ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟ;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 9
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Αρχιμανδρίτης
troll


91 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 15:59:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Αρχιμανδρίτης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο σύγχρονος κόσμος βρίσκεται κυριολεκτικά βουτηγμένος σε μία απίστευτη κατάσταση πνευματικής κατάπτωσης. Η πνευματικότητα του σημερινού ανθρώπου είναι συνώνυμη με τον αποκρυφισμό και ολόκληρο το φάσμα του νοσηρού μυστικισμού, ο οποίος εκφράζεται με πληθώρα συγκεκριμένων ρευμάτων και ομάδων. Η πηγή του αποκρυφισμού είναι κοινή και οι ποικίλες ομάδες, συγκοινωνούντα δοχεία, τα οποία δέχονται και παρέχουν αποκρυφιστικό υλικό. Δυό τέτοια ρεύματα, από τους κυριότερους εκφραστές του αποκρυφισμού παγκοσμίως, είναι το νεοπαγανιστικό και νεοσατανιστικό φαινόμενο. Επισταμένη μελέτη της ιστορίας τους, των αρχών και των επιδιώξεών τους αποδεικνύει πως τα δύο αυτά μεγέθη, όχι μόνο σχετίζονται μεταξύ τους, αλλά είναι οι δυό όψεις του ιδίου νομίσματος. Πρόκειται για ένα και το αυτό κίνημα με δυό μορφές, διότι ταυτίζονται σχεδόν απόλυτα σε όλες τις θεωρητικές και πρακτικές τους εκφάνσεις. Προέρχονται από την ίδια μήτρα, την αρχαία ειδωλολατρία και υπηρετούν τους ίδιους σκοπούς. Δεν είναι τυχαίο ότι και τα δύο αυτά φαινόμενα ανήκουν στο αποκρυφιστικό πλέγμα των ομάδων της «Νέας Εποχής» και είναι από τους πιο φανερούς και γνήσιους εκφραστές του υδροχοϊκού, νεοεποχίτικου πνεύματος. Αμφότερα στηρίζονται στο πνευματιστικό και αποκρυφιστικό υπόβαθρο των θεοσοφικών αρχών.

Άλλωστε η μυστηριώδης θεοσοφική δοξασία περί «Μεγάλης Ιεραρχίας» και «Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας» είναι η βάση πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η πίστη σε θεούς και δαίμονες στους σύγχρονους καιρούς. Αυτές τις θεοσοφικές οντότητες λατρεύουν και οι μεν και οι δε. Τα τελετουργικά τους είναι πιστά αντίγραφα αρχαίων παγανιστικών μυστηριακών τελετουργιών. Πρόδρομοι του συγχρόνου αποκρυφιστικού κινήματος υπήρξαν οι πρωτεργάτες του ρομαντισμού και του νεωτερισμού του 19ου αιώνα, οι οποίοι, ως γνωστόν, εμφορούνταν από σαφείς φυσιολατρικές και άρα φιλοπαγανιστικές πίστεις. Από τον Τζον Μίλτων, ως τον Ουγκώ και τον Πώλ Βαλερύ υμνούν το Σατανά «ως προμηθεϊκόν αντάρτην, εις τον οποίον επιβιώνει η αρχαία τραγική ωραιότης». Ο διαβόητος D.A.F. de Sade, ο οποίος είχε θεοποιήσει τη φύση (φυσιολάτρης παγανιστής), περιγράφει με λεπτομέρειες σατανιστικά όργια της εποχή του από ομοϊδεάτες του. Μέσα στις διαβόητες Hel Fire Clubs (Λέσχες της Φωτιάς της Κόλασης) μαζί με τον αποκρυφισμό και τη μαγεία, καλλιεργήθηκε υπέρμετρα ο παγανισμός. Ο θεμελιωτής του παγκόσμιου νεοσατανιστικού κινήματος Αlister Crowley (1875- 1947), ήταν αποδεδειγμένα και παγανιστής.

Το 1899 εντάχθηκε στο ροδοσταυρικό τάγμα Golden Dawn (Χρυσή Αυγή), το οποίο αποδεδειγμένα προωθούσε τον παγανισμό, όπου μυήθηκε στον αποκρυφισμό και τη μαγεία. Ο δάσκαλός του, Allan Benett, τον μύησε στα ανατολικά παγανιστικά θρησκεύματα και τον ανατολικό εσωτερισμό. Παράλληλα, ήταν θιασώτης του αιγυπτιακού παγανισμού. Στα 1904 στο Κάϊρο και ύστερα από μία μαγική παγανιστική τελετουργία, παρουσιάστηκε στον ύπνο του ο δαίμονας Aiwass, με κεφάλι γερακιού, ως ο θεός Ρά, ο οποίος του αποκάλυψε το σατανιστικό «Βιβλίο του Νόμου της Νέας Εποχής», κατά παρότρυνση του αιγυπτιακού θεού Όρου. Ο Crowley λάτρευε το σατανά στο πρόσωπο του θεού Σατούρνου (Κρόνου) και ο πιο αγαπημένος ύμνος του ήταν ο «Ύμνος στον Πάνα» τον οποίο είχε συνθέσει ο ίδιος και τον οποίο έψαλλαν «εις τον σατανιστικόν ναόν του, εν Λονδίνω».

Ξεκάθαρος παγανιστής! Το ίδιο και ο αποκρυφιστής και φίλος του Crowley, Eugen Grosche (1888-1954), ιδρυτής της σατανιστικής οργάνωσης Fraternity Saturni (Αδελφότητα του Κρόνου), λάτρευε το Σατανά ως τον ξεπεσμένο «θεό» Κρόνο.
Διαβάζουμε σε έναν από τους ύμνους της: «Άγιε Saturnus σε επικαλούμαι. Άγιε Κρόνε σε τιμάμε. Άγιε Saturnus σε προσκυνάμε!».
Υπάρχουν επίσης σαφείς μαρτυρίες ότι ο Crowley σχετιζόταν και με τον ναζιστικό παγανισμό. «Συνδεόταν με τον Χίτλερ μέσω τρίτων, που ήταν μέλη του μαγικού τάγματος του Ναζισμού».
Οι απίστευτες Μυστικιστικές εκδηλώσεις του ναζιστικού κόμματος είχαν αναμφίβολα τη σφραγίδα του νεοσατανιστικού μοντέλου του Crowley. Ο ιδρυτής του νεοσατανισμού Anton LaVey (1930-1997) ξεκίνησε από την περιθωριακή φιλοπαγανιστική οργάνωση «Sexual Freedom League» (Λίγκα για τη σεξουαλική ελευθερία) των χίπις της Καλιφόρνιας τη δεκαετία του 1950. Είναι γνωστές οι φυσιολατρικές και φιλοπαγανιστικές πρακτικές αυτών των «επαναστατικών» περιθωριακών ομάδων. Μαζί με τη μάγισσα σύζυγό του Diane (Άρτεμη) και τον διαβόητο αποκρυφιστή Kenneth Anger, ο LaVey ίδρυσε στις 30-4-1966 την «Ordo Templis Satanis», την Εκκλησία του Σατανά και εισήγαγε τον σατανισμό στο Hollywood. Τα λατρευτικά τυπικά της και οι εορτές έχουν σαφέστατες παγανιστικές καταβολές.


Μεταξύ των άλλων, στις «εκκλησίες» του Σατανά γίνονται επικλήσεις παγανιστικών θεοτήτων, όπως των ινδουϊστικών Κάλι και Σίβα, του Πλούτωνα, του Μολώχ κ.λπ. Τα αγάλματα και οι παραστάσεις του Μπαθομέτ είναι πανομοιότυπα αντίγραφα των αγαλμάτων του Αρχαιοελληνικού θεού Πάνα. Για πολλούς, ο ίδιος ο Πάνας λατρεύεται ως Σατανάς στις σατανικές λατρευτικές συνάξεις. Επίσης ο Πάνας θεωρείται κύρια θεότητα στην μαγικοπαγανιστική Wicca.
Η σημερινή «ιέρεια» της «εκκλησίας του Σατανά», στην πόλη San Jose (Σαν Ζοζέ) της Καλιφόρνιας, Μάργκαρετ Γουένλ δηλώνει Γουϊκανή νεοπαγανίστρια. Το ίδιο και ο διαβόητος Άγγλος μάγος και παγανιστής Gerald Gardner (1884-1964) υπήρξε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ νεοπαγανισμού και νεοσατανισμού. Ο Gardner είναι ο πρωτεργάτης της αναβίωσης του αρχαίου Κέλτικου παγανισμού και ο ιδρυτής του νεοδρυϊδισμού και του γουϊκανισμού. To 1940 μυήθηκε στον σατανισμό και τη μαγεία από τη γηραιά μάγισσα Dorothy Chutterburch και το 1946 είχε συνδεθεί με τον αρχισατανιστή Alister Crowley, ο οποίος τον έχρισε τιμητικό μέλος της μυστικιστικής σατανιστικής αδελφότητας «Ordo Templi Orientis» (O.T.O.), της οποίας ιδρυτής ήταν ο Crowley και της οποίας ο παγανιστής Gardner υπήρξε για λίγο καιρό αρχιερέας της. Ο παγανιστής Gardner θαύμαζε τον σατανιστή Crowley και επηρεάστηκε έντονα από αυτόν. Υπό την επίδρασή του έγραψε το 1949 το βιβλίο «Hign Magic's Aid» (Βοήθημα υψηλής μαγείας), που περιείχε μαγικές τελετουργίες στον κερασφόρο θεό Πάνα. Το 1951 ίδρυσε δική του αδελφότητα, όπου εφάρμοζε τις αποκρυφιστικές πρακτικές του Crowley. Το 1953 μύησε στην αδελφότητά του τη διαβόητη αποκρυφίστρια Doreen Valiente, με την οποία διαμόρφωσαν και συστηματοποίησαν τη λεγόμενη γκαρντεριανή παράδοση, δηλαδή την αναβίωση του αρχαίου δρυϊδικού παγανισμού και της μαγικοπαγανιστικής Wicca. Το 1954 εξέδωσε άλλο βιβλίο για την εξέλιξη της μαγείας, με τίτλο: «Witchcraft Today» (Η μαγεία σήμερα), το οποίο είναι η συστηματοποίηση στην ουσία του δρυϊδικού και γουϊκανικού νεοπαγανισμού.

Για του λόγου το αληθές, βασικό δόγμα της Wicca είναι ότι η «θρησκεία (και η) μαγεία...(αποτελούν) ένωση». Το ίδιο και ο βορειοευρωπαϊκός νεοπαγανισμός Azatru είναι κυριολεκτικά βουτηγμένος στη μαγεία και τον αποκρυφισμό. Μετά το θάνατό του Gardner το έργο του συνεχίζει ο Raymond Buckland (Ρεϊμόν Μπάκλαντ). Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποκρυφιστικού νεοπαγανισμού έπαιξε και ο διαβόητος μάγος σατανιστής Alexander Sanders, ο οποίος διαμόρφωσε, παράλληλα με την γκαρντεριανή νεοπαγανιστική παράδοση, τη λεγόμενη αλεξανδρινή. Στα 1979 η μάγισσα - σατανίστρια από την Καλιφόρνια Στάρχοουκ έγραψε το μπέστ σέλερ «Ο Σπειροειδής Χορός: Μια Αναγέννηση της Αρχαίας Θρησκείας της Μεγάλης Θεάς», μια συστηματική παρουσίαση των γουϊκανικών παγανιστικών τελετουργιών, το οποίο έκαμε πολύ μεγάλη εντύπωση στους αναγνώστες του δυτικού κόσμου και συνέδεσε τον σατανισμό με τον Κέλτικο νεοπαγανισμό.

Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που φανερώνουν τη στενή συνάφεια νεοπαγανισμού και νεοσατανισμού. Οι γεμάτες πάθη και εγκληματικές πράξεις παγανιστικές θεότητες δε διαφέρουν σε τίποτε από τα σατανικά κακοποιά πνεύματα. Ας θυμηθούμε εκείνο το γραφικό του ψαλμωδού ότι «πάντες οι θεοί των εθνών δαιμόνια» (Ψαλμ. 95, 5). Σε όλα τα παγανιστικά πάνθεα είναι εμφανής η δαιμονική υφή των παγανιστικών θεοτήτων. Έστω για παράδειγμα οι Κέλτικες θεότητες, οι οποίες είχαν προκαλέσει φρίκη στους Ρωμαίους και στους Έλληνες. Ο αρχαίος Έλληνας συγγραφέας Λουκιανός μας διέσωσε πολύτιμες πληροφορίες για το ποιόν των αγρίων και αιμοδιψών δρυϊδικών θεοτήτων! Το άσβεστο μίσος κατά του αληθινού Τριαδικού Θεού, του Σωτήρος Χριστού, της Εκκλησίας, των Χριστιανών είναι το κοινό στοιχείο νεοπαγανισμού και νεοσατανισμού, καθώς και το άθλιο και βρώμικο οπλοστάσιό τους. Απλή σύγκριση της «The Satanic Bible» του LaVey με τα γραπτά των νεοπαγανιστών αποδεικνύει ταυτότητα δοξασιών και απόψεων. Κοινές είναι και οι περί ηθικής αντιλήψεις τους, οι μαγικές τελετουργίες τους, οι μαγικές τελετές καθαρμού και αποκήρυξης του αγίου Βαπτίσματος, οι εορτασμοί των ηλιοστασίων και ισημεριών, η αχαλίνωτη σεξουαλική ελευθερία, καθώς και ο σεξισμός στα τελετουργικά τους όργια.

Κοινά είναι και τα σύμβολά τους, όπως το πεντάκτινο άστρο, το οποίο για τους Κέλτες παγανιστές αντιπροσωπεύει τη θεά Morrigan. Πάνω απ' όλα κοινό στοιχείο είναι η απολυτοποίηση του εγωκεντρισμού και της επιβολής της ατομικής ή ομαδικής δύναμης και θέλησης καθώς και η εωσφορική αντίληψη ότι ο άνθρωπος είναι θεός.

Η άμεση σχέση νεοπαγανισμού - νεοσατανισμού φαίνεται ξεκάθαρα και από τα εξής αξιοπρόσεκτα στοιχεία:

Το πρώτο είναι ο κοινός εορτασμός της ετήσιας σατανιστικής εορτής Halloween, ή Samhain (Σαμέϊν) τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου προς 1η Νοεμβρίου, αρχαία παγανιστική δρυϊδική εορτή, όπως και άλλη αρχαία εορτή του Κέλτικου δρυϊδισμού Balefire (εορτή της φωτιάς). Το δεύτερο είναι πιο σημαντικό. Πολλές νεοπαγανιστικές ομάδες εορτάζουν την εορτή Baltane (Μπαλτέϊν) ή Walburgisnacht (Βαλμπούργειος Νύχτα), κατά την οποία, όπως πιστεύουν, «λύνονται όλες οι μαγικές δυνάμεις». Ελληνική αρχαιόθρησκη ομάδα επέλεξε (τυχαία;) να εξαγγείλει το καταστατικό της, να καθορίσει τους «ιερούς» της νόμους, και να συστήσει το τελετουργικό της κατά τη «Βαλμπούργειο νύχτα της 30ης Απριλίου, προς 1η Μαΐου 2005». Για όσους δε γνωρίζουν, «Βαλμπούργειος νύχτα» ή «Μπαλτέϊν» είναι η μεγαλύτερη σατανιστική εορτή, κατά την οποία εορτάζεται το φρικτό γεγονός της συστάσεως της «Σατανιστικής Εκκλησίας», κατά τη νύχτα της 30ης Απριλίου 1966 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ από το διαβόητο Anton LaVey!
Ιδού μικρό απόσπασμα από δημοσιευμένο κείμενο της ομάδας αυτής: «οι νόμοι περί καθαρότητος των ιερών ναών τίθενται τελετουργικώς εν ισχύ και θεωρούνται δημοσίως γνωστοί εκ της Βαλμπουργείου νυκτός του τρέχοντος έτους»!

Παραξενευόμαστε όταν διάφοροι νεοπαγανιστικοί κύκλοι αποκηρύσσουν με βδελυγμία τον συσχετισμό τους με τον σατανισμό, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να καταλογίζουν στο Χριστιανισμό την ευθύνη για την πίστη στην ύπαρξη του Σατανά. Μήπως αγνοούν τα παραπάνω στοιχεία; Πάντως, σύμφωνα με τον Μπωντλαίρ «Το ωραιότερο τέχνασμα του Σατανά είναι να μας πείθει ότι δεν υπάρχει»!

Δε χρειάζεται νομίζω μεγαλύτερη προσπάθεια να αποδείξουμε τη στενή σχέση νεοπαγανισμού και νεοσατανισμού. Ο σύγχρονος αποκρυφισμός έχει όνομα, καλείται «Νέα Εποχή». Το όραμά της είναι η εδραίωση της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» σε όλο τον κόσμο, την οποία αποκαλούν οι «αρχαιολάτρες» «Παγκόσμια Συνεργασία Απόλυτα Αναγκαία» και κάποιοι άλλοι «Παγκόσμια Δημοκρατία Ολυμπισμού». Απώτερος στόχος της είναι ο αφανισμός από προσώπου γης του Χριστιανισμού και η αντικατάστασή του με την (υπό δημιουργία) εφιαλτική και τερατώδη Πανθρησκεία, όπου στη θέση του Αληθινού Τριαδικού Θεού θα λατρεύεται ο Σατανάς, στα πρόσωπα των δαιμονικών παγανιστικών θεοτήτων!

Λάμπρου Σκόντζου,
Θεολόγου- Καθηγητού.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 16:11:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαι αν σε μερικους απο μας δεν υπαρχει
ουτε ο παγανισμος,ουτε ο σατανισμος ουτε
καν ο τριαδικος θεος,τι γινεται?

Εχουμε σωθει απο χερι,ετσι?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αρχιμανδρίτης
troll


91 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 16:34:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Αρχιμανδρίτης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σημαντικότερο είναι αδελφέ μου να μην μαυρίζουμε τις ψυχές μας, παρά το πιστεύει ο ένας και ο άλλος. Ο θεός να σε έχει καλά. Έχω παρακολουθήσει τις τελευταίες ημέρες, τι γίνεται εδώ μέσα από αυτόν τον άρρωστο
άνθρωπο και πόνεσε η καρδιά μου. Μαυρίζει χωρίς λόγο την ψυχή του και γίνεται όργανο του Σατανά. Εύχομαι ο θεός να τον βοηθήσει να απαλλαγεί από τα βάσανα του.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 16:50:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σωστα τοποθετηθηκες τωρα φιλε Αρχιμανδριτη.

Και θελω να σε ρωτησω:

Οσοι δεν μαυριζουμε τις ψυχες μας και δεν
πιστευουμε πουθενα και ακολουθουμε το ευ
διαγειν επειδη εμεις,χωρις ανωθεν προσταγη,πιστη,φοβο,
επιλεγουμε,αρνουμενοι πασαν θρησκειαν,ειμαστε
σωστοι ή λαθος?

Θα ηθελα την απαντηση σου.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αρχιμανδρίτης
troll


91 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 17:04:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Αρχιμανδρίτης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα σου απαντήσω κάποια άλλη στιγμή αδελφέ. Εμείς αφιερώνουμε την ζωή μας για τον θεό και τους συνανθρώπους μας. Δεν είναι εύκολο για εμάς να γίνουμε κύρηκες ξένων και ψευδών δογμάτων για τα μάτια του κόσμου. Εμείς υπερασπιζόμαστε το δόγμα μας και ανεβαίνουμε καθημερινά τον δικό μας γολγοθά. Δεν διαπραγματεύομαστε την πίστη και τις θυσίες μας.

Αν έχεις τη καλοσύνη να παραθέσεις κάποια προσευχή στο σχετικό θέμα, θα μου έκανες μεγάλη τιμή και ας μην πιστεύεις αδελφέ. Εμείς προσευχόμαστε για όλους ανεξαιρέτως.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 17:09:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κύριε Αρχιμανδρίτη,πιά είναι αποψή σας για τις άλλες θρησκείες που υπάρχουν,θεωρείται οτι είναι ισάξιες του χριστιαννισμού,ή μήπως αυτοί που πιστεόυν σε έναν άλλον θεό πέραν του χριστιανικού πράτουν αμαρτία?Θα ήθελα πολύ την απάντησή σας.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 17:11:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστω φιλτατε Αρχιμανδριτη.

Μολις μου επιβεβαιωσες την αποφαση μου
να απεχω θρησκειων και ειδικα της χριστιανικης.

Να εισαι καλα και υγειαν να εχεις,να οδηγησεις
και αλλα προβατα στο κοπαδι των ποδηγετων του
μυαλου των ανθρωπων!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αρχιμανδρίτης
troll


91 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 17:21:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Αρχιμανδρίτης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μέσα στον κόσμο μας παιδιά μου, κυβερνάει ο Σατανάς και τα ανθρώπινα πάθη. Έξω από αυτόν ο θεός είναι ένας για όλους. Εμείς δίνουμε τον δικό μας αγώνα καθημερινά, με τα όπλα που μας άφησε ο κύριος μας και οι αγίοι του και αυτήν την κληρονομιά είμαστε υποχρεωμενοι να υπερασπιστούμε ακόμα και με την ζωή μας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αρχιμανδρίτης
troll


91 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 17:23:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Αρχιμανδρίτης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να είσαι καλά αδελφέ Νικόμαχε και ο θεός να σε ελεήσει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 17:25:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μέσα στον κόσμο μας παιδιά μου, κυβερνάει ο Σατανάς και τα ανθρώπινα πάθη. Έξω από αυτόν ο θεός είναι ένας για όλους. Εμείς δίνουμε τον δικό μας αγώνα καθημερινά, με τα όπλα που μας άφησε ο κύριος μας και οι αγίοι του και αυτήν την κληρονομιά είμαστε υποχρεωμενοι να υπερασπιστούμε ακόμα και με την ζωή μας.

Και εγώ όπως και πολλοί άλλοι,θεωρούμε οτι ο πραγματικός σατανάς είναι είναι μέσα μας, και είναι το εγώ μας.Αυτός είναι που μας κρύβει τον θεό,τίποτα δεν υπάρχει έξω όλα είναι μέσα μας.

Ο θεός δηλαδή είναι μέσα μας.Η εκκλησία τί πιστεύει για αυτό?Που τοποθετεί τον θεό?Μέσα μας ή κάπου μακριά να στέκεται και να παρατηρεί?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 17:29:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
Να είσαι καλά αδελφέ Νικόμαχε και ο θεός να σε ελεήσει.
--------- ---------------- ---------------------------

Ευχαριστω πατερ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αρχιμανδρίτης
troll


91 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 17:39:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Αρχιμανδρίτης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έξω από τον κόσμο μας αδελφέ είναι ο ουρανός. Όπως οι αρχαίοι προγονοι μας μιλούσαν για το Ον και το μη Ον. Εδώ είναι ένα ενδιαφέρον σύγγραμμα για το σχετικό φιλοσοφικό ερώτημα:
http://www.scribd.com/doc/31566455/%CE%A4%CE%9F-%C2%AB%CE%9F%CE%9D%C2%BB-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%A4%CE%9F-%C2%AB%CE%9C%CE%97-%CE%9F%CE%9D%C2%BB-%CE%95%CE%9D-%CE%A7%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%A9

Ο θεός είναι πνεύμα και είναι μέσα μας, αυτό διαδάκει η παράδοση μας από τους Αγίους Αποστόλους και δώθε.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 17:51:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aπό καθαρή περιέργεια.. θα μπορούσες αγαπητέ Αρχιμανδρίτη, να μας πεις το επάγγελμά σου και την ηλικία σου?
Αν θέλεις φυσικά.

Υ.Γ. καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Venizelos The Greek MIA MEΡΑ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 17:55:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ο λούπους είναι που πήρε τα φάρμακα του, σε λίγο θα αρχίσει να βρίζει πάλι

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 17:56:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εισαι τοσο χαιβανι Ευρωπαιος?
Δυο πραγματα μπορει να ειναι ο Αρχιμανδριτης:

1.Πραγματικος ιερωμενος
2. ο Λουπους.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 17:57:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τελειος συγχρονισμος Αθεε!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 18:00:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σημασία δεν έχει ποιός είναι αλλά τί λέει...και για πόσο τα λέει βέβαια.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 18:00:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλώς τον αρχιμανδρίτη!

Νομίζω εγραφες και παλιά στο φόρουμ.

Αν όχι ίδια ευγένεια με παλιό μέλος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 18:02:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο λουπος δεν γίνεται πρόβατο ..... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Αρχιμανδρίτης
troll


91 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 18:05:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Αρχιμανδρίτης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν θεωρώ ότι η ιδιότητα μου ως Αρχιμανδρίτης είναι επάγγελμα, αν και μου αποδίδει όλα όσα χρειάζομαι για τα προς το ζην.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 18:06:13  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πλατωνα μη το λες αυτο ,καμια φορα και ο λυκος γινεται προβατο και το αντιθετο

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 18:11:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στιβ, η δόνηση απο το λόγο, είναι διαφορετική...έχει ταπεινότητα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 18:12:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Στιβ, η δόνηση απο το λόγο, είναι διαφορετική...έχει ταπεινότητα...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 18:13:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Στιβ, η δόνηση απο το λόγο, είναι διαφορετική...έχει ταπεινότητα...


----------------------------------------------------------

Σωστα.Για αυτο ειπα δυο εκδοχες.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 18:16:21  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γινονται και θαυματα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αρχιμανδρίτης
troll


91 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 18:34:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Αρχιμανδρίτης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να είστε καλά παιδιά μου. Ο θεός να σας προσέχει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 18:51:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
Εισαι τοσο χαιβανι Ευρωπαιος?
Δυο πραγματα μπορει να ειναι ο Αρχιμανδριτης:

1.Πραγματικος ιερωμενος
2. ο Λουπους.Αν ήταν θα ρώταγα εσένα!

Και σε ποια περιοχή αγαπητέ Αρχιμανδρίτη, αν επιτρέπεται, ασκείς το ποιμαντικό σου έργο?

Sabaton - Coat of Arms

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αρχιμανδρίτης
troll


91 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2011, 19:24:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Αρχιμανδρίτης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν θα ήθελα αδελφέ μου να γίνει γνωστό ότι συμμετέχω σε αυτό το φόρουμ, γιατί μπορεί να πω πράγματα που να μην συμφωνούν με τους αδελφούς εδώ πέρα που είμαι και δεν θα ήθελα να διαταράξω την ησυχία και την ψυχική τους γαλήνη.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αρχιμανδρίτης
troll


91 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2011, 10:23:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Αρχιμανδρίτης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νομιζώ ότι πλέον γίνεται ξεκάθαρο από τις αντιδράσεις σας, ότι νεοπαγανισμός και νεοσατανισμός είναι δυο έννοιες ταυτόσημες. Υπάρχει μάλιστα και η έμμεση, αλλά και η άμεση παραδοχή σας. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι προς συζήτηση. Ο θεός να σας βοηθήσει, να γλυτώσετε από το μαρτύριο στο οποίο έχετε υποβάλει τον εαυτό σας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2011, 12:42:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Νομιζώ ότι πλέον γίνεται ξεκάθαρο από τις αντιδράσεις σας, ότι νεοπαγανισμός και νεοσατανισμός είναι δυο έννοιες ταυτόσημες. Υπάρχει μάλιστα και η έμμεση, αλλά και η άμεση παραδοχή σας. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι προς συζήτηση. Ο θεός να σας βοηθήσει, να γλυτώσετε από το μαρτύριο στο οποίο έχετε υποβάλει τον εαυτό σας.Αμήν , μπάς και ηρεμήσει η ψυχή μας...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2011, 12:44:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
Νομιζώ ότι πλέον γίνεται ξεκάθαρο από τις αντιδράσεις σας, ότι νεοπαγανισμός και νεοσατανισμός είναι δυο έννοιες ταυτόσημες. Υπάρχει μάλιστα και η έμμεση, αλλά και η άμεση παραδοχή σας. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι προς συζήτηση. Ο θεός να σας βοηθήσει, να γλυτώσετε από το μαρτύριο στο οποίο έχετε υποβάλει τον εαυτό σας.

-----------------------------------------------------------------

Μα πατερ μου,αν δεν μας ενδιαφερει ουτε το ενα ουτε
το αλλο,πως γινεται να υποβαλουμε τον εαυτο μας σε
βασανιστηρια?
Γιατι σωνει και καλα,πρεπει να πιστευουμε σε κατι?
Δεν εχουμε ΚΑΜΜΙΑ θρησκεια.Δεν μπορεις να το
καταλαβεις αυτο?
Εσυ μας θεωρεις καμμενα χαρτια,επειδη δεν ασπαζομαστε
θρησκειες και εμεις θεωρουμε εσενα που ασπαζεσαι.
Με μια διαφορα.Εμας δεν μας ενδιαφερει να σε σωσουμε.
Εσυ γιατι κοπτεσαι?
Μια λυση υπαρχει σωστη για ολους.
Θα περιμενουμε να δουμε ποιος εχει δικιο.
Μεχρι τοτε εσυ στο ποιμνιο και μεις στα αστρα!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 9 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1914063
Maintained by Digital Alchemy