ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 "ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 3".
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 49
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2008, 16:03:24  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
stvd
φίλε Macedon θα σε παρακαλούσα οτι κάνει να το κάνεις σωστά
Σαφώς και αυτό που λες δεν ισχύει γιατί το έψαξες πρόχειρα
Αν διαβαζες περισσότερο στο wikipedia θα έβλεπες :

Σαφώς και το έψαξα καλά πριν το γράψω, όπως κάνω με οτιδήποτε λέω σε δημόσιο φόρουμ.

Η wikipedia, σαν δημόσια εγκυκλοπαίδεια όπου μπορεί να γράφει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του, δεν αποτελεί αξιόπιστο εγχειρίδιο πληροφοριών και θα σε συμβούλευα να μην την έχεις και μεγάλη εμπιστοσύνη.

Οι πληροφορίες μου προέρχονται από τον Ουκρανό καθηγητή φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και φίλο μου.

Το φυτό artmemisia vulgaris μοιάζει αλλά δεν είναι το ίδιο με την άψινθο που είναι η Artemisia absinthium (η οποία παρεμπιπτόντως στα ουκρανικά είναι Πόλυν Γκίρκιι (Полин гіркий).

quote:
OmasEpsilon
macedon δεν χρειάζετε να πείσεις κανέναν. Ο καθένας πιστεύει ότι θέλει.

Δεν ήξερα ότι εσύ γράφεις εδώ για να πείσεις κάποιον. Νόμιζα πως γράφεις για να εκθέσεις τις απόψεις σου. Το ίδιο κάνω και γω.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stavros77
Μέλος 2ης Βαθμίδας


421 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2008, 17:46:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους stavros77
Φίλε Macedon κανείς δεν γράφει να πείσει κανέναν με το ζόρι. Στο συγκεκριμένο topic του φόρουμ γράφουμε μια παρέα παιδιών με τα ίδια πιστεύω και τις ίδιες ανησυχίες.

Σεβαστές όλες οι απόψεις μόνο που καμιά φορά εκφράζονται λίγο απότομα και άκομψα και για αυτό προκαλούν αντιδράσεις. Τέλος πάντως.....ακούσαμε τη γνώμη σας, την καταγράψαμε αλλά πλέον δεν έχει νόημα να την ακούμε άλλο γιατι την έχουμε ήδη απορρίψει. Καλό θα ήταν να μην συνεχίζαμε άγονες συζητήσεις μιας και ούτε εμάς πρόκειται να πείσετε ούτε εμείς εσάς. Καλό θα ήταν να μας αφήνατε να συζητάμε για τις δικές μας ανησυχίες αφού δεν τις ασπάζεστε. Γιατί να χαλάμε τις καρδιές μας αδελφέ?
********************************************************************

Για το θέμα μας τώρα, νομίζω ότι πολλά θα ξεκαθαρίσουν όταν πάει ο Γράψας στη Τουρκία. Πιστεύω ότι έχει ακούσει όντως για την παράδοση της Πόλης σε αυτόν από τον γέροντα Παϊσιο και θα πάει εκεί φορτισμένος (με τη καλή έννοια). Δεν τον φοβάμαι, νοιώθω ότι θα μιλήσει ως πραγματικός Έλληνας.

Από ότι φαίνεται δεν υπάρχει κάποια γνωστή άσκηση στη διάρκεια του καλοκαιριού που θα μπορούσε να δώσει πάτημα στους Τούρκους να βγάλουνε τον στόλο και να τον φέρουνε στα 6 μίλια.

Εξακολουθώ να πιστεύω όμως ότι δύσκολα θα έρθουν οι Τούρκοι στα 6 μίλια χωρίς να έχουν βγάλει τον στόλο για κάποιον άλλο λόγο στο Αιγαίο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η αμυντική μας γραμμή θα επέτρεπε κάτι τέτοιο....να τους περιμένουμε να έρθουν σε απόσταση βολής. Άλλωστε μια ζωή οι Τούρκοι είναι πρώτοι στη μπαμπεσιά και στον αιφνιδιασμό.

Μπορεί να μην είναι μια άσκηση το πάτημα αλλά μια κρίση στο Κυπριακό (ράπισμα όπως έλεγε και ο Παϊσιος). Αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν να ραπίσει η Τουρκία την Κύπρο μετά την κάθοδο των Ρώσων μιας και οι προφητείες λένε ξεκάθαρα ότι θα την σαρώσει......σιγά λοιπόν να μην έχει το σθένος η Τουρκία μετά την έφοδο των Ρώσων να ραπίσει τη Κύπρο.


Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Stvd
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
75 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2008, 18:04:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Stvd
Κοίτα macedon δεν επιμένω για να σου αλλάξω γνώμη απλά οταν έχω δίκιο και το αμφισβητούν κατι με πιάνει :D

Λοιπον
φιλικά και πάλι εισαι λάθος...

Μπόρει όντως η Wikipedia να μην αποτελεί αξιόπιστη πηγή αλλά


1.Site πανεπιστημιακού της Αυστρίας http://www.botanical.com/botanical/mgmh/m/mugwor61.html

2.Missouri Botanical Garden
http://www.botanical.com/botanical/mgmh/m/mugwor61.html

3.Plants For A Future is a charitable company
http://www.altnature.com/thegarden/Mugwort.html

Και άλλα τόσα σου βρίσκω...
Καλύτερα αν θες σου στέλνω βιβλίο να το διαβάσεις με το φίλο σου το φιλόλογο γιατί είναι κρίμα να εκτίθεσε με την ξεροκεφαλιά σου.
Οι ίδιοι οι βοτανολόγοι το λένε φυτό του Ιωάννη...
Τελοςπαντων παρέθεσα την ουσία του θέματος και όποιος θέλει πραγματικά να μάθει μπορεί να βρει ακομα περισσότερα...

{Revelation 8:11 καὶ τὸ ὄνομα τοῦ ἀστέρος λέγεται ὁ Ἄψινθος καὶ ἐγένετο τὸ τρίτον τῶν ὑδάτων εἰς ἄψινθον καὶ πολλοὶ τῶν ἀνθρώπων ἀπέθανον ἐκ τῶν ὑδάτων ὅτι ἐπικράνθησαν. }

The Artemisia genus (which contains over 200 species) is part of the Asteraceaefamily (also called the Compositae family) of plants. Asteraceae is more commonly known as the daisy or sunflower family. It is comprised of over 1,100 genera and 20,000 species.
*Asteraceae (Αστερώδη)

Οσο για τη διαφορά που λες είναι μηδαμινή, γιατί είναι παρόμια με αυτή του πορτοκαλιού ποικιλίας μέρλιν και βαλέντσια, και τα 2 εσπεριδοειδή και τα 2 πορτοκάλια και τα 2 ίδια...

Αν κάπου λανθάνω διόρθωσε με.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2008, 20:21:29  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
stavros77
Στο συγκεκριμένο topic του φόρουμ γράφουμε μια παρέα παιδιών με τα ίδια πιστεύω και τις ίδιες ανησυχίες.

Και γω που νόμιζα πως στο συγκεκριμένο τόπικ γράφουνε όσα μέλη του esoterica επιθυμούν...

quote:
stavros77
Τέλος πάντως.....ακούσαμε τη γνώμη σας, την καταγράψαμε αλλά πλέον δεν έχει νόημα να την ακούμε άλλο γιατι την έχουμε ήδη απορρίψει.

Μα... το ίδιο θα μπορούσα να πω και γω για τη δική σου γνώμη. Την ακούσαμε, την καταγράψαμε, γελάσαμε και την απορρίψαμε. Αρα δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να την ακούμε άλλο. Παρ'όλα αυτά όμως συνεχίζεις. Δε βλέπω το λόγο να μη συνεχίζω και γω.

quote:
stavros77
Καλό θα ήταν να μην συνεχίζαμε άγονες συζητήσεις μιας και ούτε εμάς πρόκειται να πείσετε ούτε εμείς εσάς.

Οπως είπες δυο σειρές παραπάνω, "κανείς δεν γράφει να πείσει κανέναν με το ζόρι". Δεν τίθεται λοιπόν θέμα πειθούς, απλή ανταλλαγή απόψεων κάνουμε. Μην αγχώνεσαι.

quote:
stavros77
Καλό θα ήταν να μας αφήνατε να συζητάμε για τις δικές μας ανησυχίες αφού δεν τις ασπάζεστε.

Α, κοίταξε αγαπητέ Stavros77. Αν επιθυμείς να συζητάς τις δικές σου ανησυχίες, με άλλα άτομα που έχουν τις ίδιες ανησυχίες, χωρίς να σε ενοχλεί κανένας, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς το e-mail. Βλέπεις, το δημόσιο φόρουμ δεν είναι κύρηγμα από άμβωνος. Επιδέχεται και κριτικής, όσο και αν δεν σου αρέσει

Αλλωστε, και γω τις δικές μου ανησυχίες καταγράφω εδώ.


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OmasEpsilon
Μέλος 2ης Βαθμίδας

n/a
216 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2008, 20:33:01  Εμφάνιση Προφίλ
Σταύρο...

quote:

Εξακολουθώ να πιστεύω όμως ότι δύσκολα θα έρθουν οι Τούρκοι στα 6 μίλια χωρίς να έχουν βγάλει τον στόλο για κάποιον άλλο λόγο στο Αιγαίο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η αμυντική μας γραμμή θα επέτρεπε κάτι τέτοιο....να τους περιμένουμε να έρθουν σε απόσταση βολής. Άλλωστε μια ζωή οι Τούρκοι είναι πρώτοι στη μπαμπεσιά και στον αιφνιδιασμό.

Μπορεί να μην είναι μια άσκηση το πάτημα αλλά μια κρίση στο Κυπριακό (ράπισμα όπως έλεγε και ο Παϊσιος). Αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν να ραπίσει η Τουρκία την Κύπρο μετά την κάθοδο των Ρώσων μιας και οι προφητείες λένε ξεκάθαρα ότι θα την σαρώσει......σιγά λοιπόν να μην έχει το σθένος η Τουρκία μετά την έφοδο των Ρώσων να ραπίσει τη Κύπρο.


όντως δύσκολα θα βγάλουνε τον στόλο τους χωρίς λόγο και χωρίς να πάρουμε είδηση. Για αυτό μπορώ να σε διαβεβαιώσω διότι υπάρχουνε κλιμάκια του ναυτικού της αεροπορίας και του στρατού με ραντάρ και παρακολουθούνε επί 24αώρου βάσεως την ναυτική κίνηση και την αεροπορική στο αιγαίο. Μερικά μικρής κλίμακας κλιμάκια τα έχω δει στην Ρόδο όπου και μένω. Έχουνε στήσει ένα σύστημα "έγκυρης προειδοποίησης" σε περίπτωση που δούνε ύποπτες ναυτικές κινήσεις στο αιγαίο. Άρα δεν νομίζω να είναι κάτι το ξαφνικό εάν ξεκινήσει από το αιγαίο διότι θα χτυπίσει συναγερμός στην Ελλάδα.

Με το πάτημα κάποιας μεγάλης άσκησης ναι μεν "δικαιολογούν" την ύπαρξη του στόλου τους αλλά πάλι η Ελλάδα σε τέτοιες περιπτώσης όπου η Τουρκία ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας ασκήσεις είναι σε κατάσταση επιφυλακής. Αυτό το σενάριο είναι πιο εφικτό πάντως από ότι να βγάλει στα καλά καθούμενα τον στόλο έξω.

Η περίπτωση να ξεκινήσει από την κύπρο δεν την γνωρίζω. Εκτός και αν νομίζουν ότι με το να την πειράξουν η Ελλάδα θα επέμβει να υπερασπιστεί αυτήν με αποτέλεσμα η Τουρκοκυπριακή κρίση να γίνει αυτομάτος και Ελληνοτουρκική και κάπου εκεί να προσπαθήσουν να πάνε να μας φάνε κανένα νησί.

Με φοβίζει λίγο αυτό το γεγονός : http://www.youtube.com/watch?v=psl2BRBuZC0" target="_blank"> http://www.youtube.com/watch?v=psl2BRBuZC0

"....Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάρη της ειρήνης της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη ευρώπη..."

που σημαίνει ότι επαληθεύοντε κάποια λεγόμενα που λέγανε για αλλαγή των συνόρων της Ελλάδας.

Μιλάμε για την απόλυτη προδοσία.

Ειλικρινά θέλω να δω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εσάς σας αρέσει αυτό που ακούστηκε στην βουλή? Να περιοριστούν τα σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας? Μετά από αυτό ακόμα πιστεύετε ότι υπάρχει Ευρώπη με την έννοια που αυτοί θέλουν να μας πασάρουν?

παρόλα αυτά υπάρχουνε μερικοί που κοιμούντε τον ύπνο του δικαίου και ασχολούντε με τρίχες γιατί είπε ο (πολεμοχαρής) π. παίσιος ότι θα γίνει σφαγή. Όταν θα χτυπίσει για τα καλά το καμπανάκι θα τρέχουν όλοι να ψάξουν, να μάθουν.. εύχομαι για αυτούς να μην είναι αργά.


8 Μαίου, Μέρα μεσσημέρι σαν να έσβησε κάποιος τα φώτα και σκοτείνιασε η Τουρκία και όλοι μαζί με μια φωνή, ο εκ πενίας βασιλεύς...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2008, 20:40:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech
quote:
Δεν χρειαζετε να σου αποδειξουμε τίποτα φίλε....ότι θέλεις μπορείς να πιστεύεις.....την αποφασή σου την έχεις πάρει...

Τοτε παραδεχεσαι οτι δεν εχεις αποδειξεις για το οικοδομημα των πεποιθησεων σου.Παραδεχεσαι οτι κανεις δεν εγγυαται οτι οι προφητειες που συζητας εδω εχουν την παραμικρη βαση.


quote:
Καλά σε πιστεύω ότι είσαι άθεος....μην μας πάθεις και κανένα εγκεφαλικό και γυρίσεις στην ανυπαρξία

Ολοι θα γυρισουμε στην ανυπαρξια.Γιατι ολοι θα πεθανουμε αργα ή γρηγορα.Το θεμα ειναι πως θα ζησουμε την ζωη μας.Σαν λογικοι σκεπτομενοι ανθρωποι ή σαν φανατικοι θρησκοληπτοι?

quote:
Αφού τουλάχιστον παραδέχτηκες ότι αν βρεις αποδείξεις θα πιστέψεις κάτι είναι και αυτό.....σε λίγο καιρό λοιπόν σε βλέπω στην Εκκλησία.

Και αλλη προφητεια?Δεν βαρεθηκατε πια?Αμα ειχες αποδειξεις θα μου της ειχες παρουσιασει εδω.Αλλα δεν εχετε αποδειξεις.Αλλιως θα μου τις τριβατε στα μουτρα απο την πρωτη στιγμη που της ζητησα.


quote:
Και αν διάβαζες και τίποτα άλλο πνευματικότερο από αυτά που προφανώς διαβάζεις θα έβλεπες ότι ναι μεν ο Χριστός ζήτησε να γυρίζουμε το μάγουλο αλλά επίσης

1) Ζήτησε το λόγο όταν κάποιος τον χτύπησε στο συνέδριο
2) Έδιωξε τους αργυραμοιβούς
3) Στηλίτευσε την υποκρισία με δυναμικό τρόπο

You know......διάκριση??????Αλλα ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ δεν ειπε οτι εσυ σαν χριστιανος ορθοδοξος μπορεις να παρεις το χατζαρι και να αρχιζεις να σφαζεις.

Και απο που και ως που η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ειναι πνευματικη?Δεν πας να διαβασεις κανα επιστημονικο βιβλιο αντι να τρως ολες τις μερες σου με παραμυθια της χαλιμας?

quote:
αλλά για να κρίνει σωστά κάποιος τον χριστιανισμό πρέπει να τον μελετήσει και όχι να το παίζει ειδήμων επειδή έχει ακούσει τις 2 πιο διάσημες φράσεις του Χριστού και τις χρησιμοποιεί σε πλέον άστοχα επιχειρήματα. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας λένε!!!


Αυτο επιστρεφεται σε σενα εις διπλουν.Εαν κατσω και αναλυσω την Παλαια και την Καινη Διαθηκη και σου δειξω ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ που περιεχουν θα παραδεχτεις οτι ειναι εργο ανθρωπων και οχι θεοπνευστο?

Για να σε ρωτησω :Γνωριζεις οτι η Γενεση της Βιβλου δεν αναφερεται σε ΕΝΑ θεο που δημιουργησε τον κοσμο αλλα σε ΠΟΛΛΟΥΣ (Νεφιλιμ)?.Και οτι ενας απο τουν Νεφιλιμ ζητησε απο τους Ισραηλιτιτες να λατρευουν μονον ΑΥΤΟΝ με ανταλλαγμα να τους δωσει την γη της Χανααν?Συνεπως δεν μπορουμε να μιλαμε για μονοθεισμο αλλα για μονολατρεια.Συμφωνα με την Βιβλο την Παλαια διαθηκη,δεν υπαρχει ΜΟΝΟ ενας Θεος.Αυτο το ηξερες?Υποθετω οτι οχι.Ποιος ειναι ο ημιμαθης?Εγω ή εσυ?

quote:
Αγαπητέ φίλε Ellhnas αν αφήνουμε αναπάντητες τις βλασφημίες κατά της πίστης μας σκανδαλίζονται και κάποια καλοπροαίρετα άτομα από την προκλητική και γεμάτη οίηση απιστία των ημερών μας.


Εμας παλι μας στεναχωρει οτι το σκοταδι του Μεσαιωνα ποτε δεν εχει φυγει στα αληθεια απο αυτη την χωρα που πριν 3000 χρονια γεννησε την επιστημη και την λογικη σκεψη.

quote:
Και το λύκο με τα τρία γουρουνάκια να αναφέρεις, το ίδιο είναι. Παραμύθι το ένα, παραμύθι και τ'άλλο.

Ακριβως...

quote:
Ο Θεός έχει πλαστεί κατ'εικόνα και ομοίωση των ανθρώπων που τον έφτιαξαν. Προφανώς και ο Θεός τότε ήταν κακός, μια και οι Ισραηλίτες (όχι οι Ισραηλινοί, όπως γράφουν ορισμένοι) τον έφτιαξαν σαν τα μούτρα τους.

Ετσι ειναι.Η ΠΔ ειναι η μυθολογια των Εβραιων.Δεν πρεπει να μας προκαλει εκπληξη λοιπον οτι ενας θεος τους διαλεγει ως τον αγαπημενο του λαο και τους δινει το ΟΚ να αρπαξουν δια της βιας (σκοτωνοντας ολους τους ανδρες κατοικους και παιρνοντας σαν σκλαβους τις γυναικες και τα παιδια των ηττημενων αντιπαλων)μια εκταση γης (γη της Χανααν) που ανηκε σε ΑΛΛΟΥΣ ανθρωπους.Ο θεος της ΠΔ ειναι ο θεος που εφτιαξαν με την φαντασια τους οι Εβραιοι και ειναι πολυ λογικο που υποσχεται οτι θα εκπληρωσει τις επιθυμιες τους.Οπως με παρομοιο τροπο η εκδοχη του Χριστου που εχετε πλασει με την φαντασια σας,υποσχεται να εκπληρωσει τις δικες σας επιθυμιες για κυριαρχια.

quote:
Εχω βαρεθεί να βλέπω τον κάθε ένα συμπλεγματικό να μπαίνει στην δημοθοινία και να λέει το μακρύ του και το κοντό του... Έχω βαρεθεί ειλικρινά... Κύριοι πάρτε το χαμπάρι. Η πίστις είναι υπέρλογη και δεν κρίνεται με καμμία επιστημονική μέθοδο, ούτε με το πείραμα, ούτε με την παρατήρηση, ούτε, ούτε, ούτε...


Τοτε δεν μπορει να ελεγχθει και ως προς την ισχυ της,το εαν στηριζεται σε αλήθινα γεγονοτα δηλ ή ειναι ενα ματσο μπαρουφες.

Δεν μπορουμε βεβια να ελεγξουμε εαν υπαρχει θεος/θεοι ή οχι.Μπορουμε ομως να ελεγξουμε την ποιοτητα των αποδειξεων που μας προσφερουν για την υποστηριξη της υπαρξης του/τους και να βαλουμε την κριτικη μας σκεψη να δουλεψει.

Πχ:

Πολλοι πιστοι παρουσιαζουν τις θεασεις των θεοτητων ως αποδειξη της υπαρξης τους.Οι χριστιανοι για παραδειγμα παρουσιαζουν τη εμφανιση της Παναγιας πανω απο τα τειχη της Κων/πολης σαν αποδειξη υπαρξης της Παναγιας (και της προσφορας της υποστηριξης της προς τον αγωνα τους εναντιων των αντιπαλων που πολιορκουσαν την πολη τους).

Καποιος εχοντας μονο αυτο το στοιχειο στην διαθεση του μπορει να το αποδεχτει ως εγκυρο.

ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΠΑΜΕ στις ναυμαχια της Σαλαμινας θα δουμε οτι υπαρχουν διηγησεις οτι πριν την εναρξη της Ναυμαχιας της Σαλαμινας οι αρχαιοι Ελληνες ειδαν την θεα Αθηνα να περπαταει πανοπλη και πανω στο νερο (και το θεωρησαν επισης σημαδι οτι η θεα ηρθε να τους δωσει ενα χερακι στον αγωνα τους).

Ψαχνοντας στα ιστορικα βιλια ολων των εποχων και ολων των λαων θα δει οτι υπαρχουν παντου μαρτυριες για θεασεις υπερφυσικων οντων σε στιγμες εντασης.Θα δουν οτι διαφοροι θεοι αναλογα με την θρησκεια του καθε λαου εμφανιστηκαν και εδωσαν κατα την αποψη των πιστων τους την υποστηριξη τους στις δυσκολες στιγμες τους.Μονο που αυτες οι θεοτητες δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ δηλαδη.

Βαζοντας τον εγκεφαλο μας να δουλεψει μπορουμε να συμπερανουμε οτι ηταν η φαντασια των ανθρωπων η αιτια για αυτες τις θεασεις.

Να πιστευεις χωρις αποδειξεις ειναι ελαττωμα και οχι προτερημα.

quote:
Άν θέλετε να παίξετε το παιχνίδι της αμφισβητήσεως τότε μπορούμε να το παίξουμε και εμείς αψόγως. Εγώ μάλιστα θα πάω ένα βήμα παραπέρα και θα αμφισβητήσω την ίδια σας την ύπαρξη, την ίδια σας την οντότητα... Αλλά αυτά τα μαθαίνεις όταν ο εγκέφαλος σου ξεκολλήσει από την ηλικία των 16...


Υπαρχει μια απλη μεθοδος αποδειξεως της υπαρξης μας.Εσυ θα ισχυριστεις οτι δεν υπαρχουμε.Εμεις θα σε πατησουμε με το αυτοκινητο.Εφοσον δεν υπαρχουμε δεν σε πατησαμε με το αυτοκινητο...Εαν ομως βγεις χαλκομανια κατω απο τις ροδες το συμπερασμα ειναι οτι υπαρχουμε.

Βλεπεις οι σοφιστιες μπορουν να διαλυθουν πολυ ευκολα με το πειραμα.Εμπρος λοιπον αμφησβητισε την υπαρξη μας και ελα να συμμετασχεις στο πειραμα για να δεις ποιος δεν εχει ξεκολησει απο την ηλικια των 16.

quote:
Και κάτι τελευταίο για εσάς που ασχολείστε με την επιστήμη του σήμερα και καταντήσατε εσείς οι ίδιοι οπαδοί θρησκείας χωρίς θεό.


Η επιστημη δεν ειναι θρησκεια:

Ασχολειται με ζητηματα που εχουν το στοιχειο της διαψευσιμοτητας δηλαδη μπορουν αν ελεγχθουν ως προς την ορθοτητα τους (πχ. εξελιξη των οργανισμων).Η θρησκεια ασχολειται με ζητηματα που δεν μπορουν να ελεγχθουν ως προς τη ορθοτητα τους (πχ. μεταθανατιο ζωη)

Η επιστημη δεν δογματιζει.Οι επιστημονικες θεωριες βασιζονται πανω σε στοιχεια και εαν καποια αλλα στοιχεια ερθουν και προσφερουν νεες πληροφοριες η επιστημονικη θεωρια τροποποιειται ή και καταρριπτεται εαν χρειαστει.Αντιθετα οι θρησκειες ειναι δογματικες δεν ανεχονται τροποιηση με το αλλοθι οτι εφοσον τα ιερα κειμενα ειναι θεοπνευστα ειναι και απολυτα αληθη.


Η επιστημη βασιζεται στο πειραμα,την παρατηρηση,την συγκεντρωση και κριτικη συγκριση διαφορων στοιχειων μεταξυ τους,στο λογικο-μαθηματικο συλλογισμο κτλ.Η θρησκεια βασιζεται σε εξ αποκαλυψεως αληθειες,σε οραματα,στον συναισθηματικο συλλογισμο κτλ

Καμια σχεση μεταξυ θρησκειας και επιστημης...

quote:
λέτε ότι ασχολούμαστε με τις προφητείες για κοντινό πόλεμο με την Τουρκία και μας χαρακτηρίζεται φιλοπόλεμους και αιμοχαρείς...Τούτο ονομάζεται λογικόν άλμα διότι υπάρχει η επιστήμη της Λογικής θεμελιωθείσα από τον Αριστοτέλη η οποία μεταξύ άλλων λέει το εξής: Αν Α=Β και Β=Γ τότε Α=Γ Πρέπει να αποδείξετε με λογικά επιχειρήματα γιατί όσοι ασχολούνται με προφητείες για κοντινό πόλεμο με την Τουρκία είναι πολεμοχαρείς και όταν το κάνετε αυτό εγώ και όλοι οι υπόλοιποι από την δημοθοινία θα φύγουμε οικεοθελώς από εδω μέσα να μη σας ταράζουμε την άθεη ευδαιμονία σας

Δεν με ενδιαφερει αν θα φυγεις η θα μεινεις.Εγω θα μεινω εδω να ταραζω την ενθεη ευδαιμονια σου γιατι πιστευω οτι αποψεις σαν και τις δικες σας ειναι επικινδυνες.

Ποσες φορες αυτο το εθνος δεν καταστραφηκε ακολουθωντας προφητειες?

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΤΑ ΟΡΛΩΦΙΚΑ?

quote:
Εγώ μιλάω με τον αδερφό μου για τον νεκρό (εδώ και μία δεκαετία) Παππού μας. Άρα αυτό μας κάνει νεκρόφιλους...

Δεν μπορεις να φτιαξεις ενα καλυτερο επιχειρημα επιστημονα της λογικης?Γιατι αυτο ειναι σοφιστεια της κακιας ωρας.

Macedon πολυ καλο το κοματι για της προφητειες.

Εγω λεω να αναλυσω τα ορλωφικα οταν θα βρω τον χρονο.

The plural of anecdote is not data.

Edited by - medtech on 15/05/2008 20:55:14Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

spyros76
Νέο Μέλος

Greece
48 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2008, 20:49:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους spyros76
Εχετε σκεφτει την πιθανοτητα να αιφνιδιασει η Τουρκια μετα απο μια μεγαλη υποκεινουμενη φυσικη καταστροφη οπως σεισμο ή γενικευμενες πυρκαγιες οπως οι περσινες;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OmasEpsilon
Μέλος 2ης Βαθμίδας

n/a
216 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2008, 20:58:16  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

quote:
stavros77
Στο συγκεκριμένο topic του φόρουμ γράφουμε μια παρέα παιδιών με τα ίδια πιστεύω και τις ίδιες ανησυχίες.

Και γω που νόμιζα πως στο συγκεκριμένο τόπικ γράφουνε όσα μέλη του esoterica επιθυμούν...

quote:
stavros77
Τέλος πάντως.....ακούσαμε τη γνώμη σας, την καταγράψαμε αλλά πλέον δεν έχει νόημα να την ακούμε άλλο γιατι την έχουμε ήδη απορρίψει.

Μα... το ίδιο θα μπορούσα να πω και γω για τη δική σου γνώμη. Την ακούσαμε, την καταγράψαμε, γελάσαμε και την απορρίψαμε. Αρα δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να την ακούμε άλλο. Παρ'όλα αυτά όμως συνεχίζεις. Δε βλέπω το λόγο να μη συνεχίζω και γω.

quote:
stavros77
Καλό θα ήταν να μην συνεχίζαμε άγονες συζητήσεις μιας και ούτε εμάς πρόκειται να πείσετε ούτε εμείς εσάς.

Οπως είπες δυο σειρές παραπάνω, "κανείς δεν γράφει να πείσει κανέναν με το ζόρι". Δεν τίθεται λοιπόν θέμα πειθούς, απλή ανταλλαγή απόψεων κάνουμε. Μην αγχώνεσαι.

quote:
stavros77
Καλό θα ήταν να μας αφήνατε να συζητάμε για τις δικές μας ανησυχίες αφού δεν τις ασπάζεστε.

Α, κοίταξε αγαπητέ Stavros77. Αν επιθυμείς να συζητάς τις δικές σου ανησυχίες, με άλλα άτομα που έχουν τις ίδιες ανησυχίες, χωρίς να σε ενοχλεί κανένας, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς το e-mail. Βλέπεις, το δημόσιο φόρουμ δεν είναι κύρηγμα από άμβωνος. Επιδέχεται και κριτικής, όσο και αν δεν σου αρέσει

Αλλωστε, και γω τις δικές μου ανησυχίες καταγράφω εδώ.


macedon


Φίλε macedon το θέμα είναι οι προφητείς άρα γράφουμε για αυτές. Εάν δεν σαρέσει το νήμα απλά φεύγεις. Εάν έχεις κάποιες ενστάσεις τοποθετήσου αναλόγως. Δεν υπάρχει ιδιέτερος λόγος να κοντραριστείς με τους συνομιλητές σου. Εάν διαβάσεις από την αρχή το 1ο,2ο,3ο νήμα θα δεις ότι όσοι γράφουνε έχουν χαράξει τον δρόμο τους. Κανείς δεν προσπαθεί να πείσει κάποιον για κάτι. Δημόσιο φόρουμ είναι αλλά εδώ είναι συγκεκριμένο νήμα με συγκεκριμένο θέμα. Εάν δεν θες να διαβάζεις τα λεγόμενα κάποιων απλά αγνώησε τα εάν δεν σε καλύπτουνε.


Και επειδή βλέπω ότι θα φάμε πάλι χωρίς λόγο αρκετές σελίδες με προσωπικές αψιμαχίες θα σας παρακαλέσω ως μέλος του φόρουμ και ως ενεργό μέλος του συγκεκριμένου νήματος να είστε προσεχτικοί στο τι απευθύνετε ο ένας στον άλλον. Γιατί καταντάει ειλικρινά κουραστικό.

Καλή η αντιπολίτευση φίλοι μου αλλά μην το παρακάνουμε.

Ευχαριστώ

8 Μαίου, Μέρα μεσσημέρι σαν να έσβησε κάποιος τα φώτα και σκοτείνιασε η Τουρκία και όλοι μαζί με μια φωνή, ο εκ πενίας βασιλεύς...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

spyros76
Νέο Μέλος

Greece
48 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2008, 21:09:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους spyros76
Πολυ θα ηθελα να διαβασω την απαντηση σου φιλε macedon στην πολυ εμπεριστατομενη επιχειρηματολογια του stvd και δε το λεω ειρωνικα.
Αν σκεφτεις οτι το 96 μ.Χ που γραφτηκε η αποκαλυψη δεν υπηρχε ο διαχωρισμος των φυτων με τοση εξειδικευση τοτε ολοκληρη η οικογενεια των φυτων αυτων θα χωρουσε κατω απο το ονομα αξινθος.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Βυζαντινός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
286 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2008, 21:23:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Βυζαντινός
Αγαπητοι Φίλοι,

Το θέμα είναι "ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ Προφητείες για κοντινό πόλεμο???"

Φίλε Μακεδόν υπάρχουν και άλλα φόρουμ στο ΕΣΟΤΕΡΙΚΑ για να "κοντραριστείς" με τους Χριστιανούς.Την άποψη σου την ξέρουμε.Το να την επαναλαμβάνεις δεν είναι απαραίτητο.

Έτσι και πιάσω άλλον να απαντήσει δεν ξέρω τι θα γίνει..Υπάρχουν και άλλα φόρουμ.ΕΛΕΟΣ δηλαδή!!

ΕΛΛΗΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stavros77
Μέλος 2ης Βαθμίδας


421 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2008, 21:26:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους stavros77
Όπως υποσχέθηκα στο φίλο Ellhna δεν θα απαντήσω στο αθεϊστικό φαντάζομαι παραλήρημα του Medtech μιας και αδιαφορώ πλήρως να το διαβάσω μέχρι το τέλος....κάποιες σειρές είδα.

Φίλε Macedon μπορείς να μείνεις και να γράφεις όσο θέλεις. Βρες τα με τον φίλο σου τον Medtech να αλληλοχαίρεστε και να στέλνετε μπράβο εκατέρωθεν. Επειδή είναι επίσης η τελευταία φορά που γράφω για σένα και για να σε προστατεύσω από το να γράφεις κατεβατά, σου τονίζω ότι και τα δικά σου post θα τα αγνοώ οπότε μην κατεβάζεις επιχειρήματα για τη πάρτη μου άδικα. Αν θέλεις να εξασκηθείς πάλι στο γράψιμο...ok go ahead and do it!!

Αρκετά με την αθεϊα. Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός....

Αν δεν απαντάμε, το πολύ πολύ να έχουμε χάσει κάποιο χώρο από τις 50 σελίδες για κάθε έναν που σώνει και καλά προσπαθεί μάταια και αστεία να αποδείξει το αναπόδεικτο...ότι δεν υπάρχει Θεός.
*********************************************************************


Φίλε Omas Epsilon για αυτό είπα για άσκηση επειδή μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να κινήσουν όλο το στόλο χαρωπά χαρωπά να έρθουν κατα εδώ και να φτάσουν στα 6 μίλια χωρίς καμία αντίδραση από μας.

Μιας και δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα όμως κάποια άσκηση......σκέφτομαι την περίπτωση της Κύπρου μιας και ο Παϊσιος μίλησε για ράπισμα.
Όπως μαθαίνω, τα πράγματα και στο Κυπριακό μετά από κάποιον αρχικό ενθουσιασμό για την εκλογή Χριστόφια δεν πάνε και πολύ καλά....Μα είναι δυνατόν να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα με τη Τουρκία όταν οι Τούρκοι ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ με τίποτα???
Για αυτό θα έρθει ότι είναι να έρθει....λόγω αμετανοησίας.

Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

comer
Μέλος 1ης Βαθμίδας


123 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2008, 21:31:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους comer
Peter Stoner
Ένας Αμερικανός Eπιστημων, ο Peter Stoner (Πήτερ Στόνερ) έχει γράψει για το θέμα των προφητειών που εκπληρώθηκαν στο πρόσωπο του Χριστού, ένα βιβλίο που τιτλοφορείται: Ομιλεί η επιστήμη (Πηγή: Stoner, P.-Newman, R.C. Science Speaks, Chicago 1976, σελ.. 106-112.).
Σήμερα έχει προσελκύσει την προσοχή του επιστημονικού κόσμου η μαθηματική θεωρία των πιθανοτήτων.
· Τί πιθανότητα έχομε να κληρωθεί ο αριθμός του λαχείου μας; Κάποια. Ελάχιστη.
· Τί πιθανότητα έχομε, αν ρίχνομε τυχαία ένα κουτάκι με στοιχεία του αλφαβήτου επάνω σε ένα τραπέζι, να ιδούμε σχηματισμένο το «Πάτερ ημών»;...
· Τί πιθανότητα υπάρχει, να συμπέσουν τόσες προφητείες τυχαία σε ένα πρόσωπο;
· Τί πιθανότητα...
Αν θελήσομε, μας λέγει λοιπόν ο Στόνερ, να εφαρμόσομε τις σύγχρονες μεθόδους της θεωρίας των πιθανοτήτων σε οχτώ μόνον προφητείες έχομε το εξής αποτέλεσμα: η πιθανότητα να επιζήσει ένας άνθρωπος και να πραγματοποιήσει στον εαυτό του τις οχτώ αυτές προφητείες είναι μία στις δέκα υψωμένες στην 17 δύναμη (1/10^17). Αυτό σημαίνει ότι η πιθανότητα αυτή είναι 1/100.000.000.000.000.000 δηλ. μία στα εκατό τετράκις εκατομμύρια!
Τι σημαίνει αυτό;
· Αν πάρομε 10^17 (δηλ. εκατό τετράκις εκατομμύρια) μεταλλικά εικοσάδραχμα και τα απλώσουμε στο έδαφος του Τέξας (έχει έκταση, όση και η Βαλκανική!) θα χρειασθεί να σκεπάσουμε το έδαφός του σε πάχος 0,60 μ.
· Μετά παίρνομε ένα κάποιο από αυτά τα νομίσματα και το σημαδεύομε. Και μετά το ανακατεύομε μέσα σ’ εκείνο το χάος των νομισμάτων.
· Μετά παίρνομε έναν άνθρωπο, του δένομε τα μάτια, και του δίνομε την άδεια να ψάξει σε όποια κατεύθυνση θέλει, για να βρει το σημαδεμένο νόμισμα! Και όχι μόνο να το βρει μα και να μας βεβαιώσει ότι είναι εκείνο που του ζητάμε και όχι κάποιο άλλο!
Τί πιθανότητα υπάρχει, να μπορέσει να βρει το σημαδεμένο νόμισμα;
Μηδενική!
Αν λοιπόν οι συγγραφείς των βιβλίων της αγίας Γραφής έγραψαν τις οκτώ μόνον προφητείες κατά υπαγόρευση της φαντασίας τους - επειδή δηλ. έτσι τους κατέβηκε - η πιθανότητα να πραγματοποιηθούν σε ένα πρόσωπο είναι μία στα εκατό τετράκις εκατομμύρια, δηλαδή μηδενική. Για φανταστείτε τώρα να εφαρμόσομε την θεωρία των πιθανοτήτων όχι μόνο σε οκτώ προφητείες, αλλά σε 300. Τί πιθανότητα έχομε να συμπέσουν σε ένα πρόσωπο; Ο Στόνερ γράφει: 1/10^157. Σε τί μεταφράζεται αυτός ο γρίφος, αν το 10^17 μας κάνει εκατό τετράκις εκατομμύρια;
Επειδή οι περισσότεροι δεν ξέρομε πολλά πράγματα για την θεωρία των πιθανοτήτων - πολλοί, ακόμη και επιστήμονες, δεν ξέρουν τίποτε για αυτήν - διερωτώμεθα:
Είναι τα πορίσματα του Στόνερ σωστά;
Harold Hartzler, γραμματέας της «εταιρείας επιστημών»
Απάντηση μας δίνει ο Harold Hartzler, (Χάρολντ Χάρτσλερ) γραμματέας της «εταιρείας επιστημών» της Αμερικής, στον πρόλογό του στο ως άνω βιβλίο του Στόνερ. Λέει:
«Το βιβλίο του Στόνερ το μελετήσαμε με πολλή προσοχή
α) μια Επιτροπή Επιστημόνων μελών της «Εταιρείας Επιστημόνων» της Αμερικής και
β) η εκτελεστική Επιτροπή της Εταιρείας. Και οι δύο επιτροπές κατέληξαν στη διαπίστωση ότι το βιβλίο αυτό χρησιμοποιεί σωστά και με ακρίβεια το επιστημονικό του υλικό. Η επιχειρούμενη μαθηματική ανάλυση γίνεται με βάση τις αρχές της θεωρίας των πιθανοτήτων, που δεν διαμφισβητούνται. Και ο καθηγητής Στόνερ χρησιμοποίησε τις αρχές αυτές σωστά και πειστικά».
Αν λοιπόν θελήσει κανείς να κατανοήσει το θέμα αυτό με το φως της θεωρίας των πιθανοτήτων, καταλαβαίνει, ότι: η εκπλήρωση οκτώ μόνον προφητειών στον Χριστό είναι μια υπέροχη απόδειξη, ότι:
· οι προφητείες γράφτηκαν με τον φωτισμό του Θεού∙ και
· εκπληρώθηκαν σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο (τον Ιησού) με το πανσθενές θέλημα του Θεού, που δεν υπόκειται στον νόμο των πιθανοτήτων!
Θα μπορούσε να ειπεί κανείς:
Καλά! Και αν έτσι έτυχε και εκπληρώθηκαν όλες οι «τάχα προφητείες» στον Χριστόν;

Απάντηση:
- Η τοποθέτηση αυτή μεταφράζεται με τα λόγια: ου με πείσεις καν με πείσης. Και η απροθυμία ενός ανθρώπου να αποδεχθεί ό,τι αποτελεί καταστάλαγμα σοφίας. Λέγεται «δογματισμός». Οι άθεοι (και γενικά οι αρνητές του Χριστού) είναι οι πιο σκληροί «δογματικοί», που μπορεί να συναντήσει κανείς στον κόσμο.
ΑΓΑΠΗΤΕ MEDTECH ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ,ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ. ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ .

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ....ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΥΡΙΖΟΥΝ..ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ !!!

"ΤΗΝ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ ΦΩΝΗΝ "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

spyros76
Νέο Μέλος

Greece
48 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2008, 21:32:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους spyros76
Συγνωμη για το "αξινθος", εννοουσα αψινθος.

Παιδια ολες οι αποψεις χωρανε σε ενα δημοκρατικο διαλογο αρκει να ειναι σχετικες με το θεμα και να ειναι καλοπροαιρετες.


"Διαφωνω με την αποψη σου, αλλα θα υπερασπιστω μεχρι θανατου το δικαιωμα σου να την εκφραζεις"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Stvd
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
75 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2008, 21:57:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Stvd
Αφού βγήκε και η διάγνωση και είδες απο τι πάσχεις φίλη μας Medtech
θα ήθελα να πω τη γνώμη μου...
1.Σαφώς και δικαιούνται όλοι να εκφράζονται μέσω του φόρουμ τοιουτοτρόπως να ολοκληρωθεί το θέμα...
2.Το θέμα είναι συγκεκριμένο και όλοι εκφραζόμαστε με βάση αυτό
3.Αν κάποιος παρεκλίνει ή χειρότερα ΔΕΝ προσφέρει μπορούμε να τον
διώξουμε (τον πούλο...λαικιστι αφου τα όστρακα μας τελείωσαν) δημοκρατικότατα!!
4.Η γνώμη μου είναι οτι εσύ δεν προσφέρεις κατι, ουτε καν μια δόση
ερεθίσματος να σκεφτούμε κατι παραπάνω...
5.Θα ήθελα ,αν θες κ συ, να μου πεις ποιος είναι ο σκοπός της επισκέψεώς σου στο thread αυτό?

(PS Ουσιαστικά η Θεολογία είναι επιστήμη καθώς επι+ισταται σε θέματα
θρησκείας κ πίστεως, φαινομενικά απέχει διοτι απουσιάζει το πείραμα και η απόδειξη. Εσυ όμως περιμένεις την απόδειξη κ γιατί?Η εκκλησία δεν έχει ανάγκη ουτε εσενα ουτε εμένα...αντιθετως. Δε με εκνευρίζει το οτι εχεις άλλη άποψη αλλά το οτι προσπαθείς να την επιβάλλεις.)

ΦιλικάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

comer
Μέλος 1ης Βαθμίδας


123 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2008, 22:09:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους comer
<<απο αυτη την χωρα που πριν 3000 χρονια γεννησε την επιστημη και την λογικη σκεψη>>

medtech για την ελλαδα μιλας ?
Δυστιχως εχει πολλους θρησκοληπτους , και πριν 3000 χρονια παλι μακακιες ελεγαν συμφωνα με την λογικη σου.

ΑΠΟΛΛΩΝ
«Όσα σχετικά με την αρετή και την κοσμιότητα παρακινείτε να κάνουν, πράττετε και σεις. Διότι εγώ προφητεύω κυβερνήτη με τριπλή υπόσταση εις μίαν. Του οποίου ο ανείπωτος Λόγος θα κυοφορηθεί εις ανυποψίαστη κόρη, όπως ακριβώς το πυρφόρο τόξο, αφού αιχμαλωτίσει όλον γενικώς τον κόσμο, θα τον προσφέρει ως δώρο εις τον Πατέρα. Μαρία σε το όνομα αυτής»
Υπάρχει στα χειρόγραφα:
α. Vat. Gr., 1198, φ. 65β
β. Σινά 327, φ.236α
γ. Διονυσίου 281, φ. 103α
δ. Σινά 1189, φ. 6β

ΑΠΟΛΛΩΝ (Σόλων)

«Ως Θεός θα φθάσει εις αυτήν την πολυδιηρημένην γη και θα γεννηθεί με σάρκα αλάθητο. Με ανεξά¬ντλητα όρια ως θεότητα θα απαλλάξει τον άνθρωπο από την φθορά των ανιάτων παθών. Και τούτων θα τον φθονήσει άπιστος λαός και αφού κρεμαστεί υψηλά ως κατάδικος εις θάνατον, όλα θα τα υποφέρει με πραότητα».
Εκτός από τον Άγιο Αθανάσιο (την αποδίδει στον Σόλωνα) και τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, υπάρχει στα χειρόγραφα ως προφητεία του Απολλωνα:
α. Δοχειαρίου 5, φ. 124α, Σίβυλλα
β. Σινά 327, φ.235α - 235β, Πλάτων
γ. Βατοπεδίου 754, φ. 182β, Όμηρος
δ. Σινά 1189, φ. 7, Χίλων
ε. Ιβήρων 386, φ. 174β, Πλάτων
στ. Richard Bentleii Epistola, σελ. 10, Αντίοχος
ζ. Διονυσίου 281, φφ. 103α - α03β, Πλάτων

ΣΟΛΩΝ (Βίας)

«Αυτός είναι ο όποιος ήλθε από τους ουρανούς, αφού υπέταξε το αθάνατο πυρ της φλογός. Αυτόν τρέμει ο ουρανός, η γη και ή θάλασσα, οι τάρταροι και οι υποχθόνιοι δαίμονες, τρισμακάριος ο ίδιος ο Πατέρας»
Αποδίδεται από τον Μέγα Αθανάσιο στον Βία αλλά στα άλλα τέσσερα χειρόγραφα που απαντάται αποδίδεται στον Σόλωνα
α. Vat. Gr., 1198, φ. 66α
β. Σινά 327, φ.235β, Σόλων
γ. Διονυσίου 281, φ. 103α, Πλούταρχος
δ. Διονυσίου 167, φ. 151α , χρ. Χίλων
ε. Richard Bentleii Epistola, σελ. 7, Σόλων
στ. Σινά 1189, φ. 7α, Σόλων
ζ. Ιβήρων 386, φ. 176α, Σόλων

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
«Ακάματος φύσις Θεού γεννήσεται ουκ έχουσα αρχήν. Εξ αυτού δε ο πανσθενής ουσιούται Λόγος»
«Ακατάβλητος φύσις Θεού θα γεννηθεί που δεν έχει αρχήν. Από αυτόν λοιπόν αποκτά ουσία ο παντοδύναμος Λόγος.»
Υπάρχει στα χειρόγραφα
α. Σινά 327, φ. 235α.
β. Vat. Gr. 1198, φ. 66α
γ. Διονυσίου 281, φ. 103α
δ. Διονυσίου 167, φ. 151α
ε. Richard Bentleii Epistola, σελ. 7
στ. Ιβήρων 386, φ. 174α

ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ ή ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ

«Να σέβεσαι τον Θεό και να κατανοείς. Μην ζητείς (να μάθεις) ποίος είναι, και πώς. Διότι ουδέ¬ποτε είναι ανύπαρκτος, ως υπάρχοντα λοιπόν να τον σέβεσαι και να τον αντιλαμβάνεσαι. Διότι είναι άσεβης αυτός ο όποιος θέλει σύμφωνα με τον νουν να εξακριβώσει τον Θεό»
Υπάρχει στα χειρόγραφα
α. Διονυσίου 281, φ. 103α , Θουκυδίδης
β. Vat. Gr. 1198, φ. 66β, Θουκιδίδης
γ. Ιβήρων 386, φ. 176α, Μένανδρος
δ. Σινά 1189, φ. 7β, Μένανδρος

ΠΛΑΤΩΝΑΣ (Μέναδρος)

«Ο παλαιός νέος και ο νέος αρχαίος. Ο Πατέρας μοναδικός, και ο μοναδικός Πατέρας. Το ένα τρία, και τα τρία ένα. Άσαρκο, ένσαρκο. Η γη γέννησε τον ουράνιο βασιλέα». Ο Πλάτων είπε: «Επειδή ο Θεός είναι αγαθός, δεν είναι αίτιος δια τα πάντα, όπως οι πολλοί λέγουν. Είναι αναίτιος δε δια πολλά, και δια τα μεν αγαθά είναι αίτιος, δια τίποτε άλλο δεν λέμε ότι είναι αίτιος παρά μόνον δια τα καλά, δια τα κακά δε καθόλου».
Υπάρχει στα χειρόγραφα
α. Διονυσίου 167, φ. 151α , Πλάτων
β. Vat. Gr. 1198, φ. 66β, Θουκιδίδης
γ. Ιβήρων 386, φ. 174α, Πλάτων
δ. Σινά 1189, φ. 7β, Πλάτων
ε. Διονυσίου 281, φ. 103α, Χίλων
στ. Richard Bentleii Epistola, σελ. 7 - 8 Θουκυδίδης Πλούταρχος
ζ. Σινά 327, φ. 235β, Πλούταρχος

ΕΡΜΗΣ

«Εάν δεν υπήρχε η πρόνοια του Κυρίου όλων, δεν θα ήθελαν να αποκαλύψουν τον λόγο αυτόν, ούτε εσάς θα τοιαύτη επιθυμία δια να ρωτήσετε αυτά. Διότι δεν είναι δυνατόν εις αμύητους να παραδίδονται τοιαύτα αλλά αφού κατανοήσατε με τον νού ακούσατε. Ένα και μοναδικό ήταν Φανερό, το όποιον προϋπήρχε του νοερού Φωτός• και ήταν αυτά ένωση από του Νου δια του Φωτός και του Πνεύματος.Τα πάντα εξ αυτού και εις αυτόν, αφού κατήλθε εις γόνιμο (φύση) εκ γονίμου (Φύσεως), εις γόνιμο ύδωρ, έγκυον κατέστησε το ύδωρ»
Υπάρχει στα χειρόγραφα
α. Vat. Gr. 1198, φ. 66β, 66α
β. Ιβήρων 386, φ. 173β, 174α
γ. Κύριλλος, Κατά Ιουλιανού, Ι, 552 Β και Ι, 556 Α
δ. Διονυσίου 281, φ. 103α
ε. Μαλάλας, Χρονογραφία, σελ 26
στ. Σινά 327, φ. 235α


Λουκιανός (55.13.91): «ο μεν γαρ σταυρός ανδρείας σημείον»
Ανάξαρχος: «Κάποιος από τους θεούς θα πέση από ανθρώπινο χέρι», «Βεβληθήσεταί τις θεών βροτήσιαι χειρί» Διογένης Λαέρτιος ΙΧ 60.
Πλάτωνας: Δέχονταν μέγιστο διδάσκαλο ο οποίος θα διδάξει την αλήθεια (Πλ. Αλκιβ. Δεύτ. 31 α)
Πλούταρχος: Αυτό είναι απ’ όλα το ύψιστον κανένα αίτιον δεν επινοείται πρωτύτερα . Διότι ο Λόγος είναι από αυτόν και δεν είναι από άλλον ο Λόγος.
Αντίοχος εκ Κολοφώνος: «Ον απ΄ όλα πνευματικότερον, ένας Νους αν και υπάρχει, από κάθε τι που έχει γεννηθεί πνευματικότερον, Λόγος άφθαρτος είναι Υιός, λάμψις ακτινοβολούσα πνευματικού Πατρός»
Σωκράτης: Ως άλλος Ησαΐας προφητεύει ότι δια του Θεού μόνο γίνεται ο άνθρωπος να απολυτρωθεί από την αμαρτία .
< μέλλει να έλθει εξ ουρανού ο ισχυρός, στον οποίο όλοι θα δώσουν το όνομα του ΣΩΤΗΡΑ και ότι αυτός και όχι άλλος θα καταλύσει το κράτος των «κακών» ή ότι αυτός θα υπομένει πολλά παθήματα>.


Αριστοτέλης:

«Ακάματος φύσις Θεού γεννήσεται ουκ έχουσα αρχήν. Εξ αυτού δε ο πανσθενής ουσιούται Λόγος» Σινά 327, φ. 235α. (Ακατάβλητος φύσις Θεού θα γεννηθεί που δεν έχει αρχήν. Από αυτόν λοιπόν αποκτά ουσία ο παντοδύναμος Λόγος.)

Μαντείο Δελφών:

Στην εικόνα η ιέρεια του μαντείου των Δελφών Ευοπτία, γεύεται το νερό της Κρυσταλίας πηγής. Αριστερά η ιέρεια προφητεύει στους απεσταλμένους των Αχαιών την Γέννησιν του Χριστού. Κωδ14. Συλλογή Παναγίου Τάφου, φ. 99β, 11ος αιώνας Πατριαρχική Βιβλιοθήκη Ιεροσολύμων. (Π

Όπως αναφέρει ο Πλούταρχος, το μαντείο αυτό ήταν θεματοφύλακας αρχαιοτάτης μυστικής προφητείας περί της μελλούσης γεννήσεως υιού του Απόλλωνα ο οποίος έμελλε να επαναφέρει την βασιλεία της δικαιοσύνης επί της γης, αυτός δε είναι ο διδάσκαλος, για τον οποίο μιλούσε ο Σωκράτης προς τον Αλκιβιάδη συμβουλεύοντας τον να αναβάλει την θυσία μέχρι της ελεύσεως αυτού του υιού του Θεού, από τον οποίο θα μάθουμε πως θα συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους και στον Θεό. «Ω Αλκιβιάδη, μηδέν αιτού τους θεούς. Αναμείνωμεν έως αν εξ ουρανού τις απεσταλμένος έλθη και διδάξη ημάς πως δει διακείσθαι προς θεούς και ανθρώπους και ελπίσωμεν ότι η (παρά της θείας χάριτος) ημέρα της αποστολής εκείνης ήξει ου δια μακρού» (Πλάτ. Αλκιβ. Δεύτε. Ιγ-ιδ΄)

Μαντείο Σέραπι Ζευς:

«Πρώτα Θεός, μετέπειτα Λόγος και Πνεύμα σοιν αυτοίς» Σινά 327, φ. 235β και Μαλάλας Χρονική Ιστορία, σελ. 25.
Αθηνά:
Αριστερά: Η Ιέρεια της Αθηνάς Ξανθίππη με πορφυρό χιτώνα παραπλεύρως του ιερατικού ιστού, προφητεύει στους Αχαιούς την Γέννηση του Χριστού. Αριστερά, στήλη με επιστήλιο φέρουσα άγαλμα της Αθηνάς κρατούσης στην δεξιάν κλάδον ελαίας. Δεξιά, εικονίζονται δύο γυναικεία αγάλματα, εκ των οποίων το δεξιό παριστάνει την Αθηνά κρατούσα δόρυ και ασπίδα. Κωδ. 14 (Συλλογή Παναγίου Τάφου), φ. 110α, 11ος αιώνας, Πατριαρχική Βιβλιοθήκη Ιεροσολύμων (Πηγή: Τα αρχεία της χαμένης Γνώσης, Παναγιώτης Α. Τουλάτος, εικ. 66)
Δεξιά: Η Ιέρεια της Αθηνάς Ξανθίππη με πορφυρό Χιτώνα παραπλεύρως του ιερατικού ιστού, προφητεύει στους Αχαιούς την Γέννηση του Χριστού. Αριστερά, στήλη με επιστήλιο φέρουσα άγαλμα της Αθηνάς κρατούσης στην δεξιά κλάδο ελαίας. Δεξιά εικονίζονται δύο γυναικεία αγάλματα, εκ των οποίων το δεξιό παριστάνει την Αθηνά κρατούσα δόρυ και ασπίδα. Κωδ. 14 (Συλλογή Παναγίου Τάφου), φ. 100α, 11ος αι. Πατριαρχική Βιβλιοθήκη Ιεροσολύμων.

"ΤΗΝ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ ΦΩΝΗΝ "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dimitris213
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
157 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2008, 22:21:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dimitris213
Όπως είπα σε προηγούμενο ποστ μου , δεν πρόκειται να αντιπαρατεθώ μαζί σας.ΤΟ θέμα είναι οι προφητείες και όχι η αποψη μερικών για την Ορθοδοξία.
Αλλα αφού θέλετε να παίξουμε ας παίξουμε:

O Macedon είπε:

quote:

quote:
:stavros77
Τέλος πάντως.....ακούσαμε τη γνώμη σας, την καταγράψαμε αλλά πλέον δεν έχει νόημα να την ακούμε άλλο γιατι την έχουμε ήδη απορρίψει.

Μα... το ίδιο θα μπορούσα να πω και γω για τη δική σου γνώμη. Την ακούσαμε, την καταγράψαμε, γελάσαμε και την απορρίψαμε. Αρα δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να την ακούμε άλλο. Παρ'όλα αυτά όμως συνεχίζεις. Δε βλέπω το λόγο να μη συνεχίζω και γω.οι απόψεις του συνομιλητή σου είναι γελοίες ή ο ίδιος;

quote:
Και το λύκο με τα τρία γουρουνάκια να αναφέρεις, το ίδιο είναι. Παραμύθι το ένα, παραμύθι και τ'άλλο.

αναφερόμενος σε απόσπασμα της Α.Γ

quote:
Περισσότερα για προφητείες, απατεώνες και αφελείς πιστούς στο επόμενο.
σαν να μας αποκαλείς αφελείς; και τους αγίους , προφήτες , ιερείς μας απατεώνες;

επίσης Medtech είπε:

quote:
Ολοι θα γυρισουμε στην ανυπαρξια.Γιατι ολοι θα πεθανουμε αργα ή γρηγορα.Το θεμα ειναι πως θα ζησουμε την ζωη μας.Σαν λογικοι σκεπτομενοι ανθρωποι ή σαν φανατικοι θρησκοληπτοι?

Μας αποκαλείς φανατικούς θρησκόληπτους;

quote:
Και απο που και ως που η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ειναι πνευματικη?Δεν πας να διαβασεις κανα επιστημονικο βιβλιο αντι να τρως ολες τις μερες σου με παραμυθια της χαλιμας?

Η πίστη μας μυθολογία και παραμύθια της χαλιμάς;

quote:
Οπως με παρομοιο τροπο η εκδοχη του Χριστου που εχετε πλασει με την φαντασια σαςυποσχεται να εκπληρωσει τις δικες σας επιθυμιες για κυριαρχια.

Χμ..φαντασιόπληκτοι εμείς , απατεώνας ο Ιησούς...

quote:
Εχω την σαφη εντυπωση οτι ο πλανητης θα αιματοκυλιστει κυριως απο ατομα που σκεφτονται σαν και σενα.

[/quote]Βεβαια και να λιωσουν οι παγοι και να γινει της κακομοιρας παλι δεν αλλαζει α εξης 2 γεγονοτα που μαλλον σου χαλουν τα αιμοδιψη ονειρα σου (πολεμος πολεμος πολεμος κτλ)[/quote]
Χαρακτηρισμός : αιμοδιψής , πολεμοχαρής

Θα μπορούσα να παραθέσω δεκάδες ακόμη.Αλλα δε χρειάζονται άλλα , με αυτά μπορώ να στηρίξω αυτό που θα πω.
Πάμε λίγο να δούμε κατα την εγγραφής μας σε τι συμφωνήσαμε να συμμορφωθούμε όλοι:

Κατά τη διάρκεια συμμετοχής σας στις Ομάδες Συζήτησης(Forums) του ESOTERICA.gr συμφωνείτε οικειοθελώς στο ότι δεν θα αποστείλετε πληροφορίες που να είναι αγενείς, υποτιμητικές, μισαλλόδοξες, προσβλητικές για άλλα πρόσωπα ή ιδεολογίες, απειλητικές, παραβιάζουσες την ιδιωτικότητα των άλλων, χυδαίες ή παράνομες

Σας αρκεί αυτό κύριοι ωστε να σταματήσετε να διαβάλλετε το συγκεκριμένο τόπικ;Σας παρακάλεσα να δημιουργήσετε νεο τοπικ που να ασχολείται με τις αμφισβητήσεις σας.Εδώ το Θέμα είναι οι προφητείες.

"Του ανδρειωμένου ο θάνατος
...θάνατος δεν λογιέται "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2008, 23:29:53  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Dimitris213
Κατά τη διάρκεια συμμετοχής σας στις Ομάδες Συζήτησης(Forums) του ESOTERICA.gr συμφωνείτε οικειοθελώς στο ότι δεν θα αποστείλετε πληροφορίες που να είναι αγενείς, υποτιμητικές, μισαλλόδοξες, προσβλητικές για άλλα πρόσωπα ή ιδεολογίες, απειλητικές, παραβιάζουσες την ιδιωτικότητα των άλλων, χυδαίες ή παράνομες

Υπάρχει μια τεράστια απόσταση ανάμεσα στην "κριτική" και στην "προσβολή". Ο κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να τη διακρίνει.

quote:
Dimitris213
Σας παρακάλεσα να δημιουργήσετε νεο τοπικ που να ασχολείται με τις αμφισβητήσεις σας.Εδώ το Θέμα είναι οι προφητείες

Μα... και γω για τις προφητείες γράφω. Δηλαδή προτείνεις να υπάρχει ένα θέμα για τις προφητείες, ένα θέμα για τις αντιρρήσεις επί των προφητειών αυτών, ένα θέμα για τις ανασκευές των προφητειών αυτών, ένα θέμα για την απόρριψή τους κι ένα θέμα για την αποδοχή τους; Πολλά μαζεύονται

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dimitris213
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
157 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2008, 23:41:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dimitris213
Για όσους κάνουν οτι δεν βλέπουν:

Σε επιφυλακή το πεντάγωνο:
http://www.army.gr/dimosieuseis/hmerisios/imerisiosfiles/20080515/17.jpg

Πάντως απο μια μίνι ανασκόπηση που έκανα κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνονται οι περισσότερες προκλήσεις και "συζητήσεις" γιατί άραγε;
Πως μπορεί να εξηγηθεί αυτο;

"Του ανδρειωμένου ο θάνατος
...θάνατος δεν λογιέται "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dimitris213
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
157 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2008, 00:30:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dimitris213
[ignore] Macedon [/ignore]

"Του ανδρειωμένου ο θάνατος
...θάνατος δεν λογιέται "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MIXAHL32
Μέλος 2ης Βαθμίδας


258 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2008, 00:40:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MIXAHL32
Παιδια εχετε καποιο νεο για το πυρηνικο σταθμο που θελουν να κανουν οι Τουρκοι στο Ακουγιου,στα ανοιχτα της Κυπρου?Επισης απο οτι με πληροφορησαν,η περιοχη εκεινη ειναι και σεισμογενης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ιππόνοος
Νέο Μέλος

Greece
17 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2008, 00:46:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ιππόνοος
Ποιός Αριστοτέλης, ποιός Πλάτων και ποιός Σωκράτης, όταν έχουμε στην δημοθοινία μας την άβυσσον σοφίας, τον medtech και μας κρίνει όλους, δεν πρέπει να μιλάμε...
************************************
Τελικώς τι έγινε με τις δήθεν προφητείες του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου που είχαν εμφανισθεί πριν δύο τρία περίπου χρόνια στην Κύπρο;;; είναι αληθινές ή εντάσσονται και αυτές στην αμφίβολη ιστορία του Τραχωνίου. Το αναφέρω γιατί έδιναν κάποιες λεπτομέρειες σχετικώς με τον προφητευόμενο Βασιλέα Ιωάννη.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Stvd
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
75 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2008, 00:46:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Stvd
Νομίζω οτι έχουμε ξεφύγει όλοι εν τελει...
Φιλε Macedon νομίζω οτι ο Δημήτρης απαντά στη Medtech και στα λεγόμενα της "φανατικοι θρησκοληπτοι" όπως φανερά και οι υπόλοιποι "λογικοί" του forum το ενόησαν.

Επιπλέον θέλω να πω οτι σίγουρα δεν μπορούμε να τα κατανοήσουμε όλα παρόλη την εξέλιξη σαν ανθρώπινο είδος...(ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, αρρώστιες όπως το AIDS & ο καρκίνος MEdTech δεν έχουν ίαση μέχρι σήμερα)
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι υπάρχει Θεός...Αυτό που θέλω να τονίζω και να μετριάσω λίγο τα πνεύματα είναι οτι, δεχόμενοι οτι ο Ιησούς υπήρξε ιστορικά (σωστά?) ίδρυσε μια θρησκεία που δεν τον ωφέλησε στην πορεία του εν ζωη (σωστά?)αντιθέτως μάλλον. Ένα τέτοιο άτομο γιατί να φτάσει μέχρι το θάνατο χωρίς απολαβές? Δε νομίζω για την υστεροφημία φίλοι μου...Δε νομίζω να είχε τις θεάσεις που λες...
Και κατι ακόμα...ποιος θα είχε τέτοιες πνευματικές ικανότητες και θα τις απέδιδε αλλού (πόσο δε εκείνη την εποχή). Αντι να θεοποιήσει τον εαυτό του δίδαξε την ταπεινοφροσύση...
Βρες μου ένα ψεγάδι στη χριστιανική πίστη, ασε την Εκκλησία...
Δεν απορρίπτω τα άλλα και είμαι περίφανος που η Ελλάδα κάποτε υπήρξε λίκνο των επιστημών και της ηθικής(μέχρι και ηθική στον πόλεμο τηρούσαν)Εδω όμως μιλάμε για αληθινή θρησκεία και ΟΧΙ ιδεολογίες.
Η Ορθοδοξία είναι η αλήθεια θα το καταλάβεις γρήγορα...ή αργά.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Σάκης 68
Νέο Μέλος


13 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2008, 01:36:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Σάκης 68
"η εν χριστώ αποκάλυψη τελείωσε με την πεντηκοστή", όπως σημειώνει ο Χρυσόστομος. Φίλε macedon μην πλανάσαι, εδώ είναι ξεκάθαρο πως εννοεί πως οι προφητείες που είχαν να κάνουν με την έλευση του ΜΕΣΙΑ εκπληρώθηκαν στο πρόσωπο του ΧΡΙΣΤΟΥ.
καὶ λέγουσί μοι· Δεῖ σε πάλιν προφητεῦσαι ἐπὶ λαοῖς καὶ ἔθνεσι καὶ γλώσσαις καὶ βασιλεῦσι πολλοῖς.Αυτό είναι απόσπασμα απο την αποκάλυψη του ΙΩΑΝΝΗ στο 10ο κεφάλαιο.Εσύ τι νόημα βγάζεις;
Mήπως η αποκάλυψη δέν είναι προφητεία; Μήπως γράφτηκε πριν τον ΧΡΙΣΤΟ;
Συμφωνώ πάντως με την άποψη οτι μπορεί κάποιοι να βάζουν προφητείες δικές τους σε κάποιους σοφούς γέροντες και ο σκοπός τους είναι να πλανηθούν οι πιστοί και να βρίσκουν αφορμή κάποιοι όπως εσύ για να στηρίξεις τα πιστέυω σου.
Δεν είδα και κάποιο σχόλιό σου για τον απόστολο ΘΩΜΑ.
Αν ολα αυτά είναι παραμύθια και εμείς αφελείς πιστοί εσυ γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΗΣ,αλλά πιστέυουμε σε κάποιον που δεν βλέπουμε;
Αν όντως οι Εβραίοι με βάση την παλιά διαθήκη δημιούργησαν αυτοι τον ΘΕΟ (όπως λες)πες μου για ποιό λόγο δημιούργησαν αργότερα τον ΧΡΙΣΤΟ;
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, οι 12 Απόστολοι,και οι πρώτοι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Εβραίοι δεν ήταν;


Ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2008, 02:55:38  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
stvd
αρρώστιες όπως το AIDS & ο καρκίνος δεν έχουν ίαση μέχρι σήμερα

Θα σε διαψεύσω. Είχα καρκίνο πέρισυ. Αλλά δόξα τω γιατρώ είμαι καλά.

quote:
stvd
δεχόμενοι οτι ο Ιησούς υπήρξε ιστορικά (σωστά?)

Αμφισβητείται. Αν υπήρξε ιστορικά θα αναφερόταν και ιστορικά και όχι μόνο σε χαλκευμένα σημεία του έργου Ιώσηπου.

quote:
stvd
ίδρυσε μια θρησκεία που δεν τον ωφέλησε στην πορεία του εν ζωη (σωστά?)

Λάθος. Ο Ιησούς, αν υπήρξε, δεν ίδρυσε τίποτε. Ραβίνος της ιουδαϊκής θρησκείας ήταν που δεν κήρυξε τίποτε άλλο απ'αυτό που κήρυσσαν οι μέχρι τότε ραβίνοι. Αυτό που εσύ θεωρείς σαν "χριστιανισμό", ουσιαστικά είναι η διαστροφή του Παύλου, προστατευόμενου των Ρωμαίων (μέχρι που έκαψε τη Ρώμη) και υπηρέτη των συμφερόντων της καθεστυκυίας τάξης. Τίποτε άλλο.

quote:
stvd
Και κατι ακόμα...ποιος θα είχε τέτοιες πνευματικές ικανότητες

όπως για παράδειγμα;

quote:
stvd
Βρες μου ένα ψεγάδι στη χριστιανική πίστη, ασε την Εκκλησία...

4.200 θρησκείες που υπάρχουν στον κόσμο, δεν έχουν κανένα ψεγάδι, σύμφωνα με τους πιστούς τους αλλά είναι γεμάτες αρλούμπες, σύμφωνα με τους οπαδούς των άλλων 4.199 θρησκειών.

Ο χριστιανισμός-παυλισμός, έχει σαν μεγαλύτερο "ψεγάδι" την δουλοποίηση του ανθρώπου κατά το ιουδαϊκό πρότυπο, την επικέντρωσή του στα χαμηλότερα ένστικτα του ανθρώπου, όπως ο φόβος και η δεισιδαιμονία (πίστη σε θαύματα, σε προφήτες, κτλ.), και πολλά άλλα. Ενα μου ζήτησες, δύο σου έγραψα.

Φυσικά, για να ανακαλύψει κανείς "ψεγάδια", θα πρέπει να μπορεί να τα αναγνωρίσει. Ενας μαζοχιστής για παράδειγμα δεν θεωρεί κακό να τρώει ξύλο. Ισα-ίσα του αρέσει. Με τον ίδιο τρόπο, ένας χριστιανός δεν το θεωρεί λάθος να είναι δούλος, ούτε να μην έχει πατρίδα. Ισα-ίσα του αρέσει.

quote:
stvd
Εδω όμως μιλάμε για αληθινή θρησκεία και ΟΧΙ ιδεολογίες.

Προφανώς. Άλλωστε όλοι οι πιστοί των 4.200 θρησκειών της γης, μιλάνε για την αληθινή θρησκεία τους (αν θεωρούσαν ότι η θρησκεία τους είναι ένα μάτσο παραμύθια, δεν θα είχαν λόγο να ανήκουν σ'αυτήν).

quote:
stvd
Η Ορθοδοξία είναι η αλήθεια θα το καταλάβεις γρήγορα...ή αργά.

Και η κλασική απειλητική επωδός... Λες να με κάψει ο θεός;

Φίλε μου, το θεό τον έφτιαξε ο άνθρωπος και αν θέλει το χαλάει και φτιάχνει δέκα σαν και δαύτον. Αλλωστε αυτός εμφανίστηκε από τη μέρα που εμφανίστηκε ο άνθρωπος και χωρίς τον άνθρωπο ο θεός μένει άνεργος. Οπότε πιθανότερο είναι να τον τιμωρήσω εγώ, παρά να με τιμωρήσει αυτός.

quote:
Σάκης 68
Mήπως η αποκάλυψη δέν είναι προφητεία;

Φυσικά και δεν είναι προφητεία. Απλά γιατί δεν υπάρχουν προφήτες. Ενα εσχατολογικό παραλήρημα είναι αγνώστου πατρός. Ξέρεις πόσοι που παίρνουν LSD μπορούν να σου διηγηθούν παρόμοιες ιστορίες; Κι ακομη καλύτερες!

quote:
Σάκης 68
Αν ολα αυτά είναι παραμύθια και εμείς αφελείς πιστοί εσυ γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΗΣ

Γιατί δεν είναι ο σκοπός μου να σε πείσω ούτε να πείσω κανέναν άλλο. Οσο για το λόγο που δεν μπορείς να πιστείς, νομίζω το λες μόνος σου παραπάνω.

quote:
Σάκης 68
αλλά πιστέυουμε σε κάποιον που δεν βλέπουμε;

Γιατί η πίστη εξ ορισμού απευθύνεται σ'αυτό που δεν γνωρίζουμε. Διαφορετικά δεν είναι πίστη, είναι γνώση. Γι'αυτό όταν κάποιος σου πει ότι ένας Ιουδαίος ραβίνος περπατούσε πάνω στο νερό πριν 2000 χρόνια, το πιστεύεις αμέσως ενώ αν σου πούνε ότι το παγκάκι είναι φρεσκοβαμμένο βάζεις το δάχτυλο να το διαπιστώσεις. Γιατί το δεύτερο μπορείς να το διαπιστώσεις εύκολα.

quote:
Σάκης 68
Αν όντως οι Εβραίοι με βάση την παλιά διαθήκη δημιούργησαν αυτοι τον ΘΕΟ (όπως λες)πες μου για ποιό λόγο δημιούργησαν αργότερα τον ΧΡΙΣΤΟ;

Οι εβραίοι δεν δημιούργησαν κανένα χριστό. Το χριστό το δημιούργησε ο Παύλος (για λόγους που δεν είναι του παρόντος να τους αναλύσω) δημιουργώντας ουσιαστικά μια αίρεση στον ιουδαϊσμό, και τον επέβαλε διά της βίας το ρωμαϊκό κράτος. Αυτό ακριβώς είναι ο χριστιανισμός: Μία ιουδαϊκή αίρεση επιβληθείσα με βία αιώνων, από τον 4ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dimitris213
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
157 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2008, 07:12:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dimitris213
Μπράβο σου αν είχες καρκίνο και τον πολέμησες.
Θέλει δύναμη και καλούς γιατρούς.
Αλλα αυτή σου την "νίκη" την χρησιμοποιείς πολύ λάθος.Δήθεν για να διαψέυσεις τον STVD.Για να είχες καρκίνο που ιάθηκε προφανώς είχες μία απο τις μορφές που επιδέχονται εγχείρηση (συκώτι , μαστός κτλ) ή θεραπείας (με ειδική διατροφή κτλ).Υπάρχουν μορφές καρκίνου που δεν επιδέχονται καμμία ίαση (ακόμη τουλάχιστον).Και αυτές εννοεί ο STVD.Είναι ντροπή σου να χρησιμοποιείς με τέτοιο τρόπο λοιπόν αυτή την εμπειρία που πέρασες.Γιατί δε λές τα πράγματα με το ονομά τους ;Οτι "ναι είχα μια ιάσιμη μορφή καρκίνου που την νίκησα";.Ήξερες πολύ καλά τι εννοούσε "ανίατη ασθένεια ο καρκίνος" και όμως προσπάθησες να μας πλανέψεις.Μαcedon δείχνεις πως τα θυσιάζεις όλα στο βωμό της επίδειξης και του προσηλυτισμού.

Είχα δηλώσει πως αγνοώ εσένα και Medtech αλλα έκανα μια εξαίρεση γιατι είναι αισχρό να πλανεύεις τους συνομιλητές σου.
ΑΝ πρόκειται για πλάνη η προσβολή θα το ξανακάνω.

-------------------------------------------------------------------
Παιδιά μπορούμε σας παρακαλώ όλοι να τους αγνοήσουμε;

Σε επιφυλακή το πεντάγωνο:
http://www.army.gr/dimosieuseis/hmerisios/imerisiosfiles/20080515/17.jpg

quote:
Τελικώς τι έγινε με τις δήθεν προφητείες του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου που είχαν εμφανισθεί πριν δύο τρία περίπου χρόνια στην Κύπρο;;; είναι αληθινές ή εντάσσονται και αυτές στην αμφίβολη ιστορία του Τραχωνίου. Το αναφέρω γιατί έδιναν κάποιες λεπτομέρειες σχετικώς με τον προφητευόμενο Βασιλέα Ιωάννη.

Φίλε Ιππόνοε σχετικά με ποιες προφητείες;Αυτές που εμφανίζοταν σε τοίχο;
Αν ναι , τότε κατα την επίσημη Εκκλησία είναι όλα στημένα και όντως εντάσσεται στα γεγονότα του Τραχωνίου.
Αν μιλάς για κάποιες άλλες , θα'θελα να τις δω πριν σου πώ.

"Του ανδρειωμένου ο θάνατος
...θάνατος δεν λογιέται "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2008, 07:34:15  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Dimitris213
Μαcedon δείχνεις πως τα θυσιάζεις όλα στο βωμό της επίδειξης και του προσηλυτισμού.

Οσον αφορά την επίδειξη: Αν θεωρήσουμε ως σωστή τη θέση "την αρρώστια τη στέλνει ο θεός για να μας δοκιμάσει", τότε λίγο το έχεις που ο γιατρός μου νίκησε κοτζάμ θεό; (μεταξύ μας, με τέτοιο γιατρό, δεν είχε ελπίδες). Δεν είναι "επίδειξη" (τι να επιδείξω άλλωστε;) αλλά το αίσθημα εκείνο του νικητή που νίκησε μια αρρώστια που έχει θνησιμότητα 45% τον πρώτο χρόνο. Επίδειξη πίστης έχω δεί εδώ μέσα (και αλλού) αλλά ομολογώ πως επίδειξη "ίασης" πρώτη φορά την ακούω. Αλλά θα μου πεις, δεν είμαι και προφήτης να τα ξέρω όλα, ε;

Οσον αφορά στον προσηλυτισμό: Ο προσηλυτισμός προϋποθέτει την ένταξη του προσηλυτιστή σε ένα μαντρί και την προσπάθεια προσέλκυσης κι άλλων πελατών προς εγκλεισμό στο συγκεκριμένο μαντρί.

Προσωπικά δεν ανήκω σε κανένα, εκπροσωπώ μόνον τον εαυτό μου, οπότε ο θρησκευτικός όρος "προσηλυτισμός" που χρησιμοποίησες είναι τουλάχιστον αδόκιμος (για να μην πω "ανόητος").

quote:
Dimitris213
Υπάρχουν μορφές καρκίνου που δεν επιδέχονται καμμία ίαση (ακόμη τουλάχιστον).Και αυτές εννοεί ο STVD

Δεν μπορώ να ξέρω τι εννοεί ο καθένας. Απαντάω σ'αυτά που γράφει, όχι σ'αυτά που ενδεχομένως να εννοεί ή να σκεφτόταν.

quote:
Dimitris213
Είχα δηλώσει πως αγνοώ εσένα και Medtech αλλα έκανα μια εξαίρεση γιατι είναι αισχρό να πλανεύεις τους συνομιλητές σου.

Να μου επιτρέψεις να σου πω ότι μεγαλύτερη πλάνη απ'αυτήν που επιχειρούν ορισμένοι εδώ, να εμφανίζουν τον κάθε απατεώνα, απατεωνίσκο, κτλ. ως "εκπρόσωπο του θεού που μιλάει για λογαριασμό του" δεν υπάρχει. Αλλωστε δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη από οποιαδήποτε θρησκεία.

Πάντως, μεταξύ μας φίλε μου, θα έχεις προσέξει πως απευθύνεσαι σε μένα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, κάτι που (προς το παρόν τουλάχιστον) το αποφεύγω. Αν και διακρίνω μια προσπάθεια να κρατήσεις τα προσχήματα της "θρησκείας της αγάπης", αλλά μάλλον δεν σου βγαίνει.

quote:
Dimitris213
ΑΝ πρόκειται για πλάνη η προσβολή θα το ξανακάνω.

Α, οκ. Γιατί ένα άγχος το είχα.

quote:
Dimitris213
Μπράβο σου αν είχες καρκίνο και τον πολέμησες.
Θέλει δύναμη και καλούς γιατρούς.

Α, μπράβο! Εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Θέλει γιατρούς και φάρμακα. Γιατί μερικοί πιστεύουν ότι θέλει τη βοήθεια του θεού. Αλλά βέβαια, αυτά ούτε ο αρχιεπίσκοπος δεν τα πιστεύει, έτσι δεν είναι;

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Stvd
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
75 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2008, 08:48:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Stvd
http://www.bestrong.org.gr/el/learncancer/statisticscancer/global/

"Για το 2007 σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου στην ετήσια έκθεση που παρουσίασε, ανακοίνωσε ότι κάθε μέρα πέθαιναν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο 20.000 άνθρωποι δηλ. 7,6 εκατομμύρια περίπου θάνατοι.

Επίσης, κατά το ίδιο έτος, τουλάχιστον 12,3 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου έχουν διαγνωστεί. Η πλειονότητα των νέων κρουσμάτων 6,7 εκατ.. και 4,7 εκατ. των θανάτων έχουν σημειωθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ 5,4 εκατ. κρούσματα και 2,9 εκατ. θάνατοι έχουν σημειωθεί στις οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες. "

Χαίρομαι που κάποιοι τη γλυτώνουν αλλά μεσα σ αυτους σίγουρα είναι και κάποια καθίκια...

Το να παίρνεις σβάρνα τα post μου και να απαντάς σε κάθε πρόταση μου ξεχωριστά μπορεί να πιάνει περισσότερο χώρο αλλά καλό θα ήταν να τον κάλυπτες πιο ικανοποιητικά...
1.Υπάρχουν ιστορικά έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη του Χριστού και αν σκεφτείς μόνο και μόνο οτι το Κοράνι,το ιερό βιβλίο του καρκίνου της Ασίας αναφέρει το Χριστό ως προφήτη σε προτρέπω να ανοίξεις καμια σελίδα παραπάνω και θα πειστείς μονος σου.
2.Προφανώς είσαι άθρησκος (πράγμα που δεν με ενδιαφέρει αλλά επηρεάζει τα λεγόμενα σου) και δεν περιμένω κατι παραπάνω από κάποιον που δεν τον έχει απασχολησει η ύπαρξη του σε αυτόν τον κόσμο.
Εκτος και αν έχεις μια επιστημονικη θεώρηση που σε καλύπτει:P

"Και η κλασική απειλητική επωδός... Λες να με κάψει ο θεός;"
Και για τους Βλάκες του φόρουμ...Το αργά η γρήγορα δεν είναι απειλή, είναι άποψη μου οτι θα δουν γύρω τους με τον καιρό οτι αυτό που μέχρι σήμερα λένε η Μητέρα Φύση είναι θεόπνευστο και καταληπτό.Ο Θεός είναι παντού και η Σοφία αυτού...

Και κατι τελευταίο φιλε Macedon...αφού θρησκευτικά βιβλία και προφητείες δεν διαβάζεις...με τα ιστορικά πως τα πας?Ποτε ιδρύθηκε επίσημα Κράτος του Ισραήλ γνωρίζεις?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dimitris213
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
157 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2008, 09:18:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dimitris213
Το 1948 μόλις έληξε ο Β' Παγκόσμιος δνε ιδρύθηκε;

"Του ανδρειωμένου ο θάνατος
...θάνατος δεν λογιέται "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dimitris213
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
157 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2008, 09:19:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dimitris213

Ορίστε , μπορείτε να σταματήσετε πλεόν να καταστρέφετε τη συζητησή μας εδώ.Έφτιαξα ένα νέο τόπικ και έχει και αρκετά προκλητική περιγραφή ωστε να μην πείτε οτι δνε έχετε λόγο να μεταφερθείετε εκεί.Αφήστε εμάς του αφελείς εδώ.

http://www.esoterica.gr/forumS/topic.asp?TOPIC_ID=9743


"Του ανδρειωμένου ο θάνατος
...θάνατος δεν λογιέται "

Edited by - Dimitris213 on 16/05/2008 09:23:31Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MIXAHL32
Μέλος 2ης Βαθμίδας


258 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2008, 10:07:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MIXAHL32
quote:
Θα σε διαψεύσω. Είχα καρκίνο πέρισυ. Αλλά δόξα τω γιατρώ είμαι καλά.

Μπραβο φιλε,χαιρομαι για σενα.Ομως η μητερα μου πεθανε απο καρκινο.Γιαυτο μη θεοποιεις τους γιατρους.Σαν ολα τα επαγγελματα,υπαρχουν οι καλοι γιατροι και οι αλητηριοι.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 49 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.265625
Maintained by Digital Alchemy