ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (αρχική σελίδα)

Άλλες Βιβλιοπαρουσιάσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ
Σελίδα 7η
Σελίδα 6η
Σελίδα 5η
Σελίδα 4η
Σελίδα 3η
Σελίδα 2η
Σελίδα 1η

 Ο δικτυακός τόπος της Μεταεκδοτικής
URL: http://www.metaekdotiki.gr
Τίτλος: Μ.Π.Α! - η Μεγάλη Πραγματική Ανταρσία!

Συγγραφέας: Βασίλης Νόττας

ΣΕΙΡΑ: Λογοτεχνικό Σύμπαν

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Οκτώβριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 512

Ο Βασίλης Νόττας, διδάκτωρ κοινωνιολόγος και αρχιτέκτων μηχανικός, διδάσκει Κοινωνιολογία των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Μ.Π.Α! - η Μεγάλη Πραγματική Ανταρσία!

Στο έργο του αυτό, και δια στόματος και χειρός του Ανωνύμου Ενός, καταγράφει ένα αξιόπιστο χρονικό των Έσχατων Ημερών. Των ημερών εκείνων όπου οι άνθρωποι έχουν ξεκόψει από τη Φύση, έχουν περιχαράξει τη Σκέψη και έχουν, μακάριοι, επαναπαυτεί στην αγκαλιά της παγκοσμιοποιημένης, καταναλωτικής τους "δημοκρατίας". Την ίδια στιγμή, στα βάθη της Κόλασης, οι εκσυγχρονιστές Νεοδαίμονες μαγειρεύουν εξέγερση και ετοιμάζονται να κατεδαφίσουν τον κόσμο. Όμως, εδώ έχουν να αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό πρόβλημα: τους όρους της Αρχικής Σύμβασης που προβλέπουν την πραγματοποίηση Μίας και μόνο Μίας Ανταρσίας, η οποία όμως έχει ήδη γίνει και έχει καταγραφεί ως η "Μεγάλη Παλαιά Ανταρσία", η περίφημη "Μ.Π.Α!" των Γραφών.

Οι τρεις νεαροί φοιτητές που έχουν αναλάβει να ερευνήσουν το θέμα, καθώς και οι μεγαλύτεροι παλιοί φίλοι που τους βοηθούν, μπλέκουν σε συναρπαστικές αλλά κι επικίνδυνες περιπέτειες.

Ένα μυθιστόρημα φαντασίας, ένα παιχνίδι με τις ατέλειωτες εκφραστικές δυνατότητες της γλώσσας, που έρχεται να προστεθεί στην πρώτη του δουλειά συγγραφής περιπετειώδους μυθιστορίας, που κυκλοφόρησε με τίτλο Το Πολυτεχνείο Τρέμει. Απολαύστε το διαβρωτικό χιούμορ του και διαβάστε πίσω από τις αράδες του τη σύγχρονη και μελλούμενη πραγματικότητα.


Τίτλος: Ο ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Συγγραφέας: LAMA OLE NYDAHL

Μετάφραση: Βαγγέλης Συκιώτης

ΣΕΙΡΑ: Δρόμοι της Γνώσης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Οκτώβριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 288

Ο ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Από τις παγωμένες εκτάσεις της Δανίας, στα μυστηριακά μοναστήρια του Θιβέτ. Από την αλαζονική ερειστικότητα, στη στοργική συντροφικότητα προς όλα τα όντα. Από τα μονοπάτια των παραισθησιογόνων, στις ευχές και τους όρκους των Μποντισάτβα.

Ο Όλε και η Χάνα Νύνταλ, με μόνο οδηγό την αγάπη που τους έδενε και την ισχυρή τους θέληση για την αλήθεια, βάδισαν σε μονοπάτια που κάποιοι άλλοι άνθρωποι μόνο να τα φαντάζονται μπορούν. O Όλε έγραψε αυτό το καταπληκτικό βιβλίο που, είκοσι χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του, κατέχει σημαντική θέση στην παγκόσμια σχετική βιβλιογραφία.

Νουβέλα που μιλάει άμεσα, όπως το βίωμα, Ο Διαμαντένιος Δρόμος παραμένει μια καλογραμμένη ταξιδιωτική αφήγηση, με τη σημασία που απέδιδαν στη λέξη "ταξιδεύω" οι αρχαίοι Έλληνες, δηλαδή "οδεύω τα άξια".

Όταν ο Όλε Νύνταλ, γνήσιο παιδί της εποχής της αμφισβήτησης (1968), ξεκίνησε να ζήσει με την αγαπημένη του Χάνα έναν εξωτικό μήνα του μέλιτος στο Νεπάλ, δεν φανταζόταν καν ότι η περιήγησή τους στην Aνατολή θα ήταν η αφετηρία ενός πολύ μακρινού ταξιδιού Γνώσης, Ενδοσκόπησης, Αυτοβελτίωσης, Προσφοράς και Δημιουργίας.

Διαβάστε το και ταξιδέψτε στον εαυτό σας και στον κόσμο.Ο Λάμα Όλε Νύνταλ είναι εξουσιοδοτημένος Βουδιστής Δάσκαλος, υπήρξε στενός, προσωπικός μαθητής της Α.Α. του Γκυάλουα Κάρμαπα από το Δεκέμβριο του 1969 και τα τελευταία 10 χρόνια ιδρύει κέντρα, διδάσκει και προστατεύει τους ασκητές σ' όλο τον κόσμο και είναι αρμόδιος να καθοδηγεί διαλογισμούς και ανθρώπους στο Ντάρμα.
Στην ελληνική γλώσσα κυκλοφορεί και το βιβλίο του Στη Ράχη του Τίγρη, μία συνέχεια του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας.

Τίτλος: Ο ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ ΣΗΜΕΡΑ - ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ΕΝΝΕΑΓΡΑΜΜΑ

Συγγραφέας: Δημήτρης Περετζής

ΣΕΙΡΑ: Δρόμοι της Γνώσης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Σεπτέμβριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 320

Από τις εκδόσεις Αρχέτυπο έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο του Δημήτρη Περετζή Συνείδηση και Εννεάγραμμα.

Το Εννεάγραμμα είναι το γεωμετρικό σχήμα που παρουσίασε στους μαθητές του, στη Ρωσία το 1914, ο Έλληνας φιλόσοφος Γ.Ι. Γκουρτζίεφ και το οποίο αποτελεί μία πρόταση για την περιγραφή της αρχέτυπης δομής της έννοιας του συμβάντος.

Ο ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ ΣΗΜΕΡΑ - ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ΕΝΝΕΑΓΡΑΜΜΑ

Ο στόχος της μελέτης του Δημήτρη Περετζή είναι να εμβαθύνουμε στον τρόπο με τον οποίο συγκροτείται αυτή η ενότητα στο νου. Δηλαδή να εντοπίσουμε τα στοιχεία εκείνα του νου, τις πρότυπες έννοιες, που όλοι συσχετίζουμε με την ευρύτερη έννοια του συμβάντος και να περιγράψουμε τον τρόπο διαπλοκής τους.

Ο Δημήτρης Περετζής κάνει προσιτή στο σύγχρονο αναγνώστη τη βαθύτερη αλλά και την πρακτική αξία του Εννεαγράμματος, του πανάρχαιου αυτού συμβόλου που κληροδότησε στη δυτική σκέψη ο Γκουρτζίεφ.

Επιπλέον εξηγεί τις βασικές αρχές του, δίνοντας συγκεκριμένες περιγραφές για τη λειτουργία της συνείδησης και το νόημα της προσπάθειας για την εσωτερική ανάπτυξη και μεταμόρφωση του ανθρώπου.Ο Δημήτρης Περετζής τελείωσε το Πολυτεχνείο της Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο YALE της Αμερικής. Από το 1986 εργάζεται ανεξάρτητα ως συγγραφέας και μελετητής πολιτισμικών θεμάτων. Ίδρυσε το Κέντρο για την Αρμονική Ανάπτυξη του Ανθρώπου, την Ιδιωτική Οδό και τον Όμιλο Μελετών, οργανισμούς που έχουν ζωή πάνω από είκοσι χρόνια ο καθένας. Έχει μελετήσει το πρόβλημα της συνείδησης, συνδέοντας απόψεις των Εσωτερικών Παραδόσεων με τη σύγχρονη Φιλοσοφία του Νου.
Άλλα έργα του που έχουν κυκλοφορήσει: Τα Ποδήλατα της Λεωφόρου Σοφίας (Εκδόσεις Χατζηνικολή) και Ο Βασιλιάς της Οίας (Πανωμεριάς). Έχει αρθρογραφήσει στα περιοδικά ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ και ΑΒΑΤΟΝ. Έχει συνεργαστεί με τη θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ για την παρουσίαση και παραγωγή σειράς έργων που σχετίζονται με την παγκόσμια μυθολογική παράδοση: το ινδικό έπος Ραμαγιάνα, το μεσοποταμιακό Γκιλγκαμές, την Τρικυμία του Σαίξπηρ και το ελληνικό έπος Αμφιάραος. Ο κ. Περετζής είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Γκουρτζίεφ της Ελλάδας.

Τίτλος: Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΝΙΧΑΙΩΝ

Συγγραφέας: JONATHAN RABB

Μετάφραση: Ντίνα Σιδέρη

ΣΕΙΡΑ: Λογοτεχνικό Σύμπαν

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Σεπτέμβριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 528

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΝΙΧΑΙΩΝ

Οι εκδόσεις Αρχέτυπο μόλις εξέδωσαν το μυθιστόρημα "Η Μεγάλη Συνωμοσία των Μανιχαίων" του Τζόναθαν Ραμπ. Διάσημος Αμερικανός συγγραφέας βιβλίων μυστηρίου και περιπέτειας, ο Τζόναθαν Ραμπ γράφει συνεχώς και καταφέρνει τα βιβλία του να βρίσκονται πάντα στις πρώτες θέσεις των διεθνών Best Sellers.

Η Μεγάλη Συνωμοσία των Μανιχαίων είναι το πρώτο του βιβλίο που μεταφράζεται στην ελληνική γλώσσα.

Οι Μανιχαίοι, οπαδοί μιας αίρεσης των πρώτων Χριστιανικών χρόνων, που αναζητούν το "Απόλυτο Φως", δηλαδή την υπέρτατη πηγή γνώσης, "εξαφανίζονται" περί τον 6ο αιώνα, μετά από μακροχρόνιες συγκρούσεις με τους Χριστιανούς.

Ο Πατέρας Πηρς, ερευνητής και μελετητής στη Βιβλιοθήκη του Βατικανού, γίνεται κάτοχος αρχαίων περγαμηνών μετά το θάνατο ενός ιερωμένου και την εξαφάνιση ενός άλλου. Για να μεταφράσει και να διαβάσει αυτά τα ντοκουμέντα, απευθύνεται στην Πέτρα, Κροάτισσα, που μαζί της είχε ζήσει ένα φλογερό έρωτα όταν, ως νεαρός εθελοντής για την ανακούφιση των θυμάτων πολέμου, την είχε συναντήσει το 1992 στη Βοσνία.

Οι περγαμηνές περιέχουν προσευχές των Μανιχαίων για την προσέγγιση του "Απόλυτου Φωτός", αλλά και μεγαλοφυώς κωδικοποιημένες επιστολές που μαρτυρούν άγνωστα στοιχεία μιας συνωμοσίας, η οποία τροφοδοτείται προσεκτικά για αιώνες. Ο ήρωας θα ζήσει περιπέτειες και ανατροπές τέτοιες, που θα αλλάξουν τη ζωή του.

Με φόντο το Βατικανό, τα ταραγμένα Βαλκάνια και το γαλήνιο Άθω, ο Τζόναθαν Ραμπ στήνει ένα θρίλερ αξιώσεων με δράση και σασπένς, πλούσιο σε ιστορικές λεπτομέρειες και μυστικιστική ατμόσφαιρα.


Τίτλος: ΤΥΠΟΛΟΓΙΑ - 16 Τρόποι για να γνωρίσετε τον εαυτό σας

Εισαγωγή: Δημήτρης Περετζής

ΣΕΙΡΑ: Δρόμοι της Γνώσης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: 2002

Μια βαθιά ριζωμένη παρόρμηση διατρέχει την ιστορία, σε όλες της τις στιγμές, τόσο στις μικρές όσο και στις μεγάλες. Το ερώτημα "ποιος είμαι;" υπάρχει ζωντανό σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, ατομικής και συλλογικής. Είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι, η ανάγκη ν'ανακαλύψουμε τα σημάδια εκείνα που θα μας φέρουν πιο κοντά στην πραγματικότητα της ύπαρξής μας, εκδηλώνεται με πολλές μορφές.

ΤΥΠΟΛΟΓΙΑ

Αιώνες τώρα αναζητούμε πρότυπα που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τη συμπεριφορά μας, πρότυπα που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που έχουμε από την ψυχολογία, την ιατρική, τη μυθολογία, την αστρολογία, την αστρονομία αλλά και τη φιλοσοφία, την τέχνη και την επιστήμη.

Από τις εκδόσεις Αρχέτυπο κυκλοφορεί το πρώτο έργο στην Ελλάδα που εξετάζει πανοραμικά τις βασικότερες μορφές τυπολογίας που ανέπτυξε ο άνθρωπος. Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο που δίνει την ευκαιρία να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του μέσα από διαφορετικές οπτικές. Στις σελίδες του θα βρείτε 16 πολύτιμους κώδικες που, σπάζοντάς τους, μπορεί να δείτε να αναδύονται μπροστά στα μάτια σας ανεξερεύνητοι χώροι του εαυτού σας…


Τίτλος: ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

Συγγραφέας: ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ

Επιλογή Κειμένων - Σχόλια: JOHN CHAMBERS

Μετάφραση: Μαριάννα Σταυροπούλου

ΣΕΙΡΑ: Άγνωστη Ιστορία

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Σεπτέμβριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 272

ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

Με εισαγωγή του Μάρτιν Έμπον, γνωστού συγγραφέα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την επιμέλεια και τα σχόλια του John Chambers, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρχέτυπο το βιβλίο Βίκτωρ Ουγκώ: Συνομιλίες με την Αιωνιότητα.

Το βιβλίο παρουσιάζει τις εμπειρίες και μαρτυρίες του διάσημου συγγραφέα Βίκτορα Ουγκώ, όπως τις κατέγραψε ο ίδιος και δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά το 1923 στον τόμο Chez Victor Hugo: Les Tables Tournantes de Jersey του Gustave Simon στο Παρίσι.

Το 1968, οι πιο γνωστές από αυτές τις καταγραφές δημοσιεύτηκαν στο 18/τομο έργο Victor Hugo: Oeuvres Completes (τόμος ΙΧ) του Jean Massin, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Le Club Francais du Livres. Από αυτή την έκδοση έγινε η μετάφραση του John Chambers στα αγγλικά και στη συνέχεια στα ελληνικά.

Συγκεκριμένα τη διετία 1853-1855, ο Βίκτωρ Ουγκώ, ενώ βρισκόταν εξόριστος με την οικογένειά του στο νησί Τζέρσεϋ, συμμετείχε σε πολυάριθμες πνευματιστικές συγκεντρώσεις, δεδομένου ότι εκείνη την περίοδο μια σειρά προοδευτικών κινημάτων, που κυμαίνονταν από το Σοσιαλισμό έως το Φεμινισμό, φαίνονταν να κινούνται παράλληλα με τον Πνευματισμό, τονίζοντας ότι έτσι ολοκληρώνεται η ουσιαστική ισότητα όλων των κόσμων και η ενότητα της Δημιουργίας.

Σ' αυτές τις συγκεντρώσεις ο διάσημος συγγραφέας και επιφανής εκπρόσωπος του γαλλικού ρομαντισμού, συνομίλησε με τα πνεύματα σημαντικών μορφών της ανθρώπινης ιστορίας, καθώς και με οντότητες που ποτέ δεν ενσαρκώθηκαν στο δικό μας πλανήτη.

Ο Ρουσώ, ο Μπάιρον, ο Γαλιλαίος, ο Αισχύλος, ο Αριστοτέλης, ο Χριστός, ο Μωάμεθ, ο Μωϋσής αλλά και αφηρημένες έννοιες όπως ο Θάνατος, η Ευτυχία, η Έμπνευση, ο Πολιτισμός, είναι μερικά μόνον από τα πνεύματα με τα οποία επικοινώνησε και κατέγραφε ανελλιπώς ο Ουγκώ σ' εκείνες τις πνευματιστικές συναντήσεις.

Ο αναγνώστης του βιβλίου, εκτός από την εμπεριστατωμένη εισαγωγή του Μάρτιν Έμπον, που δίνει μια πλήρη βιογραφία του μεγάλου συγγραφέα μέσα στο ιστορικό της πλαίσιο, θα μάθει για την ψυχή, για το ρόλο της ζωής και του θανάτου στην αλυσίδα της Δημιουργίας, τη φύση της Πραγματικότητας και της Συνείδησης, και περαιτέρω, θα βρει απαντήσεις, υπό κρίσιν πάντα, για πολλά υπαρξιακά ερωτήματα που βασανίζουν τον άνθρωπο από τη στιγμή της εμφάνισής του στη γη.

Γνωρίστε μια άλλη διάσταση του Βίκτορα Ουγκώ αλλά και της "πραγματικότητας".Κεντρική Σελίδα ESOTERICA.gr