ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (αρχική σελίδα)

Άλλες Βιβλιοπαρουσιάσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ
Σελίδα 7η
Σελίδα 6η
Σελίδα 5η
Σελίδα 4η
Σελίδα 3η
Σελίδα 2η
Σελίδα 1η

 Ο δικτυακός τόπος της Μεταεκδοτικής
URL: http://www.metaekdotiki.gr
Τίτλος: ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ

Συγγραφέας: Δημήτρης Ευαγγελόπουλος

ΣΕΙΡΑ: Εναλλακτικές Κοσμοθεωρίες

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Ιούλιος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 528

Με τον τίτλο Υποχθόνια Μυστήρια και τον διευκρινιστικό υπότιτλο Το Μεγάλο Αίνιγμα της Κούφιας Γης, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αρχέτυπο και στη σειρά Εναλλακτικές Κοσμοθεωρίες το έργο του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου.

Η πίστη για την ύπαρξη ενός υπόγειου κόσμου έχει μεταδοθεί ως μύθος ή φήμη από γενιά σε γενιά σε ολόκληρο γενικά τον κόσμο. Αλλά και επιστημονικές θεωρίες, δεδομένα και πληροφορίες έχουν κατά καιρούς ειπωθεί και καταγραφεί για την Κούφια Γη.

Ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, μαθηματικός-συγγραφέας, που έχει αφιερώσει τρεις ολόκληρες δεκαετίες στην συστηματική μελέτη της φιλοσοφίας και της εναλλακτικής τεχνολογίας, έρχεται να καταθέσει την τεκμηρίωση της ύπαρξης μιας άγνωστης, φυσικής, υπόγειας πραγματικότητας.

Τέτοια πλήρης αναφορά σε μυθικά, προϊστορικά, ιστορικά και επιστημονικά στοιχεία κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Στο βιβλίο θα βρείτε:

- Μια πλήρη ιστορική διαδρομή στις θεωρίες της Κούφιας Γης και την παράθεση όλων των επιστημονικών ενστάσεων εναντίον τους.
- Τα πλεονεκτήματα των οπαδών της θεωρίας για την Κούφια Γη.
- Τα διηπειρωτικά συστήματα σπηλαίων και στοών, καθώς και τις μυθικές υπόγειες πόλεις σε Δύση και Ανατολή, κατοικημένες από άγνωστους πολιτισμούς.
- Τους πραγματικούς επισκέπτες της Κούφιας Γης και τις ιστορίες τους.
- Τις πολικές τρύπες και τη θεωρία του Χάους.
- Τους κούφιους πλανήτες, την επέκταση της θεωρίας της φυσικής "κοιλότητας" σε όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και όλα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα για την υποστήριξή της.

Όλα αυτά και πολλά άλλα, γραμμένα με τρόπο μοναδικά γλαφυρό και με την παράθεση μιας εκτεταμένης, έγκυρης βιβλιογραφίας.Ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος σπούδασε μαθηματικά στο Παν/μιο Αθηνών και αφιέρωσε τρεις δεκαετίες της ζωής του στη συστηματική μελέτη της φιλοσοφίας. Έχει γράψει τα βιβλία Συνειδητό Ονείρεμα (Έσοπτρον 2000), Αντιβαρύτητα (Αρχέτυπο 2001), Οι Κυρίαρχοι του Κόσμου (Αρχέτυπο 2001). Έχει μεταφράσει πολλά βιβλία επιστημονικού περιεχομένου και αρθρογραφεί στον ειδικό Τύπο.


Τίτλος: ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Συγγραφείς: Συλλογικό Έργο

Επιμέλεια - Εισαγωγή: Εύα Αυλίδου

ΣΕΙΡΑ: Δρόμοι της Γνώσης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: -

Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον και τι μας επιφυλάσσει; Το ερώτημα αυτό απασχολεί ανέκαθεν τον άνθρωπο. Ο χρόνος είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του πολιτισμού, πηγή φόβου για το άγνωστο που μας περιμένει αλλά και μεγαλύτερης κατανόησης, αφού μαζί του ασχολήθηκαν σοφοί κάθε εποχής.

Υπάρχει μια μεγάλη παράδοση λαών πάνω στη Γη που μελέτησε τις δυνάμεις εκείνες, οι οποίες συνδέονται με το χρόνο. Μια σειρά προσπαθειών που, μέσα από τις συνθήκες και τα εκάστοτε πολιτιστικά τους δεδομένα, δημιούργησαν κι εφάρμοσαν μεθόδους πρόβλεψης του μέλλοντος, "κλειδιά" που ανοίγουν τις πόρτες της γνώσης για τον κόσμο του Αόρατου: τα αρχαιοελληνικά μαντεία και οι Κέλτες, οι Κινέζοι και οι Γιορούμπα της Αφρικής, οι "μάγοι" της Αναγέννησης και οι Χαλδαίοι, ο Φρόιντ και ο Πυθαγόρας, οι Καβαλιστές και οι Ετρούσκοι, ο Γιουνγκ και ο Αμφιάραος, οι κάτοικοι του Μπαγλαντές και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κ.ά.

Το βιβλίο Προβλέποντας το Μέλλον συγκεντρώνει τις βασικές μεθόδους μαντείας με τρόπο σαφή και κατανοητό για το σύγχρονο αναγνώστη. Οι Εύα Αυλίδου, Αντώνης Αντωνιάδης, Ευφροσύνη Αμοντίνι-Κωστάκη, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, Κίμων Θεοδωρόπουλος, Μίλιτσα Κοσάνοβιτς, Σοφία Λειβαδοπούλου, Χαρίτα Μήνη, Γιώργος Σιέττος και Γιάννης Σπυρόπουλος αποκαλύπτουν τη γνώση που κρύβουν οι Ρούνοι και το Ταρό, η Αστρολογία και η Γεωμαντεία, η Γεματρία και η Αριθμομαντεία, το Ι Τσινγκ και η Ονειρομαντεία, η Νεκρομαντεία και τα φυσικά φαινόμενα.


Τίτλος: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ

Συγγραφέας: ΑΛΤΖΕΡΝΟΝ ΜΠΛΑΚΓΟΥΝΤ

Μετάφραση: Θεοπίστη Καβακοπούλου

ΣΕΙΡΑ: Φανταστική Βιβλιοθήκη, Εκδόσεις Terra Nova

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Μάιος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 384

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα κυκλοφορεί μια ανθολογία με τα μεταφυσικά διηγήματα του μεγάλου συγγραφέα του Φανταστικού και του Παράξενου, Άλτζερνον Μπλάκγουντ, από τις εκδόσεις Terra Nova.

To έργο του Άλτζερνον Μπλάκγουντ επηρέασε καθοριστικά τους μεγαλύτερους σύγχρονους συγγραφείς του είδους: τον Χ.Φ. Λάβκραφτ, τον Κ.Α. Σμιθ, τον Κ.Σ. Λιούις, τον Φριτς Λάιμπερ, τον Στήβεν Κινγκ κ.ά.

Ο Μπλάκγουντ υπήρξε μύστης, λάτρης της Φύσης και μιας "υπερσυνείδησης" θρησκευτικού χαρακτήρα, δίχως δόγμα. Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσωπικότητα που σε όλη τη διάρκεια της ζωής του είχε έναν ευγενή σκοπό: τη διεύρυνση της συνείδησης, που τη θεωρούσε κινητήρια δύναμη του πνευματικού ανθρώπου.

Η γλώσσα του ποιητικότατη, ρέει, συνθέτοντας μουσική παρά προτάσεις λέξεων. Οι λέξεις μοιάζουν να μην υπάρχουν… Ο Μπλάκγουντ θαμπώνει τον αναγνώστη, συνδυάζοντας την ποίηση με τις ιδέες μιας εμπνευσμένης φιλοσοφίας και ενός ασύγκριτα σαγηνευτικού μυστικισμού.

Στο βιβλίο θα βρείτε επτά εκτενή διηγήματα του συγγραφέα, τα πλέον αντιπροσωπευτικά, καθώς και μία εκτεταμένη βιογραφία του, που γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα με την παράθεση στοιχείων, προσώπων και γεγονότων που συνδέθηκαν με τη ζωή του.


Τίτλος: ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ

Συγγραφέας: Νίκος Κανακάρης

ΣΕΙΡΑ: Άγνωστη Ιστορία

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Ιούλιος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 288

Στη σειρά "Άγνωστη Ιστορία" των Εκδόσεων Αρχέτυπο κυκλοφόρησε το βιβλίο του Νίκου Κανακάρη Αινίγματα της Αρχαιότητας.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, μετά από μελέτη των ιστορικών στοιχείων, αλλά και των αρχαίων παραδόσεων και μύθων, παραθέτει στοιχεία που, ξεκινώντας από την αμφισβήτηση της ηλικίας και της εξελικτικής πορείας του ανθρώπινου γένους, φτάνουν στο σημείο να μας παρέχουν αδιάσειστες ενδείξεις για την ύπαρξη ενός ή περισσότερων προηγμένων πανάρχαιων πολιτισμών. Ερωτήματα που έχουν τεθεί από μία μεγάλη μερίδα της επιστημονικής κοινότητας της Αρχαιολογίας, Ανθρωπολογίας και Παλαιοντολογίας και που προκαλούν σοβαρές διχογνωμίες μεταξύ των ειδικών, παρατίθενται και εξετάζονται με στόχο πάντα τη γνώση και την αλήθεια.

Υπήρξε κάποτε ένας αναπτυγμένος τεχνολογικά πολιτισμός; Έγινε πυρηνικός πόλεμος στα χρόνια που σήμερα ονομάζουμε προϊστορικά; Είχαν οι αρχαίοι λαοί την τεχνογνωσία για πτήσεις και για κατασκευή ρομπότ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που διερευνά ο συγγραφέας, παρουσιάζοντας όλα τα στοιχεία και τα ευρήματα που έφεραν στο φως αναγνωρισμένοι ιστορικοί, αρχαιολόγοι, γεωλόγοι και παλαιοντολόγοι και τα οποία αποδεικνύουν ότι το παρελθόν της ανθρωπότητας κρύβει πολλά μυστικά και αινίγματα …Ο Νίκος Κανακάρης γεννήθηκε και ζει στη Σύρο και ασχολείται συστηματικά με την μελέτη της άγνωστης ιστορίας και της μυθολογίας.
Την περίοδο 1997-98 εξέδιδε το περιοδικό Ατέρμων.
Από τις εκδόσεις Αρχέτυπο κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Μύθοι της Δημιουργίας (1999) και Η Σκοτεινή Πλευρά της Νέας Παγκόσμιας Τάξης (2001). Παράλληλα, με κείμενά του, έχει συμμετάσχει και στα συλλογικά έργα Μυστικοί Κόσμοι, Μυστική Ελλάδα, Μυστικές Εταιρίες, Μαγεία: Η Απόκρυφη Ιστορία του Κόσμου, Ανεξήγητα Φαινόμενα και Υπόγειες Πολιτείες.
Έχει μεταφράσει διηγήματα για τη σειρά "Φανταστική Βιβλιοθήκη" των Εκδόσεων Terra Nova.
Έχουν δημοσιευθεί άρθρα του στα περιοδικά Strange και Ανιχνεύσεις, ενώ διηγήματά του έχουν φιλοξενηθεί στα ερασιτεχνικά περιοδικά Ανδρομέδα και Χωροχρόνος.


Τίτλος: ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΣΚΩΤΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

Συγγραφέας: διάφοροι ( ιρλανδική και σκωτσέζικη παράδοση )

Μετάφραση: Κωνσταντίνα Πέγιου

ΣΕΙΡΑ: Φανταστική Βιβλιοθήκη, Εκδόσεις Terra Nova

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Ιούλιος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 512

Οι Εκδόσεις Terra Nova συνεχίζοντας τη διαδρομή τους στους χώρους της λογοτεχνίας του Φανταστικού, του Παράξενου, του Μυστηρίου και του Μαγικού, κυκλοφόρησαν έναν τόμο με διηγήματα από την ιρλανδική και σκωτσέζικη παράδοση που αφορά τον κόσμο των Ξωτικών.

Οι ιστορίες που θα βρείτε μέσα σ' αυτό το βιβλίο, μιλάνε για τις πεποιθήσεις του ιρλανδικού και σκωτσέζικου λαού σχετικά με τον αόρατο κόσμο - παράξενες και μυστικιστικές προκαταλήψεις, που έχουν τις ρίζες τους σ' ένα παρελθόν χιλιάδων χρόνων και οι οποίες επηρεάζουν όλους τους τρόπους σκέψης και δράσης ακόμη και των σημερινών Κελτών. Οι κέλτικες παραδοσιακές ιστορίες εκτός από πολυάριθμες, είναι και από τις παλιότερες των σύγχρονων ευρωπαϊκών φυλών και εξιστορούν περιπέτειες ηρώων, εθνικών ή μυθολογικών, υπερφυσικών χαρακτήρων, αλλά και ιστορίες κωμικές που περιγράφουν κατορθώματα βλακείας ή πονηριάς.

Πολλοί ήταν οι συγγραφείς και οι άνθρωποι των γραμμάτων που βοήθησαν με τον τρόπο τους στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών αυτών ιστοριών. Άλλοι τις συγκέντρωσαν, τις μετέφρασαν, τις διασκεύασαν ή βάσισαν τις δικές τους ιστορίες σε διάφορες παραλλαγές των μύθων. Μερικοί απ' αυτούς είναι οι συγγραφείς που θα διαβάσετε σ' αυτό το βιβλίο: ο Λόρδος Ντάνσανυ, ο Γουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς, η Λαίδη Γουάιτ, η Σινέντ ντε Βαλέρα, ο Τζορτζ Μουρ, η Σάρλοτ Ρίντελ και πολλοί άλλοι.

Διαβάστε αυτές τις ιστορίες που απεικονίζουν την ιρλανδική και σκωτσέζικη αφήγηση στις καλύτερές τους στιγμές.


Τίτλος: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Συγγραφείς: Α. Αντωνιάδης, Λ. Καβακόπουλος, Χ. Ζ. Κώνστας,
Χ. Ντικμπασάνης
, Χ. Ρίζος, Γ. Στάμκος, Μ. Χαριτάκης


Επιμέλεια - Εισαγωγή: Γιώργος Στάμκος

ΣΕΙΡΑ: Εναλλακτικές Κοσμοθεωρίες

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Ιούλιος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 288

Με το γενικό τίτλο Ιστορία του Μέλλοντος οι Εκδόσεις Αρχέτυπο εξέδωσαν τον Ιούλιο ένα βιβλίο που επιμελήθηκε, προλόγισε και συνέγραψε ο γνωστός συγγραφέας - δημοσιογράφος Γιώργος Στάμκος.

Όπως λέει και ο ίδιος στον πρόλογο της έκδοσης, "το παρόν, ο κόσμος που ζούμε, δεν μοιάζει μ' εκείνον που φαντάστηκαν οι άνθρωποι της δεκαετίας του 1950. Τότε το μέλλον ερχόταν σε φωτεινό πλαίσιο, αντισηπτικό, αθώο και ιδανικό".

Όταν ο άνθρωπος εκείνης της εποχής φανταζόταν το 2000 μ.Χ. ο νους του πήγαινε κατευθείαν σε ιδανικές μητροπόλεις με πανύψηλους ουρανοξύστες, ιπτάμενα πυρηνοκίνητα αυτοκίνητα, διαστημικές αποικίες στη Σελήνη και στον Άρη, οικιακά ρομπότ, απαστράπτοντα σπίτια και χαμογελαστούς ανθρώπους που σφύζουν από υγεία. Αντίθετα το παρόν μας περιλαμβάνει πολλές από τις τεχνολογικές προγνώσεις των οραματιστών του 19ου αιώνα -Ιούλιος Βερν, Νίκολα Τέσλα κ.ά.- αλλά και κάτι που ξέφυγε από τις προβλέψεις τους: την κυριαρχία της απαισιοδοξίας και το φόβο του μέλλοντος. Οι περισσότεροι στεκόμαστε φοβισμένοι και αμήχανοι μπροστά στο σοκ της τεχνολογικής επανάστασης και της παγκοσμιοποίησης.

Ευτυχώς όμως δεν υπάρχει φόβος χωρίς ελπίδα.

Έτσι οι σύγχρονοι εκπρόσωποί τους, οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου, δεν παραιτούνται από τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το μέλλον τους. Και μάλιστα με την έκρηξη της επιστημονικής γνώσης και της τεχνολογικής επανάστασης που ζούμε, μας επιτρέπεται να μετατραπούμε από απλοί παρατηρητές, έρμαια της Φύσης, σε ζωντανούς χορογράφους της. Οι επιστημονικές κατακτήσεις θα είναι μεγαλειώδεις και οι εξελίξεις συνταρακτικές.

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μια συλλογή κειμένων που ταξιδεύει τον αναγνώστη στο γεωπολιτικό τοπίο του 21ου αιώνα, που δείχνει τις προοπτικές τής διαστημικής εξερεύνησης, το μέλλον των θρησκειών, το μέλλον της Ελλάδας, την εξέλιξη του μαζικού ελέγχου, τις τεχνητές νοημοσύνες, την επερχόμενη κυβερνομετανάστευση, ακόμη και τα σενάρια πιθανών καταστροφών

Το μέλλον, ο 21ος αιώνας, δεν θα είναι άσπρο ή μαύρο. Θα είναι πιθανότατα συνδυασμός θετικών και αρνητικών καταστάσεων, ελπίδας και φόβου, ζωής και θανάτου. Η παρορμητική όσο και η συντηρητική μελλοντολογία δεν έχουν θέση. Η λύση βρίσκεται στην επιφυλακτική αισιοδοξία, στην ψυχραιμία. Διαβάστε το.Κεντρική Σελίδα ESOTERICA.gr