ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 21
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2007, 12:59:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η περιοχη λεγοταν Μακεδονια αλλα ανηκε στη Ελλαδα .

Πριν πόσους αιώνες βρε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ??? Μα είναι δυνατόν να στηρίξουμε τέτοιο επιχείρημα ???? Να πάρουμε και την Σικελία τότε...

Ίσα-ίσα, θα μπρούσαμε και να τους κάνουμε δικούς μας με τον καιρό. Τα αδέλφια μας οι βορειομακεδόνες θα λέγαμε.... ας είναι και σλάβοι του κερατά... Τι πιστεύεις εσύ, ότι ο μέσος σκοπιανός νέος ονειρεύεται εκστρατίες απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης ? Να φτιάξει την ζωή του ονειρεύεται και αυτό μόνο με ειρήνη και συνεργασία επιτυγχάνεται και η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει την απόλυτη πηγή των παραπάνω...

quote:
Δεν απειλεις καποιον μονο με τα οπλα . Επιτελους ! Αυτο το νομισμα που εξεδωσαν δεν ειναι απειλη ;
Η σημαια που ειχαν αρχικα δεν ηταν απειλη ; Οι ονομασιες Αρχαιων Ελληνων που δινουν σε αεροδρομια ,οι ετοιμασιες για αλλαγη ονοματων πολεων και αλλα πολλα δεν ειναι απειλες αγαπητε KERRY KING ;

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αδιαλαξίας μας - προσωπική μου άποψη πάντα. Αυτά πιστεύω πως θα τα είχαμε αποφύγει άμα δεν είχαμε αδιάλακτη στάση στο θέμα της ονομασίας και αν επιδιώκαμε να τους πάρουμε υπό την κηδεμονία μας. Θα δίναμε κάτι (όνομα - βοήθεια) θα παίρναμε κάτι (σύμβολα) Μόνοι σας τα λέτε, money talks !!! Ποιός θα τους εξασφάλιζε ? Η Αλβανία ? Η Βουλγαρία ???

quote:
Για μενα που ζω , ενα τσιγαρο δρομο απο τα συνορα , ειναι !

Γι'αυτό και σε καταλαβαίνω απόλυτα και δεν σε χαρακτηρίζω. Την γνώμη μου εκφράζω και βρήκα την ευκαιρία να εκφράσω και την αγανάκτησή μου για την Βόρεια Ήπειρο. Ίσως επειδή είμαι καπιταλιστής του κερατά να θεωρώ αστεία τα περί βαλκανικών πολέμων, από την σκοπιά που ζω και εργάζομαι ξέρω πως η κονόμα είναι το παν για όλους οπότε ένας πόλεμος δεν εξυπηρετεί αυτούς που κινούνε τα νήματα, ειδικά στα βαλκάνια. Στην Γιουγκοσλαβία βρήκανε και κάνανε, εκεί ήτανε καθαρά ευθήνη της ευρώπης, τώρα μιλάμε για χώρες ξεπουλημένες τους αμερικάνους, χεστήκανε οι ανιστόριτοι και αγεωγράφητοι αμερικάνοι για το τι γινότανε κάτι αιώνες πριν....

Edited by - KERRY KING on 01/11/2007 13:06:06Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2007, 09:31:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
[blu]"Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης (!!!), της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης."[/blue]

Πέραν του όλου αποσπάσματος το οποίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, δεν το κατάλαβα το μέρος που υπογράμμισα!
Τι θέλει να πει ο ποιητής;

quote:
Ίσα-ίσα, θα μπρούσαμε και να τους κάνουμε δικούς μας με τον καιρό. Τα αδέλφια μας οι βορειομακεδόνες θα λέγαμε.... ας είναι και σλάβοι του κερατά... Τι πιστεύεις εσύ, ότι ο μέσος σκοπιανός νέος ονειρεύεται εκστρατίες απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης ?

Φίλε KERRY KING, γενικότερα θα μπορούσα να συμφωνήσω σ' αυτό που λες.
Δε νομίζω ούτε εγώ ότι ένας μέσος Σκοπιανός έχει τέτοιες βλέψεις όπως την επέκταση του κράτους του προς τα νότια.
Όπως δεν πιστεύω ότι κι ένας μέσος Τούρκος θα μπορούσε να έχει ανάλογες βλέψεις.
Αν συμβαίνει αυτό, γιατί κι ο μέσος Έλληνας να μην έχει τέτοιες βλέψεις;
Βέβαια τα πράγματα στην Τουρκία είναι πολύ διαφορετικά καθώς υπάρχει ανομοιογένεια στον πληθυσμό.
Επίσης, οι Τούρκοι που μένουν κοντά στα παράλια είναι πιο ανοιχτόμυαλοι, ίσως λόγω του τουρισμού.
Αντιθέτως, στα ενδότερα της χώρας τα πράγματα είναι κάπως πιο "σκληροπυρηνικά"...


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2007, 09:53:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[/quoten]
quote:
Ξεφύγαμε κάπως με τα πολιτικά....
Δεν θα επεκταθώ σε αυτά, θα απαντήσω σε ότι αφορά την Μακεδινία.


Mα αυτοί είναι που ευθύνοντε για το πρόβλημα! Τι κάναν τόσα χρόνια?

quote:
Η αδιαλαξία μας οδήγησε στον να πεισμόσουμε ένα κράτος κουράδα, να αποθρασυνθούνε και τελικά να αποκτήσουνε και την παγκόσμια συμπάθεια αφού στο κάτω-κάτω είναι "ένα μικρό νεοσύστατο κράτος που το κακόμοιρο δεν το αφήνουνε να αποκτήσει το όνομα της περιοχής που ανήκει". Αυτή είναι η εικόνα που έχουνε ΟΛΟΙ για τα σκόπια. Χεστήκανε για την αρχαία μακεδονία και τον Αλέξανδρο, τον είδες τον μαλάκα τον Νίμιτς τι άποψη εξέφρασε για τον Αλέξανδρο (αυτό το "ιτς" στο τέλος, κάτι από Γιουγκοσλαβία μου φέρνει πάντως).

Ποιός σκοτίστηκε αν ο Λλέξανδρος ήτανε έλληνας ή σκοπιανός ? Το αμερικανάκι ? Το κινεζάκι ? Ο αλγερινός ? Μια πολεμοχαρή πουστάρα τον θεωρούν ελέω Hollywood και χεστήκανε για τα υπόλοιπα.-Λάθος η ανικανότητα ήταν όχι η αδιαλαξία!
quote:
Ρίξαμε όλο το βάρος μας στην ονομασία των σκοπίων αντί να ενισχύσουμε την ιστορική μας κληρονομιά, να μην υπάρχει κανένας που να αμφισβητεί την ελληνικότητα του Αλέξανδρου. Αντί να πιάσουμε τον Oliver Stone, να τον χρηματοδοτήσομε και να περάσουμε την προπαγάνδα μας μέσω του Hollywood, καθώμαστε σαν τις κυράτσες και τσακωνόμαστε για το αν τα σκόπια έχουν σχέση με την Μακεδονία....


Εξάλου εδώ περιγράφεις την ανικανότητά μας ξεκάθαρα!
quote:
Την πατήσαμε, εγώ μόνο αυτό έχω να πω. Τα σκόπια δεν πρόκειται ποτέ να μας βλάψουνε και να μας πάρουνε εδάφη, την Αλβανία να φοβάστε που έχει και οργανωμένους μουτζαχεντην. Από χάρτες και επεκτατηκές βλέψεις να φάνε και οι κότες, πάνε αυτές οι εποχές. Εδώ κοτζάμ τούρκοι κάθονται τόσα χρόνια στα αυγά τους... Α ξέχασα, ο καιρός γαρ εγγυής, το είπε ο γέροντας.......


-Οντως την έχουμε πατήσει. Διαφωνώ όμως στο αν κινδυνεύουμε από τα Σκόπια ή όχι! Μιλάμε για το τώρα και αδιαφορούμε ή υποτιμούμε το πως θα είναι τα πράγματα μετά από 20-200 χρόνια! Δε μας ενδιαφέρει εάν τα τρισέγγονά μας βρούνε μπροστά τους αυτό το πρόβλημα?
Ένα κράτος χωρίς μακροπρόθεσμη εξωτερική πολιτική έχει βραχυπρόθεμσο μελλον!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2007, 11:04:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μιλάμε για το τώρα και αδιαφορούμε ή υποτιμούμε το πως θα είναι τα πράγματα μετά από 20-200 χρόνια! Δε μας ενδιαφέρει εάν τα τρισέγγονά μας βρούνε μπροστά τους αυτό το πρόβλημα?

Με την λογική αυτή πρέπει να απαιτήσουμε ΑΜΕΣΗ απέλαση όλων των μεταναστών από την χώρα μας, γιατί σε 200 χρόνια δεν θα υπάρχουνε έλληνες.... Συγνώμη φίλοι μου αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ως επιχείρημα ότι είμαι κάθετος και αδιάλακτος τώρα γιατί σε 200 χρόνια οι σκοπιανοί θα αξιώσουνε την Θεσσαλονίκη.... Σε 200 χρόνια εκτιμώ πως θα έχουνε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουνε από την ελληνικότητα της μακεδονίας.

Με την λογική σας φίλοι μου η Μποτσβάνα και η Μοζαμβίκη, καθώς και το σύνολο των αφρικανικών χωρών απειλείται από το κράτος με την ονομασία Νότια Αφρική. Η Αλγερία πρέπει να υποπτέυεται την Δυτική Σαχάρα μήπως και σε 200 χρόνια αξιώσουνε όλη την σαχάρα...

Επιμένω, μπορεί οι σκοπιανοί να ονειρεύονται πως είναι απόγονοι του μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν υπάρχει η παραμιρκή περίπτωση να αξιώσουνε ελληνικό έδαφος. Τώρα το ότι αξιώνουνε μακεδινική μειονότητα, αυτά θα τα συνεχίσουνε να τα αξιώνουνε είτε ονομάζονται FYROM, είτε Δημοκρατία της Μακεδονίας, είτε Νόβα Ματσεντονια. Εδώ εμείς οι ίδιοι δίνουμε πατήματα γι'αυτό (ποιός ξεχνάει τον ξάδελφο της πρώην ερωμένης/συζήγου - ονόματα μην λέμε....). Εκτιμώ όμως ότι οι μελλοντικές γενιές των σκοπιανών δεν θα ασχοληθούν καν με το θέμα αυτό. Δεν διαφέρουνε από εμάς, δεν διακατέχονται από θρησκευτικό φανατισμό - που μοιραία οδηγάει σε εθνικιστικές ακρότητες.

Τα σύγχρονα ελληνόπουλα δεν γνωρίσουνε ΤΙΠΟΤΑ για ελληνική μειονότητα την Βόρεια Ήπειρο, ολοι αλβανοί είναι γι'αυτούς. Τους λες ΔΑΒΑΚΗΣ και ίσως σου απαντήσουνε ΚΑΛΛΙΘΕΑ (συνηθως σε κοιτάνε σαν χάνοι). Το μόνο που τους νοιάζει είναι πως να καλοπεράσουνε και να κονομήσουνε. Τα ίδια είναι και τα σκοπιανόπουλα. Γουστάρουνε να γίνουνε ευρώπη, να δούνε φράγκα και να κάνουνε Docle Vita. Σε 2-3 γενιές δεν θα έχουνε ιδέα για το που πέφτει η Θεσσαλονίκη.... Όσο ξέρουνε τα ελληνόπουλα την Κορυτσά, τόσο θα ξέρουνε τα σκοπιανόπουλα το Κικλίς...

Γι'αυτό σας λέω - τζάμπα σπυρί στον κώλο μας κουβαλάμε τόσα χρόνια...

Edited by - KERRY KING on 02/11/2007 11:15:32Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2007, 12:35:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Μιλάμε για το τώρα και αδιαφορούμε ή υποτιμούμε το πως θα είναι τα πράγματα μετά από 20-200 χρόνια! Δε μας ενδιαφέρει εάν τα τρισέγγονά μας βρούνε μπροστά τους αυτό το πρόβλημα?

-Αυτό το αναφέρω μόνο για αυτό που ακούγεται ότι δεν απειλούμαστε απο τα Σκόπια!
-Δεν το αναφέρω για να αποκλείσω ένα όνομα με γεωργραφικό προσδιορισμό.
-Έτσι όπως έχουν τα πράγματα από το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/11/2007, 04:04:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Mα είχαμε νέα εξέλιξη, του τύπου "το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις"?

Ανέκδοτο η φάση!!!! Τα σκόπια κάνανε αντιπρόταση να αλλάξουμε εμείς όνομα και να ονομάζεται η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ .... ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!! Για να μην τα μπλέκουμε δηλαδή.!!!!


"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/11/2007, 17:29:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Θεωρώ δεδομένο φίλε μου πως το κρατίδιο αυτό θα έχει και την λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μέσα στο όνομά της.
Το πιο πιθανο σεναριο αγαπητε φιλε .
quote:
Θεωρώ παράλογη και άσκοπη την εμονή μας να τους απαγορεύουμε την ύπαρξη της λέξης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σε σύνθετη ονομασία της χώρας τους.Θεωρώ παράλογο να μην επιτρέπουμε σε ένα κράτος να αυτοπροσδιορίζεται με βάση την γεωγραφική του θέση.

Αν τα Σκοπια ονομαστουν Μακεδονια και αργοτερα η μακεδονικη περιοχη της Βουλγαριας αυτονομηθει και θελησει να ονομαστει και αυτη Μακεδονια μπορεις να μου πεις τι μελλει γενεσθε ; Θα τους προτεινουν οι σκοπιανοι να ονομαστουν ... "Αριστερα Μακεδονια" ή "Υπολοιπη Μακεδονια", οπως κανανε σημερα με εμας , που μας προτεινουν να ονομαστουμε "Αρχαια Μακεδονια" ;

Φιλε KERRY KING , δεν κινδυνευουμε εδαφικα απο τα Σκοπια , ουτε απο την Αλβανια ουτε και απο την Τουρκια . Αυτο ομως που διακυβευετε ειναι η παναρχαια και η λαμπροτερη ιστορια της ανθρωποτητας . Εγω θεωρω παραλογο να υπαρξει ομορο κρατος που να λεγεται Μακεδονια .

quote:
...να αποκτήσουνε και την παγκόσμια συμπάθεια αφού ....
Καμια συμπαθεια φιλε μου ! Το 95% των κρατων που ανεγνωρισαν τα Σκοπια ως Μακεδονια ειναι διοτι εχουν υπογραψει ή αποσπασει εμπορικες συμφωνιες . Τι νοιαζει τωρα την Ταϊβαν αν λεγοντε ετσι ή αλλιως ;
quote:
...τον είδες τον μαλάκα τον Νίμιτς τι άποψη εξέφρασε για τον Αλέξανδρο ...
Ανασκευασε πληρως σημερα , δεν τα ΄μαθες ;
quote:
Ποιός σκοτίστηκε αν ο Λλέξανδρος ήτανε έλληνας ή σκοπιανός ? Το αμερικανάκι ? Το κινεζάκι ? Ο αλγερινός ? Μια πολεμοχαρή πουστάρα τον θεωρούν ελέω Hollywood και χεστήκανε για τα υπόλοιπα.


Ολοι σκοτιστηκαν. Ολοι θα ηθελαν να ειχαν εναν Μεγα Αλεξανρο , μη γελιεσαι! Ολοι ξερουν ποιος ηταν και απο που . Απλα ... οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια !

quote:
Πριν πόσους αιώνες βρε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ??? Μα είναι δυνατόν να στηρίξουμε τέτοιο επιχείρημα ???? Να πάρουμε και την Σικελία τότε...


Η απαντηση μου αφορουσε την διαπιστωση σου : περιοχή λέγεται Μακεδονία, είτε μας αρέσει είτε όχι έτσι είναι. . Εχει σημασια πριν ποσους αιωνες ηταν Ελληνικη ; Τοσους ,οσους και το ονομα Μακεδονια και ακομα παλαιοτερα !

Ακουσε φιλε μου , σημερα ο αρχαιος γεωγραφικος χωρος της Μακεδονιας συνυπαρχει σε τρια κρατη : Ελλαδα-Βουλγαρια-Σκοπια . Ειναι δυνατον ενα απο αυτα σημερα να ονομαστει Μακεδονια ; Και ξαναρωτω . Τι θα γινει αν η Ελληνικη ή η Βουλγαρικη Μακεδονια (αυριο ή σε 150 χρονια) αυτονομηθουν και θελησουν να ονομαστουν Μακεδονια ; Θα μπορουν αυτοι να αυτοπροσδιοριστουν με βαση την γεωγραφικη τους θεση ; Και αν ναι τι θα εχουμε ; Τρεις Μακεδονιες ;

quote:
Ίσα-ίσα, θα μπρούσαμε και να τους κάνουμε δικούς μας με τον καιρό. Τα αδέλφια μας οι βορειομακεδόνες θα λέγαμε.... ας είναι και σλάβοι του κερατά...
Θα αστειευσαι βεβαια !
quote:
Τι πιστεύεις εσύ, ότι ο μέσος σκοπιανός νέος ονειρεύεται εκστρατίες απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης ?
Αυτες δεν ειναι αποφασεις που τις παιρνει ο μεσος πολιτης . Αποφασεις τετοιες παιρνονται απο ανθρωπους που ο αριθμος τους δεν ξεπερναει τα δαχτυλα ενος χεριου .

quote:
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αδιαλαξίας μας - προσωπική μου άποψη πάντα. Αυτά πιστεύω πως θα τα είχαμε αποφύγει άμα δεν είχαμε αδιάλακτη στάση στο θέμα της ονομασίας και αν επιδιώκαμε να τους πάρουμε υπό την κηδεμονία μας.
Αν κρατουσε το εμπαρκο αλλα ενα-δυο χρονια , πιθανον θα ειχαμε αλλαξει συνορα . Η αδιαλαξια μας δεν κρατησε πολυ και εκτος αυτου ειχαμε και τους Μητσοτακηδες με τα γνωστα τους ....

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/11/2007, 17:40:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πέραν του όλου αποσπάσματος το οποίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, δεν το κατάλαβα το μέρος που υπογράμμισα!
Τι θέλει να πει ο ποιητής;
Χαχαχα . Τα υπολοιπα τα καταλαβες ; Αν τα καταλαβες κοιτα και να τα εμπεδωσεις . Στη θητεια του Παπουλια θα γινουν οι μετεβολες και οι παραβιασεις από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων !!!

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

HADJIBABA
Νέο Μέλος

Greece
11 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/11/2007, 10:34:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους HADJIBABA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ και λοιποί συνομιλητές του θέματος, επιτρέψατέ μου να προσθέσω κάτι ελάχιστο κι εγώ, διότι ήδη το έχετε καλύψει σχεδόν επαρκώς.Δηλώνω πολιτικά ανένταχτος (προς άρσιν καθε πιθανής παρεξήγησης, αλλά και ΕΛΛΗΝ).Δυστυχώς, η εξωτερική πολιτική της χώρας μας, πέραν των όσων ορθώς αναφέρατε, είναι και "πελατειακή".Πολλοί συμπατριώτες μας,εχουν κάνει επενδύσεις στα Σκόπια.Νομίζετε λοιπόν πως η οποιαδήποτε Κυβέρνηση θα λειτουγήσει με τρόπο που θα χαθούν οι Ελληνικές οικονομικές επενδύσεις στο κράτος των Σκοπίων ή νομίζετε πως οι Σκοπιανοί δεν το γνωρίζουν;Αν δεν υπήρχε ΄και αυτή η "δέμευση" το πράγμα θα ήταν πιο απλό, με μία οριστική διακοπή των σχέσεών μας με τα Σκόπια, πράγμα που θα σήμαινε τον οικονομικό μαρασμό τους και την απομόνωσή τους.Τελειώνοντας να κάνω μιά μικρή παρατήρηση:οι Τούρκοι, όταν κατέλαβαν την ιερή γη της Μικράς Ασίας, ουδέποτε σκέφτηκαν να την ονομάσουν ΙΩΝΙΑ,αλλά Τουρκία και μόνο Τουρκία,γιατί οι Τούρκοι είτε μας αρέσουν είτε όχι και δική τους ιστορία έχουν και εξωτερική πολιτκή άρα και μυαλό.Οι Σλάβοι των Σκοπίων τι έχουν από τα παραπάνω ; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΤΠΟΤΑ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/11/2007, 11:38:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Χαχαχα . Τα υπολοιπα τα καταλαβες ; Αν τα καταλαβες κοιτα και να τα εμπεδωσεις . Στη θητεια του Παπουλια θα γινουν οι μετεβολες και οι παραβιασεις από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων !!!

Δυστυχώς τα κατάλαβα, φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ...


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2007, 13:00:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αντιπαράθεση ΣΥΝ με το ΛΑΟΣ με αφορμή επίσκεψη Αλαβάνου στα Σκόπια

Nέα κόντρα μεταξύ Συνασπισμού και ΛΑΟΣ προκαλεί η απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου να επισκεφθεί, μεσούσης της συζήτησης για εξεύρεση λύσης στην ονομασία, τα Σκόπια. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού αναχωρεί την τρίτη στις 12.00 στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ εγκαινιάζοντας μια σειρά επισκέψεων σε βαλκανικές πρωτεύουσες.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει συναντήσεις με ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων της γείτονος, πρόεδρο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι.

Το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη καταγγέλλει τον κ. Αλαβάνο ότι αποφάσισε χωρίς συντονισμό και συνεννόηση να αρχίσει περιοδεία στις βαλκανικές πρωτεύουσες «σε μία περίοδο που γίνεται προσπάθεια να συνεννοηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας για μια κατ' ελάχιστον ενιαία στάση στο ζήτημα των Σκοπίων».

«Σε δύσκολες καμπές , κομβικές καμπές καλό θα ήταν να υπάρχει μια ενιαία φωνή προς τα έξω. Εγώ δεν έχω δει κανέναν αρχηγό πολιτικού κόμματος των Σκοπίων να έρχεται εδώ μεμονωμένα και να εκφράζει μία πολιτική και αυτό το οποίο ζητάω με πολλή καλή διάθεση , από τον κύριο Αλαβάνο, είναι να το σκεφτεί γιατί δεν ξέρω πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί« δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

«Ανακοινώσεις αυτού του ύφους δεν επιδέχονται πολιτικού σχολιασμού και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των θεατρικών επιθεωρήσεων», σχολίασε λακωνικά το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού, ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε πως «κανείς από τους δύο γείτονες δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε καταστάσεις ακροτήτων και εθνικισμού όσο δύσκολο και αν είναι το πρόβλημα. Αντιθέτως μπορούμε να συναντηθούμε στη μέση της γέφυρας».

Διεκδικήσεις προβάλλει ο Ανθιμος

Την ίδια ώρα διεκδικήσεις από τα εδάφη των Σκοπίων προέβαλε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος. «Να έχουμε μια Μακεδονία όπως τη θέλουμε. Μια Μακεδονία ελληνική και ει δυνατόν με προσαρτημένα τα κομμάτια που της λείπουν. Να τα πάρουμε πίσω», υποστήριξε από το βήμα του κατάμεστου Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας: «Μας λείπει ένα κομμάτι της Μακεδονίας, το Μοναστήρι».

«Η σημερινή τοποθέτηση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου, που εκφράζει επεκτατικές βλέψεις σε βάρος των γειτόνων μας και θέτει θέμα αλλαγής συνόρων στον χώρο της Βαλκανικής, δείχνει τον καταστροφικό παραλογισμό στον οποίο οδηγούν οι εθνικιστικές αντιλήψεις» σχολίασε ο ΣΥΝ.

«Την ίδια στιγμή, αποτελεί την καλύτερη προσφορά στις αντίστοιχες αδιάλλακτες δυνάμεις της γείτονος, σε μια κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων, και μπορεί να οδηγήσει σε εθνικιστικές εξάρσεις και στις δύο χώρες, με απρόβλεπτες συνέπειες» προσθέτει το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, ζητώντας «από την Ιερά Σύνοδο να διαβεβαιώσει ότι δε συμμερίζεται αυτές τις θέσεις και από την κυβέρνηση να καταδικάσει τέτοιου είδους εθνικιστικά παραληρήματα».

(από το in.gr)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2007, 16:14:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πολλοί συμπατριώτες μας,εχουν κάνει επενδύσεις στα Σκόπια.Νομίζετε λοιπόν πως η οποιαδήποτε Κυβέρνηση θα λειτουγήσει με τρόπο που θα χαθούν οι Ελληνικές οικονομικές επενδύσεις στο κράτος των Σκοπίων ή νομίζετε πως οι Σκοπιανοί δεν το γνωρίζουν;
Μη μασας ! Η Ελλαδα ποτε δεν πεθαινει !

"" Πρόσφατα η κυβέρνηση των Σκοπίων συνέστησε έναν οργανισμό που λέγεται «Ιnvest in Μacedonia», «Επενδύστε στη Μακεδονία» και στόχος του είναι να προσελκύσει ξένες επενδύσεις για να σπάσει την ελληνική πρωτοκαθεδρία.

Παράλληλα, στελέχη της κυβέρνησης δεν διστάζουν να διαφημίζουν υπηρεσίες και προϊόντα ανταγωνιστικά προς τα ελληνικά, ενώ σε περιόδους πολιτικών κρίσεων μια ξαφνική γραφειοκρατία καθυστερεί τις υποθέσεις των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.

Η πίεση για τα ελληνικά κεφάλαια είναι μεγάλη και οι επιχειρηματίες δεν έχουν καμία διάθεση να σηκώσουν το «εθνικό λάβαρο» όταν διακυβεύονται εκατομμύρια ευρώ. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην ΠΓΔΜ, είναι σε γνώση του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών, το οποίο μάλιστα πριν από λίγο καιρό είχε ορίσει απεσταλμένο για να καταγράψει την κατάσταση.

Η εικόνα που περιέγραψε ο Ελληνας απεσταλμένος δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την εικόνα που συνεχίζουν να μεταφέρουν στην ελληνική κοινή γνώμη θερμόαιμοι πολιτικοί, οι οποίοι λίγο έως πολύ περιγράφουν τα Σκόπια ως ένα οικονομικό προτεκτοράτο των Αθηνών. ""

Τα ανωτερω ειναι αναρτημενα εδω αλλα και τα υπολοιπα εχουν αρκετο ενδιαφερον. Βλεπεις λοιπον αγαπητε HADJIBABA πως οι Φιλοι μας ,μας "πιεζουν" με οτι μεσα εχουν . Δεν νομιζεις πως πρεπει να σκληρυνει και η Ελλαδα την σταση της ;

Τι με νοιαζει εμενα για την ταδε τραπεζα ή σουπερ μαρκετ ή εταιρεια κινητης τηλεφωνιας ή ... ή ... αν χασουν τα λεφτα που επενδυσαν στα Σκοπια . Να μην πηγαιναν ! Εδω προκειται για κατι πολυ μεγαλυτερο απο τα κερδη των εταιρειων .

=================================================

quote:
Δυστυχώς τα κατάλαβα, φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ...
Ειναι παρα πολυ σοβαρο φιλε μου . Δεν ειναι λογια του καφενιου .Ειναι απο την προεδρο της Βουλης προς το προεδρο της Δημοκρατιας , τον ανωτερο αρχοντα του τοπου . Δεν εχω δει σχολια καπου , απο αλλους πολιτικους εννοω . Γιατι το αφησαν να περασει ετσι ;Tι ξερουν και δεν μας λενε ;


ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

keraynos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2611 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2007, 16:10:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους keraynos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ενάμισης αιώνας «Μακεδονικό ζήτημα»

Από την εποχή που έσβηνε η Οθωμανική Αυτοκρατορία αποτελεί αιτία έντονων –ακόμη και ένοπλων– αντιπαραθέσεων στα Βαλκάνια


Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να άκουσε κάτι για «μακεδονικό ζήτημα» το 1991 όταν εμφανίστηκε –σαν «Σκοπιανό»– σε όλη του τη «μεγαλοπρέπεια», μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την εμφάνιση στα βόρεια σύνορά μας κράτους με το όνομα «Μακεδονία», η εθνική μας αυτή πληγή, ωστόσο, έρχεται από πολύ μακριά. Από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ακόμα.

Επί πολλές δεκαετίες η σκέψη και μόνο για προσέγγιση του περίπλοκου αυτού προβλήματος προσέκρουε στην κρατούσα αντίληψη περί «ανύπαρκτου Μακεδονικού» την ώρα που η από βορρά προπαγάνδα γύρω από αυτήν τη δυνάμει «ωρολογιακή» για τα Βαλκάνια βόμβα οργίαζε και οι θέσεις του Βελιγραδίου και των Σκοπίων κέρδιζαν έδαφος διεθνώς.

Τα αποτελέσματα της συλλογικής άγνοιας φάνηκαν στις αρχές του ’90 όταν το «μακεδονικό κράτος» έπεσε σαν κεραμίδα στα κεφάλια μας και έκτοτε τρέχουμε και δεν φτάνουμε.

Ποιο είναι λοιπόν αυτό το «λεγόμενο μακεδονικό» και γιατί έκαιγε τόσο πολύ ώστε να καταστεί επί δεκαετίες ταμπού για εμάς τους Ελληνες;

Ο διαμελισμός της Μακεδονίας

Oι ιστορικοί χαρακτηρίζουν το «μακεδονικό ζήτημα» ως μέρος του γενικότερου «ανατολικού ζητήματος», του προβλήματος, δηλαδή της διανομής των εδαφών της παραπαίουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Εμφανίστηκε περί τα μέσα του 19ου αιώνα με την προσπάθεια των νεόκοπων κρατών της Ελλάδας, Σερβίας και Βουλγαρίας, να διεισδύσουν στον χώρο της Μακεδονίας, που τότε αποτελείτο από τα βιλαέτια (περιφέρειες) Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου και Σκοπίων, και να προσεταιριστούν, για λογαριασμό τους η κάθε μια, το πληθυσμιακό της μωσαϊκό που συγκροτείτο από Ελληνες, Βουλγάρους, Σέρβους, λίγους Ρουμάνους και Αλβανούς, Εβραίους (κυρίως στη Θεσσαλονίκη) και βεβαίως πολλούς Τούρκους και γενικά μουσουλμάνους. Οι εθνικιστικές διαμάχες για την κατάκτησή της κράτησαν περίπου μισό αιώνα, από το 1870 έως το 1918 που έληξε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, οπότε η Μακεδονία έλαβε την οριστική της μορφή, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στους βαλκανικούς πολέμους.

Καθώς η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε αρχίσει να αποσυντίθεται, η Βουλγαρία έστρεψε το ενδιαφέρον της προς τη Μακεδονία με στόχο, διά της προπαγάνδας στην αρχή και μέσα από την τρομοκρατική δράση ένοπλων ομάδων (Κομητατζήδες) στη συνέχεια, τον βίαιο εκβουλγαρισμό των κατοίκων. Αποκορύφωμα της δράσης των ομάδων αυτών υπήρξε η εξέγερση στο Κρούσεβο, κοντά στο Μοναστήρι, το 1903, γνωστή ως «επανάσταση του Ιλιντεν» –την οποία οι σημερινοί Σλαβομακεδόνες έχουν μυθοποιήσει θεωρώντας την ως την απαρχή της αφύπνισης του «μακεδονικού έθνους»– με σκοπό την έναρξη ένοπλου αγώνα για την προσάρτηση της Μακεδονίας στην επικράτειά της.

Ετσι τον Σεπτέμβριο του 1904 τα πρώτα ελληνικά ένοπλα τμήματα έκαναν την εμφάνισή τους στη Μακεδονία με αρχηγό τον Παύλο Μελά, για να ακολουθήσει ο Μακεδονικός Αγώνας, ένας αιματηρός, ανορθόδοξος και σκληρός ανταρτοπόλεμος που αποσκοπούσε στη διατήρηση του εθνικού φρονήματος των Ελλήνων της Μακεδονίας και έληξε το 1908 με την επικράτηση του κινήματος των Νεοτούρκων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι οποίοι απαγόρευσαν τη δράση όλων των αντάρτικων ομάδων (ελληνικών, βουλγάρικων, σέρβικων) στη Μακεδονία.

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι και ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος σήμαναν τον διαμελισμό της Μακεδονίας τα εδάφη της οποίας, με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913 και του Νεϊγί το 1919, δόθηκαν: 51,56% στην Ελλάδα, 38,32% στη Σερβία και 10,12% στην Βουλγαρία.

Οι σλαβόφωνοι

Και ενώ με τη λήξη των πολέμων και την οριοθέτηση των συνόρων φαινόταν ότι το «μακεδονικό ζήτημα» είχε λυθεί οριστικά, καθώς μάλιστα έγιναν και ανταλλαγές πληθυσμών, η παρουσία περίπου 80.000 σλαβόφωνων στη Δυτική Μακεδονία, αρκετοί εκ των οποίων είχαν σλαβική συνείδηση, σε συνδυασμό με τη θέση, στον μεσοπόλεμο, των ανερχόμενων βαλκανικών κομμουνιστικών κομμάτων, μεταξύ αυτών και το ΚΚΕ, περί ξεχωριστού μακεδονικού κράτους ή αυτόνομης Μακεδονίας, συντήρησαν το πρόβλημα.

Η ελληνική πλευρά, παρά ταύτα, έκρινε ότι το ζήτημα είχε λυθεί και όσον αφορά τους σλαβόφωνους της Δυτικής Μακεδονίας υποστήριζε ότι δεν αποτελούσαν ξένη μειονότητα, αλλά ήταν Ελληνες οι οποίοι μιλούσαν απλώς ένα σλαβικό ιδίωμα.

Σε αυτό το διάστημα το ΚΚΕ ακροβατούσε μεταξύ των αποφάσεων της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας, αλλά και της Κομιντέρν περί ίδρυσης «ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας» και της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας, θέση από την οποία αποστασιοποιήθηκε το 1935, υιοθετώντας την αρχή της πλήρους ισότητας και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Με πρόσχημα τις θέσεις του ΚΚΕ, οι σλαβόφωνοι της Δυτικής Μακεδονίας υπέστησαν σκληρές διώξεις στα τέλη της δεκαετίας του ’30 με εξορίες και φυλακίσεις και εξαναγκασμό πολλών εξ αυτών σε φυγή στη Γιουγκοσλαβία.

Στην Κατοχή

Με την κατάληψη της Μακεδονίας το 1941 από τα ναζιστικά στρατεύματα, και την παραχώρηση της ελληνικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στους Βούλγαρους, το Μακεδονικό φούντωσε και πάλι.

Η βουλγαρική προπαγάνδα προσέλκυσε ως συνεργάτες της διαβόητης μυστικής της αστυνομίας «Οχράνα», που επιδόθηκε σε τρομοκρατία και προέβη σε αγριότητες, αρκετούς «βουλγαρομακεδόνες» ενώ πολλοί αριστεροί σλαβόφωνοι επηρεασμένοι από την προπαγάνδα του Τίτο περί ίδρυσης μακεδονικού κράτους συγκρότησαν το Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο, γνωστό ως SNOF.

Η οργάνωση αυτή των σλαβομακεδόνικης συνείδησης κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στον ΕΛΑΣ μ’ ένα τάγμα, αλλά τα σχέδια του Τίτο για τη Βαλκανική και η προπαγάνδα περί μακεδονικού έθνους στην οποία επιδόθηκε, την έφεραν γρήγορα σε τροχιά συγκρουσης με τον ΕΛΑΣ. Ετσι, στις αρχές Οκτωβρίου του 1944, ο στρατηγός Σαράφης διέταξε την 9η Μεραρχία να διαλύσει το τάγμα των σλαβομακεδόνων ανταρτών, το οποίο αναγκάστηκε να καταφύγει στη Γιουγκοσλαβία.

Στις 2 Αυγούστου του 1944 η γιουγκοσλαβική Μακεδονία, ανακηρύχθηκε από την Αντιφασιστική Συνέλευση της Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας ανεξάρτητο κράτος στο πλαίσιο της ομόσπονδης Γιουγκοσλαβίας και αμέσως έγινε δεκτή από την ηγεσία του Βελιγραδίου που την κατέστησε μία από τις Δημοκρατίες του ομόσπονδου κράτους, γνωστή πλέον ως «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο πυρήνας για μελλοντική προσάρτηση των εδαφών της ελληνικής και βουλγαρικής Μακεδονίας είχε δημιουργηθεί από τον Τίτο, και ακολούθησε το δύσκολο έργο της καλλιέργειας μακεδονικής συνείδησης στους βουλγαρίζοντες κατοίκους της περιοχής.

Η σταυροφορία «μακεδονοποίησης» συνοδεύτηκε από διώξεις πολιτών με βουλγαρική συνείδηση και επιχείρηση ανάδειξης όλων εκείνων των στοιχείων που χαρακτηρίζουν μια εθνότητα (γλώσσα, ιστορία, πολιτισμός) σε μια περιοχή όπου σύμφωνα με τους ιστορικούς, πλην φυσικά εκείνων της «άλλης πλευράς», δεν είχε αναφερθεί ποτέ, πριν από το 1943, η ύπαρξη σλαβικού μακεδονικού έθνους.

Στον Εμφύλιο

Η έναρξη του Εμφυλίου Πολέμου και η επικέντρωση των πολεμικών επιχειρήσεων στον ορεινό όγκο της Δυτικής Μακεδονίας έφερε στις τάξεις του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας μερικές χιλιάδες σλαβόφωνους αριστερούς μαχητές της NOF (Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο), οργάνωσης που στο καταστατικό της περιελάμβανε τη «διεκδίκηση των εθνικών δικαιωμάτων του μακεδονικού λαού».

Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τους «συναγωνιστές» της ΝΟF στο βουνό και οι σχέσεις χειροτέρευσαν μετά την «προδοσία του Τίτο» το ’48.

Με τη συντριβή του ΔΣΕ το ’49, περί τους 35.000 σλαβόφωνους με σλαβική συνείδηση εγκατέλειψαν με τη θέλησή τους ή εκδιώχθηκαν βίαια από τη Δυτική Μακεδονία όπου απέμειναν άλλοι 42.000 με ελληνική συνείδηση.

Μόνιμη εστία κρίσης στις ελληνογιουγκοσλαβικές σχέσεις

Για μια ακόμη φορά η ελληνική πλευρά θεώρησε ότι είχε τελειώσει με το Μακεδονικό ή, τουλάχιστον, αυτό είχε πάψει να αποτελεί εσωτερικό πρόβλημα έστω με τη μορφή του μειονοτικού ζητήματος, μια και έφυγαν απο την ελληνική Μακεδονία όσοι είχαν σλαβομακεδονική συνείδηση.

Τα πράγματα όμως δεν ήταν ακριβώς έτσι. Τα Σκόπια, όπου είχαν καταφύγει οι Σλαβομακεδόνες της ελληνικής Μακεδονίας, εξέπεμπαν αλυτρωτισμό και πίεζαν διαρκώς την κεντρική κυβέρνηση του Βελιγραδίου να συντηρεί το θέμα και να προβάλλει αξιώσεις έναντι της Αθήνας, με αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο του 1950 η Γιουγκοσλαβία να θέσει επίσημα στον ΟΗΕ ζήτημα αναγνώρισης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Οι σχέσεις Ελλάδας - Γιουγκοσλαβίας έκτοτε πέρασαν από πολλά κύματα εξαιτίας του Μακεδονικού, το ίδιο και οι σχέσεις Βελιγραδίου - Σόφιας. Περί τα τέλη της δεκαετίας του ’50, όμως, και ενώ η γιουγκοσλαβική προπαγανδιστική δραστηριότητα είχε ατονήσει, η κατάσταση εξομαλύνθηκε και μάλιστα Τίτο και Καραμανλής, τον Ιούνιο του 1959, υπέγραψαν συμφωνία με βάση την οποία επιτρεπόταν η ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων και διακίνηση προϊόντων στα σύνορα Ελλάδας - Γιουγκοσλαβίας σε βάθος δέκα χιλιομέτρων.

Δύο χρόνια μετά, οι Γιουγκοσλάβοι άρχισαν να εγείρουν και πάλι ζήτημα μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι υφίσταται κακομεταχείριση, αναγκάζοντας την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει, το 1962, τα σύνορα παγώνοντας έτσι μονομερώς τη συμφωνία, η οποία καταργήθηκε οριστικά αργότερα από τη δικτατορία.

Το 1980, με τον θάνατο του Τίτο, η γιουγκοσλαβική ηγεσία ενέτεινε την επιθετικότητά της γύρω από το Μακεδονικό με αιχμή του δόρατος τα Σκόπια. Δηλώσεις περί καταπίεσης των «Μακεδόνων του Αιγαίου» από την Ελλάδα, χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας», δημοσιεύματα για αρπαγή μακεδονικών εδαφών από Ελλάδα και Βουλγαρία κ.ά. προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Αθήνας, η οποία το 1982 προέβη σε διάβημα προς το Βελιγράδι.

Η επισκεψη το 1983 στην Αθήνα της τότε πρωθυπουργού της Γιουγκοσλαβίας Μίρκας Πλάνιτς και η πρωτοβουλία της να εγείρει στις συναντήσεις θέμα μακεδονικής μειονότητας, αλλά και το ταξίδι του Ανδρέα Παπανδρέου στο Βελιγράδι, το 1986, όπου επίσης του ετέθη από τους Γιουγκοσλάβους το ίδιο ζήτημα, απείλησαν να τινάξουν τις σχέσεις των δύο χωρών στον αέρα.

Οι Γιουγκοσλάβοι δεν αμφισβητούσαν, τουλάχιστον μεταπολεμικά, τα υφιστάμενα σύνορα στα Βαλκάνια, όμως οι πιέσεις που ασκούσαν τα Σκόπια στο Βελιγράδι για την προβολή διεθνώς ζητήματος ύπαρξης ενός «μακεδονικού έθνους» και καταπίεσης αλύτρωτων Μακεδόνων στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, δηλητηρίαζε διαρκώς τις σχέσεις τους με τη Σόφια και την Αθήνα.

Φτάσαμε έτσι στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την ίδρυση, το 1991, του «Μακεδονικού κράτους» με την ονομασία στη συνέχεια «Δημοκρατία της Μακεδονίας», και τα υπόλοιπα είναι περίπου γνωστά: Το 1993 μετά και τις αντιδράσεις της Ελλάδας το κράτος αυτό αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ ως FYROM, ακολούθησε το 1994 το ελληνικό εμπάργκο, ένα χρόνο μετά υπογράφηκε η μεταξύ μας Ενδιάμεση Συμφωνία και τώρα η εξωτερική μας πολιτική βρίσκεται και πάλι στα χαρακώματα.

Το άρθρο είναι του Σταύρου Τζίμα από την εφημερίδα Καθημερινή.

πηγή:news.kathimerini.gr

Wolf
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2007, 06:18:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερα σ΄ολους .

Διπλωματικος πυρετος. Φαινεται πως η ζυγαρια εγειρε προς το μερος της Ελλαδος , αν μπορουμε να δουμε ως κερδος την συνθετη ονομασια , γιατι εκει την βλεπω εγω την δουλεια. Οι γειτονε μας βεβαια αντιδρουν . Θελουν Μονη ή διπλη ονομασια και οχι συνθετη .Ιδιαιτερο ενδιαφερον εχει τωρα η υποθεση ... θα δουμε .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2007, 13:34:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Εκεί έχουμε καταντήσει σε εξωτερική πολιτκη! Ελλάδα-Σκόπια! ντέρμπι!
-Γι αυτό όλοι ζητάνε!
-Είναι αυτό που λένε μάθανε πως γ.....στε πλακώσανε κι οι γύφτοι!


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ
Νέο Μέλος


45 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2008, 02:44:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό το πανάρχαιο κομμάτι γης που ονομάζεται Ελλάδα και υπάρχει μέχρι σήμερα και ΘΑ υπάρχει όσο γυρίζει αυτή η γη, χάριν της στρατηγικής ώς γνωστόν τοποθεσίας της έχει στρέψει πάνω της τα βλέμματα πολλών με πολλές και διάφορες ύποπτες βλέψεις.

Κακό μέρος βρήκαν οι ευλογημένοι πρόγονοί μας να στρατοπεδεύσουν.

Έχει συγκεκριμένη, επιστημονικά τεκμηριωμένη ιστορία, τεράστια γραπτή κληρονομιά που περιλαμβάνει τη βάση όλων των υπαρκτών επιστημών και γενικά αρέσει δεν αρέσει η αλήθεια είναι ότι υπήρξαμε οι στηλοβάτες της ανάπτυξης του πνεύματος στον κόσμο αυτό.

Η Μακεδονία επίσης είναι αδιαμφησβήτητα ένας από τους Νομούς της Ελλάδας. Ανθρωπολογικά οι Μακεδόνες είναι οι πιο "πρώτοι" Έλληνες από όλους. Εκεί στο σπήλαιο των Πετραλώνων στη Χαλκιδική μέσα βρέθηκε ο αρχαιότερος άνθρωπος της Ευρώπης και τα πιο αρχαία ίχνη φωτιάς.

Οι συστηματικές ανασκαφές άρχισαν το 1965 από τον ιδρυτή της Α.Ε.Ε., καθηγητή Άρη Ν. Πουλιανό, ο οποίος απέδειξε ότι ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων είναι 700.000 ετών και ότι αποτελεί αρχαϊκή μορφή τού σύγχρονου ανθρώπου (πρώιμο μεταβατικό εξελικτικό στάδιο από τις προγονικές ανθρωπιδικές μορφές στον σώφρονα Άνθρωπο - Homo sapiens). Οι έρευνες συνεχίζονται, παρά τις κατά καιρούς διακοπές, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τής Α.Ε.Ε., από τον ίδιο και το γιο του, Νίκο Πουλιανό.

Συνολικά έχουν ανακαλυφθεί 34 γεωλογικά στρώματα και η δημιουργία τους οφείλεται σε αργή εναπόθεση ιζημάτων. Στις εναλλαγές του χρωματισμού τους αντανακλώνται κλιματικές διακυμάνσεις.

Όπως έδειξαν οι απόλυτες και οι έμμεσες χρονολογήσεις το 11ο στρώμα είναι περίπου 700.000 ετών. Επειδή στην επιφάνεια του νοτιότερου τμήματος βρέθηκε ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων, είναι και αυτός της ίδιας ηλικίας.

Υπήρχε μία παλαιά φυσική είσοδος, η οποία έφραξε με ιζήματα και μπάζα πριν από 550.000 χρόνια.

Η διαδρομή είναι 700 μέτρα, ενώ το μήκος όλων των διακλαδώσεων ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα.

Έχουν βρεθεί ίχνη φωτιάς από καμένα κοκάλα και στάχτες που χρονολογούνται και αυτές στις 700.000 πριν από σήμερα και αντιπροσωπεύουν την αρχαιότερη φωτιά που έχει ανάψει ανθρώπινο χέρι πάνω στη Γη.
Βρέθηκε το κρανίο και ο σκελετός τού Αρχανθρώπου, ο οποίος ή ταν άντρας και είχε ύψος 155-157 εκατοστά. Πέθανε σε ηλικία περίπου 30-35 ετών, ήταν δηλαδή πολύ ηλικιωμένος για την εποχή του, αφού η μέση ηλικία κυμαινότανε τότε ανάμεσα στα 18 και τα 20 χρόνια. Γύρω του βρέθηκαν διάσπαρτα οστά ζώων, τα περισσότερα υπολείμματα τροφής, πολλές οστέινες βελόνες και ίχνη φωτιάς. Τα χαρακτηριστικά τού προσώπου τού Αρχανθρώπου των Πετραλώνων μαρτυρούν τον αρχαιότερο πρόγονο των Ευρωπαίων που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Εν ολίγοις τι να μας λένε ρε παιδια. Ξέρουμε από που κρατάει η σκούφια μας. Αυτοί που δεν ξέρουν ψάχνουν να βρούν ονομασία προέλευσης αλλά επειδή δεν μπορούν ούτε να φανταστούν, ούτε να επινοήσουν, δανείζονται από όπου μπορούν.

Επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο Ελληνικός Μακεδονικός χώρος φιλοξένησε τους πρώτους Έλληνες λοιπόν.

Έπειτα θέλω να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου. Είμαι μάρτυρας της ανασκαφής του Μανόλη Ανδρόνικου και είχα την τιμή να τον γνωρίσω και να του μιλήσω το καλοκαίρι του 1981 όπου είχαμε σπεύσει μαζί με τον πατέρα μου γιατί είχαμε μάθει για την εύρεση των βασιλικών τάφων. Κι επειδή έχουμε οικογενειακή την τρελλάρα μας πήγαμε στην άδειά του εκείνο το καλοκαίρι στον τόπο των ανασκαφών.

Εκεί είχαμε την τύχη να τον πετύχουμε και να του μιλήσουμε. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ.

Ήταν μια από τις στιγμές ΤΙΜΗΣ που είχα στη ζωή μου.

Παιδιά ότι και να λένε οι γείτονες που ψάχνουν για ταυτότητα μια που είναι νεοφερμένοι και προέρχονται από δεκάδες κομμάτια δεξιά κι αριστερά δεν βρίσκονται στην Ελλάδα. Βρίσκονται στην Αλβανία. Βρίσκονται στη Βουλγαρία. Βρίσκονται στα Σκόπια. Βρίσκονται στην Τουρκία...

Στην Ελλάδα πάντως δεν βρίσκονται. Αποδείξεις για την καταγωγή τους δεν βλέπουν με τα μάτια τους σαν κι αυτές που βλέπουμε εμείς με τα μάτια μας ζωντανά την ώρα που πίνουμε ένα καφεδάκι στο Θησείο ας πούμε.

Βέβαια δεν πρέπει να τους αφήνουμε να αποθρασσύνονται και σαφώς πρέπει να μαρτυρούμε και να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια που έχουμε την τύχη να βλέπουμε με τα μάτια μας κι όχι την αλήθεια που εκείνοι νομίζουν απελπισμένα ότι είναι δική τους γιατί δεν μπορούν να βρούν τίποτα από το παρελθόν τους- και είναι πραγματικά άσχημο αυτό -.

Παράλληλα υπάρχουν και τα γεράκια- πολυεθνικές που καραδοκούν να φάνε και να μπουκώσουν και εκμεταλεύονται ανάλογα τις διάφορες πλαστογραφήσεις της ιστορίας μας για οικονομικούς λόγους. Το θλιβερό της ιστορίας βέβαια είναι ότι πολλά γεράκια δυστηχώς είναι και Έλληνες. Τέλος πάντων ας μην ανοίξω πονεμένες ιστορίες. Άλλωστε δεν είμαστε όλοι ίδιοι ευτυχώς κι όσο υπάρχει άνθρωπος υπάρχει ελπίδα.

Anyway, Μακεδόνες μου το ξέρετε καλύτερα από μένα ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τα γεγονότα της καταγωγής και της ιστορίας σας.

Όσο κι αν κόψουν, όσο κι αν ράψουν δεν θα χωρέσουν ποτέ στο κοστούμι αυτό γιατί πολύ απλά δεν είναι για τα μέτρα τους...


RaphaelΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2008, 14:17:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Σε εκπομπή του Παντελή Σαβίδη <<Ανιχνεύσεις>> ο κ. Σαβίδης απεκάλυψε ότι κύκλωμα από Μακεδονία και Αλβανία λυμαίνεται τους τάφους στη Μακεδονία κατόπιν Αμερικανικής προτροπής, ξεθάβουν οστά και τα μεταφέρουν στις χώρες τους. Αυτό έγινε επί Βουλγάρακη και όταν ενημερώθηκε το Υπουργείο για αυτό, απλά εισέπραξε την αδιαφορία.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2008, 23:01:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Σε εκπομπή του Παντελή Σαβίδη <<Ανιχνεύσεις>> ο κ. Σαβίδης απεκάλυψε ότι κύκλωμα από Μακεδονία και Αλβανία λυμαίνεται τους τάφους στη Μακεδονία κατόπιν Αμερικανικής προτροπής, ξεθάβουν οστά και τα μεταφέρουν στις χώρες τους. Αυτό έγινε επί Βουλγάρακη και όταν ενημερώθηκε το Υπουργείο για αυτό, απλά εισέπραξε την αδιαφορία.
Θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες φιλες μου , αν γινετε .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2008, 23:44:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

Η Μακεδονία επίσης είναι αδιαμφησβήτητα ένας από τους Νομούς της Ελλάδας. Ανθρωπολογικά οι Μακεδόνες είναι οι πιο "πρώτοι" Έλληνες από όλους. Εκεί στο σπήλαιο των Πετραλώνων στη Χαλκιδική μέσα βρέθηκε ο αρχαιότερος άνθρωπος της Ευρώπης και τα πιο αρχαία ίχνη φωτιάς.

Οι συστηματικές ανασκαφές άρχισαν το 1965 από τον ιδρυτή της Α.Ε.Ε., καθηγητή Άρη Ν. Πουλιανό, ο οποίος απέδειξε ότι ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων είναι 700.000 ετών και ότι αποτελεί αρχαϊκή μορφή τού σύγχρονου ανθρώπου (πρώιμο μεταβατικό εξελικτικό στάδιο από τις προγονικές ανθρωπιδικές μορφές στον σώφρονα Άνθρωπο - Homo sapiens). Οι έρευνες συνεχίζονται, παρά τις κατά καιρούς διακοπές, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τής Α.Ε.Ε., από τον ίδιο και το γιο του, Νίκο Πουλιανό.
............

Έχουν βρεθεί ίχνη φωτιάς από καμένα κοκάλα και στάχτες που χρονολογούνται και αυτές στις 700.000 πριν από σήμερα και αντιπροσωπεύουν την αρχαιότερη φωτιά που έχει ανάψει ανθρώπινο χέρι πάνω στη Γη...
................

Τα χαρακτηριστικά τού προσώπου τού Αρχανθρώπου των Πετραλώνων μαρτυρούν τον αρχαιότερο πρόγονο των Ευρωπαίων που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα........

Επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο Ελληνικός Μακεδονικός χώρος φιλοξένησε τους πρώτους Έλληνες λοιπόν.


Φίλη ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ δυστυχώς σε ορισμένες ελληνικές ιστοσελίδες αμφισβητούμενης αξιοπιστίας και εγκυρότητας η παραπληροφόρηση και η ψευδοεπιστήμη ανθούν.

Ο άνθρωπος των Πετραλώνων θεωρείται εκπρόσωπους του είδους Homo Heidelbergensis, ένα εξελιγμένο είδος του Homo Erectus που εξελίχθηκε στον άνθρωπο του Νεάτερνταλ. Δεν έχει καμία σχέση με τους μοντέρνους σύγχρονους ανθρώπους, πόσο μάλλον με τους Ελληνες και τους Μακεδόνες.

Τα παλιότερα απολιθώματα σύγχρονου ανθρώπου στην Ευρώπη μέχρι στιγμής προέρχονται από τη Ρουμανία, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία και γενετικές μελέτες, όλοι οι σύγχρονοι άνθρωποι προέρχονται από έναν αρχικό ανθρώπινο πληθυσμό της ανατολικης Αφρικής πριν περίπου 160.000 χρόνια, ο οποίος μετανάστευσε έξω από τη "Μαύρη Ηέπιρο" πριν από περίπου 60.000-50.000 χρόνια.

http://www.sciencedaily.com/releases/2007/05/070509161829.htm

Οσο για τα αρχαιότερα ίχνη φωτιάς, αυτά δεν είναι από το σπήλαιο των Πετραλώνων αλλά επίσης από την Αφρική και συγκεκριμένα από εστία φωτιάς Homo Erectus στην Κένυα, ηλικιάς περίπου 1,5 εκατομμυρίων χρόνων, ενώ υπάρχουν και στο Ισραήλ πολύ παλιά ίχνη φωτιάς από άνθρώπινη διεργασία ηλικία περίπου 790.000 χρόνων.

http://fubini.swarthmore.edu/~ENVS2/S2007/wjohnso2/essay1.html

Οι απόψεις του Πουλιανού γενικά δεν γίνονται δεκτές από την πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας.

Γενικά θα πρέπει να είσαι αρκετά επιφυλακτική με τον εν λόγω ανθρωπολόγο(και όχι παλαιοντολόγο), αφού όταν κάποιος εμφανίζεται μεχρι και στον Λιακόπουλο για να τεκμηριώσει τις θεωρίες του, και μαζί με τον τηλεπλασιέ φαίνεται να έχουν κάνει αχταρμά διαφορετικές θεωρίες για τις οποίες μιλάνε με μεγάλη προχειρότητα και έλλειψη γνώσης, τότε κάτι προφανώς δεν πάει καλα.

http://www.youtube.com/watch?v=ju1CIMqW2Bk

Οι Μακεδόνες λοιπόν ήταν Ελληνες λόγω της ελληνικότητας της γλώσσας και του πολιτισμού τους και όχι λόγω των συγκεκριμένων παλαιοντολογικών ευρημάτων.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ
Νέο Μέλος


45 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2008, 03:23:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Agnostic,

είμαι ανήμπορη να υιοθετήσω την οποιαδήποτε επιστημονική άποψη περί ανθρωπολογίας διότι είμαι άσχετη με το θέμα και δεν θα μπορούσα ποτέ να συμφωνήσω η να διαφωνήσω με τη μία ή την άλλη επιστημονική ομάδα που ούτως ή άλλως κονταροχτυπιούνται η κάθε μία για τα συμφεροντά της και είναι γνωστό το πόσο πίσω πάνε την έρευνα και την πρόοδο αυτές οι κόντρες τους τελικά αντί να τις διευκολύνουν.

Όποιος γουστάρει ας με λέει απόγονο της πιθηκίνας της Αφρικής κι όποιος γουστάρει ας με λέει απόγονο των Ελ. Κατ' εμέ δεν έχει λυθεί το μυστήριο της καταγωγής μου από κανέναν από αυτούς.

Κι ακόμα κι αν ο Πουλιανός είναι ένας άχρηστος επιστήμονας που παραπληροφόρησε την επιστημονική κοινότητα, ακόμα κι αν ο σκελετός που βρήκαν εκεί ήταν όχι έτσι αλλά γιουβέτσι παρόλα αυτά η Μακεδονία κατοικήθηκε πολλές χιλιάδες χρόνια πριν με αποδείξεις. Και βέβαια αυτοί οι ανθρωπίδες άφησαν τους απογόνους τους κάπου εκεί, κι εκείνοι τους δικούς τους κ.ο.κ.

Και άλλωστε αν έγω τελικά στις ρίζες μου είμαι απόγονος του πίθηκου που ταξίδεψε από την Αφρική, τότε οι Μακεδόνες γιατί να μην είναι απόγονοι του αρχάνθρωπου των Πετραλώνων?

Και γιατί θα πρέπει να αμφισβητήσω την προϊστορική παρουσία ανθρώπου στη Μακεδονία από τη στιγμή που βρέθηκε ξάπλα στη συγκεκριμένη Μακεδονική σπηλιά?

Το ίδιο καλοκαίρι που γνώρισα τον Ανδρόνικο ήταν και η πρώτη μου επίσκεψη στο συγκεκριμένο Σπήλαιο. Δεν χρειάζονται ιστοσελίδες για να μου πουν αυτό που είδα με τα μάτια μου. Και πρέπει να αναφέρω ότι όταν πήγα στο συγκεκριμένο σπήλαιο αμέσως βρέθηκα μπροστά στην αντιπαράθεση του ανθρωπολόγου Πουλιανού με τον σπηλαιολόγο Πετρόχειλο και τη γυναίκα του Άννα, που την διέδιδαν οι εκεί Έλληνες.

Εγώ πάντως φίλε μου Agnostic δεν θά έβαζα στη φωτιά το χέρι μου για την αξιοπιστία κανενός επιστήμονα απο τη στιγμή που εγώ δεν μπορώ να την ερευνήσω και να την αποδείξω και περιμένω απλά να ενημερωθώ.

Όλα είναι υποθέσεις. Κατά την ταπεινή μου άποψη πάντως νομίζω ότι οι Μακεδόνες είναι οι αρχαιότεροι των Ελλήνων και κανένας δεν μπορεί να παραθέσει στοιχεία για το αντίθετο. Και βέβαια περιμένων με αγωνία τα στοιχεία των Σκοπιανών ,που έχουν κι αυτοί την δική τους καταγωγή και ιστορία αλλά προτιμούν να καπηλεύονται του γείτονα που τους αρέσει περισσότερο, καθότι πιο χλιδάτη, που θα μου αποδείξουν πόσο πιο Μακεδόνες είναι.

Τα σέβη μου.

RaphaelΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2008, 12:37:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
euroapios2:
Σε εκπομπή του Παντελή Σαβίδη <<Ανιχνεύσεις>> ο κ. Σαβίδης απεκάλυψε ότι κύκλωμα από Μακεδονία και Αλβανία λυμαίνεται τους τάφους στη Μακεδονία κατόπιν Αμερικανικής προτροπής, ξεθάβουν οστά και τα μεταφέρουν στις χώρες τους. Αυτό έγινε επί Βουλγάρακη και όταν ενημερώθηκε το Υπουργείο για αυτό, απλά εισέπραξε την αδιαφορία.>>
αδιάβαστος:
Θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες φιλες μου , αν γινετε

-Η συγκεκριμένη εκπομπή παίχτηκε περίπου πριν ένα χρόνο. Ο κ. Σαβίδης είπε ότι ενημέρωσε το Υπουργείο περίπου 6-8 μήνες πριν. Του είπαν ότι αμέσως θα προβούν στον απαραίτητο έλεγχο και ενέργειες. Όταν όμως επικοινώνησε πάλι μαζί τους μετά από 4-5 μήνες τον ενημέρωσαν ότι ακόμη δεν είχαν προβεί σε καμία ενέργεια.
-Από πληροφορείες ανέφερε ότι πίσω από τις ενέργεις αυτές βρίκοντε κύκλοι των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν αναλάβει το ρόλο του συμβούλου!
-Περισσότερες πληροφορείες μπορείς να ζητήσεις από την εκπομπή.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2008, 23:10:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

Και γιατί θα πρέπει να αμφισβητήσω την προϊστορική παρουσία ανθρώπου στη Μακεδονία από τη στιγμή που βρέθηκε ξάπλα στη συγκεκριμένη Μακεδονική σπηλιά?


Φίλη ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ κανείς δεν αμφισβητεί την προϊστορική παρουσία του ανθρώπου στη Μακεδονία και στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο όμως εύρημα από τα Πετράλωνα δεν έχει σχέση με τους Μακεδόνες αφού αποτελεί διαφορετικό τύπο ανθρώπου από αυτό των αρχαίων Μακεδόνων και γενικά όλων των αρχαίων λαών(Ηοmo Sapiens Sapiens.

Είναι σα να λέμε ότι το εύρημα του ανθρώπου Neanderthal στην ομώνυμη κοιλάδα της Γερμανίας είναι πρόγονος των Γότθων της περιοχης

quote:
Και άλλωστε αν έγω τελικά στις ρίζες μου είμαι απόγονος του πίθηκου που ταξίδεψε από την Αφρική, τότε οι Μακεδόνες γιατί να μην είναι απόγονοι του αρχάνθρωπου των Πετραλώνων?

Μα δεν ήταν πίθηκος. Μοντέρνοι άνθρωποι ήταν κι αυτοί που ανέφερα της Αφρικής σαν το είδος μας.
Δες και τις σχετικες ιστοσελίδες.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ
Νέο Μέλος


45 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/02/2008, 05:15:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου Agnostic

αυτός ο μοντέρνος άνθρωπος που ταξίδεψε από την Αφρική ποιανού απόγονος ήταν???? Της πιθηκίνας Λούση που πνίγηκε η καημένη στο ποτάμι γιατί δεν μπορούσε να αντισταθή στο ρεύμα του μια που δεν καλοστεκόταν ακόμα στα δυό της ποδαράκια. Οί άλλοι όμως πέρασαν μια και ήταν πιο εξελιγμένα μοντέλα και κρατούσαν αντίσταση πιο μεγάλη στα πόδια τους.

Του αρχανθρώπου των Πετραλώνων οι απόγονοι πιοί ήταν και που πήγαν???
Τα επόμενα μοντέλα του που κατοίκησαν?

Οι Νεάντερταλ από που ξεφύτρωσαν στην ευρώπη και ζούσαν παράλληλα με τους Ηomo Sapiens? Γιατί ο γενετικός τους κώδικας ήταν τόσο τρομακτικά διαφορετικός που δεν μπόρεσαν ποτέ να αναπαραχθούν ένας Νεάντερταλ με έναν Homo μαζί? Γιατί αποδεδειγμένα για ένα μεγάλο διάστημα συνυπήρχαν στην Ευρώπη.

Agnostic από αυτήν την αλυσίδα που υπερασπίζεσαι λοίπουν πολλοί κρίκοι. Το γνωρίζει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ότι ικανοποιητική απάντηση δεν έχει δωθεί ακόμα παρά μόνο υποθέσεις και σενάρια που κάπου χάνουν το δρόμο τους ελλείψη στοιχείων.

Η αλυσίδα είναι υπο8ετική και λείπουν πολλοί..μα πάρα πολλοί κρίκοι...Υπάρχουν αταξινόμητα ευρήματα με τύπους ανθρώπου που δεν ταιριάζουν πουθενά. Υπάρχουν ευρήματα που έχουν κάνει πολλούς επιστήμονες να νιώθουν ηλίθιοι.

Θα βρεθεί η απάντηση αλλά όχι στη ζωή που ζούμε. Εμείς είμαστε η γενιά της....απόρίας...Ένα πράγμα στην εφηβεία δηλαδή ολη η ανθρωπότητα. Αργεί να ωριμάσει ακόμα...

Παντως δεν με χαλάει το παραμύθι της εξέλιξης του είδους μου και για να είμαι ειλικρινής η θεωρία της Λούση και της εξελιξής της μου ακούγεται πιό μαγική από τη θεωρία των Έλ.

RaphaelΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2008, 20:40:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ απαντω επιγραμματικά.

α)η Lucy ανήκει στο είδος Αυστραλοπίθηκος Αφαρένσις που αποτέλεσε πρόγονο των παλιότερων ειδών ανθρώπων(Homo). Γενικά παρουσιάζει ένα μείγμα χαρακτηριστικών ανθρώπου και πιθήκου. Π.χ. δεν είχε χάσει την ικανότητα να σκαρφαλώνει στα δέντρα, αλλά ταυτόχρονα μπορούσε να βαδίσει σε όρθια στάση, μια αλλαγή σημαντικότατη για περαιτέρω εξελικτικες αλλαγές των ανθρωπιδών. Η λεκάνη της επίσης έμοιαζε με αυτή του ανθρώπου.

β)Ο μοντέρνος άνθρωπος προήλθε από γενετικες μεταλλάξεις του Homo Erectus.

γ)O άνθρωπος των Πετραλώνων, όπως γενικά το είδος Homo Heidelbergensis στο οποίο ανήκει το εύρημα, εξελίχθηκε στο μεταγενέστερο άνθρωπο του Νεάτερνταλ, ευρήματα του οποίου βρίσκουμε στην Ευρώπη και στην δυτικη Ασία.

δ)Είναι άγνωστο αν ο Νεάτερνταλ και ο Homo Sapiens ήρθαν σε επιμειξία. Μέχρι στιγμής, απ'όσο ξέρω δεν έχουν ανιχθευθεί γονίδια του Νεάτερνταλ σε σύγχρονους ανθρώπους αλλά οι σχετικες έρευνες βρίσκονται ακόμα σε περιορισμένο στάδιο. Θα πρέπει να διεξαχθούν εκτενείς έρευνες και αναλύσεις DNA από Νεάτερνταλ πολλών περιοχών της Ευρώπης, κάτι που δεν είναι και το πιο εύκολο.

Από εκεί και περα, είναι στο χέρι σου να μελετήσεις βαθύτερα το θέμα της εξέλιξης του ανθρώπου και όχι μόνο, ερευνώντας τις έγκυρες επιστημονικές πηγές. Να είσαι βέβαιη ότι αν το κάνεις θα διαπιστώσεις ότι οι σχετικες θεωρίες δεν είναι τόσο μαγικά παραμύθια, όπως τα φαντασιοκοπήματα περί ΕΛ, Εψιλον και δεν συμμαζεύεται

Επίσης να μην ξεχνας, ότι ένα ένδυμα μπορεί να έχει τρύπες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται το ένδυμα. Και οι τρύπες ράβονται κάθε φορά που βρίσκονται οι κατάλληλες "κλωστές". Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην περίπτωση της εξέλιξης του ανθρώπου, με τις γνώσεις μας να έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τις γνώσεις μας πριν 2-3 αιώνες,τότε που πιστεύμαε ότι τα πάντα άρχιζαν και τελείωναν στη Βίβλο και στο (μοναδικό)Θεό.

Σταματώ εδώ όμως αφού θεωρώ ότι πλατιάσαμε αρκετά πάνω σε ένα διαφορετικό από το αρχικό θέμα.


Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2008, 07:03:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ετοιμοι για την μεγαλη προδοσια ; Οι συγχρονοι εφιαλτες καραδοκουν !

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ
Νέο Μέλος


45 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2008, 03:48:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ

το μυνημά σου σήμερα αν και λιτό είπε πάρα πολλά.

Την προδοσία πάλι Έλληνες την σφυρηλατούν. Ας είμαστε έτοιμοι όσοι νιώθουμε, ξέρουμε και καταλαβαίνουμε γιατί η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γουστάρουν δε γουστάρουν ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ....

RaphaelΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ
Νέο Μέλος


45 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2008, 04:12:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε ΑGNOSTIC

επειδή τα σχολιά σου για τον Άρη Πουλιανό με προβλημάτισαν έψαξα να βρώ γι αυτόν πληροφορίες στον κυβερνοχώρο. Καμμία σχέση.

Ίσα ίσα που είναι ανθρωπολόγος παγκόσμιας αποδοχής από τη διεθνή ανθρωπολογική κοινότητα. Χαίρει κύρους και σεβασμού και κατέχει πολλές τιμητικές διακρίσεις παγκοσμίως. Για να μην αναφερθώ στο ανθρωπιστικό έργο που έχει προσφέρει κατά του ρατσισμού. Επίσης να σημειώσω ότι δυστηχώς στο Ελλάντα είναι περίπου μίασμα να είσαι αριστερός. Κι αυτό είναι το μόνο του "ελλάτωμα" γι αυτό και έχει διωχθεί φυσικά από τη χούντα και όχι μόνο....

Το ότι δεν μας αρέσει ο τηλεπλασιέ και οι θεωρίες του είναι κάτι διαφορετικό από το ότι ο Πουλιανός είναι αμφισβητούμενης προσφοράς ανθρωπολόγος. Μετά από όσα είδα και διάβασα είναι ντροπή και να το αναφέρουμε αυτό για τον Κύριο Άρη Πουλιανό.

Μέγας επιστήμων και λυπάμαι που δεν τον είχα ψάξει νωρίτερα....

RaphaelΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Western Sahara
731 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2008, 18:08:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Επίσης να σημειώσω ότι δυστηχώς στο Ελλάντα είναι περίπου μίασμα να είσαι αριστερός.

επειδή εγώ δεν είμαι ούτε δεξιός ούτε αριστερός ούτε κανενός κερατά τσιράκι , θα πω ότι ιστορικά οι εθνικόφρονες υπήρξαν οι μεγαλύτεροι προδότες της χώρας, 'ομως δεν θέλω να μπλέξω σε τέτοιου είδους διάλογο , όποιος ενδιαφέρετε να ψάξει να μάθει.
από την άλλη οι κύριοι αριστεροί, έχουν επί πολλώ πληγώσει και προδώσει το Ελλάντα.
όσο αφορά δε το μακεδονικό ζήτημα, είχαν σαφή και ξεκάθαρη θέση περί αυτονομίας της μακεδονίας δημοσιευμένη στον ριζοσπάστη. αυτός ήταν και ο λόγος που υποχρεώθηκε ο Βενιζέλος την εποχή του Πάγκαλου να ζητήσει την ψήφηση απο το κοινοβούλιο του "ιδιώνυμου", ενός νόμου που υπάρχει ακόμα και σήμερα...
περισσότερα στοιχεία αδυνατώ να δώσω , αλλά όποιος θέλει πραγματικά να μάθει την αλήθεια ας ψάξει να τα βρει...

υγ: σταματήστε να γράφεται " Η Μακεδονία είναι ελληνική" διότι χάνεται το δίκιο σας... "Η Μακεδονία είναι Ελλάδα" είναι το σωστό...


ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 00:22:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν ξερω πλεον τι να πιστεψω κυριοι . Απ΄την μια υπαρχουν οι κοκινες γραμμες του Καραμανλη που δινουν ελπιδες στο λαο πως η γροθια που θα τρωγαμε εγινε χαστουκι , απο την αλλη ομως η κυβερνηση Καραμανλη επιτρεπει την χρηση του ορου Μακεδονια και Μακεδονικος στρατος για τους γειτονες μας.
Τι εννοω ; Δειτε εδω και βγαλτε συμπερασματα .... αν μπορειτε !

Περισσοτερα εδω .

Τα τελευταια νεα φαινονται να μας οδηγουν σε βετο . Δεν ξερω τι νοημα εχει αφου τα πεπραγμενα τους αλλα δειχνουν . Ας περιμενουμε να δουμε εν τελει τι θα μας αναγκασουν να δεχθουμε .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 12:31:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε αδιάβαστε πας ένα στοίχημα ότι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης θα καταργηθεί?

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 21 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy