ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΡΘΡΑ

Το "Μήνυμα" της Ομάδας
του ESOTERICA.gr

ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - 49 on-line
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
ΨΥΧΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ - ΠΑΡΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ U.F.O.
ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ - ΜΥΣΤΗΡΙΑ
ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ
Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
Άρθρα - 220 on-line

Η Πύλη του Εσωτερισμού, στην Ελλάδα «Esoterica.gr», μέσα στα πλαίσια των σκοπών της προωθεί την σοβαρή και ολιστική εσωτεριστική έρευνα καθώς και τον γόνιμο διάλογο μεταξύ των Αναζητητών της Σοφίας. Η θεματική παρουσίαση του Εσωτερισμού μέσω μελετών και εργασιών αποβλέπει ακριβώς σε αυτόν τον σκοπό. Σε αυτόν τον τομέα της Πύλης θα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε έναν μεγάλο αριθμό άρθρων, εργασιών και σύντομων νέων από το Ελληνικό και Διεθνές Διαδίκτυο, σχεδόν για όλα τα θέματα τα οποία άπτονται του Εσωτερισμού. Κάποια άρθρα είναι συνεισφορά της συντακτικής μας ομάδας, και τα οποία στην πλειονότητά τους είναι αξιόλογα άρθρα, νέα και μελέτες που ανακαλύπτουμε στο Διεθνές Διαδίκτυο και μεταφράζουμε για εσάς αναφέροντας και την πηγή τους. Κάποια άλλα άρθρα αποτελούν συνεισφορά των διαφόρων Σχολών, Ομάδων, Οργανώσεων και Συλλόγων στην Ελλάδα αλλά ακόμη και μεμονωμένων Αναζητητών της Σοφίας που έχουν κάνει, κατά την γνώμη μας, αξιόλογη εργασία, γι’ αυτό και τους δίνουμε την δυνατότητα να την μοιραστούν με τους άλλους μέσα από την Πύλη.

Όσοι θέλετε να συνεισφέρετε σε αυτήν την ανταλλαγή γνώσης και απόψεων, επισκεφτείτε την παρακάτω σελίδα για περισσότερες λεπτομέρειες. ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΕΣ

Είναι δύσκολο, ή ίσως και ακατόρθωτο, να αποδώσουμε έναν ορισμό στην λέξη Εσωτερισμός. Μπορούμε, όμως, να πούμε ότι οποιαδήποτε σκέψη, συναίσθημα ή δράση «βυθίζεται» στον κόσμο των αιτιών και των αρχών της ΖΩΗΣ και της ΥΠΑΡΞΗΣ, αναζητώντας την αλήθεια, πίσω από τα φαινόμενα, εσωτερικό-ποιείται. Αυτή η πορεία, η γνώση και η εμπειρία των «βαθύτερων» πεδίων μπορεί να ονομαστεί Εσωτερισμός. Ανάλογα με την οπτική γωνία αλλά και το βάθος της «κατάδυσης» μπορεί κάποιος να αποδώσει διάφορους επιμέρους ορισμούς στον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ. Για άλλους είναι γνώση, για άλλους εμπειρία, και για άλλους συναίσθημα. Για ορισμένους είναι κτήμα μόνο ενός λαού, μιας μόνο θρησκείας ή ενός μόνο ανθρώπου. Η θέση των δημιουργών αυτής της Πύλης του Εσωτερισμού είναι ότι, αν και δεν μπορούμε να τα ισοπεδώσουμε όλα, εξισώνοντάς τα, εν τούτοις η μελέτη της ιστορίας, για τον αμερόληπτο κι αγνό αναζητητή, δείχνει ότι ο Εσωτερισμός ήταν, είναι και θα είναι ένας δρόμος Αυτοπραγμάτωσης για κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από το χρώμα του, το φύλο του, ή την πίστη του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
   
   
   
 
   

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΘΡΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 
Για τα άρθρα του
ESOTERICA.gr