ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Δε μας τα λέει καλά η Περιστέρη
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/10/2015, 20:30:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

κοίτα...καταρχάς έχεις δίκιο στο ότι αυτό που λέει ο Πλούταρχος είναι ελεγχόμενο...θα μπορούσε να το έχει επινοήσει ώστε ο θρήνος του Αλεξάνδρου να φανεί όμοιος με εκείνον του Αχιλλέα (που ούτως ή άλλως έφερε πολλές ομοιότητες). Γενικώς όμως ο Πλούταρχος κρίνεται αξιόπιστος στα λεγόμενά του, μπορεί να συνέκρινε βιογραφίες, ωστόσο φαίνεται να χρησιμοποιεί σε ικανποιητικό βαθμό την ιστορική μέθοδο, εκεί που λέει πχ. ότι ο Ηφαιστίων παράκουσε τον γιατρό του και παράφαγε πριν αρρωστήσει, αυτό φαίνεται να το έχει αντλήσει από πηγές πολύ κοντά στην εποχή του Αλεξάνδρου (από τις οποίες έχουν όλες χαθεί δυστυχώς).

Αυτό λοιπόν που παρατηρώ είναι ότι συχνά ερμηνεύουμε τον κάθε αρχαίο κατά το επιθυμητό, κι εγώ το κάνω καμιά φορά, όταν δηλαδή ενισχύει την άποψή μας τότε λέμε ότι είναι αξιόπιστος, ενώ όταν διαφωνούμε τότε τον απορρίπτουμε...όπως κάνεις εσύ με τον Πλούταρχο γι'αυτά που λέει και για τον Αλέξανδρο και για τους Πέρσες στη Σαλαμίνα.

Και φαίνεται να έχεις μία προκατάληψη, λες πχ. παραπάνω ότι η μόνη αναφορά στη θυσία της Πολυξένης είναι αυτή του Ευρυπίδη ο οποίος την επινοεί...δεν είναι έτσι όμως διότι έχει βρεθεί αγγείο του 6ου πΧ. αιώνα που απεικονίζει ξεκάθαρα τη θυσία της Πολυξένης από το Νεοπτόλεμο. Υπάρχουν επίσης και άλλες αναφορές σε θυσίες (Ηρόδοτος, Παυσανίας), για τα πιο παλιά κυρίως χρόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι όλες αληθείς.

Όπως όμως δεν γίνεται να είναι όλες οι αναφορές αληθείς (όπως υποστηρίζουν οι εχθρικές απέναντι στην αρχαία Ελλάδα ιστοσελίδες), έτσι δεν γίνεται και το να μην είναι καμία αληθής (όπως υποστηρίζουν οι υποστηρικτές και φανατικοί θαυμαστές της αρχαίας Ελλάδας)...καταλαβαίνεις...είναι νομίζω και λίγο αφελές να λέμε με βεβαιότητα λες και είμασταν εκεί ότι "δεν γίνονταν καθόλου ανθρωποθυσίες" τη στιγμή που και μας λείπει τρομακτικός όγκος πληροφοριών για το τότε αλλά και γνωρίζουμε ότι οι αρχαίοι δεν κώλωναν να θυσιάσουν τους ίδιους τους δικούς τους εν ώρα ανάγκης, πόσο μάλλον εχθρούς, αιχμαλώτους κτλ...τους κρίνουμε δηλαδή εξιδανικευμένα και με σημερινά κριτήρια.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/10/2015, 23:51:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δέν μίλησα μέ βεβαιότητα kost,πώς θά μπορούσα άλλωστε νά είμαι βέβαιη;Υποθέτω όμως ότι άν στά νεώτερα χρόνια τουλάχιστον γίνονταν ανθρωποθυσίες θά είχαμε περισσότερες αναφορές καθώς καί αρχαιολογικά ευρήματα.Τό περίεργο είναι ότι τό θέμα τών ανθρωποθυσιών ασκεί μιά παράξενη έλξη στό θυμικό τών ανθρώπων καί μεταφέρεται ως τίς μέρες μας ακόμη,μέσα από μύθους καί θρύλους.Ποιός δέν γνωρίζει πχ.τό περίφημο δημοτικό άσμα γιά τό γεφύρι τής Άρτας;Αυτό δέν σημαίνει ότι στά θεμέλια τού γεφυριού βρίσκεται θαμμένη η γυναίκα τού πρωτομάστορα ούτε ότι οι αδελφές της στέριωσαν γεφύρια στόν Δούναβη καί στόν Ευφράτη.Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως μέ τόν ίδιο τρόπο λειτουργούσε τό πράγμα καί γιά τούς αρχαίους.άν πάρουμε τήν περίπτωση τής θυσίας στήν Σαλαμίνα βλέπουμε ότι κανείς άλλος ιστορικός δέν αναφέρει ότι έγινε τέτοιο πράγμα.Ούτε ο Ηρόδοτος ούτε ο Διόδωρος ο Σικελιώτης ούτε κάν ο Παυσανίας δέν αναφέρει κάτι τέτοιο,αντίθετα όλοι συμφωνούν ότι ο Αριστείδης δέν πήρε κανέναν αιχμάλωτο από τήν Ψυττάλεια αλλά τούς σκότωσε όλους.Επίσης δέν υπήρχε λατρεία τού Ωμηστή Διονύσου στην Αθήνα αλλά μόνο στήν Λέσβο.Εντελώς συμπτωματικά λοιπόν ο Πλούταρχος αναφέρει ότι αντλεί τήν πληροφορία από τόν Φανία ή Φαινία τόν Λέσβιο ο οποίος όπως αποδείχθηκε από τούς ερευνητές "δανείστηκε" τό περιστατικό αυτό από ένα έργο τού γιατρού τού Αρταξέρξη Β'καί ιστορικού Κτησία τού οποίου τά έργα όπως λένε οι μελετητές του στερούνται αξιοπιστίας διότι συνήθιζε νά τά διανθίζει μέ μυθιστορηματικές περιγραφές.Φαίνεται λοιπόν ότι ο Φανίας συμπλήρωσε τό σενάριο βάζοντας στό παιχνίδι τόν Ωμηστή Διόνυσο.
Από τήν άλλη οι αναφορές γιά ανθρωποθυσίες στό Λύκαιον όρος διαψεύδονται από τά αρχαιολογικά ευρήματα.
Δέν λέω λοιπόν ότι αποκλείεται νά υπήρξαν ανθρωποθυσίες στό απώτατο παρελθόν αλλά ότι οι αναφορές πού αφορούν στά νεώτερα χρόνια δέν τεκμηριώνονται καί οπωσδήποτε δέν ήταν στοιχείο τού πολιτισμού τών προγόνων μας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 01:13:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
εσύ είσαι πιο αναλυτική κι από μένα...βρήκα το μαστορή μου ένα πράμαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 01:37:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
καί οπωσδήποτε δέν ήταν στοιχείο τού πολιτισμού τών προγόνων μας

δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο, μην παίρνεις απολογητικό τόνο, σιγά μην τους ταυτίσουμε και με τους Αζτέκους...αυτό που λέω είναι ότι οκ να εκθειάζουμε τα εκπληκτικά που κατάφεραν οι αρχαίοι αλλά παράλληλα όμως υπήρχε και τεράστια καφρίλα...μιλάμε γενικώς για πολύ βίαιες εποχές, λίγο από αρχαία ιστορία να διαβάσουμε βλέπουμε ανελέητο χαμό από αιματοχυσίες και πολέμους. Τελικά λοιπόν πού ξεκινάει και πού τελειώνει η έννοια της ανθρωποθυσίας; ορθώς δηλαδή ο DSM πιο πάνω τονίζει την διαχρονική καφρίλα του είδους μας...

Όταν πχ. ο Αλέξανδρος τιμωρεί τη Θήβα ισοπεδώνοντάς τη ολοκληρωτικά (μαχόμενους, αμάχους, γυναικόπαιδα) εκεί πρόκειται για μία σφαγή 'αθώα';; Βέβαια η πράξη αυτή εξηγείται πολιτικά, και παρά την τεράστια καφρίλα της φαίνεται όντως να ήταν ευφυής, διότι έτσι κάλυψε τέλεια και ηχηρά τα νώτα του και ουδέις από τους υπόλοιπους Έλληνες τόλμησε να σηκώσει κεφάλι όσο εκστράτευε στην Ασία...έτσι όμως βλέπουμε ότι τελικά επικαλούμαστε και εμείς για τότε αυτά που επικαλούνται σήμερα οι Αμερικάνοι, χθες οι Άγγλοι, προχθες οι Οθωμανοί και γενικώς οι εκάστοτε ισχυροί...ανοίγει η κουβέντα μ'όλα αυτά αλλά κακό δεν είναιΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 02:07:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σκοπός της παρέμβασής μου ήταν, να καταδείξω πως οι ανθρωποθυσίες είναι πρακτικές εξευμενισμού των ανθρωπίνων παθών. Καμμία σχέση δεν έχουν με κάποιο 'θείο μένος'.

Οι λέξεις 'θείο' και 'μένος' είναι αδύνατον να βρίσκονται σε συσχέτιση στην ίδια πρόταση.

Πέρα από την καθημερινή πρακτική, την ανθρώπινη και κατά συνήθεια δηλαδή, πρέπει να είσαι εντελώς βοσκός για να αναγνωρίζεις κάποια κοσμική αλήθεια σε αυτές τις πίπες.

Κι εδώ που τα λέω, οι βοσκοί είναι πάντα αρκετοί. Και ικανοί.

Απλά, μου φάνηκε εντελώς τραγικά χαριτωμένη η σύνδεση της Ιφιγένειας με τη δίκη των έξι, καθώς επρόκειτο για την ίδια επιχείρηση. Κάποιες χιλιάδες χρόνια πριν η πρώτη, εκατό χρόνια πριν η δεύτερη, και πού'σαι ακόμα...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 02:51:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

εντάξει δεν έχουν και πολύ σχέση οι δύο ιστορίες, η δόλια η Ιφιγένεια δεν έφταιξε σε τίποτα, ενώ η κυβέρνηση Γούναρη ήταν η κυρίως υπεύθυνη για τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του Ελληνισμού...μη τα λέω, γνωστά, προεκλογικά για να κερδίσουν τον κόσμο έταξαν το τέλος του πολέμου, και την επιστροφή των στρατιωτών, με σύμβολο μάλιστα την ελιά!!...και μετά όλεθρος...μπορεί η δίκη να ήταν παρωδία, και οι μακρυνοί συγγενείς δικαίως να ζήτησαν την επανάληψή της, αλλά η συνολική ευθύνη της κυβέρνησης αυτής δεν παύει να είναι τεράστια, και λίγα λέμε...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 03:19:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
εντάξει δεν έχουν και πολύ σχέση οι δύο ιστορίες

Στο ίδιο μέρος, ο ίδιος λαός, η ίδια επιδίωξη, ο ίδιος διχασμός.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 03:20:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η διαφορά είναι ότι η παλαιά περίπτωση αναφέρεται στη θυσία, για να πάνε τα πράγματα καλά.
Η πρόσφατη, ως τιμωρία επειδή ..δεν πήγαν καλά.

Σήμερα δεν υπάρχει καν "εκστρατεία". Για τίποτα.Άρα δεν θα τιμωρηθεί και ποτέ κανείς από τους πάνω.Δικαίως ή αδίκως.

Οι πολλοί νεκροί ήταν πάντοτε άσημοι και έπεφταν στο πεδίο της μάχης.Είχαν τουλάχιστον το πλεονέκτημα να κρατούν όπλο,για να αμυνθούν.Είτε λεγόντουσαν Έλληνες είτε οτιδήποτε άλλο.
Σήμερα απλά δεν κρατούν καν όπλα.Δεν υπάρχει καν μέσο αμύνης.Για τους πολλούς εννοώ πάντα.Τους άσημους.Εμάς ντε.

Είναι αυτό που λες και εσύ χαριτολογώντας...Όλα καλά.

Τη γνώμη μου για τους έξι(που ήταν οχτώ),την ξέρεις Μάνο.Το έχουμε συζητήσει κατ' ιδίαν πρόσφατα.Ήταν από τους τελευταίους που έφταιγαν.
Το παιχνίδι ήταν σικέ.Σαν τα ορλωφικά ένα πράμα.

Μόνο που είμασταν επιτιθέμενοι στα μάτια της Ευρώπης.
Και άρα ακόμα πιο εύκολο να αδειαστούμε, όταν αυτό κρίθηκε ως συμφέρον τους.Απλό είναι.
Εγώ και συ να είμασταν εκεί,το ίδιο θα γινόταν.Στου Γουδή θα καταλήγαμε.Τα λάθη υπήρξαν,αλλά ήταν από πιο ψηλά.
Και εξηγούμαι:

1.Ο Βενιζέλος δεν εκμεταλεύτηκε τον Πόντιο ελληνισμό που ήταν ιδιαιτέρως αξιόμαχος εκείνη την περίοδο.Θα μπορούσε με αυτόν τον τρόπο και μόνο, να έχει αλλάξει την έκβαση του πολέμου, παρά την αλλαγή στάσης της Αντάτ.Λάθος.Τρομερό.

2.Αφού τα έκανε μαντάρα στρατηγικά,έκανε εκλογές για να την κάνει αλλά Μπούλης(Καραμανλής Jr).Το έκανε και ο Τσίπρας με το δημοψήφισμα,αλλά αυτός καταλάθος ..κέρδισε.Λάθος?Πάει στο διάλο...

3.Μέχρι εδώ,τα λες και λάθη.Το πούλημα της Ανατολικής θράκης ήταν καθαρή προδοσία.Λυπάμαι αλλά έτσι είναι.Για στάυρωμα,όχι για βόλι...

Και γνωρίζεις ότι τα βενιζελικός και αντιβενιζελικός,όπως όλα τα οπαδικά, είναι μακριά από μένα.

Παρά ταύτα ο όρος "τραγικά χαριτωμένη" με καλύπτει.Εντελώς.
Στο χειρισμό του λόγου δεν θα μπορούσα να σε κριτικάρω.Προφανώς.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 03:39:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Η διαφορά είναι ότι η παλαιά περίπτωση αναφέρεται στη θυσία, για να πάνε τα πράγματα καλά.

Καμμία θυσία δεν μπορεί να προοιωνίζεται κάτι καλό. Ο σκοταδισμός και η δεισιδαιμονία είναι χρήσιμα εργαλεία στη γλώσσα των ποιητών, αλλά μέχρις εκεί.

Η Πηνελόπη είχε μικράν χρείαν της επιτυχούς εκβάσεως. Τόσο του τελετουργικού, όσον και της εκστρατείας.

Γιατί τα χρόνια χάνονται, είτε μετρούνται σε δεκαετίες, είτε καταγράφονται σε χιλιετίες.

Μαζί και οι αθρώποι.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 03:42:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ενώ η κυβέρνηση Γούναρη ήταν η κυρίως υπεύθυνη για τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του Ελληνισμού

Ήταν σαφώς συνυπεύθυνη.Και μέχρι εκεί.Τα λάθη ήταν πολλά.
ΚΑι τα περισσότερα είχαν ήδη γίνει πριν αναλάβουν την διακυβέρνηση.
Το κυριότερο εξ' αυτών το πούλημα του Πόντου.
Ακόμα και αυτό, δεν το χρέωσα ως προδοσία στον Βενιζέλο.
Το να μιλάμε για προδοσία όταν πρόκειται για κακές αποφάσεις σε ένα εξ' αρχής καταδικασμένο εγχείρημα είναι παρατραβηγμένο από κει που δε πιάνει μελάνι.
Και ειδικά όταν στα καπάκια ακολούθησε το πούλημα της Αν.Θράκης.

Αν δεχόμαστε ότι καλώς πλήρωσαν οι έξι για λάθος αποφάσεις-χωρίς δόλο-τότε τι έπρεπε να πληρώσει αυτός που έδωσε τη Θράκη για να το παίξει καλό παιδί στην Αντάτ? Που μόλις πριν μας είχε πουλήσει ολόκληρους ,ως σύμμαχο έθνος κιόλας,μη χέσω?

Και για να μη ξεχνιόμαστε..
Κάνα εκατομμύριο αμόρφωτοι Έλληνες,φώναζαν πριν από τη δίκη υπέρ της καταδίκης των έξι.
Προφανώς είχαν γνώση της κατάστασης,των στρατηγικών που ακολουθήθηκαν,είχαν μαρτυρίες από τα πεδία των μαχών και είχαν βγάλει και στον ελέυθερο χρόνο τους και τη Νομική....

Α ρε καφρίλα που μας δέρνει...
Δεν έχουμε ηγέτες της προκοπής.ΟΚ.Είναι ελαφρυντικό.
ΑΛλά να μη το καταλαβαίνουμε ούτε 100 χρόνια μετά.Αυτό με ξεπερνάει...


Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 03:47:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φαντάσου λοιπόν, να διάβαζε το esoterica ο Θουκυδίδης.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 03:54:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η Πηνελόπη είχε μικράν χρείαν της επιτυχούς εκβάσεως

Η Πηνελόπη ήταν αυτό που ήταν επειδή υπήρξε ο Όμηρος.Όποιος κι αν ήταν.
Αν δεν υπήρχε ο πολιτισμός που ανέδειξε έναν Όμηρο,δεν θα υπήρχε Πηνελόπη για να συζητάμε.
Και δυστυχώς η επιβίωση των πολιτισμών εκείνα τα χρόνια περνούσε και από τα πεδία των μαχών.Κυρίως δηλαδή,εδώ που τα λέμε...Δυστυχώς.

Η διαφορά είναι ότι τότε,στη γενική περίπτωση,...κερδίζαμε.

Το γεγονός ότι τώρα είμαστε κάφροι, κατά το πλείστον οφείλεται, ότι από ένα σημείο και μετά ,στη γενική περίπτωση,...χάναμε.
Λυπάμαι αδερφέ, αλλά όσο και να συμμερίζομαι τη φιλειρηνική σου στάση,το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.

Καλώς ή κακώς η ανθρωπότητα λειτουργεί με διαφορά φάσης.
Μια γενιά θυσιάζεται μερικές φορές,για να βγάλει μια επόμενη κάτι αξιόλογο.
Μακάρι να μην ήταν έτσι.
Αλλά είναι.Θες δε θες.Θέλω δε θέλω.

Και στην τελική η Ιστορία ξεπερνάει τις απόψεις.Του καθενός.Όσο και αν είναι λογικές μερικές φορές.Μοιραία.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 04:01:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Και στην τελική η Ιστορία ξεπερνάει τις απόψεις.Του καθενός.Όσο και αν είναι λογικές μερικές φορές.Μοιραία.

Απολύτως αληθές. Εις περιπτώσεις δε, ξεπερνάει ου μόνον τις απόψεις, αλλά κι αυτή τη φαντασία.

Το μοιραίον ωστόσο, έγκειται κυρίως στην απόλυτη αδυναμία μας, να έχουμε τη λογική ως μόνο εργαλείο συνεννόησης. C'est la vie.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 11:06:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τη γνώμη μου για τους έξι(που ήταν οχτώ),την ξέρεις Μάνο.Το έχουμε συζητήσει κατ' ιδίαν πρόσφατα.Ήταν από τους τελευταίους που έφταιγαν.
Το παιχνίδι ήταν σικέ.Σαν τα ορλωφικά ένα πράμα.

Από τους τελευταίους που έφταιγαν;;;…μάιστα….και έτσι να είναι (που δεν είναι) η ηλιθιότητα και απειρία σε τόσο βαριές ιστορικές στιγμές είναι έγκλημα. Αλίμονο στη χώρα που σε καιρούς τόσο κομβικούς ανεβαίνουν στην εξουσία άνθρωποι αχάμπαροι, ανήμπορα πιόνια μιας προκαθορισμένης παρτίδας.

quote:
Το να μιλάμε για προδοσία όταν πρόκειται για κακές αποφάσεις σε ένα εξ' αρχής καταδικασμένο εγχείρημα είναι παρατραβηγμένο από κει που δε πιάνει μελάνι.
Και ειδικά όταν στα καπάκια ακολούθησε το πούλημα της Αν.Θράκης.
Αν δεχόμαστε ότι καλώς πλήρωσαν οι έξι για λάθος αποφάσεις-χωρίς δόλο-τότε τι έπρεπε να πληρώσει αυτός που έδωσε τη Θράκη για να το παίξει καλό παιδί στην Αντάτ? Που μόλις πριν μας είχε πουλήσει ολόκληρους ,ως σύμμαχο έθνος κιόλας,μη χέσω?
Και για να μη ξεχνιόμαστε..
Κάνα εκατομμύριο αμόρφωτοι Έλληνες,φώναζαν πριν από τη δίκη υπέρ της καταδίκης των έξι.
Προφανώς είχαν γνώση της κατάστασης,των στρατηγικών που ακολουθήθηκαν,είχαν μαρτυρίες από τα πεδία των μαχών και είχαν βγάλει και στον ελέυθερο χρόνο τους και τη Νομική....
Α ρε καφρίλα που μας δέρνει...
Δεν έχουμε ηγέτες της προκοπής.ΟΚ.Είναι ελαφρυντικό.
ΑΛλά να μη το καταλαβαίνουμε ούτε 100 χρόνια μετά.Αυτό με ξεπερνάει...Ώπα εδώ πλέον τη χάνουμε τη μπάλα πατριώτες, βλέπω μία παρερμηνεία, ίσως και εμπάθεια σ'αυτά που λες Αμεινία (κρίνοντας από κάτι παλιότερα μηνύματα), βλέπω και κάτι μυστήρια ηθικοδιδακτικά του Dsm οπότε πάμε να το ξαναπάρουμε από την αρχή. Θα απαντήσω σε εσένα Αμεινία μιας και παρέθεσες επιχειρήματα.

Η περίπτωση Ιφιγένεια και η περίπτωση των Έξι (τρεις πρωθυπουργοί, ένας αρχιστράτηγος, δύο υπουργοί) δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση… η πρώτη έχει μείνει ως η ιδέα του απολύτως αθώου εξιλαστήριου θύματος, ενώ η εξάδα (οκτάδα) προέβη σε μεγάλα πολιτικά και στρατιωτικά λάθη, χειρισμοί που αποδείχτηκαν ολέθριοι άρα και απολύτως αξιοτιμώρητοι (μιλάμε κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, διότι σ’αυτή τη ρημάδα τη ζωή έτσι πάει τι να κάνουμε).

Αυτό λοιπόν που είπα είναι ότι αυτοί οι πολιτικοί σε καμία περίπτωση δεν ήταν αθώα περιστέρια και αμόλυντες Ιφιγένειες…αυτό πρέπει να είναι κάποιος χαζός για να το πιστεύει…σημαιοφόροι και αυτοί του Διχασμού ήταν τι να λέμε τώρα.

Από εκεί και πέρα ωστόσο εγώ δεν μίλησα πουθενά περί εσχάτης προδοσίας, μίλησα περί μεγάλης ήττας και απειρίας (την αγαπούσαν όντως την πατρίδα τους αλλά τι να το κάνω αποδείχθηκαν είπαμε ολέθριοι) ούτε και ότι ο τουφεκισμός ήταν ντε και καλά η κατάλληλη τιμωρία για την ανεπάρκειά τους την κρίσιμη ώρα (καταλληλότερη τιμωρία θα ήταν είτε η φυλακή είτε η εξορία). Αυτό είναι κάτι που Αμεινία για κάποιο λόγο εσύ έσπευσες να προβάλλεις στα λεγόμενά μου χωρίς να με ρωτήσεις τι πιστεύω.

Κατ’εμέ λοιπόν αδιάφορο εάν ο πανούργος Βενιζέλος τους παρέδωσε την μεγάλη ευθύνη με τις εκλογές (που όντως τους την παρέδωσε), και αδιάφορο εάν έκανε κι αυτός μεγάλα λάθη και εγκλήματα …ο απεγκλωβισμός από τη Μικρασία μπορεί να ήταν δύσκολος αλλά εναλλακτικά σχλεδια θα υπήρχαν….ήταν ασυγχωρητα όχι μόνο τα προεκλογικά ψεύδη αλλά κυρίως αυτή η πέρα από κάθε στρατιωτική λογική (ακόμα θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μεταξά) συνέχιση του λάθους της προέλασης στα ενδότερα με διπλασιασμό του στρατού, και τι στρατό δηλαδή, αγύμναστο και ξυπόλητο (τα έχει περιγράψει ο παππούς μου στη μάνα μου σε απευθείας μετάδοση από το Σαγγάριο), ξήλωμα των έμπειρων βενιζελικών στρατιωτικών (είχαν βλέπεις και κόμπλεξ απέναντι στις επιτυχίες του Βενιζέλου γαμώ τα συμπλέγματά μας γαμώ) και ανάθεση σε άπειρους, και όλα αυτά υπό καθεστώς χρεωκοπίας την οποία εκείνοι πάλι κατάφεραν με τις επαναφορές των βασιλιάδων, τη συνέχιση της εκστρατείες κτλ…ο γενικός όλεθρος, το ολοκαύτωμα της Σμύρνης, ο μαζικός ξεριζωμός όλα αυτά εάν κάποιος πιστεύει ότι δεν άξιζαν μίας σκληρής τιμωρίας των κυρίως υπευθύνων της κυβέρνησης (σε πείσμα των «αγανακτισμένων αμόρφωτων που χοροπήδαγαν στο Σύνταγμα απαιτώντας αίμα» κατά Αμεινία) τότε τι να πω, χωρίς νόημα κουβέντες κάνουμε και τζάμπα μελάνι σπαταλάω για να πω τα αυτονόητα…δηλαδή τζάμπα καίει η λάμπα! έχουμε να το λέμε σαν ντροπή ότι κανείς πολιτικός δεν έχει πάει φυλακή τόσα χρόνια στην Ελλάδα, για την ατιμωρησία που μας δέρνει, εδώ σε άλλες χώρες αυτοκτονούν από φιλότιμο πολιτικοί επειδή απέτυχαν σε κάτι πολύ πιο ασήμαντο, και εμείς ανακηρύσσουμε Ιφιγένειες τους εξ εξ εξ μόνο και μόνο επειδή δεν πρόδωσαν…ή επειδή δεν ήταν οι μόνοι αποκλειστικοί υπαίτιοι…
Η δε εκτέλεσή τους μπορεί να προέκυψε για να ικανοποιηθεί ο κοσμάκης όμως προσωπικά δεν μου λέει σχεδόν τίποτα αυτό μπροστά στο δράμα του Ελληνισμού εκείνες τις μέρες, και με όλα τα συνεπακόλουθα της…αυτό ήταν το λιγότερο…πρωθυπουργοί, στρατηγοί, βουλευτάδες και τα συναφή φιλόδοξα αρπακτικά πάντα θα έπρεπε να έχουν στο μυαλό τους το ενδεχόμενο ενός άδοξου τέλους, δεδομένου ότι επιλέγουν την ευθύνη να κυβερνήσουν έθνη…εσείς λοιπόν αγανακτήστε για τη μεγάλη αδικία που τους έγινε και τις θυσιασμένες Ιφιγένειες, εγώ θα πω ότι πλήρωσαν κομμάτι παραπάνω για τις ευθύνες τους .

Επαναλαμβάνω λοιπόν για αποφυγή περαιτέρω παρερμηνειών προδότες τα παιδιά δεν ήταν, τι να το κάνω όμως…και σιγά δηλαδή μην αρχίσω και εγώ να τα ρίχνω όλα στους ξενους που μας εγκατέλειψαν το ‘22. Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι ένας πολιτικός να νομίζει ότι οι ‘σύμμαχοι’ σε τόσο κρίσιμες ώρες θα είναι εκεί διαρκώς στο πλάι του, και ειδικά από τη στιγμή που επαναφέρεις τους γερμανο-τσολιάδες βασιλιάδες σε πείσμα των ‘συμμάχων’ σου αυτών...η απειρία σε τόσο βαριές ιστορικές στιγμές πληρώνεται. Άχαρο λοιπόν το τέλος τους, κωλόφαρδος ο (ικανότερός τους κατά τ’άλλα) Βενιζέλος που γλύτωσε το μερίδιο των ευθυνών παραλαμβάνοντας το χάος του ’22 αλλά τι να κάνουμε, σ’αυτή τη ζωή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 14:08:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kost,

quote:
quote: ενώ η κυβέρνηση Γούναρη ήταν η κυρίως υπεύθυνη για τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του Ελληνισμού

Ήταν σαφώς συνυπεύθυνη.Και μέχρι εκεί.Τα λάθη ήταν πολλά.


Η μόνη φορά που αναφέρομαι σε σχόλιό σου, είναι στο παραπάνω.
ΌΠως θα δεις,ΣΥΜΦΩΝΩ ότι ήταν υπεύθυνη για τις καταστροφές ΑΛΛΑ συμπληρώνω ότι υπήρχαν και άλλοι περισσότερο υπεύθυνοι,που εξηγώ παρακάτω αναλυτικά.
Μαζί σου διαφώνησα ως προς τη λέξη "κυρίως",αν το δεις προσεκτικά.

Επειδή βλέπω πλέον συγκεκριμένες εκφράσεις σου όπως:

quote:
βλέπω μία παρερμηνεία, ίσως και εμπάθεια σ'αυτά που λες Αμεινία


quote:
Από εκεί και πέρα ωστόσο εγώ δεν μίλησα πουθενά περί εσχάτης προδοσίας, μίλησα περί μεγάλης ήττας και απειρίας (την αγαπούσαν όντως την πατρίδα τους αλλά τι να το κάνω αποδείχθηκαν είπαμε ολέθριοι) ούτε και ότι ο τουφεκισμός ήταν ντε και καλά η κατάλληλη τιμωρία για την ανεπάρκειά τους την κρίσιμη ώρα (καταλληλότερη τιμωρία θα ήταν είτε η φυλακή είτε η εξορία). Αυτό είναι κάτι που Αμεινία για κάποιο λόγο εσύ έσπευσες να προβάλλεις στα λεγόμενά μου χωρίς να με ρωτήσεις τι πιστεύω.

στις οποίες δεν βλέπω πως εμπλέκομαι μια και σου υπέδειξα ήδη το σημείο που αναφέρομαι σε λεγόμενό σου και μάλιστα συμφωνώντας κατά το ήμισυ και διαφωνώντας κατά το .."κυρίως",οφείλω να σου πω ότι μάλλον έχεις τη ..μύγα ,η οποία οδηγεί εσένα να γράφεις με εμπάθεια.

Παρακαλώ θερμά να μου υποδείξεις, επακριβώς, σε ποιο σημείο των λεγομένων μου, ισχυρίστηκα ότι ΕΣΥ μίλησες περί προδοσίας των έξι,ή ότι θεωρείς ότι ο τυφεκισμός ήταν η κατάλληλη τιμωρία.
ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ.ΑΝ ΟΧΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.

(Ο σχολιασμός ήταν επί αυτών που σκαρφίστηκαν τις κατηγορίες για να ηρεμήσουν τον κοσμάκη ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΙΜΑ.Δικαίως το ζητούσε φυσικά ,αλλά όντας αμόρφωτος δεν ήξερε την ιεράρχηση των ευθυνών.)


Πότε προέβαλλα κάτι στα λεγόμενά σου?
Που τα βλέπεις όλα αυτά?


Όσον αφορά τα, επί του θέματος(τώρα δικαίως, θα σχολιάσω επ' αυτών που εσύ πλέον παίρνεις θέση) :

1.τα περί προδοσίας δεν ίσχυαν.

quote:
προδότες τα παιδιά δεν ήταν

Ουδέν σχόλιο εδώ.Μπράβο που το αναφέρεις,αλλά κανείς δεν σου είπε ότι πίστευες το αντίθετο(δεν υπήρξε ποτέ παρερμηνεία των λεγομένων σου)

2.

quote:
Κατ’εμέ λοιπόν αδιάφορο εάν ο πανούργος Βενιζέλος τους παρέδωσε την μεγάλη ευθύνη με τις εκλογές (που όντως τους την παρέδωσε), και αδιάφορο εάν έκανε κι αυτός μεγάλα λάθη και εγκλήματα

Εδώ από τη μια παραδέχεσαι τις μεγάλες ευθύνες του Βενιζέλου,από την άλλη,σου είναι ...ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ? Παρερμηνεύω?

3.

quote:
εάν κάποιος πιστεύει ότι δεν άξιζαν μίας σκληρής τιμωρίας των κυρίως υπευθύνων της κυβέρνησης (σε πείσμα των «αγανακτισμένων αμόρφωτων που χοροπήδαγαν στο Σύνταγμα απαιτώντας αίμα» κατά Αμεινία)

Δεν είπα ποτέ ότι δεν άξιζαν τιμωρίας για τις ευθύνες τους.Στο forum αυτό, είμαι αυτός που έχει τονίσει περισσότερο από όλους, ότι η ατιμωρησία φταίει περισσότερο από κάθε άλλο πράγμα, σε αυτή τη χώρα.

ΑΥΤΟ που είπα είναι ότι έφταιξαν άλλοι περισσότερο-με πρώτο τον Βενιζέλο- και ότι η τιμωρία τους δεν ήταν δίκαια, επειδή ανταποκρινόταν σε επίπεδο προδοσίας.ΕΛΛΗΝΙΚΑ μιλάω.

Τώρα αν έχεις πρόβλημα με το γεγονός ότι λέω αμόρφωτους το πλήθος που φώναζε κατά των "προδοτών" στους δρόμους,θα συμπληρώσω ότι είναι το ίδιο αμόρφωτοι με τους υπόλοιπους που φώναζαν υπέρ του βασιλιά π.χ,σε άλλες περιπτώσεις.
Εγώ δεν έχω κολλήματα με το σε ποια παράταξη είναι οι αμόρφωτοι.
Παραμένουν αμόρφωτοι έως και σήμερα.Δυστυχώς.

Και που 'σαι..Kost! ΔΕΝ ΛΕΕΙ ο Αμεινίας ότι ζητούσε αίμα το πλήθος.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΛΕΕΙ.
Και μου λες μετά για εμπάθειες...


4.

quote:
Η δε εκτέλεσή τους μπορεί να προέκυψε για να ικανοποιηθεί ο κοσμάκης όμως προσωπικά δεν μου λέει σχεδόν τίποτα αυτό μπροστά στο δράμα του Ελληνισμού εκείνες τις μέρες, και με όλα τα συνεπακόλουθα της…αυτό ήταν το λιγότερο…πρωθυπουργοί, στρατηγοί, βουλευτάδες και τα συναφή φιλόδοξα αρπακτικά πάντα θα έπρεπε να έχουν στο μυαλό τους το ενδεχόμενο ενός άδοξου τέλους, δεδομένου ότι επιλέγουν την ευθύνη να κυβερνήσουν έθνη…εσείς λοιπόν αγανακτήστε για τη μεγάλη αδικία που τους έγινε και τις θυσιασμένες Ιφιγένειες, εγώ θα πω ότι πλήρωσαν κομμάτι παραπάνω για τις ευθύνες τους .

Καλά όλα αυτά...(το "εσείς αγανακτείστε" το αντιπαρέρχομαι..)

Να σε ρωτήσω κάτι όμως? Ο Βενιζέλος δεν ήταν πρωθυπουργός? Κλητήρας ήταν?

Αλλά άσε..μου απαντάς παρακάτω:

quote:
κωλόφαρδος ο (ικανότερός τους κατά τ’άλλα) Βενιζέλος που γλύτωσε το μερίδιο των ευθυνών

Προφανώς κατά σε,ο τίτλος ήταν :Κωλόφαρδος. Σκέτο....


Σε όλες τις μεγάλες ήττες, ο μεγαλύτερος υπεύθυνος, είναι πρώτα ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ και μετά ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ.

Δεν αναιρούνται οι ευθύνες του ανίκανου.Κατηγορηματικά όχι.
Το να υποβιβάζουμε τις ευθύνες του προδότη,όμως, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

***Άσε που στην κρίση των σκεπτόμενων ανθρώπων, ο ικανότερος και εξυπνότερος, κουβαλά ούτως ή άλλως το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης.Ακόμα κι αν δεν είναι προδότης.Πόσο μάλλον αν είναι...

Και μόνος σου παραδέχεσαι το προφανές:ότι ο Βενιζέλος ήταν ο ικανότερος όλων,εκείνη την περίοδο.... ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ Α.ΘΡΑΚΗ.***

Αυτές τις γραμμές (εντός των αστερίσκων) σκέψου τες λίγο πιο έντονα.
Ίσως να ξεχάσεις τις παπαρίτσες που έγραψες περί εμπάθειας και να δεις την ουσία.

Και αυτή -η ουσία- είναι ότι πάντα τη γλυτώνουν οι κυρίως υπεύθυνοι,βγάζοντας στη σέντρα τους λιγότερο υπεύθυνους.
Αυτό συμβαίνει και σήμερα.ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ?

Επειδή έβαλαν στη στενή τον Τζοχατζόπουλο π.χ., αν βγω και σου πω ότι δεν ήταν ο κυρίως υπεύθυνος θα μου τσαμπουνήσεις ότι ..δεν αναγνωρίζω τις ευθύνες του???
Δεν θα εστιάσεις στους άλλους δηλαδή??? Έλεος...
Ξεκόλα αγαπητέ.

Άλλοι δεν είναι σκεπτόμενοι.Εσύ είσαι.Ποτέ δεν το αρνήθηκα αυτό.

Απλά κάτι παθαίνεις μερικές φορές... Ψάξτο.

ΥΣ:Το ύφος μου ήταν αυστηρό μόνο επί της συγκεκριμένης ανάρτησης,λόγω της κατηγορίας περί εμπάθειας.
Θεωρώ ότι απάντησα και εξήγησα δημοσίως τη θέση μου.
Ασχέτως συγνώμης,είμαι στη διάθεσή σου πλέον για οποιαδήποτε συζήτηση σε ηρεμότερους τόνους.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 10/10/2015 14:11:23Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 16:24:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Ίσως να ξεχάσεις τις παπαρίτσες που έγραψες περί εμπάθειας και να δεις την ουσία.

quote:
Απλά κάτι παθαίνεις μερικές φορές... Ψάξτο.

Γενικώς ψάχνομαι συνέχεια...και αυτό ζαλίζει και εμένα και τους γύρω απ'ότι φαίνεται

Aναγκαστικά Αμεινία θα επικεντρωθώ στα παραπάνω που έγραψες...κατά τ'άλλα στα περί Μικρασίας δεν νομίζω να διαφωνούμε και τόσο πολύ τελικά!!

Οι "παπαρίτσες" που έγραψα περί εμπάθειας δεν είναι καθόλου παπαρίτσες...


12 χρόνια σ'αυτό το φόρουμ Αμεινία μου έχω μάθει να καταλαβαίνω τις αποχρώσεις του κάθε μηνύματος από μίλια, σαν τους συναισθητικούς ένα πράμα...και είναι τόσο προβλέψιμο δηλαδή που καταντάει και βαρετό...είναι βαρετό πραγματικά, να σε τσιγκλάει κάποιος (όχι απαραίτητα εκούσια), να του επιστρέφεις το τσίγκλισμα και μετά εκείνος να απαντάει με απορία "μα καλά βρε άνθρωπα μύγα σε τσίμπησε;" όπως εσύ τώρα...

πάμε λοιπόν να δούμε αυτό που ζητάς

quote:
Ήταν σαφώς συνυπεύθυνη.Και μέχρι εκεί.Τα λάθη ήταν πολλά.
ΚΑι τα περισσότερα είχαν ήδη γίνει πριν αναλάβουν την διακυβέρνηση.
Το κυριότερο εξ' αυτών το πούλημα του Πόντου.
Ακόμα και αυτό, δεν το χρέωσα ως προδοσία στον Βενιζέλο.

Το να μιλάμε για προδοσία όταν πρόκειται για κακές αποφάσεις σε ένα εξ' αρχής καταδικασμένο εγχείρημα είναι παρατραβηγμένο από κει που δε πιάνει μελάνι.

Και ειδικά όταν στα καπάκια ακολούθησε το πούλημα της Αν.Θράκης.

Αν δεχόμαστε ότι καλώς πλήρωσαν οι έξι για λάθος αποφάσεις-χωρίς δόλο-τότε τι έπρεπε να πληρώσει αυτός που έδωσε τη Θράκη για να το παίξει καλό παιδί στην Αντάτ? Που μόλις πριν μας είχε πουλήσει ολόκληρους ,ως σύμμαχο έθνος κιόλας,μη χέσω?

Και για να μη ξεχνιόμαστε..
Κάνα εκατομμύριο αμόρφωτοι Έλληνες,φώναζαν πριν από τη δίκη υπέρ της καταδίκης των έξι.
Προφανώς είχαν γνώση της κατάστασης,των στρατηγικών που ακολουθήθηκαν,είχαν μαρτυρίες από τα πεδία των μαχών και είχαν βγάλει και στον ελέυθερο χρόνο τους και τη Νομική....

Α ρε καφρίλα που μας δέρνει...

Δεν έχουμε ηγέτες της προκοπής.ΟΚ.Είναι ελαφρυντικό.
ΑΛλά να μη το καταλαβαίνουμε ούτε 100 χρόνια μετά.Αυτό με ξεπερνάει...


Το μήνυμά σου αυτό ρε Αμεινία απευθύνεται προφανώς σ'εμένα, ειδικά τα μαύρα γράμματα, ηλίου φαιενότερο. Δηλαδή σε ποιόν μιλάς εδώ, στον τοίχο? Ή μήπως υπήρξε και άλλος στο θέμα μας εδώ που υποστήριξε ότι η Εξάδα μας αυτή δεν ήταν αθώα Ιφιγένεια και δεν τον είδα;; Εκτός ρε παιδί μου κι αν εσύ συνομιλούσες και αντέκρουες κάποιον ιδεατό αιωρούμενο συνομιλητή τι να πω...

Έρχομαι λοιπόν εγώ και σου λέω "Αμεινία, με παρερμήνευσες (διότι εγώ ουδέποτε είπα ότι το έγκλημά τους ήταν η προδοσία) και ίσως να σε διακατέχει και εμπάθεια (αν κρίνω και από ένα παλαιότερο αναίτιο κράξιμο που μου είχες ρίξει για κάτι που έλεγα περί φασισμού)...δεν γίνεται λοιπόν ο Αμεινίας να μου λέει "ότι 100 χρόνια αργότερα άτομα όπως εδώ ο kost δεν το έχουν πάρει το ιστορικό τους μάθημα" διότι αυτό είναι αστείο! Και καταλαβαίνω ρε παιδί μου ότι είναι και η χαρά της διαφωνίας, κι εγώ καμιά φορά πιάνω τον εαυτό μου να γουστάρει όταν υπάρχει και λίγο κλίμα αντιπαράθεσης, χωρίς αυτό να γίνεται επί τούτου ντε και καλά.

κατά τ'άλλα λοιπόν Αμεινία μην το ξαναπείς αυτό περί "συγγνώμης", πλάκα μου κάνεις;;..ούτε καν...απλά θα σου ξαναπώ, τέτοια μοτίβα τα'χω φάει στη μάπα άπειρες φορές στο esoterica, να ξεκινάει πχ. μία ψιλοφλου συζήτηση και διαφωνία τύπου kost-DSM και ξαφνικά να χώνεται ο Αμεινίας προφανώς φιλικά προσκείμενος προς τον δεύτερο να αβαντάρει όσα λέει και παρερμηνεύοντας (έστω ακούσια) τον πρώτο...δεν είπα δηλαδή ότι το έκανες επίτηδες, έβαλα όμως κι ένα "ίσως" για τον λόγο που εξήγησα παραπάνω...επειδή λοιπόν δεν μου αρέσει άλλα να λέω και άλλα να καταλαβαίνονται γι'αυτό και τα επεξηγηματικά σεντόνια και δεν χρειάζεται να το κουράσουμε και άλλο γιατί μ'επιασε και κωλοκρύωμα και μετά να δειτε παραξενιές και στραβώματα που θα βγάλωΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 17:52:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
kost
Το μήνυμά σου αυτό ρε Αμεινία απευθύνεται προφανώς σ'εμένα, ειδικά τα μαύρα γράμματα, ηλίου φαιενότερο.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι μόνο εσύ νόμισες πως απευθύνεται σε σένα.
Και το συμπέρανες αυτό, από την "ποσότητα" των συνομιλητών.
Τι να κάνουμε?Kost είναι αυτός.Αιωνίως με ανεπάρκεια αντιληπτικής ικανότητας.

Δεν πειράζει όμως.Καταλαβαίνουν όλοι οι άλλοι!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 18:11:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
--Η πρώτη πρότασή μου (από τις μαυρισμένες),αναφερόταν σε αντιδιαστολή με την ακριβώς απο πάνω γραμμή.Και συνολικά την παράγραφο.
Διαβασέ την συνολικά και θα καταλάβεις ότι δεν αναφέρομαι σε σένα.Σχολιάζω εκείνη την εποχή και τους συντελεστές της.

Η παράγραφος λέει νιανιά:
Δεν κατηγορήθηκε ο Βενιζέλος, που έκαψε το χαρτί του Πόντου , για προδοσία και έφτασαν να κατηγορήσουν τους έξι...

Είναι προφανές ότι δεν τους κατηγόρησες εσύ,για προδοσία.Σε λίγο θα μου πεις ότι σου είπα ότι τους δίκασες κιόλας ρε φίλε.

--Η δεύτερη πρότασή μου που αναφέρεσαι,αφορά τους σημερινούς Έλληνες που ακόμα και με τόσα παραδείγματα,δεν αναγνωρίζουν την προδοσία που συντελείται σήμερα από τους σημερινούς μας "ηγέτες".

Αν είχα κάποια εμπάθεια στην ανάρτησή μου είναι με τον Βενιζέλο,ο οποίος ενώ είχε το μυαλό και την μόρφωση να κάνει την διαφορά στην πολιτική σκηνή της εποχής,τα έκανε μαντάρα.
Εγώ πάντα είμαι αυστηρός με τους ικανούς όχι με τα ανδρείκελα.

Καταληκτικά:
Δεν θεωρώ ότι μου υπέδειξες ,κάποιο σημείο που κατηγορώ εσένα, για αυτά που μου απέδωσες.
Δεν έχω και διάθεση για συνέχεια.Επί προσωπικού ειδικά.

Ο καθένας ότι κατάλαβε ,κατάλαβε.
Είτε μεταξύ μας ,είτε από αυτούς που τυχόν διαβάζουν.

Έτσι κι αλλιώς τα προσωπικά δεν παίζουν ιδαίτερο ρόλο.
Το θέμα είναι να βγαίνει κάτι από μια κουβέντα.


Επί του θέματος,λοιπόν,θα μου πεις αν έφταιγε ο Βενιζέλος περισσότερο από τους Έξι-οχτώ?

Διότι εκεί είναι η κεντρική ιδέα όλου του ζητήματος.Και δεν βλέπω να κάνεις παραδοχή επ' αυτού...
Σαφώς έχεις κάθε δικαίωμα να εμμένεις στην άποψή σου.
Αλλά μη μου λες ότι τελικά,ουσιαστικά συμφωνούμε, επί του Μικρασιατικού.
Εκτός αν σε έπεισα ,στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Μπορείς κάλλιστα και να το ψάξεις μόνος σου.
Η ιστορία είναι εκεί και περιμένει.Οι πηγές επίσης.
Ειδικά για σχετικά κοντινά γεγονότα όπως αυτά που συζητήσαμε.

Σε κάθε περίπτωση, καλό ΣΚ.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 10/10/2015 18:13:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 18:30:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Μα κανείς δεν ζήτησε τη γνώμη σου

μιας και πετάχτηκες όμως, προφανώς και απευθύνεται σ'εμένα διότι εγώ ήμουν αυτός που τα έχωσε στην εξάδα, γιάυτό και κοουτάρει τη φράση μου πιο πάνω...τι στα διάλα γκαβομάρα έχετε;...ή απλά αγαπιέστε τόσο πολύ;...πολύ καλά ωστόσο έκανε ο Αμεινίας που τοποθετήθηκε διότι έτσι ξεκινάνε οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις και τα επιχειρήματα ρέουν...δες για παράδειγμα τι ωραίο μακρυνάρι έγραψα πιο πάνω χωρίς το τσίγκλισμα του Αμεινία δεν θα είχα μπει στη διαδικασία...και γω δηλαδή κυρ-Νικόμαχέ μου για να'μαι απολύτως ειλικρινής καμιά φορά δημιουργώ και λίγο τις προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί λίγο σούσουρο, θα ρίξω λίγο και τις φιτιλίτσες, όχι για χάρη της έντασης αλλά ώστε να βρω την ευκαιρία να βγάλω λόγο! και τα λέω τόσο ωραία ο μούργος
συμφωνείς;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 18:32:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Στο Νικόμαχο πήγαινε το παραπάνω!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 18:33:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Καλό Σ/Κ Αμεινία, και δίνουμε χέρια, τι λες;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 18:35:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Έτσι κι αλλιώς τα προσωπικά δεν παίζουν ιδαίτερο ρόλο.
Το θέμα είναι να βγαίνει κάτι από μια κουβέντα.

Αυτό ακριβώς λέω και εγώ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 18:55:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Tώρα τα είδα τα άλλα ερωτήματά σου.
Ταχέως θα προσπαθήσω εδώ. μη νομίζεις ότι αποφεύγω.

quote:
Δεν θεωρώ ότι μου υπέδειξες ,κάποιο σημείο που κατηγορώ εσένα, για αυτά που μου απέδωσες.

Δεν είπα ότι ο Αμεινίας κατηγόρησε αποκλειστικώς και μόνο τον kost (αυτό θα ήταν παρανοικό, αν όλα αυτά που περιλάμβανε το ποστ τα έλεγε για τον κοστ), λέω όμως ότι ο Αμεινίας τάχθηκε εναντίον μιας άποψης την οποία εκείνη στιγμή εκπροσωπούσε ξεκάθαρα ο kost (ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε ο Αμεινίας). Και πολύ καλά έκανε λοιπόν ο Αμεινίας διότι έτσι η συζήτηση έγινε πιο ζωηρή.

Εντάξει; Το κλείσαμε αυτό;


quote:
Επί του θέματος,λοιπόν,θα μου πεις αν έφταιγε ο Βενιζέλος περισσότερο από τους Έξι-οχτώ?

Είπαμε, πολύ μεγάλη ευθύνη, και μόνο το ότι επέκτεινε την Ελλάδα περισσότερο απ'ότι μπoρούσε να αντέξει...τουλάχιστον όμως είχε και πολλές επιτυχίες...ενώ οι άλλοι τι πραγματικά σημαντικό έπραξαν; Δηλαδή να συγκρίνουμε τι, τον Βενιζέλο με τον Χαζτηανέστη;;;

Ο δε Βενιζέλος δεν θα γινόταν ποτέ να εκτελεστεί το '22. Διότι δεν κυβερνούσε αυτός τότε, πώς να το κάνουμε. Και επίσης επειδή έπρεπε να μείνει κάποιος από τους έμπειρους να διαχειριστεί το χάος.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 21:24:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Είπαμε, πολύ μεγάλη ευθύνη, και μόνο το ότι επέκτεινε την Ελλάδα περισσότερο απ'ότι μπoρούσε να αντέξει...τουλάχιστον όμως είχε και πολλές επιτυχίες...ενώ οι άλλοι τι πραγματικά σημαντικό έπραξαν; Δηλαδή να συγκρίνουμε τι, τον Βενιζέλο με τον Χαζτηανέστη;;;

Ο δε Βενιζέλος δεν θα γινόταν ποτέ να εκτελεστεί το '22. Διότι δεν κυβερνούσε αυτός τότε, πώς να το κάνουμε. Και επίσης επειδή έπρεπε να μείνει κάποιος από τους έμπειρους να διαχειριστεί το χάος.Οφείλω να σου πω, ότι μπορεί να μη κυβερνούσε τότε,αλλά ξανακυβέρνησε αμέσως μετά, και ΤΟΤΕ πούλησε τη Αν.Θράκη.

Οι επιτυχίες του ηταν υπαρκτές και μεγάλου μεγέθους επίσης.
Απλά κάποια πράγματα δεν μπαίνουν σε ζυγαριά.
Οι θεωρητικές απαιτήσεις μου,από αυτό το ιστορικό πολιτικό πρόσωπο,λόγω προσόντων θα ήταν πολύ μεγαλύτερες,όπως είπα και προηγουμένως.

Θεωρώ ότι εξαντλήσαμε το θέμα στα πλαίσια που είχαμε καιότι φτάσαμε στη μέση οδό,εξακολουθώντας να εμμένουμε στην άποψή μας.Υγιές.

Επί προσωπικού, δεν έχω θέμα μαζί σου.Ποτέ δεν είχα.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/10/2015, 23:56:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
...μιλάμε γενικώς για πολύ βίαιες εποχές, λίγο από αρχαία ιστορία να διαβάσουμε βλέπουμε ανελέητο χαμό από αιματοχυσίες και πολέμους.

Ευτυχώς ή δυστυχώς kost αυτή είναι η φύση τού ανθρώπινου είδους.Τίποτε δέν άλλαξε από τότε.μόνο τεχνολογικά προχωρήσαμε κι αυτό απ'ότι φαίνεται δέν θά μάς βγεί σέ καλό γιατί δέν έχουμε τήν ωριμότητα καί τήν σοφία νά τό διαχειριστούμε.Οφείλουμε όμως νά υποκλιθούμε στούς αρχαίους γιατί τουλάχιστον δέν ήσαν υποκριτές.Είχαν τό θάρρος νά αποδεχτούν τήν βία καί τήν σύγκρουση καί όχι μόνο ως μέρος τής ανθρώπινης φύσης αλλά καί τής φύσης γενικότερα.Γι αυτό καί υπήρχε ο θεός τού πολέμου στό δωδεκάθεο.Ήξεραν αυτοί..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/10/2015, 15:11:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
kost
Μα κανείς δεν ζήτησε τη γνώμη σου

Ούτε την δική σου ζήτησε κανείς.Η συμμετοχή είναι εθελοντική.

Με τον ΑΜΕΙΝΙΑ, είμαστε κάτι σαν τον Ναπολέων Σόλο με τον Ιλυα Κυριάκιν.Ομοϊδεάτες μεν, αλλά με διαφορετικά "αφεντικά", τα οποία μας διατάζουν να συνεργασθούμε, όταν αντιμετωπίζουμε μερικούς...Κινέζους.
Εστω και αν δεν είναι Κινέζοι, αλλά τους παριστάνουν.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy