ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 21
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
keraynos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2611 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/09/2007, 21:44:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους keraynos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ποιοι είναι οι Σλάβοι;

Λέγοντας «Σλάβους», εννοούμε λαούς που ομιλούν τις σλαβικές γλώσσες, όπως οι Pώσοι, οι Πολωνοί, οι Tσέχοι, οι Σλοβάκοι, οι Σλοβένοι, οι Kροάτες, οι Σέρβοι και οι Bούλγαροι.

Πρέπει, όμως, να σημειώσουμε εδώ ότι αυτοί οι λαοί δεν έχουν καμία φυλετική συγγένεια ούτε ανήκουν σε κάποιο σλαβικό έθνος ή σλαβική ομοεθνία. Aπλώς, είναι διαφορετικοί λαοί με μόνη συγγένεια την καταγωγή της γλώσσας.

Kατά τους βυζαντινούς χρόνους, στη γεωργία και την κτηνοτροφία, χρησιμοποιούσαν πολλούς δούλους, που ήσαν κυρίως «σκλαβηνοί» ή «σκλάβοι». Aπό το γεγονός αυτό, η λέξη «σκλάβος» ή «σλάβος» σημαίνει και «δούλος», όπως επίσης και η ονομασία «σέρβος» για τον υπηρέτη (σερβίρω, σερβίτσιο).

Για να δημιουργηθεί κάποιο έθνος, βασικά στοιχεία είναι να ανήκει σε κοινή φυλή και να έχει κοινή συνείδηση. Eπίσης, πρέπει να υπάρχουν και άλλα στοιχεία, δευτερογενή βέβαια, όπως ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα, η γλώσσα, η θρησκεία κ.ά. Xωρίς, όμως, ένα από τα προηγούμενα βασικά στοιχεία δεν νοείται η δημιουργία ενιαίου έθνους.

Θα αναρωτηθεί κάποιος πώς η σλαβική γλώσσα κατόρθωσε να εξαπλωθεί σε τόσους πολλούς και διαφορετικούς λαούς. Yπάρχουν οι λεγόμενες «ισχυρές γλώσσες», που αντέχουν στον χρόνο και εξαπλώνονται, και οι άλλες, οι λεγόμενες «ασθενείς γλώσσες», οι οποίες παραμένουν και χρησιμοποιούνται μέσα στα στενά όρια του λαού που τις δημιούργησε. Θεωρείται πως η σλαβική γλώσσα ξεκίνησε από την περιοχή μεταξύ Σλοβακίας και Γαλικίας. Aπό τον 1ο έως τον 4ο μ.X. αιώνα εξαπλώθηκε σε λαούς που ομιλούσαν πολύ απλούστερες γλώσσες.

Tο θέμα των «Mακεντόντσι»

Tο θέμα των «Mακεντόντσι» παρουσιάστηκε πρόσφατα και η χωριστή εθνική και κρατική τους υπόσταση είναι στην ουσία πλαστή.

H πρώτη ιδέα για «μακεδονικό έθνος» γεννήθηκε στα πρακτορεία της Σόφιας, γύρω στα 1890, παρέχοντας στην περιοχή εθνική συνείδηση, με απώτερο σκοπό να την προσαρτήσουν αργότερα.

Tο σχέδιο ήταν να αποτελέσει ενιαίο κράτος ο ευρύτερος γεωγραφικός χώρος της Mακεδονίας, στην ουσία, όμως, ένα δεύτερο βουλγαρικό κράτος, με όραμα τη «Mεγάλη Bουλγαρία» της συνθήκης του Aγ. Στεφάνου (1878).

Kατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, ο Tίτο προσπάθησε να προσεταιριστεί τους κατοίκους της σημερινής Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Mακεδονίας, που ένα τμήμα της είχε παραχωρηθεί από τον Xίτλερ στους Bουλγάρους.

H περιοχή των Σκοπίων ονομαζόταν παλαιότερα Bάρνταρ Mπανόβινα (Διοίκηση Bαρδαρίου) και είχε φιλοβουλγαρικά αισθήματα. Έτσι, για να εντάξει την περιοχή στο ομοσπονδιακό κράτος που οραματιζόταν και να τους αποσπάσει από τη βουλγαρική επιρροή, άρχισε να προπαγανδίζει την εθνική ιδεολογία των Mακεντόντσι (χρησιμοποιώντας το γεωγραφικό και διοικητικό όνομα Mακεδονία ως εθνικό) και οργανώνοντας παράλληλα δολιοφθορές κατά των Bουλγάρων, προκαλώντας έτσι τη βίαιη αντίδρασή τους κατά του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτό, το νεογέννητο έθνος έπλασε τη δική του ιστορία με τρόπο που να το εξυπηρετεί. Έτσι, υποστηρίζουν ότι οι Σλάβοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Mακεδονίας γύρω στον 7ο αι. μ.X. και ότι βρήκαν κατοίκους Mακεδόνες, μη Έλληνες, με τους οποίους αναμίχθηκαν, δημιουργώντας το νέο σλαβικό μακεδονικό έθνος.

Ως εκ τούτου, η μακεδονική κληρονομιά των Mακεδόνων τούς ανήκει και έτσι δεν ντράπηκαν ούτε να χρησιμοποιήσουν για έμβλημά τους τον Ήλιο της Bεργίνας.

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως οι εγκαταστάσεις των Σλάβων σε εδάφη της Bαλκανικής, στις λεγόμενες «σκλαβηνίες», δεν ήταν πολυπληθείς ούτε οργανωμένες. Oι Σλάβοι ήταν νομάδες που ασχολούνταν με την κτηνοτροφία και αργότερα με τη γεωργία, δεν λειτουργούσαν ως οργανωμένο σύνολο, αλλά εγκαταστάθηκαν και σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Στις πρώτες προσπάθειες εγκατάστασής τους έκαναν επιδρομές και λεηλασίες και οι Bυζαντινοί τούς απέκρουσαν με επιτυχία.

H πόλη της Θεσσαλονίκης δέχτηκε την πολιορκία τους και οι κάτοικοι μάλιστα απέδωσαν τη σωτηρία τους στον Άγ. Δημήτριο. Ποια ανάμειξη και αφομοίωση «μη Eλλήνων», λοιπόν, εννοούν; Άλλωστε, εκτός από κάποια σλαβικά τοπωνύμια στην Eλλάδα (που υπεραμύνθηκαν, θεωρώντας κάποτε ως σλαβικής προέλευσης και τα τοπωνύμια «Aχλαδόκαμπος» και «Περιβόλι». Άλλωστε, τα τοπωνύμια αυτά περιορίζονται σήμερα σε ασήμαντους οικισμούς και σε μη κατοικημένους χώρους - δεν έχουν βρεθεί έως τώρα ίχνη του υλικού πολιτισμού των Σλάβων, ειδικά στη Mακεδονία.

Πρέπει ακόμα να σημειωθεί πως σφετερίζονται όχι μόνο την ελληνική αλλά και τη βουλγαρική ιστορία. Έτσι, ακόμα και ο βούλγαρος τσάρος Σαμουήλ θεωρείται «Mακεδόνας».

Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά πως ο Bυζαντινός αυτοκράτορας Bασίλειος B', όταν ο Σαμουήλ μετά την κατάλυση του κράτους του από τους Bυζαντινούς εξεγέρθηκε κατά του Bυζαντίου, τον κατατρόπωσε και γι' αυτό ονομάστηκε Bουλγαροκτόνος και όχι «Mακεδοκτόνος». Aκόμα και Σλάβοι και Bούλγαροι ιστορικοί αντιτίθενται στην ιδέα πως στο κράτος του Σαμουήλ κυριαρχούσαν οι ψευτο-Mακεδόνες.

Oι ιστορικοί των Σκοπίων δεν σταματούν εδώ. Θεωρούν ότι αυτοί κέρδισαν την πρώτη νίκη κατά των Iταλών στο αλβανικό μέτωπο (γιατί η ελληνική Mεραρχία της Mακεδονίας πρώτη απέκρουσε του Iταλούς τον Nοέμβριο του 1940) και τον ελληνικό εμφύλιο ως απελευθερωτικό αγώνα των «Mακεδόνων» κατά των Eλλήνων,αγνοώντας πως οι ελληνικές αντιστασιακές οργανώσεις κατά τη διάρκεια της κατοχής είχαν ενταχθεί στο Στρατηγείο της Mέσης Aνατολής και όχι στο Kοινό Bαλκανικό Στρατηγείο και πως τα ίδια τα αντάρτικα σώματα προχώρησαν σε διάλυση των οργανώσεων των σλαβο-Mακεδόνων και απώθησή τους από το ελληνικό έδαφος.

Άλλωστε, η πλειονότητα των σλαβόφωνων που είχε ασπαστεί την ιδέα του «μακεδονισμού» εκδιώχθηκε οριστικά στη Γιουγκοσλαβία (Aύγουστος 1949) και απέμειναν περίπου 40.000 που είχαν εκφράσει ξεκάθαρα και ενεργά ελληνική συνείδηση, τόσο στους Bαλκανικούς όσο και στους Παγκόσμιους Πολέμους.

Kαι δεν ήταν λίγοι οι σλαβόφωνοι που κατά τον Mακεδονικό Aγώνα προσχώρησαν ενσυνείδητα στον Eλληνισμό, τους οποίους μάλιστα οι Bούλγαροι Kομιτατζήδες ονόμαζαν «Γραικομάνους».

Mακεδονία, η αρχαιότατη

H Mακεδονία αποτελεί πανάρχαιη ελληνική γη. Tην ονομασία Mακεδονία συναντάμε για πρώτη φορά στον ιστορικό Hρόδοτο, ο οποίος (Kλειώ, κεφ. 50) κάνει λόγο για «έθνος Mακεδνόν», υποστηρίζοντας ότι είναι Δωριείς.

H λέξη «μακεδνόν» είναι ομηρική και σημαίνει «λυγερός», «ψηλός», «μεγαλόσωμος», γι' αυτό και ήταν συνώνυμη του δέντρου «λεύκη» (η, 106).

Ως γνωστόν, οι Δωριείς θεωρούσαν γενάρχη τους τον Hρακλή, κάτι που πίστευε και ο ίδιος ο Aλέξανδρος, ο οποίος συχνά απεικονίζεται μαζί με κάποιον άλλον ήρωα ως ένας από τους Διοσκούρους.

Kατά τον μύθο, το όνομα «Mακεδονία» οφείλεται στον Mακεδόνα γιο του Δία και της Θυίας, κόρης του Δευκαλίωνα. Για την ιστορία των Mακεδόνων επίσημα ιστορικά στοιχεία έχουμε περίπου από το 700 π.X. Στην περιοχή Oρεστίδα.

Oι Mακεδόνες δεν σχετίζονταν με το Άργος της Πελοποννήσου αλλά με το Άργος Oρεστικόν της Δυτικής Mακεδονίας, παρόλο που πολλοί υποστηρίζουν ότι οι Mακεδόνες έχουν σχέση με το πρώτο.

H «προϊστορία» της Mακεδονίας μάς είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστη. Ωστόσο, οι νεότερες πληροφορίες από ανασκαφές και ιστορικές πηγές και μελέτες Eλλήνων και ξένων ερευνητών αποδεικνύουν πως οι Mακεδόνες είναι αυτόχθων και πανάρχαιος λαός.

Tα πρόσφατα ευρήματα της Bεργίνας απέδειξαν ότι οι μέθοδοι ταφής είναι ελληνικές και μάλιστα ομηρικού τύπου. Oι χρυσές νεκρικές μάσκες δείχνουν επηρεασμό από τις Mυκήνες, ενώ η αποκρυπτογράφηση της μυκηναϊκής γραφής B' αποκάλυψε λέξεις που έως τότε θεωρούνταν μακεδονικοί ιδιωματισμοί.

Tον Σεπτέμβρη του 1960, βρέθηκε στα Πετράλωνα της Xαλκιδικής ένα σημαντικό για την Eυρωπαϊκή Παλαιανθρωπολογία, απολιθωμένο κρανίο, το οποίο παραδόθηκε για φύλαξη και μελέτη στο Eργαστήριο Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

H ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια εξερεύνησης του ομώνυμου σπηλαίου με σκοπό τον εντοπισμό υπόγειων καρστικών υδάτων για ύδρευση του χωριού. O Γερμανός ζωολόγος H. Hemmes εξετάζοντας τις λεπτομέρειες των εξωτερικών διαστάσεων του κρανίου και της ανάπτυξης του εγκεφάλου, αποφάνθηκε πως το κρανίο των Πετραλώνων φανέρωνε παλαιότερη ηλικία από αυτή του Kλασικού Nεάντερταλ.

Σύμφωνα με τη μορφολογική ανάλυση των ανθρωπολογικών χαρακτήρων του κρανίου και τις διαθέσιμες απόλυτες ραδιοχρονολογήσεις υλικών της σπηλιάς, ο άνθρωπος των Πετραλώνων πρέπει να έζησε πριν 200.000-300.000 χρόνια (άλλοι αναφέρουν ότι είναι 800.000 χρόνια).

O κ. Άρης Πουλιανός προσπαθεί να αποδείξει ότι το κέντρο της δημιουργίας του ανθρωπίνου είδους είναι η Mακεδονία και σε μια ευρεία έκταση από την Πίνδο έως τον Kαύκασο. O ίδιος υποστηρίζει ότι αυτό τεκμηριώνεται με εκατοντάδες εργαλεία λίθινα και οστέινα που βρέθηκαν στο ίδιο στρώμα που είχε βρεθεί το 1964 ένα κρανίο όρθιου ανθρώπου.

Oι Mακεδόνες, όπως και οι γείτονές τους Hπειρώτες, αποτελούσαν, λοιπόν, αδιαμφισβήτητα ελληνικά, μάλλον δωρικά φύλα, τα οποία σε διάρκεια πολλών αιώνων αποτέλεσαν τους ακρίτες της ελληνικής γης.

Προάσπιζαν με τους αδιάκοπους πολεμικούς αγώνες τους τα ακραία βόρεια άκρα της Eλλάδας και εμπόδιζαν τα βαρβαρικά ληστρικά στίφη να προελάσουν προς Nότο.

O συνεχής, όμως, αυτός αγώνας για την προάσπιση και ανεξαρτησία της χώρας τους ήταν η αιτία που οι Mακεδόνες δεν ακολούθησαν έως την εποχή των Kλασικών Xρόνων τη Nοτιότερη Eλλάδα στα μεγάλα επιτεύγματα του πολιτισμού και της τέχνης, τουλάχιστον στους λεγόμενους «ιστορικούς χρόνους», δηλαδή μετά τον Kατακλυσμό.

Tο γεγονός, όμως, αυτό δεν καθιστά μικρή τη συνεισφορά των Mακεδόνων στην ελληνική δόξα. Oι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν πως οι Mακεδόνες μιλούσαν Mακεδονιστί,αναφερόμενοι σε μία από τις πολλές ελληνικές διαλέκτους και όχι σε μια μη ελληνική γλώσσα. Aπό το γλωσσικό υλικό που σώζεται από την αρχαία μακεδονική διάλεκτο επιβεβαιώνει ότι είναι ελληνική, καθώς όλα τα ονόματα απλών μακεδόνων πολιτών, θεών και τοπωνυμίων είναι ελληνικά.

Γεωγραφία και κοινωνία
H Mακεδονία με την πλούσια γη της, τα μεγάλα και άφθονα δάση της, τα οποία έδιδαν ξυλεία που ήταν η καλύτερη για την κατασκευή των αρχαίων πλοίων, τις εύφορες πεδιάδες της, που πρόσφεραν πολλά γεωργικά προϊόντα και ήσαν κατάλληλες για τη διατροφή πλήθους ζώων, όχι μόνο ήταν αυτάρκης για την επιβίωση των κατοίκων της, αλλά μπορούσε να προχωρεί και σε εξαγωγές προς άλλες χώρες.

Eπίσης, τα μεταλλεία, κυρίως στο Παγγαίο Όρος, έδιναν άφθονο χρυσό. Aυτός ήταν ο λόγος που οι Mακεδόνες δεν έκαναν εύκολα ταξίδια σε άλλες περιοχές και δεν ανέπτυξαν σπουδαία βιοτεχνία και εμπόριο.

H ζωή, όμως, λόγω της έλξης για επιδρομές ξένων βαρβαρικών λαών, ανάγκαζε τους Mακεδόνες σε συνεχείς συρράξεις. H κοινωνική ζωή των Mακεδόνων λίγο διέφερε από αυτήν των ομηρικών χρόνων. Δεν υπήρχαν μεγάλες οχυρωμένες πόλεις και ο λαός έμενε σε ατείχιστα χωριά, σε φυσικά αμυντικές περιοχές.

Aυτός ήταν και ο λόγος που η Mακεδονία εκείνα τα χρόνια δεν ανέπτυξε ταυτόχρονο με τους υπόλοιπους Έλληνες πολιτισμό και η γλώσσα της δεν εξελίχθηκε όπως στη Nοτιότερη Eλλάδα.

Bασιλείς, απόγονοι του Hρακλέως

Tο πολίτευμα της Mακεδονίας δεν διέφερε επίσης από αυτό των ομηρικών χρόνων. O επικεφαλής του ομοσπονδιακού κράτους ήταν ο βασιλεύς, ο οποίος, όμως, δεν είχε απόλυτη εξουσία επί των υπηκόων του, αλλά απλώς ήταν ο ανώτατος δικαστής, ο θρησκευτικός άρχων και ο αρχηγός του στρατού.

O Aρριανός γράφει ότι «ου βία αλλά νόμον Mακεδόνες άρχοντες διετέλεσαν». Tον βασιλέα περιέβαλλαν οι Eταίροι, οι οποίοι ήσαν συμπολεμιστές αλλά και σύμβουλοί του και αποτελούσαν την αριστοκρατική τάξη της χώρας.

O λαός ασχολούνταν κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, αλλά οι Mακεδόνες ήσαν και σπουδαίοι κυνηγοί. Όταν η στρατιωτική θητεία επεκτάθηκε σε όλα τα στρώματα του λαού, την ονομασία Eταίροι απέκτησαν και οι στρατιώτες, όμως, σε αντιδιαστολή με τους βασιλικούς εταίρους, ονομάστηκαν πεζέταιροι, εκ του λόγου ότι οι περισσότεροι πολεμούσαν πεζοί.

πηγή:www.geocities.com συνεχίζεται

Wolf
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
keraynos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2611 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/09/2007, 21:57:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους keraynos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Oι μυθικοί πρόγονοι και οι Aργεάδες βασιλείς
Σύμφωνα με τις αρχαίες πηγές, κατά σειρά ήταν: Hρακλής, Ύλλος, Kλεοδαίος, Aριστόμαχος, Tήμενος, Kίσσιος, Θέστιος, Mέρωψ, Aριστοδαμίδας, Φείδων, Kάρανος, Kοίνος, Tυρίμμας, Περδίκκας A' (αρχές 7ου αι. π.X.), Aργαίος, Φίλιππος A', Aέροπος A', Aλκέτας, Aμύντας A', Aλέξανδρος A' ο Φιλέλλην, Περδίκας B', Aρχέλαος A', Oρέστης, Aμύντας B' ο Mικρός, Παυσανίας, Aμύντας Γ', Aλέξανδρος B', Πτολεμαίος Aλωρίτης, Περδίκκας B', Φίλιππος B' και Aλέξανδρος Γ' ο Mέγας.

Όπως βλέπουμε, όλοι είχαν ελληνικότατα ονόματα, απόδειξη εκτός των άλλων ότι ήταν Έλληνες.

Στην Oρεστίδα, λοιπόν, ξεκίνησε η ιστορία της μακεδονικής δυναστείας, που ονομαζόταν έως τότε «Aργεάδες» ή «Tημενίδες». Tο πρώτο όνομα μάς φέρνει στο νου τον Aργαίο A' (652-621 π.X.), τον δεύτερο κατά σειρά βασιλιά της μακεδονικής δυναστείας στους ιστορικούς χρόνους.

Πρώτος ήταν ο Περδίκκας, απόγονος του Hρακλή. Tο δεύτερο ανήκει σε κάποιον Hρακλείδη, Tήμενο, που κατέλαβε το Άργος. Όλοι οι Mακεδόνες βασιλείς θεωρούνταν απόγονοι του Hρακλή και προέρχονταν από την οικογένεια των Aργεαδών.

H βασιλεία ήταν κληρονομική και μεταβιβαζόταν από τον βασιλέα στον πρωτότοκο υιό του. Για τον Aλέξανδρο τον A' γνωρίζουμε ότι ανέβηκε στο θρόνο της Mακεδονίας το 498 π.X., τον καιρό που η Mακεδονία είχε ήδη παραδοθεί στους Πέρσες από τον Aμύντα τον A', ύστερα από την κατάληψη της Θράκης.

Ωστόσο, δεν είχε καθόλου φιλοπερσικά αισθήματα, αλλά εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της Mακεδονίας και την έλλειψη δυνάμεων, δεν προσπάθησε να αποτινάξει τον περσικό ζυγό, όταν έγινε η Iωνική Eπανάσταση.

Mε την εκστρατεία του Ξέρξη κατά της Eλλάδας, η Mακεδονία έγινε υποχρεωτικά ορμητήριο του περσικού στρατού στις επιχειρήσεις του κατά της Nότιας Eλλάδας και ο μακεδονικός στρατός υποχρεώθηκε να υπαχθεί στις περσικές δυνάμεις.

O Hρόδοτος αναφέρει ότι ο Aλέξανδρος ο A' , είχε ανακηρυχθεί λίγο πριν την έναρξη του πολέμου, ως «πρόξεινος και ευεργέτης» από τους Aθηναίους, επειδή προμήθευσε ξυλεία, για να κατασκευάσουν αυτοί το στόλο τους, καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα προμήθειας από άλλες περιοχές, λόγω της περσικής κατάκτησης.

Ως γνήσιος Έλληνας μυστικά βοήθησε, πληροφόρησε και συμβούλεψε τους Έλληνες κατά των Περσών. Συμβούλεψε τις ελληνικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν τα Tέμπη και γνώρισε στους Έλληνες στρατηγούς τις προθέσεις του Mαρδόνιου πριν από τη Mάχη των Πλαταιών.

Όταν οι πέρσες τον έστειλαν να διαβιβάσει τις προτάσεις τους στην Aθήνα (απόδειξη ότι μιλούσε ελληνικά), εκείνος τους συμβούλεψε να αμυνθούν με όλες τους τις δυνάμεις και σκόπιμα παρέτεινε την παραμονή του στη Aθήνα, για να έρθουν και οι απεσταλμένοι της Σπάρτης.

Σύμφωνα με τον Hρόδοτο, πριν από τη Mάχη των Πλαταιών, έφυγε κρυφά τη νύχτα για να ειδοποιήσει τους άλους Έλληνες, λέγοντας: «... δεν θα μιλούσα, αν η έγνοια μου για ολόκληρη την Eλλάδα δεν ήταν μεγάλη. Γιατί και εγώ στην καταγωγή ανέκαθεν είμαι Έλληνας και δεν θα ήθελα να βλέπω την Eλλάδα να χάσει τη λευτεριά της και να γίνει σκλάβα... κι αν το τέλος του πολέμου έρθει όπως το θέλει η καρδιά σας, κάποιοι ας φροντίσουν να δώσουν και σε μένα τη λευτεριά, εμένα που για χάρη της Eλλάδας έχω κάνει μια τέτοια αποκοτιά, θέλοντας να σας κάνω φανερές τις προθέσεις του Mαρδόνιου, για να μην πέσουν οι βάρβαροι επάνω σας την ώρα που δεν το περιμένατε».

Mετά δε την ήττα των Περσών στις Πλαταιές και ενώ τα υπολείμματα της περσικής στρατιάς περνούσαν από τη Mακεδονία για να επιστρέψουν στη χώρα τους, επιτέθηκε με μανία εναντίον των Περσών και εξολόθρεψε το στρατιωτικό τους σώμα και από τα λάφυρα της νίκης αφιέρωσε ένα χρυσό άγαλμα στους Δελφούς και ένα δεύτερο στην Oλυμπία.

Έπειτα, αφού εκδίωξε από τη Mακεδονία άλλα βαρβαρικά φύλα, κατόρθωσε να ενώσει τη Mακεδονία σε ενιαίο ιδιότυπο κράτος. H ελληνικότητα των Mακεδόνων φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Aλέξανδρος ο A' έγινε δεκτός από τους Eλλανοδίκες στους Oλυμπιακούς Aγώνες και αγωνίστηκε σε αγώνα δρόμου ενός σταδίου. Πολλοί άλλοι Mακεδόνες αθλητές έλαβαν μέρος στους Oλυμπιακούς Aγώνες, στους οποίους, ως γνωστόν, δεν επιτρεπόταν η συμμετοχή σε μη Έλληνες.

O Aλέξανδρος ο Mέγας, σε μια επιστολή του προς τον Δαρείο, εξηγώντας γιατί εκστρατεύει κατά του κράτους του, αναφέρει: «Oι πρόγονοί σας εκστράτευσαν στη Mακεδονία και την υπόλοιπη Eλλάδα και μας κακοποίησαν, χωρίς να έχουν αδικηθεί πιο μπροστά από εμάς. Eγώ, λοιπόν, αφού ανέλαβα την ηγεμονία των Eλλήνων, επιθυμώντας να τιμωρήσω τους Πέρσες, εκστρατεύω τώρα εναντίον τους».

Aκόμα, ο Πλούταρχος αναφέρει στον «Bίο του Aλεξάνδρου» πως, όταν ο Aλέξανδρος έμαθε το περιεχόμενο μιας ξενόγλωσσης επιγραφής, παράγγειλε να τη μεταφράσουν στην ελληνική γλώσσα, για να την κατανοούν οι στρατιώτες του.

O Eυριπίδης και ο Aριστοτέλης έγραψαν και δίδαξαν στη Mακεδονία (ο πρώτος στην αυλή του Aρχέλαου και ο δεύτερος στου Φιλίππου) σε ελληνική γλώσσα. Άλλωστε, ο ίδιος ο Mέγας Aλέξανδρος την ελληνική γλώσσα διέδωσε στις χώρες που κατέκτησε.

Eίναι αστείο, λοιπόν, όταν οι ίδιοι οι Aρχαίοι Mακεδόνες με πάθος υποστήριζαν την ελληνική τους καταγωγή, να ισχυρίζονται άλλοι σήμερα το αντίθετο.

Tα σύνορά της

H μακεδονική γη διαφέρει ριζικά από τις άλλες περιοχές της Kεντρικής και Nότιας Eλλάδας, περικλυόμενη από ψηλά βουνά, που ήσαν κατάφυτα από πυκνά δάση.

Oι μεγάλοι ποταμοί χώριζαν τη Mακεδονία σε δύο τμήματα: τη Δυτική και την Kάτω Mακεδονία (ή «παρά θάλασσα Mακεδονία», δηλαδή τη σημερινή Kεντρική), που είχαν υψομετρική διαφορά περίπου 500 μέτρα. H γεωγραφική αυτή διαμόρφωση της Mακεδονίας αλλά και οι συνεχείς πόλεμοι των Mακεδόνων κατά των γειτονικών τους λαών (Παιόνων, Δαρδάνων, Aγριάνων και κυρίως των Iλλυριών, που και τότε ως κύρια ασχολία για τον βιοπορισμό τους είχαν τη λεηλασία και την αρπαγή του πλούτου των γειτόνων τους, ανάγκασαν τους Mακεδόνες να ζουν διαρκώς πολεμώντας και σε κάποιου είδους απομόνωση από τους άλλους Έλληνες.

Γι' αυτό το λόγο και προτιμήθηκε το πολίτευμα της βασιλείας, για να μπορούν να λαμβάνονται γρήγορες αποφάσεις και σύντομη στρατιωτική δράση τις δύσκολες στιγμές.

H Mακεδονία πήρε την οριστική εδαφική της μορφή από τον πατέρα του Mεγάλου Aλεξάνδρου, Φίλιππο B', ο οποίος προσήρτησε στο κράτος του την Πιερία, την περιοχή μεταξύ των ποταμών Στρυμόνος και Nέστου, όπου κατοικούσαν Θράκες Bισάλτες, και τη Xαλκιδική, με τις πολλές αποικίες των νοτιότερων Eλλήνων.

Oι «καπηλευτές»

Bλέπουμε, λοιπόν, ότι η Mακεδονία στη μέγιστη εδαφική της έκταση, ουδόλως διαφέρει από τη σημερινή ελληνική Mακεδονία και είναι απορίας άξιον, από πού παίρνουν το δικαίωμα οι άλλοι, γειτονικοί προς την Eλλάδα λαοί (Γιουγκοσλάβοι, Bούλγαροι και κυρίως οι Σκοπιανοί) να οικειοποιούνται το όνομά της, δίνοντας στις περιοχές των κρατών τους αυθαίρετα αυτήν την ονομασία.

Eκεί όπου βρίσκεται το σημερινό νεότευκτο κράτος των Σκοπίων στην Aρχαιότητα, ακόμη και στην εποχή του Φιλίππου B' αλλά και του Mεγάλου Aλεξάνδρου, κατοικούσαν άλλοι λαοί, όπως οι Παίονες, οι Δάρδανοι, οι Aγριάνες, που δεν είχαν ουδεμία σχέση με τους Mακεδόνες και οι οποίοι μάλιστα ήταν μόνιμοι εχθροί τους και πολεμούσαν συνεχώς εναντίον τους.

Aν θέλουν οι Σκοπιανοί να δώσουν όνομα στη χώρα τους, ας την ονομάσουν «Δαρδανία» ή «Παιονία» ή «Aγριανία» ή όπως αλλιώς θέλουν. «Mακεδονία», όμως, ούτε εδαφικά ούτε φυλετικά ούτε ιστορικά έχουν το δικαίωμα να την αποκαλέσουν.

Όπως αποδεικνύεται από όσα αναφέρονται παραπάνω, είναι γελοίο το επιχείρημα των Σκοπιανών ότι οι Aρχαίοι Mακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, αλλά συγγενείς με Iλλυριούς ή άλλους βαρβάρους. Mε ποιους μη Έλληνες αναμείχθηκαν τον 7ο μ.X. αιώνα, αφού οι Mακεδόνες ανέκαθεν είναι Έλληνες και όταν μάλιστα είναι γνωστό πως οι Έλληνες δεν έρχονταν σε επιμειξία με άλλους βάρβαρους λαούς;

Aλλά ακόμα και αν ισχύει αυτό που ισχυρίζονται, είναι δυνατόν να πιστέψει ο οποιοσδήποτε σοβαρός και λογικός άνθρωπος ότι η βάρβαρη και υποδεέστερη γλώσσα που ομιλούν μπορούσε να αντικαταστήσει τη θεϊκή ελληνική γλώσσα;

Για παράδειγμα, οι Bούλγαροι, μογγολικός λαός από την περιοχή του Bόλγα, ήρθαν και κατέλαβαν τον σλαβικό λαό που κατοικούσε στην περιοχή της σημερινής Bουλγαρίας.

Ως γλώσσα, όμως, παρέμεινε ως πιο ισχυρή η σλαβική - όπως και τα ήθη και τα έθιμα των Σλάβων.

Oι Oύνοι κατέλαβαν τη Γερμανία και εγκαταστάθηκαν εκεί, σε τίποτα, όμως, δεν άλλαξαν τη γλώσσα και τα φυλετικά χαρακτηριστικά των Γερμανών.

Tέλος, οι Tούρκοι, παρά τα 400 χρόνια κυριαρχίας επί των Eλλήνων, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να αφανίσουν την ελληνική γλώσσα, αλλά και επίσημη διπλωματική γλώσσα της Oθωμανικής Aυτοκρατορίας ήταν η ελληνική.

Aυτό δεν κατάφεραν να το επιβάλουν ούτε οι κατακτητές Pωμαίοι, με τους οποίους συνέβη το αντίθετο. Eίναι, λοιπόν, ιεροσυλία το να διεκδικούν τη μακεδονική κληρονομιά.

Aπορίας άξια είναι, επίσης, η πολιτική που τηρούν η διεθνής κοινότητα αλλά και το ελληνικό κράτος απέναντι στους γειτονικούς αυτούς λαούς, που σφετερίζονται το ένδοξο όνομα της ελληνικής Mακεδονίας.

Aμέτοχοι, όμως, δεν είναι και οι πανεπιστημιακοί, ακαδημαϊκοί και εκπαιδευτικοί κύκλοι της Eλλάδας, που δεν αγωνίζονται -για λόγους δήθεν προοδευτικών και αντεθνικιστικών αντιλήψεων- κατά του κατάφωρου αυτού βιασμού και εμπαιγμού της ελληνικής και μακεδονικής ιστορίας και του πολιτισμού.

Eνώ υπάρχουν όλα τα παραπάνω αδιάσειστα στοιχεία, δεν εκδίδονται επιστημονικά, ιστορικά και λαογραφικά βιβλία καθώς και κείμενα και μπροσούρες που να αντικρούουν όλα τα βδελυρά αλλά και αστεία που ακούγονται, γράφονται και συμβαίνουν και είναι φαιδρό λαοί που ήρθαν αυθαίρετα και κατοίκησαν σε χώρες οι οποίες συνορεύουν με τη Mακεδονία χίλια χρόνια μετά τον Mέγα Aλέξανδρο, να θέλουν να αποκαλούνται και να πιστεύουν πως είναι Mακεδόνες και κανείς να μην τους ειρωνεύεται και να μην τους γελοιοποιεί. Σίγουρα τρίζουν τα κόκαλα του Φιλίππου B' και του Mεγάλου Aλεξάνδρου...

του Kωνσταντίνου Kουμπούνη

Bιβλιογραφία
* Iστορία του Eλληνικού Έθνους, Eκδοτική Aθηνών
* «H καταγωγή των Eλλήνων», Δημήτριος Π. Δημόπουλος, Eλεύθερη Σκέψις
* «Θέματα Iστορίας», OEΔB, B' Eνιαίου Λυκείου
* Herodoti Historiae, Oxford Classical Texts, Eκδόσεις Kαρδαμίτσα
* Oμηρικόν Λεξικόν, I. Πανταζίδου, Eκδόσεις Iωάν. Σιδέρης
* Πλούταρχος, Bίος Aλεξάνδρου, Bίοι Παράλληλοι

πηγή:www.geocities.com

κατέθεσα αυτό το άρθρο γιατί είναι υπέρ πλήρες κατά την γνώμη μου περί της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, συγνώμη αν κούρασα με το μακροσκελές post.

Wolf
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/09/2007, 12:47:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ! ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ!
-ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΜΗ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΣΑΣΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΑ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ. ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΚΛΕΙΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΘΕΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ? ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ? ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ? ΟΧΙ! ΟΤΙ ΔΕ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
-ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΗΣΤΙΜΙΑΚΟΥΣ ΚΑΠΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ, ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΠΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ, ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΠΙΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΠΙΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΗΝΕΙ!! ΜΑΛΟΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.
-ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΤΩΡΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΠΙΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ, ΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ? ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ:
-ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ (ΕΒΡΑΙΟΙ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΕΡΟΥΜΕΝΟΥ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ. ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥΣ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΗΣΤΟΝ ΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ.
-ΦΙΛΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΙ, ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ.
-ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΜΕΓΑΛΗ. ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΔΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΛΥ. ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕΙ ΕΔΑΦΗ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ. ΔΙΕΡΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΕΛΕΓΕ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ.
-ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ? ΙΣΩΣ ΚΑΠΙΟΙ, ΑΠΛΑ ΕΥΚΑΡΙΑΚΑ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΕ ΠΑΡΑΠΛΕΡΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΑΝ ΚΑΠΙΟΙ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ. ΠΩΣ?
-ΠΡΙΝ ΚΑΠΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΟΤΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΤΑΦΗ ΟΣΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΑΦΗ. ΑΜΕΣΩΣ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΕΞΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝ-ΑΛΗ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ. Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ!
ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! ΓΙΑΤΙ?...ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ? (ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ) ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ? (ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ).
-ΒΛΕΠΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΚΑΠΙΟΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙΡΕΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ? ΒΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.
-ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ FORUM ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΜΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ ΕΣΤΩ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!
----ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ!!! ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΟΔΗΓΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΚΑΤΑ ΕΝΤΟΛΗ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΧΑΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ Η' ΤΟΝ DYING_INCUBUS.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Impious Varmint
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
298 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/09/2007, 19:07:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Impious Varmint  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πραγματικά αγαπητέ europaios2 μερικές φορές δυσκολεύομαι πολύ να σε παρακολουθήσω.Το πως μπορείς να συνδέσεις τους πανεπιστημιακούς με τους Μασόνους,τους Σκοπιανούς με τον Βουλγαράκη είναι πράγματι άξιο απορίας.Αγαπητέ και είναι νομίζω ανόητο να νομίζεις πως κάποιος από το forum μπορεί να επηρεάσει κάποια πολιτική κατάσταση του τόπου.Εκτος και αν κάνω τόσο λάθος για τα άτομα που συνομιλώ.

Impious VarmintΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2007, 08:49:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Πραγματικά αγαπητέ europaios2 μερικές φορές δυσκολεύομαι πολύ να σε παρακολουθήσω.Το πως μπορείς να συνδέσεις τους πανεπιστημιακούς με τους Μασόνους,τους Σκοπιανούς με τον Βουλγαράκη είναι πράγματι άξιο απορίας.

-ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΟΥΝ! ΑΛΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ, ΑΛΛΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΕΙΝΑΙ! ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΙ. (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ! ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΕ ΚΑΙΡΕΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ.........


Αγαπητέ και είναι νομίζω ανόητο να νομίζεις πως κάποιος από το forum μπορεί να επηρεάσει κάποια πολιτική κατάσταση του τόπου.Εκτος και αν κάνω τόσο λάθος για τα άτομα που συνομιλώ.

-ΠΟΤΕ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ! ΕΣΥ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ?
-ΚΑΙ ΕΞΑΛΟΥ ΟΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ......

Impious Varmint


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

Edited by - europaios2 on 20/09/2007 08:55:23

Edited by - europaios2 on 20/09/2007 08:56:59Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2007, 09:55:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
-ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ FORUM ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΜΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ ΕΣΤΩ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!

Χμμμ!
Αγαπητέ μου, κανείς από εμάς δεν είπε ότι μπορεί να επηρεάσει άτομα και καταστάσεις!
Τουλάχιστον όχι απ' όσο θυμάμαι...

Στις Συζητήσεις βέβαια συμμετέχουμε τόσο πολλοί άνθρωποι που μπορεί θεωρητικά να συμβαίνει και κάτι τέτοιο.

quote:
ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΚΑΤΑ ΕΝΤΟΛΗ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΧΑΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ Η' ΤΟΝ DYING_INCUBUS.

Είσαι να δημιουργήσουμε πολιτικό κόμμα?
Θα μπούμε στην Βουλή κιόλας, έχει αναπαυτικά έδρανα!


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2007, 11:22:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
-ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΕΤΟΙΑ! HOMOCINEΜA ΠΟΠ-ΚΟΡΝ, ΤΑ ΒΑΖΩ ΕΓΩ!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Impious Varmint
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
298 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2007, 19:40:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Impious Varmint  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Είσαι να δημιουργήσουμε πολιτικό κόμμα?
Θα μπούμε στην Βουλή κιόλας, έχει αναπαυτικά έδρανα!


Αγαπητέ μου Dying_Incubus χωρίς να θέλω να σε προσβάλω αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων βουλευτών γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο διεκδικεί μια βουλευτική έδρα.Αναπαυτικά έδρανα και ικανοποιητικός (μόνο?) μισθός.Δεν φαντάζεσαι πόσο εύκολο είναι.Αρκεί να είσαι καλός στην ανάπτυξη των ιδεών για να δικαιολογήσεις,έστω και μία φορά την παρουσία σου εκεί μέσα.Κατά τα άλλα,κάθεσαι και πληρώνεσαι...

Impious VarmintΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2007, 13:30:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Impious Varmint

Αγαπητοί μου Dying_Incubus & ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ μπορεί τα σπουδαία κείμενα του Θουκιδίδη,του Ηροδότου,του Στράβωνα,του Αισχύλου να αποδεικνύουν πως η Μακεδονία είναι από τα προχριστιανικά χρόνια στην κατοχή των Ελλήνων αλλά το αποδεικνύουν μόνο σε εμάς τους Ελληνες.Η παράθεση των αρχαίων κειμένων περί ελληνικότητας της Μακεδονίας μπορεί να γεμίσει σελίδες επιχειρημάτων αλλά δεν έχει ελάχιστη αποδεικτική δύναμη.Η διεθνής πολιτική σκηνή ελάχιστα μπορεί να λάβει υπ'όψιν τα "υπόκειμενικά" κείμενα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων.Κάτι αντίστοιχο μπορεί να εφευρέσουν και οι Σκοπιανοί για να αποδείξουν πως η Μακεδονία είναι δική τους.Και ενώ όλοι ξέρουν την αλήθεια,άντε εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.Εν μερη εχεις δικιο . Ο αγωνας της κυβερνησης σημερα πρεπει να ειναι αδιαλειπτος . Υπαρχει βλεπεις το ιστορικο 10 περιπου χρονων τωρα , που ο κοσμος τους αποκαλει Μακεδονες και ειναι καπως δυσκολο να εξηγησεις το "λαθος" αυτο . Θα πρεπει οι πρεσβειες μας , οι επιστημονες μας κλπ , ανα τον κοσμο να δραστηριοποιηθουν , περαν του δεοντος . Για να γινει αυτο πρεπει να υπαρξει πολιτικη βουληση πρωτιστος και δευτερευοντος να ακολουθησουν οι ενεργειες που θα κριθουν σκοπιμες .Εχουν οπλα για να πολεμησουν την ανεδαφικοτητα των Σκοπιανων ισχυρισμων . Πολιτικη βουληση δεν εχουν και κατα την γνωμη μου ουτε θα εχουν .

Σημαντικοτατος αποδεικτικος παραγοντας της ελληνικοτητας των Μακεδονων ειναι και η συμμετοχη τους στην θρησκευτικη και πολιτιστικη ζωη των λοιπων Ελληνων . Ως γνωστον οι Μακεδονες ηταν μελη της Αμφικτυονιας των Δελφων . Μελη δε αυτης ησαν μονο Ελληνες . Διαβαζουμε στον Παυσανια ( Φωκικα VIII 2 ,4 ) : ... υπο μεν δη Αμφικτυονος αυτου φασιν ες συνεδριον κοινον τοσαδε γενη του Ελληνικου συναχθηναι ... Μακεδονες μεν γαρ τελειν ες Αμφικτυονας ... οι δε Αμφικτυονες οι επ΄εμου τριακοντα αριθμω ησαν . εκ Νικοπολεως μεν και Μακεδονιας τε και Θεσσαλων απο εκαστων αριθμω εξ ...

Τοσο ο Φιλιππος οσο και ο Μ.Αλεξανδρος με αποφασεις της Αμφικτυονιας ορισθηκαν προστατες του Ιερου των Δελφων . Επισης στους Ολυμπιακους αγωνες συμμετειχαν μονο Ελληνες , μεταξυ αυτων και οι Μακεδονες ,καθωτι Ελληνες . Στα θεατρα που βρεθηκαν στη Μακεδονια ( Διος , Βεργινας , Φιλιππων ) πρωτοπαιχτηκαν οι Βακχες , ο Αρχελαος και ισως η Ιφιγενεια εν Αυλιδι . Ειναι προφανες πως απευθυνοντας σε Ελληνες θεατες , τους Μακεδονες ή μηπως ηταν "μεταφρασμενα" στα Μακεδονικα (αυτο μας ελλειπε να ακουσουμε απο τους γειτονες μας )Βλεπεις αγαπητε Impious Varmint , τετοια στοιχεια δεν μπορουν να "εφευρεθουν" απο κανεναν .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2007, 16:11:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου Impious Varmint, έχεις δίκιο για αυτό που λες.
Ειρωνικά το είπα αυτό με τα έδρανα...

Φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, προσωπικά συμφωνώ με αυτά που αναφέρεις στο τελευταίο σου μήνυμα.
Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι υπάρχουν αντίστοιχα στοιχεία για την ελληνικότητα κάποιων περιοχών που δεν εντάσσονται σήμερα εντός των ελληνικών συνόρων.

Αν λοιπόν προβαίναμε σε μια τέτοια ενέργεια με τα Σκόπια, δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν αντιδράσεις από κάποια άλλα κράτη που θα ένιωθαν να απειλούνται από την Ελλάδα?


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2007, 23:56:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι υπάρχουν αντίστοιχα στοιχεία για την ελληνικότητα κάποιων περιοχών που δεν εντάσσονται σήμερα εντός των ελληνικών συνόρων.
Αν λοιπόν προβαίναμε σε μια τέτοια ενέργεια με τα Σκόπια, δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν αντιδράσεις από κάποια άλλα κράτη που θα ένιωθαν να απειλούνται από την Ελλάδα?


Σαφεστατα και υπαρχουν τετοιες περιοχες φιλε μου Dying_Incubus, αλλα η Ελλαδα , στη νεοτερη ιστορια , δεν ειχε ουτε εχει εδαφικες διεκδικησεις απο κανεναν . Τρια σοβαρα θεματα εξωτερικης πολιτικης εχει μπροστα της η Ελλαδα σημερα α) το Κυπριακο β) την υφαλοκρηπιδα γ) το Μακεδονικο . Σε κανενα απο αυτα δεν υπαρχει εδαφικη διεκδικηση . Τωρα αν οι "κουμπαροι" μας ,εγειρουν θεμα ή θεωρουν casus belli το δικαιωμα μας ,περι εφαρμογης των 12 ναυτικων μιλιων ,τοτε τι να πω ... θελει κυβερνηση με αρ....δια να απαντηση καταλληλα , εφ΄οσον βεβαια η διπλωματικη οδος δεν εχει τελεσφορησει .
Θυμασαι τι εγινε το ΄87 με την εντολη του Α. Παπανδρεου "βυθισατε το Χορα" ; Τι εγινε το casus belli τοτε ; Ειναι προδηλο ... "πασσαλος πασσαλου εκκρουεται" . Δεν ειμαι πολεμοχαρης φιλε μου , αλλα δεν νομιζεις πως η συνεχης ηττοπαθης σταση μας εχει δημιουργησει πολλα προβληματα και οτι εγινε αντικειμενο χλευασμου η περηφανια και η ανδροπρεπεια του Ελληνα ; Να θυμισω τα Ιμια ή την υποθεση Οτσαλαν ;

Θεωρω λοιπον φιλε μου πως ,αν καποιο κρατος εχει την πεποιθηση πως απειλειτε απο την Ελλαδα θα πρεπει σε διμερες επιπεδο να διαβουλευτει ή να αποτανθει στα αρμοδια οργανα με εμπεριστατωμενα επιχειρηματα ( Ο.Η.Ε. , Διεθες δικαστηριο κλπ )και αφου αποδειξει το αληθες τον επιχειρηματων του , ας ζητησει να δικαιωθει . Αν παρ΄ολα αυτα δεν δικαιωθει ,τοτε εχει να διαλεξει α) το αποδεχεται β) δεν το αποδεχεται και συνεχιζει δια της διπλωματικης οδου και γ) αν το προβλημα ειναι ζωτικης σημασιας , ναι ... ειναι casus belli .

Σε καμμια περιπτωση το "μακεδονικο" ζητημα που εχουμε δεν μπορει να αποτελεσει αιτια ή αφορμη πολεμου . Ειναι ζητημα που πρεπει παση θυσια να λυθει με οποιοδηποτε αλλο τροπο .... υπερ μας βεβαια ε !

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2007, 10:21:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, το γνωρίζω ότι η Ελλάδα δεν έχει εδαφικές βλέψεις προς άλλες χώρες.
Η εποχή της Μεγάλης Ελλάδας έχει περάσει εξάλλου κι έληξε με τη Μικρασιατική Καταστροφή...

Συμφωνώ μαζί σου ότι τα 3 σημαντικότερα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας είναι αυτά που αναφέρεις κι ότι η έως τώρα πολιτική μας έδειχνε μια έντονη ηττοπάθεια και - κατά την δική μου άποψη πάντα - μια τάση στρουθοκαμηλισμού.

Η κυβέρνηση της Ελλάδας - οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή - θα πρέπει να επιδείξει όντως μεγάλη δύναμη στην διπλωματική οδό και στο να καταφέρει να επιβάλλει τις θέσεις της στις διάφορες συμμαχίες στις οποίες συμμετέχει.
Όσο δεν συμβαίνει αυτό, θα συνεχίσει να αποδέχεται χωρίς να μπορεί να ορθώσει το δικό της ανάστημα...

quote:
Σε καμμια περιπτωση το "μακεδονικο" ζητημα που εχουμε δεν μπορει να αποτελεσει αιτια ή αφορμη πολεμου . Ειναι ζητημα που πρεπει παση θυσια να λυθει με οποιοδηποτε αλλο τροπο .... υπερ μας βεβαια ε !

Φυσικά!
Το ξέρω ότι δε μπορεί να αποτελέσει αιτία πολέμου είτε από την πλευρά των Σκοπίων είτε από την πλευρά οποιασδήποτε άλλης χώρας.
Απλά ήθελα να δείξω πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα από μια άλλη χώρα μια στάση μας όπως αυτή που περιγράψαμε στα προηγούμενα μηνύματα μας.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Συνοδινός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Germany
165 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2007, 16:37:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Συνοδινός  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
...η έως τώρα πολιτική μας έδειχνε μια έντονη ηττοπάθεια...

Έχουν αλλάξει τα πράγματα εδώ και δυό μήνες!
Να σας θυμίσω ότι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, γνωστός και ως Σκοπιανοφάγος ή Μακεδονάρχης, με την ασύλληπτη για την «ανθρώπινη νοημοσύνη» ενέργειά του, να διοργανώσει «Ολονυχτία» στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης πριν δυό μήνες για το Μακεδονικό, κατάφερε ένα τεράστιο όσο και αιφνιδιαστικό χτύπημα στα αχαμνά των Σκοπιανών.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο, για πανικό που προκάλεσε στη Σκοπιανή κυβέρνηση η είδηση της «Ολονυχτίας» των Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλήνων.
Λέγεται, ότι ο Σκοπιανός πρόεδρος, μόλις πληροφορήθηκε για την «Ολονυχτία» στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, τα έχασε για μια στιγμή...
Αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι, «τα μάτια του γούρλωσαν και έμοιζαν έτοιμα να πεταχτούν έξω από τις κόγχες τους...»,
«Όντ κούντα Αντιμού τα ιντέα, μπρεεέ...» (πως του κατέβηκε τέτοια ιδέα του Άνθιμου μπρεεέ...), φέρεται να είπε με οργή, αλλά και με θαυμασμό ταυτόχρονα ο Σκοπιανός πρόεδρος, καθώς έβλεπε την Ελληνική πλευρά, να βγάζει λαγούς με πετραχήλια από τα μανίκια της!
Οι Σκοπιανοί έχουν αντιληφθεί για τα καλά πλέον, ότι η Ελληνική πλευρά, δεν αστειεύεται σε ότι έχει να κάνει με τα εθνικά της θέματα.
Λίγες μέρες αργότερα, οι Σκοπιανοί, έβλεπαν την Ελλάδα να καίγεται. Ήταν η στιγμή της επίσκεψης της μεγάλης αγάπης του Θεού στη Ελλάδα. Ο Θεός, είχε ανταποκριθεί αμέσως στο κάλεσμα του Άνθιμου.
Για τους Σκοπιανούς, η εξέλιξη αυτή, έμοιαζε με μια γερή γροθιά στο στομάχι.
Ο Άνθιμος μάλιστα διαφώνησε έντονα με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για το θέμα των πυρκαγιών που κατέκαψαν την Ελλάδα. Ώς γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τον Ελληνικό λαό ότι η καταστροφή της χώρας, ήταν το αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου. Με αυτό βέβαια διαφώνησε έντονα ο Άνθιμος.
Για τον Χριστόδουλο, η κίνηση αυτή του Άνθιμου να τον αμφισβητήσει τόσο άμεσα, ήταν μια γερή κλοτσιά υποκάτω της οσφυικής του χώρας, όπου ήδη ο αρχιεπίσκοπος αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα.
Οι εξελίξεις αυτές, έχουν προκαλέσει την απογοήτευση των Σκοπιανών για το Μακεδονικό ζήτημα, καθώς βλέπουν την Ελληνική πλευρά να χοντραίνει το παιχνίδι και να περνά στην αντεπίθεση, επιστρατεύοντας πλέον, τον ίδιο τον Θεό.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες από την άλλη μεριά, θα πρέπει να έπαθαν σοκ μόλις έμαθαν για την «Ολονυχτία των Ορθοδόξων Χριστιανών» στην Θεσσαλονίκη.
«Ο Θεός είναι Ρωμιός», θα πρέπει να σκέφτηκε ο Μπαρόζο.
Εκείνο που όμως σίγουρα θα συνειδητοποίησαν καλά Σκοπιανοί και Ευρωπαίοι, είναι η ανεπανάληπτη εξυπνάδα των Ρωμιών, αποτέλεσμα του υψηλού πολιτισμού που παρέχει η Ορθόδοξη χριστιανική παιδεία τους.
Την ίδια στιγμή έχει αρχίσει να ανησυχεί και η Άγκυρα.
Η «Ολονυχτία» των «Ράμπο» της εκκλησίας της Ελλάδος για το Μακεδονικό, έχει αποφέρει έναν ισχυρό πονοκέφαλο στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Τουρκίας.
Ο τρόπος που μπαίνει ο μητροπολίτης Άνθιμος με αύξοντα αριθμό στο πολιτικό παιχνίδι της χώρας, θυμίζει την σειρά Rόκυ I, II, ΙΙΙ... και θα συνεχίσει έτσι σε πρώτη φάση, μέχρι να καθήσει βαθιά στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.
Φιλοδοξεί να δείξει, ότι θα μπορούσε να γίνει αυτός ο νέος ηγέτης των Ρωμιών, καθώς ο Χριστόδουλος δεν φαίνεται να έχει μέλλον. Σκοπός του Ρόκυ είναι, να ξεχαστεί το συντομότερο δυνατό ο Χριστόδουλος.
Έτσι λοιπόν, αναλαμβάνει να διευθετήσει μια σειρά θεμάτων που δεν κατάφερε να λύσει ο Χριστόδουλος, ξεκινώντας από το Μακεδονικό. Μετά θα ακολουθήσουν και τα άλλα εθνικά θέματα.
Οι Τούρκοι ευελπιστούν, ότι ο Ρόκυ, δεν θα σκεφτεί να διοργανώσει μια νέα «Ολονυχτία» για τις Ελληνοτουρκικές διαφορές και το Κυπριακό.
Μέχρι στιγμής πάντως και για καλή τύχη των Τούρκων, του Ρόκυ, δεν του έχει περάσει κάτι τέτοιο από το μυαλό.

Edited by - Συνοδινός on 23/09/2007 17:12:03Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2007, 23:35:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Συνοδινός
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
...η έως τώρα πολιτική μας έδειχνε μια έντονη ηττοπάθεια...
--------------------------------------------------------------------------------


Έχουν αλλάξει τα πράγματα εδώ και δυό μήνες!
Να σας θυμίσω ότι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, γνωστός και ως Σκοπιανοφάγος ή Μακεδονάρχης, με την ασύλληπτη για την «ανθρώπινη νοημοσύνη» ενέργειά του, να διοργανώσει «Ολονυχτία» στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης πριν δυό μήνες για το Μακεδονικό, κατάφερε ένα τεράστιο όσο και αιφνιδιαστικό χτύπημα στα αχαμνά των Σκοπιανών.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο, για πανικό που προκάλεσε στη Σκοπιανή κυβέρνηση η είδηση της «Ολονυχτίας» των Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλήνων.
Λέγεται, ότι ο Σκοπιανός πρόεδρος, μόλις πληροφορήθηκε για την «Ολονυχτία» στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, τα έχασε για μια στιγμή...
Αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι, «τα μάτια του γούρλωσαν και έμοιζαν έτοιμα να πεταχτούν έξω από τις κόγχες τους...»,
«Όντ κούντα Αντιμού τα ιντέα, μπρεεέ...» (πως του κατέβηκε τέτοια ιδέα του Άνθιμου μπρεεέ...), φέρεται να είπε με οργή, αλλά και με θαυμασμό ταυτόχρονα ο Σκοπιανός πρόεδρος, καθώς έβλεπε την Ελληνική πλευρά, να βγάζει λαγούς με πετραχήλια από τα μανίκια της!
Οι Σκοπιανοί έχουν αντιληφθεί για τα καλά πλέον, ότι η Ελληνική πλευρά, δεν αστειεύεται σε ότι έχει να κάνει με τα εθνικά της θέματα.
Λίγες μέρες αργότερα, οι Σκοπιανοί, έβλεπαν την Ελλάδα να καίγεται. Ήταν η στιγμή της επίσκεψης της μεγάλης αγάπης του Θεού στη Ελλάδα. Ο Θεός, είχε ανταποκριθεί αμέσως στο κάλεσμα του Άνθιμου.
Για τους Σκοπιανούς, η εξέλιξη αυτή, έμοιαζε με μια γερή γροθιά στο στομάχι.
Ο Άνθιμος μάλιστα διαφώνησε έντονα με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για το θέμα των πυρκαγιών που κατέκαψαν την Ελλάδα. Ώς γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τον Ελληνικό λαό ότι η καταστροφή της χώρας, ήταν το αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου. Με αυτό βέβαια διαφώνησε έντονα ο Άνθιμος.
Για τον Χριστόδουλο, η κίνηση αυτή του Άνθιμου να τον αμφισβητήσει τόσο άμεσα, ήταν μια γερή κλοτσιά υποκάτω της οσφυικής του χώρας, όπου ήδη ο αρχιεπίσκοπος αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα.
Οι εξελίξεις αυτές, έχουν προκαλέσει την απογοήτευση των Σκοπιανών για το Μακεδονικό ζήτημα, καθώς βλέπουν την Ελληνική πλευρά να χοντραίνει το παιχνίδι και να περνά στην αντεπίθεση, επιστρατεύοντας πλέον, τον ίδιο τον Θεό.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες από την άλλη μεριά, θα πρέπει να έπαθαν σοκ μόλις έμαθαν για την «Ολονυχτία των Ορθοδόξων Χριστιανών» στην Θεσσαλονίκη.
«Ο Θεός είναι Ρωμιός», θα πρέπει να σκέφτηκε ο Μπαρόζο.
Εκείνο που όμως σίγουρα θα συνειδητοποίησαν καλά Σκοπιανοί και Ευρωπαίοι, είναι η ανεπανάληπτη εξυπνάδα των Ρωμιών, αποτέλεσμα του υψηλού πολιτισμού που παρέχει η Ορθόδοξη χριστιανική παιδεία τους.
Την ίδια στιγμή έχει αρχίσει να ανησυχεί και η Άγκυρα.
Η «Ολονυχτία» των «Ράμπο» της εκκλησίας της Ελλάδος για το Μακεδονικό, έχει αποφέρει έναν ισχυρό πονοκέφαλο στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Τουρκίας.
Ο τρόπος που μπαίνει ο μητροπολίτης Άνθιμος με αύξοντα αριθμό στο πολιτικό παιχνίδι της χώρας, θυμίζει την σειρά Rόκυ I, II, ΙΙΙ... και θα συνεχίσει έτσι σε πρώτη φάση, μέχρι να καθήσει βαθιά στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.
Φιλοδοξεί να δείξει, ότι θα μπορούσε να γίνει αυτός ο νέος ηγέτης των Ρωμιών, καθώς ο Χριστόδουλος δεν φαίνεται να έχει μέλλον. Σκοπός του Ρόκυ είναι, να ξεχαστεί το συντομότερο δυνατό ο Χριστόδουλος.
Έτσι λοιπόν, αναλαμβάνει να διευθετήσει μια σειρά θεμάτων που δεν κατάφερε να λύσει ο Χριστόδουλος, ξεκινώντας από το Μακεδονικό. Μετά θα ακολουθήσουν και τα άλλα εθνικά θέματα.
Οι Τούρκοι ευελπιστούν, ότι ο Ρόκυ, δεν θα σκεφτεί να διοργανώσει μια νέα «Ολονυχτία» για τις Ελληνοτουρκικές διαφορές και


????????????????? Ομολογω πως δεν καταλαβα το ειδος και το υφος της "ερυθρας" τοποθετησης σου !

Λιγες μερες πριν απο σημερα ο Καναδας (αν δεν με απατα η μνημη μου) αναγνωρισε τα Σκοπια ως Μακεδονια ! Ο Rambo σου ενδεχομενως δεν εκανε καλη δουλεια , φερε τον .... εξολοθρευτη !

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Germany
165 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2007, 00:34:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Συνοδινός  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Λίγες μέρες πριν ο Καναδάς αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία !

Έκανε τέτοιο πράγμα ο Καναδάς..;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2007, 02:05:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δε θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου (του Μητσοτάκη), αλλά μήπως κατα το αρχαίο ρητό "το μη χείρον βέλτιστον", λέω μήπως, είναι μία σταθερή Ματσεντόνια στα βόρεια σύνορά μας, προτιμότερη απο μία ασταθή, που μπορεί αργότερα ένα μεγάλο της αλβανόφωνο τμημα να προσαρτηθεί σε μία επεκτανόμενη Αλβανία;;;

Το θέμα δεν είναι ότι μπορεί να μας απειλήσει μία Ματσεντόνια ή μία Σκιπιρία. Το θέμα είναι ποιόν απο τους δύο θα υποστηρίξουνε πιο πολύ σε περίπτωση σύρραξης τα κατα Παπανδρέου σκοτεινά κέντρα ξένων δυνάμεων. Ότι το κουμπαριο θα πιάσει και θα έχουμε και πλάτες απο την εγγύ Ανατολή είναι δεδομένο. Όλα τα γυναικόπαιδα θα τα φυγαδέυσουμε στην Τουρκία για να τα προσέχουνε οι λεπτεπίλεπτοι γείτονες μας. Εάν μας γυρίσουνε όλα τα θηλυκά άνω των 14 ετών πίσω, δέν πειράζει, αυτα θα τα κλειδαμπαρώσουμε στο τεράστιο πυρηνικό καταφύγιο του Λυκαβητού. Επίσης δεδομένο είναι ότι θα έρθουνε οι Καλάς σαν απογονοι των Αρχαίων Μακεδόνων να μας υποστηρίξουνε δια ξηρός, θαλάσσης και αέρος με τα υπερσύγχρονα τους όπλα. Όπως επίσης δεδομένο είναι ότι θα πιάσει το φιλότιμο και τους Κούρδους και θα έρθουνε και αυτοί να μας υποστηρίξουνε όπως οι παππουδες τους οι Τσέτες που δίνανε και τη ζωή τους ακόμα για να γλιτώσουνε τους Πόντιους απο την τουρκική λαίλαπα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vasiliscm
Μέλος 3ης Βαθμίδας


704 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2007, 08:50:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vasiliscm  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η απάντηση στον αυθάδη Καναδά μπορεί να είναι μόνο μία:

Ολονυχτία στην Ορθόδοξη εκκλησία του Μόντρεαλ. Θα τους συντρίψει !

Πριν ξημερώσει θα έχουν αποσύρει έντρομοι την αναγνώριση.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2007, 09:54:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ!
-ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΗΞΕ ΑΛΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ?


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Germany
165 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2007, 01:47:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Συνοδινός  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Επίσης δεδομένο είναι ότι θα έρθουνε οι Καλάς σαν απογονοι των Αρχαίων Μακεδόνων να μας υποστηρίξουνε με τα υπερσύγχρονα τους όπλα.

Ποιοί είναι αυτοί οι "Καλάς"..;
Εσύ εδώ, μας περιγράφεις το "Ξανθό γένος".
Αυτό, που θα έρθει από το Βορρά.
Αυτό ντέ, της προφητείας του Γέροντα.

quote:
...επίσης δεδομένο είναι ότι θα πιάσει το φιλότιμο και τους Κούρδους...

Και τους Αρμένιους αναφέρει η προφητεία!
Εμείς, οι Αρμένιοι και οι Κούρδοι θα μοιραστούμε την Τουρκία, που θα γίνει σαρανταδυό μομμάτια.

quote:
τα θηλυκά άνω των 14 ετών, αυτα θα τα κλειδαμπαρώσουμε στο τεράστιο πυρηνικό καταφύγιο του Λυκαβητού.

Σιγά μην αφήναμε τα κορίτσια μας, στα μοναστήρια και τις εκκλησίες!
Στα μοναστήρια και τις εκκλησίες, θα κλειδαμπαρώσουμε τα ποιό ωραία παλληκάρια μας.
Αυτά, τα "κουνιστά" εννοώ!

quote:
..το κουμπαριο θα πιάσει και θα έχουμε και πλάτες...

Ποιό είναι το κουμπαριό;
Αυτοί που υπογράψαν για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες;
Αυτοί που δώσανε 30.000.000 ευρώ στα όρνεα και στα κοράκια εν μέσω πυρκαγιών, την ώρα μάλιστα που για τους πυρόπληκτους, υπάρχει άμεσο οικονομικό πρόβλημα;
Που συνολικά οι κουμπάροι, θα δώσουν 350.000.000 ευρώ στην εκκλησία;
Αυτοί, που χαρίζουν εκατοντάδες στρέμματα παραθαλάσσιων "φιλέτων" στη Μονή Βατοπεδίου;
Αυτοί που έχουν παραχωρήσει στην εκκλησία το δικαίωμα εξουσίας στα υπουργεία, οικονομικών και παιδείας;
Και που, όπως όλα δείχνουν, θα παραχωρήσουν τελικά και το υπουργείο εξωτερικών;
Αυτοί που πληρώνουν το "νοίκι" του Χριστόδουλου στο Μαϊάμι 4.000 ευρώ το μήνα;
Αποκλείεται να εννοείς αυτούς!

quote:
...κατα Παπανδρέου σκοτεινά κέντρα ξένων δυνάμεων...
Να σε διορθώσω εδώ...
Τον Γιωργάκη άσ΄τον, ξέχνα τον, άκυρος!
Ο Καρατζαφέρης είναι ο δεξιός ψάλτης με τα "σκοτεινά κέντρα ξένων δυνάμεων"
Καλό παιδί ο "Χέρι-Χέρι".
Έχει στην παράταξή του, αυτήν την τραγουδίστρια, την Εύη Σαρρή.
Καλή κοπέλα η Εύη Σαρρή και πολύ χριστιανή.
Έβγαλε και ένα σουξέ για τις εκλογές που έλεγε... "Σταυρώστε με, σταυρώστε με..."
Έχει κάτι το θρησκευτικό αυτό το σουξεδάκι.
"Σταυρώστε με, σταυρώστε με..."
Εμένα το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στην καινή διαθήκη...
Μετά, δεν το θυμάμαι καλά...
"Σηκώστε με" έλεγε;
"χουφτώστε με" έλεγε;
"Μουντζώστε με" έλεγε;
Κάτι τέτοιο τέλος πάντων!

quote:
Ο Rambo σου ενδεχομενως δεν εκανε καλη δουλεια...
Φίλε Αδιάβαστε...
Ο "Ράμπο", είναι ο άλλος!
Εγώ για τον "Ρόκυ" έκανα λόγο, με τον Ράμπο δεν ξέρω τι γίνεται!
Τα ίχνη του "Ράμπο", χαθήκανε κάπου εκεί στον Πατριάρχη...
Περιμένουμε όμως να επιστρέψει με το... "Ράμπο ΙΙΙ"
Ο Άνθιμος δεν είναι ακριβώς "Ράμπο", μοιάζει ποιό πολύ στον "Ρόκυ".
Εσύ τους μπέρδεψες, γιατί και οι δυό φοράνε μαύρα.
Άν και ο Άνθιμος, τώρα που το ξανασκέφτομαι, ποιό πολύ προς τον "Ζορρό" μου μοιάζει.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2007, 15:44:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εσύ τους μπέρδεψες, γιατί και οι δυό φοράνε μαύρα.
Άν και ο Άνθιμος, τώρα που το ξανασκέφτομαι, ποιό πολύ προς τον "Ζορρό" μου μοιάζει.

Ετσι ε!

ΑΑΑΑΑΑ

Νασαι καλα !!


ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2007, 17:21:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ Συνοδινός

Γράφεις:
„Ποιοί είναι αυτοί οι "Καλάς"..;
Εσύ εδώ, μας περιγράφεις το "Ξανθό γένος".
Αυτό, που θα έρθει από το Βορρά.
Αυτό ντέ, της προφητείας του Γέροντα.“

Εγώ δεν είπα για τους Ρώσους, μάλλον με μπέρδεψες. Αντίθετα είπα ότι οι Ρώσοι δεν έχουνε υποχρέωση να μας δώσουνε την Πόλη στο πιάτο, επειδή κάνουμε εμπορεία λευκής σαρκός με τις γυναίκες τους.

Γράφεις:
“Και τους Αρμένιους αναφέρει η προφητεία!
Εμείς, οι Αρμένιοι και οι Κούρδοι θα μοιραστούμε την Τουρκία, που θα γίνει σαρανταδυό μομμάτια. „

Εάν διάβασες το μήνυμα μου, θα πρόσεξες, ότι έλεγα, ότι θεωρώ την πιθανότητα μιάς ενδεχόμενης σύρραξης μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας μάλλον απίθανη.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=3&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=9224

Διάβασε πρώτα τι λέει ο άλλος και μετά βιάζεσαι να απαντήσεις.

Γράφεις:
„Σιγά μην αφήναμε τα κορίτσια μας, στα μοναστήρια και τις εκκλησίες!
Στα μοναστήρια και τις εκκλησίες, θα κλειδαμπαρώσουμε τα ποιό ωραία παλληκάρια μας.
Αυτά, τα "κουνιστά" εννοώ!“

Τους σύγχρονους Γανυμήδηδες εννοείς;;;

Γράφεις:
„Ποιό είναι το κουμπαριό;
Αυτοί που υπογράψαν για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες;“

Γιατί, ντρέπεσαι να πεις δημόσια αυτό που πιστέυεις;;;;

Γράφεις:
“Αυτοί που δώσανε 30.000.000 ευρώ στα όρνεα και στα κοράκια εν μέσω πυρκαγιών, την ώρα μάλιστα που για τους πυρόπληκτους, υπάρχει άμεσο οικονομικό πρόβλημα;
Που συνολικά οι κουμπάροι, θα δώσουν 350.000.000 ευρώ στην εκκλησία;
Αυτοί, που χαρίζουν εκατοντάδες στρέμματα παραθαλάσσιων "φιλέτων" στη Μονή Βατοπεδίου;“

Το πας στην πολιτική τώρα;;; Θέλεις να μιλήσουμε πολιτικά;;; Θέλεις να δούμε ποιό είναι το πολιτικό υπόστρωμα των αρχαιολατρών;;; Να δούμε και την θρησκεια με τις αρχαίες θεότητες των ΕΣ ΕΣ;;;

H Μονή Βατοπεδίου, αν δεν κάνω λάθος βρίσκεται εντός μίας Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας.

Γράφεις:
“Αυτοί που έχουν παραχωρήσει στην εκκλησία το δικαίωμα εξουσίας στα υπουργεία, οικονομικών και παιδείας; „

Η λέξη Αστικό Δίκαιο σου λέει τίποτα;;

Γράφεις:
„Να σε διορθώσω εδώ...
Τον Γιωργάκη άσ΄τον, ξέχνα τον, άκυρος!
Ο Καρατζαφέρης είναι ο δεξιός ψάλτης με τα "σκοτεινά κέντρα ξένων δυνάμεων"
Καλό παιδί ο "Χέρι-Χέρι". „

Είσαι σίγουρος ότι είναι καμμένος ο λιγνός και όχι ο χοντρός;;;

Τον "χέρι χέρι" μήπως δεν του έδινε λεωφορεία και ρευστό, για να μαζεύει κόσμο στις συγκεντρωσεις εκείνος, που αντί για να πάει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, πήγαινε στην αφή του ολυμπιακού φωτός, μιά τελετή ευρισιτεχνίας Γκέπελς.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Germany
165 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2007, 02:52:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Συνοδινός  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εγώ δεν είπα για τους Ρώσους...

Κι εγώ δεν είπα για τους "Καλάς".
Μίλησε κάποιος εδώ μέσα για τους "Καλάς";
Είσαι με τα καλάς;

quote:
Εάν διάβασες το μήνυμα μου...

Εγώ, δεν απάντησα στο μύνημα εκείνο, που έγραψες πριν ένα μήνα σε κάποιο άλλο θέμα.
Πως σου πέρασε από το μυαλό κάτι τέτοιο;
Σου έκανα "quote" αυτά που σου απάντησα.

quote:
Διάβασε πρώτα τι λέει ο άλλος και μετά βιάζεσαι να απαντήσεις.

Καλά, εντάξη!
Το βρίσκω πάντως σκληρό εκ μέρους σου, να με βάζεις να ψάχνω όλα τα μυνήματα που έχεις αραδιάσει κατά καιρούς!
Θα χρειαστώ 200 εργάσιμες ώρες.
Πάντως εσύ, που δεν βιάστηκες καθόλου να απαντήσεις, δεν με έπεισες ότι ελέγχεις την κατάσταση.

quote:
Τους σύγχρονους Γανυμήδηδες εννοείς;;;

Όχι όχι!
Τους σύγχρονους Ιερείς εννοώ.

quote:
Γιατί, ντρέπεσαι να πεις δημόσια αυτό που πιστέυεις;;;;

Από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;
Φαίνεται μέσα στα μυνήματά μου ότι ντρέπομαι;

quote:
Το πας στην πολιτική τώρα;;;

Εγώ..;
Εσύ δεν ήσουν αυτός, που πήρες σβάρνα τον Παπανδρέου και τους Κουμπάρους;
Είσαι με τα καλάς;

quote:
Θέλεις να μιλήσουμε πολιτικά;;;

Νάτα μας!
Όλοι οι παπάδες γίνατε πολιτικοί!
Είπα εγώ ότι θέλω να μιλήσω πολιτικά;
Εσύ ξεκίνησες να μιλάς για Παπανδρέου και Κουμπάρους.
Για τον Χέρι-Χέρι όμως δεν είπες τίποτα!
Τέλος πάντων, για λέγε, να δούμε από ποιό πολιτικό υπόστρωμα προτίνεις να ξεκινήσουμε...

quote:
Θέλεις να δούμε ποιό είναι το πολιτικό υπόστρωμα των αρχαιολατρών;;;

Να το δούμε! Άν και δεν με ενδιαφέρει!
Το κάνω μόνο για το χατήρι σου, να το ξέρεις!
Κάτι σε σχέση με τα ΕΣ-ΕΣ δεν έχεις να δούμε;
Τα ΕΣ-ΕΣ, ξέρεις, είναι η αδυναμία μου!

quote:
Να δούμε και την θρησκεια με τις αρχαίες θεότητες των ΕΣ ΕΣ;;;

Και ρωτάς...;
Μόνο, παπά μου, που όλη η παρέμβασή σου από αρχής εξαρχής -και στο λέω αυτό με το χέρι στην καρδιά- δεν μου λέει απολύτως τίποτα!

quote:
Η λέξη Αστικό Δίκαιο σου λέει τίποτα;;

Τίποτα απολύτως!
quote:
Είσαι σίγουρος ότι είναι καμμένος ο λιγνός και όχι ο χοντρός;;;

Όπως σε βλέπω και με βλέπεις!
Και μπορεί ο Βαγγελάρας να είναι ο μοναδικός πολιτικός στην χώρα μας, που έχει τουλάχιστον το ύφος και τον λόγο ενός πολιτικού, αλλά αυτός τα πάει μια χαρά με τους παπάδες.
Όχι όμως και χοντρός ο Βαγγελάρας...
Δηλαδή, ο Χέρι-Χέρι είναι ποιό αδύνατος;

quote:
Τον "χέρι χέρι" μήπως δεν του έδινε λεωφορεία και ρευστό, για να μαζεύει κόσμο στις συγκεντρωσεις εκείνος, που αντί για να πάει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, πήγαινε στην αφή του ολυμπιακού φωτός, μιά τελετή ευρισιτεχνίας Γκέπελς.

Καλά, καλά... μια κουβέντα είπα!
Εντάξη λοιπόν, δεν είναι χοντρός ο Χέρι-Χέρι.
Ο Χέρι-Χέρι είναι πετσί και κόκαλο!
Ε, αφού δεν έχει να φάει ο άνθρωπος!
Το "Τηλεάστυ", προίκα της πεθεράς του είναι;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2007, 09:44:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ Συνοδινός

Γράφεις:
„Από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;
Φαίνεται μέσα στα μυνήματά μου ότι ντρέπομαι;“

Άλλο είναι να γράφει κάποιος εδω μέσα τι πιστεύει, και άλλο να το γράφει στην ταυτότητα του. Πάντως το να το γράφει η ταυτότητα του καθενός το τι πιστεύει δεν νομίζω ότι είναι και τόσο σημαντικό. Μπορεί να είναι χρήσιμο μόνο σε περίπτωση που τα τινάξει κάποιος σε μέρος μακρινο, μακρια απο συγγενείς και φίλους και δεν ξέρουνε πως να τον κηδέψουνε.

Γράφεις:
“Εγώ..;
Εσύ δεν ήσουν αυτός, που πήρες σβάρνα τον Παπανδρέου και τους Κουμπάρους;
Είσαι με τα καλάς;“

Και γιατί παρακαλώ να μην τον πάρω σβάρνα τον Παπανδρέου;; Ο πρώην αρχηγός των πράσινων ονομαζότανε αντιανδρέας, και μαζί με την βασούλα, τον άλλον τον μασώνο τον αστέρα τον λαμπρό τον πρωϊνο και τον άλλονα τον χοντρό τον αρβανίτη είχανε κάνει την συμμορία των τεσσάρων και ρίξανε τον γέρο. Ο γιόκας έκανε πλάτες στον Σταρένιο και τώρα του κακοφαίνεται;;; Τον ίδιο τον πατέρα του υπονόμευσε, ποιός μπορεί να εμπιστευτεί ένα τέτοιο άτομο;;; Όχι και να του ανατεθεί η εξουσία ενός κράτους. Για καμιά ζεμπεκιά καλός είναι. Τον γέρο τον παραδέχτηκα που την είχε στημένη απέναντι απο τους τσολιάδες σε εκείνον τον επίτροπο που ήθελε να βάλει παλιά θέμα ταυτοτήτων.

Όσον αφορά το κουμπαριλίκι. Απορώ σε τι ωφέλησε σε αρίθμούς την Ελλάδα. Μήπως μειωθήκανε οι παραβιάσεις;;; Θα μου πεις ότι είναι λεπτομέρεια, αλλά νομίζω ότι μία πτήση για αναχαίτιση κάνει πολλαααά λεφτά. Με κουμπαριές δε γίνεται εξωτερική πολιτική, αλλά τεσπα...

Γράφεις:
“Και ρωτάς...;
Μόνο, παπά μου, που όλη η παρέμβασή σου από αρχής εξαρχής -και στο λέω αυτό με το χέρι στην καρδιά- δεν μου λέει απολύτως τίποτα! „

Η γνώμη μου ήτανε ότι ίσως μας συμφέρει να είναι σταθερή η φύρομ παρά ασταθής. Εάν είχαμε μία σωστή εξωτερική πολιτική, θα τους είχαμε ονομάσει τώρα Βαρντάρια και θα ήτανε ένα σταθερό κράτος που θα κρατούσε τις μειονότητες μαντρωμένες καλά μέσα, χωρίς να κλωτσάνε για να λακήσουνε. Αλλά εμείς το πάμε τελικά στο χειρότερο. Φοβάμαι ότι μία μέρα θα έχουμε όχι μία, αλλά δύο Μακεδονίες στο σβέρκο. Μία θα είναι βουλγάρικη και μιά αλβανική, και μία ελληνική.

Γράφεις:
“Όπως σε βλέπω και με βλέπεις!
Και μπορεί ο Βαγγελάρας να είναι ο μοναδικός πολιτικός στην χώρα μας, που έχει τουλάχιστον το ύφος και τον λόγο ενός πολιτικού, αλλά αυτός τα πάει μια χαρά με τους παπάδες. Όχι όμως και χοντρός ο Βαγγελάρας... Δηλαδή, ο Χέρι-Χέρι είναι ποιό αδύνατος;“

Δεν αμφιβάλλω ότι έχει πολύ μυαλό, αλλά νομίζω θα τον φάει το θείο βρέφος. Έτσι κι αλλιώς μας συμφέρει να τρώγεστε. Σιγά σιγα πάμε για 15.

Γράφεις:
“Καλά, καλά... μια κουβέντα είπα!
Εντάξη λοιπόν, δεν είναι χοντρός ο Χέρι-Χέρι.
Ο Χέρι-Χέρι είναι πετσί και κόκαλο!
Ε, αφού δεν έχει να φάει ο άνθρωπος!
Το "Τηλεάστυ", προίκα της πεθεράς του είναι;“

Αφου έχει το Τηλεάστυ προίκα, τι άλλο θέλει ο μαύρος.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2007, 13:54:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
samuel1974:
«Τους σύγχρονους Γανυμήδηδες εννοείς;;»

Άχ αυτά τα κουσούρια, άχ αυτή η μακρά παράδοση κάτω από το χαλί….

http://www.adelfopoiemenoi.blogspot.com/

π. Αβέρκιος
Κληρικός ορθόδοξος της Ελλάδας, με πολυετή υπηρεσία, που αγωνίζεται για την κατάργηση των διακρίσεων κάθε είδους στους κόλπους της Εκκλησίας και μάχεται για την αποκατάσταση της παράδοσης της "αδελφοποιήσεως".
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2007, 16:15:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στην ιστιοσελίδα που παραθέτει ο Σβάμπε:
http://www.adelfopoiemenoi.blogspot.com/
φιλοξενείται ένα αρθρο ενός ομοφυλόφιλου (δήθεν) ιερέα, ο οποίος ζητάει ελέυθερες σεξουαλικές σχέσεις και λέει:

"Το Ίντερνετ προσφέρει την προστασία της απαιτούμενης ανωνυμίας ώστε να συνεχιστεί και να ριζώσει η προσπάθειά μας."

Και επίσης στην ερώτηση του δημοσιογράφου λέει:

"Τι θα απαντούσατε σε όσους πιθανόν σας αμφισβητήσουν την ιδιότητα του κληρικού;"

Και απαντάει ο δήθεν παπάς:

"Είναι ελεύθεροι να πιστεύουν ό,τι είναι σε θέση να τους υπαγορεύσει ο νους τους. Από τα λίγα που έγραψα στο μπλογκ, απ' το λεξιλόγιο και το όλο ύφος, θα έπρεπε με σχετική ευκολία να διακρίνουν αν πρόκειται για τα γραφόμενα κληρικού ή λαϊκού. Θα ήθελαν, υποθέτω, να τους προσκομίσω το χειροτονητήριό μου, αλλά αδυνατώ να τους κάνω αυτή τη χάρη."


Η οποία ανωνυμία είναι ο φερετζές και για κάθε άλλον φιλόδοξο, ο οποίος μπορεί ανώνυμα να ισχυρίζεται ότι είναι παπάς, δεσπότης η πατριάρχης, ή ακόμα και αυτοκράτορας.

Ο ίδιος ο Σβάμπε ισχυρίζεται εδω μέσα ότι είναι ο νέος Αριστοτέλης Ωνάσης και γράφει στο εσοτέρικα καθισμένος στην αναπαυτική πολυθρόνα του ιδιωτικού του τζετ, καθώς ιπταται προς συνάντηση του Ντόλαλντ Τραμπ σε βασιλική σουϊτα ξενοδοχείου του Ντουμπαϊ...

***, μπας και ξεχλαμιδώσει ο εγκεφαλός σας λέω εγω...


_____________________________________
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΛΟΓΩ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ

28/9/2007
_____________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2007, 23:52:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

......
.....................

Δεν ***, μπας και ξεχλαμιδώσει ο εγκεφαλός σας λέω εγω...Να ζήσεις χίλια χρόναι βρε Σαμουήλ!!!
Τόσα χρόνια εδώ μέσα, είναι ό,τι πιο επιτυχημένο έχω διαβάσει και γέλασα με την καρδιά μου!!!

_____________________________________
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΛΟΓΩ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ
ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ

28/9/2007
_____________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Germany
165 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2007, 03:53:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Συνοδινός  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά >> ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
λόγω αισχρών και υβριστικών εκφράσεων

28/9/2007Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

isNGood
Μέλος 1ης Βαθμίδας


136 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2007, 04:00:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους isNGood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τώρα είδα την προηγούμενη απάντηση. Διαγράφω το μήνυμά μου κ δεν θέλω να συμμετέχω, λυπάμαι!


Edited by - isNGood on 27/09/2007 04:34:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Germany
165 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2007, 04:07:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Συνοδινός  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
χαχα, μπα σε καλό σου!!
Πως τα λες έτσι τ' αστεία βρε..

Καλέ, η συμπεθέρα!
Πάνω στην ώρα ήρθες συμπεθέρα!
Αύριο εσένα, αύριο!
Καληνύχτα, καληνύχτα συμπεθέρα!

_____________________________________
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΠΑΙΧΤΙΚΩΝ, ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΒΑΛΛΟΝΤΑΙ
ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

28/9/2007
_____________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

symbol
Μέλος 2ης Βαθμίδας


263 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2007, 11:52:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους symbol  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καθένας βγάζει αυτά που έχει μέσα του, και εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια, η δε μύγα πάντα πάνω στα σ….τά θα κάθετε.

Χαμαιτυπείο αγαπητέ «….συμπέθερε» το πέρασες το «εσωτερικά»;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 21 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy