ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 "ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 3".
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 49
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
volman
Νέο Μέλος

Greece
12 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 09:49:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους volman
Αδέλφια πολύ ωραία τα λέμε για το πόσο κουνούπια είναι οι Τούρκοι μπροστά στον στρατό μας. Μάλλον, πάνω κάτω, κάτι τέτοιο θα ισχύει.

Ποιος μου λέει όμως εμένα ότι με σημαία την απελευθέρωση των μειονοτήτων στην Βόρειο Ελλάδα μπουκάρουν Νατοικές δυνάμεις;

Υπάρχει ήδη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο να βολοδέρνει εδώ γύρω, καθώς και αμερικανικές δυνάμεις.

Τελικά δεν κατάλαβα γιατί οι Ρώσοι θα έχουν τέτοιο ισχυρό κίνητρο που θα κατέβουν με τέτοια ένταση που θα εξαφανίσουν την Τουρκία.

Τόσες και τόσες διενέξεις που πλησιάσαμε πολύ κοντά σε πόλεμο, καθώς και στον πόλεμο στην Κύπρο, έγιναν και οι Ρώσοι δεν εμπλάκησαν.

Γιατί να εμπλακούν τώρα αν πρόκειτε για Ελληνοτουρκική διένεξη;

Δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο, αλλά έχω το προαίσθημα ότι κάτι άλλο μαγειρεύετε.

ΥΣ: Μεγάλη προδοσία σημαίνει ότι δεν περιμένεις από κάποιον να σου κάνει κακό. Τώρα που έχουν πέσει οι μάσκες μήπως μπαστακωθούν τα αμερικανάκια στις βάσεις του Νάτο που έχουμε στην Βόρειο Ελλάδα και να ξεκινήσει κάνας απελευθερωτικός αγώνας σε στυλ Γιουγκοσλαβία; Αυτό για μένα θα ήταν μεγάλη προδοσία.

Μολών λαβέ

Edited by - volman on 19/05/2008 09:56:08Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ELLHNAS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
186 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 09:49:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ELLHNAS
ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ

Πιστεύω εις το «δεν πιστεύω»,
αντίθετο της λογικής και του μυαλού,
καταπατητή συλλογισμού και ορθολογισμού.
Και σε μια άρνηση ολοκληρωτική
χωρίς καμιά υπόσταση πραγματική.
Σκότος εκ τους σκότους,
αντίρρηση σε όλους,
ακόμη και στους πρώτους,
βεβαίως παθιασμένα και όχι λογισμένα
φανατικά ακόμη και στα χλιαρά,
μπροστά σε γυναίκες και παιδιά.
Και σε μια απιστία ολοκληρωτική
προς όλες τις διευθύνσεις πεισματική
προσδοκώ να μη διαπραγματευτώ
ακόμη και αν είναι φανερό
πως το λάθος το έχω εγώ.

Αμήν!


Όπως θα παρατηρήσετε στο παραπάνω κείμενο-σύμβολο πίστης των άθεων είναι αδύνατο να τους αλάξετε γνώμη και είναι μάταια η κάθε προσπάθεια και όσο προσπαθείτε τους βλάπτετε με περισσότερες αμαρτίες και θα είστε υπόλογοι.....

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε ώστε το άγιο πνεύμα να τους φωτίσει και να γνωρίσουν την αλήθεια και τον Κύριο μας....Αμήν.....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sitos
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 10:40:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sitos
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ κ. Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής θα βρεθούν στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας την Τρίτη για τη Διαβαλκανική Διάσκεψη Κορυφής. Συνάντηση, ασφαλώς, δεν προβλέπεται και η Αθήνα δεν θα ήθελε εκδηλωθούν υπερβολικές διαχύσεις (για άλλη μια φορά) μεταξύ του Σκοπιανού προέδρου και του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επίσης θα είναι εκεί.
............................
Κραυγή πολέμου από την Βουλγαρία;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Χερουβειμ
Νέο Μέλος


1 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 10:52:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χερουβειμ
___________________________________________

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

17/2/2008
___________________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OmasEpsilon
Μέλος 2ης Βαθμίδας

n/a
216 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 11:15:25  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Τελικά δεν κατάλαβα γιατί οι Ρώσοι θα έχουν τέτοιο ισχυρό κίνητρο που θα κατέβουν με τέτοια ένταση που θα εξαφανίσουν την Τουρκία.

Τόσες και τόσες διενέξεις που πλησιάσαμε πολύ κοντά σε πόλεμο, καθώς και στον πόλεμο στην Κύπρο, έγιναν και οι Ρώσοι δεν εμπλάκησαν.

Γιατί να εμπλακούν τώρα αν πρόκειτε για Ελληνοτουρκική διένεξη;
Edited by - volman on 19/05/2008 09:56:08


Φίλε Volman ο λόγος που θα κατέβουν οι Ρώσοι είναι καθαρά θέμα ενεργειακό και προώθησης της ενεργειακής τους πολιτικής στα βαλκάνια την μεσόγειο την Ευρώπη γενικότερα. Μέχρι και πριν λίγα χρόνια οι Αμερικάνοι είχαν βάλει για τα καλά δάχτυλο (πολιτικό Γιέλτσιν) στην Ρωσία και την είχαν καθηλωμένη. Δάχτυλο είχαν βάλει και σε σημαντικα σημεία όπως ΜΜΕ και πετρελαικές ετερείες. Μετέπειτα ο μαέστρος Πούτιν (πρώην αρχηγός της KGB) με τις κατάλληλες Πουτινιές κατάφερε να εξαγοράσει τις πετρελαικές ετερείες και να περάσουνε υπό κρατικό έλεγχο. Το ίδιο συνέβει και με τα ΜΜΕ.

Τέλος πάντων αυτό που μετράει στην όλη ύπόθεση είναι ότι ο Πούτιν σε σχέση με τους προκατόχους τους κοίταξε πρώτα την οικονομία της χώρας εκμεταλεύοντας τον φυσικό της πλούτο. Έτσι με απειροελάχιστο δημόσιο χρέος κατάφερε σε σύντομο χρόνο να ορθοποδήσει. Το θέμα δεν σταματάει εδώ. Η Ρωσία θέλει να ξαναμπεί στο παιχνίδι της μεγάλης δύναμης και για να το καταφέρει αυτό θέλει να βγει προς τα κάτω. Θέλει να τροφοδοτήσει την Ευρώπη με ενέργεια. Πράγμα που οι Αμερικάνοι δεν θέλουν η Ρωσία να αρχίσει να σηκώνει κεφάλι.

Τώρα η Ελλάδα είναι γεωπολιτικός συμπαίκτης και με την Ρωσία και με την Αμερική. Με την Ρωσία διότι δια μέσου του εδάφους μας θα περάσει ο καινούργιος Αγωγός προς την Ιταλία. Ρωσία - Μπουργκάς(Βουλγαρία) - Αλεξανδρούπολη(Ελλάδα) - Ιταλία παρακάμπτωντας πλήρως τα στενά που ελέγχοντε από τους Τούρκους. Για αυτό τον λόγο η Ελλάδα είναι κάτι σαν μονόδρομος για να βγει η Ρωσία προς τα κάτω. Για αυτό τον λόγο η Ρωσία θα μας βοηθήσει σε ενδεχόμενο Ελληνοτουρκικής σύραξης. Θα προστατεύσει τα συμφέροντα της.

Τώρα για να καταλάβεις την θέση της Ελλάδας. Η Ελλάδα προμηθεύετε ενέργεια από τον αγωγό που περνάει από το έδαφος της Τουρκίας και είναι Αμειρκανικών συμφερόντων. Εάν η Ελλάδα προμηθεύετε ΜΟΝΟ από Τουρκία μεριά ενέργεια αυτό υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος η Τουρκία να μας χορέψει στο ταψί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει. Αυτό μπορεί να γίνει κλείνοντας η απειλόντας να κλείσει την ροή του φυσικού αερίου με αποτέλεσμα να πιέσει την Ελληνική κυβέρνηση σε κάποιο κρίσιμο εθνικό ζήτημα. Επίσης οι Αμερικάνοι ονειρεύονταν τον περιβόητο αγωγό TGI. TGI = Turke Greece Italy. Δηλαδή να τροφοδοτούσαν την Ιταλία και τις γύρο περιοχές μέσο αυτού του αγωγού ακυρώνοντας τους Ρωσικούς αγωγούς. Βέβαια οι Αμερικάνοι έχουν εναλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν υπάκουε να μην δεχτεί τους Ρωσικούς αγωγούς να περάσουν από το έδαφος της. Και εδώ μπαίνουμε στο παιχνίδι του μουσουλμανικού τόξου Σκόπια Αλβανία κόσσοβο. Τα Αμερικανικά σχέδια έχουν ως σκοπό την υπερφαλάγιση του Ελληνικού εφάφους περνώντας τον αγωγό τους από την BAST. BAST = Bulgaria Albania Skopia Turke. Με την σειρά όπως βλέπουμε τον χάρτη είναι: Τουρκία Βουλγαρία Σκόπια Αλβανία ( από εκεί γραμμή για Ιταλία) Κόσσοβο Σερβία Κροατία κλπ κλπ ακυρώνοντας πάλι τους αγωγούς της Ρωσίας. Για αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε το θέμα με τα Σκόπια καθώς και το κόσσοβο.

Όλο το σκηνικό γίνετε για το ποιος θα επικρατήσει ενεργειακά στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Η Αμερική θέλει τον απόλυτο έλεγχο, η Ρωσία θέλει να σηκώσει κεφάλι βγαίνοντας προς τα έξω και στην τελική θα την πληρώσουνε οι άμαχοι διότι ο ενεργειακός πόλεμος είναι αναπόφευκτος. Όταν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις και οι διπλωματίες τότε μιλάνε τα όπλα. Το έχουμε δει το έργο ΑΠΕΙΡΕΣ φορές.

Σημασία για την Ελλάδίτσα μας έχει το πιο είναι το συμφέρον μας. Και το συμφέρον μας αυτή την στιγμή είναι να τα έχουμε καλά και με τους Ρώσους και με τους Αμερικάνους. Ναι να περάσουνε από το έδαφος μας και οι Ρωσικοί αγωγοί και οι Αμερικανικοί αγωγοί. Αυτό λένε οι πολιτικοί μας. Ότι δεν πρέπει να υπάρχει μονοπόλιο και είναι λογικό. Επειδή είμαστε στην ουσία ενεργειακό σταυροδρόμι θα παραμείνουμε ουδέτεροι στον πόλεμο που λένε και οι προφητείες. Αν και πιστεύω ότι ο πόλεμος έχει σκηνοθετηθεί όχι για Ελληνοτουρκική σύραξη αλλά για Ρωσσο-Νατοική. Απλά εμείς θα είμαστε το δόλωμα η Τουρκία το θύμα που θα την βάλουν για να μας επιτεθεί και η Ρωσία ο στόχος που θα κατέβει να βοηθήσει με αποτέλεσμα να εμπλακεί το ΝΑΤΟ προσφέροντας και καλά βοήθεια στην Τουρκία. Νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...

καλημέρα


8 Μαίου, Μέρα μεσσημέρι σαν να έσβησε κάποιος τα φώτα και σκοτείνιασε η Τουρκία και όλοι μαζί με μια φωνή, ο εκ πενίας βασιλεύς...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OmasEpsilon
Μέλος 2ης Βαθμίδας

n/a
216 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 11:18:47  Εμφάνιση Προφίλ
Χερουβείμ οφείλω να πω δυναμικό το ντεμπούτο σου :P

Σιγά σιγά θα τα δούμε όλα μην αγχώνεσε. Κανείς δεν πρέπει να φοβάτε κανέναν.

8 Μαίου, Μέρα μεσσημέρι σαν να έσβησε κάποιος τα φώτα και σκοτείνιασε η Τουρκία και όλοι μαζί με μια φωνή, ο εκ πενίας βασιλεύς...

Edited by - OmasEpsilon on 19/05/2008 11:19:34Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stavros77
Μέλος 2ης Βαθμίδας


421 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 11:40:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους stavros77
Σημερινό σημαντικό δημοσίευμα.......μήπως η συζήτηση για την υφαλοκρηπίδα που προείδε ο Παϊσιος πριν τον πόλεμο έρχεται σιγά σιγά?????


*********************************************************************
Η Ατζέντα του Γράψα στην Άγκυρα
Δευτέρα, 19.05.08

Οι «γκρίζες ζώνες» και το μειονοτικό είναι θέματα αιχμής για την Αγκυρα η οποία φιλοδοξεί, σύμφωνα με πολλές ενδείξεις, να επιβάλει τέτοιου περιεχομένου ατζέντα στις συνομιλίες που θα έχει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Δ. Γράψας με τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό κ. Γ. Μπουγιούκανιτ, κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Τουρκία από τις 25 έως τις 28 Μαΐου.

Η εφημερίδα «Τούρκιε» επικαλείται πληροφορίες που της έδωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο, χρησιμοποιώντας μάλιστα εισαγωγικά, και περιγράφει ως εξής τα θέματα που θα συζητηθούν: «Χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα, εναέριος χώρος, γραμμή FIR, εξοπλισμός των νησιών της Ελλάδας, οι βραχονησίδες και ζητήματα μειονοτικά». Μάλιστα αναφέρεται ο όρος «ισίζ» (ερημονήσια) για να περιγραφούν οι αμφισβητούμενες περιοχές.

Ο ίδιος όρος (κατά σύμπτωση;) χρησιμοποιείται και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ραντικάλ» στην οποία καταγράφονται ως εξής τα «κύρια θέματα κρίσης» μεταξύ των δύο χωρών: α) Χωρικά ύδατα, β) εναέριος χώρος, γ) υφαλοκρηπίδα, δ) εξοπλισμός των νησιών, ε) ερημονήσια / ισίζ αντά (πρόκειται για περίπου 140 βραχονησίδες στο Αιγαίο, σύμφωνα με την επεξήγηση) και στ) Οικουμενικό Πατριαρχείο (Θεολογική Σχολή Χάλκης, αναγνώριση Οικουμενικότητας).

Η ελληνική πλευρά δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις διαρροές αυτές, παρόλο που είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ της διπλωματίας ότι δεν είναι απλή υπόθεση να επικαλεστεί μια εφημερίδα στην Τουρκία πληροφορίες από το γενικό επιτελείο (και μάλιστα σε εισαγωγικά) χωρίς το ρεπορτάζ της να έχει στέρεη βάση.

Είναι επίσης γνωστό ότι σε τέτοιου είδους ευαίσθητα εθνικά θέματα, ο τουρκικός Τύπος δεν αυθαιρετεί επινοώντας «ατζέντα» αλλά ακολουθεί κεντρικά δοσμένες κατευθύνσεις. Εμπειροι στα ελληνοτουρκικά παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας εξηγούν την εισαγωγή του όρου «ερημονήσια» μιλώντας για νεολογισμό ο οποίος στην πορεία θα γίνει προσπάθεια να επιβληθεί ως τεχνικός όρος.

Από το 1996, όταν τέθηκε για πρώτη φορά από την Αγκυρα θέμα «γκρίζων ζωνών» με την κρίση των Υμίων, έως σήμερα, το τουρκικό κατεστημένο δεν έχει ποτέ παρουσιάσει λίστα με νησιά, νησίδες ή βραχονησίδες που θεωρεί ως αμφισβητούμενης κυριαρχίας.

Τουρκικές πηγές, κατά καιρούς, έχουν «δείξει» το Αγαθονήσι, τους Φούρνους, την Ψέριμο, τη Γαύδο, τους Αρκιούς, το Φαρμακονήσι, τα Αντίψαρα κ.ά. Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι οι λεγόμενες «διερευνητικές επαφές» για τα ζητήματα του Αιγαίου προσκρούουν διαρκώς στην έγερση από την τουρκική πλευρά μονομερών εδαφικών διεκδικήσεων. Είναι ο λόγος για τον οποίο η προσπάθεια της κυβέρνησης Σημίτη να υπογραφεί συνυποσχετικό με την Τουρκία για την παραπομπή «μεθοριακών διαφορών», επισήμως της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δεν τελεσφόρησε. Ακριβώς γιατί η Αγκυρα απαιτούσε να αποφανθεί η έδρα της Χάγης και για την κυριαρχία στις αμφισβητούμενες από την ίδια περιοχές του Αιγαίου. Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι διανύουμε περίοδο κλιμάκωσης της επιθετικότητας της τουρκικής διπλωματίας και ακλόνητο επιχείρημα επ’ αυτού αποτελεί το γεγονός ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης δεν απουσιάζει πλέον ποτέ από τις συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν γίνονται.
*********************************************************************


Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EGGAS
Νέο Μέλος

Greece
3 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 11:46:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EGGAS
Καλημέρα στους φίλους του Forum. Κατά τη προσωπική μου άποψη η τυχών αντιπαράθεση Ρωσίας - Τουρκίας δεν θα έχει αιτία εμάς. Ίσως εμείς είμαστε η αφορμή αλλά όχι η αιτία. Εδώ παραθέτω το url απο μία είδηση που βρήκα και διάβασα. http://www.antinews.gr/?p=1811. Είχε πεί ο Παϊσιος "Έχουν οι ισχυροί τα σχέδια τους αλλά μέσα απο αυτά θα εκπληρώσουν το σχέδιο του θεού." Καλοδεχούμενη η ώρα που θα μπεί τάξη στη Νέα τάξη.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
sitos
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 13:40:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sitos
ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ 18-40 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΤΟ.

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΤΟ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dimitris213
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
157 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 14:06:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dimitris213
Σίγουρα δεν αφορά τις έρευνες που κάνουν για την μετατροπή του Στρατού;
Η Επιθεώρηση εργασίας σχετίζεται άμεσα με το θέμα για τους μισθωτούς.
Σε μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα στο google οι λέξεις Επιθεώρηση εργασίας και Στρατός συνδέονται σε θέματα για τις αυτοκτονίες και για τους μισθορόφους.

Αλλα αυτό που ζητάνε και ηλικια με παραξένεψε.
18-40 είναι οι ακμαίοι στρατιωτικά...

"Του ανδρειωμένου ο θάνατος
...θάνατος δεν λογιέται "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sitos
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 14:23:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sitos
MIA KATAΣΤΑΣΗ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ 18-40 ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΕΙΠΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
sitos
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 14:42:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sitos
http://www.army.gr/dimosieuseis/hmerisios/imerisiosfiles/20080519/28.jpg

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MIXAHL32
Μέλος 2ης Βαθμίδας


258 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 14:43:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MIXAHL32
Εγω παντως το καλοκαιρι θα ειμαι για 2 μηνες σε ενα νησι του Αιγαιου.....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Rankett
Μέλος 2ης Βαθμίδας


410 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 15:24:09  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Αλλα αυτό που ζητάνε και ηλικια με παραξένεψε.
18-40 είναι οι ακμαίοι στρατιωτικά...


Μη σε παραξενεύει, ή πράγματι κάτι συμβαίνει ή κάποιος(-οι) παίζει(-ουν) ένα άσχημο παιχνίδι τρομολαγνείας.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
casius
Νέο Μέλος


15 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 16:28:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους casius
Να σας δώσω και άλλη μια πληροφορία διασταυρωμένη εις διπλούν.

Θα ξέρετε οι περισσότεροι το λεγόμενο λευκό απολυτήριο στρατού.

Συνήθως αυτοί που το έχουν είναι τελευταία γραμμή εφεδρείας.

Δεν ξέρω αν έχει σημασία ή όχι αλλά τον τελευταίο μήνα ξέρω ήδη δυο περιπτώσεις που τους κάλεσαν για βολή.!!!!


Λέτε να σημαίνει κάτι?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 17:15:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia
quote:
OmasEpsilon:

Χερουβείμ οφείλω να πω δυναμικό το ντεμπούτο σου :P


Ναι, πράγματι, πολύ δυναμικό!
Κρίμα που τελειώνει τόσο άδοξα...

Ο λογαριασμός Χερουβειμ απενεργοποιείται και το "Πρελούδιο στον Φανατισμό σε ρε δίεση μινόρε" μεταφέρεται στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

_____________________________________________________

Απ' ότι φαίνεται στις τελευταίες περίπου 10 σελίδες, το θέμα αυτό έχει διανθιστεί με πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις. Είναι ευχάριστο το γεγονός, ότι παρόλο που υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από συμμετέχοντες που πιθανόν δεν επιθυμούν να συζητήσουν ελεύθερα θέτωντας τις απόψεις τους σε έναν κριτικό διάλογο με επιχειρήματα, οι αντιδράσεις αυτές δεν στάθηκαν ικανές να "πνίξουν" τον Διάλογο. Τον διάλογο προς κάθε πλευρά, εννοείται. Και στο στενό πλαίσιο των προφητειών για τον πόλεμο (μια συζήτηση που φαίνεται πως δε θα τελειώσει παρά μόνον εάν την διακόψει κάποιος πόλεμος ), αλλά και σε ένα ευρύτερο φιλοσοφικό πλαίσιο.

Υπήρξαν βέβαια και κάποιες περιπτώσεις που οι κανόνες ενός σοβαρού, αξιοπρεπή και ελεύθερου διαλόγου παραβιάστηκαν (π.χ. οι άκομψα εκφραζόμενες προσπάθειες εκδίωξης από το θέμα των απόψεων που δεν "ευχαριστούν κάποια αυτιά"). Έγιναν επεμβάσεις στις περιπτώσεις αυτές. Υπήρξαν επίσης και περιπτώσεις που η επικόλληση ετικετών προηγήθηκε της κριτικής ικανότητας ενός σκεπτόμενου νου. Κάτι τέτοιο είναι σύνηθες στους ανθρώπους: αν υπάρχει η ετικέτα ποιος νοιάζεται για το αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;

Αναφέρομαι στην παρακάτω άστοχη παρατήρηση:

quote:
casius Απεστάλη: 17/05/2008, 14:18:15

Αν και δε μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό το νήμα πρέπει και έχει μετατραπεί σε αντιπαράθεση μεταξύ Χριστιανών και Εθνικών(αν το λέω σωστά|) ή τέλος πάντων προσκείμενους στην αρχαία θρησκεία,...


_____________________________________________________

Όσο για το: Εμείς οι "αφελείς" & "αιμοσταγείς" πιστοί ...
που ξεκίνησε πρόσφατα ο Dimitris213 θα απενεργοποιηθεί.
(Περισσότερα, στο αναφερόμενο θέμα)


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stavros77
Μέλος 2ης Βαθμίδας


421 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 17:28:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους stavros77
Αγαπητή Amalia δεν βλέπω όμως να έχεις κάνει παρέμβαση και για τα λόγια ορισμένων που ο Dimitris213 συγκέντρωσε και έβαλε σε κάποιο του post.

Αν δεν κάνω λάθος, σε αυτό του το post απέδειξε βάζοντας quotes ορισμένων παιδιών, ότι κάποιοι ειρωνευόντουσαν τα πιστεύω μας καταπατώντας τις αρχές του φόρουμ. Και μάλιστα οι ειρωνίες ήτανε αρκετά βαριές που θα δικαιολογούσαν κάποια τουλάχιστον παρατήρηση!!

Αυτό που δυστυχώς βλέπω εγώ είναι ότι επικρατούν 2 μέτρα και 2 σταθμά.
Και αυτό γιατί μάλλον οι εν λόγω φωνές απολαμβάνουν μια κάποια προστασία, ίσως γιατί υπάρχει συγχρωτισμός μεταξύ των πιστεύω τους και των πιστεύω των admins.

Τελειώνοντας, να προσθέσω ότι δεν επικροτώ το ξεκίνημα του παιδιού που διαγράφηκε ο λογαριασμός προσωρινά και θεωρώ την επιβλειθήσα ποινή λογική. Αλλά φίλτατη, θα πρέπει να υπάρχουν ίδιοι κανόνες για όλους. Ευχαριστώ.

Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 18:09:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia
Αγαπητέ stavros77 οι κανόνες είναι οι ίδιοι για όλους, δυστυχώς όμως όλοι "οι όλοι" δεν μπορούν κάποιες φορές να το αντιληφθούν αυτό.

Καλή συνέχεια στη συζήτησή σας.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stavros77
Μέλος 2ης Βαθμίδας


421 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 18:21:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους stavros77
Σε ευχαριστώ Αμαλία που απάντησες τόσο γρήγορα αν και δεν μου έδωσες απάντηση στην ερώτηση γιατί τα συγκεκριμένα παιδιά δεν παρατηρήθηκαν ενώ υπάρχουν επαρκείς ειρωνευτικές και απαξιωτικές αναφορές στα post τους.

Αν είναι δυνατόν θα ήθελα μια απάντηση επίσημη από το administration team του site. Ευχαριστώ.

Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MIXAHL32
Μέλος 2ης Βαθμίδας


258 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 18:23:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MIXAHL32
Για σενα αμαλια οι κανονισμοι δεν ισχυουνε?
quote:amalia
Διαχειριστής

Greece
7451 Μηνύματα Απεστάλη: 06/05/2008, 04:22:02
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
:
--------------------------------------------------------------------------------
Tι ασυναρτησίες γράφεις?
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

quote:
--------------------------------------------------------------------------------

Σε όποιον δεν αρέσουν οι ασυναρτησίες μου μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα γύρω γύρω όλοι στη μέση ειναι η Πόλη
(λινκ του http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=9680)


Με αυτη την τοποθετηση σου προσβαλλεις ολους τους συμμετεχοντες του τοπικ με τις προφητειες.Γιατι οι αντμιν κωφευουνε?Φυσικα υπαρχει και η λυση της σαλατας ή διαγραφης του λογαριασμου μου επειδη δεν βολευει η αληθεια.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Στώμεν Καλώς
Μέλος 1ης Βαθμίδας


91 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 18:32:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Στώμεν Καλώς
Αξιότιμη "Αμαλία",
Αυτό το νήμα (και ευχαριστούμε για την φιλοξενία) αφορά τις προφητείες -κατά κύριο λόγω της Χριστιανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας)- και την προσπάθειά μας να τις αναλύσουμε και να τις εξηγήσουμε σε σχέση με την παρούσα γεωπολιτική κατάσταση. Όταν λοιπόν παρεμβαίνουν άτομα στο νήμα προσβάλλοντας κατάφωρα πρόσωπα και απόψεις με φράσεις του στυλ "απατεώνας και τσιράκι του κερατά" για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, καίριο και αξιοσέβαστο πρόσωπο για τους συμμετέχοντες, τότε αυτό γίνεται ξεκάθαρα για λόγους πρόκλησης και προσβολής. Επιπροσθέτως, προσπαθούν να αλλάξουν το θέμα του νήματος ασχολούμενοι γραμμή-γραμμή με τα λεγόμενα του καθενός συμμετέχοντος, πολύ απλά προκαλώντας και γεμίζοντας σελίδες.
Πολύ σωστά κατέκρινες τον νεοεισερχόμενο "Χερουβείμ" (και λυπάμαι που δεν προλάβαμε και άλλοι χρήστες να του κάνουμε παρατήρηση) αλλά θα έπρεπε τουλάχιστον να κάνεις συστάσεις στα άτομα των οποίων την στάση προανέφερα, ούτως ώστε και το θέμα του νήματος να τηρήσουν αλλά και την προσωπικότητα συμμετεχόντων αλλά και άλλων μη εν ζωή προσωπικοτήτων να προστατέψεις. Γνωρίζω πώς η παρακολούθηση του νήματος δεν είναι ο σκοπός της ζωής σου, με τη έννοια ότι προφανώς το κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο, αλλά εφόσον διέθεσες τον χρόνο αυτό για να ασχοληθείς με τον «Χερουβείμ» τουλάχιστον ασχολήσου και λίγο με άλλα πρόσωπα που μόνο βλάπτουν την συζήτηση με τον χείριστο τρόπο.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
casius
Νέο Μέλος


15 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 19:00:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους casius
quote:

Yπήρξαν επίσης και περιπτώσεις που η επικόλληση ετικετών προηγήθηκε της κριτικής ικανότητας ενός σκεπτόμενου νου. Κάτι τέτοιο είναι σύνηθες στους ανθρώπους: αν υπάρχει η ετικέτα ποιος νοιάζεται για το αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;

Αναφέρομαι στην παρακάτω άστοχη παρατήρηση:

quote:
casius Απεστάλη: 17/05/2008, 14:18:15

Αν και δε μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό το νήμα πρέπει και έχει μετατραπεί σε αντιπαράθεση μεταξύ Χριστιανών και Εθνικών(αν το λέω σωστά|) ή τέλος πάντων προσκείμενους στην αρχαία θρησκεία,...
Συγχωρέστε με αν δεν έχω την δική σας κριτική ικανότητα ή ακομη περισσότερο ο νους με τον οποίο με διάνθισε η φύση δεν είναι του επιπέδου σας ώστε να μπορώ να κατανοήσω γιατί μια απλή τοποθέτηση απέναντι σε μια κατάσταση αποτελεί επικόληση διαφόρων ετικετών.

Ίσως το παρακάτω σας βοηθήσει να κατανοήσετε πως το τελευταίο που είχα σκοπό ,απο την πρώτη στιγμή που έγραψα στο φόρουμ ,ήταν να βάλω ετικέτες(ασχέτως αν αυτό αλιεύσατε απο την άστοχη όπως έιπατε παρατήρησή μου).

Απεστάλη: 13/05/2008, 20:06:36
Δεν θα μπώ στην λογική της αντιπαράθεσης όπιος επιθυμει να δει και να πιστεψει κάτι το κάνει όποιος πάλι όχι δικαίωμα του.

Ότι αισθάνομαι και εκτιμώ και βάσει δεδομένων θα το λέω χώρις να θέλω να θίξω κανέναν.


Δεν έχω καμία διάθεση αντιπαράθεσης είναι όμως προφανές πως δεν είναι δυνατό να στέκεστε στο δέντρο και να χάνετε το δάσος.

Ποιο είναι το δάσος?
Απλά τα γεγονότα που έρχονται πέρα απο προφητείες ,γαλαξίες,ετικέτες και χολυγουντιανά σενάρια και τα οποία είναι πέρα απο το αν τελικά κάποιος πιστέυει στις προφητέιες ή όπου αλλού.
Σε τελική ανάλυση δικαίωμα του καθενός να κάνει αυτό που θέλει.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Ενας άστοχος παρατηρητής που κολλάει άκριτα ετικέτες.......
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Βυζαντινός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
286 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 20:12:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Βυζαντινός
quote:

Ο λογαριασμός Χερουβειμ απενεργοποιείται και το "Πρελούδιο στον Φανατισμό σε ρε δίεση μινόρε" μεταφέρεται στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

Και λογοκρισία τώρα??Μπράβο....

quote:

Απ' ότι φαίνεται στις τελευταίες περίπου 10 σελίδες, το θέμα αυτό έχει διανθιστεί με πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις.


Ε βέβαια όταν κάποιος(εθνικός ή άθεος ή τελοσπάντων κάποιος με "ανοικτο και ορθολογιστικο" μυαλό) μπαίνει τόσο άτσαλα σε μια συζήτηση χριστιανών..είναι πολύ ενδιαφέρον..


quote:

Όσο για το: Εμείς οι "αφελείς" & "αιμοσταγείς" πιστοί ...
που ξεκίνησε πρόσφατα ο Dimitris213 θα απενεργοποιηθεί.
(Περισσότερα, στο αναφερόμενο θέμα)


Γιατι??

ΕΛΛΗΝ

Edited by - Βυζαντινός on 19/05/2008 20:15:21Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stavros77
Μέλος 2ης Βαθμίδας


421 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 22:27:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους stavros77
Παιδιά όπως καταλάβατε ο Γράψας πηγαίνει στη Τουρκία να υπερασπιστεί την Ελλάδα από τη βαριά ατζέντα του κεμαλιστικού καθεστώτος.

Μια ατζέντα που περικλείει πολύ υφαλοκρηπίδα και Αιγαίο.
Δεν αποκλείεται σε λίγο καιρό να αρχίσει να γίνεται και λόγος για αυτά τα θέματα από τη τηλεόραση. Ειδικά αν τα τσουγκρίσουν Γράψας και Μπουγιούκανιτ πράγμα καθόλου απίθανο.

Αν αρχίσει και μιλάει η τηλεόραση για υφαλοκρηπίδες και για τα 6 και τα 12 μίλια......τότε ξέρουμε, έτσι δεν είναι?

Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dimitris213
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
157 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 22:33:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dimitris213
Χαχαχα
Τώρα άνοιξα το PC και είδα τις παρεμβάσεις.
Αυτό που κατάλαβα παιδιά είναι οτι πάλι εμείς την πληρώσαμε.Το γιατί μην το ψάχνετε..
Αναφέρθηκε και έμεινει ασχολίαστο.Κάτι για συγχρωτισμό απόψεων που είπε κάποιος χρυσόστομος.

Να'μαστε καλα και εμεις συνεχίζουμε με κάθε αντιξοότητα.

"Του ανδρειωμένου ο θάνατος
...θάνατος δεν λογιέται "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Στώμεν Καλώς
Μέλος 1ης Βαθμίδας


91 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2008, 22:36:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Στώμεν Καλώς
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ειδικά εάν είναι το πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκε ο Γέροντας Παΐσιος (ότι δηλαδή θα είναι Αρχηγός του αγήματος που θα εισέλθει στην Πόλη-και ποιος γνωρίζει τι άλλο του είπε…), δεν πρόκειται να χαριστεί στον Τούρκο ομόλογό του. Πιστεύω ακράδαντα πώς θα φανεί αντάξιος του αξιώματός του και θα υπερασπίσει τα Εθνικά μας συμφέροντα. Σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε…ο Θεός μαζί του.
Σίγουρα θα θιγεί εκτενώς το θέμα των «γκρίζων ζωνών» και ευελπιστώ πώς η απάντηση που θα δώσει θα είναι και η πρέπουσα. Γνωρίζουμε όλοι πλέον εδώ, πώς τέτοια απάντηση μόνο βάση θα δώσει στους Τούρκους να προχωρήσουν στα σχέδιά τους. Μόλις γίνει θέμα για τα 12ν.μ., να περιμένουμε και θέμα με την Θράκη και σύντομα…απόσυρση πρεσβειών. Είμαστε πολύ κοντά και όλα πιστεύω θα αρχίσουν με την επίσκεψη του Αρχηγού.
Έσσεται ήμαρ.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OmasEpsilon
Μέλος 2ης Βαθμίδας

n/a
216 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/05/2008, 00:54:48  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Χαχαχα
Τώρα άνοιξα το PC και είδα τις παρεμβάσεις.
Αυτό που κατάλαβα παιδιά είναι οτι πάλι εμείς την πληρώσαμε.Το γιατί μην το ψάχνετε..
Αναφέρθηκε και έμεινει ασχολίαστο.Κάτι για συγχρωτισμό απόψεων που είπε κάποιος χρυσόστομος.

Να'μαστε καλα και εμεις συνεχίζουμε με κάθε αντιξοότητα.

"Του ανδρειωμένου ο θάνατος
...θάνατος δεν λογιέται "


Είμαστε σαν τα Super Puma εμείς.. παντός καιρού :P

Υ.Γ. ίσως η αμαλία να ήθελε να προλάβει τα χειρότερα για την απενεργοποίηση.

8 Μαίου, Μέρα μεσσημέρι σαν να έσβησε κάποιος τα φώτα και σκοτείνιασε η Τουρκία και όλοι μαζί με μια φωνή, ο εκ πενίας βασιλεύς...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trevor
Νέο Μέλος


26 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/05/2008, 01:00:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trevor
quote:

Τα 7 χρόνια από τη μέρα που ο τάφος του Μουράτ στο Κοσυφοπέδιο
φυλάσσεται από γυναίκα (2001) πέρασαν * Σέρβικη Προφητεία
Από σήμερα στο Μόσκοβο βασιλεύει αρκούδι με λαλιά!
(Μεντιέγιεφ) *Προφητεία Πατροκοσμά

Ποιός, πού, πότε, τί στοιχεία υπάρχουν; Εάν κακοπροαίρετα σου έλεγα ότι τα έβγαλες από το μυαλό σου, πώς θα μου απαντούσες; Έχεις το σχετικό βίντεο με τον επώνυμο να λέει για το αρκούδι; Ο επώνυμος ποιός είναι;
Στα λέω αυτά, γιατί με παρόμοιο τρόπο εμφανίστηκαν "προφητείες" της τελευταίας στιγμής για τον Γράψα ενώ ήταν ήδη ΑΓΕΕΘΑ.


Προς gigeni(αν υπάρχει ακόμα τέτοιο μέλος),johnybegood,agnostic, medtech και λοιπούς πρεσβευτές του ορθού λόγου:

1.Είναι ανορθολογικό το να μιλάς με γενικότητες του στυλ "Από τις προφητείες του τάδε λίγες επαληθεύτηκαν και όσες επαληθεύτηκαν ήταν ήξεις αφήξεις". Πες ποιές είναι αυτές και δώσε εναλλάκτικές ερμηνείες για να τις απομυθοποιήσεις αντί να ειρωνεύεσαι και να βρίζεις εμμέσως.

2.Άπέδειξε με επιχειρήματα την αποψή σου πάνω στο θέμα του τόπικ και όχι όπου εσύ έχεις όρεξη κάθε φορά.

3.Η επιστήμη ασχολείται με το πώς λειτουργεί το σύμπαν βασισμένη σε ανθρώπινες παρατηρήσεις. Τί συμβαίνει εκτός υλικού κόσμου(και αν υπάρχει κάτι εκτός) δεν το γνωρίζει κανένας. Οι άθεοι επιστήμονες απλά ανήκουν στους ανθρώπους που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κάτι διότι είναι επηρεασμένοι βαθύτατα από το πνεύμα αμφισβήτησης που διέπει την επιστήμη.

4.Όλες οι επιστημονικές θεωρίες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Δαρβίνου, κρίνονται διαρκώς και ανά πάσα στιγμή δύνανται να αναθεωρηθούν. Αν ψάξεις στο νετ θα βρεις επιχειρήματα τόσο υπέρ της εξελικτικής θεωρίας όσο και κατά της(και μάλιστα σοβαρά πλην κάποιων αστείων).

Η εξελικτική θεωρία λέει πως δύναται ένας ζωντανός οργανισμός να εξελιχθεί σε κάτι ανώτερο και πολυπλοκότερο βάσει μιας μακρόχρονης εξελικτικής διαδικασίας όπου συμβαίνουν γενετικά "λάθη" τα οποία οδηγούν σε νέα χαρακτηριστικά, τα οποία δοκιμάζονται στην πράξη και να αποδειχθούν χρήσιμα για την επιβίωση διατηρούνται. Έτσι σιγά σιγά χτίζονται ολοένα και πολυπλοκότερα συστήματα και από τον πίθηκο(π.χ) μπορούμε να περάσουμε στον άνθρωπο.

Αυτό το σκεπτικό έχει ένα ολέθριο λογικό σφάλμα που το σκέφτηκα πριν καν διαβάσω την επιχειρηματολογία κατά της εξέλιξης, για το οποίο όλως παραδόξως δεν έχω βρει μέχρι στιγμής κάποιο αντεπιχείρημα.

Ένας οργανισμός σαν π.χ τον ανθρώπινο έχει πάνω του πληθώρα συστημάτων που τον βοηθούν στην επιβίωση. Ας πάρουμε το σύστημα της όρασης μέσω του οποίου ταυτοποιούμε διάφορα πράγματα του περιβάλλοντός μας. Αυτό το σύστημα αποτελείται από το υποσύστημα του βολβού, του οπτικού νεύρου και του τμήματος του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τα νευρικά σήματα. Και τα τρία αυτά συστήματα έχουν αναρίθμητα άλλα υποσυστήματα που ΟΛΑ ΜΑΖΙ ταυτόχρονα χρειάζονται έτσι ώστε το σύστημα της όρασης να λειτουργεί σωστά και να έχει σκοπό ύπαρξης(βοήθεια στην επιβίωση).

Έστω λοιπόν ένα πλάσμα χωρίς όραση που εξαιτίας ενός γενετικού σφάλματος αναπτύσσει στην τύχη κάποιο ή κάποια από τα χιλιάδες υποσυστήματα της όρασης(π.χ κύτταρα αμφιβληστροειδούς). Από τη στιγμή που τα ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ υποσυστήματα ειναι μη λειτουργικά, πώς θα καταφέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά να διατηρηθούν από γενιά σε γενιά μέχρις ώτου εμφανιστούν και τα υπόλοιπα εκατοντάδες χιλιάδες ώστε να προκύψει ένα πλήρες και χρήσιμο σύστημα όρασης;

Η θεωρία της εξέλιξης λέει πως μόνο τα χρήσιμα χαρακτηριστικά επιβιώνουν από γενιά σε γενιά. Τα ατελώς σχηματισμένα όργανα όμως είναι άχρηστα, άρα βάσει της λογικής αυτής πριν προλάβει να αναπτυχθεί κάτι πολύπλοκο ( και χρήσιμο ως πολύπλοκο) η εξέλιξη θα το "ξεράσει" ως άχρηστο για την επιβίωση.

Δεν θα αναφερθώ βέβαια εκτενώς στην έλλειψη παλαιοντολογικών στοιχείων(το παραδέχονται και οι σκεπτικιστές) για αργή ομαλή μετάβαση από τους πιθήκους στον άνθρωπου(όπως ισχυρίζεται η θεωρία της εξέλιξης). Ούτε στο γεγονός ότι οι ιοί αποκτούν ανοσία στα εμβόλιά μας εξελισσόμενοι προς τα κάτω(ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΜΕΝΟΙ) και όχι προς τα πάνω(ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΜΕΝΟΙ) όπως θα απαιτούνταν για να αποδειχθεί ότι η αυθόρμητη προς τα πάνω εξέλιξη(πίθηκος σε άνθρωπο)είναιεφικτή στη φύση. Κάντε ένα απλό σερτσ στο νετ και θα βρείτε υλικό για να ασχολείστε μήνες. Και αν δεν βρείτε κάντε ένα ποστ να σας στείλω. Όλα αυτά που διάβασα από επιστήμονες με προβληματίζουν για την θεωρία της εξέλιξης και την αξιοπιστία της χωρίς βέβαια να είμαι ο αρμόδιος για να κρίνω. Απλά έμαθα να μην παίρνω τίποτα σαν δεδομένο.


ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΩΣ εντύπωση που εσείς δέχεστε ότι σας πει η επιστημονική κοινότητα έτσι άκριτα χωρίς να είστε ειδικοί οι ίδιοι για να κρίνετε για τον εαυτό σας. Πιστεύετε σε ανθρώπους και αυτό δεν έχει καμιά σχέση με ορθολογισμό.

5. Το βασικότερο. Ο ορθολογιστής επιτίθεται σε απόψεις, όχι σε πρόσωπά. Αν βρίσκεις λάθος κάτι που έχει πει ένας επιστήμονας π.χ για το κύρος των προφητειών μην επιτεθείς σε αυτόν λέγοντας ότι και άλλοι επιστήμονες τον θεωρούν τρελό ή και εγώ δεν ξέρω τι, αλλά να επιτεθείς στα λεγόμενά του.
Γιατί μπορεί όντως οι απόψεις ενός ατόμου σε κάποια θέματα να είναι υπερβολικές αλλά αυτό δεν αρκεί για να τον κατατάξουμε στην κλάση του Λιακόπουλου και να τον ειρωνευόμαστε για κάθε του άποψη με την οποία δεν συμφωνούμε.


Υ.Γ. Θα συμφωνήσω με τον Βυζαντινό ότι από εδώ και στο εξής δεν πρέπει να διεξάγεται διάλογος με άτομα που εκτρέπουν την συζήτηση.
Ας αφήσουμε τον καθένα να λέει ότι θυμάται μόνος του.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/05/2008, 01:09:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo
quote:
Βυζαντινός - Ε βέβαια όταν κάποιος(εθνικός ή άθεος ή τελοσπάντων κάποιος με "ανοικτο και ορθολογιστικο" μυαλό) μπαίνει τόσο άτσαλα σε μια συζήτηση χριστιανών ..είναι πολύ ενδιαφέρον..

Δεν κατάλαβα, από πότε τα μέλη του (ESOTERICA), χωριστήκανε και «ταμπελοποιηθήκανε» σε …. «εθνικοί, άθεοι "ανοικτά και ορθολογιστικά" μυαλά και χριστιανοί» και όχι σε ανθρώπους που απλά θέλουν να συμμετάσχουν και να προσθέσουν την γνώμη τους σε έναν διάλογο, ακόμα και μέσα από έναν σωστό αντίλογο .

Άμα είναι Βυζαντινέ να το γνωρίζουμε, ώστε να χωρίσουμε το φόρουμ του ESOTERICA σε «θρησκευτικά» θέματα που δεν επιτρέπεται να μπαίνει κανείς άλλως, εκτός των χριστιανών και «Εθνικών και Άθεων» που να μην μπαίνει κανένας χριστιανός….


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/05/2008, 01:46:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech
quote:
Ε βέβαια όταν κάποιος(εθνικός ή άθεος ή τελοσπάντων κάποιος με "ανοικτο και ορθολογιστικο" μυαλό) μπαίνει τόσο άτσαλα σε μια συζήτηση χριστιανών..είναι πολύ ενδιαφέρον..


Το "ατσαλα" υποθετω ειναι η αμφισβητηση των αποψεων σου.

Οσο για την γκρινια για την "λογοκρισια" του Χερουβιμ κανε τον κοπο να δεις τι εγγραφε το μηνυμα του κανοντας μια επισκεψη στην γενικη σαλατα μηνυματων.Πολυ "χριστιανικο" μηνυμα...


Επι του θεματος.

"Προφητειες" τετοιου ειδους θα βρειτε σε ολους τους λαους και σε ολες τις εποχες...Ιδιαιτερα αγαπητες ειναι οι προφητειες που προαναγγελουν πολεμικους θριαμβους...Και ιδιαιτερο ενδιαφερον παρουσιαζουν οι δικαιολογιες που προβαλονται οταν η προφητεια ΔΕΝ εκπληρωθει και εκεινος που ηταν σιγουρος οτι οι θειες δυναμεις εγγυουνταν τον θριαμβο του συντριβει.

Ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι τα Ορλωφικα (1770)μια αποτυχημενη επανασταση των Ελληνων (υποκινημενη απο τους Ρωσους) η οποια πνιγηκε στο αιμα.Εκεινη την εποχη κυκλοφορησαν πολλες προφητειες που ισχυριζονταν οτι καποιο "Ξανθο Γενος" θα λυτρωσει τον υποδουλο λαο:

............................

H άφιξη των πρώτων ρωσικών πλοίων, στις 17/28 Φεβρουαρίου 1770, προκάλεσε αναστάτωση στους Μανιάτες που έσπευσαν στο Οίτυλο μαζί με τους ιερείς τους για να υποδεχθούν τους Ρώσους.Σύμφωνα με προφητείες ευρύτατα διαδεδομένες από τα μέσα του 18ου αιώνα, οι Ρώσοι, οι Μόσχοβοι όπως τους έλεγαν, ήταν το περίφημο «ξανθό γένος», το θεϊκά σταλμένο να άρει την οθωμανική κατάκτηση και να (ανα)συστήσει χριστιανικό βασίλειο στο πρότυπο του Βυζαντίου.

Έτσι, η έλευση των Ρώσων στη Μάνη φάνταζε ως ενεργοποίηση του «σχεδίου» της Θείας Πρόνοιας, ως απαρχή της εκπλήρωσης χιλιαστικών προσδοκιών που καλλιεργούνταν από τα χρόνια της κατάκτησης της Πόλης από τους Οθωμανούς. Τέτοιες προφητείες, που την εποχή εκείνη αφορούσαν το «ξανθό γένος» και θεματοποιήθηκαν ως «προφητείες του Αγαθάγγελου», τις διέδιδαν ιδίως κληρικοί και μοναχοί, που συχνά ήταν απόστολοι της ρωσικής πολιτικής.

(Ν. Ροτζώκος – Δ. Τζάκης ΤΑ ΝΕΑ (23-08-2000))

Ποια ηταν η καταληξη?Οι Ρωσοι(που ταυτιστηκαν εκεινη την εποχη με το "ξανθο γενος"),αφου υποκινησαν την επανασταση(για να εξυπηρετησουν τα Ρωσικα συμφεροντα φυσικα),τραπηκαν σε φυγη οταν καταλαβαν οτι δεν υπηρχε ελπιδα να νικησουν.Ο δε λαος που εμεινε πισω δοκιμασε το οθωμανικο μαχαιρι.Ακουστηκε η συνηθισμενη δικαιολογια "ο θεος μας εγκατελειψε γιατι ειμασταν αμαρτωλοι και γιαυτο και η προφητεια δεν εκπληρωθει" κτλ.

(μαρτυρια επιζησαντα):

"Ήλθε το απηνέστατον και παμβαρβαρώτατον ρωσσικόν στράτευμα εις Πελοπόννησον εις το μέρος του Νεοκάστρου και Μοθώνης εις δε τον Μιστράν επήγαν Μαρτίου έ, και αυτόν κατεκυρίευσαν μετά των Μανιατών και τους εκεί οικούντας Τούρκους άπαντας συν τέκνοις ξίφει κατέσφαξαν. Μαρτίου δε κθ', τη αγία και μεγάλη δευτέρα, ωσεί ώρα ή, πολύ πλήθος Μανιατών και άλλων Μωραϊτών φέροντες εις σημείον βασιλικού στρατεύματος και τεσσαράκοντα Ρούσους ήλθον εις την Τριπολιτσάν την του ηγεμόνος καθέδραν, και ημετέραν πατρίδα, εις το μέρος ονομαζόμενον άγιος Βασίλειος οι δε εκεί ευρισκόμενοι Τούρκοι ξένοι τε και εντόπιοι λαμβάνοντες είδησιν εξήλθον άπαντες μετά πολλών αρμάτων εις προϋπάντησίν τους, και διαστάσης ωσεί ωρά μια, οι μεν νικηθέντες επήλθον εις τα οπίσω, οι δε νικήσαντες και θυμού εμπλησθέντες πολλούς ή μάλλον ειπείν πάντας τους εκεί χριστιανούς ανείλον μαχαίρα. Από τους οποίους ιδού φανερόνω και τους συγγενείς μου, πρώτον τον πατέρα μου, τον αδελφόν του και θείον μου Οικονόμον, τον αδελφόν μου Κωνσταντίνον, τους θείους μου Παρασκευάν Ρογάρην, και τον υιόν αυτού Σπυρίδωνα, τον Γεώργιον Καρανικόλαν και επιλοίπους. Τόση άδικος σφαγή έγινεν εις αυτήν την δύστηχον χώραν, ώστε οπού αι οικίαι και δρόμοι εγέμισαν αίμα, και ει μη από θείων ανδρών προς κύριον εντεύξεις την επιούσαν δεν επρόφθανεν ο τοώντι ευσπλαχνικώτατος Οσουμάν-μπέης μήτε καν όνομα χριστιανού εις την πόλιν ταύτην εσώζετο. Πολλάκις λοιπόν η Πελοπόννησος αιχμαλωσίας εδοκίμασε, πλην αύτη η εκ των εν προβάτου δορά προβάτων φθοράν απειργασαμένων βαρβάρων λέγω Ρουσών νυν προξενειθείσα, μήτε ακούσθη, μήτε ο Κύριος να δώση εις άλλους χριστιανούς (...)».

Δημοσιεύεται στο περιοδικό Φιλίστωρ, τ. Δ' (1865), σ. 537-539. Αναδημοσιεύεται στο Κ. Σάθας, Τουρκοκρατούμενη Ελλάς. 1453-1821, Αθήνα, εκδ. Καμαρινόπουλου, 1962, σ. 494 πρώτη έκδοση 1869).

The plural of anecdote is not data.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 49 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy