ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Πυραμίδες
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2002, 11:10:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Είναι ένα σημείο συνεχούς γοητείας για το μυστικιστή, επανειλημμένης έκπληξης για το φιλόσοφο και αδιάκοπης αμηχανίας για τον επιστήμονα το γεγονός ότι το πιο αρχαίο ανθρώπινο οικοδόμημα πάνω στην επιφάνεια της γης συνεχίζει να παραμένει πέρα από την κατανόηση των πιο λαμπρών αναλυτικών διανοιών.

Μπορούμε να διερευνήσουμε τη φύση του πρωτοπλάσματος, να εξάγουμε πρακτικές ιδέες από της ζωικές δομές DNA και RNA , να χρησιμοποιήσουμε το συνεκτικό φως της ακτίνας λέιζερ, να διασπάσουμε το άτομο, να εκτοξεύσουμε εργαστήρια στο διάστημα, κι όμως οι πιο αρχαίες προσφορές της τεχνολογίας, οι πυραμίδες, παραμένουν για μας απτά αινίγματα, αρχαία υπολείμματα μιας εποχής που βρίσκεται πέρα από κάθε ανάμνηση, πέρα από την ιστορία και πέρα από κάθε κατανόηση.


Η λέξη πυραμίδες φέρνει συνήθως στον νου μας μια εικόνα τεράστιων κατασκευών που υψώνονται πάνω από μια απέραντη θάλασσα άμμου. Αυτές είναι οι πυραμίδες της Αιγύπτου. Όμως πυραμίδες έχουν ανακαλυφθεί σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου . Πέρα από τις εξίσου γνωστές πυραμίδες του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής τα τελευταία εκατό χρόνια έχουν αναφερθεί πυραμίδες σε διάφορες τοποθεσίες. Οι περισσότερες από αυτές θεάθηκαν από πιλότους που πετούσαν πάνω από αχαρτογράφητες περιοχές κατά την διάρκεια των αεροπορικών αποστολών τους.

Ένα μεγάλο συγκρότημα πυραμιδικών κατασκευών με μια μεγάλη πυραμίδα που έχει ύψος πάνω από 300 μέτρα και περιβάλλεται , χιλιόμετρα γύρω, από πολλές πυραμίδες με επίπεδη κορυφή που όλες είναι ευθυγραμμισμένες με τον πραγματικό βορρά, βρίσκεται στην επαρχία Σένσι της Κίνας πολλά χιλιόμετρα δυτικά της αρχαίας κινέζικης πρωτεύουσας Σιάνφου, μία πόλη παλαιότερη από Πεκίνο.

Μια άλλη ασιατική πυραμίδα βρίσκεται κάπου στα Ιμαλάια Όρη. Ονομάζεται λευκή πυραμίδα και περιγράφεται σαν λευκό χρώμα που τρεμολάμπει. Περιβάλλεται από μέταλλο ή κάποιο είδος πέτρας, με πλάκα κορυφής φτιαγμένη από υλικό σαν πολύτιμο πετράδι, ίσως κρύσταλλο.

Στις ζούγκλες της Καμπότζη βρίσκονται τα αρχαία ερείπια της κάποτε μεγάλης πόλης, που είναι τώρα γνωστή να Ανγκόρ, η οποία είχε υπέροχους ναούς, ατελείωτες στοές και τεράστιες πυραμίδες. Η προφορική παράδοση που μεταβιβάστηκε από γενιές Καμποτζιανών, μας λέει ότι ήταν είτε έργο γιγάντων είτε του Πρα-Εούν, γνωστός ως βασιλιάς των αγγέλων.

Στην Γαλλία βρέθηκε μια κατασκευή που μοιάζει με πυραμίδα. Πιστεύεται ότι αυτή η πυραμίδα χτίστηκε από τους Ναΐτες Ιππότες όταν γύρισαν από τις σταυροφορίες του 12οι και 13ου αιώνα. Κάτω από αυτή είναι ένας υπόγειος λάκκος με αστρολογικά σύμβολα σκαλισμένα στους τοίχους.

Ο λόφος Σίλμπερυ, στην κομητεία Ουίστερ της Αγγλίας, είναι ένας από τους πολλούς βρετανικούς κωνοειδείς λοφίσκους ή βαθμιδωτές χωμάτινες πυραμίδες. Πιστεύεται ότι αυτός ο λόφος κατασκευάστηκε πριν από 4.000 χρόνια.

Η χρήση μικρών πυραμίδων ή κωνικών δεικτών για τάφους και για άγνωστες τελετές, φαίνεται ότι υπήρξε πολύ διαδεδομένο φαινόμενο στο Δυτικό ημισφαίριο όπου, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρέθηκαν πολλές τέτοιες μίνι πυραμίδες. Φήμες, που κυκλοφορούν επί μερικές δεκαετίες, αναφέρουν ότι υπάρχουν πυραμίδες στην Αλάσκα, στη Φλόριδα, μέσα στα ¨ορια του πολύ γνωστού Τρίγωνου των Βερμούδων και σε άλλα σημεία κάτω από τον Ατλαντικό και Ειρινικό Ωκεανό. Αυτές οι φήμες που τώρα απορρίπτονται ως λαϊκές παραδόσεις, μπορεί κάποια μέρα να λάβουν περισσότερη αναγνώριση.

Πολύ μυστήριο περιβάλλει τις πυραμίδες. Από το αίνιγμα της κατασκευής τους ως τις τεράστιες αιγυπτιακές, μαγιανές και περουβιανές πυραμίδες και ως τις ανεξήγητες δυνάμεις που φαίνονται ότι υπάρχουν στο πυραμιδικό σχήμα. Και ίσως το πρώτο μυστήριο των πυραμίδων είναι η προέλευση της λέξης πυραμίδα. Η λέξη ΠΥΡΑΜΙΣ δεν φαίνεται να προήλθε από το ΜΡ (που προφέρεται μερ), την αιγυπτιακή λέξη που σημαίνει τετράπλευρη κατασκευή με τριγωνικές επιφάνειες και τετράγωνη βάση.

Οι αρχαιολόγοι αποδέχτηκαν τον όρο πυραμίς ως καθαρά ελληνική λέξη με καμιά γνωστή σχέση με την αιγυπτιακή ορολογία. Ο Τζέραλντ Μάσευ προτείνει μια διαφορετική προέλευση αυτής της λέξης στο βιβλίο του «Αρχαία Αίγυπτος». Ο Μάσευ νομίζει ότι η λέξη πυραμίς προέρχεται από την ελληνική λέξη ΠΥΡ που σημαίνει «φωτιά» και την αιγυπτιακή λέξη ΜΕΤ, που σημαίνει «δέκα», ή «μέτρο». Έτσι ισχυρίζεται ότι αυτή η λέξη σημαίνει τα δέκα αρχικά μέτρα ή τόξα που χαράζει ο Θεός της φωτιάς, ο ήλιος, στον ζωδιακό κόσμο. Εφόσον οι Μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας, μεταξύ άλλων, φαίνεται ότι κατασκευάστηκαν σύμφωνα με αστρικές μετρήσεις, αυτή η θεωρία είναι αληθοφανής. Τότε αυτή η λέξη σημαίνει κατά λέξη, «δεκάμορφο μέτρο φωτιάς», που είναι συμβολική μορφή της φανερής ζωής.

Η διαμάχη για την καταγωγή της λέξης πυραμίδα είναι μικρή μ’ εκείνη που μαίνεται για τον σκοπό των πυραμίδων. Οι αιγυπτιολόγοι ισχυρίζονται ότι οι πυραμίδες ήταν τάφοι. Οι περουβιανιστές και άλλοι αρχαιολόγοι που κάνουν έρευνες στην Κεντρική Αμερική, αναφέρουν ότι χρησιμοποιούνταν ως ναοί. Και μερικοί πυραμιδολόγοι πιστεύουν τώρα ότι οι πυραμίδες ίσως είναι συνηχητές ή αποθήκες ενέργειας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε πολιτισμός που έχτισε πυραμίδες, το έκανε αυτό με την χρήση πολύ προηγμένων μαθηματικών και αστρονομικών υπολογισμών και μια φαινομενικά απίθανη τέλεια εκμάθηση της τέχνης της λιθοδομής. Σε πολιτισμούς που διαχωρίζονται όχι μόνο από χιλιάδες χιλιόμετρα, αλλά από εκατοντάδες χρόνια, πέτρες που ζύγιζαν πολλούς τόνους, ανυψώνονταν και τοποθετούνταν στη θέση τους με τέλεια ακρίβεια, με σκοπό την ανέγερση πυραμιδικών κατασκευών.


Όμως τα ερωτήματα όπως «ποιοι έχτισαν τις πυραμίδες;» ή «για πιο σκοπό χτίστηκαν οι πυραμίδες;» ή «από πού απέκτησαν οι κατασκευαστές τις εξαιρετικά προηγμένες επιστημονικές και αστρονομικές γνώσεις που χρησιμοποιήθηκαν για να σχεδιαστούν αυτές οι πελώριες κατασκευές;» μένουν ακόμα αναπάντητα.


Αναπτύχθηκαν δεκάδες θεωρίες, μερικές αλλόκοτες, άλλες αξιοσημείωτες, γράφτηκαν βιβλία, γυρίστηκαν ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές ταινίες. Όμως τα μυστικά των πυραμίδων δεν έχουν αποκαλυφθεί και η έρευνα συνεχίζεται ακόμα.


Την προσοχή των περισσοτέρων επιστημόνων και ερευνητών έχει τραβήξει η Μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας γιατί θεωρήθηκε το παλαιότερο και μεγαλύτερο κατασκεύασμα του ανθρώπου με τις τελειότερες μαθηματικές και γεωμετρικές αναλογίες.Πιστεύεται ότι η μεγάλη Πυραμίδα αντιπροσωπεύει τo αποκορύφωμα της αιγυπτιακής γνώσης και ότι είναι το κλειδί για την αποκάλυψη πολλών μυστικών.

Αν και οι επιστήμονες, οι αιγυπτιολόγοι και οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η μεγάλη Πυραμίδα χτίστηκε από τον Χέοπα μεταξύ του 2686 και 2181 π.χ. για να χρησιμοποιηθεί σαν τάφος , έχουν εκφραστεί πολλές διαφωνίες πάνω στο πότε και στο γιατί χτίστηκε η μεγάλη Πυραμίδα.


Μια από τις παλαιότερες χρονολογίες της Μεγάλης Πυραμίδας δίνεται από έναν Άραβα συγγραφέα, τον Αμπού Ζέιντ ελ Μπαλκί, ο οποίος επικαλείται μια αρχαία επιγραφή για να υποστηρίξει ότι η Πυραμίδα χτίστηκε την εποχή που η Λύρα ήταν στον αστερισμό του Καρκίνου, δηλαδή «δύο φορές 36 χιλιάδες χρόνια περίπου. Αυτή η χρονολογία φαίνεται να συμφωνεί με μερικούς προσδιορισμούς του Άνθρακα 14 που χρονολογούν την Πυραμίδα γύρω στο 71.000π.χ., αν και υπάρχουν μερικές αμφιβολίες για την αξιοπιστία του Άνθρακα 14 στους χρονολογικούς προσδιορισμούς.


Πολλοί λένε ότι οι κατασκευαστές ήταν από τον προηγούμενο πολιτισμό της Ατλαντίδος, και ότι έφτιαξαν την Πυραμίδα σαν τρόπο διατήρησης όλων των γνωστών επιστημών καθώς και να δημιουργήσουν ένα ναό μύησης και ένα μέσο παραγωγής ισχυρών ενεργειακών πεδίων.
Αυτή η άποψη υποστηρίχτηκε από τον Εντγκαρ Καίησυ σύμφωνα με τον οποίο μία ομάδα ανθρώπων από ένα προηγμένο πολιτισμό μπήκε στην Αίγυπτο γύρω στο 12.000 π.χ.

Η υπέρτατη προσπάθεια αυτών των ανθρώπων ήταν η κατασκευή της Πυραμίδας για να συμπεριλάβουν στην δομή της τις γνώσεις τους. Η επιλογή αυτού του τόπου βασίστηκε στο γεγονός ότι εκεί θα γίνονταν οι λιγότερες φυσικές καταστροφές που άρχισαν με την καταστροφή της Ατλαντίδας και τη μεγάλη πλημμύρα.


Ενας ειδικός σε αρχαίες θρησκευτικές συνήθειες, ο Μάνλυ Π. Χωλ αναφέρει στο βιβλίο του «Οι μυστικές διδασκαλίες όλων των εποχών» ότι η μεγάλη Πυραμίδα χτίστηκε από επιζώντες της Ατλαντίδος. Αναφέρει ότι οι μεγαλύτεροι επιστήμονες του Ατλαντίου πολιτισμού αντιλήφθηκαν μια επικείμενη καταστροφή και για να διασώσουν τις γνώσεις της εποχής τους μεταναστευσαν σε άλλες χώρες και ίδρυσαν κέντρα μάθησης , χτισμένα όπως οι ναοί τους, με πυραμιδικό σχήμα.


Σύμφωνα με τον Χωλ, η Πυραμίδα παραμένει σαν ορατή διαθήκη μεταξύ της Αιώνιας Σοφίας και του κόσμου. Είναι η πρώτη κατασκευή που χρησιμεύει ως τόπος διαφύλαξης των μυστικών αληθειών που είναι το σίγουρο θεμέλιο όλων των τεχνών κι επιστημών.

Πολλοί μπήκαν από τις πύλες της μεγάλης Πυραμίδας και βγήκαν σαν θεοί κι έγιναν οι φωτισμένοι της αρχαιότητας. Το δράμα του «Δεύτερου θανάτου» παιζόταν στον Θάλαμο του Βασιλιά, όπου ο υποψήφιος μύστης συμβολικά θαβόταν στην σαρκοφάγο. Με την ολοκλήρωση της μυστικής τελετουργίας, ο μύστης ήταν αναγεννημένος, γνώστης της δεύτερης γέννησης και κάτοικος δυο κόσμων. Έτσι αποκτούσε τη φώτιση και τη γνώση του κόσμου.


Η τωρινή συσσώρευση στοιχείων αποδείχνει ίσως ότι η μεγάλη Πυραμίδα κρύβει το μυστικό κάποιας χαμένης επιστήμης. Μήπως οι άγνωστοι αρχιτέκτονες που δημιούργησαν το μόνο που διασώζεται από τα Εφτά Θαύματα του κόσμου, γνώριζαν το σύμπαν πολύ βαθύτερα από αυτούς που τους διαδέχτηκαν;


Ο Τόμπκινς στην εισαγωγή του βιβλίου του αναφέρει ότι πολλά στοιχεία στην κατασκευή της Πυραμίδας θεωρήθηκαν τυχαία. Για παράδειγμα, ο τέλειος προσανατολισμός των θεμελίων προς το βορρά, ή η εφαρμογή στη δομή της του «π» με δεκαδική ακρίβεια. Επίσης τονίζει ότι ο Πλάτωνας στο διάλογο του «Τίμαιος», αναφέρεται στο κύριο διαμέρισμα σαν το οικοδόμημα του σύμπαντος. Επίσης αναφέρει ότι απέδωσαν στην τύχη το γεγονός ότι οι γωνίες και οι επικλινείς επιφάνειες της Πυραμίδας δείχνουν μία ανώτερη αντίληψη της τριγωνομετρίας και ότι στο σχήμα της έχουν εφαρμοστεί με ακρίβεια οι βασικές αναλογίες της «Χρυσής Τομής».


Αυτές και πολλές άλλες ανακαλύψεις που συνέχεια πληθαίνουν, απαιτούν μια καινούρια εκτίμηση της Μεγάλης Πυραμίδας και μια προσεχτικότερη μελέτη της ιστορίας της. Η αντίληψη ότι η μεγάλη Πυραμίδα ήταν ένας ογκώδης τάφος που κατασκευάστηκε για να ικανοποιηθεί ο εγωισμός κάποιου Φαραώ δεν είναι βάσιμη. Κάτι που πρέπει να θυμηθούμε είναι ότι ποτέ δεν βρέθηκαν μούμιες στην μεγάλη πυραμίδα.

Σήμερα, τα μυστήρια εξακολουθούν να συναρπάζουν και να βασανίζουν τους επιστήμονες και τους μελετητές. Αλλά όπως και να μελετήσει κανείς τη Μεγάλη Πυραμίδα, υπάρχουν πολλές αναπάντητες ερωτήσεις. Αν και πολλοί εξέτασαν το εσωτερικό και το εξωτερικό της με μέτρα, λογαριθμικούς κανόνες, χημικές ουσίες και όργανα κάθε είδους, η Μεγάλη Πυραμίδα παραμένει ένα αίνιγμα.


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Theo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2002, 10:00:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Theo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όσον αφορά στη μέθοδο του άνθρακα 14, υπάρχει ένα σημείο αρκετά ενδιαφέρον:

Η μέθοδος στηρίζεται στο ποσοστό C14 που υπάρχει στα ανθρακούχα υπολείματα οργανικών ενώσεων, ποσοστό το οποίο σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο (που αυτή τη στιγμή δεν την έχω στη διάθεσή μου) απομένει το μισό και την επόμενη το μισό του μισού και πάει λέγοντας. ΑΝ ξέρουμε το αρχικό ποσοστό, μπορούμε να προσδιορίσουμε επακριβώς τη χρονολογία που σταμάτησε η φωτοσύνθεση σ' αυτό το υλικό.

Το αρχικό ποσοστό όμως δεν το ξέρουμε και κάνουμε γι' αυτό υποθέσεις χρησιμοποιώντας γεωδετικές ή άλλες μεθόδους. Γενικά, η μέθοδος έχει μεγάλα περιθώρια σφάλματος για χρονολογίες μεγαλύτερες των 50.000 ετών.

theo_Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2002, 15:55:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα συμφωνήσω με τους δύο καλούς μου φίλους και θα προσθέσω κάτι για τη σχέση της Πυραμίδας και της Ακρόπολης!!!!
Ως γνωστόν, η Ακρόπολη φιλοξενεί το ναό της Αθηνάς Παλλάδας. Ο ναός αυτός κατα τη δική μου άποψη (αλλά ευτυχός και πάρα πολλών ειδικών), είναι το ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ οικοδόμημα που ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΕΡΙ κατασκεύασε.
Λέγεται λοιπόν ότι αν προεκτείνουμε τις πλευρές του ναού προς τον ουρανό, αυτοί σχηματίζουν μια ΚΟΛΟΥΡΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ, που άν την κυβίσουμε θα βρούμε έκπληκτοι, ότι ο ογκος της ειναι ΙΔΙΟΣ με τον όγκο της μεγάλης πυραμίδας στη χώρα του Νείλου!!!
Αλήθεια, ψέματα.... δε ξέρω.
Ο ερευνητής που ασχολήται με το θέμα, πιθανά να μπορούσε να μας πεί αν είναι ΟΝΤΩΣ έτσι.
Εν αναμονή λοιπόν.....

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Darkangel_78
Πλήρες Μέλος

Egypt
1013 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2002, 14:22:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Darkangel_78  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους!!!!
Είδα το topic αυτό και δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό να συνεχίσω...

Μετά το τελευταίο σχόλιο του φίλου Κέλσου προσθέτω και εγώ τα εξής:
Η ετυμολογία της λέξης πυραμίδα είναι πυρ+αμίς=το δοχείο της φωτιάς.

Λανθασμένα αναφερόμαστε ΜΟΝΟ στν Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα.Υπάρχει στη περιοχή της Γκίζας ένα ολόκληρο συγκρότημα πυραμίδων,άλλες μικρότερες και μισοτελειωμένες,άλλες πιο μεγάλες αλλά κατασκευασμένες πιο πρόχειρα κλπ.
Αυτό που έχει σημασία είναι η θέση τους στο επίπεδο.
Φανταστείτε μια σειρά αριθμών όπου κάθε αριθμός είναι το άθροισμα των δυο προηγούμενων,δηλαδή:

0,1,0+1=1,ακολουθεί 1+1= 2,1+2=3, 2+3=5, 3+5=8, 5+8=13 κοκ οπότε έχουμε 0,1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89 κοκ

Σχηματίστε τώρα τετράγωνα με πλευρές μήκους όσο και οι αριθμοί,δηλαδή 1,1,2,3,5,8,13 εκατοστά,μέτρα κλπ. Αν τα τοποθετήσετε εφαπτόμενα με κυκλική δεξιόστροφη φορά σχηματίζεται ένα "μωσαικό".Ξεκινώντας από το κέντρο (σημείο 0) και γράφοντας μια σπείρα που εφάπτεται στις πλευρές των τετραγώνων,προκύπτει μια ωραιότατη σπείρα που "ανοίγει" γεωμετρικά.Αν τώρα πάρετε μια αεροφωτογραφία του συγκροτήματος των πυραμίδων,θα δείτε ότι ΟΛΕΣ οι πυραμίδες σχηματίζουν την αυτή σπείρα.Ωραία,θα με ρωτήσετε,πού είναι το περίεργο?
Το περίεργο είναι ότι αυτή η αριθμητική ακολουθία (ξανα;)ανακαλύφτηκε από τον Ιταλό μαθηματικό Leonardo Fibonacci περίπου τον 12ο αιώνα μ.Χ. και είναι πολύ διαδεδομένη στη φύση όπως:
στον τρόπο που είναι διατεταγμένα τα πέταλα ενός άνθους,στη κατανομή των μαλλιών στο κεφάλι,στα σχήματα των θαλάσσιων οστράκων (κοχύλια) κλπ.

Και τα μαθηματικά των πυραμίδων δεν σταματούν εδώ...
1)μήκος πλευράς βάσης / 25 ίντσες = 365.2421986677311 (απόκλιση από πραγματική τιμή 0.08 δευτερόλεπτα ανά έτος. 25 ίντσες=63,5 εκατοστά και ένα κύβιτο=25 ιντσες επειδή οι αρχαιολόγοι που έκαναν τις μετρήσεις ήταν Άγγλοι)

2)το πλάτος του θαλάμου του βασιλιά επί την τετραγωνική ρίζα π = 365.24...

3)η περίμετρος της βάσης είναι τόσες ίντσες όσες και οι μέρες ενός αιώνα (36549)

4)μήκος + ύψος θαλάμου βασιλιά δια πλάτος = π

5)είτε σαν σύμβολα είτε από γεωγραφική άποψη,έχουν βρεθεί τα εξής σύμβολα:
α) ο ακτονοβόλος αριθμός π (κύκλος)
β) Ο φυσικός αριθμός ε (φυσικοί λογάριθμοι)
γ) ο χρυσός αριθμός φ (αρμονική σταθερά αναλογίας,βλ ανθρώπινο σώμα)
δ) ο αριθμός γ (βάση συναρτήσεων γάμμα που περιγράφουν πολλά φυσικά φαινόμενα)
ε) η φανταστική μονάδα i (βάση των μιγαδικών αριθμών)
στ) ο αριθμός της ενότητας 1
ζ) ο αριθμός του χάους 0
η) το σύμβολο που απαντάται ΚΑΙ σε ινδικές γραφές 3π (Βισνού ο Διατηρητής)
θ) η εξίσωση Έψιλον ε^(πi)+1=0 (διατυπώθηκε από τον Ελβετό Leonheart Euler,τα δε κομπιουτερλακια κολλάνε...)

Αυτά τα ολίγα είχα να σας πω....όποια κα να είναι η α-λήθεια ας ψάξουμε ΟΛΟΙ μαζί να τη βρούμε.Να είστε όλοι καλά!!Ο Σκοτεινός σας άγγελος

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dottore
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Mexico
62 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2002, 14:08:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dottore  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αρκετοί αρχαιολόγοι, ερευνητές και συγγραφείς, έχουν διατυπώσει άπειρες φορές τα παραπάνω ερωτήματα σχετικά με τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Τα πράγματα ίσως είναι πολύ πιο πολύπλοκα απ’ ότι αρχικά φαίνεται. Και ξεκινάω με το πρώτο ερώτημα: πότε πραγματικά κατασκευάστηκαν;
Πολλοί ερευνητές πιστεύουν πως οι πυραμίδες ( μαζί με την Σφίγγα) κατασκευάστηκαν γύρω στο 2.800 π.Χ. και από τις δυναστείες των Φαραώ. Είναι όμως έτσι; Μάλλον όχι, αφού πλήθος από ευρήματα και αποκαλύψεις, μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι πυραμίδες είναι παλαιότερες απ’ όσο νομίζουμε.
Κατ’ αρχήν να πω ότι σε κανένα κείμενο των Αιγυπτίων, δεν αναφέρεται τίποτα για τον τρόπο κατασκευής των πυραμίδων. Οι Αιγύπτιοι - αν υποθέσουμε πως ήταν οι κατασκευαστές- δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τον τρόπο κατασκευής των πυραμίδων; Προσωπική μου γνώμη είναι πως δεν μπορούσαν να τον εξηγήσουν, αφού οι πυραμίδες προϋπήρχαν των Αιγυπτίων. Αναφέρω μερικούς ιστορικούς και ερευνητές που με βεβαιότητα μας δείχνουν τον πραγματικό χρόνο κατασκευής των πυραμίδων καθώς και τους πιθανούς κατασκευαστές των :

Ο Άραβας ιστορικός Αμπού Μπάχλι μεταφράζοντας τις επιγραφές που βρίσκονται στο εσωτερικό της μεγάλης πυραμίδας, συμπεραίνει πως αυτές κατασκευάστηκαν την εποχή που ο αστερισμός της Λύρας βρισκόταν στον αστερισμό του Καρκίνου, δηλαδή γύρω στο 73.000 π.Χ., την εποχή του θεού Ουρανού. Μέχρι στιγμής, οι θεωρίες του παραμένουν ανοιχτές.

Ο Ιμπ Μπαλούσι τοποθετεί την κατασκευή της πυραμίδας το 25.000, εποχή του θεού Κρόνου, με αρχιτέκτονα τον θεό Ερμή. Είναι γνωστή δε η λατρεία των Αιγυπτίων προς τον Έλληνα θεό ( ας θυμηθούμε και τον Ερμή τον Τρισμέγιστο) .

Επίσης, ο Ηρόδοτος γράφει πως οι πυραμίδες κατασκευάστηκαν πριν το 11.000 και τέλος, ο Άραβας Αλ Μασούντι γράφει πως κατασκευάστηκαν από τον Μεγάλο Σουρίντ (Σείριο) το 10.000.

Η μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα – που είναι και η μεγαλύτερη από όλες - αποτελείται από 2.300.000 ογκόλιθους βάρους από 3 ως 18 τόνους. Η κοπή όμως των ογκολίθων γίνεται με σιδερένια εργαλεία ενώ οι Αιγύπτιοι και μετά το 2.800 είχαν χάλκινα οπότε δεν μπορούσαν να κόψουν τις πέτρες. Ο αρχαιολόγος Έβανς, που ανακάλυψε τα ανάκτορα της Κνωσού στην Κρήτη, είπε ότι βρήκε ευρήματα κάτω από τα ανάκτορα που βεβαιώνουν την χρήση σιδήρου από το 10.000 π.Χ. από τους Κουρήτες ή Κρήτες.
Επίσης, ακόμα αίνιγμα παραμένει ο αριθμός του εργατικού δυναμικού. Ο Χέοπας βασίλεψε για 22 χρόνια και 11 μήνες ακριβώς και σύμφωνα με τους ιστορικούς έφτιαξε την πυραμίδα ώστε να « βασιλέψει εκεί μετά τον θάνατό του, στον κόσμο των νεκρών ». Αν υποθέσουμε ότι οι εργάτες δούλευαν 7 ημέρες την εβδομάδα και έκοβαν 100 ογκόλιθους την ημέρα (!), τότε για την κοπή των 2.300.000 τεμαχίων θα χρειάστηκαν το λιγότερο 62 χρόνια αδιάκοπης εργασίας. Δηλαδή ο Χέοπας για να προλάβει τον τάφο του , θα έπρεπε να κόβει τριπλάσιους ογκόλιθους με τριπλάσιο αριθμό εργατών!
Μια εξήγηση που εγώ θεωρώ ως πιθανή, είναι οι πέτρες να μην κόπηκαν αλλά να κατασκευάστηκαν επί τόπου, μέσα σε τεράστια καλούπια. Κάτι τέτοιο όμως απαιτεί γνώσεις άριστης γεωμετρίας και χημείας, κάτι που την εποχή της κατασκευής των πυραμίδων, κατείχαν μόνο οι Έ-λληνες.

Οι Έλληνες ήσαν οι κατασκευαστές των μνημείων, όπως αναφέρουν και τα περισσότερα από τα «άγνωστα» αρχαία πολυεθνικά κείμενα. Γνωστή είναι και η περίπτωση του Θαλή του Μιλήσιου, όταν τον κάλεσαν οι Αιγύπτιοι να μετρήσει ο ύψος των πυραμίδων διότι οι ίδιοι δεν μπορούσαν!
Να συμπληρώσω ότι το όνομα «Αίγυπτος» είναι ελληνικό , προέρχεται από τις λέξεις Αιγαίο + Ύπτιο δηλ. πεδινό Αιγαίο ή Αιγηίς + Υπτίως = Αίγυπτος δηλ. πεδινή Αιγηίδα. Οι Αιγύπτιοι ονόμαζαν την χώρα τους Κεμ Χαμ= Μαύρη Γη.
Για κάποιο λόγο όμως επικράτησε η ελληνική λέξη.

ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΟΥΔΕΝ ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ, ΟΥΔΕ ΒΕΒΑΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ
Κανένα κτήμα δεν είναι σεμνότερο και πιό βέβαιο από την αρετή (ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

calesin
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2002, 12:56:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους calesin  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετώ την παρέα. Χαίρομαι που θίχτηκε ένα τόσο ενδιαφέρον θέμα όσο οι αρχαίες πυραμιδικές κατασκευές. Επειδή τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον με τη διεθνή βιβλιογραφία πάνω στον αστρονομικό αποσυμβολισμό της Μεγάλης Πυραμίδας, θα αναφέρω κάποιες θεωρίες. Τα τελευταία 10 χρόνια μια ομάδα από ερευνητές-με ανοιχτό μυαλό- έχουν φέρει στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με την ηλικία τόσο της Μεγάλης Πυραμίδας, της Σφίγγας και γενικά των κατασκευών στην περιοχή της Γκίζας. Μιλάω για τους is Graham Hanckock, Robert Bauval, J.A.West, Adrian Gilbert, Colin Wilson κλπ. Οι παραπάνω είναι αστρονόμοι, γεωλόγοι ιστορικοί, ερευνητές των μύθων, και το σημαντικό είναι ότι έχουν καταλήξει σε παραπλήσια συμπεράσματα για την ηλικία της Μεγάλης Πυραμίδας, ακολουθώντας διαφορετικές οδούς. Οι παραπάνω μάλιστα σχετίζονται και με την ανακάλυψη το 1993, ενός σφραγισμένου θαλάμου στο εσωτερικό της πυραμίδας.(Ο θάλαμος αυτός ακόμη δεν έχει ανοιχτεί, έχοντας ανάψει την παραφιλολογία σχετικά με το τι μπορεί να περιέχει. Ένα καταπληκτικό βιβλίο σχετικά με το θέμα είναι το “The secret Chamber” του Robert Bauval)
Περιληπτικά αναφέρω ότι το 1993 ο Robert Bauval δημοσίευσε το βιβλίο “The Orion Mystery”, όπου αποδεικνύει με πολύ πειστικά για κάποιον με αστρονομικές γνώσεις, επιχειρήματα ότι η θέση των 3 πυραμίδων της Γκίζας σχετίζονται με μεγάλη ακρίβεια με τα άστρα του αστερισμού του Ωρίωνα.

Στις εικόνες που ακολουθούν φαίνεται αυτός ο παραλληλισμός.

Με το κατάλληλο software προσομοίωσε το νυχτερινό ουρανό της αρχαίας Αιγύπτου και βρήκε ότι ο αντιστοιχία Πυραμίδες-Αστερισμός του Ωρίωνα “κλειδώνει” μόνο στην χρονολογία 10.450 π.Χ. Επίσης τόσο από νέες γεωλογικές μελέτες όσο και από αστρονομικές ευθυγραμμίσεις της Σφίγγας με τον αστερισμό του Λέοντα, προκύπτει μια ηλικία για την Σφίγγα από 10900-8700 π.Χ. (στην εποχή του Λέοντα)
Τα παραπάνω καθώς και πολλά άλλα στοιχεία (που είναι διαθέσιμα στα links παρακάτω) συμφωνούν (αν κάποιος βέβαια τα δεχτεί) τόσο με την χρονολογία που δίνει ο Πλάτων για την καταστροφή της Ποσειδωνίας (του τελευταίου τμήματος της Ατλαντίδας) στα 9.600 π.Χ., όσο με τα λεγόμενα των Edward Cayce και Zecharia Sitchin. Επειδή είναι πολλά τα στοιχεία που δείχνουν την συγκεκριμένη χρονολογία 10.500 π.Χ. θα μπορούσε να υποθέσει ότι αυτή είναι και η πιθανή ηλικία της Μεγάλης Πυραμίδας που χτίστηκε από αποίκους της Ατλαντίδας.

Βέβαια η παραπάνω θεωρία, που η αλήθεια είναι ότι έχει πάρει πολύ μεγάλη δημοσιότητα (μερικά μάλιστα ντοκιμαντέρ έχουν προβληθεί και από την κρατική τηλεόραση) έχει προκαλέσει, τα τελευταία χρόνια σάλο αντιδράσεων από τους κλασσικούς αιγυπτιολόγους. Το περίεργο θα ήταν αν συνέβαινε το αντίθετο. Πως μπορεί άραγε να δεχτεί το επιστημονικό κατεστημένο ότι τόσα χρόνια όλα όσα διδάσκουν για την ανθρώπινη ιστορία και προϊστορία είναι ΛΑΘΟΣ; Κανείς λογικά σκεπτόμενος δε νομίζω πως μπορεί να περιμένει γίνει ένα ξαφνικό ΜΠΑΜ και να ανατραπεί όλη η κοσμοθεωρία εκατομμυρίων μυαλών. Ακόμα και οι τρομερές ανακαλύψεις του Κοπέρνικου, Μπρούνο και του Γαλιλαίου χρειάστηκαν αιώνες για να γίνουν αποδεκτές και πληρώθηκαν με αίμα. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι σιγά σιγά το μυαλό των ανθρώπων να γίνεται όλο ανοιχτό σε καινούργιες θεωρίες να μπορεί ο ίδιος να ερευνά την αλήθεια και να μη δέχεται παθητικά ότι διαβάζει στα επίσημα βιβλία ιστορίας, κλπ.

Σχετικά links:
http://www.grahamhancock.com/default.htm
http://www.robertbauval.com/articles/Gizaorion.html
http://www.jawest.com/

και μερικά ενδιαφέροντα βιβλία:

“The Orion Mystery”
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0517884542/qid=1024389106/sr=2-1/ref=sr_2_1/103-9766868-4377417

“The Secret Chamber”
http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/0099405288/202-1013752-0083819

και ένα στα ελληνικά:

"Aποτυπώματα των Θεών”
http://www.livanis.gr/book.asp?bookid=1401

*********************
*Per aspera ad astra*
*********************Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

RMCCTR
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
79 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2002, 08:26:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ,ΕΡΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ".ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ.
ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΘΑΛΑΜΟΣ ΜΕ ΑΝΟΜΑΛΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΤΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.
ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΠΩΣ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ.
ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΓΕΜΙΖΑΜΕ ΜΕ ΝΕΡΟ ΤΟΝ ΘΑΛΑΜΟ ΑΥΤΟ,ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΗ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ!!!


ΡΕΕΙ Ο ΙΧΩΡ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΛΕΒΑ ΜΟΥΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2002, 11:06:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μιά εύλογη ερώτηση αν μου επιτρέπεις φίλε μου...
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ (αυτός ο "Αμερικανός επιστήμονας" ), ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ"

Επίσης εντύπωση μου κάνει πως όταν "κάποιος επιστήμονας" λέει κάτι που "ταιριάζει στις απόψεις μας" ΑΜΕΣΩΣ τον επικαλούμαστε ώς ΑΥΘΕΝΤΙΑ και ως ΚΥΡΙΑ ΠΗΓΗ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ.
Ενώ όταν κάποιος "άλλος επιστήμονας" με ΑΝΤΙΘΕΤΑ πορίσματα ("επιστημονικά" πάντα), απο τα δικά μας, ΑΜΕΣΩΣ γίνεται "κόκκινο πανί" για όσους ΔΕΝ συμφωνούν μαζί του!!!!

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

RMCCTR
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
79 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2002, 11:18:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΕΛΣΟ
ΔΕΝ ΑΣΠΑΣΤΗΚΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ
ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ,
ΕΙΤΕ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ, ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ!

"ΡΕΕΙ Ο ΙΧΩΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΛΕΒΑ ΜΟΥ"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2002, 12:24:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η ερώτηση πάντως, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...

Γιατί οι όποιοι επιστήμονες, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ πρώτα και μετά να βγάλουν τα βιβλιά τους, τα οποία θα είναι ΓΕΜΑΤΑ απο τις αποδείξεις των πειραμάτων τους ΚΑΙ ΟΧΙ γεμάτα απο ικασίες και πολλές φορές, από ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΕΣ;;;;

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

RMCCTR
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
79 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2002, 13:07:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΒΙΒΛΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΜΕ ΝΕΡΟ!
ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ.
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕΣ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΓΚΟ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ-ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ(ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ) ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΙΝΕΙ ΝΑ ΥΠΟΠΤΕΥΘΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ; ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ;


"ΡΕΕΙ Ο ΙΧΩΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΛΕΒΑ ΜΟΥ"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2002, 02:27:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καταρχάς φίλε μου ΚΑΝΕΝΑ απο τα μυνήματά μου δεν αντικρούει το ένα το άλλο!!!
Πώς καταλήγεις στο συμπέρασμά σου ότι αντιφάσκω;;;
Διάβασες κάποιο μύνημά μου που να λέει ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΧΕΙ ΣΧΕΣΗ;;;;
Δε νομίζω...

Απλά, ερευνώ για να βρώ ποιά σχέση υπάρχει και περιμένω να ακούσω απο εσένα τουλάχιστον, που θέση σου είναι ότι ΚΑΙ τις πυραμίδες τις έφτιαξαν 'Ελληνες, πώς το ΤΕΚΜΗΡΙΟΝΕΙΣ αυτό σαν υπόθεση...

Εν αναμονή,

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

RMCCTR
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
79 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2002, 08:16:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΕΛΣΟ,
ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ;ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ. ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ

"ΡΕΕΙ Ο ΙΧΩΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΛΕΒΑ ΜΟΥ"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2002, 10:44:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ,


Καλημερίζω τους φίλους μου. καλημερίζω ΚΑΙ αυτούς που καταλαβαίνουν τα γραφώμενά μου ΚΑΙ αυτούς που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να κατανοήσουν τι γράφω
Κάποτε θα πρέπει να μάθουμε ΟΧΙ μόνο να μιλάμε (ή να γράφουμε), αλλά ΠΡΙΝ μιλήσουμε (ή γράψουμε), να σκεφτόμαστε κιόλας!!!!

Απλά σου παραθέτω φίλε μου RMCCTR την αρχή απο το Α' μύνημα που έστειλες για τις Πυραμίδες.
Λές ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι "θα μας πείς τι ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ..."

Προχωρώντας στον συλλογισμό σου και στιριζόμενος σε κάποιον συγγραφέα είναι ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ότι ασπάζεσε την άποψή του που και μας τη παραθέτει (ο συγγραφέυς) στον τιτλο του βιβλίου του!!!!

" ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ,ΕΡΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ "

Δεν μου αρέσει αφ'ενός μέν να παίζω με τις λέξεις, αφ'ετέρου να κρύβομαι πίσω απο λέξεις. Πως λοιπόν βάζεις στο στόμα μου λέξεις ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑ;;;;
Που ανέφερα για ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ και για ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ;;;

Αλλά άσχετα με όλα αυτά, περιμένω να ακούσω ΘΕΣΕΙΣ που με κάποιο υποτυπόδη τρόπο, μπορούν να ευσταθούν.

Και ΒΕΒΑΙΑ υπάρχει ΣΧΕΣΗ μεταξύ αυτών που αποκαλούμε ΣΗΜΕΡΑ Ελλάδα & Αίγυπτο.
Σε κάποιο άλλο τόπικ (απο τα 2.000 και πλέον που έχουμε!!!) έχω εκθέση την άποψη, ΟΧΙ τη δική μου, ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ & ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ.
Ερεύνησε... και θα βρείς...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

RMCCTR
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
79 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2002, 13:22:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΕΛΣΟ,
1.ΟΤΑΝ ΛΕΩ "ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ" ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΝΝΟΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ
2.ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΒΟΥΔΙΣΤΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΒΟΥΔΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ.
3.ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ
4.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΝΕΦΕΡΕΣ
ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ 3 ΦΑΤΣΕΣ ΔΙΠΛΑ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΠΩΣ "ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ "κάποιος επιστήμονας λέει κάτι που "ταιριάζει στις απόψεις μας" ΑΜΕΣΩΣ τον επικαλούμαστε ώς ΑΥΘΕΝΤΙΑ και ως ΚΥΡΙΑ ΠΗΓΗ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ.
Ενώ όταν κάποιος "άλλος επιστήμονας" με ΑΝΤΙΘΕΤΑ πορίσματα ("επιστημονικά" πάντα), απο τα δικά μας, ΑΜΕΣΩΣ γίνεται "κόκκινο πανί" για όσους ΔΕΝ συμφωνούν μαζί του!!!! ( Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ)


"ΡΕΕΙ Ο ΙΧΩΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΛΕΒΑ ΜΟΥ"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/06/2002, 12:16:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου, δεν είδα να αναφέρετε πουθενά τις Ελληνικές πυραμίδες.
Είχα την τύχη να επισκευτώ την μόνη διασωθείσα (εν μέρει πάντα, αλλά τουλάχιστον δεν είναι σκέτες γκρεμισμένες πέτρες) την πυραμίδα του Ελληνικού, κοντά στο Αργος, και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα!

Βρίσκεται πάνω σε ένα μικρό λόφο ο οποιός σε μένα τουλάχιστον μοιάζει τεχνητός (μπορεί να υπάρχουν τάφοι από κάτω) και βλέπει όλο τον κάμπο μπροστά μέχρι την θάλασσα στο Ναύπλιο. Τριγύρω σκόρπιες πέτρες που προφανώς ανήκουν στο κτίσμα αλλά τώρα στέκουν πάνω στον λόφο, χορταριασμένες.
Οι πέτρες της βάσης είναι τεράστιες και μου έκανε εντύπωση που οι γωνίες που σχηματίζουν είναι ενιαίες, δηλαδή η ίδια η πέτρα είναι λαξεμένη με τρόπο ώστε να σχηματίζει γωνία στην άκρη της και είναι ευθυγραμμισμένη με τις υπόλοιπες πέτρες έτσι ώστε όλες μαζί να σχηματίζουν εξωτερικά το λείο πυραμιδικό σχήμα της. (τις γωνίες)
Εσωτερικά όμως (στο κεντρικό δωμάτιο) οι πέτρες σχηματίζουν 4 κάθετους τοίχους. Οπότε πρέπει μάλλον να ξεχάσουμε το σχήμα της πυραμίδας που κορυφώνεται ψηλά, αλλά ή ήταν άσκεπη, ή είχε κάποιο άλλο είδος σκεπής ή μπορεί να είχε και δεύτερο εσωτερικό όροφο φτιαγμένο από ξύλο;

Η πύλη και ο εσωτερικός διαδρόμος είναι εντυπωσιακοί και στην είσοδο του κεντρικού δωματίου υπάρχουν ίχνη από πόρτα που έκλεινε και απομόνωνε το δωμάτιο από τον διάδρομο. Το πάτωμα του δωματίου είναι ελαφρά υπερυψωμένο και χωμάτινο αυτή την στιγμή, μάλλον από επιχωμάτωση του χώρου των ανασκαφών, γιατί από όσο γνωρίζω, στην μία γωνία βρέθηκε μιά πέτρινη δεξαμενή η οποία σήμερα ή λείπει ή έχει θαφτεί κάτω από τα χώματα. Πάντως υπάρχει ακόμα η υδρορροή στον τοίχο που φτάνει μέχρι έξω και βρίσκεται ακριβώς πάνω από το σημείο που βρισκόταν η δεξαμενή.
Δεν χρειάζεται να πω πως έξω από την είσοδο της πυραμίδας υπάρχει χριστιανική εκκλησία. Ο χώρος είναι πρόχειρα συρματοπλεγμένος και έχει μία ταμπέλα που λέει "Η πυραμίδα του Ελληνικού" και τίποτε άλλο...
Ο πρώτος που αναφέρει τις Ελληνικές πυραμίδες (του Λιγουριού που μάλλον ήταν η παλιότερη και σήμερα είναι μόνο δύο-τρεις πέτρες, του Ελληνικού, της Δαλαμανάρας κλπ, είναι ο περιηγητής Παυσανίας στα "Κορινθιακά" του.
Τις ονομάζει "πολυάνδρια" δηλαδή ομαδικούς τάφους στρατιωτών.
Για την πυραμίδα του Λιγουριού (μάλλον) λέει τα εξής:
"Δεξιά καθώς κανείς πηγαίνει από το Αργος προς την Επιδαυρία υπάρχει οικοδόμημα που μοιάζει πολύ με πυραμίδα και έχει απεικονισμένες ανάγλυφες ασπίδες του σχήματος των αργολικών ασπίδων. Αυτού είχε πολεμήσει ο Προίτος εναντίον του Ακρισίου για την βασιλεία, και λένε πως ο αγώνας έληξε ισόπαλος και γι' αυτό αργότερα συμφιλιώθηκαν, αφού ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μπόρεσε να πετύχει αποφασιστική νίκη. Λένε πως τότε πρώτη φορά συγκρούστηκαν οπλισμένοι με ασπίδες και οι ίδιοι και το στράτευμά τους. Για όσους εκατέρωθεν έπεσαν, επειδή ήταν συμπολίτες και συγγενείς. έγινε σ' αυτό το μέρος κοινός τάφος." (Μετάφραση Νικολάου Παπαχατζή, εκδ. "Εκδοτική Αθηνών").

Διάφοροι ερευνητές έχουν δώσει και διαφορετικές εξηγήσεις, άλλοι λένε ότι οι πυραμίδες ήταν φρουραρχεία, άλλοι φρυκτωρίες (έστελναν φωτεινά σήματα) αλλά γενικά δεν τους έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία.
Μια έρευνα που έγινε σχετικά πρόσφατα από τον Ακαδημαϊκό Θεοχάρη σχετικά με την ηλικία της πυραμίδας του Ελληνικού, έδειξε ότι χτίστηκε
γύρω στο 2720 π.Χ δηλαδή ότι είναι κατά μερικά χρόνια παλιότερη της Μεγάλης του Χέοπα. (γύρω στα 170)

Αυτή η έρευνα βέβαια πολεμήθηκε από τους αρχαιολόγους που πιστεύουν ότι είναι κτίσματα του 4ου και 5ου π.Χ. αιώνα, επειδή βρέθηκαν ανάλογης ηλικίας αγγεία στο εσωτερικό της (που θα πει ότι αν στο μέλλον πετάξει κάποιος επισκέπτης μια μπαταρία εκεί και θαφτεί με τον καιρό, στο μέλλον θα πουν ότι είναι κτίσμα του 20ου αιώνα;!! )

Πάντως η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής πυραμίδα στην Ελλάδα είναι αυτή στο Αμφειο στην Θήβα. Είναι ολόκληρος λόφος που μάλλον είναι τεχνητός και στην κορυφή του έχουν βρεθεί τάφοι, ενώ εικάζεται ότι από κάτω υπάρχουν στοές και δωμάτια.
Μία άλλη εντυπωσιακή πυραμίδα είναι αυτή στην κορυφή του Ταϋγέτου. Ισως να είναι φυσική (αν δεν είναι δεν γνωρίζουμε τίποτα για το παρελθόν μας!) αλλά μπορεί να είναι και λαξεμένη. Η σκιά που ρίχνει πάνω στον κάμπο της Μεσσηνία κατά την ανατολή και την δύση του ηλίου είναι εντυπωσιακά τριγωνική.

Ο πρώτος που μίλησε για αυτήν ήταν ο πολιτικός μηχανικός Β. Βασιλάκος (σε ένα άρθρο του στα Σπαρτιατικά Νέα το 1995) και είπε πως κατά την γνώμη του είναι φυσικός σχηματισμός. Κατά την άποψη του,
Η πυραμίδα του Ταϋγέτου ήταν το κέντρο της ηλιοκεντρικής θρησκείας των αρχαίων Πελασγών. Το σημείο αυτό λειτουργούσε σαν προνομιούχο σημείο αναφοράς και υποχρεωτικό σύστημα συντεταγμένων για την ίδρυση των μαντείων.
Επίσης σύμφωνα με την θεωρία του το φως του ήλιου που πέφτει στην κορυφή της πυραμίδας στις 7 Οκτωβρίου κάθε χρόνο, στις 5.05' μμ, δημιουργεί ένα "ιερό βέλος" που οι συντεταγμένες του δίνουν το στίγμα για την κατασκευή ακόμα και των πυραμίδων του Χέοπος. Παράλληλα και σύμφωνα με τις θέσεις του φωτός, δίνονται όλα τα τοπωνύμια σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.


Για την πυραμίδα του Ταϋγέτου έχω βρει και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα αν θέλετε θα τα μεταφέρω!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

RMCCTR
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
79 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/06/2002, 13:24:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΕ ΜΟΥ OSTRIA
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ.
ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΩΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΙΚΑΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ.ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΜΕ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

"ΡΕΕΙ Ο ΙΧΩΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΛΕΒΑ ΜΟΥ"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/06/2002, 20:00:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι,
άκρως ενδιαφέρον το θέμα με το οποίο καταπιαστήκατε, μα και δύσκολο (προς το παρόν τουλάχιστον) να βγει κάποιο συμπέρασμα.
Με βρίσκει σύμφωνο η γνώμη του Κέλσου για το ότι απορίπτονται οι γνώμες επιστημόνων και "επιστημόνων", ανάλογα με το αν συμφωνούν με τις απόψεις που επικρατούν. όταν για παράδειγμα ο Έριχ Φον Ντένικεν ανέπτυξε τη δική του θεωρία για τις πυραμίδες (όπως και για άλλα μυστήρια και ανεξήγητα του κόσμου), η "επιστημονική κοινότητα" έπεσε πάνω του να τον κατασπαράξει. Κι αυτό γιατί οι θεωρείες του ήταν ασυνήθιστες και "αιρετικές".
Θα ήθελα να αναφέρω εδώ δυό πραγματάκια που έχω διαβάσει για τις πυραμίδες και μου έχουν κινήσει την περιέργεια (κι όχι μόνο αυτά τα δύο βέβαια).
Συγκεκριμένα το πρώτο είναι ότι στην πυραμίδα του Χέοπα, ίσως την πιο γνωστή, δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ ίχνος επιγραφής. Γιατί άραγε; Είναι λογικό να χτιστεί ένα μνημείο τέτοιου μεγέθους και τέτοιας μεγαλοπρέπειας και να μην έχει πουθενά ένα γραπτό μήνυμα;Κάτιπου να λέει ποιός, πως και ίσως γιατί έκανε αυτό το κολοσσιαίο κατασκεύασμα;
Το δεύτερο που θα ήθελα να μνημονεύσω είναι το ακόλουθο:
Σε κάποιο από τα πολλά βιβλία που διάβασα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει το εξής. Ορισμένοι επιστήμονες, παίρνοντας τις διαστάσεις της πυραμίδας του Χέοπα,κατασκεύασαν μία σε πολλή μικρότερη κλίμακα, με σκοπό να πειραματιστούν. Παρατήρησαν λοιπόν ότι βάζοντας μέσα στην πυραμίδα ένα κομμάτι κρέας, αυτό σάπιζε με πολλύ αργότερο ρυθμό από ότι κανονικά θα συνέβαινε. Κι επίσης 'οταν έβαζαν στο εσωτερικό της πυραμίδας αιχμηρά αντικείμενα (λάμες ξυρισματος, μαχαίρια κ.λ.π.) αυτά όχι μόνο δεν σκούριαζαν, αλλά γινόντουσαν και πιο κοφτερά.
Καταλήγοντας, θα ήθελα να πω ότι αυτό που κάνουμε και πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε σ' αυτό το site, είναι όχι απαραίτητα να προσπαθούμε να δώσουμε απαντήσεις εκεί που δεν είναι εφικτό, μα σαν αναζητητές και σκαπανείς της γνώσης και της αλήθειας να αναρωτιόμαστε, να ψάχνουμε και κυρίως να ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ.

"ΕΝ ΟΙΔΑ, ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ".

HIGHLANDERΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Darkangel_78
Πλήρες Μέλος

Egypt
1013 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/06/2002, 22:29:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Darkangel_78  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα και από εμένα.
Πολύ όμορφα αυτά που παραθέτετε.Ένα σύντομο σχόλιο επιτρέψτε μου και έναν συλλογισμό:
1) Φίλε Αχέροντα,όπως ανέφερα πιο πάνω,η ετυμολογία της λέξης πυραμίδα είναι πυρ+αμίς=το δοχείο της φωτιάς (της ενέργειας), οπότε σε ένα βαθμό πειράματα όπως αυτά που ανέφερες μπορεί να επιβεβαιώνονται.

2) Ποιά η πιθανότητα η πυραμίδα του Λυγουριού (όπως είναι η σωστή ορθογραφία) να σχετίζεται με ένα άλλο ΜΕΓΙΣΤΟ επίτευγμα,το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου???

Αυτά προς το παρόν! Ο Σκοτεινός σας Άγγελος!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/07/2002, 11:36:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα και πάλι και συγγνώμη για την καθυστέρηση!

Η πυραμίδα του Ταϋγετου

Και ένα βουνό
είναι ένα ποίημα
που σου γυρεύει να τ’ακούσεις

Νικηφόρος Βρεττάκος

Η ονομασία Ταύγετος
Σύμφωνα με τον Φιλόλογο, Ιστορικό και Συγγραφέα κ. Ανάργυρο Κουτσιλιέρη, τη πρώτη αναφορά του ονόματος Ταΰγετος τη βρίσκουμε στο αρχαιότερο από τα κείμενα της Ελληνικής Γραμματείας την Οδύσσεια του Ομήρου: «η κατά Τηΰγετον περιμήκετον ή Ερύμανθον». Οδύσσεια του Ομήρου (ζ, 103), Ηρόδοτος (ιν, 145). Στον Ησύχιο βρίσκουμε και το τύπο: «Ταϋγέταις πύλαις ταις μεγάλαις».
Η ετυμολογία του ονόματος "Ταύγετος" άλλοι λένε ότι έχει Πελασγική προέλευση, άλλοι δε Ελληνική, δυνατόν δηλαδή να έχει σχέση με τους τύπους «Ταΰς» μέγας, πολύς και «Ταΰσας» μεγαλύνας πλεονάσας (όπως κατά τον Ησύχιο).

Ηλιακές Θεότητες στις κορφές
Οι κορφές των βουνών είναι τα πλησιέστερα σημεία προς τον Ήλιο, στα οποία οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι προσευχές τους εισακούονται ευκολότερα. Γι’ αυτό σε πολλές κορφές, στην αρχαιότητα, υπήρχαν ιερά και βωμοί αφιερωμένοι στον Ήλιο, όπου τελούσαν διάφορες τελετές. Η παμπάλαια αυτή παράδοση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, καθώς οι Χριστιανοί χτίζουν εκκλησάκια στις ψηλότερες κορφές των βουνών προς τιμή του Προφήτη Ηλία, επικαλύπτοντας ορισμένες φορές αρχαίους Ελληνικούς ναΐσκους.
Στη ψηλότερη κορφή του Ταϋγέτου, που οι αρχαίοι την αποκαλούσαν Ταλετόν ή Ταλητόν και την θεωρούσαν ιερή τοποθεσία του Ήλιου, οι κάτοικοι πραγματοποιούσαν διάφορες θυσίες, στις οποίες, όπως μας πληροφορεί ο Παυσανίας, ανάμεσα σε άλλα θυσίαζαν και ίππους: «άκρα δε του Ταϋγέτου Ταλετόν υπέρ Βρυσεών ανέχει. Ταύτην Ηλίου καλούσιν ιεράν και άλλα τε αυτόθι Ηλίω θύουσι και ίππους» (Παυσανίας Γ 20, 4).
Από το Παυσανία ακόμη πληροφορούμεθα ότι στο δρόμο από «την Οίτυλον» προς τις Θαλάμες, στο ιερό της Ινούς, ήταν στημένα δυο χάλκινα αγάλματα, ένα της Σελήνης, με το προσωνύμιο Πασιφάη και ένα του Ηλίου. (Παυσανίας Γ 26, 1). Επίσης διάφορες παραδόσεις τοποθετούσαν τη κατοικία του Ήλιου στο Ταίναρο και πίστευαν ότι εκεί έβοσκαν τα ιερά του βόδια (Ομηρικός Ύμνος προς Απόλλωνα).

Το έθιμο με τις φωτιές στη κορφή του Ταϋγέτου
Στις 19 Ιουλίου κάθε χρόνο, πολλοί προσκυνητές ανεβαίνουν τα μονοπάτια των δύο πλευρών του Ταϋγέτου, για να εορτάσουν το μικρό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στη ψηλότερη κορφή του βουνού. Με το σούρουπο αρχίζει η προετοιμασία για το άναμμα δυο φωτιών, που ανάβουν οι προσκυνητές σε διαμορφωμένους χώρους, μια προς τη πλευρά της Λακωνίας και μια προς τη πλευρά της Μεσσηνίας.
Οι φωτιές που συντηρούνται όλη σχεδόν τη νύχτα, ανάβουν με μισολιωμένα κεριά και λιβάνι που φέρνουν οι προσκυνητές. Το λιβάνι λιώνει και σιγά-σιγά «κυλάει» για λίγο, από τα μικρά ανοίγματα του πέτρινου κύκλου. Αντίστοιχες φωτιές ανάβουν και τα χωριά που βρίσκονται στις χαμηλότερες πλαγιές του βουνού. Ορατή όμως είναι μόνο αυτή των Τσερίων, την οποία ανάβουν σε συγκεκριμένο σημείο στην άκρη του χωριού προς το φαράγγι του Βυρού.
Στο σημείο αυτό βρίσκεται η αρχή του καλντεριμιού με την ονομασία «Λιούτη», το οποίο οδηγεί στο φαράγγι. Έχει σχέση η φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο που είναι το μόνο ορατό από τη κορφή, με την ονομασία «Λιούτη»; Μήπως έχει σχέση με την αρχαιοελληνική λατρεία του θεού Ήλιου «Ηλίου τε…3»; Ο Φιλόλογος –Ιστορικός και Συγγραφέας κ. Ανάργυρος Κουτσιλιέρης πιστεύει ότι το όνομα έχει σχέση με τον Ήλιο. Ο ερευνητής και Συγγραφέας κ. Μιχάλης Μπατσινίλας ετυμολογεί "τα Λιούτη" ή "το Λιούτη" και αναφέρει: «Το πρώτο συνθετικό παράγεται από την λιο-, που δηλώνει ότι το εκφραζόμενο από το δεύτερο συνθετικό ανήκει ή αναφέρεται στον ήλιο. Το δεύτερο συνθετικό –τη ή -τος, έχει ρίζα στο ρήμα ίστημι και στο ουσιαστικό ιστός. Έχει γενικά την έννοια του ύψους, σηκώνω, εγείρω, κλπ.
Είναι άραγε το έθιμο αυτό ίχνος του αρχαιοελληνικού εθίμου των θυσιών που έκαναν οι πρόγονοί μας στον θεό Ήλιο – Απόλλωνα, τις φωτιές των οποίων έβλεπαν οι κάτοικοι από τα πεδινά;
Ή μήπως πίστευαν ότι οι φωτιές που έβλεπαν ψηλά στη κορφή, ήταν οι σπίθες των τροχών του άρματος του θεού Ήλιου – Απόλλωνα που το έσερναν ίπποι όταν πετούσε προς τον ουρανό; Τα παραπάνω στοιχεία - και πιθανόν και άλλα - αναμένουν τους ειδικούς επιστήμονες για περαιτέρω έρευνα.


Ολα τα κείμενα του Γ. Η. Βενιζελέα


Λα-κωνία (στα αρχαία Ελληνικά λας σημαίνει λίθος, συνεπώς η ονομασία και μόνον της περιοχής Λίθος Κωνικός αναφέρεται στην πυραμίδα του Ταυγέτου, σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου κ.Παναγιώτη Χατζηιωάννου με τίτλο “Οι πυραμίδες των Ελλήνων".

http://www.mani.org.gr/taigetos/index.htm


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/07/2002, 12:00:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στοιχεία και παραδόσεις που αναφέρονται στην πυραμίδα του Ταϋγέτου.

Υπάρχει μία πιθανότητα οι αρχαίοι κάτοικοι της Λακωνίας, να πίστευαν ότι η πυραμίδα της κορυφής, υποβοηθούσε τον φωτεινό δίσκο του Ήλιου να ανέβει στον ουρανό κατά την ανατολή και να κατέβει κατά την δύση.
Τον παρέστησαν πάνω σε άρμα που έσειραν τρία ζευγάρια από λευκά άλογα τα οποία με γιγαντιαία προσπάθεια ανάβοντας φωτιά τα στεφάνια των τροχών του άρματος (με άλλα λόγια σπινιάροντας οι τροχοί), εκτόξευαν μέσω της πυραμίδας το άρμα στους ουρανούς. Δηλαδή στο Διάστημα (ΔΙΑΣ--ΕΙΜΑΙ), δηλαδή εκεί που είναι ο Δίας ο πατέρας των θεών και εκεί να του μεταφέρει ο θεός αυτός Ήλιος τις προσευχές των ανθρώπων κατοίκων της γης.

Η αλογοράχη και στο βάθος η πυραμίδα


Γι' αυτόν τον λόγο ανέβηκαν στην κορυφή του Ταϋγέτου και έχτισαν τον ναό του θεού Ήλιου και εκεί τον λάτρευαν.
Σίγουρα η πίστη τους αυτή πρέπει να βασίστηκε στο φαινόμενο της εμφάνισης της σκιάς της πυραμίδας πάνω από τον Μεσσηνιακό κόλπο, νωρίς το πρωί (λίγο πριν ανατείλει ο ήλιος).

Ενα φαινόμενο που εμφανίζεται το πρωί στην ιερή κορυφή του Ταϋγέτου. Οταν υπάρχει καθαρή ατμόσφαιρα αυτά τα πρωινά σχηματίζεται προς τη δύση (δηλαδή στο Μεσσηνιακό κόλπο) και ψηλά στα ουράνια ένα ισόπλευρο τρίγωνο , η σκιά της κορυφής, αλλά μερικά λεπτά πριν την εμφάνιση του ήλιου. Αυτό οφείλεται στο φαινόμενο της διάθλασης του φωτός, οπότε οι ακτίνες διαθλόμενες πίσω από τον Πάρνωνα σε υψόμετρο 2000μ κτυπούν την πυραμοειδή κορυφή (αντικείμενο) του ιερού βουνού στα 2407μ και σχηματίζουν ψηλά το είδωλό της. Εκ τούτου λίγα λεπτά πριν την ανατολή, αφού έχουμε σχηματισμό ειδώλου, σημαίνει ότι υπάρχει η φωτεινή πηγή οπότε έχουμε ήδη ανατολή.

http://www.mani.org.gr/kofinas/Vouna/parad/par.htm

ΙΣΤΟΡΙΚΑ στοιχεία
α) ο Διογένης Λαέρτιος αναφέρει, «Αναξίμανδρος έστησε στη Λακεδαίμονα συσκευές που έδειχναν τροχιές αστέρων και τις ισημερίες».
β) ο Κικέρων αναφέρει, «ο Αναξίμανδρος είχε εγκαταστήσει αστεροσκοπείο στην κορφή του Ταϋγέτου».

Πληροφορίες που μετέφερε μία φίλη σε άλλο φόρουμ
Στην μυθολογία υπήρξε άντρο του Ατλαντα!
Η μία από τις Πλειάδες η Ταυγέτη ονειρεύτηκε ένα βράδυ τον Δία και σε εννέα μήνες γέννησε τον Λακαιδέμονα.

Επίσης το πυραμοειδές κτίσμα όντως σχετίζεται κατά τα γραφόμενα με την λατρεία του Ηλιου, Α- ΠΟΛΛΩΝ -ΟΣ, έχει αριθμολογική σημασία και αποτελεί σημείο αναφοράς συντεταγμένων αφού βρίσκεται σε απόλυτη νοητή ευθεία με τον ΟΛΥΜΠΟ και σχετίζεται με τον πραγματικό Ολυμπο, ότι κι αν σημαίνει Ο-ΛΥΜΠ-ΟΣ, λαμπερό βουνό.

Και τα πυραμοειδή κτίσματα σαν τις πυραμίδες ήταν τα σκαλοπάτια που ανέβαιαν οι θνητοί να συναντήσουν τον θεό Ηλιο , γι αυτό και τουλάχιστον αυτή του ΤΑΥΓΕΤΟΥ θεωρήθηκε και Πυλη ενεργοποίησης κοσμικών διαύλων!

Από το περιοδικό Φαινόμενα, του Ελεύθερου Τύπου
Εκτός των άλλων, έχει και άρθρο για τις Πυραμίδες, τις Αιγυπτιακές και τις Ελληνικές...
Αναφέρει, λοιπόν, κάποιες θεωρίες σύμφωνα με τις οποίες, οι αιγυπτιακές πυραμίδες ήσαν συσσωρευτές ενέργειας και οι ελληνικές πομποί. Σύμφωνα με αυτές τις θεωρίες, οι αρχαίοι Ελληνες είχαν εντοπίσει τις περιοχές, στις οποίες υπήρχαν ζώνες είτε θετικής είτε αρνητικής ενέργειας. Περαιτέρω, στο κέντρο των περιοχών με αρνητική γεωπαθητική ενέργεια κατασκεύαζαν πυραμίδα ή θολωτό κτίσμα, τα οποία έστρεφαν προς άλλη κατεύθυνση τα αρνητικά μαγνητικά ρεύματα.
Η γεωμορφολογία της Ελλάδας -πολλά όρη και δαντελωτές ακτές- εξουδετερώνει αυτά τα αντίθετα μαγνητικά ρεύματα και μόνον σε ορισμένα σημεία έπρεπε να αντιστραφεί με την έγερση οικοδομημάτων η αρνητική ενέργεια.
Τούτο εξηγεί γιατί οι πυραμίδες οι ελληνικές είναι λιγότερες και μικρότερες των αιγυπτιακών. Αρκεί να λάβουμε υπόψιν ότι η γεωμορφολογία της Αιγύπτου δεν είχε και δεν έχει το προνόμιο της Ελληνικής, να εξουδετερώνει δηλαδή αφ' εαυτής τις αντίθετες δυνάμεις.
Και μήπως εντέλει την τεχνογνωσία των πυραμίδων την μετάφεραν στην Αίγυπτο οι αρχαίοι Ελληνες επιστήμονες; Και για να θυμηθούμε τον Πλάτωνα, ήταν ο Αιγύπτιος ιερέας του ναού στην Σαϊδα αυτός που διηγήθηκε στον Σόλωνα τα επιτεύγματα των Ελλήνων προ του κατακλυσμού.

Το κείμενο του Φώτη Χρονόπουλου

Η πυραμιδοειδής κορυφή του Ιερού Ορους Καϊλάς

Δεν ξέρω αν είναι σχετικό ή άσχετο, αλλά βρήκα μία κορυφή βουνού που μοιάζει αρκετά με την πυραμιδοειδή κορυφή του Ταϋγέτου... το βουνό λέγεται Kailash και είναι το Ιερό Βουνό του Θιβέτ (σε όλες τις θρησκείες που υπάρχουν εκεί)... δύο ιερά βουνά με παρόμοιες κορυφές...
Μόνο που στο Kailash απαγορεύεται η ορειβασία. Ο μόνος άνθρωπος που ανέβηκε ποτέ στην κορυφή του βουνού ήταν ο Milarepa, ένας Βουδιστής μοναχός -γιόγκι του 11ου αιώνα!

Οκ! Αυτές είναι όλες οι πληροφορίες που βρήκα για την πυραμίδα του Ταϋγέτου και τις καταθέτω προς συζήτηση! Ελπίζω να τις βρήτε ενδιαφέρουσες!

Darkangel "Ποιά η πιθανότητα η πυραμίδα του Λυγουριού (όπως είναι η σωστή ορθογραφία) να σχετίζεται με ένα άλλο ΜΕΓΙΣΤΟ επίτευγμα,το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου???"
Ποιός ξέρει;! Προσωπικά θα ήθελα να βγει ένας χάρτης με τις θέσεις των Ελληνικών πυραμίδων να δούμε την διάταξη τους στην Ιερή Γεωμετρία.
Για τα αρχαία θέατρα: διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο για μία "νέα θεωρία" ότι τα θέατρα (και κυρίως αυτά που βρισκόντουσαν στα Μαντεία) λόγω της θέσης τους και της κατασκευής τους, μπορεί να ήταν -εκτός των άλλων- και πομποί/δέκτες ηχητικών μηνυμάτων. Το άρθρο μιλούσε για αρχαίες τηλεπικοινωνίες μεταξύ των σημαντικότερων Μαντείων της περιοχής μας.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

strangewonderer
Μέλος 1ης Βαθμίδας


133 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/07/2002, 05:37:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους strangewonderer  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

βρίσκεται στο χωριό Ελληνικό της Αργολίδος. Οι διαστάσεις της είναι 14,7 x 12,58 x 8,62 x 8,61 μέτρα.


Στις 9-2-1995 η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των μετρήσεων που αφορούσαν την χρονολόγηση της πυραμίδας του Ελληνικού,βασισμένη στην μέθοδο της οπτικής θερμοφωταύγειας.Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο Πυρηνικής χρονολόγησης του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και στο Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του "ΕΚΕΦΕ-Δημόκριτος". Η χρονολόγηση κατασκευής της πυραμίδας του Ελληνικού εντοπίσθηκε στο 2720 π.χ. .Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν , οτι η πυραμίδα του Ελληνικού προηγείται κατά 100 (τουλάχιστον) έτη της πρώτης Αιγυπτιακής πυραμίδας του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και είναι κατά 170 (τουλάχιστον)έτη αρχαιότερη της πυραμίδας του Χέοπος (2550 π.χ.) .


strangewonderer

«Είναι ο φίλος σου, ο σύντροφός σου, ο προστάτης σου,
το σκυλί σου. Είσαι η ζωή του, η αγάπη του, ο αρχηγός του.
Θα είναι δικός σου, πιστός και αληθινός, μέχρι τον τελευταίο κτύπο της καρδιάς του.
Οφείλεις να είσαι άξιος τέτοιας αφοσίωσης».
Κικέρων

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy