ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Γιατί δεν συμβαίνουν σε όλους μας;

 

Από τον ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ

Πολύ συχνά έχω βρεθεί αντιμέτωπος με το ίδιο βασανιστικό ερώτημα από πολλούς ανθρώπους που με ρωτούν γιατί κάποιοι βιώνουν πολύ συχνά παράξενες καταστάσεις και φαινόμενα και οι ίδιοι αν και θα ήθελαν πολύ να είναι μάρτυρες ενός τέτοιου παράξενου φαινομένου δεν το έχουν καταφέρει ποτέ ως σήμερα;

Γνωρίζω ανθρώπους που στην κυριολεξία βαράνε σκοπιά σε μέρη που έχουν την φήμη ότι συμβαίνουν παράξενα πράγματα και πηγαίνουν εφοδιασμένοι με ότι μπορείς να φανταστείς και περιμένουν με τις ώρες κάτι να συμβεί.
Μάταια όμως, τις πιο πολλές φορές απογοητευμένοι επιστρέφουν άπρακτοι σπίτι τους και μάλιστα πολλοί από αυτούς μετά από λίγο καιρό και μερικές αποτυχημένες προσπάθειες τάσσονται με το μέρος όλων αυτών που υποστηρίζουν ότι τίποτα παράξενο δεν υπάρχει κι όλα αυτά είναι παραμύθια και ψέματα για να ξεγελούν τον κόσμο .

Αυτοί είναι οι γνωστοί σε όλους μας ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΣ.

Αυτοί όλοι είναι μια κατηγορία ανθρώπων που είναι σχεδόν 100 % σίγουρο ότι δεν πρόκειται να βιώσει ποτέ τίποτα το παράξενο, απλά και μόνο γιατί δεν ξεκινούν με βάση το να ψάξουν η να επαληθεύσουν αλλά το να διαψεύσουν.

Εδώ όμως υπάρχει η σπάνια περίπτωση σε κάποιον από αυτούς τους "ορθολογιστές" να τους συμβεί ένα τόσο πολύ δυνατό περιστατικό η φαινόμενο που μοιάζει σαν ένα δυνατό χαστούκι στο πρόσωπο.
Έπειτα από μια τέτοια εμπειρία, αν την έχουν, προσέχουν πλέον πάρα πολύ τα λόγια τους και μερικοί μάλιστα αν δεν είναι πολύ εγωιστές για να παραδεχτούν ότι την "πάτησαν" όταν έλεγαν ότι τίποτα το παράξενο δεν υπάρχει γίνονται συχνά οι πιο φανατικοί και πιστοί οπαδοί του παράξενου και του μυστήριου.

Συνήθως όμως ο εγωισμός τους δεν τους αφήνει να αποδεχτούν την ύπαρξη του παράξενου, μέσα τους όμως κάτι έχει κλονιστεί και τίποτα δεν είναι ίδιο όπως πριν και το ξέρουν αυτό.
Ένας λοιπόν χρυσός κανόνας κατά την προσωπική μου άποψη είναι ότι ποτέ δεν πηγαίνεις με αρνητικές διαθέσεις η προκατειλειμμενος σε ένα μέρος που φημολογείται ότι συμβαίνουν παράξενα πράγματα .
Το καλύτερο είναι να πας με ουδέτερες διαθέσεις γιατί και η έντονη θετική διάθεση μπορεί δημιουργήσει τελικά το φαινόμενο που όμως μάλλον είναι μόνο μέσα στο μυαλό μας.

Ο δεύτερος κανόνας είναι ότι δεν κυνηγάς ποτέ τα φαινόμενα αν είναι να σου συμβούν αυτό θα γίνει όταν και όποτε πρέπει.

Θα πρέπει να σκεφθούν σοβαρά κάποιοι που κυνηγούν τέτοιου είδους εμπειρίες ότι μπορεί ο ίδιος τους ο εαυτός η ο "φύλακας άγγελος τους" αν θέλετε να μην τους αφήνει να βιώσουν κάτι τέτοιο.
Ο λόγος είναι πολύ απλός .

Πόσοι από εμάς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε παράξενες καταστάσεις και φαινόμενα χωρίς κίνδυνο για την σωματική μας η ψυχική μας ακεραιότητα;

Υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που έχει να κάνει με την κατάσταση που βρισκόμαστε (ψυχική και σωματική) όταν προσεγγίζουμε τα μέρη που παρουσιάζονται παράξενα φαινόμενα.
Τι θέλω να πω με αυτό, απλά ότι είναι μάλλον απίθανο να βιώσεις μια παράξενη εμπειρία έχοντας δίπλα το αυτοκίνητο σου και παίζοντας στη διαπασών το HI FI το καινούργιο CD του βασιλιά της νύχτας και των σκυλάδικων της παραλιακής.

Επίσης το τι έχουμε φάει η πιει πριν έχει μεγάλη σημασία μέγιστη θα έλεγα .
Συνήθως μετά από κάνα δυο κιλά παιδάκια η μερικά μπουκάλια μπύρες η πίνοντας κάποια αλλά περίεργα πράγματα μπορεί μεν να δούμε κάτι αλλά σίγουρα δεν έχει να κάνει με τον χώρο που βρισκόμαστε αλλά με το κεφάλι μας που έχει χτυπήσει κόκκινο!!

Τα ψυχολογικά προβλήματα επίσης που μπορεί να έχει ο παρατηρητής είναι καθοριστικά και παίζουν πρωτεύοντα ρόλο σε τέτοιες καταστάσεις .

Η καλή ψυχική υγεία είναι ένα απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να έχουμε όταν ασχολούμαστε με την έρευνα του παράξενου και του μυστηρίου και αυτό για ευνόητους λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε.
Μέσα από τις προσωπικές μου παράξενες εμπειρίες διαπίστωσα κάτι πολύ σημαντικό.
Είδα ότι με κάποια συγκεκριμένα άτομα είχαμε βιώσει κατ επανάληψη παράξενες καταστάσεις και φαινόμενα ενώ με κάποια αλλά δεν συνέβη ποτέ ακόμα κι όταν με αυτά έχουμε περάσει αμέτρητες ώρες σε διάφορα σημεία της ΕΛΛΑΔΑΣ.

Με αυτό θέλω να πω ότι παίζει μέγιστο ρόλο η σύνθεση της παρέας η της ομάδας αν προτιμάτε.
Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι αρκεί ένα και μόνο ακατάλληλο άτομο στην παρέα για να μπλοκάρει το οποιοδήποτε φαινόμενο πάει να εξελιχθεί η να παρουσιαστεί.
Το άτομο αυτό μπορεί να είναι ο καλύτερος της συντροφιάς ο πιο θετικός μερικές φορές κι όμως για έναν άγνωστο μεταφυσικό λόγο μαζί του δεν πρόκειται να βιώσετε τίποτα.
Αντιθέτως με κάποια συγκεκριμένα άτομα και μάλιστα χωρίς να το επιδιώκουμε μας έχουν συμβεί απίστευτα περιστατικά κατ επανάληψη.
Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι η παρουσία και άλλων μαρτύρων στην εξέλιξη ενός παράξενου φαινομένου έχει για μένα τεράστια άξια.

Άλλο ένας μάρτυρας και άλλο δυο η και παραπάνω όπως τότε που 4 άνθρωποι βλέπαμε πάνω από το όρος ΟΧΗ εκεί που είναι το περίφημο Δρακοσπιτο να εξελίσσεται ένα καταπληκτικό φαινόμενο!!
Όπως και να το κάνουμε η παρουσία και ενός ακόμα ανθρώπου δίπλα μας είναι μια απόδειξη ότι κάτι συνέβη πράγματι και δεν πρόκειται για παραίσθηση η ψευδαίσθηση.

Είχα την τύχη όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με την έρευνα να έχω 4 καλές χαρακτηριστικές παράξενες εμπειρίες και μάλιστα με την παρουσία κι άλλων ανθρώπων όχι βέβαια τυχαίων.
Εκτός από το ΟΡΟΣ ΟΧΗ είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία στο ΚΩΡΥΚΕΙΟ ΑΝΤΡΟ μια ακόμη στο αρχαίο μονοπάτι πάνω από τους ΔΕΛΦΟΥΣ αυτό που ξεκινά μετά το σπίτι του ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ και τελευταία πολύ σημαντική και μάλιστα δυο φορές στην σπηλιά της ΠΕΝΤΕΛΗΣ τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ που μας πέρασε .

Αυτή η τελευταία στην ΠΕΝΤΕΛΗ με μαρτυρά τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΓΙΑΤΗ ήταν πολύ εντυπωσιακή και επαναλήφθηκε 2 μέρες μετά πάλι την ίδια ώρα στο ίδιο σημείο!!! μέσα στο σπήλαιο με λίγο διαφορετική εξέλιξη.
Οι παράξενες εμπειρίες μας όμως δεν είναι ερευνητικά τεκμήρια αλλά προσωπικά βιώματα και έτσι πρέπει να τα βλέπουμε .

Έχουν άξια για μας τους ίδιους που τα βιώνουμε εκείνη την στιγμή γιατί όπως και να το κάνουμε άλλο να ζεις εσύ ο ίδιος μια κατάσταση και άλλο να στην διηγούνται κάποιοι άλλοι που την έζησαν .

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους εσάς που δεν έχετε ακόμη την εμπειρία ενός παράξενου φαινομένου να έλθει η στιγμή που θα δείτε και θα ακούσετε και εσείς κάτι το παράξενο.
Να είστε σίγουροι ότι θα γίνει αργά η γρήγορα όταν θα "πρέπει" και από εκεί και ύστερα όλα θα έχουν αλλάξει για εσάς θα έχετε μια ένδειξη ότι και κάτι άλλο υπάρχει κάπου εκεί.
Δεν χρειάζεται να πείσετε κανέναν ότι λέτε αλήθεια ούτε μπορείτε να μεταφέρετε τα συναισθήματα εκείνης τις στιγμής με λόγια.
Η εμπειρία αυτή ήταν για εσάς και μόνο, ίσως για να πάρετε ένα μήνυμα η να μάθετε κάτι η για να σας δώσει κουράγιο για να συνεχίσετε και να μην τα παρατήσετε.

Αυτό συνέβη και σε μένα κάποτε και έτσι είμαι ακόμη ΕΔΩ.

¨ΠΑΝΕΙΟΣ - ΑΔΗΛΟΣ ΕΛΛΑΣ¨
http://homepages.pathfinder.gr/paneios

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ