Το Feng Shui της Αθήνας

(από την Γιούλη Κιάφη)

 


Τι είναι πραγματικά το Feng Shui;

Τα τελευταία χρόνια η λέξη Feng Shui ακούγεται όλο και περισσότερο και συνδέεται στο μυαλό μας με ένα είδος διακόσμησης εσωτερικού χώρου με σκοπό την εναρμόνιση ενέργειας γύρω μας. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι, ή μάλλον καλύτερα δεν είναι μόνο έτσι. Η διακόσμηση σύμφωνα με το Feng Shui είναι στην ουσία ούτε το ένα έκτο της πραγματικής γνώσης.

Οι αυτοκράτορες της Κίνας και οι ισχυροί όλων των δυναστειών είχαν στο νου τους να κρατήσουν τον πλούτο τους και την κυριαρχία τους όσο το δυνατόν καλύτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για τους εαυτούς τους αλλά και τους απογόνους τους. Για αυτό τον λόγο συμβουλεύονταν τους ειδικούς του Feng Shui.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή, ας δούμε που στηρίζεται το Feng Shui.
Η κινέζικη κοσμολογία ερμηνεύει το διάστημα με δύο κυρίως αρχές.
Η πρώτη αρχή που διέπει ολόκληρο το διάστημα είναι το γιν και το γιανγκ, δηλαδή το θυλυκό και το αρσενικό, το σκοτεινό και το φωτεινό, η σελήνη και ο ήλιος κλπ.
Η δεύτερη αρχή είναι τα πέντε στοιχεία της φύσης, τα οποία είναι το νερό, το ξύλο, η φωτιά, η γη και το μέταλλο. Τα στοιχεία αυτά δεν είναι τυχαία μεταξύ τους, αλλά έχουν κάποιες σχέσεις, κάποιους νόμους.

Είναι ο νόμος της δημιουργίας των στοιχείων (το νερό δημιουργεί το ξύλο, το ξύλο δημιουργεί την φωτιά κλπ). Ο δεύτερος νόμος είναι ο νόμος της καταστροφής (το νερό σβήνει την φωτιά, η φωτιά λιώνει το μέταλλο κλπ).
Αυτοί οι νόμοι παραμένουν πάντα οι ίδιοι και επηρεάζουν τα πάντα γύρω μας, εφόσον τα πάντα στον κόσμο αποτελούνται από αυτά τα στοιχεία.

Η κυρίως ιδέα για να κάνει κάποιος προβλέψεις είναι η εξής.
Εφόσον όλα τα πράγματα στο διάστημα διέπονται από κάποιους νόμους και στην φύση όλα έχουν τάξη και σειρά, γνωρίζοντας με ποιόν τρόπο κινείται η ενέργεια στην φύση και πότε, μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον.

Την γνώση αυτή την χρησιμοποιούσαν για χιλιάδες χρόνια για να διαλέξουν την κατάλληλο στιγμή και τον κατάλληλο τόπο για να επιτεθούν στον εχθρό τους και να κερδίσουν το πόλεμο.
Οι ενέργειες αυτές επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά με συγκεκριμένο τρόπο και σε συγκεκριμένο χρόνο, είναι βασισμένες δε σε αστρονομικές παρατηρήσεις της Μεγάλης Αρκτου.
Υπάρχουν στο σύνολο 9 είδη ενεργειών (κοίτα πίνακα 1) οι οποίες χρειάζονται 120 χρόνια στο σύνολο για να κλείσουν τον κύκλο τους, ακριβώς το χρονικό διάστημα που χρειάζονται οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος να βρεθούν σε απόλυτη ευθεία. Η κάθε ενέργεια που εκφράζεται με ένα αριθμό διαρκεί 20 χρόνια, δηλαδή ακριβώς το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να περάσει ο Δίας από τον Κρόνο.

Στην Κίνα άρχισαν να μετρούν τον χρόνο για το Feng Shui με τον αριθμό 1, το 2637 πΧ, όταν δηλαδή ο Κίτρινος Αυτοκράτορας γιόρταζε 60 χρόνια κυριαρχίας του στην Κίνα.

Η περίοδος του 7 σε ολόκληρο τον κόσμο

Σήμερα βρισκόμαστε στην περίοδο του 7 η οποία ξεκίνησε το 1984 και τελειώνει το 2004. Όπως βλέπουμε και στον πίνακα 1, η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από το μέταλλο, το στόμα, την νεότερη κόρη.

Τι σημαίνει αυτό; Αν σκεφτούμε καλύτερα τι έγινε τα τελευταία χρόνια στον κόσμο ολόκληρο.

Είναι ακριβώς η περίοδος που κυριαρχούν τα computers, οι γυναίκες καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις και γίνονται στελέχη επιχειρήσεων και πολιτικών κομμάτων, οι νέοι άνθρωποι παίρνουν στα ηνία τους την οικονομία. Επίσης τα επαγγέλματα που κυριαρχούν έχουν σχέση με το μέταλλο, βλέπουμε τα κινητά τηλέφωνα, τα computers, εταιρείες hi tech, τα media, και όλους αυτούς που έχουν επαγγέλματα που μιλούν.

Επίσης αυτή η περίοδος του επτά επηρεάζεται από την κατεύθυνση της Δύσης.
Πιο συγκεκριμένα, όλες οι πόλεις ή χώρες που έχουν βουνό στα δυτικά ευνοούνται στον τομέα της ανθρώπινης αρμονίας, ενώ όλες οι πόλεις που έχουν νερό ή ανοιχτό χώρο στα ανατολικά (απέναντι από την δύση), χαίρονται ιδιαίτερη οικονομική ευμάρεια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η οικονομικής ανάπτυξη της Ισπανίας και ιδιαίτερα της Βαρκελώνης, οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. ¨Άλλο παράδειγμα είναι το ανατολικό Λονδίνο και η Canary Warf που βρέχεται ανατολικά από τον ποταμό Τάμεση, περιοχή που από αποθήκες μετατράπηκε σε οικονομικό κέντρο του Λονδίνου και που η αξία των ακινήτων εκσφενδονίστηκε στα ύψη. Επίσης η Wall Street (το Χρηματιστήριο) στην Νέα Υόρκη έχει επίσης νερό στα ανατολικά. Η Κίνα αναπτύχθηκε στο εμπόριο την περίοδο του 7, καθότι έχει νερό στα Ανατολικά.
Ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες που έγιναν στην Ατλάντα δεν ευνόησαν την πόλη και την οδήγησαν σε χρέη, για τον απλούστατο λόγο ότι ανατολικά της Ατλάντα υπάρχουν ψηλά βουνά.

Η Αθήνα του χθες, του σήμερα και του αύριο

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στην Αθήνα και την Αττική αυτή την περίοδο του 7, η οποία λήγει το 2004. Πιο είναι το χαρακτηριστικό γεγονός των τελευταίων χρόνων; Είναι το νέο αεροδρόμιο της Αθήνας στα Σπάτα. Ανατολικά από τα Σπάτα έχουμε θάλασσα, το Αιγαίο, ακριβώς όπως ευνοεί η περίοδος του επτά που διανύουμε.

Πιο λοιπόν θα είναι το μέλλον της Αθήνας;
Το 2004 μπαίνουμε στην περίοδο του 8, η οποία διαρκεί μέχρι το 2024. Ο αριθμός 8 χαρακτηρίζεται από τις λέξεις κλειδιά "χέρια, ο μικρός γιός, γη".Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που συνδέονται με το στοιχείο γη, όπως τα ακίνητα, τα πλαστικά, οι ασφάλειες κ.α. θα προοδεύσουν ιδιαίτερα. Όμως αυτό που θα εμφανιστεί ως κυρίως χαρακτηριστικό της νέας αυτής εποχής είναι τα χέρια, ή ότι αντικαταστεί τα ανθρώπινα χέρια, όπως τα ρομπότ και τα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας.
Η κατεύθυνση η οποία θα φέρει οικονομική ευμάρεια έχει σχέση με τα νοτιοδυτικά. Η πόλη η οποία έχει βουνό στα βορειοανατολικά και νερό στα νοτιοδυτικά είναι ακριβώς η Αθήνα!
Εάν κάνουμε τώρα μια αναδρομή στο παρελθόν της Αθήνας ως σημαντικότερης πόλης της Ελλάδας, σε προηγούμενες περιόδους του 8, βρίσκουμε τα εξής ενδιαφέροντα στοιχεία.
· Η χρυσή περίοδος του Περικλή (496-516) ανήκε στην περίοδο του 8.
· Ο Ιωάννης Καποδίστριας έγινε πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας τον Μάιο 1827(1824-1844, περίοδος του 8), στο Ναύπλιο, πόλη με νερό στα νοτιοανατολικά.
· Το 1830, η Αθήνα γίνεται πρωτεύουσα της Ελλάδας, που είναι και πάλι η περίοδος του 8.
· Το Πανεπιστήμιο της Αθήνας χτίστηκε το 1837, φέρνοντας πολιτισμική ανάπτυξη και μόρφωση στην Ελλάδα ολόκληρη.
· Το 1844 οι Ελληνες ψηφίζουν για πρώτη φορά μετά την Τουρκοκρατία, πάλι στην περίοδο του 8.

Αντιθέτως, ενώ το 1896 πήραμε τους Ολυμπιακούς αγώνες στην Αθήνα (περίοδος του 2, 1884-1904), αυτό που έγινε στην πραγματικότητα ήταν ότι κατά την διάρκεια της Κυβέρνησης του Τρικούπη, το ένα έκτο του ελληνικού πληθυσμού, όλοι άντρες, μετανάστευσε στο εξωτερικό λόγω της οικονομικής κρίσης.



ΠΙΝΑΚΑΣ 1.

Η έννοια των αριθμών

ΤΡΙΓΡΑΜΜΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
ΑΤΟΜΟ
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
ΣΩΜΑ
ΕΠΙΔΡΑΣΗ
1
Νερό Μεσήλικας άνδρας

Ντεν

Αίμα

Αυτί

Νεφρό

Ακαδημαϊκό
2 Γη Ηλικιωμένη γυναίκα

Γη

Βόδι

Μύτη

Στομάχι

Ασθένεια
3 Ξύλο Πρωτότοκος γιος Κεραυνός

Πόδι (κάτω από αστράγαλο)

Μαλλιά

Συκώτι

Θυμός
4 Ξυλο Πρωτότοκη κόρη

'Ανεμος

Σχοινί

Γλουτός

Σβέρκος

Ρομάντζο

Σεξ

5
Γη - Σαρ -

Κακοτυχία

Εμπόδιο

6 Μέταλλο Ηλικιωμένος άνδρας Ουρανός

Κεφάλι

Πνεύμονας

Περασμένος πλούτος

νομικά θέματα

7 Μέταλλο Νεαρό κορίτσι Λίμνη Στόμα Τωρινός πλούτος
8 Γη Νεαρό αγόρι Βουνό Χέρια μελλοντικός πλούτος
9 Φωτιά Μεσήλικας Γυναίκα Κάλλος

Μάτια

Καρδιά

πολύ μελλοντικός πλούτος

Σύμφωνα με τον πίνακα ένα, βλέπουμε ότι ο αριθμός 2 δεν ευνοεί τους άντρες αλλά τις ηλικιωμένες γυναίκες, ενώ ο ίδιος αριθμός φέρνει οικονομική ευημερία στις πόλεις που βρέχονται με νερό ή που έχουν ανοιχτό χώρο ή πεδιάδα στα βορειοανατολικά. Η Αθήνα δεν έχει νερό στα ΒΑ, αλλά στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, εξηγώντας έτσι τις οικονομικές δυσκολίες του ελληνικού κράτους εκείνη την εποχή. Η Ελλάδα υπέφερε επειδή η σημαντικότερη πόλη της που ήταν η Αθήνα δεν είχε την εύνοια της σωστής ενέργειας λόγου της μορφολογίας του εδάφους της.

Το 2004 λοιπόν που φιλοξενούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν είναι μια σύμπτωση.
Εφόσον η Αθήνα σε αυτή την νέα περίοδο του 8, όπως ακριβώς έγινε στο παρελθόν, όχι απλώς δεν πρέπει να υποφέρει, αλλά αντίθετα θα δει στην κυριολεξία μεγάλη οικονομική ανάπτυξη.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που συμπέφτουν με την έναρξη αυτής της νέας περιόδου του 8, θα σταθούν αφορμή για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική ευημερία της Αθήνας.
Τα προάστια όπου η αξία της γης θα αυξηθεί και τα προάστεια όπου η εμπορική δραστηριότητα θα γίνει έντονη όσο ποτέ, είναι αυτά που έχουν νερό στα ΝΑ, όλα τα προάστια της ακτής που βλέπουν τον Σαρωνικό, όπως ο Πειραιάς, η Γλυφάδα, Βούλα, Ηλιούπολη κλπ.

Η Αθήνα, ως πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, επηρεάζει ολόκληρη την Ελλάδα, οπότε και θα την βοηθήσει να ανασάνει οικονομικά.
Άλλες πόλεις που θα αναπτυχθούν ιδιαίτερα είναι αυτές που έχουν ανοιχτό χώρο(πεδιάδα) ή που βρέχονται από νερό (θάλασσα, λίμνη, ποτάμι).
Πάρτε λοιπόν τους γεωφυσικούς χάρτες της Ελλάδας και δείτε πώς θα επηρεαστεί η πόλη σας. Εάν είστε αρκετά τυχεροί και θέλετε να αγοράσετε ακίνητα με νερό στα ΝΔ, κάντε κίνηση τώρα γιατί η αξία τους θα αυξηθεί. Εάν είστε από αυτούς που θέλουν να βλέπουν πολύ μακριά στο μέλλον, προτείνω περιοχές με νερό στο Βορρά (όπως πχ η Ρόδος και το Βόρειο τμήμα της Κρήτης), όπου θα αναπτυχθούν ιδιαίτερα την περίοδο του 9, δηλαδή μεταξύ 2024-2044!

Λίγα λόγια για την Γιούλη Κιάφη

Η Γιούλη Κιάφη είναι επαγγελματίας Σύμβουλος και Διδάσκαλος του Feng Shui, 4 pillars και του I Ching.
Εχει επίσης εμφανιστεί σε τηλεοπτικά κανάλια της Ελλάδας και της Κύπρου, και συχνά γράφει άρθρα με σκοπό να κάνει γνωστή την αρχαία γνώση της Κίνας στην Ευρώπη.Εχει εκπαιδευτεί προσωπικά από τον Master Raymond Lo στο Hong Kong, την Σιγκαπούρη, ενώ είναι η μοναδική εκπρόσωπος του παγκοσμίως αναγνωρισμένου Master Raymond Lo από το Hong Kong.

O Master Raymond Lo είναι συγγραφέας 7 βιβλίων του Feng Shui, έχει εμφανιστεί στο CNN, BBC, στο World Forum του Davos, κλπ. Θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην Αθήνα τον Μάιο 2002 για να διδάξει μέρος του επαγγελματικού του προγράμματος για Συμβούλους με θέμα το 4 pillars of destiny.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο 010-2690949, ή στο κινητό 097 3588348, email: georgiakiafi@hotmail.com


Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ