ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΨΥΧΗ =-.
 Διαφορά Ψυχής- Πνεύματος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 5
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2004, 16:34:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα συμφωνήσω με τον Πασχάλη. Η Βαβέλ των ορολογιών, μας έχει κάνει ζημιά και πολλές φορές βαράμε το σαμάρι ενώ μας φταίει... ο γάιδαρος.

Να προσθέσω ότι πιο ακριβές ίσως είναι να λέγαμε ΣΩΜΑ-ΨΥΧΗ-ΝΟΥΣ (όπου ΝΟΥΣ αντικαθίσταται πολλές φορές με το ΠΝΕΥΜΑ). Από όσο γνωρίζω από προσωπική εμπειρία, στα αρχαία ελληνικά κείμενα δεν υπάρχει το Πνεύμα σε τόσο περίοπτη θέση όπως μεταγενέστερα. Τα χαρακτηριστικά που σήμετα αποδίδουμε στο Πνεύμα, στην Πλατωνική (ειδικά στην Νεοπλατωνική) και Πυθαγόρεια φιλοσοφία τα είχε αυτό που ονομαζόταν ΝΟΥΣ. Το Πνεύμα είχε την έννοια που περιγράφει ο Πασχάλης παραπάνω.

Την λέξη Πνεύμα με αναβαθμισμένο ρόλο την πρωτοσυναντώ σε κείμενα Στωικών, μεταχριστιανικής Εποχής. Ίσως από εκεί την παίρνουν και οι Χριστιανοί (ή ίσως και είναι αντιδάνειο) και την εντάσσουν σε τόσο υψηλή θέση στο σύστημά τους (ωραία η φράση, Πασχάλη, της Fortune για την επιπολαιότητα των Χριστιανών Πατέρων).

Βέβαια οι Χριστιανοί μπορεί να είχαν και κατά νου (ή... κατά πνεύμα), την πονηρή σκέψη να υποβαθμίσουν τον ΝΟΥ του ανταγωνιστή τους (της Εθνικής Κοσμοθέασης) και να βάλουν το ΠΝΕΥΜΑ πιο υψηλά για να θολώσουν τα νερά (μάλλον ήταν θολωμένα γιατί μέσα στα νερά-απόνερα ήταν και το... μωρό)

Αυτή την σύγχυση την αναλύει διεξοδικά η Ε.Π. Μπλαβάτσκυ στο "Κλειδί της Θεοσοφίας".

Η σύγχυση όμως μεγαλώνει εάν δούμε ότι στην σύγχρονη εποχή η ΨΥΧΗ είναι ο όρος που αποδίδεται στο Ινδουιστικό JIVA κι έτσι το Αληθινό Άτομο, της Ινδικής Φιλοσοφίας μεταφράζεται ως ΨΥΧΗ ενώ θα έπρεπε να μεταφράζεται είτε ως ΝΟΥΣ είτε ως ΠΝΕΥΜΑ τουλάχιστον, είτε ως ΜΟΝΑΔΑ.

Είναι τόσο μεγάλη η ΒΑΒΕΛ που μοιάζουμε πολλές φορές με τα πρόσωπα του ελληνικού κωμικό-τραγικού λογοτεχνικού (και κινηματογραφικού έργου) ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
glinaaea
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2004, 21:25:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους glinaaea  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου γειά σας.
Νάμαι πάλι. Όμως τώρα θέλω κατ αρχήν να ευχαριστήσω τον φίλο Πασχάλη και να διορθώσω ένα μικρό λάθος που έκανε .Φιλε πασχάλη γράφεις ότι παραδέχθηκα πως δεν έχω ανάλογες γνώσεις. Μαλλον κατάλαβες λάθος.Αντίθετα γράφω <<οι πληροφορίες αυτές είναι σεβαστές για μένα>>.Έχω γνώσεις φίλε μου ,και η αλήθεια είναι ότι δεν τις έμαθα από κανένα βιβλίο.(Ζητώ συγνώμη αλλά και πάλι δεν θα τις προβάλω,γιατί δεν ξέρω ΠΟΥ τις προβάλω).Είναι γνώσεις που ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΙ σε υψηλά επίπεδα σε πολύ προχωρημένους αναζητητές της εσωτερικής διαδρομής.
Στην προηγούμενη είσοδό μου δεν αναφέρθηκα και ούτε συνταυτίστηκα σε καμμιά θρησκεία, σε κανέναν συγγραφέα, σε κανέναν φιλόσοφο,και σε καμμιά εποχή. Δεν μπορώ να σχολιάσω επομένως τις διάφορες ονομασίες που δίνουν στα: Ψυχή, Πνεύμα, Ύλη
Φίλοι μου, συγνώμη αν σας στεναχώρησα.
Λυπάμαι αλλά το topic δικό σας.
Γειά σας

Υ.Γ.Κάποιο σχόλιο απο την αγαπητή Δωρίδα;;;;;;;;;;;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΔΩΡΙΔΑ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
174 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2004, 03:12:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΔΩΡΙΔΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Υ.Γ.Κάποιο σχόλιο απο την αγαπητή Δωρίδα;;;;;;;;;;;

"Η αγαπητή Δωρίδα" ευχαριστεί την zezmperg που είναι και η μόνη που την κατάλαβε, ή έννοιωσε ως ένα σημείο.
Είναι αλήθεια πως είμαι απλοϊκή στην έρευνά μου.

Μπορεί να φταίει που βασίζομαι πιο πολύ στην αδύναμη μικρή φωνή που έρχεται από μέσα μου παρά στις φιλοσοφικές ορολογίες.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν καταλαβαίνω (νοητικά) εντελώς τίποτε.

Αντιλαμβάνομαι ως ένα σημείο τι λέει ο Κέλσος αλλά με τις επεξηγήσεις του Πασχάλη και του Thoth, σίγουρα και μπορώ να τακτοποιήσω λίγο τις σκέψεις μου.

Οι απόψεις του Glinaaea μοιάζουν ή ακούγονται προσωπικές αλλά ίσως και να είναι πιο κοντά στην Αλήθεια ακριβώς γι αυτό, με τη προυπόθεση η υποκειμενικότά του να είναι(;) καθάρια.

Η γνώμη μου τώρα...Και ποια μπορεί να είναι η γνώμη μου παρά με ότι αισθάνομαι πιο βολικά από ότι έχω διαβάσει.

Αισθάνομαι βολικά με την ιδέα πως το Πνεύμα είναι το αδιόρατο κάτι τι που διέπει το παν, γι αυτό και δεν εξελίσσεται, και πως η Ψυχή είναι ο "μπροστάρης" του Πνεύματος είναι ο πράκτορας που έχει σταλεί από το Πνεύμα εδώ στον υλικό κόσμο για συλλογή εμπειριών.

Ψυχή υπάρχει μόνο στον δικό μας κόσμο και πουθενά αλλού. Ίσως γι αυτό λένε ορισμένοι "φωτισμένοι" δάσκαλοι πως η Γή είναι το μόνο μέρος στο σύμπαν όπου ο άνθρωπος μπορεί να εξελιχθεί προς το θεϊκό.


ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2004, 06:20:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έρχομαι να συμφωνήσω με τον glinaaea...
quote:
Λυπάμαι αλλά το topic δικό σας.
Γειά σας

Αν βάζουμε πινακίδες και ταμπέλες σε πράγματα και φαινόμενα τόσο δύσκολο να αποσαφηνιστούν, τότε άξια βρεθήκαμε με το βάρος της Βαβέλ στους ασθενικούς ώμους μας...
Έρχεται να κατανοήσει ο άνθρωπος αυτό που τον δημιούργησε Ενέργεια-Ψυχή-Πνεύμα, μέσω όλων αυτών των συσωρευμένων γνώσεων? Το μυαλό θα βρεί πως δημιουργήθηκε η ψυχή??
Η ψυχή δημιούργησε το μυαλό.
Ρωτάμε το νεογέννητο παιδί αν θυμάται τι ώρα γεννήθηκε??
Αυτά δε γίνονται, καλύτερα να πάω να δώ Ροζ Πάνθηρα.

Υ.Γ Μπορείς να δονείσαι στην αλήθεια αφουγκραζόμενος το μονοπατι της καρδιάς-δε μπορείς να την εξηγήσεις με αυτό που δημιουργήθηκε εκ των υστέρων-Νούς.
Υ.Γ2 Η αλήθεια δεν υπάρχει στη λέξη, αυτή την δημιούργησε.


Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!

Edited by - reptilesalonica on 13/01/2004 06:28:34Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΔΩΡΙΔΑ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
174 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2004, 08:18:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΔΩΡΙΔΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2004, 08:32:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.
quote:

Μπορεί να φταίει που βασίζομαι πιο πολύ στην αδύναμη μικρή φωνή που έρχεται από μέσα μου παρά στις φιλοσοφικές ορολογίες.


Καλή μου Δωρίδα σε χαιρετώ.
Μείνε καρδιά μου εκεί, και εύχομαι, τούτη η αδύναμη μικρή φωνή να μεγαλώσει και να δυναμώσει στην αλήθεια, καθώς αυτό το εύχομαι και για όλους μας.

quote:

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν καταλαβαίνω (νοητικά) εντελώς τίποτε.


Καλή μου Δωρίδα δεν μείωσα την αντιληψή σου, η προθεσή μου ήταν να εντοπίσω στους καλούς φίλους μας, την πηγή της γέννησης στο ερώτημα που απ'την ίδια την φύση του, μας οδηγεί στα αρχικά μονοπάτια του εσωτερισμού.
Συγχώρα με, εάν χωρίς σκέψη και άθελά μου σε πλήγωσα.

quote:

Αισθάνομαι βολικά με την ιδέα πως το Πνεύμα είναι το αδιόρατο κάτι τι που διέπει το παν, γι αυτό και δεν εξελίσσεται, και πως η Ψυχή είναι ο "μπροστάρης" του Πνεύματος είναι ο πράκτορας που έχει σταλεί από το Πνεύμα εδώ στον υλικό κόσμο για συλλογή εμπειριών.

Ψυχή υπάρχει μόνο στον δικό μας κόσμο και πουθενά αλλού. Ίσως γι αυτό λένε ορισμένοι "φωτισμένοι" δάσκαλοι πως η Γή είναι το μόνο μέρος στο σύμπαν όπου ο άνθρωπος μπορεί να εξελιχθεί προς το θεϊκό.Είναι εκατοντάδες καλή μου φίλη Δωρίδα οι σχολές, μα ένας ο δρόμος!
Απ' το πρώτο μου μήνυμα-απάντηση, έγραψα για το μεγάλο ρίσκο που πέρνουμε καθώς θα προσπαθούμε για τον διαχωρισμό τούτων των δύο "οντοτητων".
Πολλές οι λέξεις μα μία η ουσία...
Και η ουσία είναι να χτιστεί ο εσωτερικός δρόμος όσο πιο απλά και αληθινά μπορεί να γίνει απ'τον αναζητητή.
Η Σοφία (εκπαίδευσει του εγκεφάλου, του νου) έκανε Σοφούς και όχι Αγίους -ανθρώπους που ενσαρκώθηκαν την θέοση- διότι καλή μου φίλη Δωρίδα, η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΟΦΙΑ είναι διαφορετική της ανθρωπίνου εκπαιδεύσιμης Σοφίας. Ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης κλπ. δεν έγιναν ημίθεοι με την όποια σοφία όπου κατείχαν. Αντίθετα ο Ηρακλής φέρει τον ημίθεο τίτλο για τους δώδεκα άθλους του και όχι για την ανθρώπινη Σοφία!
Ξέρεις, υπάρχει μία "χρυσή" γραμμή που διαχωρίζει την ανθρώπινη Σοφία απ' την εσωτερική. Διότι καλή μου, η ανθρώπινη Σοφία διαπλάθει και χτίζει μόνο την συνείδηση, τον εγκέφαλο, τον νού, ενώ η έσω-Σοφία διανοίγει την άϋλη γνώση που θα μας οδηγήσει να γίνουμε (συν)κοινωνοί και (μακάρι) νικητές των Ηράκλειων άθλων.
Δεν υπάρχουν λοιπόν οι τέλειες λέξεις, για να μας δείξουν την έσω-αλήθεια για την επιστήμη της ψυχής, διότι ο ανθρώπινος λόγος είναι ημιτελής καλή μου...
Πες όπως θέλεις τις δύο ετούτες οντότητες, μα μόνο να θυμάσαι πως είσαι η κατοχός τους και θα πρέπει να εργαστείς στην έσω-διαδρομή για μια πιο καλλίτερη θέση (τους) στην επιστήμη της ψυχής και ίσως να ενσωματωθείς κάποτε με το απόλυτο. Όπως και ο κάθε αληθινός αναζητητής τούτο πράτει.
Εύχομαι το φως της έσω-Σοφίας να μην λείψει απ'την εσωτερική ζωή μας.
Σας χαιρετώ.[/quote]

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2004, 11:20:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Διαφορά Ψυχής - Πνεύματος!Πολύ ωραίο θέμα!
Και πολύ δύσκολο!
Η γνωστή σε όλους διάκριση που γίνεται σε όλες τις θρησκείες είναι ανάμεσα στην ψυχή και στο σώμα. Και αυτό γιατί η ΨΥΧΗ εμπεριέχει τρόπον τινά το ΠΝΕΥΜΑ αν και ΨΥΧΗ είναι το μέρος εκείνο (η μη υλική ουσία) της οντότητάς μας που μένει αθάνατο και ΠΝΕΥΜΑ είναι η ζωτική δύναμη που εμφανίζεται με πολλές μορφές.

Το Shen (Ψυχή)του Ταοϊσμού που αποτελείται από δυο τμήματα την Hun από τον πνευματικό κόσμο και την Po από τη γη γι’αυτό και πολλές φορές λέμε ότι το πνεύμα είναι ο συνδετικός κρίκος της άϋλης ψυχής με το υλικό σώμα.

Με απλούστερο τρόπο δεν μπορώ να δώσω τη δική μου γνώση πρώτον γιατί δεν έχω εισχωρήσει πολύ σε αυτά τα βαθιά νερά... και δεύτερον γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο... Το ζητούμενο είναι να κάνουμε τη ΔΩΡΙΔΑ που αν κατάλαβα καλά και αυτή δεν έχει τις βαθιές γνώσεις των υπολοίπων να κατανοήσει κάποια πράγματα με σχετικά απλό τρόπο.

Καλώς όρισες Κέλσο!
Καιρός ήταν!...

Υ.Γ. Glineaea πολλές φορές η πρακτική γνώση είναι πολύ πιο αντικειμενική και πιο σωστή από τις κονσερβοποιημένες γνώσεις των βιβλίων...Μείνε κοντά μας...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2004, 11:40:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή σας ημέρα αγαπητοί ΣΥΝ-συζητητές...

Καταρχάς να ζητήσω συγγνώμη γιατί απο τις απαντήσεις σας αντιλήφθηκα ότι δημιούργησα κάποιο "πρόβλημα"...
Ειληκρινά ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΟΠΟ...

Και ως πρόβλημα μου καταλογίζεται την όποια διαφορετική άποψη που εξέφρασα, που ΑΝ την επεξεργαστήτε θα δείτε ότι δε λεω κάτι το διαφορετικό, λέγοντας πως δημιουργώ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ και ΕΓΩΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ !!!!!!!!!

Στην αρχική μου απάντηση, ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ότι έχει "λάθος" στα όσα λεει...
Αυτό που απεύθηνα στην αγαπητή Δωρίδα και που το απεύθηνα ΚΑΙ στον αγαπητό Glinaaea το ΞΑΝΑΠΕΥΘΗΝΩ και πρός όλους σας:

"...Το σίγουρο (για μένα τουλάχιστον) αγαπητοί μου, δεν είναι να σας καταστήσω σοφότερους...
Μακάρι να είχα αυτή την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ...
Εχετε όμως ΕΣΕΙΣ την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ μέσα απο τις τόσες απόψεις που παρατίθονται να ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΙΣΩΣ πολλά απο όσα πολλοί νομίζουΜΕ πώς ΗΔΗ γνωρίζουμε...

Μην προσπαθήτε λοιπόν με τον ένα ή άλλο τρόπο να αναδείξετε κάτι το οποίο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, τουλάχιστον απο μεριάς μου ΞΑΝΑΛΕΩ...
Θεωρώ δικαίωμα του ΚΑΘΕΝΟΣ να πιστεύει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ τόσο για τους άλλους όσο και για τον εαυτό του ΑΛΛΑ και όποια κοσμοθεωρεία τον ΒΟΛΕΥΕΙ...
Εάν μπορεί να τη στηρίξει, αυτό είναι πολύ καλό...
Εάν ΔΕΝ μπορεί να τη στηρίξει καλό θα ήταν να ερευνούσε κι άλλο ώστε να καταφέρει να στήσει ένα ΑΡΤΙΟ και ΓΕΡΟ οικοδόμημα, έναν πραγματικό Ναό της Αρετής...

Επίσης σχόλιο σε κάτι που ειπώθηκε...
Νομίζω πώς η ιστοριούλα όπως την αφηγήθηκα, ΔΕΝ ΕΜΠΕΡΙΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ή ΟΡΙΣΜΟ που δεν ήταν απλοϊκός, εκτός ίσως απο την λέξη Σούντασάττβα, την οποία όμως και είχα ΗΔΗ περιγράψει τι σημαίνει...
Το έκανα αυτό για να μπορεί ο ΚΑΘΕΝΑΣ να τη διαβάσει και μεταχειριζόμενος γνωστές λέξεις, αναφέρθηκα σε μια ιστορία που είναι ΓΕΜΑΤΗ απο ορολογίες και ονόματα που ΣΙΓΟΥΡΑ θα μπέρδευαν...

Σε αυτό που με ρώτας αγαπητέ Reptilesalonica...
Για τις 13 Ακτίνες ή Αύλακες Δημιουργίας μπορείς να βρείς μέσα στο Ζοχάρ ή Ζοάρ (Zohar ή Sohar), στο Βιβλίο της Λαμπρότητος.
Για όσους τυχαίνει να ΜΗΝ γνωρίζουν το βιβλίο αυτό, το Ζοχάρ ΜΑΖΙ με το Σεφέρ Γιετζιράχ (Shepher Yetzirah) To Bιβλίο της Δημιουργίας ή του Σχηματισμού, είναι μια σύνοψη της Καμπαλλιστικής ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ και μάλιστα είναι οι ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΕΣ σωζμένες πραγματείες της Εσωτεριστικής Εβαραϊκής Παράδοσηςκαι του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ γενικότερα...

Επίσης (μιας και μου το ζήτησες), η λέξη Σούντασάττβα είναι Σανσκρητικής προέλευσης και αναφέρεται σε μια ΟΥΣΙΑ που ΔΕΝ χαρακτηρίζεται απο ιδιότητες της ΥΛΗΣ. Είναι μια "φωτεινή" και για ΜΑΣ (τους φυσικοϋλικούς ανθρώπους που ΜΕΝΟΥΜΕ κολημένοι στη 13η και τελευταία Διάσταση τη φυσική) ΑΟΡΑΤΗ ΟΥΣΙΑ απο την οποία φτιάχνονται τα σώματα των θεών. Φιλοσοφικά προσεγγίζοντας την έννοια αυτή, θα μπορούσαμε να πούμε πώς είναι ΜΑΛΛΟΝ μια συνειδητή κατάσταση εγωικότητας, παρά μια κάποια "ουσία"...
Θυμίζω ότι αυτό είναι που αποκάλεσα στην ιστοριούλα μου ΠΝΕΥΜΑ και όχι ΨΥΧΗ και πραγματικά θα ήθελα να το προσέξετε καλά αυτό το σημείο...

Ο Αγαπητός Πασχάλης κάνει μαι αναφορά στο ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟ του Ανθρώπου και αναλύει τον ΝΟΥ...
Μα και η αναξιότης μου, έκανε αναφορά σε αυτόν, τον ύψιστο ΕΡΓΑΤΗ του Ανθρωπίνου Σώματος...
Ανάφερα πώς:

quote:
Για το Φυσικοϋλικό σώμα, το ύψιστο εργαλείο του είναι ΝΟΥΣ...
Και εδώ είναι που έρχεται το περίφημο "κατ εικόνα και ομοίωση" της Αγ. Γραφής...
ΚΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑΝ λοιπόν της Θείας Διαδρομής που μόλις περιέγραψα, ο ΝΟΥΣ στο Ανθρώπινο Σώμα είναι Υψιστος εργάτης του ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ το Πνεύμα - Τρίμμα είναι ο Υψιστος εργάτης για το "σώμα της Πρώτης του Παντός Πηγής"...

Θεώρησα δε καλό, αφού μιλάμε για τη ΨΥΧΗ και το ΠΝΕΥΜΑ να ΜΗΝ μπερδέψω με την έννοια του ΝΟΥ...

Ο αγαπητός Glinaaea αναφέρει σε ένα σημείο που ο Πασχάλης το θεωρέι σημαντικό:

quote:
Η ψυχή στην ενσάρκωσή της, σαν εντελώς άυλο δεν μπορεί να συνδεθεί άμεσα με την ύλη. Χρειάζεται λοιπόν έναν συνδετικό κρίκο (που σ αυτή την περίπτωση είναι το πνεύμα, ημιυλικό ημιάυλο)γιά να συνδεθεί και να γίνουν ένα με την ύλη (τριαδικότητα).

Μιας και φτάσαμε στο ΝΟΥ, θα επιχειρήσω μια προσέγγιση η οποία ΙΣΩΣ ρίξει λίγο φώς σε μερικά θολά σημεία της εν γένη Εσωτερικής Φιλοσοφίας...

Ο Νούς κατα τον πλατωνικό όρο αναφέρεται στον Ανώτερο Νού ή ΨΥΧΗ (!!!). Σημαίνει ΠΝΕΥΜΑ (!!!) σε ΔΙΑΚΡΙΣΗ απο τη Ζωική Ψυχή και θυμίζω ότι η Ζωική Ψυχή είναι ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΖΩΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΑΡΚΙΟ, η Νεφές, το ΕΝΔΥΜΑ του Θεϊκού Σπινθήρα, του Πνεύματος κατα την ιστοριούλα μου...
Το όποιο ΜΠΕΡΔΕΜΑ με τις έννοιες και τη δημιουργία της Βαβέλ των Εννοιών (όπως χαρακτηριστικά συνιθίζω να λέω) ΝΟΜΙΖΩ πως οφείλεται στη φράση του Μέγιστου ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ: " Τα ΠΑΝΤΑ ήταν σε ΧΑΟΣ... Και ήρθε ο ΝΟΥΣ και έθεσε το ΧΑΟΣ σε τάξη..."

Θεωρώ ότι αυτός ο ΝΟΥΣ του Αναξαγόρα αντιστοιχεί στον ΜΑΧΑΤ του Ινδού ΜΠΡΑΧΜΑ, στην "Πρώτη εκδηλωμένη θεότητα" που είναι ο ΝΟΥΣ ή το ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΠΝΕΥΜΑ που θα μπορούσα να πώ πώς είναι το ΠΡΩΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ στον Εκδηλωμένο Κόσμο (οι 13 ΑΚΤΙΝΕΣ ΑΥΛΑΚΕΣ της Πρώτης Του Παντός Πηγής)...

Να ΓΙΑΤΙ (κατα τη ταπεινή μου και ανάξια γνώμη) υπάρχει αυτό το ΜΠΕΡΔΕΜΑ σχετικά με το ΝΟΥ, το ΠΝΕΥΜΑ και τη ΨΥΧΗ...
ΓΙΑΤΙ όσοι καταπιάστηκαν με τα ιερά κείμενα (ΠΛΕΙΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΩΝ), τα προσέγγισαν ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΑ και με το εύρως της πολυμάθειάς τους (μιας και ήταν απλοί φιλολογίζοντες) ΑΝΤΙ να εισχωρήσουν σε βάθος (πράγμα που ΜΟΝΟ οι εσωτεριστές ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ), προτίμησαν να κάνουν "πατινάζ" στην επιφάνεια των εννοιών, μπερδεύοντας τόσο τον εαυτό τους όσο και τους επόμενους...

Ο αγαπητός Glinaaea, μίλησε για κάποιο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟ ΚΡΙΚΟ και πραγματικά πέτυχε διάνα...
Με τη διαφορά ότι ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ μεταξύ ΨΥΧΗΣ και ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΥ (ή Νού) είναι αυτό που αποκαλούμε ΝΟΗΣΗ...
Θυμίζω στους εκλεκτούς συν-συζητητές ότι ΝΟΗΣΗ κατέχει ΜΟΝΟ ο Ανθρωπος και είναι αυτό που μας ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ απο το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο που ανήκουμε...

Η Νόηση λοιπόν που στα σανσκρητικά αποκαλείται ΜΑΝΑΣ είναι η νοητική ικανότητα που καθιστά τον άνθρωπο ΝΟΗΜΟΝΑ και ηθικό όν και τον ξεχωρίζει απο το ζώο...
Το ΜΑΝΑΣ είναι ένα ΣΥΝΩΝΥΜΟ του Μαχάτ που ΗΔΗ ανέφερα πιό πάνω (ελπίζω να φέρνω αρκετά στοιχεία στο φώς ώστε να ερευνήσετε μόνοι σας για την ΣΧΕΤΙΚΗ ορθότητα ή όχι των όσων σας γράφω), δηλαδή του Νού του Αναξαγόρα...

Η Νόηση λοιπόν είναι αυτός ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ μεταξύ Ψυχής και Φυσιοϋλικού εγκεφάλου (δεν τον αποκαλώ ΝΟΥ για να ΜΗΝ συνεχίσω το μπέρδεμα της Βαβέλ), είναι η ΓΕΦΥΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ απο την οποία περνούν οι ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ του φυσικοεγεφάλου για να καταστούν ως ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΨΥΧΗΣ...

Οσοι και όσες έχουν ασκηθεί στο Γιόγκα ΙΣΩΣ να μπορέσουν να με καταλάβουν καλύτερα μιας και απο εδώ και πέρα μπαίνουμε σε χωράφια που έχουν να κάνουν με την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ και τα ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ του Ανθρωπίνου όντος...

Ζητώ και πάλι συγγνώμη εάν έχω μια διαφορετική ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη η οποία προέρχεται απο τα ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΒΙΩΜΑΤΑ και απο εμπειρίες & βιώματα μιας μακράς διαδρομής ΠΙΣΩ στο χρόνο...
Δε βρίσκομαι εδώ για να πώ ότι ΕΓΩ έχω δίκιο...
Ποιός άλλωστε είμαι ΕΓΩ μπροστά σε τέτοιους μεγάλους ανθρώπους όπως εσείς αγαπητοί μου;;;
Κόνιοτρος στα υποπόδια των ποδιών σας ΕΙΜΑΙ, ΑΛΛΑ απο εκεί χαμηλά που βρίσκομαι, αυτά βλέπω και θωρώ και μεταφέρω στη συζήτηση...

Ετσι αγαπητέ Glinaaea, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σου αρρνήθηκε τις γνώσεις σου...
Βρίσκεσαι πραγματικά πολύ ψηλά...

quote:
Έχω γνώσεις φίλε μου ,και η αλήθεια είναι ότι δεν τις έμαθα από κανένα βιβλίο.(Ζητώ συγνώμη αλλά και πάλι δεν θα τις προβάλω,γιατί δεν ξέρω ΠΟΥ τις προβάλω).Είναι γνώσεις που ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΙ σε υψηλά επίπεδα σε πολύ προχωρημένους αναζητητές της εσωτερικής διαδρομής.

ΟΜΩΣ καλό θα ήταν να ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΣ και πρεσβεύεις απο τα υψηλά δώματα της σοφίας που βρίσκεσαι...

Το γεγονός ότι ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕ βιβλία και συγγραφείς στα όσα λέω, δε το κάνω για ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ, παρά για να μπορώ να ΣΤΗΡΙΖΩ τα όσα λέω & γνωρίζω καλά, απο τα χαμηλά επίπεδα που βρίσκομαι...
Για να μπορούν κάποιοι, που ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ (Εν οίδα ότι ΟΥΔΕΝ οίδα) όπως ΚΑΙ ΕΓΩ άλλωστε, να ΨΑΞΟΥΝ για να ΒΡΟΥΝ και να ΚΡΟΥΣΟΥΝ τη θύρα του Ναού της Αρετής και της Σοφίας για να τους ΑΝΟΙΧΘΕΙ...

Το τί βλέπει ο καθένας ΜΕΣΑ στο Ναό της Αρετής & της Σοφίας, δεν είμαι σε θέση και ΟΥΤΕ και θέλω να το κρίνω...


Κέλσος ο Φιλαλήθης
Εραστής της Σοφίας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2004, 11:53:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή μου Αβαλον...

Εάν δε με απατά η μνήμη μου, ήμουν εκείνος που ΚΑΤΗΓΟΡΙΣΑ τη σοφία των βιβλία ως ΒΙΒΛΙΟΣΟΦΙΑ ΚΕΝΗ ΑΠΟ ΒΙΩΜΑ...
Ο Τρισμέγιστος μάλιστα είχε ενοχληθεί τότε (ΑΔΙΚΟΣ) και είχα εξηγήσει πώς ΟΣΑ ΒΙΒΛΙΑ και αν διαβάσει κανείς, απο οποιαδήποτε ββιλιοθήκη του κόσμου, το ΜΟΝΟ που κερδίζει είναι αυτή η επιφανιακη πολυμάθεια επάνω στην οποία κάνει πατινάζ, ΑΛΛΑ που ΔΕΝ ΕΙΣΧΩΡΕΙ στα απύθμενα βάθη του Ωκεανού της Γνώσης ούτως ώστε να ΓΝΩΡΙΣΕΙ και να ΒΙΩΣΕΙ ίδιος...

Ετσι, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους και για να επιφέρουμε τη ΤΑΞΗ στο ΧΑΟΣ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2004, 12:53:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Σας χαιρετώ.
quote:

Ο Νούς κατα τον πλατωνικό όρο αναφέρεται στον Ανώτερο Νού ή ΨΥΧΗ (!!!). Σημαίνει ΠΝΕΥΜΑ (!!!) σε ΔΙΑΚΡΙΣΗ απο τη Ζωική Ψυχή και θυμίζω ότι η Ζωική Ψυχή είναι ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΖΩΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΑΡΚΙΟ, η Νεφές, το ΕΝΔΥΜΑ του Θεϊκού Σπινθήρα, του Πνεύματος κατα την ιστοριούλα μου...


Καλέ μου Κέλσο φιλομαθή σε χαιρετώ.
Είχα πει να μην εισχωρήσω σε προσωπικές αντιμαχίες, μα εδώ αναιρείς πολλά....απ'όσα λες.............;
και η φιλοσοφική σκέψη σου να υποδεικνύει πως αναφέρεται, πως σημαίνει και πως θυμίζω....

Και ακόμα.....

quote:

Ποιός άλλωστε είμαι ΕΓΩ μπροστά σε τέτοιους μεγάλους ανθρώπους όπως εσείς αγαπητοί μου;;;


εδώ ειρωνεύεσε πολύ άσχημα, όλους όσους λάβαμε με τον γραπτό λόγο να πούμε δυο πράγματα για όσα εμείς πιστεύουμε. Χωρίς όμως να επιδεικνύουμε τρόπους και μεθόδους γνώσης.

Πραγματικά λυπάμαι και ειλικρινά δεν περίμενα τούτη την συμπεριφορά από κάποι παλιό μέλος του esoterica.gr!
Σε χαιρετώ.
Σας χαιρετώ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

glinaaea
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2004, 22:41:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους glinaaea  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί μου φίλοι γειά σας.
Έρχομαι πάλι κοντά σας ΓΙΑΤΙ βλέπω στην πορεία ότι δημιουργείται κάτι καλό σ αυτό το topic (με κάποιες μικρές εξαιρέσεις)
Υπάρχουν άνθρωποι που εφ όσον δεν γνωρίζουν κάποια πράγματα ή αυτά που γνωρίζουν είναι λίγα.Κάνουν λοιπόν απλές ερωτήσεις και η κατάσταση απαιτεί να πάρουν πολύ απλές απαντήσεις.Όσο πιό απλές (χωρίς καμμία ορολογία και χωρίς καμμία παραπομπή) τόσο πιό κατανοητές γι αυτούς.Φίλοι μου όλες οι γνώσεις,μα όλες οι γνώσεις και μόνον η αλήθεια ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ βρίσκονται μπροστά και μέσα στό μονοπάτι της εσωτερικής αναζήτησης.Κάθε είδος γνώσης ανήκει και σε διαφορετικό επίπεδο του μονοπατιού.Ανεβαίνοντας τα επίπεδα αυτά αποκτάς και τις ανάλογες γνώσεις. Ταυτόχρονα όμως έρχεται και η συνειδητοποίηση ότι τις γνώσεις αυτές ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ να τις χρησιμοποιήσεις ή να τις διαδόσεις,(εκτός απο κυριωλεκτικά ελαχίστων εξαιρέσεων,αλλά και τότε πάλι θα τις χρησιμοποιήσει κάποιος απ αυτούς με περίσια προσοχή.Κανείς λοιπόν απ αυτούς τους συνειδειτοποιημένους εσωτερικούς αναζητητές ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ ΤΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΈΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑ ΒΙΒΛΙΟ,ούτε θα τις διέδιδε σε κανέναν χωρίς περίσια σκέψη.
Όσες λοιπόν τέτοιες γνώσεις είναι διαδεδομένες και είναι γραμμένες σε κάποιο βιβλίο έτσι απλόχερα, σίγουρα σίγουρα,από την μιά δεν προέρχονται από την σωστή οδό(της αλήθειας),και από την άλλη ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΠΕΙΣ,μικρά κομμάτια της αλήθειας γιά την οποιαδήποτε γνώση.
ΝΑ ΓΙΑΤΙ δεν πιστεύω σε οποιοδήποτε βιβλίο και σε οποιαδήποτε διάδοση τέτοιων γνώσεων.
Οι γνώσεις αυτές δίδονται σ αυτούς που τις αξίζουν μόνο μέσα απο την οδό της αναζήτησης. Ακόμα και ΑΝ κάποιος δάσκαλος γνώστης της εσωτερικής οδου τις δώσει σε κάποιον ή κάποιους μαθητές του θα πρέπει
να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ γι αυτούς ότι δεν θα κάνουν κακή χρήση σ αυτές.
Έχουν δωθεί πολλές φορές ελλειπείς γνώσεις της αλήθειας στην ανθρωπότητα .Πάντοτε όμως οι γνώσεις αυτές έκαναν πολύ μεγάλο κακό στόν άνθρωπο, και πολύ περισότερο στόν ίδιο που τις διέδωσε.
Όπως προείπα όλες οι γνώσεις ευρίσκονται μέσα στο εσωτερικό μονοπάτι.Ο σωστός όμως αναζητητης βαδίζοντας αυτό τον δρόμο έχει επίγνωση ότι ο σκοπός της αναζήτησής του ΔΕΝ είναι η αποκόμιση αυτών των γνώσεων,(αν και αυτές είναι αναπόσπαστο κομμάτι του δρόμου του) αλλά η ένωση του με το θείο(ΟΠΩΣ μπορεί να το πει κανεις).
Άν εγώ ήθελα να μάθω απ το τίποτα΄κάποια πράγματα,θα ρωτούσα γιά το πώς θά μπορούσα να μάθω την αλήθεια γιά οτιδήποτε θα μπορούσε να με βοηθήσει και ωφελήσει ψυχικά (ή πνευματικά) αλλά και μερικές φορές αναπόσπαστα και σωματικά.
Αν κάποιος θέλει να αποκτήσει τις σωστές γνώσεις και θέλει να ακολουθήσει την εσωτερική αναζήτηση θα πρέπει να μάθει τί είναι αυτός ο δρόμος΄, πού ωφελει, πώς μπορεί να τον ξεκινήσει, τί πρέπει νά κάνει, τί μπορεί να περιμένει απ αυτόν, τί πρέπει να προσέχει κ.λ.π. Και όχι μόνο γιά εσωτερική αναζήτηση ,αλλά οτιδήποτε ερωτήσεις.
Αν κάποιος από εσάς έχει τις σωστές απαντήσεις ας τις δώσει με πολύ απλές απαντήσεις και ξεκάθαρες. Τις απαντήσεις τις απλές τις διαβάζουν όλοι και τις καταλαβαινουν όλοι. Τις δυσνόητες με τις πολύπλοκες ορολογίες τις καταλαβαίνουν λίγοι .Αλλά και όσοι καταλαβαίνουν αυτές τις ορολογίες, νομίζω ότι έχουν κάποιες γνώσεις και δεν χρειάζεται να κάνουν απλές ερωτήσεις.
Πιστεύω ότι ο σκοπός του topic αυτού πρέπει να είναι αυτός. Σ όποιον ρωτήσει κάτι ,σ ότιδήποτε ζητηθεί ,δώστε σωστή καθοδήγηση. Αυτοί όμως που θα δώσετε ανάλογες απαντήσεις να ξέρετε ότι πρέπει να είστε υπεύθυνοι γιατί αναλαμβάνετε μεγάλη ευθύνη.Και μόνο αν είστε απόλυτα σίγουροι ότι αυτό που θα πείτε είναι καθαρή και ολοκλήρωμένη αλήθεια.
Απλά λοιπόν.
Φιλικότατα.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

glinaaea
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/01/2004, 23:02:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους glinaaea  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου γειά σας. Έρχομαι πάλι μαζί σας περισότερο γιά να δώσω κάποιες επεξηγήσεις και να συμπληρώσω κάποια λεγόμενά μου.
Κατ άρχήν αγαπητή Δωρίδα συμφωνώ απόλυτα με την φίλη zezmperg. Πρά γματι Αυτή την εσωτερική σπίθα που έχεις εμπιστέψου την και άφησέ την να σε οδηγήσει.Βοήθησέ την όμως και εσύ με το να συνεχίσεις την έρευνα και την προσπάθεια προσεκτικά και να είσαι σίγουρη ότι θα έχεις και την ανάλογη βοήθεια ΟΤΑΝ την χρειαστείς.Γιά να είμαι όμως ειλικρινής (χωρίς να έχεις δώσει εσύ καμμία λαβή γι αυτό),πιστεύω ότι έχεις περισότερες γνώσεις απ αυτές που αφήνεις να φανούν.βέβαια αυτό δεν αλάζει τίποτα στα όσα λέγονται εδώ. Φιλικά.
Και τώρα στον σκοπό της εισόδου μου.
Υπάρχουν πολλές αλήθειες και γνώσεις διαδεδομένες στην ανθρωπότητα υπό μορφή παράδοσης,γραπτών κειμένων, διδασκαλιών,διαφόρων φιλοσοφικών συστημάτων, διαφόρων θρησκευτικών συστημάτων (αρχαίων και νέων) και υπό μορφήν μύθων.
Όλες όμως αυτές οι αλήθειες και οι γνώσεις ειναι ως επι το πλείστον καμουφλαρισμένες, καλυμένες και όχι πολύ φανερές.Αυτό πιστεύω ότι έχει γίνει γιά να δωθεί η ευκαιρία σε όλους όταν καθήσουν και μελετήσουν και δουλέψουν επάνω στα προηγούμενα που ανέφερα, να μπορέσουν μόνοι τους νά βγάλουν μέσα από αυτά την αλήθεια.Δεν θα αναφερθώ σε άλλα παραδείγματα παρά μόνο στόν μύθο και τούς άθλους του Ηρακλή στούς οποίους αναφέρθηκε η φίλη μας η zezmperg.
Διαβάζοντας αυτό το σχόλιο και ψάχνοντας το βρήκα κάποιες συσχετίσεις: O Hρακλής (ανεξάρτητα αν ήταν υπαρκτό προσωπο ή όχι)κατά την μυθολογία ήταν ημίθεος ,κατ άλους ισόθεος,ΑΝΘΡΩΠΟΣ όμως. Μήπως ο μύθος αυτός θέλει να μας δείξει την θεοποίηση του ανθρώπου μέσα από την εσωτερική οδό και της αναζήτησης; Μήπως οι άθλοι του δεν είναι τίποτα άλλο απο τα εμπόδια που υπάρχουν μέσα στο εσωτερικό αυτό μονοπάτι και τα οποία πρέπει να τα υπερνικήσουμε, να τα κατακτήσουμε (να κάνουμε τους δικούς μας άθλους) γιά να φθάσουμε στη θέωση(ισόθεοι); Αν είναι αυτή ακριβώς η επεξήγηση του μύθου αυτού, τότε δεν μένει παρά να επεξηγήσουμε αν μπορούμε και τους μύθους γιά να μπορέσουμε να τους κάνουμε δικούς μας γιά να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε (την κατάκτηση της εσωτερικής οδού).
Σε τελική ανάλυση τίποτα δεν κατακτάται χωρίς ψάξιμο και κούραση.
Εδώ έρχομαι νά παρακαλέσω την φίλη zezmperg, αν έχει να μας δώσει κάποια στοιχεία επ αυτού, να μας τα παραθέσει όπως νομίζει αυτή.
Σας ευχαριστώ γιά την ανέχειά σας.
Φιλικότατα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΔΩΡΙΔΑ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
174 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2004, 00:15:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΔΩΡΙΔΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Καλή μου Δωρίδα σε χαιρετώ.
Μείνε καρδιά μου εκεί, και εύχομαι, τούτη η αδύναμη μικρή φωνή να μεγαλώσει και να δυναμώσει στην αλήθεια, καθώς αυτό το εύχομαι και για όλους μας.

Αγαπητή μου Zezmperg,
δεν έχω σκοπό να το κουνήσω από την καρδιά μου. Έχω σπουδαίο λόγο για αυτό. Σε ευχαριστώ για την παρότρυνση.

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΔΩΡΙΔΑ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
174 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2004, 00:28:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΔΩΡΙΔΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Φίλοι μου γειά σας. Έρχομαι πάλι μαζί σας περισότερο γιά να δώσω κάποιες επεξηγήσεις και να συμπληρώσω κάποια λεγόμενά μου.
Κατ άρχήν αγαπητή Δωρίδα συμφωνώ απόλυτα με την φίλη zezmperg. Πρά γματι Αυτή την εσωτερική σπίθα που έχεις εμπιστέψου την και άφησέ την να σε οδηγήσει.Βοήθησέ την όμως και εσύ με το να συνεχίσεις την έρευνα και την προσπάθεια προσεκτικά και να είσαι σίγουρη ότι θα έχεις και την ανάλογη βοήθεια ΟΤΑΝ την χρειαστείς.Γιά να είμαι όμως ειλικρινής (χωρίς να έχεις δώσει εσύ καμμία λαβή γι αυτό),πιστεύω ότι έχεις περισότερες γνώσεις απ αυτές που αφήνεις να φανούν.βέβαια αυτό δεν αλάζει τίποτα στα όσα λέγονται εδώ. Φιλικά.

Έχεις δίκιο! Ναι, έχω γνώσεις... και βιβλιοθήκη...
Δηλώνω όμως αθεΐστρια της μυρηκαστικής φιλοσοφίας.
Όμως δεν έχω τη Γνώση και αυτό είναι που με καίει.

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2004, 07:42:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.
quote:

Φίλοι μου γειά σας. Έρχομαι πάλι μαζί σας περισότερο γιά να δώσω κάποιες επεξηγήσεις και να συμπληρώσω κάποια λεγόμενά μου.
Κατ άρχήν αγαπητή Δωρίδα συμφωνώ απόλυτα με την φίλη zezmperg. Πρά γματι Αυτή την εσωτερική σπίθα που έχεις εμπιστέψου την και άφησέ την να σε οδηγήσει.Βοήθησέ την όμως και εσύ με το να συνεχίσεις την έρευνα και την προσπάθεια προσεκτικά και να είσαι σίγουρη ότι θα έχεις και την ανάλογη βοήθεια ΟΤΑΝ την χρειαστείς.Γιά να είμαι όμως ειλικρινής (χωρίς να έχεις δώσει εσύ καμμία λαβή γι αυτό),πιστεύω ότι έχεις περισότερες γνώσεις απ αυτές που αφήνεις να φανούν.βέβαια αυτό δεν αλάζει τίποτα στα όσα λέγονται εδώ. Φιλικά.
Και τώρα στον σκοπό της εισόδου μου.
Υπάρχουν πολλές αλήθειες και γνώσεις διαδεδομένες στην ανθρωπότητα υπό μορφή παράδοσης,γραπτών κειμένων, διδασκαλιών,διαφόρων φιλοσοφικών συστημάτων, διαφόρων θρησκευτικών συστημάτων (αρχαίων και νέων) και υπό μορφήν μύθων.
Όλες όμως αυτές οι αλήθειες και οι γνώσεις ειναι ως επι το πλείστον καμουφλαρισμένες, καλυμένες και όχι πολύ φανερές.Αυτό πιστεύω ότι έχει γίνει γιά να δωθεί η ευκαιρία σε όλους όταν καθήσουν και μελετήσουν και δουλέψουν επάνω στα προηγούμενα που ανέφερα, να μπορέσουν μόνοι τους νά βγάλουν μέσα από αυτά την αλήθεια.Δεν θα αναφερθώ σε άλλα παραδείγματα παρά μόνο στόν μύθο και τούς άθλους του Ηρακλή στούς οποίους αναφέρθηκε η φίλη μας η zezmperg.
Διαβάζοντας αυτό το σχόλιο και ψάχνοντας το βρήκα κάποιες συσχετίσεις: O Hρακλής (ανεξάρτητα αν ήταν υπαρκτό προσωπο ή όχι)κατά την μυθολογία ήταν ημίθεος ,κατ άλους ισόθεος,ΑΝΘΡΩΠΟΣ όμως. Μήπως ο μύθος αυτός θέλει να μας δείξει την θεοποίηση του ανθρώπου μέσα από την εσωτερική οδό και της αναζήτησης; Μήπως οι άθλοι του δεν είναι τίποτα άλλο απο τα εμπόδια που υπάρχουν μέσα στο εσωτερικό αυτό μονοπάτι και τα οποία πρέπει να τα υπερνικήσουμε, να τα κατακτήσουμε (να κάνουμε τους δικούς μας άθλους) γιά να φθάσουμε στη θέωση(ισόθεοι); Αν είναι αυτή ακριβώς η επεξήγηση του μύθου αυτού, τότε δεν μένει παρά να επεξηγήσουμε αν μπορούμε και τους μύθους γιά να μπορέσουμε να τους κάνουμε δικούς μας γιά να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε (την κατάκτηση της εσωτερικής οδού).
Σε τελική ανάλυση τίποτα δεν κατακτάται χωρίς ψάξιμο και κούραση.
Εδώ έρχομαι νά παρακαλέσω την φίλη zezmperg, αν έχει να μας δώσει κάποια στοιχεία επ αυτού, να μας τα παραθέσει όπως νομίζει αυτή.
Σας ευχαριστώ γιά την ανέχειά σας.
Φιλικότατα.


Καλέ μου φίλε και αδελφέ εν πνεύματι glinaaea σε χαιρετώ.
Θέλω να αναλύσω τους άθλους του Ηρακλή , αλλά επειδή ετούτο θα γίνει στο topic του Διογένη του Κυνικού, στο forum ΓΝΩΣΗ, νομίζω πως δεν πρέπει να επαναλαμβανόμαστε σε όσα topic γράφουμε. Λίγο υπομονή και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Σε χαιρετώ.
Σας χαιρετώ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2004, 10:12:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλημέρα σας...

Αγαπητή Ζezmperg, ΑΚΡΙΒΩΣ μιάς και κατατάσω τον εαυτό μου ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ των ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ, σου ξαναπαραθέτω αυτό που σε ενόχλησε και το κάνω για να καταΝΟΗΣΕΙΣ τι θέλω να σας πω...

quote:
Ποιός άλλωστε είμαι ΕΓΩ μπροστά σε τέτοιους μεγάλους ανθρώπους όπως εσείς αγαπητοί μου;;;

... αλλά και να σου δώσω να καταλάβεις πως δεν είμαι σε θέση να καταΝΟΗΣΩ το πρώτο μέρος της ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ απάντησής σου στα όσα παράθεσα...

Μου απάντησες λοιπόν:

quote:
Καλέ μου Κέλσο φιλομαθή σε χαιρετώ.
Είχα πει να μην εισχωρήσω σε προσωπικές αντιμαχίες, μα εδώ αναιρείς πολλά....απ'όσα λες.............;
και η φιλοσοφική σκέψη σου να υποδεικνύει πως αναφέρεται, πως σημαίνει και πως θυμίζω....

Εάν έχεις τη καλοσύνη, ΕΠΕΞΗΓΗΣΕ ΜΟΥ τι θές να μου πείς, γιατί ΟΝΤΩΣ είμαι πολύ χαμηλά, ενώ εσύ ΜΑΛΛΟΝ είσαι σε υψηλότερο επίπεδο παρέα στο επίπεδο του αγαπητού Glinaaea...
ΠΟΥΘΕΝΑ δε βρίσκω ότι ΑΝΑΙΡΩ τα όσα έχω γράψει....

Περίμενα ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε όσα είπα και ΣΧΟΛΙΑ, αντ' αυτού μιλάς για ειρωνία...
Εχω ΔΗΛΩΣΕΙ πολλάκις στο παρελθόν, κάπου στα τόσα μηνύματα που έχω αφήσει στα forums, πως είμαι ΣΩΚΡΑΤΙΚΟΣ και ο Μέγιστος Σωκράτης ("εφευρέτης" ΙΣΩΣ της ειρωνίας) μέσο της ΕΙΡΩΝΙΑΣ αντιμετώπιζε τους ΣΟΦΙΣΤΕΣ...

Θα μου πείς ΙΣΩΣ, εάν βλέπω ΣΟΦΙΣΤΕΣ στη συζήτηση...
ΦΥΣΙΚΑ και βλέπω και θα παραθέσω την ερμηνεία του ΠΟΙΟΣ είναι ΣΟΦΙΣΤΗΣ και τι σκοπό έχει η ΣΟΦΙΣΤΙΑ, έτσι για να μου πείς εσύ μετά εάν έχεις καλύτερο ή ορθότερο τρόπο να τους αντιμετωπίσεις...

ΣΟΦΙΣΤΗΣ είναι εκείνος που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ τα ΣΟΦΙΣΜΑΤΑ και ΣΟΦΙΣΜΑΤΑ είναι πάσα ευφυής ή πανούργος επινόησις, σχέδιον, τέχνασμα, δόλος, ΑΠΑΤΗ και στη Λογική το ΣΟΦΙΣΜΑ αναφέρεται ως επιχείρημα ΨΕΥΔΕΣ ή εσφαλμένο λογικός, ο παραλογισμός.

Εάν λοιπόν αγαπητή Ζezmperg, έχεις κάτι καλύτερο να μου δείξεις ΕΚΤΟΣ απο την ειρωνία στα όσα γράφτηκαν απο τα αγαπητά μέλη και απάντησα μέσο της ΕΙΡΩΝΙΑΣ, θα το εκτιμούσα δεόντος...
Σου θυμίζω ότι ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ...
Απλά ΘΕΛΗΣΑ να γράψω την υποκειμενική μου άποψη, όπως και εσείς οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...
Με μια ιδιοποιώ διαφορά όμως...

ΣΤΗΡΙΞΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, κάτι που ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ (πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων που ΗΔΗ γνωρίζω τις θέσεις τους και απόψεις τους και που ΔΕΝ θα μπορούσαν να μιλήσουν ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)...
Ισως γιατί εσείς οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, οι ευρισκόμενοι στα ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ξεχνάτε ότι εμείς οι στα ΧΑΜΗΛΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ, θέλουμε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ στα όσα λέτε, ΑΚΡΙΒΩΣ για να ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΑΣΟΥΜΕ τα γραφώμενά σας στις ΣΟΦΙΣΤΙΕΣ...

Αγαπητέ Glinaaea...
ΚΑΙ στα 2 μηνύματά σου είσαι ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ...
Στο μέν πρώτο, τα όσα λές μπορείς ανέτος να τα λές στο κλειστό κύκλο των μαθητών σου, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΑ...
Ξανασκέψου ΤΙ ΛΕΣ...
Ξανασκέψου τα ΟΣΑ ΛΕΣ πώς κάποιος "άλλος" μπορεί να τα εκλάβει...
Ξανασκέψου το ΛΟΓΟ και την ΑΙΤΙΑ που βρίσκεσαι σε έναν χώρο που η ΥΓΕΙΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΗΤΑΝ (και θέλω να πιστεύω πως ακόμα είναι), η ακρογωνιαία λίθος του...

Στο μέν 2ο μήνυμά σου (ΕΞΙΣΟΥ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ), έρχεσαι και ΑΝΑΙΡΕΙΣ τα όσα προηγουμένος ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΘΑΡΡΟΣ λαμβάνεις τη ΘΕΣΗ των όσων επικαλέστηκα !!!!!!
Γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ να πείς πως "αδελφοί μου εν πνεύματι" (μάλλον κατα την άποψη που εξέφρασες σχετικά με το ΠΝΕΥΜΑ και τη ΨΥΧΗ, το ορθότερο θα ήταν "αδελφοί μου εν ΨΥΧΗ"), το μέλος Κέλσος έχει δίκιο και για να προχωρήσει κάποιος στην εσωτερική του αναζήτηση, ΠΡΕΠΕΙ να ερευνήσει όλα τα κείμενα και τις γραφές ΟΥΤΟΣ ΩΣΤΕ να αποκρυσταλώσει την προσωπική του άποψη ΑΛΛΑ και να έχει και ΣΤΟΙΧΕΙΑ για να παραθέσει ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ τα όσα πιστεύει....

Περιμένω λοιπόν (επι του θέματος πάντα) στοιχεία που να ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ τα όσα γράψατε, γιατί ΞΑΝΑΛΕΩ πώς ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ τα όσα πιστεύετε, λέτε και γράφετε ΚΑΤΑΝΤΟΥΝ ΣΟΦΙΣΤΙΕΣ από υψηλά ευρισκόμενους ανθρώπους (ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑ), στα επίπεδα της σοφίας....

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Edited by - Kelsos on 15/01/2004 10:19:28Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2004, 11:28:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.
Κέλσο, ένας πνευματικός έστω και ΜΙΚΡΟΣ βόρβορος, προς αλήθεια "μεγάλους" κατ' εκείνον τον ΜΙΚΡΟ -και κατά πάντα των δικών του ειρωνικών απόψεων- μόνο με πνευματικό βόρβορο συνδιαλέγεται.

Τώρα τυγχάνει να μην αποφοιτήσαμε της ιδίας πνευματικής σχολής, ούτε και την Σωκρατική ειρωνεία να γνωρίσαμε... Πλήν εκείνην την καυστική Κυνική γλώσσα του Θείου Σωκράτη μάθαμε, που δεν πονά την κοινή υπάρχουσα συνείδηση μα την ξεριζώνει, στη θέση της δε τοποθετει άνθρωπο.
Επειδή λοιπόν βλέπω πως κανένας δεν μπορεί (να τοποθετηθεί στο τόσο ωραίο λούσιμο που μας έκανες πνευματικό και μη από προχθές, έρχομαι να πιστέψω πως όλα είναι επιλεκτικά...).
Μείνε λοιπόν στις "ΜΙΚΡΕΣ" απόψεις σου, "ΜΙΚΡΕ" άνθρωπε και στο ταξίδι της ζωής υπάρχουν πολλά αγνά "ζώα-άνθρωποι" προς κυνήγι.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2004, 13:03:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Ζezmperg...

Με το λίγο (και ευχάριστο αυτό ΟΜΟΛΟΓΩ) μπλά μπλά μπλά που παράθεσες ήρθες να προσφέρεις μια ΝΕΑ και ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ άποψη που δείχνει πραγματικά το ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ...

Η άποψη ΣΟΥ αυτή που κατατάσει τον ΥΨΙΣΤΟ και ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ, πραγματικό πατέρα της ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ και της ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ, σε έναν απλό και ΚΥΝΙΚΟ φιλόσοφο - "κηπουρό" που ασχολήατι με το φύτεμα ΑΝΘΡΩΠΩΝ...
Μα αγαπητή μου, ο ΠΟΝΟΣ του ξεριζωμού της ΑΓΝΟΙΑΣ ώστε να καταστήσει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, αντιλαμβάνεσαι (έστω και) ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ποιός είναι και τι μεγάλη αξία έχει πρός το ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΟ;;;

Γίνεσαι χυδαία προσπαθώντας να αρθρώσεις ΑΝΑΡΘΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ που περιέχουν το ΤΙΠΟΤΑ και γίνεσαι χυδαία ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ προς την ανάξια μηδαμηνότητά μου (ποιός είμαι εγώ άλλωστε;;;), ΑΛΛΑ ως πρός το Θείο Κομμάτι, το Θείο Σπινθήρα που κρύβεται εντός σου είτε θέλεις να το αποκαλείς ΨΥΧΗ είτε ΠΝΕΥΜΑ...

Στρέψε λοιπόν τους οφθαλμούς σου ΕΝΤΟΣ του Ναού της Αρετής σου και ζήτησε συγγνώμη, ειληκρινή μεταμέλεια των όσων εν βρασμό ψυχής ή πνεύματος (κατα τη δική σου άποψη) έγραψες....

Εάν μπορέσεις να εφαρμόσεις τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ του Σωκράτους μαζί μου, με έναν ανάξιο μηδαμινό ανθρωπάκο (ακούς Ελπίδα;;;), που τα όσα ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ και ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ εσύ τα χαρακτηρίζεις
"βόρβορο", θα βρίσκομαι στη διάθεσή σου να σε ΠΟΝΕΣΩ όσο πονά το ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ...

Πάντα Φιλικά,
Κέλσος ο Μαιευτικός &
Διαλεκτικός ΦΙΛΑΛΗΘΗΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2004, 14:53:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.
Κέλσο.
Χυδαίο, σιχαμερό, σκύλο, κατηγορούσαν τον ένα, εκ των τριών αγαπημένων πλέον μαθητών του Θείου Σωκράτη, τον Κυνικό Αντισθέση.
Είμαι λοιπόν περίφανη που εσύ κατάφερες να διακρίνεις το πόσο εκτιμώ την "απλή" Κυνική φιλοσοφία, άλλωστε στο forum της ΓΝΩΣΗΣ υπάρχει και το σχετικό topic που γράφω...

Ανάμεσα στον "βρωμερό" Κράτη και τον "κραταιό" Αλέξανδρο, φυσικά και επιλέγω τον Κράτη!

Ανάμεσα στα μεγάλα και τεράστια ΕΓΩ, κάποιου ανεκπαίδευτου στην επιστήμη της ψυχής Κέλσου και την ταπεινότητα όποιου glinaaea, ασφαλώς και θα ζητήσω να ενταχθώ προς μαθητεία στην εκπαίδευση της ταπεινότητας!
Γνωστό πια το ύφος της Αυτοκρατορικής σου σκέψης, (αφιέρωσα ένα πρωίνο για να την ψάξω στα διάφορα topic του esoterica), χαλάλι σου. Διαμάχες προσβολές και πολλά άλλα ενδύματα εγωισμού που κατα καιρούς χρησιμοποιείς για να επιβάλεις την δική σου άποψη, την άποψη του μπαμπούλα!!!
Πως λοιπόν θα μπορούσα να κάνω την όποια έκθεση, των όσων έχω νοήσει αναζητώντας μακρόχρονα την έσω-διαδρομή, μπροστά στον αρχηγό των κυνηγών κεφαλών, η ανόητη;
Το γράφω με πλήρη συνείδηση ετούτο, διότι είδα πως κάποιοι αποχώρισαν από το esoterica μετά απ'την παγιωμένη τακτική του εγωισμού σου.
Έλα, ηρέμισε κάποτε, άφησε κατα μέρος τα πεισματάκια του υπερφίαλου εγωισμού, στην επιστήμη της ψυχής, στον εσωτερισμό, ετούτα δεν χωρούν να μπουν...

Α, και κάτι που συνεχώς με βασανίζει και θέλω να σου πω.
Λατρεύω την Μπλαβάτσκυ, είμαι δε, αυτοαποκαλούμενη "μαθήτρια" του Thoth και για τούτους τους λόγους δεν θα σου κάνω την χάρη άλλο, να παίξω το παιχνίδι σου και ούτε θα σε απαλάξω με την παρουσία μου απ' το esoterica... Εκτός δε, αν συντρέχουν οι λόγοι του "μπαμπούλα" στο προσωπό σου;
ΤΟΤΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΘΑ ΦΥΓΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΌ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

glinaaea
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2004, 21:31:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους glinaaea  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι αναγνώστες γειά σας.
Μπαίνω για τελευταία φορά στο topic αυτό γιατί η αλήθεια έιναι ότι καταστράφηκε. Εσείς ειστε οι μόνοι που θα κρίνετε το γιατί, το πως και από ποιόν.
Ο μόνος λόγος που μπαίνω τώρα εδώ είναι να δώσω μιά απάντηση στον Κέλσο (τον φίλαλήθη;;;;;;;;;;;;)
Κέλσο ίσως δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά που διαβάζεις.Αν δεν το μπορείς αυτό άφησε το σ αυτούς που μπορούν.
Και στα δύο μυνήματά μου είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ μέσα στο θέμα. Στό πρώτο έγραψα ότι δεν πιστεύω στα βιβλία και σε όλα τα γραπτά που υπάρχουν διότι σε κανένα από αυτά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και εξήγησα τους λόγους για τους οποίους το πιστεύω αυτό.
Στο δεύτερο μύνημα είπα ότι στα γραπτά κείμενα και σε όλα τα υπόλοιπα που ανέφερα ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ¨Η ΓΝΩΣΗΣ,που και αυτά έχουν μεγάλη επικάλυψη. Όλα αυτά τα καλυμμένα μπορεί να τα αποκαλύψει κάποιος που έχει αρκετές γνώσεις και που επι πλέον ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ . Έχεις την απαίτηση κύριε(;) Κέλσο να το κάνει αυτό κάποιος ο οποίος δεν έχει καθόλου γνώσεις γιά αυτά τα θέματα και που σου κάνει απλές ερωτήσεις;;;;;;;;;;;;;;;;;
Όσο γιά τις αποδείξεις που λες ότι δίνεις γιά τα επειχειρήματά σου σου λέω ορθά κοφτά ότι ειναι ΨΕΥΤΙΚΕΣ, γιατί αποδείξεις του εσωτερικού κόσμου ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΪΔΟΝΤΑΙ, αλλά αποδείξεις θα πάρει ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ αυτόν τον δρόμο και ανήκουν μόνο σ αυτόν, γιατί αυτός και και μόνο τις δικαιούται.
Πίστευα ότι αυτό το topic άνοιξε γιά να βοηθήσει πραγματικά κάποιους που πραγματικά έχουν ανάγκη και ψάχνουν να δουν, να καταλάβουν και να βιώσουν αυτή την εσωτερική σπίθα που προσπαθει νά τους οδηγήσει. Λυπάμαι γι αυτούς γιατί θα κτυπήσουν το κεφάλι τους στον τοίχο που λέγεται Κελσος ο φιλοψεύτης και εγωιστης.
Απ τα λεγόμενά σου Κέλσο, από τον χαρακτήρα σου και από τον τρόπο συμπεριφοράς σου, βλέπω ότι δεν έχεις ιδέα από κανέναν εσωτερικό κόσμο , γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ, ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΟΤΑΝ ΟΠΩΣ ΦΕΡΕΣΑΙ ΕΣΥ. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ περισότερο σε σένα .Δεν υπάρχει λόγος

Φίλοι μου αναγνώστες και ενδιαφερόμενοι, λυπάμαι ,αλλά όπως καταλαβαινετε ,τίποτα καλό από αυτό το topic περισότρο από ότι αν έχετε πάρει ήδη δεν βλέπω να παιρνετε.Όμως μην αποθαρυνεστε και μην σταματάτε το ψάξιμο.Ο θεός και η αλήθεια φανερώνονται ΜΟΝΟ σ αυτούς που τους ψάχνουν. Κουράγιο λοιπόν.Και διαλέξτε μόνοι σας τους δικούς σας δασκάλους και μπορείτε όλοι σας να το καταφέρετε αυτό.
Ο θεός μαζί σας και οδηγός σας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2004, 23:03:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Το πήρε και το σήκωσε το θέμα" ή είναι η ιδέα μου?
Μάλλον η παρεξήγηση οφείλεται σε ατυχέσταση στιγμή...
Ελπίζω να επανέλθουμε συντόμα εν τάξη...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2004, 05:46:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΞΑΝΑΛΕΩ πώς ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ τα όσα πιστεύετε, λέτε και γράφετε ΚΑΤΑΝΤΟΥΝ ΣΟΦΙΣΤΙΕΣ από υψηλά ευρισκόμενους ανθρώπους (ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑ), στα επίπεδα της σοφίας....

Θα απαντήσω απλώς στο παραπάνω μήνυμα, το οποίο θεωρώ οτι έχει λάθος βάση.
Ποιός πιστεύεις οτι μπορεί να σου δώσει στοιχεία που τόσο διψάς για αυτά αγαπητέ?
Αφού απ' ότι βλέπω έχεις καθαρά ορθολογιστική, καρτεσιανή λογική, ποιός μπορεί να σου δώσει στοιχεία για την Ψυχή και το Πνεύμα?
Και πόσο θα τα πιστέψεις?? Πόσο είναι δυνατόν κανείς να τα πιστέψει??
Υπάρχουν και πράγματα που δε μπορούν να ιχνηλατηθούν -ευτυχώς.
Όπως προείπα, ο αδηφάγος και παμφάγος Νους πάντοτε θα ψάχνει τις απαντήσεις σε θέματα που ο ίδιος δε μπορεί να νοήσει.
Και αυτό γιατί, ο Νούς κατασκευάστηκε απο την ψυχή και όχι το αντίθετο.
Δεν έχω πρόθεση να κρίνω κανέναν, απλά να πω στον αγαπητό Κέλσο πως ο "ανώτερος", ο φιλόσοφος, ο τάδε και ο δείνα, αυτός που θεωρεί οτι ειναι κάτι σημαντικό, αναγνωρίζεται, δεν αυτοβαπτίζεται.

Την Καλημέρα μου προς όλους.


Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!

Edited by - reptilesalonica on 16/01/2004 07:32:54Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2004, 11:31:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν έχω πρόθεση να κρίνω κανέναν, απλά να πω στον αγαπητό Κέλσο πως ο "ανώτερος", ο φιλόσοφος, ο τάδε και ο δείνα, αυτός που θεωρεί οτι ειναι κάτι σημαντικό, αναγνωρίζεται, δεν αυτοβαπτίζεται.

Μίλησε και άσε τους άλλους να κρίνουν....


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2004, 13:50:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή μας ΔΩΡΙΔΑ…..

ο Ηράκλειτος, έλεγε πως ο κόσμος δεν γίνεται σύμφωνα με το χρόνο μα σύμφωνα με τη σκέψη….

Ου κατά χρόνων είναι γενητον τον κοσμο, αλλα κατ επινοιαν…

Μη τι άλλο….μέχρι στιγμής δεν του έχουν απορρίψει τίποτα!….

Ας αναρωτηθούμε και εμείς…

Τι είναι σκέψη?

Ψυχη?
Πνευμα?
Είναι στο Νου?
Εξω από το ΝΟΥ?
Στον Φυσικό εγκέφαλο?
Έξω από αυτόν?

Είμαι σίγουρος τώρα πως σε μπέρδεψα περισσότερο!!!!

Τι κανείς?

Ψάχνεις το πακέτο… με τα τσιγάρα!

Τι αντέδρασε η Ψυχή σου η το Πνεύμα σου?

Τίποτα από αυτά?

Μα αφού άναψες τσιγάρο!

Αααα αυτή είναι… συνήθεια….

Έριξα χαμηλά καλή μου φίλη τη συζήτηση?

Ίσως….

Εσύ αν φυσικά θέλεις…..Στο εχω ξαναξραψει.. Ξεκίνα από κοντά….από κάτι χειροπιαστό!
Η Συνήθεια…είναι εκεί! Κάτι μπορείς να κάνεις….να δεις αν την προλαβαίνεις…..*(Όχι μόνο το τσιγάρο, υπάρχουν πολυ πιο δυνατές συνήθειες!)

Όλα αυτά…..που συζητήθηκαν μέχρι τώρα (πιο πανω) από τους φίλους…..δεν τα βρίσκω αρνητικά με την έννοια… (Μαθαίνω ΚΑΤΙ, κατι που…. γίνεται μέσα μου…αντιδρασεις... κλπ κλπ)

Κατανοώντας τα μέσα….(ΕΓΩ)….κατανοώ και τα ΕΞΩ… (τα άλλα… ΕΓΩ) και προχωρώ προς την Ψυχή / Πνεύμα…. Που δεν είναι οι εξηγήσεις….μα το ΒΙΩΜΑ ΤΟΥΣ.....

Από το προσωπικό στο γενικό, και από το γενικό στο (….)

Για να τιμήσω ακόμα λίγο τον σκοτεινό φιλόσοφο…

Στην ΨΥΧΗ ανήκει ο ΛΟΓΟΣ *(εξυπναδα)….που αυξάνει από μόνος του!

Η ξηρή ψυχή είναι η πιο ΣΟΦΗ και άριστη!

Από όλους όσους άκουσα να μιλούν….κανείς δεν έφτασε στο σημείο να γνωρίζει ότι η ΣΟΦΙΑ είναι διαχωρισμένη από όλα τα πράγματα.

Λες ΔΩΡΙΔΑ....το ΑΓΙΟ πνεύμα….να κατέβηκε από τότε?

Ωοοπς….Ξέχασα τα πιο σπουδαία!!!

Η πολυμάθεια δεν διδάσκει την βαθύτερη κατανόηση! Αν ήταν έτσι, θα την είχε διδάξει στον Ησίοδο και τον Πυθαγόρα, και επίσης στον Ξενοφάνη και τον Εκαταίο!

Τα έλεγε δηλαδή….. στους ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΡ... της εποχής…

Και το,

Πιο πολύ από την πυρκαγιά, πρέπει κανείς να σβήνει την ύβρη…

Σε χαιρετώ...

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 16/01/2004 13:51:17Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΔΩΡΙΔΑ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
174 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2004, 02:43:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΔΩΡΙΔΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Όχι, Πλάτωνα, δεν ανάβω τσιγάρο σε τέτοια θέματα.....

Και μετά, και μετά;

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2004, 21:52:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αχ βρε ΔΩΡΙΔΑ μου θύμισες το τραγούδι της Μαρινέλλας που έλεγε:

κι υστερα ...κι ύστερα...
(και συνέχιζε)... μα δεν υπάρχει ύστερα...
Mήπως είναι προφητικό?
Πολύ ησυχία δεν έχει πέσει?


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2004, 03:29:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.
quote:

Αχ βρε ΔΩΡΙΔΑ μου θύμισες το τραγούδι της Μαρινέλλας που έλεγε:

κι υστερα ...κι ύστερα...
(και συνέχιζε)... μα δεν υπάρχει ύστερα...
Mήπως είναι προφητικό?
Πολύ ησυχία δεν έχει πέσει?


"Τάδε έφη Avallon"Ένα πολύ όμορφο θέμα που πιστεύω ό,τι και εγώ έθεσα ένα λίθο και συνετέλεσα για να πάει πολύ πίσω.
Έτσι ομολογώ και τις δικές μου ευθύνες στο ότι έγινε πριν κάποιες ημέρες.
Αρχικά ζητώ συγνώμη από την καλή φίλη Δωρίδα που είναι η δημιουργός.
Μετά από όλα τα μέλη του esoterica.
Και τέλος απ'τον Κέλσο που αναγνωρίζω πως μιλάμε μία άλλη γλώσσα μα και οι δυο, θέλω να πιστεύω ότι παλεύουμε για μία καλλίτερη θέση του πνεύματος ή της ψυχής ή όπως αλλιώς μπορεί να λένε, εκείνη την ζωοδότρα σπίθα που κάθε πλάσμα φέρει.
Φίλε Κέλσο, ας ξεκινήσουμε πάλι απ'το σημείο εκείνο που επέλεξες να κάνεις την επανεμφάνισή σου στο esoterika και ειδικότερα στο topic (Διαφορά Ψυχής-Πνεύματος) και ας γίνουμε το παράδειγμα για ότι πρέπει.

Σε χαιρετώ φίλη Δωρίδα και σου ζητώ συγνώμη.
Σε χαιρετώ φίλε Κέλσο ζητώντας σου συγνώμη και απλώνοντας τα χέρια προς ένδειξη φιλιάς.
Σας χαιρετώ καλοί μου φίλοι και ζητώ να συχωρέσετε τα όποια εγωιστικά μου ξεσπάσματα.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2004, 04:07:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μετά από όλα τα μέλη του esoterica

Αγαπητή Zezmperg, ο καθένας πρέπει πιστεύω να μιλά για τον εαυτό του.
Προσωπικά δεν εξουσιοδοτώ κανέναν για το τι θα κάνω ή θα πω.
Η αγαπητή Δωρίδα, θέλω να πιστεύω και να ελπίζω πως δεν πειράχτηκε απο κάτι που αναφέρθηκε στο παρόν θέμα (προσωπικά μιλώ-και έτσι όπως είδα τις απαντήσεις των μελών, μπορεί να μου ξέφυγε κάτι).
Είναι δύσκολο να προσεγγίσεις τόσο λεπτά και "αιθέρια" θέματα, οπότε ο καθένας (εδώ μιλω για όλους) θα πρέπει να δείχνει κατανόηση.
Φιλικά,Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!

Edited by - reptilesalonica on 19/01/2004 04:08:14Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2004, 04:54:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.
quote:

Είναι δύσκολο να προσεγγίσεις τόσο λεπτά και "αιθέρια" θέματα, οπότε ο καθένας (εδώ μιλω για όλους) θα πρέπει να δείχνει κατανόηση.
Φιλικά,


Σε χαιρετώ φίλε Γρηγόρη.
Ναι και σε τούτη την κατανόηση ελπίζω για να ξαναπάρει ζωή το θέμα.
Σε χαιρετώ.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΔΩΡΙΔΑ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
174 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2004, 03:59:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΔΩΡΙΔΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αχ βρε ΔΩΡΙΔΑ μου θύμισες το τραγούδι της Μαρινέλλας που έλεγε:

κι υστερα ...κι ύστερα...
(και συνέχιζε)... μα δεν υπάρχει ύστερα...
Mήπως είναι προφητικό?


Καθόλου, μα καθόλου!
Τι σχέση μπορεί να έχει το "ύστερα" που μπορεί να γίνει "υστερία", με το "μετά" που μπορεί να γίνει "μεταφυσικά";

Το πρόβλημα είναι πως η ψυχή και το πνεύμα δεν μπορούν να ερευνηθούν με τους όρους του πειραματικού εργαστηρίου γι αυτό έχομε κι όλες αυτές τις διαφορετικές απόψεις. Κι από αυτό θα βγεί κάτι καλό. Θα δεις...

Υ.Γ.(Άκου .."μα δεν υπάρχει ύστερα". Τι απαισιοδοξίες αρχές του νέου έτους!)


ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Edited by - ΔΩΡΙΔΑ on 20/01/2004 04:09:11

Edited by - ΔΩΡΙΔΑ on 20/01/2004 04:10:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 5 Σελίδες:
  1  2  3  4  5
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy