ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Το καλύτερο αντισεισμικό συστήμα στόν κόσμο.Απαντήσεις απο τον εφευρέτη seismic
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 2
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2009, 17:50:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Γεία σας.Είμαι ο Γιάννης Λυμπέρης Ή seismic με το αντισεισμικό σύστημα για σεισμούς και θύελες Θέλω να σας κρατώ ενήμερo για την εξέλιξη της ευρεσιτεχνίας για να καταλάβεται και εσείς,για τα προβλήματα που αντιμετοπίζω εγώ και οχι μόνο...ως προς την εξέλιξη του προιόντος. α) εαν πατε στο google στην ιστοσελίδα enterprise europe network tie rod υπάρχει η ευρεσιτεχνία σε πολες χώρες (tie rod είναι το όνομα της ευρεσιτεχνίας στα Αγγλικά) β) Εχω ιστοσελίδα για την ευρεσιτεχνία και είναι http://antiseismic-systems.com/ γ) Είμαι μέλος στο forum του Michanikos.gr με το ονομα χρείστη Γιαννης-ιος.Εαν πάτε στης θεματικές κατηγορίες στο (Πολιτικοί Μηχανικοί Υποκατηγορίες οπλισμένο σκυρόδεμα) θα δίτε δύο θέματα που έχω ανοίξει το πρώτο είναι (οπλισμένο σκυρόδεμα και αντισεισμικές πατέντες) και το δεύτερο είναι( Ο ΕΑΚ ο ΟΑΣΠ και οι κλειστές οι πόρτες) Εκεί υπάρχει θέμα ....γιατί λέγονται αλήθειες. Μ.Φ.Χ seismic

http://antiseismic-systems.com/

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2009, 18:07:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το πείραμα φίλοι μου αν και το έχω κάνει σε φορτηγό (όπως ανέφερα τον τρόπο πάρα πάνω) θα το κάνω και σε πανεπιστήμιο.Θα είθε λα όμως να σας θυμίσω ότι στην πραγματικότητα η ευρεσιτεχνία έχει δοκιμαστή και από πραγματικούς σεισμούς, και από την μεγαλύτερη Ιαπωνική σεισμική βάση.Δηλαδή έμμεσα χωρίς να το ξέρουν έκαναν το πείραμα για μένα στην Κίνα και στην Ιαπωνία, και η δικιά μου παρατηρητικότητα συνέλαβε αυτό που πραγματικά συνέβενε και το έκανα πατέντα.Συγκεκριμένα στην Κίνα οι παγόδες είναι τα μόνα κτήρια που εδώ και αιώνες έχουν δοκιμαστεί ανελλιπώς από τους σεισμούς, και κανένα δεν κατέρρευσε.Το κατασκευαστικό τους προτέρημα είναι ότι τα διαπερνά ένας κορμός δένδρου στο κέντρο τους, συνδέοντας τους τρεις -τέσσερις κατά τα άλλα ασύνδετους ορόφους, εξασφαλίζοντας συνοχή και προστασία στον κάθετο άξονα του κτηρίου, που αδυνατή να παραμορφωθεί.Αυτό κάνει και η εφεύρεση, τοποθετώντας αντί για κορμό δένδρου, το φρεάτιο του προτεταμένου ανελκυστήρα(ανσανσέρ) στο κέντρο του κτηρίου,βιδώνοντάς το με το έδαφος με τον μηχανισμό του ελκυστήρα. Στην Ιαπωνία σε μια από της μεγαλύτερες σεισμικές βάσεις του κόσμου, είχαν κατασκευάσει έναν σκελετό από σκυρόδεμα πέντε ορόφων, που το εμβαδόν κάθε ορόφου ξεπερνούσε τα 200 τ.μ.Στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν την σεισμική βάση από την πτώση του δοκιμαζόμενου σκελετού,κατασκεύασαν μία τετράγωνη σίδερο σκαλωσιά και την βίδωσαν πάνω στην σεισμική βάση δύο μέτρα μακριά από τον σκελετό.Κατά την διάρκεια του πειράματος σπάσανε πάνω-κάτω όλες οι κολόνες του ισογείου πέρνωντας μια κλίση 45 μοιρών και ο σκελετός γέρνοντας με δύναμη ακούμπησε στην σιδερένια σκαλωσιά, χωρίς αυτή να πάθει το τίποτα.Το ίδιο κάνει και η εφεύρεση.Η διαφορά είναι ότι εγώ τοποθέτησα την σιδεροσκαλωσιά (φρεάτιο ανελκυστήρα)στο κέντρο του κτηρίου γιά καλήτερη στασιμότητα, και για την σύσφιξει αντί για βίδες, χρησιμοποίησα προένταση με τον μηχανισμό του ελκυστήρα, μεταξύ του εδάφους και του ελκυστήρα κάνοντας αυτά τα δύο μέρει ένα σώμα. Οπότε στην πραγματικότητα η ευρεσιτεχνία έχει δοκιμαστεί και φυσικά, και τεχνικά και η όλη άλλη περαιτέρω δοκιμή θα γίνει απλά για διαδικαστικούς λόγους. Μ.Φ.Χ seismic Απόσπασμα από michanikos .gr

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2009, 10:26:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου lightname έχω δοκιμάσει και ζητήσει βοήθεια,και ξέρουν και την εφεύρεση και στο Μετσόβειο από τον κύριο Σπιράκο και από τον κύριο Καρύδη.και από τον κύριο Πιτιλάκο που είναι υπεύθυνος στο eurositest.H απάντηση ήταν ότι όλα αυτά χρειάζονται χρηματοδότηση αλλιώς δεν προχωράει τίποτα.Θέλησα να κάνω πρόταση στο πρόγραμμα Ιδέες της Ευρωπαικής Ένωσης το μόνο που χρηματοδοτεί ανεξάρτητους ερευνητές. Και εκεί ήθελαν να είσαι καθηγητής πανεπιστημίου με δέκα χρόνια διδακτορικό ή να έχεις κάνει πέντε εφευρέσεις.Έτσι κι αλλιώς περιμένω την απάντηση του ΟΑΣΠ για μια πρόταση που έχω καταθέσει,και αν είναι αρνητική τότε θα αναγκαστώ να πληρώσω μόνος μου γιά το test. Μ.Φ.Χ seismic

11/8/09 Ο.Α.Σ.Π Το Δ.Σ.του Ο.Α.Σ.Π. σας γνωστοποιεί ότι η από 488/26-3-09 πρότασή σας,που καταθέσατε στα πλαίσια της υπ αρ. οικ 110/21-1-09 προκήρυξης του Ο.Α.Σ.Π.για χρηματοδότηση του ερευνητικού έργου(Υδραυλικός ελκυστήρας έργων)δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί,δεδομένου ότι ο Ο.Α.Σ.Π.δεν χρηματοδοτεί ολοκληρωμένα έργα,για τα οποία ήδη υπάρχει ευρεσιτεχνία. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ο.Α.Σ.Π. Καθηγητής Κ. Μαρκόπουλος Τα συμπεράσματα για την βοήθεια του κράτους για θέσεις εργασίας δικά σας. Μ.Φ.Χ seismic

Φίλοι μου κάπως έτσι είναι τα πράγματα όπως τα λένε.Χρηματοδοτούν την έρευνα και όχι το προιόν.Είναι σαν να σε χρηματοδοτούν να βρεις το φάρμακο,και να σου σκοτώνουν τον ασθενή.Με αυτή την λογική που διαθέτουν από την μία,και την ασθενή οικονομική κατάσταση που είμαι από την άλλη ,δεν ξέρω πως αλλιώς μπορώ να πατεντάρω παγκόσμια,να δοκιμάσω και να παράγω ένα τόσο μεγάλο προιόν.Οι προτάσεις σας δεκτές. Μ.Φ.Χ seismic
__________________
Ο εχθρός του καλού το πιο καλό. http://antiseismic-systems.com/

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2009, 09:37:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χμμμ!
Αγαπητέ seismic, σε ποιόν απευθύνεσαι;

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2009, 22:59:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου αυτά είναι αποσπάσματα από την ιστοσελίδα του michanikos.gr Πάντως είμαι στην διάθεσή σας να απαντήσω σε κάθε απορία σας,αφού πρώτα διαβάσετε την ευρεσιτεχνία στην ιστοσελίδαhttp://antiseismic-systems.com/

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2009, 23:34:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Tι να σου πω? ....... Εφόσον είναι όπως τα λες! χαρά στο κουράγιο σου!.....πάντως δύσκολο να βρεις εδώ ανταπόκριση.....συνήθως εδώ αμπελοφιλοσοφούμε!

Ψάξε να βρεις τίποτα site με επιστήμονες του αντικειμένου σου.
Εύχομαι βέβαια να τους βρεις κι εδώ!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 18/08/2009 23:41:28Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2009, 10:26:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου seismic
Καλώς ήρθες στα forums του ESOTERICA, ακόμα κι αν ήρθες απλά για να μας πεις τις δυσκολίες που τραβάς με την ευρεσιτεχνία σου.

Λάβε όμως υπόψη, πως το συγκεκριμένο forum έχει μια θεματολογία (δεν είναι ποικίλλου περιεχομένου) η οποία θα πρέπει να γίνεται σεβαστή στο ξεκίνημα νέων συζητήσεων. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να παρατεθεί κάποιο θέμα που να μην άπτεται ακριβώς του θεματικού μας περιεχομένου, φτάνει να αναπτυχθεί με τρόπο φιλοσοφικό ή να αποτελεί μια έρευνα/αναζήτηση σε βάθος, επί του αντικειμένου που προτείνει ο θεματοθέτης (που δε θα είναι όμως εντελώς άσχετο με τη θεματολογία μας).

Και φυσικά, δεν αποτελεί συζήτηση η παράθεση μηνυμάτων από κάποια άλλη ιστοσελίδα, όπου ο κάθε αναγνώστης του θέματος θα ψάχνει σε ποιον απευθύνεσαι και τι ακριβώς είναι αυτό που σε απασχολεί.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2009, 13:32:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ξέρω φίλοι μου ότι το θέμα είναι άσχετο με την θεματολογία του φόρουμ.Στην προσπάθειά μου να το προσαρμόσω στον χαρακτήρα του φόρουμ ας το θέσω αλλιώς.Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες γέμισαν τον κόσμο με γνώση και εφευρέσεις,και σήμερα δεν πάει τίποτα καλά.Μήπως δεν μας αφήνουν τα άλλα κράτη? Και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό.? Τι φταίει και όλες της εφευρέσεις της διώχνουμε στο εξωτερικό και μαζί με αυτές και το έμψυχο υλικό.? Μ.Φ.Χ seismic

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2009, 15:00:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτοί που μας κυβερνούν και επί το πλείστον ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ., αν τους ψηψίζεις έχεις μερίδιο ευθύνης.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2009, 17:52:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έχω διαβάσει τόσα πολλά για το κάπνισμα και το πιοτό, που τελικά έκοψα το διάβασμα.(Αρκάς) Και εγώ έχω διαβάσει τόσα πολλά για την Ν.Δ και το ΠΑ-ΣΟΚ που τελικά έκοψα την πολιτική. Μ.Φ.Χ seismic

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Mi_Ki
Μέλος 2ης Βαθμίδας


257 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2009, 18:06:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mi_Ki  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
αλλο γνωση και ελευθερια και αλλο πατεντα!

εσυ προσπαθεις να προμοταρεις την πατεντα σου μεσα στο εμπορικο και ακαδημαικο κυκλωμα του copyright και των συναφων...

καταλαβες τι δεν παει καλα?

p.s. απο οτι ειδα επιστημονικες αντιρρησεις ελαβες απο το φορουμ των μηχανικων! τι σχεση εχουν οι αρχαιοι ελληνες και το εσοτερικα με την πατεντα σου και την εμπορικη της εκμεταλλευση?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2009, 19:21:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
τι σχεση εχουν οι αρχαιοι ελληνες και το εσοτερικα με την πατεντα σου και την εμπορικη της εκμετάλλευση. Απάντηση.Μπορεί να είναι και έτσι που τα λες.Όμως το ESOTERIKA ασχολείται με την γνώση και την φιλοσοφία.Οι αρχαίοι Έλληνες διέθεταν και αυτά τα δύο χαρίσματα, για να ανακαλύψουν και να διδάξουν τόσες πολλές επιστήμες,και να κάνουν τόσες πολλές κατασκευαστικές ανακαλύψεις.Και πιστεύω ότι τα διαθέτω και εγώ.Δεν με νοιάζει η εμπορική εκμετάλλευση,αλλά τα εκατομμύρια παιδάκια που θα βρεθούν κάτω από τα ερείπια. αλλο γνωση και ελευθερια και αλλο πατεντα! Απάντηση.Μη μπερδεύεσαι τόσο πολλή.Άλλο θεωρία και άλλο πράξη Τα ευρό που έχω δώσει για την ευρεσιτεχνία δεν πρέπει να τα πάρω πίσω και να τα δώσω στα παιδιά μου. εσυ προσπαθεις να προμοταρεις την πατεντα σου μεσα στο εμπορικο και ακαδημαικο κυκλωμα του copyright και των συναφων...

καταλαβες τι δεν παει καλα?...ΑΠΑΝΤΗΣΗ...Σε αυτό έχεις δίκαιο.Αυτό όμως που ήθελα το πέτυχα...έκανα τεστ γνώσης σε μένα και την πατέντα.

p.s. απο οτι ειδα επιστημονικες αντιρρησεις ελαβες απο το φορουμ των μηχανικων!Απάντηση.Επιστημονικές αντιρρήσεις ναι....τους έδωσα όμως επιστημονικές απαντήσεις που δεν μπόρεσαν να της αρνηθούν. Μ.Φ.Χ. seismic

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/08/2009, 01:09:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η πατέντα είναι και αυτή μία επιστήμη.

Όταν θες να παρουσιάσεις κάποιου την απάντηση και να τη σχολιάσεις, πατάς το τετραγωνάκι με το κόκκινο βελάκι που έχει δεξιά κατεύθυνση όπως το κοιτάμε, επάνω στην μπάρα.
Εκεί, όπου αν βάλεις το χεράκι γράφει εισαγωγή αποσπάσματος. Μετά κάνεις copy paste, αυτό που θέλεις να σχολιάσεις από το γραπτό του συνφορουμίστα, και το βάζεις εκεί μέσα.
Εν συνεχεία εσύ γράφεις τα δικά σου σχόλια έξω από τα (quote] (/quote]

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/08/2009, 20:51:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε europaios2 ευχαριστώ για της συμβουλές. Φίλοι μου θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω με απλή μηχανική πώς κατανέμω,και μετατρέπω της δυνάμεις του σεισμού από δυναμικές σε κινητικές και της αποσβήνω ώστε αυτές να μην είναι καταστροφικές για την δομική κατασκευή.Ξέρουμε ότι οι δυνάμεις της μηχανικής που επιδρούν πάνω σε ένα σώμα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες,της δυναμικές και της κινητικές.Θα σας αναλύσω ένα απλό πείραμα για να καταλάβουμε μετά που βασίζετε η μέθοδος της ευρεσιτεχνίας.Αν πάρουμε ένα λάστιχο και πακτώσουμε το ένατου άκρο στο κάτω μέρος ενός τοίχου, και το άλλο του άκρο το πακτώσουμε σε ένα φορτηγάκι και κινήσομε το φορτηγάκι έτσι ώστε να τεντωθεί το λάστιχο,τότε παρατηρούμε ότι δημιουργείτε μια δυναμική Αν αφήσουμε το φορτηγάκι θα δούμε ότι αυτό θα κινηθεί προς τον τοίχο μετατρέποντας την δυναμική σε κινητική ενέργεια.Το φορτηγάκι αυτό δεν θα σταματούσε και θα συνέχιζε να έχει κινητική ενέργεια για πάντα αν δεν υπήρχαν οι δυνάμεις αντίστασις προερχόμενες από την αντίσταση της ατμόσφαιρας,την μηχανική αντίσταση της τριβής των τροχών,αλλά και την μεγάλη αντίσταση του τοίχου προερχόμενη από την σύγκρουσή του πάνω σε αυτόν.Από το πάρα πάνω πείραμα συμπεράνουμε τα εξής.α) Η δυναμική μπορεί να μετατραπεί σε κινητική δύναμη,και το αντίστροφο. β)Το φορτηγάκι σταματάει λόγο μηχανικών δυνάμεων βίαιων ή μη.Αν αυτό σταματήσει πάνω στον τοίχο,τότε το σταμάτημα θα είναι βίαιο παραμορφώνοντας το φορτηγάκι.Αν όμως δεν υφίσταται ο τοίχος αυτό πάλη θα σταμάταγε από την επίδραση των άλλων δυνάμεων,χωρίς όμως να παραμορφωθεί λόγω σταδιακής κατανομής των δυνάμεων αυτών.Το ίδιο κάνει και η μέθοδος κατανομής δυνάμεων της ευρεσιτεχνίας.Μετατρέπει την δυναμική του σεισμού σε κινητική στον φέροντα οργανισμό χρησιμοποιώντας της δύο συνεχείς βάσεις με την προσθήκη των ελαστικών μεταξύ των ,και εν συνεχεία ο φέροντας οργανισμός μετατρέπει την κινητική του ενέργεια σε ενέργεια ομαλής κρούσης και απόσβεσις πάνω στο φρεάτιο του ανελκυστήρα το οποίο είναι πακτωμένο και άκαμπτο με το έδαφος.Για την ομαλή απόσβεσης της κινητικής ενέργειας παρεμβάλλουμε ανάμεσα στον φέροντα και το φρεάτιο του ανελκυστήρα(στο διάκενο) ή ελαστικά, ή σαμπρέλες με αέρα ή υδραυλικά συστήματα ή ελατήρια. Μ.Φ.Χ seismic
__________________
Ο εχθρός του καλού το πιο καλό. http://antiseismic-systems.com/

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2009, 02:40:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου μόλις η ευρεσιτεχνία έγινε Διεθνής.
http://v3.espacenet.com/searchResult...3%C7&=&=&=&=&=

Συμπαγής | Εκτύπωση | Export Βελτιστοποίηση Αναζήτησης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1 αποτέλεσμα βρέθηκε στη βάση δεδομένων Worldwide για:
WO2009101454 ως αριθμό δημοσίευσης
(Η σειρά εμφάνισης των αποτελεσμάτων είναι ανάλογη με την ημερομηνία φόρτωσης των εγγράφων στη βάσης δεδομένων)

1 TIE ROD FOR STRUCTURAL PROJECTS στα έγγραφά μου
Εφευρέτης: LYMBERIS IOANNIS [GR] Καταθέτης: LYMBERIS IOANNIS [GR]
EC: E02D5/80D; E02D5/80C IPC: E02D5/80; E21D21/00; E02D5/80; (+1)

Στοιχεία Δημοσίευσης: WO2009101454 (A1) — 2009-08-20

Τα δεδομένα προέρχονται από τη βάση δεδομένων esp@cenet — Worldwide
__________________
Ο εχθρός του καλού το πιο καλό. http://antiseismic-systems.com/

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2009, 11:05:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δες αυτή την ιστοσελίδα http://www.youtube.com/watch_popup?v=3z4YLUqOysIΣτην Ιαπωνία, όπως δείχνει αυτή η ιστοσελίδα, σε μια από της μεγαλύτερες σεισμικές βάσεις του κόσμου, είχαν κατασκευάσει έναν σκελετό από σκυρόδεμα πέντε ορόφων, που το εμβαδόν κάθε ορόφου ξεπερνούσε τα 200 τ.μ.Στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν την σεισμική βάση από την πτώση του δοκιμαζόμενου σκελετού,κατασκεύασαν μία τετράγωνη σίδερο σκαλωσιά και την βίδωσαν πάνω στην σεισμική βάση δύο μέτρα μακριά από τον σκελετό.Κατά την διάρκεια του πειράματος σπάσανε πάνω-κάτω όλες οι κολόνες του ισογείου πέρνωντας μια κλίση 45 μοιρών και ο σκελετός γέρνοντας με δύναμη ακούμπησε στην σιδερένια σκαλωσιά, χωρίς αυτή να πάθει το τίποτα, όπως δείχνει το video.Το ίδιο κάνει και η εφεύρεση.Η διαφορά είναι ότι εγώ τοποθέτησα την σιδεροσκαλωσιά (φρεάτιο ανελκυστήρα)στο κέντρο του κτηρίου γιά καλήτερη στασιμότητα,με ένα διάκενο ανάμεσα στο φέροντα και το φρεάτιο ανελκυστήρα, και για την σύσφιξει αντί για βίδες, χρησιμοποίησα προένταση με τον μηχανισμό του ελκυστήρα, μεταξύ του εδάφους και του ανελκυστήρα κάνοντας αυτά τα δύο μέρει ένα σώμα. Οπότε στην πραγματικότητα η ευρεσιτεχνία έχει δοκιμαστεί και φυσικά, και τεχνικά και η όλη άλλη περαιτέρω δοκιμή θα γίνει απλά για διαδικαστικούς λόγους. Μ.Φ.Χ Γιάννης-ιος (Απόσπασμα από την απάντηση 84 και youtube από την Ιαπωνική βάση που έκανε κατά λάθος το πείραμα για μένα όπως ανέφερα ) Δεν είναι κρίμα να χρηματοδοτούνται τόσα προγράμματα, να γίνονται τόσα συνέδρια, και να μην ενδιαφέρετε κανένας για μία τόσο οφθαλμοφανή ευρεσιτεχνία?
__________________
Ο εχθρός του καλού το πιο καλό. http://antiseismic-systems.com/

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2009, 11:07:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η ΠΡΌΚΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΆΚΙ ΚΑΙ ΤΑ CD. Αντισεισμικό πείραμα ευρεσιτεχνίας. Προσομοίωση σεισμικής τράπεζας. ΠΡΌΚΑ σαρανταπεντάρα= Φρεάτιο ανελκυστήρα προτεταμένο με το έδαφος ΤΡΑΠΕΖΆΚΙ (αυτά τα ασταθή για κρασιά που πουλάει ο Μαρινόπουλος)=σεισμική τράπεζα CD=Φέρον οργανισμός (σκελετός) Άκρος ακατανόητο πείραμα για την επιστήμη?Εφαρμογή δεδομένων πεπερασμένων στοιχείων. Καρφώνουμε λίγο την πρόκα στο ασταθές τραπεζάκι. Περνάμε καμιά τριανταριά cd στο σώμα της σαρανταπεντάρας. Κουνάμε το τραπεζάκι, το ξανά κουνάμε 20 ρίχτερ, και τα αφιλότιμα CD δεν πέφτουν. ΑΚΑΤΑΝΌΗΤΟ? Μπορεί η στατική Μηχανική να εξηγήσει το φαινόμενο?
__________________
Ο εχθρός του καλού το πιο καλό. http://antiseismic-systems.com/

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2009, 11:11:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://www.youtube.com/watch_popup?v=jTrDCgelz1w Αυτό το video δείχνει την παθογένεια, γενικά των κατασκευών, έναντι των επαναλαμβανόμενων δυνάμεων της μηχανικής. Μειώνοντας τον αυξητικό συντονισμό, μειώνουμε και τις μηχανικές δυνάμεις που ταλαιπωρούν τον φέροντα αρνητικά και προσθετικά.Αυτό το επιτυγχάνει η ευρεσιτεχνία,λόγο ομαλής απόσβεσης του φέροντος πάνω στο φρεάτιο.Επιπλέον αποσυντονίζει, τον συντονισμό, καθώς και το εύρος της ταλάντωσης,μεγαλώνοντας έτσι τις μηχανικές αντοχές του φέροντος οργανισμού. Σε αυτό το video http://www.youtube.com/watch_popup?v=OyPleemSPnE βλέπουμε την ακαμψία των πάνω ορόφων, και την μεταφορά όλων των ροπών, προερχόμενες από την ακαμψία, στο μοναδικό εύκαμπτο μέρος της πιλοτής. Το αποτέλεσμα είναι σε αυτό το εύκαμπτο σημείο της πιλοτής να υπάρχει συγκεντρωτισμός πολλών δυνάμεων,λόγο ακαμψίας των πάνω ορόφων, με αποτέλεσμα να μην αντέχουν τα φορτία οι κολόνες και να σπάνε. Η ευρεσιτεχνία έρχεται να λύσει και αυτό το πρόβλημα, τοποθετώντας το μεγάλων γεωμετρικών διαστάσεων φρεάτιο. Αυτό το ενισχυμένο φρεάτιο λόγο όγκου και προέντασης,... αντίθετο στις δυνάμεις τις διάτμησης,... προστατεύει την κατασκευή από το σπάσιμο των κολονών.
__________________
Ο εχθρός του καλού το πιο καλό. http://antiseismic-systems.com/

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2009, 11:13:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Re: Σεισμοπροστασία και εφαρμογές
από seismic » Πέμ Οκτ 29, 2009 7:37 pm

Απόσπασμα από το φόρουμ του michanikos.gr.frightnight Είναι κοντά υποστυλώματα γι'αυτό σπάνε,καλό video. seismic Eυχαριστώ frightnight Πιστεύω και κανονικά υποστυλώματα να ήταν, πάλη θα σπάγανε, όπως σπάνε και σε αυτό το video http://www.youtube.com/watch_popup?v=3z4YLUqOys Για μένα αυτό γίνετε διότι το μικρό υποστύλωμα, ενώ ο κάτω κόμβος του είναι πακτωμένος, προσπαθεί να μεταφέρει την απότομη κίνηση της σεισμικής βάσης στον φέροντα. Η αδράνεια όμως των πλακών να υπακούσουν, δημιουργεί αντίθετες δυνάμεις διάτμησης σπάζοντας τις κολόνες. cna
Παλιό μέλος Καταστράφηκαν γιατί δεν διαστασιολογήθηκαν σωστά. Σωστά διαστασιολογημένα υποστυλώματα, είτε κοντά είτε κανονικά, δεν σπάνε εκτός και εαν η σεισμική επιτάχυνση είναι μεγαλύτερη από την επιτάχυνση σχεδιασμού. Προφανώς στο εν λόγω πείραμα τα κοντά υποστυλώματα δεν είχαν ενισχυθεί κατάλληλα.

--edit--
Στο τελευταίο video που επισυνάπτεις βλέπουμε την κλασσική περίπτωση κατάρρευσης λόγω επαφής με κτήριο το οποίο έχει διαφορετική μετατόπιση από το δικό μας. Αν προσέξεις καλά το πρόβλημα προκύπτει την στιγμή που η μετακίνηση των τελευταίων ορόφων είναι τόσο μεγάλη ώστε αυτοί να ακουμπήσουν στην γειτνιάζουσα μεταλλική κατασκευή. Έτσι εμποδίζεται η κίνησή τους με αποτέλεσμα να εμφανιστούν εντονότερες διατμητικές τάσεις λόγω αύξησης των ροπών που μεταβιβάζονται στους στύλους του ισογείου. frightnight
Παλιό μέλος Στα κοντά υποστηλώματα η καμπτική αντοχή είναι μεγαλύτερη της διατμητικής γι' αυτο αν αστοχήσει πρώτα αστοχεί απο διατμητική.

Ρε Γιάννη αυτά είναι πειραματα,την αστοχία προφανώς θέλουν να δείξουν,αν δεις στο τέλος δειχνει και το σωστο στυλο χωρις τοιχειο διπλα που εχει μονο μια μικρη βλαβη στο ποδα. seismic Συμφωνώ cna με αυτά που λες. Τα έχω προσέξει και εγώ. Αν οι διαστάσεις των κολονών ήταν οι σωστές στο ισόγειο θα άντεχαν περισσότερο. Και αν δεν σταμάταγε απότομα ο φέρον στο άνω μέρος της σκαλωσιάς, οι ροπές θα ήταν διαφορετικές. Ας το δούμε όμως και από ένα άλλο οπτικό πεδίο. Οι δυνάμεις του σεισμού, μεταφέρονται από τις κολόνες στις πλάκες, από κάτω προς τα πάνω, και ποτέ αντίθετα. Οπότε οι κάτω κολόνες έχουν αυξημένες ροπές, και διατμητηκές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν, λόγω αυξημένου φορτίου που καλούνται να μετατοπίσουν. Συμφωνώ frightnight ότι η διατμητική αντοχή είναι αυτή που έκανε την ζημιά. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που χρειαζόμαστε το προτεταμένο φρεάτιο. Και λέω προτεταμένο, και όχι απλό, διότι ξέρουμε ότι το προτεταμένο φρεάτιο, αντέχει περισσότερο τις διατμητικές δυνάμεις. Προπαντός αν τις κατανέμουμε και σωστά. Δηλαδή όταν τις μετατρέψουμε από κρουστικές σε ομαλές. cna
Παλιό μέλος Μόνο που στην περίπτωση του δεύτερου βίντεο έχουμε μεταφορά επιπλέον ροπών από τους στύλους του ορόφου λόγω της αντίστασης στην μετακίνηση που προκαλείται από την ύπαρξη της σκαλωσιάς. Όπως και να έχει όμως και τα 2 πειράματα δείχνουν τί συμβαίνει όταν το ισόγειό δεν είναι ενισχυμένο κατάλληλα. Πιστεύεις ότι θα κατέρρεαν οι στύλοι αν παρεμβάλλονταν και τοιχεία σε αυτή την διεύθυνση; seismic Συμφωνήσαμε cna για το δεύτερο video. Δεν συμφωνώ όμως με τα τοιχία. Τα τοιχία επειδή είναι άκαμπτα, θα μετέφεραν τις ροπές και την διάτμηση στον πάρα πάνω όροφο. Οι ροπές ξεκινάνε να μεταφέρονται από κάτω προς τα πάνω. Όμως στην συνέχεια συμβαίνει το εξής παράδοξο. Η πρώτη η μεσαία και η τελευταία πλάκα, κατά την ταλάντωση έχουν διαφορετικού μεγέθους διαδρομές, με αποτέλεσμα την δημιουργία πρόσθετων ροπών, οι οποίες τείνουν να παραμορφώσουν τον κάθετο άξονα του σκελετού, σε σχήμα S .Τότε γίνετε της κακομοίρας και δεν ξέρεις που πάνε τα αυγά και τα καλάθια. Γιαυτό, πρέπει να σταματάμε τις ροπές εν τη γεννέση τους, τοποθετώντας το φρεάτιο με το διάκενο, σταματώντας κατ αυτόν τον τρόπο τις αυξητικές ροπές του συντονισμού.cna
Παλιό μέλος Εννοείται ότι τα τοιχεία θα συνέχιζαν και στους υπερκείμενους ορόφους. seismic Όχι. Εννοώ τα τοιχία του υπογείου είναι άκαμπτα,και μεταφέρουν τις ροπές στις κολόνες του ισογείου.

Αφού αυτό το πείραμα ήταν ακατανόητο από τους περισσότερους μηχανικούς, αποκλείεται να σας πίσω. Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε ότι είμαι αρκετά έξυπνος για να σας πιστέψω Απάντηση για την δημοσκόπηση

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2009, 11:16:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Re: Σεισμοπροστασία και εφαρμογές
από seismic » Παρ Οκτ 30, 2009 12:59 pm

#258
cna
Παλιό μέλος

Ημ. Εγγραφής: Mar 2008
Τοποθεσία: Άργος Ορεστικό
Επάγγελμα: Πτυχιούχος Πολιτικός Δομικών Έργων Μηχανικός Τ.Ε.
Μηνύματα: 601
Γιάννη κατανοητό το πείραμα με το τραπεζάκι αλλά θα μου επιτρέψεις να πω ότι είναι ελαφρώς...άστοχο. Τα cd όντως δεν θα πέσουν ποτέ κάτω όπως και ποτέ δεν θα σπάσουν απλώς γιατί όσο μεγάλη και να είναι η επιτάχυνση η τελική δύναμη που ασκείται στον δίσκο είναι υποπολλαπλάσια της αντοχής του υλικού (στην περίπτωση του cd κάποιο πλαστικό πολυμερές). Αντίθετα στις οικοδομές έχουμε σχεδόν ισοδυναμία δύναμης/αντοχή. Τί θέλω να πω εν ολίγοις. Σεισμική επιτάχυνση 1g προκαλεί επίδραση δύναμης ίσης με το βάρος του στοιχείου. Όταν το cd ζυγίζει κάτι γραμμάρια λογικό δεν είναι να μην σπάει; Όταν όμως έχεις μια πλάκα 10 κυβικών η οποία ζυγίζει περίπου 24 τόνους καταλαβαίνεις ότι η συνολική δύναμη αγγίζει τα 240ΚΝ όταν το σκυρόδεμα έχει αντοχή της τάξης των 20MPa ή 200ΚΝ/cm2 . Δηλαδή πάνω κάτω η δύναμη με την αντοχή είναι της ίδιας τάξης. Όλα αυτά βέβαια χωρίς να συνυπολογίσουμε κινητά και μόνιμα φορτία. Αν θέλεις να πείσεις είτε θα πρέπει να το αποδείξεις με παραδείγματα που να βασίζονται στο μέχρι σήμερα γνωστό θεωρητικό υπόβαθρο είτε να εκτελέσεις κάποιο πείραμα όπως αυτά των βίντεο που παραθέτεις. Οποιαδήποτε άλλη αναγωγή είναι έως και ελαφρώς...αυθαίρετη.

Χθες, 19:59 #259
Γιαννης-ιος
Παλιό μέλος

Ημ. Εγγραφής: Jul 2009
Τοποθεσία: Ιος Κυκλάδες
Επάγγελμα: εργοδηγος δομικων εργων
Μηνύματα: 132
cna Ξέχασες μερικά βασικά πράγματα. 1) Από την στιγμή που οι κολόνες είναι συνδεδεμένες με την πλάκα είναι ένα σώμα. Η πλάκα έχει τρις διαστάσεις, το μήκος, το πλάτος, και το ύψος ή αλλιώς πάχος. Αν μία δύναμη κτυπήσει την πλάκα, με φορά κάθετη, αυτή θα σπάσει. Αν μία δύναμη κτυπήσει την πλάκα με φορά οριζόντια, δεν σπάει με τίποτα. Αυτό το κατάλαβες? Και την στιγμή που δεν σπάει η πλάκα, αλλά ούτε και το φρεάτιο λόγο γεωμετρικών διαστάσεων, αλλά και αυξημένης αντοχής του λόγο προ έντασης, τότε δεν σπάνε και οι κολόνες. Γιατί για να σπάσουν οι κολόνες πρέπει να μετακινηθεί η πλάκα, και αφού αυτό δεν το επιτρέπει το φρεάτιο, πώς θα σπάσουν? 2) Η επιτάχυνση και ο συντονισμός που την προκαλεί, εξουδετερώνετε πριν καν αρχίσουν από το φρεάτιο. Αυτό κάνει η ευρεσιτεχνία. Εξουδετερώνει τις δυνάμεις, πριν γίνουν προσθετικές. Δεν αντιλέγω για το πείραμα. Αυτό γίνετε σε Η/Υ προς το παρών Διαφωνώ με την διαφωνία σας επί της ευρεσιτεχνίας, την στιγμή που και σεις δεν είσαστε σίγουροι αν είναι σωστή ή όχι. Δεν πιστεύω να υπάρχει ερώτηση που μου έγινε, χωρίς να έχω δώσει πειστική στατική απάντηση.
__________________
Ο εχθρός του καλού το πιο καλό. http://antiseismic-systems.com/

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2009, 11:20:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Re: Σεισμοπροστασία και εφαρμογές
από seismic » Παρ Οκτ 30, 2009 12:44 pm

Φίλε cna συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει στατική και μηχανολογική μελέτη. Άλλωστε αυτή είναι η εργασία σας. Εγώ μόνο να σας την αναθέσω μπορώ γιατί δεν ξέρω. Εγώ την μέθοδο καταθέτω. Ενημερωτικά σου λέω ότι η ευρεσιτεχνία έχει κάνει πρόβλεψει για την καταπολέμηση του κυματισμού του εδάφους, καθώς και για την καθίζηση αυτού.Όσο για το κόστος που αναφέρεις, ας το εξετάσουμε για πρώτη φορά σοβαρά. Ερώτηση. Ποιος είναι κατάλληλος για αυτή την εργασία της κοστολόγησης? Για μένα ο πιο κατάλληλος είναι εγώ και εσύ. Εγώ σαν εργολάβος, εργοδηγός, και μηχανοτεχνίτης, έχοντας στην πλάτη μου και 40 χρόνια υπηρεσία στην οικοδομή, και έχοντας και γνώση όλων των συστημάτων δόμησης ανά τον κόσμο. Και εσύ σαν πολύ έμπειρος πολιτικός μηχανικός που είσαι, κατά την γνώμη μου, ξέροντας στατική μελέτη πάνω σε αντοχές και διατομές διαστασιολόγισης. Λιπών, σαν μηχανοτεχνίτης ξέρω ότι αν πάρουμε ένα συρματόσχοινο διατομής Φ/10 και έναν χάλυβα οικοδομικό Φ/10 και τους εφαρμόσουμε εφελκυσμό, αυτό που θα αντέχει υποπολλαπλάσια περισσότερο είναι το συρματόσχοινο Ξέρω ότι το συρματόσχοινο αντέχει Φ/10= 18 ton. Ο χάλυβας τώρα ο οικοδομικός. Η αντοχή του στον εφελκυσμό εξαρτάτε από την περιεκτικότητά του σε άνθρακα. Περισσότερος άνθρακας περισσότερη αντοχή. Αλλά και περισσότερος άνθρακας λιγότερη αντοχή στον επαναλαμβανόμενο λυγισμό.Το συρματόσχοινο αντέχει περισσότερο του χάλυβα, λόγο της ανακάλυψης του ότι οι πολλαπλοί μπλεγμένοι κλώνοι ίδιας διατομής αντέχουν περισσότερο στον εφελκυσμό, από τον χυτό χάλυβα. Όλα αυτά τα λέω για να σας αποδείξω, ότι η τοποθέτηση συρματόσχοινου στην ευρεσιτεχνία, συνεπάγεται με την ανάλογη αφαίρεση χάλυβα,από τον γενικό στατικό υπολογισμό. Αυτό είναι ένα οικονομικό στοιχείο το οποίο αφαιρείτε από την ευρεσιτεχνία. Δηλαδή το συρματόσχοινο δεν υπολογίζετε στο γενικό κόστος αυτής. Το φρεάτιο του ανελκυστήρα, ή άλλου γεωμετρικού σχήματος είναι χρήσιμο υπάρχων μέρος της κατασκευής, οπότε δεν το υπολογίζουμε σαν πρόσθετο έξοδο. Οι διπλές μονοκόμματες βάσεις έχουν περισσότερα αδρανεί υλικά, αλλά πολύ λιγότερη εργασία από τους πεδιλοδοκούς και τις καλουπωμένες βάσεις. Οπότε έρχεται οικονομικά μία η άλλη. Στην περίπτωση μάλιστα που υπάρχει και κατασκευή υπογείου, γλιτώνουμε και την μία μονοκόμματη βάση, γιατί τα εφέδρανα τοποθετούνται στην οροφή του υπογείου. Aλλα στοιχεία εξοικονόμησης χρημάτων, είναι η μείωση του οπλισμού σε όλα τα κάθετα στοιχεία όπως είναι οι κολόνες, και αυτό διότι τις ροπές στις πλάγιες δυνάμεις του σεισμού, αναλαμβάνει να τις πάρει ο κόμβος του φρεατίου του ανελκυστήρα. Σίγουρα όλα αυτά που ανέφερα για την αφαίρεση μερικού οπλισμού από τις κολόνες, θα εφαρμοστούν μετά από εκτεταμένη στατική μελέτη. Αυτή την εξοικονόμηση την υπολογίζω να είναι της τάξεως των 5000 ευρώ, για μία κατασκευή έξι ορόφων.Το κόστος επιβάρυνσης της κατασκευής από την τοποθέτηση του ελκυστήρα θα είναι. Οι γεωτρήσεις, τα επιπλέον κυβικά σκυροδέματος για την μεγαλύτερη διάστασηολόγηση του φρεατίου,τα μηχανολογικά εξαρτήματα της ευρεσιτεχνίας. Όλα αυτά είναι δεν είναι της τάξεως των 15000 ευρώ. Μήων 5000 από την εξοικονόμηση κάθετου οπλισμού, συνολικό κόστος 10000 ευρώ. Περίπου 1700 ευρώ ο όροφος. Ε΄δεν είναι και μεγάλο ποσό, για να κοιμάσαι ήσυχος. Αλλαγή νοοτροπίας χρειάζεται, και καλόπροαίρετη προσπάθεια.
__________________
Ο εχθρός του καλού το πιο καλό. http://antiseismic-systems.com/

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/11/2009, 19:10:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
: http://antiseismic-systems.com/3DFigure1_Maya2009.mb Φίλοι μου έβαλα μπροστά την κατασκευή των σχεδίων της ευρεσιτεχνίας σε μορφή video Auto Cad 3D Αυτή είναι η πρώτη μορφή. Αργεί όμως να ανοίξει 5 λεπτά για να δείτε το σχέδιο, και 10 λεπτά για να το επεξεργαστείτε στα κουμπιά. Αν έχετε υπομονή κάντε κλίκ Αν έχετε πρόβλημα προβολής κάντε μου ένα Post Reply


------------------------------------------------------------------------------------
Τι κάνει η ευρεσιτεχνία ως καινοτομία που δεν κάνει ο Ε.Α.Κ. 'Όπως ανάφερα πάρα πάνω οι δυνάμεις του σεισμού, οπότε και οι ροπές ξεκινάνε να μεταφέρονται από κάτω προς τα πάνω. Την μεταφορά των δυνάμεων τού σεισμού την εφαρμόζουν κατ ανάγκη οι κολόνες τού ισογείου στον πρώτο όροφο, μετά ο πρώτος στον δεύτερο, και ούτω καθ εξής. Όμως στην συνέχεια συμβαίνει το εξής παράδοξο. Η πρώτη η μεσαία και η τελευταία πλάκα, κατά την ταλάντωση έχουν διαφορετικού μεγέθους διαδρομές, λόγο προσθετικής ελαστικότητας των κολονών,από κάτω προς τα πάνω, με αποτέλεσμα την δημιουργία πρόσθετων ροπών, οι οποίες τείνουν να παραμορφώσουν τον κάθετο άξονα του σκελετού, σε σχήμα S .Τότε γίνετε της κακομοίρας και δεν ξέρεις που πάνε τα αυγά και τα καλάθια. Γιαυτό, πρέπει να σταματάμε τις ροπές εν τη γεννέση τους, τοποθετώντας το φρεάτιο με το διάκενο, σταματώντας κατ αυτόν τον τρόπο τις αυξητικές ροπές του συντονισμού. Με λίγα λόγια ο Ε.Α.Κ κάνει το λάθος να αφήνει τις κολόνες να μεταφέρουν από κάτω προς τα πάνω τις πλάγιες δυνάμεις του σεισμού στον φέροντα σκελετό, αβοήθητες. Οι δυνάμεις του σεισμού όμως δεν μεταφέρονται αβίαστα από τις κολόνες στον σκελετό, και τούτο διότι υπάρχουν άλλες δυνάμεις πού επενεργούν αντίθετα από τη φορά των δυνάμεων του σεισμού, προερχόμενες από την αδράνεια των πλακών, να υπακούσουν στην φορά των δυνάμεων του σεισμού.Η αντίθεση αυτή των δυνάμεων, δημιουργεί διατμιτικές τάσεις, καθώς και λυγισμό ανομοιόμορφο σε σχήμα S, με τα γνωστά αποτελέσματα.Εδώ έρχεται η ευρεσιτεχνία να βάλει το χεράκι της και να βοηθήσει τις κολόνες να μεταφέρουν τις δυνάμεις του σεισμού, όχι από κάτω προς τα πάνω, αλλά από τα πλάγια προς τις πλάκες,ομοιόμορφα και ομαλά, με την βοήθεια του προτεταμένου φρεατίου, και τους υδραυλικούς αποσβεστήρες τοποθετημένους στο διάκενο.Συμπερασματικά κατ αυτόν τον τρόπο, ο κάθετος άξονας του σκελετού, διατηρεί την αρχική του μορφή, λόγο ομοιόμορφης μετακίνησης του πέρα δώθε που του επιβάλει το φρεάτιο, ξεκουράζοντας και βοηθώντας κατ αυτόν τον τρόπο τις κολόνες, στην μεταφορά των καταστροφικών δυνάμεων του σεισμού. Επιπλέον σταματάει και την αύξηση του συντονισμού ταλάντοσις προερχόμενη από το ύψος του κτηρίου, και τον υφιστάμενο χρόνο του σεισμού Παιδιά υπάρχει λογική σε αυτά που λέω?

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2009, 00:46:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παιδιά μία ερώτηση που κάνω πάντα στον εαυτό μου είναι γιατί, αφού η ευρεσιτεχνία φαίνεται να είναι αποδεκτή γιατί κανένας δεν θέλει ως τώρα να συνεργαστεί μαζί μου? Τι κάνω λάθος? Πια συμβουλή θα μου δίνατε? Να τα παρατήσω ή να συνεχίσω?

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2009, 06:53:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
To τελικό συμπέρασμα που βγήκε από αυτό το θέμα είναι ότι, ούτε εγώ έπεισα την πλειοψηφία των μηχανικών, αλλά ούτε και οι μηχανικοί εμένα. Η ιστορία θα δείξει αν η ευρεσιτεχνία θα γράψει ιστορία. Πάντως τα δικά μου συμπεράσματα με την ενασχόλησή μου με την ευρεσιτεχνία είναι τα εξής. Κανένας σε αυτό τον τόπο δεν βοηθάει την έρευνα. Όλα αφήνονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Κανένας επώνυμος αρμόδιος επιστήμονας δεν έχει το θάρρος να με αντιμετωπίσει δημόσια σε μία στατική συζήτηση. Τους το ζήτησα δημόσια, και όλοι έχουν κρυφτεί. Όλοι μου λένε no maney no haney no backs baney. Mε αυτές τις συνθήκες είμαι ο μόνος που μπορώ να πω, ένας σεισμός θα με σώσει. Οι εφημερίδες δεν γράφουν για μένα, γιατί δεν είμαι επώνυμος. Οι επώνυμοι κρύβονται όταν τους ζητώ βοήθεια, ή λένε αερολογίες που δεν στέκουν στην λογική, όπως δεν ξέρω τίποτα από στατική, και να μην ασχολούμαι με αυτά,χωρίς όμως να δικαιολογήσουν γιατί. Ας μου καταθέσουν αυτοί μία καλύτερη πρόταση, για να δικαιολογήσουν τα κονδύλια που παίρνουν για αυτό το σκοπό. Εγώ αμφισβητώ δημόσια τον Ε.Α.Κ σαν ξεπερασμένο,και είμαι έτοιμος να υπερασπιστώ τις απόψεις μου. Αν τα ΜΜΕ θέλουν να βοηθήσουν την έρευνα, ας μου φέρουν δημόσια έναν επιφανή αρμόδιο επιστήμονα σε διάλογο μαζί μου. Τώρα τους αμφισβητώ εγώ.

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2009, 06:32:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Re: Σεισμοπροστασία και εφαρμογές
από seismic

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Ένα-ένα, φίλε Γιάννη, το πείραμα με το τραπεζάκι και τα CD ΔΕΝ κάνει σωστή προσομοίωση της οικοδομής σε σεισμό...όταν το φρεάτιο θα σταματήσει την κίνηση των πλακών με τον ένα ή άλλο τρόπο η σεισμική ενέργεια θα "ξεσπάσει" κυρίως πάνω στις κολώνες και θα τις σπάσει πιό εύκολα από όταν δεν θα εμπόδιζε το φρεάτιο την κίνηση των πλακών γιατί βιαίως στατάμε την ταλάντωση του φέροντος οργανισμού...Όμως εγώ επιμένω εδώ σ΄αυτό το σημείο:"βάζοντας δυο ή και περισσότερες μονοκόμματες βάσεις η μία πάνω στην άλλη, διαχωρισμένες με πολλά ελαστικά" υπάρχει, κατά τη γνώμη μου σωστή αξίωση για καλύτερη ανταπόκριση της κατασκευής σε σεισμό συνδυαζόμενη αυτή η περίπτωση με ορισμένα άλλα στοιχεία από την πατέντα μπορεί πράγματι να αποτελεί μια καλή λύση... seismic Φίλε μου τις κολόνες δεν τις σπάει ο σεισμός, αλλά η αντίδραση της αδράνειας των πλακών, να υπακούσουν στις δυνάμεις του σεισμού, που μεταφέρουν οι κολόνες. Αν οι πλάκες μετακινούνται ελεγχόμενα,δεν γίνετε ταλάντωση αλλά πέρα δώθε ολόκληρης της οικοδομής, με ίσες αποστάσεις των πλακών από το κέντρο του άξονος της οικοδομής, και οι κολόνες δεν παθαίνουν τίποτα. Διάβασε αυτό απο το michanikos.gr Πάντως φίλοι μου, το ερώτημα που μπαίνει είναι, αν αυτή η αντισεισμική ευρεσιτεχνία είναι μια από τα ίδια. Εγώ πιστεύω ότι διαφέρει, γιατί έχει πλεονεκτήματα που δεν έχει καμία άλλη αντισεισμική ευρεσιτεχνία, και αποτελεί επανάσταση στην στατική μελέτη των κατασκευών Το πρόβλημα είναι ότι τα αλλάζει όλα? Οι ως τώρα αντισεισμικές ευρεσιτεχνίες σκοπό έχουν την σεισμική μόνωση του οριζόντιου άξονα της κατασκευής από το έδαφος. Αυτό το κατορθώνουν μέχρι ένα βαθμό. Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι τα φορτία, και η αστάθεια του κατακόρυφου άξονα των κατασκευών. Συγκεκριμένα. Σε ψιλές κατασκευές τα κτήρια κινδυνεύουν πιο πολύ από τον αέρα παρά από τον σεισμό.Αυτός ο παράγοντας κάνει απαγορευτικό τον υπάρχοντα σημερινό αντισεισμικό εξοπλισμό. Αυτό, γιατί δεν εξασφαλίζει σεισμική μόνωση, λόγω ανελαστικότητας των υπαρχόντων συστημάτων, προερχόμενη από τα φορτία.Και ακόμη κινδυνεύει η κατασκευή να πέσει από τις ριπές του αέρα.Αυτό συμβαίνει λόγω μη πάκτωσης της κατασκευής με το έδαφος. Εδώ είναι ιδανικός ο ελκυστήρας δομικών έργων.Και ψιλές κατασκευές δεν είναι μόνο τα κτήρια, είναι και πυλώνες των γεφυρών, και οι ανεμογεννήτριες, και τα φράγματα, και γενικά ότι έχει αστάθεια σε πλάγιες δυνάμεις του σεισμού και του αέρα.Ακόμα η ευρεσιτεχνία, δεν κάνει απόσβεση σεισμικής ενέργειας, αλλά κάνει απόσβεση κινητικής ενέργειας των πλακών, και μάλιστα στην κάθε μια ξεχωριστά. Κάνει και για τις δυνάμεις του αέρα και του σεισμού ταυτόχρονα, πράγμα που δεν το επιτυγχάνουν οι άλλες ευρεσιτεχνίες. Μ.Φ.Χ seismic
__________________
Ο εχθρός του καλού το πιο καλό. http://antiseismic-systems.com/
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ »
Είναι αναγκαίο, για να μπορείς να παρακολουθήσεις τις αντιδράσεις της οικοδομής σε ενδεχόμενο σεισμό και να κατανοήσεις το φαινόμενο, να μελετήσεις λίγο μηχανική και κάτι τις σεισμολογία ώστε να μην βγάζεις δικά σου θεωρήματα και να τα ταυτοποιείς με φυσικούς νόμους...η κινητική ενέργεια της μάζας του σκυροδέματος της οικοδομής λειτουργεί ουσιαστικά σα σφυρί πάνω στις κολώνες και τις πλάκες...όταν όλη αυτή η μάζα αδρανοποιηθεί πάνω στο φρεάτιο τότε θα γίνει "της κακομοίρας" όπως γράφεις κάπου...

από seismic 1 »

Εξαρτάτε τι, αδρανοποιεί τι. Το πακτωμένο φρεάτιο, έχει φοβερές αντιστάσεις, λόγο γεωμετρικού σχήματος, προέντασης. Η απόσβεση δεν είναι σφυρί, αλλά αερόσακος του αυτοκινήτου. Στατική κατασκευών ξέρω. Ξέρω και μηχανική μηχανολογίας. Διάβασε αυτό Φίλοι μηχανικοί θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω με απλή μηχανική πώς κατανέμω,και μετατρέπω της δυνάμεις του σεισμού από δυναμικές σε κινητικές και της αποσβήνω ώστε αυτές να μην είναι καταστροφικές για την δομική κατασκευή.Ξέρουμε ότι οι δυνάμεις της μηχανικής που επιδρούν πάνω σε ένα σώμα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες,της δυναμικές και της κινητικές.Θα σας αναλύσω ένα απλό πείραμα για να καταλάβουμε μετά που βασίζετε η μέθοδος της ευρεσιτεχνίας.Αν πάρουμε ένα λάστιχο και πακτώσουμε το ένατου άκρο στο κάτω μέρος ενός τοίχου, και το άλλο του άκρο το πακτώσουμε σε ένα φορτηγάκι και κινήσομε το φορτηγάκι έτσι ώστε να τεντωθεί το λάστιχο,τότε παρατηρούμε ότι δημιουργείτε μια δυναμική Αν αφήσουμε το φορτηγάκι θα δούμε ότι αυτό θα κινηθεί προς τον τοίχο μετατρέποντας την δυναμική σε κινητική ενέργεια.Το φορτηγάκι αυτό δεν θα σταματούσε και θα συνέχιζε να έχει κινητική ενέργεια για πάντα αν δεν υπήρχαν οι δυνάμεις αντίστασις προερχόμενες από την αντίσταση της ατμόσφαιρας,την μηχανική αντίσταση της τριβής των τροχών,αλλά και την μεγάλη αντίσταση του τοίχου προερχόμενη από την σύγκρουσή του πάνω σε αυτόν.Από το πάρα πάνω πείραμα συμπεράνουμε τα εξής.α) Η δυναμική μπορεί να μετατραπεί σε κινητική δύναμη,και το αντίστροφο. β)Το φορτηγάκι σταματάει λόγο μηχανικών δυνάμεων βίαιων ή μη.Αν αυτό σταματήσει πάνω στον τοίχο,τότε το σταμάτημα θα είναι βίαιο παραμορφώνοντας το φορτηγάκι.Αν όμως δεν υφίσταται ο τοίχος αυτό πάλη θα σταμάταγε από την επίδραση των άλλων δυνάμεων,χωρίς όμως να παραμορφωθεί λόγω σταδιακής κατανομής των δυνάμεων αυτών.Το ίδιο κάνει και η μέθοδος κατανομής δυνάμεων της ευρεσιτεχνίας.Μετατρέπει την δυναμική του σεισμού σε κινητική στον φέροντα οργανισμό χρησιμοποιώντας της δύο συνεχείς βάσεις με την προσθήκη των ελαστικών μεταξύ των ,και εν συνεχεία ο φέροντας οργανισμός μετατρέπει την κινητική του ενέργεια σε ενέργεια ομαλής κρούσης και απόσβεσις πάνω στο φρεάτιο του ανελκυστήρα το οποίο είναι πακτωμένο και άκαμπτο με το έδαφος.Για την ομαλή απόσβεσης της κινητικής ενέργειας παρεμβάλλουμε ανάμεσα στον φέροντα και το φρεάτιο του ανελκυστήρα(στο διάκενο) ή ελαστικά, ή σαμπρέλες με αέρα ή υδραυλικά συστήματα ή ελατήρια. Διάβασε και αυτό που είπε ένας επιφανής πολιτικός μηχανικός του φόρουμ. mkalliou
Παλιό μέλος

Ημ. Εγγραφής: Sep 2008
Τοποθεσία: Μεταξύ RHO-ATH-SKG
Επάγγελμα: Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ. - MSc
Μηνύματα: 516
Αυτή η διάκριση για τη διαφορά φάσης της διέγερσης σε δύο διαφορετικά σημεία της κατασκευής έχει νόημα όταν αυτά τα σημεία είναι αποκακρυσμένα μεταξύ τους (όχι της τάξης των 20-30m). Υπάρχουν εργασίες πάνω στο θέμα και αφορούν σε κοιλαδογέφυρες με μεγάλα ανοίγματα. Δεν ξέρω τι επιρροή έχει σε κτήρια διαστάσεων έως 20-30m (μετά ούτως ή άλλως μπαίνει αρμός).
Τα υπόλοιπα θα τα σκεφτώ και θα επανέλθω.
Πάντως σίγουρα έχετε αίσθηση της κίνησης του εδάφους και της απόκρισης του φορέα...!!!

από ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ »

οκ το πείραμα είναι έτσι, αλλά πιο καλό παράδειγμα γι αυτό που θέλεις να παρουσιάσεις θα ήταν ο αερόσακος και ο προφυλακτήρας του αυτοκινήτου που εξουδετερώνουν μέρος της αδράνειας κατά την πρόσκρουση με το να απορροφούν ελαστικά κινητική ενέργεια ώστε να γίνεται μικρότερη ζημιά. Στην οικοδομή τα πράγματα διαφέρουν αρκετά γιατί ενώ δεν έχουμε πρόσκρουση την κάνουμε εμείς!!! έστω και ελαστική και επί πλέον η κατασκευή είναι εντελώς διαφορετική από του αυτοκινήτου...Η πρόσκρουση, κατά τη γνώμη μου φίλε Γιάννη, πρέπει να φύγει από τη μέση.
Μια άλλη παρατήρηση που θα ήθελα να κάνω είναι εκεί που λες ότι υπάρχουν "τρεις γραμμές άμυνας" του κτιρίου...τα φυσικά φαινόμενα ΔΕΝ λειτουργούν κατ' αυτή την ακολουθία.

από seismic 1 »

Φίλε ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ σε ευχαριστώ που ασχολείσαι με το θέμα.Μέσα από την αντιπαράθεση βγαίνει η αλήθεια. Αυτή η αντιπαράθεση λέγεται έρευνα για το νέον, και δεν είναι καθόλου εύκολο, ούτε να ανατρέψει κάποιος τα υπάρχοντα δεδομένα, αλλά ούτε και να είναι αλάνθαστος. Είναι αυτό που λέμε ( η περιέργεια σκότωσε την γάτα ) Αλλά η περιέργεια γέννησε και την γνώση, και η γνώση γέννησε τον άνθρωπο. Πάνω σε αυτή την βάση κάνουμε την φιλική αντιπαράθεση, ψάχνοντας για το νέον, το οποίο εύχομαι να προσθέσει ένα λιθαράκι στην επιστήμη, για το καλό του ανθρώπου. Στο θέμα μας τώρα, για το αν πρέπει ή όχι να προκαλούμε αυτή την τεχνική σύγκρουση, μεταξύ του φέροντος, και του προτεταμένου φρεατίου με το έδαφος. Καλά θα ήταν να αποφεύγαμε αυτή την σύγκρουση. Εγώ όμως προσωπικά την προκαλώ, για να αποτρέψω άλλες βλαβερές δυνάμεις, που κατά την γνώμη μου είναι βλαβερές Πολύ παλιά οι Μηχανικοί θεωρούσαν το κτήριο ως ένα άκαμπτο στοιχείο, και έκαναν στατικά το κτήριο άκαμπτο. Παρατήρησαν όμως ότι αυτή η μέθοδος είχε μερικές στατικές αστοχίες.Στην συνέχεια στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν αυτές τις αστοχίες, μετέτρεψαν την άκαμπτη κατασκευή, σε εύκαμπτη δίνοντάς σε αυτή το σχήμα Π .Τέλος μετέτρεψαν την κατασκευή σε ελαστική μεν, αλλά δίνοντας στην κατασκευή το σχήμα κουτιού, τοποθετώντας τους πεδιλοδοκούς. Η γνώμη μου είναι, ότι όλες αυτές οι εναλλακτικές μέθοδοι, έχουν και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, και η αλήθεια βρίσκετε κάπου στη μέση. Δηλαδή χρειάζονται και τα εύκαμπτα, και τα άκαμπτα στοιχεία σε μία κατασκευή, τοποθετημένα έτσι ώστε το ένα να βοηθάει το άλλο, κατά την διάρκεια του σεισμού. Αυτό κάνει και μέθοδος της ευρεσιτεχνίας.
__________________
Ο εχθρός του καλού το πιο καλό. http://antiseismic-systems.com/
seismic
Junior member

Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 17, 2009 9:35 pm
Κορυφή
Re: Σεισμοπροστασία και εφαρμογές
από seismic » Τετ Νοέμ 18, 2009 6:24 am

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Μια άλλη παρατήρηση που θα ήθελα να κάνω είναι εκεί που λες ότι υπάρχουν "τρεις γραμμές άμυνας" του κτιρίου...τα φυσικά φαινόμενα ΔΕΝ λειτουργούν κατ' αυτή την ακολουθία ΑΠΑΝΤΗΣΗ seismic Εμείς τα κάνουμε να λειτουργούν. Γιατί? α) Γιατί αν τοποθετήσουμε διπλή μονοκόμματη βάση με ελαστικά, σίγουρα έχουμε οριζόντια σεισμική μόνωση. Αυτό είναι δοκιμασμένο.β)Αν το φρεάτιο του ανελκυστήρα είναι προτεταμένο με το έδαφος, σίγουρα αποκτά μεγαλύτερες αντοχές στις πλάγιες δυνάμεις, καθώς και στις κρουστικές δυνάμεις.Π.Χ όταν βιδώσουμε ένα αντικείμενο με μία βίδα, δεν μπορούμε να το κουνήσουμε. γ) Η στατική μελέτη που γίνετε σήμερα είναι δοκιμασμένη, δεν την αλλάζουμε,εκτός αν το κάνουμε για λόγους οικονομίας, κατόπιν στατικής μελέτης. Δεν κατανοώ με ποία λογική, δεν θα λειτουργήσουν κατ αυτόν τον τρόπο._________________
Ο εχθρός του καλού το πιο καλό. http://antiseismic-systems.com/

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2009, 22:40:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω πολύ απλά τι κάνω, και γιατί κάνω το κάθε τι. Αν πάρουμε ένα τραπεζάκι, αυτό με τα μακριά ασταθή πόδια. Τοποθετήσουμε επάνω σε αυτό δύο ξεχωριστές στοίβες CD, καμιά τριανταριά η κάθε μία. Η μία στοίβα με τα CD, είναι ασύνδετη,το ένα δηλαδή πάνω στο άλλο,και η άλλη στοίβα με τα CD, είναι περασμένα το ένα πάνω στο άλλο, σε αυτές τις σιντιέρες που έχουν ένα κεντρικό στέλεχος. Αν κουνήσουμε το τραπεζάκι, κάνοντας κατ αυτόν τον τρόπο προσομοίωση σεισμού, θα παρατηρήσουμε το εξής. Πρώτα απ όλα θα δούμε ότι η ασύνδετη στοίβα με τα CD, θα πέσει, ενώ η άλλη στην σιντιέρα δεν θα πάθει τίποτα. Θα δούμε όμως και ένα άλλο πράγμα να συμβαίνει. Η ασύνδετη στοίβα με τα CD, λίγο πριν σπάσει, έχει πάρει το σχήμα S, ενώ η άλλη διατηρεί τον κάθετο άξονά της ακέραιο.Αυτή είναι η αρχή της ιδέας. Εγώ μετά τι έκανα. Έκανα τρις ξεχωριστές βάσεις, ανεξάρτητες ή μία από την άλλη. α) Η πρώτη βάση είναι η βάση του φρεάτιου του ανσασέρ, η οποία είναι προτεταμένη με το έδαφος. Αυτή την προένταση την εφαρμόζει ο ελκυστήρας δομικών έργων, κάνοντας τα δύο μέρει (έδαφος, και φρεάτιο) ένα σώμα (σάντουιτσ) Αυτό το έκανα φυσικά, για να αντέχει το φρεάτιο στις πλάγιες δυνάμεις. Αυτό το φρεάτιο που συγχρόνος είναι και ένας χρήσιμος χώρος, το θέλω να είναι ανεξάρτητο από την άλλη οικοδομή (σαν ένα κτήριο μέσα σε ένα άλλο ανεξάρτητο ) Για να το κατορθώσω αυτό, δημιούργησα τον αρμό ή αλλιώς διάκενο, γύρω από 1) την βάση του φρεατίου. 2) γύρω από κάθε πλάκα που πάει να ακουμπήσει το φρεάτιο, έτσι ώστε αυτό να είναι ανεξάρτητο. β)και γ) βάση. Είναι δύο μονοκόμματες βάσεις η μία πάνω στην άλλη που ενδιάμεσα, φέρουν ελαστικά (για σεισμική μόνωση ) Είναι τοποθετημένες πάνω από την βάση του φρεατίου, και χωρίζονται από το φρεάτιο με τον αρμό.Το εμβαδόν τους είναι όσο και το εμβαδόν του κτηρίου. Η κάτω βάση είναι ανεξάρτητη. Η πάνω βάση που πατάει πάνω στα λάστιχα,είναι ενωμένη με τις κολόνες της οικοδομής. Αυτή η συνδυασμένη κατασκευή, κατά την διάρκεια του σεισμού, επιδεικνύει την εξής συμπεριφορά. 1) Το φρεάτιο πάλλεται δεξιά - αριστερά, πάνω-και κάτω στον ακριβή ρυθμό του σεισμού. Ο φέρον οργανισμός του κτηρίου, ο οποίος είναι ανεξάρτητος,και περιμετρικά του φρεατίου, έχει την εξής συμπεριφορά. Είπαμε ότι είναι ενωμένος με την πάνω μονοκόμματη βάση, και πατάει πάνω σε ελαστικά, που αυτά με την σειρά τους πατάνε στην κάτω ανεξάρτητη βάση. Αυτά τα λάστιχα ελαχιστοποιούν την κίνηση του εδάφους, να μεταβιβαστεί στον φέροντα. Αλλά τελικά κάποια μικρή μεταβίβαση γίνετε στην πάνω βάση, και τελικά και στον φέροντα,ο οποίος αρχίζει να πάλλεται γύρω από το φρεάτιο του ανελκυστήρα, μεταβιβάζοντας τις δυνάμεις του σεισμού μέσα από τις κολόνες στην πρώτη πλάκα, μετά στην δεύτερη και ούτω καθ εξής. Για να αποφύγουμε την ταλάντωση, αλλά και κρούση του φέροντα στο φρεάτιο, τοποθετούμε ανάμεσα στο διάκενο, υδραυλικά συστήματα, ή ελαστικά. Αυτό γίνετε για τρεις λόγους. 1) Για ομαλή απόσβεση δυνάμεων 2) Για ελεγχόμενη ελαστικότητα του κάθετου άξονα του φέροντα 3) Για να βοηθήσουμε τις κολόνες να μεταφέρουν τις δυνάμεις του σεισμού, όχι μόνο από κάτω, αλλά και από τα πλάγια, με την βοήθεια του προτεταμένου φρεατίου. Όλη αυτή η ελαστικότητα του κάθετου άξονα, μπορεί να είναι ελεγχόμενη. Πώς? Όταν Π.Χ θέλουμε τα πάνω πατώματα να πάλλονται περισσότερο από τα κάτω, μεγαλώνουμε το διάκενο, και βάζουμε λιγότερη πίεση στα υδραυλικά. Κατ αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να υπολογίσουμε στατικά την μεταφορά των ροπών, που υφίσταται το κτήριο κατά την διάρκεια του σεισμού, αφήνοντας στο διάκενο του κάθε ορόφου το κατάλληλο διάκενο, με την ανάλογη υδραυλική πίεση,ώστε να ελέγχουμε την καμπτικότητα του κάθετου άξονα, και την αποφυγή καταστρεπτικής μεταφοράς ροπών.
__________________
Ο εχθρός του καλού το πιο καλό. http://antiseismic-systems.com/

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2009, 23:28:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Υδραυλικός Ελκυστήρας σε video http://www.youtube.com/watch?v=DpstNCHwhjI

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2009, 21:39:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΤΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ http://www.youtube.com/watch?v=jPfdztMdfIQ

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/01/2010, 08:26:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://www.youtube.com/watch?v=D2HRWf2PltI Το αντισεισμικό σύστημα

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2010, 18:49:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αντισεισμικό σύστημα τοποθετημένο σε φρεάτιο του φέροντα
Ο υδραυλικός ελκυστήρας δομικών έργων της εφεύρεσής μας καθώς και η μέθοδος εφαρμογής του στην κατασκευή δομικών έργων έχουν ως κύριο σκοπό την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια των δομικών κατασκευών στην περίπτωση αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων όπως είναι ο σεισμός, οι ανεμοστρόβιλοι και οι πολύ ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με την εφεύρεση, αυτό επιτυγχάνεται με μια συνεχή προένταση, (έλξη) του δώματος ενός μεγάλου ανεξάρτητου από τον φέροντα γεωμετρικού τμήματος της δομικής κατασκευής, προς το έδαφος, και του εδάφους προς την κατασκευή, κάνοντας αυτά τα δύο μέρη ένα σώμα «σάντουιτς».

Αυτή τη δύναμη προέντασης την εφαρμόζει ο μηχανισμός του υδραυλικού ελκυστήρα δομικών έργων, ο οποίος κατά κύριο λόγο αποτελείται από ένα συρματόσχοινο που διαπερνά ελεύθερο στο κέντρο τα κάθετα στοιχεία στήριξης της δομικής κατασκευής, καθώς και το μήκος μιας γεώτρησης, κάτω απ’ αυτά. Στο κάτω άκρο του το συρματόσχοινο είναι πακτωμένο με ένα μηχανισμό τύπου άγκυρας που με τη σειρά του πακτώνεται στα πρανή της γεώτρησης και δεν μπορεί να ανέλθει. Αυτή η πάκτωση γίνεται γιατί η οπή της γεώτρησης είναι κατά κάτι μικρότερη από την πλήρως ανοιγμένη εξωτερική διάμετρο του μηχανισμού της άγκυρας. Στο επάνω μέρος του, το συρματόσχοινο, είναι πάλι πακτωμένο με ένα υδραυλικό μηχανισμό έλξης ο οποίος το έλκει με μία συνεχή δύναμη ανόδου. Αυτός ο μηχανισμός έλξης αποτελείται από ένα έμβολο, το οποίο ολισθαίνει σε ένα χιτώνιο, που έχει από κάτω του, ένα θάλαμο πιέσεως. Η ασκούμενη στο συρματόσχοινο έλξη στο επάνω άκρο του από τον υδραυλικό μηχανισμό λόγω της υδραυλικής πιέσεως ανόδου του θαλάμου προς το έμβολο, και η αντίδραση σ’ αυτήν την έλξη που προέρχεται από την πακτωμένη άγκυρα στο άλλο άκρο του γεννά την επιθυμητή θλίψη στο δομικό έργο, το οποίο πακτώνεται στο έδαφος, ώστε να έχει αντοχή στις οριζόντιες δυνάμεις του σεισμού.

Ανάλυση, της χρησιμότητας του αντισεισμικού συστήματος με τίτλο: «Υδραυλικός Ελκυστήρας Δομικών Έργων».

Τι κάνει η ευρεσιτεχνία ως καινοτομία:
Οι δυνάμεις του σεισμού (οριζόντιες και κατακόρυφες), ξεκινάνε να μεταφέρονται, από κάτω (τις βάσεις) προς τα πάνω, (φέροντα οργανισμό). Την οριζόντια και κατακόρυφη (τεκτονική) μεταφορά των δυνάμεων τού σεισμού προς τον φέροντα οργανισμό, την εκτελούν κατ’ ανάγκη οι κολώνες τού ισογείου μέσω των βάσεων, και με την βοήθεια των κόμβων, στον πρώτο όροφο, στην συνέχεια από τον πρώτο στον δεύτερο, και ούτω καθ εξής.

Όμως στην συνέχεια συμβαίνει το εξής παράδοξο:
Η πρώτη η μεσαία και η τελευταία πλάκες, κατά την ταλάντωση έχουν διαφορετικού μεγέθους διαδρομές, και διαφορετική φορά. Αυτό συμβαίνει, λόγω της μεμονωμένης αδράνειας των πολλαπλών πλακών, καθώς επίσης και της προσθετικής ελαστικότητας των κολονών του κάθε ορόφου, σε διαφορετικό χωροχρόνο, από κάτω προς τα πάνω.

Το αποτέλεσμα αυτής της καθυστερημένης μεταφοράς των δυνάμεων επιτάχυνσης, έχει ως αποτέλεσμα, οι πολλαπλές πλάκες να έχουν διαφορετικές πλάγιων κατευθύνσεων φορές, (λόγο μεμονωμένης αδράνειας της κάθε πλάκας, σε διαφορετικό χωροχρόνο). Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται πρόσθετες ροπές, και διατμητικές τάσεις διαφορετικών κατευθύνσεων στους κόμβους των κολονών, οι οποίες και λόγω ελαστικότητας, τείνουν να παραμορφώσουν τον κάθετο άξονα του σκελετού, σε σχήμα S.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Για τους παραπάνω λόγους, επιβάλετε να σταματήσουμε αυτή την κάθετη αξονική άναρχη ανάπτυξη πρόσθετων ροπών και διατμητικών τάσεων, προερχόμενη από τις οριζόντιες δυνάμεις που αναπτύσσονται στις πλάκες οι οποίες στην πλειονότητα των περιπτώσεων ευρίσκονται σε διαφορά φάσης μεταξύ τους ανάλογα με τον όροφο (ύψος). Αυτή η άναρχη ανάπτυξη λοιπόν δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στους κόμβους των κολονών.

Τα παραπάνω προβλήματα προς επίλυση, της διάτμησης και των ροπών που δημιουργούνται στους κόμβους λόγω της οριζόντιας(πλάγιας) επιτάχυνσης του σεισμού, και της άναρχης μετατόπισης του κάθετου άξονα του φέροντος οργανισμού, είναι πάρα πολύ μεγαλύτερα στους κόμβους των κολώνων του ισογείου.

Αυτό συμβαίνει λόγω ενός πρόσθετου προβλήματος, που δημιουργείται μόνο στους κόμβους της βάσης με τις κολώνες. Αυτοί οι κόμβοι δεν έχουν καμία ελαστικότητα, ώστε να μπορέσουν να μεταφέρουν ομαλά τις βίαιες διατμητικές δυνάμεις που τους επιβάλλονται από την πακτωμένη με το έδαφος βάση.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτοί οι πρώτοι κόμβοι μεταφοράς των φορτίων που αναπτύσσονται από την δυναμική του σεισμού, που επιπροσθέτως φέρουν και αυξημένες θλιπτικές συνιστώσες, και σε συνδυασμό με την επιτάχυνση του σεισμού, να είναι οι πρώτοι που κόβονται σε ένα σεισμό, λόγο πρόσθετων διατμητικών τάσεων. Για τους λόγους αυτούς, επιβάλλεται σεισμική μόνωση των κόμβων αυτών, με την δημιουργία διπλής μονοκόμματης βάσης, και την τοποθέτηση ελαστομερών υλικών μεταξύ των.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, είναι η μεγάλη τάση ανόδου εναλλάξ των πλευρών του φέροντα οργανισμού, προερχόμενη από την αύξηση της ταλάντωσης του κτιρίου. Αυτή η τάση ανόδου του φέροντα προκαλεί πρόσθετες ροπές σε όλους τους κόμβους, αναγκάζοντάς τους να τείνουν να αλλάξουν την υφιστάμενη μέχρι πρότινος γωνία τους, λόγω εξαναγκασμού τους στο να παραλάβουν τα πρόσθετα καμπτικά φορτία, του φέροντος οργανισμού.

Η προτεινόμενη λύση για την αντιμετώπιση των ανωτέρω αναφερθέντων προβλημάτων τα οποία δημιουργούνται στον φέροντα οργανισμό από τον σεισμό, συνοψίζεται στα εξής τρία σημεία:
1) Να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ελεγχόμενη αξονική ταλάντωση του φέροντος οργανισμού.
2) Να βοηθηθούν οι κολώνες στην μεταφορά των οριζόντιων δυνάμεων του σεισμού, στις πλάκες, όχι μόνο από κάτω προς τα πάνω σε διαφορετικούς χωροχρόνους (διαφορά φάσης από πλάκα σε πλάκα ανάλογα το ύψος τοποθέτησης), όπως συμβαίνει στις σημερινές συμβατικές κατασκευές, αλλά και πλάγιο-αξονικά σε σχέση με τον κατακόρυφο άξονα προς όλες τις πλάκες ταυτόχρονα από μια προτεταμένη άκαμπτη κατασκευή (π.χ. φρεάτιο).
3) Να ενισχυθούν οι κόμβοι διαστασιολογικά και με πρόσθετο οπλισμό (ή προένταση) ώστε να αντέχουν στην διάτμηση.

Τα ανωτέρω επιτυγχάνονται με την τοποθέτηση ενός δομικού τμήματος της κατασκευής στο κέντρο του φέροντος οργανισμού, ανεξάρτητο και προτεταμένο με το έδαφος, μεγάλου γεωμετρικών διαστάσεων, και αρχιτεκτονικά αξιοποιήσιμο (ώστε να κατεβάσουμε το κόστος,) Αυτό μπορεί να είναι ένα φρεάτιο ανελκυστήρα, ή μία σταυροειδή κολώνα, ή ακόμα και ένα δωμάτιο

H προένταση αυτή που επιβάλει ο υδραυλικός ελκυστήρας, στο φρεάτιο και στο έδαφος, κατά κύριο λόγο γίνετε για να γίνουν αυτά τα δύο μέρη ένα σώμα, ώστε κατά την οριζόντια επιτάχυνση του σεισμού,.... το έδαφος,... η βάση,.... και το δώμα του φρεατίου,... να έχουν την ίδια φάση επιτάχυνσης, στον ίδιο χωροχρόνο.( σαν ένα σώμα με υψομετρική διαφορά )

Απαραίτητη προϋπόθεση για τα ανωτέρω άκαμπτα γεωμετρικά σχήματα είναι να έχουν αξονική κάθετη συνέχεια, σε όλο το ύψος του κτιρίου, και να είναι εξ’ ολοκλήρου από οπλισμένο προτεταμένο με το έδαφος σκυρόδεμα.

Όσο πιο μεγάλες είναι οι γεωμετρικές διαστάσεις της βάσης(εμβαδόν διατομής), σε σχέση με το ύψος, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση στο πέλμα, καθώς και στην εμφανιζόμενη διάτμηση.

Αύξηση στην προένταση που τίθεται στο φρεάτιο, σημαίνει αύξηση στην αντοχή του στην διάτμηση, αύξηση στην συμπύκνωση των πρανών της γεώτρησης, και συνεπώς καλύτερη πάκτωση του μηχανισμού της άγκυρας.

Για να πετύχουμε την ανεξαρτησία του άκαμπτου φρεατίου από τον φέροντα, αφήνουμε ένα διάκενο ανάμεσά τους. Αυτό το διάκενο χρησιμεύει για τους εξής λόγους:
α) να μην μεταφέρεται η δυναμική του σεισμού από το φρεάτιο στον φέροντα,
β) να παραμένει ο φέρων ανεξάρτητος στην σεισμική μόνωση που του προσφέρει η διπλή ραντιέφ βάση μακριά από το ταλαντευόμενο φρεάτιο,
γ) να εξαντλεί ο φέρων τις μηχανικές αντοχές του υπάρχοντος οπλισμού του, (ώστε να μην μεταφέρει μεγάλες δυνάμεις κρούσης στο φρεάτιο), και λίγο πριν σπάσει, να γίνεται απόσβεση και να συγκρατείται ο φέρων, πάνω σε υδραυλικά συστήματα τοποθετημένα στο διάκενο του ανελκυστήρα, (ελαστικά, ή αποσβεστήρες),
δ) να μην ακουμπάει ο φέρων οργανισμός επάνω στο φρεάτιο του ανελκυστήρα, ώστε να μεταφέρει τις πρόσθετες θλιπτικές δυνάμεις του βάρους του, καθιστώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο δυνατή την εφαρμογή περαιτέρω δυνάμεων προέντασης στο φρεάτιο, ώστε να καταστεί αυτό πιο άκαμπτο.
ε) να βοηθηθούν οι κολώνες στο να μεταφέρουν τις δυνάμεις του σεισμού, όχι μόνο κατακόρυφα, αλλά και πλάγιο-αξονικά στον ίδιο χωροχρόνο, με την βοήθεια του προτεταμένου άκαμπτου φρεατίου, και τους αποσβεστήρες.

Όλη αυτή η ελαστικότητα του κάθετου άξονα του φέροντος, μπορεί να είναι ελεγχόμενη, ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο να επιτυγχάνεται η ομαλή μεταφορά των ροπών του κάθετου άξονά του προς το φρεάτιο

Όταν θέλουμε τα επάνω πατώματα να πάλλονται περισσότερο από τα κάτω, μεγαλώνουμε το διάκενο των επάνω ορόφων, και θέτουμε λιγότερη πίεση στα υδραυλικά τους, σε σχέση με τα κάτω πατώματα. Λειτουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, και προκειμένου να ελέγχεται η καμπτικότητα του κατακόρυφου άξονα προς αποφυγή της καταστρεπτικής μεταφοράς ροπών προς τα κάτω πατώματα υπολογίζεται στατικά η μεταφορά των ροπών κατά την διάρκεια της κρούσης των πλακών του κάθε ορόφου επάνω στο φρεάτιο και στη συνέχεια υπολογίζεται το κατάλληλο διάκενο μεταξύ των πλακών του κάθε ορόφου και της άκαμπτης δομής και εφαρμόζεται η ανάλογη υδραυλική πίεση στους αποσβεστήρες.

Για να ενισχύσουμε την ακαμψία της άκαμπτης δομής (φρεατίου), να μειώσουμε την ταλάντωση, να προλάβουμε την ανατροπή, και να αυξήσουμε την αντίσταση του φρεατίου στην διάτμηση που δημιουργείται από τις πλάγιες κρούσεις των πλακών προερχόμενες από την αδράνεια αυτών, είναι αναγκαίο να καταστήσουμε την άκαμπτη δομή ένα σώμα με το έδαφος.

Αυτό το πετυχαίνουμε με τον μηχανισμό του υδραυλικού ελκυστήρα δομικών έργων, εφαρμόζοντας προένταση μεταξύ του δώματος και του εδάφους, κάνοντας αυτά τα δύο μέρη ένα σώμα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Είναι λάθος να αφήνουμε τις κολώνες να μεταφέρουν μόνες τους από κάτω προς τα πάνω τις οριζόντιες δυνάμεις του σεισμού στον φέροντα σκελετό, όπως συμβαίνει σήμερα στην πλειονότητα των μεθόδων κατασκευής κτηρίων.

Οι οριζόντιες δυνάμεις του σεισμού δεν μεταφέρονται αβίαστα από τις κολώνες στον σκελετό, και τούτο διότι υπάρχουν άλλες δυνάμεις πού επενεργούν αντίθετα στη φορά των οριζόντιων δυνάμεων του σεισμού, προερχόμενες από την αδράνεια των πλακών με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται οι πλάκες άμεσα στην φορά των οριζόντιων δυνάμεων του σεισμού. Αυτή η αντίθεση των δυνάμεων επί του οριζοντίου άξονα της δομικής κατασκευής, δημιουργεί διατμητικές τάσεις, καθώς και ανομοιόμορφο λυγισμό σε σχήμα S (για τους λόγους που αναφέραμε ανωτέρω) παραμορφώνοντας τον κάθετο άξονα της κατασκευής, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Εδώ έρχεται η ευρεσιτεχνία να βοηθήσει τις κολώνες να μεταφέρουν τις δυνάμεις του σεισμού ομοιόμορφα και ομαλά, όχι μόνο κατακόρυφα προς τα επάνω, αλλά και οριζόντια στις πλάκες, με την βοήθεια του υδραυλικού ελκυστήρα, του προτεταμένου φρεατίου, και των υδραυλικών αποσβεστήρων τοποθετημένων στο διάκενο.

Συμπερασματικά κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο κατακόρυφος άξονας του σκελετού, διατηρεί την αρχική του μορφή, (και δεν παραμορφώνεται σε σχήμα S) λόγω ομοιόμορφης μετακίνησης της μάζας των πολλαπλών πλακών στον ίδιο χωροχρόνο που τους επιβάλει το προτεταμένο φρεάτιο, ανακουφίζοντας και βοηθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις κολώνες, στην μεταφορά των καταστρεπτικών δυνάμεων του σεισμού προς τις πλάκες. Δηλαδή, η ευρεσιτεχνία δημιουργεί ελεγχόμενη ευκαμψία, επί του κατακόρυφου άξονα του φέροντος, βοηθάει πλάγιο-αξονικά τις κολώνες να μεταφέρουν τις δυνάμεις του σεισμού στις πλάκες, αλλά ταυτόχρονα επιτυγχάνει και σεισμική μόνωση του οριζόντιου άξονα του φέροντα, (με διπλές μονοκόμματες βάσεις που φέρουν ελαστικά μεταξύ τους). Επιπλέον σταματάει και την μονόπλευρη τάση ανύψωσης του κτιρίου, προερχόμενη από την αύξηση του συντονισμού ταλάντωσης, η οποία εξαρτάται, από το ύψος του κτηρίου, την χρονική διάρκεια του σεισμού, καθώς και από το εύρος κύματός του. Όλα τα ανωτέρω βοηθούν στην αποτροπή της διάτμησης των κόμβων της οικοδομής.

Η υγροποίηση του εδάφους (καθίζηση) καθώς και οι ρωγμές, που προκαλεί ο σεισμός, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο όμως και αυτό η ευρεσιτεχνία έχει εν μέρη λύσει.

Εάν σταματήσουμε το video http://www.youtube.com/watch?v=7M74Zorf_XU εκεί που δείχνει κάτω από το χώμα, θα παρατηρήσουμε ότι η άγκυρα έχει ένα σωλήνα, που ξεκινάει από την άγκυρα, και φτάνει μέχρι το κάτω μέρος της βάσης.

Αυτός ονομάζεται σωλήνας αντίστασης, και χρησιμεύει για τους εξής λόγους:
1) αποτελεί τη διέλευση του συρματόσχοινου, που εφαρμόζει την προένταση,
2) εάν υποχωρήσει το έδαφος κάτω από την βάση, τότε αυτός ο σωλήνας αντίστασης, παίρνει το βάρος της βάσης, και το μεταβιβάζει στα πρανή (πλαϊνά) της γεώτρησης (αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος),
3) εάν τα πρανή της γεώτρησης υποχωρήσουν (από την ταλάντωση), το συρματόσχοινο δεν χαλαρώνει, γιατί η υδραυλική πίεση (κάτω από το έμβολο στο πάνω μέρος του συστήματος) προκαλεί το τάνυσμα του συρματόσχοινου που με τη σειρά του εγείρει αντίσταση στο κάτω έμβολο της άγκυρας, έτσι ώστε, να μπορούν να συνεργαστούν οι πείροι της άγκυρας και να δημιουργήσουν την επιθυμητή πάκτωση στα πρανή (πλαϊνά) της γεώτρησης.

4)λόγος που χρησιμεύει είναι να φέρνει αντίσταση στο κάτω έμβολο της άγκυρας, έτσι ώστε, να μπορούν να συνεργαστούν οι πίροι της άγκυρας ώστε να δημιουργήσουν την επιθυμητή πάκτωση στα πρανή (πλαινά ) της γεώτρηση

Αυτό το video, http://www.youtube.com/watch?v=C2Z1zmrJhsc προς το τέλος, στο 52ο λεπτό, κάνει προσομοίωση σεισμού, και δείχνει εμφανέστατα, ότι το κτίριο δεν είναι πακτωμένο με το έδαφος όπως νομίζαμε ότι είναι μέχρι τώρα. Αυτές τις δυνάμεις ανόδου που δημιουργούνται από την ταλάντωση του κτιρίου, θέλει να εξουδετερώσει (και όχι μόνο) η ευρεσιτεχνία.

Το αντισεισμικό σύστημα τοποθετημένο σε φρεάτιο φέροντα:http://www.youtube.com/jipacek
Ιστοσελίδα ευρεσιτεχνίας: http://www.antiseismic-systems.com/index.php?lang=el


http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


243 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/02/2010, 00:30:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
video από την ΑΙΤΗ
Αυτές τις 4D τάσεις διάτμησης των κόμβων ( μεταξύ δοκών και κολονών ) θέλει να σταματήσει η ευρεσιτεχνία.

Ευρεσιτεχνία
http://www.youtube.com/watch?v=7M74Zorf_XU
ΑΙΤΗ
http://www.youtube.com/watch?v=7igfpBGrOwY&feature=player_embedded

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 2 Σελίδες:
  1  2
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy