ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 30
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Valnta
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Vietnam
2285 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/01/2004, 15:21:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Valnta  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Καθώς βλέπω αυτές τις διαφημίσεις (τερατοφημίσεις), του ΕΟΤ να λένε για τον Εθνικό δρυμό της Πάρνηθας: << Ιδιωτική πρωτοβουλία, για να γίνει το καλλίτερο μέρος της ανθρώπινης αναψυχής των Βαλκανίων...>> Και να έχουν φωτογραφίες με ρουλέτες, με καφετέριες κ.τ.λ.!!!
Nαι, πραγματικά θα γίνει το καλύτερο μέρος της ανθρώπινης αναψυχής των Bαλκανίων!!! Nιώθω μίσος γι'αυτούς τους ανθρώπους... πρώτα καταστρέφουν τα δάση κ στο καπάκι το διαφημίζουν κιόλας με περίσσια περηφάνια βάζοντας δίπλα κ τη φάτσα του κάθε ηλίθιου κ αδίστακτου επιχειρηματία... Ωραίο κράτος στ'αλήθεια... Ωραίες αξίες...

*Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους εσάς που βρεθήκατε στην Πεντέλη.
Πίστευα ότι θα ήμουν κ γω εκεί, αλλά δυστυχώς όταν ξύπνησα το πρωί ένιωθα τόσο χάλια που μου ήταν αδύνατον να έρθω. Eλπίζω σε κάποια παρόμοια συνάντηση στο μέλλον...


Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/01/2004, 21:15:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λάτρεις της Ιερής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
quote:

Nαι, πραγματικά θα γίνει το καλύτερο μέρος της ανθρώπινης αναψυχής των Bαλκανίων!!! Nιώθω μίσος γι'αυτούς τους ανθρώπους... πρώτα καταστρέφουν τα δάση κ στο καπάκι το διαφημίζουν κιόλας με περίσσια περηφάνια βάζοντας δίπλα κ τη φάτσα του κάθε ηλίθιου κ αδίστακτου επιχειρηματία... Ωραίο κράτος στ'αλήθεια... Ωραίες αξίες...


Καλή μου Valnta σε χαιρετώ.
Όντως φίλη μου είναι να απορείς και να σατιρίζεις, για όσα γίνονται γύρω μας!
Ήδη έχω έτοιμες τις επιστολές προς διάφορα ευαισθητοποιημένα κράτη και παγκόσμιες οργανώσεις.
Το επόμενο βήμα καλή μου φίλη, θα είναι... Μηνύσεις προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και έπετε συνέχεια.
Κάπου θα ξυπνήσουν μερικοί από τον λήθαργο, για να καταλάβουν πως σε δυο-τρία χρόνια το πολύ, η ίδια η φύση θα τους (μας) εκδικηθεί. Διότι καλή μου, η Πάρνηθα δεν είναι σαν Πεντέλη στην μορφολογία του εδάφους, που είναι (η Πεντέλη) ένα συμπαγές βουνό!
Η Πάρνηθα σαν γεωλογική δομή, έχει πετρώματα ιζηματογενή και αποτελούνται από ασβεστόλιθους και φλύσχη. Ο φλύσχης είναι αυτός, που είναι ένας σχηματισμός αργιλικού, σχιστολιθικού, ψαμμιτών και αμμουδερά χώματα.
Καταλαβαίνεις λοιπόν, πως πέρα από την παύση του οξυγόνου (όπου θα σκάσουμε σαν τα ποντίκια εμείς εντός του Λεκανοπεδίου) θα έχουμε και τεράστιες φυσικές καταστροφές στα εδάφη του ορεινού όγκου αλλά και τα νερά που θα παρασύρουν εκατομμύρια τόνους χώμα προς τις πόλεις και τα χωριά που βρίσκονται στα ριζά της Πάρνηθας!
Τότε πραγματικά θα μιλάμε για δευτέρα παρουσία.....

quote:

*Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους εσάς που βρεθήκατε στην Πεντέλη.
Πίστευα ότι θα ήμουν κ γω εκεί, αλλά δυστυχώς όταν ξύπνησα το πρωί ένιωθα τόσο χάλια που μου ήταν αδύνατον να έρθω. Eλπίζω σε κάποια παρόμοια συνάντηση στο μέλλον...


Ναι, μα πιστέυω ότι όλα τα μπράβο αξίζουν στον καλό μας Ntavellis666 που είναι και η ψυχή του όλου επιχειρήματος! Εμείς, απλός μπορέσαμε και πήγαμε την πρωινή βολτούλα μας...
Τώρα θα πρέπει να μαζέψουμε χρήματα (γιατί δεν πρέπει να τα πληρώνει ο Νταβέλης όλα) για να κάνουμε και εμείς κάτι έμπρακτο για την φύση και περισσότεροι πια να πάμε για το χρέος μας στην φύση.
Σε χαιρετώ φιλικά.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2004, 17:43:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τώρα θα πρέπει να μαζέψουμε χρήματα (γιατί δεν πρέπει να τα πληρώνει ο Νταβέλης όλα)

Πολύ σωστά! Γι'αυτό την επόμενη φορά ο καθένας με την τσάπα του και το δεντράκι του...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/01/2004, 08:46:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λάτρεις της φύσης σας χαιρετώ.
quote:

Πολύ σωστά! Γι'αυτό την επόμενη φορά ο καθένας με την τσάπα του και το δεντράκι του...Τι στο καλό τότε θα πάμε;
Πλέον το βουνό (όλη η φύση) έχει ανάγκη την δική μας αγάπη που δεν θα πρέπει να μείνει στα λόγια...
Τσάπα λοιπόν και εσωτερικό χαμόγελο γνώσης, για ότι δεν είχαμε αναγνωρίσει στο παρελθον...
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/01/2004, 17:04:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ήδη έχω έτοιμες τις επιστολές προς διάφορα ευαισθητοποιημένα κράτη και παγκόσμιες οργανώσεις.
Το επόμενο βήμα καλή μου φίλη, θα είναι... Μηνύσεις προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και έπετε συνέχεια."

Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σου αυτή Αδελφή μου ! Ειλικρινά χάρηκα πολύ διαβάζοντας αυτά και θέλω να πιστεύω πως δεν το'χουμε χάσει ακόμα το παιχνίδι.
Αλλοίμονο, αν τα Ιερά Βουνά της Πεντέλης και της Πάρνηθας, εξαπολύσουν την οργή τους κατά πάνω μας. Η καταστροφή θα είναι ανεπανόρθωτη. Όσο αυτά τα Βουνά είναι οι Ζωοδότες μας, άλλο τόσο μπορούν να μας καταστρέψουν με τον πιο ολέθριο τρόπο. Παρόλα αυτά όμως, κανείς δεν δείχνει να τα σέβεται, που αυτό αυτομάτως σημαίνει οτι προκαλούμε την τύχη μας, αλλά και την Θεία Οργή των Βουνών.

"Πλέον το βουνό (όλη η φύση) έχει ανάγκη την δική μας αγάπη που δεν θα πρέπει να μείνει στα λόγια..." (Zezmperg)

Kαι ούτε πρόκειται να μείνει. Η επόμενη αναδάσωση θα γίνει λείαν συντόμως. Σήμερα πραγματοποιήθηκε ένας ακόμα καθαρισμός δασικής έκτασης στην Πεντέλη. Τα δάση μας είναι και πάλι καθαρά. Μπορούμε να κάνουμε πολλά, απίστευτα πολλά πράγματα αν είμαστε όλοι μαζί. Τις τσάπες ανά χείρας...ΕΦΟΔΟΣ !


ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2004, 19:15:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λάτρεις την μαγικής Πάρνηθας σας χαιρετώ.

Έφοδος....
Είπε ο αδελφός μου Ntavellis666, έφοδο έκανα σήμερα από τη μεριά της Αυλώνα. Αλλά, τα μπρός πίσω γρήγορα-γρήγορα...
Το χιόνι πολύ, και δεν με άφηνε να προχωρήσω για τα ψηλά της Ιερής Πάρνηθας. Ήταν λάθος η επιλογή, δεν έκανα και τα απαραίτητα τηλέφωνα όπου θα μπορούσα να μάθω κάτι. Μα τελικά ήταν πολύ ωραία η δίωρη βολτίτσα μέχρι εκεί και πραγματικά την χάρηκα. Ας είναι...
Τριάντα χρόνια έρωτας είναι ετούτος!

Έτσι λοιπόν για να ταξιδεψω με το νού (φαντασία), λίγο στα αγαπημένα χωματά Της, στις αγαπημένες Της διαδρομές, θα σας γράψω πάλι μία μεγάλη (την δεύτερη και πιο δύσκολη) όπου ξεκινά από του Μόλα και μας πάει στον Αυλώνα.
Είναι μιά ιδιαίτερη διαδρομή με πάρα πολύ βλάστηση, χωρίς κάποια πηγή (γύρω στα 13,5 χιλιόμετρα) και με μιά "μικρή" υψομετρική διαφορά ανάβασης.
Η διαδρομή θα είναι πολύ όμορφη να γίνει αργά την άνοιξη και είναι:

ΜΟΛΑ - ΛΗΜΙΚΟ - ΠΥΡΙΖΑ - ΣΑΛΟΝΙΚΙ - ΜΠΑΛΚΟΝΙ* - ΒΙΛΙΑ* - ΑΥΛΩΝΑΣ

*)ΜΠΑΛΚΌΝΙ, λέγετε μια περιοχή που είναι ανάμεσα στις κορυφές Μύτη και Σκληρό.
*)ΒΙΛΙΑ, είναι πάλι μια τοποθεσία καθώς έχουμε φθάσει, σχεδόν, στα ριζά των προηγούμενων κορυφών.

Από Μόλα για Λημικό, σας την έχω ήδη περιγράψει, γιαυτό και θα κάνουμε την εκίνηση μας, από το εκκλησάκι του Αγ.Γεωργίου στο Λημικό.
Είμαστε κάτω απ' το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου. Ακολουθούμε το μονοπάτι με τα κόκκινα στρογγυλά, αλλά υπάρχει και η διαδρομή με τα κόκκινα τετράγωνα που πάει στην Πύριζα, σε πορεία βόρεια και σ' ένα πολύ καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι. Σε 300μ. φτάνουμε σε μία διασταύρωση συνεχίζουμε ευθεία και σε 150μ. φτάνουμε στον αρχαίο πύργο της Πύριζας. Εδώ ακολουθούμε το μονοπάτι λίγο δεξιά (δεν θα πάμε αριστερά) και που κατηφορίζει λίγο απότομα όπου μπορεί να μας μπερδέψει, μα εάν ακολουθήσουμε τα σήματα και σε 600μ. φθάνουμε στο ξέφωτο της Πύριζας που έχει και ένα πηγάδι, αλλά, δεν πίνουμε το νερό του. Από εδώ φεύγει δεξιά και η άλλη διαδρομή για Αυλώνα που σας έχω περιγράψει. Διασχίζουμε εμείς τώρα το ξέφωτο σε πορεία βορειοανατολική και βαδίζοντας σ' ένα καλογραμμένο μονοπάτι, μετά από 1500μ. φτάνουμε στο πανέμορφο οροπέδιο της Σαλονίκης. Τώρα θέλει πολύ προσοχή γιατί η πορεία μας θα γίνει βορινή και σε 200μ. περίπου η πορεία μας πάει σταδιακά προς τις 32 μοίρες που μπαίνουμε στο δάσος, όπου το μονοπάτι είναι τώρα ευδιάκριτο και γυρίζει πάλι βόρεια και ανηφορικά. Σε 1200μ. από το οροπέδιο της Σαλονίκης φτάνουμε στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής μας και εδώ, η τοποθεσία λέγετε Μπαλκόνι για την πάρα πολύ όμορφη θέα της όπου αγκαλιάζει όλη την βόρεια Αττική και την Εύβοια!!!
Αρχίζουμε τώρα να κατηφορίζουμε πάντα βόρεια μέσα σε μια χαράδρα την οποία σταδιακά αφήνουμε δεξιά και σε 700μ. από το Μπαλκόνι φτάνουμε σε ένα ξέφωτο και συνεχίζουμε στην ίδια βόρεια πορεία. Σε 950μ. φτάνουμε σε ένα δεύτερο ξέφωτο το διασχίζουμε και ξαναμπαίνουμε στο μονοπάτι. Ακολουθούμε πάντα σταθερά την πορεία βόρεια (σε 20 μοίρες εκατέρωθεν του βορρά, στην πυξίδα) μα και τα ορειβατικά σημάδια, διότι το μονοπάτι γίνετε αρκετά ασαφές και για να μην το χάσουμε μέσα από διάφορα ξέφωτα που θα περάσουμε. Συναντούμε μιά διασταύρωση μονοπατιών (εδώ είναι η περιοχή Βίλια) όπου εμείς θα πάμε στο αριστερό μονοπάτι όπου δεν κατηφορίζει αλλά παραμένει στις υπώρρειες της κορυφής Αρμένι. Ακολουθούμε το ανάγλυφο του βουνού (η Αυλώνα φαίνεται ξεκάθαρα από εδώ), το μονοπάτι θα μας περάσει από (τις πόρτες), ένα στενό πέρασμα ανάμεσα σε δύο κάθετους βράχους. Σε 200μ. περνάμε ένα ρέμα και σε άλλα 300μ. φτάνουμε σέ ένα υποτυπώδη χωματόδρομο που τον διασχίζουμε κάθετα για να κατηφορίσουμε αριστερά από μία αποθήκη με λαμαρίνες και σε άλλα 200μ. βρίσκουμε ένα χωματόδρομο που θα τον ακολουθήσουμε αριστερά για να μας πάει σε 800μ. στην Αυλώνα.
Είναι μία πολύ αξιόλογη διαδρομή με εναλλαγές πολλών τοπίων αλλά και την πιο ορεότερη θέα της μαγικής Πάρνηθας που εάν είναι καλός ο καιρός θα σε συνεπάρει για ώρες.....

Την διαδρομή την έγραψα με την βοήθεια του βιβλίου, του Αντώνη Καλογήρου. ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ. Εκδ. ROAD
Σας χαιρετώ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/01/2004, 21:58:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι της Ιερής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Πριν δυο ημέρες, είχα όντως στεναχωρεθεί που δεν μπόρεσα να ανέβω από την Αυλώνα στον ορεινό ογκο της μαγικής Πάρνηθας, γιατί είχε πολύ χιόνι.
Μα σήμερα δράττοντας την ευκαιρία του καλού καιρου, κάναμε μια πολύ όμορφη και συνάμα δύσκολη βόλτα από τη μεριά της Μονής Κλειστών εώς τη πηγή Αετός. (Η μεγαλήτερη διαδρομή μέσα στον αρχαίο ποταμό -σημερινό ρέμα της Γιαννούλας ή του Γκούρα- Κελάδωνα και ακριβώς σίρριζα στο χείλος του φαραγγιού του).
Η διαδρομή ήταν:

ΜΟΝΗ ΚΛΕΙΣΤΩΝ - ΝΟΤΙΟ ΑΡΜΑ - ΠΗΓΗ ΑΕΤΟΣ - ΒΟΡΕΙΟ ΑΡΜΑ - ΠΗΓΑΔΙ ΜΑΡΙΤΣΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΡΑ - ΔΥΤΙΚΟ ΑΡΜΑ - ΜΟΝΗ ΚΛΕΙΣΤΩΝ

Από εχθές το βράδυ, είχαμε κλείσει με ένα ζευγάρι ορειβατών φίλων από την Κόρινθο, να τους πάω σε μια δύσκολη διαδρομή της Ιερής Πάρνηθας.
Έτσι το πρωϊ συναντηθήκαμε και να, σε λίγο να αφήνουμε το αυτοκίνητο στο πάρκιν της Μ. Κλειστών.
Ξεκινήσαμε από ένα μικρό δρόμο που πάει αριστερά, 50μ. πριν την είσοδο της Μονής και τούτος ο δρόμος μας οδηγεί στο παρεκκλήσι του Αγ.Νεκταρίου. Δεξιά του παρεκκλησίου είναι οι ξενώνες και πίσω από τους ξενώνες, αρχίζει το μονοπάτι να ανηφορίζει μέσα στο πευκοδάσος. Περίπου στα 200μ. βρίκαμε την πρώτη διασταύρωση μονοπατιών και ακολουθήσαμε το δεξί μονοπάτι, (το αριστερό πάει για φρούριο της φυλης και σας έχω γράψει την διαδρομή). Σε λίγο βαδίζαμε κάτω από τους βράχους του νότιου Άρματος όπου μας οδήγησε στο πρώτο αντέρισμα και από κάτω μας αρχίζει να προβάλει το φαράγγι της Γιαννούλας. Συνεχίσαμε την πορεία μας προς το δεύτερο αντέρισμα που βλέπαμε μπροστά μας, έχοντας πάντα αριστερά μας πάνω τα βράχια του Άρματος και κάτω δεξιά μας το τρομερό φαράγγι! Το μονοπάτι δεν φαινόταν καθαρά. Φθάσαμε με προσοχή στο δεύτερο αντέρισμα όπου από εδώ βλέπουμε στην απέναντι πλευρά του φαραγγιού τη σπηλιά φούρνος και πάνω την κορυφή Ταμίλθι. Προχωρόντας λίγο, συναντήσαμε μια σάρα που την διασχίσαμε κάθετα και μετά περάσαμε σ' ένα λούκι πάλι με σάρα, στη συνέχεια σκαρφαλώσαμε έναν βράχο γύρω στα 3μ. περίπου και φτάσαμε σε ασφαλές σημείο για την πορεία μας κάτω απ'τα βράχια. Στην πορεία μας συναντήσαμε μια συστάδα απο ψηλά δέντρα, πεύκα με πουρνάρια, κατόπιν διασχίσαμε κάθετα την μεγάλη σάρα του βόρειου Άρματος και κατηφορίζοντας προς την κοίτη του φαραγγιού κάτω απ' την πηγή Αετός.
(Την πηγή θα την επισημάνουμέ απ'τα πλατάνια και ένα πολύ ψηλό βράχο πάνω απ'την κοίτη.)
Από εδώ περάσαμε στην απέναντι όχθη, αρχίσαμε να ανηφορίζουμε στη δυτική πλευρά του φαραγγιού μέσα από ένα φαρδύ λούκι με βραχώδες έδαφος, έχοντας αριστερά μας πάνω τα βράχια του βόρειο Άρματος. Φτάσαμε ως το ψηλότερο σημείο του λουκιού αυτού και βαδίσαμε αριστερα που οδηγεί το μονοπάτι μέσα από πυκνά πουρνάρια σε μια καμαροσκέπαστη σπηλιά. Συνεχίσαμε την πορεία και φθάσαμε στο σημείο εκείνο που περνάει η ραχοκοκκαλιά του Αρματος και μπένοντας μέσα σ'ένα δάσοσ Ελάτωναρχίσαμε να κατηφορίζουμε για το πηγάδι της Μαρίτσας. Όπου σήμερα ήταν όλα πολύ όμορφα εκεί γύρω με το χιόνι. Από το πηγάδι ακολουθήσαμε το μονοπάτι που ανηφορίζει και μετά από μισή ώρα φθάσαμε σ'ένα μαντρί πίσω απ'το Άρμα. Από το μαντρί κατηφορίσαμε το μονοπάτι και περάσαμε από τις πόρτες -βραχώδη στενοπό- όπου βαδίσαμε μέσα από πευκοδάσος και πουρναρότοπους για να καταλήξουμε στη Μονή Κλειστών αργά το απόγευμα.
Η διαδρομή διάρκεσε γύρω στις επτά ώρες, γιατί είχε λίγο χιόνι και υπήρξαν και κάποια λαθάκια, σε φυσιολογικές συνθήκες είναι 3-4 ώρες η πορεία.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2004, 06:22:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι της Μαγικής Πάρνηθας σας χαιρτώ.
Χειμώνας ωραίες ημέρες και μαθαίνω ότι στην Ιερή Πάρνηθα ανεβαίνει πολύς κόσμος. Φυσιολάτρες, πεζοπόροι, ορειβάτες, ήδη έχουν κλεισθεί τα δυο ορειβατικά καταφύγια της και για όλο τον Μάρτη ακόμα!

Μόνο που πριν λίγες ημέρες παρέλαβα ένα e-mail, από την Ομοσπονδία Ευρωπαίων Πράσινων και το παράρτημά της στην Ελλάδα, όπου καταγγέλλει: Την αίτηση που στις 23 του Δεκέμβρη έκανε η εταιρία (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, δηλαδή η <Ε.Τ.Α.> Α.Ε.) για εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών!
Ποια είναι η εταιρία Ε.Τ.Α.;
Όλα τα ακίνητα, δάση, σπήλαια, βουνά, λίμνες, ποτάμια, ακτές, που έχουν περάσει από παλιά στην δικαιοδοσία του Ε.Ο.Τ. και που τα διαχειριζόταν σαν δημόσιος οργανισμός. Η Ε.Τ.Α. ιδρύθηκε για την διαχείρηση της δημόσιας ετούτης περιουσίας, κατα συνέπεια δεσμεύεται από τους ίδιους τους συνταγματικούς περιορισμούς που δεσμεύουν και τον Ε.Ο.Τ. Έτσι η πώληση μετοχών της σε ιδιώτες (και μάλιστα εώς το 66% που προβλέπει ο νεοσυσταθείς Ν.3105/2003 'οπου ρυθμίζει την μετοχοποίησή της) ισοδυναμή με παράκαμψη των συνταγματικών διατάξεων!

Καλοί μου φιλοι τώρα μπορείτε να καταλάβετε ένα πολύ βρώμικο σχέδειο ξεπουλήματος της Ελλάδας σε ιδιώτες; Αφού το Ε.Ο.Τ με την Ε.Τ.Α. κατέχουν τελικά 70.000 στρέμματα Ελληνικής γης στα πιο προνομιακά σημεία της χώρας μας!!!
Οι Πράσινοι Ευρωπαίοι Οικολόγοι κάνουν ότι μπορούν, την αυτή απόφαση δε, την έχουν προσβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται η απάντηση του.
Θα ήθελα να παρακαλέσω τον καλό φίλο που μου έστειλε το μήνυμα, να τα γράψει πιο αναλυτικά εδώ στο topic για να καταλάβουμε, ίσως κάποτε, που το πάνε οι πολιτικοί μας αντιπρόσωποι στη βουλή και να σκευτούμε λίγο το μέλλον της χώρας μας, εμείς οι πολίτες...
Όχι δεν είναι πολιτική παρότρυνση...
Μα επιτέλους αδέλφια μου ότι σεβάσθηκαν χιλιετιρίδες, η φύση, άνθρωποι και θεοί έρχονται τώρα ετούτοι οι 300 που εμείς επιλέξαμε για να τα καταστρέψουν με τις όποιες αποφάσεις τους!
Φίλοι μου σας χαιρετώ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
274 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2004, 10:29:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή φίλη μια παροιμία με μικρή παραλλαγή θα μπορούσε να ήταν
ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
1 μήνας εμεινε ας κάνουμε αυτό που πρέπει και αρμόζει.
Μάυρο σε αυτούς που ξεπουλάνε τον φυσικό πλούτο αυτής της χώρας (οποιοι και να ειναι αυτοί για να μην παρεξηγούμαστε).

Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 18/01/2004 10:31:54Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2004, 20:21:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι της Ιερής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
quote:

Αγαπητή φίλη μια παροιμία με μικρή παραλλαγή θα μπορούσε να ήταν
ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
1 μήνας εμεινε ας κάνουμε αυτό που πρέπει και αρμόζει.
Μάυρο σε αυτούς που ξεπουλάνε τον φυσικό πλούτο αυτής της χώρας (οποιοι και να ειναι αυτοί για να μην παρεξηγούμαστε).

Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 18/01/2004 10:31:54Χαιρετώ και σένα φίλε Φωτογράφοςgr.
Δεν θα ήθελα να εμπλακούμε με την πολιτική (αν και πιστεύω ότι είναι στα χέρια τους το μέλλον της χώρας μας και του φυσικού μας πλούτου), για πολλούς λόγους...
Χθες είδα στα Μ.Μ.Ε. ότι στην παραλία των Καλυβίων (Λαγονήσι) να έχει μαζευτεί λαός και να φωνάζουν για 800μ. αιγιαλού που ήδη πουλήθηκαν για τουριστικές εγκαταστάσεις!!! Όχι μόνο παράνομα αλλά και από πάνω τους μαύρισαν στο ξύλο. Το ωραιότερο κομμάτι της παραλίας τους δεν ανοίκει πια στους Έλληνες, ανοίκει στους ανώνυμους ιδιωκτήτες του!!! Και τα σώματα ασφαλείας που πληρώνουμε εμείς και στην προκειμένη περίπτωση είναι Έλληνες, υπερασπιζόντουσαν τους παράνομους ιδιωκτήτες και το παρανομούντα Ε.Ο.Τ.;;;
Είναι παράλογα όλα ετούτα, και μείς παράλογοι και μωροί που τα ανεχόμαστε...Και δώς του στις εκλογές να παθιαζόμαστε για να τους ψηφίζουμε και για τα όποια ξεροκόμματα μας πετάξουν απ' το πλούσιο τραπέζι που ο υδρώτας μας τους πρόσφερε!!!

Δεν θέλω άλλο να μιλώ για τούτα που με μαθηματική ακρίβεια, θα συμβούν πολύ γρήγορα και στο Ιερό, μαγικό βουνό της Πάρνηθας!
Ξυπνήστε μωρέ επιτέλους, ήδη μας έχουν λεηλατήσει τη ζωή, ήδη μας έχουν κάνει και χρωστάμε από την ώρα που γεννιόμαστε απο 4.000.000 δρχ. ο καθένας μας. Όχι τώρα να είσέλθουν και σε ότι ανοίκει στο μέλλον των παιδιών μας!!! Διότι τον φυσικό πλούτο που παραλάβαμε σαν φύλακες θα πρέπει να τον παραδώσουμε στις άλλες γενιές...
Διαβάστε τα topic των δύο Πανίερων Αττικών βουνών και ίσως καταλάβετε πόσο συνυπεύθυνοι είμαστε όλοι μας για την καταστροφή της φύσης!
Σε χαιρετώ φίλε φωτογράφoςgr.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

savel
Μέλος 1ης Βαθμίδας


76 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2004, 02:28:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους savel  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

filoi twn panagiotatwn vounwn,filoi tis ierotatis parnithas
twn eulogimenwn drimwn kai twn theoapestalmenwn potamwn
sas xeretw
xerete

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2004, 12:47:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι της μαγικής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Καλώς ήρθες στη παρέα μας savel σε ευχαριστώ για τον πολύ όμορφο χαιρετισμό σου και ανταποδίδω.
Μόνο να, που κάποιοι απ'την παρέα μας δηλώνουν απουσία, συνήθως για επαγγελματικούς λόγους...

Μια χειμωνιάτικη ημέρα σήμερα για την Ελλάδα και στην Αττική τα βουνά να είναι γύρω γεμάτα χιόνια.
Εύχομαι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τα βουνα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα χιονισμένα τοπία, να μην κάνουν τις βολτίτσες του, αυτές τις ημέρες σε χώρους που δεν έχουν υποδομές και εγκαταστάσεις. Όπως είναι τα σύχρονα χιονοδρομικά κέντρα και τα διάφορα καταφύγια.
Μην βιασθείτε να πάτε για να χαρείτε το χιόνι...Σε λίγες ημέρες θα είναι πιο καλός ο καιρός και το χιόνι μπόλικο για να το γλεντήσετε!
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2004, 07:46:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λάτρεις της Ιερής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Αργά χθες το βράδυ ανεβήκαμε για μια νυχτερινή βόλτα με το Ι.Χ. στο λατρεμένο χιονισμένο μαγικό βουνό.
Οι Περισσότεροι δρόμοι ήταν κλειστεί και σχεδόν αδύνατον να προσεγγίσουμε εκείνα τα σημεία που έχουν θέα προς στην Αθήνα. Το κρύο όταν βγήκαμε έξω από το αυτοκίνητο ήταν φοβερό, μα η μαγία τεράστια!
Μόνο οι ήχοι της φύσης και δυο λαγοί να τρέχουν πάνω στο χιόνι. Είπαμε να κάνουμε ένα τσιγάρο και τελικά, πάνω από τρείς ώρες μείναμε καθηλωμένοι στο Ιερό βουνό!
Το μυαλό έπαιζε παιχνίδια με τις αναμνήσεις -φυσικά βοήθησαν και τα ερωτήματα της παρέας- ώσπου θυμηθήκαμε, πως κάποτε είχαμε συναντήσει μια παρέα αρχαιολόγων έξω απ'τη Μονή Κλεισών στη Χασιά και μας είχαν πει ότι το Μοναστήρι είναι κτισμένο πάνω σε άγνωστο Ιερό της θεάς Άρτεμης και ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε ανασκαφές διότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα με την Μονή Πεντέλης μια και ήταν μετόχι της... Τότε ακόμα υπήρχαν σκόρπια κομμάτια στα τοιχία της Μονής που έδειχναν την προέλευσή τους από αρχαίο ναό, σήμερα έχουν καλυφθεί έντεχνα από σοβάδες. Ακόμα μας είχαν πει και για κάποια αγωνίσματα που γινόντουσαν προς τιμή της θεάς, χωρίς να γνωρίζουν όμως εάν υπήρξε κάποιο στάδιο και που βρίσκεται ετούτο.
Τους είχα πει και την δική μου άποψη για την τοποθεσία της αρχαίας Φυλής, δηλαδή ότι νομίζω πως ήταν στη θέση Παλιοχώρι στην Αγ.Παρασκευή στο Ρουμάνι και όχι στη σημερινή Χασιά που πιθανών να ήταν κάποιος άλλος αρχαίος συνοικισμός. Είπαν πως θα το κοίταζαν το θέμα και συμφωνήσαμε να τους ανέβαζα σε εκείνη την τοποθεσία, αλλά καλοί μου φίλοι, έχουν περάσει γύρω στα οκτώ χρόνια και περιμένω ακόμα τηλέφωνό τους!
Έτσι πολλές αρχαίες περιοχές της Ελλάδας να μένουν εκτεθειμένες στη βορά αρχαιοκάπηλων και να γεμίζουν τα μουσεία ξένων χωρών με Ελληνικούς θησαυρούς...
Ναι ξέχασα, ο κρατικός καρβανάς δεν έχει χρήμα για αρχαιολογικά κονδύλια, έτσι αποφάσησαν να ξεπουλήσουν, βουνά, λίμνες, παραλίες, σπήλαια, δασικές εκτάσεις ότι τέλος πάντων είναι αξιοποιήσιμο. Μάλιστα υπάρχει και ανάλογη παράνομη διαφήμιση (δις παρανομία) στα κρατικά κανάλια που υποτίθεται ότι απαγορεύονται οι διαφημίσεις μια και παίρνουν "ζεστό" το Ευρώπουλο από τους καταναλωτές της Δ.Ε.Η.
Και έλεγε ο Διογένης ο Κυνικός: Οι Αχρείοι νόμοι, κάνουν αχρείους πολίτες...
Σας χαιρετώ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2004, 11:08:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου γειά σας!
Εστω και ετεροχρονισμένα παραθέτω κάποιους χάρτες για το σπήλαιο του Πανός που βρήκα χθες.
Εσείς διαλέγετε αυτόν που σας εξυπηρετεί καλύτερα...

http://www.oreivatein.com/page/mountains/p/parnitha/res/parnitha_m4.jpg

http://www.oreivatein.com/page/mountains/p/parnitha/res/parnitha_m1.jpg

http://www.oreivatein.com/page/mountains/p/parnitha/res/parnitha_m2.jpg


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2004, 08:06:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λάτρεις της μαγικής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Καλή μου και πάρα πολύ γλυκιά φιλενάδα Avallon, σε ευχαριστούμε για τους χάρτες. Πιστεύω πως με μία πυξίδα θα βοηθήσουν πολλούς φίλους που θα θελήσουν να πεζοπορήσουν.
Μόνο να συστήσω και πάλι την προσοχή, διότι η Ιερή Πάρνηθα, είναι ένα μεγάλο ορεινό βουνό και φυσικά εάν δεν προσέχει κάποιος είναι πολύ εύκολο να χαθεί.
Γι'αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ φίλοι μου.
Σε χαιρετώ Avallon.
Σας χαιρετώ φιλικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/01/2004, 13:21:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
H Eπιστροφή του ...Aσώτου


Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/01/2004, 19:19:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.
Να καλωσορίσω τον "άσωτο"...
Ε τώρα πια πιστεύω να μείνεις μαζί μας.
Σκέψου, ότι σήμερα το μεσημέρι είχαμε το ονομά σου με μια καλή μας φίλη!
Άντε παιδί μου χιόνια στα βουνά...
Σε χαιρετώ φιλικά.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/01/2004, 20:26:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Thanks my god....for fixing my post...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2004, 08:54:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.
Να ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου τους δημιουργούς του esoterica.gr που ανα πάσα στιγμή είναι στο πλευρό μας. Όπως και τώρα που διόρθωσαν τον τόπο μας.
Ευχαριστώ.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2004, 06:47:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λάτρεις της μαγικής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Και εκεί που είδα τον καλό μας φίλο Oannes, και είπα: να θα μας πει κάτι για την αγαπημένη μας Ιερή Πάρνηθα...Εκείνος ξαναχάθηκε!
Ας είναι, υπάρχουν τόσα πολλά στο σακούλι των αναμνήσεών μου, που νομίζω θα καλύψουν την προσωρινή απουσία τους. Γιατι και ο καλός μας Endorama έχει χαθεί... Κι ας είναι σχεδόν κάθε ημέρα επάνω στην μαγική Πάρνηθα!

Τώρα που τα χιόνια έχουν κοπάσει, όμορφα θα ήταν για κάποιες βολτούλες εκεί γύρω. Υπάρχουν στα Δερβενοχώρια, στην Χασιά, στον Αγ.Θωμά, στο Κατσιμίδι, στην Αυλώνα, ταβερνούλες για φαγητό μετά απ'το παιχνίδι μέσα στο χειμωνιάτικο τοπίο. Έτσι για να ξανανοιώσουμε τη φύση, να ξαναβρούμε την "χαρά", την ανθρώπινη ταυτότητα μας.

Σήμερα λέω να σας γράψω, να σας παροτρύνω μάλλον, για μια μικρή πεζοπορία στη Χασιά. Μπορούμε να φθάσουμε εκεί με το Λεωφορείο και να πεζοπορήσουμε μέχρι τη Μονή Κλειστών (περίπου 20΄της ώρας) από τον κεντρικό δρόμο. Είναι μια πολύ όμορφη διαδρομή (όλη με άσφαλτο) και το χιονισμένο τοπίο της δίδει μια μαγική νότα. Ακόμα και η τοποθεσία του Μοναστηριού (ανάμεσα στην χαράδρα του Γκούρα ποταμού) είναι μια πραγματική "μαγία" στην όραση.

Υ.Γ.
Καλοί μου φίλοι, ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος.
Μα η Ιερή Πάρνηθα είναι ο τόπος που με δίδαξε πάρα πολλά. Όχι δεν την ξέχασα όπως μου λέτε στα μηνυματά σας, απλά είναι τόσες πολλές οι διαδρομές που σας έχω δώσει και τόσα πολλά που σας έχω πεί, ώστε καιρός πια είναι να αρχίσετε και τις δικές σας εξορμήσεις...
Σας χαιρετώ φιλικά.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

endorama
Πλήρες Μέλος


1296 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2004, 20:01:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους endorama  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
εδω παλι

συγνωμη για την εξαφανιση μου αλλα δεν εφταιγα εγω αλλα ο ΟΤΕ

πρεπει να πω οτι εριξε πολυ χιονι στην παρνηθα
μα παρα πολυ αν και υπηρχαν χρονιες με πιο πολυ χιονι ομως μεχρι τον μαρτιο εχουμε καιρο ακομα

την πρωτη μερα που εριξε χιονακι με βρηκε πανω στο βουνο και φυσικα απροετοιμαστο

το εστρωσε σε λιγα λεπτα οι νιφαδες του χιονιου ηταν πελωριες

μεχρι να βαλω μπροστα την μηχανη το χιονι εφτασε τους δυο ποντους

ομως ηταν πολυ ωραια αν ταλαιπωρηθηκα αρκετα για να κατεβω
γιατι οι μοτοσυκλετες δεν παιρνουν αλυσιδες αλλα το κατσικακι μου με εβγαλε για αλλη μια φορα ασπροπροσωπο στην κυριολεξια αφου μεχρι να κατεβω ειχα γινει χιονανθρωπος

το ωραιοτερο θεαμα ομως εμφανιστηκε της επομενες μερες πανω στα δεντρα γιατι το χιονι που ελιωνε σχηματιζε σταλακτιτες απο παγο πολυ μεγαλους και το καθε δεντρο ηταν στολισμενο με δεκαδες τετοια παγωμενα στολιδια ηταν υπεροχα

σαν χριστουγεννιατικα δεντρακια ηταν

ποιο μεγαλη εντυπωση μου εκανε ο αριθμος των σταλακτιτων που ειχε το καθε δεντρακι επανω του ηταν απειροι

στο απαλο χιονι εβλεπα παντου ιχνη απο ελαφια και πατηματα απο αγνωστα ζωα μερικα μαλιστα ηταν πολυ μυστηρια και μικροσκοπικα αν και καποια μυστηριωδη μικροσκοπικα ιχνη μου αποκαλυψαν το μυστικο τους ηταν απο γατα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! δεν μπορω να καταλαβω πως βρεθηκε εκει η γατα

το μονο ασχημο στην ολη ιστορια ηταν κατι που ειχαμε συζητησει πριν λιγο καιρο με τον Oannes

ηταν καποιοι τυποι με τζιπακια που εκαναν επιδειξη και δεν σεβοντουσαν τιποτα

ενταξει ρε μαγκα το βλεπουμε οτι εχεις οχημα 4χ4 και οτι πηγαινεις μεσα στα χιονια αλλα σεβασου και τα παιδακια που παιζουν πιο περα σεβασου το δασος και εγω εχω οχημα που δεν ειναι 4χ4 αλλα σκαρφαλωνει οπου θελω δεν το κανω ομως σεβομαι μερικα πραγματα γιατι αν κανω και εγω φιγουρα θα καταλαβεις οτι το οχηματακι που το χρυσοπληρωσες δεν κανει ουτε τα μισα απο το δικο μου αλλα τι θα κανουμε τωρα? κοντριλικια?

τουλαχιστον αρκετοι χρησιμοποιησαν το τζιπακι τους μονο για να καταφερουν να φτασουν στο βουνο με ασφαλεια και ανετα

και μια παρατηρηση
ολοι εφτιαχναν χιονανθρωπους πανω στα αυτοκινητα τους και μερικοι απο αυτους ηταν πελωριοι και μειωναν την ορατοτητα του οδηγου γιατι αραγε? δεν το κατακρινω αυτο απλα προσεξτε στις στροφες γιατι πεφτουν και μπορει να προκαλεσετε εκπληξεις

γιατι πριν λιγο καιρο που κατεβαινα ο δρομος ηταν στεγνος και τοτε πανω σε ενα "πεταλο" ειδα εναν πρωην χιονανθρωπο ξαπλωμενο να εχει απλωθει και ουτε και εγω δεν ξερω πως καταφερα να μην τον πατησω γιατι τωρα θα σας εγραφα απο το ΚΑΤ γιατι τα χιλιομετρα που εγραφε το κοντερ μου δεν ηταν για παγο και χιονι και μαλιστα με την κλιση που ειχα πανω στην στροφη η καταστροφη θα ηταν σιγουρη αν τον πατουσα

γιαυτο μην ξεχνατε οτι ανεβαινουν και δικυκλα πανω στην παρνηθα απο μεγαλες μοτοσυκλετες μεχρι παπακια

ειδα ομως και δυο χιονανθρωπους πολυ μεγαλους οι οποιοι ηταν στερεωμενοι στο χωμα και αρκετα καλοφτιαγμενοι ειναι λιγο πριν το τελεφερικ στα δεξια του δρομου και οι μοναδικοι που ειδα οι οποιοι δεν τους αρεσαν τα αυτοκινητα

τους προτιμω αυτους τους δυο γιατι μετα την φρικη που ενοιωσα πανω στην στροφη μου φανηκαν υπεροχοι οπως στεκοντουσαν εκει διπλα στον δρομο

προσοχη στα χιονισμενα τοπια ειναι ωραια και θαυμασια αλλα κρυβουν πολλες παγιδες


αυτα προς το παρων


Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in itΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2004, 08:29:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βρε καλώς τον endorama!
Παραλίγο και θα κοβόσουν από τις πολλές απουσίες!

Φίλοι μου έλαβα το παρακάτω μήνυμα και επειδή θεωρώ ότι δεν είναι και τόσο άσχημο με το θέμα σας το παραθέτω. Δυστυχώς λόγω τεχνικού προβλήματος δεν μπορώ να σας το προωθήσω... (δείξτε κατανόηση εσείς που δεν πήρατε απάντηση στα μηνύματά σας...)

From: "www.dasosygrou.gr"
>To:
>Subject: Βοηθείστε να μαζέψομε κι άλλες υπογραφές για δάσωση!
>Date: Tue, 27 Jan 2004 10:51:28 +0200
>
>
>Αγαπητέ φίλε/φίλη,
>Τα δενδράκια και μεις ευχαριστούμε που προσθέσατε το όνομά σας στις
>υπογραφές των 5.800 και πλέον συμπολιτών μας που ζητούν περισσότερα
>δένδρα στο Δάσος Συγγρού, το τελευταίο εναπομείναν δάσος του ταλαίπωρου
>λεκανοπεδίου μας.
>Επειδή βρισκόμαστε εν μέσω φυτευτικής περιόδου και επειδή πρέπει ΤΩΡΑ να
>πιέσομε να φυτευθούν δένδρα, γι' αυτό παρακαλούμε θερμώς στείλτε αυτό το
>μήνυμα σε όποιους ή όποιες φίλους, συγγενείς, συναδέλφους ή απλούς
>γνωστούς σας, προτείνοντάς τους να συνυπογράψουν την έκκλησή μας.
>Όταν η φωνή των πολιτών πολλαπλασιάζεται, ακούγεται. Ας κάνομε κι εμείς
>κάτι.
>
>Εάν δεν έχετε υπογράψτε για δάσωση μέχρι τώρα, υπογράψτε on-line
>πατώντας εδώ !
>Τυπώστε την σελίδα συλλογής χειρογράφων υπογραφών πατώντας εδώ
>
>Δείτε πληροφορίες για το Δάσος Συγγρού και τους κινδύνους που το
>απειλούν στο www .dasosygrou.gr
>
>Ευχαριστούμε προκαταβολικώς για την συμπαράστασή σας,
>Α. Δεληγιάννη
>Από τους Φίλους του Δάσους Συγγρού
>

Ελπίζω βεβαίως να σπεύσετε όλοι να υπογράψετε το μήνυμα αυτό...γιατί έχει ιδιαίτερο βάρος λόγω εκλογών...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2004, 09:04:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι της Ιερής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Καλώς μας ήρθες πάλι φίλε Endorama.
Πιστεύω, πως όταν έχεις χρόνο, θα βάλεις και κάποια καταπληκτική φωτο από εκείνες τις μαγικής Πάρνηθας.
Σε ευχαριστώ.
Σας χαιρετώ.

Υ.Κ.
Καλή μου Avallon υπέγραψα και για το δάσος του Συγγρού.
Να είσαι πάντα καλά.
Σε χαιρετώ φιλικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2004, 07:08:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λάτρεις της Ιερής Πάρνηθας σας χαιρετώ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ!

-Ποιά Πάρνηθα, έλα καημένε.
-Την Πάρνηθα, που 500 στρέμματα μέσα στον Εθνικό Δρυμό....
-Αηδίες τώρα, το πήρε ο άνθρωπος και τρώνε ψωμάκι τόσοι άνθρωποι! Σας
πιάσανε ξαφνικά οι οικολογικοί πόνοι. Αφήστε τα για τους οικολόγους αυτά, που πασχίζουν να μπουν στη Βουλή. Αν θα μπουν.
-Νύκτα την κάνατε και αυτή την τροπολογία...
-Αγαπητέ δεν ήταν νύκτα, μα τώρα για τροπολογίες θα λέμε... Στο κάτω-κάτω ποιο άλλο βουνό έχει πράσσινο στην Αττική;

Καλοί μου φίλοι ευτυχώς, κατέγραψα μερικές τέτοιες συζητήσεις γύρω από το ξεπούλημα της Πάρνηθας για το μέλλον. Και μένω στην τελευταία φράση του υποψήφιου βουλευτή, <<ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΠΙΟ ΑΛΛΟ ΒΟΥΝΟ ΕΧΕΙ ΠΡΑΣΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ;>>
Και μια εμείς δεν το χρειαζόμαστε το πράσσινο και μιας και μας χαλάει δηλαδή, ας το πουλήσουμε για να καλοπεράσουν οι Εθνοπατέρες και όχι το Έθνος.
Ντροπή σε αυτούς, ντροπή και σε μας.
Σε λίγο δεν θα υπάρχει η αγνή φύση της μαγικής Πάρνηθας και θα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι!!!
Τώρα θα μου πείτε λίγο σας νοιάζει. Για μας προέχει η εσωτερική διαδρομή, η ψυχή μας, το πνεύμα μας. Μα φίλοι μου είτε το θέλετε είτε όχι περισσότερο κοντά στον εσωτερισμό είναι η φύση παρά τα πι σι μας...
Σας χαιρετώ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2004, 16:49:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι της μαγικής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Σήμερα ερχόμενη από το εξοχικό, την παράκληση και την βολτούλα μας την κάναμε πάνω στην Μαγική Πάρνηθα. Και ήταν όντως τόσο όμορφα, εκεί στην μεγάλη πηγή της Φυλής!!!
Ανεβήκαμε από την Μαγούλα για τα Δερβενοχώρια και μετά δεξιά για την Χασιά. Όπου κάνανε τρεις ΄ψρες την βόλτα μας κοντά στο Κλημέντι.
Σας χαιρετώ φιλικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

archontia
Νέο Μέλος


12 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2004, 17:30:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους archontia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Περίπου το 1994 ο Νίκος Γιοβανίδης μας έιχε πάει από ένα μονοπάτι που αρχίζει από Θρακομακεδόνες και καταλήγει στο Φλαμπούρι(2 ώρες πεζοπορία). Το μονοπάτι περνάει από την σπηλιά του Δράκου. Δυστυχως όμως πάνε πολλά χρόνια και έχω ξεχάσει το μονοπάτι,μήπως μπορεί κανείς να μου δώσει πληροφορίες; Ευχαριστώ.

και οταν φτασουμε στην ψηλότερη κορυφή θα δούμε άλλες να μας χαιρετούν.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2004, 07:13:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Φίλοι της μαγικής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
quote:

Περίπου το 1994 ο Νίκος Γιοβανίδης μας έιχε πάει από ένα μονοπάτι που αρχίζει από Θρακομακεδόνες και καταλήγει στο Φλαμπούρι(2 ώρες πεζοπορία). Το μονοπάτι περνάει από την σπηλιά του Δράκου. Δυστυχως όμως πάνε πολλά χρόνια και έχω ξεχάσει το μονοπάτι,μήπως μπορεί κανείς να μου δώσει πληροφορίες; Ευχαριστώ.

και οταν φτασουμε στην ψηλότερη κορυφή θα δούμε άλλες να μας χαιρετούν.Σε καλωσορίζω στην παρέα μας Archontia.
Λοιπόν καλή μου, υπάρχουν δύο μονοπάτια που ξεκινούν από τους Θρακομακεδόνες, μα κανένα δεν περνά από την σπηλιά του Δράκου(;) Ειλικρινά δεν γνωρίζω κανένα σπήλαιο στην Πάρνηθα με τούτο τό όνομα. Ίσως και να λες το σπήλαιο Κιούση που βρίσκετε λίγο δεξιά της διαδρομής: Θρακομακεδόνες 2η - Καταφύγιο Φλαμπούρι.
Ετούτη την διαδρομή ήδη την έχω περιγράψει και εάν θα ψάξεις λίγο στις προηγούμενες σελίδες του topic, θα την βρεις για να την συγκρίνεις με τις αναμνήσεις σου από εκείνο το μονοπάτι που ανέβηκες στο Φλαμπούρι το 1994 και είναι πράγματι μια πολύ ωραία διαδρομή με όμορφη θέα.
Σε χαιρετώ Archontia φιλικά.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

εμβιος
Νέο Μέλος


13 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2004, 02:48:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους εμβιος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι
Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας που τόσο έκδηλη για το όμορφο βουνό με βοήθησε να δώ, μέσα από τα μάτια σας, το μεγαλείο του, και να μου θυμίσει ότι είναι εκεί, μας περιμένει να το γνωρίσουμε με ΣΕΒΑΣΜΟ . Όχι ότι δεν έχω ανέβει ποτέ , όχι πως δεν το αγαπούσα αλλά δεν το έβλεπα έτσι .
Εδώ και λίγο καιρό αποφάσισα να ενεργοποιηθώ αγόρασα χάρτες (εκείνος της Ανάβασης είναι καταπληκτικός κατά την γνώμη μου), έχω σώσει όλες τις περιγραφές των μονοπατιών από το topic αυτό (ειδικά θερμές ευχαριστίες στην zezmperg).Φόρτωσα τον χάρτη που έφτιαξα με πολύ κόπο (συντεταγμένες μονοπατιών του ορειβατικού και ψηφιοποιημένους χάρτες) στο gps μου και δειλά δειλά προσπαθώ να σταθώ στο βουνό ξεχνώντας τα χρονάκια μου και την απειρία μου . Την κυριακή ήμουνα στο κτήμα του τέως , την προπροηγούμενη έκανα το μονοπάτι από Μηλιά σε Αγιο Γιώργη όπου το GPS αποδείχτηκε πολύτιμο. Συγχωρείστε μου την πολυλογία αλλά εσείς μπορείτε να καταλάβετε τη χαρά μου .


Edited by - εμβιος on 24/02/2004 02:52:38Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2004, 07:45:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λάτρεις της Ιερής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
quote:

Αγαπητοί φίλοι
Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας που τόσο έκδηλη για το όμορφο βουνό με βοήθησε να δώ, μέσα από τα μάτια σας, το μεγαλείο του, και να μου θυμίσει ότι είναι εκεί, μας περιμένει να το γνωρίσουμε με ΣΕΒΑΣΜΟ . Όχι ότι δεν έχω ανέβει ποτέ , όχι πως δεν το αγαπούσα αλλά δεν το έβλεπα έτσι .
Εδώ και λίγο καιρό αποφάσισα να ενεργοποιηθώ αγόρασα χάρτες (εκείνος της Ανάβασης είναι καταπληκτικός κατά την γνώμη μου), έχω σώσει όλες τις περιγραφές των μονοπατιών από το topic αυτό (ειδικά θερμές ευχαριστίες στην zezmperg).Φόρτωσα τον χάρτη που έφτιαξα με πολύ κόπο (συντεταγμένες μονοπατιών του ορειβατικού και ψηφιοποιημένους χάρτες) στο gps μου και δειλά δειλά προσπαθώ να σταθώ στο βουνό ξεχνώντας τα χρονάκια μου και την απειρία μου . Την κυριακή ήμουνα στο κτήμα του τέως , την προπροηγούμενη έκανα το μονοπάτι από Μηλιά σε Αγιο Γιώργη όπου το GPS αποδείχτηκε πολύτιμο. Συγχωρείστε μου την πολυλογία αλλά εσείς μπορείτε να καταλάβετε τη χαρά μου .

Edited by - εμβιος on 24/02/2004 02:52:38Σε χαιρετώ έμβιε και είναι πάνω απ'όλα, δική μας η χαρά που υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι...
Καλώς ήρθες στην παρέα μας φίλε έμβιε και σε ευχαριστώ προσωπικά για τα καλά σου λόγια.
Να προσέχεις όμως ετούτο τον καιρό, που ακόμα το βουνό έχει χιόνια, διότι και τα μονοπάτια δεν καλοφαίνονται αλλά και γίνετε επικίνδυνη η ανάβαση επάνω. Πάντως τώρα που ανοίγει ο καιρός, θα κάνω κάποιες ημερίσιες αναβάσεις και θα καλέσω φίλους του topic για να γνωρίσουν τις ομορφιές της μαγικής Πάρνηθας, φυσικά θα είσαι μέσα στην παρέα μας.
Σε χαιρετώ φιλικά.
Σας χαιρετώ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2004, 11:57:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Φόρτωσα τον χάρτη που έφτιαξα με πολύ κόπο (συντεταγμένες μονοπατιών του ορειβατικού και ψηφιοποιημένους χάρτες) στο gps μου και δειλά δειλά προσπαθώ να σταθώ στο βουνό ξεχνώντας τα χρονάκια μου και την απειρία μου .

Οντως φίλε έμβιε το GPS αποδεικνύεται ανεκτιμητο σε τέτοιες περιπτώσεις...
Καλώς ήλθες στην παρέα μας


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 30 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1870117
Maintained by Digital Alchemy