ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Γήινοι και Εξωγήινοι
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 41
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3359 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2016, 02:21:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
* * 5 12άρια κλιματιστικά, δύο θερμοσίφωνες, ψυγείο, καταψύκτης, κουζίνα, ηλεκτρικό πλυντήριο, led φωτισμός και 4 υπολογιστές σε δίκτυο. Συγχρόνως.

Ο ορισμός του οξύμωρου!
Ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ σου έκανε τη μελέτη;

Μιλάμε για φορτία κοντά στα 30KVA peak...
μόνο το Η/Ζ κάνει κανένα 13.000€* (made in china)
και πας να τη βγάλεις με ενα εικοσάρικο;


*(εκτός την ηχομόνωση, γιατι μάλλον δεν έχεις κάνει ποτε υπηρεσία δίπλα στο θηρίο, να μετράς τις πιστονιές απο τους 4 κυλίνδρους)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2016, 08:21:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
AitheroVamon

Προφανώς αναφέρεσαι στα στοιχεία που διαχειρίζεται το Ο.Σ.Δ.Α.Τ. (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχειρίσεως Ασφαλιστικών Ταμείων). Το θέμα είναι το διακύβευμα, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ανθρώπινη ζωή – ζωές, ανεκτίμητης αξίας για μένα, στην σελίδα 13 της παρούσας ενότητας υπάρχει και η μελέτη «Δημόσια Διακυβέρνηση» που διαχειρίζεται την κατάσταση με ακριβώς αντίθετο τρόπο.

Heretic

Το Ο.Σ.Δ.Α.Τ. είναι μια μελέτη του 2003, σήμερα 13 μετά κάποια πράγματα έχουν ξεπεραστεί και χρειάζονται διόρθωση, αν κάνουμε την ίδια συζήτηση μετά από άλλα 13 χρόνια πιθανότατα θα είναι όλη η μελέτη ξεπερασμένη.
Τα υπόλοιπα δεν χρειαζόταν να τα γράψεις, από όλα αυτά κρατώ την έμφυτη κλήση σου, για βοήθεια στους συνανθρώπους σου, ελπίζω ή μάλλον είμαι βέβαιος ότι στις δύσκολες μέρες που περνούν πολλοί συνάνθρωποι μας σήμερα, της προσφέρεις απλόχερα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2016, 08:28:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τελικά γράφαμε – αναφερόμαστε σε διαφορετικές ευρεσιτεχνίες μου, το λάθος είναι δικό μου, οπότε Συγνώμη.

Έχω 5 διπλώματα ευρεσιτεχνιών, όλες κατατέθηκαν το 2006 (3 τον Ιανουάριο και 2 τον Ιούνιο).

Τα 2 αφορούν παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (Οικολογικός Σταθμός και Μαγνήτες), τα άλλα 2 είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος και η 5η αφορά τις γυναίκες.

Με την απάντηση του AitheroVamon, που με παραξένεψε, κατάλαβα ότι εσείς μιλούσατε για τους «Μαγνήτες» και εγώ για τον «Οικολογικό Σταθμό».

Οι ευρεσιτεχνία για τους «Μαγνήτες» είναι δημοσιοποιημένη στην σελίδα 13 της παρούσας ενότητας, την ευρεσιτεχνία του «Οικολογικού Σταθμού» που νόμιζα ότι σας τον είχα δημοσιοποιήσει, και ότι σ’ αυτή αναφερόσαστε, σας την δημοσιοποιώ τώρα.

Οπότε απλά ακυρώνονται όλες οι απαντήσεις μου, αν θέλετε κάτι μπορείτε να το κάνετε αναφέροντας με σαφήνεια την ευρεσιτεχνία, για την οποία ρωτάτε ή αναφέρεστε.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2016, 08:46:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οικολογικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, η δεύτερη ευρεσιτεχνία μου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που νόμιζα ότι σε αυτή αναφέρεστε και ότι και αυτήν σας την είχα δημοσιοποιήσει.

Το link στο διεθνές γραφείο ευρεσιτεχνιών.

http://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO2007080433&recNum=1&docAn=GR2007000001&queryString=FP:%28gr2007000001%29&maxRec=1

Πλεονεκτήματα «Οικολογικού Σταθμού».

Πλήρως αυτόνομος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που δεν χρειάζεται καμία μορφή ενέργειας για να ξεκινήσει να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα και δεν χρειάζεται καμιά παρεμβατική μορφή ενέργειας για την λειτουργία του, πρακτικά θα εργάζεται από την στιγμή της εγκαταστάσεως του μέχρι να πάθει βλάβη ή να τον σταματήσουμε εμείς.

Κατά την λειτουργία του Σταθμού, το Υδρογόνο καταναλώνεται από τους Κινητήρες Υδρογόνου, το Οξυγόνο είτε απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα ένας μικρός οικολογικός σταθμός 100 KW να συμπεριφέρεται σαν ένα μικρό δάσος μεγέθους 1.200 Στρεμμάτων περίπου είτε το συγκεντρώνουμε και το πουλάμε, αν το δούμε εμπορικά.

Τα παραγόμενα απόβλητα του Σταθμού (καυσαέρια) είναι απλά νερό, το οποίο είτε το απελευθερώνουμε είτε το ανακυκλώνουμε στην ηλεκτρόλυση. Ο Οικολογικός Σταθμός είναι η απόλυτη οικολογική λύση.

Η πρωτότυπη (πρωτοεμφανιζόμενη) ανεμογεννήτρια του Σταθμού δεν παράγει ιδιαίτερους θορύβους και κραδασμούς.

Η πρωτότυπη (πρωτοεμφανιζόμενη) ανεμογεννήτρια του Σταθμού ξεκινά να αποδίδει έργο από 2 με 2,5 μποφόρ, σε αντίθεση με τις σημερινές ανεμογεννήτριες που χρειάζονται 3,5 με μποφόρ για να λειτουργήσουν. Επίσης δεν ασχημαίνει το περιβάλλον, λόγο του μικρού συγκριτικά της ύψους και εκμεταλλεύεται τα χαμηλά ρεύματα αέρος.

Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τον Οικολογικό Σταθμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αφαλάτωση με αποτέλεσμα να καθιστά αυτοδύναμο από πλευράς νερού τον οικολογικό σταθμό.

Το υπερβάλλον παραγόμενο Υδρογόνο (σε μορφή αποθηκευμένης ηλεκτρικής ενέργειας πλέον) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καύσιμο για τα μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιούμε (δεν χρειαζόμαστε νέα τεχνολογία, η σημερινή υπάρχουσα είναι αρκετή).

Ο Οικολογικός Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, για ιδιωτική χρήση εκτός από το 24ώρου βάσεως ζεστό νερό που μας προσφέρει, ταυτόχρονα μας προσφέρει και 24ώρο κλιματισμό.

Ο Οικολογικός σταθμός παράγει αδιάλειπτη ηλεκτρική ενέργεια επί 24 ώρες την ημέρα και επί 365 ημέρες τον χρόνο.

Εκτός από το πιο πάνω παραγωγικό και κατ’ επέκταση χρηματικό όφελος, με την χρήση ενός Οικολογικού Σταθμού 120 KW αφαιρούμε από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας περίπου 220.000 κιλά CO2 που θα εκλυόντουσαν αν χρησιμοποιούσαμε, αλλά εκτός του υδρογόνου καύσιμα
Επίσης ως οικολογικό κέρδος μπορεί να χαρακτηριστούν και τα 1.300.000 περίπου λίτρα Οξυγόνου ετησίως, που παράγει ένας Οικολογικός σταθμός 120 KW, αν τα απελευθερώνουμε στην ατμόσφαιρα.

Το κόστος παραγωγής της KWH για έναν Οικολογικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι περίπου 0,05 ως 0,08 € η KWH, αναλόγως της περιοχής εγκατάστασης του και της ποιότητας του νερού που θα ηλεκτρολύει. Το κόστος αυτό μειώνεται αν πουλάμε, το ταυτόχρονα παραγόμενο Οξυγόνο με αποτέλεσμα να έχουμε κόστος ανά παραγόμενη KWH 0,02 ως 0,03 €, αν κάνουμε και αφαλάτωση τότε το κόστος παραγωγής – πώλησης όλων των προϊόντων αλλάζουν άρδην.

Edited by - Sol-Mix on 02/05/2016 09:06:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2016, 14:50:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
sol-mix, πρέπει να σε ευχαριστήσω που μπήκες στον κόπο να μας δώσεις κάποιες διευκρινήσεις. Η πηγή ενέργειας για την ηλεκτρόλυση αναφέρεις ότι είναι μια μεγάλη ανεμογεννήτρια και ηλιακοί συλλέκτες ή/και φωτοβολταϊκά. Δεν βλέπω πάντως απολύτως τίποτα το καινούργιο και το πρωτότυπο. Αυτά πιστεύεις πως μπορούν να δώσουν επαρκή ισχύ για σταθερή ροή ηλεκτρόλυσης, άρα και για παραγωγή σταθερής ισχύος; Κάποιο μοντέλο -μινιατούρα έχεις φτιάξει για να δεις ότι δουλεύει; Γιατί τελικά ούτε τον κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου σχεδίασες, ούτε τον σταθμό ηλεκτρόλυσης, ούτε την ανεμογεννήτρια, τα ηλιακά πάνελ και τα φωτοβολταϊκά. Το μόνο που βλέπω είναι ένα παιδικό σχέδιο μιας φτερωτής, που μοιάζει απελπιστικά όμοιο με το παρακάτω:

Πιστεύεις πως έχεις κατοχυρώσει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει; Όταν κάποιος ισχυρίζεται πως σχεδίασε έναν εναλλακτικό σταθμό παραγωγής ενέργειας, το λιγότερο που κάνει είναι μια επιστημονική δημοσίευση για να τον πάρουν στα σοβαρά αυτοί που καταλαβαίνουν το αντικείμενο. Κανονικά από έναν ισχυρισμό όπως τον δικό σου, θα περίμενα μια κατασκευή μινιατούρας demo, δοκιμή σε θάλαμο με τουρμπίνα που εξομοιώνει τα <3 μποφόρ που ισχυρίζεσαι πως χρειάζεται, για να διαπιστώσεις όλα τα παραπάνω. Μια διάταξη να παράγει μερικά watt βρε αδερφέ, έστησες να δεις αν λειτουργεί;

Ξέρεις, πρέπει να σου πω πως το τι περιέχει μια πατέντα μέσα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που περιέχει μια τεχνική μελέτη. Η μελέτη έχει όλα τα βασικά βήματα σχεδιασμού του έργου, ενώ η πατέντα έχει την αρχική ιδέα, την οποία το γραφείο κατοχυρώνει αν δεν βρει παρόμοια κατατεθειμένη. Δεν τους ενδιαφέρει αν δουλεύει η πατέντα σου, απλά να μην τους πας για κατοχύρωση ένα καρουσέλ λούνα παρκ με ξύλινα αλογάκια και ισχυρίζεσαι ότι εσύ το σκέφτηκες. Αυτό που βλέπω είναι πως τους πήγες για κατοχύρωση μια μεγάλη φτερωτή καμινάδας και τίποτε άλλο. Αυτή δεν λύνει κανένα ενεργειακό ζήτημα, αλλά νομίζω πως ούτε και θέματα αυτοεκτίμησης. Πρέπει να τα αντιμετωπίσεις με άλλους τρόπους.

--Εδώ είμαστε πάντως και τα ξαναλέμε σοβαρά για όποιο θέμα θέλεις.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2016, 00:53:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ανδρέα.
quote:

quote:
* * 5 12άρια κλιματιστικά, δύο θερμοσίφωνες, ψυγείο, καταψύκτης, κουζίνα, ηλεκτρικό πλυντήριο, led φωτισμός και 4 υπολογιστές σε δίκτυο. Συγχρόνως.

Ο ορισμός του οξύμωρου!
Ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ σου έκανε τη μελέτη;

Μιλάμε για φορτία κοντά στα 30KVA peak...
μόνο το Η/Ζ κάνει κανένα 13.000€* (made in china)
και πας να τη βγάλεις με ενα εικοσάρικο;

*(εκτός την ηχομόνωση, γιατι μάλλον δεν έχεις κάνει ποτε υπηρεσία δίπλα στο θηρίο, να μετράς τις πιστονιές απο τους 4 κυλίνδρους)Περί οξυμώρου: Περιγράφω μια συγκεκριμένη κατάσταση.

Περί εικοσάρικου: Ας το πουλήσει και στον γείτονα.

Γενικώς: Ο sol-mix ανακάλυψε τον τροχό, τους υπολογιστές, την ηλιακή αλλά και αιολική ενέργεια, την ηλεκτρόλυση, την μηχανοργάνωση και πιθανώς τα rfid's. Ας του τα πιστώσουμε.

Sol-Mix.

Είσαι ψώνιο με πατέντα. Αυτό είναι όλο.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2016, 01:14:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και για να τελειώνει το ανέκδοτο του sol-mix, γιατί όλα έχουν τα όριά τους, προτείνω το παρακάτω.

Ένα πουλάκι μου είπε, πως για να μιλάς για kw, kva κλπ, πρέπει να γνωρίζεις από μιγαδικούς αριθμούς. Πες μου λοιπόν sol-mix, πότε έχεις χρόνο να σου θέσω ένα πρόβλημα μιγαδικών αριθμών. Να ορίσουμε ημερομηνία και ώρα. Αφού συμφωνήσουμε τα διαδικαστικά, θα σου δώσω μισή(1/2) ώρα να το λύσεις. Και για να μην έχουμε τίποτα μυστήριες αντιρρήσεις, σου λέω από τώρα πως το πρόβλημα θα είναι από τις 'Μιγαδικές Μεταβλητές' του Spiegel.

Περιμένω.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2016, 15:13:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στο εργαστήριο του δόκτορα Emmett Brown

Πάντως ένα πουλάκι στο πολυτεχνείο της Στουτγάρδης, ο κύριος Konrad Meier (Γερμανός φαίνεται να είναι), μπήκε στο κόπο και έκανε τη τεχνο-οικονομική μελέτη του sol-mix το 2014, όπως παράθεσα στον σύνδεσμο παραπάνω. Και μάλιστα για τις Νορβηγικές ακτές που, δεν ξέρω αν κάνω λάθος, από ένταση ανέμων πρέπει να τα πάνε πολύ καλά (>3 beaufort). O Herr Meier λοιπόν, καταλήγει στο εξής:

The study has described a large-scale offshore electrolysis system. The annual production of hydrogen and the production price per kilogram hydrogen have been assessed. The overall result of the study is that with state-of-the-art technology it is possible to build large-scale hydrogen production platforms, but with the current prices for the system components and comparing the price with present fuel equivalent prices, the production of hydrogen offshore is not profitable

Θα είναι ενδιαφέρον να αναζητήσει κάποιος παρόμοιες μελέτες για να εκτιμήσει το εφικτό μιας ιδέας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από θαλασσινό νερό.


Γιατί η πολυμάθεια διαφέρει της αμάθειας

Ισχυρίζομαι ότι ένας καλός μαθητής λυκείου μπορεί να διαβάσει και να καταλάβει το 99% της παραπάνω μελέτης. Και να γράψει επιτυχώς μια σχολική εργασία, του τύπου "Γιατί πιστεύετε πως είμαστε εγκλωβισμένοι, επί του παρόντος, στην χρήση συμβατικών μορφών ενέργειας;"

Θα αναγκαστεί, αν θέλει να περάσει το μάθημα, να ψάξει στο διαδίκτυο, στο χώρο της σοβαρής αρθρογραφίας φυσικά, και να εντοπίσει τεχνο-οικονομικές μελέτες που θα δείχνουν ότι η ευρεία υιοθέτηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας είναι επί του παρόντος απαγορευτική λόγω κόστους. Είτε λόγω της έλλειψης δικτύων διανομής, είτε λόγω πολύπλοκων σταθμών παραγωγής, είτε λόγω μη αξιόπιστων φτηνών, είτε λόγω αξιόπιστων αλλά κοστοβόρων, μεθόδων παραγωγής.
Και έτσι να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο μόνος τρόπος αποδοχής των εναλλακτικών μορφών ενέργειας από το κοινό, είναι η βήμα προς βήμα επέκτασή τους. Με σκοπό να μην κινδυνεύσει να χρεοκοπήσει ο φορέας που θα ασχοληθεί με την παραγωγή τους και ναυαγήσει το εγχείρημα οριστικά.
Δεδομένης φυσικά της ραγδαίας πτώσης των τιμών της συμβατικής ενέργειας τους τελευταίους μήνες, όπως και της στενότητας των οικονομικών μεγεθών που έχει βυθιστεί όλη η Δύση, το εγχείρημα δείχνει ελαφρά αδιέξοδο.

Και καταλήγω

Βρισκόμαστε σε ένα χώρο διαλόγων γύρω από τον εσωτερισμό. Αναζητούμε κυρίως εντός μας τη λύση στα μεγάλα υπαρξιακά μας θέματα και κατά προέκταση της κοινωνίας που συνυπάρχουμε. Μπαίνουμε στο λογική να έρθουμε σε επαφή με άλλους, άγνωστους μας ανθρώπους, για να μοιραστούμε τρόπους και οπτικές γωνίες αντιμετώπισης, της ίδιας μας της εσωτερικής πορείας στον θαυμαστό αυτό κόσμο.
Στις εποχές που χούμε, το «σπουδαγμένος στάς Ευρώπας» έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Και όχι μόνο αυτό, αλλά με την ανεργία που μαστίζει την νεολαία, βγαίνεις «στας καφετέριας» και σε ακτίνα 10 μέτρων γύρω σου, βρίσκεις αστροφυσικούς, περιβαλλοντολόγους, πολιτικούς μηχανικούς κι άλλους τόσους νομικούς και γιατρούς. Άνεργοι και άεργοι όλοι τους. Τόση γνώση και τόσος χρόνος να πάει χαμένος;

Να έρθω λοιπόν εγώ και να σου αποδείξω ότι γνωρίζω κάτι ή ότι εσύ δεν γνωρίζεις κάτι, είναι άνευ σημασίας. Φτηνό θα το χαρακτήριζα. Ποιος λοιπόν ο λόγος να προσπαθήσεις να ξεγελάσεις τους γύρω σου; Η πραγματική πρόκληση δεν είναι να αποδείξεις, ακόμα και στον εαυτό σου, ότι αυτοί που έβγαλαν τα μάτια τους στα θρανία είναι κάτι ή αυτοί που δεν το έκαναν δεν είναι τίποτα. Η πρόκληση είναι να μπορείς να διατηρείς, ανεξαρτήτως ακαδημαϊκής και επαγγελματικής πορείας, μια γενική ενημέρωση για τα όλα τα θέματα αιχμής, διαβάζοντας με τον σωστό τρόπο απ’ τις σωστές πηγές. Αυτή είναι και η ουσία της μόρφωσης, όχι οι ακαδημαϊκοί ή οι επαγγελματικοί τίτλοι και τελικώς το Ε1 που παραδίδεις στην εφορία. Το να μπορείς να συζητήσεις παραγωγικά και ακομπλεξάριστος, με κάποιον που έτυχε να συναντήσεις και έτυχε να γνωρίζει 5 παραπάνω θέματα από εσένα. Και να φύγετε από εκεί, εσύ ξέροντας ότι εσύ έχτισες ένα ακόμα λιθαράκι παραπάνω στο σύμπαν της γενικής σου παιδείας και αυτός ότι συνέβαλε όσο περισσότερο μπορούσε σε αυτό.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2016, 18:26:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Και για να τελειώνει το ανέκδοτο του sol-mix, γιατί όλα έχουν τα όριά τους, προτείνω το παρακάτω.

Ένα πουλάκι μου είπε, πως για να μιλάς για kw, kva κλπ, πρέπει να γνωρίζεις από μιγαδικούς αριθμούς. Πες μου λοιπόν sol-mix, πότε έχεις χρόνο να σου θέσω ένα πρόβλημα μιγαδικών αριθμών. Να ορίσουμε ημερομηνία και ώρα. Αφού συμφωνήσουμε τα διαδικαστικά, θα σου δώσω μισή(1/2) ώρα να το λύσεις. Και για να μην έχουμε τίποτα μυστήριες αντιρρήσεις, σου λέω από τώρα πως το πρόβλημα θα είναι από τις 'Μιγαδικές Μεταβλητές' του Spiegel.

Περιμένω.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.


Και μόλις τελειώσεις με τον Sol-Mix, έλα να παίξουμε με συζυγή μιγαδικό αριθμό.Το άκρον άωτον της φαντασίας!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2016, 18:31:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ανρύ
Ο ορισμός του οξύμωρου!
Ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ σου έκανε τη μελέτη;

Αν του έκανα εγώ την μελέτη, θα ήθελε ενέργεια από τρείς γαλαξίες και 17 νεφελώματα, μόνο για τις μπαταρίες του.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/05/2016, 00:04:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Sol-mix, Οκ. Δεν θα περιμένω άλλο. Αφού λοιπόν δεν το έχεις με τα απαραίτητα μαθηματικά, σου έχω μια νέα πρόταση: Συνέχισε να μιλάς για εξωγήινους. Το άλλο με τις ρηξικέλευθες ενεργειακές λύσεις, δεν το έχεις. Με πατέντα.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/05/2016, 01:16:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γιάννη, ετοιμαζόμουν να πατεντάρω αυτό:

Ένας φίλος, πολύ καλός δικηγόρος στο εμπορικό, μου είπε πως και μόνο η δημοσίευση στο esoterica, από την στιγμή που φαίνεται η ημερομηνία και η ώρα, αρκεί. Τί λες? Θα τσουλήσει?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/05/2016, 01:40:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στο θέμα ψευδοεπιστήμη η συνέχεια. Απόψε θα δώσω ένα μικρό και ανάλαφρο δείγμα του τι θα ακολουθήσει. Γιατί σημασία έχει να φεύγουμε από τη σελίδα, έχοντας εισπράξει κάτι παραπάνω από την επιφανειακή πλακίτσα, χαβαλέ, φάπα και καζούρα που νομίζουν μερικοί ότι ανταλλάσσουμε. Το εσωτερικό νόημα της κατοχυρωμένης πατέντας λοιπόν, από αύριο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/05/2016, 14:37:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για την φωτο του Γιάννη.

Η άποψή μου:

Οπως ακριβώς φαίνεται στην φωτο, πρόκειται για ψευδοεπιστήμη.

Ομως:

Αν έχει προηγηθεί ισχυρός Η/Μ παλμός στην περιοχή και δεν υπάρχει πλέον ρεύμα, πρόκειται για...επιστήμη!!

Χοχοχο
Διαλιέχτεεε και πάρτε!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός.1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


329 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/05/2016, 00:10:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια και ο λόγος για πατέντες, ο Καμμένος απαντά για την πατέντα του Ζωγράφου.
https://www.youtube.com/watch?v=hRbiOLJUCi8

Edited by - Συνοδινός.1 on 05/05/2016 00:12:06Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/05/2016, 00:16:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έ, αφού το είπε κι ο Brulee...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός.1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


329 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/05/2016, 00:35:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ποιος από τους δυο δεν ξέρει τι λέει, DSM;
Ο Καμμένος ή ο άλλος;
(Ο Καμμένος πάντως, έχει πλάκα όταν αγριεύει)

Edited by - Συνοδινός.1 on 05/05/2016 00:37:18Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/05/2016, 00:44:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και οι δύο. Ο ένας είναι σαν κάτι πιτσιρικάδες εδώ στο forum, που νομίζουν πως βρήκαν τον φωτισμένο διδάσκαλο, κι ο άλλος είναι μια ζωή γελοίος.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3359 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/05/2016, 00:55:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όποιος δεν τον εχει δει, αξίζει να ψάξετε να δείτε τα video του Μιχάλη Καλογεράκη απο την Κρήτη.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/05/2016, 01:00:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Καλογεράκης είναι φοβερή περίπτωση. Εφαρμόζει την υπάρχουσα τεχνολογία στο έπακρο. Δεν είναι παπαντζής σαν κάτι άλλους...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/05/2016, 01:01:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά ο Καμμένος εδω δικαιολογείται να λέει παπαριές, αυτό θα έκανε ο οποιοσδήποτε άσχετος υπουργός. Εδώ στο αντικείμενο που υποτίθεται πως έχει σπουδάσει, τα οικονομικά, και έχει βγάλει αποδεδειγμένα έναν κουβά λεφτά με τοποθετήσεις στα χρηματιστήρια, πήγε και έφαγε τα μούτρα του. Αμόλησε ένα σωρό κατηγορίες για τον Τζέφρι και την παρέα του, σε θέματα που εξακριβωμένα είχαν βάλει το χεράκι τους (πχ CDS) και δεν μπόρεσε να αποδείξει τίποτα. Γιατί τα φιλαράκια τους έτρεξαν να τους καλύψουν.

Για την περίπτωση του Ζωγράφου τώρα, το έχουμε πιάσει εδώ και μπορώ να πω πως έχει αναλυθεί αρκετά, σε πρώτη φάση. Για την ώρα δείχνει να είναι 101 ψευδοεπιστήμη και απορώ πως η ΕΕΦ ξεστράτισε τόσο και έδειξε τόσο φανερό ενδιαφέρον. Ίσως από 'κεί να παρασύρθηκε κάποιος από το επιτελείο του Καμμένου και να έτρεξαν να το πατεντάρουν. Πάντως δεν βλέπω κάτι το λάθος έτσι όπως το χειρίζονται στο ΥΠΕΘΑ για την ώρα, το βασικό είναι να κάνουν ανάλυση βιωσιμότητας, άπαξ και δουλεύει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/05/2016, 01:11:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πάντως δεν βλέπω κάτι το λάθος έτσι όπως το χειρίζονται στο ΥΠΕΘΑ για την ώρα, το βασικό είναι να κάνουν ανάλυση βιωσιμότητας, άπαξ και δουλεύει.

Σωστά. Και μετά θα ξανανοίξουμε κουβέντα για τον Γκιόλβα, τους Ε, κλπ...

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/05/2016, 01:51:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναι, το Megatron ν Μας φέρουν τώρα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/05/2016, 02:22:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το θέμα είναι να δίνεις πρώτα μια ευκαιρία στον άλλον να αποδείξει ότι δεν είναι καραγκιόζης. Αυτό δεν σε χαρακτηρίζει αφελή, αλλά καλόπιστο. Νομίζω πως αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς εδώ μέσα και όχι να μοιράζουμε φόλες στον κόσμο. Αυτό φαντάζομαι πως έκανε και η ΕΕΦ, αντιλαμβάνεσαι πως θα εκθέσουν ολόκληρο κλάδο στην Ελλάδα, έτσι και δεν έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο της τελικής πατάτας.

Νομίζω πάντως, πως καλό είναι να διερευνήσουμε μια ελάχιστη πιθανότητα: ο Ζωγράφος να αποτελεί απλά ένα στημένο τσίρκο, έναν αχυράνθρωπο, πίσω από τον οποίο βρίσκεται μια πραγματική Ελληνική ερευνητική ομάδα. Βγάζουν τον Ζωγράφο να ξεφτιλίζεται δημόσια στην TV, με καραγκιοζιλίκια σαν και το παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=SD3psql71Ks

διαχέοντας σκοπίμως παραπλανητικές πληροφορίες, απλά για να σκεδάζουν την προσοχή σοβαρών ανταγωνιστών, από μια πραγματικά σοβαρή πατέντα που έχει κατατεθεί. Ο Ζωγράφος έχει μάθει ένα θεατρικό σκέτς, πετάει ορισμένα αδιευκρίνιστα δεδομένα παρέα με άφθονες πίπες, ενώ κάποιοι προχωράνε το θέμα με κάποια χρηματοδότηση που πιθανόν να προέρχεται από το εξωτερικό.

Τα δυο μου σέντς για το θέμα αυτό, όσο πιο καλόπιστα μπορώ να το πιάσω...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2027 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/05/2016, 17:39:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Διαβασα το θέμα λίγο επιφανειακά,
όμως αρκετά ώστε να εκφερω γνώμη.

Εκ πεποιθήσεως είμαι ανεκτικός και ανοικτός σε οποιονδήποτε ισχυρισμό, νεωτερισμό, πατέντα ή μη.

Αλλωστε ακόμα και οι μεγάλες εφευρέσεις πιθανόν αφησαν πίσω τους σειρά από μεγάλες...πατάτες και πίπες....

Σε κάθε περίπτωση, καλή τη πίστη, γουστάρω τις προσπάθειες του ΣολΜιχ. Από κει και πέρα όμως, μέχρι να φτάσει ο ΣολΜιχ να γίνει ο νέος Τέσλας (που το εύχομαι ολόψυχα και ειλικρινώς) υπάρχει πολύς δρόμος. Και προφανώς, όπως επεσήμαναν ήδη αρκετοί,
κάποιοι δεν ξημερωβραδιάζονται αδίκως στα θρανία και στα βιβλία, ή περνούν 15 χρόνια σε Πανεπιστήμια πριν τολμήσουν να βγάλουν την όποια πρώτη τους δημοσίευση.

Ο τροχός είναι μια χρησιμότατη εφεύρεση, όπως και οι υπόλοιπες, αλλά την δόξα την πήρανε οι πρώτοι και όχι οι ύστεροι που απλώς τον ξανανακαλύπτουν και απλώς του αλλάζουν λάστιχα και ζάντες....


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/05/2016, 19:12:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κόμη,

Και ο "Τέσλας" δεν τα κατάφερε και τόσο καλά.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/05/2016, 19:14:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
AitheroVamon

quote:

Αλλα αυτό είναι καθαρά τεχνικό θέμα, απο αυτα που μας έχεις πει μέχρι τωρα, εγω εχω καταλάβει οτι έχεις μια ιδέα, η οποία λόγου υψηλού κόστους δεν μπορείς να "δεις" αν το "κέρδος" μεταφέρετε απο τα χαρτιά στην πράξη.Αν αναφέρεσαι στους «Μαγνήτες», όχι δεν είναι θέμα κόστους, υπάρχουν ακόμα κάποια τεχνικά προβλήματα, και γίνετε προσπάθεια να λυθούν.

Αν αναφέρεσαι στον «Οικολογικό Σταθμό» το θέμα είναι περίπλοκο. Αν αφαιρέσουμε το «οικολογικό κομμάτι» είναι ασύμφορος σε σχέση με τον άνθρακα και τα υδροηλεκτρικά.

Αλλά επειδή τα πάντα δεν είναι «άσπρο ή μαύρο» για σκέψου τον «Οικολογικό Σταθμό» στα άνυδρα νησιά, που το κόστος παραγωγής της κιλοβατώρας αλλά και το κόστος μεταφοράς του νερού είναι υπερβολικά μεγάλα (σ’ αυτά ακόμα και με την σημερινή τιμή του πετρελαίου συμφέρει).

Για τεχνικές προδιαγραφές, αποδόσεις κλπ. μπορείτε να δείτε την δουλειά που κάνει εδώ και χρόνια το NREL.

https://www.hydrogen.energy.gov/pdfs/review09/pdp_17_harrison.pdf

http://www.nrel.gov/docs/fy06osti/39803.pdf

Edited by - Sol-Mix on 05/05/2016 19:19:22Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2016, 04:57:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Sol-Mix

Να υποθέσω πως την ψάχνεις ακόμα με τους Μιγαδικούς?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/05/2016, 13:26:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο δρόμος του επιστήμονα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΩΓΥΓΟΣ
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/05/2016, 17:36:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΩΓΥΓΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
____________________________________
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο.
26/05/2016
_____________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 41 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.375
Maintained by Digital Alchemy