ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΨΥΧΗ =-.
 Ο μαγικός αριθμός "7"...
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 5
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
nenuka
Νέο Μέλος


1 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2002, 00:59:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nenuka  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος nenuka  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
καλησπέρα
Παρακολουθώ το forum από την μερά που δημιουργήθηκε με αρκετό ενδιαφέρον. Βρίσκω οτι οι απόψεις που διατυπώνονται σε όλα τα θέματα ειναι σοβαρές και -ως εκεί που μπορώ να αντιληφθώ- αρκετα εμπεριστατωμένες.
Ομολογώ ότι ο αριθμός 7 και τα πολλαπλάσιά του είναι μια από τις μικρές μου εμμονές, με καθημερινή παρουσία στη ζωή μου. Φοβάμαι ωστόσο ότι στα "μαθηματικα" που διάβασα παραπάνω υπάρχει μια έντονη υπερβολή (sorry).
Δεν είμαι μαθηματικός οπότε δεν μπορώ να εμβαθύνω ιδιαίτερα στην θεωρία των αριθμών, γνωρίζω όμως ότι όλα αυτά τα "θαυμαστά" δεν είναι παρά ιδιότητες των πρώτων αριθμών και ειδικότερα αυτών οι οποίοι διαιρώντας τη μονάδα δίνουν ως αποτέλεσμα ένα περιοδικό αριθμό, δηλαδή έναν αριθμό με άπειρα δεκαδικά ψηφία -όπως οι άρρητοι- που αποτελούνται από μία επαναλαμβανόμενη ακολουθία ψηφίων. Προκειται δηλαδή για ρητούς αριθμούς με χαρακτηριστικά άρρητων. π.χ. 0.076923076923076923... (=1:13) .
Ενα από τα χαρακτηριστικά αυτά είναι ότι πολαπλασιαζόμενοι με τον αριθμό από τον οποίο προήλθαν δίνουν αποτέλεσμα "σχεδόν 1" δηλαδή 0,999999...
Επίσης τα πολλαπλάσιά του συνεχίζουν να είναι περιοδικοί αριθμοί. 360/13 =27,692302769...
Η συμπτωση του αποτελέσματος στον πίνακα του πολλαπλασιασμού που σε εντυπωσίασε φίλε CrEep, δεν είναι σύμπτωση αλλά αποτέλεσμα της ίδιας αριθμητικής πράξης:
1xY+6xY =2xY+5xY =3xY+4xY =7xY (ανερτητα από τον Υ)
Χρησιμοποίησα το παραδειγμα του αριθμού 13 αλλα το ίδιο συμβαίνει και με άλλους (όχι όλους) πρώτους αριθμούς -δοκιμαστε το ίδιο με το 11.
Είμαι σίγουρη ότι στην θεωρία των πρώτων αριθμών υπάρχουν πολλές "μαγικές" ή άλλως θαυμαστές ιδιότητες. Δυστυχώς οι δικές μου γνώσεις φτάνουν ώς εδω.
Λυπάμαι που το πρώτο μου μήνυμα στο forum έχει κάπως επικριτικό χαρακτηρα. Ελπίζω να επανορθώσω σύντομα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2002, 12:40:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετώ τον (ή ίσως την) φίλο-η "Nenuka".

Δεν χρειάζεται να απολογείσαι για κάτι. Η συζήτηση που κάνουμε δεν είναι για να "ευλογήσουμε τα γένια" μας. Πάντοτε ο αντίλογος και ιδιαίτερα όταν εμπνέεται από κάλή διάθεση αλλά και από λογική είναι ένα ευπρόσδεκτο δώρο. Ένα τέτοιο δώρο είναι η απάντησή σου.

Έχω σπουδάσει μαθηματικά και γνωρίζω πολλές θαυμαστές ιδιότητες των αριθμών. Έτσι θα αντιστρέψω το συμπέρασμά σου κάπως. Αυτό που εγώ κατάλαβα από τις πολύχρονες μελέτες μου, στα κλασικά μαθηματικά αλλά και στην εσωτερική αριθμολογία είναι ότι:

Οι ιδιότητες των αριθμών, αυτών καθαυτών είναι που τους κάνουν πολύτιμους και σημαντικούς για την εσωτερική κοσμογένεση και την δημιουργία των όντων και όχι το αντίστροφο.

Δηλαδή, ο Πυθαγόρας είχε απόλυτο δίκαιο, όταν έλεγε ότι όλα γεννιούνται και διοικούνται από τους αριθμούς για αυτό και έψαχνε τις ιδιότητες των αριθμών για να βρει τα μυστικά της δημιουργίας και της ουσίας των όντων.

Το ότι αυτοί οι αριθμοί παρουσιάζονται στις μυθολογίες και στις εσωτερικές διδασκαλίες είναι αποτέλεσμα της ίδιας της δύναμης και των ιδιοτήτων των αριθμών. Έτσι δεν εντυπωσιαζόμαστε από το πλήθος των εμφανίσεων ενός αριθμού (όπως το 7) στις μυθολογίες και μετά τρέχουμε να αναζητήσουμε τις ιδιότητές του. Αντίθετα, βρίσκοντας τις ιδιότητες ενός αριθμού ξέρουμε και τον ρόλο του στην δημιουργία. Για παράδειγμα σου αναφέρω ένα απόσπασμα από τα Ερμητικά Κείμενα όπου βλέποντας αρχικά τις ιδιότητες της μονάδας καταλαβαίνουμε ως συνέπεια τις ιδιότητες του Θεού:

“Η μονάδα, λοιπόν, είναι η αρχή και η ρίζα των πάντων και σε όλα υπερέχει ως ρίζα και αρχή. Τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αρχή. Και η αρχή δεν βγαίνει από πουθενά αλλά μόνο από τον εαυτό της. Είναι, όμως, η αρχή των άλλων. Η μονάδα που είναι αρχή εμπεριέχει κάθε αριθμό χωρίς να περιέχεται σε κανέναν από αυτούς. Γεννάει κάθε αριθμό χωρίς να γεννιέται από άλλον αριθμό. Καθετί που γεννιέται είναι ατελές και διαιρετό, αυξάνει και μειώνεται, ενώ το τέλειο δεν έχει κανένα από αυτά. Εκείνο που μπορεί να αυξηθεί αυξάνεται από την μονάδα, αναλώνεται από δική του ασθένεια, και ποτέ δε μπορεί να χωρέσει τη μονάδα. Αυτή, ΤΗΟΤΗ, είναι η εικόνα του Θεού που μπορώ να σου προσυπογράψω. Αυτήν ακριβώς πρέπει να σκέφτεσαι και να κατανοήσεις, αντικρίζοντας την με τα μάτια της καρδιάς σου”. ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ, Λόγοι , IV, 10-11.

Έχεις δίκιο να αναφέρεις ότι πολλές από τις ιδιότητες του 7 μπορεί να έχουν και άλλοι πρώτοι αριθμοί. Η έννοια "πρώτοι αριθμοί" δεν είναι τυχαίο ότι αποδίδεται στους Πυθαγόρειους. Είναι "πρώτοι" γιατί έχουν κατά κάποιο τρόπο τις ιδιότητες της μονάδας (διαιρούνται τέλεια μόνο με τον εαυτό τους και την μονάδα) και στο Νεοπλατωνικό σύστημα παίζουν τον ρόλο των "Ενάδων" των πρώτων θεών που απορρέουν από το αρχικό ΕΝ.

Ο 7 όμως είναι "πρώτος" αριθμός αλλά βρίσκεται μέσα στην αρχική δεκάδα των αριθμών που χρησιμοποιούμε για να αναπαραστήσουμε τους υπόλοιπους αριθμούς π.χ. οι "πρώτοι" αριθμοί που χρησιμοποιείς είναι το 11 και το 13 που εμφανιζονται με συνδυασμό κάποιων από τους 10 αριθμούς της δεκάδας (1.. έως..10). Έτσι ο 7 έχει ταυτόχρονα δύο σημαντικές ιδιότητες. Είναι και στην αρχική ηγετική δεκάδα, είναι και πρώτος αριθμός.

Επίσης ονομάζεται επτάς από το σεπτάς (σεβαστή) γιατί θυμίζει την Αθηνά που βγήκε κατευθείαν από το κεφάλι του Δία και είναι παρθένα. Όντως το 7 είναι ένας αριθμός μέσα στην δεκάδα που είναι "πρώτος" και ούτε παράγει (μέσω πολλαπλασιασμού) ούτε παράγεται από κανέναν άλλον αριθμό εκτός από την μονάδα, π.χ. το 2 παράγει το 4 και το 8 (2*2, 2*4),το 3 παράγει το 6 και το 9 (3*2, 3*3), το 4 παράγεται από το 2 και παράγει το 8, το 5 παράγει το 10, το 6 παράγεται από το 3 και το 2, το 8 παράγεται από 2 και το 4, το 9 παράγεται από τον 3, το 10 παράγεται από το 2 και το 5. Το 7, όμως, δεν παράγεται από κανέναν και ούτε παράγει κάποιον στην δεκάδα. Είναι σεπτάς και παρθένος, δεν είναι προϊόν γέννησης (γινομένου) ούτε γεννάει κάποιον άλλον, μέσα στην αρχική δεκάδα.

Αυτά (που έχω βρει στους Νεοπυθαγόρειους και Νεοπλατωνικούς)και πολλά άλλα που θα ήταν υπερβολικό να τα παραθέσω σε αυτό το φόρουμ είναι που με έχουν εντυπωσιάσει για τον αριθμό 7.

Το ότι έχει και κάποιες ιδιότητες μέσω των διαιρέσων που έχουν προααναφερθεί δεν το ψάχνω γιατί θα βρεθώ σε "κινούμενη άμμο" όπου η αλήθεια και το ψέμα, το σωστό και το λάθος, αρχίζουν να μοιάζουν επικίνδυνα. Έτσι βλέπω και εγώ αυτές τις ιδιότητες, τις "κρατώ" αλλά επιφυλάσσομαι γιατί δεν μου "λένε" κάτι άλλο. Δεν αρκεί να είναι παιχνίδι, θέλω να είναι και δημιουργικό παιχνίδι. Να βρω κάποιο νόημα που ξεπερνάει απλώς τον εντυπωσιασμό από ένα φαινόμενο. Προσωπικά αυτές τις ιδιότητες διαίρεσης του 7 και την περιοδικότητα του 142857 στην διαίρεση τις ανακάλυψα όταν ήμουν πολύ μικρός και με εντυπωσίασαν και εμένα αλλά όπως κάθε παιχνίδι το άφησα στην άκρη.

Μακάρι να βρω το νόημα αυτού του φαινομένου και τον εσωτερικό του συμβολισμό. Προς το παρόν όμως παραμένει ένα παιχνίδι και ένα αίνιγμα στην άκρη του μυαλού μου που περιμένει μια συγκυρία, μια έμπνευση για να γίνει μέρος της Γνώσης και να αποκτήσει ένα εσωτερικό νόημα.

Συμπέρασμα: Ας ενθαρρύνουμε τα παιχνίδια με τις ιδιότητες των αριθμών αλλά να είμαστε επιφυλακτικοί και να μην κολλήσουμε εκεί. Η πραγματική Γνώση απαιτεί πολλά περισσότερα.

Keep playing....


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2002, 15:37:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νενούκα, χαίρομαι που έστειλες ένα μύνημα στο forum, έστω "επικριτικό" όπως εσύ το αποκάλεσες.
Εγώ θα διαφωνήσω μαζί σου (μου το επιτρέπεις φαντάζομαι). Δε το βλέπω επικριτικό, ίσα ίσα μας ξαναθυμίζεις βασικές αρχές της ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ!!!

Θα συμφωνήσω μαζί σου (άλλωστε το είχα ξαναπεί), σημασία δεν έχει δεν έχει να βάλω κάτω το "αρθμητίρι", να προσθέτω, να αφαιρώ, να πολλαπλασιάζω και να διαιρώ. Ειδικά με το τελευταίο, για τη διαίρεση, υπάρχει το γνωστό "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ".
Θέλω να πώ με αυτό ότι αν μπερδευτούμε με όλες αυτές τις πράξεις και ειδικά με τη διαίρεση, αυτό που πετυχαίνουμε είναι να ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ τον εγκέφαλό μας, να του δίνουμε "τροφή" με αποτέλεσμα να παργκονίζουμε την Ψυχούλα μας, που αυτή είναι κατα τη γνώμη μου που θα μας ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΤΑ ΑΡΡΗΤΑ & ΤΑ ΚΡΥΦΙΑ που ερευνούμε.

Τέλος πάντων, για τους "ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ" όπως πολλύ σωστά είπες, θα ήθελα απλά να υπενθυμίσω σε ΟΛΟΥΣ τους καλούς συναιδητίμωνες σε αυτό το ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ, ότι ο Μέγας Πυθαγόρας τους θωρούσε ΙΕΡΟΥΣ, και τους περιέκλυσε μέσα σε ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΛΕΞΗ,

ΤΕΤΡΑΚΤΥ

Το άθροισμα της λέξης (μόνο το άθροισμα, χεχεχε) μας δίνει εκείνον τον αριθμό: 1426 που και αυτός καταλήγει αρχικά στο 13 και μετά που αλλού, παρα στο 4 !!!!
Ας μη μπερδέψω άλλο τα πράγματα, ας τα σταματήσω σε αυτό το σημείο. Πάντως μιάς και είχα γράψει κάτι για την "Δημιουργία" και το 13 θεώρησα ότι ίσως έτσι να έδωσα κάποιο στοιχείο παραπάνω στο φίλο μου τον Creap υπενθυμίζοντας σε όλους την άποψη του Πυθαγόρα για τους αριθμούς:
"Το σοφοτέρο των όντων,
ο αριθμός εστίν"

Περιμένουμε και άλλες απόψεις φίλη Νενούκα....

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

CrEeP
Νέο Μέλος

Greece
25 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2002, 12:49:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους CrEeP  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Filh Nenuka kalws hrthes sthn parea, thelw na se eyxaristhsw poly gia to mynhma sou, pou kathe allo para epikritiko to briskw kai egw. Prosgeiwmeno tha htan h swsth leksh... Den exw na prosthesw kati, kathws o thoth kai o Kelsos otan arxisoun na milane egw den mporw na paw passo
mia parathrhsh na kanw mono... MY NAME IS CRE-E-P!!!!! lol


Oλα είναι ΕΝΑ!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2002, 15:51:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ένα καλό "γεια" στον Creep και στους υπόλοιπους.

Creep σου ζητάω συγνώμη αν καμιά φορά δεν σε αφήνω να πάρεις... ανάσα

Πάντως δεν πρέπει να έχεις παράπονο διότι έχεις ξεκινήσει ένα topic που έχει γίνει ένα μεγάλο κομπολόι από μηνύματα.

Μας έριξες... σανό και, βασικά, εγώ και ο "Κέλσος", αλλά και οι υπόλοιποι ορμήσαμε να τον... μασουλίσουμε!!!

Να είσαι καλά και να μας προκαλείς σε διαλόγους τόσο μεγάλους και σημαντικούς.

Όσο για το ψευδώνυμό σου, καλά έκανες και τα είπες ένα... χεράκι στον "Κέλσο" γιατί όλο λάθος σε αναφέρει. Ίσως δεν θεωρεί ότι είσαι πραγματικά Creep (ανατριχίλας, αποκρουστικός) για αυτό και νομίζει ότι θα σε... κατηγορήσει αν σε αναφέρει σωστά.

Λοιπόν πρέπει να βρεις ένα άλλο θέμα που θα μας αναγκάσει να ξαναμαζευτούμε για να... "οργιάσουμε" ξανά.

Τώρα ο "πήχυς" έχει ανέβει πιο ψηλά.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2002, 01:08:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο νέος φίλος μας "Phoenix_Epsilon" με ρώτησε για το username που χρησιμοποιώ και τι μπορώ να πω για το δικό του username. Απαντώντας του κατάλαβα ότι υπάρχουν και άλλες σημασίες του αριθμού 7, για αυτό παίρνω το θάρρος να αναδημοσιεύσω αυτήν την απάντηση και μέσα στο topic αυτό.

Ιδού η απάντησή μου:


Γεια σου "Φοίνικα 'Έψιλον"


Το όνομα χρήστη που χρησιμοποιώ, το ΤΗΟΤΗ είναι το όνομα του Θεού της Σοφίας και των Γραμμάτων στην αρχαία Αίγυπτο. Η εικόνα που συνοδεύει κάθε μήνυμά μου (στο τέλος) είναι αυτός ο Θεός που απεικονιζόταν με την μορφή του πουλιού Ίβυκας. Το όνομά του μπορείς να το δεις και ως Θωθ ή Τατ ή Θευθ ή και Τωτ.

Στους Αλεξανδρινούς χρόνους μετά τον 3ο αιώνα π.Χ. εξελληνίζεται και παίρνει το όνομα Ερμής ο Τρισμέγιστος. Σε αυτόν αποδίδονται μυθολογικά τα έργα που ονομάστηκαν Ερμητικά Κείμενα και που είναι μια σύνθεση αρχαιοελληνικής και αιγυπτιακής Σοφίας.

Το όνομά σου Φοίνιξ υποδηλώνει ένα μυθικό πτηνό το οποίο συμβολίζει τον θάνατο και την αναγέννηση. Ο λεξάριθμός του είναι 700 (Φ=500, Ο=70, Ι=10, Ν=50, Ι=10, Ξ=60) και αυτό δείχνει την μυστική τους σχέση με τον αριθμό 7. Υπάρχει με διάφορες μορφές σε πολλούς πολιτισμούς. Στην Αίγυπτο ονομαζόταν Μπενού και πέθαινε και ξαναγεννιόταν από τις στάχτες του. Στον χριστιανισμό συμβολίζει την σταύρωση και ανάσταση του Χριστού. Στην Ινδία συμβολίζει τις "Γιούγκα" (καμία σχέση με την Γιουγκοσλαβία ή τον Καρλ Γιούγκ!!!), δηλαδή τους κύκλους χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ετών της εξέλιξης των κόσμων.

Μπορεί να σε στεναχωρήσω αλλά αν μπορείς να θυμηθείς το σύμβολο της
επταετούς δικατορίας 1967-1974, πίσω από τον στρατιώτη που στέκεται ως
προφίλ, υπάρχει ο φοίνικας ως πτηνό που ξαναγεννιέται μέσα από την φωτιά, δείχνοντας έτσι αυτό που ήθελε να περάσει η χούντα δηλαδή την αναγέννηση της Ελλάδας. Η πλάκα είναι ότι όπως ο Φοίνικας σχετίζεται με το 7, έτσι και η δικτατορία κράτησε 7 χρόνια!!! Βέβαια θα μπορούσε να κρατήσει και 70 ή 700(όπως είναι και ο ακριβής ο λεξάριθμος). Ευτυχώς όμως η αριθμοσοφία έκανε...εκπτώσεις και γλιτώσαμε το 70 ή 700 χρόνια και μείναμε στα 7!!!

Το "'Εψιλον" μου κάνει κάτι σαν την ομάδα... Έψιλον, που τώρα τελευταία είναι σαν τον... παπά. Εννοώ το παιχνίδι, "εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς που είναι ο παπάς;;;" Όλοι είναι υποψήφιοι να βρίσκονται σε αυτήν την ομάδα αλλά κανένας δεν το παραδέχεται. Συνήθως το παραδέχονται οι... νεκροί ή οι ...εξαφανισμένοι.

Πέρα από τα αστεία, το Έψιλον είναι το πέμπτο γράμμα της Αλφαβήτου και δείχνει τον αριθμό του ανθρώπου στην παρούσα φάση της εξέλιξής του. Ο άνθρωπος είναι μια τετράδα σαν προσωπικότητα και η μία αρχή, ο Νους που τον κάνει πραγματικά άνθρωπο.

Είναι το πεντάκτινο αστέρι που πριν το πάρουν οιΤούρκοι στην σημαία τους, ο Δαβίδ, οι Ερυθρές ταξιαρχίες και η 17η Νοέμβρη, ατύχησε να το έχουν και οι Πυθαγόρειοι σαν σύμβολο αναγνώρισής τους. Ευτυχώς που τους έκαψαν τους κα(η)μένους, τους Πυθαγόρειους, γιατί αλλιώς θα τους είχαν συλλάβει ως τρομοκράτες, ή θα τους είχαν λιθοβολήσει ως κρυπτοσιωνιστές ή θα τους υποπτευόταν για φιλόΤουρκους.

Τέλος πάντων το Φοίνιξ (700) μαζί με την αριθμητική αξία του Ε = 5, έχουμε τον αριθμό 705 που είναι ο λεξάριθμος της λέξης ΔΥΝΑΜΙΣ. Άρα σκόπιμα ή τυχαία έχεις ένα username που με λίγη τύχη μπορούμε να γράψουμε... βιβλίο για αυτό.


Λοιπόν είχα κέφια σήμερα το βράδυ.

Καλωσήρθες στην παρέα μας ... 705 ,,,ε,....συγνώμη εννοούσα "Φοίνιξ Ε", και χαίρομαι που είδα στο Φόρουμ του κινηματογράφου ότι σου άρεσε και εσένα ο "Άρχοντας των Δαχτυλιδιών". Ελπίζω να γίνεις ενεργό μέρος στην παρέα μας και όχι απλώς...."γνωσιοβλεψίας" (παράφραση του "ηδονοβλεψίας") όπως οι περισσότεροι.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2002, 02:35:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ωφείλω να ομολογήσω το θέμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, όπως είχα δηλώσει και στους διαχειριστές της φιλόξενης αυτής ιστοσελίδας όταν είχα διαβάσει το αντίστοιχο άρθρο που έιχαν παρουσιάσει πριν καιρό.
Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι υπάρχει κάποια σχέση των γραμμάτων με τους αριθμούς, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει τόσο μεγάλη σχέση όσο κάποιοι σήμερα την παρουσιάζουν. Καταρχήν αναλύουν νοήματα Νοελληνικών λέξεων με βάση τους αριθμούς.Μα άν υπάρχει κάπιοια σχέση αυτή θα υπάρχει μόνο με τις αρχαίες ελληνικές.Και ακόμα μακρύτερα σε ποιά αχαιοελληνική διάλεκτο-αλφάβητο και με ή χωρίς τα δυο γράμματα που F, S που καταργήθηκαν? Πριν λιγες μέρες παρακολούθησα στο blue sky εκπομπή με θέμα την αριθμοσοφία, και ο ομιλών έιπε ότι η αριθμοσοφία έχει ΚΑΙ προβλεπτική ικανότητα, και μάλιστα έφτασε στο σημείο να αναφέρει ότι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές προβάδισμα θα έχει ο Κος Παπουτσής... Κάποιος φίλος σε άλλο θέμα έιχε αναφέρει μία ιστορία με ένα επιστήμονα, ένα πείραμα και μία γάτα. Νομίζω ότι μας έχει μέινει η γάτα.....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2002, 11:36:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου ξανά "Πλωτίνε".

Έχεις απόλυτο δίκαιο. Ίσως να διαπίστωσες κάποιους χιουμοριστικούς υπαινιγμούς και στο προηγούμενο μήνυμά μου για αυτό το θέμα.

Στην πολύχρονη προσωπική μου μελέτη διαπίστωσα ότι οι υπερβολές καταστρέφουν την ουσία, για αυτό και πήρα ως βάση των μελετών μου τα αρχαία κείμενα και όχι την νεοελληνική τους απόδοση, προσπαθώντας να λάβω υπόψη μου και το F (δίγαμμα) αν και ο ρόλος του είναι πολύ περιορισμένος.

Για παράδειγμα ποιος ξέρει ότι το φως στα αρχαία ορφικά κείμενα δεν γράφεται έτσι άλλα "Φάος" εξού και το "φαεινή ιδέα" ή το "φαίνομαι". Αν και εννοιολογικά είναι το ίδιο εντούτοις η λέξη ΦΩΣ έχει αριθμό 1500 ενώ η λέξη ΦΑΟΣ έχει αριθμό 771.

Αυτός ο τελευταίος αριθμός είναι πολύ σημαντικός γιατί δείχνει τον αριθμό τους Φωτός όπως υπάρχει στην αρχαία ελληνική Γραμματεία. Η παρουσίαση του αριθμού 1 και 7 μας κάνει να υποψιαζόμαστε το ΕΠΤΑΔΙΚΟ φάσμα (λέξη που προέρχεται από το "ΦΑΟΣ") που αναλύει το ΕΝΑ φως.

Επίσης ΣΥΜΠΑΝ = 771 = ΦΑΟΣ. Αυτές όπως είπα είναι ενδείξεις και όχι αποδείξεις αλλά είναι ακριβείς και σίγουρα είναι πιο επιστημονικές από την αριθμολογική μελέτη των σημερινών νεοελληνικών λέξεων.

Ειδικότερα όταν χρησιμοποιούνται... ανόητα "μακαρόνια" υπολογισμών όπως π.χ. Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΦΩΣ = .... = Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ!!!

Καταλαβαίνετε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αποδείξεις ότι θέλεις.

Λοιπόν, διαίσθηση, ενόραση, διαλογισμός ναι. Αλλά όχι φαντασιοπληξία, όχι ανοησία, όχι φανατισμοί. Πέρα από τις λέξεις και τους αριθμούς, υπάρχει η μια αλήθεια που μπορεί να συλλάβει η εσωτερική φιλοσοφία, με την βοήθεια και της αριθμολογίας αλλά όχι μόνο με αυτήν.

Όποιος έχει διαβάσει τον "Κρατύλο" του Πλάτωνα μπορεί να το καταλάβει. Εκεί ο Σωκράτης ρίχνει ένα "αξιοπρεπές δούλεμα" στον Κρατύλο που είναι Ηρακλείτιος φιλόσοφος και που νομίζει ότι τα γράμματα της κάθε λέξης αποδίδουν πλήρως το εσωτερικό νόημα που φέρουν οι λέξεις. Αφού στο πρώτο μισό του βιβλίου, ο Σωκράτης, ενθουσιάζει τον Κρατύλο με τις αναλύσεις των λέξεων που κάνει (και που δίνει την ευκαιρία στον Πλάτωνα να περάσει βαθιά μεταφυσικά νοήματα) στο δεύτερο μισό γελοιοποιεί αυτήν την μέθοδο βρίσκοντας ανόητες ή άχρηστες λέξεις να πρέπει να περιέχουν υψηλά νοήματα, κάτι που βέβαια δεν ισχύει.

Στο τέλος ο Σωκράτης επαναφέρει τον Κρατύλο στην πραγματικότητα και του συστείνει να ασκεί την διαλεκτική και την φιλοσοφία.

quote:
Δεν υπάρχει τίποτε ανώτερό από την Αλήθεια

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2002, 01:32:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ απόλυτα φίλε Θώθ. Και ο Ερμής ο τρισμέγιστος αναφέρει κάτι σχετικό με την γραφή..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2002, 08:55:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετώ και πάλι τους φίλους του τόπικ και καλοσορίζω και το νέο μέλος της παρέας μας τον "Φοίνιξ Ε".

Καταρχάς δε θα διαφωνήσω με τον εξαίρετο "θεό της Σοφίας", τον Θώτ. Κάθε τοποθέτηση του, απηχεί κατα πολύ και τις δικές μου απόψεις.
Ας δούμε όμως το θέμα και επι ευκαιρίας θα περιμένω και τις άποψεις των υπολοιπών μελών του forum, που ασχολούνται με την ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ.

Φίλε μου Πλωτίνε, ο Πυθαγόριος Φιλόλαος έλεγε πώς "... η φύσις των ΑΡΙΘΜΩΝ είναι, 'γνωμική', 'ηγεμονική' και 'διδασκαλική'..." δηλαδή διαλογιζόμενοι και μεταχειριζόμενοι τους ΑΡΙΘΜΟΥΣ ώς σύμβολα μπορούμε να αποκτήσουμε συνείδηση εννοιών εκτός των ορίων του ανθρώπινου επισθητού.
Ο Συριανός, διδάσκαλος του Πρόκλου και διάδοχος της Πλατωνικής Ακαδημίας χαρακτιρίζει τους ΑΡΙΘΜΟΥΣ ώς "ειδητικούς" δηλαδή οι ΑΡΙΘΜΟΙ έχουν σημασία ενδεικτική του είδους, της ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ και όχι ΜΟΝΟΝ της ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ των όντων.
Αυτή η "ΠΟΙΟΤΗΤΑ" και η "ΠΟΣΟΤΗΤΑ", είναι η διδασκαλία που παρέδωσε στην ανθρωπότητα ο μέγα Μύστης Πυθαγόρας περί του "ΕΙΔΟΥΣ" και "ΜΟΡΦΗΣ".

Ετσι φτάσαμε στο σήμερα που ο ΑΡΙΘΜΟΣ κατέληξε να εκφράζει ΜΟΝΟΝ τη μία ιδιότητά του, αυτή της ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ. Αδυνατεί ο κόσμος σήμερα να αντιληφθεί και την ΠΟΙΟΤΗΚΗ ιδιότητα του ΑΡΙΘΜΟΥ.
Ο σημερινός κόσμος την ΠΟΙΟΤΗΤΑ, την αντιλαμβάνεται μέσα απο τον ΛΟΓΟ, πιστευει ότι ο ΛΟΓΟΣ έχει ΜΟΝΟΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ άποψη και όχι ΠΟΣΟΤΙΚΗ, δηλαδή νομίζει ότι με τη διατύπωση προτάσεων, φράσεων, λέξεων, εκφράζονται αποκλειστικά ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.

Να λοιπόν το "κλειδί" της ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑΣ.
'Οτι ισχύει για τον ΑΡΙΘΜΟ, ισχύει και για τον ΛΟΓΟ. 'Ολοι οι νόμοι, αξιώματα, θεωρήματα έχουν εφαρμογή στους ΑΡΙΘΜΟΥΣ, τα ίδια έχουν εφαρμογή και στον ΛΟΓΟ.
Με αυτόν τον τρόπο θεώρησης των πραγμάτων, μπορούμε να παρακολουθήσουμε, στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ θα έλεγα, ΚΟΣΜΟΓΕΝΝΗΣΕΙΣ αν αναλογιστούμε ότι ΜΕΣΑ σε κάθε λέξη κρύβεται ο ΑΡΙΘΜΟΣ ο οποίος είναι ταυτόσημος με τον ΛΟΓΟ!!!
Με αυτόν το τρόπο, αν μελετήσουμε τον ΑΡΙΘΜΟ τον "κρυμένο" μέσα στον ΛΟΓΟ, θα μπορέσουμε να ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ αυτό που είπε ο Φιλόλαος και θα αντιληφθούμε έννοιες πέραν του ανθρωπίνου επισθητού.

Αναλύοντας ή και μετατρέποντας τον ΛΟΓΟ σε ΑΡΙΘΜΟ, μπορούμε να βρούμε είπαμε τη ΠΟΙΟΤΗΤΑ και ΠΟΣΟΤΗΤΑ της έννοιας.
Μα τι άλλο είναι αυτή η "ποσότητα και η ποιότητα", παρα το ΜΕΤΡΟ που ακούει στη λέξη, ΔΟΝΗΣΗ!

Σε αυτό το σημείο θα πάρω λίγη βοήθεια απο την ΧΗΜΙΑ.
Η επιστήμη αυτή, παιδί της ΠΑΝεπιστήμης ΑΛΧΗΜΕΙΑΣ, ασχολήται με τη ΔΟΜΗ των στοιχείων, την ουσία τους και τη παρασκευή τους.
Τα ΓΝΩΣΤΑ στοιχεία λοιπόν έχουν χωριστεί σε ΕΠΤΑ (7)!!!!! (τυχαίο και αυτό;;;) περιόδους.
Αυτό έγινε για να μπορούμε να ομαδοποιούμε τα στοιχεία και να τα μελετούμε καλύτερα.
Τα στοιχεία διαφέρουν μεταξύ τους ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ των πρωτονίων του πυρίνα τους, ο οποίος εκφράζεται με τον ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ, και αντιστοιχεί στο ΑΘΡΟΙΣΜΑ των ηλεκτρονίων που τροχιοδρομούν γύρω απο τον πυρίνα.
Τώρα το ΑΘΡΟΙΣΜΑ των πρωτονίων και των νετρονίων που συνιστούν τον πυρίνα, καλείται ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ο οποίος ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ με το ατομικό βάρος.
Λαμβάνοντας όλα αυτά ως δεδομένα απο τη χημία, και μεταφέροντάς τα όπως είπα και στην αρχή, σαν "νόμους" που διέπουν τους αριθμούς στον ΛΟΓΟ, καταλήγω σε ένα συμπέρασμα.
Αν τα διάφορα στοιχεία, διαφέρουν κατα τον ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟ, το ίδιο γίνεται και με τις ΛΕΞΕΙΣ.
Οι ΛΕΞΕΙΣ διαφέρουν κατα ΓΡΑΜΜΑΤΑ, τα γράμματα ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ σε ΑΡΙΘΜΟΥΣ, αρα θα μπορούσα να εννοήσω σε βάθος την ΟΥΣΙΑ που κρύβουν οι ΛΕΞΕΙΣ, λαμβάνωντάς τες ως "αριθμητικές έννοιες"!!!!

Και τωρα θα "απαντήσω" σε κάτι που ανέφερε ο Θώτ.
"...Ειδικότερα όταν χρησιμοποιούνται... ανόητα "μακαρόνια" υπολογισμών όπως π.χ. Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΦΩΣ = .... = Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ!!!..."

Φίλε μου Θώτ, ανέφερα το συλογισμό μου επάνω στο θέμα των ΑΡΙΘΜΩΝ. Κατέδειξα τον ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΜΟΥ τρόπο για το πώς ερευνώ τα πράγματα.
Τώρα, εάν στο παράδειγμα που αναφέρεις, βρούμε ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ, εμένα προσωπικά θα με έβαζε σε "σκέψη".
Θέλω να πώ ότι αν στις ΛΕΞΕΙΣ ή στους ΑΡΙΘΜΟΥΣ, βρίσκω ταυτότητα γιατί να μην ΥΠΟΘΕΣΩ οτι ΜΠΟΡΕΙ να είναι και έτσι;;;

Και για να χαρητολογίσω κλεινοντας, ΟΝΤΟΣ ο Γιάννης "κρύβει" μέσα του τον θεό και το Φώς. Απλά, δε το ξέρει.....
Ελπίζω να μη σας κούρασα με τη πολυλογία μου.
Φίλε μου Πλωτίνε, δεν έχεις παρά να ερευνήσεις μόνος σου τα όσα είπα, εγώ πάντως το έχω ΗΔΗ κάνει και έτσι επιβεβαιώνω (στον εαυτό μου), τα όσα οι Πυθαγόριοι και πολύ πιο πριν απο αυτόυς, οι Ορφικοί πίστευαν για τους ΑΡΙΘΜΟΥΣ...
Το πεδίο της έρευνας..... δικό σου φίλε μου.

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2002, 02:45:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε Κέλσο η σκάλα της γνώσης αριθμεί φαντάζομαι πολλά σκαλοπάτια, και η αριθμοσοφία για εμένα προσωπικά είναι στα ψηλά ακόμα..
Εχω μελετήσει την αριθμοσοφία των Πυθαγορείων σε Θεολογικό επίπεδο Μονάδος, δυάδος τριάδος, τετράδος κλπ.Η αριθμοσοφία πάντως χρησιμοποιήται και στην εβραική Καμπάλα απο όσο ξέρω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2002, 07:32:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σωστά φίλε μου ΚΑΙ στη επιστήμη της Καμπαλά χρησημοποιήται η ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ. Θα έλεγα μάλιστα ότι η Καμπαλά είναι κατεξοχήν, ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΚΟ σύστημα μύησης και μεταφοράς Γνώσης...
Οι λαοί που ΔΕΝ χρησημοποιούν ΦΩΝΗΕΝΤΑ στη ΓΡΑΦΗ τους, είναι που μέσω της Καμπαλά - Αριθμοσοφίας, μεταφέρουν τα "μυστικά τους" στις επόμενες γενεές, πιό "σύνθετα" άρα και πιο δύσκολα...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2002, 15:31:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας αρχίσω με μια απάντηση σε σχέση με το φως.Πραγματικά έχουμε φαός=771=σύμπαν.

Φίλε thoth,το φως=1500=ωψ(μάτι).Γιατί θα πρέπει να είναι πιο "ακριβείς και σίγουρα πιο επιστημονικές μόνο οι λέξεις στην αρχαία ελληνική.."(όπως αναφέρεις).Βρίσκεις ,ότι λιγότερη σχέση έχει το μάτι με το φως;
Ας πούμε και οφθαλμός=920= ο ων(Σκεφτείτε την αντίστοιχη απεικόνηση..)

Να προσθέσω στην απάντηση του Κέλσου:
αριθμός=430
νόμος=430
δόνηση=340

και για να είμαι στο θέμα:4+3+0=7rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2002, 15:09:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας παιδιά.

Κατ' αρχάς να δώσω συγχαρητήρια στους συνεργάτες του Esoterica.gr που συμμετείχαν στην εκπομπή του ALPHA "Μπορώ" με την Άννα Δρούζα. Επειδή η καλή δουλειά που κάνει το Esoterica.gr φαίνεται από όλους, μας κάλεσαν στην εκπομπή για να δώσουμε κάποιες γνώσεις από τον χώρο του Εσωτερισμού στο θέμα της Εξωγήινης Ύπαρξης. Οι φίλοι- συνεργάτες που συμμετείχαν διδάξαν τι σημαίνει Εσωτερισμός, με αυτά που είπαν και ευτυχώς και με αυτά που δεν είπαν. Και λέω δεν είπαν, γιατί προτιμήσαν πολύ καλώς να σιωπήσουν όταν ακούγονταν υπερβολές (του τύπου: "η Γη είναι στο κέντρο του Ηλιακού συστήματος για αυτό αποτελεί πέρασμα για τους εξωγήινους!!! και δεν θέλησαν να συνεισφέρουν σε αυτήν την "βατραχομυομαχία".

Για το θέμα της αριθμοσοφίας προηγήθηκαν κάποια μηνύματα πολύ ενδιαφέροντα.

Κατ' αρχάς δεν θεωρώ ότι οι αριθμητικές ισότητες πολλών λέξεων δεν έχουν νόημα. Απλώς λέω ότι όσο απομακρυνόμαστε από την αρχική πρωτότυπη Γραφή και γραμματική τόσο περισσότερο εισβάλλει το "χάος" και η αβεβαιότητα για αυτό καλό θα είναι να προσέχουμε πολύ όταν καινοτομούμε.

Για παράδειγμα η φίλη Rosarium βρήκε τον λεξάριθμο της λέξης ΔΟΝΗΣΗ = 340 για τον οποίον δεν έχω να πω τίποτε γιατί είναι μια λέξη που χρησιμοποιούμε στην νεοελληνική (άρα μόνο στους νεοέλληνες έχει αυτήν την αριθμοσοφική αξία) αλλά η αλήθεια είναι ότι η λέξη αυτή γραφόταν αρχικά ως ΔΟΝΗΣΙΣ = 542.

Ξέρω ότι επιμένοντας ίσως φαίνομαι γεροξεκούτης, ξεροκέφαλος αλλά είμαι και εγώ Σκορπιός και είναι ένα από τα ... καλά μας γνωρίσματα (έτσι δεν είναι Κέλσο και Rosarium;;;)


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2002, 18:10:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ακριβώς επειδή είμαι νεοελληνίδα,έχω την δυνατότητα ν' ασχολούμαι τόσο με την αρχαία όσο και με την νεοελληνική γλώσσα.Καταρχήν,δεν σχολίασες καθόλου τα περί φωτός,φίλε thoth.Επίσης ν' αναφέρω και:

φως=1500=ωψ,πυρσός=1050 αλλά και 1500=τυφλός

ο νόμος=500,ο αριθμός=500 αλλά και Πυθία=500

Δεν θα κάνω ερμηνεία.Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Ως προς την δόνηση..Η αλήθεια είναι, ότι έχω μερικά χρόνια ν'ασχοληθώ.Κι είμαι ..λίγο σκουριασμένη.Αλλά:
δόνησις=542
δοξάρι=245
Δοξάρι=τόξο/εξάρτημα έγχορδων οργάνων με το οποίο κρούονται οι χορδές κ.α.(Μείζων Ελλ.Λεξ.)

Αλλά αν πάρουμε:
η δόνησις=550
τόξον=550 κ.α.(δεν θα 'θελα να επεκταθώ)

Μερικές φορές φαίνονται ασύνδετες οι λέξεις και χωρίς νόημα.Φαίνεται ότι το μόνο κοινό είναι η αριθμητική ισότητα και τίποτε άλλο.Αλλά αυτό που λείπει είναι η πληροφορία.Αν δεν ξέρω τί είναι το τόξο,δεν καταλαβαίνω και την σχέση με την δόνηση.

Xαίρομαι για τις αποκαλύψεις(περί σκορπιών).Ως προς το γεροξεκούτης...δεν θα πάρω,φίλε μου.Μου χαλάει το φαίνεσθαι.
Το ξεροκέφαλη το δέχομαι..Μόνο αν χτυπήσει κανείς επάνω φαίνεται...rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2002, 18:40:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου Rosarium ξανά, μαχητική Σκορπίνα.

Δεν σχολίασα το ΦΩΣ γιατί έχεις δίκιο στον σχολιασμό . Μη ξεχνάς ότι είμαστε στην ίδια πλευρά σε αυτήν την ιερή επιστήμη. Απλώς αγωνίζομαι να μην γίνει κατάχρηση της αριθμοσοφίας και γίνει αριθμολαγνεία. Έστω κι αν μερικές φορές χρειαστεί να γίνω ο... δικηγόρος του διαβόλου...

ΔΟΝΗΤΙΚΟΤΗΣ= 1040
ΔΙΟΝΥΣΟΣ = 1004

ΔΙΟΝΥΣΟΣ = ΘΕΟΣ (284) + ΝΟΥΣ (720)!!!


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2002, 19:01:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και μια που μιλάς για τον Διόνυσο και τους αριθμούς..

Με τον αναγραμματισμό της λέξης βγαίνει:
Διόνυσος= Διός + νυός(=νύφη,κόρη)

Ας θυμηθούμε,ότι στον Πενθέα λέει,είμαι γυναίκα και άντρας στο ίδιο πρόσωπο..

Πιστεύω,ότι ολοκλήρωσα την σκέψη σου..

rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2002, 22:14:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φαίνεται ότι το Επτά είναι μεγάλη πηγή έμπνευσης.

Λοιπόν σας δίνω μια άλλη ερμηνεία (την θεωρώ από τις καλύτερες στις έρευνες που έκανα πριν από χρόνια)

Το 7 στους Πυθαγόρειους ονομάζεται και "Τάξις" (όχι το σύστημα μηχανογράφησης της... Εφορίας).

Και προχωρώ σε ορισμένες σκέψεις - ερωτήσεις - συμπεράσματα:

Τι υπάρχει αρχικά για να φέρει την Τάξη το Επτά;

Υπάρχει ΑΤΑΞΙΑ=373

Αλλά ΑΤΑΞΙΑ=373=ΛΟΓΟΣ (...Εν αρχη είναι ο Λόγος...)

Άρα ο Λόγος έχει την έννοια του αρχικού Χάους.

Ποια ικανότητα χρειάζεται για να μπει σε τάξη η αρχική αταξία.

Φυσικά η ΔΙΑΤΑΞΙΣ=586

Αλλά ΔΙΑΤΑΞΙΣ = 586 = ΕΠΤΑΣ (Άρα η Επτάδα φέρνει μαζί της την ικανότητα της Διάταξης)

Και τελευταίο και εκπληκτικό.

Ποια είναι η τέλεια τάξη, το αποτέλεσμα της Διάταξης-Επτάδας;

Μα φυσικά η ΕΥΤΑΞΙΑ = 777

Αυτές οι σχέσεις με έκαναν να σιγουρευτώ ότι οι Πυθαγόρειοι έκρυβαν πολλές γνώσεις που ούτε μπορούμε καν να τις υποψιαστούμε σήμερα.


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Darkangel_78
Πλήρες Μέλος

Egypt
1013 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2002, 23:24:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Darkangel_78  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους.Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά και τη μεγάλη συμμετοχή.Πραγματικά ανακαλύπτεις πράγματα που ξέρεις αλλά έχεις ξεχάσει ότι τα ξέρεις. (Ο δικός μου ορισμός της μάθησης)
Όσο για τον αριθμό 7 αγαπητοί φίλοι , και ιδιαίτερα όσοι είστε ζυγοί όπως και εγώ, διάβασα πράγματα που ούτε καν υποψιαζόμουν. Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για τους "συνομιλητές" μου είναι να σας προτείνω να διαβάσετε βιβλία του Έλληνα μαθηματικού Λευτέρη Αργυρόπουλου. Είναι πραγματικά συγκλονιστικά όσα γράφονται εκεί. Σας ευχαριστώ που φωτίζετε το δρόμο με φώτα λευκά και αδιάκοπα...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2002, 23:34:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου Darkangel.

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω για αυτόν τον μαθηματικό που ανέφερες. Μπορείς να μας δώσεις κάποιες περισσότερες πληροφορίες;

Π.χ. ποια βιβλία έχει γράψει, σε ποιες εκδόσεις, τι σημαντικό περιέχουν κ.α.


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2002, 14:18:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΠΙΚ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 2.00, ΑΛΛΑ ΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ... ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΔΕΝ ΕΣΤΑΛΕΙ ΧΘΕΣ. ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΟΣΤΕΛΛΩ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ....ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!!!

Καλώς όρισες στη μεταφυσική μας παρέα φίλε Darkangel_78.
Πράγματι δώσε μας λίγες πληροφορίες για το θέμα του βιβλίου, θα το ήθελα και εγώ.

Τώρα φίλε μου Θώτ, τι να πώ.... Πρίν από καμιά ώρα, έγραψα στο τόπικ για το φανταστικό για τη "Βατραχομυομαχία"... Καλά, ούτε συνεννοημένοι να ήμασταν, χαχαχα το διασκέδασα βραδιάτικα.

Οσο για το θέμα, το "άφησα" δυστυχώς καιρό, λόγο φόρτου εργασίας και 2 μέρες τώρα προσπαθούσα να "μπώ", αλλά λόγο έργων.... είχε μποτιλιάρισμα....

Φυσικά δε θα μπορούσα να αφήσω την ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ αυτή παρέα χωρίς να προσθέσω και εγώ ένα μικρό μικρό λιθαράκι στα όσα πραγματικά εκπληκτικά μας παραθέτετε. (Μικρό λόγο κούρασης, αύριο ξεκούραστος θα φέρω κάτι σε πιό μεγάλο....)

Λοιπόν η καλή μας Σκορπίνα Rosarium είπε πολύ σωστά ότι

αριθμός=430
νόμος=430

Θα προσθέσω εγώ τώρα τη φάση,
Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ = 430

καθώς και τις λέξεις,
ΝΟΜΟΣ = 430
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ = 430

και να τι "συμπέρασμα" έχουμε:
Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ
ΑΡΙΘΜΟΣ (είναι)
ΝΟΜΟΣ (είναι)
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Φυσικά αυτά ως "θεοί εν ύπνο" ή "θεοί εν αγνοία" ΔΕΝ τα γνωρίζουμε, ΔΕΝ τα θυμόμαστε, ΑΛΛΑ αν στον "ΘΕΟ εν ύπνο" προσθέσουμε τη "ΜΝΗΜΗ", να το αποτέλεσμα:

ΘΕΟΣ(284) + ΜΝΗΜΗ(146) = 430

'Οπως είναι επόμενο δε θα παραλέιψω να παραθέσω ότι στο 284 θα συναντήσουμε εκτός απο τη λέξη ΘΕΟΣ, τις λέξεις ΑΓΙΟΣ, ΑΓΑΘΟΣ, ΔΙΟΣ!!!

Τα συμπεράσματα δικάς σας.
Τα δικά μου συμπεράσματα και πώς, με ποιό τρόπο, με βοηθά εμένα προσωπικά η ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ, θα σας το παραθέσω προς κρίσι, αύριο...
Πρός το παρόν....... καληνύχτα σας.

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2002, 14:23:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η καλή μας φίλη Elenbous, τώρα ίσως να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ περισότερο τις απόψεις μου περί του ΑΡΙΘΜΟΥ.
Να γιατί έγραψα πως ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
Εδώ φυσικά το "αποδεικνύω " κιόλας κατα κάποιον τρόπο.
Ελπίζω να σε καλύπτω τώρα φίλη Elenbous...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Darkangel_78
Πλήρες Μέλος

Egypt
1013 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2002, 14:26:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Darkangel_78  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα και πάλι.
Ζητήσατε πληροφορίες για τον Λευτέρη Αργυρόπουλο.
Είναι φυσικομαθηματικός με σπουδές στη Βοστώνη των ΗΠΑ, και κάνει έρευνες πάνω στη λεξαριθμική θεωρία, την αρχαία ελληνική γλώσσα και άλλα πολλά που δεν αναφέρονται σε ένα σύντομο μήνυμα.
Το πρώτο του βιβλίο έχει τον τίτλο "Αποδείξεις για τη μαθηματική κατασκευή της ελληνικής γλώσσας", από τις εκδόσεις "Πύρινος κόσμος".Για περισσότερες πληροφορίες σας δίνω την ηλεκτρονική διεύθυνση της σελίδας του http://www.geocities.com/lefteris_02115 .Αν δεν απατώμαι, έχει εκδώσει και δεύτερο βιβλίο.Μόλις μάθω κάτι νεότερο, θα σας το πω.
Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών και ιδεών καθώς και για τη φιλομάθειά σας.Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2002, 15:48:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα φίλε Darkangel_78, θα ήταν ότι χειρότερο για κάποιον που είναι ερευνητής και θέλει τη προσωπική του εξέλιξη, να παραμένει περιχαρακωμένος στα όσα έχει μάθει...
Το θεωρούμε αυτονόητο ότι ένας απο τους σκοπούς των Forums είναι αυτη η ελευθερη διακινηση ιδεων, απόψεων, θέσων κλπ. Φυσικά μέσα σε ένα "κόσμιο κλιμα" ώστε η παραμονή μας εδώ να μην είναι δυσάρεστη, ίσα ισα θέλουμε να βρισκόμαστε εδώ μέσα με ευχαρίστηση... τουλάχιστον εγώ προσωπικα.

Σε ευχαριστούμε για τη πληροφόριση και περιμενουμε και άλλες ακόμα απόψεις σου.

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Darkangel_78
Πλήρες Μέλος

Egypt
1013 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2002, 20:27:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Darkangel_78  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προσωπική μου επιδίωξη είναι η αναζήτηση της αλήθειας και η αναζήτηση του εαυτού μου σε όλα τα επίπεδα,φιλοσοφικά,ιστορικά,πνευματικά.
Είμαι της άποψης ότι για να μπορέσω να το κάνω πρέπει να ελευθερωθώ από τα δεσμά και τα δόγματα του κόσμου που με περιβάλλει,όπως για παράδειγμα την άποψη που (δυστυχώς) έχω συναντήσει πολλάκις ότι όποιος καταπιάνεται με τέτοια θέματα είναι...από άλλο πλανήτη ή ότι ερευνώντας τις γραφές ή άλλα ιερά κείμενα είναι αιρετικός. Ε,και λοιπόν? Είμαι άνθρωπος όπως όλοι,μπορεί να κάνω λάθη αλλά από αυτά μαθαίνω. Είμαστε όλοι πλάσματα φωτεινά ίσως κάποτε να μπορέσουμε και να το πιστέψουμε και να το δείξουμε.Συγχωρήστε μου το συγγραφικό ντελίριο αλλά εμπνέομαι όταν βρίσκω ανθρώπους ανοιχτόμυαλους και ακούραστους ερευνητές.Δεν ξέρω πώς αυτό κολλάει στη συζήτηση για τον αριθμό 7...(χιχιχι)
Παρεπιμπτόντως, είμαι φίλη και όχι φίλος.Χαιρετώ σας!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2002, 01:31:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή μας φίλη (το πέτυχα;;;) και εμείς μαζί σου είμαστε.
Νιώθουμε πολλά κοινά συναισθήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που μαζευόμαστε στο χώρο αυτό, για να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ, χωρίς ταμπού και χωρίς ετικέτες όπως προανέφερες.

Αααα και κάτι ακόμα, δε σου συνχωρούμε τίποτα !!!
Μιά απο τα ίδια είμαστε και εμείς

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2002, 14:01:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έχει δίκιο ο "Κέλσος" δεν σου συγχωρούμε το συγγραφικό σου ντελίριο διότι αλλιώς εγώ και αυτός θα έπρεπε να είμαστε συνεχώς... συγχωρεμένοι.

Α, και κάτι άλλο Σκοτεινέ Άγγελε. Στείλαμε email στον Λευτέρη Αργυρόπουλο για να μας στείλει αν θέλει κάποιο άρθρο που θα παρουσιάζει την θεωρία του και τις αναζητήσεις του. Ελπίζω να δεχτεί και να μάθουμε και οι υπόλοιποι περισσότερα για αυτόν.


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Samael
Νέο Μέλος

Greece
7 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/04/2002, 02:43:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Samael  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παιδιά, πολύ καλή η συζήτησή σας. Έχω διαβάσει 7 (!) ξενόγλωσσα βιβλία πάνω στον αριθμό 7 και τις "περίεργες" ιδιότητες του. Θα συμμετάσχω κι εγώ κάποια στιγμή, απλά οργανώνω τις πληροφορίες μου ακόμα.
Μία παρατήρηση μόνο. Μην ασχολείστε με τον αριθμό 7 με τη λογική ότι μόνο οι αρχαίοι έλληνες ασχολήθηκαν με αυτόν. Γενικά, είναι μάταιο πιστεύω να επαίρουμε συνεχώς τους αρχαίους έλληνες για τα επιτεύγματά τους και να αγνοούμε άλλων λαών, σημαντικότερα. Αν ασχοληθήτε με την αρχαία Κίνα και την αρχαία Αίγυπτο, θα συναντήσετε αρκετές φορές το 7, σε περίεργα, ομολογουμένως, σημεία. Επίσης, θυμάμαι αμυδρά κάτι μου είχα διαβάσει για μία αψίδα των Ίνκας, καλυμένη με 49 πλακάκια (7x7). Θα το βρώ και θα σας το αντιγράψω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/04/2002, 09:12:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Περιμένουμε φίλε μας Σαμαέλ τις νέες πληροφορίες που θα μας παραχωρήσεις.
Πάντως δε μείναμε στους αρχαίους 'Ελληνες, αλλά εδώ έχουμε κάνει μια ΕΠΙΤΟΜΗ αν θές επάνω στην ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ, κατεξοχήν Πυθαγόρια πρακτική.

Πράγματι και αυτός είναι και ο λόγος που θεωρώ τον αριθμό ΕΠΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ, απαντάται σε ΟΛΑ τα μήκη και πλάτη της Γής.
Περιμένουμε τις πληροφορίες σου...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/04/2002, 11:34:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
H αρχαία σοφία αγαπητέ φίλε Σαμαέλ είναι παγκόσμια.Οι αρχαίοι έλληνες δεν ήταν -πιστεύω προσωπικά- γονιδιακά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο ανώτεροι.Αυτό μας το αποκαλύπτουν οι αρχαίοι συγγραφείς που μας αναφέρουν ότι οι μεγαλύτεροι Ελληνες μύστες και φιλόσοφοι αρχίζοντας απο τον Ορφέα έως τον Απολλώνιο Τυνέα επισκεύτηκαν όλους τους γνωστούς αρχαίους πολιτισμούς και μυήθηκαν στα κατά τόπους μυστήρια. Αυτό συν τοις άλλοις αποδυκνύει πέρα απο την διαφορετικότητα στην γλώσσα και την κουλτούρα ότι η θεότητα είναι μία.Αν ασχολούμαστε (περισσότερο)με τους Αρχαίους Ελληνες είναι ίσως γιατί είμαστε πιο εξοικιωμένοι με αυτούς....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 5 Σελίδες:
  1  2  3  4  5
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy