ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Διαλογισμός
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
nays
Μέλος 2ης Βαθμίδας


255 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/01/2012, 21:32:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nays  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα.
Μήπως θα μπορούσε κάποιος να γράψει κάποια βήματα που χρειάζονται να γίνουν για να κάνει κάποιος διαλογισμό.

Έβαλα τη λέξη διαλογισμός στην αναζήτηση του ESOTERICA αλλά συνεχώς μου βγάζει το μνμ:
Forbidden
so sorry
Please wait ten minutes before trying again
Yes, Scroogle is upset with Google

και λέει και κάποια άλλα...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

nays
Μέλος 2ης Βαθμίδας


255 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2012, 12:53:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nays  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τελικά βρήκα κάποιες πληροφορίες από το ESOTERICA όπως αυτό
http://www.youtube.com/watch?v=e0rSmxsVHPE
αλλά επίσης κάπου αλλου που διαβαζα κάποιος έγραψε αυτό:

από ΑΙΟΝ
χεχεχε... "καθιστός" διαλογισμός...χεχεχεχε, άλλο πάλι και αυτό.
Συνήθως κάτι τέτοια "πατατάκια" προέρχονται απο σαλατοποιήσεις του ινδικού διαλογισμού που κάνουν διάφοροι "εκπρόσωποι" του στη χώρα μας.Δεν νομίζω να φταίει η Λίλιθ για αυτό.
Οσο για το διαλογισμό και την εφαρμογή του ....λέει ο Κρίσνα στον Αρζούνα " ο γιόγκα θα σου ανοίξει τον δρόμο ωστε να μη χρειάζεσαι τον γιόγκα"
Πάντως μη γράψει κανείς για "κρίγια 2" εδω πέρα γιατι βλέπω πολλούς στο τρελάδικο. Δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα γιατι δεν γίνεται "άνευ διδασκάλου"... προσοχή σε αυτό. Δεν γίνεται ανευ διδασκάλου ξαναλέω. Και δεν το λέω επειδή μου την "κάρφωσε"...Το λέω γιατι έτσι το είπαν αυτοί που "δόμησαν" τον διαλογισμό.
Ακόμα και αυτά τα "αντι-στρες" yoga που κάνουν σε κάτι γυμναστήρια είναι επικύνδυνα όταν δεν ακολουθούνται απο συνειδητή επιλογή.
Οχι Λίλιθ δεν έκανες λάθος που άνοιξες το θέμα, δεν λέω αυτό...Το λάθος το έχουν κάνει άλλοι πριν απο εσένα.


Θα ήθελα να ρωτήσω είναι πραγματικά επικύνδινο άνευ διδασκάλου;;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


343 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2012, 21:59:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο "δυτικός" άνθρωπος, μπορεί πιο εύκολα να κάνει φίλε μου "καθιστό" διαλογισμό (Αιγυπτιακή στάση), διότι είναι πιό εύκολο γι αυτόν.
Άν μπορεί κάποιος "δυτικός" να ακολουθήσει "ανατολικά" πρότυπα (σπάνιο χάρισμα να μπορεί πραγματικά χωρίς να κοροιδεύει τόν εαυτό του), ακόμη καλύτερα.
Γιά τόν λόγο αυτό οι Παραδόσεις(Μυστικιστικές, Αποκρυφιστικές, κ.α.) χωρίζονται κατά κύριο λόγο σε "Ανατολική" και "Δυτική" Παράδοση.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
odiseas
Νέο Μέλος

Greece
1 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2012, 09:34:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σας,
Είναι αρκετές μέρες που διαβάζω τις διάφορες δημοσιεύσεις σας και αποφάσισα να απαντήσω στον ‘’nays”
Τον διαλογισμό θα τον κάνεις βρίσκοντας μόνος σου ένα ήσυχο χώρο που να μην σε διακόπτουν κάθε λίγο και λιγάκι, θα βρεις μια στάση καθισμένος την πιο άνετη για εσένα, θα προσπαθήσεις να χαλαρώσεις διώχνοντας τις εντάσεις από τα μέλη σου και από όλους τους μυς του σώματος σου κατά το δυνατόν, διότι όλους δεν μπορείς να τους ελέγξεις είτε είσαι στο αρχικό στάδιο είτε είσαι προχωρημένο, και αυτό που θα προσπαθήσεις να πετύχεις είναι να μπορέσεις να μην σκέπτεσαι τίποτε άλλο παρά τον διαλογισμό που ξεκίνησες και για να μπορέσεις να κρατήσεις το νου σου συγκεντρωμένο στον διαλογισμό που κάνεις, καλό είναι να βρεις κάποια φράση για να την αναλύσεις. Μια φράση από κάποιο κείμενο που σου αρέσει, σου έκανε εντύπωση. Μια εύκολη λύση είναι να πάρεις μια φράση από το ‘’Πάτερ ημών’’
Με αυτό τον τρόπο θα έχεις συγκεντρωμένη την σκέψη σου σε αυτό που κάνεις…. Μην κάνεις διαλογισμό στο ξεκίνημα σου πέραν των δέκα λεπτών και όταν σιγά, σιγά με την πάροδο του χρόνου και με την εξάσκηση θα αυξάνεις τον χρόνο. Αυτό θα το καταλάβεις μόνος σου και όταν θα πάρεις την θέση σου ‘η την στάση σου για διαλογισμό, θα διαπιστώσεις ότι χαλαρώνεις χωρίς να χρειάζεται καμία διαδικασία και ο Νους θα αυτοσυγκεντρώνεται. Υπάρχουν και άλλες πολλές ασκήσεις για αρχάριους αλλά ακόμα είναι νωρίς για εσένα αδελφέ ‘’nays’’
Καλή επιτυχία


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nays
Μέλος 2ης Βαθμίδας


255 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2012, 11:41:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nays  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Λομβαρδόπουλε και odiseas.
Αυτό με τη φρασή που λες odiseas βοηθάει στη συγκεντρωση.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2012, 21:15:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ nays αν θες τσέκαρε και μερικά παλιότερα θέματα όπου κατατίθενται πληροφορίες και απόψεις για τον διαλογισμό (απ' ό,τι βλέπω τώρα η "Αναζήτηση" λειτουργεί κανονικά).


ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-υψηλη τεχνη επαφης με τον θεο μεσα μας η απλως μια μεθοδος χαλαρωσης;;;

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΖΕΝ, Η "ΚΑΘΙΣΜΑ"...Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ H ΠΡΟΣΕΥΧΗ ;

Υπάρχει επίσης το παρακάτω ενδιαφέρον άρθρο:
http://www.esoterica.gr/news/january_06/meditation_pos/meditation.htm

Καλή σου συνέχεια

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
nays
Μέλος 2ης Βαθμίδας


255 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2012, 22:09:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nays  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα Agnostic
στα 2 πρωτα που αναφέρεις είχα μπει και πήρα πληροφορίες. Πιο πάνω αναφέρω και τον "ΑΙΟΝ" ο οποίος είχε πει το είδος βουδιστικου διαλογισμού που αναφερόνταν η Λίλιθ, θεωρεί ότι είναι επικίνδυνος ανευ διδασκάλου. Γι αυτό και εβαλα τα λογια του και ρωτησα αν είναι επικινδυνο σε προηγουμενο μήνυμά μου.

Αντέγραψα πληροφορίες για τα βήματα που ακολουθείς.
Ευχαριστώ για τα λινκ θα το ψάξω περισσότερο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

tengu
Νέο Μέλος


15 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2012, 11:58:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tengu  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγω πάλι δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τα διάφορα είδη βουδιστικού διαλογισμού και πιο συγκεκριμένα με τους διαλογισμούς που ασκούν οι ομάδες θιβετιανού βουδισμού.Νομίζω οτι στο Ζεν τα πραγματα ειναι πιο ξεκάθαρα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.09375
Maintained by Digital Alchemy