ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 διαλογισμος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
tengu
Νέο Μέλος


15 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2009, 14:55:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tengu  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
θα ηθελα να κανω διαλογισμο,μπορει να μου πει καποιος την γνωμη του για καποιο συστημα η καποιον καλο δασκαλο στην Αθηνα;προσπαθω να ψαξω αλλα υπαρχουν πολλα ειδη και δεν βγαζω ακρη.
mystery of reality
Νέο Μέλος

Greece
4 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2009, 10:48:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους mystery of reality  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
geia sou file mou... diabasa gia ton dialogismo kapote kai brika kai kapies askiseis....mporo na po oti i dialogismos einai polu endiaferon san ideologia kai oxi mono, tha se boithisei polu oson afora tin antilipsi sou.
pare mia idea apo auto to link:

http://www.translatum.gr/cym/cymintro.htmΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

wholemind
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
62 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/10/2009, 19:10:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους wholemind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ
Αν και οι διάφορες θρησκείες εκκινούν από διαφορετική θεωρητική βάση, όταν αναφέρονται στον άνθρωπο και τις πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στην Βίωση του Απολύτου, μιλούν σχεδόν με όμοιο τρόπο.
Έτσι ο Πλάτωνισμός (ο Νεοπλατωνισμός, κλπ) ταυτίζει Είναι και ον. Ο Χριστιανισμός διακρίνει σαφώς τον Άκτιστο Θεό (το ΕΙΝΑΙ) από το κτιστό δημιούργημα (που μέσω της Άκτιστης Θείας Ενέργειας αναδύεται από το μη ον κι αποτελεί μόνο ένα συνειδησιακό δυναμισμό, ένα λογικό πυρήνα, μία δραστηριότητα, που υπάρχει μόνο χάριν της μετοχής στην Θεία Ενέργεια και ουσιώνεται μόνο όταν ενωθεί με την Θεότητα). Η Βεδάντα ισχυρίζεται ότι Μόνη Πραγματικότητα είναι το Βράχμαν (ΕΙΝΑΙ). Το Σαμκύα Γιόγκα διαχωρίζει το ΕΙΝΑΙ (Πουρουσά) από την Ενέργεια (πρακρίτι),την Ενέργεια που μετασχηματίζεται στην ποικιλία των φαινομένων. Ο Βουδισμός αρνείται παντελώς το ΕΙΝΑΙ κι ισχυρίζεται ότι η μόνη πραγματικότητα είναι το φαινόμενο (η ροή των ντάρμας).
Η πρακτική όμως του Διαλογισμού, της Προσευχής, του Γιόγκα, κλπ. που εφαρμόζουν όλες αυτές οι θρησκείες είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Αυτό συμβαίνει γιατί πέρα από όλες τις θεωρητικές ερμηνείες η σύνθεση του ανθρώπου είναι μία και χρειάζονται τα ίδια πρακτικά βήματα για να φτάσουμε στην Βίωση του Απολύτου. Ίσως κάποια ημέρα διατυπωθεί κάποια ερμηνεία που να βασίζεται απλά στην ανθρώπινη πραγματικότητα και να υπερκαλύπτει όλες τις θρησκευτικές ερμηνείες.
ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
Εκτός από τον Λογισμό και τον Μεταλογισμό υπάρχει ένα άλλο είδος εσωτερικής δραστηριότητας που οδηγεί βαθμιαία στο ξεπέρασμα του Λογισμού. Αυτή η δραστηριότητα που ονομάζεται Διαλογισμός (Meditation) συνίσταται στο να απορρίπτουμε ό,τι εισέρχεται στο νοητικό πεδίο (στο συνειδησιακό πεδίο) ή αλλιώς (που είναι το ίδιο πράγμα) στο να αφήνουμε να εκδηλώνονται ελεύθερα οι διάφορες διαδικασίες χωρίς να κρατιόμαστε κάπου, να προσκολλούμαστε κάπου. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μας αποσπά τελικά από ό,τι συμβαίνει, να νοιώθουμε αδιάφοροι σε ό,τι συμβαίνει κι έτσι οδηγούμαστε σε μία κατάσταση πέραν της συγκεκριμένης διαδικασίας. Ξεκινώντας έτσι από τις κατώτερες νοητικές λειτουργίες και ξεπερνώντας σταδιακά τις ανώτερες λειτουργίες φτάνουμε τελικά να περάσουμε πέραν της ίδιας της νοητικής δραστηριότητας του Λογισμού.
Υπάρχει ακόμα ένας έμμεσος τρόπος να φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα. Χρησιμοποιώντας κάποια διαδικασία, την εμμονή, την ανακύκλωση της ίδιας πληροφορίας, που χαρακτηρίζεται σαν συγκέντρωση σε ένα θέμα κι επαναφορά σε αυτό όταν ξεφεύγουμε, τότε μετά από κάποιο διάστημα η διαδικασία απογυμνώνεται από το νοητικό της περιεχόμενο, παύει να έχει σημασία και τελικά αυτό μας αποσπά από το νοητικό επίπεδο και μας οδηγεί σε μία ανώτερη συνειδησιακή κατάσταση. Το θέμα, το αντικείμενο της συγκέντρωσης, μπορεί να ανήκει σε μία από τις τέσσερις κατηγορίες, αντικείμενο της αίσθησης-αντίληψης, της διανόησης, του εγώ, της ίδιας της λειτουργίας του λογισμού. Περνώντας σταδιακά από όλα τα επίπεδα συγκέντρωσης, φτάνουμε τελικά πέραν του λογισμού, της νοητικής δραστηριότητας.
Αν και ο Διαλογισμός είναι μία δραστηριότητα κατασταλτική, αντίστροφη του Λογισμού, δεν παύει να είναι μία δραστηριότητα που μας κρατά ακόμα μέσα στον σχετικό κόσμο. Μόνο όταν περάσουμε πέραν της νοητικής δραστηριότητας έχουμε επιτύχει μία άλλη, ανώτερη κατάσταση. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες νοητικής δραστηριότητας (Λογισμού), αντίληψη, διανόηση, συνείδηση του εγώ. Ειδικότερα στην υπέρβαση της αντίληψης ξεπερνάμε τις διάφορες δραστηριότητες, γινόμαστε αδιάφοροι είτε υπάρχουν, είτε όχι, και τελικά μπορούμε να τις καταργήσουμε. Το ίδιο γίνεται και στο επίπεδο της διανόησης. Όταν ξεπερνάμε το εγώ ξεπερνάμε τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το εγώ αλλά μένει τελικά η αντίληψη της ύπαρξης που παράγεται από την ίδια την νοητική δραστηριότητα. Η ολοκληρωτική κατάργηση της ατομικής ύπαρξης συνιστά λοιπόν μία τέταρτη νοητική κατάσταση, είναι η ίδια η νοητική λειτουργία, απογυμνωμένη από προσωπικά στοιχεία, στην παγκόσμια μορφή της. Υπάρχουν τρεις νοητικές καταστάσεις που βιώνει η ύπαρξη εδώ και σχετίζονται με τις εσωτερικές διαδικασίες της νοητικότητας. Καταρχήν το υποκείμενο νοιώθει να επεκτείνεται στο άπειρο αλλά υπάρχει διάκριση ανάμεσα στο υποκείμενο και το περιβάλλον. Στην συνέχεια το υποκείμενο παύει να είναι ένα κέντρο και επεκτείνεται παντού, γίνεται άπειρο κι εδώ υποκείμενο αντικείμενο ταυτίζονται. Μετά η ύπαρξη συνειδητοποιεί ότι δεν έχει ιδιώματα, είναι κενή, «χωρίς ύπαρξη». Η Βίωση της Πραγματικότητας, το Απόλυτο, είναι ένα ανώτερο πεδίο ύπαρξης, είναι η Πέμπτη Κατάσταση, είναι η Επίτευξη για την οποία μιλούν οι διάφορες μεταφυσικές θεωρήσεις και οι ιστορικές θρησκείες.
Αυτές οι διαδικασίες που περιγράψαμε παρά τις εξωτερικές διαφορές τους οδηγούν στην ίδια απόσπαση από το νοητικό επίπεδο, σε μία διαφορετική κατάσταση της Συνείδησης. Αυτές οι διαδικασίες, με διάφορες ποικιλίες ονομάζονται Διαλογισμός γιατί κάνουμε χρήση μίας νοητικής διαδικασίας, όχι για να φτάσουμε σε κάποιο νοητικό συμπέρασμα αλλά για να πάμε μέσω αυτής πέραν της νοητικής διαδικασίας, πέραν της νόησης. Αυτός είναι ένας έμμεσος τρόπος για να πάμε πέραν του νου. Με αυτή την έννοια χρησιμοποιείται ο Διαλογισμός στις διάφορες θρησκευτικές πρακτικές. Ο Διαλογισμός λοιπόν είναι όχι απλά ένας μεταλογισμός, δηλαδή διερεύνηση της ίδιας της διαδικασίας του Λογισμού αλλά μία κατάργησή του, ένας Υπερλογισμός, δηλαδή αυτοκατάργηση της νόησης (έτσι υπερλογισμός είναι στην πραγματικότητα ένας όρος χωρίς περιεχόμενο, που δείχνει απλά το τέλος της νόησης. Είναι το όχι-νόηση. Αυτό δεν είναι μία κατάσταση ασυνείδητη ή χαώδης. Αντίθετα είναι η Πλήρης Εγρήγορση, η Πλήρης Προσοχή, που είναι άμεση ενέργεια και δεν χρησιμοποιεί την νόηση που είναι φαινόμενο δευτερεύον και έμμεσο. Είναι η Βίωση του ΕΙΝΑΙ, της Εντός μας Θεότητας κι όχι ενός νοητικού περιεχομένου.
Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (το ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ), το ον, καθώς «εξελίσσεται» μέσα στον χώρο της Ύπαρξης και της Αυτογνωσίας, διαφοροποιεί τις αντιλήψεις του γιά την Πραγματικότητα (και την μεταφυσική της θεώρηση). Ανάλογα λοιπόν την εξέλιξή του είναι και η προσέγγιση της Πραγματικότητας και τα πρακτικά βήματα που πρέπει να κάνει για να Βιώσει την Πραγματικότητα. Έτσι κάποια συνείδηση που έχει εξελιχθεί αρκετά ασκεί τον Διαλογισμό στο επίπεδο που βρίσκεται και δεν ασχολείται με κατώτερες πρακτικές (αφού ήδη έχει αφομοιώσει στην προηγούμενη πείρα του όλες τις κατώτερες καταστάσεις). Έτσι αν και περιγράφουμε πέντε καταστάσεις ύπαρξης – απόλυτο, Παγκόσμιο (παγκόσμια νοητική δραστηριότητα, σε τρεις καταστάσεις), νόηση (κατάσταση του εγώ), διανόηση, αντίληψη (και αίσθηση) – εννοείται ότι η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ μπορεί να βρίσκεται σε κάποια ανώτερη κατάσταση κι όχι αναγκαστικά στην κατώτερη, οπότε και η αντίληψή της για την Πραγματικότητα έχει τροποποιηθεί ανάλογα την κατάσταση που βρίσκεται, αλλά και ο Διαλογισμός που θα πρέπει να εφαρμόσει για να Βιώσει το Απόλυτο θα είναι προσαρμοσμένος στο επίπεδο της εξέλιξής του.
ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ
http://sites.google.com/site/religions1/

Κοιτάξτε το κεφάλαιο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2009, 13:58:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στο κέντρο της Αθήνας απο ένα χαρτί κολλημένο στον τοίχο, παρατήρησα την εξής ενδιαφέρουσα διεύθυνση:http://gr.srichinmoycentre.org/meditationΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Marte
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
666 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2009, 19:12:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για δες κι αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=e0rSmxsVHPE

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2009, 20:57:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ καλό βίντεο.Το κλειδί είναι οι αναπνοές.Πρέπει κάποιος να φτάσει σε βαθιά χαλάρωση.Αυτό είναι και το πιό δύσκολο,προσωπικά μου είναι αδύνατον να χαλαρώσω πλήρως.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Δημήτριος Γλύκας
Νέο Μέλος


13 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/11/2009, 16:23:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Δημήτριος Γλύκας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι, είναι αυτός που εδώ και 40 χρόνια εισήγαγε τον Υπερβατικό Διαλογισμό και έφερε την φώτιση σε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο.
Ο Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι θεωρείται ευρέως ως ο επιφανέστερος επιστήμονας στο πεδίο της συνείδησης, και θεωρείται ότι είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος στον κόσμο σήμερα.

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός (http://www.tm.org)είναι μια απλή, φυσική διαδικασία για να έρθετε σε επαφή με την εσωτερική σας δεξαμενή δημιουργικότητας, ενέργειας και νοημοσύνης, σε καθημερινή βάση.


Υπάρχει μια πλούσια, απεριόριστη πλευρά δημιουργικότητας, ενέργειας, και νοημοσύνης μέσα σε κάθε έναν από μας. Στο βαθμό που είμαστε σε θέση να ανασύρουμε αυτήν την εσωτερική πλευρά της ζωής, έχουμε, αύξηση της υγείας, της ευτυχίας, και επιτυχία στην πρακτική ζωή μας.

Η απεριόριστες δυνατότητές σας
Ο Υπερβατικός Διαλογισμός (http://www.tm.org) είναι μια απλή, φυσική διαδικασία για να κερδίσετε βαθιά ανάπαυση - και να έρθετε σε επαφή με εκείνη την εσωτερική δεξαμενή της δημιουργικότητας, ενέργειας και νοημοσύνης-και να κερδίσετε την υποστήριξή της σε όλα όσα κάνετε και να εμπλουτίσετε τη ζωή σας μέρα με την μέρα.
Ο καθένας μπορεί να μάθει να ασκεί τον Υπερβατικό Διαλογισμό με επιτυχία. Εύκολα και ευχάριστα-μόνο 20 λεπτά ενώ κάθεται άνετα, δύο φορές την ημέρα, με τα μάτια κλειστά Δεν απαιτεί καμία προσπάθεια ή συγκέντρωση, καμία ειδική επιδεξιότητα ή αλλαγή του τρόπου ζωής. Δεν είναι καν απαραίτητο να πιστεύετε ότι θα λειτουργήσει. Διαλογιστείτε τακτικά δύο φορές την ημέρα και θα έχετε οφέλη σε όλες τις πλευρές της ζωής.

Ήρεμη εγρήγορση.
Κατά τη διάρκεια της πρακτικής του Υπερβατικού Διαλογισμού, το μυαλό και το σώμα κατασταλάζουν για να δοκιμάσουν μια μοναδική κατάσταση αναπαυτικής εγρήγορσης. Δεδομένου ότι το μυαλό έχει την εμπειρία πλήρους σιγής, το σώμα αποκτά βαθιά ξεκούραση. Σε αυτή την πιο πάγια κατάσταση της συνειδητοποίησης του εαυτού, το μυαλό ξεπερνά όλη τη διανοητική δραστηριότητα για να δοκιμάσει την απλούστερη μορφή συνειδητοποίησης, την Υπερβατική Συνείδηση.
Η επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι η εμπειρία της Υπερβατικής συνείδησης συσχετίζεται με τη μεγαλύτερη δημιουργικότητα, τη βελτιωμένη εκμάθηση, τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, τους καλύτερους βαθμούς, τον υψηλότερο ηθικό συλλογισμό, την αυξανόμενη συνοχή του Νου, και τη βελτίωση της νευρολογικής λειτουργίας του σώματος.
Ο Υπερβατικός Διαλογισμός (http://www.tm.org) είναι μια πρακτική, αποδεδειγμένη διαδικασία για περισσότερη ενέργεια, δημιουργικότητα, και νοημοσύνη-για το ξύπνημα της απεριόριστης δυνατότητας του Νου και του σώματός σας και την απόλαυση περισσότερης υγείας, ευτυχίας, και επιτυχίας στη ζωή.

Συνολική λειτουργία του εγκεφάλου: Ο Νους λειτουργεί σε συνοχή και με ιδιαίτερη τάξη – το σύνολο του Νου αναζωογονείται. Η τακτική εξάσκηση του Υπερβατικού Διαλογισμού αναπτύσσει τη συνολική δυνατότητα του εγκεφάλου.

Επέκταση της συνειδητοποίησης και βαθιά ανάπαυση: Ο Νου σας αυθόρμητα και φυσικά εγκαθίσταται σε ένα ήρεμο, αλλά ταυτόχρονα και σε εγρήγορση, και επεκτεινόμενο επίπεδο ενώ το σώμα απολαμβάνει βαθιά, αναζωογονητική ανάπαυση.

Φυσικός και χωρίς προσπάθεια: Ο Υπερβατικός Διαλογισμός ασκείται 20 λεπτά δύο φορές την ημέρα ενώ κάθεστε άνετα με τα μάτια κλειστά

Τα οφέλη είναι πραγματικά.
Τα οφέλη του Υπερβατικού Διαλογισμού είναι πραγματικά επειδή έχουν αποδειχθεί από πάνω από 600 επιστημονικές μελέτες σε περισσότερα από 200 ανεξάρτητα ερευνητικά κέντρα σε 35 χώρες. Αυτή η έρευνα μας δίνει την εμπιστοσύνη ότι τα οφέλη είναι βασισμένα σε μετρήσιμες μεταβολές, στον Νου, το σώμα, και τη συμπεριφορά.

Τα οφέλη είναι επίσης πραγματικά επειδή είχαν την εμπειρία τους εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που έμαθαν την τεχνική τα προηγούμενα 50 έτη. Στην πραγματικότητα, ο Υπερβατικός Διαλογισμός προέρχεται από μια αρχαία παράδοση γνώσης- της βεδικής παράδοσης της Ινδίας. Ο Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι, ο ιδρυτής του Υπερβατικού Διαλογισμού, έχει δώσει αυτήν την τεχνική στην πλήρη της αγνότητα και την αυθεντικότητά της, που εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητά της στην σύγχρονη εποχή μας.

Τα οφέλη
Η επιστημονική έρευνα για τον Υπερβατικό Διαλογισμό αποδεικνύει ότι η τεχνική λειτουργεί. Οι θετικές αναφορές από τους ανθρώπους που ασκούν την τεχνική δείχνουν ότι ο καθένας μπορεί να την μάθει και να την απολαύσει. Αλλά το ποιο σημαντικό είναι ότι αρχίζετε να έχετε οφέλη στη ζωή σας.
Την καλύτερη όμως απόδειξη για τα οφέλη πού φέρνει σε όλες τις πλευρές της ζωής ο Υπερβατικός Διαλογισμός θα την έχετε όταν τον μάθετε να τον ασκείτε εσείς οι ίδιοι. Τα οφέλη έρχονται φυσικά και αυθόρμητα. Δεν είναι απαραίτητο να προσπαθήσετε για να έρθουν. Απλώς διαλογιστείτε άνετα δύο φορές την ημέρα, και θα έρθουν.

Αρκεί το πότισμα της ρίζας ενός δέντρου και παρατηρούμε ότι όλα τα φύλλα, τα λουλούδια, και τα φρούτα ευδοκιμούν. Καθημερινά, θα απολαύσετε ένα πιο διαυγή Νου, μια καλύτερη υγεία, αρμονικότερες σχέσεις, και επιτυχία χωρίς ένταση και άγχος. Και ταυτόχρονα θα συμβάλετε και για έναν ειρηνικό κόσμο.

Οφέλη στον Νου- οξυδέρκεια και περισσότερη τάξη στη σκέψη, καλύτερη μνήμη , μεγαλύτερη δημιουργικότητα και δυνατότητα συγκέντρωσης, χρήση του πλήρους δυναμικού του Νου σας , οξυδέρκεια, υψηλότερος δείκτης νοημοσύνης, καλύτεροι βαθμοί στην εκπαίδευση, περισσότερος δυναμισμός, διευρυμένη συνείδηση.

Οφέλη για το σώμα σας- λιγότερο άγχος και ένταση, περισσότερη ενέργεια, καλύτερη υγεία, χαμηλότερες ιατρικές δαπάνες, νεανικό σώμα, καλύτερος ύπνος, χαμηλότερη πίεση αίματος, μειωμένη χρήση οινοπνεύματος, δυνατότητα να σταματήσει κανείς το κάπνισμα, λιγότερη ένταση, ανακούφιση από το άσθμα, χαμηλότερη χοληστερόλη, γρηγορότερος χρόνος αντίδρασης, μακροβιότερη και υγιέστερη ζωή.

Οφέλη στις σχέσεις- εκπληρωμένες φιλίες, εσωτερική ηρεμία, περισσότερη αυτοπεποίθηση, μεγαλύτερη προοπτική στη ζωή, αυξανόμενη ανοχή και κατανόηση προς τους άλλους, βαθύτερη εκτίμηση του εαυτού σας και των άλλων, αρμονικότερη συμπεριφoρά, δυνατότητα να αισθάνεστε καλύτερα για τον εαυτό σας και να χαίρεστε την ζωή περισσότερο, λιγότερη ανησυχία, θυμός, και κατάθλιψη.

Οφέλη στην επαγγελματική ζωή- επιτυγχάνετε μια ισχυρότερη αυτό-εκτίμηση, λαμβάνετε τις σωστές αποφάσεις, είσαστε πιο ικανοποιημένος με τη σταδιοδρομία σας, κάνει την εργασία σας καλύτερη, λύνετε τα προβλήματα γρηγορότερα, απολαμβάνετε την εργασία σας περισσότερο, αναπτύσσετε αποτελεσματικές ηγετικές ικανότητες, κάνετε λιγότερα και πετυχαίνετε περισσότερα, συνεννοείσθε καλύτερα με τους συναδέλφους σας, έχετε λιγότερη ένταση στην εργασία σας.

Οφέλη στο περιβάλλον – βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη, λιγότερα έγκληματα, λιγότερα μοιραία αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, λιγότερες δολοφονίες, μειωμένη τρομοκρατία, λιγότερη διεθνής σύγκρουση, αυξανόμενη αρμονία μεταξύ των εθνών, παγκόσμια ειρήνη.

Δρ Δημήτριος Γλύκας ΜΕ, Ph.D
Πτυχιούχος Δάσκαλος του Υπερβατικού Διαλογισμού
email: jgurudeva108@yahoo.com
Επίσημος ιστοχώρος: www.tm.orgΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αμοθεν
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
516 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2011, 17:38:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ- Η ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ «ΘΕΙΑΣ ΓΝΩΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΛΟΒΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ.
ΓΝΩΘΙ Σ’ΑΥΤΟΝ
«Ου δυναμαι πω κατά το Δελφικον γραμμα γνωναι εμαυτον γελοιον δη μοι φαινεται τουτο ετι αγνοουντα τα αλλοτρια σκοπειν»
Μεταφραση.-«Δεν ειμαι δηλαδη ακομη ικανος,συμφωνα με την Δελφικη επιταγη,να γνωριζω τον εαυτο μου,και μου φαινεται ανοητο,ενώ αγνοω ακομη αυτό,ν’ασχολουμαι με άλλες υποθεσεις»
ΠΛΑΤΩΝ
ΦΑΙΔΡΟΣ 229,230 e

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
Το μυαλο του ανθρωπου είναι ικανο μιας ιδαιτερης προμελετημενης ενεργειας της θελησης,διαλογισμος,η επιτυχημενη εφαρμογη της οποιας εχει σαν αποτελεσμα την ανυψωση του σε ανωτερο επιπεδο συνειδητοτητας.Ενα βασιλειο προνομοιουχων,τετοιο που συχνα ονειρευεται καποιος,αλλα ποτε δεν θεωρησε πραγματικο.Παρ’ολο που ο καθενας μας κατεχει τον ιδαιτερο αυτόν μηχανισμο ,σχεδον κανεις,παρα μονο ορισμενα επιλεκτικα διαλεγμενα ατομα,από κάθε γενια,ανακαλυπτουν τον τροπο με τον οποιο μπορει να ενεργοποιηθει και ακομη λιγωτεροι από αυτους που εχουν κανει την ανακαλυψη στην πραξη,επιτυγχανουν την πνευματικη μεταμορφωση στον υψηλοτερο βαθμο της.Ειναι τετοια η πνευματικη αλλαγη και τοσο μεγαλη η αμοιβη που προσφερεται στον επιτυχοντα μυστη,ώστε ακομη και σημερα να θεωρειται το μεγαλυτερο μυστικο από την εμφανιση του ανθρωπου στη ΓΗ,το ΜΟΝΟ μυστικο,η ΠΗΓΗ ολων των γνωσεων και ολων των επιστημων στο συμπαν.
Το πιο μεγαλο μυστικο ολων των εποχων,αυτό για το οποιο αφ’ενός μεν δημιουργηθηκαν μυστικοι κωδικες και αλληγορικες εκφρασεις,χυθηκαν τονοι μελανης για την συγκαλυψη του,αφ’ετερου δε επινοηθηκαν μυστικες αδελφοτητες,ταγματα,εταιρειες,ιπποτες,μυστικοι οργανισμοι και θρησκειες για την εκμεταλλευση των ευεργετημα των του, είναι συγχρονως αυτό που,από τετοιες συμπεριφορες, οδηγησε διαχρονικα την ανθρωποτητα στην δυσκολη κατασταση που βρισκεται σημερα.
Ο Μεντης –Αθηνα είναι απολυτα σαφης,όταν μεσα από τα Ομηρικα Επη,μας ενημερωνει πως,η μυστικοτητα είναι λαθος επιλογη.Οι Ελληνες αθανατοι δεν τοποθετησαν τον Ε.Γ.Κ μεσα στον εγκεφαλο του ανδρα,και τον ιδιαιτερο μηχανισμο του διαλογισμου για να επικοινωνουμαι μαζι του, για να γινομαστε πλουσιωτεροι και να περναμε καλα σε αντιθεση με τους υπολοιπους συνανθρωπους μας που υποφερουν,το εκαναν για να μπορεσουμε,ολοι μαζι χωρις εξαιρεσεις,ν’ανακαλυψουμε τις λυσεις που θα σωσουν τον πλανητη απο τους κινδυνους που καιροφυλακτουν στην μελλοντικη πορεια του.Τωρα ξερουμε πως το ζητουμενο δεν είναι οι λιγοι, που κατι γνωριζουν,να περνανε καλα ,αλλα ολοι μαζι ν’ανακαλυψουμε το μυστικο της αθανατης ζωης και της μεταβασης μας στο γαλαξια.
Βασισμενος στην προτροπη του Μεντη-Αθηνα,πως ο διαλογισμος είναι κοινο αγαθο για ολους τους ανδρες του πλανητη και την σαφη εντολη του, πως το προβλημα του πλανητη είναι τοσο μεγαλο και τοσο περιπλοκο,ώστε πρεπει ν’ ασχοληθουν ολοι οι αριστοι του πλανητη για να λυθει,καταθετω εδώ,για πρωτη φορα σε παγκοσμιο επιπεδο ολες τις ειδικες πληροφοριες, που χρειαζεται οποιος επιθυμει να προσλαβει θεια γνωση από τα εγκεφαλικα κυτταρα του,όπως προκυπτουν από την αποκωδικοποιηση του Ομηρικου Επους ,ΟΔΥΣΣΕΙΑ.
Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ
Ο μηχανισμος προσληψης θειων πληροφοριων από τον γενετικο μας κωδικα τοποθετηθη κε στα μυαλα μας μετα από προταση του Μεντη-Αθηνα.Αποτελει ορο της συμφωνιας των Ελληνων Αθανατων με τους Εταιρους τους Αχαιους.Αυτο εγινε,οταν αποφασιστηκε από τους Αθανατους Ελληνες η αναβαθμιση του ημιαγριου ντοπιου ανδρα,
Κανονες διαλογισμου του υποψηφιου ανδρα-ηρωα.[μυστη]
Ολοι μπορουν να διαλογισθουν από [20] χρονων και πανω μεχρι την ηλικια που διαθετουν πνευματικη διαυγεια.Το χαρισμα της επαφης με τον θεο μεσα μας,για αντληση πληροφοριων,εχει δοθει σε ολους.
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
1.-Μονος σου.
2.-Καταλληλοτερος χρονος 06-00.
3.-Ντυμενος με ελαφρα ρουχα που δεν σφιγγουν κανενα σημειο του σωματος σου.Η θερμοκρασια του δωματιου πρεπει να είναι φυσιολογικη,ουτε κρυο ουτε ζεστη.Εαν αισθανεσαι πως κρυωνεις επιτρεπεται ελαφρυ σκεπασμα.Πρεπει να νιωθεις τελειως ανετα.
4.-Νηστικος.
5.-Το δωματιο μεσα στο οποιο θα διαλογισθεις να είναι «θεοσκοτεινο».
6.-Να μην υπαρχουν εσωτερικοι η εξωτερικοι θορυβοι κανενος ειδους.Να επικρατει απολυτη ησυχια. «Ταφικη» ησυχια.
7.-Ο προσανατολισμος του σωματος σου να είναι Βορρας-Νοτος.Βορρας το κεφαλι και Νοτος τα ποδια.Να εισαι δηλαδη ευθυγραμμισμενος με το μαγνητικο πεδιο του πλανητη.
Πνευματικη προετοιμασια του υποψηφιου ανδρα – ηρωα- [μυστη]
Πρωτα από όλα πρεπει να πιστεψεις πως όλα αυτά είναι αληθεια και τελειως ακινδυνα.Ο Μεντης/Αθηνα μας ενημερωνει πως ο διαλογισμος και η επαφη με τον γενετικο μας κωδικα είναι τελειως φυσιολογικη πραξη.Πως ο μηχανισμος αυτος δημιουργηθηκε από τον ιδιο και τοποθετηθηκε μεσα στο κρανιο μας γι’αυτόν ακριβως τον λογο.Δεν υπαρχει άλλη οδος,όπως λεει και ο ιδιος,για να δεις τον θεο μεσα σου.Η πιστη λοιπον και η αποδοχη πως εχεις διπλη υποσταση,την ανθρωπινη και μια θεικη που αγνοεις,είναι το πρωτο μεγαλο βημα για την γνωριμια σου με τον Γεννετικο σου Κωδικα.
Δευτερον πρεπει να αλλαξεις ότι μεχρι σημερα πιστευες πως ηταν αληθεια και να τα αντικαταστησεις με την νεα πραγματικοτητα.Ο νομος της ανταποδωτικοτητας , του γεννετικου σου κωδικα, ως προς το σκελος της υβρις-τιμωριας να σταματησει.Θα γινεις δηλαδη καλλιτερος πολιτης,χωρις αλαζονια και εγωκεντρισμο χωρις πραξεις βιας ,χωρις παρανομιες –ψεματα κάθε ειδους.Να αλλαξεις τα ενδιαφεροντα σου,να προτιμησεις να «γεμισει» το μυαλο σου με σκεψεις σωτηριας του πλανητη,σκεψεις πως θα γινουμε αθανατοι,σκεψεις για το που μπορει να βρισκεται το αστροπλοιο του Μενελαου ,σκεψεις για διαγαλαξιακα ταξιδια,για το που βρισκεται η αστροπυλη του ουρανιου ποταμου του Ηλιακου μας συστηματος.Διαβασε βιβλια,περιοδικα ,εφημεριδες, που αναφερονται σε τετοια θεματα,παρακολουθησε προγραμματα τηλεοπτικα με συναφη θεματα.Οσοι ασχοληθουν σοβαρα και ευελπιστουν να προσλαβουν θεια γνωση θα πρεπει να απεχουν και από ερωτικη δραστηριοτητα κάθε ειδους,τα δυο μαζι δεν ευδοκιμουν.
Εάν γνωριζεις μεθοδο διαλογισμου διαφορη από αυτην που περιγραφεται εδώ,καλο θα ηταν να την ξεχασεις και να ακολουθησεις τις οδηγιες του Μεντη/Αθηνα.
Τριτον και πολύ σημαντικο, «Μηδεν Αγαν θειον».Τιποτα το υπερβολικο στην πνευματικη σου προετοιμασια,η αλλαγη πρεπει να γινει «μονη» της σιγα- σιγα από μεσα σου,μονος θα καταλαβεις πως εφθασε η στιγμη.Τιποτα υπερβολικο και στην προσληψη θειας γνωσης,όχι ενθουσιασμοι και συνεχεις επαναληψεις,Ο Μεντης/Αθηνα προειδοποιει πως οποιος δεν τηρει τον κανονα κυνδυνευει η υγεια του.Γι’αυτό η συμβουλη του είναι ν’ασχοληθει ολος ο ανδρικος πληθυσμος του πλανητη ώστε η προσληψη των πληροφοριων να γινεται ανετα χωρις κινδυνους.Καθε πληροφορια που προσλαμβανουμε την μοιραζομαστε με ολους τους αλλους.Καποιος πρεπει να φροντισει για την καταχωρηση των πληροφοριων σε παγκοσμιο επιπεδο.
Άλλα ποιοτικα χαρακτηριστικα που πρεπει να εχει ο υποψηφιος ανδρας –ηρωας είναι.
Θαρρος-τολμη-[να μην φοβαται την διαδικασια]
Το οποιο αγχος εχεται αφηστε το εξω από τον χωρο του διαλογισμου.Οργισμενος δεν μπορειτε να διαλογισθειτε.
Υπομονη-επιμονη-[πολλες φορες αργει η επιτυχια η και η απαντηση,άλλες φορες όχι,περιμενω λοιπον χωρις αγχος,επιμενω όταν αποτυγχανω, δεν παραιτουμε με την πρωτη αποτυχια.]
Προσοχη –[προσεχω για την απαντηση,τις περισσοτερες φορες η απαντηση είναι αστραπιαια,σε τετοιο σημειο, ώστε προτου τελειωσεις να σκεπτεσαι την ερωτηση η απαντηση ηδη να σου εχει δοθει,αν δεν προσεχεις δεν την αντιλαμβανεσαι]
Πρεπει να το θελεις να συμβει σε υπερβολικο βαθμο.-
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΣΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
Ο στιχος [α196] μας ενημερωνει για τον «θανατο» των αισθησεων.
Ου γαρ πω τεθνηκεν =1901[2]=ουδε τι ισασιν θανατον και κηρα –[δεν μπορω να πω πως πεθαινεις [στον διαλογισμο], διοτι άλλο ο «θανατος» του διαλογισμου και άλλο ο ολεθρος του πραγματικου θανατου.]
Όταν λοιπον ειμαι ετοιμος από κάθε αποψη για την διαδικασια,εχω προετοιμαστει πνευματικα,γνωριζω ποια είναι η ερωτηση που θα υποβαλω στον γενετικο μου κωδικα,κυριαρχει εδώ και αρκετο καιρο στις σκεψεις μου,αδημονω για να μαθω την απαντηση,τοτε,βρισκω τον καταλληλο χωρο με τις προδιαγραφες που ηδη περιγραψαμε ,[μονος-00.06-σκοτεινα –κ.λ.π] και ξεκινω με την διαδικασια,αρχικα πρεπει να σταματησω κάθε επαφη με τις οδους επικοινωνιας του μυαλου μου με τον εξωτερικο κοσμο,οι οδοι επικοινωνιας είναι οι αισθησεις μου και είναι [5+2 =7]
1.- οραση –[ειμαι σε «θεοσκοτεινο» δωματιο και εχω κλειστα και τα ματια μου.Η οραση είναι η σπουδαιοτερη οδος επικοινωνιας του μυαλου μας με τον «εξω» κοσμο.Στην σχετικη κλιμα αντιπροσωπευει [97 %]
2.-ακοη –[εχω φροντισει στο χωρο που θα διαλογιστω να μην ακουγονται καθολου ηχοι κάθε ειδους, «ταφικη σιωπη».Η ακοη είναι η δευτερη σπουδαιοτερη αισθηση μας,με αξιολογηση [93%].
3.-κινηση.-[τριτη σε σπουδαιοτητα,παρ’ολο που δεν θεωρειται αισθηση ,με αξιολογηση [74%]
4.-αφη-[τεταρτη σε σπουδαιοτητα ,οδος επικοινωνιας,είναι η αφη με αξιολογηση [70%].
5.-γευση.-[πεμπτη στον σχετικο πινακα σπουδαιοτητας με αξιολογηση [67%]
6.-οσμη.-[τελευται είναι η οσμη με βαθμο αξιολογησης [66%]
7.- είναι το πιο ενδιαφερον κομματι της διαδικασιας,δεν λογιζεται σαν αισθηση,προκειται για το σταματημα κάθε δραστηριοτητας στο μυαλο.Σταματημα της παραγωγης σκεψεων,ιδεων ,εικονων κ.ο.κ.Το ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ του μυαλου από κάθε σκεψη,ιδεα,εικονα.Μονο όταν συμβει και αυτό τα τρια μυαλα βρισκονται σε αρμονια και επιτρεπεται η επικοινωνια μεταξυ τους από το Μεσολοβιο.
Είναι [5+2] διοτι η [κινηση] και το σταματημα της δραστηριοτητας των μυαλων δεν λογιζονται για αισθησεις.
Στην συνεχεια χαλαρωνω.Ζητω δηλαδη αρχιζοντας από τους μυες του ποδιου μου να χαλαρωσουν και ανεβαινω σιγα –σιγα κανοντας το ιδιο για κάθε μυ του κορμιου μου οπου και αν βρισκεται.Η χαλαρωση πρεπει να είναι τετοια ώστε να μην αισθανομαι ότι εχω κορμι.Ειμαι ξαπλωμενος δηλαδη σε κρεββατι,δεν βλεπω,δεν ακουω,δεν κινουμαι,δεν μυριζω τιποτα,δεν γευομαι τιποτα,αυτό τον «θανατο» εννοουν όλα τα σχετικα βιβλια όταν αναφερονται στην συγκεκριμενη διαδικασια,ειμαι ετοιμος λοιπον για την πνευματικη μαχη του σταματηματος των δραστηριοτητων του μυαλου.
Σ’αυτή την φαση,υπαρχει ο «κινδυνος» να κοιμηθειται,κάθε αρχη εχει και τις δυσκολιες της.Φυσικα όλα αυτά για τον πρωταρη ακουγονται δυσκολα,όμως πιστεψε με δεν είναι.Μετα από[ 2-3] προσπαθειες,ακριβως επειδη είναι ενας μηχανισμος του μυαλου μας που ενεργοποιειται τελειως φυσιολογικα,διοτι ετσι είναι κατασκευασμενος να λειτουργει,δεν χρειαζεται καποιος να «ιδρωσει» για να το πετυχει.Οταν αποκτησεται λιγη εμπειρια,θα φθανεται στην φαση που σας περιεγραψα εως εδώ το πολύ σε [5] λεπτα της ωρας.
Εχουμε φθασει στο σημειο λοιπον,να σταματησουμε την εισοδο κάθε πληροφοριας που φθανει στα μυαλα μας από την συνηθισμενη οδο,της αισθησεις μας.Τωρα θα πρεπει να σταματησουμε τις πληροφοριες που παραγει ασυνειδητα το μυαλο μας,σκεψεις δηλαδη που εμφανιζονται από το πουθενα μεσα στο μυαλο μας.Το επιτυγχανουμαι αυτό διαταζοντας το μυαλο μας,όπως κανουμε απευθυνομενοι σε καποιον άλλο, ν’αδειασει από ολες αυτές τις σκεψεις και να επικεντρωθει σε μια μονο,αυτην που ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ μεσα στο μυαλο σας και για την απαντηση της οποιας ΑΔΗΜΟΝΕΙΤΕ και ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ τοσο πολύ.
Εάν όλα οσα σας εχω περιγραψει τα εχετε κανει σωστα, η απαντηση, όπως σας ανεφερα και πριν, θα εμφανισθει στην συνειδηση σας [το αριστερο μυαλο] τοσο γρηγορα που μπορει και να μην το καταλαβετε,εδώ χρειαζεται η ΠΡΟΣΟΧΗ,υπαρχει ο κινδυνος να δειτε την απαντηση σαν μια από τις σκεψεις που προσπαθειτε να διωξετε ώστε να καθαρισετε το μυαλο σας για την επαφη, ενώ θα προκειται για θεια γνωση που μολις ειχατε προσλαβει.
«Θανατος» και «Ανασταση»,περι αυτου προκειται,αυτή είναι η λεγομενη και Υψηλη Τεχνη. «Πεθαινεις» ,προσλαμβανεις θειες πληροφοριες και όταν «ξυπνας» οι πληροφοριες σε βοηθουν ν’ανεβεις σε ψηλοτερο πνευματικο επιπεδο.Οσοι μεσα στα αρχαια κειμενα,κατεβαινουν στον Αδη ,πεθαινουν δηλαδη,και κατοπιν γυριζουν πισω,είναι ανδρες –ηρωες ,είναι μυστες,γνωριζουν την Υψηλη τεχνη και ο Αδης δεν είναι τιποτα άλλο παρα η διαδικασια του διαλογισμου και ο «θανατος» των αισθησεων.
Δυστυχως όλα αυτά τα απλα πραγματα που μολις σας περιεγραψα και που επρεπε να είναι μερος της καθημερηνοτητας κάθε ανδρα του πλανητη,παντα συμφωνα με την Αθηνα,καποιοι διαχρονικα,από τους αρχαιους χρονους, περιεβαλαν με τον μανδυα του μυστηριου,κρατησαν τις γνωσεις που ειχαν μονο για τον εαυτο τους,επεβαλαν και την ποινη του θανατου,Αρχαιοι Αθηναιοι, σε οσους μιλουσαν για την διαδικασια,τα οφελη της κ.λπ.Μονο οι εκλεκτοι επρεπε να γνωριζουν και να οφελουνται.Το αποτελεσμα είναι πως εχουν περασει [3250] χρονια από την δημιουργια μας και ακομη αγνοουμε βασικα στοιχεια της ανθρωπινης ιστοριας, του πλανητη και του γαλαξια.Ακριβως επειδη ο μηχανισμος μεσα μας δεν λειτουργει,δεν τον βαζουμε να λειτουργησει,εχουμε αγνοια και ότι υπαρχει.Οσοι λιγοι γνωριζουν,το μονο που τους ενδιαφερει είναι να γινονται πλουσιωτεροι αυτοι και οι οικογενειες τους,αγνοωντας την δυστυχια που σιγουρα εχουν εισπραξει όλα αυτά τα χρονια από τα ανταποδωτικα εργα του γενετικου τους κωδικα.
ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΗ
Τα χρωματα είναι τρια[3].ΜΑΥΡΟ –ΛΕΥΚΟ-ΚΟΚΚΙΝΟ οσα και τα σταδια.
Το μαυρο –συμβολιζει το πρωτο σταδιο οπου ο υποψηφιος ανδρας-ηρωας δεν γνωριζει τιποτα για την υπαρξη του αλλου του εαυτου,ουτε για την διαδικασια επικοινωνιας μαζι του,βρισκεται στην κυριολεξια στο «σκοταδι».Ο καθημερινος μας εαυτος,το αριστερο μυαλο.
Το μαυρο συμβολιζει επισης τον σκοτεινο Αδη,τον «θανατο» δηλαδη ολων των αισθησεων.
Το λευκο.-είναι το χρωμα που αντιπροσωπευει το δευτερο σταδιο ,οπου ο υποψηφιος ανδρας-ηρωας μαθαινει για όλα αυτά που εως τοτε του ηταν αγνωστα.Ειναι σαν μια νεα αρχη στη ζωη του.Σαν το ξεκινημα μιας καινουργιας ημερας,γι’αυτό αλληγορικα το συνανταμαι σαν την ,αυγη,το πρωτο φως της ημερας μετα το σκοταδι της νυχτας.
Το λευκο συμβολιζει επισης το εμποδιο που πρεπει να ξεπερασεις για να κανεις την επαφη,το ισχυρο Μεσολοβιο.
Το κοκκινο.- Είναι το χρωμα του τριτου σταδιου.Ειναι το σταδιο που ο ανδρας –ηρωας κανει την επαφη και βλεπει τον θεο μεσα του.Καλλιτερη περιγραφη των τριων χρωματων και των τριων σταδιων δεν υπαρχει,από αυτην που μας δινει η Αθηνα στον πρωτο στιχο της [Β] ραψωδιας της Οδυσσειας.Με την απλη περιγραφη της ανατολης του Ηλιου.
Στιχος [β1]
Ημος δ’ηριγενεια φανη ροδοδακτυλος Ηως=3380[5]
Ερμηνεια.-οταν φανηκε η γεννημενη το πρωι ροδοδακτυλη Ηω.
Δηλαδη –νυχτα [μαυρο]-ξημερωμα –[λευκο]-ανατολη του Ηλιου –[κοκκινο]
Ο αριθμος των γραμματων του στιχου είναι [33] και ο αριθμος των λεξεων [6] αριθμοι που δηλωνουν τον Ελληνικο Γενετικο κωδικα.
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1.-Μια η μεθοδος αναλλοιωτη στους αιωνες διοτι ετσι κατασκευαστηκε από τους δημιουργους μας.Πρωτο σταδιο.
Μονος σου.Μια ερωτηση τη φορα.Μια η πηγη της γνωσης.Εν το παν.
2.-δευτερο σταδιο.Δυο τα μυαλα ,αριστερο και δεξι.Διπλη υποσταση .ανθρωπινη και θεικη
3.τριτο σταδιο η τρια σταδια- χρωματα [μαυρο-λευκο-κοκκινο]Τρια [3] μυαλα –[αριστερο –δεξι και Μεσολοβιο.Τρια δις γραμματα σε κάθε ελικα του Ε.Γ.Κ.
4.-τεσσερα τα σημεια του οριζοντα .Τεσσερα τα γραμματα του Ε.Γ.Κ.
5.- οι αισθησεις μας .
6-εξι δις τα γραμματα του Ε.Γ.Κ. Εξι ο αριθμος του ανθρωπου.
7.- οι αισθησεις που πρεπει να «πεθανουν».
8.- η Ελληνικη διπλη βιο-νανοελικα
9.- η ολοκληρωση της επαφης .Ο ανδρας –ηρωας.
Καλη και δημιουργικη εποχη του ΥΔΡΟΧΟΟΥ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αμοθεν
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
516 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/02/2011, 12:06:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν σοβαρά με το διαλογισμο,μοναδικη οδό επικοινωνίας με την «αόρατη θεϊκή τραγουδίστρια» μέσα μας.

Όσοι το επιχειρούν και αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου σε προσωπικό επίπεδο για κάθε βοήθεια.

Καλή και δημιουργική εποχή του ΥΔΡΟΧΟΟΥ. 


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1507 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/02/2011, 14:48:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο διαλογισμός δεν είναι ούτε καν μια πράξη.

Αυτός που διαλογίζεται και ο διαλογισμός δεν είναι δυο. Σε αυτήν την στιγμή που δεν έχει χρόνο, μεσα στην σιωπή, είναι το ανέκαθεν ανείπωτο.

Αυτός γνωρίζεται, χωρίς να υπάρχει εξωτερική γνώση.

Αυτή η χωρίς εγώ, σιωπηλή αυθόρμητη συνειδητή παρουσία είναι το μυστικό που έχουμε όλοι μεσα μας. Όλα τα αλλα δεν είναι παρά ερωτήσεις που γίνονται από έναν απόντα που φιλοδοξεί το θειο. Ένα εως και πολλά εγώ που τρέφονται από ένα είδος σπουδαιότητας και μυστικιστικής περηφάνιας.

Ακόμα και κάποιος να μας απαντήσει σε όλες μας τις ερωτήσεις, τι πραγματικά ξέρουμε εμείς για εμάς από εμάς;

Τι πραγματικά έχουμε που να είναι δικό μας, άμεσο και όχι δανικό;

Θα μου ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ «μα αυτά που λαμβάνω είναι μεσα από εμένα» Ναι! Αλλα αυτό που λέω είναι ποιος είναι αυτό το εμένα;

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1416016
Maintained by Digital Alchemy