ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 30
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2008, 10:59:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αν δεν υπάρχει βούληση τότε τι νόημα έχει όλη η διαδικασία των ενσαρκώσεων ?.

Φίλε Open Mind, ανέφερα την "Βούληση" κι όχι την "βούληση".
Στην καθομιλουμένη η "βούληση" ως λέξη χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια πολύ ισχυρή επιθυμία.
Η λέξη "Βούληση" - τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ - είναι συνυφασμένη με έναν Σκοπό και την απερίσπαστη προσπάθεια της Ψυχής κατανόησης κι εκπλήρωσης του.
Είναι κάτι πολύ ανώτερο από την απλή επιθυμία αφού προϋποθέτει την δράση του ανθρώπου σε ένα ανώτερο επίπεδο και δεν περιορίζεται στο πεδίο των συναισθημάτων ή των απλών σκέψεων.

Όταν λοιπόν ανέφερα αυτή τη λέξη στο προηγούμενο μήνυμα μου εννοούσα ότι ένας άνθρωπος μπορεί να μην έχει κατορθώσει ακόμη να ενεργοποιήσει την Βούληση προκειμένου να δράσει και να εκπληρώσει τον - ή τους επιμέρους - σκοπό του.

Στο έπος Μαχαμπαράτα και συγκεκριμένα στο κομμάτι της Μπαγκαβάτ Γκίτα αναφέρεται ο πολεμιστής - πρίγκιπας Αρτζούνα όπου καλείται να δώσει τη μεγάλη μάχη με την βοήθεια και την καθοδήγηση του Κρίσνα.
Στη μάχη αυτή για να ανακτήσει την βασιλική εξουσία από τους σφετεριστές καλείται να πολεμήσει ενάντια σε φίλους, συγγενείς, δασκάλους του.
Στην ουσία καλείται να δώσει τη μάχη που καλείται να δώσει κάθε άνθρωπος στην πορεία προς τον πνευματικό του εαυτό.
Να πολεμήσει τα συναισθήματα του, τις σκέψεις του, την εικόνα των άλλων για αυτόν κι ο Κρίσνα τον εμψυχώνει να μην λιποτακτήσει αλλά να δώσει αυτή τη μάχη.
Με τη ροή της μεταξύ τους συζήτησης και με την διδασκαλία του Θεού απαλλάσσεται από τον δισταγμό και τον φόβο του να πολεμήσει και κατανοεί ότι παρά την σκληρότητα της επερχόμενης μάχης και του πόνου που θα βιώσει, θα επέλθει στο τέλος η σωτηρία του.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4983 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2008, 13:17:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Dying έτσι όπως το εννοείς συμφωνώ.
Ευχαριστώ και για την επεξήγηση για τον Αρτζουνα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
NADA
Μέλος 2ης Βαθμίδας


254 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2008, 23:32:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους NADA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Γεια σου ΝΑΔΑ, καιρο ειχες να περασεις.

Γειά σου Πλάτωνα. Ναι, έχω πολύ καιρό

----------

Τα ερωτήματά σου φίλε Πλάτωνα είναι πολύ σημαντικά. Θα αφήσω με τη σειρά μου κάποιες σκέψεις σχετικές με αυτά.

quote:
Από οσα μας λεει ο Αουρομπινδο, (και όχι μονο αυτος), υπαρχει κατι αμεταβλητο, μια αιωνια πραγματικοτητα, το 1 (μοναδα,Πνευμα κτλ). Αν το βιωσεις, γινεσαι αθανατος και ένα με το ολο.

Εδώ υπαρχει κατι, που χρειαζεται προσοχη.

Μιας και το γιγνεσθαι, είναι χαρακτηριστικο του 2 και 3, είναι διλαδη στο χρονο, ενώ όπως εγραψες, (η μοναδα / πνευμα) δεν είναι. Πως με το 2 και 3 *(θνητα και διαχρονικα) γινεται να φτασεις?

Γινονται τα ιδια…αθανατα?

Άλλη σκεψη,

Το 1, είναι στη συσταση του ανθρωπου? Γεννιομαστε με αυτό?

Αν συμβαινει κατι τετοιο, το 2 και το 3, (σε συγκριση με αυτό), δεν είναι απλα εργαλεια?

Ότι και να πουν, ότι και να επινοησουν, ότι και αν γνωρισουν, γινεται να φτασουν/γινουν, (ο χρονος το αχρονο και το θνητο το αθανατο?)

Δεν πρεπει να τελειωσουν?

Αν παλι το 1, δεν είναι στη συσταση του ανθρωπου, μα στις δυνατοτητες του, *(αυτό προσωπικα πιστευω), μιας και επισης λεει πως το πνευμα ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ, (αδιαιρετο) και μαλιστα ΧΑΙΡΕΤΑΙ, μα δεν λαμβανει μερος, (σκεψεις φυσικα και αρκετων φιλοσοφων),

Αυτό που μενει, δεν είναι πως πρεπει απλα να γδυθουμε από τα αχρειαστα, (ψυχοβγαλτικα κατά την UNSEEN) μιας και (εκεινο), ότι εμεις κανουμε η δεν κανουμε, (εκεινο) από φυσης του, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ?


Η εμφάνιση του ανθρώπου, πράγματι, έγινε και γίνεται εντός της Πρώτης Αρχής Πνεύμα. Το παιδί τα πρώτα χρόνια της ζωής του εκφράζει ποιότητες του Πνεύματος, και ο "Άνθρωπος" όταν πρωτοεμφανίστηκε (αναφέρομαι στις πρώτες ιερές φυλές, και όχι στον Δαρβίνιο ζωάνθρωπο) ήταν απόλυτα Πνευματικός.

Η Δεύτερη Αρχή, το Εγώ -το νοητικό ον, μάς πληροφορούν οι αρχαίες διδασκαλίες ότι παρεισέφρησε ή ενσαρκώθηκε κάποια στιγμή κατά την εξέλιξη. Αυτή η νέα μορφή συνείδησης επέφερε χωρισμό από το Πνεύμα, αλλά έδωσε αυτοσυνειδητότητα στον άνθρωπο και την ικανότητα της διάκρισης.

Ο άνθρωπος εντέλει στην τωρινή του κατάσταση ενσωματώνει κόσμους ολόκληρους. Ό,τι έχουμε, υπάρχει λόγος που το έχουμε. Κανένα εργαλείο δεν είναι αχρείαστο έως ότου εξαντλήσουμε τις δυνατότητές του.
Η Προσωπικότητα και το Εγώ (το 2 και 3)δεν είναι κάτι από το οποίο πρέπει άμεσα να απαλλαγούμε. Είναι αυτά με τα οποία εργαζόμασθε και καλούμασθε συνεχώς να τα καλλιεργούμε και να τα εξελίσσουμε, έως ότου (όπως λέει και το Τ. του Κρίνου και Αετού) τα εξαγνίσουμε και τα τελειοποιήσουμε.
Και ίσως τότε -υπό μυστήριες και ακατανόητες συνθήκες- αποβούν και αυτά Αθάνατα!


Nada


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/01/2008, 00:12:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπημένη μου Nada,

Χαίρομαι πολύ που σε βλέπω στις συζητήσεις μας και σε ευχαριστώ για τις σημαντικές διευκρινήσεις στο θέμα της διδασκαλίας του Σρι Ορομπίντο. Μολονότι προσπάθησα κάτι σελίδες πίσω, η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερα να μεταδώσω τις ιδέες του με τόση ενάργεια (ευκρίνεια) όσο εσύ.

Από μέρους μου δεν υπάρχει σύγχιση για τη διδασκαλία του και όσον αφορά την προσωπική μου αντίληψη/ιδέα για τη μετενσάρκωση έχω επανειλημμένως διευκρινήσει ότι αντλεί από τη διδασκαλία του Ορομπίντο και όχι ότι αποτελεί αυτούσια μεταφορά της...

Χαίρομαι τον διάλογό σας με τον ΠΛΑΤΩΝΑ και ελπίζω να υπάρξει συνέχεια. Κι αν μπορείτε, εστιάστε λίγο περισσότερο στο θέμα της μνήμης και της σημασίας της (ή μη) για τη μετενσάρκωση.

Καλό βράδυ, με αγάπη,
Unseen

Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.

Edited by - Unseen on 26/01/2008 00:24:55Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2008, 07:23:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρομαι που γραφεις Ναδα, ειληκρηνα, και θελω να δουμε αν γινεται ορισμενα σημεια. Δεν εχω διαβασει ορομπιντο (οι ιταλοι τον ονομαζουν αουρομπιντο, αν φυσικα δεν είναι καποιος άλλος, μα και την Colgate την προφερουν κολγκατε).

Πολλα από οσα αναφερει μου είναι γνωστα, θες από άλλες πηγες, θες γιατι τα ζω, μα ισως να χρειαζεται συνεχως μια τετοια προσεγκιση, ωστε να εξετασουμε εκ νεου και σε μας, τα οσα γνωριζουμε.

quote:
Α. Η εμφάνιση του ανθρώπου, πράγματι, έγινε και γίνεται εντός της Πρώτης Αρχής Πνεύμα. Το παιδί τα πρώτα χρόνια της ζωής του εκφράζει ποιότητες του Πνεύματος, και ο "Άνθρωπος" όταν πρωτοεμφανίστηκε (αναφέρομαι στις πρώτες ιερές φυλές, και όχι στον Δαρβίνιο ζωάνθρωπο) ήταν απόλυτα Πνευματικός.

Β. Η Δεύτερη Αρχή, το Εγώ -το νοητικό ον, μάς πληροφορούν οι αρχαίες διδασκαλίες ότι παρεισέφρησε ή ενσαρκώθηκε κάποια στιγμή κατά την εξέλιξη. Αυτή η νέα μορφή συνείδησης επέφερε χωρισμό από το Πνεύμα, αλλά έδωσε αυτοσυνειδητότητα στον άνθρωπο και την ικανότητα της διάκρισης.


Από το Α και το Β, μιας και το παιδι εκφραζει ποιοτητες πνευματος, δεν θα λεγαμε, πως αν γινοταν να μεγαλωσει μακρυα από την κουλτουρα μας, θα ηταν ευκολωτερο σε αυτό, να βρεθει πλησιεστερα σε κατι καθαρα πνευματικο?

Ελα ομως που κατι τετοιο εγινε, και ετυχε να γνωρισω ένα τετοιο ατομο.

Πριν πολλα χρονια, χαθηκε ένα παιδι στην αφρικη, και μεγαλωσε μαζι με χυμπατζηδες. Επειδη ηταν το τριτο που βρεθηκε, και τα δυο προηγουμενα μολις τα περιωρησαν στο (δικο μας) περιβαλλον, δεν αντεξαν, δυο πανεπιστημια, δημιουργησαν μια κοινοτητα (με σχολειο, παροχες, τροφη κλπ) στο μερος που βρεθηκε, και ετσι το αφησαν στην κριση του, για το που θα ζουσε, (στην κοινοτητα διλαδη, η με τα ζωα)

Το παιδι βρεθηκε όταν ηταν 8 ετων, με συμπεριφορα όχι ανθρωπου μα ζωου, (περπατημα, τροπος λυψεως τροφης κλπ κλπ), μα, μιας και η εργασια της ολης ομαδος *(εξη χρονια), για διαφορους λογους αρχειοθετηθηκε, θα αναφερθω σε ορισμενα μονο, κοινου ενδειαφεροντος.

Οποιος πλησιαζε κοντα του, ενοιωθε μια δυναμη, κατι σαν να τον μαγνητιζε. Όταν τα αλλα παιδακια αρωσταιναν από καποια επιδημια, αυτό δεν αρρωσταινε, και προπαντος δεν κουραζοταν και ηταν χαρουμενο. Δεν ειχε (τα ανθρωπινα ψυχοσκαμπανευασματα), μα ουτε και μετα απο εξη χρονια προσπαθειων, καταφερε να μιλησει. Αν και αντιλαμβανοταν τα περισσοτερα, (προς το τελος και την κατασταση του, στο που διλαδη ανηκε, αυτό το τελευταιο μονο… του δημιουργουσε λυπη)

quote:
Γ. Ο άνθρωπος εντέλει στην τωρινή του κατάσταση ενσωματώνει κόσμους ολόκληρους. Ό,τι έχουμε, υπάρχει λόγος που το έχουμε. Κανένα εργαλείο δεν είναι αχρείαστο έως ότου εξαντλήσουμε τις δυνατότητές του.

Δ. Η Προσωπικότητα και το Εγώ (το 2 και 3)δεν είναι κάτι από το οποίο πρέπει άμεσα να απαλλαγούμε. Είναι αυτά με τα οποία εργαζόμασθε και καλούμασθε συνεχώς να τα καλλιεργούμε και να τα εξελίσσουμε, έως ότου (όπως λέει και το Τ. του Κρίνου και Αετού) τα εξαγνίσουμε και τα τελειοποιήσουμε.




Σκεφτομαι Ναδα, π.χ το μισος.

Το παιδακι που σου αναφερα, δεν ειχε.

Αυτό ηταν ακριβως όπως περιγραφει ο ορομπιντο στο 1.

Το μισος τελειοποιειται, η τελειωνει? (απαλλαγη)

Γιατι αν συνεχως το καλλιεργεις, είναι πιο ευκολο να εξεληχθει σε πολεμο.

quote:
Και ίσως τότε -υπό μυστήριες και ακατανόητες συνθήκες- αποβούν και αυτά Αθάνατα!

Βλεπεις που είναι οι απορριες μου?

(Εκεινο), είναι Εκεινο…αχρονο.

Εμεις ειμαστε από εδώ, (χρονος).

Δεν γινομαστε εκεινο….(Αν και μας αρεσει σαν σκεψη)

Οι κατανοητες συνθηκες *(για μενα) είναι, πως όταν εμεις δεν ειμαστε, εκεινο ΕΙΝΑΙ.

Φιλη Unseen,

η μνημη είναι σκεψεις/εικονες, που ειναι ενεργεια.

Το θελω, δεν είναι σκεψεις? δεν είναι ενεργεια σε κινηση?

Όλα αυτά είναι χρονος, ετσι δεν είναι?

Σκεψου λοιπον τα εξεις.

Θελεις κατι, και όταν το θελεις… δεν σκεφτεσαι?

Δεν μπαινεις σε κινηση για να το πραγματοποιησεις/αποχτυσεις?

Το πραγματοποιεις?

π.χ (Σπιτι, αυτοκινητο, παιδι, γνωσεις κλπ κλπ)

Αν δεν το πραγματοποιησεις, σαν σκεψεις καπου δεν υπαρχουν, αφου
ειπαμε πως είναι ενεργεια. (καπου υπαρχει)

Ω!!! και τωρα, σκεψου καλη μου και αυτό.

Ο κοσμος υποφερει.

Ζηταει καποιος να βοηθεισει.

Πολλες, παρα πολλες σκεψεις… ζητουν να βοηθηθουν.

Με αυτα που γραφω, (ισως να μην είναι και ετσι, συμεριζομαι και τους καλογερους), μα εχω την εντυπωση πως ο Χριστος, ο Βουδας ο Σωκρατης και τετοια πνευματα.... γεννηθηκαν γιατι το ηθελε/ζητουσε η ανθρωποτητα, (παρα ο θεος), η αχρονη και αμετοχη ομορφια.

Για την Ναδα και UNSEEN, σκεψεις... (Pensiero)

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 27/01/2008 07:29:59Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

NADA
Μέλος 2ης Βαθμίδας


254 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2008, 22:14:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους NADA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Πανέμορφη εικόνα, Πλάτωνα. Ευχαριστούμε!

---
Αυτές οι συζητήσεις εύκολα μπορούν να οδηγήσουν οπουδήποτε.
Ας κρατάμε όμως στο νου μας ότι το θέμα είναι η μετενσάρκωση και οι σκέψεις μας καλό είναι να μην ξεφεύγουν πολύ.

Το μίσος (και άλλα ελαττώματα) που αναφέρεις Πλάτωνα ασφαλώς και δεν είναι κάτι που τελειοποιείται καθεαυτό. Η προσωπικότητα όμως επιδέχεται τελειοποίηση. Και στο πλαίσιο αυτής της εργασίας εννοείται ότι θα "απαλλαγούμε" από τα ελαττώματα, μετατρέποντάς τα μάλλον, παρά πετώντας τα (που;;).

Σχετικά με το θέμα τώρα. Μία πλήρως εξαγνισμένη προσωπικότητα και Εγώ μετέχουν της Αθανασίας του Πνεύματος, και υπό αυτήν την έννοια καθίστανται και τα ίδια Αθάνατα. Τα φθαρτά στοιχεία (χονδροειδή πάθη, ελαττώματα, υπερηφάνια κ.α. )έχουν αντικατασταθεί με λεπτότερα υψηλότερων δονήσεων.
Η Αθανασία νοείται ως συνέχεια της Συνειδητότητας σε κόσμους αντίληψης άλλων συχνοτήτων.
Σωστά λες, Πλάτωνα, ότι το φθαρτό δεν μπορεί να φτάσει το Άφθαρτο.
Οι φορείς όμως που διαθέτουμε μπορούν να εξαγνισθούν από τα φθαρτά στοιχεία και να καταστούν ικανοί να φθάσουν το Άφθαρτο και το Άχρονο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

NADA
Μέλος 2ης Βαθμίδας


254 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2008, 23:58:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους NADA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπημένη Unseen χαίρε.

Το θαυμάσιο με τις θεωρίες μετενσάρκωσης είναι που περιγράφουν, με τον ένα ή άλλο τρόπο, κόσμους μη αισθητούς με τα πέντε γνωστικά όργανα. Και με δεδομένη τη σύμπτωση απόψεων, μπορούμε να δεχθούμε ότι φέρουν κάποια αλήθεια. Κάποιοι, κάποτε είχαν την εμπειρία αυτών που περιγράφονται.
Το θαυμάσιο, επίσης, είναι η διαπιστωμένη Νομοτέλεια και Τάξη (ακόμα και εντός του φαινομενικού χάους) που διέπει το Παν -ορατό και αόρατο.
Είναι αυτή η Νομοτέλεια και Τάξη που επιβάλλει μετά θάνατον το καθετί να πηγαίνει εκεί που κραδασμικά ανήκει. Το συγκινησιακό -αστρικό σώμα π.χ. πηγαίνει στο αστρικό πεδίο και εκεί θα έχει τις εικόνες που σχετίζονται αφενός με ό,τι φέρει εντός του, αφετέρου με ό,τι μπορεί να προσεγγίσει αναλόγως την καθαρότητά του.
Τα γράφω αυτά σκεπτόμενη, Unseen, και την (εξαιρετική κατά τα άλλα)θεωρία σου, στην οποία υποστηρίζεις πως ό,τι είναι ο άνθρωπος διαλύεται σε μία κοινή δεξαμενή.
Όμως, δεν θα ήταν δυνατό τα πάντα να διαλυθούν μαζί. Τουλάχιστον όχι αμέσως μετά τον φυσικό θάνατο. Είτε δέχεται κάποιος την μετενσάρκωση είτε όχι, λογικότερο και πιο φιλοσοφημένο είναι να υποθέσουμε ότι το καθετί πηγαίνει σε ξεχωριστούς τόπους, αναλόγως την κραδασμική του κατάσταση.

Η διάλυση όλων των στοιχείων μαζί γίνεται κατά τη φάση μιας "Πραλάγια", κατά το στάδιο δηλαδή της συσκότησης /επαναρρόφησης των κόσμων -κάτι αντίστοιχο με μία μελανή οπή.

Για την Μνήμη.
Ακόμα και αν δεχόμασθε την συνήθη θεωρία της μετενσάρκωσης, είναι πολύ λογικό να μην υπάρχει μνήμη προηγούμενων ζωών στους περισσοτέρους. Ένα μεγάλο μέρος της μνήμης καταγράφεται στο φυσικό εγκέφαλο, ο οποίος διαλύεται με τον φυσικό θάνατο. Ένα άλλο μέρος καταγράφεται σε αυτό που οι περισσότερες θεωρίες ονομάζουν "μόνιμα άτομα" ή "σπέρματα".

Εμπειρίες που σχετίζονται με το σώμα αποθηκεύονται στο φυσικό μόνιμο άτομο. Συναισθηματικές εμπειρίες επιβιώνουν στο αστρικό άτομο, ενώ μνήμες της σκέψης καταγράφονται στο νοητικό μόνιμο άτομο.
Αυτά θεωρούνται τα μόνιμα αρχεία μας, κάτι σαν κύτταρα μνήμης.
Αποτελούνται από πολύ λεπτή αιθέρια ύλη, και συγκεντρώνονται στο Δισκοπότηρό μας, στον Λωτό της Ψυχής.
Διατηρούνται μετά θάνατον και θεωρείται ότι σε μία νέα ενσάρκωση αυτά τα μόνιμα άτομα θα ελκύσουν γύρω τους την αντίστοιχη ύλη του πεδίου τους αναλόγως την δόνησή τους, η οποία εξαρτάται από την ποιότητα του προηγούμενου βίου.
Ευρισκόμενα όμως στο πεδίο της ψυχής, οι καταγραφές τους θα γίνουν γνωστές μόνο σε αυτούς που θα ανέλθουν σε αυτό το επίπεδο.

Πέρα από αυτήν την θεωρία των μόνιμων ατόμων, μπορούμε λογικά σκεπτόμενοι να δεχθούμε ότι αυτό που είμαστε δεν μπορεί παρά να αποτελείται από "υλικό" που έχει προϋπάρξει κάπως. Τα μόρια του φυσικού μας σώματος, το λεπτό υλικό των συναισθημάτων και των σκέψεων...
Αποτελούμεθα από στοιχεία προϋπάρχοντα και καλούμεθα με την θέλησή μας να τα εκλεπτύνουμε.

Οπότε, πολύ φυσικά, κάποιοι έχουμε συχνά ζωηρή εντύπωση και μνήμες που αφορούν προηγούμες καταστάσεις ύπαρξης εδώ ή αλλού.
Αυτό, Unseen, μοιάζει να συμφωνεί με την θεωρία σου, με τη διαφορά ότι προσωπικά αποδέχομαι πως οι ενσαρκώσεις και ο θάνατος ακολουθούν μία Απόλυτη Νομοτέλεια και Τάξη και δεν γίνονται τυχαία μέσα από ή προς έναν ωκεανό ασυνειδησίας.


Nada


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2008, 12:23:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή εβδομάδα αγαπητοί φίλοι (:)]

Χαίρομαι πολύ για τον διάλογο και τη συνεχιζόμενη παρουσία της Nada κοντά μας.

Έθιξα το θέμα της μνήμης επειδή σχετίζεται με το θέμα της ταυτότητας. Οι άνθρωποι συνηθίζουμε να ταυτίζουμε τη μνήμη μας με την ταυτότητά μας – αν δεν θυμόμαστε ποιοι είμαστε, νιώθουμε κενοί, σα να μην είμαστε καθόλου. Γι’ αυτόν τον λόγο το θέμα της μνήμης έχει αναπόφευκτα εμπλακεί στο ζήτημα της μετενσάρκωσης – τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι άνθρωποι: ότι πχ ο Αχιλλέας της αρχαιότητας μετενσαρκώθηκε σε Γεώργιο Καραϊσκάκη και πάει λέγοντας.

Προσωπικά πιστεύω ότι η ανάκληση της μνήμης σε κάθε ενσάρκωση ή η νομή λήθης γίνεται για σημαντικούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι αυτό που αποκαλώ «συρραφή» από τη μεγάλη δεξαμενή της συλλογικής ψυχής. Μπορώ να το στηρίξω λογικά, η επιμονή μου όμως οφείλεται σε μια ενορατική θέαση αυτού που περιγράφω – οι περισσότεροι αυτές λαμβάνουμε ως πιο αληθινές.

Αγαπητή Nada, είναι απολύτως σωστό –πιστεύω- να πει κανείς ότι “everything returns to the source of its arising”, όλα επιστρέφουν εκεί απ’ όπου εκπορεύθηκαν, στα εξ ων συνετέθησαν. Το έχω διαβάσει κι εγώ και διαισθητικά κρίνω ότι είναι σωστό.

Αν όμως μετά τον θάνατο του υλικού σώματος, ό,τι ανήκει στο αστρικό σώμα επιστρέφει στο αστρικό πεδίο, ό,τι ανήκει στο συναισθηματικό σώμα στο αντίστοιχο πεδίο και ό,τι ανήκει στο νοητικό σώμα στο αντίστοιχο πεδίο, τι είναι αυτό που κρατά όλα τα σώματα ενωμένα μέχρι την επόμενή τους ενσάρκωση; Πρέπει να υπάρχει κάτι που τα συνέχει, κάποιου είδους στέλεχος. Είναι αυτό που περιγράφεις σαν «μόνιμα άτομα», τα οποία δρουν σαν μαγνήτης μεταξύ των σωμάτων μιας και της αυτής μονάδας ατομικής συνείδησης; Σκέφτομαι σε όρους της «κλασικής» θεωρίας της μετενσάρκωσης.

Προσωπικά βρίσκω πολύ πιο λογικό να συμβαίνει αυτό που γράφεις:

quote:
Αποτελούμεθα από στοιχεία προϋπάρχοντα και καλούμεθα με την θέλησή μας να τα εκλεπτύνουμε.
όπως ακριβώς συμβαίνει και με το υλικό μας σώμα, το οποίο είναι μια μεταστοιχείωση μορίων από άλλες μορφές ύλης, ώσπου καταλήγουμε να αναγάγουμε στην αστρική ύλη...

Για μένα το παραπάνω ερώτημα (αν υπάρχει κάποιο στέλεχος, κάποια ενέργεια, δύναμη ή ουσία που να κρατά σε συνοχή μια μονάδα ατομικής συνείδησης) προϋποθέτει (και εκ νέου θέτει) πληθώρα άλλων ερωτημάτων, κάποια από τα οποία προσπαθήσαμε κάπως να συζητήσουμε στην αρχή-αρχή του τόπικ. Εντέλει τι είναι αυτό που θεωρούμε ότι μετενσαρκώνεται, τι είναι ψυχή; Υπάρχει κάποια χωριστή ουσία ή δύναμη που συνιστά ψυχή; Είναι κάτι άλλο από το αστρικό-συναισθηματικό-νοητικό μας σώμα ή μήπως το σύνολο αυτών; Και πολλά άλλα…

Καλημέρα, με αγάπη,
Unseen

Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2008, 12:28:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου Πλάτωνα,

Η μνήμη σαφώς σχετίζεται με τη χρονική ροή και ως εκ τούτου δεν αφορά το Ένα, το Άχρονο, το Απόλυτο. Όπως έγραψα και παραπάνω, γι’ αυτό ακριβώς θέλησα να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, επειδή θέλησα να δείξω ότι η μνήμη και το συνώνυμό της, η ταυτότητα, το εγώ (όχι το υιικό, αλλά η προσωπικότητα) ανήκουν σε μια διαφορετική (κατώτερη) μορφή εμπειρίας της Ζωής. Γι’ αυτό και η κλασική θεωρία της μετενσάρκωσης (η επιβίωση της ατομικής μονάδας συνείδησης, έστω και με τη λήθη της πρότερης ταυτότητας) προσωπικά μου μοιάζει σα να αναφέρεται σε χαμηλότερα κραδασμικά επίπεδα.

Ο Ορομπίντο και ο Αουρομπίντο που γράφεις είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο (Aurobindo), είχα αναφερθεί στη θεωρία του στη σελίδα 18 του τόπικ, όχι όμως με τόσο κατανοητό τρόπο όσο η Nada λίγο παραπάνω.

Μου θύμισες πάντως (μνήμη πάλι ε;) όταν σπούδαζα στο Μάντσεστερ και σε κάτι ραδιοφωνικές διαφημίσεις άκουγα τη λέξη «Μίτσελιν». Τι στην ευχή είναι αυτό το Μίτσελιν; αναρωτιόμουν. Ώσπου κάποια στιγμή κατάλαβα ότι ήταν τα ελαστικά Μισελέν, με αγγλική προφορά… Έλεος…

Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου για την ωραία φωτογραφία.

Αγαπητέ μου τζίτζικα,

Επανερχόμενη, θέλω να σε ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για το e-book «Εισαγωγή στη Φαινομενολογία» του Σοκολόφσκι. Μα είναι εξαιρετικό, σαφέστατο και πολύ κατανοητό. Ξέρεις, προσωπικά η φαινομενολογία με ενδιαφέρει τόσο γιατί αντιδιαστέλλεται κατάφωρα στη θεώρηση του κλειστού κλωβού του νου και μιλάει για έναν αντικειμενικό κόσμο που βρίσκεται αυτόνομα έξω από την ατομική συνείδηση. Είναι μια πολύ διαφορετική θεωρία από αυτή που μας έχει συνηθίσει η σύγχρονη ροή τόσο της φιλοσοφίας όσο και της επιστήμης. Διαφορετικά, καταλήγεις κάποια στιγμή να σκεφτείς, σαν κάτι φίλους μου, ότι πραγματικά υπάρχει μόνο ο νους σου και ότι ο κόσμος γύρω είναι επινόησή του…

Όσον αφορά το χειμαρρώδες τελευταίο σου ποστ, αυτό που ουσιαστικά λες είναι ότι κάθε θεωρία είναι ένα κλειστό σύστημα και ως τέτοιο οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε. Μιλάς επίσης για τη σημασία της συνέπειας στους ορισμούς και θα συμφωνήσω απόλυτα, όμως έχω μια ερώτηση για σένα: τι είναι αυτό που κάνει τη φιλοσοφία φιλοσοφία; Από τι συνίσταται η φιλοσοφία; Και σε τι διαφέρει από τον αναστοχασμό, τη σκεπτικιστική διάθεση, την κατάθεση προσωπικής εμπειρίας, τις ασκήσεις επί (νοητικού) χάρτου;

Κατά τα άλλα, όλοι πάντα διαβάζουμε καλέ μου και αναρρωτιόμαστε, ευτυχώς. Νομίζω πως έτσι παραμένουμε υγιείς…

Καλή, υπέροχη εβδομάδα σε όλους, με αγάπη,
Unseen


Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
τζιτζικας
Μέλος 1ης Βαθμίδας


104 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2008, 23:22:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τζιτζικας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητη Unseen,

Προσθετω στοιχεια συμπληρωνων προηγουμενες παρατηρησεις σου.

quote:
Δηλαδή κατάλαβα ότι μόλις πραγματοποιηθεί η Δευτέρα Παρουσία θα αναστηθούν τα σώματα των νεκρών, μόνο που δεν θα είναι σαν τα γήινα φθαρτά, αλλά θα είναι δυνατά και άφθαρτα.

Αληθη λεγεις. Στην α προς κορινθιους, κεφ. 15, βρισκονται συγκεντρωμενα πλειστα περι αναστασεως και σωματων. Η ανασταση των νεκρων θα είναι καθολικη. Αυτό σημαινει, ότι όχι μονο οι καλοι αλλα και οι κακοι, απαντες δικαιοι και αδικοι, θα αναστηθουν -"ανάστασιν μέλλειν έσεσθαι νεκρών, δικαίων τε και αδίκων" (πραξ.αποστ. κδ΄,15) - επισης -"ότι έρχεται ώρα εν ή πάντες οι εν τοίς μνημείοις ακούσονται της φωνής αυτού, 29 και εκπορεύσονται οι τα αγαθά ποιήσαντες εις ανάστασιν ζωής, οι δε τα φαύλα πράξαντες εις ανάστασιν κρίσεως" (ιωαν ε΄-29)- Στη νεκρωσιμη ακολουθια ο αγιος Δαμασκηνος λεει "κατενοησα εν τοις μνημασι και ειδον τα οστα τα γεγυμνωμενα και ειπον, αρα τις εστι, βασιλευς ή στρατιωτης, ή πλουσιος ή πενης, ή δικαιος ή αμαρτωλος ;" δηλ. εξουσιες και χρυσος και δοξα του κοσμου αλλα και αρετη, ολα στο πατωμα, ειπε νομοθετης ισχυρος και ευχερης και σοφος εναρετος και ηρωτησα, το σημαινον ;; τι ερωτησα νεκρον, περιμενων ;; δηλ. εμιλησαν εκτενως και ειπαν πολλα, τι σημαινουν τα λογια τους τωρα που εφυγαν από τη ζωη ;; τιποτα δεν σημαινουν, γιατι ερωτω και περιμενω, αλλα δεν απαντουν. Πως λοιπον ! Δεν αναπαυονται όλα στο θελημα του θεου που είναι αιωνιος, και δεν θα αναστηθουν όλα σε ζωη αιωνιο ;; Εποιησε αγαθος θανατον ;;

quote:
Κι αυτό γιατί ο άνθρωπος στον Χριστιανισμό δεν μπορεί να νοηθεί ως μόνο ψυχή, ως κάτι ξέχωρο από το σώμα του, είναι σώμα και ψυχή μαζί. Εντάξει έως εδώ.

Πανυ μεν ουν, σωστα λες.

quote:
Όμως, λέει, οι καλοί θα μετέχουν στην Νέα Ιερουσαλήμ μαζί με τον Θεό, οι κακοί θα παραμείνουν στην Κόλαση για όλη την αιωνιότητα.

Από αυτό εδώ, συναγεται ότι οι μενοντες στην κολαση κακοι, δεν θα μετεχουν στη Νεα Ιερουσαλημ μαζι με τον θεο και δεν θα είναι μαζι με το θεο. Γιατι όμως ;; Δεν ειναι η κολασις στην κυριοτητα του θεου ;; Αλλος ευρισκεται κυριος της κολασεως και άλλος ο κυριος του παραδεισου, ωστε συνολο απο δυο κυριοτητες και δυο κυριους ;; Προ θυρας αναιρειται θεος παρακληθεις, επιστρεφει και φευγει εις τα οπισω, επειδη ετερος κυριος απαγορευσας της κολασεως την εισοδον, δηλ. αλλος κυριος της κολασεως, δεν αφηνει τον θεο να μπη μεσα ;;

quote:
Τι να το κάνουν αυτοί λοιπόν το νέο, άφθαρτο σώμα και γενικά την ανάσταση; Είναι κάπως παράλογο, για τη δική μου τουλάχιστον λογική,

Το νέο, αφθαρτο σωμα θα είναι ενδοξο για τους δικαιους και σκοτεινο για τους φαυλους. Τι αλλο μπορει να γινη, συμφωνα παντα με την ανθρωπινη εξεταστικη λογικη ;; Δεν καταλαβαινω αυτό που ρωτας, τι να το κανουν το νέο σωμα ;; Δηλ. εννοεις αφου θα είναι σκοτεινοι, τι σημασια εχει το αφθαρτο ;; Οταν καποιος ζητει σκοταδι, δεν κρυβεται μεσα στα σκοταδια, και οταν ζητει φως, δεν βγαινει εξω να τον δει ο ηλιος ;; Να με συγχωρεις και για το αυτοματο των παραθεσεων, αυτές είναι οι δυνατοτητες της διαδυκτιακης επικοινωνιας και η ψυχρη λογικη του συγγραφεως μπροστα σε οθονη.

Ειδομεν επι του παναριου.

Ολη τη μερα ψελνω,πανω στο δενδρο!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2008, 09:43:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αυτές οι συζητήσεις εύκολα μπορούν να οδηγήσουν οπουδήποτε.
Ας κρατάμε όμως στο νου μας ότι το θέμα είναι η μετενσάρκωση και οι σκέψεις μας καλό είναι να μην ξεφεύγουν πολύ.
Το μίσος (και άλλα ελαττώματα) που αναφέρεις Πλάτωνα ασφαλώς και δεν είναι κάτι που τελειοποιείται καθεαυτό. Η προσωπικότητα όμως επιδέχεται τελειοποίηση. Και στο πλαίσιο αυτής της εργασίας εννοείται ότι θα "απαλλαγούμε" από τα ελαττώματα, μετατρέποντάς τα μάλλον, παρά πετώντας τα (που;;).
Σχετικά με το θέμα τώρα. Μία πλήρως εξαγνισμένη προσωπικότητα και Εγώ μετέχουν της Αθανασίας του Πνεύματος, και υπό αυτήν την έννοια καθίστανται και τα ίδια Αθάνατα. Τα φθαρτά στοιχεία (χονδροειδή πάθη, ελαττώματα, υπερηφάνια κ.α. )έχουν αντικατασταθεί με λεπτότερα υψηλότερων δονήσεων.

Η Αθανασία νοείται ως συνέχεια της Συνειδητότητας σε κόσμους αντίληψης άλλων συχνοτήτων.
Σωστά λες, Πλάτωνα, ότι το φθαρτό δεν μπορεί να φτάσει το Άφθαρτο.
Οι φορείς όμως που διαθέτουμε μπορούν να εξαγνισθούν από τα φθαρτά στοιχεία και να καταστούν ικανοί να φθάσουν το Άφθαρτο και το Άχρονο.


Γεια σου Ναδα,

Προσπαθώ στις συζητήσεις, να μην απομακρύνομαι και πολύ από τα γεγονότα.

Η δυσκολία πολλές φορές έγκειται, στο ότι για κάποιον είναι γεγονός, για κάποιον άλλο είναι υπόθεση, γνώμη, εικασία, ελπίδα, που άλλοι είπαν η βίωσαν.

Αν π.χ μετατρεψεις το μισος σε κατι άλλο, αυτό το άλλο, δεν θα εχει κατι από το μισος? Και αν υπαρχει εστω καπια ρίζα μεσα του, ποιος μας λεει πως δεν ξαναδημιουργείται? Σκεφτόμενοι το μισος, ισως να μου ελεγες να το μετατατρεψουμε σε αγαπη. Μα τι αγάπη είναι αυτή, που εχει ριζες στο μισος? Γιατι αν δεν εχει, τοτε δεν μιλαμε πλεον για μισος, μα για κατι διαφορετικο.

Στην ουσια δεν απαλλάσσεσαι από το (παλιό) για να υπάρξει κατι Νέο?

Τωρα, για να μην μακρυγορω, στ αν κατι τετοιο γινεται, μπορω ευκολα να σου περιγραψω όχι τι ειπε ο αουρομπιντο, και ο κάθε δάσκαλος της σοφιας, μα ότι εφάρμοσα στον εαυτο μου και για μενα είναι γεγονός. *

(Έγραψα στην φιλη UNSEEN, ορισμένα για τα φόβο, μα τα βρήκε ψυχοβγαλτικα. Σε φυσικο επιπεδο, όταν κατι τετοι γινεται, αισθανεστε να φευγει ένα βαρος από μεσα σας. Οσο πλησιαζεται στις πραγματικες αιτιες, μεγαλυτερα τα εμποδια που δημιουργει… ο εαυτος/εγω σας)

Μα αν βρεις το δρόμο, να απαλλαγείς από ένα (ελάττωμα), ΟΛΙΚΑ, αυτόματα γνωρίζεις πως θα απαλλαγείς από κάθε ελάττωμα, τόσο απλά.

Η μεγαλυτερη ανακαλυψη που κανεις, είναι ακριβως αυτή. Εγραψες, ΕΑΥΤΟΣ με κεφαλαια,

quote:
Υπάρχει ωστόσο μία αμετάβλητη αιώνια πραγματικότητα, και αυτή είναι ο ΕΑΥΤΟΣ (Πνεύμα ή Μονάδα).


Επομενως το τελειωμα του εγω, η διαδικασια (που είναι αυτογνωσια), είναι ότι περιεγραψε.

Με (δικα μου) λογια, είναι η χωριστικοτης που δημιουργει τις εντυπωσεις, πως καπου θα φτασουμε αν κανουμε ορισμενα πραγματα, ενώ στην ουσια εχεις να κανεις μονο με καθαρση. Γιατι η ιδεα του ότι μια μερα θα φτασεις καπου, η οτι μια μερα θα ενσαρκωθεις στην τελευταια σου ενσαρκωση, είναι εμποδιο, για το οτι κανεις τωρα.

Όταν λοιπον γραφεις για Νομοτελεια και Ταξη πως επιβαλει μετα θανατον, να πηγαινει κάθε τι εκει που ανοικει,

και μιας και αλλου εγραψες

quote:
Είναι όμως ο εξατομικευμένος σκεπτόμενος άνθρωπος αυτός που αποφασίζει πώς θα χειρισθεί αυτό το υλικό που απαρτίζει το φυσικό, το συναισθηματικό και το νοητικό του σώμα.

Αναρωτιεμαι, αν ο σκεπτομενος ανθρωπος επιβαλει Νομοτελεια και Ταξη εν Ζωη, (τωρα),

σκεψου καλη μου, σκεψου….

Αγαπητη Unseen,

Θελω να θεσω, τα εξεις προς σκεψη.

Ισως εχεις ονειρευτει, καταστασεις και ανθρωπους που στον υπνο σου είναι γνωστοι, και όταν ξυπνας, και θυμασαι το ονειρο, λες μα καλα….πως είναι δυνατον στον υπνο να τους γνωριζω, και στο ξυπνιο να ενθυμουμαι μεν τι ειδα, μα όχι πλεον.... σαν γνωστα τα προσωπα.

Είναι ευκολο να σκεφτουμε, πως προκειται για περασμενες ενσαρκωσεις, μα όπως ελεγε και ο Σωκρατης, καλο ειναι να θυμομαστε, πως οι αισθησεις πολλες φορες οδηγουν σε πλανη...

Ριξε μια ματια στο YouEsoTube,


Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 29/01/2008 09:56:35Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2008, 09:50:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ μου τζίτζικα, καλημέρα

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητάς συγνώμη, ίσα-ίσα εγώ πρέπει να σε ευχαριστήσω για τις απαντήσεις, τις συμπληρώσεις και τις κατανοήσεις που προσφέρεις.

Ανέτρεξα στο Α΄Κορινθ. ΙΕ και στα άλλα χωρία που παραθέτεις, πολύ διαφωτιστικά, ευχαριστώ.

Παρ' όλα αυτά η ιδέα ότι η Δημιουργία θα παραμείνει εσαεί χωρισμένη σε έναν χώρο φωτεινό και σε έναν χώρο σκοτεινό, δεν μου αρέσει. Όχι ότι έχει σημασία, απλά το αναφέρω... Προτιμώ (και προσδοκώ) ένα διαφορετικό τέλος, όπου όλοι και όλα επιστρέφουν στην τάξη και στο φως.

Περιμένω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σου και στα άλλα ερωτήματα που έθεσα.

Καλημέρα και πάλι, με αγάπη,
Unseen

Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
NADA
Μέλος 2ης Βαθμίδας


254 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2008, 23:37:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους NADA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ο χειρισμός των ελαττωμάτων, Πλάτωνα,
είναι ένα σημαντικό θέμα, όχι όμως κάτι που έχω την διαδυκτιακή διαθεσιμότητα να το κουβεντιάσω αναλυτικά. Γι αυτό έγραψα:
"Αυτές οι συζητήσεις εύκολα μπορούν να οδηγήσουν οπουδήποτε.
Ας κρατάμε όμως στο νου μας ότι το θέμα είναι η μετενσάρκωση και οι σκέψεις μας καλό είναι να μην ξεφεύγουν πολύ".

Αναφερόμενη φυσικά στην δική μου διαθεσιμότητα, και όχι γενικότερα στην εξέλιξη του topic.
(Εξάλλου, γενικά είμαι της άποψης ότι συχνά οι "εκτός θέματος" σκέψεις μπορεί να είναι από αποκαλυπτικές έως μυητικές).

Αφού όμως επιμένεις... ας θυμηθούμε πόσο συχνά η ιστορία μάς έχει παρουσιάσει μεγάλους άνδρες (και γυναίκες) με μεγάλα ελαττώματα. Ας θυμηθούμε επίσης ότι τον "δράκο" άλλοι επιλέγουν να τον σκοτώσουν, άλλοι να ανέβουν στη ράχη του και να οδηγηθούν ψηλότερα...

Οι ρίζες των ελαττωμάτων δεν είναι παρά μία ισχυρή βουλητική ενέργεια. Η μορφή και η κατεύθυνση που παίρνει αυτή η ενέργεια, εξαρτάται από την επιθυμία και τη σκέψη του στοχαστή.
Έως εδώ. Νομίζω είμαι επαρκώς σαφής.


Αγαπημένη Unseen

quote:
τι είναι αυτό που κρατά όλα τα σώματα ενωμένα μέχρι την επόμενή τους ενσάρκωση; Πρέπει να υπάρχει κάτι που τα συνέχει, κάποιου είδους στέλεχος.
(...)
Εντέλει τι είναι αυτό που θεωρούμε ότι μετενσαρκώνεται,
τι είναι ψυχή;
Υπάρχει κάποια χωριστή ουσία ή δύναμη που συνιστά ψυχή;
Είναι κάτι άλλο από το αστρικό-συναισθηματικό-νοητικό μας σώμα ή μήπως το σύνολο αυτών;


αυτά είναι θεμελιώδη ερωτήματα.
Η απάντηση εξαρτάται από ποιά σχολή σκέψης προέρχεται
(Έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πόσο διαφορετικά απαντούν ο Βουδισμός και ο Ινδουισμός).

Θα επανέλθω με κάποιες σκέψεις σχετικά, καθώς και για τα περί μνήμης, με την πρώτη ευκαιρία τις επόμενες ημέρες.


Σάς χαιρετώ

Nada


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2008, 08:34:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου ΠΛΑΤΩΝΑ

Με συγχωρείς αλλά δεν είδα το ποστ σου χθες για κάποιον λόγο, πιθανότατα είχαμε ανοιχτή τη φόρμα συγγραφής συγχρόνως…

quote:
(Έγραψα στην φιλη UNSEEN, ορισμένα για τα φόβο, μα τα βρήκε ψυχοβγαλτικα. Σε φυσικο επιπεδο, όταν κατι τετοι γινεται, αισθανεστε να φευγει ένα βαρος από μεσα σας. Οσο πλησιαζεται στις πραγματικες αιτιες, μεγαλυτερα τα εμποδια που δημιουργει… ο εαυτος/εγω σας)
Είναι πράγματι ψυχοβγαλτικά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ωφέλιμα. Για να είμαι ειλικρινής από τότε τόλμησα να κάνω την άσκηση που πρότεινες. Προσπάθησα να γυρίσω πίσω στην παιδική μου ηλικία και βρέθηκα σε μια αναπάντεχη σκηνή. Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό παραπάνω, είναι πολύ προσωπικά μου πράγματα, ωστόσο μετά το πέρας της διαδικασίας, η οποία ήταν κάτι παραπάνω από θεραπευτική, έπεσα σε ύπνο. Ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, απλά κοιμόμουν. Και όταν ξύπνησα ήταν σα να μην είχε συμβεί αυτή η ενθύμηση πραγματικά, σα να ήταν όνειρο, αλλά ταυτόχρονα ένιωθα σαν κάτι να είχε διορθωθεί μέσα μου.

Παρατηρώντας αποστασιοποιημένα, βλέπω ότι η διαδικασία αφορούσε τον χρόνο (είχα αίσθηση του ποια είμαι τώρα και ότι βλέπω κάτι που συνέβη στο παρελθόν), παρότι φαινομενικά τον καταργούσε (δημιουργούσε ουσιαστικά έναν βρόχο ανάμεσα στο τώρα και το τότε). Δεν ξέρω αν, καταφέρνοντας κανείς να γιατρέψει πλήρως τον εαυτό του από παρελθοντικά τραύματα, αποκτά θέαση ή εμπειρία του Εαυτού. Με τη μερική ίαση, πάντως, όχι. Ωστόσο ο εαυτός έρχεται περισσότερο στα συγκαλά του.

quote:
Είναι ευκολο να σκεφτουμε, πως προκειται για περασμενες ενσαρκωσεις, μα όπως ελεγε και ο Σωκρατης, καλο ειναι να θυμομαστε, πως οι αισθησεις πολλες φορες οδηγουν σε πλανη...
Ριξε μια ματια στο YouEsoTube,
Προσωπικά έχω αποστασιοποιηθεί πλήρως από τέτοιες «ενορατικές» θεάσεις. Κρίνω ότι αφορούν εμένα μόνο όσο αφορούν οποιονδήποτε άλλον. Δεν με ενδιαφέρει ούτε τι ήμουν ούτε τι μπορεί να γίνω μετά από εδώ, οι θεωρίες είναι πολλές και η φύση μου δεν μου επιτρέπει να δω σφάλμα σε καμία. Αυτό που πραγματικά με ενδιαφέρει και με αφορά είναι να κάνω το καλύτερο που μπορώ και αντέχω τώρα, σε αυτήν εδώ τη ζωή. Έχω εμπιστοσύνη στη Νομοτέλεια και την Τάξη που ανέφερε η Nada. Το ένστικτό μου μού λέει ότι δεν χρειάζεται να έχεις την κατάλληλη γνώση για να «σωθείς» (όσο κι αν ο εγκέφαλός σου την αποζητά και γοητεύεται από τις διάφορες θεωρίες), χρειάζεται όμως να έχεις το κατάλληλο περιεχόμενο/ουσία/κραδασμό.
Το βλέπω το YouEsoTube σου, μέχρι στιγμής τα καλύτερα λινκς αφορούν, κατά τη γνώμη μου, το σπήλαιο των ιδεών. Όσο για τους τσαρλατανισμούς του Κρις Έιντζελ, υπάρχει λόγος να σχολιάσει κανείς τα αυτονόητα;

Αγαπημένη μου Nada,

Μα είναι δυνατόν να μας μπουρλοτιάζεις έτσι

quote:
Οι ρίζες των ελαττωμάτων δεν είναι παρά μία ισχυρή βουλητική ενέργεια. Η μορφή και η κατεύθυνση που παίρνει αυτή η ενέργεια, εξαρτάται από την επιθυμία και τη σκέψη του στοχαστή.
και μετά να μας αφήνεις ξεκρέμαστους; Να σε παρακαλέσω να βάλεις και αυτό το θέμα στη λίστα με τα περί ψυχής ή είναι πάρα πολύ;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2008, 08:37:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κι ενώ "τρέχουν" πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και περιμένουμε τους συνοδοιπόρους μας να ξετυλίξουν τις απόψεις και τις γνώσεις τους, ας συνοψίσουμε τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Κάναμε επιγραμματική ανακεφαλαίωση των θεωριών που έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα στο τόπικ, συγκεκριμένα (σε τίτλους):

1. της κλασικής θεωρίας της μετενσάρκωσης

2. μιας διαφορετικής εκδοχής που προβλέπει την παλινδρόμηση ανάμεσα στα βασίλεια

3. μιας άλλης εκδοχής που πρεσβεύει ότι τότε μόνο ο άνθρωπος μετενσαρκώνεται ως η ίδια μονάδα συνείδησης, όταν επιτύχει κάποιο επίπεδο εξέλιξης στην τρέχουσα ζωή

4. τη μετεμψύχωση στη διάρκεια της ίδιας ζωής (walk-ins)

5. τη μετενσάρκωση με κάθε φορά νέο συνδυασμό παλαιότερων ψυχικών υλικών από διαφορετικές μεταξύ τους ατομικές μονάδες συνείδησης

6. την παραδοσιακή χριστιανική άποψη

7. την υλιστική θεωρία

8. τη θεωρία των παράλληλων (μετ)ενσαρκώσεων

Από αυτές έχουμε συνοπτικά εκ νέου αναφερθεί (και η συζήτηση συνεχίζεται) στις 1, 2, 3, 5 και 6.

Αυτά για να έχουμε έναν χάρτη πλοήγησης. Θα επανέλθω σύντομα με την 4η κατά σειρά θεωρία.

Καλημέρα, με αγάπη,
Unseen


Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Trithemius
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2008, 23:13:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας μην ξεχνάμε και τα ακασικά αρχεία...

R + C
A.E.T.E.R.N.I.T.A.S.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2008, 05:14:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Προσωπικά έχω αποστασιοποιηθεί πλήρως από τέτοιες «ενορατικές» θεάσεις. Κρίνω ότι αφορούν εμένα μόνο όσο αφορούν οποιονδήποτε άλλον. Δεν με ενδιαφέρει ούτε τι ήμουν ούτε τι μπορεί να γίνω μετά από εδώ, οι θεωρίες είναι πολλές και η φύση μου δεν μου επιτρέπει να δω σφάλμα σε καμία. Αυτό που πραγματικά με ενδιαφέρει και με αφορά είναι να κάνω το καλύτερο που μπορώ και αντέχω τώρα, σε αυτήν εδώ τη ζωή. Έχω εμπιστοσύνη στη Νομοτέλεια και την Τάξη που ανέφερε η Nada. Το ένστικτό μου μού λέει ότι δεν χρειάζεται να έχεις την κατάλληλη γνώση για να «σωθείς» (όσο κι αν ο εγκέφαλός σου την αποζητά και γοητεύεται από τις διάφορες θεωρίες), χρειάζεται όμως να έχεις το κατάλληλο περιεχόμενο/ουσία/κραδασμό.

Αγαπητη Φιλη,

Τοτε ειμαι ευπροσδεκτος, γραφοντας λιγα για μετεμψυχωση, και περισσοτερα για εμψυχωση… στο ΤΩΡΑ…

quote:
Είναι πράγματι ψυχοβγαλτικά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ωφέλιμα. Για να είμαι ειλικρινής από τότε τόλμησα να κάνω την άσκηση που πρότεινες. Προσπάθησα να γυρίσω πίσω στην παιδική μου ηλικία και βρέθηκα σε μια αναπάντεχη σκηνή. Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό παραπάνω, είναι πολύ προσωπικά μου πράγματα, ωστόσο μετά το πέρας της διαδικασίας, η οποία ήταν κάτι παραπάνω από θεραπευτική, έπεσα σε ύπνο. Ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, απλά κοιμόμουν. Και όταν ξύπνησα ήταν σα να μην είχε συμβεί αυτή η ενθύμηση πραγματικά, σα να ήταν όνειρο, αλλά ταυτόχρονα ένιωθα σαν κάτι να είχε διορθωθεί μέσα μου.

Παρατηρώντας αποστασιοποιημένα, βλέπω ότι η διαδικασία αφορούσε τον χρόνο (είχα αίσθηση του ποια είμαι τώρα και ότι βλέπω κάτι που συνέβη στο παρελθόν), παρότι φαινομενικά τον καταργούσε (δημιουργούσε ουσιαστικά έναν βρόχο ανάμεσα στο τώρα και το τότε).
Δεν ξέρω αν, καταφέρνοντας κανείς να γιατρέψει πλήρως τον εαυτό του από παρελθοντικά τραύματα, αποκτά θέαση ή εμπειρία του Εαυτού. Με τη μερική ίαση, πάντως, όχι. Ωστόσο ο εαυτός έρχεται περισσότερο στα συγκαλά του.


Υπαρχει μια θεωρια, (μετεμψυχωτικα) την ειχα ακουσει πριν πολλα χρονια από θεοσοφο φιλο, που ελεγε μεταξυ αλλων πως πεθαινοντας, γυρνα αναποδα το φιλμ της ζωης, και βλεπεις το τι εκανες, όχι μονο με τα δικα σου ματια, μα και με τα ματια αυτου που προκαλεσες κατι. Πχ αν προκαλεσες πονο, φοβο κλπ, θα αισθανθεις/νοιωσεις ακριβως το τι εκαναν οι πραξεις σου, σε εκεινο το σημειο της ζωης.

Αν λοιπον εχεις ευαισθησια, (στις καθημερινες σχεσεις, τα λογια, οι πραξεις, εχεις διλαδη επαρκη συναισθηση, στο τι προκαλουν στον άλλο) μπορεις να το κανεις και σε εκεινες τις καταστασεις της ζωης, που αφησαν μεσα σου τραυματα.

Μονο που τα ματια σου, δεν είναι μονο τα ματια της τωρινης UNSEEN, μα τα ματια του κοριτσιου, και του τοτε κοσμου του.

Η τραυματικη εμπειρια, όπως και καθε εμπειρια, είναι/γινεται μερος του εαυτου, μα φερνοντας τη στο φως, γινεται κατι σαν επικτητη μνημη. Είναι διλαδη εκει, σαν ένα μερος της ζωης, μα δεν επεμβαινει επουδενος στο τωρα.

Μα τι άλλο κανει?

Τα τραυματικα γεγονοτα, ο εαυτος εχει μια ταση να τα μεταφερει στο υποσεινηδειτο, και κατά καποιο τροπο τα κρυβει. Δεν τα αντεχει. Ξερεις ποσες φορες επεσα και εγω σε υπνο...?

Σε ένα σημειο στη ζωη, μιας και καταλαβα το παιχνιδι του εαυτου, εκανα κατι που δεν ειχα κανει μεχρι τοτε. Εμεινα για μερες υσηχος, αφηνοντας τον, να μου πει την ιστορια του. Διλαδη δεν υπηρχε καποιος που σκεφτοταν, μα κατι που μιλαγε μεσα, και το ενεργο μερος δεν επενεβαινε, απλα αφηνε να ξεχτυληχθει ο εαυτος (το παρελθον).

Αυτή ηταν η ερημος μου, μιας και για καιρο δεν προσεθασα εμπειριες (ξερω πως σε σενα δεν είναι αρεστο, και μην το επιχειρεις, αν δεν το αισθανασαι), μα θα σου γραψω κατι, μιας και συμβαινουν πολλα και διαφορα, μα όπως σωστα γραφεις είναι προσωπικα, και δεν χρειαζεται καν να αναφερθουν.

Στη διοτημα, ο Σωκρατης ανεφερει, πως *(στο τελος κατι θα συμβει…)

Αν συμβει, δεν εισαι ποτε πια, αυτό που ησουν.

Εχουν τελειωσει (οι σκιες, σαν σκεψεις), εισαι ενεργεια, εμπνευση, ομορφια, καλοσυνη….και, εχεις αμεσα επιγνωση, όταν κατι δεν κανεις (η δεν είναι), σωστο.


Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 31/01/2008 05:21:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4983 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2008, 12:31:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Υπαρχει μια θεωρια, (μετεμψυχωτικα) την ειχα ακουσει πριν πολλα χρονια από θεοσοφο φιλο, που ελεγε μεταξυ αλλων πως πεθαινοντας, γυρνα αναποδα το φιλμ της ζωης, και βλεπεις το τι εκανες, όχι μονο με τα δικα σου ματια, μα και με τα ματια αυτου που προκαλεσες κατι. Πχ αν προκαλεσες πονο, φοβο κλπ, θα αισθανθεις/νοιωσεις ακριβως το τι εκαναν οι πραξεις σου, σε εκεινο το σημειο της ζωης.



Ενδιαφέρον θεωρία και δίκαιη καθώς έτσι παίρνεις ακριβώς ότι έδωσες .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
snoopy
Πλήρες Μέλος

Algeria
1042 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2008, 15:34:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους snoopy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:Υπαρχει μια θεωρια, (μετεμψυχωτικα) την ειχα ακουσει πριν πολλα χρονια από θεοσοφο φιλο, που ελεγε μεταξυ αλλων πως πεθαινοντας, γυρνα αναποδα το φιλμ της ζωης, και βλεπεις το τι εκανες, όχι μονο με τα δικα σου ματια, μα και με τα ματια αυτου που προκαλεσες κατι. Πχ αν προκαλεσες πονο, φοβο κλπ, θα αισθανθεις/νοιωσεις ακριβως το τι εκαναν οι πραξεις σου, σε εκεινο το σημειο της ζωης.

Σωστή και ενδιαφέρουσα θεωρία.
Πολλές φορές αισθανόμαστε τον εαυτό μας και στην τωρινή ζωή σ' αυτή την κατάσταση υπο την μορφή τύψεων, οι άνθρωποι με ευαισθησίες που έχουν πέσει πολλές φορές άθελα τους σε επιπόλαια σφάλματα το καταλαβαίνουν καλύτερα.
Ο αδίστακτος άνθρωπος μόλις απαλλαγεί απο το υλικό του σώμα έρχεται αντιμέτωπος με τον άγνωστο ως τότε καλό εαυτό του με τα πιό δυσάρεστα επακόλουθα.
Όσα έκανες τόσα θα πάθεις.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Trithemius
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2008, 16:00:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η θεωρία του Πλάτωνα έχει βάση μόνον σε άτομα που έχουν βιώσει εμπειρίες. Τι γίνεται όμως με τα βρήφη που πέθαναν πχ 2 ώρες μετά τη γέννησή τους;

R + C
A.E.T.E.R.N.I.T.A.S.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
snoopy
Πλήρες Μέλος

Algeria
1042 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2008, 16:17:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους snoopy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Trithemius: Η θεωρία του Πλάτωνα έχει βάση μόνον σε άτομα που έχουν βιώσει εμπειρίες. Τι γίνεται όμως με τα βρήφη που πέθαναν πχ 2 ώρες μετά τη γέννησή τους;

Εννοείται οτι αφού δέν έχουν βλάψει τίποτα δέν υπάρχει γι'αυτά καμιά τιμωρία.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τζιτζικας
Μέλος 1ης Βαθμίδας


104 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2008, 21:13:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τζιτζικας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητη Unseen,

Περιφρασεως εισαγεται το ερωτημα, δηλ. αντι μιας λεξεως –ορισμος- χρησιμοποιεις περισσοτερες λεξεις για να εκφρασεις επι το σαφεστερον και παραστατικοτερον την εννοια του ορισμου, ομολογω λιαν επιτυχης περιφραση. Τι είναι αυτο που κανει τη φιλοσοφια φιλοσοφια, σημαινει ορισμο της φιλοσοφιας.
O ορισμος περιλαμβανει ορισμενο γενος και ειδος, το γενικο και ειδικο, παραδειγμα τι είναι ζωον ;; εμβιο (το γενος) δια κινησεως επιχωρων (το ειδος) δηλ. αυτο που ανηκει στο γενος των εμβιων οντων, διαφερων από τα αλλα εμβια οντα κατά το ότι εγχωρει εν κινησει. Η κινηση είναι η ειδοποιος διαφορα, η οριζουσα ειδος, δηλ.τι είναι ζωον.
Ο ανθρωπος είναι ειδος ζωου, διαφερων από τα αλλα ζωα κατά το ότι κεκτηται λογικην. Η λογικη είναι η ειδοποιος διαφορα η οποια οριζει τι είναι ανθρωπος, το «τι ην είναι» του ανθρωπου (αυτό που ηταν να είναι) δηλ. το συγκεκριμενο ειδος ανθρωπος οριζεται, σε σχεση με τα αλλα ειδη του γενους ζωον, εκ της λογικης.
Η διαφορα αυτή δεν εμφανιζεται συμπτωματικα (συμβεβηκος), δηλ ο ανθρωπος δεν ειναι κατά συμπτωση λογικο ον, αλλα αποτελει υπαρχον μονιμο χαρακτηριστικο. Μπορουμε αντιθετως να πουμε ότι ο ανθρωπος, κατά συμπτωση δεν είναι λογικο ον. Αυτό που κανει τον ανθρωπο να είναι ανθρωπος, είναι αυτό που δεν μπορει ο ανθρωπος να μην είναι, το τι ην είναι του ανθρωπου, δηλ. η λογικη παρουσια του ανθρωπου, η λογικη και νοερα φυσις. Αρκετα περι ορισμου.

Η φιλοσοφια είναι γνωση, την οποια αγαπαμε χαριν αυτης της ιδιας και χαριν της αληθειας, όχι λογω πρακτικης χρησιμοτητας ή επωφεληματος. Είναι αφηρημενη γνωση, πορρω απεχουσα των αισθησεων (=μακρυα), ασχολειται περι το ον καθολου και όχι περι τα καθεκαστα. Καθεκαστα, τα επι μερους μεριζομενα και αδιακοπως διχαζομενα επι τω απειρω. Τα επι μερους ειναι απειρα, γνωση του απειρου δεν υφισταται, διοτι γνωση του απειρου απειρος γνωση, οπωσδηποτε παραβατικη, δεν γινεται γνωστον τι γνωριζεται. Δηλ.εάν ακουστεον "γνωση απειρου", εδώ υπομειδιασαντες, γνωση του απειρου σημαινει παραβαση του απειρου, γνωση εκ παραβασεως ορων, αποβλητεα.
Επισης φιλοσοφια, θεωρητικη των αιτιων και πρωτων αρχων, οι αιτιες και πρωτες αρχες είναι η κατ' εξοχην γνωση, δια ταυτα και τουτων γνωριζεται ταλλα, και όχι αντιστροφα. Οσο περιοριζονται οι πρωτες αρχες, τοσο και ακριβεστερα η γνωση, όπως αριθμος ακριβεστερος σχηματος διοτι αθετος, δηλ. δεν εχει θεση.
Οι πρωτες αρχες και αιτιες δεν προβαινουν επ απειρον.Τελειωνουν εις πρωτην αρχην αυθυπαρκτος και πρωτην αιτιαν αναιτιος, η πρωτη αρχη είναι ελευθερη από την αναζητηση προηγουμενης αρχης. Δηλ. ελευθερος σημαινει ο εαυτου ενεκα και μη αλλου ων, δεν συγχεεται με το εαυτου ενεκα και αλλου μη οντος, δηλ. την σημερινη κατασταση φαντασματων, καθενας φαντασμα πληρες του εαυτου του. Η ανθρωπινη φυσις δεν είναι ελευθερα, καθως τελουσα υπο το κρατος της αναγκης, επομενως η φιλοσοφια μπορει να θεωρηθει ως μη-ανθρωπινη, θεια επιστημη.
Η ειδοποιος διαφορα, σε σχεση με τα αλλα ειδη επιστημονικης γνωσεως, είναι όλα αυτά που ειπαμε, δηλ. η φιλοσοφια υπαρχει χαριν αυτης της ιδιας, είναι προτιμητη για αυτην την ιδια και όχι υπηρετικη ή ποιητικη (=πρακτικη), εχεται της γνωσεως του καθολου και δεν επιδιωκει πρακτικο σκοπο, είναι η τιμιωτερα καθοσον εξηρτημενη εκ της πρωτης αρχης.

Η φιλοσοφια συμφωνα με τον Αρστ. συνισταται από τον αρχικο θαυμασμο, ο οποιος είναι πιστη ότι αγνοουμε, και τη μεταβολη του εξ αγνοιας θαυμασμου σε γνωση. Ασκησεις επι νοητικου χαρτου, προφανως είναι η λογικη πραγματεια, 26 σελιδες του πολυκροτου θεματος σου, στηριζονται επι της λογικης αναγκαιοτητος, αναστοχασμό, σκεπτικιστική διάθεση και κατάθεση προσωπικής εμπειρίας, μαλλον τα βλεπω ως διαλεκτικη δηλ. δεν ζητειται αποδειξις και το αναγκαιως εχειν. Πιστευω ότι νους αφιλοσοφητος, οικος ασκεπης, δηλ. όπως το σπιτι χωρις στεγη να το σκεπαζει, εκτιθεται στους καιρους και είναι δυσκολο να κατοικησει κανεις μεσα.

Φλυαρησα όμως αρκετα. Εσυ ποια γνωμη εχεις, για τις ερωτησεις που μου εκανες. Το ε-βιβλιο πραγματι είναι πολύ κατανοητο και προσιτο. Σιγα-σιγα, μη ξυπνησουν τα παιδια, οι φιλοι σου, αποτομα.


Ολη τη μερα ψελνω,πανω στο δενδρο!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2008, 12:52:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους αγαπητοί φίλοι,

Χαίρομαι που ξαναβλέπω και κάποιους παλιούς φίλους, όπως τον snoopy και τον Trithemius.

Trithemius, αυτό που κάνουμε τώρα είναι μια συνοπτική ανακεφαλαίωση όσων έχουμε ήδη συζητήσει στο τόπικ μέχρι στιγμής. Η θεωρία των ακασικών αρχείων αναφέρθηκε στην προηγούμενη σελίδα ως «αντίπαλη», κατά κάποιον τρόπο, της «παραδοσιακής» θεωρίας της μετενσάρκωσης, υπό την έννοια ότι προσφέρει μια εναλλακτική εξήγηση στα επιχειρήματα υπέρ αυτής (αναδρομές, γλωσσολαλιά, ονειρικές ενθυμήσεις κτλ). Θυμάμαι πολύ καλά ότι στο παρελθόν είχες στηρίξει με μεγάλη επάρκεια τη θέση σου και είχες αναλύσει και άλλα ζητήματα, όπως η ιδεόσφαιρα κτλ., αν θέλεις να το ξανακάνεις συνοπτικά στην παρούσα φάση, είσαι πάντα ευπρόσδεκτος.

Φίλε μου ΠΛΑΤΩΝΑ, είσαι πάντα παραπάνω από ευπρόσδεκτος στις συζητήσεις μαζί μου. Το ότι δεν συμφωνούμε πάντα ή δεν είμαστε πάντα στο ίδιο μήκος κύματος δεν σημαίνει τίποτε παραπάνω από μία ακόμη ευκαιρία για τον καθένα μας να δούμε μια διαφορετική όψη του κόσμου… Νιώθω επίσης την ανάγκη να σε ευχαριστήσω που θέλησες να μοιραστείς προσωπικές σου εμπειρίες. Τις κρατώ με σεβασμό, έως τη στιγμή που θα μπορέσω να ωφεληθώ πρακτικά. Επί του παρόντος, η αναχώρηση σε μια (εσωτερική ή εξωτερική) έρημο, μολονότι αγαπώ τη μοναχικότητα, δεν είναι εφικτή.

Αγαπητέ μου τζίτζικα, θα μου επιτρέψεις να στοχαστώ λίγο επί των γραφομένων σου και να επανέλθω με τις δικές μου θέσεις. Το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού βιβλίου, μολονότι εξαιρετικό, δυστυχώς δεν μπορεί να συζητηθεί σε ένα μέρος όπως το φόρουμ, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως την αντιπαραβολή γνωμών και όχι τη φιλοσοφία.

Τέλος, επειδή έχω την εντύπωση ότι, αν συζητηθεί αυτή τη στιγμή η τέταρτη κατά σειρά θεωρία, πάλι δεν θα καταφέρουμε να της δώσουμε την απαραίτητη σημασία, λέω να περιμένω λίγο ακόμη.

Καλό μεσημέρι, με αγάπη,
Unseen


Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Trithemius
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2008, 16:13:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Unseen, προφανώς βιάστηκα να καταπιαστώ πάλι με τα ακασικά αρχεία . Τώρα που ξαναδιάβασα τη σύνοψη, όντως αφορά μόνον στις εκδοχές που στηρίζουν τη μετενσάρκωση. Προς το παρόν θα παρακολουθώ το θέμα και σύντομα θα προσθέσω κι εγώ τις δικές μου απόψεις

R + C
A.E.T.E.R.N.I.T.A.S.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/02/2008, 14:41:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα

Δεν ξέρω αν παρακολούθησε κανείς τη χθεσινοβραδινή εκπομπή του Χαρδαβέλλα που είχε σαν θέμα «οι δρόμοι της ψυχής». Για όσο μπόρεσα να παρακολουθήσω, γιατί μερικές φορές είναι πολύ εισαγωγικά τα θέματα και τα βαριέμαι, ψάρεψα δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Η μία ήταν ενός παπά που ήταν στο πάνελ, του πατέρα Στυλιανού. Αυτός ανέτρεξε στον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη και έκανε σαφή διαχωρισμό της ψυχής στην ουσία της (το «αληθώς ον») και τις ενέργειές της (ή εκδηλώσεις της). Έδωσε και δύο χαρακτηριστικά της ψυχής, ότι είναι αυτοκίνητος (δεν χρειάζεται κάποια άλλη δύναμη για να κινηθεί, να εξελιχθεί) και εθελότροπος (δηλαδή τρέπεται, αποκτά φορά κατά τη θέληση ή βούλησή της). Θέλησα να παραθέσω αυτά τα στοιχεία, γιατί τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα.

Η άλλη ομιλία ήταν η εναρκτήρια της εκπομπής. Μιλούσε κάποιος γιατρός σε βίντεο, δεν συγκράτησα το όνομά του, όμως είπε κάτι για τη φύση της ψυχής που προσωπικά θεωρώ σημαντικό: η ψυχή, είπε, έχει να κάνει με τη μνήμη, είναι μια αποθήκη μνημών, στην οποία συνεχώς προστίθενται μνήμες και εντέλει βγαίνει μια συνισταμένη.

Εξαιτίας αυτής της απλής φράσης, έχασα τον ύπνο μου για το υπόλοιπο βράδυ. Ίσως να θελήσουν ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ, η Nada, ο τζίτζικας ή κάποιος άλλος από τους φίλους εδώ, να με βοηθήσουν στα ερωτήματα που μου γεννήθηκαν. Είναι πολύ λογικό η ψυχή να είναι μια τράπεζα μνήμης και όσο το σκέφτομαι δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι. Όλες μας οι εμπειρίες, μαζί με τις συναισθηματικές και άλλες φορτίσεις τους (οι χαρές μας, οι λύπες μας, οι πληγές μας), γράφονται εκεί, ανεξίτηλα. Και, ΠΛΑΤΩΝΑ, αυτός ο τύπος μνήμης καταργεί τον χρόνο και θα πω αμέσως γιατί.

Αν δεχθούμε την παραδοσιακή θεωρία της μετενσάρκωσης, σύμφωνα με την οποία μία μονάδα συνείδησης που συνδέεται/συναρτάται με μία ψυχή απλά αλλάζει σάρκινα ενδύματα από ζωή σε ζωή και συλλέγει εμπειρίες, κάθε φορά γίνεται/είναι η συνισταμένη των εμπειριών της, παρελθουσών και παρουσών. Αν σε μια προηγούμενη ζωή δεν ήξερε κάποιος πώς να αγαπά, για παράδειγμα, αλλά στην τωρινή ζωή το έμαθε, είναι σα να ήξερε από πάντα (και αυτό εννοώ λέγοντας «κατάργηση του χρόνου») πώς να αγαπά.

Επομένως η ψυχή, δεν είναι μόνο μια τράπεζα μνήμης αλλά είναι το γεωμετρικό άθροισμα, η συνισταμένη όλων των μνημών. Πώς όμως μπορεί η ψυχή να εξάγει μία συνισταμένη; Έχει ευφυΐα; Και τι είδους ευφυΐα, γιατί σύμφωνα με όσα λέμε μέσα εδώ, η ίδια μας η ψυχή μας οδηγεί σε εμπειρίες συχνά δυσάρεστες και απροσδόκητες, προκειμένου «να πάρουμε το μάθημά μας». Πρόκειται επομένως για μια ευφυΐα διαφορετική από εκείνη του νου. Είναι άραγε μια κοσμική/συμπαντική ευφυΐα;

Ή μήπως υπάρχει (μέσα στην ψυχή ή έξω από αυτήν) κάτι σαν ηλεκτρονικός χάρτης ή σαν πρότυπο/μήτρα, ένα λογισμικό που της υπαγορεύει τις διαδρομές που θα ακολουθήσει ώστε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα; Πώς ξέρει κάθε φορά τι της λείπει και πώς θα κινηθεί για να το αποκτήσει;…


Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/02/2008, 14:45:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Φίλε μου ΠΛΑΤΩΝΑ,

Επανέρχομαι στα ψυχοβγαλτικά μας. Σε θυμήθηκα χθες που διάβαζα κάτι, δεν ξέρω αν σε αφορά αλλά το παραθέτω γιατί ίσως (λέω, ίσως) σου φανεί χρήσιμο:

«…οι περισσότεροι ένιωθαν ότι όταν ήταν μικροί είχαν καταπιεστεί τόσο από τις οικογένειές τους όσο και από τους ιερείς τους και δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν τα πρόσωπα που τους καταπίεσαν από τη θρησκεία, στο όνομα της οποίας τους είχαν καταπιέσει».

Δεν έχω κανέναν σκοπό να σε προσηλυτίσω, δεν πιστεύω με τον ορθόδοξο τρόπο ούτε η ίδια εξάλλου, νιώθω όμως ότι είναι αντίθετο στη φύση σου να βιώνεις έναν αρνητικά φορτισμένο χωρισμό από κάτι που αποτελεί το πολιτιστικό/κοινωνικό σου πρόσωπο. Ίσως βέβαια να κάνω λάθος. Εσύ ξέρεις καλύτερα για σένα τον ίδιο.

Αγαπητέ Trithemius,

Εμείς εδώ είμαστε, όποτε θέλεις να παρέμβεις, όπως ήδη είπα, είσαι ευπρόσδεκτος και αγαπητός.

Καλέ μου τζίτζικα,

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου για τη φιλοσοφία. Θα προσέθετα ότι είναι μια αναζήτηση απαντήσεων που συνεχώς καταργεί τα ίδια της τα όρια, χωρίς αυτό να της προσδίδει το χαρακτηριστικό της απειροσύνης.

Νομίζω πως αυτό είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό της. Οι διαρκείς ερωτήσεις επί «των αιτίων και των πρώτων αρχών». Οι ερωτήσεις περισσότερο από ό,τι οι απαντήσεις.

Όλοι έχουμε ερωτήσεις για τα «μεγάλα ζητήματα της ζωής». Και του θανάτου. Τι κάνουμε μ’ αυτές; Τις θέτουμε, αρχικά προς συζήτηση. Τα εναύσματα που λαμβάνουμε από τις πρώτες συζητήσεις, αν είμαστε επιμελείς, θα μετατραπούν σύντομα σε προσωπική έρευνα, διάβασμα, αριθμοσοφία, αναγραμματισμούς κτλ. Σιγά-σιγά θα διαμορφώσουμε την πρώτη άποψη, την υποκειμενική μας γνώμη, την οποία έχουμε την τάση να αναγάγουμε σε αντικειμενική αλήθεια, σε πραγματικότητα.

Ο Άντλερ το ονόμαζε αυτό “as if”, «σαν να». Λειτουργούμε μέσα σε αυτό-οριζόμενες συνθήκες «σαν να» ήταν πραγματικότητα. Και είναι απαραίτητο αυτό, είναι απαραίτητο να πιστέψουμε ότι είναι πραγματικότητα, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις. Και χωρίς αποφάσεις, τις οποίες προϋποθέτει κάθε μας πράξη, θα ακινητοποιούμασταν και θα πεθαίναμε.

Ταυτόχρονα όμως είναι καλό να ξέρουμε ότι είμαστε υποκειμενικοί στη θέαση και την αντιμετώπισή μας του κόσμου και ότι ουσιαστικά προβάλλουμε σε αυτόν τις δικές μας ιδέες. Γιατί έτσι παύουμε να είμαστε πλήρεις και αφήνουμε μέσα μας κενό για να αναδυθούν περισσότερες ερωτήσεις.

Για μένα, αυτό είναι το σημείο που ξεκινά η φιλοσοφία. Μέχρι τότε, όλα είναι αναστοχασμός, διαλεκτική, γοητευτικές νοητικές ασκήσεις.

Οι αρχιτέκτονες βάζουν όλη τους την τέχνη για να κάνουν αισθητικά ωραίο το μέρος του σπιτιού που είναι γεμάτο: τους τοίχους, τα πατώματα, τις οροφές. Εκείνο όμως που πραγματικά χρησιμοποιείται από το σπίτι είναι ο άδειος χώρος, το κενό ανάμεσα στους τοίχους, το πάτωμα και την οροφή. Οι τεχνίτες που δουλεύουν τον πηλό ή την πορσελάνη φτιάχνουν πιάτα και φλιτζάνια με ωραίες παραστάσεις, όμως, είναι ο άδειος χώρος μέσα στο πιάτο και το φλιτζάνι που εντέλει μας χρησιμεύει.

Το άδειο είναι πάντα πιο χρήσιμο από το γεμάτο. Και η φιλοσοφία είναι αυτό ακριβώς. Να μη λέει κανείς «αυτό είναι», μα να διευρύνει συνεχώς τον νου του, μέσα από τη λογική του και την υπέρβασή της, από κάποιο σημείο και μετά να διευρύνει την καρδιά του, εντέλει την ψυχή του, για να χωρέσει λίγο από αυτό που είναι τα πάντα και συγχρόνως δεν είναι τίποτα.

Συγνώμη για τη φλυαρία, η Κυριακή μεσημέρι μάλλον ευνοεί τον στοχασμό, αν δεν ευνοήσει τον ύπνο.

Καλό μεσημέρι
Unseen


Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/02/2008, 20:03:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Φίλε μου ΠΛΑΤΩΝΑ,
Επανέρχομαι στα ψυχοβγαλτικά μας. Σε θυμήθηκα χθες που διάβαζα κάτι, δεν ξέρω αν σε αφορά αλλά το παραθέτω γιατί ίσως (λέω, ίσως) σου φανεί χρήσιμο:

Αγαπητη φιλη,

Τα (ψυχοβγαλτικα) σε μενα τουλαχιστον δεν είναι μονο ευπροσδεκτα, μα κατι παραπανω.
Όταν πραγματι τελειωνεις με κατι, ανακαλυπτεις τη δημιουργια, την ομορφια, την ιδια τη Ζωη.

Η Ζωη ετσι όπως την ζουμε, περαν καποιων ευχαριστησεων, τι άλλο επιφυλασσει? Μιλω για τον ανθρωπο σε γενικες γραμμες. Τι βλεπουν τα ματια, καθημερινα γυρω σου?

quote:
«…οι περισσότεροι ένιωθαν ότι όταν ήταν μικροί είχαν καταπιεστεί τόσο από τις οικογένειές τους όσο και από τους ιερείς τους και δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν τα πρόσωπα που τους καταπίεσαν από τη θρησκεία, στο όνομα της οποίας τους είχαν καταπιέσει».
Δεν έχω κανέναν σκοπό να σε προσηλυτίσω, δεν πιστεύω με τον ορθόδοξο τρόπο ούτε η ίδια εξάλλου, νιώθω όμως ότι είναι αντίθετο στη φύση σου να βιώνεις έναν αρνητικά φορτισμένο χωρισμό από κάτι που αποτελεί το πολιτιστικό/κοινωνικό σου πρόσωπο. Ίσως βέβαια να κάνω λάθος. Εσύ ξέρεις καλύτερα για σένα τον ίδιο.

Είναι αληθεια πως καταπιεσθηκα μικρος, μα αυτό, δεν εχει να κανει με την απομακρυνση μου από την οργανωμενη θρησκεια.

Αυτο δεν ηταν αποφαση, μα (στην ερημο) που σου εγραψα, περασα μεσα από οτιδηποτε (μου) φυτεψα/ν, γονεις/κοινωνια/κουλτουρα.

Αγιοι, διαβολοι, ότι και να ηταν….(μα και ότι άλλο), τα κοιταξα ολα στα ματια, και εξαφανησθηκαν.

Ισως να ειναι δυσκολα τα λογια μου, μα όταν εγραψα πως εισαι κουλτουριαρα καλογρια, εννοουσα πως εισαι σε βαθος πιστη, και οχι μονο για την συνδεση… που ειχες με τη μητερα σου.

Όταν λες, από τη μια το ΟΛΟ και από την άλλη το ΤΙΠΟΤΑ, αυτη είναι η διχαστικη θεση του εαυτου/διανοιας, που αφηνει μια τετοια εικονα μεσα.

Όταν δεν υπαρχει διαφορα, από το ολο και το τιποτα, από το μεσα και το εξω, τοτε πραγματικα το τελειωνω με κατι, *Τελος(θανατος), δεν θα εχει μικροτερη η μεγαλυετρη σημασια, από την ιδια τη Ζωη.

Βλεπεις καλη μου UNSEEN, προσφατα κοιτωντας την Τηλεοραση και την λυπη του κοσμου, για το χαμο του προκαθημενου, προσωπικα… λυπηθηκα για τον κοσμο.

Χθες μου ειχαν τραπεζι, φιλοι χριστιανοι, μαλιστα ενας είναι καθηγητης φιλοσοφιας σε πανεπιστημιο, και συγχρονως διακονος της καθολικης εκκλησιας. Μου θυμιζει...ενα αρσενικο UNSEEN

Δεν ειμαι αρνητικα φορτισμενος Unseen, δεν πειραζω ανθρωπο, *(ουτε τα πιστευω του), μα αν ερωτηθω, θα του απαντησω πως βρισκω την κάθε οργανωμενη θρησκεια, (όχι μονο το χριστιανισμο) απο τις βαρυτερες αλισσιδες της ανθρωποτητας, μαζι με την εξαρτηση από την ευχαριστηση, και τις εγωτονοτικες συνηθειες.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

NADA
Μέλος 2ης Βαθμίδας


254 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2008, 01:10:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους NADA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Επανέρχομαι στα ερωτήματά σου Unseen,

quote:
Αν όμως μετά τον θάνατο του υλικού σώματος, ό,τι ανήκει στο αστρικό σώμα επιστρέφει στο αστρικό πεδίο, ό,τι ανήκει στο συναισθηματικό σώμα στο αντίστοιχο πεδίο και ό,τι ανήκει στο νοητικό σώμα στο αντίστοιχο πεδίο, τι είναι αυτό που κρατά όλα τα σώματα ενωμένα μέχρι την επόμενή τους ενσάρκωση;
Πρέπει να υπάρχει κάτι που τα συνέχει, κάποιου είδους στέλεχος. Είναι αυτό που περιγράφεις σαν «μόνιμα άτομα», τα οποία δρουν σαν μαγνήτης μεταξύ των σωμάτων μιας και της αυτής μονάδας ατομικής συνείδησης; Σκέφτομαι σε όρους της «κλασικής» θεωρίας της μετενσάρκωσης.
(...)
Εντέλει τι είναι αυτό που θεωρούμε ότι μετενσαρκώνεται, τι είναι ψυχή; Υπάρχει κάποια χωριστή ουσία ή δύναμη που συνιστά ψυχή; Είναι κάτι άλλο από το αστρικό-συναισθηματικό-νοητικό μας σώμα ή μήπως το σύνολο αυτών;


λαμβάνοντας υπόψιν και τις μετέπειτα αναφορές σας.

Καταρχήν ας ειπωθεί ότι δεν υπάρχει μία κλασική θεωρία της μετενσάρκωσης. Υπάρχουν οι θεωρίες όπως απαντώνται στον Ινδουισμό, στον Βουδδισμό, στην Αρχαία Αίγυπτο, στις παγανιστικές λατρείες.
Οι θεωρίες μετενσάρκωσης που είναι γνωστές στη Δύση σήμερα αποτελούν είτε μεταφορά τους, είτε διαστρέβλωση αυτών, είτε μία (ατυχής ή επιτυχής) προσπάθεια σύνδεσής τους, είτε ανόητοι νεωτερισμοί.

Σύμφωνα λοιπόν με την Ινδουιστική παράδοση, πράγματι Unseen, υπάρχει κάτι που συνδέει τα σώματα (συναισθηματικό, νοητικό κ.α.) μεταξύ τους, και αυτό το ονομάζουν "Σουτράτμαν" =Νήμα του Πνεύματος, το νήμα της Ζωής, της Συμπαντικής Ενέργειας.
Μία υπέροχη φράση από τις Βέδες ιδιαίτερα χαρακτηριστική που μπορεί να ταιριάξει στο Σουτράτμαν είναι:
"έχοντας διαπεράσει τα πάντα με ένα μέρος του Εαυτού μου, Παραμένω..."

Σε αυτό το νήμα βρίσκονται 'περασμένα σαν μαργαριτάρια' τα διάφορα σώματα κατά την διάρκεια του βίου, ενώ μετά τον θάνατο από το κάθε σώμα, όπως είπαμε σε προηγούμενο μήνυμα, διατηρείται ένα μόνιμο άτομο.
Αυτό το άτομο είναι κάτι σαν αποθήκη μνήμης. Δεν κρατά όμως εικόνες και λεπτομέρειες της ένσαρκης ζωής, αλλά μόνο την ουσία της, τις τάσεις και τις κεκτημένες ικανότητες.
Αυτές οι μνήμες -μόνιμα άτομα, τοποθετούνται κατά κάποιο τρόπο στο τμήμα του νήματος που συνήθως ονομάζουμε 'ψυχή', εγωικός λωτός, και αυτό συμφωνεί με ό,τι είπε ο γιατρός:
"η ψυχή, έχει να κάνει με τη μνήμη, είναι μια αποθήκη μνημών, στην οποία συνεχώς προστίθενται μνήμες και εντέλει βγαίνει μια συνισταμένη".

Όταν είναι ο χρόνος για μια νέα επανενσάρκωση, τα μόνιμα άτομα λειτουργούν σαν μαγνήτες. Κάθε άτομο έλκει γύρω του την ύλη του αντίστοιχου πεδίου, βάσει του νόμου της ομοιοκραδασμικότητας. Τίποτα όμως δεν είναι ίδιο και απαράλλαχτο με πριν. Ούτε το υλικό που θα δομήσει τα σώματα ούτε η συνείδηση.
Η νέα ενσάρκωση είναι ένας νέος άνθρωπος, μία νέα ταυτότητα που φέρει μεν τα καρμικά σπέρματα αλλά σε έναν νέο συνδυασμό στοιχείων και δίχως το βάρος από συγκεκριμμένες παρελθούσες μνήμες.

Ο Βουδδισμός υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει ένα αναλλοίωτο, αμετάβλητο Εγώ που επανεσαρκώνεται, αλλά ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο ρεύμα πνευματικών και άλλων παραμέτρων (Σκάντας), μία ροή ύπαρξης.

Οι περιπτώσεις όπου διατηρείται η Συνειδητότητα και η Μνήμη (αλλά μία μνήμη που ουδεμία σχέση έχει με τις συνηθισμένες ανθρώπινες μέριμνες και επιθυμίες), είναι ελάχιστες, μάς πληροφορούν.
Πρόκειται για τις περιπτώσεις ενσαρκώσεων φωτισμένων Όντων που Συνειδητά και με την Θέλησή τους κατέρχονται στα γήινα πεδία, προκειμένου να βοηθήσουν την ανθρωπότητα. Έχουν ονομασθεί στον Βουδδισμό Νιρμανακάγια, ή γενικότερα Βοδδισάτβας ή Μαχάτμα.

Το φυσικό σώμα κάποιων από αυτά τα Όντα την ώρα του θανάτου, στην τελευταία τους ενσάρκωση ή αυτής πριν την θεληματική τους κάθοδο, αναλύθηκε σε ουράνιο φως (εξαφανίσθηκε οπτικά)...
Στον Βουδδισμό υπάρχουν πρόσφατες σχετικές μαρτυρίες, στον Χριστιανισμό έχομε την Ανάληψη του Κυρίου, ενώ στον εσωτερισμό αναφέρονται οι αναληφθέντες Διδάσκαλοι.

Καλημέρα


Nada


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

snoopy
Πλήρες Μέλος

Algeria
1042 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2008, 14:59:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους snoopy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Unseen: «…οι περισσότεροι ένιωθαν ότι όταν ήταν μικροί είχαν καταπιεστεί τόσο από τις οικογένειές τους όσο και από τους ιερείς τους και δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν τα πρόσωπα που τους καταπίεσαν από τη θρησκεία, στο όνομα της οποίας τους είχαν καταπιέσει».

Διαφωνώ ... βασικά όχι με τον γιατρό αυτός τα συμπεράσματα του έβγαλε ... με τους ασθενείς.
Βασικά πρέπει να ορίσουμε ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. Τα συγκεκριμένα άτομα καταπιέζονταν (υποθέτω απο τους γονείς, τους δασκάλους, και τους ιερείς), πρώτα απ'όλα χωρίς δεύτερη κουβέντα υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι καταπιεστές.
Τα ερωτήματα τώρα που γεννιούνται στην συνέχεια είναι :
Τί είναι θρησκεία?
Βασικά χριστιανισμός είναι για μένα μονάχα το πρόσωπο του Ιησού, έδωσε πουθενά ο Ιησούς σαφή εντολή για καταπίεση?
Άν την έντολή έδωσε κάποιος άλλος ας πούμε άγιος πόσο κοντά βρίσκεται στον Ιησού και την διδασκαλία του, ήταν πραγματικός χριστιανός ή κάποιος συμφεροντολόγος εκπρόσωπος του χριστιανισμού την εποχή του?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4983 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2008, 12:25:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δυστυχώς δεν την είδα την εκπομπή πρέπει να ήταν ενδιαφέρον.
Τώρα για το θέμα της θρησκείας ας πούμε για την δική μας περίπτωση την ορθοδοξία
Προσωπικά δεν έγινα άθρησκος γιατί ένιωσα κάποια καταπίεση η από αντίδραση
Έγινα επειδή δεν με ικανοποίησαν οι απαντήσεις στα ερωτήματα που έθετα τις
Έβρισκα είτε ατελές είτε ανύπαρκτες βεβαία αυτό ισχύει στις περισσότερες θεωρίες
Που έχω διαβάσει .
Το να αλλάξει κάποιος θρησκεία από αντίδραση το βρίσκω λάθος θα συμφωνήσω με τον snoopy πρέπει να κοιτάει την ουσία στην οιαδήποτε θρησκεία πιστεύει και όχι τους
Ανθρώπους που την εκπροσωπούν και μπορεί να κάνουν λάθη .
Unseen οσο αφορά το χρόνο όπως τον αντιλαμβανόμαστε είναι ανθρώπινο δημιούργημα
Ο πραγματικός χρόνος διαφέρει και οσο και αν μας φαίνεται εμάς τεράστιο ένα διάστημα
Ας πούμε πχ 1000 ετών που μπορεί να έχουμε κάνει 10 ενσαρκώσεις θεωρητικά μιλάω πάντα Στην ουσία είναι μια στιγμή στην αιωνιότητα οποτε δεν είναι και τόσο βαρύ το φορτίο ίσως πρέπει να μάθουμε κάποια πράγματα ώστε να εξελιχτούμε πνευματικά
Και να φτάσουμε στον προορισμό έτοιμοι πλέον και απαλλαγμένοι από τα αρνητικά μας
Στοιχειά.
Το ότι έχει η ψύχη μνήμη το θεωρώ αυτονόητο καθώς δεν θα είχε νόημα να ενσαρκωνόμαστε συνεχεία αν μετά δεν θυμόμαστε τις εμπειρίες και τα μαθήματα που
Πήραμε.

quote:
Επομένως η ψυχή, δεν είναι μόνο μια τράπεζα μνήμης αλλά είναι το γεωμετρικό άθροισμα, η συνισταμένη όλων των μνημών. Πώς όμως μπορεί η ψυχή να εξάγει μία συνισταμένη; Έχει ευφυΐα; Και τι είδους ευφυΐα, γιατί σύμφωνα με όσα λέμε μέσα εδώ, η ίδια μας η ψυχή μας οδηγεί σε εμπειρίες συχνά δυσάρεστες και απροσδόκητες, προκειμένου «να πάρουμε το μάθημά μας». Πρόκειται επομένως για μια ευφυΐα διαφορετική από εκείνη του νου. Είναι άραγε μια κοσμική/συμπαντική ευφυΐα;

Ή μήπως υπάρχει (μέσα στην ψυχή ή έξω από αυτήν) κάτι σαν ηλεκτρονικός χάρτης ή σαν πρότυπο/μήτρα, ένα λογισμικό που της υπαγορεύει τις διαδρομές που θα ακολουθήσει ώστε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα; Πώς ξέρει κάθε φορά τι της λείπει και πώς θα κινηθεί για να το αποκτήσει;…




Πιστεύω ότι είναι συνδυασμός υπάρχει ένα σχέδιο σε γενικές γραμμές η μοίρα που λεμέ
Αλλα έχουμε την ελευθερία μέσω των επίλογων μας να κάνουμε μικροαλλαγες .
Πχ το σχέδιο είναι να διανύσουμε τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον προορισμό μπορούμε όμως να επιλέξουμε το μέσο που θα πάμε .
Σίγουρα έχει ευφυΐα αν δεν είχε δεν θα μπορούσε να αντιλήφθη τον στόχο της ούτε
Να κάνει επιλογές το ολο θέμα είναι καταλάβει από μονή της το τι πρέπει να
Κάνει ώστε να πάρει αυτό που της λείπει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 30 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2460938
Maintained by Digital Alchemy