Προβλέψεις του Feng Shui για το 2003

Από την Γιούλη Κιάφη, Σύμβουλο Feng Shui & 4 Pillars

 

2003 - Η χρονιά της κατσίκας

Το κινέζικο αρχαίο ημερολόγιο Χσία ή, αλλιώς, ημερολόγιο των γεωργών έχει την ιδιότητα να μετατρέπει οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου στα πέντε στοιχεία της φύσης (νερό, ξύλο, φωτιά, γη, μέταλλο). Σύμφωνα με το σύστημα αυτό, η κάθε χρονιά μπορεί να εκφραστεί με δύο χαρακτήρες, όπως και ο κάθε μήνας, ημέρα και ώρα. Το ίδιο ζευγάρι χαρακτήρων που εμφανίζεται σε μια χρονιά, ξαναεμφανίζεται και μετά από 60 ακριβώς χρόνια.
Αξίζει να παρατηρεί κανείς κάθε χρόνο τα παγκόσμια γεγονότα και να τα συγκρίνει με τα γεγονότα που έγιναν 60 χρόνια νωρίτερα. Για παράδειγμα, το 2001 είχαμε το γεγονός της 11ης Σεπτεμβρίου ως σταθμό, ενώ 60 χρόνια νωρίτερα, το 1941, το Περλ Χάρμπορ. Το 1942 ολόκληρος ο κόσμος πήρε μέρος στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, ενώ το 2002 ολόκληρος ο κόσμος ξεκίνησε τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδειξαν επιθετική στάση στη βόρεια Κορέα, το Ιράν και το Ιράκ, το Ισραήλ πολεμούσε ενάντια στην Παλαιστίνη, υπήρχε ένταση σχέσεων μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας, ενώ μέχρι και τώρα υπάρχει η απειλή επίθεσης στο Ιράκ.

2002 - Φλας μπακ

Στο κινέζικο ημερολόγιο η χρονιά του 2002 εκφράζεται με τους κινέζικους χαρακτήρες του νερού στην πάνω θέση και τον χαρακτήρα της φωτιάς αλόγου στην κάτω θέση. Σωστά προέβλεψα ότι, το 2002 θα ήταν χρονιά έντονων διεθνών σχέσεων και διαμάχεων, εφ'όσον το νερό πολεμά την φωτιά.
Επίσης, προέβλεψα ότι το 2002 θα είχαμε καταστροφές που θα έχουν σχέση με την φωτιά και το νερό, εφ'όσον τα στοιχεία αυτά έχουν αντίθετη σχέση μεταξύ τους. Πράγματι, το 2002 παρατηρήσαμε ανεξέλεγκτες φωτιές, όπως και πλημμύρες.
Επίσης πρέπει να παραδεχτούμε ότι, το 2002 σημαδεύτηκε από σκάνδαλα ερωτικής φύσης, ενώ πάμπολλες περιπτώσεις παιδοφιλίας έγιναν πρωτοσέλιδα παγκοσμίως. Αυτό έγινε γιατί, σύμφωνα με τους κινέζους, το άλογο έχει σχέση με τον ερωτισμό και το σεξ. Επειδή, όμως, το νερό και η φωτιά του 2002 έχουν διαμαχόμενη σχέση, προέβλεψα ότι, ο ερωτισμός αυτός θα είχε αρνητική σημασία, από όπου προέκυψαν και τα ερωτικά σκάνδαλα.

2003 - Πόλεμος ή ειρήνη

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι, το 2003 είναι η χρονιά της κατσίκας, αλλά στο κινέζικο ημερολόγιο δίνονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την χρονιά αυτή. Το 2003 συμβολίζεται με δύο χαρακτήρες, το γιν, νερό στην πάνω θέση και η γη, κατσίκα στην κάτω θέση.
Σύμφωνα με τους νόμους που διέπουν τα πέντε στοιχεία (νερό, ξύλο, φωτιά, γη και μέταλλο), η γη καταστρέφει το νερό, όπως ακριβώς το χώμα μπορεί να ελέγχει την πορεία ενός ποταμού. Επειδή, λοιπόν, η γη καταστρέφει το νερό, μπορούμε να πούμε ότι και το 2003 θα είναι, επίσης, χρονιά παγκόσμιας αναταραχής.
Παρ'όλα αυτά, η επόμενη χρονιά θα είναι πιο ειρηνική από το 2002, γιατί το 2003 το στοιχείο γη βρίσκεται στην κάτω θέση, έχει βάση και ρίζες και είναι ο καταστροφέας. Το νερό, γιν, είναι το νερό της πρωινής δροσοσταλίδας ή, αλλιώς, το μικρό νερό και είναι πολύ αδύναμο και επιφανειακό (πάνω θέση) και δεν μπορεί να αντεπιτεθεί στο στοιχείο γη. Το 2002 είχαμε πάνω τον χαρακτήρα του γιανγκ νερού, του μεγάλου νερού, όπως το νερό του ορμητικού ωκεανού, το οποίο νερό είναι και ο καταστροφέας της φωτιάς, δηλαδή του χαρακτήρα που είχε στην κάτω θέση. Όμως, η φωτιά του 2002 είχε την κάτω θέση και είχε ρίζες, ήταν δυνατό είδος φωτιάς και είχε την τάση να αντιστέκεται στην επίθεση του νερού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την συνεχή διαμάχη νερού και φωτιάς, φέρνοντας έτσι στον κόσμο συνεχή διαμάχη.
Το γιν νερό που συναντάμε στο 2003 έχει φύση ταπεινή, ανεκτική, δεκτική και υπομονετική. Οπότε, μπορούμε να περιμένουμε τους αρχηγούς των κρατών να είναι περισσότερο υπομονετικοί και διατεθημένοι να συμβιβαστούν. Αν και οι διαμάχες θα είναι ακόμα παρούσες, η έντασή τους θα είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με το 2002. Υπάρχουν πολύ καλές ελπίδες για ειρηνική διευθέτηση προβλημάτων και συμβιβασμό.

2003 - Καιρικές συνθήκες

Η ερχόμενη χρονιά θα είναι πολύ ξηρή, με ελάχιστη βροχή. Ο λόγος είναι ότι, το γιν νερό βρίσκεται υπό επίθεση από την γη κατσίκα. Επειδή το είδος της γης της κατσίκας είναι πολύ δυνατό και συμπαγές (η γη που έχει ψηθεί από τον καλοκαιρινό ήλιο του Ιουλίου, τον μήνα της κατσίκας), αυτή η συμπαγής και ξερή γη μπορεί εύκολα να καταστρέψει την μικρή δροσοσταλίδα νερού γιν.
Άλλο φαινόμενο, που μπορούμε να περιμένουμε το 2003 εκτός της ξηρασίας, είναι οι φωτιές, οι οποίες θα είναι δύσκολο να ελεγχθούν.
Άλλο φαινόμενο θα έχει σχέση με το στοιχείο γη και θα μπορούσε να είναι σεισμοί, κομμάτια γης να αποκόπτονται και να γλιστρούν, κτίρια να κατεδαφίζονται (το 2003 βλέπουμε την γη σε δραστηριότητα για να καταστρέψει το νερό γιν).
Η ξερή γη θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως έρημος. Είναι αξιοσημείωτο ότι, την τελευταία φορά, που ήταν επίσης η χρονιά της κατσίκας, ήταν το 1991, όπου έγινε η εκστρατεία "καταιγίδα της ερήμου" κατά την διάρκεια του πολέμου στον περσικό κόλπο.
Μια άλλη ιδιότητα της κατσίκας είναι ότι, στα έγκατά της περιέχει ξύλο. Στην Κίνα υπάρχει η χαρακτηριστική έκφραση "η κατσίκα είναι ο τάφος του ξύλου". Οπότε, μπορούμε εύκολα να περιμένουμε ότι, το 2003 θα δώσει καταστροφές που έχουν σχέση με τα δάση και την γεωργία.

2003 - Υγεία

Σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική και τον βελονισμό, κάθε όργανο ανήκει σε ένα από τα πέντε στοιχεία της φύσης. Για παράδειγμα, η γιν φωτιά είναι η καρδιά, γιν νερό είναι τα νεφρά κ.λπ. Εφαρμόζοντας τους κανόνες που διέπουν τα στοιχεία αυτά (κάθε στοιχείο καταστρέφει κάποιο άλλο συγκεκριμένο στοιχείο και δημιουργεί κάποιο άλλο), καταλαβαίνουμε τι είδους προβλήματα υγείας είναι πιθανότερο να παρουσιαστούν κατά το 2003.
Το στοιχείο γη έχει σχέση με τα κύτταρα, με αποτέλεσμα πολλοί να υποφέρουν από καρκίνο. Άλλο μέρος του σώματος, που έχει σχέση με την γη, είναι το στομάχι και οι μύες. Καθότι το 2003 και το στοιχείο νερό είναι υπό επίθεση από την γη, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι, τα νεφρά είναι επίσης σε αδύνατη θέση.
Τέλος, η καρδιά, το κυκλοφορικό και το νευρικό σύστημα είναι, επίσης, προβληματικά (το 2003 το γιν νερό στην πάνω θέση είναι διαθέσιμο να επιτεθεί στην φωτιά, η κατσίκα ανήκει στον τελευταίο μήνα του κινέζικου καλοκαιριού). Δεν θα είναι καθόλου περίεργο όταν του χρόνου θα βλέπουμε πολλούς τρελλούς δολοφόνους σε δράση.

2003 - Το χρηματιστήριο

Εχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα ότι, η παραδοσιακή οικονομία είναι δυνατή, όταν το στοιχείο φωτιάς είναι, επίσης, δυνατό. Το 2003 η φωτιά εμφανίζεται για τελευταία φορά, επειδή η κατσίκα είναι το τρίτο και τελευταίο κινέζικο ζώο που ανήκει στην εποχή του καλοκαιριού (το καλοκαίρι είναι η εποχή της φωτιάς). Επειδή όλοι οι μήνες του 2003, μέχρι και τον Ιούλιο, περιέχουν ξύλο και φωτιά, μπορούμε να αναμένουμε ότι, η οικονομία θα πάει καλά. Μετά τις 8 Αυγούστου, όμως, ξεκινάει η περίοδος του φθινοπώρου και του χειμώνα, περίοδος που η φωτιά είναι ανύπαρκτη. Οπότε, μετά τον Αύγουστο αναμένεται οικονομική κρίση.
Κάθε ένα από τα πέντε στοιχεία της φύσης (νερό, ξύλο, φωτιά, γη, μέταλλο) εκπροσωπεί και αφηρημένες έννοιες, όπως επιχειρήσεις.
Σύντομα, αναφέρουμε κάθε είδος επιχείρησης σε ποιο στοιχείο ανήκει.
Νερό: ναυτιλεία, ταξίδια, μεταφορές, επικοινωνίες, μπαρ, ποτά σπα
Ξύλο: χαρτί, εκδόσεις, φυτά, λουλούδια, γεωργία, υφαντουργία, κομμωτική/μαλλιά, μόδα, μικροεμπόριο, τρόφιμα
Φωτιά: διασκέδαση, αεροπορικά, πετρέλαιο, ενέργεια, ηλ.ρεύμα, εστιατόρια
Γη: ακίνητα, πλαστικά, ασφάλειες, χημικά, software
Μέταλλο: χάι τεκ, αυτοκίνητα, μεταλλουργία, κομπιούτερ, τράπεζες

2003 - οι επιχειρήσεις ξύλου είναι κερδοφόρες
Οι επιχειρήσεις που θα πάνε καλύτερα το 2003 είναι αυτές του ξύλου. Σύμφωνα με τον νόμο των πέντε στοιχείων, το ξύλο κατακτά την γη. Αυτό που κατακτούμε είναι τα υλικά αγαθά ή, αλλιώς, τα χρήματα. Το 2003 υπάρχει δυνατή γη, η οποία θα φέρει πολλά χρήματα και δυνατότητες στις επιχειρήσεις ξύλου.

2003 - οι επιχειρήσεις νερού έχουν λιγοστά κέρδη
Για τις επιχειρήσεις νερού τα χρήματα αντιπροσωπεύονται από το στοιχείο φωτιάς (το νερό κατακτά την φωτιά). Το 2003 έχει λιγοστή φωτιά, εφ'όσον η κατσίκα είναι το τελευταίο ζώο της εποχής φωτιάς (καλοκαίρι). Αυτό σημαίνει ότι , οι επιχειρήσεις νερό θα έχουν κάποια κέρδη, αλλά λιγοστά.

2003 - το μέταλλο είναι ενεργό, μεγάλος ανταγωνισμός
Για μια επιχείρηση μετάλλου, τα χρήματα αντιπροσωπεύονται από το ξύλο. Η Nasdac ανήκει, επίσης, στο στοιχείο μέταλλο. Το 2003 το ξύλο δεν είναι εμφανές, αλλά κρύβεται στα έγκατα της γης κατσίκας. Αυτό σημαίνει ότι, οι επιχειρήσεις μετάλλου θα πάνε καλύτερα σε σχέση με το 2002. Θα υπάρχει μια μίνι θετική εκσφενδόνιση κερδών από την αρχή του χρόνου μέχρι τις 8 Αυγούστου, όπου εμφανίζεται δυνατό μέταλλο, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την πτώση της αγοράς.

2003 - επιχειρήσεις γης έχουν λίγα κέρδη, μεγάλος ανταγωνισμός
Για τις επιχειρήσεις γης τα χρήματα αντιπροσωπεύονται από το στοιχείο που κατακτά η γη, δηλαδή το νερό. Το 2003 βλέπουμε νερό στην πάνω θέση. Παρ'όλα αυτά, την χρονιά της κατσίκας με το στοιχείο γη στην κάτω θέση, ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά μεγάλος (όταν η δουλειά μας ανήκει στο στοιχείο γη και σε μια χρονιά εμφανίζεται το στοιχείο γη, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν τριγύρω και άλλοι σαν κι εμάς, δηλαδή άλλοι ανταγωνιστές. Όταν ο ανταγωνισμός είναι δυνατός, τότε τα κέρδη μειώνονται).

2003 - επιχειρήσεις φωτιάς είναι ενεργές, χρονιά με κέρδη
Η φωτιά παράγει γη (σύμφωνα με τους νόμους που διέπουν τα στοιχεία της φύσης). Το 2003 η γη είναι δυνατή, το οποίο σημαίνει ότι, οι επιχειρήσεις φωτιάς είναι παραγωγικές και πολύ δραστήριες, που έχει σαν αποτέλεσμα τα κέρδη (η γη παράγει μέταλλο-χρήματα). Οπότε, παρ'όλο που το στοιχείο μέταλλο δεν είναι άμεσα εμφανές στους δύο χαρακτήρες του 2003, είναι όμως σίγουρο ότι, η δυνατή γη θα παράγει με την σειρά της μέταλλο, το οποίο είναι χρήματα για τις επιχειρήσεις φωτιάς.


Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο κινητό 097 3588348, Fax 0033 3 89 89 96 78,

email: georgiakiafi@hotmail.com

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ