα δεν ήξερα την ονομασία τους. Μου τα είχαν προ πολλού δωρίσει τα δύο Ιερά βουνά!!!
Πως λοιπόν καλοί μου φίλοι να μην τα προσφωνώ Ιερά;
Σε ευχαριστώ ακόμα για τις φιλικές συμβουλές σου, να μην βαδίζω μόνη στα μονοπάτια της. Εαν όμως δεν είχα βαδίσει μόνη, πιθανών σήμερα να μην είχα εισπράξει τούτες τις γνώσεις ζωής.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΩ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ. ΝΑ ΒΑΔΙΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ... ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ! ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΒΟΛΤΑ ΜΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ,ΠΡΩΤΑ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΗΝ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ .


Καλέ μου φίλε Endorama με έκανες να κοκκινίσω , ,με τα αυτόγραφα......Αυτόγραφα για μένα θα είναι,οι φίλοι που παρακολουθούν το topic να γνωρίσουν,να σεβαστούν και να αγαπήσουνουν τον τόπο Της Ιερής Πάρνηθας.
Με τούτα σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

NoctReX
Νέο Μέλος


6 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2003, 10:09:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Φίλε NoctRex η διαδρομή που περιγράφεις είναι στο κρύο πηγάδι και βγαίνεις στη Μεγάλη Λάκκα περνάς ανάμεσα ανάμεσα απ΄τις κορφές Λέντριζα και Μουγκολτός. Το ρέμα ετούτο ενώνετε μαζί με άλλα και σχηματίζουν το μεγάλο ρέμα της Θοδώρας που περνάει στα πόδια του φρουρίου της Φυλής.

Μου φαίνεται τελικά πως μάλλον πρέπει να ξέρεις την Πάρνηθα απ`έξω και ανακατωτά.
Και να θέλεις να χαθείς, δεν μπορείς!
Για μια ακόμη φορά με άφησες άφωνο.
Χαιρετήσματα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2003, 16:48:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι σας χαιρετώ.
Ναι καλέ μου φίλε, γνωρίζω τους τόπους της μαγικής Πάρνηθας. Εκείνο που έως τώρα δεν ξέρω, είναι ο βαθμός της εκπομπής της ενέργειας της!!!
Κάθε φορά που θα "τύχη" να συναντήσω ένα ματαφυσικό φαινόμενο, είναι για μένα, σαν να είναι η πρώτη φορά, η πρώτη τάξη στο σχολείο της γνώσης.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

strangewonderer
Μέλος 1ης Βαθμίδας


133 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/11/2003, 03:21:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους strangewonderer  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΗ zezmperg
ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ,ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΥ , ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ,ΥΠΟΠΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ,ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ.
ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΜΙΛΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ TOPIC;
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ Η ΑΝ ΣΥΜΑΒΑΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ VIBES ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ.

ΕΙΠΕΣ:προσπαθούσα να "διαβάσω" την φύση.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

ΕΙΠΕΣ:Κάθε φορά που συναντούσα το φαινόμενο της ενέργειας, για μένα ήταν, το ανέβασμα και μιας βαθμίδας στην κλίμακα της γνώσης και της μύησης.
ΔΗΛΑΔΗ;

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.


ΦΙΛΙΚΑ STRANGEWONDERER

«Είναι ο φίλος σου, ο σύντροφός σου, ο προστάτης σου,
το σκυλί σου. Είσαι η ζωή του, η αγάπη του, ο αρχηγός του.
Θα είναι δικός σου, πιστός και αληθινός, μέχρι τον τελευταίο κτύπο της καρδιάς του.
Οφείλεις να είσαι άξιος τέτοιας αφοσίωσης».
Κικέρων


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/11/2003, 06:39:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι σας χαιρετώ.
Καλέ μου φίλε δεν συμφωνώ μαζί σου στο τελευταίο μήνυμα που έστειλες, γι αυτό και ξεχώρισα κάποιες φράσεις αυτου του μηνύματος που με εκπλήσσουν περισσότερο, διότι το topic, όπως θα ξέρεις λέγετε:
ΠΑΡΝΗΘΑ,το μαγικό βουνό. Αντί λοιπόν να μου δώσουν την ώθηση να σου απαντήσω αλλή μία φορά σε μία ενιαία "εξήγηση" απάντηση, με έκαναν να απομονώσω της επίμαχες φράσεις σου και να τις απαντήσω μία-μία.
Πρόσεξε καλέ μου φίλε.
quote:

ΦΙΛΗ zezmperg
ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ,ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΥ , ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ,ΥΠΟΠΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ,ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ.
ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΜΙΛΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ TOPIC;


Διαχωρίζεις την προσωπικότητά μου από τις 30 χρόνων εμπειρίες μου. Δηλαδή σαν οι εμπειρίες να μην ήταν εκείνες που μόρφωσαν τούτη την προσωπικότητα!
Σε ενοχλούν, σε έχουν κουράσει όπως λες, όλα εκείνα που που είναι πέρα του κοινού φυσικού γνωρίσματος. Δεν μπορώ να το δω έτσι απλά, δηλαδή, η παραμονή σου στο esoterica. ,με τόσα μεταφυσικά θέματα, δεν σε δίδαξε τίποτα ή το πρόβλημα εντοπίζετε στο topic της μαγικής Πάρνηθας για σένα;
Και επειδή αφήνεις σαφείς υπαινιγμούς προς το πρόσωπο μου. Θα πρέπει για άλλη μία φορά να πω, ότι εδώ βρίσκομαι για να καταγράψω εκείνα που μου δώρισαν την όποια αυτογνωσία και όχι μόνο για την συγγραφή της πανέμορφης φύσης του βουνού, που πολλοί έχουν εξυμνήσει, μα και την άλλη όψη της Ιερής Πάρνηθας, εκείνη που πολλοί λίγοι έχουν γνωρίσει, και που όπως να το κάνουμε είναι αλληλένδετοι τούτοι οι κρίκοι στην προσωπική μου εσωτερική αφύπνιση. Είτε το θέλουμε είτε όχι καλέ μου φίλε!
quote:

ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ Η ΑΝ ΣΥΜΑΒΑΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ.


Σίγουρα δεν είναι πάντα μεταφυσικά, αλλά ποιος μπορεί να μου δώσει μια απάντηση. Τότε, που όταν κινδύνεψε η ζωή μου, (από μια απερισκεψία), στο ρέμα του Γκούρα και το μόνο που εγώ θυμάμαι, είναι ότι πάλευα με τα νερά και την άσχημη καταιγίδα για να περάσω απέναντι όπου την άλλη μέρα το πρωί βρέθηκα στη σπηλιά του Μπάτακα ( !!! ). Με αναμμένη φωτιά και για μέρες αργότερα με πόναγαν οι μασχάλες μου σαν κάποιος να με είχε τραβήξει από εκεί;
quote:

ΕΙΠΕΣ:Κάθε φορά που συναντούσα το φαινόμενο της ενέργειας, για μένα ήταν, το ανέβασμα και μιας βαθμίδας στην κλίμακα της γνώσης και της μύησης.
ΔΗΛΑΔΗ;


Δηλαδή, κάθε μεταφυσικό γνώρισμα με έκανε να στραφώ όλο και πιο πολύ στην αναζήτηση για να το ερμηνεύσω. Έτσι αποκτούσα βαθύτερες γνώσεις και εσωτερικά αναβαπτιζόμουνα στην αλήθεια της θεϊκής υπόστασής μας.
Τούτο δεν είναι μύηση;
Σε χαιρετώ και εύχομαι να σου έδωσα τις απαντήσεις που διευκρινίζουν επιτέλους γιατί είμαι εδώ.
Σας χαιρετώ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

strangewonderer
Μέλος 1ης Βαθμίδας


133 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/11/2003, 07:06:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους strangewonderer  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΗ zezmperg
ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ,ΔΙΕΚΡΙΝΑ ΤΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟ ΣΟΥ ΥΦΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΘΕΛΑ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΠΩΣ,ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΣΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΔΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΩΣ ΧΑΙΡΕΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΦΥΣΙΚΑ.
ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ Η ΜΕΡΑ ΣΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΑΣΧΗΜΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ.

ΦΙΛΙΚΑ STRANGEWONDERER

«Είναι ο φίλος σου, ο σύντροφός σου, ο προστάτης σου,
το σκυλί σου. Είσαι η ζωή του, η αγάπη του, ο αρχηγός του.
Θα είναι δικός σου, πιστός και αληθινός, μέχρι τον τελευταίο κτύπο της καρδιάς του.
Οφείλεις να είσαι άξιος τέτοιας αφοσίωσης».
Κικέρων

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/11/2003, 18:30:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΦΙΛΗ zezmperg
ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ,ΔΙΕΚΡΙΝΑ ΤΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟ ΣΟΥ ΥΦΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΘΕΛΑ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΠΩΣ,ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΣΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΔΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΩΣ ΧΑΙΡΕΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΦΥΣΙΚΑ.


Λάτρεις της Ιερης Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Καλέ μου φίλε σωστά λες πως δεν με ξέρεις!
Που διέκρινες το εκνευρισμό στο ύφος της γραφής μου;
Βιαζόμουνα για να φυγω, διότι είχα ραντεβού με ένα φίλο να ανέβουμε στο αγαπημένο μας βουνό. Ας είναι.
Πρέπει να μάθεις ότι δεν έχω το σύνδρομο της αυτοπροβολής ούτε και διακατέχομαι από κόμπλεξ ανωτερότητας, η έως τώρα πορεία μου μέσα εδώ ετούτο νομίζω να σας έδειξε. Από την αρχή απομόνωσα το άτομο μου και το όνομά μου. όχι φυσικά διότι φοβόμουν για τις όποιες επιπτώσεις που θα είχε η συγραφή μου στης μαγικής Πάρνηθας το topic. (Ετούτες τις επωμίσθηκα υπομονετικά από την αρχή.)
Μα γιατί πρέπει να προβληθεί όλη η αλήθεια για το Ιερό βουνό και που με τέχνη, κάποιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν το ρόλο που έπαιξε στην ανθρώπινη ιστορία.
Στην Πάρνηθα ο Δευκαλίων μετά τον κατακλυσμό (γύρω στα 7.000 π.χ.) έκανε Βωμό. Ο αρχαιολόγος Σκιάς μας λέει, πως τα ευρήματα του σπηλαίου των Νυμφών είναι τα μόνα που αποδεικνύουν λατρεία Μινωικών θεοτήτων ( πριν το 2.500π.Χ. ), στην στεριανή Ελλάδα. (Αλήθεια που βρίσκονται τα τόσο σημαντικά ευρήματα;) Σε διάφορα αρχαιολογικά μέρη της Πάρνηθας δεν γνωρίζουμε τι υπάρχει φίλε μου, αν και πολλές φορές έχει ενοχληθεί η ανάλογη υπηρεσία! Ο Τάφος του Σοφοκλή, μήπως μπορείς να τον βρεις; (Κι αν τον βρεις μετά από πολύ κόπο, θα αναθεματίζεις τον εαυτό σου για την προσπάθεια!)
Σήμερα είχα τάξει, σε ένα πολύ καλό φίλο να τον ανέβαζα στο σπήλαιο, όπως και έγινε. Όμως για άλλη μια φορά έγινα μάρτυρας της καταστροφής του βουνού. Από την Κυριακή μέχρι σήμερα, πέρασαν δυο ημέρες μόνο και ξέρεις, ήταν αρκετές να γεμίσει ο δρόμος από Κλημέντι μέχρι τη λάκα Καλογέρου κυψέλες . Τέσσερα αυτοκίνητα που οι ιδιοκτήτες τους έκοβαν ξύλα, και τούτα μέσα στον Εθνικό Δρυμό!!! Επειδή ήταν ο καιρός λίγο χάλια, πίστεψαν οι άθλιοι πως δεν θα ανέβαινε κανένας "τρελός" λάτρης.
Α, ξέχασα να σου γράψω, πως στις 12:20 μ.μ.συναντήσαμε ένα αστυνομικό τζιπ, λίγο πιο κάτω από το Κλημέντι και παραξενευτήκαμε τι να αναζητούσε εκεί πάνω άραγε; Ωστόσο καλέ μου, χάλαγαν τον κόσμο τα αλυσοπρίονα των λαθροξυλοκόπων!
Και κανένα κινητό να μην έχει σήμα!!!

Γράφεις,πως έχεις κουραστεί από κάποιους που το παίζουνε κάπως μα δεν διευκρινίζεις αν και εγώ είμαι και το παίζω κάπως;
Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχεις μέσα στο μυαλό σου, αλλά εκείνο που θα πρέπει να καταλάβεις είναι, πως η ύπαρξή μου εδώ, υπάρχει μόνο για την Ιερή Πάρνηθα, προσωπικά δεν έχω κανένα όφελος πέρα από το να σας την κάνω γνωστή.
Δεν ανήκω σε καμιά ομάδα για να συλλέγω οπαδούς.
Δεν είμαι Διδασκάλα για να ψάχνω για μαθητές.
Δεν έχω κάποιο εσωτερικό δρόμο για να δείξω.
Μια 47 χρονών γυναίκα είμαι, που παλεύει να αναρριχηθεί στα κράσπεδα του ανθρωπισμού, εάν ετούτο σου λέει κάτι.
Με τούτα σε χαιρετώ φιλικά και πίστεψέ με είναι τα λιγότερα που διαβάζω "αρνητικά", εάν υποθέσουμε πως είχες αυτή την προθεση.
Σας χαιρετώ.

Υ.Γ.
Έχω χάσει κάποιους φίλους από εδώ, μήπως τους είδατε πουθενά;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

strangewonderer
Μέλος 1ης Βαθμίδας


133 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/11/2003, 19:01:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους strangewonderer  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΦΙΛΙΚΑ STRANGEWONDERER

«Είναι ο φίλος σου, ο σύντροφός σου, ο προστάτης σου,
το σκυλί σου. Είσαι η ζωή του, η αγάπη του, ο αρχηγός του.
Θα είναι δικός σου, πιστός και αληθινός, μέχρι τον τελευταίο κτύπο της καρδιάς του.
Οφείλεις να είσαι άξιος τέτοιας αφοσίωσης».
Κικέρων


Edited by - strangewonderer on 11/11/2003 19:02:36Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

STAGYROS
Νέο Μέλος

Greece
8 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/11/2003, 20:07:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους STAGYROS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΛΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΦΙΛΕ ΤΥΦΕΩΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΦΕΣ ΣΤΟΕΣ/ΕΞΟΔΟΥΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ 'ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ' ΤΟΥ Π. ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΤΟΕΣ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2003, 01:21:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αφού καλωσορίσω, τον STAGYROS στο topic και πω την καλησπέρα μου σε όλους τους φίλους που μας διαβάζουν και συμμετέχουν, να πω οτι τις τελευταίες ημέρες δεν κατάφερα να χαρώ την διαδικτυακή μας παρέα λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ομολογώ οτι μου λείψατε αρκετά, όπως μου έχει λείψει, βεβαίως και το βουνό το οποίο έχω αρκετό καιρό να επισκεφτώ.
Πριν απο λίγο άκουσα σε κάποιο βραδυνό δελτίο ειδήσεων οτι ήδη έχει χιονίσει στην κορυφή και θα χαρώ αν με το πρωινό ξύπνημα αντικρύσω την Πάρνηθα στα λευκά.

Θα σταθώ λίγο σε μιά «διαμάχη» που προέκυψε. Καλέ μου φίλε strangewonderer δικαίωμά σου είναι να σε ενοχλεί η έκφραση «Ιερό Βουνό», όπως και δικαίωμα οιουδήποτε να το αντιλαμβάνεται έτσι. Προσωπικά, και το έχω ξαναγράψει, σε μέρη σαν την Πάρνηθα έμαθα να συνδέω πράγματα που εκ πρώτης όψεως δείχνουν να μην έχουν σχέση μεταξύ τους. Εμαθα να συνδέω γεγονότα που κάτω απο άλλες συνθήκες ίσως να μην τους έδινα σημασία. Αυτό είναι κάτι βιωματικό... Σου εύχομαι να νοιώσεις τις δονήσεις αυτού του υπέροχου τόπου που όχι τυχαία πάντως το ονόμασα το Μαγικό Βουνό της Αττικής Γης...
Με καθαρή καρδιά και τόλμη, με τάξη στο περπάτημα και πειθαρχία στις αναπνοές, αλλά πάνω απο όλα με σεβασμό, οι ανταμοιβές θα είναι κάτι περισσότερο απο μεγάλες και γεμάτες ικανοποίηση...


Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2003, 08:25:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι της μαγικής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Κάνοντας εχθές την μικρή διαδρομή, μέσα από το ρέμα Μποντιά, για το σπήλαιο του Πανός. Σκεφτόμουν άλλη μία φορά τον καλό μας Endorama και εκείνα τα 45 λεπτά της ώρας που χάθηκαν. Για να είμαι σίγουρη πλέων, χρονομέτρησα την διαδρομή όλη για το σπήλαιο, από τον χωματόδρομο που πιστεύω πως θα είχε αφήσει τη μηχανή του.
Λοιπόν, 10 λεπτά μέσα από το ρέμα και όχι από το μονοπάτι που έχει σε πολλά σημεία για να μην κουραζόμαστε απ΄τα βράχια που βρίσκονται στη κοίτη, εώς τον πλάτανο που ανηφορίζει το μονοπάτι στο αριστερό μας μέρος με κατευθυνση νοτιοδυτικά. Και άλλα 10 λεπτά από τον πλάτανο για το σπήλαιο... Απ΄τα μεταφυσικά "παράξενα" της Ιερής Πάρνηθας και τούτο!

(Endorama πραγματικά έχασες που δεν ήρθες, τελικά "σκάσαμε" από τα γέλια, όταν τα παπούτσια μου γλίστραγαν και δεν μπορούσα να ανέβω τα σκαλισμένα σκαλάκια στο βράχο. Μέχρι την πυροσβεστική σκεφτήκαμε!!! Αλλά μετά, πολύ απλά τα έβγαλα και να΄μαι πάλη εδώ να σας κουράζω με την αγάπη μου για το βουνό. ’σε που δεν είχε σήμα το κινητό!)

Φίλοι μου εδώ πρέπει να σας επισημάνω, πως τα τελευταία μέτρα της καθόδου για το σπήλαιο, στο χώμα αλλά και το βράχο έχουν από τη διάβρωση γίνει, λίγο επικίνδυνα, γιαυτό θέλει πολύ προσοχή. Καλού-κακού έχετε μαζί σας και κάποιο ορειβατικό σχοινί και εάν δεν γνωρίζετε ορειβασία καλό θα είναι να μην πηγαίνετε μόνοι σας στο σπήλαιο.

Καλή μου Avallon, σκέφτηκα, εάν φυσικά μπορούσε, να λέγαμε εκείνου του Κυριού που ασχολείται με τις διάφορες μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων να έκανε κάποιες μετρήσεις στο σπήλαιο και γύρω από αυτό. Φυσικά την σκέψη μου λέω μόνο. Ξέρεις, σε κάποια σημεία μέσα στο σπήλαιο αισθάνεσαι σα να σε διαπερνά πολύ αμυδρά ηλεκτρικό ρεύμα. Εχθές το διαπίστωσα για άλλη μία φορά, καθώς πειραματισθήκαμε βγάζοντας τα παπούτσια μας και πατώντας το στεγνό έδαφος της σπηλιάς.
( Λίγες φορές έχω βρεί το έδαφος του σπηλαίου στεγνό. )

Και μιά ακόμη θλιβερή διαπίστωση, κάποιοι έριξαν χώμα και πέτρες στην είσοδο του δεύτερου θαλάμου κάνοντας δυσχερή πλέων την είσοδο προς τον θάλαμο. Γιατί καλοί μου φίλοι, τι ήταν εκείνο που σας ενοχλούσε και θέλατε να κρύψετε την είσοδο; Και μην μου πείτε πως έπεσαν απ΄την οροφή μόνα τους!!! Πουθενά δεν διαπίστωσα διάβρωση ούτε πάνω, μήτε στο έδαφος.
’λλοι πάλη, σπάνε τους σταλακτίτες από το βάθος του σπηλαίου...
Καμιά φορά με πιάνει "ένα είδος κακία" και μονολογόντας λέω του Πάνα: <<Κάνε κάτι για το σπήλαιο, η ασυδοσία μερικών ξεπέρασε τα όρια.>>
Με τούτα σας χαιρετώ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2003, 10:49:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Έχω χάσει κάποιους φίλους από εδώ, μήπως τους είδατε πουθενά;[

Παρούσα!
Απλά επειδή χθες 11/11 γιόρταζα είχα ετοιμασίες...
Οσο για αυτό που είπες θα το δω με τον Πέτρο μήπως και καταφέρει να έρθει μαζί μας να κάνει μια ηλεκτρομαγνητική εξέταση του χώρου.
Φίλε endorama οι φωτογραφίες σου απλά καταπληκτικές.
Αγαπητέ strangewonderer(εδώ κολλάει αυτό που λένε άλλος έχει τ'όνομα και άλλος τη χάρη...)δε καταλαβαίνω τι είναι αυτό που σε χαλάει στο τόπικ αυτό και στα λεγόμενα της zezberg... Σε site εσωτερισμού δεν βρισκόμαστε? Το τόπικ δεν αναφέρει για "Μαγικό Βουνό"? Αν είμαστε απλοί φυσιολάτρες και όχι ερευνητές του εσωτερισμού και του μεταφυσικού δε θα είμασταν εδώ...
Σας χαιρετώ,


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2003, 13:14:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Απλά επειδή χθες 11/11 γιόρταζα είχα ετοιμασίες...

"Τάδε έφη Avallon"Καλή μου φίλη .Χρόνια πολλά,χρόνια καλά γεμάτα από ανόδους και δημιουργία.
Συγνώμη καλή μου που δεν μπόρεσα να "ταιριάξω" το όνομά σου με το του τιμώμενου Αγίου. Να είσαι πάντα καλά.
Φιλικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

endorama
Πλήρες Μέλος


1296 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2003, 17:36:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους endorama  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
που ειναι τα γλυκακια?

οποιος ενδιαφερεται διορθωσα στην σελιδα 11 μια φωτο που εβαλα καταλαθος


Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like youΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2003, 19:21:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Συγνώμη καλή μου που δεν μπόρεσα να "ταιριάξω" το όνομά σου με το του τιμώμενου Αγίου.

Kαλή μου Ζέτα με έστειλες!
Είναι το πιο κουλό που έχω ακούσει...μιας και το όνομά μου δεν είναι υποκοριστικό... Τι ποιό φυσιολογικό από μια Μίνα να γιορτάζει του Αγίου Μηνά? Αλλά βέβαια με τόσες Ασημίνες που κυκλοφορούν και το παίζουνε Μίνες χάλασε η πιάτσα! Οχι καλή μου δεν είναι υποκοριστικό... είμαι original Μίνα
Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας και επιφυλάσσομαι για κέρασμα στην επόμενη εξόρμηση...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2003, 20:50:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λάτρεις της μαγικής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Είπα να μην ξανα απαντήσω σε email, αλλά ετούτο που έλαβα ήταν πολύ γλυκό από ένα δεκαοκτάχρονο αγόρι. Έτσι θα πω στον καλό μου φίλο, πως πάνε στο αρχαίο φρούριο του Λειψιδρίου μέσα από το topic, όμως.
Μόνο που θέλω να κάνω και εγώ καλέ μου μικρέ φίλε, μία ερώτηση.
<<Που έμαθες για το Λειψιδρίο και τι σε κάνει να πας εκεί;>>
Φυσικά δεν θα πας μόνος σου στο Λειψιδρίο, έστω κιαν είναι χαμηλά στα πλάγια της Ιερής Πάρνηθας γιατι θα πρέπει να ανέβεις σ ένα βραχώδη ύψωμα και θα χρειασθείς την βοήθεια και άλλων!
Ακόμα σε ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου και χαίρομαι πολύ όταν ανακαλύπτω στα νέα παιδιά πλούσιες αρχές ανθρωπισμού.
Συγχαρητήρια, καλή πρόοδο να έχεις στη ζωή σου.
’κου λοιπόν. Στον δρόμο που πάει για το τελεφερίκ στα πόδια της Πάρνηθας και στην τοποθεσία Αμυγδαλίες, θα ξεκινήσεις την διαδρομή.
Αμέσως μετά το εξοχικό κέντρο (Ζυγός), στα αριστερά του δρόμου πάνω στη στροφή, αρχίζει ένας χωματόδρομος ο οποίος θα σε πάει ως το σημείο που αριστερά σου ,περίπου στα 200μ., θα δεις κάποια ανοικτά συρματοπλέγματα ( τρύπα στο φράκτη ) και μπλέ ορειβατικά σημάδια. Από εδώ ξεκινά το δεύτερο γνωστό μονοπάτι που μας πάει στα ψηλά του μαγικού βουνού, αφού πρώτα θα περάσει από τον Αγ. Γεώργιο του Κεραμιδιού και την δροσερή πηγή του.
Εσύ θα περάσεις το άνοιγμα και θα αρχίσεις να βαδίζεις ανηφορίζοντας, έχοντας αριστερά σου κάτω το ρέμα του Αγ.Γεωργίου, πάνω σε ένα πετρώδες μονοπάτι. Πάνω στους βράχους από την απέναντι μεριά (αριστερά σου) είναι η τοποθεσία που λέμε σήμερα Κορακοφωλιά. Εκεί θα βρείς και τα ερείπια του αρχαίου φρουρίου του Λειψιδρίου. Μόνο που δεν θα μπορείς να ανέβεις από αυτούς τους βράχους. Θα προχωρήσεις επάνω στο μονοπάτι με τα μπλέ σημάδια μέχρι να φθάσεις, από το μονοπάτι πάντα, στη κοίτη του ρέματος που θα την διασχίσεις για να περάσεις απέναντι όπως πάει το μονοπάτι,όπου θα βρεθείς στη βάση των βράχων της Κορακοφωλιάς.
Θα προχωρήσεις λίγο ακόμα μέσα στο πευκοδάσος και αριστερά σου θα διακρίνεις ένα μικρό άνοιγμα όπου θα μπορείς να "αναρριχηθείς" να ανέβεις στα βράχια με λίγη προσοχή, για ακολουθήσεις μόλις φθάσεις επάνω στους βράχους, τώρα ανατολική πορεία. Δηλαδη από εκεί που θα είσαι, αντίθετη πορεία απο πρίν που ανέβαινες το μονοπάτι και ήταν δυτική η πορεία, για να φθάσεις στα ερείπια του φρουρίου.
Πιστεύω να κατάλαβες, αν όχι, τότε εδώ στο topic θέλω να μου γράφεις, αλλά και όλοι οι άλλοι που ζητούν πληροφορίες για την Ιερή Πάρνηθα.
Σε χαιρετώ.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2003, 08:38:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι σας χαιρετώ.
Με την ευκαιρία που έγραψα στον μικρό μας φίλο για την διαδρομή στο Λειψιδρίο. Λέω να σας γράψω όλη την διαδρομή για τούτο το μονοπάτι που μας ανεβάζει στα ψηλά της μαγικής Πάρνηθα και που μπορούμε να ακολουθήσουμε πολλά άλλα μονοπάτια, για διάφορους προορισμούς.

(Ξέρω, περιμένετε κάτι ατελείωτα μεταφυσικά, που τα έχω αφύσει στη μέση, γεγονότα να σας εξιστορήσω, σιγά-σιγά καλοί μου φίλοι, όλα θα γίνουν.)

Σήμερα θα σας παρουσιάσω την διαδρομή μέχρι τον χωματόδρομο στο διάσελο Κυράς και το μικρό τμήμα της διαδρομής, έως την κορυφή της Κυράς.
Αφού λοιπόν θα μπούμε στον χωματόδρομο από την στροφή στην άσφαλτο εκεί που τελειώνουν οι ταβέρνες και θα βαδίσουμε στο σημείο που αριστερά μας βρίσκετε το άνοιγμα του συρματοπλέγματος και η αρχή του μονοπατιού με τα μπλέ σημάδια, ξεκινάμε την διαδρομή προς την ορεινή Πάρνηθα.
Στην αρχή πάνω σ΄ένα πετρώδες μονοπάτι ανηφορίζουμε έχοντας αριστερά μας την κοίτη του ρέματος του Αγ.Γεωργίου, προχωρώντας τώρα μέσα από πευκοδάσος και χαμηλή (κουμαριες κ.τ.λ.) βλάστηση, φτάνουμε στην κοίτη του ρέματος όπου περνώντας στην απέναντι όχθη της ρεματιάς συνεχίζουμε με ομαλή ανηφορική κλίση το μονοπάτι μέσα από πευκοδάσος.
Το μονοπάτι φθάνει σε ένα χωματόδρομο και τον διασχίζει κάθετα που θα κάνουμε και εμείς το ίδιο. Αφού λοιπόν περάσουμε απέναντι,το μονοπάτι αρχίζει να μπαίνει σε ένα δάσος μαυρόπευκου και ελατοδάσους. Βγαίνοντας από το δάσος πάνω στο μονοπάτι σ΄ένα άνοιγμα, βλέπουμε μπροστά μας το εκκλησάκι του Αγ.Γεωργίου και που τα τελευταία χρόνια έχουν διαμορφώσει εκεί ένα πολύ ωραίο τόπο αναψυχής με φυσική πηγή νερού. Εδώ μπορούμε να κάνουμε τέρμα ή να συνεχίσουμε το μονοπάτι περνώντας πάνω από ένα γραφικό γεφυράκι που στα 200μ. περίπου μας οδηγεί σε μία διασταύρωση μονοπατιών.
Εδώ ακριβώς ευθεία, αν φυσικά συνεχίσουμε να ακολουθούμε το μονοπάτι με τα μπλέ σημάδια, θα οδηγηθούμε για το διάσελο Αγ.Γεωργίου μετά το διάσελο Πάνα και κατόπιν στο σπήλαιο του Πάνα που όμως θα σας το παρουσιάσω κάποια άλλη φορά.
Στην διασταύρωση των μονοπατίων εμείς τώρα θα πάρουμε το δεξί μονοπάτι που μας κατηφορίζει προς το ρυάκι όπου είναι η αρχή του ρέματος του Αγ. Γεωργίου. Κατόπιν ανηφορίζουμε μέσα από μικτό δάσος ελάτου, πεύκου και χαμηλής βλάστησης για να φθάσουμε στο διάσελο της Κυράς που συναντούμε τον χωματόδρομο, Αγ.Τριάδα-Κλημέντι. Στο σημείο ετούτο της διασταύρωσής μας με τον χωματόδρομο, δεξιά μας ξεκινά το μονοπάτι που θα μας ανεβάσει στην κορυφή της Κυράς (που έχει βγάλει και τις φωτογραφίες ο καλός φίλος Endorama). Το μονοπάτι στην αρχή είναι ομαλό μέσα από πυκνό ελατοδάσος, φθάνοντας μας σε άλλη μία διασταυρωση μονοπατιών πάλη, εμείς ακολουθούμε το δεξί σκέλος και αρχίζουμε να ανηφορίζουμε στη δυτική πλευρά της Κυράς με κάποιους ελιγμούς.
Στην κορυφή θα βρούμε τα ερείπια ενός παλιού πυροβολίου,ενώ η θέα όπως έχουμε ξαναπεί είναι φαντάστική από εδώ.
Η διαδρομή από Αμυγδαλιές έως την κορυφή της Κυράς είναι 3:00 με 3:30 ώρες χωρίς τις στάσεις.
Την διαδρομή ετούτη σας την παρουσίασα με την βοήθεια του βιβλίου, (ΜΕΓΑΛΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΠΑΡΝΗΘΑ ,του Χαράλαμπου Κουγιουμτζέλη)
Σας χαιρετώ .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2003, 05:48:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι της μαγικής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Μετά από τις τελευταίες διαδρομές που σας έγραψα λέω να επανέλθω στη διαδρομή από το Κατσιμίδι με τα "μεταφυσικά" γεγονότα που με δυσκόλεψαν προς την άνοδο για την Ιερή Πάρνηθα.

Ήδη είχα φθάσει στο πλάτωμα " μικρή λάκκα" στο δάσος της Γκούρας και έχω αφύσει πίσω μου τον από την αρχαία εποχή ποταμό Χάραδρο, μια και στις όχθες του σχεδόν βάδιζα. Είχα λαχανιάσει από την βιασύνη μου να φύγω μακριά από το φαινόμενο με το κεφάλι και κάθομαι για να ξαποστάσω.
Καθώς έπινα νερό και σκεφτόμουν τι να ήταν πάλη ετούτο, που δεν έμοιαζε καθόλου με μεταφυσικό γεγονός. Ήταν ένα κεφάλι ανθρώπου ζωντανου, έτσι μου φάνηκε, δίχως κάποια ένδειξη που να μαρτυρεί κάτι το αφύσικο! Όπως έπινα λοιπόν νερό, ακούω ένα παράξενο βουητό και αισθάνομαι μια ριπή πολύ παγωμένου αέρα να με διαπερνά και στα πέντε μέτρα μπροστά μου βλέπω καθαρά πια να αιωρείται το ίδιο κεφάλι.
Το έβλεπα μπροστά μου!!! Ένα ασώματο κεφάλι ανδρός με λίγα γένια και με τα μαλλιά του ανακατωμένα, όπου ενδιάμεσα υπήρχαν ξερά χόρτα.
Αυτό έγινε τουλάχιστον 5 φορές ακόμα αφού πέρασα μέσα από άσχημα συναισθήματα.

Με τούτο το φαινόμενο σας χαιρετώ και "ίσως" για πάντα.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που μου έστειλαν μηνύματα αγάπης και τον δημιουργό του topic Oannes, καθώς τον Endorama, την Avallon που στάθηκαν στο πλάι μου για να σας παρουσιάσω όλη ετούτη την μαγεία της φύσης και της εσωτερικής ενέργειας του μαγικού βουνού.
Θέλω να πω ακόμα σε όλους εκείνους, που με τα θλιβερά μηνυματά τους που και με απείλησαν ακόμα, γιατί αγαπώ την Ιερή Πάρνηθα.
Εγώ θα είμαι πάντα εκεί, είτε με όλη την δύναμη του μυαλού, είτε με σώμα και θα ευχαριστώ την καλή μου τύχη που μου γνώρισε το Ιερό βουνό.
Σας ευχαριστώ και πάλη.
Σας ευχαριστώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2003, 11:35:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δηλαδή φίλη zezmperg δεν θα ξαναγράψεις?


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2003, 06:42:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Δηλαδή φίλη zezmperg δεν θα ξαναγράψεις?


Λάτρεις της Ιερής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Καλή μου φίλη Avallon υπήρχε ένα "ίσως" στο τελευταίο μου μήνυμα, που δεν προερχόταν από μένα και πίστεψέ με ήταν γραμένο με πόνο ψυχής το, για πάντα!

Θα πρέπει να μπούν τα πράγματα στη θέση τους για τον "ρόλο" του topic, αλλά και για τις υποτιθέμενες προθέσεις μας, νομίζω.

Πέρα απο τις ενοχλησεις που κάνουν σε μένα με e-mail, λειτουργεί η ίδια αφόρητη κατάσταση και στο δημιουργό του topic. (15 μηνύματα αρνητικά, σε ένα βράδυ!) Εώς που πάρθηκε η κοινή απόφαση να κλειδωθεί το θέμα. Ευτυχώς όμως για την μαγική Πάρνηθα. Πρυτανεύει η "λογική" μετά από το φούντωμα της φωτιάς, (κρίνε, Λέων-Κριός, μπορείς να κατάλαβεις...), και είπαμε ένα μεγάλο όχι σε όλους εκείνους που έχουν γίνει τουλάχιστον γραφικοί στην περίπτωση των e-mail.

1ον) Γιατί κρύβεστε καλοί μου πίσω από τα ηλεκτρονικά μηνύματα, είναι το μεγάλο μας ερώτημα;
Έτσι και αλλιώς, μόνο εμείς θα σας διαβάσουμε...Γιατί δεν τοποθετείτε εδώ μέσα τις απόψεις σας, θετικές ή αρνητικές, σε ένα δημοκρατικό Κράτος ζούμε, αλλά και τα μέλη στο esoterica έχουν αρκετή λογική ώστε να κρίνουν και μπορεί να έχετε το δίκιο από την πλευρά σας.

2ον) Την εβδομάδα υπάρχουν γύρω στις 1000 αναγνώσεις του topic, παρ΄όλου που γράφουμε τέσσερα άτομα πάνω-κάτω. Αν εσάς δεν σας λέει τίποτα ,εμένα με προκαλεί να συνεχίσω το ξεδίπλωμα των εμπειριών και της απέραντης αγάπης μου για την Ιερή Πάρνηθα ετούτες οι αναγνώσεις. Όχι, μην προβάλετε την "ανόητη" ερώτηση, γιατι δεν γράφουν;
Όπου πολύ εύκολα θα σας απαντήσω: Καλοί μου το από χρόνια σχεδιό σας, ήταν η υποβάθμιση του μαγικού βουνού και εν μέρη τα είχατε καταφέρει καλά. Οι περισσότεροι γνώριζαν την Πάρνηθα για το Καζινο και κάποιες χειμωνιάτικες χιονισμένες στιγμές, άντε και για τις ταβέρνες της.
Όμως τώρα με τούτη, την ελάχιστη από μέρους μας προσφορά, οι Αθηναίοι που έχουν πνιγεί στα δηλητηριώδη νέφη της αιθαλομίχλης και τα υψηλά ντεσιμπέλ της υχορύπανσης, αρχίζουν σιγά-σιγά να γνωρίζουν ένα μεγάλο πνεύμονα πρασίνου που τους ανοίκει!
Πως λοιπόν μπορούσαν να γράψουν για κάτι που δεν γνώριζαν, πως μπορούν να γράψουν για ότι εσείς κρατάγατε κρυμμένο με ποταπό τρόπο για προσωπικό όφελος;
Λίγοι γνωρίζουν τις ομορφιές της Χασιάς και την πανέμορφη ορεινή διαδρομή (όλη πολύ καλά ασφαλτοστρομένη, όπου δεξιά και αριστερά θα βρούνε δάση ελάτου, πεύκου και λιβάδια), που σε οδηγεί στα εξίσου όμορφα Δερβενοχώρια με το οροπέδιο τους για ζήσει το σώμα, η καρδιά και να ξεκουραστεί το μυαλό μέσα στην Αττική φύση!
Είναι γεγονός πως λίγοι γνωρίζουν τον ορεινό όγκο και τις γύρω περιοχές της μαγικής Πάρνηθας, γιατί απλά ΕΣΕΙΣ δεν τους αφήσατε να εισέλθουν, φοβούμενοι μην και δούνε τις παρανομίες σας.
Τόσα μέρη ιστορικά έχει η Ιερή Πάρνηθα και χωριά και πολεις που είναι πάνω του ωραίου, αλλά δυστυχώς τα καταφέρατε, να λέμε βόρεια προάστια κάποιες περιοχές "χλιδάτες", (χωρίς να έχω κάτι με τα προάστια ετούτα μιά και έχω πολλούς φίλους εκεί). Λες και βόρεια της Αθήνας δεν είναι το Μενίδι, τα Λιόσια, η Χασιά και που πολύ "έξυπνα" αποκαλειτε μόνο, Δυτικά.
Ε και τώρα θα μου πείτε τη γνωστή παροιμία : Γίναμε όλοι το ίδιο....
Λαός και αριστοκρατία;
Όχι δεν γίναμε, αλλά οι φυσικές ομορφιές του τόπου μας, είναι για όλους μας! Όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευθύνες απέναντι στην ελάχιστο εναπομείναντα φυσικό κάλος της Αττικής Γης.

3ον) Για να μην μονολογώ, για άλλη μια φορά σας "προκαλώ", παρακαλώ να γράψετε εδω μέσα της δήθεν φοβίες σας για το μαγικό βουνό. Πως τάχα, θα γίνει μια δεύτερη Πεντέλη και πως ο κόσμος ανεβαίνει σωρηδόν στο Ιερό βουνό.
Ε λοιπόν, σας πληροφορώ ότι και Κυριακή ανέβηκα μα και καθημερινή και δεν υπήρχε ετούτος ο χαλασμός από τον κόσμο!!! Μόνο την καθημερινή είδα κάποια κίνηση με παράνομες εργασίες και που δεν έκανε ο κόσμος που θέλει να γνωρίσει το βουνό!!!
Αυτά και με μια φιλική συμβουλή. Το να αγαπάς και να διαφυλάττεις την φύση δεν σε οδηγεί σε προσωπικά μηνυματάκια του τύπου: <<Πάψε να μιλάς γιατι....>>
Γιατί και να πάψω, εγώ ήρθε η ώρα που οι αλήθειες μια-μια αποκαλύπτονται αφού πια ζούμε την εποχή του Υδροχόου και όπως μας λέει η αστρολογία ,όλα θα φανερωθούν.....Έτσι να κάνουμε και το σχετικό "αστείο" μας.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2003, 07:07:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ήδη είχα φθάσει στο πλάτωμα " μικρή λάκκα" στο δάσος της Γκούρας και έχω αφύσει πίσω μου τον από την αρχαία εποχή ποταμό Χάραδρο, μια και στις όχθες του σχεδόν βάδιζα. Είχα λαχανιάσει από την βιασύνη μου να φύγω μακριά από το φαινόμενο με το κεφάλι και κάθομαι για να ξαποστάσω.
Καθώς έπινα νερό και σκεφτόμουν τι να ήταν πάλη ετούτο, που δεν έμοιαζε καθόλου με μεταφυσικό γεγονός. Ήταν ένα κεφάλι ανθρώπου ζωντανου, έτσι μου φάνηκε, δίχως κάποια ένδειξη που να μαρτυρεί κάτι το αφύσικο! Όπως έπινα λοιπόν νερό, ακούω ένα παράξενο βουητό και αισθάνομαι μια ριπή πολύ παγωμένου αέρα να με διαπερνά και στα πέντε μέτρα μπροστά μου βλέπω καθαρά πια να αιωρείται το ίδιο κεφάλι.
Το έβλεπα μπροστά μου!!! Ένα ασώματο κεφάλι ανδρός με λίγα γένια και με τα μαλλιά του ανακατωμένα, όπου ενδιάμεσα υπήρχαν ξερά χόρτα.


Σας χαιρετώ.
Επειδή είχα λάβει το e-mail τη στιγμή που γραφόντουσαν τα παραπάνω και διέκοψα γρήγορα τη συγραφή, φοβούμενη μην και δεν προλάβω, καθώς θα κλειδωνόταν το topic. Επανέρχομαι στην αφήγηση των γεγονότων εκείνης της πολύπαθους διαδρομής όπου είχε καταντήση "σήριαλ", όπως και εδώ μέσα... Τη σύμπτωση κι αυτή!
Ας είναι.

Να με κοιτά με το βλέμμα ενος μελλοθανάτου! (Όταν πολύ αργότερα πέθανε η μητέρα μου, το ξανασυνάντησα στα μάτια της και το ερμήνευσα σαν την αγωνία για το άγνωστο.)
Ναι, δεν μου έλεγε τίποτα, δεν μου έκανε τίποτα, μόνο αιωρούταν εκεί μπροστά μου!
Τώρα τι να κάνω σκεφτομαι, δεν ξέρω, αλλά μου ήρθε να κλείσω τα μάτια και να προσευχηθώ, όπως και έκανα. Μετά από λίγο, ανοίγω τα μάτια και δεν βλέπω τίποτα άλλο πέρα από την φύση και τα πουλιά να κελαηδούν. Τότε συνειδητοποιώ για πρώτη φορά, πως μετά από τον παγωμένο αέρα που αιστάνθηκα πιο πριν, είχαν πάψει και τα πουλιά... Είναι σκεπτομορφή "φάντασμα", λέω στον εαυτό μου και με πιάνει ένας πανικός όπου πετάω κάτω το μπουκάλι με το νερό και αρχίζω να τρέχω αριστερά προς του Μόλα, πιστεύοντας ότι εκεί, όλο και κάποιων θα εύρισκα. Ενώ εάν πήγαινα ευθεία σε 1.500μ. θα έφτανα στο περιφερειακο (άσφαλτο). Δεν πήγα όμως και καθώς έτρεχα πανικόβλητη, ξαναβλέπω μέσα στα έλατα το ασώματο κεφάλι να με κοιτά, σταματώ και λαχανιασμένη όπως είμαι, αρχίζω να φωνάζω προσευχές. Ήταν το μόνο που σκέφτηκα. Πάλη το κεφάλι εξαφανίζετε. Τώρα λέω θα πρέπει να δω λογικά το όλο θέμα, γιατί δεν γίνετε να τρέχω σαν την τρελή μέσα στο βουνό. Ψάχνω να θυμηθώ τι γνωρίζω για τις σκεπτομορφές και τούτα τα φαινόμενα, (εδώ που τα λέμε, δεν ήταν και τρομακτικό, είχε ένα πολύ συμπαθητικό πρόσωπο που ακόμα και σήμερα μπορώ να το περιγράψω με απόλυτη ακρίβεια).
Λίγα πράγματα θυμήθηκα και όχι καθαρά, μα κάτι θα υπάρχει, ξαναλέω στον εαυτό μου και με τις σκέψεις περι σκεπτομορφών, να πάλη το κεφάλι. ’ντε και πάλη οι προσευχές, όμως ετούτη τη φορά, δεν εξαφανίσθηκε και αισθάνθηκα πως κάτι ήθελε να μου πεί.
Τότε μάζεψα όλη την ψυχική μου δύναμη που από τα γεγονότα ήταν σκόρπια και είπα θα σταθώ να δω επιτέλους τι μπορεί να συμβεί.
Αρχίζω να το κοιτώ ευθεία στα μάτια και διαπιστώνω πως η δική του ματιά δεν διασταυρωνόταν με την δική μου ,ήταν ανεπαίσθητα απλανές το βλέμμα του... Έλα, του λέω δυνατά, τι θέλεις από μένα και με τρομοκρατείς; Εάν είσαι κάποιο πνεύμα εγκλωβισμένο στη περιοχή, δείξε μου, πες μου πως μπορώ να σε βοηθήσω, τι ζητάς;
Μα εκείνο αιωρούταν έτσι βουβό. Προσπάθησα να δω εάν υπήρχαν αίματα στην περιοχή του λαιμού του, αλλά δεν διέκρινα τίποτα. Πάλη εξαφανίστηκε απότομα. Μετά από τούτη την έκβαση του φαινομένου, αρχίζω να επιστρέφω πήσω, σχεδόν σίγουρη ότι είναι από τα μεταφυσικά της Ιερής Πάρνηθας, για να βρώ το μπουκάλι μου και να πάω στη πηγή Μεσιανό νερό που ήταν ο αρχικός σκοπός μου όταν ξεκίνησα τη διαδρομή από το Κατσιμίδι. Όντως, βρήκα το μπουκάλι και καθώς προχωρώ πλέον στο μονοπάτι για να βγώ στο χωματόδρομο, βλέπω πάλη στιγμιαία το κεφάλι και μέσα στον χωματόδρομο για το Μεσιανό νερό, ξαναβλέπω το κεφάλι να αιωρείτε στο κέντρο του χωματόδρομου μπροστά μου!
Το είδα λίγο παράξενα το θέμα και αποφασίζω να προχωρήσω κατα πάνω του. Ναι, και αυτό τότε αρχίζει να πηγαίνει μπροστά και να κρατά μια απόσταση από μένα γύρω στα 5μ. αλλά στραμμένο το προσωπό του προς την μεριά μου.
Δεν φοβόμουν πλέον και του μιλούσα σαν να μιλούσα σε ένα φίλο μου, μάλιστα τον ευχαρίστησα για την συγκλονιστική εμπειρία που μου έδειχνε. Εκείνο όμως παρέμενε ανέκφραστω με το απλανές βλέμμα του να κοιτά ουσιαστικά στο κενό, στο άπυρο!
Έχω τη φαεινή ιδέα να φωνάζω αντρικά ονόματα, έτσι στα ξαφνικά, για να δω εάν ανταποκριθεί το κεφάλι, (που σημειωτέον δεν μιάζει με οπτασία, αλλά είναι ένα κανονικό κεφάλι και δεν ξέρω γιατί, έχω πάντως την αίσθηση ότι είναι μιας εποχής των τελευταίων 100 χρόνων). Εντύπωση μου κάνει πάλη πως όταν συναντώ το κεφάλι, η φύση και τα πουλιά σταματούν και του το λέω. <<Θα πρέπει να είσαι κάτι αρνητικό, διότι με την παρουσία σου όλα σταματούνε φίλε μου...>> και τότε εξαφανίστηκε!
Αυτή ήταν και η τελευταία παρουσία του, λίγο πριν φθάσω στη πηγή από τον χωματόδρομο. Δεν ξέρω τι μπορεί να ήταν και το κατατάσσω στις μεταφυσικές εμπειρίες του μαγικού βουνού που μπορεί κάποτε να βρούν την ερμηνεία τους.
Αχ την τελείωσα την αφήγηση... .....
Με τούτα σας χαιρετώ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ETERNAL WINTER
Νέο Μέλος


9 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2003, 11:39:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ETERNAL WINTER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είπα να μην ξαναπασχολήσω το τόπικ σας, αλλά το πικραμένο μύνημα της ΖΕΖΒΕRG με μπαρούτιασε.
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΚΟΨΥΧΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΝΑΝΕ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ;
ΕΣΥ, ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΖΕZBERG, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ. ΑΝ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΓΧΩΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΕΣΕΝΑ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΑΔΕΣ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ. ΤΟ ΚΑΝΕΙ ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ...ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ! ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΝΑ ΘΡΟΝΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΕΥΤΕΙ ΠΟΤΕ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ESOTERICA. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΗΝ "ΚΑΝΕΙ" ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΚ... ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ.
ΟΑNNES, ENDORAMA, ZEZBERG, ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΨΗΛΑ. ΓΙΑ ΣΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ. ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΣ' ΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΑΣ. ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΛΑΣΠΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ.
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΑΙΩΝΙΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Y.Γ : ΦΙΛΤΑΤΗ ΖΕΖΒΕRG, Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΟΥ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΠΟ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DIMITRIS_Z
Νέο Μέλος

Greece
16 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2003, 19:05:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DIMITRIS_Z  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος DIMITRIS_Z  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος DIMITRIS_Z  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΣΤΟΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΔΕΚΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Β.Ο.C ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΜΠΟΛΕΜΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ , ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΠΩΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΦΥΓΕ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΙΜΗΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΕΠΑΞΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΑΟΣ , ΛΑΟΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ :))))) ΕΠΕΙΤΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!
ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΡΑΦΗΣ ΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟΣ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 5 ΑΤΟΜΑ ΠΑΡΑ 300
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ , ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2003, 20:13:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΚΟΨΥΧΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΝΑΝΕ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ;
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΗΝ "ΚΑΝΕΙ" ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΚ... ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ.

Kαι λίγα λες φίλε..."Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2003, 21:50:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Λάτρεις της μαγικής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Αδελφέ ETERNAL WINTER, σε χαιρετώ.
Δεν θα μπορούσε αλλιώς να ήταν η αφήγηση ετούτη για σένα. Μόνο όποιος έχει ζήσει τα ίδια φαινόμενα, σε ενεργειακούς τόπους, μπορεί να καταλάβει! Και εσύ, έζησες και ζεις στον άλλο Ιερό ενεργειακό τόπο της Αττικής Γης, που γνωρίζω ότι σου έχει δωρίσει άπυρες εσωτερικές εμπειρίες.
Χαίρε καλέ μου αδελφέ, χαίρε διότι βίωνεις, την αναβλύζουσα μυσταγωγία της Ιερής Πεντέλης.
Χρειάζεται αγνό βλέμα ψυχής, καθαρότητα νού, για να συλλάβει το περιορισμένο στην ύλη μυαλό, τους εκπέμποντας κραδασμούς της θείας ενέργειας, θέλει διαφανές άκουσμα, για να εντοπιστούν οι ανεκλάλητες ωδές, όπου Θεους και Θέαινες εκειδά μας καταμαρτυρούν.
Ναι, και εμείς (τόσο μικρούλια ανθρωπάκια), προσπαθούμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας, να τους φωνάξουμε μια αιώνια αλήθεια.
Που δυστυχώς εκείνοι αρνούνται να ακούσουν....
Σε ευχαριστώ που για άλλη μία φορά μου δίνεις κουράγιο για να βαδίσω μπροστα, σε ευχαριστώ που είσαι στο πλάι μου.

Έτσι είναι το ανθρώπινο μυαλό, παντού ψάχνει να βρει αιτίες για να χλευάσει ότι δεν μπορεί να κατανοήσει. Και χλευάζει ότι δεν μπορεί να χωρέσει στη νοησή του.

Ας προχωρήσουμε τον δικό μας μοναχικό δρόμο, το δρόμο της αγάπης για τα δυο μαγικά βουνά και εκεί ψηλά να αγναντεύουμε τους άλλους εαυτούς μας.
Σε χαιρετώ.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

osiris_myth
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
229 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2003, 22:25:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους osiris_myth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους,

Διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή το topic και θέλω να κάνω λιγες επισημάνσεις. Ας μην τον γνωρίζω θέλω να πω κουράγιο και δυναμη στο να συνεχίσει αυτά που κανει ο φιλος zezmperq. Έχω κι εγώ ενα κοινό στοιχείο με αυτόν...αντί της πάρνηθας έχω γυρήσει τον Υμμητο με μηχανή και καταλαβαίνω για τις "μαγείες" αναφέρει. Τώρα όσο αναφορ΄΄α για το αν υπάρχοπυν ή όχι "Ιερά Βουνά" θα αναφέρω μόνο αυτο....Πεντέλη-Πάνας-Ελευσίνια και Παναθήναια Μυστήρια-Υμητος-Σούνιο.... [ η διαδρομή αυτή ήταν πολύ συχνή.............]..........

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ETERNAL WINTER
Νέο Μέλος


9 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2003, 22:38:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ETERNAL WINTER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aγαπητή μου Zezberg, δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς για τίποτα. Θέληση δική μου, αλλα ΚΑΙ υποχρέωση μου γιατί είμαστε Αδέλφια και το λέω αυτό με όλη μου την ειλικρίνια.
Σήμερα που ήμουν εκεί ψηλά, σου έστειλα ένα μεγάλο χαιρετισμό.
Χαίρε Μεγάλη μου Αδελφή !!!

Αιώνιος Χειμώνας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2003, 05:49:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Καλησπέρα σε όλους,
Διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή το topic και θέλω να κάνω λιγες επισημάνσεις. Ας μην τον γνωρίζω θέλω να πω κουράγιο και δυναμη στο να συνεχίσει αυτά που κανει ο φιλος zezmperq. Έχω κι εγώ ενα κοινό στοιχείο με αυτόν...αντί της πάρνηθας έχω γυρήσει τον Υμμητο με μηχανή και καταλαβαίνω για τις "μαγείες" που αναφέρει. Τώρα όσο αναφορά για το αν υπάρχοπυν ή όχι "Ιερά Βουνά", θα αναφέρω μόνο αυτο....Πεντέλη-Πάνας-Ελευσίνια και Παναθήναια Μυστήρια-Υμητος-Σούνιο.... [ η διαδρομή αυτή ήταν πολύ συχνή.............]..........


Σε καλωσορίζω στη παρέα μας και στο Esoterica.gr.
Μια μικρή διευκρίνιση ,είμαι φίλη και όχι φίλος, μα ετούτο δεν αλλάζει την καλή σου πρόθεση να εντάξεις την φωνή και τις εμπειρίες σου με την δική μας.
Σε ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίδεις και τα καλά σου λόγια.
Επειδή οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες για το βουνό του Υμμητού, θα ήθελα να μου γράψεις (εάν φυσικά το θεωρείς σωστό), μερικές εμπειρίες σου. Ακόμα και εάν μπορείς να μας αναλύσεις το, Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΗ, δεν έχω καταλάβει ακόμα και τις τοποθεσίες, γιατί τις αναφέρεις;
Σε ευχαριστω.
Φιλικά σε χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2003, 07:35:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Aγαπητή μου Zezberg, δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς για τίποτα. Θέληση δική μου, αλλα ΚΑΙ υποχρέωση μου γιατί είμαστε Αδέλφια και το λέω αυτό με όλη μου την ειλικρίνια.
Σήμερα που ήμουν εκεί ψηλά, σου έστειλα ένα μεγάλο χαιρετισμό.
Χαίρε Μεγάλη μου Αδελφή !!!
Αιώνιος Χειμώνας


Φίλοι της Ιερής Πάρνηθας σας χαιρετώ.

Αδελφέ μου χαίρε.
Κάποτε που βάδιζα στην μαγική Πεντέλη προς την πηγή των Αγ. Αναργύρων, τότε που ακόμα το δάσος του πεύκου κάλυπτε τα Ιερά της Πετρώματα. Είχα μία εξαίσια "μεταφυσική" εμπειρία παρόμοια με εκείνες της Πάρνηθας και φυσικά δεν ήταν η μόνη στην εσωτερική μου σχέση με την Πεντέλη, αλλά ετούτη, με έκανε να δωθώ περισσότερο στην αναζήτηση!
Είναι αλήθεια ότι απέφευγα το σπήλαιο του Νταβέλη για πολλούς λόγους και ανηφόριζα για άλλες περιοχές. Δεν ξέρω, αλλά το σπήλαιο πάντα μου προκαλούσε ένα ανεξήγητο δέος και με ενοχλούσε που κατα καιρούς είχα δει "ανθρώπους" να το κακοποιούν, δεν γράφω για εκείνους που απλά, το επισκέπτονται. Έτσι, πολύ δύσκολα το έβαζα μέσα στις διαδρομές μου.
Τον χαιρετισμό σου ήδη τον έλαβα και ας μην είχα ανηφορίσει για τις μαγικές περιοχές της Ιερής Πάρνηθας εχθές.
Το ευχαριστώ, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω, για την αγάπη που καταθέτεις και το κουράγιο που έχεις να βγαίνεις εδώ, να με αποκαλείς πνευματική σου αδερφή και έτσι να αποκαλύπτεις σε όλους εκείνους, τους κακόβουλους φίλους, ότι δεν είμαι ΜΟΝΗ σε τούτο τον αγώνα της φανέρωσης του δόλιου σχεδίου τους για την εξαφάνιση και την υποβάθμιση των δύο Ιερών βουνων.
Χαίρε αδελφέ.

Και για να μην λιβανίζουμε "τα δικά μας γένια" , θα γράψω μια πανέμορφη μικρή διαδρομή για την πηγή της Σκίπιζα.

Καλοί μου φίλοι είναι μια διαδρομή μέσα στα έλατα που σε οδηγεί από ένα ευδιάκριτο ανηφορικό μονοπάτι στην υψηλότερη πηγή της μαγικής Πάρνηθας όπου έχει το καλύτερο νερό και κάποιες φορές το παράξενο φαινόμενο....Όταν την πλησιάζεις να ελλατώνεται η ροή του νερού!!!
ΚΥΚΛΑΜΙΝΑ-ΠΗΓΗ ΠΑΛΙΟΧΩΡΙ,ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ-ΜΟΝΟΠΑΤΙ-ΠΗΓΗ ΣΚΙΠΙΖΑ.

Από τα Κυκλάμινα ακολουθούμε το δεξί δρόμο του περιφερειακού και ανηφορίζουμε στην άσφαλτο, σε λίγο συναντούμε αριστερά μας τον δρόμο που πάει για σπήλαιο Πάνα και Κλημέντι. Εμείς βαδίζουμε πάντα στον περιφερειακό δεξιά και κατηφορίζουμε προς την πηγή Παλιοχώρι-Αγ.Τριάδας, που τα νερά της είναι δεσμευμένα και εκεί υπάρχει μια δεξαμενή με βρύση. (Αχ φίλοι μου, εκεί πάει ο πολύ έξυπνος "επισκέπτης" του βουνού και πλένει το αμάξι του...)
Εμείς, λίγο πρίν την πηγή Παλιοχώρι, συναντούμε δεξιά μας το μονοπάτι που έχει κίτρινα τετράγωνα σήμανση. Θέλει μια σχετική πρόσοχη να το εντοπίσουμε από τον δρόμο, γιατί έχει μπροστά θάμνους, αλλά είναι περίπου στα 1.600μ., από τα Κυκλάμινα, σε 15΄ της ώρας.
Αφού μπούμε στο μονοπάτι που προχωράει μέσα σε ένα ρέμα και στα 300μ. περίπου συναντούμε μιά διασταύρωση, ακολουθούμε το δεξί σκέλος που ανηφορίζει βόρεια και προχωρούμε στην ανατολική πλαγιά της κορυφής Λαγός όπου στη συνέχεια βρισκόμαστε σ' ένα μικρό αλλά όμορφο οροπέδιο. Το μονοπάτι από εδώ και μέχρι την πηγή Σκίπιζα είναι πάρα πολύ ευδιάκριτο και θα το ακολουθήσουμε αρκετά εύκολα χωρίς να μπερδευτούμε, όπου περίπου σε 20΄ της ώρα θα μας πάει στην πηγή.
Η όλη διαδρομή είναι 1 με 1:30 ώρα περίπου, από Παλιοχώρι μέχρι πηγή Σκίπιζα.
Από την Σκίπιζα μπορούμε να επιστρέψουμε από την ίδια διαδρομή ή να ακολουθήσουμε το μονοπάτι που οδηγεί στο καταφύγειο Μπάφι.
Για την διαδρομή προς το Μπάφι:
Είμαστε στη Σκίπιζα και προχωράμε λίγο προς το μονοπάτι που ήρθαμε έως εκεί που θα βρεθούμε σε μια διασταύρωση τριών μονοπατιών. Εμείς θα ακολουθήσουμε το αριστερό, όπου σε 20΄ περίπου μας οδηγεί στο δρόμο που πάει στις Εγκαταστάσεις της Αεροπορίας θα κάνουμε δεξιά τον δρόμο και θα βρεθούμε στον περιφερειακό της Πάρνηθας όπου πάλη δεξιά θα μας οδηγήσει ο δρόμος στην Αγ.Τριάδα Κυκλάμινα.
Καλές διαδρομές στη φύση.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2003, 08:44:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι της μαγικής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Στα γύρω μέρη, από το Ιερό βουνό υπάρχουν τόσες πολλές παραδόσεις, που δεν ξέρω πια τι να σας πρωτογράψω;
Σήμερα θα σας μιλήσω για την καλύβα του Καλογέρου στην περιοχή των νότιων απολήξεων του Πλατιού βουνού, ανάμεσα στη πηγή Πόρος και το Παλιοχώρι Αγ.Παρασκευής στο Ρουμάνι.
Σε εκείνη την περιοχή έζησε ένας Καλογερόπαπας, όπως μας λέει η παράδοση, για 40 περίπου χρόνια. Έτσι έχουμε τις ονομασίες, καλύβα Καλογέρου, κάθισμα Καλογέρου, Λάκα Καλογέρου και πηγή Καλογέρου. Ακόμα το σπήλαιο του Πανός, λόγο της απόκρημνης θέσης του, δεν ήταν τότε γνωστό. Η παράδοση λέει, πως ο Καλόγερος το ξανα-ανακάλυξε καθώς έψαχνε κάποιο χώρο μακριά των αγροτοκτηνοτρόφων που υπήρχαν στην περιοχή του, γύρω στο 1885, για να προσεύχεται και πιστεύω πως ετούτη είναι τελικά η αλήθεια.
Ο Καλόγερος πήγε ξαφνικά σε εκείνα τα μέρη. Λένε πως προερχότανε απ' τη διαλυμένη με το βασιλικό διάταγμα Μ. Κλειστών του 1828 περίπου, μα εάν είναι αλήθεια αυτό, ο Καλόγερος θα ήταν πάνω από 120 χρονών όταν πέθανε και πάνω από 80 χρόνια στην περιοχή εκείνη!
Ας είναι.
Το όνομά του δεν το συγκράτησε η παράδοση, μα είναι πλέων γνωστό, πως στα πνευματικοπαίδια του ανοίκει ο Γέροντας Παρθένιος που έφτιαξε το Μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου στους Θρακομακεδόνες το 1930 περίπου. Όπου και ενταφιάσθηκε εκεί ο Καλόγερος της Πάρνηθας.
Λένε πως ήταν περισσότερο ’γιος παρά άνθρωπος.
Όταν ρώτησα παλιούς ορειβάτες, εάν είχαν γνωρίσει τον αυτό Καλόγερο, μου είπαν ναι, αλλά απο μακριά!!! Είχαν δει την σκιά του και όχι εκείνων που ζούσε σαν αγρίμι στο βουνό. Κρυβόταν όταν δεν γνώριζε τους ανθρώπους και απέφευγε συστηματικά την επαφή μαζί τους.
Λένε πως του έδιναν ένα μεγάλο καρβέλι το χρόνο στη γιορτή της Αγ. Παρασκευής όπου περνούσε με τούτο όλο το χρόνο και κάποτε τον είχαν κεράσει ένα ψάρι που τρεις φορές το χρόνο πάλη, βουτούσε το ψαροκόκαλο πλέων, στο νερό και το έπινε. Διοτί τρεις φορές το χρόνο μόνο οι Ασκητές τρώνε ψάρι. Ήταν λιγόφαγος και χορτοφάγος.
’ξιο απορίας πάντως είναι , πως οι χριστιανοί δεν των Αγιοποίησαν ή να αναφέρετε κάπως η ιστορία του, πέρα από την παράδοση και τους μύθους που υπάρχουν γιαυτόν;
Με τούτην την ιστορία σας χαιρετώ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 30 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2019043
Maintained by Digital Alchemy