ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (αρχική σελίδα)

Άλλες Βιβλιοπαρουσιάσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ
Σελίδα 7η
Σελίδα 6η
Σελίδα 5η
Σελίδα 4η
Σελίδα 3η
Σελίδα 2η
Σελίδα 1η

 Ο δικτυακός τόπος της Μεταεκδοτικής
URL: http://www.metaekdotiki.gr
Τίτλος: Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΚΟΣΑ

Συγγραφέας: ΑΜΠΡΟΟΥΖ ΜΠΗΡΣ

Μετάφραση: Κωνσταντίνα Πέγιου

ΣΕΙΡΑ: Φανταστική Βιβλιοθήκη, Εκδόσεις Terra Nova


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Οκτώβριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 384

Στη σειρά Φανταστική Βιβλιοθήκη των εκδόσεων Terra Nova, προστέθηκε η συλλογή διηγημάτων του Μπηρς. Μία συλλογή από τα καλύτερα και αντιπροσωπευτικότερα διηγήματα, 24 τον αριθμό, του αμερικανού Άμπροουζ Μπηρς.

Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΚΟΣΑ

Προσωπικότητα έντονη και αντιφατική, ο Μπηρς γεννήθηκε το 1842 στο Οχάιο, σ' ένα περιβάλλον που προανάγγειλε την ατμόσφαιρα της μακάβριας συμφοράς και της πικρής ειρωνείας, που αναδύεται από τις περισσότερες ιστορίες του. Στα δεκαεννιά του κατατάχθηκε στο στρατό (εμφύλιος πόλεμος γαρ) και απολύθηκε, μετά από τραυματισμό, το 1865. Στη συνέχεια άρχισε να συγγράφει και να δημοσιογραφεί. Η ζωή του, περιπετειώδης και πολυτάραχη, τελείωσε με ανάλογο τρόπο: το 1914 στο Μεξικό, όπου πήγε να πολεμήσει στο πλευρό του Πάντσο Βίλλα. Κανείς δεν ξανάκουσε κάτι γι' αυτόν.

Ανήσυχος και καυστικός, όσο και ειρωνικός, ο Μπηρς κατάφερε να θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους του σύγχρονου φανταστικού αφηγήματος, που επηρέασε καθοριστικά τις επερχόμενες γενιές συγγραφέων του είδους. Ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες τον έχει χαρακτηρίσει ως τον "μεγαλύτερο από τους παρεξηγημένους".

Το έργο του είναι αξιοθαύμαστο για τη μυστηριακή ατμόσφαιρα τρόμου, που χτυπά κάποιες από τις θεμελιώδεις αρχές της ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι ένας μεγάλος μαέστρος του Παράξενου.


Τίτλος: 4 Χ 5

Συγγραφείς: Αϊνστάιν, Ταγκόρ, Γκροτόφσκι, Κρισναμούρτι, Ταρκόφσκι

Μετάφραση: Δώρα Γιαννιού

ΣΕΙΡΑ: Βιβλιοθήκη των Χρωμάτων >
για τη Νέα Σειρά Βιβλίων...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Νοέμβριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 96

4 Χ 5

Στο ολιγοσέλιδο αυτό βιβλίο, πέντε από τα μεγαλύτερα πνεύματα του πολιτισμού μας, πέντε σοφοί άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους δράσης και δρόμους σκέψης, καταθέτουν τον προβληματισμό τους για τα προαιώνια ερωτήματα: Άνθρωπος, Φύση, Σύμπαν, Θεός, Χρόνος, Φόβος, Θάνατος, Πραγματικότητα.

Και συγκεκριμένα:

1) Η συνομιλία μεταξύ Αϊνστάιν και Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ με τίτλο: Τι είναι η Πραγματικότητα; Νέα Υόρκη, 1930

2) Συνέντευξη του κορυφαίου δασκάλου του θεάτρου Γέρζι Γκροτόφσκι με τίτλο: Ο Δρόμος για την Ανώτερη Ένωση, Παρίσι, 1991

3) Ομιλία του μεγάλου στοχαστή Τζίντου Κρισναμούρτι για τη Φύση του Φόβου και τη σχέση του με το Χρόνο, με τίτλο: Φόβος και Χρόνος

4) Η διάλεξη του Αντρέι Ταρκόφσκι με θέμα την Αποκάλυψη του Ιωάννη και τίτλο: Το Νέο Μήνυμα της Αποκάλυψης, Λονδίνο, 1984

Το εκπληκτικό είναι πως η σκέψη και ο προβληματισμός αυτών των ανθρώπων ακούγονται επίκαιρα και μεστά νοήματος, όσο ποτέ.


Τίτλος: ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Συγγραφέας: LAMA GUENDUNE RINPOCHÉ

Μετάφραση: Αριάδνη Γερούκη

ΣΕΙΡΑ: Βιβλιοθήκη των Χρωμάτων >
για τη Νέα Σειρά Βιβλίων...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Δεκέμβριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 112

Μια άλλη προσέγγιση στην πορεία της "εξέλιξης" του ανθρώπου, αποτελεί η έκδοση του ανωτέρω βιβλίου στη σειρά Βιβλιοθήκη των Χρωμάτων.

Είναι αυτή του Λάμα Γκέντιν Ρίνποτσε, μεγάλου γιόγκι και δασκάλου. Οι προφορικές του διδασκαλίες, μεταγραμμένες και μεταφρασμένες σε διάφορες γλώσσες, παραμένουν ιδιαίτερα πολύτιμες.

ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πραγματεία πάνω στα Συναισθήματα και συγκεκριμένα στα "πέντε βασικά δηλητήρια":

· Επιθυμία - Προσκόλληση
· Θυμός - Απέχθεια
· Άγνοια - Αδιαφορία
· Υπερηφάνεια
· Ζήλια

Αυτά αποτελούν τη βάση των υπόλοιπων συναισθηματικών αναπτύξεων και ο Λάμα Ρίνποτσε υποδεικνύει μεθόδους προσέγγισης και μετουσίωσής τους.

Η Βιβλιοθήκη των Χρωμάτων παρουσιάζει δρόμους προσέγγισης της Αλήθειας. Γνωρίστε τους για να αποφασίσετε για τη ζωή σας.


Τίτλος: ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ

Συγγραφέας: JOHN G. BENNETT - MAURICE NICOLL

Μετάφραση: Στέφανος Ελμάζης - Δώρα Γιαννιού σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ

ΣΕΙΡΑ: Βιβλιοθήκη των Χρωμάτων >
για τη Νέα Σειρά Βιβλίων...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Νοέμβριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 128

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ

Ο όρος Εργασία στον Εαυτό είναι ο όρος που επικράτησε διεθνώς για το σύστημα εσωτερικής ανάπτυξης του ανθρώπου, που έκανε γνωστό στις αρχές του 20ου αιώνα στη Δύση ο Έλληνας φιλόσοφος και δάσκαλος Γεώργιος Γκουρτζίεφ.

Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται τα κείμενα δύο διακεκριμένων μαθητών του Γκουρτζίεφ, του Τζον Μπένετ (Άγγλος διπλωμάτης καριέρας) και του Μορίς Νικόλ (ιατρική στο Κέιμπριτζ και μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχιατρική στη Βιέννη, στο Βερολίνο και στη Ζυρίχη), ο οποίος υπήρξε μαθητής του Γιουγκ και πρωτοπόρος μελετητής της ψυχολογίας.

Σ΄ αυτά τα κείμενα παρουσιάζονται και αναλύονται ορισμένα κεφαλαιώδη ζητήματα για τον άνθρωπο:
· Ουσία και Προσωπικότητα
· Παρατήρηση του Εαυτού
· Ενεργειακά Κέντρα
· Καταστάσεις Συνείδησης
· Ανάπτυξη της Θέλησης κ.ά.

Κερδίστε σε συνειδητό χρόνο και ξεχάστε τη "μηχανική" ζωή.


Τίτλος: Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ

Συγγραφέας: HUBERT BENOIT

Μετάφραση: Δώρα Γιαννιού

ΣΕΙΡΑ: Βιβλιοθήκη των Χρωμάτων >
για τη Νέα Σειρά Βιβλίων...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Σεπτέμβριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 176

Ο δρ Υμπέρ Μπενουά γεννήθηκε στο Νανσί της Γαλλίας το 1904. Σπούδασε Ιατρική και άσκησε τη χειρουργική με επιτυχία επί 12 χρόνια. Μετά το σοβαρό τραυματισμό του κατά την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία (Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος), έμεινε παράλυτο το δεξί του χέρι και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη χειρουργική. Κατά τη μακρά του ανάρρωση διείσδυσε στις έννοιες της Παραδοσιακής Μεταφυσικής και συγκεκριμένα του Ζεν. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την ψυχιατρική, την οποία άσκησε επί 35 χρόνια στο Παρίσι.

Έγραψε πολλά βιβλία που έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ

Ο ίδιος θεωρούσε ως πληρέστερο το παρόν έργο του, καθώς αποτελεί το απόσταγμα της σκέψης και της έρευνας των τελευταίων τριάντα πέντε χρόνων της ζωής του. Πέθανε τον Οκτώβριο του 1992.

Οι κύριοι άξονες, πάνω στους οποίους κινείται ο δρ Μπενουά στην Εσωτερική Πραγμάτωση, είναι η διεύρυνση της πραγματικής κατάστασης του ανθρώπου, η δυνατότητα για μια ριζική εσωτερική μεταμόρφωσή του και με ποιον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί αυτή. Γιατί, μολονότι ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον πάνω στη Γη που έχει τη δυνατότητα της Εσωτερικής Πραγμάτωσης, είναι ταυτόχρονα δέσμιος μιας σειράς νόμων, κληρονομικών, βιολογικών και περιβαλλοντικών, που καθορίζουν κάθε στιγμή την πορεία του.

Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα μέρη:
α΄: Ο Μεταφυσικός Χώρος
β΄: Κοσμική και ανθρώπινη Φαινομενολογία
γ΄: Η αγωνία και ο θάνατος του ανθρώπινου Εγωτισμού
δ΄: Η ταπεινότητα και η πρόσβαση στην απελευθέρωση

Μήπως ήλθε η ώρα να διερευνήσετε αυτή την εκδοχή στη ζωή σας;


Τίτλος: Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

Συγγραφέας: DONALD TYSON

Μετάφραση: Σοφία Λειβαδοπούλου

ΣΕΙΡΑ: Λογοτεχνικό Σύμπαν

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Οκτώβριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 464

Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

Σε μετάφραση της Σοφίας Λειβαδοπούλου, οι Εκδόσεις Αρχέτυπο, στη σειρά Λογοτεχνικό Σύμπαν, εξέδωσαν το μυθιστόρημα του Donald Tyson Ο Άρχοντας της Αβύσσου.

Βρισκόμαστε στα μέσα του 16ου αιώνα, μια εποχή έντονης αναταραχής, παθών και γεγονότων. Η Ιερά Εξέταση έχει δημιουργήσει ένα καθεστώς τρόμου στην Ευρώπη και η ισπανική αρμάδα απειλεί την Αγγλία με εισβολή.

Παράλληλα, σε ένα άλλο επίπεδο, μεταφυσικό, διεξάγεται μια καθοριστική μάχη. Στα χέρια των Γιων του Κορονζόν βρίσκεται, μετά από κλοπή, ένα βιβλίο απερίγραπτης δύναμης. Με αυτό το όπλο, οι Γιοι του Κορονζόν σκοπεύουν να αναγορεύσουν ως βασίλισσα της Γης τη Λίλιθ, τη βασίλισσα των δαιμόνων. Ποιος θα μπορέσει να τους σταματήσει;

Ο Τζον Ντι, ο μεγαλύτερος μάγος του δυτικού κόσμου και έμπιστος σύμβουλος της βασίλισσας Ελισάβετ, καλείται να σώσει τη χώρα από την ισπανική απειλή και ταυτόχρονα να σταθεί φραγμός στα ανίερα σχέδια των διαβολικών οπαδών του Έκπτωτου Αγγέλου.

Ισορροπώντας μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ο μπεστ-σελερίστας Donald Tyson, μας δίνει ένα μυθιστόρημα έντονης δράσης και περιπέτειας. Ένα μυθιστόρημα, βασισμένο σε ιστορικά στοιχεία, που ενσωματώνει την προαιώνια μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό, το Ουράνιο και το Υποχθόνιο.O Donald Tyson κατάγεται από το Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας (Καναδάς). Η κλίση του για τις θετικές επιστήμες και η αγάπη του για την αστρονομία τον οδήγησαν να κατασκευάσει ένα τηλεσκόπιο, σε ηλικία μόλις οκτώ ετών.
Και ενώ ξεκινούσε σπουδές θετικής κατεύθυνσης, στην πορεία άλλαξε και παρακολούθησε μαθήματα Αγγλικής Φιλολογίας. Με το πέρας των σπουδών του, άρχισε να γράφει και γρήγορα μπήκε στο πάνθεον των επιτυχημένων συγγραφέων. Έχει γράψει περισσότερα από 10 βιβλία και θεωρείται από τους σημαντικότερους συγγραφείς του είδους παγκόσμια.


Κεντρική Σελίδα ESOTERICA.gr