ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 5
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Eumenis
Μέλος 3ης Βαθμίδας


620 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/11/2012, 09:22:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ

(ΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΒΛΗΘΗ Η ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ)

0 Χριστιανικός ναός αυτός της Μαντινείας αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της σύγχυσης πού προκάλεσε στον ιερό αυτό τόπο, το κίβδηλο κατασκεύασμα του "Ελληνο-Χριστιανισμού"

Διάταγμα των αυτοκρατόρων Θεοδόσιου και Βαλεντινιανού προς Έπαρχο Πραιτορίου Ισίδωρο

"Διατάσουμε, όλα τα ιερά και οι ναοί (δηλαδή οι ναοί της ελληνικής θρησκείας του δωδεκαθέου) όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με την ύψωση του σημείου της χριστιανικής θρησκείας... αν με επαρκείς αποδείξεις ενώπιον ικανού δικαστή, εμφανιστεί κάποιος που έχει παραβλέψει αυτό τον νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου". ( 14 Νοέμβ. 435 μετά απαρχής Χριστιανικής Χρονολόγησης μ.α.χ.χ.)

ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΙ ΚΩΔΙΚΑΣ (Codex Justinianus) 1.10.8
Σύμφωνα με τον ιστορικό Προκόπιο, στο έργο του "Απόκρυφη Ιστορία", ο Ιουστινιανός, γνωστός και ως Γιουτπράδα, πολύ αργότερα πήρε το όνομα του Flavius Justinianus. Το πραγματικό του όνομα ήταν Πέτρος Σαββάτιος και πρόκειται για την Ελληνοποιημένη μορφή του ονόματος Κηφάς (Πέτρος) Σαμπετάϊ (Σαββάτιος) Προς ειδωλολάτρας, ή τελούντες θυσίες εις ναούς. Αυτοκράτορας Κωνστάντιος Α' προς Ταύρο, Έπαρχο Πραιτορίου - 354 μ.α.χ.χ.
"Είναι απαίτηση μας να κλείσουν όλοι οι ναοί των πόλεων και επαρχιών στην οικουμένη, καθώς και να απαγορευθεί η είσοδος σ' αυτούς, για να μη διαπραχθεί έγκλημα. Θέλουμε επίσης να απέχουν όλοι απ' τις θυσίες. Διότι, αν κάποιος με κάποια δύναμη παραβεί το νόμο, θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό. Αν οι διοικητές των επαρχιών αμελήσουν να τιμωρήσουν τέτοια αδικήματα, θα τιμωρηθούν με προγραφή και αντίστοιχη τιμωρία.”11.1 Αυτοκράτορες Γρατιανός, Βαλεντινιανός και Θεοδόσιος Α' προς Κυνήγιο, Έπαρχο Πραιτορίου
"Δεν θα πάρει κανείς το θάρρος να διαπράξει θυσίες, να επιθεωρήσει τα εντόσθια και να αποκτήσει μάταιες ελπίδες ή, ακόμη χειρότερα, να γνωρίσει τα μελλούμενα συμβουλευόμενος τέτοια αηδιαστικά πράγματα. Μεγαλύτερη τιμωρία θα έχουν εκείνοι που παρά την απαγόρευση Μας επιχειρήσουν να εξερευνήσουν την αλήθεια του μέλλοντος ή του παρόντος." - Ιούνιος, 385 μ.α.χ.χ. 1.11.2 [a. 385]

Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Μακρόβιο και Βικάριο Προκλιανό Όπως απαγορεύθηκαν οι θυσίες, έτσι θέλουμε να διατηρήσουμε το διάκοσμο των δημοσίων έργων. Όποιος επιχειρήσει να καταστρέψει αυτά τα έργα, δεν βασίζεται σε καμία εξουσία. Αν τυχόν εμφανίσει κάποια αυτοκρατορική απάντηση ή νόμο για να υπερασπίσει τον εαυτόν του, τα έγγραφα αυτά θα αποσπασθούν απ' τα χέρια του και να παραπεμφθούν στη Σοφία Μας." - Φεβρουάριος, 399 μ.α.χ.χ. [a. 399] I.11.3


Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Απολλόδωρο, Ανθύπατο Αφρικής -399
"Οπως καταργήθηκαν με ισχύοντα νόμο οι βέβηλες (δηλ. Ελληνικές) τελετουργίες, έτσι δεν επιθυμούμε να απαγορευθούν οι συγκεντρώσεις στις πόλεις και η κοινή διασκέδαση. Επιτρέπουμε στο λαό να επιδοθεί σε απολαύσεις, σύμφωνα με τα παλαιά έθιμα, χωρίς όμως καμία θυσία ή καταραμένη δεισιδαιμονία. Επιτρέπουμε ακόμη και η συμμετοχή σε εορταστικά δείπνα, αν το απαιτήσει ο δήμος με ψήφο" (11-4.)

Αυτοκράτορες Ονώριος και Θεοδόσιος προς Δήμο Καρχηδονίων - 415 μ.α.χ.χ. "Διατάσσουμε να προσαρτηθούν στο αυτοκρατορικό ταμείο όσοι τόποι υπάγονταν προηγουμένως στο θρησκευτικό σφάλμα των παλαιών. Αυτά όμως που σε οποιοδήποτε μέρος είχαν περιέλθει σε κάποια πρόσωπα, είτε ως δωρεά προηγουμένων ηγεμόνων είτε ως δική μας παραχώρηση, θα παραμείνουν ως μέρος της δικής τους περιουσίας έπ' άπειρον. Αυτά βεβαίως που με πολλά διατάγματα έχουμε χαρίσει στη σεβαστή Εκκλησία, αυτοδικαίως θα τα διεκδικεί αυτή." (11.5)

Αυτοκράτορες Βαλεντινιανός και Μαρκιανός προς Παλλάδιο, Έπαρχο Πραιτορίου - 451 μχ
"Κανείς δεν θα τιμήσει και δεν θα λατρέψει σε ναούς, οι οποίοι έχουν ήδη κλείσει.
Από τώρα και στο εξής δεν θα αποδίδονται οι, τιμές που αποδίδονταν προηγουμένως σε ανόσια και μιαρά αγάλματα. Δεν θα στολίζονται με στεφάνια οι ανόσιοι ναοί, δεν θα ανάβονται ανόσιες φωτιές, δεν θα καίγονται θυμιάματα, δεν θα σφαγιάζονται θύματα, ούτε θα βρέχονται τα πάτερα με κρασιά για να διαπράττονται την ιεροσυλία αυτής της θρησκείας. Επίσης όποιος τελέσει θυσία, ενάντια στους αυτοκρατορικούς νόμους Μας και τις απαγορεύσεις των ιερότατων παλαιών διαταγμάτων, και κατηγορηθεί δημοσίως και μπροστά σε δικαστή ότι έχει διαπράξει τέτοια εγκλήματα, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου και προγραφή της περιουσίας του. Ας γνωρίσουν οι αξιωματούχοι ότι θα έχουν την ίδια ποινή με αυτούς που θυσιάζουν, αν εξακολουθούν να εορτάζουν παράνομες θυσίες που καταδικάζονται ρητώς. Διότι, αν κάποιος αξιωματούχος αποκαλυφθεί ότι έχει διαπράξει τέτοιο έγκλημα, θα υποχρεωθεί να πληρώσει ο ίδιος στο αυτοκρατορικό ταμείο πενήντα χρυσές λίβρες και πενήντα λίβρες τα μέλη της ακολουθίας του." (11.7)


Αυτοκράτορες Λέων και Ανθέμιος Σεβαστοί προς Διόσκωρο Έπαρχο Πραιτορίου - 472 μχ
"Δεν θα τολμήσει κανείς να πράξει αυτά που απαγορεύθηκαν σ' αυτούς που επιμένουν στις ειδωλολατρικές δεισιδαιμονίες, οι οποίοι γνωρίζουν ότι οι πράξεις τους είναι δημόσιο έγκλημα. Θέλουμε αυτές οι τελετές να σταματήσουν εντελώς και αν σε κάποιο λιβάδι ή σπίτι γίνει μια τέτοια τελετή, εν γνώσει του ιδιοκτήτη, αυτό το λιβάδι ή σπίτι θα προσαρτηθεί στο ταμείο της Εκκλησίας. Αυτός που εν γνώσει του έδωσε τη συγκατάθεση του να μιανθεί ο τόπος του με τέτοιο έγκλημα, αν έχει κάποιο πολιτικό ή στρατιωτικό αξίωμα, θα αποπεμφθεί απ' το αξίωμα του και θα χάσει την περιουσία του, επίσης θα βασανιστεί με μεταλλικά εργαλεία, σύμφωνα με το δημόσιο και ιδιωτικό δίκαιο, και θα οδηγηθεί σε διαρκή εξορία. (11.8)

ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.9 και Β 1.1.19 ως και ΝΟΜΟΚΑΝΟΝΑ 6.3.
"Διατάζουμε τους άρχοντες μας, αλλά και όσους διδάσκονται από τους θεοφιλέστατους επισκόπους, να αναζητούν σύμφωνα με τον νόμο όλες τις περιπτώσεις ασέβειας υπέρ της ελληνικής θρησκείας (δηλαδή να αναζητούν περιπτώσεις τελέσεως ιεροτελεστιών της ελληνικής θρησκείας), έτσι ώστε να μην συμβαίνουν(οι ιεροτελεστίες αυτές), αλλά και αν συμβαίνουν, να τιμωρούνται... Κανείς να μην έχει το δικαίωμα να κληροδοτεί με διαθήκη (την περιουσία του) ή να χαρίζει με δωρεά οτιδήποτε, σε πρόσωπα ή τόπους που έχουν επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του ελληνισμού (δηλαδή ιεροτελεστία της ελληνικής θρησκείας)... όσα δίδονται ή κληροδοτούνται μ' αυτόν τον τρόπο θα αφαιρούνται (δηλαδή θα κατάσχονται). Με την παρούσα ευσεβή νομοθεσία (διστάζουμε) να διατηρηθούν σε ισχύ όλες οι τιμωρίες με τις οποίες οι προηγούμενοι (χριστιανοί) βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την ελληνική πλάνη (εννοεί την ελληνική θρησκεία), με τις οποίες (τιμωρίες!) προσπαθούσαν να διασφαλίσουν την ορθόδοξη πίστη (δηλαδή την ορθοδοξία)"

ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΙ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.10
"Επειδή μερικοί συνελήφθησαν (αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα) διακατεχόμενοι από την πλάνη (δηλαδή να ακολουθούν την ελληνική θρησκεία) των ανόσιων μυσαρών (δηλαδή των μισητών) Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα (δηλαδή τις ιεροτελεστίες τους) που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάνθρωπο θεό (μας) (δηλαδή τον γιαχβέ)... Αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας...(!) Αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβληθούν στην εσχάτη των ποινών (δηλαδή την ποινή του θανάτου). Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να παρουσιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μας, μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά τους και μαζί με όλους του οίκου τους, για να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνωρίζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν (δηλαδή να ζητήσουν μόνοι τους το βάπτισμα) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα (δηλαδή θα τους αφαιρείται η ιθαγένεια), ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιουσίας, ούτε κινητής, ούτε ακίνητης. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες, θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα (δηλαδή κλείσιμο σχολών!), που διδάσκεται από όσους πάσχουν από την νόσο και την μανία (μάθησης) των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη μπορούν πια να διαφθείρουν της ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν (λοιπόν) φανεί κάποιος τέτοιος άνθρωπος και δεν τρέξει στις άγιες εκκλησίες μας, μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμωρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές, θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, τα παιδιά, όταν είναι σε μικρή ηλικία, θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, (δηλαδή υποχρεωτικός νηπιοβαπτισμός) όσοι δε είναι μεγαλύτεροι στην ηλικία, πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις γραφές και τους (βιβλικούς) κανόνες. Αφού δε εννοήσουν και αποβάλουν την παλαιά πλάνη (δηλαδή την ελληνική θρησκεία και φιλοσοφία), θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα και στη συνέχεια να διαφυλάξουν την αληθινή πίστη των ορθόδοξων χριστιανών. Όσοι δε, έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα, ή μεγάλη περιουσία και για να κρατήσουν τα προσχήματα (προσποιούμενοι τους πιστούς) ήλθαν ή πρόκειται να έλθουν να βαπτισθούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην ελληνική πλάνη, διατάσουμε να δημευθεί η περιουσία τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά δικαιώματα τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού ολοφάνερα πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη, θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλητήριους Έλληνες" (δηλαδή έτσι μας έβλεπαν οι ορθόδοξοι χριστιανοί τότε που είχαν πολιτική εξουσία),

1. 11. De Paganis, sacrificiis et templis:
"Από τώρα και στο εξής δεν αρμόζει πιά να αποδίδουμε τις τιμές πού αποδίδονταν προηγουμένως σε ανόσια και αηδιαστικά αγάλματα, ούτε να στολίζουμε με στεφάνια ανόσιους ναούς, ούτε να ανάβουμε ανόσιες φωτιές, ούτε να καίμε λιβάνια, (...) και να διαπράττουμε την ιεροσυλία αυτών των θρησκειών. Επίσης όποιος αποπειραθεί να τελέσει θυσία (...) και κατηγορηθεί (...) ότι έχει διαπράξει τέτοια πράγματα, θα υπόκεινται στην εσχάτη των ποινών και σε προγραφή όλης τους της περιουσίας.

1.11.4. "Επίσης ορίζουμε ότι επιτρέπουμε στον λαό να επιδοθεί σε απολαύσεις σύμφωνα με τα παλαιά έθιμα, χωρίς όμως καμία θυσία και χωρίς καμμία καταραμένη δεισιδαιμονία..."
1.11.5 (415). "Επιθυμούμε να προσαρτήσουμε στο αυτοκρατορικό μας ταμείο όλους τους τόπους που προηγουμένως υπάγονταν στη θρησκευτική πλάνη των παλαιών. Αυτά "βεβαίως που με πολλαπλά διατάγματα έχουμε χαρίσει
στην σεβαστή εκκλησία, αυτοδικαίως θα τα διεκδικεί η χριστιανική εκκλησία"

1.11.7. (451). "Διατάσσεται ότι κανείς δεν θα τιμήσει και δεν θα λατρέψει ολόψυχα ιερά, τα οποία έτσι και αλλιώς έχουν κλείσει. Ο παραβάτης θα υπόκειται στην εσχάτη των ποινών και σε προγραφή όλης του της περιουσίας. Αν κάποιος επιφανής διαπράξει τέτοιο έγκλημα υποχρεώνεται να πληρώσει πενήντα λίβρες χρυσού ο ίδιος και πενήντα λίβρες για τους αξιωματούχους της ακολουθίας του στο αυτοκρατορικό μας ταμείο

1.11.9. "Διατάζουμε τους άρχοντες μας (...) να αναζητούν σύμφωνα με τον νόμο όλες τις περιπτώσεις ασέβειας υπέρ της Ελληνικής θρησκείας (...) (και) αν συμβαίνουν, να τιμωρούνται. (...) Να μην έχει κανένας το δικαίωμα να κληροδοτεί με διαθήκη ή να χαρίζει με δωρεά κάτι σε πρόσωπα ή τόπους που έχει επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του Ελληνισμού. (...) Να διατηρηθούν (...) εν ισχύ όλες τις τιμωρίες με τις οποίες οι προηγούμενοι βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την Ελληνική πλάνη, (...)

ΘΕΟΔΟΣΙΑΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ: Αυτοκράτορας Κωνστάντιος προς Ταύρο, Έπαρχο Πραιτορίου : 346 μ.α.χ.χ.
"Απαιτούμε να κλείσουν όλοι οι ναοί όλων των τόπων και πόλεων. Επίσης θα απαγορευθεί η είσοδος σ' αυτούς, για να μην έχουν τη δυνατότητα οι ηλίθιοι να διαπράττουν αμαρτίες. Επιθυμούμε να απέχουν όλοι απ' τις θυσίες και όποιος διαπράξει το αδίκημα αυτό, θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό. Η περιουσία οποίου τιμωρηθεί μ' αυτόν τον τρόπο, θα περιέλθει στα αυτοκρατορικά ταμεία. Επίσης, θα τιμωρηθούν με τον ίδιο τρόπο οι διοικητές των επαρχιών, αν αμελήσουν να τιμωρήσουν τέτοια εγκλήματα" (ΧVI.10.4)

Αυτοκράτορες Γρατιανός, Βαλεντινιανός και Θεοδόσιος προς Αλβίνο, Έπαρχο Πραιτορίου: 391 μ.α.χ.χ. "Δεν θα μολυνθεί κανείς με θυσίες και δεν θα σφάξει αθώο ζώο. Κανείς δεν θα πλησιάσει τα ιερά ή τους ναούς, ούτε και θα τιμήσει εικόνες κατασκευασμένες από ανθρώπινα χέρια, διότι θα είναι ένοχος με βάση τους ανθρώπινους και θείους νόμους. Και οι δικαστές ακόμη δεσμεύονται απ' αυτούς τους νόμους και αν κάποιος απ' αυτούς συμμετάσχει σε ειδωλολατρικές τελετές, περνώντας σε κατώφλι ναού με σκοπό την λατρεία, οπουδήποτε κι αν συμβεί - σε πόλη ή στην διάρκεια ταξιδιού -, θα πληρώσει αμέσως δεκαπέντε χρυσές λίβρες και το προσωπικό του θα πληρώσει ένα ανάλογο ποσό, εκτός κι αν αντισταθούν στο δικαστή και τον καταγγείλουν αμέσως δημοσίως. Όσοι είναι αξιωματούχοι Corrector ή PRAESES θα πληρώνουν πρόστιμο τεσσάρων χρυσών λιβρών και ανάλογο ποσό οι συνοδοί του" (ΧVI.10.10).


Αυτοκράτορες Γρατιανός, Βαλεντινιανός και Θεοδόσιος προς Ευάγριο, Praefectus Augustialis, και Ρωμανό, Κόμη Αιγύπτου: 391 μ.α.χ.χ.: " Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τελέσει θυσίες και να περιφέρεται σε ναούς. Κανένας δεν θα αποδώσει τιμές σε ιερά. Όλοι θα αποδεχθούν ότι ο νόμος Μας τους αποκλείει απ' την παράνομη είσοδο σε ναό. Και αν κάποιος επιχειρήσει να κάνει κάτι σχετικό με τους Θεούς ή με ιερές τελετουργίες και παραβιάσει την αυτοκρατορική μας απαγόρευση, ας γνωρίσει πως δεν θα αποφύγει την τιμωρία και ότι δεν θα έχει τα ειδικά αυτοκρατορικά προνόμια. Επίσης, αν κάποιος δικαστής, εν καιρώ διάρκειας ασκήσεως του αξιώματος του, βασιστεί στα προνόμια της εξουσίας του και μπει ως ιερόσυλος σε μιαρούς τόπους, θα υποχρεωθεί να πληρώσει στο ταμείο μας δεκαπέντε χρυσές λίβρες και το προσωπικό του θα πληρώσει ανάλογο ποσό, εκτός αν τον αντιστρατευθούν ομαδικώς." (VI.10.11)


Αυτοκράτορες Θεοδόσιος, Αρκάδιος και Ονώριος προς Ρουφίνο, Έπαρχο Πραιτορίου- 392 μ.α.χ.χ.
"Κανείς σε οποιαδήποτε κοινωνική τάξη ή ιεραρχικό βαθμό και αν ανήκει, είτε κατέχει κάποια εξουσία είτε έχει αποσυρθεί με τιμές, είτε είναι ισχυρός ή ταπεινός, λόγω καταγωγής ή οικονομικής καταστάσεως και νομικής υποστάσεως, σε κανέναν τόπο και σε καμία πόλη δεν θα θυσιάσει αθώο ζώο σε αγάλματα άψυχα. Ούτε θα τιμήσει, διαπράττοντας κρυφά την ανηθικότητα του, το Λάρητά του με πυρ, την Τύχη του με οίνο, ή τους Πενάτες του με θυμίαμα. Δεν θα ανάψει λυχνάρι σ' αυτούς ούτε θα τοποθετήσει λιβάνι μπροστά τους, μα ούτε θα κρεμάσει στεφάνια προς τιμή τους. Αν τολμήσει κάποιος και απλώσει χέρι σε ζώο για να το θυσιάσει, ή να συμβουλευτεί τα σπαράζοντα σπλάχνα του, θα επιτραπεί σε όλους να τον καταγγείλουν με δημόσια κατηγορία, όπως συμβαίνει με όποιον είναι ένοχος της εσχάτης προδοσίας, και θα τιμωρηθεί με ανάλογη τιμωρία, παρόλο που δεν θα έχει διαπράξει ενάντιο στην ασφάλεια μας. Διότι είναι από μόνο του αρκετά μεγάλο έγκλημα να παραβιάζει κάποιος τους νόμους της φύσεως, να διερευνήσει ζητήματα απαγορευμένα ή να αποκαλύψει κρυμμένα μυστικά και να αποτολμήσει ενέργειες απαγορευμένες, ή να επιδιώξει να μάθει πώς θα τελειώσει η ζωή του ή να υποσχεθεί την ελπίδα του θανάτου ενός άλλου. Και αν κάποιος αποδώσει τιμές και τοποθετήσει αναμμένο λιβάνι μπροστά σε αγάλματα κατασκευασμένα από ανθρώπινα χέρια και προορισμένα να υποστούν τη φθορά του χρόνου και αν, με γελοίο τρόπο, φοβηθεί ξαφνικά τα ομοιώματα που ο ίδιος έχει κατασκευάσει, ή αν τυλίξει ένα δέντρο με γιρλάντες ή αν υψώσει βωμό με χώμα, που έβγαλε ο ίδιος απ' τη γη, ή αν προσπαθήσει μάταια να τιμήσει αγάλματα, προσφέροντας τους δώρα, που αν και είναι ταπεινά αποτελούν απόλυτη προσβολή εναντίον της εκκλησίας, θα τιμωρηθεί με κατάσχεση του σπιτιού ή του τεμαχίου γης που αποδείχθηκε ότι υπηρετούσε την ειδωλολατρική δεισιδαιμονία.
Διατάσσουμε ότι τα μέρη που έχουν μολυνθεί από καπνό λιβανιού, αν ανήκουν βεβαίως σ' αυτούς που έκαιγαν το λιβάνι, θα περιέλθουν στην αυτοκρατορική περιουσία. Αν όμως επιχειρήσει κάποιος να τελέσει θυσία σε δημοσίους ναούς και ιερά, ή σε κτίρια και αγρούς που ανήκουν σε άλλους, και αν αποδειχθεί ότι τέτοια μέρη καταπατήθηκαν εν αγνοία του ιδιοκτήτη τους, ο δράστης θα υποχρεωθεί να πληρώσει πρόστιμο είκοσι πέντε χρυσών λιβρών. Αν οποιοσδήποτε γίνει συνεργός σε τέτοια πράξη, θα τιμωρηθεί με ίδιο τρόπο με αυτόν που διέπραξε το έγκλημα. Επιθυμούμε το διάταγμα αυτό να επιβληθεί απ' τους δικαστές, υπερασπιστές και τους βουλευτές των πόλεων.
Οι πληροφορίες απ' τους υπερασπιστές και βουλευτές πρέπει να δοθούν αμέσως για να φτάσουν γρήγορα στα δικαστήρια, οπότε τα εγκλήματα αυτά να τιμωρούνται αμέσως. Επιπλέον, αν οι υπερασπιστές ή οι βουλευτές θεωρήσουν ότι ένα τέτοιο αδίκημα πρέπει να συγκαλυφθεί, για να γίνει χάρη σε κάποιους, ή αν το αδίκημα παραβλεφθεί από απροσεξία, θα είναι οι ίδιοι υπόλογοι στον οργισμένο δικαστή. Κι αν οι δικαστές πληροφορηθούν για τέτοια εγκλήματα και μεταθέσουν την τιμωρία, συνεργώντας έτσι με τους δράστες, θα πληρώσουν πρόστιμο τριάντα χρυσών λιβρών. Παρόμοια τιμωρία θα έχει και το προσωπικό τους. (ΧVI.10.13 )

Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Ρουφίνο, έπαρχο Πραιτορίου 395 μ.α.χ.χ. : "Κανείς δεν θα έχει ποτέ το δικαίωμα να επισκεφθεί ναούς ή ιερά, όπου κι αν βρίσκονται, ή να τελέσει μιαρές θυσίες. Συνεπώς, ας μην προσπαθήσει κανείς να απομακρυνθεί απ' το δόγμα της Εκκλησίας. Πρέπει να τηρούνται οι κανόνες που θεσπίσαμε Εμείς πρόσφατα, και να μην τολμούν να παραβλέψουν τα διαταγμάτατων παλαιών αυτοκρατόρων που αναφέρονται στους αιρετικούς και στους ειδωλολάτρες. Ας ξέρουν πως οτιδήποτε έχει θεσπιστεί εναντίον τους απ' τον πατέρα Μας, που τώρα είναι μεταξύ των αγίων, είτε αυτό ορίζει τιμωρία είτε πρόστιμο, τώρα θα εφαρμοστεί με μεγαλύτερη αυστηρότητα.
Επίσης, ας γνωρίζουν οι διοικητές των επαρχιών με τους ακόλουθους τους, οι επικεφαλείς των βουλευτών, οι υπερασπιστές των κοινοτήτων, μαζί με τους βουλευτές και τους διαχειριστές των αυτοκρατορικών Μας κτημάτων, πως αν μάθουμε ότι γίνονται συγκεντρώσεις ειδωλολατρικές στα κτήματα αυτά - χωρίς το φόβο της απώλειας της περιουσίας των, αφού αυτά τα κτήματα δεν μπορούν να προσαρτηθούν στο αυτοκρατορικό ταμείο, διότι ήδη ανήκουν εις αυτόν -, ότι αν έχουν επιχειρήσει τέτοιο αδίκημα, αντίθετα σε αυτό που έχουμε ορίσει, και αν ο δράστης δεν τιμωρήθηκε αμέσως τη στιγμή που τα διέπραττε αυτά, τα πρόσωπα αυτά θα υπόκεινται σε όλες τις απώλειες περιουσιών και τις τιμωρίες που ορίζονται απ' τα παλαιά διατάγματα. Ειδικότερα όμως με το νόμο αυτό ορίζουμε και επικυρώνουμε πιο αυστηρές τιμωρίες κατά των διοικητών. Γιατί αν όλες οι προαναφερθείς νόμοι δεν εφαρμοστούν με επιμέλεια και προσοχή, οι διοικητές θα πληρώσουν όχι μόνο το πρόστιμο που είχε οριστεί εναντίον τους, αλλά αυτό που είχε θεσπιστεί εναντίον των δραστών. Ωστόσο αυτά τα πρόστιμα δεν θα ανακαλούνται στην περίπτωση προσώπων που τιμωρήθηκαν δίκαια με την επιβολή αυτών των προστίμων, εξαιτίας της ιεροσυλίας τους."

Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Καισάριο, Έπαρχο Πραιτορίου -396 μ.α.χ.χ.
Τα προνόμια που είχαν δοθεί με τους παλιούς νόμους σε ιερείς, μινίστρους, πρεφέκτους ή ιεροφάντες των παλαιών μυστηρίων, γνωστούς με αυτά ή άλλα ονόματα, θα καταργηθούν εντελώς. Τα πρόσωπα αυτά δεν θα είναι μεταξύ των τυχερών που προστατεύονται με τέτοια προνόμια, αφού τα επαγγέλματα τους είναι παράνομα. (ΧVI.10.14) Αυτοκράτορας Κωνστάντιος προς Μαδαλιανό, βοηθό Έπαρχο της Διοικήσεως: (341 μ.α.χ.χ.)


"Να σταματήσει η ψευδής πίστη και να απαγορευθεί αμέσως η τρέλα των θυσιών. Και αν κάποιος παραβιάσει το νόμο του θείου αυτοκράτορα, δηλαδή του πατρός μας, και την εντολή της ευσπλαχνίας μας, και τολμήσει να τελέσει θυσία, θα τιμωρηθεί με την ποινή που του ταιριάζει" (ΧVI.16.10.2)

Η περιουσία όποιου τιμωρηθεί επειδή τελούσε την αρχαία λατρεία, θα περιέλθει στο αυτοκρατορικό ταμείο. 16.10.4


(1 Δεκεμβρίου 356). Αυτοκράτορας Κωνστάντιος προς Κερεάλπ, Έπαρχο της Πόλεως: 353 μ.α.χ.χ.
"Οι νυκτερινές θυσίες που είχε επιτρέψει ο Μαγνέντιος θα σταματήσουν και θα ανακληθούν οι παράνομες αυτές άδειες" (ΧVI.16.10.5)

Αυτοκράτορας Κωνστάντιος και Καίσαρας Ιουλιανός: 356 μ.α.χ.χ. "Διατάσσουμε όσοι τελούν θυσίες ή λατρεύουν αγάλματα να τιμωρηθούν με την ποινή του θανάτου"

(ΧVI.16.10.6) Αυτοκράτορες Γρατιανός, Βαλεντινιανός και Θεοδόσιος προς Φλόρο, Έπαρχο Πραιτορίου: 381 μ.α.χ.χ.
Όποιος τρελός και ιερόσυλος επιδοθεί σε ημερήσιες ή νυκτερινές θυσίες, οι οποίες έχουν απαγορευθεί, για να δεχθεί συμβουλές περί αβέβαιων ζητημάτων, κι αν αποφασίσει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει ή ότι πρέπει να επισκεφθεί ναό για να διαπράξει τέτοια εγκλήματα, ας ξέρει ότι θα τιμωρηθεί με προγραφή της περιουσίας του. Εμείς, με τον δίκαιο θεσμό μας, έχουμε ορίσει ότι ο θεός θα λατρεύεται με αγνές προσευχές και όχι να εξευτελίζεται με χυδαία άσματα, (ΧVI.16.10.7)

Όποιος περάσει το κατώφλι ναού με σκοπό τη λατρεία θα υποχρεωθεί να πληρώσει αμέσως δεκαπέντε λίβρες χρυσού και το προσωπικό του θα πληρώσει χωρίς χρονοτριβή το ανάλογο ποσό. Όσοι έχουν αξιώματα θα πληρώσουν ο καθένας τέσσερις λίβρες και ανάλογο ποσό θα πληρώσουν και οι συνοδοί τους 16.10.10

(24 Φεβρουαρίου 391). Η λίβρα ήταν μονάδα βάρους που αντιστοιχούσε περίπου σε 500 γραμμάρια και ένας απλός πολλαπλασιασμός θα μας αποκαλύψει πόσο εξοντωτικό ήταν το πρόστιμο για τους Έλληνες που επέμεναν να λατρεύουν τους θεούς τους. Π.Χ. 15 Λίβρες Χ 500 Γραμ. = 7.500 Γραμ. ή 7,5 Κιλά Χρυσού Χ 2.000.000 Δρχ. το κιλό = 15.000.000 Δρχ. περίπου. Αν κάποιος δικαστής γίνει παραβάτης του νόμου θα πληρώσει στο ταμείο μας δεκαπέντε λίβρες χρυσού και το προσωπικό του θα πληρώσει ανάλογο ποσόν 16.10.11 (16 Ιουνίου 391).


0 δράστης θα τιμωρηθεί με κατάσχεση του σπιτιού η του τεμαχίου γης μέσα στο οποίο τελείται την "ειδωλολατρεία". Όλα αυτά θα περιέλθουν στην αυτοκρατορική περιουσία με την προϋπόθεση πως τα μέρη αυτά ανήκουν σε αυτόν. Αλλιώς θα πληρώσει είκοσι πέντε λίβρες χρυσού ως πρόστιμο. Οι δικαστές που θα συγκαλύπτουν τις υποθέσεις αυτές θα πληρώνουν πρόστιμο τριάντα λίβρες χρυσού 16.10.12 (8 Νοεμβρίου 392).

Κάθε νέος νόμος που γεννάται έχει στόχο του να καλύψει τις ανάγκες που στο μεταξύ έχουν δημιουργηθεί. 0 παρακάτω νόμος μας αποκαλύπτει τα τεχνάσματα που μεταχειρίστηκαν οι προγονοί μας για να γλιτώσουν τις διώξεις, ασκώντας την λατρεία σε χώρους που ήδη είχαν απαλλοτριωθεί.
"Αν τώρα κάποιοι κάνουν τις συγκεντρώσεις αυτές σε κτήματα που ανήκουν ήδη στο αυτοκρατορικό ταμείο, θα υπόκεινται σε όλες τις απώλειες περιουσίας και τις τιμωρίες που ορίζονται από τα παλαιά διατάγματα" 16.10.13 (7. 8. 395).


Εάν κάποιοι ιδιώτες η αξιωματούχοι, λάτρεις της παλαιάς θρησκείας είχαν άδειες να χρησιμοποιούν την αυτοκρατορική ταχυδρομική υπηρεσία αυτές κατάσχονταν. Αυτοί που τους τις είχαν παραχωρήσει υποχρεώνονταν να πληρώσουν δυό λίβρες χρυσού 16.10.15 (29 Ιανουαρίου 399).

Τα εισοδήματα από φορολογία σε είδος θα αφαιρεθούν από τους ναούς και θα ενισχύσουν τους πιστούς στρατιώτες μας (16.10.19 - 13 Νοεμβρίου 408) (εννοεί τους χριστιανούς). Όλα τα κτήματα που ανήκαν σε μια δεδομένη στιγμή στην δεισιδαιμονία που δικαίως έχει καταδικαστεί και όλοι οι τόποι που προηγουμένως ανήκαν σε όσους φέρουν διάφορα ονόματα και ειδωλολατρικά επαγγέλματα και που προορίζονταν για τις γιορτές τους και τις δαπάνες τους θα μπορούν τώρα να ενισχύουν το εισόδημα του οίκου Μας, αφού η προαναφερθείσα εσφαλμένη πίστη καταργηθεί. Τέτοιου είδους περιουσία θα ανήκει στη σεβαστή Εκκλησία, η χριστιανική θρησκεία θα μπορεί να διεκδικήσει την περιουσία αυτή για λογαριασμό της 16.10.20 (30/8/415).


Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Ευτυχιανόν, Έπαρχο Πραιτορίου -399 μ.α.χ.χ.
"Όσοι ναοί βρίσκονται στην επαρχία θα καταστραφούν χωρίς φασαρία και οχλαγωγία. Γιατί μόνο όταν θα έχουν γκρεμιστεί και εξαλειφθεί από προσώπου γης, θα έχει καταστραφεί και η υλική βάση επάνω στην οποία στηρίζονται οι δεισιδαιμονίες.(ΧVI.10.16)


Αυτοκράτορες Αύγουστοι Αρκάδιος και Ονώριος προς Απολλόδωρο, Ανθύπατο Αφρικής - 399 μ.α.χ.χ.
Όπως ακριβώς με νόμο μας απαγορεύσαμε τις ειδωλολατρικές τελετουργίες, έτσι δεν επιτρέπουμε να καταργηθούν οι λαϊκές εορταστικές συγκεντρώσεις και η απόλαυση που παίρνουν όλοι από
αυτές. Έτσι αποφασίζουμε ότι, σύμφωνα με τα αρχαία έθιμα, θα εξακολουθήσουν να παρέχονται διασκεδάσεις στο λαό, χωρίς όμως θυσίες ή καταραμένη δεισιδαιμονία, και θα επιτρέπεται στον κόσμο να συμμετέχει σε εορταστικά συμπόσια όποτε το επιθυμεί.(ΧVI.10.17)


Αυτοκράτορες Αρκάδιος, Ονώριος και Θεοδόσιος προς Κούρτιο, Έπαρχο Πραιτορίου. - 408 μ.α.χ.χ.
Τα φορολογικά εισοδήματα θα αφαιρεθούν απ' τους ναούς για να ενισχύσουν το ταμείο για όφελος των πιστών στρατιωτών μας. Αν βρίσκονται ακόμη αγάλματα εντός ναών και ιερά τα οποία λατρεύτηκαν ή λατρεύονται ακόμη από ειδωλολάτρες, όπου κι αν συμβαίνει αυτό, θα ξεριζωθούν εντελώς, αφού αυτός ο κανονισμός έχει διατυπωθεί και επικυρωθεί πολλές φορές. Τα ίδια τα κτίρια των ναών που βρίσκονται σε πόλεις, κωμοπόλεις ή στην επαρχία, θα παραχωρηθούν σε κοινή χρήση. Θα καταστραφούν όσοι βωμοί και ναοί βρίσκονται μέσα σε αυτοκρατορικά κτήματα και θα μεταφερθούν για πιο αρμόδιες χρήσεις. Οι ιδιοκτήτες τους θα υποχρεωθούν να τους καταστρέψουν. Απαγορεύονται τα συμπόσια ή οποιαδήποτε άλλη επίσημη τελετή για τον εορτασμό ιερόσυλων τελετουργιών σε νεκροταφεία. Δίνουμε στους επισκόπους αυτών των περιοχών το δικαίωμα να χρησιμοποιούν εκκλησιαστική ισχύ για να τα αποτρέψουν. Επιπλέον, οι δικαστές που δεν επιβάλουν αυτούς τους νόμους, συνεργώντας έτσι με τους δράστες, θα πληρώσουν πρόστιμο είκοσι χρυσών λιβρών και το διοικητικό τους προσωπικό ένα ανάλογο ποσό" (ΧVI.10.19)


Αυτοκράτορες Ονώριος και Θεοδόσιος (415 μ.α.χ.χ.)
Αν δεν φύγουν οι ιερείς της δεισιδαιμονίας απ' την Καρχηδόνα πριν τις Καλένδες του Νοεμβρίου και επιστρέψουν στις κοινότητες τους, διατάσσουμε ότι θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι ιερείς σε όλη την Αφρική θα έχουν αντίστοιχη τιμωρία, εκτός αν αποχωρήσουν απ' τις μητροπολιτικές πόλεις και επιστρέψουν στις κοινότητες τους. Επίσης, σύμφωνα με ιη νομοθεσία του Γρατιανού, που τώρα βρίσκεται μεταξύ των αγίων, απαιτούμε ότι σε όσα μέρη που είχε εκχωρήσει το λανθασμένο δόγμα των παλαιών με ιερές τελετές, θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του αυτοκρατορικού ταμείου. Απ' τη στιγμή που απαγορεύθηκε να δίνονται δημόσια χρήματα στην χυδαία δεισιδαιμονία, τα οφέλη απ' αυτά τα μέρη θα αφαιρεθούν απ' τους παράνομους ιδιοκτήτες τους. Αν όμως η γενναιοδωρία παλαιών αυτοκρατόρων ή η Μεγαλειότητα μας επιθυμεί να παραχωρηθεί κάποιο μέρος απ' αυτή την περιουσία σε κάποια άτομα, αυτή η περιουσία θα παραμείνει στην κυριότητα τους έπ' άπειρον. Ορίζουμε ότι ο νόμος αυτός ισχύει σε όλη την αυτοκρατορική επικράτεια και όχι μόνον στην Αφρική.
Επίσης επιθυμούμε, όπως έχουν εκφράσει πολλές φορές οι νόμοι, πως αν τέτοιου είδους περιουσία ανήκει στη σεβαστή Εκκλησία, αυτή θα μπορεί να διεκδικήσει την περιουσία αυτή για λογαριασμό της. Συνεπώς, όλα τα κτήματα που άνηκαν σε μια δεδομένη στιγμή στη δεισιδαιμονία, που δίκαια απαγορεύθηκε, και όλοι οι τόποι που προηγουμένως ανήκαν στους Φρεδιανούς ή στους Δενδροφόρους, ή σε άλλους που έχουν διάφορα ονόματα και ειδωλολατρικά επαγγέλματα, και που προορίζονταν για τις εορτές και τις δαπάνες τους, θα μπορούν τώρα να ενισχύσουν το εισόδημα του οίκου Μας, αφού η προαναφερθείσα εσφαλμένη πίστη καταργήθηκε. Ασφαλώς, αν κάτι έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε θυσίες και άρα έχει εξυπηρετήσει την εξαπάτηση ανθρώπων, θα απομακρυνθεί απ' τα λουτρά και απ' τα αγαπημένα μέρη όπου συχνάζει το κοινό, έτσι ώστε να μη δοθεί αφορμή για σφάλματα.. (ΧVI.10.20)


Αυτοκράτορες Ονώριος και Θεοδόσιος προς Αυρπλιανό, Έπαρχο Πραιτορίου -416 μ.α.χ.χ.
Αυτά τα άτομα που έχουν μολυνθεί από την ψευδή πίστη των ειδωλολατρών ή έχουν συμμετάσχει στις εγκληματικές ειδωλολατρικές τελέσεις, δηλαδή οι εθνικοί, δεν θα γίνονται δεκτοί στην υπηρεσία Μας και δεν θα τιμούνται με διοικητικά ή δικαστικά αξιώματα. (ΧVI.10.21)


Οι ίδιοι Αυτοκράτορες προς Ασκληπιοδότο, Έπαρχο Πραιτορίου, 423 μ.α.χ.χ. Οι νόμοι που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα θα εξαλείψουν όσους ειδωλολάτρες υπάρχουν ακόμη, αν και πιστεύουμε ότι δεν έχει μείνει πια κανένας. (ΧVI.10.22)

Οι ίδιοι Αυτοκράτορες προς Ασκληπιοδότο, Έπαρχο Πραιτορίου - 423 μ.α.χ.χ. Προγραφή της περιουσίας και εξορία για όποιον συλληφθεί. Θα συγκρατηθούν όσοι ειδωλολάτρες συνεχίζουν με τις καταραμένες θυσίες σε δαίμονες, παρόλο που θα έπρεπε να τιμωρηθούν με την ποινή θανάτου. (ΧVI.10.23)

Αυτοκράτορες Θεοδόσιος και Βαλεντινιανός προς Ισίδωρο, Έπαρχο Πραιτορίου - 435 μ.α.χ.χ.
Απαγορεύεται σε όλους να επιμένουν σε άθλιες ειδωλολατρικές απόψεις, να προσφέρουν καταραμένες θυσίες και να συμμετάσχουν σε άλλες καταδικασμένες, με παλαιότερες αποφάσεις, τελετές. Διατάσσουμε ότι όλα τα ιερά και οι ναοί τους, που βρίσκονται ακόμη άθικτα, θα καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και θα εξαγνιστούν με ύψωση εκκλησίας. Ας γνωρίσουν όλοι ότι αν, με αποδείξεις και ενώπιον ικανού δικαστή, εμφανιστεί ότι κάποιος έχει παραβιάσει το νόμο αυτό, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου. (ΧVI.10.25)
Το χρήμα ρέει άφθονο στα θησαυροφυλάκια της εκκλησίας όμως οι "δυσεβείς" Έλληνες επιμένουν. Εκτός από τις περιουσίες αρχίζουν να παίρνουν και τα κεφάλια των Ελλήνων. Τα συναξάρια είναι γεμάτα από τα παραληρήματα των χριστιανών που τους βασάνιζαν οι Έλληνες. Όλες οι φλυαρίες τους γίνονται σκόνη μπροστά στο νόμο αυτόν που επιβεβαιώνει τους βασανισμούς των Ελλήνων. Και οι νόμοι συνεχίζουν, όλο και πιο άγριοι, πιο εξοντωτικοί.
Ωστόσο οι νόμοι αυτοί και οι διωγμοί δεν έσβησαν ποτέ την ελληνική φλόγα, που αναζωπυρώθηκε με τον Πλήθωνα τον Γεμιστό και δημιούργησε την Αναγέννηση στη Δύση. Κι όταν το πράγμα έφθασε στο απροχώρητο και οι παπάδες είδαν πως χάνουν την ισχύ και το χρήμα από τα χέρια τους, έφεραν τους Τούρκους.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Μοναδική επιλογή των Ελλήνων τότε ήταν ή Χριστιανός Ορθόδοξος ή νεκρός Έλληνας. Μπροστά σ' αυτές τις εξοντωτικές ποινές: τις εξορίες, τους αποκεφαλισμούς, τις κατασχέσεις περιουσιών και την οδήγηση στην ένδεια, το κλείσιμο σχολείων, τις αφαιρέσεις προνομίων, τον εξευτελισμό της υποχρεωτικής κατήχησης, τον βασανισμό και την νόμιμη θανάτωση κάθε υποστηρικτή της Ελληνικής Θρησκείας αλλά και τον μεγαλοφυή αποκλεισμό κάθε προσχηματικής προσχώρησης, για τους κυνηγημένους Έλληνες σαν τους χειρότερους εγκληματίες, ως ύστατη πράξη επιβίωσης και μοναδική επιλογή σωφροσύνης υπήρξε ο εκχριστιανισμός από την ορθοδοξία. Όμως σήμερα η ορθοδοξία προσπαθεί να μας πείσει ότι μας έσωσε και ότι είναι η συνέχεια της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και κοσμοαντίληψης. Αυτή δυστυχώς υπήρξε η αφανιστική συμπεριφορά της ορθοδοξίας στον παγκόσμιο φωτοδότη και αναντίρρητα προμηθεϊκό πολιτισμό των ελλήνων!
Ο Έλληνας είναι ο μόνος άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που για να εξασφαλίσει την επιβίωση του, υποχρεώθηκε να θυσιάσει τον ευγενέστερο πολιτισμό της ιστορίας της ανθρωπότητας δηλαδή τον δικό του!!!


Eumenis
Μέλος 3ης Βαθμίδας


620 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/11/2012, 09:25:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ


Ανθελληνικοί νόμοι της Βυζαντινής νομοθεσίας

«Τα κατά χριστιανών συγγράμματα Πορφυρίου και άλλων αιρετικών καιέσθωσαν, ...οι δε τα λεχθέντα βιβλία έχοντες και αναγιγνώσκοντες, εσχάτως τιμωρείσθωσαν.» («Νομοκάνων» Φωτίου, τίτλ. ιβ΄, κεφ. 2 και 3.)

1. Συγγράμματα Ελλήνων: Καύση επί της πυράς.
«Δει τα Πορφυρίου και των ομοίων αυτού συγγράμματα πυρί καίεσθαι» (παρ. 3).

2. Έθιμο παρατήρησης «σπάλας» του αρνιού: Ποινή σταύρωσης!

«Μηδείς τολμάτω θυσίαν ούτε ποιείν, ως εφοράν το ήπαρ και τα σπλάχνα του θυομένου θρέμματος δια το επαγγέλεσθαι τα μέλλοντα, ει δε τις τολμήσει τι τοιούτο ποιήσαι, επήρτηται αυτώ τιμωρία της σταυρώσεως, είτε περί ενεστώτων, είτε περί μελλόντων δια της σπλαγχνοσκοπίας περιεργάζεται» (παρ. 12). Για να θεσπίζουν τέτοιους νόμους με προβλεπόμενη ποινή την σταύρωση τον ι΄ αιώνα, σημαίνει, ότι δεν είχαν καταφέρει ακόμη να εξαλείψουν τη θρησκεία και τα αρχαία έθιμα.


3. Ελληνικά ιερά: Δήμευση υπέρ της Εκκλησίας

«Πάντας τους τόπους, ούστινας τοις ιεροίς η πλάνη των παλαιών (= Ελλήνων) αφωσίωσε, τη ιδική ημών ουσία βουλόμεθα συνάπτεσθαι... Ταύτα δε, άτινα πολλαίς διατάξεσιν εις την προσκυνητήν εκκλησίαν εβουλήθημεν ανήκειν, η χριστιανική εκκλησία εαυτή διεκδικείτω» (παρ. 15). Έτσι άρχισε να γιγαντώνεται η εκκλησιαστική περιουσία.

4. Προσευχή στα Ελληνικά ιερά: Ποινή δήμευσης όλης της περιουσίας και εξορία.

«Μηδείς εν διαθέσει και ψυχή προσκυνούντος η ευχομένου τα πάλαι (=ελληνικά) κεκλεισμένα ιερά νυν θρησκευέτω· απέστω της ημετέρας γενεάς το τοις αθεμίτοις και καταράτοις ειδώλοις την προτέραν τιμήν αποδίδοσθαι, η στεφανούσθαι ασεβείς των ιερών παραστάδας, η τοις βεβήλοις βωμοίς ανάπτεσθαι πυρσούς... ως δημοσίω δικαστηρίω υπεύθυνος γεγονώς του τηλικούτου δράματος την νόμιμον υπομενέτω κατηγορίαν και ελεγχόμενος δημευέσθω πάσαν αυτού ουσίαν και εξοριζέσθω» (παρ. 17). Δήμευση περιουσίας κι εξορία σε όποιον έκανε οτιδήποτε στα «πάλαι κεκλεισμένα ιερά», όσα δηλαδή δεν είχαν ακόμη κατεδαφίσει (βλ. «Η Θαμμένη Ελλάδα»).

5. Ελληνική τελετή σε ξένο κτήμα τελούμενη από τρίτους: Ποινή δήμευσης περιουσίας (του ιδιοκτήτη!) σωματικά βασανιστήρια (του ιδιοκτήτη του κτήματος) και ισόβια καταναγκαστικά έργα σε μεταλλείο (του ιδιοκτήτη)!

«Όσα πολλάκις τοις της ελληνικής θρησκείας απηγορεύσαμεν, μηδείς επιχειρείτω του λοιπού ποιείν, ειδώς ως δημοσίω εγκλήματι περιπίπτει ο τούτοις τολμών επιχειρείν, επί τούτου δε βουλόμεθα τα τοιαύτα δράματα εκκόπτεσθαι, ότι, καν εν αλλοτρίω αγρώ η οίκω τι τοιούτό ποτε αμαρτηθείη, ειδότων των δεσποτών του οίκου η του κτήματος, αυτός μεν ο οίκος η το χωρίον τω ταμείω προσκυρωθήσεται (= θα δημευθή)· οι δε τούτων δεσπόται υπέρ ων όλως ειδότες συνεχώρησάν τι τοιούτο γενέσθαι, ει μεν αξία τινί η στρατεία κοσμούνται, της αξίας και της στρατείας εκπίπτουσιν, αλλά δημευθέντες τιμωρούνται· ιδιωτικής δε τύχης υπάρχοντες μετά τας του σώματος βασάνους τοις έργοις των μετάλλων διηνεκώς παραδοθήσονται» (παρ. 18). Δηλαδή κι αυτός, στην κατοχή του οποίου ήταν το μέρος, όπου είχε πραγματοποιηθεί τελετή, να καταδικάζεται σε ισόβια αναγκαστικά έργα σε ορυχεία.


«Ζητούντες καθ’ εαυτούς η παρά των επισκόπων μανθάνοντες κωλυέτωσαν οι άρχοντες τα παρά των Ελλήνων, και γενόμενα δε τιμωρείτωσαν η μη δυνάμενοι μηνυέτωσαν και προσκυρούτωσαν όσα προσώποις ελληνικοίς δεδώρηται η καταλέλειπται τοις πολιτικοίς δικαίοις· πάντων όσα κατ’ αυτών η υπέρ των εκκλησιών προεισενήνεκται κυρίων όντων και εντεύθεν βεβαιουμένων» (παρ. 19).

Ο Λέων ΣΤ΄ ο Σοφός, που εξέδωσε την ανθελληνική νομοθεσία των «Βασιλικών» ήταν γυιός του Αρμενοσλαύου αυτοκράτορα Βασιλείου Α΄ ή νόθος γυιός του Εβραϊκής καταγωγής αυτοκράτορα Μιχαήλ Γ΄ (βλ. «Ούτε ένας Έλληνας Βυζαντινός αυτοκράτορας!».) Έγραψε χρησμούς περί του μέλλοντος, προσευχές, θρησκευτικά άσματα και διάφορα άλλα παρόμοια. Αν και συγγραφέας τέτοιων «έργων» όμως, δεδομένου ότι η φιλομάθεια δεν θεωρείται προσόν για το Χριστιανισμό («μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι») του προσήψαν το προσωνύμιο «Σοφός», όχι ως επαινετικό αλλά ως κοροϊδευτικό, γεγονός που αποσιωπάται –για ευνόητους λόγους- από τους σύγχρονους βυζαντινολόγους.

6. Γιά πρώην εκχριστιανισθέντες και τώρα ελληνίζοντες: Ποινή θάνατος

«Πάντων των επιτιμίων, όσα παρά των προβεβασιλευκότων κατά της ελληνικής ηπείληται πλάνης ή υπέρ της ορθοδόξου πίστεως εισενήνεκται, κυρίων και βεβαίων διηνεκώς όντων τε και δια της παρούσης ευσεβούς νομοθεσίας φυλαττομένων, επειδή τινες εύρηνται τη των ανοσίων και μυσαρών Ελλήνων κατεχόμενοι πλάνη κακείνα πράττοντες, άπερ εις δικαίαν οργήν κινεί τον φιλάνθρωπον θεόν, ουδέ τα περί τούτων αδιόρθωτα καταλιπείν υπέστημεν, αλλά γνόντες, ως την του αληθινού και μόνου θεού καταλιμπάνοντες προσκύνησιν ειδώλοις αλογίστω πλάνη θυσίας προσέφερον και πάσης ανοσιότητος μεστάς εορτάς επετέλουν, τους μεν ήδη ταύτα ημαρτηκότας μετά το αξιωθήναι του αγίου βαπτίσματος προς τα ελεγχθέντα αυτών αμαρτήματα εκδικήσει τη προσηκούση και ταύτα φιλανθρωπότερον υπεβάλομεν· του δε λοιπού δια του παρόντος νόμου προαγορεύομεν άπασιν, ως οι μεν γινόμενοι χριστιανοί και του αγίου και σωτηριώδους αξιούμενοι καθ’ οιονδήποτε χρόνον βαπτίσματος, ει φανείεν έτι τη των Ελλήνων εμμένοντες πλάνη, τιμωρίαις εσχάταις (=ποινή θανάτου) υποβληθήσονται.

Όσοι δε μήπω του προσκυνητού βαπτίσματος ηξιώθησαν, τούτους προσήκει καταδήλους εαυτούς ποιείν η κατά την βασιλεύουσαν ταύτην πόλιν η εν επαρχίαις διάγοντας, και προσιέναι ταις αγιωτάταις εκκλησίαις άμα γαμεταίς και παισί και παντί τω κατ’ αυτούς οίκω και διδάσκεσθαι την αληθινήν των χριστιανών πίστιν, ούτω δε εκδιδαχθέντας και καθαρώς αποβαλόντας την προτέραν πλάνην αξιούσθαι του σωτηριώδους βαπτίσματος, η τούτων ολιγωρούντας ειδέναι, ως ούτε μεθέξουσί τινος των της ημετέρας πολιτείας, ούτε ουσίας κινητής η ακινήτου κύριοι είναι συγχωρηθήσονται, αλλά παντός αφαιρεθέντες πράγματος εν ενδεία καταληφθήσονται (ολοκληρωτική αφαίρεση περιουσίας) προς τω και ταις αρμοδίαις υποβληθήσονται ποιναίς.»

7. Διδασκαλία Ελληνικών: Ποινή εξορία ή θάνατος

«Παν δε μάθημα παρά των νοσούντων την των ανοσίων Ελλήνων μανίαν διδάσκεσθαι κωλύομεν, ώστε μη κατά τούτο προσποιείσθαι αυτούς παιδεύειν τους εις αυτούς αθλίως φοιτώντας, ταις δε αληθείαις τας των δήθεν παιδευομένων διαφθείρειν ψυχάς, αλλά μηδέν εκ του δημοσίου σιτήσεως απολαύειν αυτούς, ουκ έχοντας παρρησίαν, ουδέ εκ θείων γραμμάτων η πραγματικών, τοιούτου τινός άδειαν αυτοίς εκδικείν. Είτε γαρ ενταύθά τις, είτε κατά χώραν φανείη (= νοσών την των Ελλήνων μανίαν) τοιούτος ων και μη προσδραμών ταις αγιωτάταις ημών εκκλησίαις μετά των οικείων, ως είρηται, παίδων και γαμετών, ταις προδηλουμέναις υποπεσείται ποιναίς και τας μεν αυτών ουσίας εκδικήσει το δημόσιον, αυτοί δε εξορία παραδοθήσονται· ει δε τις εμφωλεύων τη ημετέρα πολιτεία θυσίας και ειδωλολατρίας αμαρτάνων αλώ, ούτος ταις εσχάταις υπαχθήσεται τιμωρίαις (=ποινή θανάτου)» (παρ. 20.)


Στο Βυζάντιο ακόμα κι αυτούς που ήταν χριστιανοί, αλλά αρνούνταν την Παλαιά Διαθήκη, τους κατηγορούσαν «επί ελληνισμώ», αδίκημα για το οποίο ο βυζαντινός νόμος προέβλεπε την ποινή του θανάτου με βασανιστικό τρόπο. Οι Παυλικιανοί, που εμφανίστηκαν κι έδρασαν στη Μ. Ασία, αρνούνταν την Παλαιά Διαθήκη, την τριαδικότητα του θεού, την ιερωσύνη, το βάπτισμα και τη θεία ευχαριστία, ονόμαζαν δε «Ρωμαίους» τους ορθόδοξους Έλληνες. Επί τρεις αιώνες (ζ΄, η΄, θ΄) υπέστησαν επανειλημμένους διωγμούς από τους Βυζαντινούς αυτοκράτορες. Απόηχο της δράσης τους βρίσκουμε στον Ακριτικό κύκλο, χωρίς όμως οι αναφορές, που περιέχονται στα έπη του Διγενή να επιτρέπουν ταυτίσεις και ιστορικά συμπεράσματα. Υποστηρίχτηκε ακόμη, ότι ρωσσικά ακριτικά τραγούδια, μεταφρασμένα από τα Ελληνικά, διασώζουν τον πυρήνα μιας «Παυλικιανής εποποιίας». Στην παραπάνω μικρογραφία από τη χρονογραφία του Ιωάννη Σκυλίτζη εικονίζονται σκηνές από τις εκτελέσεις και τα βασανιστήρια των Παυλικιανών.

8. Άρνηση νηπιοβαπτισμού: Ποινή: δήμευση περιουσίας και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

«Θέλει τους Έλληνας βαπτίζεσθαι και τα τέκνα αυτών χωρίς αναβολής μικρά όντα, τα δε τέλεια προδιδάσκεσθαι κατά τους κανόνας και τας γραφάς» (Νομ. Φωτ. τίτλ. α κεφ. ε ).

«Κακείνο δε νομοθετούμεν, ώστε και τα τούτων τέκνα μικράς ηλικίας όντα και δίχα τινός αναβολής τυγχάνειν του σωτηριώδους βαπτίσματος, ως των ήδη την ηλικίαν προβεβηκότων δεομένων του προεδρεύειν ταις αγιωτάταις εκκλησίαις κατά τους θείους κανόνας και τας θείας εκδιδάσκεσθαι γραφάς, ούτω τε γνησίας αντιλαμβάνεσθαι μετανοίας και την παλαιάν (των Ελλήνων) αποσεισαμένους πλάνην του προσκυνητού τυγχάνειν βαπτίσματος. Τούτον γαρ τον τρόπον βεβαίως αν δέξαιντο και διαφυλάξειεν την αληθινήν των ορθοδόξων πίστιν και ου πάλιν επί την παλαιάν μεταβάλοιεν πλάνην. Όσοι δε αν προφάσει του στρατείαν η αξίωμα η ουσίαν έχειν αυτοί μεν εσχηματισμένως προσήλθον η προσέλθουν τω σωτηριώδει βαπτίσματι, τας δε αυτών γαμετάς η παίδας η τους άλλους τους κατά τον αυτών όντας οίκον επί της Ελληνικής καταλείψαιεν πλάνης, τούτους προστάττομεν δημεύεσθαί τε και καθάπαξ μη μετέχειν της ημετέρας πολιτείας, αλλά και τιμωρίαις υποβάλλεσθαι ταις αυτών αξίαις, ως αυτόθεν όντας φανερούς, μη καθαρά πίστει του αγίου τυχείν βαπτίσματος· ταύτα τοίνυν επί τοις αλιτηρίοις Έλλησι ...δεδήλωται, νομοθετούμεν» (παρ. 20).

9. Συγγραφή μαθηματικών έργων: Καύση των βιβλίων και εξορία του συγγραφέως

«Οι μαθηματικοί τας οικείας βίβλους εν όψεσι των επισκόπων καιέτωσαν, ούτω τε τη ορθοδόξω θρησκεία παραδιδόσθωσαν, μηδεμίαν επανόδου προς την οικείαν πλάνην ελπίδα φυλάττοντες· μη ανεχόμενοι δε και της Ρώμης (= Κωνσταντινούπολης) αυτής και της εκάστη πόλη διαγωγής εκβληθήσονται· ει γαρ μετά ταύτα η εν πόλει φανώσι η ταις αυτών χρώμενοι διδασκαλίαις εξοριζέσθωσαν» (παρ. 21).

* * *

Τα εξοντωτικά άρθρα κατά των Ελλήνων από την Βυζαντινή νομοθεσία –όχι των πρώτων χριστιανικών, αλλά– των μεταγενέστερων αιώνων, που παραθέσαμε, δεν καταργήθηκαν ποτέ και αποτελούν την πιο σύγχρονη και αναμφισβήτητη απόδειξη, ότι το Βυζάντιο ουδέποτε εξελληνίστηκε, αντιθέτως παρέμεινε μέχρι τέλους σταθερό στον ανθελληνικό ιδεολογικό του προσανατολισμό.

---------------------------------------------------------------------------

«Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους, για τους αλιτήριους Έλληνες» (Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11.10).


Γιάννης Λάζαρης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/11/2012, 22:43:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Από το Δαυλό αγοράζεις έτοιμη γνώση ε?

Για πάρε ένα παλιό μου ποστάρισμα ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ από τη γνωστή παρέα των χριστομάχων.

Για να δούμε αν και εδώ σταθείς πιο τυχερός από τους άλλους


"
Όντως οι συγκρίσεις είναι βασικό εργαλείο της αναλυτικής σκέψης που κατέχετε...

Για να λιώνουν γλυκά οι καραμελίτσες που σας έχουν μοιράσει αφειδώς οι διάφοροι "πράκτορες", κατά Φουράκη πάντα, για ρίξτε και μια ματιά εδώ.


«..Υπάρχει σοβαρός λόγος να πιστεύουμε ότι τό το επίσημο έδικτο [σημ. :των Αυτοκρατόρων Κωνστάντιου και Κώνστα κατά των Εθνικών] είτε εγράφη δίχως να δημοσιευθεί, είτε εδημοσιεύθη δίχως να εκτελεστεί. Η μαρτυρία των γεγονότων και τα μνημεία που ακόμη είναι σε ύπαρξη, αποδεικνύουν την δημόσια εξάσκηση της παγανιστικής λατρείας καθ’ όλη τη βασιλεία των γιών του Κωνσταντίνου. Στην Ανατολή καθώς και στη Δύση, στις πόλεις καθώς και στην επαρχία, μεγάλος αριθμός ναών παρέμεινε σεβαστός, ή τουλάχιστον διασώθηκαν˙ και το ευσεβές πλήθος ακόμα απολάμβανε την πολυτέλεια των θυσιών, των τελετών και των πομπών, με την άδεια ή την συγκατάθεση της δημόσιας αρχής. Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την υποτιθέμενη ημερομηνία του φοβερού έδικτού του, ο Κωνστάντιος επεσκέφθη τα τεμένη της Ρώμης και η εντιμότητα της συμπεριφοράς του συνιστάται απο έναν παγανιστή ρήτορα ως ένα παράδειγμα άξιο μίμησης από τους επόμενους ηγεμόνες. «Ο αυτοκράτωρ», λέει ο Σύμμαχος, «επέτρεψε να μείνουν άθικτα τα προνόμια των Εστιάδων. Εγγυήθηκε τη καθορισμένη παροχή για να παράσχει τα έξοδα των δημόσιων τελετών και θυσιών. Και παρ’ όλο που ασπάζεται μια άλλη θρησκεία, ποτέ δε σκέφτηκε να στερήσει την αυτοκρατορία από την ιερή λατρεία της αρχαιότητας»

(E. Gibbon, The decline and fall of the Roman Empire, Collier Books, N.Y., N.Y., Vol. 1, p. 399)

Και επειδή ο "Σύμμαχος" που αναφέρει ο Gibbon δεν ήταν από κάποια τυχαία οικογένεια άσημων και τυχάρπαστων Παγανιστών αλλά αυτοί εδώ

Παππούς
http://en.wikipedia.org/wiki/Aurelius_Valerius_Tullianus_Symmachus

Πατέρας
http://en.wikipedia.org/wiki/Lucius_Aurelius_Avianius_Symmachus

Υιός
http://en.wikipedia.org/wiki/Quintus_Aurelius_Symmachus

Πάμε όμως και στους ίδιους τους κώδικες που ο Δαυλός και τα υπόλοιπα "πρακτοράκια" (κατά Φουράκη πάντα) "ξέχασαν" επιμελώς να τους αναφέρουν σε εσάς οι οποίοι είστε και λάτρεις της αναλυτικής σκέψης (ας μη το ξεχνάμε ποτέ αυτό)...


«(...) Ιδιαιτέρως διατάσσουμε τους πραγματικούς χριστιανούς και αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι, να μην κάνουν κατάχρηση της εξουσίας που τους δίνει η Εκκλησία και τολμήσουν να απλώνουν βίαιο χέρι επάνω στους εβραίους και εθνικούς που ζουν ήσυχα και δεν επιχειρούν ενάντιο στην τάξη και στους νόμους Μας. Γιατί αν τέτοιοι χριστιανοί φερθούν βίαια εναντίον φιλήσυχων ανθρώπων που ζουν με ασφάλεια, ή λεηλατήσουν τα αγαθά των, θα υποχρεωθούν να αντικαταστήσουν εις διπλούν, τριπλούν ή και ακόμη τετραπλούν αυτά που έκλεψαν. Επίσης, οι διοικητές των επαρχιών, το προσωπικό τους και οι κάτοικοι των επαρχιών αυτών ας ενημερωθούν ότι δεν θα επιτρέψουν να διαπραχθεί ένα τέτοιο έγκλημα. Αλλιώς, θα τιμωρηθούν κι αυτοί με τον ίδιο τρόπο μ’ αυτούς που διέπραξαν το έγκλημα».(Codex Theodosianus XVI.10.24 (8 Ιουνίου 423 μ.Χ.) Αυτοκράτορες Γρατιανός, Βαλεντινιανός και Θεοδόσιος προς Ασκληπιόδοτο, 'Επαρχο Πραιτορίου)

«Επιθυμία μας είναι οι ναοί που βρίσκονται έξω από τα τείχη της πόλης να παραμείνουν ακέραιοι και αλώβητοι. Γιατί, καθώς κάποια αθλητικά παιχνίδια ή θεάματα του ιπποδρόμου ή άλλοι αγώνες έλκουν την καταγωγή από τους ναούς, δεν αρμόζει να τους καταστρέφουμε, αφού σε αυτούς οφείλεται η τέλεση εορτών που διασκεδάζουν το λαό της Ρώμης».(Codex Theodosianus, XVI, 10, 3, Αυτοκράτωρ Κωνστάντιος Αύγουστος προς Κατουλλίνον, Έπαρχο της Πόλεως (1 Νοεμβρίου 342 μ.Χ.)

«Με την έγκριση του δημοσίου συμβουλίου διατάσσουμε ότι οι ναοί όπου προηγουμένως σύχναζαν τα πλήθη, και που βρίσκονται ακόμα σε δημόσια χρήση, θα παραμείνουν ανοικτοί. Έτσι θα μπορούν τα πλήθη γηγενών και επισκεπτών να βλέπουν το ναό. Η αξία των αγαλμάτων, που βρίσκονται μέσα στους ναούς, θα υπολογίζεται με βάση την αισθητική τους και όχι τον ιερό τους χαρακτήρα (..)».(Codex Theodosianus, XVI.10.8, Αυτοκράτορες Γρατιανός, Βαλεντινιανός και Θεοδόσιος προς Παλλάδιο, Δούκα της Οσροηνής (30 Νοεμβρίου 382 μ.Χ.)

«(..) επιθυμούμε και να διατηρηθούν τα διακοσμητικά στοιχεία των δημοσίων κτιρίων. Αν κάποιος επιχειρήσει να καταστρέψει αυτά τα έργα, δεν θα βασίζεται σε καμία εξουσία».(Codex Theodosianus, XVI.10.15, Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Μακρόβιο, Βικάριο της Ισπανίας, και Προκλιανόν, Βικάριο των Πέντε Επαρχιών (29 Ιανουαρίου 399 μ.Χ.)

«Αν κάποιος επιχειρήσει να καταστρέψει ναούς, οι οποίοι είναι κενοί από παράνομα αντικείμενα, δεν θα έχει την αυτοκρατορική υποστήριξη. Διατάσσουμε ότι η κατάσταση των κτιρίων θα πρέπει να παραμείνει αλώβητη (..)».(Codex Theodosianus, XVI.10.18, Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Απολλόδωρο, Ανθύπατο Αφρικής (20 Αυγούστου 399 μ.Χ.)

«Όπως απαγορεύθηκαν οι θυσίες, έτσι θέλουμε να διατηρήσουμε τα διακοσμητικά στοιχεία των δημοσίων κτιρίων. Όποιος επιχειρήσει να καταστρέψει αυτά τα έργα, δεν βασίζεται σε καμία εξουσία. Αν τυχόν εμφανίσει κάποια αυτοκρατορική απάντηση ή νόμο για να υπερασπίσει τον εαυτόν του, τα έγγραφα αυτά θα αποσπασθούν απ’ τα χέρια του και να παραπεμφθούν στη Σοφία Μας».(Ιουστινιανός Κώδικας I.11.3, Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Μακρόβιο και Βικάριο Προκλιανό (399 μ.Χ.))

«Οι ναοί που βρίσκονταν σε αυτοκρατορικά κτήματα θα χρησιμοποιούνταν για άλλες χρήσεις, ενώ οι ιδιώτες ήταν υποχρεωμένοι να καταστρέψουν τα αγάλματα και τους βωμούς τους (Codex Theodosianus, XVI, 10, 19 του έτους 408). Κατά κανόνα οι αυτοκράτορες προστάτευαν την κληρονομιά τους και άλλαζαν τη χρήση της˙ κατέστρεφαν μόνο τα παλιά ιδιωτικά ιερά, επειδή ήταν δυσκολότερο να ελεγχθεί αν χρησιμοποιούνταν ακόμη για λατρευτικούς σκοπούς» (Pierre Chuvin, Οι τελευταίοι Εθνικοί, εκδ. Θύραθεν, σ. 100).

Πηγή για τη μετάφραση του Gibbon και τους παραπάνω κώδικες εδώ.
http://www.arhaioplixia.org/arhaioplixia6.html#14e

Για όσους έχουν ξεχάσει ή δεν ξέρουν αυτά που λέω περί Φουράκη εδώ.
ΦΟΥΡΑΚΗΣ Π. ΙΩΑΝΝΗΣ ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ''
http://www.youtube.com/watch?v=FKlcUBLJUFA

Ερευνάτε τας Γραφάς

"

Το λινκ του παραπάνω ποσταρίσματος είναι αυτό
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8429&whichpage=31&ARCHIVE=

Άντε να σε δούμε και εσένα τι ψάρια πιάνεις στην ανοιχτή θάλασσα όπου κάποιοι ομοιδεάτες πνίγηκαν και έπιασαν πάτο...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 05/11/2012 23:52:35Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/11/2012, 23:50:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Eumenis
ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
Γιατί δεν μας λες όμως, οτι είσαι αρχαιόπληκτος..εεεε...εθνικός, στο θρήσκευμα;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/11/2012, 23:54:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Eumenis
ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
Γιατί δεν μας λες όμως, οτι είσαι αρχαιόπληκτος..εεεε...εθνικός, στο θρήσκευμα;

Γιατί αν σου πει άθεος ή αγνωστικιστής (από τους ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ πάντα) θα πέσεις από τα σύννεφα???

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2012, 00:05:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Γιατί αν σου πει άθεος ή αγνωστικιστής (από τους ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ πάντα) θα πέσεις από τα σύννεφα???
Μάλλον όχιΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2012, 00:21:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το αστείο με την ομάδα των εθνικών, που ανήκουν στους αρχαιόπληκτους, είναι οτι συνέχεια κατηγορούν τον Χριστιανισμό οτι τους κάνει επίθεση... και εκείνοι... κατηγορούν και επιτίθονται αβέρτα.

Ο φανατισμός... με φανατισμό πολεμάται

Α ρε Νεοέλληνες!... Πού είναι τα μυαλά σας
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Eumenis
Μέλος 3ης Βαθμίδας


620 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2012, 14:10:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Eumenis
ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
Γιατί δεν μας λες όμως, οτι είσαι αρχαιόπληκτος..εεεε...εθνικός, στο θρήσκευμα;

Εσύ τραβάς κανένα ζόρι;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Eumenis
Μέλος 3ης Βαθμίδας


620 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2012, 14:14:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Από το Δαυλό αγοράζεις έτοιμη γνώση ε?

Για πάρε ένα παλιό μου ποστάρισμα ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ από τη γνωστή παρέα των χριστομάχων.

Ερευνάτε τας ΓραφάςΕσύ διαβάζεις επιστημονικά περιοδικά:


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Eumenis
Μέλος 3ης Βαθμίδας


620 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2012, 14:17:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 05/11/2012 23:52:35


Για να τις ερευνήσουμε:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

analogion.gr/glt/texts/Tri/Palms.uni.htm - Προσωρινά αποθηκευμένη

Δεῦτε καὶ ἡμεῖς σήμερον, πᾶς ὁ νέος Ἰσραήλ, ἡ ἐξ ἐθνῶν Ἐκκλησία, μετὰ τοῦ Προφήτου Ζαχαρίου ἐκβοήσωμεν Χαῖρε σφόδρα θύγατερ Σιών

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Eumenis
Μέλος 3ης Βαθμίδας


620 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2012, 14:23:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Από το Δαυλό αγοράζεις έτοιμη γνώση ε?


Για να δούμε από που αγοράζεις εσύ την έτοιμη γνώση:

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4544

....."Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας",

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Eumenis
Μέλος 3ης Βαθμίδας


620 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2012, 14:27:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


Γιατί αν σου πει άθεος ή αγνωστικιστής (από τους ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ πάντα) θα πέσεις από τα σύννεφα???

Ερευνάτε τας Γραφάς


Ερευνάμε, Ερευνάμε.

Ο θεός της αγάπης:

«Μή νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπί τήν γῆν· οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἀλλά μάχαιραν» (Μθ 10,34).

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2012, 14:34:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Υπάρχει ήδη ένα ανοιχτό θέμα όπου περιλαμβάνεται όλη η νομοθεσία της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (και όχι μόνο) κωδικοποιημένη και με αναλύσεις.

Ρίξε μια ματιά εδώ:
"Χριστιανισμός: Ο μη μεθ' εμού ... φωτιά και τσεκούρι"

και για τη νομοθεσία εδώ
Νόμοι κατά της ελληνικής θρησκείας

Νόμοι κατά των αιρέσεων

Νόμοι κατά των λατρευτικών χώρων

Ποινικά και Διοικητικά μέτρα κατά των μη χριστιανών

Ο Χριστιανισμός γίνεται υποχρεωτικός

macedon

Edited by - macedon on 10/11/2012 14:39:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Eumenis
Μέλος 3ης Βαθμίδας


620 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2012, 14:42:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Υπάρχει ήδη ένα ανοιχτό θέμα όπου περιλαμβάνεται όλη η νομοθεσία της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (και όχι μόνο) κωδικοποιημένη και με αναλύσεις.

Ρίξε μια ματιά εδώ:
"Χριστιανισμός: Ο μη μεθ' εμού ... φωτιά και τσεκούρι"

και για τη νομοθεσία εδώ
Νόμοι κατά της ελληνικής θρησκείας

Νόμοι κατά των αιρέσεων

Νόμοι κατά των λατρευτικών χώρων

Ποινικά και Διοικητικά μέτρα κατά των μη χριστιανών

Ο Χριστιανισμός γίνεται υποχρεωτικός

macedon

Edited by - macedon on 10/11/2012 14:39:56Μπράβο βρε Μακεδώνα!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2012, 23:07:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
quote:
quote:
Eumenis
ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
Γιατί δεν μας λες όμως, οτι είσαι αρχαιόπληκτος..εεεε...εθνικός, στο θρήσκευμα;

Εσύ τραβάς κανένα ζόρι;


Ρε Ευμενής... είσαι ή δεν είσαι εθνικός;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2012, 16:12:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλά ρε Eumenis έχεις ΑΚΟΜΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ ΣΤΟ ESOTERICA???

Θα μου πεις ότι εδώ δεν ντρέπεται ο macedon και συνεχίζει (όπως και όσο συνεχίζει τέλοσπάντων) να ψευτοποστάρει εσύ θα ντραπείς...

Είστε πάντως της ΙΔΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ και τα δυό σας οπότε μ'ένα μου ποστ ΔΥΟ ΓΑΡΓΑΡΟΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ταυτόχρονα.

Νot bad...

Όσο τα ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΣΟ ΜΕ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ρε μπαγάσηδες...

Άλλη μία λοιπόν γιατί είναι βάλσαμο για το...λαιμό!


"
Όντως οι συγκρίσεις είναι βασικό εργαλείο της αναλυτικής σκέψης που κατέχετε...

Για να λιώνουν γλυκά οι καραμελίτσες που σας έχουν μοιράσει αφειδώς οι διάφοροι "πράκτορες", κατά Φουράκη πάντα, για ρίξτε και μια ματιά εδώ.


«..Υπάρχει σοβαρός λόγος να πιστεύουμε ότι τό το επίσημο έδικτο [σημ. :των Αυτοκρατόρων Κωνστάντιου και Κώνστα κατά των Εθνικών] είτε εγράφη δίχως να δημοσιευθεί, είτε εδημοσιεύθη δίχως να εκτελεστεί. Η μαρτυρία των γεγονότων και τα μνημεία που ακόμη είναι σε ύπαρξη, αποδεικνύουν την δημόσια εξάσκηση της παγανιστικής λατρείας καθ’ όλη τη βασιλεία των γιών του Κωνσταντίνου. Στην Ανατολή καθώς και στη Δύση, στις πόλεις καθώς και στην επαρχία, μεγάλος αριθμός ναών παρέμεινε σεβαστός, ή τουλάχιστον διασώθηκαν˙ και το ευσεβές πλήθος ακόμα απολάμβανε την πολυτέλεια των θυσιών, των τελετών και των πομπών, με την άδεια ή την συγκατάθεση της δημόσιας αρχής. Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την υποτιθέμενη ημερομηνία του φοβερού έδικτού του, ο Κωνστάντιος επεσκέφθη τα τεμένη της Ρώμης και η εντιμότητα της συμπεριφοράς του συνιστάται απο έναν παγανιστή ρήτορα ως ένα παράδειγμα άξιο μίμησης από τους επόμενους ηγεμόνες. «Ο αυτοκράτωρ», λέει ο Σύμμαχος, «επέτρεψε να μείνουν άθικτα τα προνόμια των Εστιάδων. Εγγυήθηκε τη καθορισμένη παροχή για να παράσχει τα έξοδα των δημόσιων τελετών και θυσιών. Και παρ’ όλο που ασπάζεται μια άλλη θρησκεία, ποτέ δε σκέφτηκε να στερήσει την αυτοκρατορία από την ιερή λατρεία της αρχαιότητας»

(E. Gibbon, The decline and fall of the Roman Empire, Collier Books, N.Y., N.Y., Vol. 1, p. 399)

Και επειδή ο "Σύμμαχος" που αναφέρει ο Gibbon δεν ήταν από κάποια τυχαία οικογένεια άσημων και τυχάρπαστων Παγανιστών αλλά αυτοί εδώ

Παππούς
http://en.wikipedia.org/wiki/Aurelius_Valerius_Tullianus_Symmachus

Πατέρας
http://en.wikipedia.org/wiki/Lucius_Aurelius_Avianius_Symmachus

Υιός
http://en.wikipedia.org/wiki/Quintus_Aurelius_Symmachus

Πάμε όμως και στους ίδιους τους κώδικες που ο Δαυλός και τα υπόλοιπα "πρακτοράκια" (κατά Φουράκη πάντα) "ξέχασαν" επιμελώς να τους αναφέρουν σε εσάς οι οποίοι είστε και λάτρεις της αναλυτικής σκέψης (ας μη το ξεχνάμε ποτέ αυτό)...


«(...) Ιδιαιτέρως διατάσσουμε τους πραγματικούς χριστιανούς και αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι, να μην κάνουν κατάχρηση της εξουσίας που τους δίνει η Εκκλησία και τολμήσουν να απλώνουν βίαιο χέρι επάνω στους εβραίους και εθνικούς που ζουν ήσυχα και δεν επιχειρούν ενάντιο στην τάξη και στους νόμους Μας. Γιατί αν τέτοιοι χριστιανοί φερθούν βίαια εναντίον φιλήσυχων ανθρώπων που ζουν με ασφάλεια, ή λεηλατήσουν τα αγαθά των, θα υποχρεωθούν να αντικαταστήσουν εις διπλούν, τριπλούν ή και ακόμη τετραπλούν αυτά που έκλεψαν. Επίσης, οι διοικητές των επαρχιών, το προσωπικό τους και οι κάτοικοι των επαρχιών αυτών ας ενημερωθούν ότι δεν θα επιτρέψουν να διαπραχθεί ένα τέτοιο έγκλημα. Αλλιώς, θα τιμωρηθούν κι αυτοί με τον ίδιο τρόπο μ’ αυτούς που διέπραξαν το έγκλημα».(Codex Theodosianus XVI.10.24 (8 Ιουνίου 423 μ.Χ.) Αυτοκράτορες Γρατιανός, Βαλεντινιανός και Θεοδόσιος προς Ασκληπιόδοτο, 'Επαρχο Πραιτορίου)

«Επιθυμία μας είναι οι ναοί που βρίσκονται έξω από τα τείχη της πόλης να παραμείνουν ακέραιοι και αλώβητοι. Γιατί, καθώς κάποια αθλητικά παιχνίδια ή θεάματα του ιπποδρόμου ή άλλοι αγώνες έλκουν την καταγωγή από τους ναούς, δεν αρμόζει να τους καταστρέφουμε, αφού σε αυτούς οφείλεται η τέλεση εορτών που διασκεδάζουν το λαό της Ρώμης».(Codex Theodosianus, XVI, 10, 3, Αυτοκράτωρ Κωνστάντιος Αύγουστος προς Κατουλλίνον, Έπαρχο της Πόλεως (1 Νοεμβρίου 342 μ.Χ.)

«Με την έγκριση του δημοσίου συμβουλίου διατάσσουμε ότι οι ναοί όπου προηγουμένως σύχναζαν τα πλήθη, και που βρίσκονται ακόμα σε δημόσια χρήση, θα παραμείνουν ανοικτοί. Έτσι θα μπορούν τα πλήθη γηγενών και επισκεπτών να βλέπουν το ναό. Η αξία των αγαλμάτων, που βρίσκονται μέσα στους ναούς, θα υπολογίζεται με βάση την αισθητική τους και όχι τον ιερό τους χαρακτήρα (..)».(Codex Theodosianus, XVI.10.8, Αυτοκράτορες Γρατιανός, Βαλεντινιανός και Θεοδόσιος προς Παλλάδιο, Δούκα της Οσροηνής (30 Νοεμβρίου 382 μ.Χ.)

«(..) επιθυμούμε και να διατηρηθούν τα διακοσμητικά στοιχεία των δημοσίων κτιρίων. Αν κάποιος επιχειρήσει να καταστρέψει αυτά τα έργα, δεν θα βασίζεται σε καμία εξουσία».(Codex Theodosianus, XVI.10.15, Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Μακρόβιο, Βικάριο της Ισπανίας, και Προκλιανόν, Βικάριο των Πέντε Επαρχιών (29 Ιανουαρίου 399 μ.Χ.)

«Αν κάποιος επιχειρήσει να καταστρέψει ναούς, οι οποίοι είναι κενοί από παράνομα αντικείμενα, δεν θα έχει την αυτοκρατορική υποστήριξη. Διατάσσουμε ότι η κατάσταση των κτιρίων θα πρέπει να παραμείνει αλώβητη (..)».(Codex Theodosianus, XVI.10.18, Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Απολλόδωρο, Ανθύπατο Αφρικής (20 Αυγούστου 399 μ.Χ.)

«Όπως απαγορεύθηκαν οι θυσίες, έτσι θέλουμε να διατηρήσουμε τα διακοσμητικά στοιχεία των δημοσίων κτιρίων. Όποιος επιχειρήσει να καταστρέψει αυτά τα έργα, δεν βασίζεται σε καμία εξουσία. Αν τυχόν εμφανίσει κάποια αυτοκρατορική απάντηση ή νόμο για να υπερασπίσει τον εαυτόν του, τα έγγραφα αυτά θα αποσπασθούν απ’ τα χέρια του και να παραπεμφθούν στη Σοφία Μας».(Ιουστινιανός Κώδικας I.11.3, Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Μακρόβιο και Βικάριο Προκλιανό (399 μ.Χ.))

«Οι ναοί που βρίσκονταν σε αυτοκρατορικά κτήματα θα χρησιμοποιούνταν για άλλες χρήσεις, ενώ οι ιδιώτες ήταν υποχρεωμένοι να καταστρέψουν τα αγάλματα και τους βωμούς τους (Codex Theodosianus, XVI, 10, 19 του έτους 408). Κατά κανόνα οι αυτοκράτορες προστάτευαν την κληρονομιά τους και άλλαζαν τη χρήση της˙ κατέστρεφαν μόνο τα παλιά ιδιωτικά ιερά, επειδή ήταν δυσκολότερο να ελεγχθεί αν χρησιμοποιούνταν ακόμη για λατρευτικούς σκοπούς» (Pierre Chuvin, Οι τελευταίοι Εθνικοί, εκδ. Θύραθεν, σ. 100).

Πηγή για τη μετάφραση του Gibbon και τους παραπάνω κώδικες εδώ.
http://www.arhaioplixia.org/arhaioplixia6.html#14e

Για όσους έχουν ξεχάσει ή δεν ξέρουν αυτά που λέω περί Φουράκη εδώ.
ΦΟΥΡΑΚΗΣ Π. ΙΩΑΝΝΗΣ ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ''
http://www.youtube.com/watch?v=FKlcUBLJUFA

Ερευνάτε τας Γραφάς

"

Το λινκ του παραπάνω ποσταρίσματος είναι αυτό
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8429&whichpage=31&ARCHIVE=


Όταν με το καλό τελειώσετε υπάρχουν και άλλα και άλλα και άλλα...

Ο Robin Lane Fox σου θυμίζει τίποτα ρε λοβοτομημένε άθεε του γλυκού νερού macedon???

Καλά ο Eumenis έχει ΠΡΩΤΑ να αντιμετωπίσει τις ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ του Doc στο thread περί Κομμουνισμού και ύστερα αν επιμένει θα τον περάσω το τελικό χέρι...

Ερευνάτε τας ΓραφάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2012, 16:15:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
quote:
quote:
Eumenis
ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
Γιατί δεν μας λες όμως, οτι είσαι αρχαιόπληκτος..εεεε...εθνικός, στο θρήσκευμα;

Εσύ τραβάς κανένα ζόρι;


Ρε Ευμενής... είσαι ή δεν είσαι εθνικός;


Τώρα εσένα τι σε νοιάζει περισσότερο καλέ μου Doc.

Αν είναι ...εθνικός (τρομάρα του) ή ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ και TROLL ΜΕ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΣ...

Πάντως πρέπει να παραδεχτείς ότι το άτιμο το internet δεν ταιριάζει στη συνομοταξία macedon-Eumenis...

Τους έχει πληγώσει τόοοοοσο πολύ και τόοοοοοοσο ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ και τόοοοοοσο ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ τώρα τελευταία....

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 13/11/2012 16:18:37Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2012, 16:28:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon
Υπάρχει ήδη ένα ανοιχτό θέμα (...)

Από το οποίο ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ (αν και θεματοθέτης τρομάρα σου)...

quote:

(...)όπου περιλαμβάνεται όλη η νομοθεσία της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (και όχι μόνο) κωδικοποιημένη και με αναλύσεις.

Για πέτα και καμμία ανάλυση ρε δάσκαλε του Δημοτικού και στα αποσπάσματα από τους ΙΔΙΟΥΣ κώδικες που σας έφερα και εγώ.

Σωτήρης, Αίολος και Eumenis είναι ήδη off.

Εσύ ρε καρπαζοεισπράκτορα των άθεων ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟ???

Μέχρι και Gibbon (μεγάλος ιστορικός κατ'εσέ) μεταφρασμένο σου έχω ρε λοβοτομημένε άθεε αλλά δε σε βλέπω να μπορείς να ΨΕΛΛΙΣΕΙΣ ΟΥΔΕΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 13/11/2012 16:29:23

_______________________________________________
Έγινε επέμβαση στο μήνυμα λόγω
πρροσβλητικών και εμπρηστικών εκφράσεων
και επιθέσεων επί προσωπικού.

Η συμπεριφορά αυτή εν γένει δεν προσδίδει κανένα κύρος
και σοβαρότητα σε αυτόν που την υιοθετεί και κατορθώνει
να υποβιβάσει μονάχα τη δική του αξιοπρέπεια.

25/11/2012
_______________________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2012, 16:55:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ωτήρης, Αίολος και Eumenis είναι ήδη off.
Μόνο;
Εχεις χάσει επεισόδια!

όλοι είναι οφ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2012, 17:30:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PanosT

quote:
Για πέτα και καμμία ανάλυση ρε δάσκαλε του Δημοτικού και στα αποσπάσματα από τους ΙΔΙΟΥΣ κώδικες που σας έφερα και εγώ.

Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος ανόητος είσαι που αντιγράφει τις μπαρούφες των επαγγελματιών απολογητών της ασιατικής θρησκείας και τις παρουσιάζει εδώ και ζητάει να του απαντήσουμε σε θέματα που όχι μόνον έχουν απαντηθεί πολλάκις αλλά που έχουν αναλυθεί σε βάθος.

Και φυσικά δεν είδα κανέναν αντίλογο ούτε στα ποινικά μέτρα κατά των μη χριστιανών, ούτε στα αστικά και διοικητικά μέτρα, ούτε στη δίωξη των άλλων θρησκειών και αιρέσεων, ούτε τέλος στην επιβολή τελικά του υποχρεωτικού βαπτίσματος, όπως περιγράφεται στις αντίστοιχες σελίδες που παρουσίασα στον Ευμένη.

Πές μας λοιπόν την άποψή σου πάνω σ' αυτά, δώσε μας τον αντίλογό σου και παράτα κατά μέρος τις στείρες αντιγραφές και τις χριστιανόπληκτες κορώνες. Ούτε πείθεις κανέναν ούτε φοβερίζεις κανέναν ούτε κανείς σοβαρός άνθρωπος πρόκειται να σου δώσει σημασία, όσο κι αν σκούζεις.

Μην προσπαθείς να μας αποδείξεις ότι κάνεις τόσο θόρυβο επειδή είσαι άδειος τενεκές. Το έχουμε εμπεδώσει.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2012, 21:08:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
PanosT
Για να λιώνουν γλυκά οι καραμελίτσες που σας έχουν μοιράσει αφειδώς οι διάφοροι "πράκτορες", κατά Φουράκη πάντα, για ρίξτε και μια ματιά εδώ.


«..Υπάρχει σοβαρός λόγος να πιστεύουμε ότι τό το επίσημο έδικτο [σημ. :των Αυτοκρατόρων Κωνστάντιου και Κώνστα κατά των Εθνικών] είτε εγράφη δίχως να δημοσιευθεί, είτε εδημοσιεύθη δίχως να εκτελεστεί. Η μαρτυρία των γεγονότων και τα μνημεία που ακόμη είναι σε ύπαρξη, αποδεικνύουν την δημόσια εξάσκηση της παγανιστικής λατρείας καθ’ όλη τη βασιλεία των γιών του Κωνσταντίνου. Στην Ανατολή καθώς και στη Δύση, στις πόλεις καθώς και στην επαρχία, μεγάλος αριθμός ναών παρέμεινε σεβαστός, ή τουλάχιστον διασώθηκαν˙ και το ευσεβές πλήθος ακόμα απολάμβανε την πολυτέλεια των θυσιών, των τελετών και των πομπών, με την άδεια ή την συγκατάθεση της δημόσιας αρχής. Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την υποτιθέμενη ημερομηνία του φοβερού έδικτού του, ο Κωνστάντιος επεσκέφθη τα τεμένη της Ρώμης και η εντιμότητα της συμπεριφοράς του συνιστάται απο έναν παγανιστή ρήτορα ως ένα παράδειγμα άξιο μίμησης από τους επόμενους ηγεμόνες. «Ο αυτοκράτωρ», λέει ο Σύμμαχος, «επέτρεψε να μείνουν άθικτα τα προνόμια των Εστιάδων. Εγγυήθηκε τη καθορισμένη παροχή για να παράσχει τα έξοδα των δημόσιων τελετών και θυσιών. Και παρ’ όλο που ασπάζεται μια άλλη θρησκεία, ποτέ δε σκέφτηκε να στερήσει την αυτοκρατορία από την ιερή λατρεία της αρχαιότητας»

(E. Gibbon, The decline and fall of the Roman Empire, Collier Books, N.Y., N.Y., Vol. 1, p. 399)Ιωάννη Μαλάλα "ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ" Λόγος δέκατος τρίτος "ΧΡΟΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ" σελ.252


στο ίδιο κεφάλαιο σελ.257

Υ.Γ.
Ο Ι. Μαλάλας υπήρξε πλησιέστερα στα γεγονότα πολλούς αιώνες πριν από τον Edward Gibbon .

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2012, 21:40:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

macedon

quote:
Για πέτα και καμμία ανάλυση ρε δάσκαλε του Δημοτικού και στα αποσπάσματα από τους ΙΔΙΟΥΣ κώδικες που σας έφερα και εγώ.

Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος ανόητος είσαι που αντιγράφει τις μπαρούφες των επαγγελματιών απολογητών της ασιατικής θρησκείας και τις παρουσιάζει εδώ και ζητάει να του απαντήσουμε σε θέματα που όχι μόνον έχουν απαντηθεί πολλάκις αλλά που έχουν αναλυθεί σε βάθος.


Βρε δώσε τα σχετικά links όπου έχουν αναλυθεί (πολλάκις μάλιστα) αυτά τα θέματα και άσε τους αφορισμούς.

Πολύ ευχαρίστως να ανταπαντήσω εκεί και όχι εδώ.

Μη ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ εεεε?

Αν έχεις να πεις κάτι ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ των κωδίκων πολύ ευχαρίστως να σ'ακούσουμε.

Μπορείς ακόμα να ισχυριστείς ότι οι εν λόγω κώδικες δεν υπάρχουν και άρα ψεύδεται και το site και συνεπώς και εγώ.

ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙΣ???

Αν οι κώδικες είναι ΥΠΑΡΚΤΟΙ τότε περιμένω τον ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΣΟΥ καθώς έρχονται σ'ευθεία αντίθεση (καθόλου πρωτότυπο βέβαια) μ'αυτά που ισχυρίζεστε καθώς εμφανίζετε ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ.

Αλλιώς τουμπεκί ψιλοκομμένο και ΙΔΙΩΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ "ΠΗΓΕΣ" και "SITES" γιατί ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ και δεν μπορείς να σηκώσεις κεφάλι εδώ και μήνες (και ούτε πρόκειται και στο ζοφερότατο μέλλον σου άλλωστε) ...

Το'πιασες δάσκαλε του Δημοτικού???

Έτυχε να τα είχε εκείνο το site μαζεμένα (που σε πείραξε το...site τρομάρα σου!).

ΜΑΚΑΡΙ να τα είχε και το site του ΔΑΥΛΟΥ ή του Υ.Σ.Ε.Ε.!!!
ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Αλήθεια ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ???

(Τι σε ρωτάω τώρα βρε ταλαίπωρε θα μου πεις...)

Αλλά βλέπεις οι κοινοί απατεώνες και τα πληρωμένα πρακτοράκια (κατά Φουράκη πάντα) ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ να εμφανίσουν ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ.

Την ΙΔΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ θέλετε και εσείς να μεταφέρετε στο esoterica και τα άλλα forums.

Αν μάλιστα είναι και αφιλοκερδώς τότε σας έχουν πιάσει και κορόιδα από πάνω οι "καθοδηγητές" σας.

Αλήθεια η Χρυσή Αυγή έχει την ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ???
(Τι σε ρωτάω τώρα βρε ταλαίπωρε θα μου πεις...)δις.


quote:

Και φυσικά δεν είδα κανέναν αντίλογο ούτε στα ποινικά μέτρα κατά των μη χριστιανών, ούτε στα αστικά και διοικητικά μέτρα, ούτε στη δίωξη των άλλων θρησκειών και αιρέσεων, ούτε τέλος στην επιβολή τελικά του υποχρεωτικού βαπτίσματος, όπως περιγράφεται στις αντίστοιχες σελίδες που παρουσίασα στον Ευμένη.

Κακώς δεν είδες αλλά αφού το ισχυρίζεσαι αυτό με πολύ μεγάλη χαρά θα σου ξαναποστάρω τι έγραψε ο (ο μεγάλος ιστορικός κατ'εσέ που αποτελεί και πηγή ΣΟΥ) Gibbon για κάποιους άλλους φοβερούς και τρομερούς νόμους ενάντια στους Παγανιστές.
"

«..Υπάρχει σοβαρός λόγος να πιστεύουμε ότι τό το επίσημο έδικτο [σημ. :των Αυτοκρατόρων Κωνστάντιου και Κώνστα κατά των Εθνικών] είτε εγράφη δίχως να δημοσιευθεί, είτε εδημοσιεύθη δίχως να εκτελεστεί. Η μαρτυρία των γεγονότων και τα μνημεία που ακόμη είναι σε ύπαρξη, αποδεικνύουν την δημόσια εξάσκηση της παγανιστικής λατρείας καθ’ όλη τη βασιλεία των γιών του Κωνσταντίνου. Στην Ανατολή καθώς και στη Δύση, στις πόλεις καθώς και στην επαρχία, μεγάλος αριθμός ναών παρέμεινε σεβαστός, ή τουλάχιστον διασώθηκαν˙ και το ευσεβές πλήθος ακόμα απολάμβανε την πολυτέλεια των θυσιών, των τελετών και των πομπών, με την άδεια ή την συγκατάθεση της δημόσιας αρχής. Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την υποτιθέμενη ημερομηνία του φοβερού έδικτού του, ο Κωνστάντιος επεσκέφθη τα τεμένη της Ρώμης και η εντιμότητα της συμπεριφοράς του συνιστάται απο έναν παγανιστή ρήτορα ως ένα παράδειγμα άξιο μίμησης από τους επόμενους ηγεμόνες. «Ο αυτοκράτωρ», λέει ο Σύμμαχος, «επέτρεψε να μείνουν άθικτα τα προνόμια των Εστιάδων. Εγγυήθηκε τη καθορισμένη παροχή για να παράσχει τα έξοδα των δημόσιων τελετών και θυσιών. Και παρ’ όλο που ασπάζεται μια άλλη θρησκεία, ποτέ δε σκέφτηκε να στερήσει την αυτοκρατορία από την ιερή λατρεία της αρχαιότητας»

(E. Gibbon, The decline and fall of the Roman Empire, Collier Books, N.Y., N.Y., Vol. 1, p. 399)

Και επειδή ο "Σύμμαχος" που αναφέρει ο Gibbon δεν ήταν από κάποια τυχαία οικογένεια άσημων και τυχάρπαστων Παγανιστών αλλά αυτοί εδώ

Παππούς
http://en.wikipedia.org/wiki/Aurelius_Valerius_Tullianus_Symmachus

Πατέρας
http://en.wikipedia.org/wiki/Lucius_Aurelius_Avianius_Symmachus

Υιός
http://en.wikipedia.org/wiki/Quintus_Aurelius_Symmachus

"


Το είδες τώρα ή ακόμα???

Τα ίδια ισχύουν και για τους υπόλοιπους κώδικες/νόμους/διατάγματα.

Για ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ τι λέει ΚΑΙ ο Robin Lane Fox (και αυτός πηγή ΣΟΥ και μάλιστα δηλωμένος άθεος) επί του θέματος...

Συντάσσομαι ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ.

ΕΣΥ???

quote:

Πές μας λοιπόν την άποψή σου πάνω σ' αυτά, δώσε μας τον αντίλογό σου και παράτα κατά μέρος τις στείρες αντιγραφές και τις χριστιανόπληκτες κορώνες.

Ε, πάρτα άλλη μια για να ισιώσεις...

"

«..Υπάρχει σοβαρός λόγος να πιστεύουμε ότι τό το επίσημο έδικτο [σημ. :των Αυτοκρατόρων Κωνστάντιου και Κώνστα κατά των Εθνικών] είτε εγράφη δίχως να δημοσιευθεί, είτε εδημοσιεύθη δίχως να εκτελεστεί. Η μαρτυρία των γεγονότων και τα μνημεία που ακόμη είναι σε ύπαρξη, αποδεικνύουν την δημόσια εξάσκηση της παγανιστικής λατρείας καθ’ όλη τη βασιλεία των γιών του Κωνσταντίνου. Στην Ανατολή καθώς και στη Δύση, στις πόλεις καθώς και στην επαρχία, μεγάλος αριθμός ναών παρέμεινε σεβαστός, ή τουλάχιστον διασώθηκαν˙ και το ευσεβές πλήθος ακόμα απολάμβανε την πολυτέλεια των θυσιών, των τελετών και των πομπών, με την άδεια ή την συγκατάθεση της δημόσιας αρχής. Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την υποτιθέμενη ημερομηνία του φοβερού έδικτού του, ο Κωνστάντιος επεσκέφθη τα τεμένη της Ρώμης και η εντιμότητα της συμπεριφοράς του συνιστάται απο έναν παγανιστή ρήτορα ως ένα παράδειγμα άξιο μίμησης από τους επόμενους ηγεμόνες. «Ο αυτοκράτωρ», λέει ο Σύμμαχος, «επέτρεψε να μείνουν άθικτα τα προνόμια των Εστιάδων. Εγγυήθηκε τη καθορισμένη παροχή για να παράσχει τα έξοδα των δημόσιων τελετών και θυσιών. Και παρ’ όλο που ασπάζεται μια άλλη θρησκεία, ποτέ δε σκέφτηκε να στερήσει την αυτοκρατορία από την ιερή λατρεία της αρχαιότητας»

(E. Gibbon, The decline and fall of the Roman Empire, Collier Books, N.Y., N.Y., Vol. 1, p. 399)

Και επειδή ο "Σύμμαχος" που αναφέρει ο Gibbon δεν ήταν από κάποια τυχαία οικογένεια άσημων και τυχάρπαστων Παγανιστών αλλά αυτοί εδώ

Παππούς
http://en.wikipedia.org/wiki/Aurelius_Valerius_Tullianus_Symmachus

Πατέρας
http://en.wikipedia.org/wiki/Lucius_Aurelius_Avianius_Symmachus

Υιός
http://en.wikipedia.org/wiki/Quintus_Aurelius_Symmachus

"


Το είδες τώρα ή ακόμα???

Τα ίδια ισχύουν και για τους υπόλοιπους κώδικες/νόμους/διατάγματα.

Για ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ τι λέει ΚΑΙ ο Robin Lane Fox (και αυτός πηγή ΣΟΥ και μάλιστα δηλωμένος άθεος) επί του θέματος...


Συντάσσομαι ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ.

ΕΣΥ???

quote:

Ούτε πείθεις κανέναν ούτε φοβερίζεις κανέναν ούτε κανείς σοβαρός άνθρωπος πρόκειται να σου δώσει σημασία, όσο κι αν σκούζεις.

Εγώ σας ΑΝΤΙΚΡΟΥΩ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΗΔΟΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ) και εσείς απαντάτε ΜΟΝΟ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ όταν δεν επιλέγετε ΤΗΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ...

Αλήθεια, τι από τα δύο σε θίγει περισσότερο ως...προσωπικότητα???
(Τι σε ρωτάω τώρα βρε ταλαίπωρε θα μου πεις...)τρις

quote:

Μην προσπαθείς να μας αποδείξεις ότι κάνεις τόσο θόρυβο επειδή είσαι άδειος τενεκές. Το έχουμε εμπεδώσει.

Καρπαζοεισπράκτορα του esoterica, για όποτε τολμάς να βγάζεις έστω και λίγη γλωσσίτσα μπροστά μου η σφαλιάρα που θα σου έρχετε θα είναι από τις καλές, δηλαδή στριφογυριστή στον αέρα (να ακούγετε και το φςςςς πριν το μπαμ) και η κοκκινίλα στο σβέρκο σου θα παραμένει ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ...

"
Έχουμε 100 βιβλία. Κάποιο site επιπέδου macedon διαλέγει 10 από αυτά και τα βάζει σε μία σειρά.

Ποια η ΑΚΡΙΒΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ο macedon να διαλέξει ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕΙΡΑ???

Όταν του επισημαίνεται η... ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ από ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ) το ίδιο μέλος του esoterica ισχυρίζεται ξεδιάντροπα στο esoterica ότι "υπάρχουν και καμμιά δεκαριά άλλα sites που έχουν επιλέξει τα ίδια βιβλία με την ίδια σειρά.

Και όταν του ζητάω από τις αρχές του 2012 να τα φέρει ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ.

Ποια είναι λοιπόν η ΑΚΡΙΒΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ το συγκεκριμένο μέλος ΚΑΙ άλλα δέκα sites να έχουν τα ΙΔΙΑ δέκα βιβλία στην ΙΔΙΑ σειρά.

Αυτή η τελευταία ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ το συγκεκριμένο μέλος.

"

ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟ ΤΟΥ ESOTERICA???

Άντε δάσκαλε του Δημοτικού που έχεις ακόμα μούτρα και μιλάς...

Ερευνάτε τας Γραφάς

_______________________________________________
Έγινε επέμβαση στο μήνυμα λόγω
πρροσβλητικών και εμπρηστικών εκφράσεων
και επιθέσεων επί προσωπικού.

Η συμπεριφορά αυτή εν γένει δεν προσδίδει κανένα κύρος
και σοβαρότητα σε αυτόν που την υιοθετεί και κατορθώνει
να υποβιβάσει μονάχα τη δική του αξιοπρέπεια.

25/11/2012
_______________________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2012, 21:52:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris
Υ.Γ.
Ο Ι. Μαλάλας υπήρξε πλησιέστερα στα γεγονότα πολλούς αιώνες πριν από τον Edward Gibbon .

Σώωωωωπα????

Ναι αλλά ο Gibbon Σωτηράκη φέρνει ΩΣ ΠΗΓΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΠΑΓΑΝΙΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΟ που ήταν ΤΟ "ΙΔΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ" και δεν αναφέρει απλά την επιστημονική του άποψη/γνώμη!!!!

ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΩΣ ΠΗΓΗ????

Άντε να σε δούμε ΚΑΙ εδώ...

Αν θες πάντως πες μας και το ειδικό βάρος που έχει στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ O (ΜΑΚΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ) GIBBON ΚΑΙ Ο (ΚΟΝΤΙΝΟΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ) ΜΑΛΑΛΑΣ.

ΤΟΛΜΑΣ????


Εσύ πάντως σε κάθε περίπτωση από το να ψελλίζεις μπροστά μου ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΑΠΟ ΤΕΡΤΥΛΙΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ COPY PASTE ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΕΣ ΣΤΟ ESOTERICA ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ROBBEN ΑΠΟ ΤΟ...2009 ΚΑΙ ΠΙΣΩ!!!!

ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ????

ΜΕΤΑ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΕΡΙΑ...

Το πιασες παγανιστάκο/άθεε γιαλαντζί???

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 13/11/2012 23:23:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2012, 22:12:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PanosT

Τις θέσεις μου, τις αντιθέσεις μου και τις απαντήσεις στις ανοησίες σου (που τις είχαν φέρει κι άλλοι πριν από σένα) τις έχω καταθέσει με λεπτομέρειες στο θέμα που είχα ανοίξει περί επιβολής του χριστιανισμού.

Δεν έχω καμία διάθεση να λέω τα ίδια και τα ίδια σε κάθε ταλαίπωρο Ιουδαιοχριστιανό που ξαφνικά ανακάλυψε τους έμμισθους τουρκαλβανούς της ΟΟΔΕ και του Απολογητή.

Άνοιξε τα στραβά σου, πάνε στο θέμα και θα βρεις τις απαντήσεις μου και σ' αυτά που ρωτάς και σ' αυτά που δεν τολμάς να ψελλίσεις...

Αντε μπράβο τενεκέ. Κάνε κάτι χρήσιμο εδώ μέσα αντί να αναλίσκεσαι σε μαλακίες.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2012, 22:39:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

macedon

Τις θέσεις μου, τις αντιθέσεις μου και τις απαντήσεις στις ανοησίες σου (που τις είχαν φέρει κι άλλοι πριν από σένα) τις έχω καταθέσει με λεπτομέρειες στο θέμα που είχα ανοίξει περί επιβολής του χριστιανισμού.

Δεν έχω καμία διάθεση να λέω τα ίδια και τα ίδια σε κάθε ταλαίπωρο Ιουδαιοχριστιανό που ξαφνικά ανακάλυψε τους έμμισθους τουρκαλβανούς της ΟΟΔΕ και του Απολογητή.

Άνοιξε τα στραβά σου, πάνε στο θέμα και θα βρεις τις απαντήσεις μου και σ' αυτά που ρωτάς και σ' αυτά που δεν τολμάς να ψελλίσεις...

Αντε μπράβο τενεκέ. Κάνε κάτι χρήσιμο εδώ μέσα αντί να αναλίσκεσαι σε μαλακίες.


ΕΣΥ άσε τις μαλακίες και ΑΠΑΝΤΑ έστω και για μια φορά, έτσι για αλλαγή.

ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΘΕΙ (ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ) ΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΕΡΑ ΕΓΩ???

ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ 'Η ΑΠΛΑ... ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙΣ

Δεν έχεις ένα μαμημένο link διότι το εν λόγω θέμα σου "Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι" το έκανα σαν τον... σου, αλλά δεν βρήκα αυτό που σου ζήτησα.

Αν αναφέρεσαι σε άλλο θέμα ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ καρπαζοεισπράκτορα του esoterica.

Ένα link σου ζήτησα για να απαντήσω απ'ευθείας ΕΚΕΙ και όχι εδώ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ (ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ) ΑΝΑΛΥΘΕΝΤΕΣ ΚΩΔΙΚΕΣ.

Αν δεν μου δώσεις ΕΝΑ ΑΠΛΟ link τι σημαίνει ΚΑΙ αυτό για την ...(ΜΗ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ) αξιοπιστία σου???

Υ.Γ Αναλίσκομαι σε μαλακίες όταν ασχολούμαι μαζί σου??? Γιατί τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση έτσι ξαφνικά δάσκαλε του Δημοτικού???

Ερευνάτε τας Γραφάς


Edited by - PanosT on 13/11/2012 23:22:06

_______________________________________________
Έγινε επέμβαση στο μήνυμα λόγω
πρροσβλητικών και εμπρηστικών εκφράσεων
και επιθέσεων επί προσωπικού.

Η συμπεριφορά αυτή εν γένει δεν προσδίδει κανένα κύρος
και σοβαρότητα σε αυτόν που την υιοθετεί και κατορθώνει
να υποβιβάσει μονάχα τη δική του αξιοπρέπεια.

25/11/2012
_______________________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2012, 23:29:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PanosT

quote:
ΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΘΕΙ (ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ) ΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΕΡΑ ΕΓΩ???

Πάνε στο θέμα "Χριστιανισμός: Ο μη μεθ' εμού... φωτιά και τσεκούρι" και διάβασέ το, αγράμματε τενεκέ. Θα σου απαντηθούν οι απορίες σου και στο διάταγμα του Κωνσταντίνου και στα υπόλοιπα διατάγματα.

Ρίξε και μια ματιά στα επιμέρους links που έδωσα στον Ευμένη και πες μας τι πιστεύεις για τους νόμους αυτούς που δίωξαν ανηλεώς κάθε τι μη χριστιανικό και κάθε έναν μη χριστιανό και μετά ξαναέλα...

Φυσικά, αν δεν έχεις τα κότσια, ως άδειος τενεκές, κάτσε εδώ και σκούζε σαν μυξοπαρθένα που την έπιασαν τον κώλο. Το ίδιο μου κάνει.

quote:
Δεν έχεις ένα μαμημένο link διότι το εν λόγω θέμα σου το έκανα σαν τον... σου, αλλά δεν βρήκα αυτό που σου ζήτησα.

Δεν έχω link και ούτε πρόκειται να ψάξω να σου βρω link γιατί, σε αντίθεση με σένα, έχω πραγματική ζωή και το να ασχολούμαι με τις ανοησίες του κάθε τενεκέ είναι χόμπυ και όχι επάγγελμα.

quote:
Υ.Γ Αναλίσκομαι σε μαλακίες όταν ασχολούμαι μαζί σου???

Αναλίσκεσαι σε μαλακίες γενικά. Μη μου πεις πως το μαθαίνεις από μένα;

Με μένα απλά έχεις έμμονη ιδέα (δεν μπορώ να την εξηγήσω, είναι η αλήθεια... ίσως κάποιος δάσκαλος στα νιάτα σου σε έβαλε τιμωρία στο υπόγειο με τα ποντίκια και έκτοτε πειράχτηκε το φουντούκι που κουβαλάς στο κρανίο σου).

Εν πάσει περιπτώσει, αν θέλεις κουβέντα πάνω στα θέματα της επιβολής του χριστιανισμού, πήγαινε στο κατάλληλο θέμα, βάλε τα quotes που αμφισβητείς και θα σου απαντήσω...

Αν πάλι θέλεις απλά να κάνεις θόρυβο, όπως αρμόζει στο ποιόν σου και στην μύξα που φωλιάζει στην κρανιακή κοιλότητά σου, τότε από μένα έχεις το ελεύθερο...

macedon

_______________________________________________
Έγινε επέμβαση στο μήνυμα λόγω
πρροσβλητικών και εμπρηστικών εκφράσεων

25/11/2012
_______________________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2012, 23:51:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τόσο πολύ σε έτσουξε ο Μαλάλας Pano , και άρχισες τις άναρθρες κραυγές ; Δεν πειράζει , περαστικά σου .

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2012, 15:24:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Τόσο πολύ σε έτσουξε ο Μαλάλας Pano , και άρχισες τις άναρθρες κραυγές ; Δεν πειράζει , περαστικά σου .

Άσε ρε Σωτηράκη που με έτσουξε το Χριστιανόπουλο ο Μαλάλας...

Δε μου λες, ο Μαλάλας γράφει και για τα θαύματα που βίωσε ο Υπερμέγιστος Κωνσταντίνος (ξέρεις κάτι εν τούτω Νίκα κλπ).

Τα πιστεύεις ΚΑΙ ΑΥΤΑ ή ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ώστε να βγει όπως-όπως το "επιχείρημα" (λέμε και καμμία...)???

Αλλά αν θες να δεις τι θα πει ΤΣΟΥΞΙΜΟ κοίτα εδώ!

Όταν έκανες τις ίδιες "λαδιές" με τις πηγές πίσω στο... Σωτήριον έτος 2009

Πάρε λίγο Robben...

Ουδεμία απάντηση από Σωτήρη

Επιμένει ο Robben


Ουδεμία απάντηση από Σωτήρη

Ξαναεπιμένει ο Robben

Όλοι αυτοί οι σκελετοί βρίσκονται σ'αυτήν την ντουλάπα...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=38&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=6546

Πάμε και στην επόμενη σελίδα.

Άφαντος ο Σωτηράκης και στο "περίμενε" ο Robben ο οποίος δεν εγκαταλείπει παρόλες τις "κακουχίες" την προσπάθεια...


Και ω του θαύματος απαντάει (!?!) ο Σωτηράκης???

Μπααααα...

Μη χαίρεστε τζάμπα

Απλά επαναλαμβάνει χωρίς ίχνος ντροπής την ίδια μασημένη κασσέτα...

Καλά copy-paste εχετε τις δικαιολογίες από τις "λαδιές" σας.

Τα ίδια μου λέτε και εμένα!!!!

Τουλάχιστον ο Robben ήταν ευγενικός και "απαλός" μαζί σας ενώ εγώ σας...τακτοποιώ αλλιώς!

Για να μη μου χαθείτε το λινκ είναι αυτό
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=40&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=6546


ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΣΩΤΗΡΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΜΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΡΗΜΑΔΟΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΘΕΙ????

Πάμε και στο δάσκαλο του Δημοτικού για τα πιο "έμορφα" τώρα...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 14/11/2012 15:26:22Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PanosT
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1631 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2012, 16:51:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

macedon

PanosT

quote:
ΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΘΕΙ (ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ) ΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΕΡΑ ΕΓΩ???

Πάνε στο θέμα "Χριστιανισμός: Ο μη μεθ' εμού... φωτιά και τσεκούρι" και διάβασέ το, αγράμματε τενεκέ. Θα σου απαντηθούν οι απορίες σου και στο διάταγμα του Κωνσταντίνου και στα υπόλοιπα διατάγματα.


Εγώ να "πάνε" ρε καρπαζοεισπράκτορα του esoterica???

Εγώ εκεί "ήμανε" ρε δάσκαλε του Δημοτικού και αυτός που είχε ΛΑΚΙΣΕΙ από το ίδιο του το θέμα ήταν (guess who???) ΚΑΙ ΠΑΛΙ το θλιβερό σου άτομο.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή γιατί άρχισες πάλι τις "λαδιές".
Τελευταίο πόστ ήταν του europaios2 15/5/2008

Μετά τις αλλεπάλληλες σφαλιάρες που έφαγες από τον europaios2 ακολούθησες τη γνωστή σου ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ...

Το λινκ εδώ

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=30&TOPIC_ID=8429

Επόμενο ποστ ήταν του Αίολου (28/3/2012) που σ'ευχαριστούσε, πιθανόν για το λινκ του θέματος που του έδωσες.

Το μεθεπόμενο ποστ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ (7/5/2012) όπου ποστάρω την μετάφραση Gibbon και τους ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ.

Αίολος και Σωτήρης ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ χωρίς ΙΧΝΟΣ ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ μέσα σε 4-5 πόστς ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΦΑΝΤΟΣ (ΑΠΟ ΤΟ 2008) ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ.


quote:

Ρίξε και μια ματιά στα επιμέρους links που έδωσα στον Ευμένη και πες μας τι πιστεύεις για τους νόμους αυτούς που δίωξαν ανηλεώς κάθε τι μη χριστιανικό και κάθε έναν μη χριστιανό και μετά ξαναέλα...

Φυσικά, αν δεν έχεις τα κότσια, ως άδειος τενεκές, κάτσε εδώ και σκούζε σαν μυξοπαρθένα που την έπιασαν τον κώλο. Το ίδιο μου κάνει.


Αυτό το quote σου το μεταφέρω εκεί και τα λέμε στο ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ για να λακίσεις ΑΜΕΣΑ μέσα σε ελάχιστα ποστς.

quote:

quote:
Δεν έχεις ένα μαμημένο link διότι το εν λόγω θέμα σου το έκανα σαν τον... σου, αλλά δεν βρήκα αυτό που σου ζήτησα.

Δεν έχω link και ούτε πρόκειται να ψάξω να σου βρω link γιατί, σε αντίθεση με σένα, έχω πραγματική ζωή και το να ασχολούμαι με τις ανοησίες του κάθε τενεκέ είναι χόμπυ και όχι επάγγελμα.Χόμπυ????
7300+ ποστς
Ποιος είναι ο ...επόμενος χομπίστας με περισσότερα ποστς

Χόμπυ???
Σχεδόν όλα με ΜΙΑ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ δηλ απύθμενο χριστιανικό μένος κακοποιώντας και παραποιώντας ότι πετάει και ότι κολυμπάει από πηγές.

Χόμπυ???
Με ποσταρίσματα στις 2 στις 3 και στις 4.30 τα ξημερώμτα

Χόμπυ???
Με έκδοση βιβλίου ίδιας θεματολογίας και τακτικής μ'αυτήν που βρωμίζεις το forum αν και είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ με το αντικείμενο (και ως δάσκαλος Δημοτικού και ως υποψήφιος πτυχιούχος Νομικής)

Χόμπυ???
Πόσες ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ σου κόστισε το εν λόγω ρυπαρογράφημα????

Τελικά δεν είσαι χομπίστας.

Είσαι απλά ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ KAI ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΟΥΣ (ROBBEN, EUROPAIOS2, ΨΗΛΟΣ, TREXAGIREVE, ΕΜΕΝΑ κ.α) ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ.

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ και για όσο επιμένεις ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ.

quote:

quote:
Υ.Γ Αναλίσκομαι σε μαλακίες όταν ασχολούμαι μαζί σου???

Αναλίσκεσαι σε μαλακίες γενικά. Μη μου πεις πως το μαθαίνεις από μένα;

Με μένα απλά έχεις έμμονη ιδέα (δεν μπορώ να την εξηγήσω, είναι η αλήθεια... ίσως κάποιος δάσκαλος στα νιάτα σου σε έβαλε τιμωρία στο υπόγειο με τα ποντίκια και έκτοτε πειράχτηκε το φουντούκι που κουβαλάς στο κρανίο σου).


ΕΣΕΝΑ Σ'ΕΧΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΙΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΣΟΥ

quote:

Εν πάσει περιπτώσει, αν θέλεις κουβέντα πάνω στα θέματα της επιβολής του χριστιανισμού, πήγαινε στο κατάλληλο θέμα, βάλε τα quotes που αμφισβητείς και θα σου απαντήσω...

Τι quotes ρε Τζανετάκο???

Έχω ποστάρει από τις 7/5/2012 τα αντεπιχειρήματά μου και έχεις ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ.

ΕΣΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΟΣΤ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΟΟΟΟΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.

Αλλά σου έχω και άλλη έκπληξη την οποία θα τη δεις εκεί.

quote:

Αν πάλι θέλεις απλά να κάνεις θόρυβο, όπως αρμόζει στο ποιόν σου και στην μύξα που φωλιάζει στην κρανιακή κοιλότητά σου, τότε από μένα έχεις το ελεύθερο...

ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΟΟΟΟΟΤΙ ΘΕΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΨΕΛΛΙΣΕΙΣ ΟΥΔΕΝ...

Ερευνάτε τας Γραφάς

_______________________________________________
Έγινε επέμβαση στο μήνυμα λόγω
πρροσβλητικών και εμπρηστικών εκφράσεων
και επιθέσεων επί προσωπικού.

25/11/2012
_______________________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2012, 17:43:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PanosT

Καλά, καλά... Αυτά τα έχουμε ξανακούσει. Σκούζεις διαρκώς χωρίς να λες τίποτε ουσιαστικό. Όπως για παράδειγμα

quote:
7300+ ποστς
Ποιος είναι ο ...επόμενος χομπίστας με περισσότερα ποστς

Εσύ βρε γελοίε, γιατί ενώ εγώ έχω 7300 ποστς(;) σε 90 μήνες (81 ανά μήνα) εσύ έχεις 1126 σε 10 μήνες (112 το μήνα).

quote:
Χόμπυ???
Σχεδόν όλα με ΜΙΑ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ δηλ απύθμενο χριστιανικό μένος

Αυτό είναι το χόμπυ μου. Να βρίσκω ηλίθιους και να τους δείχνω πόσο ηλίθιοι είναι πιστεύοντας αυτά που πιστεύουν, διασκεδάζοντας με την ψευδαίσθηση που έχουν ότι κάνουν "αντιπαράθεση με στοιχεία" και ότι "ταπώνουν" τον αντίπαλο με αέρα κοπανιστό. Να, καλή ώρα, εσύ...

quote:
Χόμπυ???
Με έκδοση βιβλίου ίδιας θεματολογίας και τακτικής μ'αυτήν που βρωμίζεις το forum αν και είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ με το αντικείμενο

1. Και το βιβλίο μου από χόμπυ το έβγαλα... Για τους παραπάνω λόγους.
2. Δεν είδα κανέναν αντίλογο ουσίας σ' αυτά που γράφω στο βιβλίο μου. Έσύ που ακριβώς διαφωνείς;

quote:
Χόμπυ???
Πόσες ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ σου κόστισε το εν λόγω ρυπαρογράφημα????

Ούτε φράγκο. Τα έξοδα έκδοσης τα έχει αναλάβει ο εκδοτικός οίκος και μένα μου δίνει ποσοστά επί των πωλήσεων τα οποία αποδίδονται στο παιδικό χωριό SOS του Φιλύρου.

quote:
Είσαι απλά ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ KAI ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΟΥΣ (ROBBEN, EUROPAIOS2, ΨΗΛΟΣ, TREXAGIREVE, ΕΜΕΝΑ κ.α) ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ.

Ναι, ναι... Ειδικά τους 5 τελευταίους που αναφέρεις...

quote:
Έχω ποστάρει από τις 7/5/2012 τα αντεπιχειρήματά μου και έχεις ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ.

Δεν έχεις ποστάρει τίποτε, παρά μια αντιγραφή από τις χριστιανικές ιστοσελίδες οι οποίες δεν γνωρίζω σε τι αποτελούν "αντεπιχείρημα" (αφού δεν έχεις περιλάβει το "επιχείρημα" σε κάποιο quote) και τα οποία έχουν απαντηθεί ξανά και ξανά σε όποιον ηλίθιο τα έχει φέρει.

Βάλε τις δικές μου θέσεις σε quote και γράψε τη μαλακία σου να σου απαντήσω, ώστε να γνωρίζουμε (και γω και οι υπόλοιποι) πού ακριβώς αναφέρεσαι και πού ακριβώς διαφωνείς.

quote:
Αλλά σου έχω και άλλη έκπληξη την οποία θα τη δεις εκεί.

Αυτή είναι η έκπληξη; Ένα βλακώδες κατεβατό που το φέρνεις πέμπτη φορά σε πέντε μέρες; Την είδα αλλά συνεχίζεις να αποφεύγεις να μας πεις: Με ποιά θέση μου ακριβώς διαφωνείς; Γιατί αποφεύγεις συστηματικά, αρλουμπολόγε της πεντάρας, να παραθέσεις τις θέσεις που υποτίθεται ότι θα αντικρούσεις, απλά ποστάροντας βλακώδη κατεβατά που αντιγράφεις από την ΟΟΔΕ;

Μήπως η απάντηση είναι: "Αυτά που γράφεις, macedon, για τη νομοθεσία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας είναι πρωτότυπα και δεν υπάρχουν οι απαντήσεις στην ΟΟΔΕ ώστε να τις αντιγράψω κι έτσι δεν μπορώ να σου απαντήσω";

Κι επειδή, όταν κάνεις κωλοτούμπες, νομίζεις πως γυρίζει ο κόσμος και δεν έχεις συναίσθηση ότι γυρίζεις εσύ, να στο ξαναπώ:

Bάλε τα quotes που αμφισβητείς και θα σου απαντήσω...

Αντε μπράβο τενεκέ, να δούμε τι αντίλογο έχεις να παρουσιάσεις σε συγκεκριμένο λόγο.

(Γιατί εγώ πιστεύω ότι θα συνεχίσεις να σκούζεις χωρίς ουσία, χωρίς να παραθέτεις τις θέσεις μου τις οποίες -υποτίθεται ότι- "ανταπαντάς";)

macedon

Edited by - macedon on 14/11/2012 18:44:53Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2012, 21:46:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
PanosT
Για να λιώνουν γλυκά οι καραμελίτσες που σας έχουν μοιράσει αφειδώς οι διάφοροι "πράκτορες", κατά Φουράκη πάντα, για ρίξτε και μια ματιά εδώ.


«..Υπάρχει σοβαρός λόγος να πιστεύουμε ότι τό το επίσημο έδικτο [σημ. :των Αυτοκρατόρων Κωνστάντιου και Κώνστα κατά των Εθνικών] είτε εγράφη δίχως να δημοσιευθεί, είτε εδημοσιεύθη δίχως να εκτελεστεί. Η μαρτυρία των γεγονότων και τα μνημεία που ακόμη είναι σε ύπαρξη, αποδεικνύουν την δημόσια εξάσκηση της παγανιστικής λατρείας καθ’ όλη τη βασιλεία των γιών του Κωνσταντίνου. Στην Ανατολή καθώς και στη Δύση, στις πόλεις καθώς και στην επαρχία, μεγάλος αριθμός ναών παρέμεινε σεβαστός, ή τουλάχιστον διασώθηκαν˙ και το ευσεβές πλήθος ακόμα απολάμβανε την πολυτέλεια των θυσιών, των τελετών και των πομπών, με την άδεια ή την συγκατάθεση της δημόσιας αρχής. Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την υποτιθέμενη ημερομηνία του φοβερού έδικτού του, ο Κωνστάντιος επεσκέφθη τα τεμένη της Ρώμης και η εντιμότητα της συμπεριφοράς του συνιστάται απο έναν παγανιστή ρήτορα ως ένα παράδειγμα άξιο μίμησης από τους επόμενους ηγεμόνες. «Ο αυτοκράτωρ», λέει ο Σύμμαχος, «επέτρεψε να μείνουν άθικτα τα προνόμια των Εστιάδων. Εγγυήθηκε τη καθορισμένη παροχή για να παράσχει τα έξοδα των δημόσιων τελετών και θυσιών. Και παρ’ όλο που ασπάζεται μια άλλη θρησκεία, ποτέ δε σκέφτηκε να στερήσει την αυτοκρατορία από την ιερή λατρεία της αρχαιότητας»

(E. Gibbon, The decline and fall of the Roman Empire, Collier Books, N.Y., N.Y., Vol. 1, p. 399)quote:

Ιωάννη Μαλάλα "ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ" Λόγος δέκατος τρίτος "ΧΡΟΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ" σελ.252


στο ίδιο κεφάλαιο σελ.257

Υ.Γ.
Ο Ι. Μαλάλας υπήρξε πλησιέστερα στα γεγονότα πολλούς αιώνες πριν από τον Edward Gibbon .1.3 Πῶς Κωνσταντίνου τὰ Χριστιανῶν αὔξοντος, Λικίννιος ὁ συμβασιλεύων αὐτῷ Χριστιανοὺς ἐδίωκεν. Ἀλλὰ Κωνσταντῖνος μὲν ὁ βασιλεὺς, τὰ τοῦ Χριστοῦ φρονῶν, πάντα ὡς Χριστιανὸς ἔπραττεν, ἀνεγείρων τὰς ἐκκλησίας, καὶ πολυτελέσι τιμῶν ἀναθήμασιν·ἔτι δὲ καὶ τοὺς Ἑλλήνων ναοὺς κλείων καὶ καθαιρῶν, καὶ δημοσιεύων τὰ ἐν αὐτοῖς ἀγάλματα·
ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Όπως βλέπεις θλιβερέ αντιγραφέα της ΟΟΔΕ , και ο Σωκράτης σχολαστικός συμφωνεί απόλυτα με αυτά που γράφει ο Ι. Μαλάλας στην "ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ" του . Σκούζε όσο θέλεις .

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 5 Σελίδες:
  1  2  3  4  5
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.328125
Maintained by Digital Alchemy