ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"?
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 27
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2003, 17:49:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΑΣ: ποιοι τον θελήσανε ως……..«Ναζωραίο»?

Γνωρίζουμε όλοι μας ότι η ιστορία, ως συνήθως, γράφεται από τον νικητή. Επίσης γνωρίζουμε ότι η παραχάραξη της ιστορίας, με όποια «υλικά» απαιτούνται, αποτέλεσε εργαλείο προσπορισμού των νικητών Χριστιανών. Και ιδιαίτερα από την έναρξη (Α’ Οικουμ.Σύνοδος) της νεοτέρας «Χριστολογίας».

Μία τέτοια περίπτωση «καραμπινάτης» παραχάραξης είναι και αυτή του μεγάλου Έλληνα σοφού Άπολλώνιου Τυανέα.
Γεννήθηκε το έτος 4π.χ. και πέθανε σε βαθιά γεράματα το 100μ.χ. περίπου. Υπήρξε ανθρωπιστής μέγας Διδάσκαλος και κατά την διάρκεια της ζωής του θαυμάζονταν σε τέτοιο βαθμό, ώστε παντού (Ρωμαϊκή επικράτεια) υπήρχαν εικόνες του, αγάλματα, Ναοί αφιερωμένοι στο όνομα του, αλλά και νομίσματα.

Ήτανε γιος πάμπλουτου Καππαδόκη με βαθιά Ελληνική παιδεία, και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ταρσό της Κιλικίας η οποία φημίζονταν ως μέγιστη εστία της ελληνικής φιλοσοφίας. Χάρισε από νωρίς τα πλούτη του σε «αυτούς που νομίζουν ότι τα έχουν ανάγκη», και ξεκίνησε τον αγώνα του για πνευματικές κατακτήσεις.

Ο Τυανέας υπήρξε ένα ειρηνικός επαναστάτης, ένας αναθεωρητής της θρησκείας, ένας άνθρωπος που, μεταξύ των άλλων, επιτέθηκε στην «τάση» της εποχής να αλλάζουνε οι Έλληνες τα παραδοσιακά τους ονόματα με ΛατινοεβραΙκά.
Υπήρξε Μέγας Μύστης, και παρ’όλες τις ικανότητες του και τις βαθιές του γνώσεις, έζησε ως ένα απόλυτο υπόδειγμα ηθικής και απλότητας, με βασικό του σκοπό την αποκατάσταση του Ελληνικού τρόπου σκέψης και ζωής στον τότε Ελλαδικό χώρο.

Την περίοδο που έζησε, δίδαξε αλλά και λατρεύτηκε από άκρη σε άκρη της Ρωμαϊκής επικράτειας, είναι συνάμα και η περίοδο που τοποθετείται…..η αρχή του Χριστιανισμού. Είναι η εποχή όπου στις περιοχές που ζουν Εβραίοι κυριαρχεί το Μεσσιανιστικό δόγμα (σύμφωνα και με την τοπική τους παράδοση) καθώς και ακούγονται πολλά περί του ερχομού του Μεσσία.

Κατά την διάρκεια της διδασκαλίας του Απολλώνιου Τυανέα συνέβησαν κάποια εκπληκτικά γεγονότα, τα οποία και γρήγορα διαδόθηκαν σε όλη τη επικράτεια. Ο Φιλόστρατος μας παραδίδει δύο τέτοια γεγονότα. Στην μία περίπτωση πρόκειται για ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΚΡΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ και στην δεύτερη για ΕΝΑΝ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ…….υπήρξανε και άλλα πολλά τέτοια όμως «θαύματα».

Όταν πολύ αργότερα, περί τα τέλη του τρίτου αιώνα, η διαμάχη ανάμεσα στους εθνικούς και τους χριστιανούς είχε φουντώσει για τα καλά, πολλοί πολέμιοι της «φρέσκιας» Θρησκείας αντιπαρέβαλαν τον Απολλώνιο και την ιδιαίτερα διαδεδομένη διδασκαλία του ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ!

Με λίγα λόγια: O Απολλώνιος Τυανέας ήτανε κάτι σαν τον Χριστό για τους Εθνικούς. Σε όλα του τα θαύματα υπάρχουνε «ομοιότητες» με τα θαύματα που έκανε ο Χριστός.

Έτσι το 325μ.χ. ο ηλιολάτρης (αλλά και θαυμαστής του Απολλώνιου) Κωνσταντίνος μέσω της Α’ Οικ. Συνόδου αφομοίωσε την διδασκαλία και την μεγάλη φήμη του Τυανέα, και παραχαράσσοντας την διδασκαλία του μαζί με τον Πυθαγορισμό, με κάποιες δήθεν Θεϊκές διδασκαλίες ενός υπερφυσικού Μεσσία (οι οποίες θα ήτανε όμως πιο συμφέρουσες για την Αυτοκρατορία από τις ριζοσπαστικές απόψεις του Τυανέα) ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ «ΧΡΙΣΤΟΥ»!.

Οι δε γραφιάδες εκείνου του ανοσιουργήματος που βαπτίστηκε Α’ Σύνοδος, ονομάστηκαν αργότερα…..ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ!

Κάπως έτσι ΑΥΤΟΧΡΙΣΤΗΚΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, και ο Αρχιμάγειρας της υπόθεσης ανακηρύχθηκε ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ…..

Ε, ρε καημένη ιστορία!


ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2003, 20:52:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
επιτελους!
.....καποιος το 'φερε στην κουβεντα.....
δες και αυτο...
http://www.theosophy.gr/articles.cfm?articleID=77

σ'ευχαριστω,Schwabe..


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2003, 21:04:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΤΜΑ σε ευχαριστώ επίσης για την ενδιαφέρουσα σελίδα.

Υπάρχουνε βέβαια πολλά ακόμα στοιχεία για τον Μέγα αυτό Μύστη Ελληνα φιλόσοφο, όμως πραγματικά το θέμα αυτό, τουλάχιστον έως τώρα, λίγους "αφορά".

Μία επίσης πολύ αξιόλογη εργασία επάνω στο θέμα υπάρχει και στο βιβλίο του καθηγητή Θρησκειολογίας R.Bernard με τίτλο "Άπολλώνιος ο Ναζωραίος".

Ανακαλύπτωντας ξανά τον Άπολλώνιο, θα καταλάβουνε πολλά κάποιοι "αιρετικοί" δογματιστές της καρέκλας...

Είπαμε, τα νερά δέν τα θέλουνε ταραγμένα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2003, 21:25:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΑΛΑ ΚΑΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑΣΗΜΟ.

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1816

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2003, 22:25:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οποιος ψάχνει θα βρεί, και όποιος θέλει θα μάθει...
Απο την άλλη..


Μήκαμε στον Υδροχόο και θα αλλάξουν οι καιροί
Οι καιροί νερό θα φέρουν, έτσι λένε αυτοί που ξέρουν..

Τραγουδά ο Παππάζογλου σε στίχους του Ρασούλη.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2003, 02:11:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
(ακομη.... 250 χρονια εμειναν για full access :)

οντως, φιλε μου Λουκα, ειπωθηκαν αρκετα +ενδιαφεροντα
στο τοπικ που αναφερεις/δεν το ειχα προσεξει πριν..ευχαριστω/

ετσι προκυπτει αυτο....
http://www.geocities.com/anonymos_apologitis/gr/ancient/tyaneas.htm

καλο ξημερωμα...Edited by - ΑΤΜΑ on 25/09/2003 13:03:14Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2003, 10:57:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δηλαδή, για να το καταλάβω:
απο τον "ιστορικό"...........απολογητή (ποτισμένο μέσα στον Ιουδαϊκό ετσι-θέλω, καραμπινάτο & Κωνσταντίνειο "Χριστό")ΤΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??

Απλό δέν είναι????

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2003, 11:10:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γιατι απο εσένα τον χαλαμυδολάγνο αντισημίτη ...περιμένουμε να ακούσουμε τίποτα σοβαρό ?
Αφού είσαι σε ολοκληρωτική σχιζοφρένεια ρε άνθρωπε, δεν το βλέπεις ?
Σε προηγούμενα τόπικ μας τα έκανες "τσουρέκια" οτι πλασάρουμε δήθεν μυστικησμούς,θαύματα,εσωτερικές παραδόσεις,παραβολικά στοιχεία και αλληγορίες που και καλά δεν χωράνε στον ορθολογισμό του Ελληνικού Πνεύματος... και τώρα επικαλείσαι τα θαύματα και τον μυστικισμό του Τυανέα !!!
Μήπως φοράς καμια άσπρη μπλούζα ανάποδα ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2003, 12:35:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΤΣΟΥΠ! Ο….αυτόκλητος συνήγορος ΑΙΟΝ!! Σε χάσαμε ρε μεγάλε.

Για να μαθαίνεις: η σχιζοφρένεια ΚΑΙ ο λεγόμενος αντισημιτισμός, κύριε συνήγορε, είναι 100% τέκνα της αντιαισθητικής κοσμοθεώρησης σας. Ο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. Αφορούσε πάντοτε τους οπαδούς του και την αέναη προσπάθεια τους να βγάλουνε από πάνω τους την ρετσινιά της Ιουδαϊκής μήτρας (έτσι εξελίχθηκε και η σχιζοφρένεια των απολογητών του είδους σου).

Αν ανατρέξεις στην ιστορία και ψάξεις την διαδρομή που ακολούθησε ο λεγόμενος «αντισημιτισμός», θα βρεις μπροστά σου ΜΟΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! Να πιάσουμε τον ίδιο τον Χίτλερ ή την Κου Κλούξ Κλάν? Επομένως, λάδωνε το το ρημάδι πρίν μιλήσεις.

Η (τουλάχιστον) πονηρή απόπειρα σου στο να προβάλεις την έμφυτη φασιστικότητα που σας διαπνέει επάνω σε άλλους, ώστε να ταυτίσεις τους «αντιφρονούντες» με ρατσιστικές θέσεις, δυστυχώς για σένα ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ.

Η μισαλλόδοξη κοσμοαντίληψη σου αλλά και οι «θέσεις» σου γενικότερα, έχουνε μονίμως ως στόχο το υποσυνείδητο των άλλων αναγνωστών και την δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων σε συναισθηματικό επίπεδο. ΜΑΤΑΙΑ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ.

Όσο για τον….μυστικισμό που ενίοτε ευαγγελίζεσαι (φάτε ρε έναν….μύστη!) λυπάμαι πολύ που στα «έκανα τσουρέκια», ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ «ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΔΙΔΑΧΕΣ» ΣΟΥ!

Συμπέρασμα: ηρέμησε μη πάθεις τίποτα, και διάβαζε να μαθαίνεις. Δεν βαρέθηκες να είσαι στην φάπα συνεχώς?

Shalom κύριε συνήγορε!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2003, 12:55:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
δηλαδή δεν είσαι αντισημίτης ?
Αν δεν είσαι τότε συγνώμη... νόμιζα οτι είσαι και οτι περηφανεύεσαι για αυτό.
Πραγματικά συγνώμη αν σε προσέβαλα που σε χαρακτήρισα αντισημίτη.
Αφού δεν είσαι και δεν έχεις πρόβλημα με τους Εβραίους τότε το παίρνω πίσω.
Συγνώμη που δεν κατάλαβα οτι κατα βάθος πιστεύεις οτι όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτου φυλής είναι ίσοι, ότι όλοι οι πολιτισμοί και όλες οι θρησκείες έχουν κάτι να δώσουν αφου βγήκαν απο την σκληρή πορεία του Ανθρώπου πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.
Μάλλον δεν σε έχω καταλάβει καλά...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2003, 18:13:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
AION!

Όποιος τα έχει με την στρατηγική επιβολής «εκδημοκρατισμού» της Αμερικής δηλαδή, είναι κατά των Αμερικανων πολιτών? Δεν θα το’λεγα.

Το ίδιο πιστεύω και για τους Εβραίους. Είχα, έχω και θα έχω φίλους και συνεργάτες Εβραϊκής καταγωγής, στους οποίους επίσης (όταν το «φέρνει» η συζήτηση…) λέω ξεκάθαρα την γνώμη μου όπου δεν συμφωνώ. Τους σέβομαι και με σέβονται.

Βεβαιότατα και πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτου φυλής και χρώματος είναι ίσοι, καθώς και ότι δικαιούνται να απολαμβάνουνε και στην πράξη αυτή την πολυδιαφημιζόμενη ισότητα. Κάτι που, δυστυχώς για τον σημερινό πολιτισμό μας, μένει τις περισσότερες φορές στα παχιά λόγια.

Από αυτό το σημείο όμως, έως του σημείου να μου λιβανίζουνε κρατικοδίαιτες και εγκάθετες Θρησκείες, με διάφορα μέσα επιβολής και κυριαρχίας, στο κεφάλι μου την αγιαστούρα που ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά!

Και όσο αυτή η «διαφορά» ΔΕΝ ισοσκελίζεται (τουλάχιστον!) π.χ. εφαρμόζοντας έναν ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, με ότι αυτό συνεπάγεται στην πραγματικά ελεύθερη βούληση των πολιτών, θα «απαντώ» με τα ίδια τα «εργαλεία» που εκείνοι ιστορικά χάραξαν το δικό τους δόγμα. ΚΑΙ ΤΑ «ΕΡΓΑΛΕΙΑ» ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΑ.
Διότι, το κόψανε και το ράψανε στα απόλυτα μέτρα τους το δόγμα, και αφού γευτήκανε την κοσμική εξουσία και επιβολή μέσω του καισαροπαπισμού, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΡΟΥΠΙ ΠΙΣΩ!

Τα έχω λοιπόν με τους πλαστογράφους, αυτόκλητους σωτήρες, που ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ τα τελευταία 1600 χρόνια ξαναγράφουνε, παραχαράζουνε, εξαπατούν και μεταβάλουνε σε ΕΜΠΟΡΙΟ ΨΥΧΩΝ την Κωνσταντίνεια πολιτικοκοινωνική Χριστολογία. Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και την Ιουδαϊκή μήτρα του κατασκευασμένου δόγματος (ένα εξίσου καταπιεστικό εργαλείο των αρχόντων-μάγων της εποχής και περιοχής) τότε η κατάσταση….γίνεται έτσι όπως την ξέρουμε: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΚΤΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Σε αυτή τη λογική «αντιπαράθεσης» καλείται κανείς να επιλέξει πολλές φορές μεταξύ του σχετικού και του απόλυτου. Θα μπορούσα να πω σχετική ή απόλυτη ρήξη με το κατεστημένο.

Σε αυτό το «δίλημμα» επιλέγω λοιπόν την ελληνική αρχή, ότι τα άτομα θα πρέπει να ξέρουνε να πληρώνουνε για την αναντίρρητη ιδέα ότι το απόλυτο είναι λιγότερο επικίνδυνο από το σχετικό. Το ένα οδηγεί χωρίς έλεγχο στην υπερβολή, αλλά το άλλο πάντα σε ηθική κενότητα.

Αυτά ως προς τις απόψεις μου ΑΙΟΝ!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2003, 17:34:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ιησούς ο.....Απολλώνιος

Σας επισυνάπτω το παρακάτω ενδιαφέρον κείμενο.

Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν δυστυχώς ακριβή στοιχεία για τη ζωή του Ιησού. Τα πιο αποδεκτά βρίσκονται στα τέσσερα Ευαγγέλια. Αλλά αυτά τα αρχεία δεν γράφτηκαν από τον ίδιο τον Ιησού, ούτε από κάποιον από τους άμεσους μαθητές του.
Όπως γράφει ο Fauste, ο μεγάλος Μανιχαϊστής του 3ου μ.Χ. αιώνα: Καθένας γνωρίζει ότι τα Ευαγγέλια δεν γράφτηκαν ούτε από τον Ιησού, ούτε από τους αποστόλους του, αλλά πολύ μετά από αυτούς, από κάποια άγνωστα πρόσωπα οι οποίοι κρίνοντας ορθά ότι δύσκολα θα γινόντουσαν πιστευτοί, καθώς διηγιόντουσαν πράγματα που δεν είχαν δει οι ίδιοι, κυκλοφόρησαν τις διηγήσεις τους με τα ονόματα των αποστόλων ή των μαθητών.

Αντίθετα, η καταγραφή της ζωής του Απολλώνιου είναι πλήρης. Καταγράφηκε από ένα προσωπικό φίλο και αφοσιωμένο μαθητή του Απολλώνιου, ο οποίος ήταν σταθερός σύντροφός του για πάνω από πενήντα χρόνια και ο οποίος κατέγραφε σε καθημερινή βάση όλα όσα ο Απολλώνιος έκανε ή έλεγε εκείνο τον καιρό.
Αυτή η καταγραφή αντιγράφηκε και πήρε τη μορφή βιβλίου από έναν από τους πιο γνωστούς ιστορικούς εκείνης της εποχής και δημοσιεύτηκε το έτος 210 μ.Χ. - περισσότερα από εκατό χρόνια πριν από την εμφάνιση των Ευαγγελίων.
Ο συντάκτης αυτού του βιβλίου ήταν ο Φλάβιος Φιλόστρατος ( 170 - 246 μ.Χ.), ο οποίος αποκαλείται ο Ταλλεϋράνδος του 2ου αιώνα. Ήταν διάσημος ακαδημαϊκός, συγγραφέας μεγάλου αριθμού φιλοσοφικών και ιστορικών βιβλίων και στενός φίλος του αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου (146 - 211 μ.Χ.) και της συζύγου του Ιουλίας Δόμνας (158 - 217 μ.Χ.). Ο Σεβήρος ήταν Νεοπλατωνιστής και η Ιουλία Δόμνα μία από τις πιο διάσημες γυναίκες της ιστορίας. Ήταν ξακουστή φιλόσοφος και περιτριγυριζόταν από τις πιο μεγάλες διάνοιες της εποχής της. Ίδρυσε επίσης μια από τις μεγάλες βιβλιοθήκες της εποχής, η οποία απαλλάχθηκε από το φιλοσοφικό της περίβλημα από τον Χριστιανό αυτοκράτορα Ιουστινιανό (482-565 μ.Χ.) και καταστράφηκε ολοκληρωτικά τον 6ο αιώνα από τον Πάπα Γρηγόριο (540-604 μ.Χ.).

Ο αυτοκράτορας Σεβήρος και η σύζυγός του ήταν μεγάλοι θαυμαστές του Απολλώνιου και ήταν κατά παράκληση της αυτοκράτειρας που ο Φιλόστρατος συνέταξε τη ζωή του Απολλώνιου από τα χειρόγραφα που είχαν παραδοθεί στην ίδια. Ένα αντίγραφο αυτού του έργου, γραμμένο στα Ελληνικά, βρίσκεται στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Δεν υπήρξε Αγγλική μετάφραση μέχρι το έτος 1209. Εκείνη τη χρονιά, ο αιδεσιμότατος Έντουαρντ Μπέρβικ, προκαθήμενος του Λίσλιπ στην Ιρλανδία, δημοσίευσε τη δική του μετάφραση, ζητώντας εκ βαθέων συγχώρεση από το Χριστιανικό κόσμο για τις ομοιότητες (οι οποίες ήταν ολοφάνερες σε όλους) ανάμεσα στις ζωές του Ιησού και του Απολλώνιου......

Ο κόσμος σήμερα μπορεί να αγνοεί αυτές τις ομοιότητες. Ο κόσμος όμως του 2ου και 3ου αιώνα τις γνώριζε πολύ καλά. Η Εκκλησία εκείνης της εποχής βάσιζε την πίστη της στη Θεία φύση του Ιησού, πάνω στα θαύματα που λέγεται ότι είχε κάνει. Αλλά ο Απολλώνιος έκανε τα ίδια θαύματα μπροστά στα ίδια τους τα μάτια, και την ίδια στιγμή αρνιόταν να τα αποκαλέσει θαύματα, υποστηρίζοντας ότι απλά ήταν εκφράσεις του φυσικού Νόμου. Μια μέρα ο Απολλώνιος συνάντησε μια νεκρική πομπή, που μετέφερε το σώμα ενός νεαρού κοριτσιού που μόλις είχε πεθάνει. Σταμάτησε την πομπή με αυτά τα λόγια : Αφήστε κάτω το φέρετρο και θα στεγνώσω τα δάκρυα που χύνονται γι αυτή την κοπέλα. Σε λίγα λεπτά η κοπέλα σηκώθηκε και πήγε με τις φίλες της.

Ο Απολλώνιος ρωτήθηκε πώς ήταν εφικτά τέτοια θαύματα και απάντησε : Δεν υπάρχει θάνατος σε τίποτα παρά μόνο στην εμφάνιση .Αυτό που περνά από την Ουσία στη Φύση μοιάζει να είναι γέννηση, ενώ εκείνο που περνά από τη Φύση στην Ουσία μοιάζει να είναι θάνατος. Στην πραγματικότητα τίποτα δεν γεννιέται και τίποτα δεν πεθαίνει, αλλά μόνο εμφανίζεται τη μια στιγμή και την άλλη εξαφανίζεται. Εμφανίζεται λόγω της πυκνότητας της ύλης και εξαφανίζεται λόγω της λεπτότητας της ουσίας. Αλλά είναι πάντα το ίδιο, διαφέροντας μόνο σε κίνηση και κατάσταση.

Τα "θαύματα" που έκανε ο Απολλώνιος, προκάλεσαν μεγάλη περισυλλογή στη νεοσύστατη Χριστιανική Εκκλησία. Ο μάρτυρας Ιουστίνος, ο μεγάλος Πατέρας της εκκλησίας του 2ου αιώνα, ρώτησε σχετικά : Πώς γίνεται και τα φυλαχτά του Απολλώνιου έχουν ισχύ πάνω σε συγκεκριμένα μέρη της δημιουργίας, επειδή αποτρέπουν, όπως βλέπουμε, τη μανία των κυμάτων, τη σφοδρότητα των ανέμων και τις επιθέσεις των αγρίων ζώων ; Και ενώ τα θαύματα του Κυρίου μας συντηρούνται μόνο από την Παράδοση αυτά του Απολλώνιου είναι πολυαριθμότερα και αποδεικνύονται πραγματικά σε γεγονότα του παρόντος, έτσι ώστε να παρασύρουν όλους αυτούς που τα βλέπουν ;

Ο Ράλστον Σκίννερ (1830-1893) συγγραφέας του έργου "Η Πηγή των Μέτρων", πιστεύει ότι αυτή η ομοιότητα βοηθά να εξηγήσουμε γιατί η ζωή του Απολλώνιου Τυανέα από τον Φιλόστρατο, κρατήθηκε τόσο προσεκτικά μακριά από μετάφραση και από το να γίνει ευρέως γνωστή. Λεει ότι αυτοί που έχουν μελετήσει αυτό το έργο στο πρωτότυπο, αναγκάζονται να συμπεράνουν ότι η ζωή του Απολλώνιου πάρθηκε από την Καινή Διαθήκη ή η Καινή Διαθήκη από το έργο του Φιλόστρατου. Καθώς η Καινή Διαθήκη δεν εμφανίστηκε παρά εκατό χρόνια μετά τη δημοσίευση του βιβλίου του Φιλόστρατου, αφήνουμε τον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Τελικά, ΤΙ ΕΓΙΝΕ???


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2003, 18:43:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ!
ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΙΑ -ΔΙΤΟΜΗ ΕΙΝΑΙ-ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ DAVID STRAUSS ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ..ΚΑΛΕ ΜΟΥ ...ΑΙΡΕΤΙΚΕ()

(ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑΣΧΕΤΑ:)
ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑΚΑ ΜΟΥ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ...
-ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ MΠOΡEI NA ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ -
ΕΝΩ ΒΛΕΠΑΜΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ-ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ-
"Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ" ΑΝΕΦΕΡΑ...
Η ΓΙΑΓΙΑ ΓΟΥΡΛΩΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ + ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ..
"ΤΙ ΕΙΠΕΣΣΣΣΣ;"-ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΟΤΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ "ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ"-
...
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ+ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕ...

ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Η ΑΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΛΗΘΙΝΟΣ";
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ "ΑΛΗΘΙΝΟ" ΟΤΑΝ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ.....

ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΛΑ
ΔΥΟ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟΙ,
ΜΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΩΣ ΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ...
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΙΔΙΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥΣ..
-ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΙΔΙΟΥΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ!-

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΑΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΡΥΘΜΟ...ΠΑΛΙΑ!
ΤΩΡΑ ΑΝ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ-ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΕΣΤΩ!-....
ΕΧΟΥΜΕ +ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ....
ΧΜ;
ΑΡΑΓΕ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ Θ'ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ" ΠΛΑΝΗΤΗ;....

ΤΙ ΛΕΣ ΚΙ ΕΣΥ,ΦΙΛΕ Schwabe;

(ΑΙΟΝ ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙ' ΑΥΤΟ...)


ΧΜ...ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ...
http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2128

ΑΛΛΗ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ...ΙΔΙΑ ΜΟΡΦΗ
EL MORYA
JESUS-SANADA
KUTHUMI
LORD MAITREYA.....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2003, 01:14:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΤΜΑ,

Όχι –δυστυχώς απ’ότι φαίνεται- δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο έργο. Το μήνυμα φαίνεται να είναι, «Ο Ιησούς_μια μυθική φιγούρα η οποία όμως αντιπροσωπεύει μεγάλες πνευματικές αλήθειες» Θα το ψάξω…..

Βέβαια, τέτοια «παντρέματα» υπήρξανε πάρα πολλά. Ίσως τόσα που να μην θέλουμε καν να δεχτούμε. Εξάλλου όλοι κρύβουνε, λίγο ή πολύ, τα άπλυτα τους. ΘΕΜΙΤΟ!

Ο Αιγύπτιος ιερέας Οσασήρφ για παράδειγμα (ο κατά κόσμον Μωυσής) είχε μεγάλη εκτίμηση στην ιστορία του Οφίωνα και της Ευρυνόμης. Και αυτή του την εκτίμηση για την πελασγική κοσμογονία την μετέφερε με το δικό του βιωματικό τρόπο κατά την συρραφή της Βίβλου.

Τώρα, αν είναι «αληθινός»? Χμμμμ, ΤΙ είναι όμως αληθινό? Μήπως προσπερνάμε απαρατήρητα το γεγονός ότι οι «αλήθειες» κρύβουνε και αμφίδρομες αποκαλύψεις?

Ο αναρτημένος χάλκινος όφις του Μωυσή γίνεται ξαφνικά ΚΑΙ ο εσταυρωμένος Γαλιλαίος Ιησούς. (Βέβαια, πάντα, σύμφωνα με τους Ιουδαιοχριστιανούς Θεολόγους…) Αλλά, δεδομένου ότι ο κάθε αποκρυφιστής γνωρίζει ότι οι συμβολισμοί ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ είναι αμφίδρομοι, εξίσου ΚΑΙ ο εσταυρωμένος Γαλιλαίος Ιησούς γίνεται…….ΟΦΙΣ!

Ένας «Όφις» ο οποίος –παρεμπίπτοντος- λατρεύονταν μέχρι και τον 7ο αιώνα αδιάλειπτα (οι αποκαλούμενοι «Όφίτες»). Υπήρξε ένας σημαντικός κλάδος των Γνωστικών, αυτής της «αίρεσης» των πρωτοχριστιανικών χρόνων, η οποία «κόστισε» πολλές….ιερές προσπάθειες στην Ιουδαιοχριστιανική εκκλησία έως ότου απαλλαγεί…..

Άραγε, ΚΑΛΟ+ΚΑΚΟ ή ΚΑΚΟ+ΣΟΦΙΑ, Όφις η δύναμη του κακού ή Όφις το πνεύμα της σοφίας? ΟΦΙΣ + ΣΟΦΙ-α

Μένει άραγε τίποτα αναλλοίωτα «αληθινό» όταν ο χρόνος περάσει από πάνω του? Η μήπως ο χρόνος ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ?

Εγώ πάντως….ΔΕΝ ΞΕΡΩ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/10/2003, 23:08:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τελικά, επειδή βλέπω συνεχείς προσπάθειες δημιουργίας "διλημμάτων" του τύπου "ο Χριστός" και οι επιθέσεις που δέχεται, ας φρεσκάρουμε λίγο ενδεχομένως θέματα πιο Ελληνικά (παρεμπιπτόντως και...πραγματικά!) διότι κοντεύουμε να....κανουμε MASTER στην εβραική εσχατολογία περι "Αποκάλυψης" και δεν συμμαζεύεται!

(..βρέ για δές επιμονή.........)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/10/2003, 15:47:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τί έγινε ρε παιδιά?

Μονάχα με εβραιόφερτα θέματα ασχολείστε?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/10/2003, 16:19:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


http://www.geocities.com/anonymos_apologitis/gr/ancient/tyaneas.htm
+μια σελιδουλα...
-"ουδεν σχολιον"απο την Ατμα-ενημερωτικα προτεινεται...-

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/10/2003, 16:35:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χμμμμμμμ....ο Αλέξανδρος λοιπόν ύψωσε ΠΡΩΤΑ το άγαλμα του.....Αβραάμ!

Έχουνε φαντασία οι μπαγάσες!

Ας μείνουμε όμως σοβαροί και ας διαβάσουμε κάτι πιό φιλοσοφημένο.
http://www.theosophy.gr/articles.cfm?articleID=77


....άκου άγαλμα του Αβραάμ....ρέ το μπαγάσα τον απολογητή....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/10/2003, 17:53:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ -ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΤΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ...ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ..-
(ΣΝΙΦ ΔΕΝ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ)

ΞΕΡΕΙΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ...

ΧΜ....ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ,ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ...;(ΓΚΛΟΥΡΚ...ΚΑΛΑ ΑΣΤΟ)

ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ....

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΠΟΛΩΣΗ ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ "Η ΨΥΧΗ H ΑΝΕΝΤΑΧΤΗ"...

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ :)


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/10/2003, 18:43:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
δύσκολοι καιροί για αποτυχημένους ήλιους...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/10/2003, 19:20:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΙΟΝ/ΤΟ ΞΕΧΑΣΑ ΑΥΤΟ...
ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΑΙΤΙΑ(ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ...Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ)
ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΑ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/10/2003, 09:46:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ισως, εάν διαβάσουμε με πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΟ το μυαλό μας απο "ετοιμασμένες" καθώς και σκόπιμα γραμμένες αράδες, να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς συνέβαλαν οι διάφοροι μύθοι και πραγματικές ιστορίες που προϋπήρξανε του χριστιανισμού.

Διότι, ο κόσμος δέν υπήρξε ποτέ "αποστειρωμένος".

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Jejeje
Πρώην Συνεργάτης

Greece
533 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/10/2003, 17:50:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Jejeje  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που παρατίθενται από εσάς φίλοι μου (τουλάχιστον όσα αποσκοπούν στη διεύρυνση των γνώσεών μας). Αλλά σας παρακαλώ πολύ αφήστε τις διαμάχες και τους διαξιφισμούς οι οποίοι δεν βοηθούν και δεν καταλήγουν πουθενά.

Βρε SCHWABE καλό είναι να ταρακουνιόνται τα νερά αλλά μέχρις ενός σημείου. ΑΙΟΝ και εσύ ορμώμενος από την καυστική πένα του SCHWABE πέφτεις στην παγίδα του.

Όποιος έχει επιχειρήματα ας τα παραθέσει. Εμείς οι μη-κατέχοντες τα θέματα τα οποία πραγματεύεστε μπορούμε να σχηματίσουμε άποψη χωρίς αναγκαστικά να πρέπει να διαβάζουμε απαντήσεις κενές περιεχομένου. Νομίζω (αν δεν κάνω λάθος κάποιοι από εμάς) ότι ούτε διπολική σκέψη έχουμε, ούτε υπεργενικεύουμε τα γεγονότα, ούτε παραγνωρίζουμε τα θετικά, ούτε βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα, ούτε είμαστε του «πρέπει» ή «δεν πρέπει».

Ευχαριστώ

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...

--Je^3--Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/10/2003, 20:43:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
φίλε jejeje,

αν και ξεφεύγω απο το θέμα, θα σου παραθέσω την παρακάτω θέση.

Αυτό που αδυνατούν να κατανοήσουν οι φίλτατοι χριστιανοί, είναι ότι ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Η θρυλική χριστιανική ηθική που ευαγγελίζονται, η οποία υποτίθεται θα “αντικαθιστούσε” το παλιό ήθος, ΥΠΗΡΞΕ ΦΡΟΥΔΑ ΕΛΠΙΔΑ!

Και σε τελική ανάλυση: ΟΛΕΣ ΟΙ «ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ παρερμήνευσαν και κακοποίησαν την (υποτιθέμενη) διδασκαλία του Χριστού που οι ίδιοι κόπτονται!
Διότι, μελετώντας ΤΑ ΜΕΣΑ που μεταχειρίστηκε ο χριστιανισμός για να επικρατήσει ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ μπορούμε να το δούμε.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν την αγωνία τους, αλλά και αυτοί θα πρέπει να καταλάβουνε ότι ο χρόνος τους είχε δώσει ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (…το «ΔΩΣΕΙ» σε εισαγωγικά!) να αποδείξουνε στον κόσμο την θρησκεία της αγάπης που διαλαλούσανε, όμως τελικά-και στην ουσία-όλα ήτανε ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα επιβολής εξουσίας.

Απλά, με «σημαιοφόρο» την θρησκεία πατάς καλύτερα στην πολιτική έδρα. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ!

Ουδέποτε στην ιστορία υπήρξε ορατή μια τόσο ακραία καταγραφή αντίθεσης μεταξύ του ιδεώδους και του πραγματικού, όσο από το 325μχ και μετά. To αποτέλεσμα αυτής της "πραγματικότητας" υπήρξε μια αδιάκοπη, έως τις ημέρες μας, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΚΤΟΝΟΣ ΔΡΑΣΗ.
Το ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΡΑ είχανε ξεκινήσει. Ξεκινήσανε μια καταστροφική κοινή πορεία η οποία σύντομα οδήγησε σε θλιβερά μονοπάτια κράτος ΚΑΙ εκκλησία! Ο ταχύτατα (κρατική επιβολή βλέπεται…) διογκούμενος Βυζαντινισμός βυθιζόταν με εμπάθεια στο φοβερό βόθρο του εξ ανατολών δόγματος.

Οι τυμπανοκρουσίες περί της φιλάνθρωπης και ηθικοπλαστικής αποστολής της νεοϊδρυθείσας ρωμαιοχριστιανικής εκκλησίας, «παραμελήθηκε» προκειμένου να δώσει τη θέση της ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ.

Αποτέλεσμα του κακέκτυπου αυτού ήτανε οι Μονοφυσίτες, Νεστοριανοί, Αρειανοί, Μονοθελητές, Παυλικανοί και κάθε είδους «αντιφρονούντες» του νέου Κωνσταντίνειου δόγματος.
Κάθε τέτοια ομάδα που εξέφραζε μια διαφορετική άποψη περί της σύνθεσης του Θείου, ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΙΑΣ ΑΙΜΑΤΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ. Πάντοτε βέβαια με τις «ευλογίες» των ΑΥΤΟΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ εκπροσώπων του Γιαχβέ επί της γης……….

Με το τέλος της σοφιστικής περιόδου ΑΛΛΑΖΕΙ οριστικά και η καλαισθησία του λόγου, και ενόψει ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΩΡΙΑΝΩΝ ακμάζει πλέον η….ρητορική ΤΟΥ ΑΜΒΩΝΑ που εξυπηρετεί αποκλείστηκα και μόνο ΤΟΝ ΑΔΗΦΑΓΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ!!

Η καλαίσθητη ρητορική που δίδαξαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα ξεπέσει πλέον στο επίπεδο μιας τεχνικής διδασκαλίας του πατερικού λόγου. Ενός «λόγου» που σκοπός του είναι η συστηματική αποχαύνωση και οι διδαχές των Ιουδαϊκών «άθλων»!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2003, 16:59:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επειδή σε πρόσφατο topic ετέθη το θέμα των εμφανών "ομοιοτήτων" μεταξύ του Απολλώνιου και του Βιβλικού Ιησού, επαναφέρω το θέμα στην επιφάνεια ωστε να μπορέσουνε όσοι έχουνε στοιχεία να τα παρουσιάσουνε.

Και συγκεκριμένα κάτι ακούστηκε νε λέει το μέλος zezmperg.......

Για να δούμε.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Helios
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/11/2003, 14:34:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Helios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δυσκολοι καιροι για ιουδαιοχριστιανους
γιατι πλεον αρχισαν να τους παιρνουνε χαμπαρι ολοι...
και ΑΤΜΟΥΛΑ μου,τι τρυφερα που φερεσαι
σε οσους σε χαιδευουν η λιβανιζουν
και πως δειχνεις τα νυχακια σου
σ'οσους σου δειχνουν κατι απο την προσωπιδα σου...
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΚΟΡΠΑ...

Edited by - Helios on 26/11/2003 15:14:02Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/11/2003, 14:46:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μηνυμα με κωδικο αυτοκαταστροφης:

-----WELCOME BACK, HELIOS-
...καθρεφτιστηκες, καλο μου;
γιατι αυτο το κανεις...εσυ
μιλα για σενα καλυτερα/ετσι κανω η ψυχη/δεν σ'εκρινα (θελεις;)
"δεν εχω προβλημα αν δεν μου το δημιουργησουν..."
-σου λεει κατι αυτο;-

..μπορει να μην συμφωνω ουτε με σενα ,ουτε με τον Swabe,ουτε με τον Αιον/δεν ξερεις! πως συμπεραινεις βρε αδερφε;
(με γνωριζεις η πηρες τωρα το μειλ μου...;)

Ενα πραγμα ομως σε σχεση με ολα τα θεματα που σας "καινε" μπορω να επαναλαβω...:

quote:

Ισως, εάν διαβάσουμε με πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΟ το μυαλό μας απο "ετοιμασμένες" καθώς και σκόπιμα γραμμένες αράδες, να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς συνέβαλαν οι διάφοροι μύθοι και πραγματικές ιστορίες που προϋπήρξανε του χριστιανισμού.

Διότι, ο κόσμος δέν υπήρξε ποτέ "αποστειρωμένος"...εχω παρατηρησει(ΑΦΟΥ ΤΡΩΓΕΣΑΙ ΓΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ) οτι +οι τρεις* αυτο θελετε να επαναλαμβανετε...
Καντε το.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.-
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ*
...ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ*;
ΔΕΝ ΕΧΩ !(ΕΚΤΟΣ ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ...)
-ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΖΗΛΟ ΓΙΑ ΤΗ "ΜΟΥΡΙΤΣΑ" ΜΟΥ;
ΕΙΠΑΜΕ :ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ + ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ="ΣΠΑΝΙΑ"-

..free your mind dear...

...makia-----

(Swabe, φιλε μου μαλλον σε πηρε "ξωφαλτσα" αυτο...
συγνωμη για "ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ/ΑΝΩΤΕΡΑ..ΒΙΑ ΓΑΡ")

*"ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ"

Δια, γιατι δε ριχνεις τους κεραυνους σου... να καθαρισει ο ...τοπος...


Edited by - ΑΤΜΑ on 26/11/2003 15:16:58Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Helios
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/11/2003, 15:00:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Helios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν νομιζω οτι καταλαβαινεις τι κανω.
Κυτταξε μονον πως δειχνεσαι εσυ,σε αναλογες περιστασεις.
Δεν ενεχει την εννοια προσωπικης επιθεσης
γιατι δεν με ενδιαφερουν οι προσωπικες επιθεσεις.
Την πρωτη φορα με ενδιεφεραν τα αντικαθρεφτισματα.
Τωρα με ενδιαφερουν αλλα,θα το κρατησω ομως μυστικουλι,
γιατι χανει την δυναμικη του.
Για το ωραιο θεμα δεν εχω αντιρρηση,
και ηδη κυκλοφορησε νεο βιβλιο για το θεμα
απο την ΚΥΒΕΛΗ,νομιζω.
Φιλακια,και καλη αυτογνωσια.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/11/2003, 15:10:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιατι δεν με ενδιαφερουν οι προσωπικες επιθεσεις

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA!!!!!!!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/11/2003, 15:20:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
....ΧΜ ΗΡΘΑΤΕ "ΑΓΑΠΕΣ ΜΟΥ".... ΔΙΟΡΘΩΣΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ..
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ...
(ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΜΕΣΣΕΤΖΕΡ/ΝΑ ΒΡΙΣΤΕΙΤΕ IN REAL TIME....;
(...ΧΜΜ ΩΡΑΙΑ+ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΙΔΕΑ..)


XXXΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/11/2003, 15:27:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΤΜΑ ... (τρεις λαλούν και δεκατρείς χορεύουν...)
Πήγαινε να παίξεις με τις κούκλες σου, δεν είναι εδώ μέρος για ευαίσθητες ψυχές...ώπα καθρεφτίστηκα ?

Απ'ότι θυμάμαι ο χέλιος σε ένα άλλο τόπικ σου την είχε πέσει απ'έξω,απ'έξω... μάλλον τον "χυλοπήτιασες" και δεν μπορεί να το χωνέψει ε ?
Τι να κάνουμε, έτσι είναι το ΕΓΩ.

αλλά οτι χαιδεύω και την ΑΤΜΑ ...ε αυτό ειλικρινά είναι άδικο...

το τι έχει ακούσει απο μενα η κακομοίρα...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 27 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy