ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (αρχική σελίδα)

Άλλες Βιβλιοπαρουσιάσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ
Σελίδα 7η
Σελίδα 6η
Σελίδα 5η
Σελίδα 4η
Σελίδα 3η
Σελίδα 2η
Σελίδα 1η

 Ο δικτυακός τόπος της Μεταεκδοτικής
URL: http://www.metaekdotiki.gr
Τίτλος: Αποστολή στο Όρος Ανάλογο

Συγγραφέας: RENÉ DAUMAL


Μετάφραση: Πόπη Αστέρη
σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ


ΣΕΙΡΑ: Λογοτεχνικό Σύμπαν

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Φεβρουάριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 144

Ο René Daumal (1908-1944) υπήρξε από τους σημαντικότερους δημιουργούς και εκπροσώπους του κινήματος των σουρεαλιστών στη Γαλλία του περασμένου αιώνα. Ένα κίνημα που άνοιξε νέους ορίζοντες στην Τέχνη αλλά και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Πνεύμα ανήσυχο και σπινθηροβόλο, ο Daumal αναζητούσε πάντα την αλήθεια για τα θεμελιώδη προβλήματα του ανθρώπου, τη ζωή και το θάνατο, μελετώντας τις εμπειρίες και την παράδοση λαών και θρησκειών.
Στο βιβλίο του Αποστολή στο Όρος Ανάλογο, μια ομάδα ιδιαίτερων ανθρώπων, μετά από πολλές μελέτες και έρευνες, καταλήγει στο συμπέρασμα της ύπαρξης ενός ιερού όρους που η κορυφή του αγγίζει τον ουρανό. Ένα βουνό που κουβαλάει τις παραδόσεις όλων των λαών και γίνεται ο σύνδεσμος ανάμεσα στη γη και στον ουρανό. Η αποστολή, μετά από πολλές περιπέτειες, φτάνει τελικά στους πρόποδες του Όρους Ανάλογο κι εκεί αρχίζει η περιπέτεια της ανάβασης.

Χρησιμοποιώντας ως όχημα τη λογοτεχνία ο Daumal έρχεται, στο κλασικό αυτό έργο, να μας μιλήσει για την εσωτερική πορεία του ανθρώπου, με στόχο τη μεταμόρφωσή του. Ο ίδιος, παρόλο που πέθανε νέος, μόλις 36 χρόνων, μας άφησε πολλά έργα (ποιήματα, δοκίμια, μυθιστορήματα, μελέτες) που έγιναν γνωστά κυρίως μετά το θάνατό του και συγκεκριμένα μετά τη δημοσίευση (1952) του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας. Από τότε τοποθετήθηκε ανάμεσα στους σύγχρονους κλασικούς λογοτέχνες.


Τίτλος: ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ - Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια του Κόσμου

Συγγραφέας: Θανάσης Βέμπος


ΣΕΙΡΑ: Μυστική Βιβλιοθήκη

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Φεβρουάριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 224

Ο Θανάσης Βέμπος με το καινούργιο του βιβλίο, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αρχέτυπο, μας προσκαλεί να περιπλανηθούμε μαζί του στα Μονοπάτια του Κόσμου.

Σε κοντινά μέρη και σε μακρινές ηπείρους, σε τροπικά ακρογιάλια και σε παγωμένες εκτάσεις τούντρας, στις λεωφόρους των μεγαλουπόλεων της Ευρώπης και σε ορεινά μονοπάτια, ξετυλίγονται οι διαδρομές των Μυστικών Ταξιδιών. Στόχος τους είναι να φωτίσουν τα σημάδια που άφησε ο άνθρωπος στην προσπάθειά του να γνωρίσει και να αναμετρηθεί με το Σύμπαν. Σημάδια και ορόσημα που γίνονται ορατά από όποιον έχει την υπομονή και το χρόνο να τα ψάξει.

Και ο Θανάσης Βέμπος έρχεται να παίξει το ρόλο του οδηγού στην εξερεύνηση των χαμένων νεκροπόλεων της Λατινικής Αμερικής, της κωδικοποιημένης γνώσης της Αγίας Σοφίας, των υπόγειων κόσμων του Παρισιού, των μυστικών διαδρομών στα μνημεία του Λονδίνου, της μαγικής αρχιτεκτονικής της Βαρκελώνης, των μνημείων του Πόνου στο Μιλάνο, των ιερών τόπων του Μαρόκου αλλά και του πυρηνικού αρχιπελάγους που βρίσκεται στις μυστικές πόλεις της Σιβηρίας.

Ως σύγχρονος περιηγητής της γης, ο Θανάσης Βέμπος, με γνώση της ιστορίας και του κόσμου, ανέλαβε να μας ξεναγήσει με τρόπο μυθιστορηματικό σε έντεκα πόλεις του πλανήτη μας, γνωστών ως ιδιαίτερων "τόπων δύναμης".
Την έκδοση συνοδεύει ένα δεκαεξασέλιδο έγχρωμων φωτογραφιών του συγγραφέα, που αποτελούν μοναδικά ντοκουμέντα υποστήριξης των στοιχείων που μας κοινοποιεί.Ο Θανάσης Βέμπος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και σπούδασε Προγραμματισμό Η/Υ και Δημόσια Υγιεινή. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, την έρευνα και τη συγγραφή. Έχει μεταφράσει πολλά επιστημονικά βιβλία και άρθρα και έχει γράψει περισσότερα από 300 άρθρα που αφορούν τη διαστημική τεχνολογία, την αστροναυτική-αστρονομία, την οικονομία και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ανθρώπινη κοινωνία και ψυχολογία.
Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί επτά βιβλία του και έχει τιμηθεί επανειλημμένα με διακρίσεις. Μιλά Αγγλικά και Ρωσικά και ζει στην Αθήνα.

Τίτλος: ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Συγγραφέας: JOHN G. BENNETT


Μετάφραση: Λένα Αδαμοπούλου - Σταύρος Κάππας
σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ


ΣΕΙΡΑ: Άγνωστη Ιστορία

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Φεβρουάριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 272

Οι Δάσκαλοι της Σοφίας είναι το απόσταγμα της εργασίας μιας ζωής. Είναι η ουσιαστική γνώση που ένας πατέρας θα μετέδιδε στο γιο του ή ένας μεγάλος δάσκαλος θα άφηνε στους μαθητές του. Είναι ένα πανόραμα εκείνων των πνευματικών παραδόσεων που εργάστηκαν για να αφυπνίσουν και να εδραιώσουν τη μη-εγωϊστική Αγάπη στη Γη.

Η έκταση των γνώσεων του Bennett, όπως αναδεικνύεται σ' αυτό το βιβλίο, είναι πραγματικά μοναδική γιατί, πέραν όλων των άλλων, έχει μία ιδιαίτερη ικανότητα να συνοψίζει πολλές πληροφορίες, γνώση και κατανόηση μέσα σε λίγες γραμμές.

Μέσα σ' αυτό το βιβλίο εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή και σε βάθος οι εποχές της ανθρώπινης ιστορίας τα τελευταία τριάντα επτά χιλιάδες περίπου χρόνια. Στα τελευταία δε έξι κεφάλαια του βιβλίου γίνεται περιήγηση στην ιστορία, τις προσωπικότητες και τις μεθόδους μιας ιδιαίτερης γραμμής του Ισλαμικού Σουφισμού: τους Δασκάλους της Σοφίας της κεντρικής Ασίας. Αυτοί εμφανίστηκαν στην κεντρική Ασία πριν από 1.000 περίπου χρόνια και στη συνέχεια επηρέασαν κατά έναν τρόπο ιδιαίτερο την ιστορία μιας τεράστιας περιοχής του πλανήτη, επιδρώντας καταλυτικά στην πνευματική εξέλιξη της ανθρωπότητας.Ο John Bennett γεννήθηκε το 1887 στην Αγγλία και πέθανε το 1974. Μαθήτευσε δίπλα στον φιλόσοφο και δάσκαλο Γ.Ι. Γκουρτζίεφ και μετά το θάνατο του τελευταίου ορίζεται υπεύθυνος των "ομάδων Εργασίας" στην Αγγλία. Στη συνέχεια ακολουθεί το δικό του δρόμο και συνεργάζεται με ορισμένους Γκουρού της εποχής, σε μία προσπάθεια να διευρύνει την "Εργασία" και να την εμπλουτίσει με στοιχεία από άλλες πνευματικές παραδόσεις.
Άλλα βιβλία του ίδιου που κυκλοφορούν είναι: Πνευματική Ψυχολογία, Μελέτες στο Εννεάγραμμο, Γκουρτζίεφ.

Τίτλος: ΑΛΛΟΜΟΡΦΟΙ - Η Αναζήτηση για την Εξωγήινη Νοημοσύνη

Συγγραφέας: Μιχάλης Χαριτάκης


ΣΕΙΡΑ: Εναλλακτικές Κοσμοθεωρίες

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Σεπτέμβριος 2001

ΣΕΛΙΔΕΣ: 336

Εδώ και αρκετές δεκαετίες ο άνθρωπος γνωρίζει ότι η Γη δεν είναι το κέντρο του σύμπαντος και υποψιάζεται πως ίσως και ο ίδιος να μην είναι η "κορωνίδα της δημιουργίας", αλλά απλώς μια νοήμονα μορφή ζωής, ανάμεσα σε εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια άλλες, ένα πλάσμα μέσα στον απέραντο "ζωολογικό κήπο" του σύμπαντος.

Τη δεκαετία του 1960 ο Φρανκ Ντρέικ συνέλαβε την περίφημη Εξίσωση Ντρέικ, με βάση την οποία επιχείρησε να υπολογίσει τον πιθανό αριθμό των εξωγήινων πολιτισμών στο γαλαξία μας. Δεν μένει παρά η ανακάλυψη τους, η σημαντικότερη ανακάλυψη στην ιστορία της ανθρωπότητας, που φαίνεται ότι πλέον είναι ζήτημα χρόνου. Άλλωστε, το πρόγραμμα SETI (Έρευνα για την Εξωγήινη Νοημοσύνη) σαρώνει εδώ και δεκαετίες τον έναστρο ουρανό για να κρυφακούσει κάποιο κοσμικό ψίθυρο, προσδοκώντας ένα σήμα ότι δεν είμαστε μόνοι, ότι υπάρχουν και αλλού κόσμοι με ζωή. Από το 1995 οι ενδείξεις πληθαίνουν, καθώς ξεκίνησε μια χιονοστιβάδα συνταρακτικών αποκαλύψεων που μας κάνουν πλέον να πιστεύουμε πως είναι σχεδόν βέβαιο ότι μοιραζόμαστε το σύμπαν με αλλόμορφους, εξωγήινους πολιτισμούς.

Υπάρχουν ένα τρισεκατομμύριο κόσμοι μόνο στο δικό μας Γαλαξία! Τι βρίσκεται εκεί έξω; Το βιβλίο Αλλόμορφοι, του Μιχάλη Χαριτάκη, μας ταξιδεύει ως τις εσχατιές του σύμπαντος, εξετάζοντας όλες τις πιθανότητες ύπαρξης εξωγήινης ζωής και νοημοσύνης. Το τι θα συναντήσουμε εκεί έξω, ανάμεσα στα άστρα, είναι κάτι που ξετυλίγεται με στοχαστικό και ποιητικό τρόπο στις σελίδες αυτού του συναρπαστικού βιβλίου. Η αλήθεια είναι εκεί έξω! Ελάτε να την ανακαλύψουμε.Ο Μιχάλης Χαριτάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι πτυχιούχος της Γεωπονοδασολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Την πρώτη του εμφάνιση στον έντυπο λόγο την έκανε με τη διέλευση του κομήτη του Χάλλεϊ, το 1986. Από τότε πλήθος άρθρων του σχετικών με τις τεχνολογικές εξελίξεις, τη διαστημική εξερεύνηση και τις φιλοσοφικές προεκτάσεις των σύγχρονων ανακαλύψεων έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά. Οι Αλλόμορφοι είναι το πρώτο του βιβλίο.

Τίτλος: Η Σκοτεινή Πλευρά της Νέας Παγκόσμιας Τάξης

Συγγραφέας: Νίκος Κανακάρης


ΣΕΙΡΑ: Άγνωστη Ιστορία

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Σεπτέμβριος 2001

ΣΕΛΙΔΕΣ: 400

Η Σκοτεινή Πλευρά της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αρχέτυπο, είναι ένα βιβλίο που μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και τα σενάρια που έχουν γραφεί και ακουστεί, αποδεικνύεται ιδιαίτερα επίκαιρο. Αλλά η επικαιρότητα του θέματος "ακουμπάει" τη διαχρονικότητα του. Από τον Μακιαβέλι μέχρι τον Τσόρτσιλ και από τον Μπένζαμιν Ντιζραέλι μέχρι τους σύγχρονους αναλυτές υποστηρίζεται ότι: "Ο κόσμος στην πραγματικότητα κυβερνάται από δυνάμεις που δεν γνωρίζει…".

Γι' αυτές τις δυνάμεις και τα σχέδια τους έρχεται να μας ενημερώσει ο ερευνητής και συγγραφέας Νίκος Κανακάρης.

Μια παγκόσμια κυβέρνηση…
Μια παγκόσμια θρησκεία…
Μια παγκόσμια γλώσσα…
Ένα παγκόσμιο κράτος.

Αυτά είναι τα σχέδια της Νέας Τάξης. Και το επόμενο ερώτημα που τίθεται είναι: ποιοι είναι οι εμπνευστές αυτών των σχεδίων και πως τα προωθούν;

Είναι οι Μυστικές Εταιρίες (Skull and Bones, Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, Τριμερής Επιτροπή), οι μυστικές οργανώσεις (Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων), Οι Διεθνείς Οργανισμοί (ΟΗΕ, ΔΝΤ, ΠΤ, ΕΕ) ή άλλοι φανεροί και μυστικοί οργανισμοί;

Και τελικά θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους;
Διαβάστε για τις άγνωστες πτυχές της ιστορίας του 20ού αιώνα και δείτε πώς φωτίζονται τα σκοτεινά προσωπεία των παγκόσμιων εξουσιαστών.Ο Νίκος Κανακάρης γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Σύρο. Μοναχικός μελετητής της ιστορίας και των εναλλακτικών θεωριών, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά κι εφημερίδες και έχει εκδώσει άλλο ένα βιβλίο, με θέμα Οι Μύθοι της Δημιουργίας. Επίσης έχει συμμετάσχει με κείμενα του σε συλλογικά έργα (Μυστικοί Κόσμοι, Μυστική Ελλάδα, Μυστικές Εταιρίες, Μαγεία: η Απόκρυφη Παράδοση του Κόσμου, Τα Μεγάλα Μυστήρια του Κόσμου, Ανεξήγητα Φαινόμενα) κι έχει μεταφράσει συλλογές διηγημάτων για τη σειρά Φανταστική Βιβλιοθήκη των εκδόσεων Terra Nova.

Τίτλος: TECHGNOSIS - Μύθος, Μαγεία και Μυστικισμός
στην Εποχή της Πληροφορίας


Συγγραφέας: Erik Davis


Μετάφραση: Νάσος Κυριαζόπουλος


ΣΕΙΡΑ: Δρόμοι της Γνώσης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Σεπτέμβριος 2001

ΣΕΛΙΔΕΣ: 464

Σε ολόκληρο τον κόσμο ο καπιταλισμός τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του έθνους-κράτους, ενώ ο πλανήτης εμφανίζει σημάδια και συμπτώματα άκρας εξάντλησης. Τα σύνορα καταλύονται και παρασυρόμαστε στις έρημες ζώνες ανάμεσα στην οργανική και σύνθετη ζωή, ανάμεσα στα πραγματικά και τα εικονικά περιβάλλοντα, ανάμεσα στις τοπικές κοινότητες και τις παγκόσμιες ροές αγαθών, πληροφοριών, εργασίας και κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, δεξιοτέχνες της αυτοϊασης και επιχειρησιακοί σύμβουλοι προωθούν θεραπείες New Age, ενώ βουδιστικές τάσεις, επιστημονικές και εκλαϊκευμένες, διαποτίζουν τους κύκλους των διανοούμενων. Αυτή η πολύμορφη σύγχυση είναι ακόμη πιο εμφανής στην αυθάδη μαζική μας κουλτούρα. Και φτάνουμε στο σημείο, όπου ένας υπερτεχνολογικός και κυνικά μεταμοντέρνος πολιτισμός να μοιάζει ότι ελκύεται από τις φλόγες του προμοντέρνου νου.

Το Techgnosis είναι ένα βιβλίο που διασχίζει τα όρια μεταξύ των επιστημονικών κλάδων -τα οποία συνήθως κατατεμαχίζουν τον κόσμο της σκέψης- παρασύροντας τον αναγνώστη σε ένα δίκτυο πολικοτήτων και κρυφών διασυνδέσεων. Οι συνάψεις που επιχειρεί είναι πολλές: ανάμεσα στο μύθο και την επιστήμη, την υπερβατική ενόραση και τον τεχνολογικό έλεγχο, τους εικονικούς κόσμους που φανταζόμαστε και τον πραγματικό κόσμο, απ' όπου αδυνατούμε να αποδράσουμε.

Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχουν γραφτεί παγκοσμίως για τη σχέση ανάμεσα στην τεχνολογία και την ψυχή, γραμμένο με χιούμορ και αμεσότητα.Ο Erik Davis, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Καλιφόρνια, είναι συγγραφέας δεκάδων άρθρων και εισηγητής πολλών διαλέξεων σε θέματα κυβερνοχώρου και θρησκευτικών πεποιθήσεων.


Κεντρική Σελίδα ESOTERICA.gr