ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΘΕΑ ΛΙΛΙΘ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 8
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
azael
Μέλος 2ης Βαθμίδας


153 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 19:15:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ή Πραγματικότητα - Νεφελιμ

Φάκελος: Η θΕΑ ΛΙΛΙΘ

Γενικά

Στην μυθολογία, υπάρχουν αρκετές αναφορές για αυτό το όνομα. Ανάλογα με της προέλευση της χώρας υπάρχουν και διαφορετικές εκδοχές. Για παράδειγμα άλλη είναι άποψη στην Αίγυπτο και την Μεσοποταμία , άλλη είναι στην κίνα και στις Ινδίες και άλλη στην δύση. Όμως όλες έχουν κοινά χαρακτηριστικά, αλλά οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που αλλάζουν. Στην Αίγυπτο η μυθολογία θέλει την Λίλιθ , να είναι ένα πανίσχυρο ον - Θεά, που κάθεται σε έναν θρόνο και να τρώει νέους ανθρώπους στην περιοχή της Βαβυλώνας. Στις Ινδίες θέλουν την Λίλιθ να κατοικεί σε μια από τις πιο ψηλές κορυφές των Ιμαλαίων σε έναν ναό και η εν λόγο περιοχή έχει χαρακτηριστεί από τους ντόπιους κατοίκους που αναπλάθουν τους μύθους, ως απαγορευμένη.
Στην πραγματικότητα όμως η ιστορία της Λίλιθ είναι λίγο μπλεγμένη και περίεργη, κυρίως με βάση τα αρχαία εβραϊκά κείμενα , την Γένεση και την Παλαιά Διαθήκη και/ή σε σχέση με τις ανατολικές θέσεις επί του θέματος.
Είναι σημαντικό να ειπωθεί ‘ότι πολλοί επιστήμονες ανά τον κόσμο έχουν κάνει έρευνες επί του θέματος. Στις γραφές εμφανίζεται μόνο το όνομα Εύα σαν το πρώτο θηλυκό, αλλά στις Εβραϊκές γραφές και στις Ινδικές (Μαχαμπαράτα - πανάρχαια Ινδικά κείμενα που φυλάσσονται κάτω από ειδικές συνθήκες φύλαξης ώστε να αντέχουν στον χρόνο), εμφανίζεται το όνομα Λίλιθ αντί της Εύας. Από αυτό συμπεραίνουν πολλοί ότι τα κείμενα ανά τους αιώνες έχουν παραποιηθεί σκοπίμως. Γιατί όμως και ποιοι θα είχαν συμφέροντα να κάνουν κάτι τέτοιο και τι συμφέροντα θα ήσαν αυτά; Σε αυτά τα δεύτερα λοιπόν και με βάση τα πρώτα της Γένεσης έχουμε συνοπτικά τα εξής παρακάτω.
Οι ελοχίμ (φωτεινοί αστέρες άκρως παραποιημένος όρος στην Αγία γραφή και στην Γένεση), εποίησαν τον πρώτο Θηλυκό άνθρωπο κατά την δημιουργία του σύμπαντος, αφού πρώτα φτιάχτηκαν τα φυτά και ξεχώρισε το ύδωρ από την γη. Σίγουρα αναφέρονται τα κείμενα για την δημιουργία του κόσμου στον οποίο ζούμε. Κατά την βασική θεολογική φιλοσοφία τα αρχικά σώματα των ανθρώπων ήταν άνευ γένους και υλικής υπόστασης. Οπότε υποθέτουμε ότι δημιουργήθηκε ένα νέο σύπμαν (το δικό μας) από μια ανάγκη που προέκυψε όποια και να ήσαν αυτή. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν τα γένη των ανθρώπων. Με βάση αυτά τα κείμενα, λίλιθ ήταν ο πρώτος θηλυκός άνθρωπος και ο Αδάμ ο πρώτος αρσενικός άνθρωπος. Ουσιαστικά δημιουργήθηκε το δυαδικό σύστημα. Έτσι λοιπόν η Λίλιθ εγκαταστάθηκε στην Μεσοποταμία όπου και εκεί αρχικά έδρασε.


Μυθολογία – (παραφιλολογία;)

Κατά τους μύθους, η Λίλιθ ήταν ένα πείραμα το οποίο απέτυχε. Δηλαδή δεν ήταν άνθρωπος όπως ο Αδάμ αλλά κάτι άλλο με παράξενη μορφή, η οποία είχε φτερά και πόδια αρπακτικού και με εκπληκτικές ικανότητες. Με βάση τα Ινδικά πανάρχαια κείμενα λοιπόν η Λίλιθ είχε ακόρεστη δίψα για ενέργεια. Από όπου και αν περνούσε τα πάντα πέθαιναν αφού ρουφούσε τη ενέργειά τους. Από αυτήν την ίδια, μυθολογείτε ότι δημιουργήθηκε το γένος των βρικολάκων, από την ένωσή της με έναν από τους Ελοχίμ (;). Μισούσε τους ανθρώπους κατά έναν περίεργο λόγο , ενώ εκείνοι φαίνεται να την είχαν σαν Θεά. Η Λίλιθ είχε υπερφυσικές ικανότητες, σχεδόν μπορούσε να κάνει ότι ήθελε ακόμη και όπως λένε οι θρύλοι να μεταβαίνει όποτε ήθελε στον υπερβατικό κόσμο και να επανέρχεται πίσω στον υλικό κόσμο! Χαρακτηρίστηκε μεταξύ άλλων και ως θεά της λαγνείας, αφού ζευγάρωνε ασταμάτητα καθώς ήθελε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους απογόνους (βρυκόλακες;). Έχει ονομαστεί επίσης και ως, η Πόρνη της Βαβυλώνας και ως η πόρνη του Σύμπαντος.

Σήμερα

Η μυθολογία στο Θιβέτ

Στα Ιμαλάια σε μια πολύ μυτερή κορυφή αυτών σε ύψος 6900 μέτρων υπάρχει ένας μυστήριος και μεγάλος ναός. Κάποιος δρόμος που να οδηγεί στον μεγάλο ναό, φυσικά δεν υπάρχει (ούτε για αστείο). Οι κάτοικοι του Θιβέτ λένε μυστήρια πράματα για αυτό το μέρος και με βάση των παραδόσεων τους, είναι άκρως απαγορευμένο σε οποιοδήποτε να πλησιάσει (ορειβάτη πιθανόν). Η κορυφή αυτή του βουνό λέγεται Δαλάι Σαγκάρ. Όπως φημολογείται από τους ντόπιους θιβετιανούς εκεί μένει ακόμα και σήμερα η Θεά Λίλιθ!!!

Στην Αμερική

Στην Αμερική και έστω και άτυπα στους πολλούς βασίζονται στην πίστη της Θεάς Λίλιθ όλα τα φεμινιστικά κινήματα. Είναι η απόκρυφη ηγέτιδά τους, ενώ μερικές από αυτές τις οργανώσεις δεν το κρύβουν καθόλου. Μια από τις μεγαλύτερες φεμινίστριες του κόσμου όπου προσπαθεί ακατάπαυστά να εφαρμόσει τα σχέδιά της είναι σίγουρα η Χίλαρι Κλίντον. Έχει οργάνωσει προς τιμήν της Θεά Λίλιθ (μόνο;), πάρα πολλές οργανώσεις , για την παιδοφιλία, για την πορνεία, για τον φεμινισμό, για τις εκτρώσεις, κ.α., βάζοντας σε θέσεις κλειδιά παράλληλα, γυναίκες με εξουσία και με πολύ άσχημο παρελθόν (κάποιες από αυτές), να τις διοικούν. Τα ντοκουμέντα για τις δράσεις τις Χίλαρι είναι πολλά και σίγουρα όχι κατάλληλα για να εξεταστούν σε αυτό το θέμα λεπτομερώς. Η επικράτεια των γυναικών εναντίον του άνδρα είναι έργο της ‘Λίλιθ’ όπως ισχυρίζονται κάποιοι γνώστες αυτών των θεμάτων.

Τι ισχύει τελικά για αυτόν τον μύθο;
Εκεί που ο μύθος μπερδεύετε με την πραγματικότητα, αρχίζει η θεωρία των συνωμοσιών...

Συνομοσιολογία 1

Η ταινία "ΕΠΑΦΗ ΤΕΡΤΑΤΟΥ ΤΥΠΟΥ" όπου προβλήθηκε στο σινεμά το 2010, βασιζόταν σε αληθινά γεγονότα και αληθινά βίντεο! Το τονίζω σε αληθινά γεγονότα και βίντεο, (όσοι την έχουν δει καταλαβαίνουν). Εκεί οι άνθρωποι όπου μαρτυρούσαν ότι κάτι το πολύ κακό τους πλησίαζε στα όνειρά τους είχε την αρχική εμφάνιση μιας κουκουβάγιας. Για κοιτάξτε παρακαλώ την αρχική εικόνα της Λίλιθ!!! Σε συνδυασμό με τον μύθο ότι μπορούσε να ταξιδεύει στον υπερβατικό κόσμο των "ονείρων".

Συνομοσιολογία 2

Έχει συνδεθεί από κάποιους τολμηρούς επίσης ότι η Λίλιθ και οι γιοι της έχουν σχέση με την κούραση με των ανθρώπων μετά των ύπνο τους(?). Η θεωρία βασίζεται απείρως σε ένα αφάνταστο στην κυριολεξία σενάριο, που θέλουν την Θεά όχι μόνο να υπάρχει στην πραγματικότητα, αλλά να δρα στο αστρικό σώμα των ανθρώπων κατά την διάρκεια του ύπνου, αντλώντας την ενέργεια τους (?).

Συνομοσιολογία 3

Πιστέυω ότι άκρως περίεργο το γεγονός ότι οι ειδικοί και οι επιστήμονες πάνω σε τέτοια θέματα που τα έχουν εξετάσει λεπτομερώς, έχουν καταλήξει στο ότι, τόσο η Αγία Γραφή, η απόκρυφη Παλαιά Διαθήκη όσο και η Γένεση είναι κείμενα τα οποία έχουν παραποιηθεί! Νομίζω ότι εαν το λένε οι ειδικοί τότε δεν μπορώ να τους αμφισβητήσω, όμως γιατί κάτι τέτοιο να έγινε; Αυτό όπως λένε έγινε σε δυο σημεία. Το πρώτο είναι στον όρο Ελοχίμ και το δεύτερο στον όρο Λίλιθ!

Συνομοσιολογία 4

Μία εκδοχή είναι ότι η Μόρα είναι η Λίλιθ (lilith) η πρώτη γυναίκα του Αδάμ, ή μια από της τρεις κόρες της. Όπως αναφέρουν τα γνωστικά κείμενα και τα απόκρυφα της Παλαιάς Διαθήκης η Λίλιθ αποχώρισε από τον Παράδεισο. Η Μόρα είναι ένα ανεξάρτητο πνεύμα. Σύμφωνα με τις περιγραφές είναι μία γυναίκα μαυροφορεμένη, η οποία εμφανίζεται στον ύπνο κάποιου συνήθως όταν κοιμάται ανάσκελα, του κρατάει τα χέρια και προσπαθεί να του πάρει την ανάσα.

Συνομοσιολογία 5

Η πέμπτη συνομοσιολογία είναι και η τελικά πιο "ακραία" αφού συμφωνεί σχεδόν με όλες τις προηγούμενες και προσθέτει ότι η Λίλιθ είναι μια βασίλισσα των νεφελίμ, εκ τών 72 το σύνολο και μάλιστα, όχι οποιαδήποτε αλλά η μοναδική αληθινή νεφελιμ και οι απόγονοί της είναι οι πραγματικοί (μοναδικοί) νεφελιμ. Αυτοί δε έφτιαξαν την βίβλο των βρυκολάκων ή των μπαχομεχ όπως αναφέρεται στην λοιπή ξένη και Ελληνική βιβλιογραφία, καθώς και ότι μέσω ειδικών τελετών μυούσαν ανθρώπους, ενώ τους υπόλοιπους και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, απλά τους σκότωναν τις νυχτερινές ώρες, με διάφορες τεχνηκές. Και για αυτό μάλιστα οι άνθρωποι έκτοτε, χωρίς να γνωρίζουν ή χωρίς να θυμούνται το γιατί, φοβούνται το σκοτάδι!


Η δική μου τοποθέτηση περί Νεφελίμ γενικά

Σε αυτή την τοποθέτηση θα δεχτώ ότι όλα περί των όντων νεφελιμ είναι αληθινά, έτσι ώστε να προχωρήσω στην παρακάτω τοποθέτηση. Το δικό μου ερώτημα είναι το εξής. Τι και αν όλα αυτά είναι αλήθεια; Δηλαδή τι θα χάσουμε ή τι θα κερδίζαμε εάν ήταν ψέματα; Πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής είναι μια πολύ καλή και εύκολη απάντηση. Ναι δεν λέω αλλά και τόσοι και τόσοι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί και έχουν φύγει από αυτόν τον κόσμο, τελικά τι τους εμπόδιζαν πραγματικά αυτά τα όντα; Η αλήθεια είναι κάπως περίεργη εδώ. Εαν δεχτούμε ότι υπάρχουν όλα αυτά και είναι όντως αληθινά, δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να σταματήσουν τον άνθρωπο από αυτό που θα πρέπει να κάνει. Βέβαια μιλώ χωρίς να λογίζομαι σωστά, αφού τα παλιά χρόνια (βασιζόμενοι πάντα στο ότι είναι αληθινά τα κείμενα), έδρασαν και μάλιστα ήταν υπαίτιοι για πολλούς θανάτους, δεν μιλώ όμως για θανάτους ενήλικων, αλλά αυτό που ενδιαφέρει ήταν οι θάνατοι των ανήλικων! Εκείνοι δεν πρόλαβαν...
Οπότε αυτό που θα έπρεπε να ενδιαφέρει τελικώς, είναι το πόσο επηρέασαν ή επηρεάζουν την ζωή των ανθρώπων από θεολογικής απόψεως, αυτά τα όντα. Και από θεολογικής απόψεως νομίζω μάλιστα, ότι συνέβαλαν να συμβαίνει το αντίθετο και όχι το προφανές. Το αν θα έρθει κάποιος και θα μου κάνει κακό είναι σίγουρα ένα πλήγμα για εμένα, μα όμως αυτό είναι το κυριότερο, που πρέπει να θέλουμε... να μην πληγωθούμε; Δηλαδή εαν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα "φανταστικά" και όλα ήταν καλά και γαλήνια στον κόσμο μας, αυτό θα μας χαροποιούσε και θα μας έκανε ευτυχισμένους παντοτινά ή μήπως θα έτσι τότε με αυτόν τον τρόπο θα χανόμασταν ακόμη περισσότερο μακριά από την έννοια του θεού και θα ξεχνάγαμε κάθε είδος μετάνοιας και πίστης έως ότου ένα ωραίο πρωί εγκαταλείπαμε αυτόν τον "ωραίο" κόσμο; Πίσω από κάθε σχέδιο υπάρχει το σχέδιο του Θεού. Το γιατί να γίνετε αυτό, εννοώντας το γιατί να υπάρχουν αυτά τα πλάσματα πρεσβεύοντας το κακό, θα το απαντούσαμε, με το να αναστρέψουμε την ερώτηση. Γιατί να υπάρχουν οι σιαμαίοι, οι τερατογενέσεις, πάσης φύσεως γενετικής αναπηρίας, γιατί να υπάρχουν οι διάφορες παθήσεις και οι αρρώστιες που ταλαιπωρούν και μαστιγώνουν τον κόσμο κάθε ημέρα; Ουσιαστικά είναι δυο ερωτήματα τόσο ίδια μεταξύ τους. Οπότε είτε υπάρχουν είτε όχι, μικρή σημασία έχει και περισσότερο για να έχουμε κάτι να ασχολούμαστε. Και αυτό γιατί η ίδια μας η πραγματικότητα είναι το ίδιο σκληρή με αυτή την που παρουσιάζετε στα βίντεο. Και επιτρέπεται από κάποιον Θείο μηχανισμό να συμβαίνουν όλα αυτά ή αν τους επιτρέπονται "εκείνοι" να τα κάνουν όλα αυτά (τότε και σήμερα), τότε και αυτό αποτελεί απλά μια ακόμη απόδειξη ότι ζούμε μακριά από τον Αγαθό, Αληθινό και Δίκαιο κόσμο του Θεού και πιο συγκεκριμένα ζούμε απλά στην... κόλαση (ή σε ένα προστάδιο αυτής κατά μιαν έννοια - προφήτης Ενώχ)! Και σε καμία περίπτωση στον κόσμο του Θεού που μας μίλησε ο Χριστός και όλοι οι προγενέστεροι σοφοί πριν Εκείνον!
Αυτό είμαι της γνώμης ότι είναι το πιο σημαντικό! Για αυτό και στον άνθρωπο επιτρέπεται πλέον να βασανίζεται, να υποφέρει και να πονάει! Για αυτό ο άνθρωπος έχει άγνοια, δεν έχει μνήμη και υπάρχουν οι διχογνωμίες μεταξύ αυτών. Όταν για ένα πράμα, υπάρχουν πάνω από μια απόψεις περί αυτού, τότε αυτό είναι ψεύτικο!
Οπότε καλύτερα θα ήταν να μην αναλωνόμαστε σε τέτοια θέματα σαν να ανακαλύψαμε τον τροχό, αλλά σε πιο ουσιαστικά. Και τα πιο ουσιαστικά είναι για αυτά που μίλησε μεταξύ άλλων και ο Σωκράτης, δηλαδή τα Υπερούσια!

Με σεβασμό στον συνάνθρωπο!

Εαν κάποιος θέλει να σχολιάσει, να επισημάνει, να αντικρούσει οτιδήποτε, με χαρά περιμένω να διαβάσω

Υ.Γ. συγχωρέστε με για τυχόν συντακτικά λάθη

Edited by - azael on 19/12/2010 19:21:24

geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 19:40:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=722
ριξε μια ματια και εδω!


Suddenly you discover humanity

convenient
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 20:44:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
για να μεγαλωσω ακομη περισσοτερο το αινιγμα θα πω πως..

η Λιλιθ ειναι η αρχαιοελληνικη Γοργονα Μεδουσα που κοβει το κεφαλι της ο Περσεας...

επισης ειναι η Θεα Καλι των Ινδων..

κι ακομη ειναι η Εκατη των ελληνιστικων και ρωμαικων χρονων...

στην Αποκαλυψη ειναι η Πορφυροντυμενη Γυναικα που καθεται πανω στο Θηριο, η Μητερα ολων των πορνων της γης που το μυστικο ονομα της ειναι Βαβυλων...

ετυχε αυτες τις μερες να διαβαζω οτιδηποτε σχετικο με την παρτη της...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 21:31:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

H Πορνη της Βαβυλωνος, πινακας του Γουιλιαμ Μπλεικ επηρρεασμενος απο την Αποκαλυψη του Ιωαννη, η Μητερα των Πορνων καθεται πανω στη ραχη του δεκακεφαλου Θηριου που κατασπαραζει ανθρωπους...


η Γοργονα Μεδουσα, προσεξτε τα δυο φιδια που διασταυρωνονται στη ζωνη της και συσχετιστε τα με τα φιδια του κυπελου που κραταει η Πορνη της Βαβυλωνος στον πινακα του Μπλεικ..


η Εκατη σε πινακα του Γουιλιαμ Μπλεικ...εδω δεν υπαρχουν τα δυο φιδια αλλα υπαρχουν δυο σωματα πισω της ακριβως που δειχνουν να βρισκονται το ενα απεναντι στο αλλο...υποψιν οτι στους ελληνιστικους και ρωμαικους χρονους μιλουσαν για την τριπλη Εκατη και αυτο υπαινισεται ο πινακας...


η Καλι, η κυριαρχη θεοτητα μιας ινδουιστικης αιρεσης, προσεξτε ττις ομοιοτητες στην αναπαρασταση της και στον πινακα του Μπλεικ για την Πορνη της Βαβυλωνος, τι εντοπιζετε;


κι εδω η Λιλιθ στην απεικονιση που χρησιμοποιησε και ο azael, εδω δεν εχουμε δυο φιδια αλλα εχουμε δυο λιονταρια και δυο κουκουβαγιες, θυμηθειτε την κουκουβαγια και στον πινακα του Μπλεικ για την Εκατη, το συγκεκριμενο πτηνο φαινεται οτι αλλοτε συμβολιζει τη σοφια, σε αλλες περιπτωσεις ομως χρησιμοποιειται σαν συμβολο αλλων πραγματων, η κουκουβαγια ειναι ενα πουλι που ψαχνει την τροφη του τη νυχτα...

ολες λοιπον αυτες οι κυριες ειναι διαφορετικες αναπαραστασεις της ιδιας θεοτητας η του ιδιου θηλυκου τερατος...οι ομοιοτητες στη συλληψη της δειχνουν για μια ακομη φορα πως οι μυθολογιες ακομη και των πιο απομακρυσμενων λαων αναφερονται στις ιδιες εννοιες, διαφερει μονο το περιτυλιγμα..

α και κατι που μολις τωρα ειδα, προσεξτε τη Λιλιθ που καθεται πανω στους δυο λεοντες που δειχνουν σαν να ειναι ενα ζωο με δυο κεφαλια και συγκρινετε με την Πορνη της Βαβυλωνος που καθεται πανω στο δεκακεφαλο τερας...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 19/12/2010 21:35:48Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

chess
Μέλος 3ης Βαθμίδας


697 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 22:19:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγω παλι εχω διαβασει οτι η Λιλιθ θεωρειται η πρωτη γυναικα του Αδαμ, πριν απο την Ευα, η οποια παραστρατησε και πηγε με το μεροσ του φιδιου...Και συνεβαλλε καταλυτικα στην πτωση των πρωτοπλαστων απο τον Παραδεισο...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 22:27:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://irida-maria.blogspot.com/2009/09/blog-post_06.html?zx=7791502e0cb42982


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 22:38:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απο το διαδίκτυο και αυτό...

_________________________________________________________________
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ:

http://www.artofwise.gr/html/categories_content/filosofia/lilithprotoplasti.html

21/12/2010
_________________________________________________________________Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

___________________________________________________________________
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ:

ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΤΕΘΕΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:
http://www.artofwise.gr/html/categories_content/filosofia/lilithprotoplasti.html
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.

Η ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΗΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ
ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΟΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΙΤΗ Η ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΝΟΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΗΓΗ
(ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΒΙΒΛΙΑ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ, Κ.λπ.)

21/12/2010
___________________________________________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

chess
Μέλος 3ης Βαθμίδας


697 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 22:44:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συνεπως η Λιλιθ θα μπορουσε να θεωρηθει μια "φεμινιστρια"?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 22:47:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ένα σοβαρό θέμα -κατα την γνώμη μου- που απορρέει απο την πραγμάτευση του εν λόγω θέματος , είναι το εξής...

Αδάμ και Εύα...ή Αδάμ-Λίλιθ και η προκύψασα μετέπειτα Εύα..???
Αν όντως ή Λίλιθ ήταν η πρωτόπλαστη , τότε πόση αλήθεια "φέρνει" μαζί του ο Χριστιανισμός και πόση εγγυρότητα...???


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
chess
Μέλος 3ης Βαθμίδας


697 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 22:53:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν το σκεφτεις με βαση τα σημερινα δεδομενα και το γεγονος οτι η ιστορια του Παραδεισου ειναι μια αλληγορια ουσιαστικα ειναι πιθανοτερο η Λιλιθ να αντιπροσωπευει την παθιασμενη γυναικα η οποια υποκυπτει σε οποιαδηποτε επικειμενη ηδονη, η οποια εχει μια αυρα μυστηριου και αυτο την κανει ποθητη..Και η Ευα θα μπορουσε να αντιπροσωπευει την απλη,καθημερινη γυναικα, που υποτασσεται στα πρεπει και τα θελω των αλλων και που διαμορφωνει τη ζωη της βαση κανονων...Συνεπως, με βαση το γεγονος οτι οι αντρες ελκυονται απο τις περιπετειωδεις γυναικες και τους πειρασμους, αλλα μολις τα βρουν σκουρα μαζι τους,γυριζουν στην ασφαλη επιλογη, τοτε ισως θα μπορουσε να ειναι Αδαμ-Λιλιθ και μετα Ευα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 22:56:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εαρινος

quote:
Στα Καμπαλιστικά γραπτά η Λίλιθ αναφέρεται κυρίως ως σύντροφος του Σαμαήλ δηλ. του Σατανά και ως η θηλυκή έκφρασή του. Αναφέρεται επίσης και ως η προσωποποίηση του πειρασμού καθώς και ως το πρώτο Succubus που επιτιθόταν στον Αδάμ ενώ αυτός κοιμόταν βλ. κείμενο σχετικά με τα Incubi Succubi.
Την ξανασυναντάμε στην Μεσαιωνική θρησκευτική ζωγραφική, όπου αναπαριστάται ως ο πειρασμός του Αδάμ και της Εύας ο απαγορευμένος καρπός είτε ως φίδι με γυναικείο κεφάλι είτε ακόμα μερικές φορές ως κανονική γυναίκα που τους προσφέρει τον καρπό. Αυτό είναι κάτι που μας οδηγεί στο να συνδέσουμε τον Όφι του κήπου της Εδέμ με την Λίλιθ.

αυτοι οι δυο παραγραφοι φωτιζουν καμποσο το θεμα...στην πραγματικοτητα η Λιλιθ οχι μονο δε λειπει απο τη βιβλικη διηγηση αλλα ειναι εκ των πρωταγωνιστων της...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 19/12/2010 23:05:31Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

promitheus90
Μέλος 2ης Βαθμίδας


433 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 23:07:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Φτάνοντας στον 19ο αιώνα, η Λίλιθ απολαμβάνει για άλλη μια φορά την διασημότητα μέσω του ψυχολόγου Κάρλ Γιούγκ, που την χρησιμοποιεί ως έκφραση και προσωποποίηση του αρσενικού άνιμους, δηλαδή την καταπιεσμένη θηλυκή πλευρά του κάθε άνδρα.

Γεια σου φίλε Δήμο!

Και το συγκεκριμένο κομμάτι θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε και εδώ. http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10413&whichpage=3&ARCHIVE=

Για την ακρίβεια απορώ λίγο με την καταπιεσμένη γυναικεία πλευρά του άνδρα...πώς θα μπορούσε να περιγραφεί;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 23:13:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Φτάνοντας στον 19ο αιώνα, η Λίλιθ απολαμβάνει για άλλη μια φορά την διασημότητα μέσω του ψυχολόγου Κάρλ Γιούγκ, που την χρησιμοποιεί ως έκφραση και προσωποποίηση του αρσενικού άνιμους, δηλαδή την καταπιεσμένη θηλυκή πλευρά του κάθε άνδρα.

Γεια σου φίλε Δήμο!

Και το συγκεκριμένο κομμάτι θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε και εδώ. http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10413&whichpage=3&ARCHIVE=

Για την ακρίβεια απορώ λίγο με την καταπιεσμένη γυναικεία πλευρά του άνδρα...πώς θα μπορούσε να περιγραφεί;Καλησπέρα Γιάννη , τι κάνεις φίλε μου..???
Ασφαλώς και μπορούμε ...
Όχι όμως απόψε...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 23:15:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Εαρινος

quote:
Στα Καμπαλιστικά γραπτά η Λίλιθ αναφέρεται κυρίως ως σύντροφος του Σαμαήλ δηλ. του Σατανά και ως η θηλυκή έκφρασή του. Αναφέρεται επίσης και ως η προσωποποίηση του πειρασμού καθώς και ως το πρώτο Succubus που επιτιθόταν στον Αδάμ ενώ αυτός κοιμόταν βλ. κείμενο σχετικά με τα Incubi Succubi.
Την ξανασυναντάμε στην Μεσαιωνική θρησκευτική ζωγραφική, όπου αναπαριστάται ως ο πειρασμός του Αδάμ και της Εύας ο απαγορευμένος καρπός είτε ως φίδι με γυναικείο κεφάλι είτε ακόμα μερικές φορές ως κανονική γυναίκα που τους προσφέρει τον καρπό. Αυτό είναι κάτι που μας οδηγεί στο να συνδέσουμε τον Όφι του κήπου της Εδέμ με την Λίλιθ.

αυτοι οι δυο παραγραφοι φωτιζουν καμποσο το θεμα...στην πραγματικοτητα η Λιλιθ οχι μονο δε λειπει απο τη βιβλικη διηγηση αλλα ειναι εκ των πρωταγωνιστων της...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 19/12/2010 23:05:31


Απο κεί βγήκε το "Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν"???


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
promitheus90
Μέλος 2ης Βαθμίδας


433 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 23:16:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά είμαστε...Απουσίαζα σχετικά αυτές τις μέρες ήμουν ψιλοάρρωστος.
Όποτε ευκαιρείς φίλε μου.Εύχομαι να είσαι και συ καλά

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 23:23:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Καλά είμαστε...Απουσίαζα σχετικά αυτές τις μέρες ήμουν ψιλοάρρωστος.
Όποτε ευκαιρείς φίλε μου.Εύχομαι να είσαι και συ καλάΠεραστικά σου Γιάννη...δεν είναι θέμα ευχέρειας αλλα διάθεσης , θέλω επειγόντως διακοπέςςςςςς...με Θέα βουνό και χιόνι , ασφαλώς τζάκι και κοψίδια με συνοδεία κόκκινου ξηρού Οίνου...Νεμέας κατα προτίμησιν...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 23:26:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αν το σκεφτεις με βαση τα σημερινα δεδομενα και το γεγονος οτι η ιστορια του Παραδεισου ειναι μια αλληγορια ουσιαστικα ειναι πιθανοτερο η Λιλιθ να αντιπροσωπευει την παθιασμενη γυναικα η οποια υποκυπτει σε οποιαδηποτε επικειμενη ηδονη, η οποια εχει μια αυρα μυστηριου και αυτο την κανει ποθητη..Και η Ευα θα μπορουσε να αντιπροσωπευει την απλη,καθημερινη γυναικα, που υποτασσεται στα πρεπει και τα θελω των αλλων και που διαμορφωνει τη ζωη της βαση κανονων...Συνεπως, με βαση το γεγονος οτι οι αντρες ελκυονται απο τις περιπετειωδεις γυναικες και τους πειρασμους, αλλα μολις τα βρουν σκουρα μαζι τους,γυριζουν στην ασφαλη επιλογη, τοτε ισως θα μπορουσε να ειναι Αδαμ-Λιλιθ και μετα Ευα...

Ολόκληρο θέμα για συζήτηση αυτό "Κυρία Chess"...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
promitheus90
Μέλος 2ης Βαθμίδας


433 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 23:29:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Περαστικά σου Γιάννη...δεν είναι θέμα ευχέρειας αλλα διάθεσης , θέλω επειγόντως διακοπέςςςςςς...με Θέα βουνό και χιόνι , ασφαλώς τζάκι και κοψίδια με συνοδεία κόκκινου ξηρού Οίνου...Νεμέας κατα προτίμησιν...

Ευχαριστώ!Κατανοώ.Ελπίζω να τον βρεις το χρόνο μέσα στις γιορτές.Πάντως οφείλω να σου αναγνωρίσω τα γούστα σου,και τα τοπικά και τα γευστικά

Edited by - promitheus90 on 19/12/2010 23:30:31Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

promitheus90
Μέλος 2ης Βαθμίδας


433 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 23:37:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

Αν το σκεφτεις με βαση τα σημερινα δεδομενα και το γεγονος οτι η ιστορια του Παραδεισου ειναι μια αλληγορια ουσιαστικα ειναι πιθανοτερο η Λιλιθ να αντιπροσωπευει την παθιασμενη γυναικα η οποια υποκυπτει σε οποιαδηποτε επικειμενη ηδονη, η οποια εχει μια αυρα μυστηριου και αυτο την κανει ποθητη..Και η Ευα θα μπορουσε να αντιπροσωπευει την απλη,καθημερινη γυναικα, που υποτασσεται στα πρεπει και τα θελω των αλλων και που διαμορφωνει τη ζωη της βαση κανονων...Συνεπως, με βαση το γεγονος οτι οι αντρες ελκυονται απο τις περιπετειωδεις γυναικες και τους πειρασμους, αλλα μολις τα βρουν σκουρα μαζι τους,γυριζουν στην ασφαλη επιλογη, τοτε ισως θα μπορουσε να ειναι Αδαμ-Λιλιθ και μετα Ευα...

Ολόκληρο θέμα για συζήτηση αυτό "Κυρία Chess"...


Ισχύει αυτό αγαπητοί μου φίλοι.(Chess,γεια σου!).Και είναι ένα από τα βασικά που παρατήρησα όταν διάβασα το αρχικό post του azael που καιρό είχε να εμφανιστεί και χαίρομαι που ξαναμιλάει.Ίσως είναι από προκατάληψη δική μου και των περισσοτέρων αλλά η θρησκεία καταδικάζοντας τη Λίλιθ ως ανθρώπινο ον αυτοδύναμο χωρίς την εξάρτησή της-για να πω καλύτερα υποταγή της-στον άνδρα,καταδικάζει κάθε γυναίκα που έχει αυτόν τον αέρα θα έλεγα.Και νομίζω ότι σε τέτοιες νοοτροπίες έγγυται και η άποψη που έχει επικρατήσει στο σήμερα για τις ατίθασες γυναίκες...ότι μια κλωστή τις χωρίζει από την ανηθικότητα και την "πορνεία" με την κακή έννοια ακόμα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 23:38:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εαρινος

quote:

quote:

Εαρινος

quote:
Στα Καμπαλιστικά γραπτά η Λίλιθ αναφέρεται κυρίως ως σύντροφος του Σαμαήλ δηλ. του Σατανά και ως η θηλυκή έκφρασή του. Αναφέρεται επίσης και ως η προσωποποίηση του πειρασμού καθώς και ως το πρώτο Succubus που επιτιθόταν στον Αδάμ ενώ αυτός κοιμόταν βλ. κείμενο σχετικά με τα Incubi Succubi.
Την ξανασυναντάμε στην Μεσαιωνική θρησκευτική ζωγραφική, όπου αναπαριστάται ως ο πειρασμός του Αδάμ και της Εύας ο απαγορευμένος καρπός είτε ως φίδι με γυναικείο κεφάλι είτε ακόμα μερικές φορές ως κανονική γυναίκα που τους προσφέρει τον καρπό. Αυτό είναι κάτι που μας οδηγεί στο να συνδέσουμε τον Όφι του κήπου της Εδέμ με την Λίλιθ.

αυτοι οι δυο παραγραφοι φωτιζουν καμποσο το θεμα...στην πραγματικοτητα η Λιλιθ οχι μονο δε λειπει απο τη βιβλικη διηγηση αλλα ειναι εκ των πρωταγωνιστων της...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 19/12/2010 23:05:31


Απο κεί βγήκε το "Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν"???συνδεσε το οτι οι Καβαλιστες στο κειμενο που παρεθεσες τη θεωρουσαν προσωποποιηση του πειρασμου και πως στο Μεσαιωνα την αναπαριστουσαν σαν τον απαγορευμενο καρπο η σαν φιδι με γυναικειο κεφαλι η σαν γυναικα που προσφερει τον απαγορευμενο καρπο και ισως καταλαβεις οτι στη Γεννεση ειναι εντελως παρουσα...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 19/12/2010 23:39:11Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2010, 23:48:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Azael Υπαρχει και εκτη συνομωσιολογια.Αυτη του Λιακοπουλου,που λεει οτι οταν ο πρωτος ελοχιμ πηρε την οδηγια απο τον θεο να φτιαξη τον ανθρωπο,εφτιαξε πρωτα την Λιλιθ,η οποια δεν ηταν απο καλο καλουπι και δεν εδενε με τις οδηγιες του θεου.

Λες αν δεχθουμε οτι οι Νεφελιμ υπαρχουν και αναπτυσεις καποιες σκεψεις.Θα σου πω κι εγω τις δικες μου ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΦΕΛΙΜ.Δεν ξερω αν υπαρχουν η οχι στα σιγουρα.Ολα ειναι πιθανα:
αν ομως υπαρχουν,αναρωτιεσαι τοσοι ανθρωποι που γεννηθηκαν και πεθαναν δεν επηρεαστηκαν καθολου,απο αυτους.Μα αυτο συνεβη,επειδη δεν τους γνωρισαν.Η γενια που θα την ακουσει,θα ειναι αυτη που θα υπαρχει οταν ανοιξουν οι πυλες της αβυσσου.
Λες οτι μας φοβουνται.Δεν το νομιζω.Οι νεφελιμ ειναι προιοντα ενωσης Θεων και ανθρωπων,κατα συνεπεια κατα τι ανωτεροι ημων.

Παντως,αν υπαρχουν,βγαινουν και κανουν καμμια αρπακτη για μεζε.Συμφωνα με στοιχεια του ΟΗΕ 10.000.000 ανθρωποι εξαφανιζονται καθε χρονο,στην πλειοψηφια τους παιδια.Που πανε ολοι αυτοι?Μετοικοι στον Αρη?Μηπως πανε στα υπογεια του πλανητη μας?
Για σκεψου,μια Ελλαδα εξαφανιζεται ετησιως.

Τι θα αλαζε αν ξεραμε στα σιγουρα οτι υπαρχουν?Πολλα.Πρωτα-πρωτα η αμυνα μας.Δεν ξερουμε ποτε θα σκασουν μυτη.Μπορει να αλαζε και ο τροπος λειτουργιας των μεγαλων κρατων εν οψη κοινου εχρου ανωτερου.Θα ηταν και μια αποδειξη για τις θρησκειες οτι οι θεοι τους δεν ειναι αλανθαστοι και θα περιοριζοταν η θρησκοληψια με τα γνωστα της αποτελεσματα.Και αλλα πολλα οφελη μπορω να αραδιασω,μεχρι του σημειου να σε κανω να πεις.Μακαρι να ειναι αληθεια.

Και γιατι αυτη η αληθεια μενει κρυμενη χιλιετιες τωρα?Μηπως εχω δικιο οταν λεω οτι ο καλυτερος τροπος να τους αντιμετωπισουμε ειναι να γνωριζουμε για αυτους?
Αν οι ανθρωποι μαθουν για τους Νεφελιμ,ο πρωτος που θα χασει ειναι ο θεος και ο δευτερος ο διαολος.Εμεις θα κερδισουμε.


Αυτα πιστευω για τους Νεφελιμ,υπο το πρισμα παντα οτι δεχομαστε υποθετικα την υπαρξη τους,για να μην παρεξηγηθω.Απαντησα υποθετικα σε υποθετικη ερωτηση.

2233Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Democrat
troll


26 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2010, 00:07:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Democrat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 20/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Democrat
troll


26 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2010, 00:51:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Democrat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 20/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
azael
Μέλος 2ης Βαθμίδας


153 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2010, 14:22:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αρχικά ευχαριστώ για την συμμετοχή, ακούστηκαν μερικές πολύ καλές απόψεις και σκέψεις περί της Λίλιθ και την πιθανή δράση της!

quote:

Azael Υπαρχει και εκτη συνομωσιολογια.Αυτη του Λιακοπουλου,που λεει οτι οταν ο πρωτος ελοχιμ πηρε την οδηγια απο τον θεο να φτιαξη τον ανθρωπο,εφτιαξε πρωτα την Λιλιθ,η οποια δεν ηταν απο καλο καλουπι και δεν εδενε με τις οδηγιες του θεου.

Λες αν δεχθουμε οτι οι Νεφελιμ υπαρχουν και αναπτυσεις καποιες σκεψεις.Θα σου πω κι εγω τις δικες μου ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΦΕΛΙΜ.Δεν ξερω αν υπαρχουν η οχι στα σιγουρα.Ολα ειναι πιθανα:
αν ομως υπαρχουν,αναρωτιεσαι τοσοι ανθρωποι που γεννηθηκαν και πεθαναν δεν επηρεαστηκαν καθολου,απο αυτους.Μα αυτο συνεβη,επειδη δεν τους γνωρισαν.Η γενια που θα την ακουσει,θα ειναι αυτη που θα υπαρχει οταν ανοιξουν οι πυλες της αβυσσου.
Λες οτι μας φοβουνται.Δεν το νομιζω.Οι νεφελιμ ειναι προιοντα ενωσης Θεων και ανθρωπων,κατα συνεπεια κατα τι ανωτεροι ημων.

Παντως,αν υπαρχουν,βγαινουν και κανουν καμμια αρπακτη για μεζε.Συμφωνα με στοιχεια του ΟΗΕ 10.000.000 ανθρωποι εξαφανιζονται καθε χρονο,στην πλειοψηφια τους παιδια.Που πανε ολοι αυτοι?Μετοικοι στον Αρη?Μηπως πανε στα υπογεια του πλανητη μας?
Για σκεψου,μια Ελλαδα εξαφανιζεται ετησιως.

Τι θα αλαζε αν ξεραμε στα σιγουρα οτι υπαρχουν?Πολλα.Πρωτα-πρωτα η αμυνα μας.Δεν ξερουμε ποτε θα σκασουν μυτη.Μπορει να αλαζε και ο τροπος λειτουργιας των μεγαλων κρατων εν οψη κοινου εχρου ανωτερου.Θα ηταν και μια αποδειξη για τις θρησκειες οτι οι θεοι τους δεν ειναι αλανθαστοι και θα περιοριζοταν η θρησκοληψια με τα γνωστα της αποτελεσματα.Και αλλα πολλα οφελη μπορω να αραδιασω,μεχρι του σημειου να σε κανω να πεις.Μακαρι να ειναι αληθεια.

Και γιατι αυτη η αληθεια μενει κρυμενη χιλιετιες τωρα?Μηπως εχω δικιο οταν λεω οτι ο καλυτερος τροπος να τους αντιμετωπισουμε ειναι να γνωριζουμε για αυτους?
Αν οι ανθρωποι μαθουν για τους Νεφελιμ,ο πρωτος που θα χασει ειναι ο θεος και ο δευτερος ο διαολος.Εμεις θα κερδισουμε.


Αυτα πιστευω για τους Νεφελιμ,υπο το πρισμα παντα οτι δεχομαστε υποθετικα την υπαρξη τους,για να μην παρεξηγηθω.Απαντησα υποθετικα σε υποθετικη ερωτηση.

2233θα συμφωνήσω με την άποψή σου φίλε μου εκτός ενός σημείου. Βέβαια εγώ την έχω δώσει την δική μου απάντηση και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να την ξάνα αναλύσω. Στο σημείο που δεν συμφωνώ είναι στο ότι πιστεύω ότι ο Θεός δεν χάνει ποτέ και να είσαι σίγουρος για αυτό! Αυτοί που χάνουν είναι οι άνθρωποι και θα σου πω, πως τελικά τον Θεό λίγο τον ενδιαφέρει τελικά για αυτούς που έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και τους αφήνει στην μοίρα και στις συνέπειες αυτών. Πάντως δεν νομίζω ότι αν ο κόσμος γνώριζε περί νεφελιμ θα έχανε την πίστη του! εγώ είμαι της άποψης ότι θα γινόταν το αντίθετο.


Σε ένα άλλο σημείο που θα σταθώ και μπράβο που το έθιξες είναι οι εξαφανίσεις , είναι τεράστιο θέμα και το γνωρίζω καιρό. Ο Λιακόπουλος ισχυρίζεται περί αυτού, ότι απλά μεταβιβάζονται μέσω αστρικών πυλών άνθρωποι, προς άλλους πλανήτες και συγκεκριμένα στον πλανήτη Αλντέμπαραν, όπου εκεί μάλιστα ζουν άνθρωποι υπό συνθήκες δουλείας από τους μπαχομέχ, δηλαδή του υιούς της Λίλιθ. Άλλη άποψη ή προσθετικά με αυτήν είναι ότι μερικοί άνθρωποι μεταβιβάζονται στην κοίλη γη.Μερικά σημεία μεταβίβασης είναι το τρίγωνο των βερμούδων και στα λοιπά μέρη του κόσμου όπου υπάρχουν αυτές οι μαγνητικές ανωμαλίες, αλλά όμως και άλλα πιο απόκρυφα.
Ουσιαστικά είναι και αυτό μια συνομοσιολογία


Edited by - azael on 20/12/2010 14:23:55

Edited by - azael on 20/12/2010 14:25:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2010, 14:39:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
η Λιλιθ ειναι μια αλλη ονομασια για το μηλο...το μηλο τωρα εφερε δυο βασικες αλλαγες στον ανθρωπινο ψυχισμο, πρωτον τη γεννηση του εγωισμου, την περιεργεια και την επιθυμια της γνωσης και δευτερον την ελευση της σεξουαλικοτητας...αυτες ειναι και οι δυο πλευρες της Λιλιθ, η διψα για γνωση και η διψα για σεξ, οσον αφορα τη δευτερη πλευρα θα μπορουσαμε να πουμε πως η Λιλιθ ειναι η λιμπιντο (η σεξουαλικη επιθυμια), αλλα οτι επισης δεν ειναι μονο η σεξουαλικη λιμπιντο, ειναι και η λιμπιντο για αλλα πραγματα...

θυμηθειτε πως οταν εφαγαν το μηλο οι Πρωτοπλαστοι ντραπηκαν για πρωτη φορα που ηταν γυμνοι...

τωρα την εννοια της λιμπιντο την εκανε δημοφιλη ο Φρουντ λεγοντας οτι προκειται για το ενστικτο η τη δυναμη που κατοικοεδρευει στο Id, στην ασυνειδητη περιοχη του ανθρωπινου ψυχισμου...

ο Γιουνγκ θεωρησε πως η λιμπιντο ειναι ψυχικη ενεργεια που δημιουργειται απο τη δυαδικοτητα της φυσης των οντων...

τωρα υπαρχει το ζητημα γιατι οι αρχαιες παραδοσεις περιεγραψαν τη Λιλιθ με δαιμονικα η τερατωδη χαρακτηριστικα, για δυο λογους, πρωτον γιατι ειναι υπευθυνη για την αναπτυξη της εγωικοτητας του ανθρωπου που ετσι κι αλλιως ειναι η πηγη για ολα τα παθη και δευτερον γιατι η σεξουαλικη δυναμη πολλες φορες ειναι ανεξελεγκτη και αν δεν συνδυαζεται με την αγαπη προς τον ερωτικο συντροφο δημιουργει συναισθηματα βιαιης κτητικοτητας που οδηγουν στη ζηλεια, στους καυγαδες και στα εγκληματα παθους...απο την αλλη αν η ενεργεια αυτη καταπιεζεται μπορει να εκδηλωθει με εντελως καταστρεπτικους τροπους που οδηγουν σε παραλογες και βιαιες συμπεριφορες η σε σεξουαλικες διαστροφες, γενικοτερα ειναι κατι που φερνει μπελαδες μαζι με τα δωρα του...

η Ευα τωρα ειναι η ιδια η ψυχη και εχει διπλη ταση, αφενος κοιταζει προς τον Αδαμ ο οποιος ειναι εκτος των αλλων και συμβολο του πνευματος, αφετερου κοιταζει προς τον Οφι που της προσφερει το Μηλο που ειναι η Λιλιθ...ο Αδαμ τωρα ως συμβολο του πνευματος εκφραζει και την ενοποιηση των αντιθετων ενω ο Οφις ως συμβολο του εγωισμου εκφραζει τη δυαδικοτητα και την ατερμονη παλη των αντιθεσεων...ο Αδαμ στην προ της πτωσης κατασταση δεν αισθανοταν σαν Εγω που ειναι κατι διαφορετικο απο τα οντα του περιβαλλοντος του, αλλα αισθανοταν ως μερος του συνολου, δεν γνωριζε το Εγω αλλα το Εμεις...οταν αυτη η αισθηση της ενοτητας κατακερματισθει απο την επεμβαση του Οφι τοτε εμφανιζεται η δυαδικοτητα, η αισθηση της δυαδικοτητας οδηγει στην επιθυμια της υπερβασης της και ουσιαστικα η σεξουαλικη επιθυμια ειναι επιθυμια να σμιξεις με το Αλλο το οποιο προσωρινα θα σου κλεισει την πληγη του πρωταρχικου διχασμου...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2010, 14:56:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μπορούν να υπάρξουν πολλές ερμηνείες και επιμέρους αποδόσεις...
Το ερώτημα παραμένει όμως , ποιά εκδοχή είναι η πρωτότυπη???


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
azael
Μέλος 2ης Βαθμίδας


153 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2010, 15:16:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ωραίο αυτό που έγραψες ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ έχει βάσεις καλές αλλά εγώ δεν συμμερίζομαι αυτήν την αλληγορική έννοια αν και σωστή. Δηλαδή πιστεύω ότι αν και σωστή η θεωρία, η λιλιθ είναι αληθινή. Το όλο με τους πρωτόπλαστους είναι ένα μεγάλο παραμύθι για τις μάζες. Βέβαια όχι ακριβώς παραμύθι αλλά περισσότερο ένα παραποιημένο ή πολύ απλουστευμένο γεγονός.
Η Γενέσση της Παλαιάς διαθήκης του Μωυσή μιλάει σίγουρα για την δημιουργία του υλικού σύμπαντος μετά την πτώση. Μετέπειτα η δημιουργία των φυτών στον κόσμο μας, πριν όμως ξεχώρισε η γη από το νερό και μετέπειτα έγινε η δημιουργία των ανθρώπων ή μάλλον ξάνα έγινε αφού στο πρώτο κεφάλαιο της Γένεσης η δημιουργία περιγράφετε δυο φορές κατά έναν μυστήριο τρόπο. Πιστεύω (άκρως παραποιημένα) ότι η πρώτη αναφέρεται στον άυλο κόσμο των 7 σφαιρών, όπου εκεί υπάρχει το χρώμα , το σχήμα ή μορφή, ο ήχος, αλλά λείπει η λοιπή αίσθησης, (για την δημιουργία των 7 σφαιρών κόσμων του Θεού μιλάει ο Τρισμέγιστος, που συντελέστηκε φυσικά πριν από την Δημιουργία του υλικού). Ενώ την δεύτερη φορά μιλάει για την δημιουργία του υλικού κόσμου, μετά την πτώση. Οπότε εαν η λιλιθ συμβολίζει την αμαρτία και για αυτό εξέπεσαν οι άνθρωποι τότε αυτή η αμαρτία ήταν η περιέργεια των ανθρώπων και καθώς και ο εγωισμός τους. Αυτό λέει περίπου και ο Τρισμέγιστος.
Παρόλα αυτά όπως υπάρχουν όλα τα εκτρώματα, τα ατελή, στον κόσμο μας και τα λοιπά μυστήρια που δεν έχουν εξηγήσει, όλα οδηγούν στην εύνοια της πιθανότητας της ύπαρξης αυτών των όντων.

Edited by - azael on 20/12/2010 15:17:59Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2010, 15:34:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε azael η αποψη μου δεν ταιριαζει και τοσο με την δικη σου, στο θεμα απαντησεων στα ερωτηματα σου.
Αν αποδειχθει η υπαρξη τους,το πρωτο που θα σκεφθω ειναι,πως επετρεψε ο θεος να γινει κατι τετοιο?Εκανε λαθος και το εκρυψε κατω απο το χαλι?{τη γη εν προκειμενω}
Και ο διαβολος θα χασει,επειδη θα αποτυχουν τα σχεδια του.
Αυτο ενοουσα λεγοντας οτι θα χασουν και οι δυο.
Αν βγουν και ερθει ο καβαλαρης με τη χατζαρα και τους ξηγηθει αναλογα
τοτε,απλα ο θεος εξαφανισε το λαθος του.Εμενα ομως θα μου μεινει η αμφιβολια του παναγαθου και θα κραταω πισινη.
Δεν θα ηθελα να επεκταθη η συζητηση αυτη,περι θεου και ετσι να ξεφυγει απο το θεμα.Απλα ανακατευεται και αυτος.

2233Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Santa Claus Keep Walking
troll


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2010, 15:39:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Santa Claus Keep Walking  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 21/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2010, 15:46:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ενώ την δεύτερη φορά μιλάει για την δημιουργία του υλικού κόσμου, μετά την πτώση. Οπότε εαν η λιλιθ συμβολίζει την αμαρτία και για αυτό εξέπεσαν οι άνθρωποι τότε αυτή η αμαρτία ήταν η περιέργεια των ανθρώπων και καθώς και ο εγωισμός τους. Αυτό λέει περίπου και ο Τρισμέγιστος.
Παρόλα αυτά όπως υπάρχουν όλα τα εκτρώματα, τα ατελή, στον κόσμο μας και τα λοιπά μυστήρια που δεν έχουν εξηγήσει, όλα οδηγούν στην εύνοια της πιθανότητας της ύπαρξης αυτών των όντων.

Edited by - azael on 20/12/2010 15:17:59


Θα με συγχωρήσεις για την έκφραση που θα χρησιμοποιήσω φίλε μου αλλα θα πώ τούτο :"Παραμύθια της Χαλιμάς"....

Αν εμφανίσθηκαν ως εγωϊστικά όντα οι άνθρωποι ή ως οτιδήποτε , αυτό οφείλεται στην χαρτογράφισή τους και μόνο , η οποία προήλθε απο τον προγραμματιστή τους ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ...!!!

Το έχω ξανα-πεί πολλές φορές...ούτε σύ , ούτε γώ..ούτε κανένας σε τούτο τον κόσμο δεν δημιούργησε τον εαυτό του αλλ του ΠΡΟΕΚΥΨΕ και ακολουθεί πιστά τα όσα του επιτάσσει αλλα και του επιβάλλει το ίδιο το είναι του...

Ωστόσο , απάντηση δεν πήρα...ποιά εκδοχή είναι η πρωτότυπη και έγκυρη..???

Αδάμ και Λίλιθ ή Αδάμ-Λίλιθ και μετά μας προέκυψε και η Εύα..???

Και το ρωτάω αυτό , διότι αν υποθέσουμε ότι όντως υπήρχε στο όλο "στόρυ" κι η Λίλιθ , τότε η επικρατούσα άποψη περί Αδάμ και Εύας αποδεικνύεται λανθασμένη και ενδεχομένως παραποίηση της "πραγματικότητας"....με όλα όσα αυτό συνεπαγεται ...

Αν ήμουν λίγο επιθετικός , δεν ηταν απέναντί σου αλλα ως "φυσιολογικό προκύπτον" απο τα όσα κάθε φορά ακούω , που εμφανίζουν και μια ακόμα εκδοχή και τελικά μας δείχνει ότι η αλήθεια είναι σαν την κινούμενη άμμο...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Santa Claus Keep Walking
troll


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2010, 15:55:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Santa Claus Keep Walking  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 21/12/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 8 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy