ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Εωσφόρος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 6
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 22:41:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΧΑΙΡΕΤΩ!

Θα ήθελα ειλικρινά να θέσω κάποια ερωτήματα στο αναγνωστικό κοινό, και αναμένω σχόλια και απαντήσεις καθότι ίσως η ανάδραση αυτή να φανει χρήσιμη σε όλους μας.


By EoA

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 22:42:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θέση
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα σύνθετο όργανο. Συντίθεται από ένα δίκτυο νευρώνων. Το νευρωνικό αυτό δίκτυο αποτελείται από νευρώνες τους οποίους μπορούμε τους φανταστούμε σαν μικρούς μαθηματικούς επεξεργαστές οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν τις πιο βασικές πράξεις. Αυτό έτσι πολύ απλοικά. Μεταξύ των νευρωνίων υπάρχει ένα πυκνό δίκτυο επικοινωνίας. Να σημειωθεί ότι όλοι οι νευρώνες είναι «εύπλαστοι»,δηλαδή προσαρμόζονται με την εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της μάθησης (ομίλια,περπάτημα,οτιδήποτε) τα νευρώνια σιγά σιγά προσαρμόζονται έτσι ώστε το συνολικό δίκτυο να δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο χρόνος της εκπαίδευσης σε μια συγκεκριμένη ενέργεια είναι ανάλογος της πολυπλοκότητας αυτής. Παρόλο που θεωρητικά η εκπαίδευση αυτή μπορεί να συνεχιστεί σε άπειρο χρόνο πρακτικά ο κάθε εγκέφαλος φτάνει σε κάποια όρια. Τα όρια αυτά μπορούν ίσως να μεγαλώσουν από συνειδητή προσπάθεια έως κάποιο σημείο, ανάλογα με την υπομονή και επιμονή του ατόμου, παρόλα αυτά πάλι κάπου θα σταματήσουν. Από ένα σημείο κι έπειτα επέρχεται η “σκλήρυνση” των νευρωνίων και άρα ο εγκέφαλος ακολουθεί μία παγιωμένη λειτουργία, όσον αφορά τη συμπεριφορά που αφορά την εκάστοτε επιθυμητή ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι ο τρόπος βαδίσματος για παράδειγμα δεν επιδέχεται άλλη βελτίωση, -εκτός κι αν όπως αναφέρθηκε υπάρξει κι άλλη επιπρόσθετη και κυρίως συνειδητή προσπάθεια, η οποία ίσως επιφέρει κάποια αποτελέσματα.


By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 22:43:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η όλη δομή του εγκεφάλου μπορεί να μην επιτρέπει στον άνθρωπο να υπολογίσει την 32 δύναμη του 4.2 αλλά του δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει πολύ εύκολα αντικείμενα και καταστάσεις και να κατανοεί τις σχέσεις μεταξύ τους. Το ότι μπορεί να συσχετίζει πληροφορίες μεταξύ τους είναι αποτέλεσμα της παράλληλης λειτουργίας και αλληλοεπικοιονωνίας των νευρωνίων του εγκεφάλου του. Συνέπεια αυτού είναι το ότι ο άνθρωπος μπορεί και «γενικεύει» και άρα μπορεί να κατανοήσει,, διακρίνει καταστάσεις – αντικείμενα ανατρέχοντας σε πληροφορίες που έχει αποθηκεύσει για παρόμοιες καταστάσεις – αντικείμενα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το εξής παρακάτω γεγονός:

By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 22:44:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μόλις είπαμε ότι ο άνθρωπος για να αντιμετωπίσει μια οποιαδήποτε κατάσταση ανατρέχει σε πληροφορίες για παρόμοιες καταστάσεις - ακολουθώντας μία συγκριτική διαδικασία. Εάν ο άνθρωπος επιθυμεί αυτοβελτίωση και διαθέτει αυτογνωσία, αυτοκυριαρχία τότε ίσως πληρεί, ανάλογα με το πόσο ειλικρινής είναι απέναντι στον εαυτό του, τις προϋποθέσεις για να το κάνει. Φυσικά και υπάρχουν πολλές βαθμίδες αυτό-κυριαρχίας-γνωσίας που σημαίνει ότι αναλόγως, η συγκριτική διαδικασία που αναφέρθηκε θα δώσει ένα ρυθμό μάθησης που σκοπό έχει να εντάξει έως ένα βαθμό τα νέα ερεθίσματα στο ιστορικό βιωμάτων έως ένα βαθμό που ποτέ δε θα φτάσει στο απόλυτο. Βέβαια να σημειωθεί και το ότι είτε υπάρχει συνειδητή προσπάθεια αυτοβελτίωσης, είτε όχι, γίνεται πάντα καταγραφή πληροφοριών-βιωμάτων στον εγκέφαλο. Η διαφορά είναι ότι με τη προσπάθεια ο εγκέφαλος τείνει να υιοθετήσει τις ιδανικές συμπεριφορές για το άτομο (αυτές που αυτό επιθυμεί), ώστε να παγιωθούν σιγά σιγά και να λειτουργούν αντανακλαστικά.

By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 22:45:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμπέρασμα
Όλα τα παραπάνω κάνουν φανερό το γεγονός ότι η όλη δομή του εγκεφάλου ευνοεί την δημιουργία συνηθειών. Από ένα σημείο κι έπειτα ο εγκέφαλος έχει παρόμοιες αντιδράσεις για παρόμοια ερεθίσματα, γιατί έχει παγιωθεί μία συγκεκριμένη αντίδραση στα αντίστοιχα ερεθίσματα. Τις περισσότερες στιγμές της ζωής του ο άνθρωπος επαναλαμβάνει κινήσεις που έχει απομνημονεύσει και έχει συνηθίσει να πραγματοποιεί. Αν συγκρίνει κάποιος το χρόνο που δε κάνει τίποτε νέο παρά κάτι που ήδη έχει ξανακάνει με το χρόνο που μαθαίνει να πράττει κάτι καινούριο θα ανακαλύψει ότι η ζωή είναι μία επανάληψη συνηθειών στις οποίες επανέρχεται ο άνθρωπος κάθε τόσο, πολλές φορές και περιοδικά.


By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 22:46:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ερώτημα
Αυτό που ίσως πρέπει να αναρωτηθεί κανείς είναι το κατά πόσο η όλη διάρθρωση της κοινωνίας με όλες τις δομές που έχει εμφανιστεί ιστορικά δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει ότι οφείλει να στοχεύει στην αυτοβελτίωση του που θα συμβαδίσει με της κοινωνίας.
Με άλλα λόγια η ερώτηση είναι η εξής: Επιδιώκει όντως η κοινωνία την ευρωστία της και εξέλιξη παράλληλα με την προσωπική των μελών της, και πόσο δυνατή και αντιληπτή είναι η εικόνα αυτή ώστε να τη συλλάβει ο άνθρωπος.
Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ : Εάν είχαμε μία γενική τέτοια τάση προς το καλό, προς τη αυτοβελτίωση δε θα έπρεπε να είναι κάπως ΟΡΑΤΉ? Δε θα έπρεπε να παρατηρούμε κάθε μέρα το κοινό άνθρωπο να αγωνιά για την πνευματική, ψυχική εξέλιξη του ιδίου των δικών του και του κοινωνικού του πλαισίου?


By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 22:47:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επειδή στον γράφων δεν αρέσει ο μηδενισμός ας επεκταθούμε σε προσωπικό επίπεδο και ο καθείς ας αποφασίσει για τον εαυτό του. Έστω ότι εντός των συμβατικών πλαισίων δεχτούμε ότι έως κάποιο βαθμό ο άνθρωπος κληρονομεί μια κάποια κουλτούρα σκέψης, από την κοινωνία , που τον ωθεί στην αυτοβελτίωση. Όλοι, οι σχεδόν όλοι θα παραδεχτούν ότι το καλό πρέπει να νικάει το κακό όπως επίσης και ότι η βελτίωση είναι κάτι το θετικό. Πόσοι από εμάς προσπαθούμε να νικήσουμε τον εαυτό μας κάθε στιγμή και λεπτό. Πόσοι προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι. Μήπως οι περισσότεροι είμαστε εγκλωβισμένοι στο κλουβί μίας ακατανόητης αδράνειας που επιτρέπει μόνο το χρόνο να μας αλλάξει πραγματικά? Μήπως αφήνουμε να μας παρασύρει η μονότονη αλλά ακατανίκητη ρουτίνα? Τι έκανα χθες, το προηγούμενο μήνα, χρόνο για να με αλλάξω προς το ιδανικό? Πόσος χρόνος περνά και τι πραγματικά κάνω? Πόσο επιδίωξα πραγματικά να έρθω σε επαφή με νέα ερεθίσματα που θα με βοηθήσουν στην εξέλιξη μου ?Στην ανέλιξη μου? Τι φταίει? Φταίει κάτι? Μήπως η κοινωνία? Ο κόσμος? Είναι δικό μου, προσωπικό το πρόβλημα?

By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 22:49:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απόπειρα απάντησης
Σε αμετάβλητο περιβάλλον ο άνθρωπος δε θα είχε λόγο ύπαρξης. Και αυτό γιατί Δε θα μπορούσε να αυτοοριστεί, αφού αυτό το πετυχαίνει σε σύγκριση με το περιβάλλον του. Σε σύγκριση με κάτι έξω από αυτόν. Σε σύγκριση με τον ορατό του κόσμο.

Ο ορατός κόσμος είναι αυτός που τον τροφοδοτεί με ερεθίσματα και του προκαλεί μία αντίδραση προσαρμογής. Δυστυχώς όμως καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι η όλη προαναφερόμενη προσαρμογή είναι μία ευχάριστη αυταπάτη. Και αυτό γιατί απλούστατα όπως αναλύθηκε παραπάνω είναι ελάχιστες οι φορές στη διάρκεια ζωής του ανθρώπου που τα ερεθίσματα αυτά είναι ικανά να τον εξωθήσουν σε αποφάσεις διαμόρφωσης του χαρακτήρα του.


By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 22:50:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η προσαρμογή όμως Δε μπορεί παρά να είναι περιορισμένη. Συνεπώς και οι πλανερές μεταβολές του ορατού κόσμου πρέπει να είναι περιορισμένες. Διαφορετικά θα προκαλούσαν δυσφορία, πόνο ή και δυστυχία . Και τώρα θα πει κάποιος υπάρχουν τέτοια συμπτώματα. Σαφώς. Κάποιος ευτυχώς όμως φροντίζει ώστε οι μεταβολές γύρω από τον άνθρωπο να εμφανίζονται σπανιότερα από την συχνότητα των συνηθειών του ώστε αυτός να συνεχίζει να έχει την ικανότητα της προσαρμογής. Διαφορετικά αν το Matrix γύρω του, ήταν ταχείας μεταβολής σε σχέση με τα δικά του μέτρα θα του δημιουργούσε την ανάγκη φυγής από αυτό. Τώρα όμως τον κρατά καλά μέσα στο λήθαργο. Λήθαργος ο οποίος του επιβάλλει να υπάρχει αλλά να μην κάνει τίποτα το οποίο θα τον βοηθήσει να διαπεράσει το αόρατο συρματόπλεγμα που ύψωσαν οι συνήθειες του ώστε να τον προστατεύσουν από τις μηδαμινές διακυμάνσεις του ορατού κόσμου.
Σπάνια συνεπώς θα αναρωτηθεί εάν βαδίζει καλώς, εφόσον ο λήθαργος τον τυφλώνει τα μάτια και του κουφαίνει τα αυτιά. Εφόσον ο άνθρωπος συνηθίζει να αυτοορίζεται σύμφωνα με τον μεταβαλλόμενο κόσμο γύρω του, η ορμή του δευτέρου αναμενόμενα παρασύρει τον άνθρωπο σε ένα περιορισμένο παιχνίδι ισορροπίας βασισμένο στη πλειονότητα των μικρομεταβολών του κόσμου που γίνονται αντιληπτές μέσω των συμβατικών αισθήσεων.

Οι συνήθειες δηλαδή είναι φυσικό επόμενο της φύσης τόσο του ιδίου όσο και του περιβάλλοντος γύρω του.


By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 22:54:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θέση
Ο ορατός κόσμος είναι αυτός που τροφοδοτεί τον άνθρωπο με ασχολίες που ευαισθητοποιούν κυρίως τα κατώτερα κέντρα του, τα ζωικά ένστικτά του. Και ακριβώς επειδή δεν έχει μπει στο κόπο να τα δαμάσει ποτέ, η λειτουργία τους είναι σχεδόν αυτόματη , αντανακλαστική. Η ψυχική του λειτουργία όπως φαίνεται είναι σαφώς παραμελημένη. Έτσι κι αν τύχει η διανοητική του ικανότητα να είναι αρκετή για κάτι ανώτερο, αυτός τη χρησιμοποιεί όπως του επιτάσσουν τα κατώτερα κέντρα του.

Είναι πολύ φυσιολογικό ο βολεμένος, ο υπνωτισμένος, ο βυθισμένος μέσα στο λήθαργο άνθρωπος να μη δεχτεί τίποτα από τα παραπάνω. Δεν είναι δυνατόν ένας τέτοιος άνθρωπος να συνειδητοποιήσει την περιοδικότητα της άνευ λόγου ζωής του που δημιουργούν οι συνήθειες του. Δε δύναται να συνειδητοποιήσει πόσο πρόσκαιρα είναι όλα. Η πλάνη βέβαια εντοπίζεται στο γεγονός ότι περιμένει να επαναλαμβάνονται ακριβώς τα ίδια πράματα γύρω του για να αποδεχτεί την ύπαρξη των συνηθειών του. Κάποιος όμως φροντίζει ώστε η εναλλαγή των εικόνων της ζωής του ανθρώπου να γίνεται με τέτοιο τρόπο που τα καρέ του φίλμ να αλλάζουν αμυδρά. Έτσι η ψευδαίσθηση της προσαρμογής του ανθρώπου στο περιβάλλον, τον κρατά συνεχώς απασχολημένο. Αν υπάρχει όντως κάποιος, δημιουργός του Matrix που μας περιβάλλει, τότε αυτός πρέπει να είναι σατανικά εφευρετικός. Είτε όμως υπάρχει είτε όχι, για να το διανοηθεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος το όλο σενάριο, οφείλει να είναι εξίσου σατανικά εφευρετικός. <Που σημαίνει ότι ο ίδιος του ο εαυτός αυτοεγκλωβίστηκε, στο να αισθάνεται ένα φάσμα μόνο διακυμάνσεων του περιβάλλοντος του και άρα ίδιος του ο εαυτός μπορεί να ενσαρκώνει-εμψυχώνει αυτόν τον κάποιο. Ή ακόμη χειρότερα ο κάποιος είναι η συνολική συνειδητότητα των ενσαρκώσεων-εμψυχώσεων όλων μας με ανεξιχνίαστες επιρροές στις ψυχές και τα μυαλά μας.>


By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 22:58:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για να καταλάβει ο άνθρωπος την περιοδικότητα, την επανάληψη των πάντων γύρω του δεν πρέπει να κοιτάξει έξω του. Πρέπει να κοιτάξει βαθιά μέσα του. Να δει αν η κάθε μία αντίδραση του είναι μία παραλλαγή βιντεοσκοπημένης κίνησης του από κάποτε νωρίτερα. Κι αν δεν είναι παραλλαγή μίας κίνησης είναι συρραφή πολλών. Εάν μάλιστα είναι καλός στο παιχνίδι και δημιουργικός μπορεί να αντιμετωπίσει φαινομενικά άγνωστες παραστάσεις από τις οποίες περιβάλλεται και τροφοδοτείται <λέγε με ορατό κόσμο> με μεγάλη προσαρμοστικότητα. Το παιχνίδι αυτό δεν έχει τέλος. Και μάλιστα τον κρατά σε μία συνεχή τάση προσαρμογής σε διακυμάνσεις που όλο αλλάζουν και όλο ίδιες μένουν. Όσο πιο δύσκολο είναι να θυμηθεί κανείς μία πράξη του που δεν προέκυψε από την προαναφερόμενη διαδικασία τόσο πιο καταδικαστικό είναι το πόρισμα που εξάγεται ότι σταμάτησε να εξελίσσεται.

By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 23:00:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ερώτημα
Η νίκη βέβαια στο παιχνίδι του κάποιου δεν είναι να προσαρμοστεί τέλεια. Αυτό θα τον κρατούσε σε μία αρρωστημένη εγρήγορση για την τελειότερη προσαρμογή. Τι θα κάνει όμως, θα αγνοήσει τι ζωή του?? Αυτό είναι τουλάχιστον αυτοκαταστροφικό. Από την άλλη είναι εξίσου αυτοκαταστροφικό να ξεχάσει ότι η ταινία της ζωής του έχει κάποιο τέλος. Όλων η ταινία φτάνει σε κάποιο τέλος. Είναι παρήγορο όμως το γεγονός ότι όλη η ανθρωπότητα έχει υπογράψει συμβόλαιο με το θάνατο?? Μήπως ο θάνατος έχει καταντήσει μία νοσηρή συνήθεια της ανθρωπότητας η οποία έχει κατά μέρους δημιουργήσει τη δική της συνειδητότητα που και αυτή κινείται μέσα στα πλαίσια της επανάληψης. Μήπως και η συνολική συνειδητότητα έχει και αυτή φυλακιστεί εντός αόρατου συρματοπλέγματος που ύψωσαν οι συνήθειες της ώστε να την προστατεύσουν από τις μηδαμινές διακυμάνσεις του ορατού κόσμου??


By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 23:02:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απόπειρα απάντησης
Όλες οι απαντήσεις έχουν τον αντίλογο τους. Ακόμη και αυτή η διαπίστωση όμως είναι μία πλάνη. Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι πριν από μένα έθεσαν ήδη τα παραπάνω ερωτήματα.

Τόσα χρόνια καταγεγραμμένης ιστορίας και ένα μικρό δήθεν ή πραγματικά σοφό κομμάτι της ανθρωπότητας, αυθεντικό ή ψεύτικο, διαπιστώνει το πρόβλημα της πλάνης του ορατού κόσμου. Που από τη στιγμή όμως που δημιουργήθηκε μέσα σε υποκειμενικά μυαλά που σκέπτονται βάση ερεθισμάτων του ορατού κόσμου <και άρα μόνο τέτοια πληροφορία μπορούν να κουβαλήσουν> είναι και αυτό ίσως ένας γρίφος, μία παγίδα μία πλάνη ένα παιχνίδι του νου που όσο παίζει και παίζεται από την ανθρώπινη συνείδηση τόσο εμπλουτίζεται εκούσια και συνειδητά ή ακόμη υποσυνείδητα, παίρνει μορφές, αλλάζει εκδηλώσεις. Και εκεί κάπου στα υπόγεια μπουντρούμια του νου και του μεσαιωνικού κάστρου κάποιοι διαπιστώνουν διαφθορές ή διαστρεβλώσεις της υποτιθέμενης μεταφερόμενης γνώσης ενώ κάποιοι άλλοι βλέπουν επιτηδευμένο αποπροσανατολισμό και παραπλάνηση μέσω αλληγοριών μεταφορών και κωδικοποιήσεων.

Κάποιοι χειραγωγούν τη γνώση. Κάποιοι ανακάλυψαν τα μυστικά κλειδιά, και χαίρονται αυτό που εμείς σα σκιές προσπαθούμε να διακρίνουμε από τη κλειδαρότρυπα της πόρτας του παραδείσου. Άλλοι πάλι πουλάνε πόρτες, χωρίς κλειδιά. Πόρτες για μυστικούς ανύπαρκτους παραδείσους.


By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 23:03:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έχει μεγάλη φαντασία το ανθρώπινο μυαλό. Σατανικά εφευρετική ώστε να κινήσει τον κόσμο. Αλλά και να κινηθεί από το τίποτα. Το μυαλό του ανθρώπου διαπιστωμένα έχει αναπτύξει και κάποιες εμμονές. Εμμονές ριζωμένες μάλλον στη δυαδική αντίληψη του ανθρώπινου. Στην ανάγκη για ασφάλεια και επιλογή μίας από δύο ετερώνυμες καταστάσεις. Στην ανάγκη της πιο συνηθισμένης εγκεφαλικής πράξης. Τη δημιουργία συνηθειών. Έτσι από τη μία έχουμε τη φυσικώς εξηγούμενη τάση για βόλεψη-συνήθεια του μυαλού και σώματος και από την άλλη την φαντασία συνώνυμη της δημιουργικότητας των μεγάλων μυαλών και ένοχο της σύλληψης μεγάλων ιδεών. Για τη δεύτερη δύσκολα θα βρείτε επαρκή ορισμό.

Και ερχόμαστε στο ερώτημα. Κουβαλά όμως το μυαλό του ανθρώπου πληροφορίες που αντλούνται μόνο από ερεθίσματα που προσλαμβάνει από τις αισθήσεις του? Μήπως δεν δημιουργήθηκε το ερώτημα της πλάνης του ορατού κόσμου μέσα στα υποκειμενικό μυαλό του ανθρώπου απλά έτυχε να συλλάβουμε τη ιδέα του όπως θα μας έλεγε ο Πλάτωνας?

Έστω ότι ο σοφός Πλάτων ήξερε κάτι παραπάνω. Έστω δηλαδή ότι ο ορατός κόσμος είναι στην πραγματικότητα ένας αντικατοπτρισμός ιδεών του ιδεατού κόσμου, που είναι αιώνιες και άφθαρτες.


By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 23:04:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η απάντηση στη πλάνη του ορατού κόσμου, στο νόμο της δημιουργίας συνηθειών και κατ’ επέκταση στο νόμο του θανάτου ήτανε πάντοτε ερμητικά σφραγισμένη εντός των κόλπων της μυστικής παράδοσης και των φορέων της. Αυτό το γνωρίζουμε από το γεγονός ότι πολλές από τις διαρροές για την ύπαρξη της πλάνης αυτής έγιναν από ανθρώπους που ήρθαν σε τριβή με τη μυστική παράδοση. Ανάμεσα στις αδελφότητες των κατασκευαστών, μιας δρυίδικης, ερμητικής, μυστηριακής, θεογνωστικής σοφίας υπάρχει προσεχτικά φυλαγμένη μέσα στον ιστό της παραπλανητικής γλώσσας, η άκρη του μίτου από το κουβάρι της γνώσης.

By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 23:06:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νέο Ερώτημα
Όλες οι σχολές γνώσης έχουν να προτείνουν στο πρόβλημα της πλάνης που σε κάνει να γοητεύεσαι από τη ζωή εντός των ορατών ορίων και να ξεχνάς το θάνατο και τη ζωή στο αόρατο πεδίο. Το πώς αυτό εκφράζεται με λόγια και υιοθετείται σε πράξεις μπορεί να διαφέρει αλλά δε διαφέρει η ουσία ότι αυτό το κάτι δε το γνωρίζεις. Είναι συνεπώς κάποια γνώση. Σου παρέχουν γνώση λοιπόν, η οποία μεταφέρθηκε από κάπου , δόθηκε από κάποιον ανώτερο ίσως, που ήθελε να βοηθήσει από τον επαναλαμβανόμενα προαναφερόμενο κάποιο. Είναι σίγουρα κάποια γνώση πού δηλωμένα έχει μεταφερθεί και διαδοθεί με πάμπολλους φυσικούς ή αφύσικους τρόπους από απλούς ανθρώπους, ενδιάμεσους, προφήτες μοναχούς και πάει λέγοντας. Η ρίζα της πάντως είναι η θεία αποκάλυψη από γιγάντια μεταφυσικά ουράνια στόματα, τιτάνια χέρια που χαράζουν αλήθειες σε βράχια ή πάνσοφα αυτιά ταπεινών μάγιστρων, γκουρού και μοναχών που άκουσαν τα θεία λόγια –(συνήθως δε τα ακούνε άλλοι παρόντες, ή δεν υπάρχουν).


By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 23:07:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ποιος όμως μας βεβαιώνει ότι αυτός ο ανώτερος δεν είναι ο ίδιος ο κάποιος που προσπαθώντας να ελέγξει το μικρό μέρος της ανθρωπότητας που διαπίστωσε το πρόβλημα της πλάνης δημιούργησε ένα δεύτερο επίπεδο πλάνης, το κυνήγι της γνώσης που προήλθε από αποκαλύψεις του δήθεν ανώτερου. Η ακόμη ο κάποιος παριστάνει όποτε αυτό τον βολεύει τον ανώτερο.

Η παράδοση υποστηρίζει ότι μετά από πολλά επίπεδα πλανερών κόσμων υπάρχει το τέλος. Η ένωση με τον ανώτερο. Επίσης δεν ταυτίζει πουθενά φανερά τον κάποιο με τον ανώτερο. Η πλάνη έτσι τελειώνει στα όρια του ορατού κόσμου για τη φύση του ανθρώπου. Για την επόμενη φύση του ίσως κάπου αλλού. Πρέπει όμως να αναγνωριστεί ότι κανείς δεν θα απαγορεύσει κανέναν να είναι καχύποπτος. Ειδικότερα όταν ο δεύτερος έχει διαπιστώσει ότι τα φαινομενικά στεγανά ίσως και να μην είναι και τόσο σταθερά όσο φαίνονται.


By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 23:08:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο νόμος της συνήθειας, είτε αυτός βαφτιστεί έτσι είτε τάση προς την αδράνεια είτε οπωσδήποτε, έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο. Τη διατήρηση της θέσης του ανθρώπου στην ιεραρχία των οντοτήτων της δημιουργίας. Τη διατήρηση στην ουσία της ισορροπίας της δυναμικότητας των πολλαπλών όντων της δημιουργίας. Σχηματικά δηλαδή προσπαθεί να προστατεύσει το κεφάλι από το να σηκωθούν τα πόδια να το χτυπήσουν. Αυτό μπορεί να ακούγεται κακό για τα πόδια, αλλά ας αναλογιστεί κανείς χωρίς την ύπαρξη του νόμου αυτού, αν υπήρχε κόσμος Ο νόμος αυτός σημαίνει για τον άνθρωπο θνητότητα. Ο κάποιος λοιπόν μπορεί να ισοδυναμεί με την οντότητα που έχει αναλάβει να θέσει σε εφαρμογή τον κανόνα. Αυτόν που έχει αναλάβει την εξισορρόπηση, τη δικαιοσύνη. Ο ανώτερος από την άλλη έδωσε στον άνθρωπο τη γνώση μέσω της παράδοσης για να σπάσει τον κανόνα, να αλλάξει μορφή ύπαρξης.

Από τη μια λοιπόν ο κάποιος αντιστοιχεί σε κάτι, κάποιον κανόνα, μία φυσική κατάσταση που φροντίζει το καθετί να κρατήσει το ρόλο του στην ιεραρχία όντων της δημιουργίας. Ο ανώτερος δίνει την ευκαιρία στον άνθρωπο να φτάσει πιο ψηλά. Να μεταλλαχτεί στα μάτια των άλλων ή μόνο στα δικά του.


By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 23:09:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΤΕΛΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
Ποιος μπορεί να είναι ο κάποιος και ποιος ο ανώτερος?

Είναι ο Σατανάς αυτός που κρατά τον άνθρωπο καθηλωμένο στη γη και στον υλικό κόσμο?

Ή αυτός σαν Εωσφόρος φέρει τη Γνώση και φωτίζει το δρόμο της αθανασίας και της θεικότητας?

Μήπως Ο Χριστός και όλα τα συνώνυμα του σπάει την πλάνη του ορατού κόσμου και δίνει αυτός τη λύση στη πλάνη του ορατού κόσμου?

Ή είναι ο Χριστιανικός θεός ως άλλος Δίκαιος, αυτός που φροντίζει για την αρμονία και ισορροπία μεταξύ των διαφόρων επιπέδων δυναμικότητας οντοτήτων και άρα καθιστά τον άνθρωπο δέσμιο του θανάτου του.

Είναι η μάχη εσωτερική και μόνο ? Αν όχι ποία τα σημάδια αναγνωρίσεως της?

Ποία γνώση και ποιανού?

ΥΓ.Aμέτρητα παραδείγματα της Παράδοσης του Απόλυτου Δύο και της σχέσης του με τη Γνώση.

By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Hermes
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
640 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2005, 00:32:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Hermes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπον...με επιασε πονοκεφαλος...
Αρχικα αγαπητε φιλε καλως ηλθες.Ηταν πραγματικα αναγκη να εξιστορησεις ολο αυτον το "Μενιρ" πληροφοριων για να φτασεις σε μια ερωτηση η οποια ειναι δεσμια ενως δογματισμου, και μιας αντιληψης η οποια πηγε την ανθρωποτητα πισω 5 αιωνες...Δεν σε κρινω κακοπροαιρετα ουτε σε σχολιαζω...απλα αυτα που ρωτας δεν εχουν απαντηση γιατι:

1) Δεν αποτελει ο Χριστιανισμος Παγκοσμια πραγματικοτητα...(μονο και μονο επειδη το 1/3 της Γης ειναι "Δηθεν" χριστιανοι.)

2)Υπαρχει "Θεος", αν ναι ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ?

3)Υπαρχει "Σατανας","Μπαμπουλας"?

4)Οι ερωτησεις σου ειναι τοσο γενικες που κοντευουν να φτασουν το "απειρο" σαν ενοιες...π.χ.

Απο που ερχομαστε και που παμε?
Τι ειμαστε?
Τι ειναι οτι βλεπουμε?
Τι ειναι το Συμπαν?
Ποτε φτιαχτηκε και απο τι?
Τι υπηρχε πριν απο αυτο?
Γιατι να υπαρχει κατι πριν απο αυτο?
Γιατι ειμαστε ξεχωριστοι απο τα ζωα?
Τι ειναι ο Θεος?
Τι μορφη εχει?
Ποσοι ειναι?
Και αλλες 10000000000000000000000000000000000000000000 ερωτησεις χωρις απαντηση και λογικη ακολουθεια...
Ελπιζω να μην εκλαβεις την παρατηρηση μου ως κακια...!

"Anno IIIxiii Sol 19° Libra, Luna 12° Capricorn Dies Mercurii"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2005, 01:04:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Arithanis, οφείλω να ομολογήσω πως διάβασα (η συρραφή για την εκτύπωση ήταν χρονοβόρα, συνεπώς είναι καλύτερα τα μεγάλα κείμενα να είναι ενοποιημένα) με μεγάλη ευχαρίστηση το κείμενο σου. Για το τέλος όμως συμφωνώ με τον προλαλήσαντα Ερμή. Το περιόρισες το θέμα σε δύο μόνο, Δυτικά αρχέτυπα…

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Gothic
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
747 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2005, 01:49:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Gothic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Υποφώσκει ένας σατανισμός ή μου φαίνεται

Αν ο σατανάς μας απελευθερώνει και μας θεοποιεί και ο Θεός μας σκλαβώνει,τότε ο σατανάς είναι ο Θεός των χριστιανών και ο Θεός ο Σατανάς.

Καλό ε;

Για μένα πάντως είναι μόνο έννοιες ή σύμβολα αυτά και ο Εωσφόρος είναι αυτός που το όνομά του δηλώνει.
Ας αποσυμβολίσουμε λοιπόν.

Κατά τα άλλα συμφωνώ κι εγώ με το φίλο Hermes.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2005, 18:31:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κατά αρχήν να απολογηθώ για το μικρό μέγεθος των δημοσιεύσεων αλλά φαίνεται ο "Εξερευνητής" μου να μην αποκρίνεται εάν κάνει αίτηση για μεγάλο «ανέβασμα» οπότε και επέλεξα τις μικρές δημοσιεύσεις.

Κατά δεύτερον θα ήθελα να αναφερθώ στο ότι βεβαίως το τελικό ερώτημα που ακολουθεί το όλον κείμενο είναι επιτηδευμένα στενόμυαλο, στενοκέφαλο ώστε να προκαλέσει την δική σας ανάδραση.

Σαφέστατα αγαπητέ Hermes οι ερωτήσεις μου προς το παρόν είναι γενικότατες. Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα τέτοιο θέμα με ειδικές ερωτήσεις. Σκοπός μου είναι να γίνει ΔΙΑΛΟΓΟΣ.
Όμως πέφτεις έξω όσον αφορά το ΠΟΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ καθώς και στον ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ των λέξεων – εννοιών που παρέθεσα. ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑ. Εγώ δε θέλησα να θέσω ερωτήσεις μικρών παιδιών. ΕΛΕΩ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ υποβάλλω και τέτοιου είδους ερωτήσεις για να δοθεί μία συνέχεια στο λόγο. Αναμφίβολα δεν θα επιχειρήσω να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις. Αυτό όμως που ελπίζω είναι σε έναν από κοινού διάλογο.


By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2005, 18:32:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Στο σημείο αυτό, και πατώντας πάνω στη κριτική του Hermes και των υπολοίπων έως τώρα (Πλωτίνος,Gothic) οφείλω να διασαφηνίσω συνοπτικώς ορισμένα σημεία .(Αυτή τη διαδικασία περίμενα για να προχωρήσουμε τη κουβέντα στα πιο ειδικά.)

Παρατήρηση 1η: Τα ερωτήματα που θέτω είναι ομολογουμένως πιο σύνθετα από αυτά που μας παρουσιάζεις φίλτατε Hermes.
Εγώ ποτέ δεν αναφέρθηκα και δεν διερωτήθηκα για κανέναν Θεό. Ούτε υπάρχει περίπτωση να θέσω ερώτηση του στιλ : Τι είναι? Ούτε με ενδιαφέρει να απαντήσω στις υπόλοιπες ερωτήσεις με τον τρόπο που τις έθεσες. Δεν διερωτήθηκα εάν «Υπάρχει "Σατανάς", "Μπαμπούλας"?» όπως λες.

Η λέξη Σατανάς, με την έννοια που δίνουμε στη σήμερον ημέρα , είναι για εμέ ένα μυθόπλασμα , κατασκευασμένο να τρομοκρατεί τις συνειδήσεις φανατικών και θρησκόληπτων. Είναι ο δικός σου «μπαμπούλας» φίλτατε Ερμή. Φυσικά την λέξη αυτή την αντιπαραθέτω με την λέξη «Εωσφόρος», που καλεί ο φίλτατος Gothic να απόσυμβολίσουμε.


By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2005, 18:34:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επίσης θέτω για αρχή τις ερωτήσεις πάνω στα δύο αυτά «Δυτικά αρχέτυπα» όπως σωστά διέκρινε ο Πλωτίνος στην απάντηση του, το ζευγάρι του:

1. (Εωσφόρου, Προμηθέα, Σατανά, Βασιλιάς του κόσμου τούτου, Κρόνο??, Γιάχβε??, Ζευς???)

με αυτό του Θεού της Αγίας Γραφής :

2. της παλαιας Διαθήκης : Γιαχβε, Ελοχημ (=753=Σατανας), Μελχιτσεδεκ αλλά και της Νέα Διαθήκης : Ιησού, Αδωναι??, Διονύσιου Ζαγρευς, Ορφέα, Δια????
(Σημείωση : ο διαχωρισμός αυτός είναι μερικά εσφαλμένος )

Τέθηκαν λοιπόν τα ερωτήματα ξεκινώντας από την παραπάνω αντιδιαστολή γιατί ομολογούμενα έπρεπε να ξεκινήσει η κουβέντα από μία ευρύτερη βάση, μερικώς ή ολικώς αντιληπτή σε όλους. Εγώ στοιχηματίζω ότι ακόμη και τα συνώνυμα που έδωσα τώρα έχουν μπερδέψει αρκετούς.

Και επειδή ο φίλος Gothic διερωτάται εάν υποβόσκει (υπο –φώσκει) ο σατανισμός θέλω να ξεκαθαρίσω από τώρα τον απώτερο στόχο που ξεκίνησα το θέμα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, (και φυσικά να απαντήσω ξεκάθαρα ότι η απάντηση είναι ΟΧΙ)

Ακριβώς επειδή η παραπληροφόρηση και η παραχάραξη της ιστορίας μας έχει φέρει μπροστά σε ένα ομιχλώδες σκηνικό δημιουργούνται στους αδαείς απορίες –
(ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΩ τον εαυτό μου στην ομάδα !!!«εν οίδα ότι ουδέν οίδα» όπως είπε και ο Σωκράτης μας. )


By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2005, 18:38:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όλα τα ερωτήματα οφείλω να πω ότι έχουν σαν απώτερο σκοπό την εύρεση της πηγής της ΓΝΩΣΗΣ. (Εάν και εφόσον η Γνώση είναι αυτή που θα δώσει τα κλειδιά της Νέας εποχής, μας ενδιαφέρει να δούμε από πού πηγάζει.) (Και τι είναι Νέα Εποχή άραγε?)


Αυτά προς το παρόν. Επιφυλάσσομαι για μία εκ βαθέων ανάλυση (και φυσικά συζήτηση ακολούθως) τύχης και χρόνου επιτρέποντος.

Επιτρέψτε μου μέχρι τότε να επαναλάβω το ερώτημα πολυμορφικά :

Είναι ο Προμηθέας αυτός που έφερε το Πυρ στον Άνθρωπο (την Γνώση δηλαδή), ή η Παράδοση των Εσωτεριστών Πρώτο-χριστιανών όπως αυτή αντηχείτε από τα Κείμενα των Γκουρτζιεφ, Ουσπένσκι και Μπόρις Μουράβιεφ αλλά και στην Φιλοκαλία . Η δεύτερη από πού ήρθε? Η πρώτη από ποιον κλάπηκε?

Ποια η ιστορική σημασία προσώπων όπως ο Διόνυσος, Ορφέας , Δαβίδ, Σολόμωντας, Χριστός, Δία, Προμηθέα, Ιεχωβάς, Ιερευς Σαλήμ, Μελχιτσεδεκ (όλοι σε ένα χαρμάνι, εε)?

Ποια (ή ποιο) είναι τα ιερατεία που πλασάρανε τις εικόνες των παραπάνω? Στα ίδια ιερατεία πήγε ο Χριστός και ο Απόλλωνας ο Τυανευς? (Εάν πήγαν…εάν υπήρξαν…εάν …χίλια δυο εάν.)

Ποιος θέλει να πιστεύουμε ότι ζούμε σε κόσμο πλάνης? (ακόμη και ο Πλάτωνας χε,χε).

By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2005, 00:59:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δράττοντας την ευκαιρία της αναφοράς μου στο Πλάτωνα οφείλει να σχολιαστεί το γεγονός ότι τόσο αυτός όσο και Πλατωνικοί, Νεοπλατωνικοί έχουν αμεσότατη σχέση με το θέμα μας. Ο Πλάτωνας ως μυημένος στα Αρχαία Μυστήρια είναι σίγουρο ότι κάτι παραπάνω θα γνώριζε για την όλη Παράδοση των ιδικών μας αρχαίων προγόνων, έχοντας συγγράψει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα βιβλία τον Τίμαιο, ο οποίος ως δογματικό βιβλίο θεωρούμενος, φέρει πλείστες αναφορές στο άστρο της Αυγής. (Που έχει εμφανιστεί με τόσα ονόματα όπως Αφροδίτη, Σείριος, Ήλιος-Σείριος, Ήλιος-Υπερίωνας κλπ).

Φυσικά το Άστρο του Σειρίου που έχει σαφέστατη και ολοφάνερη σχέση με τη φέρουσα Γνώση της Παράδοσης των αρχαίων Ελλήνων το βρίσκουμε και στη Πρωτοχριστιανική Παράδοση. (Πρωτοχριστιανική Παράδοση όπως και συντηρείται εντός πολλών μοναστηριών. Επίσης το βρίσκουμε αναμφισβήτητα και στην Γραφή του Χριστιανισμού.)

Και φυσικά υπάρχουν τόσες πολλές συγκεχυμένες απόψεις πάνω στο θέμα του αν και του ποιος και πώς, για το τι εστί και ποιος ο Εωσφόρος που κατήλθε από το συγκεκριμένο άστρο στη γη, Άστρο που εμφανίζεται να συσχετίζεται με το Λόγο. (Που φυσικά εγώ σε κάποιο παραπάνω υστερόγραφο αναφέρθηκα σε αυτόν αλλά πέρασε έτσι.)


By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2005, 17:29:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ Arithanis, επέτρεψε μου να κάνω μερικές επισημάνσεις σε σχέση τόσο με την δυαδική αντίληψη του ανθρώπου, όσο και με τον αποσυμβολισμό του Προμηθέα.(Κάτι που είχα γράψει παλαιότερα σε άλλο παραπλήσιο θέμα )
Φιλοσοφικά και εσωτερικά , στην μη εκδηλούμενη Θεικότητα όλες οι δυνάμεις είναι σε ισορροπία.
Όταν μιλάμε για δημιουργία συνεπώς, αυτή θα πρέπει βασίζεται στο σχήμα:
Θέση –Αντίθεση -Σύνθεση.
Κατά το ίδιο τρόπο στην δημιουργία επικρατούν δύο αντίθετοι πόλοι - δυνάμεις-, το πνεύμα και η ύλη.
Το πνεύμα είναι η ζωή , η ύλη η αντίσταση.
Ο άνθρωπος έχει το προνόμιο να ζει σύμφωνα με τους νόμους και των δύο πόλων.
Το καλό και το κακό έχουν συνεπώς κοινό σημείο αφετηρίας αλλά διαφορετικές διαδρομές.
Ο άνθρωπος συνδυάζοντας και τις δύο δυνάμεις, μπορεί και να πετά με το πνεύμα του ψηλά , αλλά και να σέρνεται στην ύλη όπως το φίδι. Τίποτε δεν είναι από μόνο του κακό, η χρήση του ανθρώπου κάνει την επιλογή.
Για παράδειγμα, η ομιλία είναι κακή ή κακή ικανότητα? Σαφώς και η καλύτερη. Η κακή χρήση όμως είναι που μπορεί να την χρησιμοποιήσει για το κακό.
Αν λ.χ προτρέψω κάποιον να αυτοκτονήσει όταν αυτός βρίσκεται σε ένα μπαλκόνι….
Η επιλογή είναι του ανθρώπου.
Ο Προμηθέας έδωσε την νόηση στον άνθρωπο ταυτόχρονα όμως του βάρυνε τις πλάτες με την συνειδητή πλέον επιλογή της ανοδικής πορείας ή της ζωώδους φύσης. Οι σκοτεινές δυνάμεις της αποσύνθεσης και της ύλης ζωντανεύουν στο υποσυνείδητο του ανθρώπου, (που την χρησιμοποιούν ως όχημα για να ανυψωθούν) όταν ταυτίζει την συνειδητότητα του με το άτομο του, -την κατώτερη φύση του το ζωώδες σώμα του Κενταύρου, τις ορμές και τα πάθη που κατοικούν στο σώμα του.
Δίχως το πνεύμα του ανθρώπου οι σκοτεινές δυνάμεις είναι ο νόμος της ύλης στην καθοδική του πορεία, εγκλωβισμένες όπως το τζίνι στο λυχνάρι του Αλαντίν αναμένοντας κάποιον να το ελευθερώσει…..

Ρωτάς:

quote:
Είναι ο Προμηθέας αυτός που έφερε το Πυρ στον Άνθρωπο (την Γνώση δηλαδή), ή η Παράδοση των Εσωτεριστών Πρώτο-χριστιανών όπως αυτή αντηχείτε από τα Κείμενα των Γκουρτζιεφ, Ουσπένσκι και Μπόρις Μουράβιεφ αλλά και στην Φιλοκαλία . Η δεύτερη από πού ήρθε? Η πρώτη από ποιον κλάπηκε?

Ποια η ιστορική σημασία προσώπων όπως ο Διόνυσος, Ορφέας , Δαβίδ, Σολόμωντας, Χριστός, Δία, Προμηθέα, Ιεχωβάς, Ιερευς Σαλήμ, Μελχιτσεδεκ (όλοι σε ένα χαρμάνι, εε)?

Ποια (ή ποιο) είναι τα ιερατεία που πλασάρανε τις εικόνες των παραπάνω? Στα ίδια ιερατεία πήγε ο Χριστός και ο Απόλλωνας ο Τυανευς? (Εάν πήγαν…εάν υπήρξαν…εάν …χίλια δυο εάν.)


Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις τις απαντήσεις, αλλά μίας και πήρα μπάλα στα πόδια ας παίξουμε πασίτσες…Ο Προμηθέας, ο Ερμής ο Τρισμέγιστος , ο Quetzalcoatl στην Αμερική, ο Οάνες, και τόσοι άλλοι ανά τον αρχαίο κόσμο ήταν τα φωτεινά πνεύματα, οι πρωτοπόροι της εποχής τους, που δίδαξαν στους ανθρώπους αυτά που ήταν έτοιμοι να δεχθούν…
Η ιστορικά τους σημασία τεράστια….Τόσο μεγάλη που στα αχνάρια τους βαδίζουμε ακόμη..!!
Πέτα πάσα…

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Typhwnas
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Israel
128 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2005, 01:55:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Typhwnas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σατανάς???:


1/666?
2/ΧΞF?

3/ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΤΥΑΝΕΑ 1000 Μ.Χ.????????????????????

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2005, 15:55:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γράφει ο φίλος Πλωτίνος:

«Οι σκοτεινές δυνάμεις της αποσύνθεσης και της ύλης ζωντανεύουν στο υποσυνείδητο του ανθρώπου, (που την χρησιμοποιούν ως όχημα για να ανυψωθούν) όταν ταυτίζει την συνειδητότητα του με το άτομο του, -την κατώτερη φύση του το ζωώδες σώμα του Κενταύρου, τις ορμές και τα πάθη που κατοικούν στο σώμα του. Δίχως το πνεύμα του ανθρώπου οι σκοτεινές δυνάμεις είναι ο νόμος της ύλης στην καθοδική του πορεία, εγκλωβισμένες όπως το τζίνι στο λυχνάρι του Αλαντίν αναμένοντας κάποιον να το ελευθερώσει…..»

Ο άνθρωπος (ο μέσος, κοινός, εξωτερικός, μεταδαμικός) κυβερνάται από το «ψυχικό εγώ» την προσωπικότητα του δηλαδή, σε κατάσταση εγρηγόρσεως και από το «σωματικό εγώ» κατά τη διάρκεια του ύπνου. Παρόλα αυτά ακριβώς επειδή το πρώτο κυβερνά πρόσκαιρα σε βάρος του «πραγματικού εγώ» ή «πνευματικού» συχνά χάνει τον έλεγχο και το σώμα επιβάλλει τα δικά του κίνητρα. Ο μεταδαμικός άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να στρέψει μαζικά το πνευματικό του βλέμμα προς τον εαυτό του, από εποχής πτώσης και ακολούθως, και όπως αναφέρει ο Πλωτίνος :

«Ο Προμηθέας έδωσε την νόηση στον άνθρωπο ταυτόχρονα όμως του βάρυνε τις πλάτες με την συνειδητή πλέον επιλογή της ανοδικής πορείας ή της ζωώδους φύσης.»


By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arithanis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Haiti
154 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2005, 15:57:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arithanis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φαίνεται το φορτίο αυτό να είναι βαρύ.
Μέχρι τότε ο άνθρωπος ήταν δίχως νόηση? Ή σε διαφορετικό επίπεδο συνείδησης? Να προϊδεάσω κάποιους για το γεγονός ότι υπάρχουν υψηλότερα επίπεδα συνείδησης από τη συνείδηση εγρηγόρσεως η οποία παγιδεύει τον άνθρωπο στη δυαδική αντίληψη του κόσμου, και στη πλάνη του ορατού που του αφαιρεί την επαφή του με το πνευματικό του εγώ.


Διερωτώμαι πόσοι εντάσσονται στον Γενικό Κανόνα και πόσοι σε αυτόν της εξαιρέσεως (που φέρνει την ανοδική πορείας – ανέλιξη). Να διευκρινίσω ότι ο Γενικό Κανόνας των εσωτεριστών είναι αυτός που ως τώρα αναφέρθηκε από εμέ ως :
1. Νόμος της συνήθειας ή της δημιουργίας συνηθειών
2. «Κάποιος» στο μήνυμα μου της 07/04/2005, 22:50:58 και παρακάτω.

Στο σημείο αυτό να παραπέμψω σε προηγούμενα μηνύματα μου που είναι μερικώς σχετικά, όπως αυτά απεστάλησαν και ακολούθησαν αυτό της 07/04/2005, 22:49:02 για να μην επεκταθώ άλλο προς την αυτή κατεύθυνση, σε μία προσπάθεια να αποφύγω τα ερωτήματα που θα προκύψουν, και τα νέα που θα δημιουργηθούν σε μία πιθανή απόπειρα απαντήσεως των πρώτων. Που συνολικώς βέβαια,θα οδηγήσουν στην είσοδο ενός λαβυρίνθου που θα μας βγάλει από το θέμα. (Ερωτήσεις του στιλ : τι συνειδητότητα είχε ο Αδαμ – Κάδμος, ποιος ήταν ο τρόπος σκέψης αυτού (με ποια συνδυασμένη λειτουργία κέντρων σκεφτόταν (=διανοητικό, συγκινησιακό ή τι??) κλπ είναι μέσα στη αρχική διδασκαλία του Εσωτερισμού και παραπέμπω εκεί.)


By EoAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 6 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy