ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Το κείμενο με το μήνυμα από την Πανορθόδοξη Σύνοδο στην Κρήτη
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 23
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Western Sahara
732 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2016, 23:17:05  Εμφάνιση Προφίλ
«Υμνούμε και δοξολογούμε τον Θεό των «οικτιρμών και πάσης παρακλήσεως», διότι μας αξίωσε να συνέλθουμε την εβδομάδα της Πεντηκοστής (18-26 Ιουνίου 2016) στην Κρήτη, όπου ο Απόστολος Παύλος και ο μαθητής του Τίτος κήρυξαν το Ευαγγέλιο στα πρώτα χρόνια της ζωής της Εκκλησίας. Ευχαριστούμε τον εν Τριάδι Θεό, διότι ευδόκησε να περατώσουμε με ομοψυχία τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας, την οποία συγκάλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, με την ομόφρονη γνώμη των Προκαθημένων των κατά τόπους Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

Ακολουθώντας πιστά το παράδειγμα των Αποστόλων και των θεοφόρων Πατέρων μελετήσαμε και πάλιν το Ευαγγέλιο της ελευθερίας «η Χριστός ημάς ηλευθέρωσε» (Γαλ. 5:1). Θεμέλιο των θεολογικών μας αναζητήσεων υπήρξε η βεβαιότητα ότι η Εκκλησία δεν ζεί για τον εαυτό της. Μεταδίδει τη μαρτυρία του Ευαγγελίου της χάριτος και της αληθείας και προσφέρει σε όλη την οικουμένη τα δώρα του Θεού: την αγάπη, την ειρήνη, την δικαιοσύνη, την καταλλαγή, την δύναμη του Σταυρού και της Αναστάσεως και την προσδοκία της αιωνιότητος.

1) Βασική προτεραιότητα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου υπήρξε η διακήρυξη της ενότητος της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στηριγμένη στη θεία Ευχαριστία και την Αποστολική Διαδοχή των Επισκόπων, η υφισταμένη ενότητα είναι ανάγκη να ενισχύεται και να φέρνει νέους καρπούς. Η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία είναι Θεανθρώπινη κοινωνία, πρόγευση και βίωση των Εσχάτων εντός της Θείας Ευχαριστίας. Ως μία διαρκής Πεντηκοστή είναι ασίγαστη προφητική φωνή, παρουσία και μαρτυρία της Βασιλείας του Θεού της αγάπης. Πιστή στην ομόφωνη Αποστολική Παράδοση και μυστηριακή εμπειρία η Ορθόδοξος Εκκλησία αποτελεί την αυθεντική συνέχεια της Μιάς, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, όπως ομολογείται στο Σύμβολο της Πίστεως και επιβεβαιώνεται από τη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας. Η Εκκλησία μας βιώνει το μυστήριο της θείας Οικονομίας στη μυστηριακή της ζωή με επίκεντρο τη θεία Ευχαριστία.

Η Ορθόδοξος Εκκλησία εκφράζει την ενότητα και καθολικότητά της εν Συνόδω. Η συνοδικότητα διαπνέει την οργάνωση, τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις και καθορίζεται η πορεία της. Οι Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες δεν αποτελούν συνομοσπονδία Εκκλησιών αλλά την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Κάθε τοπική Εκκλησία, προσφέρουσα την θεία Ευχαριστία, είναι η εν τόπω παρουσία και φανέρωση της Μιάς, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. Ως προς την Ορθόδοξο Διασπορά στις διάφορες χώρες της υφηλίου, απεφασίσθη να συνεχισθεί η λειτουργία Επισκοπικών Συνελεύσεων μέχρι την εφαρμογή της κανονικής ακριβείας. Αυτές απαρτίζονται από τους κανονικούς επισκόπους, που ορίζονται από την κάθε Αυτοκέφαλο Εκκλησία, οι οποίοι εξακολουθούν να υπάγονται σ’ αυτήν. Η συνεπής λειτουργία των Επισκοπικών Συνελεύσεων εγγυάται τον σεβασμό της Ορθοδόξου αρχής της συνοδικότητος.

Κατά τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου ετονίσθη η σημασία των Συνάξεων των Προκαθημένων που έχουν πραγματοποιηθεί και διατυπώθηκε η πρόταση η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος να καταστεί επαναλαμβανόμενος Θεσμός.

2) Μετέχοντες στη Θεία Ευχαριστία και δεόμενοι υπέρ της οικουμένης οφείλουμε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μετά τη Θεία Λειτουργία και να δίδουμε τη μαρτυρία της πίστεως προς τους εγγύς και τους μακράν, συμφώνως προς τη σαφή εντολή του Κυρίου προ της Αναλήψεώς Του: «και έσεσθέ μοι μάρτυρες εν τε Ιερουσαλήμ και εν πάση τη Ιουδαία και Σαμαρεία και έως εσχάτου της γης» (Πραξ. 1:8). Ο επανευαγγελισμός του λαού του Θεού στις σύγχρονες εκκοσμικευμένες κοινωνίες και ο ευαγγελισμός εκείνων που ακόμη δεν έχουν γνωρίσει τον Χριστό αποτελούν αδιάλειπτο χρέος της Εκκλησίας.

3) Η Εκκλησία μας ανταποκρινομένη στο χρέος να μαρτυρεί την αλήθεια και την αποστολική της πίστη, αποδίδει μεγάλη σημασία στον διάλογο κυρίως με τους ετεροδόξους Χριστιανούς. Με τον τρόπο αυτό και ο λοιπός χριστιανικός κόσμος γνωρίζει ακριβέστερα τη γνησιότητα της Ορθοδόξου Παραδόσεως, την αξία της πατερικής διδασκαλίας, τη λειτουργική εμπειρία και την πίστη των Ορθοδόξων. Οι διάλογοι που διεξάγει η Ορθόδοξος Εκκλησία δεν σημαίνουν ποτέ συμβιβασμό σε ζητήματα πίστεως.

4) Οι εκρήξεις φονταμενταλισμού που παρατηρούνται στους κόλπους διαφόρων θρησκειών αποτελούν έκφραση νοσηρής θρησκευτικότητος. Ο νηφάλιος διαθρησκειακός διάλογος συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, της ειρήνης και της καταλλαγής. Το λάδι του θρησκευτικού βιώματος πρέπει να χρησιμοποιείται για να επουλώνει πληγές και όχι για να αναζωπυρώνει τη φωτιά των πολεμικών συρράξεων. Η Ορθόδοξος Εκκλησία καταδικάζει απεριφράστως την επέκταση της πολεμικής βίας, τους διωγμούς, την εκδίωξη και δολοφονία μελών θρησκευτικών κοινοτήτων, τον εξαναγκασμό για την αλλαγή της θρησκευτικής πίστεως, την εμπορία προσφύγων, τις απαγωγές, τα βασανιστήρια, τις ειδεχθείς εκτελέσεις. Καταγγέλλει την καταστροφή ναών, θρησκευτικών συμβόλων και μνημείων πολιτισμού. Όλως ιδιαιτέρως εκφράζει την αγωνία της για την κατάσταση των Χριστιανών και όλων των διωκομένων μειονοτήτων στη Μέση Ανατολή και αλλαχού. Απευθύνει έκκληση προς την παγκόσμια κοινότητα για την προστασία των γηγενών Ορθοδόξων και των άλλων Χριστιανών, καθώς και όλων των πληθυσμών της περιοχής, που έχουν απαράβατο δικαίωμα να παραμείνουν στην πατρίδα τους ως ισότιμοι πολίτες. Η Σύνοδός μας καλεί όλους τους εμπλεκομένους να καταβάλουν χωρίς καθυστέρηση συστηματικές προσπάθειες για την κατάπαυση των πολεμικών συρράξεων στη Μέση Ανατολή και όπου εξακολουθούν οι πολεμικές συγκρούσεις, και τον επαναπατρισμό των εκδιωχθέντων.

Όλως ιδιαιτέρως απευθύνουμε έκκληση στους ισχυρούς της γης για την επικράτηση της ειρήνης και της δικαιοσύνης στις χώρες προελεύσεως των προσφύγων. Προτρέπουμε τις πολιτικές αρχές, τους πολίτες και τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στις χώρες που καταφεύγουν οι εξουθενωμένοι πρόσφυγες, να συνεχίσουν να προσφέρουν από το περίσσευμα και από το υστέρημα των δυνατοτήτων τους.

5) Η σύγχρονη εκκοσμίκευση επιδιώκει την αυτονόμηση του ανθρώπου από τον Χριστό και την πνευματική επιρροή της Εκκλησίας, την οποία ταυτίζει αυθαιρέτως με τον συντηρητισμό. Ο Δυτικός όμως πολιτισμός φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της διαχρονικής συμβολής του Χριστιανισμού. Επιπλέον, η Εκκλησία αναδεικνύει τη σωτηριώδη σημασία του Θεανθρώπου και του Σώματός Του, ως τόπο και τρόπο της ζωής εν ελευθερία.

6) Στη σύγχρονη προσέγγιση του γάμου, η Ορθόδοξος Εκκλησία θεωρεί την ακατάλυτη αγαπητική σχέση ανδρός και γυναικός «μυστήριον μέγα … εις Χριστόν και εις την εκκλησίαν». Ομοίως αποκαλεί «εκκλησίαν μικράν» την οικογένεια, η οποία προκύπτει από τον γάμο και αποτελεί τη μόνη εγγύηση για την ανατροφή των παιδιών.

Η Εκκλησία διαρκώς τονίζει την αξία της εγκρατείας. Η χριστιανική άσκηση διαφέρει ριζικά από οιονδήποτε δυαρχικό ασκητισμό, ο οποίος αποκόπτει τον άνθρωπο από τη ζωή και τον συνάνθρωπο. Αντιθέτως, τον συνδέει με τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας. Η εγκράτεια δεν αφορά μόνο στον μοναχικό βίο. Το ασκητικό ήθος είναι χαρακτηριστικό της χριστιανικής ζωής σε όλες τις εκφάνσεις της.

7) Ως προς το θέμα των σχέσεων της χριστιανικής πίστεως και των θετικών επιστημών, η Ορθόδοξος Εκκλησία αποφεύγει την κηδεμονία της επιστημονικής αναζητήσεως και δεν λαμβάνει θέση πάνω σε κάθε επιστημονικό ερώτημα. Ευχαριστεί τον Θεό που δωρίζει στους επιστήμονες το χάρισμα να αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της θείας Δημιουργίας. Η σύγχρονη ανάπτυξη των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας επιφέρει ριζικές αλλαγές στη ζωή μας. Προσφέρει σημαντικές ευεργεσίες όπως είναι η διευκόλυνση του καθημερινού βίου, η αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, η ευχερέστερη επικοινωνία των ανθρώπων, η έρευνα του διαστήματος κ.λπ. Παρ΄όλα αυτά, έχει και ποικίλες αρνητικές επιπτώσεις, όπως είναι η χειραγώγηση της ελευθερίας, η σταδιακή απώλεια πολυτίμων παραδόσεων, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η αμφισβήτηση των ηθικών αξιών. Η επιστημονική γνώση, όσο κι αν εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, δεν κινητοποιεί την βούληση του ανθρώπου, ούτε δίνει απάντηση στα σοβαρά ηθικά και υπαρξιακά προβλήματα, στην αναζήτηση για το νόημα της ζωής και του κόσμου. Αυτά απαιτούν πνευματική προσέγγιση, την οποία η Ορθόδοξος Εκκλησία επιχειρεί με την Βιοηθική που βασίζεται στην χριστιανική ηθική και στην πατερική διδασκαλία. Ταυτόχρονα με τον σεβασμό της ελευθερίας της επιστημονικής έρευνας η Ορθόδοξος Εκκλησία επισημαίνει τους κινδύνους, οι οποίοι υποκρύπτονται σε ορισμένα επιστημονικά επιτεύγματα και τονίζει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και τον θείο του προορισμό.

8) Η σημερινή οικολογική κρίση είναι προφανές ότι οφείλεται σε πνευματικά και ηθικά αίτια. Οι ρίζες της συνδέονται με την πλεονεξία, την απληστία και τον εγωισμό, που οδηγούν στην αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων, την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με ζημιογόνους ρύπους και την κλιματική αλλαγή. Η χριστιανική αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί μετάνοια για τις καταχρήσεις, εγκράτεια και ασκητικό ήθος, που αποτελούν αντίδοτο στην υπερκατανάλωση, συγχρόνως δε, καλλιέργεια στον άνθρωπο της συνειδήσεως ότι είναι «οικονόμος», και όχι κάτοχος της δημιουργίας. Δεν παύει να τονίζει ότι και οι μελλοντικές γενεές έχουν δικαίωμα πάνω στα φυσικά αγαθά, που μας εμπιστεύθηκε ο Δημιουργός. Για αυτό το λόγο και η Ορθόδοξος Εκκλησία συμμετέχει ενεργώς στις διάφορες διεθνείς οικολογικές προσπάθειες. Όρισε δε την 1η Σεπτεμβρίου ως ημέρα προσευχής για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

9) Απέναντι στην ισοπεδωτική και απρόσωπη ομογενοποίηση, η οποία προωθείται με ποικίλους τρόπους, η Ορθοδοξία διακηρύττει τον σεβασμό στην ιδιοπροσωπία ανθρώπων και λαών. Αντιτίθεται στην αυτονόμηση της οικονομίας από τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου και στην μετατροπή της σε αυτοσκοπό. Η πρόοδος του ανθρωπίνου γένους δεν συνδέεται μόνο με την ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου ή με την πρόοδο της οικονομίας εις βάρος των πνευματικών αξιών.

10) Η Ορθόδοξος Εκκλησία δεν αναμειγνύεται στην πολιτική. Ο λόγος της παραμένει διακριτός αλλά και προφητικός, ως οφειλετική παρέμβαση υπέρ του ανθρώπου. Τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται σήμερα στο κέντρο της πολιτικής ως απάντηση στις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές κρίσεις και ανατροπές, αποβλέποντας στην προστασία του πολίτη από την αυθαιρεσία του κράτους. Η Εκκλησία μας προσθέτει επίσης τις υποχρεώσεις και ευθύνες των πολιτών και την ανάγκη συνεχούς αυτοκριτικής πολιτικών και πολιτών προς ουσιαστική βελτίωση της κοινωνίας. Και κυρίως τονίζει, ότι το ορθόδοξο δέον περί ανθρώπου υπερβαίνει τον ορίζοντα των καθιερωμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ότι «μείζων πάντων» είναι η αγάπη, όπως την αποκάλυψε ο Χριστός και την βίωσαν όσοι πιστά Τον ακολούθησαν. Επιμένει ακόμη ότι θεμελιώδες δικαίωμα είναι και η προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, δηλαδή της ελευθερίας της συνειδήσεως, της πίστεως, της λατρείας και όλων των ατομικών και συλλογικών εκφράσεων αυτής, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος κάθε πιστού και κάθε θρησκευτικής κοινότητας να τελούν ελεύθερα από κάθε κρατική παρέμβαση τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, ως και το δικαίωμα της δημόσιας διδασκαλίας της θρησκείας.

11) Η Ορθόδοξος Εκκλησία απευθύνεται στους νέους, οι οποίοι αναζητούν πληρότητα ζωής γεμάτη ελευθερία, δικαιοσύνη, δημιουργία αλλά και αγάπη. Τους καλεί να συνδεθούν συνειδητά με την Εκκλησία Εκείνου που είναι η Αλήθεια και η Ζωή. Να προσέλθουν προσφέροντας στο εκκλησιαστικό σώμα τη ζωτικότητα, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις προσδοκίες τους. Οι νέοι δεν αποτελούν απλώς το μέλλον της Εκκλησίας αλλά το δυναμικό και δημιουργικό παρόν επί τοπικού και οικουμενικού επιπέδου.

12) Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος άνοιξε τον ορίζοντά μας στη σύγχρονη πολύμορφη οικουμένη. Τόνισε την ευθύνη μας μέσα στον χώρο και τον χρόνο, πάντοτε με προοπτική την αιωνιότητα. Η Ορθόδοξος Εκκλησία, διατηρώντας αλώβητο τον Μυστηριακό και Σωτηριολογικό της χαρακτήρα, είναι ευαίσθητη στον πόνο, στις αγωνίες και στην κραυγή για δικαιοσύνη και ειρήνη των λαών. Ευαγγελίζεται «ημέραν εξ ημέρας το σωτήριον αυτού· αναγγέλουσα εν τοις έθνεσι την δόξαν αυτού, εν πάσι τοις λαοίς τα θαυμάσια αυτού» (Ψαλμ. 95).

Ας δεηθούμε «ο Θεός πάσης χάριτος, ο καλέσας υμάς εις την αιώνιον αυτού δόξαν εν Χριστώ ᾿Ιησού ολίγον παθόντας, αυτός καταρτίσει υμάς, στηρίξει, σθενώσει, θεμελιώσει· αυτώ η δόξα και το κράτος εις τους αιώνας των αιώνων· αμήν» (Α΄ Πετρ. 5:10,11).

---***---***---***

Το ανεβάζω να υπάρχει, ίσως κάποιος θάθελε να το μελετήσει.
Προσωπικά έχω εκπλαγεί ευχάριστα.
Την έκπληξη μου θα την δικαιολογήσω σε άλλο ποστ μαζί με κάποια άλλα σχόλια.


Διότι, όπου υπάρχει παραλλαγή, δεν διατηρείται η ομοιότητα. Επειδή, λοιπόν,
δεν βλέπουμε να υπάρχει κανένα απ’ αυτά στη φύση του Θεού, μπορεί κανείς
να συμπεράνει ότι αυτά ούτε και με την ουσία της ψυχής συνυπάρχουν.
Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2918 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2016, 00:44:16  Εμφάνιση Προφίλ
Προσωπικά δεν βλέπω καμία διαφορά σε σχέση με αυτά που εκδίδει η αρχιεπισκοπή κατά καιρούς, εκτός από μια πιο σύγχρονη και εκλεπτυσμένη γλώσσα. Κυρίως στο 7ο πεδίο, διακρίνω τη απολογητική λογική του ημέτερου Πύραυλου, σε μια πιο ραφιναρισμένη έκδοση. Επειδή η σύγχρονη επιστήμη αδυνατεί να λύσει βασικά υπαρξιακά θέματα, θα πρέπει να παραδεχτούμε ως τη μόνη πραγματικότητα τα ιερά κείμενα, που έγραψαν οι ιδρυτές του χριστιανισμού.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2016, 01:01:02  Εμφάνιση Προφίλ
Προσωπικά απογοητεύομαι που εν τω έτει 2016, κάποιοι τύποι των ιερατείων, συναθροίζονται και ανανεώνουν τις αρχαίες κοτσάνες περί θεού.

Μιλούν για Ιησού, όπως ακριβώς οι αρχαίοι συνάδελφοί τους, μιλούσαν για τον Ρα, τον Δία, τον Σίβα και όλο το κακό συναπάντημα της ανθρώπινης εξελικτικής τροχοπέδης.

Οι συνάνθρωποί τους πεινούν, λιμοκτονούν,σκλαβώνονται, βιάζονται, αποκεφαλίζονται κ.λ.π, πάντα στο όνομα κάποιου θεού διαχρονικώς και αμετακλήτως.Σαν να μην πρόκειται ποτέ να αλλάξει η μαλακία που τους δέρνει όλους αυτούς.Θύματα και θύτες.

Και έρχεται τώρα ο πιστός ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ, να διασώσει στο esoterica.gr την ιερατική αρλουμποσύνοδο, λες και θα την "κατεβάσουν" από τα ΜΜΕ.
Και αισθάνεται περήφανος, για τους εκπροσώπους του θεού του.
Του θεού που κανείς δεν έχει δει, ακούσει, αγγίξει, έστω απεικονίσει, στον αιώνα τον άπαντα!!

Ελεος...

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2016, 01:11:32  Εμφάνιση Προφίλ
Τί ακριβώς περίμενες βρε Γιάννη?

Από την άλλη, ωραίος ο Ελάχιστος. Μπέσα. Όχι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Χωρίς σάλτσες και τέτοια. Αυτά είπανε, αυτά απεφάσισαν.

Υ.Γ. Η σύνοδος βεβαίως δεν έγινε για να βγουν αυτές ή οι όποιες αποφάσεις, αλλά για ξεχωρίσουν οι γκαραντί από τους αιρετικούς. Κι αυτό επετεύχθη πριν καν εναρχθεί. Κάτσε και περίμενε να δεις...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2016, 01:18:41  Εμφάνιση Προφίλ
Τι να ξεχωρίσουν Μάνο?

Αυτοί είναι ήδη αιρετικοί.
Καθολικοί, Ορθόδοξοι, Λουθηρανοί, Προτεστάντες, Κόπτες, ΜτΙ, Ευαγγελιστές, Πεντηκοστιανοί, Αμις και ότι άλλο βάζει ο νους.Από χριστιανικές αιρέσεις, γεμάτος ο ντουνιάς.

Γιατί να είναι αιρετικός ο ΜτΙ και να μην είναι ο Ορθόδοξος ή ο Καθολικός?

Ποιός θα κρίνει?
Ο Λατρεμένος που αναμένεται?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2016, 01:18:58  Εμφάνιση Προφίλ
Μάριε, το δίκιο σου βουνό. Αλλά υπάρχει και το χιουμοριστικό κομμάτι στην όλη ιστορία:

Τους πήρε χίλια χρόνια, προκειμένου να αποφασίσουν, πως δεν έχουν να πουν κάτι καινούργιο.

Υ.Γ. Ο Ρανταμπλάν αντιδρούσε τουλάχιστον. Έστω στην τελευταία σελίδα. Και να σκεφτείς, πως τα επεισόδια δεν εξελίσσονταν σε χιλιετίες, αλλά σε μέρες...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2016, 01:36:24  Εμφάνιση Προφίλ
Το ωραίο είναι, πως οι ανώτεροι ιεράρχες διαψεύδουν καθημερινώς, τους ανώτατους Ποιμάντορές τους, με τα έργα και τις "διακηρύξεις" τους.

Βλέπε Αμβρόσιο, Χρυσόστομο Ζακύνθου, Αυγουστίνο Φλωρίνης, Ανθιμο και λοιπούς Ποιμένες του κοπαδιού.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2016, 01:44:42  Εμφάνιση Προφίλ
Και να προσέχει το ποίμνιο, ποιανού τα χέρια φιλάει:

Παπαλούκουμος...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2016, 05:50:14  Εμφάνιση Προφίλ
Αν και τα πράγματα είναι πολύ απλά. ΤΟ 2016 γίναν 10 από 14 που ήταν, το 3016 θα γίνουν 7, και το 4016 θα γίνουν τέσσαρες(όχι εκπρόσωποι ορθοδόξων εκλησιών, αλλά ρασοφόροι), και θα κάνουν τη σύνοδο σε στριμωχτό ασανσέρ. Κι ό,τι προκύψει...

Ερώτηξις: Όπως το πάτε, εσείς θα ψάχνετε πρώτοι για δουλειά, ή τα τζιχάντια?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Western Sahara
732 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2016, 12:42:57  Εμφάνιση Προφίλ

Μη βαράτε μωρέ έχω κι άλλα κείμενα να ανεβάσω!
Όπως επίσης δεν πρόλαβα να σχολιάσω τίποτα ακόμα...


Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΤΗΡΗΣΙΣ ΑΥΤΗΣ ΣΗΜΕΡΟΝ

ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΝ ΤΩ ΣΥΓΧΡΟΝΩ ΚΟΣΜΩ

Διότι, όπου υπάρχει παραλλαγή, δεν διατηρείται η ομοιότητα. Επειδή, λοιπόν,
δεν βλέπουμε να υπάρχει κανένα απ’ αυτά στη φύση του Θεού, μπορεί κανείς
να συμπεράνει ότι αυτά ούτε και με την ουσία της ψυχής συνυπάρχουν.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2918 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2016, 13:46:34  Εμφάνιση Προφίλ
...ναι η προσκόλληση στον 4ο μ.Χ αιώνα είναι ακόμα εμφανής. Φυσικά άλλα σύγχρονα θέματα, όπως τη σχέση γυναίκας και κλήρου, απέφυγε επιμελώς να θίξει. Επίσης, σνομπαρίστηκε δεόντως και από άλλες ορθόδοξες εκκλησίες, όπως της Ρωσίας. Η βάρκα μπάζει νερά δυστυχώς.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/06/2016, 13:48:20  Εμφάνιση Προφίλ
ΕΛΑΧΙΣΤΕ...πας γυρεύοντας να σε βαράμε?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Διαγραμμένος Λογαριασμός


454 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/07/2016, 17:52:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vassilis_1
quote:

Heretic:
Προσωπικά δεν βλέπω καμία διαφορά σε σχέση με αυτά που εκδίδει η αρχιεπισκοπή κατά καιρούς

Και ποια διαφορά περίμενες να δεις αγαπητέ Ιωάννη; Μπας και ήλπιζες να δεις ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν δυνατόν να δεχθεί τα «επιστημονικά» παραμύθια, περί Big Bang, πρώτου κυττάρου, εξέλιξης, και χρονολόγησης δισεκατομμυρίων ετών;

Αυτό έλειπε.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία, έχει αναμφισβήτητες κοσμογονικές θέσεις: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12133&whichpage=1&ARCHIVE


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/08/2016, 02:40:12  Εμφάνιση Προφίλ
Άντε και χάσου βρε γελοίε επιτέλους.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2918 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/08/2016, 09:28:36  Εμφάνιση Προφίλ
Έξυπνα τούβλα, θα παράγουν ηλεκτρισμό, οξυγόνο και καθαρό νερό στα κτίρια του μέλλοντος

Βασίλειε, έφτασε επιτέλους η ώρα να προχωρήσεις!

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Διαγραμμένος Λογαριασμός


454 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/08/2016, 16:11:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vassilis_1
quote:

Vassilis_1:

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, έχει αναμφισβήτητες κοσμογονικές θέσεις: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12133&whichpage=1&ARCHIVE


Φίλε Μάνο, γελοίος θα γίνω μόνο, αν μεταφέρεις από τα παράγωγα του «πανεπιστήμιου»: (http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=30&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=12133 σχόλιο 08/05/2016, 17:33:21) = «επιστήμη», «επιστήμονες», «επιστημονική κοινότητα», «γνήσιες επιστημονικές δημοσιεύσεις», «παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια», «επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίου κύρους», οποιαδήποτε «πανεπιστημιακή δημοσίευση», τις θέσεις τους σχετικά με τα θέματα της κοσμογονίας. Οι οποίες θα ανατρέπουν τις εμφανισθείσες στον πάνω σύνδεσμο, αποδεδειγμένες από την επιστήμη, κοσμογονικές θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τι λες μπορείς; Αν ναι, εμφάνισέ τες.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Διαγραμμένος Λογαριασμός


454 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/08/2016, 16:12:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vassilis_1
Παρακαλώ πολύ τον αγαπητό AitheroVamon, να μη λυπηθεί τους υποστηρίζοντες τα «επιστημονικά» παραμύθια (όπως τους λυπήθηκε εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=43&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=12133 με ενδεχόμενο μονίμου κλειδώματος του θέματος), που διατυπώνουν τα προαναφερθέντα παράγωγα του «πανεπιστήμιου» και κλειδώσει το θέμα. Να αφήσει τη συζήτηση να προχωρήσει, μέχρι να αποδειχθεί, η παντελής έλλειψή τους από επιχειρήματα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2918 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/08/2016, 16:40:19  Εμφάνιση Προφίλ
Κι εγώ παρακαλώ τον aitherovamon να μην σουτάρει το τρολάκι αυτό, που ομολογουμένως έχουμε ανεχτεί αρκετά, αλλά να τον κρατήσει για λίγη διασκέδαση ακόμα, τουλάχιστον το υπόλοιπο καλοκαίρι.

http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=12

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3547 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/08/2016, 02:32:05  Εμφάνιση Προφίλ
Τα θέματα "κλειδώνουν" όταν οι συμμετέχοντες παρεκκλίνουν
της αρμόζουσας συμπεριφοράς...

Και μια και το έφερε η κουβέντα, ας έχουν μερικοί το νου τους
γιατί απο την περασμένη Πέμπτη ψηφίστηκε και ενσωματώθηκε στην Ελληνική νομοθεσία το "πρωτόκολλο του Στρασβούργου"


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Western Sahara
732 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/08/2016, 12:36:45  Εμφάνιση Προφίλ
Αγάπη;

Διότι, όπου υπάρχει παραλλαγή, δεν διατηρείται η ομοιότητα. Επειδή, λοιπόν,
δεν βλέπουμε να υπάρχει κανένα απ’ αυτά στη φύση του Θεού, μπορεί κανείς
να συμπεράνει ότι αυτά ούτε και με την ουσία της ψυχής συνυπάρχουν.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Vassilis_1
Διαγραμμένος Λογαριασμός


454 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/08/2016, 15:07:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vassilis_1
Ώστε φίλε Ιωάννη με κατηγορείς για τρολάρισμα.

Ξέρω ότι ένα χαρακτηριστικό του τρολ, είναι ο αποσυντονισμός μιας συζήτησης:

http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG2221

quote:
Τroll (τρολ)= Οργανωμένος αποσυντονισμός…

Φυσικά δεν έχω αποσυντονίσει την συζήτηση.

Αυτός που αποσυντονίζει τη συζήτηση, προφανώς λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, καταφεύγοντας σε ειρωνικά σχόλια, είσαι εσύ.

Οπότε για να κατηγορούμαι ως τρολ, η λέξη, μοιραία, έχει και άλλη σημασία:

Εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12133&whichpage=1&ARCHIVE
η επιστήμη, με την οποία συμβαδίζω, έβγαλε αποδεικτικό συμπέρασμα, σχετικά με τα θέματα που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση.

Άρα, σύμφωνα με το σκεπτικό σου φίλε Ιωάννη, ως τρολ, χαρακτηρίζεται αυτός που συμβαδίζει με τα αποδεικτικά συμπεράσματα της επιστήμης!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3547 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/08/2016, 15:07:27  Εμφάνιση Προφίλ
Μονο αγαπη!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Διαγραμμένος Λογαριασμός


454 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/08/2016, 15:09:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vassilis_1
quote:

AitheroVamon:

Τα θέματα "κλειδώνουν" όταν οι συμμετέχοντες παρεκκλίνουν
της αρμόζουσας συμπεριφοράς...


Εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=43&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=12133
αγαπητέ AitheroVamon, γράφεις τα εξής:

quote:

Το θέμα κλειδώνει προσωρινά.

Όταν (και αν) επαναενεργοποιηθεί, παρακαλούνται όποιοι αποφασίσουν να συμμετέχουν, να σέβονται τον συνομιλητή τους.


Λέγοντας τα πάνω αγαπητέ AitheroVamon, εννοούσες εμένα, διότι εμένα δεν σέβονταν οι συνομιλητές μου.
Με το που κλείδωσες το θέμα, αφήνοντας τελευταία τα μηνύματα των συνομιλητών μου, αυτό σημαίνει ότι τους επιβράβευσες.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Διαγραμμένος Λογαριασμός


454 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/08/2016, 15:16:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vassilis_1
quote:

quote:

Vassilis_1:

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, έχει αναμφισβήτητες κοσμογονικές θέσεις: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12133&whichpage=1&ARCHIVE


Φίλε Μάνο, γελοίος θα γίνω μόνο, αν μεταφέρεις από τα παράγωγα του «πανεπιστήμιου»: (http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=30&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=12133 σχόλιο 08/05/2016, 17:33:21) = «επιστήμη», «επιστήμονες», «επιστημονική κοινότητα», «γνήσιες επιστημονικές δημοσιεύσεις», «παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια», «επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίου κύρους», οποιαδήποτε «πανεπιστημιακή δημοσίευση», τις θέσεις τους σχετικά με τα θέματα της κοσμογονίας. Οι οποίες θα ανατρέπουν τις εμφανισθείσες στον πάνω σύνδεσμο, αποδεδειγμένες από την επιστήμη, κοσμογονικές θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τι λες μπορείς; Αν ναι, εμφάνισέ τες.Τι έγινε Μάνο; Τελικά δεν μπόρεσες να εμφανίσεις τις κοσμογονικές θέσεις των προαναφερθέντων παραγώγων του «πανεπιστήμιου», που θα ανέτρεπαν τις αποδεδειγμένες από την επιστήμη, κοσμογονικές θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ξέρεις γιατί; Ιδού: Ό,τι αποδεικνύει η επιστήμη δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί.

Το «πανεπιστήμιο» πλήρωσε την λανθασμένη τακτική του, η οποία συνίσταται στο ότι δεν διδάσκει ως όφειλε τους φοιτητές ότι η χρησιμοποίηση των πειραμάτων σχετικά με την εξιχνίαση των μεγάλων θεμάτων της κοσμογονίας (στα οποία, κατά τη δημιουργία τους, απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση = μη παρατηρούμενα), είναι αντιεπιστημονική μέθοδος, με επακόλουθο να διέπεται από παντελή αγνωσία, με φυσική συνέπεια να μεταδίδει την παντελή αγνωσία του, και σε όλα τα παράγωγά του: «επιστήμη», «επιστήμονες», «επιστημονική κοινότητα», «γνήσιες επιστημονικές δημοσιεύσεις», «παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια», «επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίου κύρους», οποιαδήποτε «πανεπιστημιακή δημοσίευση».

Εκτεταμένες αναφορές σχετικά με τα πάνω εδώ: (http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=30&TOPIC_ID=12133 σχόλιο 08/05/2016, 17:33:21)


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2918 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/08/2016, 15:23:47  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Ώστε φίλε Ιωάννη με κατηγορείς για τρολάρισμα.

Ξέρω ότι ένα χαρακτηριστικό του τρολ, είναι ο αποσυντονισμός μιας συζήτησης:

http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG2221

quote:
Τroll (τρολ)= Οργανωμένος αποσυντονισμός…

Φυσικά δεν έχω αποσυντονίσει την συζήτηση.

Αυτός που αποσυντονίζει τη συζήτηση, προφανώς λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, καταφεύγοντας σε ειρωνικά σχόλια, είσαι εσύ.

Οπότε για να κατηγορούμαι ως τρολ, η λέξη, μοιραία, έχει και άλλη σημασία:

Εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12133&whichpage=1&ARCHIVE
η επιστήμη, με την οποία συμβαδίζω, έβγαλε αποδεικτικό συμπέρασμα, σχετικά με τα θέματα που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση.

Άρα, σύμφωνα με το σκεπτικό σου φίλε Ιωάννη, ως τρολ, χαρακτηρίζεται αυτός που συμβαδίζει με τα αποδεικτικά συμπεράσματα της επιστήμης!Και βέβαια φίλε Βασίλειε, όχι μόνο είσαι trol, αλλά αποτελεί σκάνδαλο ηθικής τάξης το πως εξακολουθείς ακόμα και κυκλοφορείς εδώ μέσα και ρυπαίνεις ασύστολα τη μία συζήτηση μετά την άλλη. Και φυσικά θα βγαίνεις και θα ζητάς και τα ρέστα, μιας και το θράσος θα περισσεύει πάντα, στους ημιπαράφρονες απολογητές του διαδικτύου σαν κι εσένα.

Όσο για τα τεκμήρια και τις αποδείξεις για όλα τα παραπάνω που έγραψα, μιας και προβλέπω πως θα βγεις πάλι να ζητήσεις τα ρέστα, η επιστήμη της πληροφορικής, μάλλον η τεχνολογία, έχει προβλέψει και για περιπτώσεις σαν και του λόγου σου:


The Curious Case of Vassilis_1 Troll Revealed

Ας κάτσει λοιπόν ο οποιοσδήποτε έχει χρόνο και όρεξη να διαβάσει τι αράδιαζε αυτός ο χρήστης αυτός στα 20+ forum που τελικώς γίνεται ban, και έλα μετά εσύ να μας αποδείξεις ότι δεν είσαι το ίδιο άτομο.

ps. Όταν μιλάς για "συνομιλητές", θα βγάζεις τον εαυτό σου απ' έξω. Οι συνομιλητές είναι άνθρωποι που συζητάνε, όχι βαρεμένοι παπαγάλοι του διαδικτύου.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Διαγραμμένος Λογαριασμός


454 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/08/2016, 15:54:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vassilis_1
Ώστε επιμένεις ότι είμαι trol φίλε Ιωάννη.
Τώρα, ποιος από εμάς του δύο είναι trol, αναφέρθηκα διεξοδικά πιο πάνω.

Εδώ επισημαίνω: Καθώς συμβαδίζω με το αποδεικτικό συμπέρασμα που εξήγαγε
η επιστήμη εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12133&whichpage=1&ARCHIVE αποκλείεται να είμαι trol.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Διαγραμμένος Λογαριασμός


454 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/08/2016, 17:48:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vassilis_1
Και βέβαια αγαπητέ Ιωάννη, ο οποιοσδήποτε έχει χρόνο και όρεξη να διαβάσει, αυτά που έχω γράψει σε άλλα φόρουμ, ιδού:

http://www.off-road.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=30&t=10623&p=190890#p190890

http://www.vcdc.gr/forum/viewtopic.php?f=42&t=9108&start=200&sid=e8f6cfb59d35fc60595edf48964aaeff

http://metaldome.info/forum/viewtopic.php?f=34&t=1892&st=0&sk=t&sd=a&start=1740

https://forum.pirateparty.gr/viewtopic.php?f=162&t=1810&sid=05a4732a2b01ec22aad0aaa1c1635a74&start=100

http://www.reikicenter.gr/forum/viewtopic.php?p=579678#p579678

http://www.kakapaidia.gr/forum/showthread.php?t=766&page=2

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=67911

http://www.ninty.gr/showthread.php?t=2472&page=56

https://chemeng-ntua.gr/viewtopic.php?f=37&t=350&start=270

http://www.e-telescope.gr/forum/viewtopic.php?f=13&t=73&sid=170c0c3b69a578ca6c636cd840846d24&start=30

http://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php?f=147&t=5040&sid=eb39b32c06b34a8a975eecc149500f9e&start=120

http://truth.freeforums.org/topic-t10948-1420.html

http://www.forums.gr/forum/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%82/%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82/20268-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AE-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7%CF%82/page27#post1762374

http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1443&page=141

http://sinevohia.gr/index.php?topic=963.25

http://www.filosofiki.eu/viewtopic.php?f=5&t=768&start=2480

http://www.goodnet.gr/forum/viewtopic.php?f=4&t=3804&sid=2122c4b203f5e48d6c619444c486eca1&start=465


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2918 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/08/2016, 19:28:26  Εμφάνιση Προφίλ
Α, συγχαρητήρια! Άλλα 20 φόρουμ που αγνοούσα...

Εδω μιλάμε για Plan 9 from Outer Space


Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Διαγραμμένος Λογαριασμός


454 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/08/2016, 16:30:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vassilis_1
quote:

quote:

Heretic:
Προσωπικά δεν βλέπω καμία διαφορά σε σχέση με αυτά που εκδίδει η αρχιεπισκοπή κατά καιρούς

Και ποια διαφορά περίμενες να δεις αγαπητέ Ιωάννη; Μπας και ήλπιζες να δεις ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν δυνατόν να δεχθεί τα «επιστημονικά» παραμύθια, περί Big Bang, πρώτου κυττάρου, εξέλιξης, και χρονολόγησης δισεκατομμυρίων ετών;

Αυτό έλειπε.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία, έχει αναμφισβήτητες κοσμογονικές θέσεις: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12133&whichpage=1&ARCHIVE


Ας επιστρέψουμε τώρα στο θέμα που συζητάμε εδώ φίλε Ιωάννη.

Τι γνώμη έχεις; Τα παράγωγα του «πανεπιστήμιου» (http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=30&TOPIC_ID=12133 σχόλιο 08/05/2016, 17:33:21), μπορούν να αμφισβητήσουν τις κοσμογονικές θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας; Αν ναι, εμφάνισε την επιχειρηματολογία σου.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/08/2016, 01:02:18  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Aitherovamon
Και μια και το έφερε η κουβέντα, ας έχουν μερικοί το νου τους
γιατί απο την περασμένη Πέμπτη ψηφίστηκε και ενσωματώθηκε στην Ελληνική νομοθεσία το "πρωτόκολλο του Στρασβούργου"

Καλώς. Θα μιλήσω λοιπόν ως πρόσωπο, Μάνος Νιωτάκης, και είμαι στη διάθεση του οποιουδήποτε δικαστηρίου:

Όσοι και όποιοι, σαν τον Vassilis_1 πιστεύουν, πως το σύμπαν κόσμος δημιουργήθηκε πριν 7.000 χρόνια, είναι αμόρφωτοι φανατικοί και γελοίοι. Ειδικώς ο Vassilis_1, που διαδίδει αυτή την άποψη ως επιστημονική, σε όσα fora έχει την δυνατότητα να εγγραφεί, είναι ο γελοιωδέστερος και πλέον αμόρφωτος όλων.

Αν λοιπόν ο Vassilis_1 δεν συμφωνεί μαζί μου, αν δεν καταλαβαίνει πως είναι ένας αμόρφωτος φανατικός και γελοίος Καραγκιόζης, αντί να κάνει εξυπνάδες εδώ, ας με μηνύσει, κι ας πάμε σε ένα δικαστήριο της επιλογής του. Αν δεν καλέσει εκείνος τον Μάνο Δανέζη ως μάρτυρα υπεράσπισης, θα τον καλέσω εγώ. Δική του η πρώτη κίνηση.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark._________________________
Εγινε επέμβαση στο μήνυμα
05/08/201
_________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/08/2016, 01:30:33  Εμφάνιση Προφίλ
Vassilis_1

Αν δεν έχεις πρόθεση, ή και διάθεση, ή και αιτίαση να μου κάνεις μήνυση για όσα σου καταλογίζω, δεν νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα, αν συνεχίσω να σε χαρακτηρίζω αμόρφωτο φανατικό και γελοίο Καραγκιόζη. Σωστά?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
_________________________
Έγινε επέμβαση στο μήνυμα
05/08/201
_________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 23 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy