"Πνευματικότητα και Πνευματισμός"

Ημερίδα από την "Κίνηση Φιλοσοφικών και Μεταφυσικών Ομάδων
για Ελεύθερη Πνευματική Έκφραση"

Εκπρόσωποι του Esoterica.gr παρευρέθηκαν στην "Στρογγυλή Τράπεζα" που διοργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και προσέλευση ατόμων από την "Κίνηση Ομάδων" στο "Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών" την Κυριακή, 29 Φεβρουαρίου 2004.
Η παρούσα "Ανταπόκριση" προέρχεται από την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

[ Α' ]

Οι εισηγητές της "Τράπεζας" ήταν οι:

Παραθέτουμε τα εισαγωγικά λόγια της Εκδήλωσης που περιεκτικά και με σαφήνεια συνοψίζουν την γενική κατεύθυνση/άποψη της "Κίνησης Ομάδων για Ελεύθερη Πνευματική Έκφραση" αναφορικά με το Θέμα αυτής της Ημερίδας.

Μέσα στον γενικό χαρακτήρα της εποχής που ζούμε, όπου τα πάντα και οι άνθρωποι μαζί έχουν χάσει την πραγματική τους διάσταση, αναφαίνεται η ανάγκη επαναπροσδιορισμού των αξιών και της γνώσης για μία πνευματικότερη ποιότητα ζωής μέσα από τις κατευθύνσεις θετικού Οραματισμού και Έμπνευσης. Κρίθηκε απαραίτητο να παρουσιαστεί το θέμα της Ημερίδας που έχει οπωσδήποτε ενδιαφέρον για τεράστιο αριθμό
Αναζητητών, διαφορετικών κοινωνικών και μορφωτικών επιπέδων.

Γνωρίζουμε πως η περιέργειά μας από τη μία πλευρά και η ανασφάλειά μας που μας γεννά το άγχος από την άλλη, μας οδηγούν συχνά στο να στραφούμε σε μέντιουμ, μελλοντολόγους, αστρολόγους, χαρτορίχτρες, μάγους, διάμεσα, διαφόρων ποιοτήτων και ειδικοτήτων, αλλά και σε Πνευματικούς "Οδηγούς" που μεταφέρουν εντολές και κατευθύνσεις αοράτων Δασκάλων, Αγγέλων, Αρχαγγέλων και άλλων όντων...

Προσπαθώντας να καλύψουμε την ανάγκη μας για επικοινωνία με πνεύματα, οδηγούς ή πεθαμένους μας συγγενείς, νομίζουμε πως θα πάρουμε τις απαντήσεις ή αποκαλύψεις εκείνες που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πιθανόν το Μέλλον μας ή να εξηγήσουμε κάποιες καταστάσεις που συμβαίνουν στη ζωή μας. 'Ετσι γινόμαστε ευάλωτοι στις όποιες υποβολές ή κατευθύνσεις που μας δίνονται και υπάρχει ειδοποιός διαφορά από που θα δεχτούμε αυτές τις επιδράσεις ή εμπνεύσεις. Άραγε, από που θα μπορούσαμε να αντλήσουμε αυτήν την έμπνευση, ούτως ώστε να νιώθουμε πως βρισκόμαστε σε έναν σωστό δρόμο;

Μέσα από την Ορθή Ενημέρωση και την Έρευνα!

Πρέπει να στραφούμε στις ιερές πηγές της Αιώνιας Γνώσης, σε όλες εκείνες τις Θείες Οντότητες που πέρασαν από την Ανθρωπότητα και με τις παρακαταθήκες που άφησαν, μας οδήγησαν "έτη φωτός" μπροστά, χαράσσοντας τις ίδιες Ιδέες. Όποτε και αν ανατρέξουμε σ'αυτές επαναφέρουμε ακαριαία την Αρμονία και την Τάξη, συντομεύοντας την επιστροφή μας στα "Πατρώα Εδάφη", δηλαδή στην ανεύρεση της Πνευματικής μας Υπόστασης και πραγματικής καταγωγής.

Στηριζόμενοι σε αυτές τις Φιλοσοφικές και Θεωρητικές τοποθετήσεις, μέσα από τη συγκριτική μελέτη και έρευνα των μεγάλων κειμένων και μέσα από στοιχεία ερευνητικών επιστημονικών μελετών, ξεκινάμε με υπευθυνότητα σήμερα την εργασία μας για να αποσαφηνίσουμε τους όρους και τα νοήματα που αφορούν το τόσο σημαντικό θέμα του "Τι είναι Πνευματικότητα και τι είναι Πνευματισμός".

 

Η ημερίδα διήρκεσε περίπου 5 ώρες και στο διάλειμα προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους σνακς και αναψυκτικά. Εκτός της αίθουσας υπήρχαν πάγκοι με πολλά ενημερωτικά φυλλάδια καθώς και Βιβλία και τεύχη Εργασιών σχετικά με το συγκεκριμένο αλλά και με άλλα θέματα Αναζήτησης. Το ESOTERICA διέθεσε ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με τη Ευρύτερη Δράση του, Βιντεοσκόπησε το μεγαλύτερο μέρος της Ημερίδας και οι εκπρόσωποί του είχαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις με ανθρώπους που παρακολούθησαν τις Εργασίες της Τράπεζας αλλά και με Εκπρόσωπους των Ομάδων.

Η Τράπεζα κινήθηκε στα πλαίσια προσχεδιασμένων ερωτημάτων αλλά υπήρχε και η δυνατότητα να καταθέσουν οι ίδιοι οι ακροατές τις δικές τους Ερωτήσεις, πράγμα το οποίο και έγινε και πολλές από αυτές απαντήθηκαν από τους Εισηγητές στο δεύτερο μέρος της δραστηριότητας.

Κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ανάγκη διαχωρισμού των όρων της αυθεντικής Πνευματικότητας, υπό την έννοια της Πνευματικής Πορείας από τον Πνευματισμό, υπό την έννοια της "Πνευματολατρείας" που στηρίζεται σε "χαμηλές" ανάγκες της Προσωπικότητας και που πολύ συχνά καθιστά το άτομο που καταφεύγει σε αυτόν έρμαιο οικονομικής και ψυχικής εκμετάλευσης.

Επίσης, διευκρινήστηκαν θέματα που σχετίζονται με τις καταστάσεις Διαμεσότητας, το πόσο σπάνιο είναι ένα αυθεντικό τέτοιο φαινόμενο που μπορεί να ενταχθεί όντως στις υψηλές σφαίρες της Πνευματικότητας, ζητήματα που αναφέρονται σε παρερμηνείες, όπως το ότι κάποιος μπορεί ουσιαστικά να έχει πρόσβαση μόνον μέχρι το επίπεδο όπου η συνειδησιακή του εξέλιξη, δηλαδή η εν γένει Πορεία του στη ζωή, του επιτρέπει. Ως εκ τούτου, οι δίαφορες "αναφορές" για πρόσβαση τόσων και τόσων "Διαμέσων" σε υψηλές Νοητικές Σφαίρες μπορούν εκ του ασφαλούς να κριθούν τουλάχιστον ανεδαφικές. Ακόμη, υπάρχει μεγάλο ποσοστό επικινδυνότητας από αρνητικές επιρροές, όταν άνθρωποι εισέρχονται ή έρχονται μέσω άλλων σε επαφή με(κατώτερα κυρίως) επίπεδα του Ψυχικού Πεδίου, όπου οντότητες χαμηλής ποιότητας "ενεδρεύουν", καραδοκόντας για να λάβουν μία επίφαση ζωής από τους ατυχείς που θα τα "εμπιστευτούν" ή ακόμη και για πιο στοχευμένες και πιο επικίνδυνες("μαύρη μαγεία") επιβολές.

Οι εισηγητές γενικά φάνηκαν να συμφωνούν ότι οι διάφορες φημολογίες για επαφές με Διδασκάλους είναι επίσης πέρα από κάθε λογική και πραγματική ουσία, αφού και αυτές οι Οντότητες απαιτούν ένα πολύ υψηλό επίπεδο Εξέλιξης για να καταστήσουν μία Επαφή(όπως δηλαδή συνέβει με την περίπτωση της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ) και σαφώς με γενικούς και σαφείς στόχους που αφορούν την Ανθρωπότητα συνολικά και όχι τις κάθε λογής προσωπικές επιδιώξεις. Αναφέρθηκαν και πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για διάφορα σχετικά πειράματα και μελέτες, όπως αυτό, το πολύ διάσημο στους χώρους του Πνευματισμού και της Παραψυχολογίας, που διεξήγαγε ο Crooks με Διάμεσο την Cook που μπορούσε να υλοποιεί, επί σειρά 3 ετών, μία γυναίκα, την Katia King, η οποία δήλωσε ότι είχε μία πολύ συγκεκριμένη αποστολή.

 

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ