Οι εξωγήινοι δεν έχουν καμιά δουλειά εδώ...
Τα αγρογλυφικά γίνονται από διεθνικές εταιρίες

 

Μια ασυνήθιστη επιστημονική ερμηνεία του Επιστημονικού παρατηρητή της Pravda.ru-s, από το Krasnoyarsk.

Πιθανολογείται ότι τα μυστηριώδη αγρογλυφικά που εμφανίζονται περιοδικά στους αγρούς σίτου της Μεγάλης Βρετανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών δεν είναι σημάδια εξωγήινων, αλλά απλές, αν και κάπως ασυνήθιστες δραστηριότητες γήινων, οι οποίοι χρησιμοποιούν περίπλοκη τεχνολογία για να τα δημιουργήσουν. Αυτή είναι η άποψη του Pavel Poluyan, ερευνητή της Pravda στο Krasnoyarsk. Το πρόσφατο άρθρο του "Το μυστήριο του ιερού μισοφέγγαρου" προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των αναγνωστών. Σήμερα, ο Pavel Poluyan λέει στην ανταποκρίτριά της Pravda Irina Petrenko για τη θεωρία του...

Poluyan: Από τους αρχαίους χρόνους, μυστηριώδεις κύκλοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε αγρούς, ένα γεγονός που θυμίζει έντονα θεματολογία από την ρωσική παραμυθολογία. Κάποιος περπατά στους αγρούς και το αποτέλεσμα της κίνησής του είναι να ισοπεδώνονται τα σπαρτά... Αυτό το γεγονός ενδέχεται να είναι συνέπεια μίας ελάχιστα γνωστής φυσικής διαδικασίας που συνδέεται με το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με κάτι που μπορεί να παρομοιαστεί με άφωνη αστραπή ή σπινθήρα ενός πυκνωτή, του οποίου η πρώτη πλάκα είναι η επίπεδη επιφάνεια του αγρού, γεμάτη από πυκνές βελόνες -σπαρτά. Η εξέλιξη του φαινομένου είναι σχετικά απλή: εάν το χώμα μέσα στο σχηματισμένο κύκλο ή σε κάποιο άλλο σχέδιο θερμανθεί ξαφνικά μέχρι τους 100 βαθμούς, το υγρό στους μίσχους των ριζών αρχίζει να βράζει, οι κορμοί των φυτών εκρήγνυνται, ο θερμός αέρας ανεβαίνει και συναντά τον ψυχρό αέρα από το περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι η ισοπέδωση με κανονική διάταξη και φορά όλων των σπαρτών στην επιφάνεια του σχήματος.

Petrenko: Ποιος θα μπορούσε να προκαλέσει κάτι τέτοιο;

Poluyan: Είναι μια φυσική και αβλαβής διαδικασία, αλλά οι μυστηριώδεις κύκλοι όντως εμφανίζονται. Εντούτοις, αφότου η συγκεκριμένη φυσική διαδικασία διερευνήθηκε επιστημονικά, κάποιος ίσως αποφάσισε να τη χρησιμοποιήσει για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Είναι σαφές, ότι οι σύγχρονες τεχνολογίες μπορούν να αναπαραγάγουν αυτό το φυσικό φαινόμενο χωρίς δυσκολίες. Από τις αρχές της δεκαετίας του 80 τέτοιοι σχηματισμοί έχουν αρχίσει να εμφανίζονται περιοδικά, αλλά είναι πιο περίπλοκοι από έναν απλό κύκλο -το σχήμα που βασικά ερμηνεύεται με βάση την φυσική διαδικασία που αρχικά περιέγραψα. Αυτοί οι καινούργιοι σχηματισμοί μπορεί να είναι γεωμετρικές φιγούρες κάθε είδους και πολυπλοκότητας, ένα γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανότατα έχει παρεμβληθεί στη φυσική διαδικασία κάποιο ανθρώπινο μυαλό και μάλιστα αρκετά πανούργο!

Η απαιτούμενη τεχνολογία είναι απλή αλλά και εξειδικευμένη ταυτόχρονα. Πάρτε για παράδειγμα την τεχνολογία των μικροκυμάτων. Η λειτουργία τους δεν είναι τόσο δύσκολη όσο μπορεί να φαίνεται εξαρχής. Σε κάθε οθόνη τηλεόρασης, απλές ακτίνες ηλεκτρονίων είναι υπεύθυνες για το σχηματισμό πολύ πιο περίπλοκων σχημάτων που αλλάζουν ανά μικροδευτερόλεπτο. Σύμφωνα με τους κανόνες της προβολικής γεωμετρίας, εφαρμόζοντας μία παρόμοια διαδικασία, είναι δυνατό να δημιουργήσουμε αγρογλυφικά με εξαιρετική ακρίβεια από μία πολύ μικρή πηγή εκπομπής ακτίνων. Τα σχέδια πάνω στο έδαφος είναι δυνατόν να είναι ακριβώς ίδια με αυτά που προβάλλονται από την πηγή. Αν διαβάσετε τον τύπο στη δεκαετία του '80 μπορείτε να ανακαλύψετε ιστορίες για παράξενα πειράματα, που σχετίζονται με την προσπάθεια αύξησης της παραγωγικότητας σιτηρών με τη βοήθεια λέιζερ. Στο τέλος της δεκαετίας του '80 εργαζόμουν σε μία εταιρία που έκανε ακριβώς αυτό. Οι ιδιοκτήτες μεγάλων αγροκαλλιεργειών σίτου λάμβαναν προσφορές για να δοκιμάσουν την καινούργια τεχνική με το λέιζερ, ενώ οι απλοί ντόπιοι μικροκαλλιεργητές έπρεπε να πληρώσουν μεγάλα ποσά για να μπορέσουν να εφαρμόσουν στα σπαρτά τους την ίδια τεχνολογία. Κατάλαβα ότι τα αγρογλυφικά ήταν η βιτρίνα, που πίσω από αυτήν κρύβονταν σημαντικότερα από οικονομικής πλευράς τεχνολογικά πειράματα.

Petrenko: Γιατί κάποιος να αισθανθεί την ανάγκη να μπερδέψει όλη την ανθρωπότητα;

Poluyan: Αρχικά σκέφτηκα, ότι ο στόχος τους ήταν να προωθήσουν μία καινούργια θρησκευτική πίστη στους ανθρώπους. Τα σημάδια είχαν δοθεί, το μόνο που θα απέμενε θα ήταν να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη διαφήμιση του προφήτη. Ωστόσο, πιο πρόσφατα γεγονότα μας οδήγησαν στην εξέταση μιας πιο πραγματιστικής πιθανότητας. Ο Τύπος ενημερώνει, (Sovershenno Secretno Top Secret, 12/2002), ότι τον Αύγουστο του 2001 στον αγρό δίπλα στο παρατηρητήριο του Chill Bolton (Χάμπσαϊρ, Μεγάλη Βρετανία) εμφανίστηκε η εικόνα ενός ανθρώπινου προσώπου, ενώ σε κάποια κοντινή απόσταση αποκαλύπτεται κάποιο άλλο σχέδιο / μήνυμα με τις εικόνες των πλανητών του ηλιακού συστήματος και ενός πλάσματος που έμοιαζε με άνθρωπο. Τον Αύγουστο του 2002, επίσης στο Χάμπσαϊρ, αλλά σε διαφορετικό σημείο, εμφανίζεται και άλλη παράξενη εικόνα με το πρόσωπο ενός τυπικού εξωγήινου, σαν αυτές που βλέπουμε σε παιδικά βιβλία ουφολογίας. Κοντά στην εικόνα, οι μίσχοι του σίτου βρέθηκαν διατεταγμένοι με τέτοιο τρόπο, που ένα σπειροειδές μονοπάτι διαγραφόταν στο ευρύτερο περιβάλλον. Το σχέδιο αποκωδικοποιήθηκε με τη βοήθεια υπολογιστών και το μήνυμα που λήφθηκε ήταν περίπου το εξής: "Θα υπάρξει πολύς πόνος, αλλά υπάρχει ακόμη καιρός...". Κάποιοι γνωστοί μου, ειδικευμένοι στη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις γέλασαν πολύ, γιατί το μήνυμα τους θύμισε μια διαφήμιση σε γνωστό περιοδικό με τη μόνη διαφορά ότι στη θέση του εξωγήινου στη διαφήμιση υπήρχε ένα μοντέλο, ενώ στη θέση των περίεργων σπειροειδών σχημάτων υπήρχαν τα καταναλωτικά είδη που προωθούσε η διαφήμιση. Η ομοιότητα των δύο περιπτώσεων οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι για κάποιο λόγο κάποια διεστραμμένα μυαλά, για εντελώς δικούς τους λόγους προσπαθούν με έναν τόσο αλλόκοτο τρόπο να προωθήσουν την ιδέα στους ανθρώπους, ότι καταγόμαστε από εξωγήινους.

Petrenko: Αλλά για ποίο λόγο;

Poluyan: Απλά φανταστείτε την περίπτωση ότι, για παράδειγμα, τον Αύγουστο του 2003, κάποια εταιρία υποστηρίζει, ότι έχει έρθει σε επαφή με εξωγήινους. Θα ανακοινωθεί ότι η εταιρία μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους και οι παράξενες εικόνες στους αγρούς θα είναι τα αποδεικτικά στοιχεία. Η εταιρία θα ωφεληθεί οικονομικά, αφού θα αυξηθεί η τιμή των μετοχών της -απλά και μόνο από το γεγονός ότι θα γίνει ξαφνικά πρωτοσέλιδη η είδηση. Στην περίοδο που θα ακολουθήσει την οικονομική άνοδο, ο κόσμος θα είναι απασχολημένος με την είδηση των εξωγήινων, ενώ δεν θα είναι λίγοι αυτοί, που θα πιστέψουν ότι για την άνοδο των μετοχών στο χρηματιστήριο ευθύνεται η εξελιγμένη εξωγήινη νοημοσύνη, που συνδέθηκε με την εταιρία. Το κέρδος της εταιρίας από όλη αυτή τη διαδικασία θα είναι τέτοιο, που θα καλύπτει όλες τις δαπάνες που χρειάστηκαν, ώστε να στηθεί το όλο κόλπο, αλλά και για πολλές δεκαετίες μετέπειτα. Τέτοιου είδους κερδοσκοπικά κόλπα δεν είναι άγνωστα στον κόσμο της διαφήμισης. Σχετικά πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μία διαφημιστική εκστρατεία για την κλωνοποίηση. Δώστε τώρα προσοχή...η διαφήμιση σχετίστηκε με την πιθανή ύπαρξη μίας μυστηριώδους, ίσως εξωγήινης ομάδας, που είχε την τεχνογνωσία να εφαρμόσει μεθόδους κλωνοποίησης. Θυμάστε το άγχος που δημιουργήθηκε από τη θανάτωση χιλιάδων πειραματόζωων -αγελάδων- επειδή υποτίθεται ότι είχαν προσβληθεί από εξωγήινους ιούς. Κανένας δεν ασχολήθηκε εκείνη την εποχή με τις οικονομικές προεκτάσεις της όλης ιστορίας, καθώς και με τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις που δόθηκαν. Ή για παράδειγμα η απήχηση, που είχε η είδηση για πτώση μετεωρίτη από τον Άρη, στον οποίο υποτίθεται ότι βρέθηκαν ίχνη από εξωγήινους μικροοργανισμούς...

Petrenko: Αλλά οι θεωρίες σας είναι λίγο υπερβολικές ώστε να γίνουν πιστευτές...

Poluyan: Καταρχήν δεν είναι απαραίτητο να πιστέψουν όλοι για πολύ καιρό. Μία μικρή και σύντομη αναστάτωση, πες δυο ή τρεις μέρες, αρκεί ώστε να προκληθούν οι σκοπευόμενες συναλλαγματικές διακυμάνσεις στα χρηματιστήρια. Η αξία των μετοχών όλων των εταιριών υψηλής τεχνολογίας θα πέσει αν, για παράδειγμα, υπάρξει είδηση για επίσκεψη στον πλανήτη μας ενός εξωγήινου, και εννοείται, πιο εξελιγμένου πολιτισμού. Δεύτερον, το όλο γεγονός μπορεί να διοργανωθεί σχετικά εύκολα. Δεν είναι δύσκολο να "εμφανιστούν" αντικείμενα στον ουρανό που να μοιάζουν με ιπτάμενους δίσκους, ενώ δεν είναι απαραίτητο για τους σκοπούς της αναταραχής των επόμενων λίγων ημερών να εξακριβωθεί η αλήθεια της φήμης ή της παρατήρησης. Και τελικά υποψιάζομαι ότι όλο αυτό έχει μία διεθνή σκοπιμότητα, την δημιουργία και προώθηση της ιδέας, ότι υπάρχουν εξωγήινοι στον πλανήτη μας. Το ζήτημα βέβαια είναι, ότι πολλά από τα αγρογλυφικά μοιάζουν με σχεδιαγράμματα ιδεών από τις φυσικές επιστήμες. Εννοώ μη επικοινωνήσιμες γεωμετρίες, φράκταλς, καθώς και το αποκαλούμενο "quaternion" της μη κλασσικής φυσικής. Με άλλα λόγια, μοιάζει να προωθείται η εντύπωση, ότι εξωγήινα μυαλά μας παραδίδουν νέα επιστημονική γνώση. Με ένα τέτοιο επιχείρημα, όχι μόνο ο απλός κόσμος, αλλά και ο επιστημονικός μπορεί να πειστεί για την ύπαρξη των εξωγήινων.

Petrenko: Όλο αυτό είναι τόσο απίστευτο!

Poluyan: Γιατί όμως! Οι αποκαλούμενοι "Νέοι Ρώσοι μας" δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα χρήματα που έχουν. Αγοράζουν ελέφαντες, τοποθετούν χρυσά καπάκια στις τουαλέτες τους...Και οι δισεκατομμυριούχοι της Δύσης έχουν τις δικές τους απίστευτες εκκεντρικότητες. Απλά φαντάσου πόσο υπέροχα μπορεί να αισθανθεί αυτός που έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει ένα τόσο διεστραμμένο γεγονός και να καταφέρει να πείσει την ανθρωπότητα ότι αυτό έγινε χωρίς ανθρώπινη μεσολάβηση...

Η συνέντευξη του Pavel Poluyan πραγματοποιήθηκε από την Irina Petrenko.

μετάφραση/απόδοση: Φ.Τ.

http://english.pravda.ru/science/19/94/378/10265_ufopoluyan.html


Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ