ΜΕΤΑΜΟΡΦΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ

 

Άρθρο του κ. Μιχάλη Γεωργίου

Μέσα στην τελευταία δεκαετία η ιατρική επιστήμη έχει συνειδητοποιήσει ότι οι εμπειρίες μας στη μήτρα αλλά και κατά τη γέννηση μπορούν να μας επηρεάσουν για όλη μας τη ζωή. Κατά τους εννέα μήνες της κύησης καθορίζονται οι τάσεις μας. Δυστυχώς καθώς προχωράμε σε αυτά τα καθοριστικά στάδια, τα μπλοκαρίσματα σε αυτές τις τάσεις εγκαθίστανται επίσης. Θα λειτουργούμε με αυτά τα μπλοκαρίσματα έως ότου τα εντοπίσουμε και τα απελευθερώσουμε. Κατά τη δεκαετία του 60 ένας άγγλος φυσικός θεραπευτής ο Robert St. John, ανέπτυξε με βάση τη ρεφλεξολογία αυτό που αρχικά ονόμασε 'προγεννητική θεραπεία' και αργότερα Μεταμορφική Τεχνική ή Μεταμόρφωση.

Συνειδητοποίησε ότι υπάρχουν διάφοροι 'χάρτες' στη φυσιολογία των κάτω άκρων των ποδιών (όπως στη ρεφλεξολογία), καθώς και 'χρονολογικοί' χάρτες που περιλαμβάνουν τις προγεννητικές μας εμπειρίες, ακόμη και πριν τη σύλληψη. Η μεταμορφική θεραπεία είναι ένας τρόπος επανεκπαίδευσης του υποσυνείδητου.

Ο θεραπευτής δρα αποκλειστικά ως καταλύτης όπως η γη είναι ο καταλύτης για το φύτρωμα των σπόρων. Δεν υπάρχουν εξαναγκασμοί ή προσδοκίες. Ο θεραπευτής θεωρεί ότι η ίδια η Ζωτική Δύναμη του ατόμου θα το θεραπεύσει σε όλα τα επίπεδα: πνευματικό, υλικό, συναισθηματικό, συμπεριφοράς και περιβαλλοντικό - οτιδήποτε χρειάζεται εκείνη τη στιγμή. Στη Μεταμορφική Τεχνική, η επαφή επιτυγχάνεται μέσω του θεραπευτή που αγγίζει απαλά αντανακλαστικά σημεία της σπονδυλικής στήλης στα πόδια, τα χέρια και το κεφάλι.

Τα πόδια αντιπροσωπεύουν το κέντρο κίνησης του σώματος και πώς κινείται μέσα στη ζωή και τις αλλαγές. Δείχνουν πως στηριζόμαστε, αν είμαστε γειωμένοι και ποια κατεύθυνση επιλέγουμε. Τα χέρια αντιπροσωπεύουν αντιπροσωπεύουν το πως χειριζόμαστε τη ζωή και τις αλλαγές της και το πως δίνουμε και παίρνουμε. Το κεφάλι που είναι το δημιουργικό κέντρο σκέψης αντιπροσωπεύει το πως σκεφτόμαστε για τη ζωή, την αλλαγή και πως δημιουργούμε.

Δουλεύοντας σε αυτές τις περιοχές, τα πρωταρχικά μοντέλα και στάσεις, τα οποία υπάρχουν από τη στιγμή της σύλληψης, συνδέονται και χαλαρώνουν έτσι ώστε η θεραπευτική Ζωτική Δύναμη να ρέει ελεύθερα. Τα κανάλια που έχουν φράξει από γενετικές ή καρμικές επιρροές ανοίγουν. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται μια πραγματική μεταμόρφωση των ανεπιθύμητων προτύπων ζωής.

Ο Robert St. John διατύπωσε τους δικούς του 'χάρτες' των ποδιών, εντοπίζοντας σχέσεις μεταξύ των περιοχών του ποδιού, άλλων μερών του σώματος και ακόμη και θεμάτων συζήτησης! Παρατήρησε ότι πολλοί άνθρωποι άρχιζαν να μιλούν για τη μητρότητα, την ανατροφή και τη γέννηση όταν δούλευε στην περιοχή της φτέρνας.
Μετά από περισσότερο διαλογισμό, συνειδητοποίησε ότι η 'μητέρα' υπονoούσε την παρουσία του 'πατέρα' και υπέθεσε ότι η αρσενική αρχή θα ήταν στο απέναντι άκρο του ποδιού στο μεγάλο δάχτυλο. Συνειδητοποίησε ότι μεταξύ αυτών των δύο περιοχών μπορούσαν να εντοπιστούν οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν κατά τη σύλληψη.

Ο Robert St. John υποστήριξε ότι οι προδιαθέσεις που δημιουργήθηκαν τη στιγμή της σύλληψης θα χρωμάτιζαν την περίοδο κύησης και θα επηρέαζαν όλη τη ζωή ενός ανθρώπου. Η στιγμή της σύλληψης κατά τον Robert St. John είναι η στιγμή όπου όλα συγχωνεύονται: το γενετικό υλικό και τα καρμικά πρότυπα, όλες οι 'ημιτελείς υποθέσεις' που έχουμε αποφασίσει να δουλέψουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Αν το άγχος είναι έντονο κατά την περίοδο κύησης, το παιδί που αναπτύσσεται μπορεί να 'κολλήσει στο χρόνο' και να μπλοκαριστεί η Ζωτική Δύναμη μέσα τους.

Σε μια ωριαία εβδομαδιαία συνεδρία, 40 λεπτά αφιερώνονται συνήθως στα πόδια.Ο υπόλοιπος χρόνος αφιερώνεται στα χέρια, το κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη, αν και αυτό μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες του δέκτη. Οι συνεδρίες είναι εξαιρετικά χαλαρωτικές.

Οι άνθρωποι συχνά νιώθουν ενεργοποιημένοι και ολοκληρωμένοι μετά από μία μόνο συνεδρία. Μερικοί άνθρωποι πέφτουν σε μια βαθιά κατάσταση σαν διαλογισμό όπου επικρατεί πλήρης ηρεμία και ειρήνη. Εκείνες τις στιγμές είναι ανοιχτή η πρόσβαση στα βαθύτερα τμήματα του εαυτού μας με απόλυτη ελευθερία.

Καθώς προχωράμε στον 21ο αιώνα θα ωφελούσε να επιλύσουμε τα πρότυπα του παρελθόντος που δεν χρειαζόμαστε πλέον για να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας. Η Μεταμορφική Τεχνική επιτρέπει τη θεραπεία αυτή να συμβεί ομαλά. Από τη στιγμή που θα θεραπευτούμε είμαστε ελεύθεροι να δημιουργήσουμε μια νέα ανθρωπότητα και ένα νέο πλανήτη Γη.

Μιχάλης Γεωργίου

isscy@spidernet.com.cy


Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ