ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙΑΔΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 5
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2007, 17:23:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Από ότι φαίνεται τελικά, την ρετσινιά περί ρίψης βρεφών στον Καιάδα από τους Σπαρτιάτες την χρωστάμε αποκλειστικά στην φαντασία του ιστορικού Πλούταρχου.

Πρόκειται περί αναπόδεικτου μύθου, και υπαίτιος είναι ο Πλούταρχος ο οποίος και άρχισε να διαδίδει τον μύθο αυτό τον 1ο αιώνα μ.Χ.

Όμως, επιστημονικές έρευνες σε υπολείμματα οστών στους πρόποδες του Ταϋγετου μαρτυρούν πως δεν επρόκειτο ποτέ για βρέφη που είχαν ριφθεί εκεί, αλλά για ενήλικες από 18 έως και 35 ετών, πιθανότατα κατάδικους, προδότες ή αιχμαλώτους με αντίστοιχες κατηγορίες.

Μετά από πολλά χρόνια ερευνών, η επιστήμη της ανθρωπολογίας κατέληξε ότι τα οστά των 46 ανδρών που αναλύθηκαν, και προέρχονται από τον 5ο και 6ο αιώνα π.χ., καμία σχέση δεν έχουνε με βρέφη.

Τελικά, πότε θα μάθουμε όλη την αλήθεια για την αληθινή ιστορία των προγόνων μας? Μήπως σε ορισμένους βόλευε συνάμα πολύ η συγκεκριμένη φαντασίωση του Πλούταρχου?

Άραγε, μήπως σιγά σιγά βρισκόμαστε μπροστά από πολλές παρόμοιες εξελίξεις όσον αφορά την λάσπη που έχει δεχθεί η προϊστορία των Ελλήνων? (π.χ. ομοφυλοφιλία ή «ανθρωποθυσίες»)

Ακολουθεί το σχετικό άρθρο:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&pubid=158465

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2007, 20:03:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τελικά μπορεί να μην γινόταν ρίψη "προβληματικών" βρεφών στον Καιάδα, ωστόσο διαφωνώ με την προσεγγίση περί "λάσπης" στην ιστορία των προγόνων μας και το συμφέρον κάποιων(ποιων?) να διατηρούν αυτή τη λάσπη.

Εφόσον υπάρχουν κάποιες αναφορές σε αρχαία κείμενα (ιστορικά ή μυθολογικά), το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα λαμβάνουμε υπόψη, να τα επεξεργαζόμαστε, να τα διασταυρώνουμε με άλλες πηγές(εφόσον υπάρχουν)και να καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα ή να αναμένουμε περισσότερα στοιχεία από την επιστημονική έρευνα.

Τα νέα επιστημονικά δεδομένα(π.χ. αρχαιολογικά)σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να μας διαφωτίσουν για το τι μπορεί να ισχύει και τι όχι από τα αρχαία κείμενα, αλλά σε άλλες η προσπάθειά τους μπορεί να μην είναι και τόσο διαφωτιστική.

Ακόμα κι αν επιβεβαιωνόταν η "ρίψη βρεφών στον Καιάδα" καθώς και οποιεσδήποτε "ανθρωποθυσίες", αδυνατώ να καταλάβω πώς θα μπορούσε ένας αντικειμενικός ερευνητής να τα χρησιμοποιήσει ως λάσπη για να πετύχει κάποιο στόχο. Αν αυτά τα γεγονότα αποδεικνύονταν αληθινά, απλά θα καταγράφονταν στην ιστορία της αρχαίας Ελλάδας.

Ένας αντικειμενικός μελετητής δεν έχει κανένα λόγο να χρησιμοποιεί τέτοια γεγονότα για ρίψη λάσπης σε έναν πολιτισμό και στους απογόνους του, αφού αυτά (όσα είναι πραγματικά τέλος πάντων) δεν μπορούν να αναλυθούν έξω από τα όρια των συγκεκριμένων κοινωνικών,οικονομικών και ψυχολογικών συνθηκών που διέπουν έναν αρχαίο πολιτισμό τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Όπως ακριβώς είναι παράλογο να κατηγορεί κάποιος τους Αζτέκους για τις ανθρωποθυσίες στους θεούς τους, τους Αιγύπτιους για τις αιμομιξίες των Φαραώ, τους Βίκινγκς για τις ληστρικές επιδρομές σε μοναστήρια και περιοχές της βόρειας Ευρώπης, έτσι ακριβώς είναι παράλογο να κατηγορεί κάποιος τους αρχαίους Ελληνες για πιθανές πράξεις που σύμφωνα με τα σημερινά ηθικά κριτήρια φαντάζουν αποτρόπαιες.

Πώς είναι δυνατόν να έχει ουσία και περιεχόμενο μια "ρίξη λάσπης" όταν αγνοούμε τις ακριβείς συνθήκες που οδηγουσαν μια αρχαία κοινωνία προς μια συγκεκριμένη συμπεριφορά? Ήταν ψυχολογικοί λόγοι που ωθούσαν τους Αζτέκους σε θυσίες ανθρώπων, όπως στον θεό της βροχής αφού πιστευαν ότι αν δεν έπρατταν τοιουτοτρόπως θα έμενε άγονη η γη τους από την έλλειψη βροχοπτώσεων. Ήταν ψυχολογικοί λόγοι που ωθούσαν τους Φαραώ να νυμφεύονται τις αδερφές τους αφού έτσι πίστευαν ότι θα παρέμενε το βασιλικό αίμα "καθαρό". Ήταν οικονομικοί λόγοι που οδηγούσαν τους Βίκινγκς (και) σε ληστρικές επιδρομές αφού η έλλειψη καλλιεργήσιμης γης στη Σκανδιναβία τους ανάγκαζε να επεκταθούν πέρα από αυτήν...και φυσικά ο πλούτος των περιοχών που θα συναντούσαν φαντάζει σαν "καρβέλι στα μάτια του πεινασμένου"...

Επομένως αν πραγματοποιήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα είτε ανθρωποθυσίες είτε ρίψεις βρεφών στον Καιάδα, σίγουρα θα είχαν κάποιο υπόβαθρο κοινωνικής,ψυχολογικής,οικονομικής κτλ φύσεως που δεν μπορεί να ερμηνευθεί επαρκώς με βάση τα σημερινά ήθη και πρότυπα συμπεριφοράς. Οι επιστήμονες που συλλέγουν τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους αρχαίους πολιτισμούς, δεν έχουν κάποιο λόγο να κάνουν ιδεολογική χρήση της ιστορίας των αρχαίων χρόνων! Ήμαρτον μιλάμε για εποχές πολλών αιώνων πριν με εντελώς διαφορετικες αντιλήψεις και κανένας σοβαρός επιστήμονας ή ερευνητής δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί πρακτικες της ιστορίας ή της προϊστορίας για να ασκήσει "κατηγορώ" εναντίον αρχαίων λαών.

Αυτοί που "ξεψειρίζουν" ανθρωποθυσίες, αιμομιξίες, ομοφυλοφιλίες κτλ για να κηλιδώσουν την εικόνα μιας αρχαίας κοινωνίας ή εθνοτικής ομάδας δεν ανήκουν στην πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας, αλλά σε τυχοδιωκτικές μικροομάδες γραφιάδων οι οποίοι χρησιμοποιώντας τα ιστορικά γεγονότα ιδεολογικά, απλώς καιροσκοπούν, δίχως να έχουν κάποιον ευδιάκριτο αντικειμενικό στόχο στον ορίζοντα....
Κατ'εμέ είναι ολιγάριθμοι, βρίσκονται στη συντριπτική πλειοψηφία τους εκτός της επιστημονικής κοινότητας και οι όποιες τακτικές "λάσπης" δεν έχουν σοβαρό αντίκρυσμα στο νοήμων κοινό...παρά μόνο στους πιστούς οπαδούς τους...

Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας σοβαρός λόγος να ανησυχούμε για τυχον λάσπες ή διαστρευλώσεις...

http://aklafton.blogspot.com/


Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Western Sahara
731 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2007, 23:23:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Agnosticσυμφωνώ με την τοποθέτηση σου.

υγ. μπορεί κάποιος να μας δώσεις στοιχεία για την τρύπα της αρχαίας Αγοράς , κάτω απο την Ακρόπολη;

ευχαριστώ.


ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2007, 10:09:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω κι εγώ με την τοποθέτηση του Agnostic.
Δεν ξέρω αν συνέβαινε όντως η ρίψη των ασθενικών ή ανάπηρων βρεφών στον Καιάδα, η πληροφορία που μας δίνει ο Schwabe είναι σημαντική και πολύ χρήσιμη.
Από την άλλη όμως θα πρέπει να σκεφτούμε τα ήθη, τα έθιμα, τον τρόπο σκέψης, την κοινωνική - πολιτική διάρθρωση ενός λαού που έζησε κι άκμασε 2500 χρόνια περίπου πριν.
Η Ιστορία μεταβάλλεται, η ανθρωπότητα μεταβάλλεται κι εξελίσσεται, τα κοινωνικά, θρησκευτικά και πολιτικά κατεστημένα αλλάζουν συνέχεια με το πέρασμα των αιώνων.
Δε μπορούμε λοιπόν να αποδώσουμε κάποια κατηγορία σε ένα κοινωνικό σύνολο του τότε για μια συγκεκριμένη συμπεριφορά τους με τις αξίες που έχουμε εμείς τώρα.

Η λάσπη μπορεί να εκτοξευτεί από διάφορους κύκλους - έστω και φερόμενους ως επιστημονικούς - προς σκοπό διαφόρων συμφερόντων.
Αν όμως έχουμε κατά νου τα όσα έγραψα παραπάνω, έχω την αίσθηση ότι οι κατηγορίες αυτές δεν θα ευσταθούν και τόσο πολύ...


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2007, 14:02:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Ο Λυκούργος είχε κράτος δικαίου αλλά και πρόνοιας. Το πρώτο αλλά υγιές Ε.Σ.Υ. ήταν του Λυκούργου. Στον Καιάδα πέταγε μόνο τους εγκληματίες και τους τεμπέληδες δηλαδή τους άχρηστους!. Ο μύθος περί του αντιθέτου κατά πάσα πιθανότητα οφειλόταν σε ψευδείς ειδήσεις αιτία των οποίων ήταν τόσο η ζήλια από άλλες πόλεις- κράτη για το μεγαλείο της Σπάρτης και την αγάπη του κόσμου προς το Λυκούργο για τη δικαιοσύνη του, όσο και από αντίζηλους προς τον Λυκούργο αλλά και από Σπαρτιάτες εγκληματίες που εγκατέλειπαν τη Σπάρτη όταν τους ανακάλυπταν και από τους τεμπέληδες που αναγκαζόντουσαν να εγκαταλείψουν τη Σπάρτη.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2007, 16:32:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η λάσπη για την οποία μίλησα, φυσικά και δεν προήλθε ποτέ από χείλη επιστημόνων, καθώς η επιστήμη δεν πορεύεται ούτε με θρησκευτικά συμφέροντα αλλά ούτε και με μεταφυσικές ανησυχίες.

Αυτοί οι οποίοι με ευχαρίστηση διέδιδαν επί αιώνες αυτόν τον μύθο, ήσαν κυρίως οι επικεφαλείς του χριστιανισμού, καθώς οτιδήποτε μπορούσε να αμαυρώσει το μεγαλείο της ελληνικής σκέψης και του ήθους, ήταν ευπρόσδεκτο.

Εξάλλου, την ρετσινιά του ειδωλολάτρη επίσης την οφείλει ο έλληνας στον χριστιανισμό.Είναι μεν τετριμμένο ως θέμα, αλλά δυστυχώς πραγματικότητα..

Το ότι το ψέμα με χαρά από συντηρητικούς κύκλους χριστιανών συντηρείται, μας το αποδεικνύει δε η παρακάτω σελίδα, η οποία και συχνότατα απολαμβάνει της εκτιμήσεως πολλών μελών της παρούσας σελίδας.
http://www.oodegr.com/neopaganismos/arxaio_xali/kaiadas1.htm

Μάλιστα, είναι τόσο απύθμενο το μίσος που τρέφουνε για την αρχαιότητα, ώστε φτάνουνε στο σημείο να ταυτίζουνε την Αρχαία Σπάρτη με…..τους Ναζί!!
http://www.apologitis.com/gr/ancient/kaiadas.htm

Βέβαια, δεν είναι μόνο ακραίες χριστιανικές σελίδες που συντηρούν αυτό το μύθευμα, αλλά το «χεράκι» της το βάζει διαρκώς και η Εκκλησία της Ελλάδος.

Στο ΣΤ' ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ 2004, διαβάζουμε μεταξύ άλλων συμπερασμάτων τα εξής:

«Το γεγονός ότι τελούνται στις μέρες μας οι λεγόμενοι παραολυμπιακοί αγώνες και το ότι υπάρχει μέριμνα και φροντίδα για τους ανθρώπους με σωματικά ή διανοητικά προβλήματα οφείλεται στην διδασκαλία του Ευαγγελίου, που εξημέρωσε τα ήθη και κατάργησε τον “Καιάδα”.»

Είναι γελοίο μεν να κόπτεται η Εκκλησία για αθλήματα, Ολυμπιακούς και αθλητικά ιδεώδη, αλλά βλέπουμε πως η καυστική αναφορά στον Καιάδα δεν λείπει!

Και εγώ αναρωτιέμαι, είδαμε άραγε ποτέ κανένα μέλος της παρούσας σελίδας, που να αυτοπροσδιορίζεται ως πιστός χριστιανός, να κατηγορεί την Εκκλησία για αυτή την λάσπη? Είδαμε ποτέ κανένα σχετικό μέλος να μέμφεται τις σελίδες του Απολογητή ή της oode.gr, που κατά τα άλλα συχνά θυμούνται, για την λάσπη στην μνήμη των Σπαρτιατών?

Λέμε τώρα….
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Western Sahara
731 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2007, 17:34:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
μακάρι κάποια μέλη της παρούσας σελίδας να μην ήταν τόσο φανατισμένα...
όπου νάναι θα ξεπερεσάσουν και αυτόν... τον Άνθιμο!

ρίξτε μια ματιά εδώ Albanian Forumτελικά ο Ζευς είναι αλβανόφωνος


ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ

για λόγους αισθητικής παρέμβασης

Edited by - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on 13/12/2007 17:44:32Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2007, 02:31:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λάσπη είναι η πραγματικότητα που μας μας πληγώνει και θέλουμε, πάση θυσία, να τη σβήσουμε από τη μνήμη μας.

Τρόποι υπάρχουν πολλοί.
Ένας, από αυτούς, πολύ αγαπητός, είναι και η τακτική απαξίωσης των πηγών και των συγγραφέων.

***Τελικά, αν διαβάσει κανείς όσα γράφονται και στο αλβανικό φόρουμ, που παρέθεσε ο Ελάχιστος, με όσα δεχόμαστε από σκόπια, βουλγαρία και τουρκία, θα πιστέψουμε πως ποτέ δεν υπήρξαμε ως Έλληνες, αλλά είμαστε όλοι απόγονοι αλβανο-σκοπιανο-βουλγαρο-τούρκων.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2007, 02:34:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η βίαια αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής, όπως και αν προσπαθήσουμε να το δούμε (τόπος και χρόνος), ήταν, είναι και θα είναι εις τον αιώνα, έγκλημα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2007, 14:46:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η βίαια αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής, όπως και αν προσπαθήσουμε να το δούμε (τόπος και χρόνος), ήταν, είναι και θα είναι εις τον αιώνα, έγκλημα.

Αν και βγαίνω λίγο εκτός θέματος, αγαπητέ Ψηλέ, θα ήθελα να μου εξηγήσεις λίγο καλύτερα γιατί αναφέρεις τη λέξη "βίαια".
Όταν η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής δεν γίνεται με βίαιο τρόπο, έχουμε να κάνουμε με έγκλημα ή όχι;


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2007, 22:34:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το ότι πολλοί είναι αυτοί εις τους οποίους δεν ταιριάζει καθόλου η ιδέα της κατάρρευσης πολλών μυθευμάτων περί της «αγριότητας» των αρχαίων ελλήνων, είναι προφανές και πρόδηλο.

Όταν έχεις γαλουχηθεί υπό την σκεπή ενός πνευματικού μονόδρομου, όταν έχεις περάσει το κατώφλι της θρησκευτικής προπαγάνδας περί «ειδωλολατρών» και νόμιζες ότι επρόκειτο περί «αποκεκαλυμμένης πύλης αληθείας», τότε ενδεχομένως και να μην είσαι πλέον καν σε θέση να αντιμετωπίσεις τους θύτες μιας προαιώνιας χάλκευσης.

Διότι, οι θύτες τυγχάνει να είναι και πνευματικά σου πρότυπα βλέπεις…..
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2007, 11:55:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Επιτέλους! 5-6 ημέρες ακόμη και θα μπορώ να συμμετέχω όπως πρώτα!
quote:
Όταν έχεις γαλουχηθεί υπό την σκεπή ενός πνευματικού μονόδρομου, όταν έχεις περάσει το κατώφλι της θρησκευτικής προπαγάνδας περί «ειδωλολατρών» και νόμιζες ότι επρόκειτο περί «αποκεκαλυμμένης πύλης αληθείας», τότε ενδεχομένως και να μην είσαι πλέον καν σε θέση να αντιμετωπίσεις τους θύτες μιας προαιώνιας χάλκευσης.
Διότι, οι θύτες τυγχάνει να είναι και πνευματικά σου πρότυπα βλέπεις…..


-Ο τόσο μεγάλος φανατισμός! αλλά και η ασέβεια στα πιστεύω των άλλων τι στιγμή μάλιστα που τα πιστεύω αυτά δεν ενοχλούν κανένα δεν πρεσβεύουν τίποτα κακό παρά μόνο καλό!, το μόνο κίνητρο που μπορούν να έχει είναι το οικονομικό! Μπροστά λοιπόν στα χρήματα κάποιοι στέκονται στους δρόμους και σε κυνηγάνε για να σου πουν <<ξύπνα>>, μοιράζοντας πατσαβούρες όπως η σκοπιά! Κάποιοι άλλοι μπαίνουν στο διαδύκτιο και κάνουν από εκεί την προπαγάνδα τους! τέτοια προπαγάνδα ανούσια που μοιάζει με ανέκδοτο όπως αυτό με το παιδάκι που έκλαιγε και τον Άϊ Βασίλη!
-ο Schwabe ανοίγει ένα θέμα για άλλο λόγο και το χρησιμοπιεί για την προπαγάνδα του! είναι αυτό που λέει η σκοπιά αγιάζει τα μέσα!!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2007, 14:54:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«..αλλά και η ασέβεια στα πιστεύω των άλλων τι στιγμή μάλιστα που τα πιστεύω αυτά δεν ενοχλούν κανένα δεν πρεσβεύουν τίποτα κακό παρά μόνο καλό!,..»

Το «δεν ενοχλούν» είναι εξόχως σχετικό και υποκειμενικό φίλτατε, διότι το να αντιλαλούν τα μεγάφωνα της εκκλησίας στα αυτιά του καθενός (δίχως να ερωτηθεί..) ή το να εμπλέκονται κάθε τρεις και λίγο οι παπάδες με τον δημόσιο βίο, μπορείς να φανταστείς ότι για ολοένα και περισσότερους με μια σταθερή ενόχληση μοιάζει.

europaios2:
«ο Schwabe ανοίγει ένα θέμα για άλλο λόγο και το χρησιμοπιεί για την προπαγάνδα του! είναι αυτό που λέει η σκοπιά αγιάζει τα μέσα!!»

Ειδικά εσύ, ως υπερασπιστής μιας κρατικοδίαιτης θρησκείας, δεν θα έπρεπε να ομιλείς για προπαγάνδα, διότι εάν πιάσουμε τους τρόπους και τα δημόσια μέσα που καθημερινά κάνει χρήση η ορθοδοξία ώστε να διαλαλεί το μήνυμα της (την προπαγάνδα της ορθοδοξίας με άλλα λόγια..), μάλλον δεν θα μας πιαστούνε τα δάχτυλα στην πληκτρολόγηση!

Τόση αμετροέπεια πια?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2007, 13:30:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

europaios2:
«..αλλά και η ασέβεια στα πιστεύω των άλλων τι στιγμή μάλιστα που τα πιστεύω αυτά δεν ενοχλούν κανένα δεν πρεσβεύουν τίποτα κακό παρά μόνο καλό!,..»

Το «δεν ενοχλούν» είναι εξόχως σχετικό και υποκειμενικό φίλτατε, διότι το να αντιλαλούν τα μεγάφωνα της εκκλησίας στα αυτιά του καθενός (δίχως να ερωτηθεί..) ή το να εμπλέκονται κάθε τρεις και λίγο οι παπάδες με τον δημόσιο βίο, μπορείς να φανταστείς ότι για ολοένα και περισσότερους με μια σταθερή ενόχληση μοιάζει.
europaios2:
«ο Schwabe ανοίγει ένα θέμα για άλλο λόγο και το χρησιμοπιεί για την προπαγάνδα του! είναι αυτό που λέει η σκοπιά αγιάζει τα μέσα!!»
Ειδικά εσύ, ως υπερασπιστής μιας κρατικοδίαιτης θρησκείας, δεν θα έπρεπε να ομιλείς για προπαγάνδα, διότι εάν πιάσουμε τους τρόπους και τα δημόσια μέσα που καθημερινά κάνει χρήση η ορθοδοξία ώστε να διαλαλεί το μήνυμα της (την προπαγάνδα της ορθοδοξίας με άλλα λόγια..), μάλλον δεν θα μας πιαστούνε τα δάχτυλα στην πληκτρολόγηση!
Τόση αμετροέπεια πια?-Η ενόχληση από τις καμπάνες και τα μεγάφωνα είναι θα έλεγα ανικημενική και όχι υποκειμενική! Αν όμως δούμε όλες τις πτυχές, θα δούμε ότι οι καμπάνες δε χτυπούν ούτε σε ώρες κοινής ησυχίας ούτε συνέχεια! το ίδιο και τα μεγάφωνα μόνο σε ορισμένες γιορτές είναι δυνατά όπως τα Θεοφάνεια το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Τώρα θα μου πεις ότι τη Μ.Παρασκευή χτυπούν πένθιμα όλη μέρα! Σε ορισμένες όμως ενόριες και όχι σε όλες! Πάλι την τρίχα τροιχιά κάνεις!
-Η συνεχής εμπλοκή των παπάδων στο Δημόσιο βίο τι σε πειράζει? αφού κάνουν δημόσιο λειτούργημα? Στον πολιτικό βίο μάλον θα ήθελες να πεις!
-Η αλλαζονεία του ιερατείου είναι γνωστή! Εδώ ο Χριστόδουλος μετράει μέρες και αντί να παραιτηθεί για να διευκολύνει τα πράγματα και να υπάρχει ομαλή μετάβαση! περιμένει το θαύμα! Μόνο που τα θαύματα ο Θεός τα στέλνει μόνο στους αληθινούς πιστούς και όχι στου φερόμενους ως πιστούς! Τα υπόλοιπα δε κοράκια σίγουρα θα κάνουν δεήσεις για να πεθάνει πιο σύντομα και αν είναι δυνατόν και οι αντίπαλοί τους!
-Πάντως σίγουρα η φωνή της σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται! Όπως για παράδειγμα με το Σκοπιανό! Τη στιγμή που υπάρχει μία ανύπαρκτη αντιπολίτευση όσο νά ναι η κυβέρνηση χρειάζεται τέτοιες φωνές σε διπλωματικό πεδίο για να πει και αυτή στο παρασκήνιο στους Αμερικάνους κ.λ.π. ότι <<να βρε παιδιά τι να κάνω και γω, κοιτάτε τι γίνεται έχει ξεσηκώσει η εκκλησία όλο τον κόσμο!>>
-Να είμαστε δίκαιοι Schwabe! να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους! να χτυπάμε εκεί που πρέπει και όχι όπου νάναι!
Ειδικά εγώ όπως λες, ως υπερασπιστής μιας κρατικοδίαιτης θρησκείας, δεν θα έπρεπε να ομιλώ για προπαγάνδα!..........
-ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ! για πες μου κάπου στα Ευαγγέλια ή από κάπου άλλου που το συμπαιρένεις αυτό?
--Έχεις μπερδέψει το Ιερατείο με τη θρησκεία! θέλεις να βάλεις κατά του, αλλά ή τα βέλη σου δε βρίσκουν το στόχο ή ο στόχος σου είναι άλλος!
-Όσον αφρορά τη λοιπή προπαγάνδα!! Ε!! τι να κάνουμε Ορθοδοξία και Ελληνισμός πάει πακέτο! εδώ και 2.000 χρόνια τώρα θα τα χαλάσουμε? Του Έλληνα ο τράχυλος ζυγό δεν υπομένει! Αν ήταν ζυγός η Ορθοδοξία θα την είχαμε ξαποστείλει προ πολλού! Το ιερατείο όμως που τείνει να γίνει ζυγός δες τι αντιμετώπιση έχει! από τους πιστούς!
-Πάντως όπως και να χει εγώ δεν άνοιξα ένα θέμα για τους τη ναυμαχία της Σαλαμίνας για πχ. και εν συνεχεία να αρχίσω να μιλάω για το Ευαγγέλιο!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2007, 16:13:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«Αν όμως δούμε όλες τις πτυχές, θα δούμε ότι οι καμπάνες δε χτυπούν ούτε σε ώρες κοινής ησυχίας ούτε συνέχεια! το ίδιο και τα μεγάφωνα μόνο σε ορισμένες γιορτές είναι δυνατά όπως τα Θεοφάνεια το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.»

Ξέρεις φίλτατε, λίγο…..έγκυος δεν υπάρχει!

Οι καμπάνες βαράνε πάμπολλες μέρες το χρόνο, το ίδιο και το εκκλησίασμα δια του μεγαφώνου! (τελικά τίποτα δεν τους αφήσατε τους ανατολίτες…)

europaios2:
«Η συνεχής εμπλοκή των παπάδων στο Δημόσιο βίο τι σε πειράζει? αφού κάνουν δημόσιο λειτούργημα? Στον πολιτικό βίο μάλον θα ήθελες να πεις!»

Έμ αυτό είναι το κακό της ελληνικής κοινωνίας!!

Το δουλειά έχουνε οι παπάδες στο δημόσιο βίο (και κορβανά κυρίως!)? Μίλησε μήπως ο Ιησούς για……ενσωμάτωση των παπάδων στον μανδύα της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας και μου διέφυγε?

Μίλησε μήπως ο Ιησούς για…….χρυσοστόλισμα των παπάδων μέσα σε πολυτελείς λιμουζίνες και βίλες, και μου διέφυγε?

Αλήθεια, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕ ΚΑΙ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ?

europaios2:
«Η αλλαζονεία του ιερατείου είναι γνωστή!»

Και όχι μόνο του ιερατείου, αλλά και των πιστών φίλτατε!

Παπάδες κλέφτες, παπάδες βιαστές ανηλίκων, παπάδες ψεύτες, ιερατείο με επιχειρηματική και πολιτική ενεργό δράση, πιστοί που πορεύονται τόσο «Εν Χριστώ» τη ζωή τους που καθημερινά κλέβει ο ένας τον άλλο, σκοτώνει, εξαπατά, βρίζει και εξευτελίζει, αλλά όλοι μαζί, παπάδες και πιστοί, δίνουν….τα ρέστα τους κάθε Κυριακή μπροστά στον Τιμωρό Θεό!!

Και αυτό το θέατρο, εδώ και 17 αιώνες…

Πότε θα πάρεις πιά χαμπάρι ότι τίποτα δεν έχουνε όλα αυτά σχέση με Θείο?

europaios2:
«Πάντως σίγουρα η φωνή της σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται! Όπως για παράδειγμα με το Σκοπιανό!»

Άσε, να μας λείπει το βύσσινο!

Φωνές εκ του ασφαλούς, προκειμένου να προαχθεί η δημοφιλία του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου και τίποτα περισσότερο, μόνο κακό προκαλούνε στα δημόσια θέματα και τίποτα άλλο. Θέλει πολύ περισσότερο μυαλό αλλά και νηφαλιότητα ώστε να χειριστείς τόσο σοβαρά θέματα του κράτους.

Αν θέλανε να υψώσουνε ανάστημα, ας βγαίνανε επί Χούντας στους δρόμους κατά του καθεστώτος. Μήπως βγήκε κανένας τους και δεν το είδαμε?

europaios2:
«Να είμαστε δίκαιοι Schwabe! να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους! να χτυπάμε εκεί που πρέπει και όχι όπου νάναι!»

Να σαι σίγουρος ότι αυτό κάνω! Απλά, ότι γυαλίζει δεν είναι και χρυσός…

europaios2:
«ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ! για πες μου κάπου στα Ευαγγέλια ή από κάπου άλλου που το συμπαιρένεις αυτό?»

Η Ορθοδοξία, εκφράζεται και εκπροσωπείται ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ. Και αυτό, είναι κρατικοδίαιτο. Συνεπώς, η Ορθοδοξία είναι κρατικοδίαιτη. Απλό είναι.

Όταν λαμβάνει αποφάσεις η Ορθοδοξία επί θεολογικών θεμάτων ή άλλων, μήπως σε καλούνε να αποφασίσεις? Εσύ, είσαι απλά το ποίμνιο φίλτατε. Εκείνοι, το κρατικοδίαιτο ιερατείο, αποφασίζουνε ΓΙΑ ΣΕΝΑ όσον αφορά τα του Θεού. Αντιλαμβάνεσαι το σφάλμα που διαπράττεις?

europaios2:
«Όσον αφρορά τη λοιπή προπαγάνδα!! Ε!! τι να κάνουμε Ορθοδοξία και Ελληνισμός πάει πακέτο! εδώ και 2.000 χρόνια τώρα θα τα χαλάσουμε?»

Ναι, όσο πάει «πακέτο» το Ισλάμ και το Ιράν ή Τουρκία, έτσι δεν είναι?

Η αλήθεια είναι ότι όσο σιτίζεται το ιερατείο από το δημόσιο, δημιουργείται αλλά και διατηρείται η εικόνα του «πακέτου». Κακό πράγμα η συνήθεια!

Κατά τα άλλα, οι ολοένα και λιγότεροι έλληνες που προσέρχονται στις εκκλησιές, οι ολοένα και περισσότεροι έλληνες που γράφουνε στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις «διδασκαλίες» των παπάδων, επιβεβαιώνει την άποψη ότι σε λίγες δεκάδες χρόνια το παπαδαριό θα έχει ξεπέσει σε λαογραφικής αξίας «πακέτο» για τον έλληνα.

Γενικά, πάμε καλά θα έλεγα, ολοένα και ξυπνάνε οι έλληνες από την Ασιατική μυθολογία περί «Θεού»….

europaios2:
«Αν ήταν ζυγός η Ορθοδοξία θα την είχαμε ξαποστείλει προ πολλού!»

Όταν θα έρθει η στιγμή που θα απαγκιστρωθεί το παπαδαριό από το δημόσιο (με νομοτελειακή ακρίβεια θα έρθει η στιγμή αυτή..), τότε θα δεις φίλτατε το πόσο θα ξαποστείλει ο έλληνας τις κακές συνήθειες από τις εποχές της δεισιδαιμονίας!

Μα άλλα λόγια, ότι έγινε σε Ολλανδία, Γερμανία και πάει λέγοντας. Αργούνε βέβαια αυτά τα πράγματα, αλλά έχε υπομονή, δεν θα μας αφήσουνε έτσι…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2007, 18:06:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μίλησε μήπως ο Ιησούς για…….χρυσοστόλισμα των παπάδων μέσα σε πολυτελείς λιμουζίνες και βίλες, και μου διέφυγε?
Και όχι μόνο του ιερατείου, αλλά και των πιστών φίλτατε!
Παπάδες κλέφτες, παπάδες βιαστές ανηλίκων, παπάδες ψεύτες, ιερατείο με επιχειρηματική και πολιτική ενεργό δράση, πιστοί που πορεύονται τόσο «Εν Χριστώ» τη ζωή τους που καθημερινά κλέβει ο ένας τον άλλο, σκοτώνει, εξαπατά, βρίζει και εξευτελίζει, αλλά όλοι μαζί, παπάδες και πιστοί, δίνουν….τα ρέστα τους κάθε Κυριακή μπροστά στον Τιμωρό Θεό!!
Και αυτό το θέατρο, εδώ και 17 αιώνες…
Πότε θα πάρεις πιά χαμπάρι ότι τίποτα δεν έχουνε όλα αυτά σχέση με Θείο?


- Εγώ το έχω πάρεο χαμπάρι για αυτό γράφω άλλο Ιερατείο άλλο θρησκεία-Ορθοδοξία! εσύ δυστηχώς δεν το έχεις πάρει χαμπάρι και τα θεωρείς ένα και αδιαίρετο!

quote:
Άσε, να μας λείπει το βύσσινο!

Φωνές εκ του ασφαλούς, προκειμένου να προαχθεί η δημοφιλία του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου και τίποτα περισσότερο, μόνο κακό προκαλούνε στα δημόσια θέματα και τίποτα άλλο. Θέλει πολύ περισσότερο μυαλό αλλά και νηφαλιότητα ώστε να χειριστείς τόσο σοβαρά θέματα του κράτους.
Αν θέλανε να υψώσουνε ανάστημα, ας βγαίνανε επί Χούντας στους δρόμους κατά του καθεστώτος. Μήπως βγήκε κανένας τους και δεν το είδαμε?Έκατον εκάτερο! δεν τους επιβράβευσε κανείς μάλον όλοι τους χλεύασαν! ξέρεις κάτι φιλαράκο: σου διαφεύγει ότι το Ιερατείο εκμεταλεύεται την Ορθοδοξία και τους πιστούς και όχι η Ορθοδοξία το Ιερατείο και τους πιστούς! γιατι?
quote:
Η αλήθεια είναι ότι όσο σιτίζεται το ιερατείο από το δημόσιο, δημιουργείται αλλά και διατηρείται η εικόνα του «πακέτου». Κακό πράγμα η συνήθεια!
Κατά τα άλλα, οι ολοένα και λιγότεροι έλληνες που προσέρχονται στις εκκλησιές, οι ολοένα και περισσότεροι έλληνες που γράφουνε στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις «διδασκαλίες» των παπάδων, επιβεβαιώνει την άποψη ότι σε λίγες δεκάδες χρόνια το παπαδαριό θα έχει ξεπέσει σε λαογραφικής αξίας «πακέτο» για τον έλληνα.
Γενικά, πάμε καλά θα έλεγα, ολοένα και ξυπνάνε οι έλληνες από την Ασιατική μυθολογία περί «Θεού»….


-Στην εκκλησία πάω Χριστούγεννα Πάσχα των Φωτών 15Αυγουστο και από εκεί και έπειτα 1 φορά το τρίμηνο περίπου! όμως είμαι πολύ πιο ενάρετος και πιστός από πολλούς από το Ιερατείο.
-Μη χαιρόστατε λοιπόν εσείς οι άθεοι γιατί το γύρισμα της πλάτης δε γίνεται προς την Ορθοδοξία αλλά προς το Ιερατείο. Δε νομίζω Δεσποτάδες να χαλάνε χρόνο από τον άφθονο που έχουν για να μπουν σε κάπιο forum να υπερασπίσουν την Ορθοδοξία! Εγώ όμως που δεν ανήκω σε αυτό που δεν εκκλησιάζομαι όπως πρέπει την υπερασπίζομαι γιατί ξέρω-διασθάνομαι τη δύναμή της και την αλήθεια της.
Αυτό κράτα και όπως είμαι εγώ είναι και εκατομύρια Έλληνες, το βλέπω από τον κύκλο μου . Έχω 4 κολητούς οι 2 είναι Αθήνα οι 2 Κόρινθο. Μόνο στη γορτή τους πάνε στην εκκλησία και την Ανάσταση. Για τράβα πες τους όμως τίποτα για την Ορθοδοξία, θα σε βάλουν στη θέση τους! Φιλαράκο το χω ξαναγράψει η θρησκεία μας είναι ζωνντανός οργανισμός, αλήμονο σε όσους τη χλευάσουν!
-Ξανασκέψουτο........

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2007, 01:27:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«Εγώ το έχω πάρεο χαμπάρι για αυτό γράφω άλλο Ιερατείο άλλο θρησκεία-Ορθοδοξία! εσύ δυστηχώς δεν το έχεις πάρει χαμπάρι και τα θεωρείς ένα και αδιαίρετο!»

Στην εκκλησία όμως πας και εκκλησιάζεσαι, στον Πατριάρχη αναφέρονται οι παπάδες που ακούς, συνεπώς, ποιος δεν βλέπει τι είναι άλλο θέμα….

europaios2:
«ξέρεις κάτι φιλαράκο: σου διαφεύγει ότι το Ιερατείο εκμεταλεύεται την Ορθοδοξία και τους πιστούς και όχι η Ορθοδοξία το Ιερατείο και τους πιστούς! γιατι?»

Η Ορθοδοξία, είναι Ορθοδοξία διότι το ιερατείο έτσι την έχει ορίσει και διαχωρίσει, και όχι εσύ. Το ίδιο συνέβη και με τους Προτεστάντες, τους Καθολικούς και πάει λέγοντας.

Το ιερατείο συνεπώς εκμεταλλεύεται αυτό που το ίδιο έχει κατοχυρώσει ως έννοια (ορθοδοξία), και οι πιστοί είναι μέρος της υπόθεσης. Τόσο απλά..

europaios2:
«Στην εκκλησία πάω Χριστούγεννα Πάσχα των Φωτών 15Αυγουστο και από εκεί και έπειτα 1 φορά το τρίμηνο περίπου!»

Θα έλεγα ότι κάπως έτσι πράττει το 90% των πιστών….

europaios2:
«όμως είμαι πολύ πιο ενάρετος και πιστός από πολλούς από το Ιερατείο.»

Και γιατί όχι!

Όμως, νομίζω ότι αυτό φίλτατε θα πρέπει να το αφήσεις να το κρίνουνε άλλοι, π.χ. αυτοί που σε γνωρίζουνε. Η ταπεινότητα, είναι αξία όχι μόνο για έναν χριστιανό…

europaios2:
«Μη χαιρόστατε λοιπόν εσείς οι άθεοι γιατί το γύρισμα της πλάτης δε γίνεται προς την Ορθοδοξία αλλά προς το Ιερατείο.»

Πρώτον μην κάνεις ξανά και ξανά το ίδιο σφάλμα. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου «Άθεο», όπως δεν θεωρώ και εσένα Ένθεο μόνο και μόνο επειδή πιστεύεις σε κάτι που σου έμαθαν να πιστεύεις ότι είναι Θεός. Και λέω σου έμαθαν, διότι εάν είχες μεγαλώσει στην Ινδία τώρα θα μίλαγες για κάτι εντελώς διαφορετικό ως Θεό, εάν είχες μεγαλώσει στο Ιράν θα μίλαγες για Αλλάχ και πάει λέγοντας φίλτατε το παραμύθι των θεών!

Δεύτερον, το γύρισμα της πλάτης δεν αφορά το ιερατείο φίλτατε, αλλά είναι πολύ ευρύτερο. Η γνώση, η εξέλιξη της κοινωνίας, η πρόσβαση σε πολλές πηγές άντλησης ιδεών, είναι αυτό που οδηγεί στην αποστροφή του κόσμου από μια ρηχή και αναχρονιστική διδασκαλία περί δήθεν «αγάπης» και «σοφίας», όπως είναι του χριστιανισμού…

europaios2:
«Δε νομίζω Δεσποτάδες να χαλάνε χρόνο από τον άφθονο που έχουν για να μπουν σε κάπιο forum να υπερασπίσουν την Ορθοδοξία!»

Μακάρι να έρθουνε να μας δώσουνε τα «φώτα» τους!!

europaios2:
«Έχω 4 κολητούς οι 2 είναι Αθήνα οι 2 Κόρινθο. Μόνο στη γορτή τους πάνε στην εκκλησία και την Ανάσταση. Για τράβα πες τους όμως τίποτα για την Ορθοδοξία..»

Δεν ξέρω τι κάνουνε οι κολλητοί σου, και εφόσον το κάνουνε μαγκιά τους.

Εγώ ξέρω ότι γνωρίζω διαρκώς και περισσότερο κόσμο που αδιαφορεί για τα παραμύθια της χριστιανοσύνης, γνωρίζω δεκάδες άτομα με επιστημονικό υπόβαθρο που γελάνε αν τους πεις για Θεό, τάματα, Ανάσταση και Πάσχα, και βλέπω τα ανίψια μου (ετών 13-17) τα οποία όσο πιστεύουνε στον Σούπερμαν άλλο τόσο πιστεύουνε και στον Ιησού θεό.

Το τραίνο έχει προ πολλού φίλτατε ξεκινήσει για την Ορθοδοξία. Τώρα το πήρες χαμπάρι? Γιατί νομίζεις ότι τρεις και λίγο φωνάζουνε και ιδρώνουν οι παπάδες?

europaios2:
«Φιλαράκο το χω ξαναγράψει η θρησκεία μας είναι ζωνντανός οργανισμός, αλήμονο σε όσους τη χλευάσουν!»

Η δύναμη της κάθε θρησκείας, όποια και να είναι αυτή, είναι οι πιστοί της. Όταν αυτοί αρχίσουν να υποχωρούν, τότε υποχωρεί και η θρησκεία.

Χρειάζεται να πούμε και άλλα?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2007, 20:10:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2007, 20:59:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Και γω γνωρίζω δεκάδες με τις ίδιες με μένα απόψεις! Τα ανήψια μου ήδη σέβονται τα Θεία και ο γιος μου 22 μηνών κοντέυει να μάθει να κάνει το σταυρό του.
-Όπως το λες οι γονείς από μικρό με έμαθαν να ξεχωρίζω τη θρησκεία από τους παπάδες! στο περιβάλον μου έζησα από πρώτο χέρι τη δύναμη της θρησκεία μας και μεγαλώνοντας μελετώντας διαπίστωσα ότι είμαι στο σωστό δρόμο.
-Που πιστεύεις τελικά? άφού είσαι όπως λες ένθεος? στα βουνά και στα ρυάκια? στα βρύα και στις λειχείνες? ή πρόκειται για την απαρχή μίας νέας θρησκείας με τη σφραγίδα Schwabe?

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2007, 21:49:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ schwabe

Γράφεις:
"Το ότι πολλοί είναι αυτοί εις τους οποίους δεν ταιριάζει καθόλου η ιδέα της κατάρρευσης πολλών μυθευμάτων περί της «αγριότητας» των αρχαίων ελλήνων, είναι προφανές και πρόδηλο."

Δηλαδή σοβαρά θεωρείται επιστημονική κατάριψη του Καιάδα, το γεγονός ότι δεν βρήκανε κόκκαλα δυόμιση χιλιάδων ετών απο βρέφη στην χαράδρα;;;

Βάσει ποιάς ιστοριολογικής μεθοδολογίας γίνεται αυτού του είδους η απόριψη;;

Εάν το πάρεις έτσι και μια και μιλάς και συ και άλλοι εδω μέσα για σφαγές ειδολωλατρών Σπαρτιατων το 1000 μ.Χ. απο Βυζαντινά στρατά.

απαιτώ

Βάσει της ιστοριολογικής σου μεθόδου, σαν κάποιος που θέλει να φιλοτιμηθεί να πιστέψει σε αυτά τα παραμύθια...

1. Κόκκαλα απο χιλιάδες νεκρούς Σπαρτιάτες εκείνης της εποχής, στον συγκεκριμένο τόπο, που δήθεν σφαγιάστηκαν.

2. Οι χιλιάδες σκελετοί να εξεταστούνε απο ιατροδικαστές ότι σκοτωθήκανε σε πόλεμο.

3. Να εξακριβωθούνε με φασματογράφο τα ίχνη απο το κράμα του μετάλλου, που τους σκότωσε.

4. Να πιστοποιηθεί ιστορικά ότι το συγκεκριμένο μεταλλείο απο όπου βγήκε το συγκεκριμένο σίδερο (κάθε μέταλλο έχει βλέπεις συγκεκριμένο δακτυλικό αποτύπωμα), απο το οποίο φτιάχτηκαν τα σπαθιά για να σφαχτούνε οι Σπαρτιάτες, ότι το συγκεκριμένο μέταλλο βεβαίως βεβαίως αγοράστηκε απο τον βυζαντινό στρατό. Χαρτιά παραλαβής και σφραγίδες με βουλοκέρια απο τον αποθηκάριο ανεφοδιασμού.

Άντε να σε δούμε.

HASTA LA VICTORIA SIEMPREΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2007, 22:17:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«Τα ανήψια μου ήδη σέβονται τα Θεία και ο γιος μου 22 μηνών κοντέυει να μάθει να κάνει το σταυρό του.»

Τι να κάνουν τα παιδιά, το παιδί είναι σαν σφουγγάρι, ότι του δίνεις «απορροφά». Τα αυτονόητα δεν χρειάζεται να τα σημειώνουμε.

Την «επανάσταση» του ο καθένας την κάνει όταν (και εάν..) λάβει κλειδί εισόδου στην Γνώση….

europaios2:
«στο περιβάλον μου έζησα από πρώτο χέρι τη δύναμη της θρησκεία μας και μεγαλώνοντας μελετώντας διαπίστωσα ότι είμαι στο σωστό δρόμο.»

Πως και με ποια κριτήρια ορίζεις τον «σωστό δρόμο»?

Δηλαδή, ένας Βουδιστής είναι στον λάθος δρόμο? Ένας Μουσουλμάνος ζει λάθος σε όλη του την ζωή? Ένας Άθεος, όπως τον αποκαλείς, ζει σε λάθος οδό?

europaios2:
«Που πιστεύεις τελικά? άφού είσαι όπως λες ένθεος? στα βουνά και στα ρυάκια? στα βρύα και στις λειχείνες? ή πρόκειται για την απαρχή μίας νέας θρησκείας με τη σφραγίδα Schwabe?»

Έχεις μάθει μια εξόχως απλουστευμένη προσέγγιση των επέκεινα, την οποία αποστήθισες και ουδέποτε αντιλήφθηκες, ουδέποτε απέδειξες ή επικοινώνησες, και με βάση αυτή την τυφλή και βολική πίστη έμαθες να αναζητάς το αντίπαλο δέος.

Θεωρώ ότι η πίστη είναι μια ύβρη στην πορεία του ανθρώπου, μια υποβάθμιση του όποιου Θείου υφίσταται και δεν βλέπουμε, ακούμε ή προσεγγίζουμε ως άνθρωποι.

Ο Θεός, εφόσον και εάν υπάρχει έστω και κατά προσέγγιση υπό την υπόσταση που εσύ μέσα από την προκρούστεια δογματική αμαχητί δέχεσαι, σίγουρα δεν απαιτεί πίστη ώστε να…..επιβεβαιώσει την μοναδικότητα της μοναξιάς του!

Συνεπώς, το να μου μιλάς φίλτατε για την «πίστη μου», θέτοντας ως….μέτρο σύγκρισης μια σχεδόν παιδαριώδη αντίληψη περί Κόσμου και Δημιουργίας (δηλαδή τον ιουδαιοχριστιανισμό..), αντιλαμβάνεσαι ενδεχομένως ότι είναι μια παντελώς έωλη συζήτηση.

Κατά τα άλλα, η Αυτογνωσία για τον άνθρωπο μπορεί να τον οδηγήσει σε ενάρετη ζωή και σκέψη, και όλα τα άλλα θα τα ταχτοποιήσει ο πανδαμάτωρ χρόνος..
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2007, 22:28:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
samuel1974:
«Δηλαδή σοβαρά θεωρείται επιστημονική κατάριψη του Καιάδα, το γεγονός ότι δεν βρήκανε κόκκαλα δυόμιση χιλιάδων ετών απο βρέφη στην χαράδρα;;»

Σαφέστατα.

Το ότι βρέθηκαν κόκαλα ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΗΛΙΚΕΣ, αυτής της χρονολόγησης, λέει πολλά. Θα μπορούσε κάλλιστα, να είχε βρεθεί έστω και ένα δείγμα. Όμως, δεν βρέθηκε…

samuel1974:
«Εάν το πάρεις έτσι και μια και μιλάς και συ και άλλοι εδω μέσα για σφαγές ειδολωλατρών Σπαρτιατων το 1000 μ.Χ. απο Βυζαντινά στρατά.
Απαιτώ..»

Ο τρόπος σκέψης σου είναι έξω από κάθε λογική προσέγγιση αυτής της εξέλιξης, και οι λόγοι είναι προφανείς: ένα ακόμη «εργαλείο» της χριστιανικής προπαγάνδας κατά των «ειδωλολατρών» καταρρέει…

Κατά τον ίδιο τρόπο, μπορώ να σου ζητήσω τα…..κόκαλα του Ιησού ώστε να εξετάσουμε διάφορα ερωτήματα, τα κόκαλα της Μύριαμ ώστε να συσχετίσουμε ορισμένες πτυχές, και φυσικά τα κόκαλα του Αβραάμ και των απογόνων του ώστε να δούμε κατά πόσο οι διάφορες φυλές ταυτίζονται με τον….θεϊκό σχέδιο της περιγραφής!

Λοιπόν, μήπως μπορείς να μας διαφωτίσεις?

Με τέτοιους αστεϊσμούς, με ολίγο επικάλυψα επιστημονικών όρων, μπορεί ο καθένας να αερολογεί κατά το δοκούν….

Ο Νοών νοείτω.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2007, 20:23:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πως και με ποια κριτήρια ορίζεις τον «σωστό δρόμο»?

Δηλαδή, ένας Βουδιστής είναι στον λάθος δρόμο? Ένας Μουσουλμάνος ζει λάθος σε όλη του την ζωή? Ένας Άθεος, όπως τον αποκαλείς, ζει σε λάθος οδό?-O σωστός δρόμος βάσει τα δικά μου κρητίρια Schwabe! ο καθένας κρίνει βάση τη ψυχοσύνθεσή του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του! ποτέ δε με απασχόλησε και ούτε πρόκειται, σε τι θρησκευτικό δρόμο ζει ο Μουσουλμάνος, ο Βουδιστής ή ο άθεος! με νοιάζει ο δικός μου ο δρόμος! και επειδή σου αρέσει να κάνεις την τρίχα τριχιά και το αντίστροφο! να πω ότι ο καλός ο άνθρωπος θέλοντας και μη είναι Χριστιανός όπως και αντίστοιχα εάν το κοράνι το οποίο δεν έχω μελετήσει μιλάει και αυτό για τις ίδιες αρετές! (αγάπη καλοσύνη δικαιοσύνη) τότε ο καλός ο άνθρωπος είναι και Μουσουλμάνος!
-Από κει και έπειτα δεν υπάρχει άλλη θρησκεία! με τόσα θαύμτα Αγίων αλλά και παράλληλα με τόσα θαύματα που βιώνουν οι ίδιοι οι πιστοί της ανεξαρτήτου χρόνου! και αυτό λέει πολλά!
-Όσο για τις ανθρωποθυσίες στην Αρχαία Ελλάδα! ο κόσμοις τόχει τύμπανο και συ κρυφό καμάρι! γιατί? δεν είναι κακό να λέμε την αλήθεια! το ότι γινόντουσαν ανθρωποθυσίες είναι λογικό! για τα τότε δεδομένα πιος εξάλου να τις απαγέρευε? ο Κρόνος ή ο Δίας? αυτό δε μειώνει σε τίποτα τους Αρχααίους Έλληνες γιατί έτσι είχαν μάθε
quote:
europaios2:
«Που πιστεύεις τελικά? άφού είσαι όπως λες ένθεος? στα βουνά και στα ρυάκια? στα βρύα και στις λειχείνες? ή πρόκειται για την απαρχή μίας νέας θρησκείας με τη σφραγίδα Schwabe?»
Schwabe:
Έχεις μάθει μια εξόχως απλουστευμένη προσέγγιση των επέκεινα, την οποία αποστήθισες και ουδέποτε αντιλήφθηκες, ουδέποτε απέδειξες ή επικοινώνησες, και με βάση αυτή την τυφλή και βολική πίστη έμαθες να αναζητάς το αντίπαλο δέος.
Θεωρώ ότι η πίστη είναι μια ύβρη στην πορεία του ανθρώπου, μια υποβάθμιση του όποιου Θείου υφίσταται και δεν βλέπουμε, ακούμε ή προσεγγίζουμε ως άνθρωποι.
Ο Θεός, εφόσον και εάν υπάρχει έστω και κατά προσέγγιση υπό την υπόσταση που εσύ μέσα από την προκρούστεια δογματική αμαχητί δέχεσαι, σίγουρα δεν απαιτεί πίστη ώστε να…..επιβεβαιώσει την μοναδικότητα της μοναξιάς του!
Συνεπώς, το να μου μιλάς φίλτατε για την «πίστη μου», θέτοντας ως….μέτρο σύγκρισης μια σχεδόν παιδαριώδη αντίληψη περί Κόσμου και Δημιουργίας (δηλαδή τον ιουδαιοχριστιανισμό..), αντιλαμβάνεσαι ενδεχομένως ότι είναι μια παντελώς έωλη συζήτηση.
Κατά τα άλλα, η Αυτογνωσία για τον άνθρωπο μπορεί να τον οδηγήσει σε ενάρετη ζωή και σκέψη, και όλα τα άλλα θα τα ταχτοποιήσει ο πανδαμάτωρ χρόνος..

-Αλήθεια που πιστεύεις? Τι να σου κάνω? εσύ δηλώνεις ένθεος! αν δήλωνες άθεος δε θα σε ρωτούσα! άσε λοιπόν τα δικολαβίστικα και απάντα! Το να προσπαθείς να διαβάλλεις τα πιστεύω των άλλων χωρίς να αποκρυπτογραφείς τα δικά σου, είναι και εύκολο αλλά και ύποπτο θα μου δώσεις έτσι το δικαίωμα να κάνω υποθέσεις!
--Πάντως σε ζηλεύω για το χρόνο που έχεις και μπορείς αμέσως και απαντάς αλλά και τοποθετήσαι σε θέματα θρησκείας! μακάρι να είχα την ίδια ευκολία!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

Edited by - europaios2 on 25/12/2007 20:41:41Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

HADJIBABA
Νέο Μέλος

Greece
11 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2007, 21:59:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους HADJIBABA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητά μέλη, το θέμα το έχετε σχεδόν καλύψει και το έχετε "απλώσει" αρκετά θα έλεγα.Με πολλά από τα λεχθέντα συμφωνώ σε διάφορους βαθμούς.Για να μην σας κουράσω με τις συμφωνίες-διαφωνίες μου επί όσων έχουν ήδη γραφεί, απλώς επιτρέψατέ μου να συμπλρώσω λέγοντας τούτο.Ατελές όν είναι ο άνθρωπος και ατελή τα έργα του, συμπεριλαμβανομένων και των θρησκειών που "δημιούργησε" (γιατί πράγματι αυτός τις δημιούργησε).
Όμως ενω αυτές(οι θρησκείες) έχουν θεωρητικά μία τάση να τείνουν στο τέλειο, οι υπηρετούντες αυτές, είναι όντα ανθρώπινα με όλες τις εγγενείς τους αδυναμίες.
Άν λάβουμε δε υπ΄όψιν ότι οι ιερωμένοι, ασκούν εξουσίαν την οποίαν πρωτίστως ώς εξουσίαν διαφυλάσσουν (πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων πραγματικά αγίων ανθρώπων, ανηκόντων σε διάφορες θρησκείες), μπορούμε να αντιληφθούμε ότι την ασκούν με δικτατορικόν τρόπον.'Η είσαι μαζί τους ή εισαι εχθρός τους.Γράφω σε κοινό που αντιλαμβάνεται πολύ καλά τι λέγω.Με αυτό το σκεπτικό, είναι αναμενόμενες οι αντιδράσεις των θρησκευτικών λειτουργών (βλέπε ιερωμένων) εναντίον κάθε "ιδεολογικής απειλής τους" και πολλές φορές ασκούν ...προληπτική άμυνα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2007, 19:08:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αγαπητά μέλη, το θέμα το έχετε σχεδόν καλύψει και το έχετε "απλώσει" αρκετά θα έλεγα.Με πολλά από τα λεχθέντα συμφωνώ σε διάφορους βαθμούς.Για να μην σας κουράσω με τις συμφωνίες-διαφωνίες μου επί όσων έχουν ήδη γραφεί, απλώς επιτρέψατέ μου να συμπλρώσω λέγοντας τούτο.Ατελές όν είναι ο άνθρωπος και ατελή τα έργα του, συμπεριλαμβανομένων και των θρησκειών που "δημιούργησε" (γιατί πράγματι αυτός τις δημιούργησε).


-Είναι προσωπική σου άποψη και σεβαστή!
quote:
Όμως ενω αυτές(οι θρησκείες) έχουν θεωρητικά μία τάση να τείνουν στο τέλειο, οι υπηρετούντες αυτές, είναι όντα ανθρώπινα με όλες τις εγγενείς τους αδυναμίες.
Άν λάβουμε δε υπ΄όψιν ότι οι ιερωμένοι, ασκούν εξουσίαν την οποίαν πρωτίστως ώς εξουσίαν διαφυλάσσουν (πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων πραγματικά αγίων ανθρώπων, ανηκόντων σε διάφορες θρησκείες), μπορούμε να αντιληφθούμε ότι την ασκούν με δικτατορικόν τρόπον.'Η είσαι μαζί τους ή εισαι εχθρός τους.Γράφω σε κοινό που αντιλαμβάνεται πολύ καλά τι λέγω.Με αυτό το σκεπτικό, είναι αναμενόμενες οι αντιδράσεις των θρησκευτικών λειτουργών (βλέπε ιερωμένων) εναντίον κάθε "ιδεολογικής απειλής τους" και πολλές φορές ασκούν ...προληπτική άμυνα!

-Εδώ φίλε μου είναι το ζουμί! αυτό είναι θέμα που πρέπει να συζητήσουμε χωρίς παροπίδες! αλλά για να γίνει αυτό θα πέπει να μπούνε στην άκρη τα προσωπικά-οικονομικά συμφέροντα!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2007, 19:50:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«τότε ο καλός ο άνθρωπος είναι και Μουσουλμάνος!
-Από κει και έπειτα δεν υπάρχει άλλη θρησκεία!»

Χαίρομαι που ουσιαστικά μας ομολογείς ότι αρκεί να είσαι καλός και ενάρετος άνθρωπος! Χαίρομαι που εξισώνεις τον καλό Μουσουλμάνο με τον καλό Χριστιανό (και κατ επέκταση με τον καλό Βουδιστή..), ομολογώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η Αυτογνωσία είναι η «θρησκεία» και όχι τα εγχειρίδια ή τα εκάστοτε σύμβολα που οι λαοί ανά τους αιώνες χρησιμοποιούν, όπως Χριστός, Αλλάχ, Βούδας!

europaios2:
«Όσο για τις ανθρωποθυσίες στην Αρχαία Ελλάδα! ο κόσμοις τόχει τύμπανο και συ κρυφό καμάρι! γιατί? δεν είναι κακό να λέμε την αλήθεια! το ότι γινόντουσαν ανθρωποθυσίες είναι λογικό!»

Ο κόσμος έχει «τούμπανο» και ότι τάχα ο Ιησούς ιστορικά έχει υπάρξει ή ότι είναι ο ένας και μοναδικός Θεός (και συνεπώς ο Αλλάχ ή ο Βούδας είναι ΑΠΑΤΗ..), και όμως κάθε σώφρον άνθρωπος ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ότι αυτό είναι μύθος και όχι αλήθεια!

Άσε συνεπώς τα «τούμπανα» και το ράδιο αρβύλα και συμφιλιώσου με την αρχαιολογική πραγματικότητα. Οι δήθεν ανθρωποθυσίες ουδέποτε έχουνε αποδειχθεί διότι απλά ήσαν μύθος, το τι ενδεχομένως έλαβε χώρα πριν 8000 χρόνια ή ακόμα πιο πίσω, μας αφήνει και παγερά αδιάφορους!

europaios2:
«Αλήθεια που πιστεύεις? Τι να σου κάνω? εσύ δηλώνεις ένθεος! αν δήλωνες άθεος δε θα σε ρωτούσα! άσε λοιπόν τα δικολαβίστικα και απάντα!»

Σου απάντησα, εγώ σου φταίω που δεν αντιλαμβάνεσαι τι σου λέω?

Μια ενδεχομένως ευκολότερη για σένα ταμπέλα, μιας και τέτοιες αναζητάς, θα σου έλεγα ότι είναι ο Αγνωστικισμός. Ικανοποιημένος?

europaios2:
«Το να προσπαθείς να διαβάλλεις τα πιστεύω των άλλων χωρίς να αποκρυπτογραφείς τα δικά σου, είναι και εύκολο αλλά και ύποπτο θα μου δώσεις έτσι το δικαίωμα να κάνω υποθέσεις!»

Δεν επιθυμώ φίλτατε να «διαβάλω» κανέναν απολύτως, όποιος όμως περιφέρεται σε ένα forum όπως το esoterica θα έλεγα ότι οικιοθελώς συμμετέχει. Συνεπώς, πάψε να βλέπεις παντού «αντιχριστιανικά φαντάσματα» διότι ο σοφός λαός ξέρεις τι λέει? ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ!

europaios2:
«Πάντως σε ζηλεύω για το χρόνο που έχεις και μπορείς αμέσως και απαντάς αλλά και τοποθετήσαι σε θέματα θρησκείας! μακάρι να είχα την ίδια ευκολία!»

Κοίτα να δεις, δεν είναι πάντοτε έτσι. Για παράδειγμα, μόλις επέστρεψα από 5ημερο ταξίδι στο εξωτερικό και βεβαίως, σπεύδω να σου απαντήσω. Χρειάζεται και λίγο «ψώνιο» φυσικά με την θεματολογία, κατανοητό δεν είναι?

Όσον αφορά την ευκολία που αναφέρεις, μάλλον ισχύει θα έλεγα, καθώς από την μια είναι ογκωδέστατο το σχετικό αρχείο που έχω και από την άλλη τα θέματα μου είναι τόσο οικεία που σπανίως χρειάζομαι πάνω από λίγα λεπτά για μια απάντηση…

Πάντως, καλές γιορτές σου εύχομαι, και είθε το μήνυμα αυτών των ημερών να φωτίσει τους χριστιανούς ώστε να αντιληφθούνε πως οι «μοναδικότητες» και οι στείροι δογματισμοί (Αυτός και κανείς άλλος..) κάθε άλλο παρά ερχομό αγάπης και αλληλοσεβασμού ενσαρκώνουν.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2007, 10:02:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Χαίρομαι που ουσιαστικά μας ομολογείς ότι αρκεί να είσαι καλός και ενάρετος άνθρωπος! Χαίρομαι που εξισώνεις τον καλό Μουσουλμάνο με τον καλό Χριστιανό (και κατ επέκταση με τον καλό Βουδιστή..), ομολογώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η Αυτογνωσία είναι η «θρησκεία» και όχι τα εγχειρίδια ή τα εκάστοτε σύμβολα που οι λαοί ανά τους αιώνες χρησιμοποιούν, όπως Χριστός, Αλλάχ, Βούδας!


-Ομολογώ? τι? [ότι η Αυτογνωσία είναι η «θρησκεία» και όχι τα εγχειρίδια ή τα εκάστοτε σύμβολα που οι λαοί ανά τους αιώνες χρησιμοποιούν, όπως Χριστός, Αλλάχ, Βούδας!]
-Και ο βιαστής ή ο παιδεραστής αλλά και ο φονιάς αυτογνωσία έχει! δεν είναι όμως θρήσκος! Άκου να δεις αυτό που λες <<Χαίρομαι που ουσιαστικά μας ομολογείς ότι αρκεί να είσαι καλός και ενάρετος άνθρωπος!>> μας βρίσκει όλους τους νοήμονες σύμφωνους. Από εκεί και έπειτα μπαίνουμε σε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά! Εγώ ως Ορθόδοξος θεωρώ ότι το δικόμου δόγμα είναι το αληθινό! ο Μουσουλμάνος το δικό του κ.ο.κ. δε με απασχολεί ούτε θα μπώ στη διαδικασία να τον φωτείσω! εφόσον είναι ενάρετος αυτό μου αρκεί. Βλέπεις δεν είμαι εγωιστής!
-Όμως εσύ γιατί είσαι εγωιστής? γιατί θεωρείς ότι ότι [η Αυτογνωσία είναι η «θρησκεία» και όχι τα εγχειρίδια ή τα εκάστοτε σύμβολα που οι λαοί ανά τους αιώνες χρησιμοποιούν, όπως Χριστός, Αλλάχ, Βούδας!]?
-Αυτά τα εγχειρίδια σε τι σε προτρέπουν? στο μίσος στο φθόνο και στο έγκλημα? τι είναι αυτό το κακό που γράφουν και πρέπει να το στυλιτεύσουμε?

quote:
Ο κόσμος έχει «τούμπανο» και ότι τάχα ο Ιησούς ιστορικά έχει υπάρξει ή ότι είναι ο ένας και μοναδικός Θεός (και συνεπώς ο Αλλάχ ή ο Βούδας είναι ΑΠΑΤΗ..), και όμως κάθε σώφρον άνθρωπος ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ότι αυτό είναι μύθος και όχι αλήθεια!
Άσε συνεπώς τα «τούμπανα» και το ράδιο αρβύλα και συμφιλιώσου με την αρχαιολογική πραγματικότητα. Οι δήθεν ανθρωποθυσίες ουδέποτε έχουνε αποδειχθεί διότι απλά ήσαν μύθος, το τι ενδεχομένως έλαβε χώρα πριν 8000 χρόνια ή ακόμα πιο πίσω, μας αφήνει και παγερά αδιάφορους!


-Έίναι τούμπανο όπως λες ότι ο Ιησούς έχει υπάρξει ως ιστορικό πρόσωπο! Εξάλου και οι Μουσουλμάνοι και οι Εβράιοι στην ιστορία τους τον αναφέρουν, πως λοιπόν τον αμφισβητείς? ή λες όλοι αυτοί να συνομότησαν! και οι Ρωμαίοι? που εκεί ο έπαρχος ο Πιλάτος τον αναφέρει στα συμβάντα σχετικά με τη σταύρωση? και αυτό συνωμοσία?
-Από κει και έπειτα για την επιλογή μου μπαίνουν προσωπικά δεδομένα! Π.χ ο ίδιος ο Βούδας είχε αρνηθεί ότι ήταν Θεός! ο Ιησούς όμως όχι! ο Μωάμεθ με το σπαθί του είχε σφάξει εκατοντάδς ίσως και χιλιάδες! Δε θα ήθελα έναν τέτοιο Θεό! ο Ιησούς όμως? έσφαξε κανέναν και δε το πήραμε είδηση?
quote:
Σου απάντησα, εγώ σου φταίω που δεν αντιλαμβάνεσαι τι σου λέω?
Μια ενδεχομένως ευκολότερη για σένα ταμπέλα, μιας και τέτοιες αναζητάς, θα σου έλεγα ότι είναι ο Αγνωστικισμός. Ικανοποιημένος?


-Όχι δεν είμαι ικανοποιημένος όλοι Αγνωστικιστές είμαστε!
quote:
Δεν επιθυμώ φίλτατε να «διαβάλω» κανέναν απολύτως, όποιος όμως περιφέρεται σε ένα forum όπως το esoterica θα έλεγα ότι οικιοθελώς συμμετέχει. Συνεπώς, πάψε να βλέπεις παντού «αντιχριστιανικά φαντάσματα» διότι ο σοφός λαός ξέρεις τι λέει? ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ!


-Σου αρέσει να αυτοδιαψεύδεσαι! για να θυμηθούμε τον τίτλο του θέματος που εσύ άνοιξες!: ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙΑΔΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ
-Kαι ό του θαύματος χάριν στους ευέλικτους ελιγμούς σου όλοι βλέπουν που κατάντησε!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

Edited by - europaios2 on 27/12/2007 10:12:46Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2007, 10:47:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«Και ο βιαστής ή ο παιδεραστής αλλά και ο φονιάς αυτογνωσία έχει! δεν είναι όμως θρήσκος!»

Έτσι νομίζεις?

Πόσους παπάδες έχουνε έως τώρα ανά τον κόσμο συλλάβει για βιασμό και παιδεραστία? (φυσικά και εντός της Ελλάδας) Το 99% των κλεφτών, απατεώνων και φονιάδων δηλώνει θρήσκοι φίλτατε!

europaios2:
«Εγώ ως Ορθόδοξος θεωρώ ότι το δικόμου δόγμα είναι το αληθινό! ο Μουσουλμάνος το δικό του κ.ο.κ. δε με απασχολεί ούτε θα μπώ στη διαδικασία να τον φωτείσω! εφόσον είναι ενάρετος αυτό μου αρκεί.»

Χαίρομαι και πάλι για αυτή σου τη δήλωση, μια δήλωση που μας αποδεικνύει περίτρανα την ανυπαρξία του θεού υπό τα μέτρα και τα σταθμά που οι πιστοί των διαφόρων θρησκειών έχουνε αποδεχθεί εκ των ιερατείων τους. Εάν ήταν ένας ο Θεός και εάν ήταν όπως οι πιστοί νομίζουνε, τότε μετά από κάτι χιλιάδες χρόνια θα είχε προκύψει η αλήθεια αλλά και το ψέμα!

Βλέπεις, και το ρεύμα είναι «αόρατο» φίλτατε, αλλά εάν βάλεις το χέρι σου στην πρίζα θα το νιώσεις, είτε είσαι Μουσουλμάνος είτε Χριστιανός.

europaios2:
«Αυτά τα εγχειρίδια σε τι σε προτρέπουν? στο μίσος στο φθόνο και στο έγκλημα? τι είναι αυτό το κακό που γράφουν και πρέπει να το στυλιτεύσουμε?»

Από την στιγμή που μια θρησκεία και τα εγχειρίδια της (π.χ. Αγία Γραφή) υποδεικνύει ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ως αληθινό και υπαρκτό Δημιουργό, και ταυτοχρόνως δίνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, είναι αυτονόητο ότι ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗ ΑΣΕΒΕΙΑ, ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ. Συνεπώς, ο φθόνος είναι φυσική απόρροια.

Αυτό το άκρως μισαλλόδοξο μήνυμα που π.χ. και ο χριστιανισμός διδάσκει, ασχέτως των Λόγων περί αγάπης και λοιπών καταπραϋντικών του μυαλού, οφείλουμε να το αναδεικνύουμε αλλά και να στηλιτεύουμε την διδασκαλία του κεντρικού προσώπου.

europaios2:
«Εξάλου και οι Μουσουλμάνοι και οι Εβράιοι στην ιστορία τους τον αναφέρουν, πως λοιπόν τον αμφισβητείς?»

Οι Μουσουλμάνοι είπαν ότι υπήρξε ως προφήτης, διότι μόνο έτσι μπορούσαν να αντλήσουν από την δεξαμενή των εκχριστιανισμένων. Οι λόγοι καθαρά πελατειακοί.

Οι δε Εβραίοι, ουδέποτε εδέχθησαν την ιστορική ύπαρξη όπως αυτή από την Καινή Διαθήκη περιγράφεται, αλλά αναλύουνε τα γεγονότα που οι χριστιανοί ισχυρίζονται ώστε να αναδειχθεί η θεολογική ορθότητα. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

europaios2:
«και οι Ρωμαίοι? που εκεί ο έπαρχος ο Πιλάτος τον αναφέρει στα συμβάντα σχετικά με τη σταύρωση? και αυτό συνωμοσία?»

Μύθευμα είναι, ιστορικά αρχεία δεν υπάρχουνε. Γνωρίζεις μήπως να μας υποδείξεις?

europaios2:
«Π.χ ο ίδιος ο Βούδας είχε αρνηθεί ότι ήταν Θεός! ο Ιησούς όμως όχι!»

Το ίδιο και ο Ιησούς, όταν ρωτήθηκε για το εάν είναι αναμάρτητος είπε ..«αναμάρτητος είναι μόνο ο Θεός, γιατί ρωτάς εμένα?»

Αυτή την ανοησία να μην τη λες τόσο αβίαστα, όπως τόσοι και τόσοι απαίδευτοι.

Ο Ιησούς ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ! Ο Ιησούς ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟΥ! Μίλησε για την «επόμενη μέρα», μίλησε για την ορθή διάσταση της πίστης στον Θεό του Ισραήλ (όπως εκείνος την αντιλαμβάνονταν..), και γενικά έδρασε όπως από έναν Ραβίνο κανείς θα ανέμενε, π.χ. ουδέποτε πάτησε γη απερίτμητων ή επισκέφθηκε άλλο λαό, πόσο δε μάλλον άλλες θρησκείες και τους πιστούς τους.

Σε…..Θεό το ιερατείο τον ανήγαγε φίλτατε, βάση των όσων τάχα μέσα από τα λεγόμενα «είδαν» να προκύπτει! Εάν έχεις αντίρρηση, φέρε μου τα λόγια του εκείνα που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό σου.

europaios2:
«ο Ιησούς όμως? έσφαξε κανέναν και δε το πήραμε είδηση?»

Ο ίδιος προσωπικά όχι, αλλά φέρει ακέραια την ευθύνη για τις σφαγές και φρικαλεότητες που έπραξαν οι φυσικοί και πνευματικοί του πρόγονοι στην Παλαιά Διαθήκη!

Τον είδαμε ποτέ να καταγγέλλει αυτές τις πράξεις? Τον είδαμε να αποκηρύσσει τον Ιησού του Ναυή ως πρόγονο του? Όχι φυσικά!

Αυτά, δεν σε ενοχλούν φίλτατε? Η μουγκαμάρα που επέδειξε στα τερατουργήματα της Πεντατεύχου δεν ενοχλεί την αισθητική σου?

europaios2:
«Όχι δεν είμαι ικανοποιημένος όλοι Αγνωστικιστές είμαστε!»

Πολύ θα το ήθελες!

Εσύ φίλτατε είσαι πιστός συγκεκριμένου δόγματος, έχεις συγκεκριμένο πρόσωπο που λατρεύεις και τυφλά αποδέχεσαι, συνεπώς κάθε άλλο παρά……Αγνωστικιστής είσαι!

Σου έδωσα πάντως και την φιλοσοφική ταμπέλα, οπότε μην επαναλαμβάνεσαι.

europaios2:
«Kαι ό του θαύματος χάριν στους ευέλικτους ελιγμούς σου όλοι βλέπουν που κατάντησε!»

Παλαμάκια δεν χτυπάς με ένα χέρι, δεν τον γνωρίζεις? Συμμετέχεις φίλτατε, οπότε γιατί παραπονιέσαι?

Εξάλλου, δεν ζούμε σε καθεστώς θερμοκοιτίδας….
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2007, 15:07:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2:
«Και ο βιαστής ή ο παιδεραστής αλλά και ο φονιάς αυτογνωσία έχει! δεν είναι όμως θρήσκος!»

Έτσι νομίζεις?
Πόσους παπάδες έχουνε έως τώρα ανά τον κόσμο συλλάβει για βιασμό και παιδεραστία? (φυσικά και εντός της Ελλάδας) Το 99% των κλεφτών, απατεώνων και φονιάδων δηλώνει θρήσκοι φίλτατε!-Σαφής είμαι.Είπα δεν είναι θρήσκος, όχι δε δηλώνουν θρήσκοι!
quote:
Από την στιγμή που μια θρησκεία και τα εγχειρίδια της (π.χ. Αγία Γραφή) υποδεικνύει ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ως αληθινό και υπαρκτό Δημιουργό, και ταυτοχρόνως δίνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, είναι αυτονόητο ότι ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗ ΑΣΕΒΕΙΑ, ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ. Συνεπώς, ο φθόνος είναι φυσική απόρροια.
Αυτό το άκρως μισαλλόδοξο μήνυμα που π.χ. και ο χριστιανισμός διδάσκει, ασχέτως των Λόγων περί αγάπης και λοιπών καταπραϋντικών του μυαλού, οφείλουμε να το αναδεικνύουμε αλλά και να στηλιτεύουμε την διδασκαλία του κεντρικού προσώπου.


-Συνεπώς δεν ξέρεις τι σου γίνεται! όταν ο διδάσκαλας μιλάει για αγάπη ακόμη και στους ανήθικους εσύ ακούς για φθόνους! δικά σου βέβαια είναι τα ώτα αλλά... ΆΛΛΑ ΑΚΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!
quote:
europaios2:
«και οι Ρωμαίοι? που εκεί ο έπαρχος ο Πιλάτος τον αναφέρει στα συμβάντα σχετικά με τη σταύρωση? και αυτό συνωμοσία?»

Μύθευμα είναι, ιστορικά αρχεία δεν υπάρχουνε. Γνωρίζεις μήπως να μας υποδείξεις?-Χρησιμοποιώ καλά τα ώτα και στα διάφορα ντοκυματέρ στην t.v. (bbc, sky, national geografic) πολλές φορές τα έχουν αναφέρει. Μάλον στην περιοχή σου δεν πιάνει η t.v. ή κάπιος κακοπροαίρετος παρεμβάλει και ακούς άλλα ντάλον!
quote:
Ο Ιησούς ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ! Ο Ιησούς ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟΥ! Μίλησε για την «επόμενη μέρα», μίλησε για την ορθή διάσταση της πίστης στον Θεό του Ισραήλ (όπως εκείνος την αντιλαμβάνονταν..), και γενικά έδρασε όπως από έναν Ραβίνο κανείς θα ανέμενε, π.χ. ουδέποτε πάτησε γη απερίτμητων ή επισκέφθηκε άλλο λαό, πόσο δε μάλλον άλλες θρησκείες και τους πιστούς τους.
Σε…..Θεό το ιερατείο τον ανήγαγε φίλτατε, βάση των όσων τάχα μέσα από τα λεγόμενα «είδαν» να προκύπτει! Εάν έχεις αντίρρηση, φέρε μου τα λόγια του εκείνα που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό σου.


Μπα? τώρα τον αναγνωρίζεις? αποφάσισε! τι έγεινε με τα άλλα λόγια του? δεν τα σχολίασες! ή σε δουλεία να βρισκόμαστε?
- Ιησούς: <<Αληθινά δε σας λέγω ότι από τας χώρας της Ανατολής και της Δύσεως από όλα τα μέρη της οικουμένης θα έλθουν πολλοί και θα παρακαθίσουν εις το πνευματικό δείπνο μαζί με τον Αβραάμ και τον Ισαάκ και τον Ιακώβ εις την βασιλείαν των ουρανών. Οι δε κληρονόμοι της βασιλείας των ουρανών θα εκδιωχθούν και θα ριφθούν εις το πυκνότατον σκότος του Άδου. >>
Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο κεφ. η΄6-16
-Κακά τα μαντάτα για τους Εβραίους! Τι έχουμε να πούμε τώρα?
-Παρεμπιπτόντως θα θέλατε στις προφητείες να δίνανε και ονοματεπώνυμο για τον Μεσσία ε? Τι να κάνουμε ως προφήτες είχαν προφητέψει τον Ηρώδη!
quote:
europaios2:
«ο Ιησούς όμως? έσφαξε κανέναν και δε το πήραμε είδηση?»

Ο ίδιος προσωπικά όχι, αλλά φέρει ακέραια την ευθύνη για τις σφαγές και φρικαλεότητες που έπραξαν οι φυσικοί και πνευματικοί του πρόγονοι στην Παλαιά Διαθήκη!
Τον είδαμε ποτέ να καταγγέλλει αυτές τις πράξεις? Τον είδαμε να αποκηρύσσει τον Ιησού του Ναυή ως πρόγονο του? Όχι φυσικά!
Αυτά, δεν σε ενοχλούν φίλτατε? Η μουγκαμάρα που επέδειξε στα τερατουργήματα της Πεντατεύχου δεν ενοχλεί την αισθητική σου?-Εσύ δεν τον βλέπεις πουθενά! στον Ιησού του Ναυή σε μάρανε?
-Αλήθεια το Μέγα Αλέξανδρο τον αποκυρύσεις για τις δολοφονίες του? -Εγώ όχι! είναι προγονός μου και τον δέχομαι με τα κουσούρια του ΕΣΥ? τον αποκυρίσεις μερικώς ή ολικώς? ή τον δέχεσαι?

quote:
Πολύ θα το ήθελες!
Εσύ φίλτατε είσαι πιστός συγκεκριμένου δόγματος, έχεις συγκεκριμένο πρόσωπο που λατρεύεις και τυφλά αποδέχεσαι, συνεπώς κάθε άλλο παρά……Αγνωστικιστής είσαι!
Σου έδωσα πάντως και την φιλοσοφική ταμπέλα, οπότε μην επαναλαμβάνεσαι.


-Να συμφωνήσω? βλέπεις Αγνωστικιστής ήταν και ο Χίτλερ!
-Όσο για τη φιλοσοφιλή ταμπέλα!!!!!!!φουσκώσαμε αμπελοφιλοσοφίες!!!!
quote:
Παλαμάκια δεν χτυπάς με ένα χέρι, δεν τον γνωρίζεις? Συμμετέχεις φίλτατε, οπότε γιατί παραπονιέσαι?
Εξάλλου, δεν ζούμε σε καθεστώς θερμοκοιτίδας….


-Σωστά ζούμε στο καθεστώς της παραπληροφόρησης! βλέπεις στη θερμοκοιτίδα μπαίνουμε μόνο όταν κινδυνεύουμε!
-Οπότε όπως έχω γράψει θα ανοίξω και γω ένα θέμα με τίτλο η Ναυμαχία της Σαλαμίνας! εν συνεχεία θα αρχίσω να κατηγορώ δωδεκαθεϊστές μονοφυσήτες και πολυφυσήτες......κ.ο.κ.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2007, 21:09:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«Σαφής είμαι.Είπα δεν είναι θρήσκος, όχι δε δηλώνουν θρήσκοι!»

Το ίδιο και εγώ. Πάμπολλοι είναι αυτοί που είναι θρήσκοι, αλλά ταυτόχρονα δεν τους λείπει η κακότητα. Η γεμάτη μισαλλοδοξία γλώσσα πολλών «αγίων» της χριστιανοσύνης μας το αποδεικνύει περίτρανα..

europaios2:
«Συνεπώς δεν ξέρεις τι σου γίνεται! όταν ο διδάσκαλας μιλάει για αγάπη ακόμη και στους ανήθικους εσύ ακούς για φθόνους! δικά σου βέβαια είναι τα ώτα αλλά..»

Αυτά που λες είναι ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ, και από ευχολόγια χόρτασε ο κόσμος! Όποιος αξιώνει την ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ του ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ, όπως ο χριστιανισμός, ταυτόχρονα αξιώνει ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ! Και αυτό, είναι και κακότητα, και πηγή φθόνου, αλλά και απίστευτη μισαλλοδοξία.

europaios2:
«Χρησιμοποιώ καλά τα ώτα και στα διάφορα ντοκυματέρ στην t.v. (bbc, sky, national geografic) πολλές φορές τα έχουν αναφέρει.»

Εκτός από τα «ώτα», να φροντίσεις στο μέλλον να χρησιμοποιήσεις περισσότερο και ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ. Με τα ντοκιμαντέρ (!), δεν μαθαίνουμε θεολογία αλλά…..Mickey Maus!!

europaios2:
«Ιησούς: <<Αληθινά δε σας λέγω ότι από τας χώρας της Ανατολής και της Δύσεως από όλα τα μέρη της οικουμένης θα έλθουν πολλοί και θα παρακαθίσουν..»

Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη σου θέση, αλλά κάνε μου την χάρη σε παρακαλώ και με ανοησίες μην με κουράζεις.

Αυτά που παραθέτεις δεν απαντούν σε αυτό που εγώ σε ρώτησα, και φυσικά δεν αποδεικνύουνε ούτε «θεότητα».

europaios2:
«Κακά τα μαντάτα για τους Εβραίους! Τι έχουμε να πούμε τώρα?»

Τίποτα απολύτως δεν χρειάζεται να πούμε φίλτατε! Η δήθεν Μεσσιανική δράση του Ιησού όφειλε να αποδειχθεί εκ των προφητειών της Πεντατεύχου, και εκεί, τίποτα απολύτως δεν συνάδει με την ιδιότητα του Μεσσία των προφητών…

europaios2:
«Παρεμπιπτόντως θα θέλατε στις προφητείες να δίνανε και ονοματεπώνυμο για τον Μεσσία ε? Τι να κάνουμε ως προφήτες είχαν προφητέψει τον Ηρώδη!»

Οι προφήτες, για να μαθαίνεις, έδωσαν όντως ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ, και αυτό είναι ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. Τώρα, το πώς οι χριστιανοί έκαναν τους πιστούς τους να χάψουνε ότι ο Μεσσίας ξαφνικά……άλλαξε όνομα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!

Ο δε Ηρώδης, πουθενά δεν σχετίζεται με κάποια προφητεία στην Πεντάτευχο! Έλεος, πες και κάτι ολοκληρωμένο!

europaios2:
«Αλήθεια το Μέγα Αλέξανδρο τον αποκυρύσεις για τις δολοφονίες του? -Εγώ όχι! είναι προγονός μου και τον δέχομαι με τα κουσούρια του ΕΣΥ? τον αποκυρίσεις μερικώς ή ολικώς? ή τον δέχεσαι?»

Πάντως, από ευρηματικότητα δεν μπορώ να πω ότι σκίζεις φίλτατε!

Ο Μ.Αλέξανδρος δεν οργάνωσε θρησκεία, ο Μ.Αλέξανδρος δεν ήρθε τάχα για να ολοκληρώσει τις προφητείες περί…..Σωτηρίας του Κόσμου, ο Μ. Αλέξανδρος δεν αξίωσε να είναι ο….Δημιουργός του Σύμπαντος!!

Όλα αυτά, και πολλά άλλα, διαχωρίζουν φίλτατε έναν θνητό στρατηλάτη από έναν επίδοξο Μεσσία! Επειδή όμως ένας Θεός (!), οφείλει να είναι ΑΜΕΜΠΤΟΣ, οφείλει να ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ, για αυτό κοίτα λόγο καλύτερα ΠΟΥ σκύβεις για να λατρέψεις μια θεότητα.

Συνεπώς, τον Μ.Αλέξανδρο τον κρίνουμε ως άνθρωπο και τον Ιησού ως αυτό που ο χριστιανισμός θέλει να είναι. Το αντιλαμβάνεσαι ότι συγκρίνεις παντελώς ανόμοια πράγματα?

Δηλαδή τι θέλεις να μας πεις? Ότι ουσιαστικά λατρεύεις έναν……γεμάτο κουσούρια Θεό, ο οποίος κατά τα άλλα είναι…..Πάνσοφος και Πανάγαθος??

Μήπως μπέρδεψες μέσα σου την σάτιρα με το Θείο?

europaios2:
«Σωστά ζούμε στο καθεστώς της παραπληροφόρησης! βλέπεις στη θερμοκοιτίδα μπαίνουμε μόνο όταν κινδυνεύουμε!»

Παραπληροφόρησης για σένα, εποχή ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ για ολοένα και περισσότερους φίλτατε! Προσπάθησε να την συνηθίσεις αυτή την «παραπληροφόρηση», διότι κάθε χρόνο θα την βλέπεις και εντονότερη…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2007, 21:13:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Από ότι φαίνεται τελικά, την ρετσινιά περί ρίψης βρεφών στον Καιάδα από τους Σπαρτιάτες την χρωστάμε αποκλειστικά στην φαντασία του ιστορικού Πλούταρχου.

Πρόκειται περί αναπόδεικτου μύθου, και υπαίτιος είναι ο Πλούταρχος ο οποίος και άρχισε να διαδίδει τον μύθο αυτό τον 1ο αιώνα μ.Χ.Ώστε και ο Πλούταρχος λάσπη έριχνε ε?? Ήμαρτον πια....όποιος έχει πει κακή κουβέντα για τους Έλληνες αμέσως τον ρίχνετε "στον Καιάδα",είτε λέγεται Ηρόδοτος,είτε Πλούταρχος....η στενομυαλιά σε όλο της το μεγαλείο...


Δηλαδή φίλε Schwabe από ότι κατάλαβα θεωρείς ότι εσύ,εν έτει 2007 μ.Χ.,γνωρίζεις καλύτερα τα της Σπάρτης από ότι ο μέγας Πλούταρχος ο οποίος έζησε 2000 χρόνια πριν από εσένα.


Μήπως επίσης πιστεύεις ότι οι Σπαρτιάτες ήταν λαός μειλίχιος και ειρηνικός?


Μήπως επίσης πιστεύεις ότι φερόντουσαν στα παιδιά τους με επιείκια,φροντίδα και προδέρμ??


Οι Σπαρτιάτες φίλε ήταν σκληροτράχηλος λαός και εάν εσύ πιστεύεις το αντίθετο τότε είσαι βαθιά νυχτωμένος περί του τι σημαίνει Σπάρτη.


Όσο για την έρευνα που αναφέρεις δεν αποδεικνύει τίποτα για το αν όντως ρίχνονταν ή όχι βρέφη στον Καιάδα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 5 Σελίδες:
  1  2  3  4  5
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.234375
Maintained by Digital Alchemy