ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Deja Vu..... τι γνώμη έχετε?
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Disdaimona
Νέο Μέλος

Greece
16 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2005, 13:32:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Disdaimona  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η έκφραση είναι γαλλική και σημαίνει « το έχω ξαναδεί ». Όπως λοιπόν το ορίζει και η έκφραση, σημαίνει εκείνη την αίσθηση κατά την οποία για μερικά δευτερόλεπτα ή κλάσματα δευτερολέπτων , έχουμε την εντύπωση πως κάποια κατάσταση, κάποια στιγμή την έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν.
Οι θεωρίες σχετικά είναι …..
1. Ότι πρόκειται για προσωρινή βλάβη του εγκεφάλου, μπερδεύεται δηλαδή το παρελθόν με το παρόν και ενώ «αποθηκεύουμε» στη μνήμη μας ένα καινούργιο γεγονός μπλοκάρει και το «αναγνωρίζει» σαν παλιό.
2. Πιο ορθολογιστικά ότι είναι μια στιγμιαία ανάκληση μιας ξεχασμένης μνήμης παρόμοια με αυτή που ζούμε εκείνη τη στιγμή. Βλέπουμε κάτι που μοιάζει πάρα πολύ με κάτι που έχουμε ξαναζήσει και αστραπιαία ο νους ανακαλεί εκείνη τη μνήμη με αποτέλεσμα να έχουμε την αίσθηση του «ξανά».
3. Οι μυστικιστές υποστηρίζουν ότι το déjà vu είναι ξεχασμένη μνήμη παλαιότερης ενσάρκωσης η οποία ανακαλείται με κάποιο ερέθισμα. Αυτό προυποθέτει την αποδοχή της μετενσάρκωσης βασικά.

Προσωπικά δεν με καλύπτει τίποτε από τα τρία και μου έχει συμβεί πάρα πολλές φορές να έχω τη συγκεκριμένη αίσθηση…….εσείς τι πιστεύετε??

Bizarre
Μέλος 2ης Βαθμίδας


235 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2005, 13:48:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Bizarre  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πιο πολύ μου στέκει η πρώτη περίπτωση. Και θα με κάλυπτε εντελώς, αν δεν ένιωθα πως η μνήμη δεν είναι πρόσφατη, αλλά πολύ παλιά, ή παλιά, ή 2 εβδομάδες πριν. Θέλω να πω ότι θυμάμαι στο περίπου, πότε το ξαναείδα αυτό που συμβαίνει.
Τη δεύτερη την απορρίπτω, γιατί όσες φορές μου έχει συμβεί, ήταν ακριβώς αυτό που θυμόμουν και όχι στο περίπου.
Την Τρίτη την απορρίπτω, γιατί θεωρώ ότι μετενσάρκωση δεν σημαίνει να ζεις ακριβώς την ίδια ζωή, αλλά νέα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Cosmos2001
Μέλος 2ης Βαθμίδας


188 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2005, 14:03:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Cosmos2001  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Disdaimona,

Γράφεις ότι δε σε καλύπτει κάτι από τα τρία. Δεκτό. Ποιός είναι ο λόγος που δε σε καλύπτουν οι εξηγήσεις που ανέφερες; Ακόμα ποιό σημαντικό, ποιά θα είναι τα κριτήρια που θα σε έκαναν να αποδεχτείς μία εξήγηση;

Προσωπικά δε γνωρίζω την απάντηση, και δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια επιβεβαιωμένη επιστημονική εξήγηση του φαινομένου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το φαινόμενο έχει κάποια "υπερφυσική" βάση.

Οι δύο πρώτες θεωρίες είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, έχουν θεωρητικό υπόβαθρο και είναι δυνάμει ελέγξιμες πειραματικά. Για μένα αποτελούν καλές πιθανές εξηγήσεις του φαινομένου.

Η τρίτη εξήγηση δεν είναι καν θεωρία (από επιστημολογική άποψη) γιατί δεν είναι πειραματικά ελέγξιμη.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Johnywh
Νέο Μέλος


4 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2005, 14:29:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Johnywh  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια 4η εξήγηση είναι ότι κάνουμε πολύ ανιαρή ζωή και μας τυχαίνουν τα ίδια και τα ίδια συνέχειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Disdaimona
Νέο Μέλος

Greece
16 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2005, 14:39:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Disdaimona  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπόν αν και η πρώτη είναι αυτή που θα δεχόμουν πιο εύκολα με κάποια στοιχεία φυσικά, δεν με καλύπτει γιατί μου έχει συμβεί πάρα πολλές φορές και θα πρέπει να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι έχω κάποια σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο και μπλοκάρει τόσο συχνά :)
Η δεύτερη δεν ευσταθεί πάλι γιατί σε πολλές περιπτώσεις μου συμβαίνει με πρόσωπα εντελώς άγνωστα και σε τοποθεσίες που δεν έχω ξαναβρεθεί πριν και δεν μοιάζουν με τίποτε γνωστό.
Στην τρίτη πάλι δεν μπορώ να δεχτώ την προύπαρξη ίδιας ζωής....ίσως διαφορετικές ζωές ναι ....αλλά όχι ταυτόσημη εμπειρία ....
Πάντως είναι ενδιαφέρον όταν συμβαίνει και φαντάζομαι ότι θα με κάλυπτε μια απάντηση αν μπορούσε να αποδειχθεί και αν βάση αυτής της εξήγησης θα μπορούσα να αιτιολογήσω κάθε ξεχωριστή περίπτωση.
Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι είναι συχνότερη η εμφάνιση του σε πολύ μικρές - παιδικές - ή σε μεγάλες ηλικίες ......Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Disdaimona
Νέο Μέλος

Greece
16 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2005, 14:41:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Disdaimona  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Johnywh .....η μέρα της μαρμότας ξανά και ξανά?????
lolΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Bizarre
Μέλος 2ης Βαθμίδας


235 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2005, 14:43:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Bizarre  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πριν, την διάβασα λίγο βιαστικά την πρώτη περίπτωση.
Εγώ την ξέρω διαφορετικά. Ξέρω ότι το κέντρο του εγκεφάλου που αντιλαμβάνεται λειτουργεί με χρονική διαφορά από το κέντρο που βλέπει. Οπότε όταν κάτι το βλέπουμε, το έχουμε ήδη επεξεργαστεί και νομίζουμε ότι το είχαμε δει παλαιότερα.
Δεν ξέρω γιατί δεν συμβαίνει πάντα. Πάντως, δεν έχω ακούσει ότι πρόκειται για βλάβη.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Disdaimona
Νέο Μέλος

Greece
16 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2005, 15:03:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Disdaimona  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Άρα και έτσι να είναι πάλι για μπλοκάρισμα ή έστω προσωρινή καθυστέρηση μιλάμε γιατί δεν συμβαίνει πάντα........
Έχω ακούσει και μια άλλη θεωρεία περί προφητικών ονείρων ...δηλαδή έχουμε ονειρευτεί κάποια πράγματα που πρόκειται να συμβούν και όταν γίνουν τα αναγνωρίζουμε σαν μνήμη....εντελώς φλου και αυτό.
Και το θέμα του χωροχρόνου πάλι έχω ακούσει ότι κινούμαστε σε ταυτόχρονες ζώνες χώρου και χρόνου και παράλληλα σύμπαντα και πραγματικότητες και για κλάσματα δευτερολέπτου ενωνόμαστε χωροχρονικά με το μέλλον....ακόμα πιο μπερδεμένο
¨))))Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Bizarre
Μέλος 2ης Βαθμίδας


235 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2005, 15:13:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Bizarre  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το θέμα του χωροχρόνου, δυσκολεύομαι να το πιστέψω, γενικότερα. Θεωρώ ότι αν συνέβαινε όλο και κάποιος θα ξέπεφτε κατά λάθος σε λάθος χρόνο (μέσω κάποιας πύλης ίσως). Οπότε, θα έπρεπε να μας πει με κάθε λεπτομέρεια τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον ώστε να τον πιστέψουμε.
Έχω διαβάσει εδώ μία μαρτυρία που έλεγε ότι κάποιος κυκλοφορούσε στα φόρουμς και έλεγε ότι έχει έρθει από το μέλλον και μάλιστα είπε για τους δίδυμους πύργους, πριν γίνει. Αλλά εγώ δεν το ξέρω, δεν τον πέτυχα ποτέ, τώρα το άκουσα και καλώ όποιον έχει στοιχεία, να μας τα δώσει.
Κατά τα άλλα, δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι, οπότε θεωρώ λίγο απίθανη τη θεωρία του χωροχρόνου.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Disdaimona
Νέο Μέλος

Greece
16 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2005, 15:54:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Disdaimona  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έχω την εντύπωση ότι ο Αινσταιν διατυπωσε μια σχετική θεωρία οπότε δεν το απορρίπτω γενικότερα αλλά δεν πιστεύω κι εγώ οτι πηγαινοέρχεται κόσμος....σε καμία περίπτωση....εκτός αν όπως λες αποδειχθεί κάτι τέτοιο όχι με δηλώσεις αλλά με κάτι σαφώς πιο χειροπιαστό...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Jaya
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
127 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2005, 11:10:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Jaya  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου Disdaimona!

Σχετικά με το “déjà vu” έχω καταλήξει ότι είναι στιγμές που έχουμε δει στον ύπνο μας…
“Ταξιδάκια” στο μέλλον, που κάνει το μυαλό μας κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα οποία την επόμενη μέρα δεν θυμόμαστε. Επειδή έχουν καταγραφεί όμως, όταν συμβούν, μας φαίνονται γνωστά! Τα ξέρουμε αλλά δε μπορούμε να προσδιορίσουμε από πού!
Είχα πολύ συχνά τέτοιες εμπειρίες και μου είχε κεντρίσει κι εμένα το ενδιαφέρον, ώσπου μία μέρα όταν το έπαθα, έτυχε να θυμάμαι ότι τη συγκεκριμένη στιγμή την είχα δει στον ύπνο μου… το ‘πιασα στα πράσα (που λένε).

Δυστυχώς από τότε που ανακάλυψα το παιχνίδι που σκάρωνε το μυαλό μου όταν κοιμόμουν, δε μου ξανά ‘τυχε!

Εύχομαι να σε καλύπτει αυτή η θεωρία!

Φιλικά πάντα…


Όποιος στο φως ζεστάθηκε, είδε κι έζησε στο φως...
όποιος στο φως τυφλώθηκε, αξιώθηκε αιώνιο σκοτάδι...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Bizarre
Μέλος 2ης Βαθμίδας


235 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2005, 11:14:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Bizarre  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα και εμείς, αυτό θυμόμαστε τις περισσότερες φορές…
Το θέμα είναι τι εξήγηση δίνουν για αυτό……
Πιστεύεις, δηλαδή, ότι το μυαλό ταξιδεύει στο μέλλον? Πιστεύεις, δηλαδή, στα παράλληλα σύμπαντα και ότι σε κάποια άλλη διάσταση εξελίσσεται το μέλλον?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Jaya
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
127 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2005, 12:11:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Jaya  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Πιστεύεις, δηλαδή, ότι το μυαλό ταξιδεύει στο μέλλον?

Ναι το πιστεύω ακράδαντα αυτό επειδή το έχω ζήσει!
Tο ότι το μυαλό κατά τη διάρκεια του ύπνου (και του ξύπνιου μη σου πω) ταξιδεύει στο μέλλον, είναι γεγονός και δεν το λέω μόνο εγώ! Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε παρόμοιες εμπειρίες σίγουρα!

quote:

Πιστεύεις, δηλαδή, στα παράλληλα σύμπαντα και ότι σε κάποια άλλη διάσταση εξελίσσεται το μέλλον?

Τι να σου πω... Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ασυνείδητο μέρος είναι πολύ μεγαλύτερο από το συνειδητό!
Μαγεία σκέτη!

Όποιος στο φως ζεστάθηκε, είδε κι έζησε στο φως...
όποιος στο φως τυφλώθηκε, αξιώθηκε αιώνιο σκοτάδι...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Bizarre
Μέλος 2ης Βαθμίδας


235 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2005, 12:25:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Bizarre  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το ότι νομίζουμε ότι το ζήσαμε, δεν σημαίνει ότι ισχύει. Το μυαλό παίζει παράξενα παιχνίδια. Αν ήταν τόσο απλό, δεν θα τα αναλύαμε και δεν θα τα ψάχναμε όλα τόσο πολύ. Θα λέγαμε δεν υπάρχει déjà vu γιατί ξέρω ότι το ονειρεύτηκα, υπάρχουν φαντάσματα γιατί τα είδα, κ.τ.λ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
SoSaT
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
106 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2005, 12:32:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SoSaT  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το Matrix είχε δώσει μια καλή εξήγηση... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Bizarre
Μέλος 2ης Βαθμίδας


235 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2005, 12:36:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Bizarre  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ποια εξήγηση δηλαδή?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Jaya
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
127 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2005, 16:31:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Jaya  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν είπε κανένας φίλε Bizarre ότι είναι απλό… αντιθέτως μάλιστα!
Κι όταν λέω το έχω ζήσει, δεν εννοώ το μέλλον…!!!
Έχει συμβεί κάτι που είδα στον ύπνο μου να γίνει ακριβώς όπως το είδα μετά από δύο μέρες! Όταν συνέβη είχα ακριβώς την ίδια αίσθηση με του "déjà vu"!

quote:

Το ότι νομίζουμε ότι το ζήσαμε, δεν σημαίνει ότι ισχύει.


Τι εννοείς?


Όποιος στο φως ζεστάθηκε, είδε κι έζησε στο φως...
όποιος στο φως τυφλώθηκε, αξιώθηκε αιώνιο σκοτάδι...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Bizarre
Μέλος 2ης Βαθμίδας


235 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2005, 16:39:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Bizarre  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό που λες εννοώ.
Κι εγώ στον ύπνο μου νομίζω ότι τα είδα.
Και πολύ άλλοι.
Προφανώς, όμως, κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό δεν ισχύει και σου εξηγούν το déjà vu.
Δεν λέμε κάτι διαφορετικό.
Απλά εσύ σταματάς στο ότι το είδες στον ύπνο σου, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι παιχνίδια του μυαλού είναι αυτά και τι συμβαίνει πραγματικά. Ίσως να ισχύει αυτό που λες εσύ, με την προϋπόθεση που σου είπα παραπάνω. Ότι δηλαδή, κάπου αλλού εκτυλίσσεται το μέλλον, ώστε να μπορεί το μυαλό να ταξιδέψει εκεί κατά την διάρκεια του ύπνου.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Bizarre
Μέλος 2ης Βαθμίδας


235 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2005, 16:43:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Bizarre  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Α! και είμαι φίλη και όχι φίλος!
Ας μου πει κάποιος πόσες χιλιάδες φορές το έχω πει αυτό…?…..!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Jaya
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
127 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2005, 17:00:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Jaya  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Απλά εσύ σταματάς στο ότι το είδες στον ύπνο σου,


Αν σταματούσα γλυκιά μου εκεί που λες, δεν θα το συζητούσα άλλο το θέμα!

quote:

ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι παιχνίδια του μυαλού είναι αυτά και τι συμβαίνει πραγματικά.


Είσαι μία από τους «κάποιους άλλους»...; Αν ναι, εξήγησέ μου με ποιόν τρόπο προσπαθείς να καταλάβεις......;

Όποιος στο φως ζεστάθηκε, είδε κι έζησε στο φως...
όποιος στο φως τυφλώθηκε, αξιώθηκε αιώνιο σκοτάδι...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Bizarre
Μέλος 2ης Βαθμίδας


235 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2005, 20:32:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Bizarre  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κατ’ αρχήν μην αρπάζεσαι, συζήτηση κάνουμε.

Ναι είμαι μία από τους κάποιους άλλους και ο τρόπος που το κάνω είναι μέσω της συζήτησης, να ενημερωθώ για όλες τις απόψεις και να δω αν κάποια με καλύπτει ή όχι. Αυτό δεν ήταν και το θέμα του τόπικ?
Τι έχουμε ακούσει για το déjà vu και ποια άποψη μας καλύπτει?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Jaya
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
127 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2005, 21:06:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Jaya  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συζήτηση κάνουμε βέβαια! Γι αυτό και σε ρώτησα που κατατάσσεις τον εαυτό σου! Δε βιάστηκα να σου βάλω ταμπελίτσα…

φιλικά πάντα

Όποιος στο φως ζεστάθηκε, είδε κι έζησε στο φως...
όποιος στο φως τυφλώθηκε, αξιώθηκε αιώνιο σκοτάδι...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μυθο-ΔΙΑ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
87 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/08/2005, 01:20:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μυθο-ΔΙΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σε ολους.προσωπικα πιστευω επειδη μου εχει τυχει και εμενα να νομιζω οτι κατι καπου το χω ξαναζησει,ή καποιο προσωπο να μου φαινεται οικειο,υποστηριζω 2 τινα..
το πρωτο ειναι αυτο της μετενσαρκωσης,οτι κουβαλαμε μνημες απο προηγουμενες ζωες.επιστρεφει η ψυχη σε σωμα με σκοπο καποια στιγμη να καταφερει να φτασει στην τελειοτητα,κουβαλωντας μνημες απο αλλες ενσαρκωσεις.
το δευτερο ειναι πως ζουμε παραλληλες ζωες ταυτοχρονα,παραλληλα συμπαντα κλπ.ειναι αρκετα παρανοικο αλλα εχει βαση αν το σκεφτεις,υπαρχουν πολλα παραδειγματα ανθρωπων που βρεθηκαν σε αλλο χωροχρονο-αν ειναι δυνατο αυτο να συμβει.μπορει δηλαδη αυτη τη στιγμη ενα κομματι του εαυτου μας να ζει το παρελθον του,ενα αλλο ζει το παρον μας,και ενα τριτο να ζει το μελλον μας.δεν ξερω ειναι περιεργο,ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω

ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Bizarre
Μέλος 2ης Βαθμίδας


235 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/08/2005, 11:00:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Bizarre  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Συζήτηση κάνουμε βέβαια! Γι αυτό και σε ρώτησα που κατατάσσεις τον εαυτό σου! Δε βιάστηκα να σου βάλω ταμπελίτσα…

φιλικά πάντα


Φιλικά ΠΑΝΤΑ!

Ελπίζω να κατάλαβες τι ήθελα να πω, έτσι?
Για να ανακεφαλαιώσω: Και εγώ το ίδιο αισθάνομαι (για το όνειρο εννοώ) απλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό.
Και δεν ήθελα να σε προσβάλω λέγοντας ότι εφησυχάζεσαι. Εννοούσα ότι εσένα, σε αυτό το θέμα, αυτή η απάντηση σε καλύπτει. Και εμένα σε άλλα θέματα με καλύπτουν κάποιες απαντήσεις. (Μέχρι και στο θέμα της μεταθανάτιας ζωής καλύφθηκα – σκέψου!)

quote:

το πρωτο ειναι αυτο της μετενσαρκωσης,οτι κουβαλαμε μνημες απο προηγουμενες ζωες.επιστρεφει η ψυχη σε σωμα με σκοπο καποια στιγμη να καταφερει να φτασει στην τελειοτητα,κουβαλωντας μνημες απο αλλες ενσαρκωσεις.

Δεν νομίζεις, όμως, πως θα ήταν πολύ ανούσιο να ζούμε ακριβώς την ίδια ζωή? Ρουτίνα…
Εννοώ: αυτό σημαίνει μετεμψύχωση? Αυτό εννοούμε? Ελπίζω όχι…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μυθο-ΔΙΑ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
87 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/08/2005, 13:30:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μυθο-ΔΙΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
αγαπητε-η bizarre,δεν εννοω οτι ζουμε την ιδια ζωη μα δεν θα υπηρχε λογος να επαναλαμβανεται κατι συνεχεια,ειναι αυτο που ειπες,ρουτινα.πιστευω οτι η ψυχη αλλαζει σωματα με σκοπο την τελειοποιηση,ασχετα αν θα διαγραψει μια διαφορετικη πορεια απο αυτην της προηγουμενης ενσαρκωσης.απλα οι διαφορες αναλαμπες ειναι ακριβως αυτο που ανεφερα,μνημες απο αλλες ζωες.ειναι στο χερι του καθενος δηλαδη τι ζωη θα καταφερει να κανει αν θα γινει καλυτερος 'η οχι σε σχεση με αυτο που ηταν.

ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Bizarre
Μέλος 2ης Βαθμίδας


235 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/08/2005, 15:20:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Bizarre  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αρχικά, να πω το εξής: ΕΛΕΟΣ!!!! 2-3 μηνύματα πιο πάνω, ξαναέγραψα για εκατοστή φορά ότι είμαι γυναίκα και ακόμα υπάρχει αμφιβολία!!!!!???

Στο θέμα μας, τώρα… Αφού ζούμε διαφορετικές ζωές, πως είναι δυνατόν να θυμόμαστε από άλλες ζωές, ανούσιες λεπτομέρειες, όπως το να πίνουμε καφέ σε μία συγκεκριμένη καφετέρια με ένα συγκεκριμένο άτομο και να μιλάμε για ένα συγκεκριμένο θέμα? Αυτό θα μπορούσε να γίνει, αν είχαμε ξαναζήσει ακριβώς την ίδια ζωή. Έτσι δεν είναι?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μυθο-ΔΙΑ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
87 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/08/2005, 19:53:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μυθο-ΔΙΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
χμ οχι ακριβως..μπορει να μην κανουμε τις ιδιες ακριβως ζωες,αλλα οτι μπορει να μοιαζουν δεν
το αποκλειω καθολου.να προσθεσω και κατι ακομα.για παραδειγμα,ολα αυτα που ανεφερες-καφες,θεμα συζητησης-ειναι απλα ενδειξεις,σημαδια.αυτα σου δινονται,το θεμα ειναι οτι δινονται για να τα λαμβανουμε υποψην μας.δεν ζουμε την ιδια ζωη,αλλα πιστευω οτι εχει να κανει με μνημες
γενικα.σε αλλη ζωη ισως να συζητουσες ενα ενδιαφερον θεμα και ξαφνικα σε αυτη τη ζωη
αν το συζητησεις παλι να φας το φλας.ξερεις οτι κατι σου θυμιζει αυτο που ζεις,αλλα
ειναι στιγμιαιο,δεν ξερεις ουτε τι σου θυμιζει,ουτε γιατι,ουτε ξερεις λεπτομερειες πολλες.
το μονο που ξερεις ειναι οτι το χεις ξαναζησει.λενε πως με εναν ανθρωπο οταν εισαι δεμενος
μαζι του και ''ψυχικα''ειναι γραφτο να εισαι μαζι του,να τον συναντησεις κλπ.μπορει να
εισασταν μαζι σε αλλη ζωη,μπορει να ησασταν αδερφια,μπορει συζυγοι κλπ.λαμβανεις λοιπον καποιες ''ασημαντες λεπτομερειες'' σαν αρχικα σημαδια-καφες-και επειτα ερχονται και τα υπολοιπα αν και εφοσον το ψαξεις,δλδ μελετησεις αυτα που σου δινονται.πιστευω τελος,οτι ολα οσα θελουμε 'η ολα οσα φοβομαστε υποσεινηδητα,δεν ειναι τυχαια.η ψυχη ερχεται ξανα σε σωμα μεχρι να ολοκληρωσει το εργο της,την ''αποστολη'' της.

ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Bizarre
Μέλος 2ης Βαθμίδας


235 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2005, 09:52:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Bizarre  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, ωστόσο θα κολλήσω λίγο στο θέμα της λεπτομέρειας. Εγώ τις περισσότερες φορές που μου έχει τύχει, θυμόμουνα υπερβολικά τις λεπτομέρειες. Όλο τον περίγυρο. Γενικώς, τα πάντα.
Αυτό δένει με αυτό που λες?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Perdido
Νέο Μέλος

Greece
22 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2005, 05:28:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Perdido  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
γεια σε όλους. Deja vu έχω πολύ συχνά, και μέχρι πριν λίγο καιρό πίστευα την εξήγηση που μου φαινόταν πιο λογική: ότι δηλαδή το κέντρο του εγκεφάλου που αντιλαμβάνεται, λειτουργεί με χρονική διαφορά από το κέντρο που βλέπει κι έτσι νομίζουμε πως έχουμε ξαναδεί αυτό που ζούμε. Πολλές φορές όμως όταν έχω deja vu κάθομαι και στίβω το μυαλό μου και τελικά καταφέρνω να θυμηθώ πώς αυτό που ζω εκείνη τη στιγμή πραγματικά το έχω ζήσει ξανά, και με λεπτομέρειες μάλιστα. Τώρα δεν ξέρω... Να επαναλαμβάνονται πάνω από μία φορές κάποια πράγματα? Τυχαίνει να έχω δει και όνειρα και μετά να τα ζω,αλλά 1-2 φορές μόνο. Αυτό όμως είναι άλλη ιστορία.. Νομίζω πως δε θα μάθουμε ποτέ τις απαντήσεις!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Disdaimona
Νέο Μέλος

Greece
16 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2005, 14:51:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Disdaimona  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα και καλό μήνα…..το θέμα είναι περίπλοκο και οι εξηγήσεις που δίνονται μέχρι στιγμής καλύπτουν εν μέρει το θέμα και όχι απόλυτα….
Δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις για την μία ή την άλλη εξήγηση…..
Προσωπικά δεν θεωρώ πιθανή την εξήγηση της μετενσάρκωσης γιατί η κάθε ζωή είναι διαφορετική οπότε δεν είναι λογικό να υπάρχουν ταυτόσημες αναμνήσεις.
Το να ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα όσο και να ακούγεται τραβηγμένο δεν το αποκλείω…..
Πάντως σίγουρα σε περιπτώσεις που μου έχει τύχει το deja – vu δεν πρόκειται για όνειρο ή για παλιότερες αναμνήσεις γιατί ήμουν σε μέρη που δεν έχω ξαναπάει ποτέ στο παρελθόν…..
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/09/2005, 00:45:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Disdemona, εμένα προσωπικά με καλύπτει η άποψη πως για το φαινόμενο deja-vu ισχύει η "σύγχυση" του εγκεφάλου.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1398926
Maintained by Digital Alchemy