ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Οι Ιουδαϊκές ρίζες του Χριστιανισμού
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 8
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2008, 11:33:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
gtpower:
«Schwabe ti theli na mas pi to parakato edafio;
"Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υϊός του ανθρώπου" (Ιωάν. ιβ, 23)»

SchwabeΠες μου εσύ τι υπονοείς συγκεκριμένα, και μετά θα σου απαντήσω και εγώ με κάθε λεπτομέρεια. Ιστορική και θεολογικήΓια να δούμε....... με κάθε λεπτομέρεια......

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2008, 11:38:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«Για να δούμε....... με κάθε λεπτομέρεια......»

Ά, ξέχασα ρε ευρωπαίε, οι γνωστές σου σελίδες, μήπως τις έχουνε και....μου ξέφυγαν? Για ρίξε μια ματιά!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2008, 13:24:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Schwabe! είσαι φίλος μου?

quote:
gtpower :
>341 μ.χ. Ο αυτοκράτωρ Κωνστάντιος Θέτει εκτός νόμου το Ελληνίζειν και την παραδοσιακή μαντική. Πολλοί Έλληνες είτε εκτελούνται , είτε φυλακίζονται
>346 μ.χ. Μεγάλης κλίμακας διωγμοί εναντίον των εθνικών, Ελλήνων και μη της Κωνσταντινούπολης. Ο ρήτωρας, φιλόσοφος και συγγραφέας Λιβάνιος κατηγορείται ως μάγος και εξορίζεται.
>353 μ.χ. Με διάταγμα ο Κωνστάντιος απαγορεύει την λατρεία και την προσφορά θυσιάσματος στους εθνικούς δια ποινής θανάτου.


Αφού το 341 θέτει το Ελληνίζειν εκτός νόμου πως το 353 με διάταγμα ο Κωνστάντιος απαγορεύει την λατρεία και την προσφορά θυσιάσματος στους εθνικούς δια ποινής θανάτου? ..... Αυτό υποτίθεται ότι είχε τακτοποιηθεί από το 341.

quote:
>354 μ.χ. Με νέο διάταγμα ο Κωνστάντιος απαγορεύει την λειτουργία των εθνικών και ελληνικών ιερών και διατάζει το κλείσιμο τους. Οι ιεροί ναοί των Ελλήνων και των άλλων εθνικών λατρειών μετατρέπονται σε πορνεία και ταβέρνες. Οι εθνικοί ιερείς εκτελούνται. Καινούριο αυτοκρατορικό διάταγμα διατάζει την "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ". Αρχίζουν οι πρώτες πυρπολήσεις βιβλιοθηκών σε πολλές πόλεις της αυτοκρατορίας.

Αυτά έπεται ότι είχαν τακτοποιηθεί από το 341! τι στράβωσε?

quote:
Από το 354 μ.χ. και για 1500 χρόνια ακόμα θα καούν στην πυρά ανυπολόγιστος αριθμός ελληνικών βιβλίων. Βιβλία φιλοσοφίας, λογοτεχνίας , μαθηματικών, ιστορίας, γεωγραφίας, ποιητικές συλλογές και κυρίως επιστημονικά βιβλία. Σε αυτά τα τελευταία οι χριστιανοί θα επιδείξουν ιδιαίτερο ζήλο καθώς για τον εξαιρετικά χαμηλού πνευματικού επιπέδου χριστιανικό όχλο αποτελούν, ιδιαίτερα τα μαθηματικά, κείμενα μαγείας.

Να υποθέσω ότι ήσαν από βραδύκαυστο υλικό τα βιβλία? Δεν εξηγείται αλλιλώς!
Ας δούμε κάτι διαφορετικό όμως.....
Ο Αναστάσιος (491-518) Υπήρξε προστάτης του Ελληνισμού. Ο Έλληνας χημικός Πρόκλος, τον βοήθησε να καταστείλει την στάση των Γότθων, εφοδιάζοντας τον με μια ουσία, που έδρασε σαν το μετέπειτα «υγρό πύρ» . Αυτό γιατί οι Έλληνες θεωρούσαν το κράτος δικό τους.
Και μιλάμε τώρα για εποχή που η Ελληνική γλώσσα δεν είχε ακόμη επισημοποιηθεί.
Ο Κωνσταντίνος ο πορφυρογέννητος έκανε ένα μνημειώδης εγχείρημα με ομάδα λογίων από αρχαίους και μεσαιωνικούς συγγραφείς, να κατατάξει την ιστορική ύλη σε ενότητες σε συνδυασμό με σύντομα σχόλια.
Τον Ι' αιώνα η Αικατερίνη Χριστοφιλοπούλου μας πληροφορεί ότι τα μοναστηριακά αλλά και ιδιωτικά εργαστήρια λειτουργούν για την αντιγραφή της πνευματικής παραγωγής της αρχαίας γραμματείας.
<<Περίφημα ήταν η Βιβλιοθήκη και το εργαστήριο του πρωτοθρόνου Καισαρείας Αρέθα, στο οποίο οφείλουμε σπουδαιότατα περγαμηνά χειρόγραφα που διασώζουν τους περισσότερους Πλατωνικούς διαλόγους, κείμενα του Αριστοτέλη, έργα του μαθηματικού Ευκλείδη, του Λουκιανού, Αίλιου, Διώνος Χρυσοστόμου, Παυσανία, Τας Εις Ευατόν του Μάρκου Αυρηλίου, καθώς και Θεογονικά συγράμματα
........ Τα αντιγραφικά εργαστήρια πληθαίνουν τον ΙΑ' αιώνα σε αριθμό και απλώνονται σε ευρύτερο χώρο μέχρι τις παραμεθόριες περιοχές.>>

quote:
Το αποτέλεσμα αυτών των πράξεων φαίνεται σήμερα αφού από την αρχαιοελληνική γραμματεία έχουμε όπως υπολογίζεται λιγότερο από τον 1% . Όσα σώθηκαν, σώθηκαν κυρίως από τους Όραβες και από άλλους ελληνόφιλους

Από που τα είχαν πάρει αυτοί και πότε?

Οι βυζαντινές βιβλιοθήκες διακρίνονται σε αυτοκρατορικές, μοναστηριακές, ιδιωτικές και πατριαρχικές. Ο Μέγας Κωνσταντίνος ίδρυσε μια σπουδαία βιβλιοθήκη στο Βυζάντιο, η οποία εμπλουτιζόταν συνέχεια από τους διαδόχους του.
Το 1204, με την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους, σημειώθηκαν σημαντικές καταστροφές και αρπαγές στις βιβλιοθήκες, που ολοκληρώθηκαν το 1453, κατά την άλωση της Πόλης από τους Τούρκους.
Οι λόγιοι της διασποράς έσωσαν πολλά χειρόγραφα, που τυπώθηκαν αργότερα στην Ευρώπη, ενώ σημαντικά ελληνικά, εκκλησιαστικά και κλασικά βιβλία διασώθηκαν στις βιβλιοθήκες των μοναστηριών κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.

quote:
>357 μ.χ. Ο Κωνστάντιος απαγορεύει δια νόμου όλες τις μεθόδους μαντείας

Πως γίνεται αυτό? αφού εσύ ο ίδιος γράφεις ότι το 341 μ.χ. ο αυτοκράτωρ Κωνστάντιος Θέτει εκτός νόμου το Ελληνίζειν και την παραδοσιακή μαντική.

quote:
>359 μ.χ. Στην Σκυθόπολη της Συρίας οργανώνονται από τους χριστιανούς τα πρώτα στρατόπεδά θανάτου της ιστορίας. Εκεί συγκεντρώνονται οι συλληφθέντες Εθνικοί από όλα τα μέρη της αυτοκρατορίας. Τα βασανιστήρια και οι εκτελέσεις είναι σε καθημερινή βάση

Στην αλληλογραφία του Κικέρωνα, διαβάζουμε αφήγηση ταξιδιού στον Σαρωνικό, το 45 μ.Χ.: «Μπροστά μου ήταν ή Αίγινα, πίσω μου τα Μέγαρα, δεξιά ο Πειραιάς, αριστερά η Κόρινθος, πόλεις άλλοτε οι πιο ανθηρές, τώρα πεσμένες και καταστραμμένες κείτονται μπροστά στα μάτια μου».94 Ερειπωμένη από πληθυσμό ή Σπάρτη κατά τον Στράβωνα,95 ενώ ή Νεμέα ήταν χωριουδάκι, κι ο ναός του Διός με γκρεμισμένη οροφή και χωρίς άγαλμα μέσα,96 περιγράφει ό Παυσανίας ήδη τον 2ο μ.Χ. αιώνα, σε μιαν εποχή δηλαδή πού ο χριστιανισμός ήταν στο λίκνο του ακόμη.

Αυτά τα στοιχεία, ελάχιστα από όσα θα μπορούσαμε να παραθέσουμε, δείχνουν πόσο εσφαλμένη και παραπλανητική είναι η αντίληψη ότι οι χριστιανοί παραλάβανε μιαν Ελλάδα πλήρη λαμπρών ναών, την όποια τάχα αυτοί καταστρέφανε με μίσος...

Στη Σκυθούπολη δεν ήταν Χριστιανοί, αλλά Αρειανιστές, όπως ο Κωνστάντιος ο αυτοκράτορας, και όπως ο καθαιρεμένος Αρειανιστής επίσκοπός της Σκυθόπολης Πατρόφιλος, του οποίου το κρανίο οι ομόθρησκοι των νεοΕθνικών, ειδωλολάτρες, το μετέτρεψαν σε λυχνάρι μετά την βεβήλωση του τάφου του, επί του αυτοκράτορα Ιουλιανού (Πηγή: Πασχάλιον Χρονικόν, Βόννη 546).

Η Σκυθόπολη ήταν φυσικά τόπος εξορίας (και όχι εξόντωσης) και Ορθοδόξων επισκόπων. «Ο Ευσέβιος, εκ Σαρδηνίας, αρχικά λέκτορας στη Ρώμη και μετά επίσκοπος στο Vercelli, εξορίστηκε από τον αυτοκράτορα Κωνστάντιο στην Σκυθόπολη και αργότερα στην Καππαδοκία, εξ αιτίας της ομολογίας της πίστης του» (Άγιος Ιερώνυμος, De viris illustribus, 96)

quote:
>370 μ.χ. Ο αυτοκράτωρ Βάλεντος διατάζει μεγάλο διωγμό κατά των Ελλήνων. Καίγονται χιλιάδες Ελληνικά βιβλία με την κατηγορία της μαγείας!!!! Ενώ ο φιλόσοφος Σιμωνίδης καίγεται στην πυρά, ο φιλόσοφος Μάξιμος ύστερα από φρικτά βασανιστήρια αποκεφαλίζεται, οι ιερείς Πατρίκιος και Ιλάριος εκτελούνται ενώ χιλιάδες άλλοι εθνικοί επώνυμοι και μη φυλακίζονται ή εκτελούνται.

Γιατί? αφού όπως γράφεις το 346 μ.χ. Μεγάλης κλίμακας διωγμοί εναντίον των εθνικών, Ελλήνων και μη της Κωνσταντινούπολης. Ο ρήτωρας, φιλόσοφος και συγγραφέας Λιβάνιος κατηγορείται ως μάγος και εξορίζεται.............αυτοί είχαν γλιτώσει?

quote:
373 μ.χ. Νέα απαγόρευση όλων των μορφών μαντείας. Αρχίζει η χρήση του όρου PAGANI (δηλαδή κάτοικος της υπαίθρου, λόγο της μεγαλυτερης θρησκευτικής ελευθερείας που είχε η επαρχία απο τη πόλη) υποτιμητικά για τους Ελληνές και τους λοιπούς Εθνικούς.

Γιατί? αυτή που έγινε το 341? το 357? δεν έφτασαν?


quote:
381μ.χ. Μια επιστροφή στις αρχαίες λατρείες αρχίζει να παρατηρείται στην αυτοκρατορία με μαζικές αποκηρύξεις της θρησκείας του Γιαχβέ και του Ναζωραίου. ο Μέγας και Όγιος Θεοδόσιος βλέποντας την επιστροφή πολλών χριστιανών στις πατρικές λατρείες με διάταγμα του στερεί τα πολιτικά δικαιώματα όλων των χριστιανών που επιστρέφουν στης παραδοσιακές λατρείες.


Πως γίνεται αυτό? αφού απαγορευόταν με θάνατο κάτι τέτοιο!
quote:
Σε όλη την ανατολική αυτοκρατορία ναοί και βιβλιοθήκες γκρεμίζονται και καίγονται. Σήμερα από τα 82 έργα του Αισχύλου έχουμε μόνο τα 7, από τα 123 του Σοφοκλή μόνο τα 7 από τα 92 έργα του Ευριπίδου μόνο τα 18. Έλληνες φιλόσοφοι, ποιητές, τραγωδοί, επιστήμονες, εχουν μείνει στην ιστορία μόνο από τα ονόματα τους και μικρά αποσπάσματα από τα γραπτά τους που βρίσκονται σε άλλα κείμενα. Ενώ δεκάδες άλλοι έχουν χαθεί μαζί με τα έργα τους για πάντα χάρη στο θεάρεστο έργο των χριστιανών.

Ποιος το λεέι αυτό ο Ρασιάς? Έχει και τις αποδείξεις γιατί κάτι μου λέει ότι οι Ρωμαίοι οι Άραβες και οι Τούρκοι βάλανε το χεράκι τους!
quote:
384μ.χ. Ο Θεοδόσιος διορίζει Ύπαρχο Ανατολής τον Ματέριο Κυνήγιο και τον διατάζει να συνεργαστεί με τους τοπικούς χριστιανούς επίσκοπους στην καταστροφή των ελληνικών και εθνικών ναών σε νότια Ελλάδα και Μικρά Ασία καθώς και την καταστροφή και το κάψιμό όλων των ελληνικών βιβλίων.

Ακόμη μετά από τόσα χρόνια και δεν έχουν τελειώσει με τους ναούς και τα βιβλία? ......... Η λερναία Ύδρα ήσαν?

quote:
Ο χριστιανός Γότθος στρατηγός Βοθέριχος αρχηγός των Βυζαντινής φρουράς της Θεσσαλονίκης προσπαθεί με την βία να επιβάλλει την θρησκεία του Ναζωραίου στους Έλληνες της πόλης. Οι Έλληνες εξεγείρονταί και σκοτώνουν πολλούς αξιωματικούς και στρατιώτες της φρουράς. Ο Θεοδόσιος μαθαίνοντας τα συμβάντα καλεί τους κάτοικούς της Θεσσαλονίκης στον ιππόδρομο δήθεν να παρακολουθήσουν ιπποδρομίες.
>Μέσα σε τρεις ώρες ο Θεοδόσιος με την βοήθεια των εκχριστιανισμένων Γότθων ΣΦΑΖΟΥΝ 7000 ΕΛΛΗΝΕΣ (ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15000) ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. Σε μια προσπάθεια να ηρεμίσουν τα πνεύματα η χριστιανική εκκλησιά καταδικάζει την πράξη του Θεοδοσίου ενώ βέβαια στην συνέχεια τον ανακηρύσσει Μέγα και Όγιο.

Ε! τι γέλιο...............
Καμία σχέση. Στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την απαγόρευση να συμμετάσχει στους αγώνες ενός Θεσσαλονικιού ο λαός της Θεσσαλονίκης κάτω από τους Δυσβάσταχτους φόρους του αυτοκράτορα επαναστάτησε κια φόνευσε στρατιώτες της φρουράς. Ο Θεοδόσιος για εκδίκηση τους κάλεσε στον ιππόδρομο ........... ξέρεις χωρίς προσκλήσεις! δεν έστειλε συστημένες επιστολές στους ειδωλολάτρες! Εκεί τους έσφαξε χωρίς διάκριση νέους γέρους χριστιανούς ειδωλολάτρες άνδρες γυναίκες.
Καλό είναι να διαβάζεις πολλές πηγές για να μην εκτίθεσαι.

quote:
528μ.χ. Αυτοκράτορας είναι πλέον ένας από τους κορυφαίους ανθέλληνες της ιστορίας ο Γιουτπράδα (ελληνιστί Ιουστινιανός) επί των ημερών του καταργούνται οι ολυμπιακοί αγώνες και εκδηλώνεται η περίφημη στάση του Νίκα. Παρόλες τις αρχικές επιτυχίες των επαναστατών. H "στάσις του Νίκα" είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό ιστορικό γεγονός το οποίο έχει υποστεί και αυτό τις παραποιήσεις και τους κάθε είδους ¨καλλωπισμούς¨ από τους ¨ιστορικούς¨ της χριστιανικής εξουσιοκρατίας. Εν συντομία θα αναφέρουμε πως στον ιππόδρομο υπήρχαν δύο μεγάλες φατρίες οι Πράσινοι και οι Βένετοι. Οι Πράσινοι είχαν ταχθεί κατά του χριστιανισμού και επιζητούσαν μια λογικότερη και ελληνίζουσα θρησκεία όπως επίσης και την παύση κάθε είδους διωγμού για θρησκευτικούς και λατρευτικούς λόγους. Με την αρχή της εξεγέρσεως οι Πράσινοι πήραν με το μέρος τους και τους Βένετους και πυρπόλησαν της φυλακές στις οποίες κρατούνταν όσοι είχαν συλληφθεί για θρησκευτικούς λόγους απελευθερώνοντας τους. Έπειτα έκαψαν την χαλκή πύλη του παλατιού και την Αγία Σοφία. Οι επιτυχίες όμως των επαναστατών δεν συνεχίστηκαν και ύστερα από τεραστία στρατηγικά τους λάθη βρήκαν την ήττα από τον Ιουστινιανό.
>O αυτοκρατορικός στρατός ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΙΚΟ ΦΥΛΟ ΤΩΝ ΕΡΟΥΛΩΝ (χριστιανών ασφαλώς) πνίγει την εξέγερση των Ελλήνων στο αίμα. 40.000 νεκροί αρχικά και εν συνεχεία γκρέμισμα ελληνικών ναών και κλείσιμο φιλοσοφικών σχολών. Η τελευταία ελπίδα του ελληνισμού είχε πια χαθεί. Μέσα στα αντίποινα της ιουδαιοχριστιανικής ηγεσίας είναι η αφαίρεση κτημάτων των Ελλήνων προς όφελος ασφαλώς της χριστιανικής εκκλησιάς και του δημόσιου ταμείου. Ο Ιουστινιανός συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο του επιβάλλει ποινές θανάτου δια σταύρωσης πυρός και βασανιστηρίων για όσους "εκ των ανοσιών και μυσαρών Ελλήνων κατεχόμενοι πλάνη". Συντάσσει επίσης και τον περίφημο "Ιουστινιάνειο κώδικα" μνημείο ανθελληνικού παροξυσμού.


Απίστευτο ιδέα δεν έχεις! Μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί οι Βένετοι ήσαν Ορθόδοξοι και γιατί οι Πράσινοι ήσαν Μονοφυσίτες? Για να σε βοηθήσω Μονοφυσίτες ήσαν οι Σύριοι και οι Αρμένιοι!

Αύριο θα σχολιάσω άλλο κομμάτι.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

Edited by - europaios2 on 09/06/2008 13:37:04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2008, 15:36:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Φίλε Aggele91 , μολονότι δεν ασπάζομαι τις θρησκευτικές σου αντιλήψεις , επέτρεψε μου να σε συγχαρώ για τον τρόπο που εκφράζεσαι μέσα στο Forum , ο οποίος θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα για όλους μας .

Αυτό που θα ήθελα να σου πω απαντώντας στο προηγούμενο μήνυμά σου είναι ότι δεν υπάρχουν φίλε μου αληθινές και ψεύτικες , καλές και κακές θρησκείες . Όλες οι θρησκείες είναι δημιουργήματα των ανθρώπων , οι οποίοι νοιώθοντας αδυμαμία και φόβο μπροστά στα ξεσπάσματα της φύσεως και στο μυστήριο του Θανάτου , θέλησαν να τιμήσουν και να εξευμενίσουν την αόρατη αυτή δύναμη που δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν στην οποία έδωσαν συμβατικά το όνομα Θεός .

Έτσι λοιπόν ο κάθε λαός ανάλογα με την κουλτούρα του και την γεωγραφική του θέση δημιούργησε μία φιλοσοφία γύρω από την «Δύναμη» αυτή , και θέσπισε τελετές και κανόνες λατρείας , ενώ συνέδεσε μαζί της πραγματικά η φανταστικά πρόσωπα που υποτίθεται στάλθηκαν , ή επικοινώνησαν μαζί της για να μεταφέρουν τα μηνύματά της . Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν όλες οι θρησκείες , και κοντά σ΄αυτές και τα ιερατεία τους τα οποία υποτίθεται ότι υπηρετούσαν τον Θεό αλλά στην πραγματικότητα εκμεταλλευόντουσαν και εκμεταλλεύονται το όνομα και αν θες και την ύπαρξή Του για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και μόνο .

Δεν είσαι φίλε μου ο μόνος που φωνάζει ότι μόνο η δική του θρησκεία είναι η αληθινή και όλες οι άλλες είναι ψεύτικες . Με την ίδια πίστη εκατομμύρια πιστοί χιλιάδων θρησκειών και αιρέσεων ανά τον κόσμο ισχυρίζονται ακριβώς τα ίδια , ότι δηλαδή η είσοδος παράδεισο είναι προνόμιο των πιστών της δικιάς τους θρησκείας , είτε μέσω του βαπτίσματος , είτε μέσω του προσκυνήματος στη Μέκκα , ή μετά από βουτιά στα ιερά νερά του ποταμού Γάγγη .

Θα σου έλεγα λοιπόν να σκεφθής λίγο και να αναρωτηθής , μήπως προσπαθώντας να μπής στον παράδεισο μιάς μόνο θρησκείας κινδνεύεις να μπης στις κολάσεις των άλλων θρησκειών ;; Και εάν εσύ δεν γνωρίζεις το γιατί , αυτοί κάτι θα έχουν να σου προσάψουν σαν αμάρτημα που σε αποκλείει από τον παράδεισό τους , όπως πχ το ότι πίνεις κρασί και οινοπνευματώδη ή ότι τρως χοιρινό κρέας η ότι τρως αγελαδινό κρέας , οπότε δεν την γλιτώνεις . Γι αυτό ηρέμισε και να μην είσαι απόλυτος , αναζήτησε την ιστορική αλήθεια , και σεβάσου το δικαίωμα των άλλων να έχουν τον δικό τους τρόπο απόδοσης τιμών στο Θεό .

Και κάτι ακόμα πριν κλείσω . Όταν γράφεις μεγάλα κατεβατά , φρόντιζε να τα χωρίζης σε μικρές παραγράφους με διπλά διαστήματα για να μη κουράζουν τον αναγνώστη κατά την ανάγνωση . Το προηγούμενο μήνυμα σεντόνι που έστειλες , προκειμένου να το διαβάσω αναγκάστηκα να το μεταφέρω στο Word και να το χωρίσω σε παραγράφους .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2008, 15:44:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«Στη Σκυθούπολη δεν ήταν Χριστιανοί, αλλά Αρειανιστές, όπως ο Κωνστάντιος ο αυτοκράτορας, και όπως ο καθαιρεμένος Αρειανιστής επίσκοπός της Σκυθόπολης Πατρόφιλος..»

Της ανοησίας το ανάγνωσμα!!

Στην αρχαία αυτή πόλη του δυτικού Ισραήλ εγκαινιάστηκε και λειτούργησε ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ «ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ», το πρώτο Άουσβιτς της ιστορίας ουσιαστικά.

Για δύο ολάκερες δεκαετίες μεταξύ 341 και 361, δηλαδή καθ’όλη την διάρκεια της βασιλείας του βυζαντινού θρόνου από τον Κωνστάντιο το Β’ (δευτερότοκο γιο του άλλου «μπουμπουκιού», του «Μέγα» Κωνσταντίνου!), συγκεντρώνονταν, βασανίζονταν και ΘΑΝΑΤΩΝΟΝΤΑΝ όσοι Έλληνες ή και Εθνικοί αρνούνταν να απαρνηθούνε και να καταργήσουνε την πατρώα θρησκεία τους και να ασπαστούνε την «Χριστιανική οδό της αγάπης» που διαχειρίζονταν οι βυζαντινοί με τους παπάδες τους.

Το ιερό σφαγείο των βυζαντινών υπήρξε επινόηση ενός ευσεβέστατου επισκόπου της ορθοδόξου εκκλησίας, του Γεωργίου της Αλεξάνδρειας.

Το πρόβλημα που κατέτρωγε τα σωθικά του Γεωργίου ήταν οι εναπομείναντες έλληνες στις διάφορες διοικητικές θέσεις της αυτοκρατορίας (Έλληνες όμως και στο θρήσκευμα..), και η αντίσταση που μέσω αυτών προέρχονταν στα μεγαλεπήβολα σχέδια του περί μίας ολοκληρωτικά χριστιανικής αυτοκρατορίας.

Προσφέρθηκε λοιπόν να παίξει τον ρόλο του προστάτη των βυζαντινών συμφερόντων και να καταγγέλλει στον αυτοκράτορα, καθώς και να καταπνίγει, οποιαδήποτε συνομωσία εξυφαίνετο τάχα εναντίον του. Η αρχή του κακού είχε εγκαινιαστεί!

Ο θρησκόληπτος Κωνστάντιος δέχθηκε τις παροτρύνσεις του ευσεβούς επισκόπου και απέστειλε στην Ανατολή τον γνωστό για την σκληρότητα του, αποκαλούμενο και ως «Τάρταρο», αρχιγραμματέα της Αυλής Παύλο. Αυτός και ο Γεώργιος οργάνωσαν τον στρατόπεδο συγκέντρωσης το οποίο έμελλε να γίνει ο φρικιαστικός τάφος χιλιάδων ελλήνων.

Οι κατηγορίες «επί εσχάτη προδοσία» άρχισαν να απαγγέλλονται δίχως προσχήματα εναντίων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Τους χαρακτήριζαν ως υπονομευτές του αυτοκράτορα, συλλαμβάνονταν επ’αυτοφώρω από εντεταλμένα όργανα τους σε όλη την αυτοκρατορία, και οδηγούνταν σιδηροδέσμιοι στο στρατόπεδο της Σκυθόπολης.

Σχετικά μας μεταφέρει ο ιστορικός Αμμιανός Μαρκελλίνος (Ammianus Marcellinus):

«Έφτανε να φορά κανείς στο λαιμό του ένα φυλακτό κατά του ελώδους πυρετού ή άλλης ασθένειας ή να κάθεται κοντά σε τάφο (ειδωλολατρικό), για να κατηγορηθεί ότι επικαλείται φαντάσματα και δαίμονες και να θανατωθεί» (19,12 παρ.14)

Ο Α.Μαρκελλίνος είναι Λατίνος ιστορικός, και σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια Πυρσός ελληνικής καταγωγής, υπηρέτησε ως ιστορικός τον αυτοκράτορα Κωνστάντιο το Β’ και επίσης συνόδευσε τον Ιουλιανό στην εκστρατεία του κατά των Πάρθων. Το έργο του αναγνωρίζεται για την σπάνια αμεροληψία, την έγκυρη πληροφόρηση και το ζωντανό ύφος.

Οι περιουσίες όσων οδηγούνταν στο Άουσβιτς των βυζαντινών κατάσχονταν και όποιο κτίσμα «ειδωλολατρικό» έβρισκαν το κατέστρεφαν. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι τα κοινόβια των χριστιανών της εποχής ετρέφοντο σχεδόν αποκλειστικά από αυτές τις χιλιάδες κατασχέσεις, μιας και οι περιουσίες των «άπιστων ειδωλολατρών» ήταν στους σφαγιασθέντες πλέον άχρηστες, αλλά επιπλέον έχριζαν και……Χριστιανικού εξαγνισμού!!

Επί είκοσι συναπτά έτη θανατώνονταν «εθνικοί ειδωλολάτρες», έλληνες δηλαδή, στο βωμό της «απρόσκοπτης συνέχειας του ελληνισμού» από τους βυζαντινούς που και σήμερα ακόμη τιμούμε στη χώρα μας με εορτές και ιεροπρέπεια.

Ναι, είμαστε τόσο γενναιόδωροι με την ιστορία ώστε εορτάζουμε τους σφαγείς μας καθώς και τους ηθικούς αυτουργούς των εγκλημάτων που διέπραξαν!

Έτσι μπορούνε ενδεχομένως ορισμένοι βυζαντινιστές να κατανοήσουνε καλύτερα γιατί τα μετέπειτα αυτοκρατορικά διατάγματα που θεσμοθετούσαν την «επί ελληνισμό» ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ, εφαρμόστηκαν δίχως την παραμικρή αντίσταση ή εξέγερση, μιας και στους εναπομείναντες ο τρόμος και ο πανικός τους οδήγησαν στον συμβιβασμό με την χριστιανική θρησκεία, με αποτέλεσμα ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ στο πέρασμα των αιώνων.

Ας αναλογιστεί λοιπόν ο καθένας μας ΠΩΣ θα αντηχούσε τότε στα αυτιά των Ελλήνων αν τους μίλαγε κάποιος για την «Ελληνικότητα του βυζαντίου» ή για τον «ελληνοχριστιανικό πολιτισμό» και τους φορείς του………..

Και μη χειρότερα με άλλα λόγια!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gtpower
Νέο Μέλος

Germany
41 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2008, 07:03:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gtpower  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
sinxoreste me gia ta greeklish. grafo apo germania kai to pliktrologio mou den exi ellinikous xaraktires kai deuteron ta ellinika mou den ine kala.

schwabe

quote:
Πες μου εσύ τι υπονοείς συγκεκριμένα, και μετά θα σου απαντήσω και εγώ με κάθε λεπτομέρεια. Ιστορική και θεολογική

den iponoo tipota apla tin krisi sou tha ithela. o organismos kai to enstikto mou den dexode tin erminia pou tou apodidoun oti diladi apeuthinete stous ellines.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2008, 11:32:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
gtpower:
«den iponoo tipota apla tin krisi sou tha ithela. o organismos kai to enstikto mou den dexode tin erminia pou tou apodidoun oti diladi apeuthinete stous ellines.»

Σωστά υποθέτεις αγαπητέ.

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως επίσημο δεδομένο που να μας δίνει την παραμικρή υποψία ότι τάχα ο Ιησούς απευθύνθηκε σε Έλληνες. Το μόνο που υπάρχει είναι πλαστογραφήσεις και προφορικές αφηγήσεις.

Μάλιστα, ούτε καν η ορθόδοξη εκκλησία δεν δέχεται επισήμως αυτή την περιγραφή.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρώτον ο Ιησούς ως Ραβίνος ποτέ του δεν θα μπορούσε να....εξυμνήσει έναν λαό που είχε Εθνικές ρίζες (!) και δεύτερον ουδέποτε θα μπορούσε να δεχθεί κάτι τέτοιο το χριστιανικό δόγμα, καθώς μιας τέτοια αποδοχή θα έθετε εκ νέου το θέμα της εθνολογικής και ρατσιστικής υπεροχής, το οποίο σε αφθονία βρίσκουμε στην Παλαιά Διαθήκη.

Υποτίθεται ότι ένας οικουμενικός θεός, ένας θεός ο οποίος θέτει στο ίδιο σημείο όλα τα παιδιά του (οι λαοί), περιβάλλει με αγάπη και ισότητα τον άνθρωπο, είτε αυτός είναι μαύρος, άσπρος, έλληνας ή κινέζος. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο το δόγμα δεν θα θελήσει ποτέ να υποπέσει σε ένα τέτοιο ατόπημα.

Συνεπώς, όπως και να το εξετάσουμε, είτε θεολογικά είτε ιστορικά, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2008, 21:31:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
1
quote:
Schwabe:
Δεν υπάρχει κανένα απολύτως επίσημο δεδομένο που να μας δίνει την παραμικρή υποψία ότι τάχα ο Ιησούς απευθύνθηκε σε Έλληνες. Το μόνο που υπάρχει είναι πλαστογραφήσεις και προφορικές αφηγήσεις.

Μάλιστα, ούτε καν η ορθόδοξη εκκλησία δεν δέχεται επισήμως αυτή την περιγραφή.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρώτον ο Ιησούς ως Ραβίνος ποτέ του δεν θα μπορούσε να....εξυμνήσει έναν λαό που είχε Εθνικές ρίζες (!) και δεύτερον ουδέποτε θα μπορούσε να δεχθεί κάτι τέτοιο το χριστιανικό δόγμα, καθώς μιας τέτοια αποδοχή θα έθετε εκ νέου το θέμα της εθνολογικής και ρατσιστικής υπεροχής, το οποίο σε αφθονία βρίσκουμε στην Παλαιά Διαθήκη.

Υποτίθεται ότι ένας οικουμενικός θεός, ένας θεός ο οποίος θέτει στο ίδιο σημείο όλα τα παιδιά του (οι λαοί), περιβάλλει με αγάπη και ισότητα τον άνθρωπο, είτε αυτός είναι μαύρος, άσπρος, έλληνας ή κινέζος. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο το δόγμα δεν θα θελήσει ποτέ να υποπέσει σε ένα τέτοιο ατόπημα.

Συνεπώς, όπως και να το εξετάσουμε, είτε θεολογικά είτε ιστορικά, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.Για πείτε αλεύρι!..... το ένστικτό σας, σας γυρεύει!

Κατά Ιωάννη κεφ.ιβ’ στοιχ.20-23<< Ήσαν δε τινες Έλληνες εκ των αναβαινόντων ίνα προσκυνησωσιν εν τη εορτή.
Ούτοι ουν προσήλθον Φιλίππω τω από Βιθσαιδά της Γαλιλαίας, και ηρώτων αυτόν λέγοντες, κύριε, θέλομεν τον Ιησούν ιδείν . Έρχεται Φίλιππος και λέγει τω Ανδρέα, και πάλιν Ανρδρεάς και Φίλιππος λέγουσι τω Ιησού, ο δε Ιησούς απεκρινάτο αυτοίς λέγων, ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου.>>

Μάλιστα τους υπερασπίστηκε …. Κατά Ιωάννηκεφ.ζ' στοιχ. 35-36..<<είπον ουν οι Ιουδαίοι προς εαυτούς που ούτος μέλλει πορεύσθαι, ότι ημείς ουχ ευρήσομεν αυτόν? μη εις την διασποράν των Ελλήνων μέλει πορεύσθαι και διδάσκειν τους Έλληνας?>>
Ιησούς ως άπαντηση<<τις έστιν ολόγος ον είπε, ζητήσετέ με και οχυ ευρήσετε, και όπου ειμί εγώ, υμείς ου δύανασθε έλθειν?>>

quote:
Schwabe:
Στην αρχαία αυτή πόλη του δυτικού Ισραήλ εγκαινιάστηκε και λειτούργησε ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ «ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ», το πρώτο Άουσβιτς της ιστορίας ουσιαστικά.

Για δύο ολάκερες δεκαετίες μεταξύ 341 και 361, δηλαδή καθ’όλη την διάρκεια της βασιλείας του βυζαντινού θρόνου από τον Κωνστάντιο το Β’ (δευτερότοκο γιο του άλλου «μπουμπουκιού», του «Μέγα» Κωνσταντίνου!), συγκεντρώνονταν, βασανίζονταν και ΘΑΝΑΤΩΝΟΝΤΑΝ όσοι Έλληνες ή και Εθνικοί αρνούνταν να απαρνηθούνε και να καταργήσουνε την πατρώα θρησκεία τους και να ασπαστούνε την «Χριστιανική οδό της αγάπης» που διαχειρίζονταν οι βυζαντινοί με τους παπάδες τους.

Το ιερό σφαγείο των βυζαντινών υπήρξε επινόηση ενός ευσεβέστατου επισκόπου της ορθοδόξου εκκλησίας, του Γεωργίου της Αλεξάνδρειας.

Το πρόβλημα που κατέτρωγε τα σωθικά του Γεωργίου ήταν οι εναπομείναντες έλληνες στις διάφορες διοικητικές θέσεις της αυτοκρατορίας (Έλληνες όμως και στο θρήσκευμα..), και η αντίσταση που μέσω αυτών προέρχονταν στα μεγαλεπήβολα σχέδια του περί μίας ολοκληρωτικά χριστιανικής αυτοκρατορίας.

Προσφέρθηκε λοιπόν να παίξει τον ρόλο του προστάτη των βυζαντινών συμφερόντων και να καταγγέλλει στον αυτοκράτορα, καθώς και να καταπνίγει, οποιαδήποτε συνομωσία εξυφαίνετο τάχα εναντίον του. Η αρχή του κακού είχε εγκαινιαστεί!

Ο θρησκόληπτος Κωνστάντιος δέχθηκε τις παροτρύνσεις του ευσεβούς επισκόπου και απέστειλε στην Ανατολή τον γνωστό για την σκληρότητα του, αποκαλούμενο και ως «Τάρταρο», αρχιγραμματέα της Αυλής Παύλο. Αυτός και ο Γεώργιος οργάνωσαν τον στρατόπεδο συγκέντρωσης το οποίο έμελλε να γίνει ο φρικιαστικός τάφος χιλιάδων ελλήνων.

Οι κατηγορίες «επί εσχάτη προδοσία» άρχισαν να απαγγέλλονται δίχως προσχήματα εναντίων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Τους χαρακτήριζαν ως υπονομευτές του αυτοκράτορα, συλλαμβάνονταν επ’αυτοφώρω από εντεταλμένα όργανα τους σε όλη την αυτοκρατορία, και οδηγούνταν σιδηροδέσμιοι στο στρατόπεδο της Σκυθόπολης.

Σχετικά μας μεταφέρει ο ιστορικός Αμμιανός Μαρκελλίνος (Ammianus Marcellinus):

«Έφτανε να φορά κανείς στο λαιμό του ένα φυλακτό κατά του ελώδους πυρετού ή άλλης ασθένειας ή να κάθεται κοντά σε τάφο (ειδωλολατρικό), για να κατηγορηθεί ότι επικαλείται φαντάσματα και δαίμονες και να θανατωθεί» (19,12 παρ.14)

Ο Α.Μαρκελλίνος είναι Λατίνος ιστορικός, και σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια Πυρσός ελληνικής καταγωγής, υπηρέτησε ως ιστορικός τον αυτοκράτορα Κωνστάντιο το Β’ και επίσης συνόδευσε τον Ιουλιανό στην εκστρατεία του κατά των Πάρθων. Το έργο του αναγνωρίζεται για την σπάνια αμεροληψία, την έγκυρη πληροφόρηση και το ζωντανό ύφος.

Οι περιουσίες όσων οδηγούνταν στο Άουσβιτς των βυζαντινών κατάσχονταν και όποιο κτίσμα «ειδωλολατρικό» έβρισκαν το κατέστρεφαν. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι τα κοινόβια των χριστιανών της εποχής ετρέφοντο σχεδόν αποκλειστικά από αυτές τις χιλιάδες κατασχέσεις, μιας και οι περιουσίες των «άπιστων ειδωλολατρών» ήταν στους σφαγιασθέντες πλέον άχρηστες, αλλά επιπλέον έχριζαν και……Χριστιανικού εξαγνισμού!!

Επί είκοσι συναπτά έτη θανατώνονταν «εθνικοί ειδωλολάτρες», έλληνες δηλαδή, στο βωμό της «απρόσκοπτης συνέχειας του ελληνισμού» από τους βυζαντινούς που και σήμερα ακόμη τιμούμε στη χώρα μας με εορτές και ιεροπρέπεια.

Ναι, είμαστε τόσο γενναιόδωροι με την ιστορία ώστε εορτάζουμε τους σφαγείς μας καθώς και τους ηθικούς αυτουργούς των εγκλημάτων που διέπραξαν!

Έτσι μπορούνε ενδεχομένως ορισμένοι βυζαντινιστές να κατανοήσουνε καλύτερα γιατί τα μετέπειτα αυτοκρατορικά διατάγματα που θεσμοθετούσαν την «επί ελληνισμό» ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ, εφαρμόστηκαν δίχως την παραμικρή αντίσταση ή εξέγερση, μιας και στους εναπομείναντες ο τρόμος και ο πανικός τους οδήγησαν στον συμβιβασμό με την χριστιανική θρησκεία, με αποτέλεσμα ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ στο πέρασμα των αιώνων.

Ας αναλογιστεί λοιπόν ο καθένας μας ΠΩΣ θα αντηχούσε τότε στα αυτιά των Ελλήνων αν τους μίλαγε κάποιος για την «Ελληνικότητα του βυζαντίου» ή για τον «ελληνοχριστιανικό πολιτισμό» και τους φορείς του………..

Και μη χειρότερα με άλλα λόγια!
Οι γνωστές παγανιστικές απάτες! αλλά αφού αντιγράφεις από τον Ρασιά ας αντιγράψω από τον απολογιτή!
Ο καθένας ας συγκρίνει:
Eνώ οι Χριστιανοί διώκονταν από τον Αριανιστή αυτοκράτορα Κωνστάντιο, για τους Εθνικούς δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα εκεί. Ας δούμε τα γεγονότα σύμφωνα με τον Αμμιανό Μαρκελλίνο τον ίδιο που επικαλούνται οι Νεοπαγανιστές - ελπίζοντας προφανώς ότι κανείς δεν θα μπει τον κόπο να δει τι έγραψε στην πραγματικότητα, αλλά θα καταπιεί αμάσητο ό,τι σερβίρουν:

"Ο Αμμιανός Μαρκελλίνος έγραψε το έργο του στα λατινικά (Res gestae) με πρότυπο το Ρωμαίο ιστορικό Τάκιτο, τον οποίο και συνεχίζει, καλύπτοντας τα γεγονότα τών ετών 96 - 378. Έχει διασωθεί όμως μόνο το τμήμα που αφορά τα έτη 353 - 378". (Ιστορικά της Ελευθεροτυπίας Νο 135. 23 Μαϊου 2002 σελ. 37).

Έτσι εντοπίζουμε ότι ο Αμμιανός μιλάει για την περίοδο του Αριανιστή αυτοκράτορος Κωνσταντίου. Ας δούμε λοιπόν το κείμενο:

Αμμιανού Μαρκελλίνου: «Rerum Gestarum Libri» 19 ΧΙΙ:

1. Inter has tamen sollicitudines velut ex recepto quodam antiquitus more ad vicem bellorum civilium inflabant litui quaedam colorata laesae crimina maiestatis, quorum exsecutor et administer saepe dictandus ille notarius missus est Paulus, qui peritus artium cruentarum ut lanista ex commerciis libitinae vel ludi, ipse quoque ex eculeo vel carnifice quaestum fructumque captabat.

1.Ωστόσο, εν μέσω όλων αυτών των φόβων, σαν να είχαν επιβληθεί από κάποιο αρχαίο έθιμο, αντί για εμφύλιους πολέμους οι σάλπιγγες ανήγγειλαν υποτιθέμενες περιπτώσεις υψηλής προδοσίας. και για να ερευνηθούν και να τιμωρηθούν αυτές, εστάλη ο κακόφημος κρατικός υπάλληλος ονόματι Παύλος, συχνά επονομαζόμενος «Ταρταρικός». Ήταν έμπειρος στην τέχνη της αιματοχυσίας και, όπως ένας εκπαιδευτής μονομάχων επιδιώκει όφελος και αποδοχές από τις κηδείες και τους αγώνες μονομάχων, έτσι κι αυτός από την θέση του δημίου.

2. ut enim erat obstinatum fixumque eius propositum ad laedendum, ita nec furtis abstinuit, innocentibus exitialis causas adfingens dum in calamitosis stipendiis versaretur.

2. Επομένως, καθώς η αποφασιστικότητά του να κάνει κακό ήταν αμετάβλητη και επίμονη, αυτός δεν απείχε καθόλου από την κρυφή απάτη, επινοώντας θανατηφόρες κατηγορίες κατά αθώων προσώπων, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνέχιζε την ολέθρια δραστηριότητά του.

3. Materiam autem in infinitum quaestionibus extendendis dedit occasio vilis et parva. oppidum est Abydum in Thebaidis parte situm extrema. hic Besae dei localiter adpellati oraculum quondam futura pandebat, priscis circumiacentium regionum caerimoniis solitum coli.

3. Επιπλέον, ένα μικρό και ασήμαντο γεγονός τού έδωσε την ευκαιρία να επεκτείνει τις έρευνές του κατά τρόπο ανεξέλεγκτο. Υπάρχει μια πόλη ονόματι Άβυδος, στο πιο απόμακρο μέρος της Θηβαϊδας. εκεί το μαντείο ενός θεού που στα μέρη εκείνα τον λένε Besa αποκάλυπτε το μέλλον και ήταν συνήθειο να τιμάται στις αρχαίες τελετές των παρακείμενων περιοχών.

4. et quoniam quidam praesentes, pars per alios desideriorum indice missa scriptura supplicationibus expresse conceptis consulta numinum scitabantur, chartulae seu membranae, continentes quae petebantur, post data quoque responsa interdum remanebant in fano.

4. Και, μια που, μερικοί αυτοπροσώπως, ενώ ένα μέρος μέσω άλλων, στέλνοντας μια γραπτή λίστα με τις επιθυμίες τους, ρωτούσαν για τη θέληση των θεοτήτων, έχοντας αναφέρει ρητά τις επιθυμίες τους, τα έγγραφα αυτά που περιείχαν τις αιτήσεις τους και τις λίστες με τις επιθυμίες τους παρέμεναν, καμιά φορά, στον ναό του μαντείου, ακόμη κι όταν οι απαντήσεις του θεού είχαν δοθεί.

5. ex his aliqua ad imperatorem maligne sunt missa, qui, ut erat angusti pectoris, obsurdescens in aliis etiam nimium seriis in hoc titulo ima, quod aiunt, auricula mollior et suspicax et minutus acri felle concaluit: statimque ad orientem ocius ire monuit Paulum potestate delata, ut instar ducis rerum experientia clari ad arbitrium suum audiri efficeret causas.

5. Μερικές από αυτές τις γραπτές λίστες με επιθυμίες στάλθηκαν, με κακό σκοπό, στον αυτοκράτορα, ο οποίος, παρόλο που κώφευε σε άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα, στο σημείο αυτό ήταν «μαλακότερος από λοβό αυτιού», όπως λέει η παροιμία, και όντας ύποπτος και στενόμυαλος, άρχισε να μαίνεται. Αμέσως φώναξε τον Παύλο να έρθει στην Ανατολή, δίνοντάς του, σα να ήταν ηγέτης διάσημος για την εμπειρία του, την εξουσία να διεξάγει δίκες σύμφωνα με το κέφι του.

6. datumque est negotium Modesto etiam tum per orientem comiti apto ad haec et similia. Hermogenes enim Ponticus ea tempestate praefectus praetorio ut lenioris ingenii spernebatur.

6. Άδεια τέτοια δόθηκε επίσης στον Μόδεστο (εκείνη την εποχή κόμη στην Ανατολή), άνθρωπο που ήταν κατάλληλος για τέτοια ζητήματα. Διότι ο Ερμογένης του Πόντου, πραιτοριανός έπαρχος εκείνη την εποχή, απορρίφθηκε ως πολύ ήπιος στον χαρακτήρα.

7. Perrexit, ut praeceptum est, Paulus funesti furoris et anhelitus plenus dataque calumniae indulgentia plurimi ducebantur ab orbe prope terrarum iuxta nobiles et obscuri, quorum aliquos vinculorum adflixerant nexus, alios claustra poenalia consumpserunt.

7. Έφυγε, όπως διετάχθη, ο Παύλος, με βιασύνη και όντας γεμάτος από θανατηφόρα μανία, και δεδομένου ότι η συκοφαντία ήταν ανεξέλεγκτη, άνθρωποι, ευγενείς καθώς και άσημοι, μεταφέρθηκαν από σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο. Και μερικοί εξ αυτών σύρθηκαν υπό το βάρος των αλυσίδων. άλλοι αδυνάτισαν από την αγωνία της φυλάκισης.

8. et electa est spectatrix suppliciorum feralium civitas in Palaestina Scythopolis, gemina ratione visa magis omnibus oportuna, quod secretior et inter Antiochiam Alexandriamque media, unde multi plerumque ad crimina trahebantur.

8.Καθώς διαλέχθηκε το θέατρο των βασανιστηρίων και του θανάτου, η Σκυθόπολη, μια πόλη της Παλαιστίνης, η οποία για δύο λόγους φάνηκε πιο κατάλληλη από οποιαδήποτε άλλη: επειδή είναι απομονωμένη και επειδή βρίσκεται στη μέση μεταξύ της Αντιόχειας και της Αλεξάνδρειας, των πόλεων εκ των οποίων προέρχονταν οι περισσότεροι άνθρωποι που κλήθηκαν να δικαστούν.


9. Ductus est itaque inter primos Simplicius Philippi filius ex praefecto et consule, reus hac gratia postulatus, quod super adipiscendo interrogasse dicebatur imperio, perque elogium principis torqueri praeceptus, qui in his casibus nec peccatum aliquando pi[et]ari dederat nec erratum, fato quodam arcente corpore inmaculato lata fuga damnatus est.

9. Από τους πρώτους, τότε, που έφεραν, ήταν ο Σιμπλίκιος, ο γιος του Φιλίππου, πρώην Έπαρχος και Ύπατος, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι (όπως ελέχθη) είχε ζητήσει να μάθει από το μαντείο για να κερδίσει το αυτοκρατορικό αξίωμα. Και από μια σημείωση του αυτοκράτορα, που σε τέτοιες περιπτώσεις δεν συγχωρούσε κανένα λάθος λόγω της αφοσιωμένης υπηρεσίας, διετάχθη να τον βασανίσουν. Αλλά προστατευμένος από καλή τύχη, εξορίστηκε.


10. dein Parnasius ex praefecto Aegypti, homo simplicium morum, eo deductus periculi, ut pronuntiaretur capitis reus, itidem pulsus est in exilium, saepe auditus multo antehac rettulisse quod, cum Patras 2 Achaicum oppidum, ubi genitus habuit larem, inpetrandae causa cuiusdam relinqueret potestatis, per quietem deducentia se habitus tragici figmenta viderat multa.

10. Μετά, ο Παρνάσιος (πρώην Έπαρχος της Αιγύπτου), άνθρωπος με απλό χαρακτήρα, βρέθηκε σε τέτοιο κίνδυνο που δικάστηκε για τη ζωή του, αλλά κι αυτός εξορίστηκε. Είχε, αρκετά πριν από αυτά τα συμβάντα, συχνά ακουστεί πως έλεγε, ότι,όταν, προκειμένου να αποκτήσει κάποιο αξίωμα, εγκατέλειψε την Πάτρα, μια πόλη της Αχαϊας όπου είχε γεννηθεί και ζούσε, είχε ονειρευτεί πολλές σκιώδεις οπτασίες που τον συνόδευαν με τραγική ενδυμασία.

11. Andronicus postea studiis liberalibus et claritudine carminum notus in iudicium introductus, cum secura mente nullis suspicionibus urgeretur, purgando semper et fidentius absolutus est.

11. Αργότερα, ο Ανδρόνικος, γνωστός για τις ελευθέριες σπουδές του και τη φήμη των ποιημάτων του, σύρθηκε στο δικαστήριο. Αλλά επειδή είχε καθαρή συνείδηση, δεν ήταν καθόλου ύποπτος, και με βεβαιότητα πιστοποίησε την αθωότητά του, αφέθηκε ελεύθερος.

12. Demetrius itidem Cythras cognomento philosophus, grandaevus quidem sed corpore durus et animo, sacrificasse aliquotiens confutatus, infitiari non potuit, adserens propitiandi causa numinis haec a prima adulescentia factitasse, non temptandi sublimiora scrutatis; nec enim quemquam id noverat adfectare. diu itaque adhaerens eculeo cum fiducia gravi fundatus nequaquam varians eadem oraret intrepidus, Alexandriam, unde oriebatur, innoxius abire permissus est.

12. Επίσης ο Δημήτριος, ο επονομαζόμενος Κυθράς, ένας μεγάλης ηλικίας φιλόσοφος, πράγματι, αλλά με σκληραγωγημένο σώμα και νου, κατηγορούμενος ότι προσέφερε θυσία αρκετές φορές, δεν μπόρεσε να το αρνηθεί. Ωστόσο, διακήρυξε ότι έτσι έκανε από την νεότητά του με σκοπό να εξευμενίσει τη θεότητα, κι όχι για να αποκτήσει υψηλότερο αξίωμα. Διότι, δεν ήξερε κανέναν που είχε τέτοιες φιλοδοξίες. Γι’ αυτό, αφού βασανίστηκε πολύ καιρό, βοηθούμενος από την αμετάβλητη συνείδησή του, άφοβα απολογήθηκε το ίδιο, χωρίς να επιβεβαιωθεί η κατηγορία. Και τότε του επετράπη να επιστρέψει, χωρίς καμιά επιπλέον βλάβη στην γενέτειρα του πόλη, την Αλεξάνδρεια

13. Et hos quidem aliosque paucos aequa sors veritatis adiutrix periculis eximit abruptis. criminibus vero serpentibus latius per inplicatos nexus sine fine distentos quidam corporibus laniatis extinguebantur, alii poenis ulterioribus damnati sunt bonis ereptis Paulo succentore fabularum crudelium quasi e promptuaria cella fallaciarum et nocendi species suggerente conplures, cuius ex nutu prope dixerim pendebat incedentium omnium salus.

13.Αυτούς και μερικούς άλλους η δίκαιη τύχη μαζί με την αλήθεια, τους έσωσαν από τον επικείμενο κίνδυνο. Αλλά καθώς αυτές οι κατηγορίες εκτείνονταν περισσότερο με την εμπλοκή παγίδων και δολωμάτων, μερικοί πέθαναν από την παραμόρφωση των κορμιών τους, άλλοι καταδικάστηκαν σε επιπλέον τιμωρία και δημεύθηκαν οι περιουσίες τους, ενώ ο Παύλος ήταν ο παρακινητής αυτών των σκηνών σκληρότητας, παρέχοντας, σαν από κανένα μαγαζί, κάθε είδος εξαπάτησης και σκληρότητας. και από το νεύμα του (σχεδόν, μπορώ να πω) εξαρτιόταν η ζωή όλων όσοι περπατούν τη γη.

14. nam siqui remedia quartanae vel doloris alterius collo gestaret, sive per monumentum transisse vesperum malivolorum argueretur indiciis, ut veneficus sepulchrorumque horrores et errantium ibidem animarum ludibria colligens vana pronuntiatus reus capitis interibat.

14. Διότι, αν κάποιος φορούσε στο λαιμό φυλακτό κατά του τεταρταίου ελώδη πυρετού ή οποιασδήποτε άλλης αρρώστιας, ή αν κατηγορούνταν βάσει της μαρτυρίας των κακώς διακείμενων ότι περνούσε από έναν τάφο το απόγευμα, επειδή ήταν έμπορος στα δηλητήρια ή ότι συγκέντρωνε όλα τα φρικτά των τάφων και τις μάταιες παραισθήσεις των φαντασμάτων που περπατούν εκεί, καταδικαζόταν σε αποκεφαλισμό και έτσι χανόταν.

15. et prorsus ita res agebatur, quasi Clarum Dodonaeas arbores et effata Delphorum olim sollemnia in imperatoris exitium sollicitaverint multi.

15.Στην πραγματικότητα, το ζήτημα αντιμετωπίστηκε ακριβώς σαν να είχαν πολλοί άνθρωποι ζητήσει από το μαντείο του Κλάρου, από τις βελανιδιές της Δωδώνης και το διάσημο κάποτε μαντείο των Δελφών, το θάνατο του αυτοκράτορα.

16 unde blanditiarum taetra commenta palatina cohors exquisite confingens inmunem eum fore malorum communium adserebat, fatum eius vigens semper et praesens in abolendis adversa conantibus eluxisse vocibus magnis exclamans.

16. Γι’ αυτό εκείνοι οι αυλικοί του παλατιού, που είχαν διαβολικά κατασκευάσει τις μεθόδους της κολακείας, διακήρυτταν ότι ο αυτοκράτορας θα είχε ανοσία στις συνηθισμένες αρρώστιες, αναφωνώντας δυνατά ότι το πεπρωμένο του ήταν πάντα ισχυρό και αποτελεσματικό στο να εξοντώνει όσους συνωμοτούσαν εναντίον του.

17. Et inquisitum in haec negotia fortius nemo, qui quidem recte sapiat, reprehendit. nec enim abnuimus salutem legitimi principis propugnatoris bonorum et defensoris, unde salus quaeritur aliis, consociato studio muniri debere cunctorum; cuius retinendae causa validius ubi maiestas pulsata defenditur, a quaestionibus vel cruentis nullam Corneliae leges exemere fortunam.

17. Το να γίνεται αυστηρή έρευνα δεν το θεωρεί λανθασμένο κανείς σωστός άνθρωπος. Διότι, δεν διαφωνούμε πως η ασφάλεια ενός νόμιμου ηγεμόνα, του προστάτη και του υπερασπιστή των καλών ανθρώπων, από τον οποίο βασίζεται η ασφάλεια των υπολοίπων, πρέπει να διασφαλίζεται από την κοινή επιμέλεια όλων μας. Και, προκειμένου αυτός να υποστηριχθεί εντονότερα, όταν υπερασπίζεται η παραβιασμένη μεγαλειότητά του, οι Κορνήλιοι νόμοι δεν απαλλάσσουν κανέναν, αδιακρίτως τάξης, από ανάκριση με βασανιστήρια, ακόμη και από το χύσιμο αίματος.

18. sed exultare maestis casibus effrenate non decet, ne videantur licentia regi subiecti, non potestate. imitandus sit Tullius cum parcere vel laedere potuisset, ut ipse adfirmat, ignoscendi quaerens causas, non puniendi occasiones, quod iudicis lenti et considerati est proprium.

18. Αλλά δεν είναι ευπρεπές για έναν ηγεμόνα να χαίρεται πέρα από το μέτρο με τέτοια λυπηρά γεγονότα, ώστε να μη φανεί ότι οι υπήκοοί του κυβερνώνται από το δεσποτισμό κι όχι από έναν νόμιμο ηγεμόνα.Και το παράδειγμα του Tully πρέπει να ακολουθείται, ο οποίος, όταν είχε την εξουσία να βλάψει ή να αθωώσει, όπως ο ίδιος μας λέει, έψαχνε δικαιολογίες για να συγχωρεί παρά ευκαιρίες για να τιμωρεί σε αυτό έγκειται η αρμοδιότητα ενός ήπιου και διακριτικού υπαλλήλου.

Τα δικαστήρια της Σκυθόπολης στήθηκαν για πολιτικούς λόγους. Δεν στήθηκαν για να εξολοθρεύσουν όλους τους Εθνικούς ή όποιον ήταν Εθνικός, αλλά για να δικάσουν εκείνους τους συγκεκριμένους Εθνικούς που ζήτησαν χρησμό από κάποιο συγκεκριμένο μαντείο της Ανατολής, στέλνοντας σε αυτό γραπτές λίστες με τις επιθυμίες τους να αποκτήσουν ανώτερα κρατικά αξιώματα. Συνεπώς φάνηκαν ύποπτοι ότι συνωμοτούσαν κατά του αυτοκράτορα. (Βλέπε παράγραφο 3, 9)

Δηλαδή το πρόβλημα δεν ήταν οι θυσίες και οι χρησμοί αυτοί καθεαυτοί, αλλά αν όλα αυτά έγιναν κατά του αυτοκράτορα, με σκοπό την πολιτική ανατροπή του! Δεν αποτελούν δηλαδή δίκες/διωγμούς κατά Εθνικών, αλλά κατά πιθανών συνωμοτών. Αν ήταν διωγμός κατά Εθνικών, δεν θα προσάγονταν να δικαστούν ΜΟΝΟ αυτοί οι Εθνικοί που έστειλαν τις γραπτές επιθυμίες τους σε ένα μαντείο, αλλά όλοι οι Εθνικοί. Η προσαγωγή έγινε λοιπόν βάσει της υποψίας μήπως οι εν λόγω Εθνικοί ήταν συνωμότες. Δεν υποπτεύθηκε ο αυτοκράτορας όλους τους Εθνικούς.

Δύο άρα μπορεί να συμβαίνουν: Μόνο από ηλιθιότητα ή από άκρατη συκοφαντική διάθεση μπορεί κανείς να αποκαλέσει «στρατόπεδα θανάτου των Χριστιανών» τις δίκες κατά πιθανών συνωμοτών στη Σκυθόπολη. Άραγε τι από τα δύο ισχύει εδώ; Ο καθένας μπορεί να κάνει τις εκτιμήσεις του.

- Οι γραπτές επιθυμίες προς το μαντείο των κατηγορουμένων δόθηκαν στον αυτοκράτορα Κωνστάντιο. Αλλά από ποιους; «Μερικές από αυτές τις γραπτές λίστες με επιθυμίες στάλθηκαν, με κακό σκοπό, στον αυτοκράτορα», όπως ρητά γράφει ο Αμμιανός, χρησιμοποιώντας παθητική φωνή. Δεν είναι απαραίτητο λοιπόν ότι οι καταγγελίες έγιναν από Χριστιανούς, αλλά από αντίζηλους προς τα πρόσωπα αυτά, Εθνικούς και μη (βλέπε παράγραφο 5). Εξάλλου, το λογικό είναι ότι μόνον οι Εθνικοί είχαν πρόσβαση εντός του μαντείου, όπου υπήρχαν οι γραπτές επιθυμίες, και όχι οι Χριστιανοί. Ώστε οι Εθνικοί που φθονούσαν Εθνικούς είναι οι ηθικοί αυτουργοί για όλη αυτή την ιστορία.

-Ο αυτοκράτορας όρισε κάποιον Παύλο να διεξάγει ΔΙΚΕΣ (βλέπε παράγραφο 5). «Δίκη» σημαίνει «κάποιοι αθωώνονται», «κάποιοι καταδικάζονται». Δεν σημαίνει «γενοκτονία».


-Παρ’ όλο που στην παράγραφο 7 ο Αμμιανός Μαρκελλίνος γράφει ότι οι κατηγορούμενοι «ήρθαν από κάθε γωνιά του κόσμου», στην παράγραφο 8 αναφέρει ρητά ότι οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους προέρχονταν από την Αντιόχεια και την Αλεξάνδρεια. Αυτό ενισχύει την άποψη πως δεν επρόκειτο για «διωγμό κατά Εθνικών όλης της αυτοκρατορίας», αλλά για δίκες κατά συνωμοτών μιας περιοχής.
Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που επιλέχτηκε η Σκυθόπολη: ήταν στο μέσο της απόστασης Αντιόχειας-Αλεξάνδρειας. Αν επρόκειτο για διωγμό κατά όλων των Εθνικών, τότε ο Αμμιανός Μαρκελλίνος δεν θα έλεγε ότι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι κατάγονταν από τις δύο αυτές πόλεις. Λογικό είναι, βέβαια, ότι κάποιοι που ζήτησαν χρησμό από το συγκεκριμένο μαντείο προέρχονταν κι από άλλες περιοχές της Αυτοκρατορίας.
Αλλά ούτε «διωγμός κατά των Εθνικών της περιοχής» μπορεί να θεωρηθεί, διότι δικάστηκαν μόνο όσοι Εθνικοί της περιοχής είχαν ζητήσει χρησμό από ένα μαντείο, και όχι όλοι οι Εθνικοί της περιοχής. Σχετικά με την αφηγητική τακτική του Αμμιανού να ΓΕΝΙΚΕΥΕΙ το λόγο του, παραθέτουμε ως παράδειγμα τη φράση του στο 13: «και από το νεύμα του (σχεδόν, μπορώ να πω) εξαρτιόταν η ζωή όλων όσοι περπατούν τη γη». Φυσικά όπως ήδη είχε πει ο ίδιος (παρ. 5), δεν είχε ο Παύλος εξουσία σε όλη τη γη, ούτε καν σε όλη την αυτοκρατορία, αλλά μόνο στην Ανατολή.

-Πολλοί επώνυμοι κατηγορούμενοι (όπως λ.χ. ο πρώην έπαρχος Σιμπλίκιος, ο πρώην έπαρχος Παρνάσιος, ο ποιητής Ανδρόνικος, ο φιλόσοφος Δημήτριος Κυθράς) που δικάστηκαν, είτε αθωώθηκαν είτε εξορίστηκαν. (βλέπε παράγραφο 9,10, 11, 12)

Αυτοί που εκτελούνταν ήταν κυρίως έμποροι φαρμάκων και γητειών και μαύροι μάγοι που επικαλούνταν πνεύματα (βλέπε παράγραφο 14). Αλλά είναι πασίγνωστο ότι και οι Παγανιστές αυτοκράτορες και οι αρχαίοι Έλληνες τιμωρούσαν τη μαύρη μαγεία με νόμους και ποινές.

-Φυσικά και γίνονταν βασανιστήρια κατά ορισμένων κατηγορουμένων (όχι όλων, βλέπε παράγραφο 9). Όμως ο ίδιος ο παγανιστής Αμμιανός Μαρκελλίνος όχι μόνο δικαιολογεί τον ηγεμόνα που διατάσσει βασανιστήρια όταν απειλείται η εξουσία του, αλλά μας πληροφορεί ότι υπήρχαν οι (παγανιστικοί) «Κορνήλιοι νόμοι» (Lex Cornelia maiestatis) ήδη από τα προχριστιανικά χρόνια, τους οποίους «βελτίωσε» ο Ιούλιος Καίσαρ (Lex Iulia maiestatis), και οι οποίοι επέτρεπαν τη χρήση βασανιστηρίων στην ανάκριση προκειμένου να αποκαλυφθούν συνωμοσίες κατά του ηγεμόνα (βλ. παράγραφο 17).

Όντως και μή χειρότερα..........
Τι να πω ρε συ Schwabe, εμένα άμα συνεχώς με διαψεύδανε δε θα αισθανόμουνα καθόλου καλά! ............. εσύ φαίνεται έχεις συνηθίσει να σε διαψεύδουν οπότε έχεις πάθει ανοσία

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/06/2008, 08:24:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ gtpower, σχετικά με τα greeklish υπάρχει λύση για τα άτομα τα οποία δε μένουν Ελλάδα ή δεν έχουν πληκτρολόγιο που να υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες.
Επειδή η γλώσσα γραφής στα Forums του Esoterica είναι η ελληνική, θα σε παρακαλούσα να μπεις στο παρακάτω θέμα και να το διαβάσεις ώστε να βρεις κάποια λύση (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

Προτάσεις - Λύσεις για την αποφυγή των Greeklish !

Όσον αφορά το ότι τα ελληνικά σου δεν είναι τόσο καλά, αυτό δεν αποτελεί κάποιο πρόβλημα.
Η προσπάθεια μετράει.
In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2008, 00:45:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κατά Ιωάννη κεφ.ιβ’ στοιχ.20-23 «Ήσαν δε τινες Έλληνες εκ των αναβαινόντων ίνα προσκυνησωσιν εν τη εορτή. »

Ήθελα να ‘ξερα , τόσο πολύ η θρησκοληψία μπλοκάρει την κρίση του ανθρώπου και δεν τον αφήνει να σκεφθή λογικά και να αντιληφθή κάτι ξεκάθαρο ?
Πού το βρήκατε βρε παιδιά γραμμένο το ότι συνήθιζαν να πηγαίνουν , οι ειδωλολάτρες αν αυτό σας ικανοποιεί , Έλληνες στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσουν στο Εβραϊκό Πάσχα ? Μόνο οι Ιουδαίοι στο θρήσκευμα θα έκαναν κάτι τέτοιο , όπως το κάνουν και στις μέρες μας .
Έλεος ! Λίγος κοινός νους δεν υπάρχει παρά τοις χριστιανοίς ? Τέτοιο κόλλημα !

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2008, 09:20:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris:
Ήθελα να ‘ξερα , τόσο πολύ η θρησκοληψία μπλοκάρει την κρίση του ανθρώπου και δεν τον αφήνει να σκεφθή λογικά και να αντιληφθή κάτι ξεκάθαρο ?
Πού το βρήκατε βρε παιδιά γραμμένο το ότι συνήθιζαν να πηγαίνουν , οι ειδωλολάτρες αν αυτό σας ικανοποιεί , Έλληνες στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσουν στο Εβραϊκό Πάσχα ? Μόνο οι Ιουδαίοι στο θρήσκευμα θα έκαναν κάτι τέτοιο , όπως το κάνουν και στις μέρες μας .
Έλεος ! Λίγος κοινός νους δεν υπάρχει παρά τοις χριστιανοίς ? Τέτοιο κόλλημα !

(Φίλ)ε! Sesostris, το έχουμε ήδη συζητήσει, αλλά αφού επμένεις...

Οι Έλληνες αυτοί ήσαν Έλληνες που βρισκόντουσαν εκεί από τα Ελληνιστικά ακόμη χρόνια! και οι οποίοι είχαν προσυλιτισθεί!
Για αυτό και ο Ιησούς που ήξερε ότι οι Ιουδαίοι θα τον σταύρωναν! ενώ πάλι ήξερε ότι οι Έλληνες θα τον εξυψώσουν και θα τον δοξάσουν, είπε αυτά τα "προφητικά" όπως αποδείχτηκαν λόγια.

Στην περιοχή υπήρχαν Έλληνες όπως υπήρχαν παντού από τα Ελληνιστικά χρόνια! Μόνο ένας εθελοτυφλείς δε μπορεί να δεχτεί κάτι τέτοιο και ημιμαθής!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Stelaras
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
156 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2008, 10:09:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όλοι οι Έλληνες δηλαδή είχαν μαζευτεί στην ιουδαία και προσυλιτίσθησαν κιόλας?
Ποιο θρησκεία ασπάστηκαν,τον ιουδαισμό,και μόλις ήρθε ο χριστός μετά ασπάστηκαν τον χριστιανισμό?
Παράξενα τα λες.


Πάντως,έχω βαρεθεί να ακούω για τον χριστιανισμό και τι προσέφερε στον κόσμο.Πόλεμοι γίνοταν,πόλεμοι γίνονται,αδικία υπήρχε,αδικία υπάρχει.Μόνο τα μέσα άλλαξαν,και η εκκλησία μια χαρά προσαρμόστηκε σε κάθε ιστορική περίοδο,με διάφορους τρόπους.


Πήρατε έναν εβραίο ραββίνο και μας τον κάνατε θεάνθρωπο.Επειδή το διαβάσατε,ΠΟΥ,στα ευαγγέλια και στην αγία γραφή και στην κάθε αγία γραφή.
Πως ξέρετε ότι μέσα σε αυτά τα βιβλία δεν γράφονται μπαρούφες?
Που ξέρετε ότι αυτοί που τα γράψανε είχανε εμπνευσμένοι από τον θεό?
Δεν ξέρετε,απλά πιστεύετε.
Γνήσιοι χριστιανοί.

And I was round when jesus christ
Had his moment of doubt and pain
Made damn sure that pilate
Washed his hands and sealed his fateΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2008, 12:36:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Stelaras
Πήρατε έναν εβραίο ραββίνο και μας τον κάνατε θεάνθρωπο.Επειδή το διαβάσατε,ΠΟΥ,στα ευαγγέλια και στην αγία γραφή και στην κάθε αγία γραφή.
Πως ξέρετε ότι μέσα σε αυτά τα βιβλία δεν γράφονται μπαρούφες?
Που ξέρετε ότι αυτοί που τα γράψανε είχανε εμπνευσμένοι από τον θεό?
Δεν ξέρετε,απλά πιστεύετε.
Γνήσιοι χριστιανοί.


Κοίτα Στέλιο,
Οι πρώτες διασωθείσες γραπτές πηγές που μας μιλάνε για τον Ιησού είναι της εποχής +/- που έζησε ο Ίδιος.

Γνωρίζεις, φίλε Στέλιο, πως πολλές πληροφορίες για τους αρχαίους Έλληνες, για τα οποία εσύ υπερηφανεύεσαι σήμερα και θεωρείς αληθινά τα πρόσωπα και τα γεγονότα, έχουμε πηγές (κείμενα) που έχουν γραφεί αρκετές εκατονταετίες αργότερα;;;;

Να χρησιμοποιήσω, μήπως, λέω μήπως, όπως κάνουν και οι φίλοι μας οι σκοπιανοί για παράδειγμα, τη δική σου λογική και να πω και εγώ πως απλά πιστεύεις σε ένα όμορφο παραμύθι περί μυθικών υπερελλήνων, χωρίς να γνωρίζεις αν πρόκειται για αληθινά πρόσωπα και γεγονότα;;

Βλέπεις, πως μπορώ και εγώ να χρησιμοποιήσει το δικό σου όπλο και να στρέψω εναντίον σου;;;


****Αν και πολύ ελληνάρας βρε Στέλιο, η υπογραφή που επέλεξες να εμφανίζεται σε κάθε μήνυμά σου βλέπω πως είναι στα βαρβαρικά.
Ποιανού Έλληνα σοφού το "απόφθεγμα" είναι;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Marte
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
666 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2008, 12:50:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Οι Έλληνες αυτοί ήσαν Έλληνες που βρισκόντουσαν εκεί από τα Ελληνιστικά ακόμη χρόνια! και οι οποίοι είχαν προσυλιτισθεί!
Για αυτό και ο Ιησούς που ήξερε ότι οι Ιουδαίοι θα τον σταύρωναν! ενώ πάλι ήξερε ότι οι Έλληνες θα τον εξυψώσουν και θα τον δοξάσουν, είπε αυτά τα "προφητικά" όπως αποδείχτηκαν λόγια.

Μάλιστα...
τι ακούει κανείς...
Οι Έλληνες γιόρταζαν την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο...
Αμ το άλλο που το βάζεις? Ήξερε ο Ιησούς οτι οι Ιουδαίοι θα τον σταύρωναν. Βρε σεις, σταύρωναν οι Ιουδαίοι?? Ή μήπως σταύρωναν οι Ρωμαίοι? Όλο τα ίδια θα λέμε?
Ξέρετε πόσοι περιοδεύοντες ραββίνοι γυρνούσαν εκείνη την εποχή κηρύσσοντας ουσιαστικά των εξανθρωπισμό του Ιουδαϊσμού?
Τέλος αν ήξερε ο Ιησούς το πόσο αίμα θα χυνόταν στο όνομα του πιστεύω θα είχε αυτοκτονήσει...

Λίγη σοβαρότητα λοιπόν.Edited by - Marte on 12/06/2008 12:54:02Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2008, 14:20:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μάλιστα...
τι ακούει κανείς...
Οι Έλληνες γιόρταζαν την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο...
Αμ το άλλο που το βάζεις? Ήξερε ο Ιησούς οτι οι Ιουδαίοι θα τον σταύρωναν. Βρε σεις, σταύρωναν οι Ιουδαίοι?? Ή μήπως σταύρωναν οι Ρωμαίοι? Όλο τα ίδια θα λέμε?
Ξέρετε πόσοι περιοδεύοντες ραββίνοι γυρνούσαν εκείνη την εποχή κηρύσσοντας ουσιαστικά των εξανθρωπισμό του Ιουδαϊσμού?
Τέλος αν ήξερε ο Ιησούς το πόσο αίμα θα χυνόταν στο όνομα του πιστεύω θα είχε αυτοκτονήσει...

Λίγη σοβαρότητα λοιπόν.Άστο Marte!........ Οι Έλληνες εφόσον είχαν ασπασθεί τον ιουδαϊσμό! θα γιόρταζαν μαζί τους το Πάσχα! Ιουδαϊκή γιορτή ήταν. Ως πιστοί λογικό ήταν να πάνε αφού ήταν η ποιο ιερή τους γιορτή.
Από κει και έπειτα στη γιορτή του Πάσχα πήγαιναν και έμποροι για να πουλήσουν την πραμάτειά τους! Μπορεί να ήσαν απλοί έμποροι.
Το ότι Έλληνες συμμετείχαν στην Ιουδαϊκή θρησκεία αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τις πράξεις των Αποστόλων.
................. στοίχ. 4 κεφάλαιο ΙΗ: διελέγετο δε εν τη συναγωγή κατά παν σάββατον, έπειθεν τε Ιουδαίους και Έλληνας

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2008, 15:55:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«Κατά Ιωάννη κεφ.ιβ’ στοιχ.20-23<< Ήσαν δε τινες Έλληνες εκ των αναβαινόντων ίνα προσκυνησωσιν εν τη εορτή.»

Πάλι οι γνωστές σου παραπληροφορήσεις?

Έλληνες που να πίστευαν ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ στον Ιουδαϊσμό, τουλάχιστον για την ιστορία, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ. Οι «Έλληνες» που αναφέρονταια απο τον Ιωάννη είναι προφανές ότι είναι ΕΒΡΑΟΙ ΠΟΥ ΧΟΥΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι ΟΥΤΕ ΚΑΝ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΠΕΡΙ......ΕΞΙΟΥΔΑΪΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!!

Είναι απλά ένα απο τα γνωστά ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΑ των φουκαράδων ελληνοχριστιανών, στην προσπάθεια τους να δώσουνε λιγάκι «ελληνικό άρωμα» στην θρησκεία αυτή των Εβραίων, δηλαδή τον χριστιανισμό.

europaios2:
«Ο Αμμιανός Μαρκελλίνος έγραψε το έργο του στα λατινικά (Res gestae) με πρότυπο το Ρωμαίο ιστορικό Τάκιτο, τον οποίο και συνεχίζει, καλύπτοντας τα γεγονότα τών ετών 96 - 378.»

Οι γνωστές μπούρδες και χαλκεύσεις του σκοταδιστή Απολογητή.

Ο Αμμιανός Μαρκελλίνος ήταν ο ιστορικός του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κωνστάντιου του Δεύτερου κατά την εποχή του οποίου άρχισαν οι διωγμοί εναντίον των Ελλήνων, ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΜΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΟΣΑ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ.

Το έργο και η αξιοπιστία του δεν αμφισβητούνται απο κανέναν σοβαρό ιστορικό. Ά, ξέχασα, αμφισβητείται όμως απο......τον «ιστορικό Απολογητή»!!!!

Και φυσικά, απο την ουρά του τον Ευρωπαίο!!!

europaios2:
«Τι να πω ρε συ Schwabe, εμένα άμα συνεχώς με διαψεύδανε δε θα αισθανόμουνα καθόλου καλά! ............. εσύ φαίνεται έχεις συνηθίσει να σε διαψεύδουν οπότε έχεις πάθει ανοσία»

Έ ρε φουκαρά Ευρωπαίε, βρέθηκες στην ελεινή θέση να υπερασπίζεσαι μια ΙΟΥΔΑΙΚΗ ΣΕΚΤΑ (χριστιανισμός), ένα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (Ιησούς), μια ΕΒΡΑΪΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ (την οποία ούτε καν γνωρίζεις), και να αντλείς «σοβαρότητα» απο......τον παραμυθατζή τον Απολογητή!!!!

Επειδή όμως δεν ξέρεις καν να διακρίνεις τι τελικά σε βοηθάει απο τα όσα ως παπαγάλος εδώ και εκεί αρπάζεις (προφανώς δεν ξέρεις που πάνε τα πέντε..), ας σχολιάσουμε λίγα μπας και μάθεις και κάτι.

Πάμε λοιπόν κύριε παπαγάλε του Απολογητή!

europaios2:
«Ωστόσο, εν μέσω όλων αυτών των φόβων, σαν να είχαν επιβληθεί από κάποιο αρχαίο έθιμο, αντί για εμφύλιους πολέμους οι σάλπιγγες ανήγγειλαν υποτιθέμενες περιπτώσεις υψηλής προδοσίας. και για να ερευνηθούν και να τιμωρηθούν αυτές, εστάλη ο κακόφημος κρατικός υπάλληλος ονόματι Παύλος, συχνά επονομαζόμενος «Ταρταρικός». Ήταν έμπειρος στην τέχνη της αιματοχυσίας και, όπως ένας εκπαιδευτής μονομάχων επιδιώκει όφελος και αποδοχές από τις κηδείες και τους αγώνες μονομάχων, έτσι κι αυτός από την θέση του δημίου.»

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο συγγραφέας ομολογεί «φόβους» του Αυτοκράτορα (δεισιδαιμονικές αυταπάτες μιας και ήταν γόνος χριστιανικής ρίζας) και λέει ότι «ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΘΙΜΟ». Παρομοιάζει λοιπόν φίλτατε Ευρωπαίε τις ψυχωτικές τάσεις του Αυτοκράτορα και δεν τις ταυτίζει!!

Επιπλέον, βλέπουμε ότι ο απεσταλμένος δήμιος που ήταν έμπειρος στην τέχνη της αιματοχυσίας (μιλάμε για….υψηλό επίπεδο παιδείας του χριστιανού αυτοκράτορα!!) καλείται να ξεκαθαρίσει τις ΔΗΘΕΝ προδοσίες. Μια ευθύτατη ομολογία που ρίχνει άπλετο φως στους πραγματικούς σκοπούς του χριστιανού αυτοκράτορα πίσω από τις υποτιθέμενες «υψηλές προδοσίες».

Εκ του κειμένου που παραθέτεις:
«2. Επομένως, καθώς η αποφασιστικότητά του να κάνει κακό ήταν αμετάβλητη και επίμονη, αυτός δεν απείχε καθόλου από την κρυφή απάτη, επινοώντας θανατηφόρες κατηγορίες κατά αθώων προσώπων, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνέχιζε την ολέθρια δραστηριότητά του.»

Εδώ μας δίνει ο συγγραφέας μια γλαφυρή εικόνα της δόλιας συναλλαγής μεταξύ του δήμιου με το χριστιανικό όνομα Παύλος (τυχαίο?) και του Αυτοκράτορα-εντολοδόχου του. Και αυτό διότι όλα όσα θεάρεστα θα έπραττε ο έμπιστος του Αυτοκράτορα, υπό την εξαπάτηση της δήθεν προδοσίας, θα τα έκανε υπό την προϋπόθεση…ότι θα συνέχιζε να διατηρεί την θέση του!!

Εύγε στο φρόνημα του χριστιανού Αυτοκράτορα!!!

Εκ του κειμένου που παραθέτεις:
«3. Επιπλέον, ένα μικρό και ασήμαντο γεγονός τού έδωσε την ευκαιρία να επεκτείνει τις έρευνές του κατά τρόπο ανεξέλεγκτο. Υπάρχει μια πόλη ονόματι Άβυδος, στο πιο απόμακρο μέρος της Θηβαϊδας. εκεί το μαντείο ενός θεού που στα μέρη εκείνα τον λένε Besa αποκάλυπτε το μέλλον και ήταν συνήθειο να τιμάται στις αρχαίες τελετές των παρακείμενων περιοχών.»

Εδώ βλέπουμε τον αδίστακτο τεχνίτη του θανάτου Παύλο να επινοεί και να αναζητά λόγους και αιτίες ώστε να επεκτείνει τον δρόμο του αίματος! Λαμβάνει ως αφορμή ένα ασήμαντο αλλά και σύνηθες γεγονός, το μεγαλοποιεί και αποδίδει κατηγορίες που ανθρώπου νους έως τότε δεν είχε φανταστεί.

Αντιλαμβάνεσαι τελικά τι γράφεις ή μπερδεύτηκες με το δημοτικό??

Εκ του κειμένου που παραθέτεις:
«5. Μερικές από αυτές τις γραπτές λίστες με επιθυμίες στάλθηκαν, με κακό σκοπό, στον αυτοκράτορα, ο οποίος, παρόλο που κώφευε σε άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα, στο σημείο αυτό ήταν «μαλακότερος από λοβό αυτιού», όπως λέει η παροιμία, και όντας ύποπτος και στενόμυαλος, άρχισε να μαίνεται. Αμέσως φώναξε τον Παύλο να έρθει στην Ανατολή, δίνοντάς του, σα να ήταν ηγέτης διάσημος για την εμπειρία του, την εξουσία να διεξάγει δίκες σύμφωνα με το κέφι του.»

Όπως όλα τα θρησκόληπτα και μισάνθρωπα καθεστώτα επινοούν κατηγορίες για να αφανίσουν τους αλλόθρησκους, έτσι και ο Κωνστάντιος έλαβε μια από τις λίστες του μαντείου (μια πρακτική γνωστή μακράν πριν την γέννηση του Κωνστάντιου και ποτέ πριν ως αφετηρία κάποιας δίωξης για δεισιδαιμονικούς λόγους) και όρισε ως….«δικαστή» τον αιμοδιψή χριστιανό Παύλο!!

Εκ του κειμένου που παραθέτεις:
«7. Έφυγε, όπως διετάχθη, ο Παύλος, με βιασύνη και όντας γεμάτος από θανατηφόρα μανία, και δεδομένου ότι η συκοφαντία ήταν ανεξέλεγκτη, άνθρωποι, ευγενείς καθώς και άσημοι, μεταφέρθηκαν από σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο. Και μερικοί εξ αυτών σύρθηκαν υπό το βάρος των αλυσίδων. άλλοι αδυνάτισαν από την αγωνία της φυλάκισης.»

Εδώ πλέον η δράση του Χριστιανικού Άουσβιτς βρίσκετε σε πλήρη εργασία! Ο Μαρκελλίνος μας εξηγεί ότι «δεδομένου ότι η συκοφαντία ήταν ανεξέλεγκτη» (δηλαδή η κατηγορία ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ!!) οδηγούνταν από όλο τον κόσμο ανίδεοι αλλόθρησκοι στο σφαγείο του Κωνστάντιου.

Η φαντάζεσαι Ευρωπαίε ότι οι δεισιδαιμονικές τάσεις του Χριστιανού Κωνστάντιου αφορούσαν και τους θεοσεβούμενους χριστιανούς??

Εκ του κειμένου που παραθέτεις:
«9. Από τους πρώτους, τότε, που έφεραν, ήταν ο Σιμπλίκιος, ο γιος του Φιλίππου, πρώην Έπαρχος και Ύπατος, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι (όπως ελέχθη) είχε ζητήσει να μάθει από το μαντείο για να κερδίσει το αυτοκρατορικό αξίωμα.»

Εδώ βλέπουμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι οι φοβίες και οι δεισιδαιμονίες που πότιζαν το άρρωστο μυαλό του Χριστιανού Αυτοκράτορα ήταν και ο λόγος για τα δεινά των αλλόθρησκων. Και αυτό διότι ποτέ πριν δεν υπάρχει καταγραφή δίωξης οποιουδήποτε επειδή προσέφυγε σε κάποιο μαντείο, ποτέ πριν δεν γνωρίζουμε κάποιον Αυτοκράτορα να θεωρεί ως επικίνδυνους τους χρησμούς των μαντείων.

Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε ως δεισιδαιμονία μόνο όταν εκχριστιανίστηκαν οι Ρωμαίοι και δηλητηριάστηκε η κρίση τους από τις μισαλλόδοξες απόψεις των Ιουδαίων Ταγών του χριστιανισμού.

Τώρα σου είναι επιτέλους ξεκάθαρο Ευρωπαίε??

Εκ του κειμένου που παραθέτεις:
«13. Αυτούς και μερικούς άλλους η δίκαιη τύχη μαζί με την αλήθεια, τους έσωσαν από τον επικείμενο κίνδυνο. Αλλά καθώς αυτές οι κατηγορίες εκτείνονταν περισσότερο με την εμπλοκή παγίδων και δολωμάτων, μερικοί πέθαναν από την παραμόρφωση των κορμιών τους, άλλοι καταδικάστηκαν σε επιπλέον τιμωρία και δημεύθηκαν οι περιουσίες τους, ενώ ο Παύλος ήταν ο παρακινητής αυτών των σκηνών σκληρότητας, παρέχοντας, σαν από κανένα μαγαζί, κάθε είδος εξαπάτησης και σκληρότητας. και από το νεύμα του (σχεδόν, μπορώ να πω) εξαρτιόταν η ζωή όλων όσοι περπατούν τη γη.»

Εδώ ο συγγραφέας μας ομιλεί για την «τύχη» που είχανε λίγοι κακομοίρηδες και γλύτωσαν από το χριστιανικό σφαγείο. Αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία είναι το γεγονός ότι κόσμος και κοσμάκης εξοντώθηκε με παγίδες και δολώματα, ενώ ο χριστιανός δήμιος Παύλος προσέφερε τις υπηρεσίες του στην εκχριστιανισμένη αυλή του Αυτοκράτορα.

Θαύμασε Ευρωπαίε….Βυζαντινή σοφία και χριστιανική «αγάπη»!!

Εκ του κειμένου που παραθέτεις:
«Διότι, αν κάποιος φορούσε στο λαιμό φυλακτό κατά του τεταρταίου ελώδη πυρετού ή οποιασδήποτε άλλης αρρώστιας, ή αν κατηγορούνταν βάσει της μαρτυρίας των κακώς διακείμενων ότι περνούσε από έναν τάφο το απόγευμα, επειδή ήταν έμπορος στα δηλητήρια ή ότι συγκέντρωνε όλα τα φρικτά των τάφων και τις μάταιες παραισθήσεις των φαντασμάτων που περπατούν εκεί, καταδικαζόταν σε αποκεφαλισμό και έτσι χανόταν.»

Μια ξεκάθαρη ομολογία ότι δεν σφαγιάζονταν οι Εθνικοί επειδή απλά επισκέπτονταν το μαντείο, αλλά επειδή φορούσαν απλά φυλακτά (όπως π.χ. τα κομποσκοίνια των χριστιανών!). Εάν λοιπόν κάποιος…….είχε την ατυχία να περάσει από έναν τάφο το απόγευμα, αυτό του κόστιζε ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ!!

Έχεις καμία αμφιβολία ακόμη Ευρωπαίε για τους σκοπούς του κολαστηρίου της Σκυθόπολης??

Αλήθεια, μήπως, λέω μήπως, μπορείς να μας υποδείξεις και ένα αντίστοιχο σφαγείο που να έστησαν οι Εθνικοί κατα των χριστιανών?

Αυτό, για να αντιλαμβάνεται ο κόσμος πόσο μπορεί να ΜΟΛΥΝΕΙ το μυαλό του ανθρώπου αυτό το Ασιατικό πνευματικό δηλητήριο.....

Άντε, και την άλλη φορά φρόντισε να γράψεις και εσύ κάτι. Θα σου κάνει καλό, μην απελπίζεσαι!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2008, 10:08:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
Οι Έλληνες αυτοί ήσαν Έλληνες που βρισκόντουσαν εκεί από τα Ελληνιστικά ακόμη χρόνια! και οι οποίοι είχαν προσυλιτισθεί!
Για αυτό και ο Ιησούς που ήξερε ότι οι Ιουδαίοι θα τον σταύρωναν! ενώ πάλι ήξερε ότι οι Έλληνες θα τον εξυψώσουν και θα τον δοξάσουν, είπε αυτά τα "προφητικά" όπως αποδείχτηκαν λόγια.
Στην περιοχή υπήρχαν Έλληνες όπως υπήρχαν παντού από τα Ελληνιστικά χρόνια! Μόνο ένας (εθελοτυφλείς )δε μπορεί να δεχτεί κάτι τέτοιο και ημιμαθής!

Mορφωμένε (copy-paste) , και μη εθελοτυφλείς europaios2 , σε όσα βιβλία έχω διαβάσει εγώ ο ημιμαθής , υπάρχουν αναφορές για Ελληνίζοντες Ιουδαίους ιδίως στην Αλεξάνδρεια , οι οποίοι ήταν μεν Ιουδαίοι στο θρήσκευμα , είχαν όμως ιυοθετήσει τον Ελληνικό τρόπο ζωής , σύχναζαν στα γυμναστήρια και είχαν εξελληνίσει τα Ιουδαϊκά τους ονόματα , όμως για Έλληνες που αρνήθηκαν την θρησκεία τους και προσχώρησαν στον Ιουδαϊσμό , δεν αναφέρεται πουθενά !! Αν εσύ ή οι ειδήμονες φίλοι σου έχουν στοιχεία τέτοια , περιμένω να μου τα παραθέσης για να φωτίσης και την δική μου ημιμάθεια .

Όλα αυτά δεν είναι παρά κόλπα των Χριστιανών που προσπαθώντας να μαζέψουν τις αμάζευτες αντιφάσεις των Ευαγγελίων , πέφτουν σε άλλες χειρότερες και γελοιοποιούνται . Η ελληνική κοσμοθέαση δεν είχε να ζηλέψη τίποτα από τον μεσιανικό και ανελεύθερο χαρακτήρα της θρησκείας του Ιουδαϊσμού και των αιρέσεών του Φαρισαίους , Σαδδουκαίους , Εσσαίους , Μεσιανιστές (Χριστιανούς) , που δεν αφήνει περιθώρια έρευνας και αναζήτησης .

Οι Έλληνες τιμούσαν τους Θεούς τους δεν τους φοβόντουσαν , τολμούσαν να τα βάλουν ακόμα και μαζί τους ή και να διαφωνήσουν , (βλέπε διαλόγους Λουκιανού) , αντίθετα οι Εβραίοι , και στη συνέχεια οι Χριστιανοί δέσμιοι του φόβου του φθονερού και εκδικητικού Γιαχβέ από την εύνοια του οποίου εξαρτούν την ύπαρξή τους έτρεμαν τον θυμό του . Όσο για το αυθαίρετο παραμύθι ότι θα τον εξύψωναν οι Έλληνες , όχι μόνο δεν τον εξύψωσαν με τη θέλησή τους , γιατί αγωνίστηκαν ενάντια στην επιβολή του Χριστιανικού σκοταδισμού , αλλά πλήρωσαν και με βαρύ φόρο αίματος την επιβολή του , από τους φανατικούς Ρωμαίους αυτοκράτορες .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2008, 13:02:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Stelaras :
Δεν προσπαθώ να ωραιοποιήσω τίποτα,ο Ελληνισμός δεν είναι τέλειος,αλλά δεν είναι συνυφασμένος με τον χριστιανισμό.Τα κοινά τους στοιχεία είναι ελάχιστα έως μη υπαρκτά.
Αν πίστευα κάπου θα προτιμούσα να πίστευα στους ολύμπιους θεούς παρά στον θεό των εβραίων.Όχι επειδή είναι ξενόφερτος και εβραικός,αλλά γιατί κουβαλά μια απολυταρχική,δεσποτική σκιά και δεν μπορώ να την ανεχτώ.

Ναι για να το λες εσύ! Έτσι θα είναι! Μην κάθεσαι καθόλου ξεκίνα να ενημερώσεις άλλα 11.000.000 Έλληνες! Πες τους ότι δεν είστε Έλληνες γιατί είστε Χριστιανοί! Ξέρεις αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο Έλληνας λόγω της ακρίβειας, του χρειάζεται να γελάσει λίγο!
Προτίμα και τα τοτέμ των Ινδιάνων! Τον Χριστιανισμό μόνο μην προτιμήσεις.
quote:
Schwabe:
Έλληνες που να πίστευαν ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ στον Ιουδαϊσμό, τουλάχιστον για την ιστορία, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ. Οι «Έλληνες» που αναφέρονταια απο τον Ιωάννη είναι προφανές ότι είναι ΕΒΡΑΟΙ ΠΟΥ ΧΟΥΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Ήσαν Έλληνες με όλη τη σημασία της λέξεως! Τι το πέρασες? παίρνω το αεροπλάνο! και κατεβαίνω στην Ιερουσαλήμ! για να γυρίσω σε τρεις ημέρες? Μιλάμε για ταξίδια που διαρκούσαν ολόκληρες εβδομάδες! ούτε είχαν ξενοδοχεία κλεισμένα! ούτε τις δουλείες τους μπορούσαν να αφήσουν! μιλάμε για κινδύνους ακόμη και της ίδιας τους της ζωής!
quote:
Schwabe:
Οι γνωστές μπούρδες και χαλκεύσεις του σκοταδιστή Απολογητή.
Ο Αμμιανός Μαρκελλίνος ήταν ο ιστορικός του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κωνστάντιου του Δεύτερου κατά την εποχή του οποίου άρχισαν οι διωγμοί εναντίον των Ελλήνων, ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΜΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΟΣΑ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ.

? Καταλαβαίνεις τι γράφεις? Είπε ο Απολογιτής ότι δεν το έγραψε ο Μαρκελλίνος? Περισσότερα στοιχεία δίνει όπως για παράδειγμα το ότι, ο Κωνστάντιος ήταν Αριανιστής! Και όχι Ορθόδοξος. Ή δεν ήταν?
quote:
europaios2:
«Ωστόσο, εν μέσω όλων αυτών των φόβων, σαν να είχαν επιβληθεί από κάποιο αρχαίο έθιμο, αντί για εμφύλιους πολέμους οι σάλπιγγες ανήγγειλαν υποτιθέμενες περιπτώσεις υψηλής προδοσίας. και για να ερευνηθούν και να τιμωρηθούν αυτές, εστάλη ο κακόφημος κρατικός υπάλληλος ονόματι Παύλος, συχνά επονομαζόμενος «Ταρταρικός». Ήταν έμπειρος στην τέχνη της αιματοχυσίας και, όπως ένας εκπαιδευτής μονομάχων επιδιώκει όφελος και αποδοχές από τις κηδείες και τους αγώνες μονομάχων, έτσι κι αυτός από την θέση του δημίου.»

Schwabe:
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο συγγραφέας ομολογεί «φόβους» του Αυτοκράτορα (δεισιδαιμονικές αυταπάτες μιας και ήταν γόνος χριστιανικής ρίζας) και λέει ότι «ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΘΙΜΟ». Παρομοιάζει λοιπόν φίλτατε Ευρωπαίε τις ψυχωτικές τάσεις του Αυτοκράτορα και δεν τις ταυτίζει!!
Επιπλέον, βλέπουμε ότι ο απεσταλμένος δήμιος που ήταν έμπειρος στην τέχνη της αιματοχυσίας (μιλάμε για….υψηλό επίπεδο παιδείας του χριστιανού αυτοκράτορα!!) καλείται να ξεκαθαρίσει τις ΔΗΘΕΝ προδοσίες. Μια ευθύτατη ομολογία που ρίχνει άπλετο φως στους πραγματικούς σκοπούς του χριστιανού αυτοκράτορα πίσω από τις υποτιθέμενες «υψηλές προδοσίες».Α! είχε δεισιδαιμονικές αυταπάτες! γιατί ήταν γόνος χριστιανικής ρίζας! Φαίνεται όμως ότι δεν είχε ακούσει για το δωδεκάθεο, τους σάτυρους, τους Κένταυρους και τις νεράιδες!.......................... για σκέψου να είχε ακούσει και για αυτούς!
Ποιον να φώναζε κάποιος που ήθελε να παραμείνει αυτοκράτορας βλέποντας παντού απειλή για το θρόνο του? Τον καντηλανάφτη?

quote:
europaios2:
«2. Επομένως, καθώς η αποφασιστικότητά του να κάνει κακό ήταν αμετάβλητη και επίμονη, αυτός δεν απείχε καθόλου από την κρυφή απάτη, επινοώντας θανατηφόρες κατηγορίες κατά αθώων προσώπων, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνέχιζε την ολέθρια δραστηριότητά του.»

Schwabe:
Εδώ μας δίνει ο συγγραφέας μια γλαφυρή εικόνα της δόλιας συναλλαγής μεταξύ του δήμιου με το χριστιανικό όνομα Παύλος (τυχαίο?) και του Αυτοκράτορα-εντολοδόχου του. Και αυτό διότι όλα όσα θεάρεστα θα έπραττε ο έμπιστος του Αυτοκράτορα, υπό την εξαπάτηση της δήθεν προδοσίας, θα τα έκανε υπό την προϋπόθεση…ότι θα συνέχιζε να διατηρεί την θέση του!!
Εύγε στο φρόνημα του χριστιανού Αυτοκράτορα!!!Να η απόδειξη τον λέγαν Παύλο......συμπέρασμα Χριστιανός.....συμπέρασμα δολοφόνος........συμπέρασμα έκανε εθνική κάθαρση εναντίων των Ελλήνων!
Μπράβο Schwabe! Εσύ τετραγώνισες τον κύκλο!
quote:
europaios2:
«3. Επιπλέον, ένα μικρό και ασήμαντο γεγονός τού έδωσε την ευκαιρία να επεκτείνει τις έρευνές του κατά τρόπο ανεξέλεγκτο. Υπάρχει μια πόλη ονόματι Άβυδος, στο πιο απόμακρο μέρος της Θηβαϊδας. εκεί το μαντείο ενός θεού που στα μέρη εκείνα τον λένε Besa αποκάλυπτε το μέλλον και ήταν συνήθειο να τιμάται στις αρχαίες τελετές των παρακείμενων περιοχών.»

Schwabe:
Εδώ βλέπουμε τον αδίστακτο τεχνίτη του θανάτου Παύλο να επινοεί και να αναζητά λόγους και αιτίες ώστε να επεκτείνει τον δρόμο του αίματος! Λαμβάνει ως αφορμή ένα ασήμαντο αλλά και σύνηθες γεγονός, το μεγαλοποιεί και αποδίδει κατηγορίες που ανθρώπου νους έως τότε δεν είχε φανταστεί.Αντιλαμβάνεσαι τελικά τι γράφεις ή μπερδεύτηκες με το δημοτικό??Εγώ αντιλαμβάνομαι εσύ? ..........Αμφιβάλλω ..............
quote:
europaios2:
«5. Μερικές από αυτές τις γραπτές λίστες με επιθυμίες στάλθηκαν, με κακό σκοπό, στον αυτοκράτορα, ο οποίος, παρόλο που κώφευε σε άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα, στο σημείο αυτό ήταν «μαλακότερος από λοβό αυτιού», όπως λέει η παροιμία, και όντας ύποπτος και στενόμυαλος, άρχισε να μαίνεται. Αμέσως φώναξε τον Παύλο να έρθει στην Ανατολή, δίνοντάς του, σα να ήταν ηγέτης διάσημος για την εμπειρία του, την εξουσία να διεξάγει δίκες σύμφωνα με το κέφι του.»

Schwabe:
Όπως όλα τα θρησκόληπτα και μισάνθρωπα καθεστώτα επινοούν κατηγορίες για να αφανίσουν τους αλλόθρησκους, έτσι και ο Κωνστάντιος έλαβε μια από τις λίστες του μαντείου (μια πρακτική γνωστή μακράν πριν την γέννηση του Κωνστάντιου και ποτέ πριν ως αφετηρία κάποιας δίωξης για δεισιδαιμονικούς λόγους) και όρισε ως….«δικαστή» τον αιμοδιψή χριστιανό Παύλο!!Tι πίνεις και δε μας δίνεις? Αφάνιζε ύποπτους για την ανάληψη του θρόνου του! Εσύ όμως ανακάλυψες ότι αφάνιζε του Έλληνες! Τι να πω?..... Πάντως το ότι ήταν οπαδός του Αρειανισμού αυτό δε σημαίνει ότι εκπροσωπούσε και το συγκεκριμένο δόγμα! Οπότε και δεν του το χρεώνουμε (στο δόγμα).
Γιατί με την ίδια λογική! Ο Χίτλερ που ήταν άθεος κατάστρεψε τον κόσμο και φόνευσε εκατομμύρια ανθρώπων! Συμπέρασμα! εφόσον είχα τη νοοτροπία σου, "οι άθεοι είναι φονιάδες"..........
quote:
europaios2:
«7. Έφυγε, όπως διετάχθη, ο Παύλος, με βιασύνη και όντας γεμάτος από θανατηφόρα μανία, και δεδομένου ότι η συκοφαντία ήταν ανεξέλεγκτη, άνθρωποι, ευγενείς καθώς και άσημοι, μεταφέρθηκαν από σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο. Και μερικοί εξ αυτών σύρθηκαν υπό το βάρος των αλυσίδων. άλλοι αδυνάτισαν από την αγωνία της φυλάκισης.»

Schwabe:
Εδώ πλέον η δράση του Χριστιανικού Άουσβιτς βρίσκετε σε πλήρη εργασία! Ο Μαρκελλίνος μας εξηγεί ότι «δεδομένου ότι η συκοφαντία ήταν ανεξέλεγκτη» (δηλαδή η κατηγορία ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ!!) οδηγούνταν από όλο τον κόσμο ανίδεοι αλλόθρησκοι στο σφαγείο του Κωνστάντιου.
Η φαντάζεσαι Ευρωπαίε ότι οι δεισιδαιμονικές τάσεις του Χριστιανού Κωνστάντιου αφορούσαν και τους θεοσεβούμενους χριστιανούς??Άιντεεεεεεεεεεεεε! Τόσο πολύ υποτιμάς τη νοημοσύνη των αναγνωστών του forum?
quote:
europaios2:
9. Από τους πρώτους, τότε, που έφεραν, ήταν ο Σιμπλίκιος, ο γιος του Φιλίππου, πρώην Έπαρχος και Ύπατος, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι (όπως ελέχθη) είχε ζητήσει να μάθει από το μαντείο για να κερδίσει το αυτοκρατορικό αξίωμα.»

Schwabe:
Εδώ βλέπουμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι οι φοβίες και οι δεισιδαιμονίες που πότιζαν το άρρωστο μυαλό του Χριστιανού Αυτοκράτορα ήταν και ο λόγος για τα δεινά των αλλόθρησκων. Και αυτό διότι ποτέ πριν δεν υπάρχει καταγραφή δίωξης οποιουδήποτε επειδή προσέφυγε σε κάποιο μαντείο, ποτέ πριν δεν γνωρίζουμε κάποιον Αυτοκράτορα να θεωρεί ως επικίνδυνους τους χρησμούς των μαντείων.
Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε ως δεισιδαιμονία μόνο όταν εκχριστιανίστηκαν οι Ρωμαίοι και δηλητηριάστηκε η κρίση τους από τις μισαλλόδοξες απόψεις των Ιουδαίων Ταγών του χριστιανισμού.
Τώρα σου είναι επιτέλους ξεκάθαρο Ευρωπαίε??Τι να είναι ξεκάθαρο? ότι μπροστά στα μάτια μας προσπαθείς να αλλοιώσεις τα γεγονότα?
-Είναι ξεκάθαρο φοβόταν ο αυτοκράτορας για το θρόνο του!
quote:
europaios2:
«13. Αυτούς και μερικούς άλλους η δίκαιη τύχη μαζί με την αλήθεια, τους έσωσαν από τον επικείμενο κίνδυνο. Αλλά καθώς αυτές οι κατηγορίες εκτείνονταν περισσότερο με την εμπλοκή παγίδων και δολωμάτων, μερικοί πέθαναν από την παραμόρφωση των κορμιών τους, άλλοι καταδικάστηκαν σε επιπλέον τιμωρία και δημεύθηκαν οι περιουσίες τους, ενώ ο Παύλος ήταν ο παρακινητής αυτών των σκηνών σκληρότητας, παρέχοντας, σαν από κανένα μαγαζί, κάθε είδος εξαπάτησης και σκληρότητας. και από το νεύμα του (σχεδόν, μπορώ να πω) εξαρτιόταν η ζωή όλων όσοι περπατούν τη γη.»

Schwabe:
Εδώ ο συγγραφέας μας ομιλεί για την «τύχη» που είχανε λίγοι κακομοίρηδες και γλύτωσαν από το χριστιανικό σφαγείο. Αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία είναι το γεγονός ότι κόσμος και κοσμάκης εξοντώθηκε με παγίδες και δολώματα, ενώ ο χριστιανός δήμιος Παύλος προσέφερε τις υπηρεσίες του στην εκχριστιανισμένη αυλή του Αυτοκράτορα.
Θαύμασε Ευρωπαίε….Βυζαντινή σοφία και χριστιανική «αγάπη»!!Θαυμάζω..............θαυμάζω την αγωνία σου! να πείσεις για το αντίθετο!
quote:
europaios2:
«Διότι, αν κάποιος φορούσε στο λαιμό φυλακτό κατά του τεταρταίου ελώδη πυρετού ή οποιασδήποτε άλλης αρρώστιας, ή αν κατηγορούνταν βάσει της μαρτυρίας των κακώς διακείμενων ότι περνούσε από έναν τάφο το απόγευμα, επειδή ήταν έμπορος στα δηλητήρια ή ότι συγκέντρωνε όλα τα φρικτά των τάφων και τις μάταιες παραισθήσεις των φαντασμάτων που περπατούν εκεί, καταδικαζόταν σε αποκεφαλισμό και έτσι χανόταν.»

Schwabe:
Μια ξεκάθαρη ομολογία ότι δεν σφαγιάζονταν οι Εθνικοί επειδή απλά επισκέπτονταν το μαντείο, αλλά επειδή φορούσαν απλά φυλακτά (όπως π.χ. τα κομποσκοίνια των χριστιανών!). Εάν λοιπόν κάποιος…….είχε την ατυχία να περάσει από έναν τάφο το απόγευμα, αυτό του κόστιζε ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ!!
Έχεις καμία αμφιβολία ακόμη Ευρωπαίε για τους σκοπούς του κολαστηρίου της Σκυθόπολης??
Αλήθεια, μήπως, λέω μήπως, μπορείς να μας υποδείξεις και ένα αντίστοιχο σφαγείο που να έστησαν οι Εθνικοί κατα των χριστιανών?Αυτό, για να αντιλαμβάνεται ο κόσμος πόσο μπορεί να ΜΟΛΥΝΕΙ το μυαλό του ανθρώπου αυτό το Ασιατικό πνευματικό δηλητήριο.....
Άντε, και την άλλη φορά φρόντισε να γράψεις και εσύ κάτι. Θα σου κάνει καλό, μην απελπίζεσαιΚακομοίρη Schwabe! Πόσο με δικαιώνεις να σε λέω κακομοίρη! Από όλα τα γραφόμενα αυτό συμπέρανες!
Η διαφορά του απολογητή με τους παγανιστές είναι ότι παραθέτει ολόκληρα τα χωρία και όχι αποσπασματικά ώστε να αλλιωθεί το νόημα των γραφομένων.
Παρ’ όλα αυτά όμως συνεχίζεις να γράφεις υποτιμώντας τη νοημοσύνη των αναγνωστών! Προσπαθώντας να παρουσιάσεις το άσπρο μαύρο!

Ετσι προσπερνάς το 15.: 15. "Στην πραγματικότητα, το ζήτημα αντιμετωπίστηκε ακριβώς σαν να είχαν πολλοί άνθρωποι ζητήσει από το μαντείο του Κλάρου, από τις βελανιδιές της Δωδώνης και το διάσημο κάποτε μαντείο των Δελφών, το θάνατο του αυτοκράτορα."
Το 16 .:16. "Γι’ αυτό εκείνοι οι αυλικοί του παλατιού, που είχαν διαβολικά κατασκευάσει τις μεθόδους της κολακείας, διακήρυτταν ότι ο αυτοκράτορας θα είχε ανοσία στις συνηθισμένες αρρώστιες, αναφωνώντας δυνατά ότι το πεπρωμένο του ήταν πάντα ισχυρό και αποτελεσματικό στο να εξοντώνει όσους συνωμοτούσαν εναντίον του."

Και το 17.:17. "Το να γίνεται αυστηρή έρευνα δεν το θεωρεί λανθασμένο κανείς σωστός άνθρωπος. Διότι, δεν διαφωνούμε πως η ασφάλεια ενός νόμιμου ηγεμόνα, του προστάτη και του υπερασπιστή των καλών ανθρώπων, από τον οποίο βασίζεται η ασφάλεια των υπολοίπων, πρέπει να διασφαλίζεται από την κοινή επιμέλεια όλων μας. Και, προκειμένου αυτός να υποστηριχθεί εντονότερα, όταν υπερασπίζεται η παραβιασμένη μεγαλειότητά του, οι Κορνήλιοι νόμοι δεν απαλλάσσουν κανέναν, αδιακρίτως τάξης, από ανάκριση με βασανιστήρια, ακόμη και από το χύσιμο αίματος."
Κινούμενος ακριβώς όπως ο Ρασιάς............κόβοντας και ράβοντας για να αλλοιώσει την αλήθεια..............συγχαρητήρια!


Οι διωγμοί των Χριστιανών τους πρώτους 4 αιώνες ήσαν γνωστοί! Όπως γνωστό είναι ότι αυτοί έγιναν για πολιτικούς και όχι για θρησκευτικούς λόγους αυτό ήταν παράπλευρη απώλεια. Τους αυτοκράτορες πάντα τους ένοιαζε η συνοχή του κράτους τους! Και η καρέκλα τους. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

Edited by - europaios2 on 13/06/2008 13:08:44Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2008, 14:16:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris:
Mορφωμένε (copy-paste) , και μη εθελοτυφλείς europaios2 , σε όσα βιβλία έχω διαβάσει εγώ ο ημιμαθής , υπάρχουν αναφορές για Ελληνίζοντες Ιουδαίους ιδίως στην Αλεξάνδρεια , οι οποίοι ήταν μεν Ιουδαίοι στο θρήσκευμα , είχαν όμως ιυοθετήσει τον Ελληνικό τρόπο ζωής , σύχναζαν στα γυμναστήρια και είχαν εξελληνίσει τα Ιουδαϊκά τους ονόματα , όμως για Έλληνες που αρνήθηκαν την θρησκεία τους και προσχώρησαν στον Ιουδαϊσμό , δεν αναφέρεται πουθενά !! Αν εσύ ή οι ειδήμονες φίλοι σου έχουν στοιχεία τέτοια , περιμένω να μου τα παραθέσης για να φωτίσης και την δική μου ημιμάθεια .

Όλα αυτά δεν είναι παρά κόλπα των Χριστιανών που προσπαθώντας να μαζέψουν τις αμάζευτες αντιφάσεις των Ευαγγελίων , πέφτουν σε άλλες χειρότερες και γελοιοποιούνται . Η ελληνική κοσμοθέαση δεν είχε να ζηλέψη τίποτα από τον μεσιανικό και ανελεύθερο χαρακτήρα της θρησκείας του Ιουδαϊσμού και των αιρέσεών του Φαρισαίους , Σαδδουκαίους , Εσσαίους , Μεσιανιστές (Χριστιανούς) , που δεν αφήνει περιθώρια έρευνας και αναζήτησης .

Οι Έλληνες τιμούσαν τους Θεούς τους δεν τους φοβόντουσαν , τολμούσαν να τα βάλουν ακόμα και μαζί τους ή και να διαφωνήσουν , (βλέπε διαλόγους Λουκιανού) , αντίθετα οι Εβραίοι , και στη συνέχεια οι Χριστιανοί δέσμιοι του φόβου του φθονερού και εκδικητικού Γιαχβέ από την εύνοια του οποίου εξαρτούν την ύπαρξή τους έτρεμαν τον θυμό του . Όσο για το αυθαίρετο παραμύθι ότι θα τον εξύψωναν οι Έλληνες , όχι μόνο δεν τον εξύψωσαν με τη θέλησή τους , γιατί αγωνίστηκαν ενάντια στην επιβολή του Χριστιανικού σκοταδισμού , αλλά πλήρωσαν και με βαρύ φόρο αίματος την επιβολή του , από τους φανατικούς Ρωμαίους αυτοκράτορες .
Πάλι τα ίδια? εσείς οι παγανιστές έχετε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, την αμνησία!
Οι Έλληνες αυτοί! ήσαν Έλληνες που βρισκόντουσαν εκεί από τα Ελληνιστικά ακόμη χρόνια! και οι οποίοι είχαν προσυλιτισθεί! Στον Ιουδαϊσμό
Για αυτό και ο Ιησούς που ήξερε ότι οι Ιουδαίοι θα τον σταύρωναν! ενώ πάλι ήξερε ότι οι Έλληνες θα τον εξυψώσουν και θα τον δοξάσουν, είπε αυτά τα "προφητικά" όπως αποδείχτηκαν λόγια.

Αγαπητέ μου "φίλε!" το ότι τελείωσε η Ελληνιστική περίοδο δε σημαίνει ότι εξαφανίστηκαν και οι Έλληνες! πως το συνάγεις αυτό?
Από το 312 ΜΈΧΡΙ το 65 π.Χ το το βασίλειο των Σελευκιδών ήταν στην περιοχή! λες να μην υπήρχαν Έλληνες? ποιοι ασκούσαν τη διοίκηση? γιατί αν ήσαν όλοι Σύριοι Ιουδαίοι κ.λ.π. τότε δε θα μιλούσαμε για Ελληνιστικό βασίλειο!

Αν λοιπόν θέλεις να κατηγορήσεις κάποιον για ημιμάθεια κάντο προς τον εαυτό σου!

Δεν κατάλαβες ότι τα μούσκεψες?
1).Δηλαδή ο Ιησούς! ευτύχισε μόλις είδε ελληνίζοντες Εβραίους! Που σημαίνει ότι ο Εξελληνισμός είναι αυτός που έκανε τη διαφορά! ώστε ο Ιησούς να πεί:<<ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου
Ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις για την αγάπη του Ιησού προς τον Ελληνισμό! έστω και κατά λάθος

2)Εφόσον εγώ συχνάζω σε Κινέζικο εστιατόριο! βγάλω και ένα Κινέζικο όνομα σε ένα παιδί μου! και το στείλω και καράτε! .....Κινεζοποιήθηκα!!!!!ρε τι διαβάζει κανείς!!

3) Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική! από τα παραπάνω ανέκδοτα!
Στην περιοχή υπήρχαν Έλληνες όπως υπήρχαν παντού από τα Ελληνιστικά χρόνια! Μόνο ένας εθελοτυφλείς δε μπορεί να δεχτεί κάτι τέτοιο και ημιμαθής!


Ποσός με ενδιαφέρει η καταγωγή του Χριστού! και Κινέζος να ήταν (τυχαία το αναφέρω), εγώ και εφόσον τον είχα μελετήσει και τον γνώριζα πάλι σε Αυτόν θα πίστευα.
Οι ρίζες ενός Θεού, δεν είναι τοπικού φαινόμενου! αλλά παγκόσμιου!
Όπως έχω γράψει και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν προφητέψει την έλευση του Χριστού! με τον δικό τους τρόπο. Αλλά και σε όλον τον κόσμο υπάρχουν θρύλοι για την έλευση του Αληθινού Θεού.
Τώρα γιατί ο Θεός διάλεξε τους Ισραηλινούς για να τους προετοιμάσει για την έλευσή του στην Καινή Διαθήκη! μόνο αυτός μπορεί να απαντήσει. Εγώ πιστεύω ότι εάν είχε εμφανιστεί αλλού δύσκολα δε θα τον αποδέχονταν!..............
Να φανταστώ ότι οι Εξελληνισμένοι Εβραίοι γράφαν και στο κούτελο? ότι είναι ελληνίζοντες Εβραίοι? ώστε να ξεχωρίζουν από τους άλλους Εβραίους? ........και έρχονται και ζέστες!

Γιατί οι Έλληνες φαινόντουσαν δε χρειαζόταν! να το γράψουν στο κούτελο!

Εγώ πάλι θα σου πω τα λόγια του Κυρίου!.....
<<οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δέ κάμηλον καταπίνοντες>>

Αφού έχεις διαβάσει τις πράξεις ...........πως δεν πρόσεξες? στοίχ. 4 κεφάλαιο ΙΗ: διελέγετο δε εν τη συναγωγή κατά παν σάββατον, "έπειθεν τε Ιουδαίους και Έλληνας"
Ενώ όταν θέλαν να απευθυνθούν στους Ελληνίζοντες Ιουδαίους γράφαν
αι πράξεις..κεφ'στ' στοιχ.1....."Εν δε ταις ημέραις ταύταις πληθυνόντων των μαθητών εγένετο γογγυσμός των Ελληνιστών προς τους Εβραίους, ότι παρεθερωρούντο εν τη διακονία τηκαθημερινλη αι χήραι αυτών"
Ενώ στο κατά Ιωάννη γράφει για Έλληνες εκ των αναβαινόντων και όχι Ελληνιστές!
Δεν τα γράφει αυτά ο Ρασιάς?.........σας το κρύβει!!
Οι Έλληνες τον δεχτήκαμε και τον τιμήσαμε με τη συμβολή μας στη "διαμόρφωση" του δόγματος της Ορθοδοξίας! ..... Δεν το γράφει ο Γ.Κορδάτος που έχεις μελετήσει?

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2008, 16:30:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«Ήσαν Έλληνες με όλη τη σημασία της λέξεως! Τι το πέρασες? παίρνω το αεροπλάνο!»

Έλληνες που την εποχή που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ έδρασε ο Ιησούς να ήσαν εξιουδαϊσμένοι δεν υπάρχουνε. Αυτό τουλάχιστον γνωρίζει η επιστημονική κοινότητα, αυτό παραδέχεται και η επίσημη εκκλησία.

Ο Έλληνας εκείνη την εποχή είχε επίπεδο πολιτισμού φίλτατε, και οι παιδαριώδεις αφηγήσεις περί νεκρών που θα σηκωθούνε και άλλα ανόητα τον άφηναν παγερά αδιάφορο. Εάν δούμε τι απάντηση εισέπραξε ο Παύλος όταν πήγε να πείσει τους Έλληνες στον Άρειο Πάγο θα καταλάβουμε τι είδους "έλληνες" πήγαν να δούνε έναν Ιουδαίο Ραβίνο!

Όσο «έλληνες» ήσαν οι Εβραίοι που επισκέπτονταν ο Παύλος, άλλο τόσο «έλληνες» ήσαν και αυτοί που πήγανε τάχα να τον δούνε!

Δε μου λες, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΟΠΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ?

Μήπως επειδή.......δεν υπάρχει???

europaios2:
«Να η απόδειξη τον λέγαν Παύλο......συμπέρασμα Χριστιανός.....συμπέρασμα δολοφόνος........συμπέρασμα έκανε εθνική κάθαρση εναντίων των Ελλήνων!»

Ακριβώς φίλτατε!

Έλληνας Εθνικός (με την πατρώα θρησκεία) ο οποίος να λέγονταν Σαούλ (Παύλος), δεν υπήρχε. Όσοι είχανε φορτωθεί μονάχα την Ασιατική σέκτα έπαιρναν και Ιουδαϊκά ονόματα.

Απλό, αλλά και πάλι δύσκολο για τα αυτάκια σου!

europaios2:
«Ο Χίτλερ που ήταν άθεος κατάστρεψε τον κόσμο και φόνευσε εκατομμύρια ανθρώπων! Συμπέρασμα!»

Ο Χίτλερ ήταν τόσο άθεος, ώστε.....ήταν αυτός που εδραίωσε νομικά το δικαίωμα του φόρου στην εκκλησία!! Εύγε.....τέρας της ιστορίας!!!!

europaios2:
«Άιντεεεεεεεεεεεεε! Τόσο πολύ υποτιμάς τη νοημοσύνη των αναγνωστών του forum?»

Αντί για αλαλαγμούς, έχεις άραγε να γράψεις και κάτι εάν δεν βρίσκεται κατα τύχη σε κάποια σελίδα για να το αντιγράψεις βρε....τέρας γνώσεων??

Οι σφαγές υπήρξαν ανελέητες, και φυσικά κατα όσων δεν ήσαν χριστιανοί, όπως και το 99,9% των Ελλήνων. Φρικτό για τον Ελληνισμό, απόδειξη «ήθους» για κάθε καλό χριστιανό αυτοκράτορα....

europaios2:
«Η διαφορά του απολογητή με τους παγανιστές είναι ότι παραθέτει ολόκληρα τα χωρία και όχι αποσπασματικά ώστε να αλλιωθεί το νόημα..»

Ο σκοταδιστής Απολογητής που χαριεντίζεσαι ως «πηγή γνώσης», έχει πάμπολλες φορές χαλκεύσει κέιμενα για να τροφοδοτήσει τα πρόβατα του μαντριού. Εξάλλου, δεν χρειάζεται και πολλές προσπάθειες για να πείσεις το ποίμνιο: ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟ!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2008, 17:00:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«Οι διωγμοί των Χριστιανών τους πρώτους 4 αιώνες ήσαν γνωστοί! Όπως γνωστό είναι ότι αυτοί έγιναν για πολιτικούς και όχι για θρησκευτικούς λόγους αυτό ήταν παράπλευρη απώλεια.»

Χαίρομαι που έστω και αργά παραδέχεσαι ότι δεν υπήρξανε θρησκευτικοί διωγμοί στην Ρώμη.

Διότι, στην ΠΟΛΥ-ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΗ Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, δεν υπήρχε καν η λογική της θρησκευτικής δίωξης, καθώς αυτή η επινόηση είναι Βιβλικής προέλευσης και φυσικά μετέπειτα χριστιανικής κληρονομιάς.
(π.χ. μεσαίωνας, βυζάντιο και πάει λέγοντας)

Έξ ου και ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως αυτοκρατορικό διάταγμα το οποίο να ομοιάζει με αυτά των Νεορωμαίων κατα των Εθνικών. Είπαμε, με ότι δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις!

europaios2:
«Οι Έλληνες αυτοί! ήσαν Έλληνες που βρισκόντουσαν εκεί από τα Ελληνιστικά ακόμη χρόνια! και οι οποίοι είχαν προσυλιτισθεί! Στον Ιουδαϊσμό
Για αυτό και ο Ιησούς που ήξερε ότι οι Ιουδαίοι θα τον σταύρωναν! ενώ πάλι ήξερε ότι οι Έλληνες θα τον εξυψώσουν και θα τον δοξάσουν, είπε αυτά τα "προφητικά" όπως αποδείχτηκαν λόγια.»

Ανοησίες που προέρχονται απο προπαγάνδα αλά.....Απολογητή!!

Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΡΤΥΡΑ ΓΙΑ «ΕΞΙΟΥΔΑΪΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»!!!! Βέβαια, εάν κάποιος μελετά την «σοβαρή πηγή» του πλαστογράφου Απολογητή τότε.....έως και κανέναν Βραχμάνο Πλάτωνα θα ανακαλύψει!!!!

Το μόνο που υπάρχει ειναι το αντίθετο, καθώς γνωρίζουμε πολλούς ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ όπως ο Φίλων ο Αλεξανδρινός. Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι ΕΛΛΗΝΙΚΑ έπρεπε να μιλήσει ο Παύλος στους Εβραίους που ζούσανε είτε θεσσαλονίκη είτε Κόρινθο, καθώς αυτοί δεν γνώριζαν καν την γλώσσα τους πλέον!

Έξ ου και η ανάγκη μετάφρασης των 0΄ώστε να μπορεί η Ιουδαϊκή διασπορά να μελετά την πατρώα μυθολογία.

europaios2:
«Αγαπητέ μου "φίλε!" το ότι τελείωσε η Ελληνιστική περίοδο δε σημαίνει ότι εξαφανίστηκαν και οι Έλληνες! πως το συνάγεις αυτό?»

Και ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΕΣΕΝΑ βρε...τέρας γνώσεων ότι στην περιοχή της Ασίας δεν υπήρχανε έως και τους πρώτους μετα-χριστιανικούς αιώνες Ναοί διαφόρων Θεοτήτων των Εθνικών???

Μήπως μπορείς να μας πεις ΑΠΟ ΠΟΥ εξάγεις το συμπέρασμα ότι την εποχή του Ιησού δεν ήταν γεμάτη η περιοχή απο Ναούς της Αρτέμιδος, του Άμωνα και πάει λέγοντας?

Ρε συ, που έμαθες ιστορία, στο.....πανεπιστήμιο του Απολογητή??

europaios2:
«Δηλαδή ο Ιησούς! ευτύχισε μόλις είδε ελληνίζοντες Εβραίους! Που σημαίνει ότι ο Εξελληνισμός είναι αυτός που έκανε τη διαφορά! ώστε ο Ιησούς να πεί:<<ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου»

Έ ρε κοίτα να δεις πως ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΡΟΜΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!!!!

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η έννοια της λέξης «έλλην» μέσα στην Καινή Διαθήκη αποδίδεται με την έννοια ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ! Τα παραδείγματα πάμπολλα, ωστόσο ας δούμε τι λέει σχετικά ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»:

{ Σχεδόν πάντοτε όταν αναφέρεται στην Γραφή η λέξις Έλλην-Έλληνες δεν εννοείται η εθνικότης του προσώπου η των προσώπων εις τα οποία αναφέρονται, αλλά η θρησκευτική ιδιότης και πίστις του ανθρώπου η των ανθρώπων αυτών, που την εποχή εκείνη είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε το θέλουμε είτε όχι, οι ένδοξοι, σπουδαίοι και μεγάλοι κατά τα άλλα Έλληνες πρόγονοί μας, πίστευαν στούς δώδεκα ψευτοθεούς του Ολύμπου και όχι μόνον, και ήτο εθνικοί-ειδωλολάτρες όπως άλλωστε και όλα τα άλλα έθνη του κόσμου, εκτός από τούς Εβραίους-Ιουδαίους, οι οποίοι ήτο το μοναδικό έθνος την εποχή εκείνη, που πίστευε εις τον Ένα και Μοναδικόν και Αληθινόν Θεόν, παρ’ όλες βέβαια τις αδυναμίες και τα ελαττώματά τους.

Γι’ αυτό και όταν χρησιμοποποιούσαν τις λέξεις "έθνος-έθνη, εθνικός-εθνικοί" εννοούσαν "ειδωλολάτρες" και απευθύνετο εις όλα ανεξαιρέτως τα έθνη, και φυσικά και εις τούς Έλληνες οι οποίοι ήτο άλλωστε διασκορπισμένοι εις όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αποτελώντας και αυτοί, ένα έθνος, μέσα εις τα άλλα γνωστά έθνη.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από πολλά σημεία της Αγίας Γραφής, αλλά και από διάφορα κείμενα των Πατέρων της Εκκλησίας μας.}

Συνεπώς, ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ΟΤΙ Η ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ ΣΤΗ ΑΛΛΑ, ΚΑΘΩΣ ΣΤΕΡΕΙΣΑΙ ΒΑΣΙΚΩΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΟΡΘΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ.

http://www.patrokosmas.gr/periodiko.asp?sitema=1&sitem=1&isue=42&artid=201

Και βέβαια, μην ζητήσετε απο τον Ευρωπαίο ή τον Απολογητή να σας προσκομίσει ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που να δέχονται ότι οι «Έλληνες» ήσαν Έλληνες το έθνος, διότι πολύ απλά δεν υφίστανται!!

Ρε συ, δεν πας να πιείς κανένα καφεδάκι μπας και λογικευτείς στο μέλλον?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2008, 19:49:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε scwabe, βλέπω ότι ακόμη νομίζεις ότι βρίσκεσαι
στην Ουγκάντα και μιλάς σε ιθαγενείς...
"Συνεπώς, ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ΟΤΙ Η ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ ΣΤΗ ΑΛΛΑ, ΚΑΘΩΣ ΣΤΕΡΕΙΣΑΙ ΒΑΣΙΚΩΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΟΡΘΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ."
Φίλε μου είναι φοβερό το πόσο προσπαθείς να ελέγξεις και χειραγωγήσεις την πορεία της συζήτησης εδώ μέσα... Καμιά σχέση
με την αρχαία ελληνική αγορά, την αρχαία ελληνική δημοκρατία,
όπου άνθιζε η πολιτική κι η φιλοσοφία, καμία σχέση με την αναζήτηση
της γνώσης και τον φασισμό του νου..
Ειλικρινά χρειάζεσαι να ανοίξεις τα μάτια σου, μιλάς σαν κασετόφωνο....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2008, 21:00:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Schwabe:
Έλληνες που την εποχή που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ έδρασε ο Ιησούς να ήσαν εξιουδαϊσμένοι δεν υπάρχουνε. Αυτό τουλάχιστον γνωρίζει η επιστημονική κοινότητα, αυτό παραδέχεται και η επίσημη εκκλησία.

Ο Έλληνας εκείνη την εποχή είχε επίπεδο πολιτισμού φίλτατε, και οι παιδαριώδεις αφηγήσεις περί νεκρών που θα σηκωθούνε και άλλα ανόητα τον άφηναν παγερά αδιάφορο. Εάν δούμε τι απάντηση εισέπραξε ο Παύλος όταν πήγε να πείσει τους Έλληνες στον Άρειο Πάγο θα καταλάβουμε τι είδους "έλληνες" πήγαν να δούνε έναν Ιουδαίο Ραβίνο!

Όσο «έλληνες» ήσαν οι Εβραίοι που επισκέπτονταν ο Παύλος, άλλο τόσο «έλληνες» ήσαν και αυτοί που πήγανε τάχα να τον δούνε!

Δε μου λες, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΟΠΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ?

Μήπως επειδή.......δεν υπάρχει??Aφού επίσημα όπως γράφεις το έχει παραδεχτεί η Εκκλησία δεν έχεις, για του λόγου το αληθές! ποαρά να γράψεις την ανακοίνωση.! Περιμένω..
Αλλά και της επιστημονικής κοινότητας να μας παρουσιάσεις ....θα είναι μια αρχή!

Οι Αθηνάιοι άλλοι τον περιγέλασαν και άλλοι τον δέχτηκαν και τον ακολούθησαν.
Αργότερα στην Κόρινθο οι Έλληνες όταν πλέον είχαν αρχίσει να τον δέχονται, έδειραν τους Ιουδαίους που τον πήγαν σε δίκη!

quote:
europaios2:
«Να η απόδειξη τον λέγαν Παύλο......συμπέρασμα Χριστιανός.....συμπέρασμα δολοφόνος........συμπέρασμα έκανε εθνική κάθαρση εναντίων των Ελλήνων!»

Schwabe:
Ακριβώς φίλτατε!
Έλληνας Εθνικός (με την πατρώα θρησκεία) ο οποίος να λέγονταν Σαούλ (Παύλος), δεν υπήρχε. Όσοι είχανε φορτωθεί μονάχα την Ασιατική σέκτα έπαιρναν και Ιουδαϊκά ονόματα.

Απλό, αλλά και πάλι δύσκολο για τα αυτάκια σου!Δηλαδή εάν ήταν Έλληνας Χριστιανός? θα τον αποδεχόσουν?
Τι σε χαλάει? Το όνομα? η εθνικότητά του? το θρήσκευμά του? ή οι πράξεις του? Γιατί εμένα με χαλάνε οι πράξεις του!
Άσε δε που για μια ακόμη φορά το φυσάς και δεν κρυώνει....
quote:
Schwabe:
Ο Χίτλερ ήταν τόσο άθεος, ώστε.....ήταν αυτός που εδραίωσε νομικά το δικαίωμα του φόρου στην εκκλησία!! Εύγε.....τέρας της ιστορίας!!!!


Μεταφέρω και δεν παραπέμπω γιατί πιστεύv ότι πρέπει να διαβαστεί από όλους!

Πίσω από την "ανωτερότητα" του Τρίτου Ράιχ κρύβονταν οι προλήψεις, η αστρολογία, ο μυστικισμός, η παράνοια...

Κάποιοι ευφάνταστοι ισχυρίζονταν ότι ο Χίτλερ είχε καταληφθεί από δαίμονες και κάποιοι άλλοι ότι διατηρούσε επαφές με εξωγήινους. Στην αφρόκρεμα του Τρίτου Ράιχ βρέθηκαν στρατηλάτες και σύμβουλοι με ακόμα πιο τρελές ιδέες.

Το Χόλιγουντ μάς προϊδέασε με ταινίες όπως Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία ή τα Εφτά Χρόνια στο Θιβέτ. Θέμα των ταινιών αυτών μερικά από τα πιο αινιγματικά ενδιαφέροντα του Χίτλερ και του περιβάλλοντός του.

Γνωρίζουμε ότι κάποιοι διοικητές των ναζί, αντί να παρακολουθούν τις εξελίξεις στα πεδία των μαχών, αναζητούσαν το ιερό δισκοπότηρο, το θρυλικό Γκράαλ, συμμετείχαν σε παγανιστικές τελετουργίες ή διοργάνωναν εξερευνητικές αποστολές στο Θιβέτ και στην έρημο Γκόμπι με στόχο να ανακαλύψουν τους "επιζήσαντες" των Αρίων του παρελθόντος. Είναι γεγονός ότι η πιο παρανοϊκή εποχή στη σύγχρονη ιστορία καθοδηγούνταν από φαντασιόπληκτους, μυστικιστές, μάντεις και αστρολόγους.

Καπνομάντεις με γαλόνια
Ο Καρλ Μαρία Βίλιγκουτ, ένας από τους συμβούλους του Χίτλερ, υποστήριζε ότι είχε αναμνήσεις από την προηγούμενη ζωή του ως διοικητής. Ο περιβόητος Χάινριχ Χίμλερ, διοικητής των SS, πίστευε ότι ήταν η μετεμψύχωση του Ερρίκου, Γερμανού βασιλιά του 10ου αιώνα.

Οι φανατισμένοι Άριοι πολεμιστές του Χίμλερ διδάσκονταν το ρουνικό αλφάβητο, την αρχαία μαγική γραφή της Βόρειας Ευρώπης, στην οποία το S συμβόλιζε τη νίκη. Το βράδυ του θερινού ηλιοστασίου τα SS τιμούσαν το θεό του πολέμου ανάβοντας μια μεγάλη φωτιά στο δάσος.

Κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου επιδίδονταν σε μια τελετουργία εμπνευσμένη από το Θιβέτ. Δώδεκα αξιωματούχοι έκαιγαν μια ματωμένη σημαία και στη συνέχεια αναζητούσαν οιωνούς για το μέλλον από τα δαχτυλίδια του καπνού.

Έχοντας ως βάση του το κάστρο του Βέβελσμπουργκ, στη Βεστφαλία (Γερμανία), ο Χίμλερ επιδίωκε να μετατρέψει την ελίτ των SS σε μια νέα τάξη Ναϊτών. Γιατί; Οι Ναΐτες, στους οποίους αποδίδεται η σύλληψη και ανέγερση των πρώτων γοτθικών ναών της Ευρώπης, ήταν ένα πανίσχυρο μεσαιωνικό ιπποτικό τάγμα που υποτίθεται ότι ανακάλυψε και μετέφερε στα νότια της Γαλλίας το Γκράαλ, το μαγικό δισκοπότηρο στο οποίο συγκεντρώθηκε, σύμφωνα μ' ένα χριστιανικό θρύλο, το αίμα του Εσταυρωμένου.

Αυτό πίστευε ακράδαντα ο αρχαιολόγος Ότο Ραν, τις έρευνες του οποίου υποστήριζε και χρηματοδοτούσε ο Χίμλερ. Σύμφωνα με τον Ραν, τελευταίοι κάτοχοι του Γκράαλ ήταν οι Καθαροί, χριστιανική αίρεση που υπέστη διωγμούς από την Καθολική Εκκλησία. Ύστατο οχυρό τους ήταν το Μοντσεγκούρ, το οποίο ερευνήθηκε εξονυχιστικά. Ο Ραν θεωρούσε τους Καθαρούς υπέρμαχους ενός αμόλυντου χριστιανισμού άριας προέλευσης, αποκλειστικοί κληρονόμοι του οποίου ήταν οι ναζί.

Άριοι στο Θιβέτ
Άλλη έμμονη ιδέα του Χίμλερ και των συμβούλων του ήταν ότι στην Ανατολή υπήρχαν ακόμα υπόγεια βασίλεια τα οποία είχαν ιδρύσει οι απόγονοι των αρχαίων αρίων φυλών. Μάλιστα οι βασιλείς τους κατείχαν υπερφυσικές δυνάμεις, τις οποίες οι ναζί θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να κατακτήσουν τον κόσμο.

Εξ ου και η εκστρατεία του 1934 με αρχηγό τον Σβεν Χέντιν, προς αναζήτηση του αρχαίου πολιτισμού των Αρίων στην έρημο Γκόμπι και αργότερα, μεταξύ 1938-1939, στο Θιβέτ, όπου ο Ερνστ Σέφερ μελέτησε τον πολιτισμό των σαμάνων (ιερών μάγων).

Πώς διαδίδονταν τέτοιοι μύθοι; Αμφιλεγόμενες προσωπικότητες όπως η Έλενα Μπλαβάτσκι, "ιέρεια" του αποκρυφισμού, αναμειγνύοντας τη βουδιστική παράδοση με φανταστικές θεωρίες έκανε αναφορά σε μυθικά μέρη όπως το Σαμπαλάχ στην έρημο Γκόμπι, όπου ζούσαν οι άρχοντες της άριας φυλής, ή στο Αγκάρθι, υπόγειο βασίλειο κρυμμένο κάτω από τα Ιμαλάια, το οποίο ανήκε στο βασιλιά του κόσμου, επίσης άριας καταγωγής. Το Ahnenerbe, τμήμα των SS, δημιουργήθηκε από τον Χίμλερ ακριβώς για να ερευνήσει την προϊστορία των Αρίων.

Ύστατη Θούλη
Τα πίστευε ο Χίτλερ όλα αυτά; Σύμφωνα με τους ιστορικούς και τους βιογράφους του, προσδοκούσε να αξιοποιήσει αυτές τις θεωρίες ως πολιτικό εργαλείο. Έχοντας επιτρέψει στον Χίμλερ να δρα ελεύθερα, επιδίωκε τη δημιουργία μιας άριας, ναζιστικής, νεοπαγανιστικής θρησκείας με πρωτότυπες τελετουργίες, η οποία θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές θρησκείες.

Ως ένα βαθμό είχε σίγουρα επηρεαστεί από τις μυστικιστικές αντιλήψεις κάποιων μελών της αυστριακής και γερμανικής Δεξιάς. Εξάλλου προσωπικός του σύμβουλος ήταν ο Ότο Χάνουσεν, κορυφαίος αστρολόγος της εποχής, τον οποίο σκότωσε γιατί πρόβλεψε τη μέρα του θανάτου του.

Από την άλλη, ορισμένα από τα ιδρυτικά μέλη του ναζιστικού κόμματος προέρχονταν από μια μυστικιστική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1918, τη Θούλη. Ο ιδρυτής της, ο βαρόνος Ρούντολφ φον Σεμπότεντορφ, ήταν πεπεισμένος ότι η Θoύλη ήταν το θρυλικό Λευκό Νησί στις παγωμένες βόρειες χώρες -ίσως η Ισλανδία-, το οποίο αποτέλεσε πιθανό καταφύγιο των τελευταίων Γερμανών Αρίων, της "ανώτερης" φυλής που επικράτησε στον αρχαίο κόσμο.

Στην Ύστατη Θούλη (Ultima Thule), την τελευταία χώρα του Βορρά, είχε αναφερθεί ο Βιργίλιος. Οι κάτοικοί της εξολοθρεύτηκαν μετά από μια καταστροφή. Εικάζεται ότι οι επιζήσαντες, που διατήρησαν τις μαγικές τους δυνάμεις, διασώθηκαν κρυμμένοι σε μυστικές στοές του Θιβέτ.

Προπαγάνδα
Ο Σεμπότεντορφ έδινε διαλέξεις στα μέλη της Θούλης για τους θεούς, το γερμανικό αίμα ή τα γράμματα του ρουνικού αλφαβήτου, όπως και για τον αδυσώπητο εχθρό, τους Εβραίους. Διόλου τυχαία, η Θούλη προερχόταν από μια μυστική αντισημιτική οργάνωση, την Αδελφότητα των Γερμανών, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε τελετουργίες φορώντας λευκούς μανδύες και κουκούλες, τις οποίες αργότερα υιοθέτησε η αμερικανική ρατσιστική οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν. Σκοπός τους ήταν να εξολοθρεύσουν τους Εβραίους.

Οι πρώτοι ναζιστές ήταν μέλη της εταιρείας Θούλη. Το ίδιο και πολλά μέλη του Γερμανικού Εργατικού Κόμματος που ιδρύθηκε το 1919. Σ' αυτό εισχώρησε ο Χίτλερ και ήταν αυτό που μετεξελίχθηκε στο ναζιστικό κόμμα του 1920. Σύμβολο της Θούλης ήταν -τι άλλο;- η σβάστικα.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι δε διακατέχονταν όλοι οι άνθρωποι-κλειδιά του Τρίτου Ράιχ από τις μυστικιστικές αυτές μανίες. Πολλοί ήταν οι αξιωματικοί που τις αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό, όπως ο ανθυπασπιστής Έρμαν Γκέρινγκ, ο βοηθός του Χίτλερ Μάρτιν Μπόρμαν και ο υπουργός Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς. Ειδικά η ενασχόληση του τελευταίου με την αστρολογία και τις μαγικές τελετουργίες ήταν χρήσιμη μόνο ως εργαλείο παραπληροφόρησης, τρομοκρατίας και φανατισμού.
Πολύ Χριστιανικά όλα αυτά δε νομίζεις?

quote:
Schwabe:
Οι σφαγές υπήρξαν ανελέητες, και φυσικά κατα όσων δεν ήσαν χριστιανοί, όπως και το 99,9% των Ελλήνων. Φρικτό για τον Ελληνισμό, απόδειξη «ήθους» για κάθε καλό χριστιανό αυτοκράτορα....

Α! έτσι εξηγείται που ομοϊδεάτης σου έλεγε ότι η Ελλάδα αποτελείτε από πολλούς Χριστιανούς και λίγους Έλληνες!......τώρα εξηγείτε!......έχεις σπάσει κάθε κοντέρ!!!!!!!!!!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2008, 22:10:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Schwabe:
Χαίρομαι που έστω και αργά παραδέχεσαι ότι δεν υπήρξανε θρησκευτικοί διωγμοί στην Ρώμη.

Διότι, στην ΠΟΛΥ-ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΗ Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, δεν υπήρχε καν η λογική της θρησκευτικής δίωξης, καθώς αυτή η επινόηση είναι Βιβλικής προέλευσης και φυσικά μετέπειτα χριστιανικής κληρονομιάς.
(π.χ. μεσαίωνας, βυζάντιο και πάει λέγοντας)

Έξ ου και ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως αυτοκρατορικό διάταγμα το οποίο να ομοιάζει με αυτά των Νεορωμαίων κατα των Εθνικών. Είπαμε, με ότι δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις!


Ήμουν σαφής οι διωγμοί έγιναν για πολιτικούς λόγους βλέπαν το Χριστιανισμό ως απειλή της αυτοκρατορίας για αυτόν το λόγο δικάστηκε ο Παύλος ότι προέτρεπε στην αναρχία!
Δεν τους ενδιέφερε το θρήσκευμα τους ενδιέφερε ο αυτοκρατορικός τους θώκος.
Eγώ πάλι λυπάμαι, που επικαλείσαι για μια ακόμη φορά τη διαστρέβλωση της αλήθειας για συνήγορό σου.

Στο Βυζάντιο οι αυτοκράτορες ως στόχο είχαν τη συνοχή! και όταν οι Χριστιανοί πολλαπλασιάστηκαν με γεωμετρική πρόοδο και υπήρξε αντίστοιχη μείωση των ειδωλολατρών τότε υιοθέτησαν το Χριστιανισμό ως κύρια θρησκεία και προσπάθησαν με διωγμούς που σε καμία περίπτωση δεν ήσαν της έντασης που θα επιθυμούσες! να εξαφανίζουν άλλες θρησκείες!
Όταν η αυτοκρατορία άρχισε να παίρνει χρώμα Ελληνικό τότε υιοθέτησαν το δόγμα της Ορθοδοξίας! άλλη μια απόδειξη για την Ελληνικότητα του Βυζαντίου. Έτσι στράφηκαν εναντίων των αιρέσεων οι οποίες είχαν εθνικό χρώμα όπως οι Μονοφυσίτες αλλά και οι Παυλικιανοί.

Αυτό, από πολιτικής πλευράς ήταν σωστό γιατί τόσο οι Σύριοι οι Αιγύπτιοι αλλά και οι Αρμένιοι επαναστατούσαν κατά του Βυζαντίου.
Ακόμη και οι βούλγαροι που υποτίθεται ότι ήσαν Ορθόδοξοι ήσαν εχθροί και όχι σύμμαχοι του Βυζαντίου.
Έτσι έχουμε τους Βούλγαρους εχθρούς του Βυζαντίου πριν ακόμη εκχριστιανιστούν, αλλά και πάλι εχθρούς αφού εκχριστιανίστηκαν! αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα ότι το πολιτικό συμφέρον και αίτιο, προέχει του θρησκευτικού.

Και απόδειξη είναι και το ότι, όλοι οι διωκόμενοι που δεν ασπάστηκαν το δόγμα της Ορθοδοξίας, μηδενός εξαιρουμένου στρεφόντουσαν εναντίων του Βυζαντίου και συμμαχούσαν με τους Άραβες τους Πέρσες, και αργότερα τους Τούρκους, αποδεικνύοντας και πάλι περίτρανα ότι για το Βυζάντιο η θρησκεία είχε συνδεθεί με τη συνοχή της αυτοκρατορίας.

Η διαφορά μας Schwabe, είναι ότι εγώ λέω τα πράγματα όπως είναι, ενώ εσύ έχεις κάνει την απάτη κομπολόϊ!

quote:
Schwabe:
Και ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΕΣΕΝΑ βρε...τέρας γνώσεων ότι στην περιοχή της Ασίας δεν υπήρχανε έως και τους πρώτους μετα-χριστιανικούς αιώνες Ναοί διαφόρων Θεοτήτων των Εθνικών???

Μήπως μπορείς να μας πεις ΑΠΟ ΠΟΥ εξάγεις το συμπέρασμα ότι την εποχή του Ιησού δεν ήταν γεμάτη η περιοχή απο Ναούς της Αρτέμιδος, του Άμωνα και πάει λέγοντας?

Ρε συ, που έμαθες ιστορία, στο.....πανεπιστήμιο του ΑπολογητήΠάντως δεν έμαθα ούτε στο Βουλγαρικό site ούτε στο Αυστραλιανό, ούτε στου Ρασιά!
Είπα ότι δεν υπήρχα αρχαίοι ναοί? ....δε σε καταλαβαίνω! και αρχαίοι ναοί υπήρχαν και συναγωγές υπήρχαν! και ο καθένας όπου ήθελε πήγαινε. Έτσι άλλοι έλληνες προτιμούσαν τις συναγωγές και άλλοι τους αρχαίους ναούς.
Αυτοί λοιπόν οι Έλληνες που επισκέφτηκαν τον Ιησού! ή ειδωλολάτρες που πήγαν στην εορτή για να ακούσουν και αυτοί το λόγο του Ιησού! ήσν ή Έλληνες που είχαν ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό. Πάντως Έλληνες ήσαν και έτσι τους αναφέρουν οι γραφές.

Όταν θέλαν να αναφερθούν στους ειδωλολάτρες τους ονόμαζαν εθνικούς. Ο όρος Έλληνας συνδέθηκε με τον ειδωλολάτρη από τη δημιουργία του Χριστιανισμού και μετά. Μετά δηλαδή τον θάνατο και την Ανάσταση του Ιησού.
Όταν θέλαν να αναφερθούν στους Εβραίους της διασποράς! τους ονόμαζαν Ελληνιστές.
Όταν θέλαν να αναφερθούν στους ίδιους τους Έλληνες τους λέγαν απλά Έλληνες.

quote:
Schwabe:
Ανοησίες που προέρχονται απο προπαγάνδα αλά.....Απολογητή!!

Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΡΤΥΡΑ ΓΙΑ «ΕΞΙΟΥΔΑΪΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»!!!! Βέβαια, εάν κάποιος μελετά την «σοβαρή πηγή» του πλαστογράφου Απολογητή τότε.....έως και κανέναν Βραχμάνο Πλάτωνα θα ανακαλύψει!!!!

Το μόνο που υπάρχει ειναι το αντίθετο, καθώς γνωρίζουμε πολλούς ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ όπως ο Φίλων ο Αλεξανδρινός. Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι ΕΛΛΗΝΙΚΑ έπρεπε να μιλήσει ο Παύλος στους Εβραίους που ζούσανε είτε θεσσαλονίκη είτε Κόρινθο, καθώς αυτοί δεν γνώριζαν καν την γλώσσα τους πλέον!

Έξ ου και η ανάγκη μετάφρασης των 0΄ώστε να μπορεί η Ιουδαϊκή διασπορά να μελετά την πατρώα μυθολογία.Καημένε Schwabe! Ο μεγαλύτερος απολογητής του Χριστιανισμού ήταν ο Ιουστίνος. έζησε από το 110-167 μ.Χ. Η καταγωγή του ήταν από Ελληνική οικογένειατης Παλαιστίνης και μαθήτευσε σε Πυθαγόρειους και Περιπατηκούς φιλοσόφους της εποχής του.
Αναφερόμενος στη ρήσι του Ευαγγελιστή Ιωάννη ότι ο "Λόγος σάρξ εγένετο", προσπαθεί να αποδείξει ότι ο Λόγος αυτός είναι εκείνος σον οποίο αναφέρεται η Ελληνική φιλοσοφία, με βάση τη θεωρία, που ανέπτυξαν οι Στωικοί φιλόσοφοι. Καταλήγει μάλιστα ότι οι Έλληνες φιλόσοφοι κατάφεραν να έυρουν την αλήθεια πριν έλθει ο Χριστός.
Καταλαβαίνεις τώρα γιατί εμφανίστηκε στην Ιερουσαλήμ και όχι στην Ελλάδα?
Ο Ιουστίνος υπέστη μαρτυρικό θάνατο το 163-167 επί Juniuw Rusticus και ονομάστηκε "Μάρτυς φιλόσοφος"......
quote:
Schwabe:
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η έννοια της λέξης «έλλην» μέσα στην Καινή Διαθήκη αποδίδεται με την έννοια ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ! Τα παραδείγματα πάμπολλα, ωστόσο ας δούμε τι λέει σχετικά ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»:

Άλλη έννοια δεν είχα.....παρά τι λέει ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ! εγώ φίλε μου δεν καθοδηγούμε από κανέναν ανοίγω την Καινή Διαθήκη διαβάζω και σου βάζω κάθε φορά τα γυαλιά!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2008, 00:12:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
3) Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική! από τα παραπάνω ανέκδοτα!
Στην περιοχή υπήρχαν Έλληνες όπως υπήρχαν παντού από τα Ελληνιστικά χρόνια! Μόνο ένας εθελοτυφλείς δε μπορεί να δεχτεί κάτι τέτοιο και ημιμαθής!

Πολυμαθέστατε , και μη εθελοτυφλείς europaios2 , σταμάτα να επαναλαμβάνης τα παραπάνω ανέκδοτα περί Ιουδαιιζόντων Ελλήνων , εκτός αν έχεις ιστορικές αναφορές ότι οι Έλληνες που ζούσαν στις περιοχές αυτές είχαν προσηλυτισθή στον Ιουδαϊσμό , οπότε σε προκαλώ να παραθέσης τα στοιχεία . Αλιώς σταμάτα να λες ότι θέλεις , γιατί αν μη τι άλλο είναι παντελώς ανιστόρητα και σε εκθέτουν .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2008, 00:45:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«Aφού επίσημα όπως γράφεις το έχει παραδεχτεί η Εκκλησία δεν έχεις, για του λόγου το αληθές! ποαρά να γράψεις την ανακοίνωση.!»

Καλά θα κάνεις να σοβαρευτείς. Εάν ισχύει αυτό που λες, ότι δήθεν Έλληνες πήγαν να γνωρίσουν τον Ραβίνο Ιησού, ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, καθώς αποκλείεται εσύ να είσαι πιο πιστός απο τα επίσημα όργανα της ορθόδοξης εκκλησίας.

Λοιπόν, ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ?

Άντε ντε, δείξε μας ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ που να στηρίζει τις ανεγκέφαλες ανοησίες που τρως ένεκα της ημιμάθειας σου!

Ελπίζω να αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης τι παθαίνει κανείς όταν διαβάζει ακραίους σκοταδιστές όπως ο Απολογητής..

europaios2:
«Αργότερα στην Κόρινθο οι Έλληνες όταν πλέον είχαν αρχίσει να τον δέχονται, έδειραν τους Ιουδαίους που τον πήγαν σε δίκη!»

Ούτε στην Κόρινθο υπήρξαν Έλληνες, παρά ήσαν Εβραίοι της Κορίνθου. Άνοιξε την εισαγωγή που βρίσκεται προ του Ευαγγελίου, και θα δεις πόσο «¨Ελληνες» ήταν αυτοί που άκουγαν τον Σαούλ!!

europaios2:
«Πολύ Χριστιανικά όλα αυτά δε νομίζεις?»

Η αμπελοφιλοσφία που έχει αναπτυχθεί περί του Χίτλερ, είναι γνωστή. Ο κάθε φαντασμένος, ΔΙΧΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ, λέει ότι του κατέβει ώστε κάτι ευκολόπιστοι σαν και σένα να τα καταναλώνουνε!!

Το ότι έκανε ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ την επίσημη φορολόγηση για την εκκλησία, λέει πολλά. Τα έργα δείχνουν την οδό και όχι οι φαντασίες μετά θάνατον και μισό αιώνα.

Έ φουκαρά, γέρασες πια, βάλε μυαλό!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2008, 01:23:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«Όταν η αυτοκρατορία άρχισε να παίρνει χρώμα Ελληνικό τότε υιοθέτησαν το δόγμα της Ορθοδοξίας! άλλη μια απόδειξη για την Ελληνικότητα του Βυζαντίου. Έτσι στράφηκαν εναντίων των αιρέσεων οι οποίες είχαν εθνικό χρώμα όπως οι Μονοφυσίτες αλλά και οι Παυλικιανοί.»

Εναντίον των δήθεν αιρέσεων είχανε στραφεί οι λεγόμενοι «ορθόδοξοι χριστιανοί» πολύ καιρό πριν ιδρυθεί η Νέα Ρώμη άσχετε Ευρωπαίε!

Η φαγωμάρα μεταξύ ορθοδόξων και άλλων δογματικών απόψεων ήταν παλαιότερη της Νέας Ρώμης. Και φυσικά, το ότι απλά συνεχίστηκε αυτός ο διωγμός όσων δογματικών απόψεων δεν ταίριαζαν στην ορθοδοξία (η οποία τα είχε κάνει πλακάκια με την εξουσία) δεν σημαίνει ότι.................έγινε «ελληνική η Νέα Ρώμη»!!!!

Ρε συ, τι άλλο πια θα καταντήσεις να φαντασιώνεις ώστε να ικανοποιήσεις το κενό που σου αφήνει το ανύπαρκτο «ελληνικό βυζάντιο»?

europaios2:
«Και απόδειξη είναι και το ότι, όλοι οι διωκόμενοι που δεν ασπάστηκαν το δόγμα της Ορθοδοξίας, μηδενός εξαιρουμένου στρεφόντουσαν εναντίων του Βυζαντίου και συμμαχούσαν με τους Άραβες τους Πέρσες, και αργότερα τους Τούρκους..»

Τι λες βρε άσχετε Ευρωπαίε!!!

Το ξέρεις ότι σύμμαχοι των βυζαντινών κατα των εξεγέρσεων των Ελλήνων στον Μυστρά και αλλού ΗΤΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ?? Το ξέρεις ότι ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΘΗΤΗ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ?

Το ξέρεις ότι μάλιστα όχι απλά είχανε συμμαχήσει αλλά....είχανε συνάψει και συγγένειες?? Μήπως γνωρίζει να μας πεις το γιατί και πόθεν η μητέρα του Πορθητή της Κωνσταντινούπολης ήταν χριστιανή???

Αφού βρε είσαι άσχετος και ημιμαθής, τι θέλεις και μπλέκεσαι με θέματα που σε ξεβρακώνουνε?

Άκου τι είπε το άτομο ρε!!!

europaios2:
«Αυτοί λοιπόν οι Έλληνες που επισκέφτηκαν τον Ιησού! ή ειδωλολάτρες που πήγαν στην εορτή για να ακούσουν και αυτοί το λόγο του Ιησού! ήσν ή Έλληνες που είχαν ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό. Πάντως Έλληνες ήσαν και έτσι τους αναφέρουν οι γραφές.»

Για να είσαι σε θέση να διαβάζεις τις γραφές, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ, κάτι που εσύ.....πέρασες και δεν ακούμπησες!!!!

Τι έγινε τέκνο μου, η σελίδα που σου έδωσα, η οποία είναι ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ 101% δεν σου άρεσε?? Τι έγινε, και εδώ ΓΑΡΓΑΡΑ??

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι κανείς Έλληνας δεν πήγε ποτέ να....προσκυνήσει ή να γνωρίσει κανέναν Ιησού, παρά ήσαν απλά Εβραίοι της διασποράς ή απλά Εθνικοί.

Αυτό λέει η επίσημη εκκλησία, αυτό γράφει και η σελίδα του μοναστηριού που υπέδειξα.

Αλήθεια, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ.......ΤΑΧΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ????

Ε ρε φουκαρά.....

europaios2:
«Ο μεγαλύτερος απολογητής του Χριστιανισμού ήταν ο Ιουστίνος. έζησε από το 110-167 μ.Χ. Η καταγωγή του ήταν από Ελληνική οικογένειατης Παλαιστίνης και μαθήτευσε σε Πυθαγόρειους και Περιπατηκούς φιλοσόφους της εποχής του.»

Μ Π Ο Υ Ρ Δ Ε Σ!!!!!

Για την καταγωγή του Ιουστίνου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Φημολογείται ότι ΜΑΛΛΟΝ θα έπρεπε να είναι Ρωμαϊκής ή Ελληνικής καταγωγής, αλλά απλά ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.

Γεννήθηκε στη Φλαβία Νεάπολη της Παλαιστίνης, και εκεί ως γνωστόν ζούσανε πάμπολλες εθνότητες Εθνικών στο θρήσκευμα.

Επειδή όμως δεν γνωρίζουμε πολλούς.......ελληνικής καταγωγής με το ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ, άρα ή απλά απο οικογένεια Εθνικών ήταν ή απο Λατίνους.

Άνθρακες ο θησαυρός και πάλι φουκαρά!!

europaios2:
«Άλλη έννοια δεν είχα.....παρά τι λέει ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ! εγώ φίλε μου δεν καθοδηγούμε από κανέναν ανοίγω την Καινή Διαθήκη διαβάζω και σου βάζω κάθε φορά τα γυαλιά!»

Μωρέ θα είχες και θα παραείχες έννοια του τι λέει η συγκεκριμένη πηγή του μοναστηρίου, αλλά να που σου χαλάει την σούπα!! Εδώ έφτασες βρε φουκαρά να τρέχεις σε σελίδα.......μαγειρικής για να απαντήσεις κάτι για τους Ολυμπιακούς αγώνες και θα σε χάλαγε μια σελίδα ενός ορθόδοξου μοναστηριού??

Ρε, για κοίτα απο την γωνιά, έρχομαι??

Κατα τα άλλα, και για να καταλάβει ο κάθε αναγνώστης πόσο «Έλληνες» ήταν αυτοί που τάχα πήγαν να γνωρίσουνε τον Ιησού, ορίστε λίγες απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις ώστε να πείσεις πως δεν είσαι απλά ένας ακόμα παραπλανημένος του σκοταδιστή Απολογητή:

1) ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΤΙ ΠΗΓΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ? Ναι ή όχι?
2) ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΡΠΑΞΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΡΑΙΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ?
3) ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΗΓΑΝΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ?

Και φυσικά, μήπως θέλεις να.....βάλεις τα γυαλιά στο μοναστήρι για το ότι δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν ήταν Έλληνες το Έθνος αυτοί που πήγανε στον Ιησού??
http://www.patrokosmas.gr/periodiko.asp?sitema=1&sitem=1&isue=42&artid=201

Ε ρε που φτάνει κανείς απο την ασχετοσύνη.......
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2008, 22:42:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
O Ιουστίνος ήταν Έλληνας, λες ένας Ιουδαίος να είχε στις αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ. ανησυχίες ώστε να μαθητεύσει σε Πυθαγόρειους και Περιπατηκούς φιλοσόφους της εποχής του? και να διδαχτεί την Ελληνική παιδεία?

Αφού οι ιουδαίοι ήσαν αγράμματοι και βοσκοί! αυτό έχετε γράψει πως ο Ιουστίνος ανέπτυξε τέτοιες φιλοσοφικές ανησυχίες?

Για να δούμε...... Ο Άγιος Λυσίμαχος ήταν αξιωματικός των (40) μαρτύρων, που αγίασαν στους διωγμούς του Διοκλητιανού. Ολοι μαζί γιορτάζουν στις 9 Μαρτίου. Τόπος του μαρτυρίου τους η πόλη Σεβάστεια της Μικρασίας.. Μαζί με τον άγιο Λυσίμαχο, διασώθηκαν μερικά ονόματα και των στρατιωτών του, που καρτερικά, υπέφεραν όλα τα βάσανα. Ηταν οι: Ηρακλής, Μελίτων, Σμαράγδιος, Ευνοϊκός, Θεόδουλος, Ευτύχιος, Ξάνθιος, Ηλιανός, Εκδίκιος, Γοργόνιος, Θεόφιλος, Γοργόνιος, Σαρκεδών, Φιλοκτήμων, Αγλάιος.
Τι έχουμε εδώ? Χριστιανούς με Ελληνικά ονόματα και όχι Ιουδαϊκά.
Ο άγιος Δημήτριος είχε το όνομα της θεάς Δήμητρας.
Η καταγωγή του καθενός δε φαίνεται έτσι απλά απλά και μόνο
από το όνομα! Όπως οι Έλληνες χριστιανοί παίρναν και παίρνουν Αρχαία Ελληνικά ονόματα έτσι και οι Έλληνες χριστιανοί παίρναν και παίρνουν και Ιουδαϊκά ονόματα.
Σήμερα για παράδειγμα έχουμε στην Αυστραλία και στην Αμερική Έλληνες με ξένα ονόματα. Τι σημαίνει αυτό ότι είναι και Αυστραλιανής ή Αμερικανικής καταγωγής?................θα μας κουφάνετε.
Οι πράξεις του καθενός και τα έργα του μαρτυρούν πολλά περισσότερα από ότι ένα όνομα.
Εμένα με λένε Νώντα ........συμπέρασμα δεν είμαι Χριστιανός αλλά Έλληνας.........θα με κουφάνετε.
Έναν κολλητό μου στην Κρήτη τον λένε Χαρη! από το Ζαχαρίας......συμπέρασμα δεν είναι Έλληνας είναι Ιουδαίος........που να σφίξουν οι ζέστες...........!!!!!!!!!!

quote:
europaios2:
«Και απόδειξη είναι και το ότι, όλοι οι διωκόμενοι που δεν ασπάστηκαν το δόγμα της Ορθοδοξίας, μηδενός εξαιρουμένου στρεφόντουσαν εναντίων του Βυζαντίου και συμμαχούσαν με τους Άραβες τους Πέρσες, και αργότερα τους Τούρκους..»

Schwabe:
Τι λες βρε άσχετε Ευρωπαίε!!!

Το ξέρεις ότι σύμμαχοι των βυζαντινών κατα των εξεγέρσεων των Ελλήνων στον Μυστρά και αλλού ΗΤΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ?? Το ξέρεις ότι ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΘΗΤΗ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ?

Το ξέρεις ότι μάλιστα όχι απλά είχανε συμμαχήσει αλλά....είχανε συνάψει και συγγένειες?? Μήπως γνωρίζει να μας πεις το γιατί και πόθεν η μητέρα του Πορθητή της Κωνσταντινούπολης ήταν χριστιανή???

Αφού βρε είσαι άσχετος και ημιμαθής, τι θέλεις και μπλέκεσαι με θέματα που σε ξεβρακώνουνε?

Άκου τι είπε το άτομο ρε!!!Schwabe! σε έχω ξεμπροστιάσει ουκ ολίγες φορές. Το ίδιο θα σου κάνω και τώρα.
Η Mάρα, σύζυγος του σουλτάνου Mουράτ Β ' και μητέρα του Mωάμεθ του Πορθητή, ήταν κόρη του Βράνκoβιτς Σέρβου ηγεμόνα.
Για πες μας λίγο για την επανάσταση των ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ! ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ!......
quote:
Schwabe:
Καλά θα κάνεις να σοβαρευτείς. Εάν ισχύει αυτό που λες, ότι δήθεν Έλληνες πήγαν να γνωρίσουν τον Ραβίνο Ιησού, ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, καθώς αποκλείεται εσύ να είσαι πιο πιστός απο τα επίσημα όργανα της ορθόδοξης εκκλησίας.

Λοιπόν, ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ?

Άντε ντε, δείξε μας ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ που να στηρίζει τις ανεγκέφαλες ανοησίες που τρως ένεκα της ημιμάθειας σου!

Ελπίζω να αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης τι παθαίνει κανείς όταν διαβάζει ακραίους σκοταδιστές όπως ο Απολογητής..Εσύ να σοβαρευτείς και να μας δείξεις μια επίσημη Θέση τόσο της Εκκλησίας όσο και της επιστήμης ότι δεν υπήρχαν Έλληνες που είχαν ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό.
Ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται δε χρειάζεται υποδείξεις από αναγνώστες Τουρκικών ιστοσελίδων και του Ρασιά.
quote:
Schwabe:
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι κανείς Έλληνας δεν πήγε ποτέ να....προσκυνήσει ή να γνωρίσει κανέναν Ιησού, παρά ήσαν απλά Εβραίοι της διασποράς ή απλά Εθνικοί.

Αυτό λέει η επίσημη εκκλησία, αυτό γράφει και η σελίδα του μοναστηριού που υπέδειξα.

Αλήθεια, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ.......ΤΑΧΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ??


Αν ήσαν Εβραίοι της διασποράς θα τους λέγαν Ελληνιστές.
Αν ήσαν εθνικοί θα τους λέγαν εθνικούς όπως ακριβώς τους λένε μέσα στα Ευαγγέλια, αν ήσαν Έλληνες θα τους λέγαν Έλληνες ή Έλλησι όπως ακριβώς μέσα στα Ευαγγέλια.
Δείξε εσύ μια επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας που λεέι το αντίθετο.
Τι να γράψουνε δηλαδή? Ότι ......ξέρετε όταν γράφουν για Έλληνες μέσα στα Ευαγγέλια εννοούν τους Έλληνες!

quote:
Schwabe:
Κατά τα άλλα, και για να καταλάβει ο κάθε αναγνώστης πόσο «Έλληνες» ήταν αυτοί που τάχα πήγαν να γνωρίσουνε τον Ιησού, ορίστε λίγες απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις ώστε να πείσεις πως δεν είσαι απλά ένας ακόμα παραπλανημένος του σκοταδιστή Απολογητή:

1)
2) 3) ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΗΓΑΝΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ?

Και φυσικά, μήπως θέλεις να.....βάλεις τα γυαλιά στο μοναστήρι για το ότι δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν ήταν Έλληνες το Έθνος αυτοί που πήγανε στον Ιησού??1)ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ? Ναι ή όχι?
2)ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΡΠΑΞΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΡΑΙΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗ ΡΑΣΙΑ?
3)ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΗΓΑΝΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ?

Για να δούμε..........

quote:
europaios2:
«Αργότερα στην Κόρινθο οι Έλληνες όταν πλέον είχαν αρχίσει να τον δέχονται, έδειραν τους Ιουδαίους που τον πήγαν σε δίκη!»


Schwabe:
Ούτε στην Κόρινθο υπήρξαν Έλληνες, παρά ήσαν Εβραίοι της Κορίνθου. Άνοιξε την εισαγωγή που βρίσκεται προ του Ευαγγελίου, και θα δεις πόσο «¨Ελληνες» ήταν αυτοί που άκουγαν τον Σαούλ
Για να δεις πόσο περίγελος μπορείς να γίνεις. Γράφεις ότι στην Κόρινθο ήσαν μόνο Εβραίοι και όχι Έλληνες.
ΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ κεφ.ιη' στοιχ. 12... Γαλλίωνος δε ανθυπατεύοντος της Αχαΐας κατεπέστησαν ομοθυμαδόν Ιουδαίοι τω Παύλο και ήγαγον αυτόν επί το βήμα. λέγοντες δε ότι παρά τον νόμον ούτος αναπείθει τους ανθρώπους σεέβεσθαι τον Θεόν.
Ο Γαλλίων ανθύπατος της Αχαΐας αρνήθηκε να τον δικάση......στοιχ.16 και απήλασεν αυτούς (Ιουδαίους) από του βήματος.στιχ. 17 επιλαβόμενοι δε πάντες οι Έλληνες Σωσθένη τον αρχισυναγωγόν έτυπτον (εκτύπων) έμπροσθεν του βήματος και ουδέν τούτων τω Γαλλιώνι έμελεν.

quote:
Sesostris:
Πολυμαθέστατε , και μη εθελοτυφλείς europaios2 , σταμάτα να επαναλαμβάνης τα παραπάνω ανέκδοτα περί Ιουδαιιζόντων Ελλήνων , εκτός αν έχεις ιστορικές αναφορές ότι οι Έλληνες που ζούσαν στις περιοχές αυτές είχαν προσηλυτισθή στον Ιουδαϊσμό , οπότε σε προκαλώ να παραθέσης τα στοιχεία . Αλιώς σταμάτα να λες ότι θέλεις , γιατί αν μη τι άλλο είναι παντελώς ανιστόρητα και σε εκθέτουν .

Nα παραθέσεις εσύ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ που λένε ότι ΚΑΝΈΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ.
Και από κει και έπειτα σου έχω γράψει ότι και μη προσήλυτοι να ήσαν με τη διορατικότητα και τη θρησκευτική ανησυχία που διέκρινε τους Έλληνες κάτι που είχε αρχίσει με τον Σωκρατή αιώνες πριν οι Έλληνες θα πήγαν να τον δουν και να τον ακούσουν από κοντά. Δεν απαγορευόταν.
Το μόνο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ότι επρόκειτο για Έλληνες!......... Αλλά πόσο φανατισμένοι είστε για να μη το δεχτείτε? Τι έχεις να πεις για τους Κορίνθιους μη Έλληνες που είπε ο ομοϊδεάτης σου Schwabe, και που μόλις τώρα παρουσίασα αδιάψευστα από την Καινή Διαθήκη εδάφια?


"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

Edited by - europaios2 on 15/06/2008 22:46:13Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Aggelos91
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
139 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2008, 00:30:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Aggelos91  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας και πάλι,
Αυτό που θα ήθελά να πω πρώτα είναι κάτι για τον στελάρα που λέει πως ξέρετε ότι αυτά που διαβάζετε στην Αγία Γραφή είναι αληθινά? Θα σου πω κάτι. Το αρχαιότερο αντίγραφο από τον Όμηρο είναι 8 αιώνες περίπου αργότερα από την συγγραφή του, μην είναι και περισσότερο δεν θυμάμαι καλά. Και όμως κανένας δεν τον αμφισβητεί.Ξέρεις γιατί? Γιατί ο Όμηρος δεν σου ζητάει να ξεβολευτείς από αυτά που κάνεις και σου αρέσουν. Δεν σου ζητάει να αλλάξεις την ζωή σου. Δεν σε χτυπάνε αυτά που λέει στη ρίζα όλων των κακών τον εγωισμό σου. Ενώ το αρχαιότερο αντίγραφο των ευαγγελίων για παράδειγμα είναι μόλις 70 και 80 ετών μετά τον Κύριο Ιησού Χριστό τον αληθινό Θεό. Τι θέλω να πω με αυτό ότι για την εγκυρότητα των ευαγγελίων την πιστοποιούσαν άνθρωποι οι οποίοι τα είχαν ζήσει τα γεγονότα που περιγράφονταν είτε τα πιστοποίουσαν άνθρωποι που τους τα είχαν διηγηθεί οι γονείς τους. Είσαι και μικρός σε ηλικία νομίζω σαν και εμένα. Οπότε θα σου πω και ένα παράδειγμα. Είναι σαν να γράφω σε ένα βιβλίο που εκδίδω ότι η χούντα και η δικτατορία δεν υπήρξε ποτέ. Αν σου αναφέρω επιχειρήματα ίσως και να πεισθείς. Θα βγουν όμως οι γονείς σου και θα σου πουν τι κουταμάρες λέει αυτός εγώ την έζησα την χούντα τα ξέρω τα πράγματα. Το ίδιο θα πουν και κάποιοι μεγάλοι σε ηλικία συμφορουμίτες. Κατάλαβες νομίζω τι θέλω να πω. Θα ήθελα να πω και κάτι άλλο αλλ΄΄α θα το πω σε άλλο μήνύμα μου γιατί ξέχασα τι ήθελα να πω.

Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2008, 01:32:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Aggelos91
Το αρχαιότερο αντίγραφο από τον Όμηρο είναι 8 αιώνες περίπου αργότερα από την συγγραφή του, μην είναι και περισσότερο δεν θυμάμαι καλά. Και όμως κανένας δεν τον αμφισβητεί.

Ο Όμηρος αμφισβητείται από πολλούς τόσο ως το πρόσωπο που έγραψε τα δύο έπη (ομηρικό ζήτημα) ως και για το περιεχόμενό του, από τον Πλάτωνα ακόμη που το θεωρεί "παραμυθά".

Με τον ίδιο τρόπο αμφισβητούνται και τα ευαγγέλια που είναι αποτέλεσμα κοπτορραπτικής της συνόδου της Νίκαιας όπου κρατήθηκαν και ενοποιήθηκαν σε "έργα" οτιδήποτε συνηγορούσε προς την "θεϊκότητα" του Ιησού, απορρίπτοντας τη μεγάλη πλειοψηφία αυτών που δεν συμφωνούσαν με το υπό διαμόρφωση δόγμα. Βέβαια στη βιασύνη τους, τους ξέφυγαν μερικά πράγματα αλλά, όπως έχει αποδειχτεί, πολλοί τα βλέπουν αλλά λίγοι τα καταλαβαίνουν.

Και όπως η Ιλιάδα, έτσι και τα ευαγγέλια, δεν μπορούν να θεωρηθούν ιστορικά κείμενα γιατί στερούνται της στοιχειώδους αξιοπιστίας.

quote:
Aggelos91
Τι θέλω να πω με αυτό ότι για την εγκυρότητα των ευαγγελίων την πιστοποιούσαν άνθρωποι οι οποίοι τα είχαν ζήσει τα γεγονότα που περιγράφονταν είτε τα πιστοποίουσαν άνθρωποι που τους τα είχαν διηγηθεί οι γονείς τους.

Τι κρίμα όμως που αυτά που τους είχαν διηγηθεί οι γονείς τους, δεν επαληθεύονται από την ιστορία.

Οσο έγκυρα είναι τα κάθε λογής βιβλία των θρησκειών ανά τον κόσμο, άλλο τόσο έγκυρα είναι και τα ευαγγέλια. Αποτελούν απλά τη μυθολογία της κάθε θρησκείας που, προκειμένου να γίνει αποδεκτή από τους ανθρώπους λόγω της παράνοιας στην οποία εδράζονται, βαφτίζονται "θεόπνευστα" και οι παραλογισμοί τους "θαύματα".

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 8 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.28125
Maintained by Digital Alchemy