ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 30
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2003, 18:29:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
’γαπημένοι φίλοι και λάτρεις της Μαγικής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Έρχομαι και εγώ να υψώσω τις κραυγές μου,μαζί σας, για όλους εκείνους που πιστεύουν πως η φύση είναι κτήμα τους και συνεπώς, μπορούνε να την διαχειρίζονται όπως τους καπνίσει.Όπως ,δηληδή, λειτουργούν και στα σπίτια τους.
Αλήθεια, μου αρέσει πολύ, το Πανίερο Βουνό (μας), που δεν προκαλεί τόσο θόρυβο στο furum. Χαίρομαι που κρατά γερά, καλά φυλαγμένα τα μυστικά του, μακρία από όλους τους αμύητους...
Όχι να μην γίνει το topic της Ιερής Πάρνηθας η διαφήμιση για να ανέβουνε επάνω της όλοι εκείνοι οι παρατρεχάμενοι με τις φωτογραφικές μηχανές,κ.τ.λ.χαζοκούτια για να αποθατίζουν το κάθε φαινομενό της...
Αρκετά την έχουμε πληγώσει τούτες τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Με τις διανοίξεις δρόμων πυρασφάλειας και θανατώνοντας χιλιάδες δέντρα.
Αρκετά, οι κάθε απολίτιστοι βολτάρουν εκεί, πάνω πετόντας παντού σκουπίδια...
Πριν λίγο καιρό είχα ανέβει από την Φυλή για την Αγ.Παρασκευή του Μπόρτσι. Στην διαδρομή κάποιες φορές έβγαινα στο δρόμο μιας και το μονοπάτι έχει χαλάσει από την αχρησία.
Ω, Θεέ!!! Εκείνο που αντίκριζα σε κάθε ύψωμα,σε κάθε στροφή του δρόμου,μου έφερνε δάκρυα,με έκανε να βάζω τα κλάματα. Εκατοντάδες οι χάρτινες σφαίρες κυνηγιού, σκόρπιες χάμω, λες και είχε γίνει πόλεμος εκει!!!
Δεν είναι δυνατών μονολόλόγησα, στη πρώτη συνάντηση μου μαζί τους, Κάποιο κατάστημα είπα,θα πέταξε τα σκουπίδια του...Μα και παρακάτω τα ίδια, ίσως και ακόμα χειρότερα.
Ξέρω ,πως εκεί δεν φτάνει το μέτρο του εθνικού δρυμού. Και μετα μεγάλου πόνου διαπίστωσα ,ότι σχεδόν όλοι οι άθλιοι κυνηγοί της Αττικής ,εκεί πάνω επιδίδονται το άξεστο αιματοβαμμένω χόμπι τους. Διαταράσσοντας ανελέητα τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Μα έλεος πια, ΕΛΕΟΣ ,για την ελάχιστη εναπομείνασα Αττική φύση. Που την κληρονομήσαμε για να την διαφυλάξουμε και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές που δεν θα γνωρίζουν τίποτε άλλο πέρα από ένα ηλεκτρονικό κόσμο.
Με τούτα σας χαιρετώ.
Υ.Γ.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι για την Νεραιδόστρατα....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2003, 20:19:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΧΗ...
Τον πρωθυπουργό ενημέρωσε το πρωϊ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας για το δασικό νομοσχέδιο. Ο υπουργός Γεωργίας δήλωσε οτι στόχος του νομοσχεδίου το οποίο γίνεται κατ' επιταγή του νέου Συντάγματος είναι η προστασία των δασών, η οριοθέτηση όλων των εκτάσεων που είναι δάσος και η απόλυτη προστασία τους.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ...
Αποχαρακτηρισμός δασών. Έγκλημα κατά της φύσης και της κοινωνίας, που μεθοδεύεται με τον αποχαρακτηρισμό 6.5 εκατομμυρίων στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων.

Σε μία χώρα που χρόνο με τον χρόνο χάνει τεράστιες ποσότητες πολύτιμου εδάφους, εξαιτίας της αποδάσωσης και της εκτεταμένης διάβρωσης που αυτή προκαλεί, αντί η πολιτεία να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση και προστασία του φυσικού κεφαλαίου, εμπορεύεται και εκχωρεί τα δάση, τον σπουδαιότερο φυσικό πόρο.

Κερδισμένοι από τον επερχόμενο εφιάλτη, δεκάδες χιλιάδες καταπατητές δημόσιας δασικής γης και περισσότεροι επίδοξοι οικιστές των δασών που περιμένουν στις λίστες αναμονής των οικοδομικών συνεταιρισμών.

Χαμένη, η ελληνική κοινωνία και κυρίως οι μελλοντικές γενιές, που θα πρέπει να τα καταφέρουν να ζήσουν σε μια μεταλλαγμένη χώρα, χωρίς την παρουσία των ...«ενοχλητικών» δασών.

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYMEΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2003, 23:12:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Toυλάχιστον ας φυτέψουμε εμείς πράσινο... στο σπίτι μας, στη βεράντα ή αυλή μας και τέλος όπου μπορούμε στη φύση...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2003, 23:48:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
TO BΡΗΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

dapgeol.tripod.com/anipsonnetaiparnitha.htm

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗΣ


Ανυψώνεται και περιστρέφεται η Πάρνηθα
 
Αθήνα
Ανυψώνεται και περιστρέφεται η Πάρνηθα, βυθίζονται τα Λιόσια: αυτά είναι τα ευρήματα της έρευνας του καθηγητή Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ηλία Μαριολάκου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια το Δαφνί και η Φυλή βρίσκονταν στο ίδιο επίπεδο κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας. Σήμερα η Φυλή βρίσκεται σε υψόμετρο 450 μέτρων, γεγονός που αποδεικνύει ότι το όρος Πάρνηθα ανυψώνεται.
 
Όμως, εκτός από την ανύψωση, η Πάρνηθα παρουσιάζει και τάσεις περιστροφής, οι οποίες γίνονται εντονότερες στο σημείο που βρίσκεται το τελεφερίκ πάνω από τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ. Δεδομένου ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς πότε ξεκίνησε η ανύψωση, δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί πόσα εκατοστά ή χιλιοστά είναι η ετήσια μεταβολή της.
 
Αντίθετα, τα γεωλογικά στρώματα του Ασπρόπυργου, του Καματερού, της Πετρούπολης, των Άνω Λιοσίων και των Θρακομακεδόνων βυθίζονται. Το φαινόμενο είναι πιο έντονο στην περιοχή των Άνω Λιοσίων και του Ασπρόπυργου γεγονός που μπορεί να εξηγεί τα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα εκεί, επισημαίνει στην εφημερίδα ο Μαριολάκος.
 
Επίσης, το έδαφος θεμελίωσης στις περιοχές της Φυλής, του Μενιδίου και των Άνω Λιοσίων αποτελείται από μεγάλες ποσοστώσεις αργίλου, με συνέπεια τα εδάφη αυτά να είναι ιδιαιτέρα ευπαθή και σαθρά. Τέλος, επικαλούμενη απόψεις γεωλόγων, η Εξουσία υποστηρίζει ότι το άσχημο έδαφος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις καταστροφές κατά το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου.
 
In.gr

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYMEΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2003, 19:38:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
endorama πες μου αν θα πάμε αύριο το πρωί επάνω. Αν πάμε παρέα(εγώ θα πάω έτσι κι αλλιώς) στείλε μου mail για να μην πιάνουμε χώρο στο topic και γράψε μου ώρα και μέρος. Αύριο το menu έχει Σπηλιά Κιούση

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYMEΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2003, 23:07:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

endorama πες μου αν θα πάμε αύριο το πρωί επάνω. Αν πάμε παρέα(εγώ θα πάω έτσι κι αλλιώς) στείλε μου mail για να μην πιάνουμε χώρο στο topic και γράψε μου ώρα και μέρος. Αύριο το menu έχει Σπηλιά Κιούση

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
Καλέ μου Oannes σε χαιρετώ.
Και εάν μου επιτρέπεις. (Μια που ανεβαίνετε με τις μηχανές επάνω), να σου δήξω μια διαδρομή. Εύκολη μεν, αλλά πολύ ενεργειακή δε...
Σαν ακολουθήσεις το δρόμο μετά από το ρέμα που αρχίζει το μονοπάτι για το σπήλαιο του Πάνα,δηλαδή γύρω στα 5 χιλιόμετρα απο τα κυκλάμινα.
Και περίπου στα δυό χιλιόμετρα μετά. Υπάρχει στα δεξιά σου λίγο υπεριψωμένο από το χωμάτινο δρόμο, μα επάνω στο δρόμο ακριβώς. Ένα μικρό σπήλαιο. Στα δέκα μέτρα δεξιά από εκεί, υπάρχει η πηγή που έχει ένα καταπληκτικό νερό!!! Θα δεις τα νερά που τρέχουν στο δρόμο.
Σαν θα πάρεις νερό από εκεί και θα το πιεις,να επιστρέψεις πάλι στο σπήλαιο για να απολαύσεις την ηρεμία της φύσης. Εαν είσαι απο τους τυχερούς ??? Θα ζήσεις πολλές όμορφες εμπειρίες....
Καλή και όμορφη βόλτα.
ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

endorama
Πλήρες Μέλος


1296 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2003, 01:16:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους endorama  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
zezmperg βλεπω οτι αγαπας ιδιαιτερα την παρνηθα και ξερεις καλες διαδρομες εγω παντως σε ευχαριστω για της πληροφοριες.

θα πω ενα περιστατικο με ενα αρσενικο ελαφι και θα προσπαθησω να ειμαι συντομος

ειχα ακολουθησει το μονοπατι στην νεραιδοστρα με μια φιλη μου οπου βγαζει σε μια πηγη οπως καθομασταν στην πηγη ηρθε το ελαφι μεσα απο κατι θαμνους και αρχιζε να φωναζει εκανε ενα μικρο κυκλο και σταθηκε μπροστα μας σε πολυ μικρη αποσταση και συνεχιζε να φωναζει

τοτε καταλαβαμε οτι διψαγε και ηθελε να πιει νερο σηκωθηκαμε και πηγαμε σιγα σιγα προς τα εκει που εμφανιστηκε και πραγματι οσο περπαταγαμε προς τα δεξια εκεινο πηγαινε προς την πηγη και οντος διψαγε πολυ και οσο επινε νερο μας παρατηρουσε (και εγω τραβαγα φωτογραφιες μιας και ηταν πολυ κοντα τοσο οσο να ακουω την ανασα του) τελικα μολις ξεδιψασε πηγε στο σημειο που σταθηκε πριν φυγουμε απο την πηγη και τοτε γυρισε και περπατωντας περασε σχεδον απο διπλα μας πηγε να σπασει η καρδια μου απο την χαρα.

τα ελαφια μου προκαλουν ενα μοναδικο συναισθημα και οποτε βλεπω καποιο δεν ξερω αλλα νοιωθω σαν μικρο παιδι και θελω να διηγηθω το περιστατικο σε ολους

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like youΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2003, 06:56:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

zezmperg βλεπω οτι αγαπας ιδιαιτερα την παρνηθα και ξερεις καλες διαδρομες εγω παντως σε ευχαριστω για της πληροφοριες.
______________________________________________________________________

Φίλε Endorama σε χαιρετώ.
Η Πάρνηθα δεν είναι απλά ένα βουνό. Είναι το βουνό,που σε μικρογραφία
βέβαια,καλύπτει όλο το φάσμα των άλλων βουνών....Στη Πάρνηθα θα βρείς, τόσο το αλπικό τοπίο,όσο και το φυσιογνωμικά τοπίο των άλλων βουνών της πατρίδας μας!!! Και να φανταστείς,πως είναι πολύ κοντά στην πρωτεύουσα με τα 5.000.000 περίπου πληθυσμό.
Η αγάπη μου για την Πάρνηθα ξεκίνησε πριν από τριάντα χρόνια,όπου δεκαπεντάχρονη τότε,για πρώτη φορά την ανέβηκα. Έκτοτε είναι εκατοντάδες οι φορές που την επισκέπτομαι περπατώντας την.
Δεν μπορώ να εκφράσω,έτσι απλά,το γιατί την αγαπώ....Έζησα κοντά της πολλές πραγματικές και εξωπραγματικές εμπειρίες. Σαν ορειβάτης έχω ανέβει και σε άλλα βουνά,μα η Πάρνηθα είναι για μένα. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΟΥΝΟ !!!
Πρέπει όμως να βρεις το χρονο για να κατέβεις από το τροχοφόρο και να την περπατήσεις,μόνο έτσι θα σου δοθεί. Μόνο έτσι θα ανακαλύψεις πολλά από τα Ιερά μυστικά της.
Και πάλι σε χαιρετώ ευχόμενη να έχετε καλές αναβάσεις.
Υ.Γ.
Θέλει μεγάλη προσοχή το βουνό από πολλές απόψεις.
______________________________________________________________________

θα πω ενα περιστατικο με ενα αρσενικο ελαφι και θα προσπαθησω να ειμαι συντομος

ειχα ακολουθησει το μονοπατι στην νεραιδοστρα με μια φιλη μου οπου βγαζει σε μια πηγη οπως καθομασταν στην πηγη ηρθε το ελαφι μεσα απο κατι θαμνους και αρχιζε να φωναζει εκανε ενα μικρο κυκλο και σταθηκε μπροστα μας σε πολυ μικρη αποσταση και συνεχιζε να φωναζει

τοτε καταλαβαμε οτι διψαγε και ηθελε να πιει νερο σηκωθηκαμε και πηγαμε σιγα σιγα προς τα εκει που εμφανιστηκε και πραγματι οσο περπαταγαμε προς τα δεξια εκεινο πηγαινε προς την πηγη και οντος διψαγε πολυ και οσο επινε νερο μας παρατηρουσε (και εγω τραβαγα φωτογραφιες μιας και ηταν πολυ κοντα τοσο οσο να ακουω την ανασα του) τελικα μολις ξεδιψασε πηγε στο σημειο που σταθηκε πριν φυγουμε απο την πηγη και τοτε γυρισε και περπατωντας περασε σχεδον απο διπλα μας πηγε να σπασει η καρδια μου απο την χαρα.

τα ελαφια μου προκαλουν ενα μοναδικο συναισθημα και οποτε βλεπω καποιο δεν ξερω αλλα νοιωθω σαν μικρο παιδι και θελω να διηγηθω το περιστατικο σε ολους

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2003, 10:27:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θυμηθείτε και το ελάφι που ασυνήδειτος οδηγός το χτύπησε ένα βράδυ και το εγκατέλειψε παράλυτο στην Πάρνηθα... Ευτυχώς κάποιος περαστικός το είδε και το πήγε σε μια κλινική στην Εκάλη όπου έγινε η εγχείρηση αφού είχε σπάσει πόδια και πλευρά... Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι η επέμβαση πέτυχε και μάλιστα το κράτησαν εκεί για 2 βδομάδες... Μετά από αυτό το μετέφεραν στο κεντρο περίθαλψης αγρίων ζώων στην Αίγινα...

Επειδή είμαι και γω πολύ ευαίσθητη (με όλα όμως τα ζώα όχι μόνο με τα ελάφια) πήγα στην Αίγινα για να το δώ. Το είχαν κρεμασμένο από το ταβάνι με κάτι τεράστιους ιμάντες να το κρατούν από την κοιλιά για να μην πατάει και επιβαρύνει τα πόδια του μέχρι να δυναμώσουν. Που να βλέπατε το βλέμμα του... γεμάτο μοναξιά... το ελάφι τελικά πέθανε (δεν ξέρω αλλά ποτέ δε μου πάει να πω "ψόφησε") μάλλον από κατάθλιψη αφού έτρωγε ελάχιστα εως καθόλου παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εθελοντών στο κέντρο αυτό. Πράγματι οι άνθρωποι αυτοί κάνουν θαυμάσια δουλειά.

Φίλοι μου συγνώμη αν βγήκα εκτός θέματος...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2003, 18:00:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Φίλοι μου συγνώμη αν βγήκα εκτός θέματος...

Ε όχι και εκτός θέματος... Τα ελάφια είναι μέρος της μαγείας του βουνού αυτού

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYMEΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

endorama
Πλήρες Μέλος


1296 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2003, 18:24:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους endorama  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πρέπει όμως να βρεις το χρονο για να κατέβεις από το τροχοφόρο και να την περπατήσεις,
μα φυσικα και κατεβαινω απο το δικυκλο μου ειναι λιγο ανοητο να πηγαινεις στο δασος και να μην περπατας ο φιλος Oannes ξερει σημερα του τα ελεγα σχετικα με την πεζοπορια.

τα ελαφια ειναι μερος του θεματος γιατι χωρις ελαφια δεν υπαρχει δασος ειναι σαν τυροπιτα χωρις τυρι.

συγνωμη αν σας κανω να σιχαθητε εντελως το ανθρωπινο ειδος αλλα καποτε ετυχε ενα παρομοιο ατυχημα με ελαφι οπου το χτυπησε ενα αυτοκινητο δεν εσπασε τιποτα αλλα τρανταχτηκε αρκετα και εχασε τον μπουσουλα τοτε απο το αυτοκινητο κατεβηκαν δυο τυποι αλλα οχι για να το βοηθησουν πηραν πετρες και το χτυπησαν για να το σκοτωσουν αφου μολις πεταχτηκε μπροστα τους το βραδυνο φαγητο τους τελικα το σκοτωσαν αλλα δεν προλαβαν να το παρουν γιατι στο βουνο περνανε καμια φορα και "ανθρωποι" και τους κυνηγησαν αλλα δυστηχως δεν τους επιασαν.

που θα παει δεν θα πετυχω ποτε καποιον που δεν σεβεται τιποτα? ολα αυτος θα τα πληρωσει θα του κανω το κεφαλι πυξιδα δεν ειμαι κανενας αγριανθρωπος αλλα σε μερικα θεματα ειμαι πολυ ευαισθητος και χτυπαω κοκκινα ακαριαια ειδικα σε γεγονοτα οπου πρωταγωνιστουν ζωα (το εχω κανει και θα το ξανακανω και ας τιμωρηθω ξανα δεν με νοιαζει).

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like youΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2003, 06:45:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλοί μου φίλοι,Avallon ,Oannes,Endorama και λοιποί,σας χαιρετώ.
Δεν μπορώ να μην χαρώ ,άλλη μία φορά για τους καινούργιους φίλους που απέκτησα μέσα από το topic του esoterica . Τις πολλές ευαισθησίες που χαρακτηρίζουν την αγάπη σας για την φύση και ειδικότερα για την Μαγική Πάρνηθά (μας).
Σήμερα ας μιλήσουμε για τα κλιματολογικά της Πάρνηθας.
Στην Πάρνηθα επικρατούν οι εξής τύποι κλίματος. Υπο-μεσογειακό,στις περιοχές των ψυλών κορυφών, μέσο-μεσογειακό στα βόρεια μέχρι τα 1000μ και στα νότια μέχρι τα 700μ. Έντονο,μέσο-μεσογειακό στις Β-ΒΑ&ΝΑ περιοχές. Ασθενές,μέσο-μεσογειακό,στις Ν-ΝΔ περιοχές.
Η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται το χειμώνα μεταξύ -7c και +13c (μέση +3c )και το καλοκαίρι μεταξύ +12c και +29c (μέση +21c).
Το κλίμα του βουνό είναι εξαιρετικά υγιεινό.
Και μιά μικρή διαδρομή....
Από καταφύγιο Μπάφι-δρόμος-πηγή Σκίπιζα ( ΠΙΘΑΝΩΝ ΕΤΟΥΤΗ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ Oannes .Διότι μερικές φορές κάνει παιχνίδια..) όπου έχει και το καλύτερο νερό. Μετά μπορούμε να επιστρέψουμε,από Πλατάνα-Αγ Τριάδα-καταφύγιο Μπάφι.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

endorama
Πλήρες Μέλος


1296 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2003, 13:36:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους endorama  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
εγω παντως πριν λιγες μερες κατα της δυο το πρωι βρισκομουν στην περιοχη κοντα στην νεραιδοστρατα και μπορω να πω οτι αν ηταν μερα θα ορκιζομουν οτι εχουμε καυσωνα με την διαφορα οτι η ατμοσφαιρα δεν ηταν αποπνικτικη.
που της βρηκες αυτες της πληροφοριες zezmperg?

φιλε Oannes χθες οταν κατεβαιναμε τους ειδες τους δυο τυπους που ειχαν παρκαρει εκει στον ΣΕΓΑΣ και ψεκαζανε τα αυτοκινητα τους με azax? ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑ ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΛΑΨ-ΛΥΓΜ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ) εγινα μαρτυρας αφιξης εξωγηινων στην παρνηθα χαλαρες επαφες εγκεφαλικου τυπου αν και δεν θα επρεπε να τους ειρωνευομαι γιατι οι αμοιροι επασχαν απο εγκεφαλικη ανεπαρκεια

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like youΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2003, 17:39:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
zezmperg
quote:
Πρέπει όμως να βρεις το χρονο για να κατέβεις από το τροχοφόρο και να την περπατήσεις,μόνο έτσι θα σου δοθεί. Μόνο έτσι θα ανακαλύψεις πολλά από τα Ιερά μυστικά της.

Αυτονόητο. Αλλιώς δεν υπάρχει μαγεία

quote:
Από καταφύγιο Μπάφι-δρόμος-πηγή Σκίπιζα ( ΠΙΘΑΝΩΝ ΕΤΟΥΤΗ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ Oannes .Διότι μερικές φορές κάνει παιχνίδια..) όπου έχει και το καλύτερο νερό.

Ακριβώς...


endorama

quote:
χθες οταν κατεβαιναμε τους ειδες τους δυο τυπους

Tους είδα. Τί το θες μάνα μου το βουνό αφού σε χαλάει...

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYMEΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2003, 23:05:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι σας χαιρετώ.

Endorama για το κλίμα της Πάρνηθας μάζεψα πληροφορίες από διαφόρους, μα και απ΄το βιβλίο {Τα βουνά της Αττικής} Του Γενικού Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης. Σχεδόν αυτούσια, πείρα το κείμενο από την σελίδα 103. Όσο για τον (καύσωνα)....Κάτι τέτοιο έχω ακούσει από άλλους .Πως,στα βουνά υπάρχει το φαινόμενο, η Γη να βγάζει την θερμότητα της ημέρας ,κάποιες ώρες της νύχτας. Προσωπικά δεν είχα ποτέ τούτη την εμπειρία...
Μια μικρή συμβουλή από εμένα .Ο Ήλιος στο βουνό είναι δυνατότερος ακόμα και απο την παραλία.....
Σας χαιρετώ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2003, 05:47:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Φίλοι σας χαιρετώ.

Endorama για το κλίμα της Πάρνηθας μάζεψα πληροφορίες από διαφόρους, μα και απ΄το βιβλίο {Τα βουνά της Αττικής} Του Γενικού Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης. Σχεδόν αυτούσια, πείρα το κείμενο από την σελίδα 103. Όσο για τον (καύσωνα)....Κάτι τέτοιο έχω ακούσει από άλλους .Πως,στα βουνά υπάρχει το φαινόμενο, η Γη να βγάζει την θερμότητα της ημέρας ,κάποιες ώρες της νύχτας. Προσωπικά δεν είχα ποτέ τούτη την εμπειρία...
Μια μικρή συμβουλή από εμένα .Ο Ήλιος στο βουνό είναι δυνατότερος ακόμα και απο την παραλία.....
Σας χαιρετώ.

Αχ ξάχασα να γράψω το όνομα συγγραφέα του βιβλίου . Λοιπόν το όνομά του είναι: Νίκος Νέζης.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2003, 06:50:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα φίλοι μου.
Καθώς ετοιμάζομαι να πάω με το τρένο για Αυλώνα και από εκεί για μια πεζοπορική εξόρμηση προς την Αγ. Μαρίνα,ίσως και Αγ. Τριάδα,μεγάλο Αρμένι. ΒΑ της Πάρνηθας. Σκέφτηκα μια ιστορία που μου είχε πει,κάποτε ένας βοσκός από τα μέρη εκείνα. <<Είχε ανεβάσει, μου έλεγε, ένα καλοκαίρι τα πρόβατα κοντά στο Βούντημα. Ανάμεσα στα πρόβατα είχε και τρεις-τέσσερις κατσίκες .Κάποιο πρωί άκουσε τα σκυλιά να γρυλίζουν φοβισμένα προς ένα συγκεκριμένο τόπο. Είπε πως θα ήταν κάποιο ζώο και
μάλωσε τα σκυλιά για την φοβία τους. Τα σκυλιά όμως συνέχιζαν να γρυλίζουν και εκείνος αποφάσισε να πάει προς τα εκεί. Ανάμεσα στους θάμνους,είδε να ζευγαρώνει η μία κατσίκα του με ένα παράξενο τράγο. Σειμιωτέων δε ,ο ίδιος δεν είχε τράγο!!! Ο τράγος μου είπε, είχε πλάτη ανθρώπινη μα δεν μπορούσε να δει καθαρά το πρόσωπό του διότι δεν είχε καλή οπτική επαφή. Εκείνο που θυμόταν καλά,ήταν πως τα κέρατα του είχαν έντονο το χρώμα του ασημιού.>>
Το ρώτησα εάν γνώριζε κάτι,για ένα παλιό θεό,πιο παλιό και από το δωδεκάθεο, τον Πάνα. Μου απάντησε αρνητικά....
Και όταν τον ρώτησα τι έγεινε εκείνη η κατσίκα ? Μου έδωσε την εξήγηση ότι, την έσφαξαν το ίδιο το απόγευμα ,γιατι είχε μαγαρισθεί από τα ξωτικά!!!
Φυσικά τα συμπεράσματα δικά σας....Πάντως εκείνη η πλευρά της Πάρνηθας (ΒΑ) που για μας τους κατοίκους της Αθήνας είναι σχεδόν άγνωστη,έχει πολύ μυστήριο.
Καλές αναβάσεις.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/09/2003, 19:44:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί λάτρεις του Ιερού Βουνού γειά σας

Φίλη zezmperg πρώτα απο όλα εύχομαι να ευχαριστήθηκες την πεζοπορική εξόρμηση του Σαββάτου και να αναβαπτίσθηκες σε νέες εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και ψηλαφίσματα αλλά και σε πολλά άλλα που δεν αφορούν τις γνωστές 5 αισθήσεις και που ξυπνάνε στο μέρος αυτό. Σε ευχαριστώ επίσης που μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου μαζί μας.
Εγώ δεν κατάφερα να ανέβω το Σαββατοκύριακο, κάτι που θα κάνω αύριο Δευτέρα που έχω ρεπό.

Εχει κανείς ακουστά κάτι για τα περίφημα 3 σκοτεινά σημεία της Πάρνηθας; Ίσως ένα από αυτά να είναι κοντά στο Βούντημα

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYMEΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/09/2003, 08:52:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι, σας χαιρετώ.
Κάτι ακόμα για την Πάρνηθα.
Λανθασμένα πιστεύετε ότι το βουνό ήταν σχεδόν απάτητο τους αρχαίους χρόνους. Από ιστορικές μαρτυρίες,γνωρίζουμε για δύο,τουλάχιστον Ιερά-Βωμούς. 1ος, του όμβριου Διά στην σημερινή κορυφή Καραμπόλα όπου τον ανακάλυψε σε ένα μικρό σπήλαιο, ο αρχαιολόγος Ευθ. Μαστροκώστας. 2ος, Ο βωμός του Σήμελου η Στήμελου Δία στην περιοχή μάλλων του ’ρμα,δίχως εώς σήμερα να έχει εντοπιστεί ακριβής θέση του.
Ακόμα υπάρχουν πέντε περίπου αρχαίοι αγροτικοί και κτηνοτροφικοί οικισμοί.
1. Δ-ΝΔ της Αγ. Τριάδας (κυκλάμινα) σε ύψ, 1040μ.
2. Δ-ΒΔ της Αγ. Παρασκευής (ρουμάνι)σε ύψ. 620μ. που διατηρήθηκε εώς και το δέκατο ένατο περίπου αιώνα.
3. Στα ανατολίκα του αρχαίου πύργου Κορορέμι σε ύψ. 318μ.
4. Α-ΒΑ της Αγ. Παρασκευής (Μπόρτσι) σε υψ. 704μ.
5. Στη θέση Κούμπουλα σε υψ. 978μ.
Υπάρχουν δε και άλλοι πιο μικροί οικισμοί.
Η Πάρνηθα είναι το μοναδικό βουνό της Ελλάδας που έχει τόσες οχυρωματικές θέσεις, (φρούρια και πύργοι). Είναι γύρω στα 12 οχυρά και όπου ακόμα σώζονται τυχία και πύργοι.
Ο όγκος της Πάρνηθας αποτελούσε το φυσικό προπύργιο των πόλεων του λεκανοπεδίου της Αττικής προς βορά, γιαυτό και γύρω από τις φυσικές διαβάσεις του βουνού υπήρξαν αρκετά οχυρωματικά έργα.
1. Το φρούριο της Φυλής.
2. Το φρούριο της Δεκέλειας.
3. Το πολύ μεγάλο φρούριο πάνω από το χωριό Πράσινο.
4. Ο πύργος στο Λημικό.
5. Το Κάστρο του Κορυνού.
6. Το φρούριο στο βράχο της Θοδώρας (Φαλέμι).
7. Ο κυκλικός πύργος στο λόφο Βελατούρι.
8. Ο πύργος στην κορυφή Πυργάρι.
9. Το οχυρό στη Κορακοφωλιά (Λιψύδριο).
10.Το φρούριο απέναντι απ΄το Κορορέμι.
11 Ο πύργος στο Κορορέμι.
12 Η ακρόπολη της Δεκέλειας (Παλαιόκαστρο) ,που βρίσκονται οι τάφοι των βασιλέων της περιόδου του 19ου-20ου αιώνα.
Για όλα ετούτα τα αρχαία μνημεία υπάρχουν μονοπάτια και διαδρομές φανταστικές που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους φυσιολάτρες.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

arxiloxos
Νέο Μέλος


15 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/09/2003, 17:04:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους arxiloxos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
agapitoi syn-ellines. me aformi to sygkekrimeno forum katalava oti gnwrizw elaxista pragmata gia to iero vouno tis parnithas (dystixws). den kserw kata poso yparxoun magikes dynameis se ayto to vouno alla ena mporw na pw me sigouria...zoume oloi sti skia tou kai kathe mera pou ksypnw kai to vlepw na steketai agerwxo apo panw mas einai san na mas thymizei poso mikroi eimaste kai oti telika eimaste apla perastikoi..oloi mas...se mia prosfati volta pou ekana parea me ti fwtografiki mou mixani, anakalypsa kai eniwsa polla pragmata. prwta apo ola piga gia ligo mias kai dystixws den diathetw poly eleythero xrono alla telika ekatsa oli ti mera... apo tin arxi tis voltas mou eniwsa apokommenos apo olous kai ola.ypirxe mono to vouno kai egw.stenaxwrithika otan eida olo afto to skoupidario pou kapoioi asyiditoi petane kathe kyriaki allogista apo dw kai apo kei. stenaxwrithika kai eniwsa ksafnika to vouno na klaiei...poso tous misw tous anthrwpous kamia fora gia afta pou kanoun sti fysi kai sta zwa..arxisa na proxwraw kai na xanomai mesa sto dasos.den iksera pou pigaina alla de me enoiaze kiolas.xathika mesa tou.eniwsa iremos kai pio konta se kati pou apo kairo exw apomakrynthei,ti fysi. katalavenete oloi sas pws mporei na eniwsa mias kai eseis eiste sto idio mikos kymatos...alla me pianei to parapono...ktasterfoume ta panta gyrw mas re paidia...kai vazw kai ton eafto mou mesa...alla diaferoume giati exoume kanei ena vima pio mprosta.eimaste kapws pio syniditopoiimenoi apo allous kai prosexoume oso mporoume...kai panw apo ola sevomaste. ti fysi, tous progonous mas, ta panta....kai afto pisteyw einai to pio magikoo pragma pou mou synevei ekei sto dasos...anoiksa ta matia mou...geia sas syn-ellines

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2003, 08:26:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι,σας χαιρετώ.
Καλέ μου ARXILOXOS, καλώς ήρθες στο topic της Μαγικής Πάρνηθας. Ναι, η φύση είναι: Η ζωή έτσι απλά....Ζώντας μέσα στη φύση,ανακαλύπτεις πολλά ξεχασμένα ,ίσως και μη προσδιορισμένα συναισθήματα για την αληθινή ύπαρξή μας. Που εμείς,οι άνθρωποι της πόλης,έχουμε προ καιρού ανταλάξει με το άγχος για το κυνήγι της επιβίωσης.
Θυσιάσαμε καλέ μου,την αλήθεια με το ψεύδος. Χάσαμε την συνείδηση για το πραγματικά όμορφο και αληθινό νόημα της ζωής. Το βουνό είναι μια μεγάλη σειρά από κρίκους στην βιολογική αλυσίδα της ζωής μας...Και που εμείς δεν έχουμε την απαιτούμενη παιδία για να αντιληφθούμε και συνάμα να προστατέψουμε. Κάτι που εύχομαι,να την γνωρίσουμε, πριν να είναι πολύ αργά...
Το περασμένο Σαββάτο ανέβηκα στη Πάρνηθα από την βόρεια πλευρά της. Αυλώνας-Μεγάλη βρύση-Αγ Τριάδα-Λογοστάρι πηγή-Μ.Νέου Στουδίου-Σταμάθι πηγή-Προ.Ηλίας-Αγ.Μαρίνα και μετά επιστροφή Αυλώνας από την πίσω πλευρά που είναι το σρατόπεδο και το αντλιοστάσιο της Ε.Υ.Δ.Α.Π. Κάποτε,δηλαδή μόλις, 10-15 χρόνια πριν, ήταν μια καταπληκτική διαδρομή μέσα στα πεύκα,γεμάτη από πολλά αγριολούλουδα ,θάμνους, νερά,ορειβατικά μονοπάτια και διάφορα άγρια ζωά. Σήμερα έχουν εξαφανιστεί σχεδόν όλα από πυρκαγιές...Το μονοπάτι έγινε χωματόδρομος,τα άγρια ζώα χάθηκαν και οι διάφοροι καταπατητές, ξεχερσώνουν τα λίγα πουρνάρια και τα λιγοστά νέα φυτόρια των πεύκων για να τα κάνουν χωράφια,με το ελεεινό πρόσχημα. <<Πως κάποιος παπούς τους,είχε εκεί τη στάνη του!!!>>
Για άλλη μία φορά διαπίστωσα,ένα μεγάλο οικολογικό έγκλημα που συντελείτε,στο βουνό της Πάρνηθας.
Λίγο μόνο με ξεκούρασε,η μικρή διαδρομή,Προ.Ηλίας-Αγ.Μαρίνα και τούτη γιατί είναι μέσα από φαράγγι και πολλούς βράχους που δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν σαν καλιεργίσημη Γη.
Βέβαια κράτα ακόμα την ομορφία του ο τόπος,μα έχει χαθεί εκείνο το κάλλος της θείας φύσης από εκεί,που μόνο η Πάρνηθα διαθέτει.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2003, 08:52:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

quote:

Αγαπητοί λάτρεις του Ιερού Βουνού γειά σας

Φίλη zezmperg πρώτα απο όλα εύχομαι να ευχαριστήθηκες την πεζοπορική εξόρμηση του Σαββάτου και να αναβαπτίσθηκες σε νέες εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και ψηλαφίσματα αλλά και σε πολλά άλλα που δεν αφορούν τις γνωστές 5 αισθήσεις και που ξυπνάνε στο μέρος αυτό.quote:
Καλέ μου Oannes σε χαιρετώ.
Ναι,για άλλη μία φορά το Μαγικό βουνό (μας) ,μου δώρισε τη χαρά να ζω στην αλήθεια...Όμως,για άλλη μία φορά με πλήγωσαν οι ανθρώπινες ενέργειες.
Όντως κάθε φορά όλα είναι διαφορετικά και ειδικότερα στο Εκκλησάκι της Αγ. Μαρίνας που θα πρέπει κάποια φορά να πας. Τώρα με τον χωματόδρομο είναι πολύ εύκολα,αφου έχεις την μηχανή. Μόνο καμιά ώρα το μονοπάτι από Προ.Ηλία θέλει,βάδισμα και προσοχή. Καλό θα είναι να προμηθευτείς κάποιο χάρτη της Πάρνηθας και πυξίδα για να μην χάνεις χρόνο . Στό βιβλίο του Νίκου Νέζη < Τα βουνά της Αττικής > θα βρεις ένα καλό χάρτη για το Ιερό βουνό της Πάρνηθας και πάρα πολλά αξιόλογα στοιχεία.
Σε χαιρετώ.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dolixopodos
Μέλος 1ης Βαθμίδας


89 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2003, 11:01:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dolixopodos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλημέρα σε όλους τους συμμετέχοντες του φόρουμ. Mε αφορμή το τελευταίο σου μύνημα zezmperg, θα ήθελα και εγώ να προσθέσω επίσης, τη καταστροφή που έχει συντελεστεί και συνεχίζεται ακόμη στο Mπελέτσι και τη γύρω περιοχή, την επονομαζόμενη Iπποκράτειο πολιτεία.Mια περιοχή της Πάρνηθας με εκτεταμένα πευκοδάση όπου τη τελευταία δεκαετία οι βίλες ξεφυτρώνουν ανάμεσά τους σα μανιτάρια.Eίχα καιρό να πάω στη περιοχή αυτή και μου δόθηκε η ευκαιρεία τη κυριακή που πέρασε, το θέαμα ήταν θλιβερό ,η περιοχή μεταβάλετε σιγά σιγά σε πολιτεία.
Έχουν στίσει οι χασάπηδες (οικοπεδοφάγοι) τους πάγκους τους στην αγία τριάδα και πουλάνε αφιδώς δασικές εκτάσεις μέσα στη πάρνηθα,όλα με το μαχαίρι.
Άλλα δεν είναι μόνο το πευκοδάσος που ομόρφαινε αυτό το μέρος αλλά και η λίμνη που το στολίζει και εδώ είναι που βγαίνω από τα ρούχα μου, γιατί έχει μπεί μπροστά και δεύτερη οικοδομή πάνω ακριβώς από τη λίμνη!πέρα φυσικά από το παλαιότερο άσχετο με το μέρος γήπεδο του μπάσκετ.Eίναι να κλαίει κανείς με το θέαμα, φαντάζομαι αυτά τα παράσιτα που κατοικούν εκεί πόσο θα υπερηφανεύονται για τα ωραία σπίτια τους στο βουνό με την ιδιόκτητη τους λίμνη..
Aλλά δε φταίνε αυτοί, ήθελα να ήξερα οι μεσίτες που τα βρήκανε αυτά τα οικόπεδα; και με πιο δικαίωμα δίνοντε αδειες από το κράτος για ανοικοδόμηση μέσα στο δάσος; οι νόμοι επιτρεπουν κάτι τέτοιο;
Για την δροσοπηγή υσχίουν τα ίδια.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2003, 23:12:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

και μια φωτογραφία από το in.gr

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYMEΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/10/2003, 09:30:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι σας χαιρετώ.
Σήμερα είπα να σας διηγηθώ μιά προσωπική εμπειρία,που πιθανών να έχει σχέση,με ένα από τρία σκοτεινά σημεία της Πάρνηθας.
Τήν άνοιξη (Μάϊος) του 1976,είχαμε ανέβει για Σαββατοκύριακο ,μιά περέα από 4 άτομα. Η διαδρομή μας ήταν,από τελεφερίκ (Μον Παρνες) για Μεσιανό νερό, στου Μόλα για διανυκτέρευση και την άλλη ημέρα να καταβαίναμε από Παλιομήλεσι για Μαλακάσα. Φτάνοντας όμως στου Μόλα και επειδή ήταν ακόμα ημέρα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε εως την Καψάλα για να διανυκτεύσουμε. Ανάμεσα στη Καψάλα και στα Μνήματα βρήκαμε ένα απάγκιο και είπαμε να μείνουμε,αφού ήδη είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει. Όλα πήγαν καλά εώς της δέκα . Ξαφνικά,χάλασε ο φακός και λίγο πιο μακρυά μας,άρχισαν και ακούγονταν έντονες, ανθρώπινες ομιλίες σαν κάποιοι να τσακώνονται σε μια παράξενη γλώσσα...’λογα έτρεχαν και ακούγοταν το χλιμιντρισμά τους φοβισμένο, ενώ γυναικείες φωνές έδιναν μια ανατριχιαστική παρουσία στην όλη ακουστική μας περιπέτεια. Χωρίς να το καταλάβουμε,είχαμε κολλήσει ο ένας επάνω στον άλλον και λέγαμε όσες προσευχές γνώριζε ο καθένας μας...Ο Μάκης βρήκε δύο ξερόκλαδα και έκανε πρόχειρα ένα Σταυρό που τον ύψωνε προς όλα τα σημεία,λέγοντας δυνατά το Πάτερ ημών και τραβώντας μας προς τα ριζά ενός βράχου. Μείναμε εκεί όλη τη νύχτα,ακουμπισμένοι με τις πλάτες στο βράχο και με όλες τις αισθήσεις σε κατάσταση επιφυλακής. Λίγο πριν ξημερώσει,τα πάντα ησύχασαν και γύρω στα πέντε μέτρα,όπου είχαμε τα πράγματά μας,είδαμε το φακό να ανάβει και πάλι!!!!! Σιγά-σιγά, επανήλθαμε στο κόσμο του βουνού. Διότι όλοι, είχαμε την αίσθηση πως είχαμε περάσει τη νύχτα σε μια εξωπραγματική διάσταση. Μαζέψαμε τα πράγματα άρον-άρον και κατηφορίσαμε για τη πηγή Παλιομήλεσι. Εκεί συναντήσαμε ένα βοσκό που με την καλημέρα που του είπαμε και ποιός ξέρει τη εικόνα θα είχαμε. Μας είπε: << Περάσατε τη νύχτα στο Βουρκόλι?>> Εμείς δεν ξέραμε αυτή τη τοποθεσία και τον ρωτήσαμε που είναι? Είπε:<<Α, το Βουρκόλι είναι, πιό κάτω από την Καψάλα,τώρα το λένε Μνήματα.>> Όλοι ταυτόχρονα του είπαμε ναι. Και άρχισε να μας λέει πως δεν έπρεπε να μείνουμε εκεί γιατί τα βράδυα γίνοντε παράξενα πράγματα και τρομακτικά...Φυσικά,ήρθε αργά η συμβουλή του,αφού ήδη το είχαμε διαπιστώσει τόσο έντονα στη ψυχή μας και οι τέσσερις... Του είπαμε την ολονύχτια περιπέτεια μας και εκείνος σταυροκοπήθηκε λέγοντάς μας : <<Ποτέ στο Βουρκόλι δεν μένουν οι βοσκοί από πολλά τώρα χρόνια. Παλιά ήταν ληστές και με τον πόλεμο σκοτώθηκαν εκεί πολλοί άνθρωποι. Και ο Νταβέλης ακόμα,πήγαινε στο απέναντι ύψωμα και πέρναγε τη νύχτα του...Ευτυχώς που δεν πάθατε κάνα κακό!>>
Βουρκόλι ή βορκόλι ,μετά μνήματα. Είναι αρκετά παράξενες ονομασίες για την περιοχή εκείνη της Μαγικής Πάρνηθας που ούτε μνήματα ποτέ βρέθηκαν αλλά και μαρτυρίες από βρικολάκους δεν έχουν αναφέρθει όσο μπορώ να γνωρίζω. Ίσως,να είναι όλα εκείνα τα παράξενα φαινόμενα, που έδωσαν τις αυτές ονομασίες, και που κατόπιν αρκετοί ορειβάτες μου είπαν παρόμοιες εμπειρίες από εκεινο το μέρος.
Σας χαιρετώ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Περιηγητής
Νέο Μέλος


22 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/10/2003, 14:59:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Περιηγητής  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

ΕΝΩ ΛΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

quote:
’γαπημένοι φίλοι και λάτρεις της Μαγικής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Έρχομαι και εγώ να υψώσω τις κραυγές μου,μαζί σας, για όλους εκείνους που πιστεύουν πως η φύση είναι κτήμα τους και συνεπώς, μπορούνε να την διαχειρίζονται όπως τους καπνίσει.Όπως ,δηληδή, λειτουργούν και στα σπίτια τους.
Αλήθεια, μου αρέσει πολύ, το Πανίερο Βουνό (μας), που δεν προκαλεί τόσο θόρυβο στο furum. Χαίρομαι που κρατά γερά, καλά φυλαγμένα τα μυστικά του, μακρία από όλους τους αμύητους...
Όχι να μην γίνει το topic της Ιερής Πάρνηθας η διαφήμιση για να ανέβουνε επάνω της όλοι εκείνοι οι παρατρεχάμενοι με τις φωτογραφικές μηχανές,κ.τ.λ.χαζοκούτια για να αποθατίζουν το κάθε φαινομενό της...

quote:
Βουρκόλι ή βορκόλι ,μετά μνήματα. Είναι αρκετά παράξενες ονομασίες για την περιοχή εκείνη της Μαγικής Πάρνηθας που ούτε μνήματα ποτέ βρέθηκαν αλλά και μαρτυρίες από βρικολάκους δεν έχουν αναφέρθει όσο μπορώ να γνωρίζω. Ίσως,να είναι όλα εκείνα τα παράξενα φαινόμενα, που έδωσαν τις αυτές ονομασίες, και που κατόπιν αρκετοί ορειβάτες μου είπαν παρόμοιες εμπειρίες από εκεινο το μέρος.
Σας χαιρετώ.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΕΛΗ;
ΕΛΕΟΣ ΑΣΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΠΟΛΥ (ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΖΗΣΕΣ ΜΙΛΩ).


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/10/2003, 15:50:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου Περιηγητή σε χαιρετώ.
Συμφωνώ μαζί σου ως προς το θέμα ,ότι: Η Ιερή Πάρνηθα θα πρέπει να διαφυλακτεί από όλους μας,να μην καταντήσει σαν την Πεντέλη...Εαν πρόσεξες,όλες τις απαντήσεις μου? Θα είδες με πόση προσοχή και φειδωλότητα, αναπτύσσω τις όποιες εμπειρίες που είχα με το Θείο βούνο. Όταν είναι να πω για κάποιο ,εύκολα προσβάσημο, τόπο από αμύητους. Τότε δεν αναφέρω το παραμικρό...΄Ολη η μαγική Πάρνηθα,όπως λέω και κάπου αλλού, είναι ενεργοποιημένη...Τώρα για το φαινόμενο στη περιοχή Μνήματα, δεν πιστεύω πως κάποιος μπορεί τόσο εύκολα να βρει το ακριβές σημείο.’λλωστε το φαινόμενο λειτουργεί νύχτα,όπως έχει μέχρι σήμερα αποδειχτεί. Ξέρεις, η Πάρνηθα, έχει αναπτύξει τρομερους μηχανισμούς διαφύλαξης των Ιερών Μυστικών της από όλους μας και μας δίδει,όταν και όποτε εκείνη το αποφασίσει...
Σε ευχαριστώ για τις φιλικές συμβουλές σου ,αλλά και για την αγάπη που δείχνεις για Την Ιερή Πάρνηθα.
Σε χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/10/2003, 19:04:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε Περιηγητή

Πρώτα απο όλα καλώς όρισες στο topic αυτό.

Αν έχεις λόγους να νομίζεις οτι το Ιερό Βουνό της Πάρνηθας βλάπτεται από αυτό το topic, θα έπρεπε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να απευθυνθείς σ’ εμένα που καλώς ή κακώς το άνοιξα. Στην πρώτη σου κιόλας παρουσία εδώ μέσα επετέθης με, επέτρεψέ μου να στο πω, άκομψο τρόπο σε ένα άτομο (zezmperg) που έχει περπατήσει και περπατάει στο βουνό πολλά πολλά χρόνια.

Εν πάση περιπτώση κι εδώ θα συμφωνήσω με την zezmperg, η Πάρνηθα έχει αναπτύξει μηχανισμούς προστασίας, και δεν δίδει τα μυστικά της στους πολλούς που το πολύ πολύ να φτάσουν μέχρι το Mont-Parnaise. Να είσαι σίγουρος οτι το μέρος έχει τους τρόπους του να διώχνει όσους δεν τηρούν κάποιους βασικούς κανόνες, που πολύ εύστοχα είχε διατυπώσει ο ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ σε άλλο topic:

1. Όταν η Γη αναπαύετε, δεν πρέπει να την ενοχλείς.

2. Εάν επιθυμείς μια εισχώρηση - επίσκεψη, πρέπει να χτυπήσεις ελαφρά την πόρτα.

3. Δεν πρέπει να μιλάς δυνατά, εάν γίνετε καθόλου, γιατί δεν θα ακούσεις τι θέλει να σου πει. Εάν! θέλει να σου πει.

4. Η περιέργεια σκοτώνει. Το ενδιαφέρον και ο σεβασμός, ανταμείβεται.

5. Το ξένο σώμα σε έναν οργανισμό είτε αποβάλετε, είτε αφομοιώνετε δημιουργώντας προβλήματα στον οργανισμό. Φροντίστε να μην γίνετε ξένο σώμα.

6. Εάν αγαπάτε την Γη μα δεν μπορείτε να εφαρμόσετε τα παραπάνω, τότε καλύτερα να ξεχάσετε οποιαδήποτε επιχείρηση εισχώρησης η παρατήρησης, Θα την πληγώσετε και δεν θα πάρετε τίποτα περισσότερο από ερωτηματικά.

7. Μην προσδοκάς να δεις και να ακούσεις τίποτε.

8. Απολαύστε ότι η Γη! σας προσφέρει. Εξωτερικό και Εσωτερικό. Να μάθετε να λέτε ευχαριστώ σε αυτήν και στους κατοίκους της.

9. Μην επιχειρήσετε ποτέ σας βιασμό της. Θα σας εκδικηθεί.

10. Γνωρίζετε τι σημαίνει Μύηση;


(Για να μην παρεξηγηθώ, τα παραπάνω ισχύουν εννοείται και για μένα.)


Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYMEΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/10/2003, 20:49:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου Oannes σε χαιρετώ.
Σε ευχαριστώ για την προστασία που μου παρείχες στην απάντηση του φίλου Περιηγητή. Νομίζω, πως στο μέλλον θα γίνει πιο έντονο ετούτο το θέμα...Διότι, θα ειπωθούν αρκετά.
Λέω όμως, πως ο καλός μας Περιηγητής ,(πέρα από την αμυδρή ειρωνεία που πρέπει να συχωρείτε,λόγω της ανωνυμίας που παρέχει το internet), είδε την φαινομενική αντίφαση των γραφτών μου, επιφανειακά. Ίσως να μην είχε το χρόνο να μελετήσει τα όσα έχω γράψει στο topic της Ιερής Πάρνηθας.
Και εδώ θα σας πω: Ενώ γνώριζα το forum του esoterica και το παρακολουθούσα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα,ποτέ δεν είχα λάβει μέρος στις συζητήσεις διότι δεν είχα να πω κάτι...(Αυτό για όσους με περνούν φαντασιόπληκτη και ότι άλλο μου προσάψουν στο μέλλον.)Ας είναι...
Ξέρεις Oannes,υπάρχουν άνθρωποι που ορειβατούν στη Πάρνηθα επί 50,60, και 70 ακόμα χρόνια, την γνωρίζουν δε,καλύτερα από το σπίτι τους!!! Τα λοιπόν,κάποια χρόνια που εγώ ανεβαίνω στην Πάρνηθα,θεωρώ πως δεν ενδιαφέρουν κανέναν και πολύ περισσότερο μάλιστα,τον φίλο Περιηγητή που έδειξε να έχει πολλές ευαισθησίες για την Πάρνηθά (μας).
Επί της ευκαιρίας,θα σας πω για τις Γκρούπες,ή,Καραβώλακους,όπως το άκουσα από παλιούς ορειβάτες.
Για πολλούς αιώνες,στους μ.χ. χρόνους,η αρχαία Πάρνηθα, ονομαζόταν (Όζας). Όζας όμως έλεγαν την υψηλότερη κορφή πού σήμερα εμείς τη λέμε Καραβόλα,πιθανών από την παραφορά των καραβώλακων...
Όταν ήρθε ο Όθωνας με όλους τους Γερμανούς, κοντά στα άλλα,έφεραν και τη μόδα,να διατηρούν το χιόνι μέχρι αργά το καλοκαίρι για πολλές χρήσεις, μιάς και ο πάγος ακόμα δεν είχε έρθει στην Ελλάδα.
Έτσι έβαλαν στην Καραβόλα και έσκαψαν βαθύ ανήλιαγους λάκους όπου διατηρούσαν το χιόνι σκεπασμένο με χώμα και κλαδιά από έλατα,κάνοντάς το σαν πάγο περίπου .
Οι βοσκοί που είδαν τις γκρούπες για πρώτη φορά,είπαν περιπαικτικά, ότι οι Γερμανοί θα ανεβάσουν καράβια στον Όζα, και έτσι τους λάκους τους έλεγαν περισσότερο και καραβώλακους σαν παιχνιδι.
Με τούτα σε χαιρετώ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/10/2003, 15:03:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λάτρεις της Ιερής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Θέλω τόσα πολλά να σας δώσω για το Πανίερο βουνό (μας),που φοβάμαι μην και σας κουράσω .
Μα σήμερα,πρέπει να πούμε κάτι για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το ιδιοκτησιακό <<κουμφούζιο>> όπου είναι ένα από το σοβαρότερα προβλήματα που μαστίζουν την Πάρνηθα ,πέρα των πάρα πολλών οικολογικών προβλημάτων...
Η σημερινή ιδιοκτησιακή άποψη που βρίσκεται μέσα στα όρια του Δασαρχείου Πάρνηθας, και που είναι,περίπου,χωρισμένη σε 16 περιοχές με διαφορετικό η κάθε μία,ιδιοκτησιακό καθεστώς.Είναι ετούτη μια από τις αιτίες υποβάθμισης του ορεινού αυτού οικοσυστήματος!!!
Αν άλλοι λαοί,είχαν ετούτο το βουνό στη πατρίδα τους ,για ένα πράγμα είμαι σίγουρη ότι θα έκαναν. Θα εξαφάνιζαν της διάφορες ιδιοκτησίες,
Εκκλησίας και λαϊκών, για να περιέλθει ο μοναδικός πλέων πνεύμονας οξυγόνου ,στην κατοχή της πολιτείας....
Η μόνη περιοχή που ανήκει στο Δημόσιο είναι ο Πυρίνας Εθνικού Δρυμού έκτασης 38.000 στρ. Αυτό ουσιαστικά όμως έχει υποστεί πλήθος <<τρελών>> επεμβάσεων (δρόμοι,γήπεδα,κτήρια,τόποι αναψυχής,δρόμοι, βάσεις, κεραίες,κ.τ.λ.).Με αποτέλεσμα τα σπάνια θηλαστικά, πουλιά και εν γένει,η γηγενής πανίδα, να προτιμούν για την εγκατάστασή τους,τους άλλους ιδιοκτησιακούς χώρους όπου μοιραία και σταθερά εξαφανίζονται.
Ας μην πούμε για την επιδημία των ελάτων που πρωτοεμφανίστηκε το 1962 ,δηλαδή,ένα χρόνο μετά από το ξεκίνημα της νομοθεσίας σαν Εθνικός Δρυμός???????????????
Μέχρι το 1920 στη Πάρνηθα ζούσαν και αγριγούρουνα....Εώς το 1950 υπήρχαν λύκοι.....Έως το 1980 είχε και τσακάλια.....Είχε κάποτε Ζρκάδια...Είχε και Λύγκας...Από εδώ και πέρα δεν πρέπει να χάσουμε ΤΙΠΟΤΑ. Έτσι η διατήρηση ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ στη σημερινή της κατάστη,έστω και κουτσουρεμένης, είναι ζωτικής σημασίας. Πρώτα για εμάς,τους κατοίκους της Αττικής Γης,και μετά για την διατήρηση της πανίδας και σπανίων ειδών της χλωρίδας που σιγά-σιγά χάνετε....
Με τούτα σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 30 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1870117
Maintained by Digital Alchemy