ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
 ΚΑΡΚΙΝΟΣ-ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ananasss
Πλήρες Μέλος


884 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2003, 13:05:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ananasss
Γεια σας.
Παρατηρώντας:
α. ότι υπάρχουν μέλη - γιατροί ή σπουδαστές ιατρικής
β. το πνεύμα αλληλοβοηθείας από πολλούς και ιδιαίτερα συχνα
γ. ότι σε πολλά θέματα τελικά γίνεται εποικοδομητικός διάλογος και η διάθεση προσφοράς γνώσεων είναι αναπτυγμένη,

θα ήθελα καταρχήν (αφού επί τρεις ώρες ψάχνω σε μηχανές αναζήτησεις χωρίς αποτέλεσμα) αν είναι δυνατόν να δοθούν κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον επιθετικό καρκίνο και τι ακριβώς διαφορά έχει από έναν μη επιθετικό. Κατανοώντας την ορολογία σαφώς μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα. Παρόλα αυτά θα ήθελα κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο (ταχύτητα/επικινδυνότητα) επιθετικός μπορεί να είναι ένας καρκίνος και αν με χειρουργική επέμβαση παύει να θεωρείται έτσι... Πιο συγκεκριμένα, αναφέρομαι στον καρκίνο οισοφάγου, επιθετικής μορφής.

Φυσικά, αντιλαμβανόμαι το άσχετον του θέματος με τον "Εσωτερισμό" και τις "Εναλλακτικές Θεραπείες", παρακαλώ όμως, αφού ενδεχομένως απαντηθεί το ερώτημά μου, να παραμείνει το θέμα και να εξελιχθεί με άλλες δύο παραμέτρους τις οποίες θα αναναγράψω στο "θέμα" στο μέλλον: Αυθυποβολή, Θεραπεία.

Ευχαριστώ για την κατανόηση και αναμένω με αγωνία...

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."


Edited by - ananasss on 12/05/2003 14:39:17

ananasss
Πλήρες Μέλος


884 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2003, 18:21:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ananasss
HELP!!!

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/05/2003, 02:15:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia
Γειάσου Ανανά!

Χωρίς να είμαι ιδιαίτερα σχετική με το θέμα, θα προσπαθήσω να το προσεγγίσω όσο καλύτερα μπορώ.

Ενας όγκος, χαρακτηρίζεται ως συνάρθροιση κυττάρων με "χωροκατακτητικές" ιδιότητες μέσα στον ιστό όπου αναπτύσσεται. Από τη στιγμή που γίνει αντιληπτή η ύπαρξή του, γίνεται βιοψία για να διαπιστωθεί αφενώς η φύση του όγκου αυτού (π.χ. λίπωμα, πολύποδας, ή γάγγλιο στις καλύτερες περιπτώσεις)και εφόσον αποκλειστούν οι λιγότερο ύποπτες εκδοχές, εξετάζεται κατά πόσο ο πολλαπλασιασμός των κυττάρων του όγκου είναι ραγδαίος ή μη, αλλά και εάν βρίσκεται κοντά σε κάποιο σύστημα (π.χ. το λεμφικό), όπου είναι πολύ πιθανή η εξάπλωσή του σε άλλους ιστούς.
Προκύπτει λοιπόν ότι ένας επιθετικός καρκίνος, είναι ένας καρκίνος ο οποίος πολλαπλασιάζεται γρήγορα. Η ένας καρκίνος που από τη θέση του κρίνεται ότι κυνδυνεύουμε να επιρρεάσει ή έχει επιρρεάσει άλλα συστήματα, οπότε λέγεται μεταστατικός.

αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ananasss
Πλήρες Μέλος


884 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/05/2003, 12:52:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ananasss
Ευχαριστώ πολύ Αμαλάκι...
Είναι αλήθεια πως δεν περίμενα απάντηση από σένα, ως μη ειδική, γι΄ αυτό σ' ευχαριστώ διπλά που ασχολήθηκες και βρήκες κάποια στοιχεία! Επαληθεύεις μία ακόμη φορά τις διαπιστώσεις μου ότι υπάρχει:
quote:
β. το πνεύμα αλληλοβοηθείας από πολλούς και ιδιαίτερα συχνα
γ. ότι σε πολλά θέματα τελικά γίνεται εποικοδομητικός διάλογος και η διάθεση προσφοράς γνώσεων είναι αναπτυγμένη,

Θα παρακαλούσα και κάποιον περισσότερο ειδικό να μου έδινε κάποιες πιο συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τον καρκίνο οισοφάγου. Είναι δηλαδή μοιραίο να έχει κανείς "επιθετικό καρκίνο"; Ποια τα ποσοστά θνησιμότητας, επιτυχίας μετά την επέμβαση, μεταστάσεων;...
Παρακαλώ και Ευχαριστώ...

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/05/2003, 22:50:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia
Αχ, Ανανίκο μου.
Δε πρόλαβα πραγματικά να το ψάξω το θέμα όσο ήθελα. Τα πρώτα ήταν φτωχές δικές μου γνώσεις. Διάβασε κι αυτά, από άρθρο όχι πολύ εξειδικευμένο...

Τι είναι ο καρικίνος του οισοφάγου:
Τα κύτταρα του οισοφάγου σε φυσιολογικές συνθήκες μεγαλώνουν και πολλαπλασιάζονται σε ταχύ ρυθμό, ιδιαίτερα στην παιδική ηλικία. Οταν ενηλικιωνόμαστε, νέα κύτταρα δημιουργούνται για να αντικαταστήσουν κύτταρα κατεστραμένα από τραυματισμούς, γήρανση ή ασθένεια. Ο πολλαπλασιασμός αυτός των κυττάρων ελέγχεται στενά από συγκεκριμένα γονίδια που βρίσκονται μέσα σε κάθε κύτταρό του. Αυτά τα γονίδια αποτελούνται από DNA, το οποίο εάν υποστεί βλάβη, το κύτταρο μπορεί να αρχίσει να πολλαπλασιάζεται εκτός ελέγχου. Ο καρκίνος του οισοφάγου αρχίζει από ένα μόνο κύτταρο, το οποίο έπαψε να είναι φυσιολογικό. Αυτό το κύτταρο σχηματίζει μυριάδες αντίγραφά του, που λέγονται κλώνοι. Αυτά τα κύτταρα λοιπόν, ενώ δεν λειτουργούν φυσιολογικά, αντλούν ενέργεια από τα κανονικά για να μεγαλώσουν. Οταν φτάσουν στο ένα δυσεκκατομύριο, σχηματίζουν όγκο διαμέτρου μισής ίντζας. Αν ο όγκος αυτός αναπτύσσεται μόνο τοπικά, και δεν έχει μεταστατικές τάσεις, ακόμη κι αν είναι πολύ μεγάλος, δεν καλείται καν καρκίνος, αφού είναι καλοήθης όγκος. Στην αντίθετη περίπτωση είναι κακοήθης. ο πιο κοινός τύπος καλοήθη όγκου του οισοφάγου είναι το "λειομύωμα", το οποίο ξεκινάει από τον μυικό φλοιό του οισοφάγου, αν ωστόσο η ανάπτυξη του όγκου είναι ραγδαία, τότε πιθανότατα πρόκειται για κακοήθη όγκο.

Τύποι καρκίνου του Οισοφάγου:
Ο πιο κοινός τύπος είναι ο λεπιδοειδής επιθηλιακός, που ξεκινά από το επάνω 2/3 μέρος του οισοφάγου. Ανάλογα συχνός ιδιαίτερα στις μέρες μας, είναι το αδενοκαρκίνωμα, το οποίο ξεκινάει χαμηλώτερα. Υπάρχουν κι άλλοι τύπο όπως το σάρκωμα (από το μυικό τοίχωμα), το κυλίνδρωμα, το λύμφωμα, κ.λ.π.

Ρίσκο για εμφάνιση καρκίνου του Οισοφάγου:
Ο καρικίνος του οισοφάγου παλαιότερα θεωρούνταν θανάσιμος, αλλά έκτοτε έχουν υπάρξει καινούργιες θεραπείες, σε σημείο, που δεν είναι πάντα θανάσιμος. Πολύ σημαντική είναι η εγκαιρη και σωστή θεραπεία του.

αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

cat
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Italy
589 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/05/2003, 04:02:26  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος cat  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος cat  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος cat
Για οσους καπνίζουν ...

http://www.netsmart.gr/hspro/smoking.html

http://www.care.gr/enc/diseases/surgery/

http://www.add.gr/org/hc/leaffood.htm

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Πολλές εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι το τσάϊ και τα συστατικά του έχουν ευεργετικά αποτελέσματα τόσο στην αποφυγή του καρκίνου όσο και στη μείωση των ήδη εγκατεστημένων όγκων. Μία μεγάλη έρευνα για την σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση τσαγιού και τη συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του οισοφάγου υποστηρίζει ότι υπάρχει μείωση κατά 20% στους άνδρες και κατά 50% στις γυναίκες αυτού του κινδύνου στους καταναλωτές πράσινου τσαγιού. Η έρευνα υποστηρίζει ότι τα αντιοξειδωτικά συστατικά του τσαγιού είναι οι προστατευτικοί παράγοντες κατά των καρκίνων του οισοφάγου και του στομάχου.

Κάποια στοιχεία που μπόρεσα να βρω και εγώ ....τα παραθέτω ..και ελπίζω να σου φανούν χρήσιμα ..!!

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
durden_alie
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Turkey
1532 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/05/2003, 11:15:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους durden_alie  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος durden_alie
Φίλε ανανά,
Μόλις τώρα είδα το topic που άνοιξες και θα ήθελα να σου παραθέσω μερικά στοιχεία για τον καρκίνο του οισοφάγου. Ο καρκίνος αυτός αποτελεί το 5-7% των καρκίνων του πεπτικού συστήματος και, από πλευράς αιτιολογίας, συνδέεται κυρίως με την κατανάλωση οινοπνέυματος και καπνού και λιγότερο με άλλες καταστάσεις όπως ανεπάρκεια διαφόρων βιταμινών, διάφορα μπαχαρικά που έχουν ενοχοποιηθεί καθώς και κάποιες άλλες παθήσεις του οισοφάγου όπως η οισοφαγίτιδα από παλινδρόμηση γαστρικού περιεχομένου, η αχαλασία και οι ουλώδεις στενώσεις του οργάνου. Το κύριο σύμπτωμα της νόσου είναι η δυσφαγία, δηλαδή η δυσκολία στην κατάποση, αρχικά στερεών τροφών και αργότερα και υγρών. Άλλα φαινόμενα είναι η απώλεια βάρους, η αδυναμία και η αναιμία, είτε λόγω κακής διατροφής είτε λόγω απώλειας αίματος από το πεπτικό. Πρωτεύοντα ρόλο στη διάγνωσή του παίζει η ενδοσκοπική εξέταση με το οισοφαγοσκόπιο. Ως προς την πρόγνωση, αυτή είναι γενικά κακή, αφού ο καρκίνος του οισοφάγου έχει την τάση να δίνει λεμφογενείς μεταστάσεις σχετικά νωρίς, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες για μια επιτυχημένη χειρουργική εξαίρεση. Έτσι, αν ο όγκος δεν έχει δώσει ακόμη μεταστάσεις τη στιγμή της διάγνωσης, η πιθανότητα για 5ετή επιβίωση είναι περίπου 90%, όμως αν υπάρχουν μεταστάσεις είναι <10%. Αν τη στιγμή της διάγνωσης υπάρχουν μεταστάσεις τότε το περιθώριο επιβίωσης είναι περίπου 1 έτος. Τώρα, για την άλλη σου ερώτηση, ένας καρκίνος λέγεται επιθετικός όταν, βάσει κάποιων χαρακτηριστικών του (ιστολογικός τύπος, διαφοροποίηση κλπ) επεκτείνεται γρήγορα τόσο στο όργανο όσο και από πλευράς μεταστάσεων. Υπάρχουν βέβαια και νεοπλάσματα που η επιθετική τους μορφή έχει καλύτερη πρόγνωση διότι αυτά δίνουν ενωρίτερα συμπτώματα και είναι πιο γρήγορη η διάγνωση, πράγμα που όμως δεν συμβαίνει τόσο συχνά με τον καρκίνο του οισοφάγου, ο οποίος συνήθως τη στιγμή της διάγνωσης έχει ήδη δώσει μεταστάσεις. Αυτά ως αρχή. Αν έχεις οποιαδήποτε άλλη απορία μη διστάσεις...εδώ είμαστε!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ananasss
Πλήρες Μέλος


884 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/05/2003, 14:29:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ananasss
Ειλικρινά ευχαριστώ πολύ...
Φυσικά είναι όλα όπως περίμενα ν' ακούσω...
και λίγο χειρότερα ίσως...

Κατά πρόσωπο συνήθως οι ειδικοί -ανάλογα τον χαρακτήρα του καθενός- είναι σχετικά καθησυχαστικοί, μα σε μία ψυχρή οθόνη μπορεί κανείς να δει πιο αντικειμενικά κάποια πράγματα...

... ίσως θα καταλάβατε από την πιο αραιή συμμετοχή μου στις συζητήσεις τελευταία, ότι το πρόβλημα υπάρχει σε κάποιον κοντινό μου άνθρωπο, πράγμα που με κάνει να ψάχνω και να διασταυρώνω πληροφορίες απ' όπου μπορώ...

amalia, cat και durden_alie σας ευχαριστώ θερμά...

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ananasss
Πλήρες Μέλος


884 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/05/2003, 14:38:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ananasss
Μπορώ να αλλάξω το θέμα τώρα, και να το κατευθύνουμε στη γενικότερη συζήτηση, με τίτλο ΚΑΡΚΙΝΟΣ - ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ...

Υπάρχουν κατά καιρούς διηγήσεις ιστοριών που αναφέρονται σε καρκινοπαθείς οι οποίοι με μόνο τους όπλο το ψυχικό σθένος τους και την έντονη πίστη και θέληση για ζωή, κατάφεραν ακόμη και την πλήρη εξαφάνιση του καρκινώματος.
Πολλοί μιλούν κάθε φορά για θαύμα!
Υφίστανται τέτοια... θαύματα; Θέλω να πω, μπορεί κανείς με την αυθυποβολή (συνήθως υποσυνείδητη) να καταφέρει αυτό που η επιστήμη τόσα χρόνια δεν κατάφερε;
Τι λέει η λογική και οι ορθολογιστές;
Τι λένε οι πιο ρεαλιστές, οι εσωτεριστές, οι έχοντες ιδίαν εμπειρία;

Θα μ' ενδιέφερε να ακούσω κάποιες γνώμες...

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/05/2003, 15:11:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ
Πιστεύω πως γίνεται Ανανάςς….Είναι κάτι που το έχω διαπιστώσει στον Εαυτό μου! Μα είναι αρκετά παλιά ιστορία.

Χρειάζεται μεγάλη εγρήγορση, περισσότερο προσεχτική ζωή, η να κανείς κάτι εντελώς διαφορετικό από το ότι μέχρι στιγμής έκανες!
Μην ξεχνάς πως δεν είναι αρρώστια, μα ένα σύνολο κύτταρων που δεν σταματά η εξάπλωση τους….για απροσδιόριστους λόγους!
Η φύση η ίδια κάνει συνεχώς προσπάθειες καλυτερεψης, μερικοί ισχυρίζονται πως σε μια από αυτές, στον οργανισμό, δημιουργείται ο καρκίνος, για όσους έχουν πολύ καλή υγεια πχ, είναι προσεχτικοι,…. μα παρουσιάζεται το ίδιο…..

Το ξαναγράφω, είναι αληθινό πέρα ως πέρα!

Μια κύρια από πολύ καλή οικογένεια, πριν καιρό έδωσε μια συνέντευξη στο BBC. Υπάρχει η βιντεοκασέτα

Στα 60 της, πήγε να κάνει τις συνηθισμένες εξετάσεις σε μια κλινική, και μετά από αυστηρές εξετάσεις και βιοψία, έγινε διάγνωση σοβαρού κακοήθους καρκινώματος, σε προχωρημένη μορφή.
Ο υπεύθυνος χειρούργος, της έδειξε ανάλογες περιπτώσεις, που στην καλύτερη περίπτωση είχαν 6 μήνες ΖΩΗ!

Έφυγε η κύρια, γύρισε σπίτι, και το μεσημέρι της Κυριακής, που ήταν μαζεμένοι όλη της η οικογένεια, σύζυγος, παιδία εγγόνια κλπ….τους ζήτησε να την προσέξουν για λίγο..

Όλη μου την ΖΩΗ, την αφιέρωσα σε όλους εσάς. Δυστυχώς, για μένα έχω μόνο έξη μήνες ζωή. Σας παρακαλώ να σεβασθείτε το χρόνο που απέμεινε να ζήσω, ξεχάστε πως έχετε σύζυγο, μητέρα, γιαγιά…αυτούς τους μήνες θέλω να ζήσω για λογαριασμό μου! Έτσι και έγινε, όλοι σεβάστηκαν την κύρια, και αυτή…μιας και είχε λίγο χρόνο, άρχισε να κάνει παράξενα πράγματα. Φοβόταν το κολύμπι και τη θάλασσα, έμαθε να κολυμπάει, φοβόταν το αεροπλάνο, ποτέ της δεν είχε ταξιδέψει…άρχισε να ταξιδεύει…της άρεσε η ιππασία….μα φοβόταν τα άλογα, και εκεί τα ίδια!
Με λίγα λόγια, έκανε ότι ήθελε, μιας και μέσα της ήταν καθαρό ..Αφού θα πεθάνω που θα πεθάνω, τουλάχιστον να φύγω κάνοντας ότι θέλω…
Σήμερα είναι 84 ετών, είναι τέλεια από όλες τις απόψεις, και οι γιατροί ακόμα ψάχνουν να βρουν πως θεραπεύτηκε!

Τελειώνοντας την συνέντευξη, είπε χαρακτηριστικά μια φράση, που λέει πολλά τουλάχιστον σε μένα!

Ευτυχώς που με βρήκε η αρρώστια, άρχισα να ζω από τότε!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/05/2003, 15:31:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia
Καλησπέρα!

Αχ, Πλάτωνα, πάντα πίστευα ότι ειδικά ο καρκίνος, περισσότερο απ'όποιαδήποτε άλλη ασθένεια, θα μπορούσε ανεξήγητα για την επιστήμη μεν, σαφώς δικαιολογημένα για την θεραπευτική που βασίζεται στην ενεργοποιηση της δικής μας ενέργειας δε, να θεραπευτει.

Αλλά είδα και τη μαγική λέξη γραμμένη από τα χέρια σου: Αλλαγή!
Αλλάζεις, γίνεσαι καινούργιος άνθρωπος, πετάς τις παλιές συνήθειες και στρέφεσαι σε νέες. Αληγορικά, ο Χάρος μπερδεύεται. Σε χάνει...

αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

durden_alie
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Turkey
1532 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/05/2003, 09:50:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους durden_alie  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος durden_alie
Φίλε Ανανά,
Καταρχήν να σου πω ότι πραγματικά λυπάμαι πολύ που συμβαίνει αυτό σ' ένα κοντινό σου πρόσωπο και από δική μου εμπειρία σου λέω ότι πρέπει να οπλιστείς με όλη σου την ψυχική δύναμη για να αντιμετωπίσεις τη δύσκολη αυτή δοκιμασία. Και το ξέρω ότι τα λόγια μου αυτά μπορεί να φαίνονται σαν να θέλω να "σου χρυσώσω το χάπι", όμως υπάρχει ένα αξίωμα της ζωής και, αναπόφευκτα, και της Ιατρικής που όσο κι αν έχουμε μεγενθύνει τον ορθολογισμό μας, θα μας οδηγεί πάντοτε διότι δεν παύουμε να είμαστε άνθρωποι. Και αυτό είναι ότι "Η Ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία". Ως ένα γνήσιο "παιδί της λογικής" θέλω να σου πω μετά βεβαιότητος ότι, ναι, θαύματα συμβαίνουν και δεν υπάρχει ούτε ένας, ακόμη και ο πιο ορθολογιστής, που να μην τα παραδέχεται. Μπορεί να αλλάζουν οι διάφορες ερμηνείες που δίνονται γι' αυτά, αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα. Παραδείγματα μπορούμε να φέρουμε άπειρα και πιστεύω ότι ίσως δεν είναι επί του παρόντος να αναφέρουμε. Σημασία έχει ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και, ανεξάρτητα αν τα αποδώσουμε σε αυθυποβολή, σε θεϊκή παρέμβαση ή σε απλή ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, σημασία έχει να πιστεύουμε σ' αυτά και να ελπίζουμε, συνειδητοποιώντας ταυτόχρονα και το πεπερασμένο των γνώσεών μας πάνω σ' αυτό το θείο δώρο της ζωής.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ananasss
Πλήρες Μέλος


884 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/05/2003, 10:31:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ananasss
Ευχαριστώ πολύ.
Το ουσιαστικό μου πρόβλημα είναι να καταφέρω να σταθώ δίπλα στον άνθρωπο που βιώνει από κοντά και πιο έντονα όλη αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση. Και δεν εννοώ τον ίδιο τον ασθενή, μα αυτόν που τρέχει όλη μέρα μαζί του και έχει παρατήσει τα πάντα ώστε να καταφέρει να του προσφέρει μία ποιότητα ζωής τουλάχιστον όσον καιρό θα του επιτρέψει η ασθένεια...
Αυτή είναι και η δυσκολία μου.
Ο ασθενής έχει τον άνθρωπο που του συμπαραστέκεται (έναν πιο κοντινό μου άνθρωπο). Σ' αυτόν πρέπει να σταθώ δίπλα, που τραβάει τον δικό του Γολγοθά, από τη μία μη μπορώντας να πει στον άνθρωπό του για τα ακριβή αίτια που τον βασανίζουν, κι από την άλλη να κανονίζει τα πάντα για μία χειρουργική επέμβαση που δεν ξέρει πού θα καταλήξει...

Τελοσπάντων, ας μη σας ζαλίζω με τα δικά μου... Βρήκα έδαφος κι είπα να σπείρω κι εγώ...

Ας συνεχίσουμε τη ροή του θέματος σχετικά με την αυθυποβολή και την ενδεχόμενη θεραπεία από ανίατες ασθένειες...

Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα μέχρι τώρα παραθέσατε...

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
durden_alie
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Turkey
1532 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2003, 11:05:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους durden_alie  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος durden_alie
Θα ήθελα να παραθέσω μερικά ακόμη στοιχεία για το πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η ψυχολογία στην υγεία.

α) Έχουν γίνει πολλές εργασίες όσον αφορά στο γέλιο και το ρόλο που παίζει στη ζωή μας κι έχει βρεθεί, με αρκετά πειστικά αποτελέσματα, ότι οι άνθρωποι που γελούν περισσότερο έχουν ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

β) Στην πρώτη γραμμή κινδύνου για να υποστούν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ανήκουν άνθρωποι με πολύ άγχος. Μάλιστα, ο αγχώδης χαρακτήρας μαζί με κάποια άλλα κριτήρια (παχυσαρκία, κάπνισμα κλπ) διαμορφώνουν την προσωπικότητα τύπου Α, όπως λέγεται, με πολύ αυξημένη πιθανότητα για έμφραγμα και στεφανιαία νόσο.

γ) Σε ανθρώπους που πάσχουν απο τα λεγόμενα αυτοάνοσα νοσήματα (Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, ρευματοειδής αρθρίτιδα, βαρειά μυασθένεια κ.ά.) επιβάλλεται, ως μέρος της θεραπείας, να αποφεύγουν τις έντονες αρνητικές συγκινήσεις και να καταπολεμούν το άγχος διότι η κατάστασή τους μπορεί να επιδεινωθεί ραγδαίως.

δ) Η ψυχολογική υποστήριξη είναι στην πρώτη γραμμή της θεραπείας του καρκίνου κι ο ασθενής πρέπει να πείθεται ότι μπορεί να θεραπευτεί. Τα εκκλησάκια που όλοι έχουμε δει στα νοσοκομεία δεν έχουν μόνο τυπικό χαρακτήρα αλλά και ουσιαστικο-θεραπευτικό.

Το πως ακριβώς επιδρούν τα συναισθήματα στην υγεία δεν το γνωρίζουμε επακριβώς ακόμη, αλλά η πιο ισχυρή πιθανότητα είναι ότι με κάποιον μηχανισμό, παρεμβαίνουν στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος είτε θετικά είτε αρνητικά. Το να βρεθεί τρόπος να ελεγχθεί αυτή η παρέμβαση προς όφελος του ασθενούς είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της Ιατρικής.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

.
Μέλος 1ης Βαθμίδας


50 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2003, 19:12:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους .
Ο καρκίνος είναι ένα δύσκολο θέμα και ιδιαίτερα συναισθηματικό.
Αυτό που θα μπορούσα να προσφέρω ananasss είναι κάποιες αυθυποβολές
Σε γενικές γραμμές.. το υποσυνείδητο έχει την δύναμη να βοηθήσει
στην καταπολέμηση του καρκίνου ακόμα και να είναι στα τελικά στάδια
σε συνδυασμό με ενεργειακή θεραπεία και προσευχή.
Αρχικά ο ασθενείς βλέπει το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο διαισθητικά το βλέπει μέσα από το σώμα και του δίνει μια μορφή πχ σαν μαχαίρι .. και από εκείνη την στιγμή αρχίζει μια αυξανόμενης χαλάρωσης προσπάθεια με οραματισμό και υποβολή μόλις πάρει το σχήμα = μορφή με κάποιες τεχνικές φτάνει σε μια ιδιαίτερη κατάσταση όπου σιγά σιγά ο όγκος υποχωρεί εκθετικά πολλές φορές. Θυμάμαι ένα παιδί με κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο 97%θάνατος με την ανθρωκεντροπνευματική θεραπεία το έβλεπε σαν μια μορφή ινδιάνων δημιουργήθηκαν οι καμποιδες από την άλλη πλευρά και μέσα στον ύπνο του έβλεπε όνειρα με μάχες μεταξύ τους..καποιο πρωί σηκώθηκε και είπε ότι νίκησαν οι καμποειδές και πράγματι ο όγκος είχε μικρύνει πάρα πολύ. Αυτό που πιστεύω είναι ότι η αρρώστια είναι μια ειδική μορφή μηνύματος<Η ζωή μας σπρώχνει> που μας περνά ο εαυτός μας ίσως για την στάση που έχουμε απέναντι στην ζωή...Υπάρχει ένας εχθρός μέσα μας και αυτός είμαστε εμείς μόλις ανακαλύψουμε τις αιτίες αρχίζει μια ριζική αλλαγή στην ζωή του καθενός <επαναξιολόγηση>.
<<Ίσως ο πνευματικός εαυτός θέλει να φύγει για κάποιον λόγο για αυτό και η ενεργειακή θεραπεία δίνει την ενέργεια στον πνευματικό εαυτό και αυτός μετά την διαχειρίζεται όπως θέλει>>

Αν πάρεις την απόφαση για να βοηθήσεις άρχισε με μια ψυχολογική
προσέγγιση πρώτα (μπιχεβιοριστική-γνωστική)...
Μην ξεχνάς ότι πρώτα αρχίζει με την πεποιθεση και την πίστη ότι μπορεί να υπάρξει μια αλλαγή!

Σου προτείνω ή ένα συνδυασμό (συλλογικής) ενεργειακής + αυθυποβολές + REIKI+ προαιρετικά άνοιγμα(1/3)chakras

ή κατευθείαν αληθινή προσευχή στον ύψιστο Ιησού Χριστό.
(από τον ασθενή και από εσένα)+επίσκεψη σε ένα μοναστήρι
Το τελευταίο στο προτείνω ανεπιφύλακτα


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ananasss
Πλήρες Μέλος


884 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/11/2003, 22:59:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ananasss
...Ήταν ένα θέμα που άνοιξα για μια ψυχή.

Σήμερα, 5 Νοεμβρίου 2003 και ώρα 22:40΄ έφυγε...

Δεν ξέρω πού πάει, αν πάει κάπου. Ξέρω όμως πως αφήνει πίσω όλη την καλωσύνη που μπορεί να χωρέσει μια ανθρώπινη καρδιά και πως δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος.

Το παρόν είναι μία απλή κατάθεση "τιμής-μνήμης"...

Παρακαλώ ας κλειδωθεί το τόπικ και να μη γραφτεί κανένα άλλο μήνυμα εδώ...


ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2003, 00:46:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia
Λυπάμαι πολύ φίλε ananasss.

αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2324 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2003, 01:30:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin
"Η πραγματική Καλοσύνη είναι κατάκτηση και λαμπερό πετράδι της Ψυχής και θα τη Συντροφεύει πάντα, όπου κι αν βρίσκεται, εδώ ή σε άλλους κόσμους"

Η συζήτηση αυτή απενεργοποιείται και ξεκινάει μία άλλη, στο ίδιο Forum, με το γενικότερο θέμα: "Ασθένεια, Ψυχισμός και (Αυτο)Θεραπεία" που έχει ως εναρκτήριο μήνυμα Αποσπάσματα από τα εδώ μηνύματα.


-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.109375
Maintained by Digital Alchemy