ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΜΕΡΙΚΑ ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ZALMOXIS
Μέλος 1ης Βαθμίδας


124 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/06/2013, 23:30:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είμαι Έλλην κι ως εκ’ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Χριστιανός……Απολλώνιος.
Είμαι Χριστιανός κι ως εκ’ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην…….Γεννάδιος Σχολάριος
Μετά…ήρθαν κάποιοι πιο …..σοφοί και είπαν ότι αυτά πάνε μαζί…..για να τα δούμε…
Υπήρχε περίπτωση ο Αχιλλέας, ο Λεωνίδας και ο Μεγαλέξανδρος να προσκυνήσουν έναν μαραγκό από τη Βηθλεέμ; Υπήρχε περίπτωση ο Μεγαλέξανδρος να προσκυνήσει τα ιερά των Ιουδαίων επειδή έτσι το θέλει ο Φλάβιος Ιώσσηπος; Είναι τυχαίο που έγραψε για τον Ιησού ενώ κανένας άλλος ιστορικός δεν είπε κουβέντα γι’ αυτόν τους δύο πρώτους αιώνες; Και το άλλο θείο πρόσωπο, ο Τυανέας που τον αναφέρουν αρκετοί, γιατί αποσιωπήθηκε; Τι απίστευτα ψεύδη μας έχουν πει….
Θυμάστε τον Πατριάρχη Γεώργιο Γεννάδιο Σχολάριο; Τον Πατριάρχη, τον πριν και μετά της Άλωσης. Αυτός που έκαψε δημόσια, τα έργα του Πλάτωνα και του Πλήθωνα. Οι Τούρκοι αμέσως μετά την Άλωση, διατήρησαν τον Σχολάριο και έδωσαν στο Πατριαρχείο τον ηγετικό ρόλο των Ελλήνων επειδή τους βοήθησε να καταλάβουν το Βυζάντιο. Οι σφαγές κράτησαν τρεις μέρες ενώ δεν πειράχτηκαν καθόλου η Εβραϊκή και η Φράγκικη συνοικία.
Ο άλλος πατριάρχης, ο Γρηγόριος Ε΄ απαγόρευσε στους Έλληνες να βαφτίζουν τα παιδιά τους με αρχαιοελληνικά ονόματα γιατί αυτό ενοχλούσε το Σουλτάνο. Το 1819 αφόρισε τα μαθηματικά ως σατανικά εργαλεία. Το 1821 αφόρισε την επανάσταση βρίζοντας με απίστευτα λόγια τους πρωτεργάτες της. Σε μία επιστολή που έγραψε στον πατριάρχη Ιεροσολύμων έλεγε: «Η θεία πρόνοια και ο θεός των χριστιανών, έστειλε το Σουλτάνο να μας λυτρώσει από τα βάσανά μας ώστε να ζούμε ευδαίμονες». Στον 12ο τόμο της ιστορίας του ελληνικού έθνους ο Κοραής απαντά: «Για το θεό, μην ακούτε αυτά που λέει ο πατριάρχης στις μητροπόλεις». Και συνεχίζει σε άλλο κείμενο: «Ταλαίπωρη Ελλάδα, δε σηκώθηκες από τον τάφο σου. Απλώς άλλαξες τάφο, από τον τουρκικό στον χριστιανικό». Κυνηγήθηκε κι αυτός, όπως ο Μεθόδιος Ανθρακίτης, ο Βενιαμίν Λέσβιος κι ο κληρικός Ευγένιος Βούλγαρης.
Χειρότερη μεταχείριση από όλους είχε εκείνη την περίοδο ο Θεόφιλος Καΐρης. Αυτός κατάλαβε γρήγορα το ανθελληνικό πρόσωπο της χριστιανικής εκκλησίας και θέλησε να την μεταρρυθμίσει εκ θεμελίων αλλάζοντας όλο το λειτουργικό καταστατικό. Ονόμασε τη νέα θρησκεία θεοσοφία και θεοσέβεια, πρότεινε άλλον τύπο ναού με άλλα ιερά κείμενα από αξιώματα αρχαίων φιλοσόφων με βάση την αρετή. (κάτι παρόμοιο με αυτό που πήγε να κάνει ο Πλήθωνας). Μάζεψε και όλα τα ορφανά της Σάμου και άνοιξε ορφανοτροφείο με δικά του έξοδα εκποιώντας περιουσιακά του στοιχεία. Στην Ευρώπη είχε πολύτιμες επαφές με όλους τους τότε εκπρόσωπους του ευρωπαϊκού διαφωτισμού. Η εκκλησία του έκανε απίστευτο πόλεμο. Κυνηγήθηκε, φυλακίστηκε και βασανίστηκε για να αναιρέσει αυτά που πίστευε. Πέθανε σε ένα υγρό κελί στη Σύρο. Τα έργα του κάηκαν και το σώμα του για να μην αγιοποιηθεί, κάποιοι το ξέθαψαν και το γέμισαν ασβέστη για να μη μείνει τίποτα. Το ορφανοτροφείο του έκλεισε και τα παιδιά πετάχτηκαν στο δρόμο. Μετά από μερικές μέρες το δικαστήριο τον ……αθώωσε. Σας θυμίζει τίποτα όλο αυτό;….
Το 1805 ο πατριάρχης Καλλίνικος αφόρισε τους Έλληνες κλέφτες οι οποίοι σφάχτηκαν κυνηγημένοι από Έλληνες περισσότερο. Ο δεσπότης Πορφύριος της Άρτας, αφόρισε τους Σουλιώτες και στρατολόγησε μισθοφόρους εναντίον τους. Αργότερα η εκκλησία σκέφτηκε να πλάσει το παραμύθι με την ευλογία των όπλων στην αγία Λαύρα από τον Π.Π. Γερμανό. Το γεγονός αυτό το οποίο δεν αναφέρει ούτε ο ίδιος ο Π.Π. Γερμανός στα απομνημονεύματά του, πρώτος ξεσκέπασε ως ψευδές ο μετέπειτα πολιτικός Σπύρος Τρικούπης σε ομιλία του.
Είμαστε απόγονοι του υιού του Δευκαλίωνα Έλληνος κι όχι του Αβραάμ. Είχαμε αρχαίους θεούς κι όχι Ιουδαίους ψευδοπροφήτες. Οι θεοί μας ποτέ δε μας διέταζαν να καταστρέψουμε τον πολιτισμό των άλλων θρησκειών, ούτε να κάψουμε τα βιβλία τους ούτε να βασανίσουμε φιλόσοφους ούτε να βεβηλώσουμε έργα τέχνης ούτε να αγιοποιήσουμε δολοφόνους. Ποτέ δεν υβρίσαμε αλλόθρησκους ούτε σχεδιάζαμε αιρέσεις μέσα τους. Οι θεοί μας δεν χώρισαν τους ανθρώπους σε εκλεκτούς και μη, δεν υπαγόρευσαν στους λαούς να αλληλοεξοντώνονται για χάρη τους. Οι Έλληνες ποτέ δεν επέβαλαν τη θρησκεία τους στους ηττημένους. Κανένα ξένο ιερό δε βεβήλωσε ο Αλέξανδρος ούτε υποχρέωσε κανέναν να προσκυνά το Δία. Μόνο στις εβραιοχριστιανικές θρησκείες υπάρχει η ποιοτική διαβάθμιση των λαών σε εκλεκτούς και μη, ανάλογα με την πίστη τους.
Ερευνάμε τάχα όσα νομίζουμε ότι κατανοούμε κι ότι παραλάβαμε ιστορικά ως αξιόπιστο. Το μόνο που δεν αμφισβητεί κανείς ανοικτά είναι οι θρησκείες. Τα καρκινώματα του πλανήτη και η βάση κάθε διαφθοράς. Οι ίδιοι που στήσανε τις θρησκείες, στήσανε και τα τραπεζικά καρτέλ (κοίτα ναΐτες ιππότες), ποτέ δεν φορολογήθηκαν για κάτι, έλεγχαν τις μάζες κατά το δοκούν και τάζανε μεταθανάτιους παραδείσους. Καμία θρησκεία δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το καθαυτό ζήτημα του θεού όπως κάνει η φιλοσοφία. Ο θεός, είναι πιο εύλογο να πούμε ότι συνίσταται σε μια άπειρη μαθηματική αρχή που δίνει τάξη στο χάος και χάος στην τάξη προκειμένου να μη διαταραχτεί κάθε φορά η ευρύτερη ισορροπία των αντιθέτων δυνάμεων του σύμπαντος. Δεν είναι δημιουργός, ελέγχει δεν παρεμβάλλεται. Δημιουργός και δημιουργία είναι ένα. Κανείς δεν έφτιαξε κανέναν, όλα υπήρχαν πάντα και ανακυκλώνονται στα πάντα. Δεν υπάρχουν ενοχές και κατατάξεις. Ο καθένας έχει την ευθύνη της δικής του ύπαρξης.
Ο Απολλώνιος κήρυττε πως: «ο Θεός δεν έχει την ανάγκη της πίστης των ανθρώπων, ούτε εμπλέκεται με ασήμαντα πράγματα. Ο παρόν κόσμος είναι μια φυλακή αυταπάτης από την οποία πρέπει να ελευθερωθεί η ψυχή του ανθρώπου ώστε να ανέλθει πορεία. Κάθε ον οφείλει να αναλάβει την ευθύνη για την δική του ύπαρξη». Υπάρχει και η σωζόμενη επιστολή του Απολλώνιου προς τον Ρωμαίο Βαλέριο για το θάνατο του γιου του Ρωμαίου: «Δεν υπάρχει ούτε γένεση ούτε θάνατος παρά μόνο φαινομενικά. Απλά, πότε η φύση γίνεται ουσία και πότε η ουσία φύση, περιοδικά, κι αυτό μας κάνει να λέμε πότε το ένα ζωή και πότε το άλλο θάνατο. Τίποτα δε γεννιέται ούτε φθείρεται παρά μόνο γίνεται μια ορατό και μια αόρατο στα φτωχά μάτια μας από την αλλαγή της πύκνωσης της ύλης και της ουσίας κατά την κίνηση και την στάση. Πάντα θα μεταβάλλεται το όλον στα μέρη και τα μέρη στο όλον λόγω της ενότητας του παντός».
Οι θρησκείες έχουν πείσει τους πιστούς ότι υπάρχει ένα αόρατο πρόσωπο στον ουρανό που παρακολουθεί καθημερινά όσα κάνουμε ή σκεφτόμαστε να κάνουμε όλοι μας. Έδωσε μια λίστα με επιταγές και όποιος δεν τις τηρεί, τότε μετά θάνατον θα καίγεται σε αιώνια βασανιστήρια. Όποιος την τηρήσει θα απολαμβάνει μια αιώνια μακαριότητα σε έναν κήπο είτε μαζί με αγίους είτε μαζί με παρθένες και πιλάφια. Όμως μην τον παρεξηγείτε…. Είναι ένα ευγενικό πρόσωπο γεμάτο αγάπη και καλοσύνη, αν δεν διαφωνήσεις με τους επίγειους εκπροσώπους του. Οι ιερείς του είναι ορισμένοι ως πρέσβεις καλής θελήσεως, γι’ αυτό μην τολμήσει κανείς να διαφωνήσει μαζί τους…. Ο θεός θα τον κάψει.
Τι σύμπτωση κι αυτή! Ο Διόνυσος των Ελλήνων, ο Ώρος των Αιγυπτίων, ο Άττις της Φρυγίας, ο Κρίσνα της Ινδίας και ο Μίθρα της Περσίας….. γεννήθηκαν όλοι από παρθένες στις 25 του Δεκέμβρη προαναγγελλόμενοι από σοφούς κι από ένα λαμπρό αστέρι. Είχαν όλοι μαθητές, στα δώδεκά τους άρχισαν να κυρήττουν, κάνανε θαύματα, βαφτίστηκαν όλοι 30 χρονών, σταυρώθηκαν, πέθαναν για 3 μέρες κι αναστήθηκαν. Το σώμα τους ουδέποτε βρέθηκε. Ναι, όπως το ακούτε… όλοι μαζί οι Σωτήρες αυτά τα κοινά είχαν κι ας ήταν πρόσωπα διαφορετικών λαών και εποχών. Οι αρχιμάγειροι των ευαγγελίων τους ιδρύανε φαίνεται θρησκείες μαϊμούδες, αντιγράφοντας το καταστατικό από τις προηγούμενες, οι φουκαράδες δεν ήξεραν ούτε να αυτοσχεδιάσουν …..
Με αυτόν τον τρόπο κρατάνε τους πιστούς οι θρησκείες. Όποιος συμμορφωθεί και δε φέρει αντίρρηση θα απολαύσει μετά θάνατον ένα καταπράσινο θεϊκό κήπο με μαυροφορεμένους βλοσυρούς δεσπότες να απολαμβάνουν τη μακάρια μοναξιά τους παίζοντας άρπες δίπλα σε αγγέλους. Όλες οι Αγίες παρθένες ...φυσικά. Στο ιερό τους δεν έβαζαν τις γυναίκες ως ακάθαρτες… μόνο στρουμπουλά κι αφράτα αγοράκια…επιτρέπονται.
Κι έτσι, οι χαρούμενοι, δυναμικοί, γελαστοί κι αμαρτωλοί θεοί του Ολύμπου, αντικαταστάθηκαν από μοχθηρά κι εκδικητικά ξενόφερτα είδωλα γεμάτα αλαζονεία και σεξουαλικά πάθη. Κάθε τι ελληνικό βαφτίστηκε ειδωλολατρικό. Οι αρχαίοι δεν πίστευαν στις πέτρες και στα μάρμαρα ούτε τα κόβανε κομματάκια για να φτιάξουν φυλακτά και να τα πουλήσουν ξόρκια για το κακό που παραμονεύει στην άβυσσο. Στα ιερά τους κείμενα δεν βρίζανε την πατρίδα των προγόνων τους ούτε καταράσσονταν στις λειτουργίες το παρελθόν τους (κοίτα Κυριακή της ορθοδοξίας). Η αρχαία Ελλάδα έστω με αυτό το πολυτάραχο πάνθεον μεγαλούργησε σε επιστήμη, φιλοσοφία και τέχνη, έγινε ο φωτοδότης κάθε μετέπειτα πολιτισμού. Οι άλλες θρησκείες τι καλό κατάφεραν; Έναν ωκεανό αίματος μόνο. Τα αίσχη τους δεν έχουν τέλος.
Οι εξ’ εβραιοχριστιανών ορμώμενες, ορδές των βαρβάρων υπό τον Αλάριχο, αν θυμάστε, διέλυαν κάθε αρχαίο ναό εκ’ θεμελίων με τις ευλογίες του Πατριαρχείου φυσικά. Έτσι διαχρονικά, οι εβραιοχριστιανοί επέβαλλαν μια θρησκεία με βάση τον σκοταδισμό και τα βασανιστήρια και αντιστρέφοντας τα γεγονότα ότι τάχα αυτοί κυνηγήθηκαν από τους Ρωμαίους. Ότι κυνήγι υπέστησαν ήταν δικό τους σχέδιο όπως μετέπειτα με το γνωστό φιάσκο του ολοκαυτώματος των Εβραίων από τους Ναζί υπό τον Γερμανοεβραίο Άιχμαν. Το Βυζάντιο, ορθά θεωρούν μερικοί, ταφόπλακα του Ελληνισμού. Ο Ιουστινιάνειος κώδικας τελειώνει με τη φράση: «Ταύτα πάντα θεσπίζονται για τους μυσαρούς και αλητήριους Έλληνες». Ναι …καλά ακούσατε. Αυτός που έχτισε την Αγιά-Σοφιά, τον πήρε ο πόνος για τη σοφία του θεού και δωροδοκούσε συνέχεια τους βαρβάρους να μην επιτεθούν στην πόλη αλλά να εκθεμελιώνουν τα αρχαιοελληνικά μνημεία.
Η γνώση δε γεννά θρησκείες. Τις αμφισβητεί. Η άγνοια και ο φόβος γεννούν θρησκείες και τις βοηθούν να κυριαρχήσουν με ενοχοποιήσεις, εκτελέσεις, μοιρολατρίες, αφορισμούς και ύβρεις. Τα πέντε έκτα της γης πεινούν, δυστυχούν, αρρωσταίνουν κι εξοντώνονται. Το υπόλοιπο έκτο έχει κορέσει την αδηφαγία του, ιδρύει δημοκρατίες, πανεπιστήμια και μοιράζει διδακτορικά για να διακοσμήσει το κενό του. Οι ιερείς των θρησκειών κάθονται μέσα σε ένα γυάλινο κάστρο, ευλογούν τα γένια τους, μοιράζουν αβρότητες, δεν πληρώνουν τίποτα, εισπράττουν την αφρόκρεμα, κάθονται σε ένα θρόνο, ενδόμυχα δεν πιστεύουν σε κανένα θεό, διαχέουν ελπίδες, κάνουν τεράστια στομάχια και κυνηγούν αφράτα αγοράκια. Ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός τους σε όλα αυτά; Αυτός που τρέμει και η παγκοσμιοποίηση: το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Ο Νίτσε το είχε εντοπίσει εύστοχα λέγοντας: «Όσες φορές προσπάθησαν οι δυτικοευρωπαίοι να αποσυνδέσουν κάθε τι από το αρχαιοελληνικό στοιχείο, το μόνο που κατάφερναν ήταν να φτιάξουν μια φτηνή καρικατούρα. Έτσι αναγκαστικά ξαναγύρναγαν με μίσος στο ελληνικό στοιχείο ψάχνοντας για νέο κώνειο. Με αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο για τους Έλληνες, οι οποίοι αρκετές φορές φτάνουν στο χείλος του γκρεμού αλλά ξεπηδούν πάντα από την άβυσσο με Αχίλλειο πήδημα…..» (η Γένεση της Τραγωδίας, κεφ.XV, 1872).
Λέτε γι’ αυτό να μην μας συμπαθούν οι πανίσχυροι διεθνείς τραπεζίτες; Μας μισούν όπως ο σκύλος τον εκπαιδευτή του που προσπαθώντας να τον εξανθρωπίσει, τον ταλαιπωρεί πέρα από τη συνήθη μιζέρια του. Γι’ αυτό ο κύριος Κίσσιγκερ τον Σεπτέμβριο του 1994 μιλώντας σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον σε τελετή βράβευσής του ενώπιον κορυφαίων στρατιωτικών, πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων της Αμερικανικής ελίτ, περίγραψε με την ίδια ωμότητα του Μέτερνιχ το "φαινόμενο Έλληνας" και τους τρόπους ...αντιμετώπισής του: «Ο λαός των Γραικών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευτεί. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας»
Ο Μέτερνιχ τότε, για όσους θυμούνται, δεν δίσταζε να πει με κυνισμό ότι: «Η Ελλάδα είναι λέμβος άνευ εδάφους και πηδαλίου -πέρα απ' τα ανατολικά μας σύνορα. 300 ή 400 χιλιάδες κρεμασμένοι, στραγγαλισμένοι, παλουκωμένοι δεν σημαίνει τίποτα για μας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες πνίξαμε δύο επαναστάσεις, στη Νεάπολη και στο Πεδεμόντιο. Ας ελπίσουμε ότι και η κρίση στην Ανατολή δεν θα 'χει καλύτερη τύχη. Οι Έλληνες είναι επικίνδυνος λαός, η επανάστασή τους πρέπει να συντριφτεί» (Κ. Σιμόπουλος, «Ξενοκρατία, Μισελληνισμός και Υποτέλεια», σελ. 400).
Τι συμβαίνει λοιπόν με την Ελλάδα; Ποιο είναι το πρόβλημά τους; Αν μισούν τόσο τον εξανθρωπισμό και την πολιτισμικότητα ας κάθονταν στις σπηλιές. Κανείς δεν τους εξανάγκασε να βγουν. Τουλάχιστον, ο Φρίντριχ Φον Σίλλερ ήταν πιο ειλικρινής, αν και πικραμένος όταν είπε: «Καταραμένε Έλληνα, τα βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δεν άφησες για εμάς». Δεν κάνουμε διαφήμιση αλλά ούτε κι έκπτωση σε αυτό που λέγεται Ελλάδα. Αλλά δεν θα αποσιωπήσουμε κιόλας εκείνο που μας αναλογεί.
Τώρα τι αισθάνεστε; Έλληνες ή Χριστιανοί; Η επιλογή δική σας. Η ευθύνη για όσα έγραψα…δική μου.


Lock_Smith
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
459 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/06/2013, 02:39:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα.

quote:
Υπήρχε περίπτωση ο Αχιλλέας, ο Λεωνίδας και ο Μεγαλέξανδρος να προσκυνήσουν έναν μαραγκό από τη Βηθλεέμ;


quote:
Τώρα τι αισθάνεστε; Έλληνες ή Χριστιανοί;

Φίλε μου θα ήθελα να σχολιάσω αυτά τα 2 σημεία.

1ον Δεν ξέρω τι ακριβώς θα έκαναν οι παραπάνω που ενέφερες αλλά είμαι 100% σίγουρος οτι δεν θα προσκυνούσαν κανέναν, άλλωστε και οι 3 πολέμησαν για το ίδιο σύνθημα: ¨Δεν προσκυνάμε¨.

2ον Για το τι αισθάνεται ο καθένας δεν μπορείς να ξέρεις, μπορεί ας πούμε να αισθάνονται παγερά αδιάφοροι για το σύγγραμμά σου, ξέρεις φίλε μου ο κόσμος έχει πλέον πολύ σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα, είναι ελάχιστοι των ελαχίστων αυτοί που θα ασχοληθούν με την Ιστορία της χριστιανοποίησης της Ελλάδας.
Εγώ προσωπικά ας πούμε, αρκέστηκα στο να δεχθώ οτι έγιναν ειδεχθή εγκλήματα με σφαγές ανθρώπων και βασανιστήρια και και και.

ΟΚ, και τι να κάνω δηλαδή? Θα αλλάξω την Ιστορία?
Απόψε είναι Σάββατο, αντί να βγω για ποτό κάνω βάρδια, εδώ σκέφτομαι πως θα πληρώσω τη ΔΕΗ ας πούμε, υπάρχει χώρος στον εγγέφαλό μου και χρόνος στη ζωή μου να ασχοληθώ με εκλησιαστική Ιστορία π.χ.?

Οπότε φίλε μου μάλλον μάταια πληκτρολογείς...

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/06/2013, 13:49:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πω πω φίλε Ζάλμοξι ανάβεις φωτιές μέσα στον καύσωνα. Τουλάχιστον τα είπες και ξέδωσες.

Εγώ πιστεύω πως έχεις μπερδευτεί, αλλά εκφράζεις και κάποιες σημαντικές αλήθειες. Παράδειγμα πως τα ιερατεία στο όνομα του Χριστιανισμού, Ιουδαϊσμού και Μωαμεθανισμού είναι υπεύθυνα για τις περισσότερες σφαγές πέρα από κάθε άλλη θρησκεία.

Όμως το να σφάξω εγώ στο όνομα του Ζάλμοξι δεν σημαίνει απαραίτητα πως με έστειλε ο Ζάλμοξις. Μπορεί μεθαύριο να σφάξει και κάποιος διονυσιαστής πάνω στην έκστασή του έναν Χριστιανό. Ο Διόνυσος φταίει; Έχεις πάντως ωραία θέματα για συζήτηση...

Αυτό που με ενδιαφέρει για τώρα είναι το εξής:
"Ο θεός, είναι πιο εύλογο να πούμε ότι συνίσταται σε μια άπειρη μαθηματική αρχή που δίνει τάξη στο χάος και χάος στην τάξη προκειμένου να μη διαταραχτεί κάθε φορά η ευρύτερη ισορροπία των αντιθέτων δυνάμεων του σύμπαντος. Δεν είναι δημιουργός, ελέγχει δεν παρεμβάλλεται. Δημιουργός και δημιουργία είναι ένα. Κανείς δεν έφτιαξε κανέναν, όλα υπήρχαν πάντα και ανακυκλώνονται στα πάντα."

Τί δημιουργός είναι αυτός όταν ταυτίζεται με την δημιουργία; Ή το ένα θα είναι ή το άλλο. Τον γενετικό κώδικα ποιος τον έφτιαξε;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/06/2013, 13:53:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και αυτόν τον κύκλο που περιγράφεις και τους νόμους που διέπουν τα πάντα(στην κοσμοθεώρησή σου), ποιος τους όρισε και τους ελέγχει;
Αυτοορίζονται;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/06/2013, 15:10:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε ZALMOXIS καλώς ήλθες στη συντροφιά μας, και καλή παραμονή. Με αυτά που έγραψες άνοιξες ένα μεγάλο θέμα με αλήθειες που καίνε και προμηνύουν έντονες συζητήσεις με "ορισμένους" από τους αντιφρονούντες. Αν παρ' ελπίδα κατορθώσουμε να διατηρήσουμε την συζήτηση σε πλαίσια κοσμιότητας, τότε πιστεύω ότι θα έχουμε να ωφεληθούμε όλοι.

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ZALMOXIS
Μέλος 1ης Βαθμίδας


124 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/06/2013, 15:29:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Λοκ Σμιθ έχεις δίκιο όπως το λές: εδώ δεν έχουμε να πληρώσουμε το ρεύμα και θα μας νοιάξει ποιος κυνήγησε τον Καϊρη; Αυτός φταίει που πεινάμε; ..... Ναι όπως το θέτεις έχεις δίκιο. Δεν μπορώ να πω κάτι. Αν θέλετε λοιπόν ας ανοίξουμε τότε ένα άλλο θέμα για τα αίτια της οικονομικής κρίσης. (αν και δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία κρίση. Όλα γίνονται επίτηδες. Μάλλον εθνική είναι η κρίση.....κι αυτή βάλετε.
Ο Χρίστος Ελ έχει δίκιο να αναρωτιέται. Πως γίνεται να ταυτίζεται δημιουργός και δημιουργία. Εννοώ ότι αυτά υπήρξαν πάντα και ήσαν ένα. Δεν δημιούργησε το ένα το άλλο διότι τότε θα με ρωτήσεις: και το θεό ποιος τον έκανε; και όπως καταλαβαίνεις θα παίζουμε την κολοκυθιά. Αυτά υπήρχαν πάντοτε και θα υπάρχουν πάντα. Το ον είναι ένα, συχνότητες αλλάζει και εκφάνσεις. Η συνείδηση είναι μόνιμο μέρος του σύμπαντος κι όχι ένα προσωρινό επεοσόδιο πάνω σε έναν μικρό πλανήτη.
Σεσόστρις (δεν ξέρω που τονίζεται) δεν έχω σκοπό να δημιουργήσω έριδες. Μόνο για κάποια να ενημερώσω που μας κρύβουν επιμελώς. Το ξέρω πως οι θρησκευόμενοι θα παρεξηγηθούν. Έχουν όμως μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της ανθρωπότητας.

Edited by - ZALMOXIS on 30/06/2013 15:31:30Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/06/2013, 18:17:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η ύπαρξη ενός Θεού έξω από την φύση και τον υλικό κόσμο τρομάζει, διότι μπορεί να αισθανθούμε πως είναι ανεξέλεγκτος και εμείς παιχνίδι του. Έπειτα μπορεί ο νους να το συνδέσει με τις τυραννικές ανθρώπινες μοναρχίες(λες και με τέτοια μυαλά που έχουμε η δημοκρατία μας αξίζει lol).

Όμως αν υπόκειται και ο Θεός στην φθορά και στην αλλαγή, κλεισμένος μέσα στο μπαούλο του Χρόνου, αλίμονο!

Πρέπει υποχρεωτικά η οργανωτική αρχή να μην είναι μέρος της ύλης αλλά ανώτερη. Αν ο Θεϊκός Νους ήταν υλικός ζώντας στην φύση της φθοράς τότε θα υπόκειτο σε νόμους τους οποίους δεν θα μπορούσε ούτε να θέσει ούτε να ελέγξει. Αυτοί θα τον κάνανε ό,τι θέλουν ωσάν ανώτεροι. Ενώ θα παρέμενε το ερώτημα ποιος έθεσε τους νόμους και φροντίζει για την τήρησή τους....

Ο Θεός συνέλαβε την εικόνα του κόσμου στο Νου Του και υλοποιήθηκε το σύμπαν, κάθετι ορατό και αόρατο.

Στις άλλες αρχαίες θρησκείες, ακόμη και αν δεχθούμε την άποψη πως οι θεοί είναι εντός του κόσμου...υπάρχει πάλι Μονάρχης και Μοίρες... που κληρώνουν τις θεϊκές δικαιοδοσίες και τα πεδία δράσης στους κατώτερους θεούς και ανθρώπους. Δεν υπάρχει δωδεκαθεϊστική δημοκρατία.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/06/2013, 18:31:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τί λέω; Λέω πως ο κατασκευαστής της μηχανής πρέπει να μην είναι μέρος της, ενώ πριν εκείνη υλοποιηθεί υπάρχει ένα προσχέδιο που γεννιέται στον νου.

Ο Θεός πρέπει να είναι αναγκαία μια εξωφυσική υπερ-Προσωπικότητα για να μπορέσει να δημιουργήσει την φύση και τους νόμους που θα την διέπουν.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/06/2013, 18:34:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εξάλλου η άποψη πως ο Θεός είναι εντός της φύσης, είναι υλιστική και όχι ιδεαλιστική. Έτσι δεν είναι;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ZALMOXIS
Μέλος 1ης Βαθμίδας


124 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/06/2013, 19:49:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ. ΜΑ ΚΑΙ Η ΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. ΤΟ ΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ. ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΘΕΟ. ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΘΕΟ. ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ. ΤΟ ΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΚΑ ΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΔΟΝΗΣΗ. ΚΑΙ Η ΥΛΗ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΔΟΝΗΣΗ. ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΕΣ. ΟΜΩΣ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, Η ΚΟΙΝΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ. ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΥΦΟΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/06/2013, 21:41:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ ZALMOXIS καλωσόρισες.

Σχετικά με το εισαγωγικό σου κείμενο θα ήθελα να σου επισημάνω πως θα ήταν βολικότερο για όλους τους αναγνώστες να υπάρχουν μερικά κενά μεταξύ παραγράφων ώστε να διαβάζεται ευκολότερα. Αυτό απλά λάβε το υπόψη γενικά, πιθανώς για μελλοντικά μακροσκελή κείμενα που μπορεί να παραθέσεις.

Επίσης θα ήθελα να σου προτείνω να αποφεύγεις τα κείμενα με κεφαλαία γράμματα αφενός για λόγους ευκολίας στην ανάγνωσή τους, αφετέρου επειδή στον διαδικτυακό κόσμο σημαίνει ότι "φωνάζουμε".

Ευχαριστώ και καλή συνέχεια.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ZALMOXIS
Μέλος 1ης Βαθμίδας


124 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/06/2013, 23:25:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο.Κ. ΑΓΚΝΩΣΤΙΚ. ....ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ
ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ....ΩΡΑΙΕΣ ΓΑΜΠΕΣ

Edited by - ZALMOXIS on 30/06/2013 23:36:30Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/07/2013, 00:03:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ZALMOXIS
Σεσόστρις (δεν ξέρω που τονίζεται) δεν έχω σκοπό να δημιουργήσω έριδες. Μόνο για κάποια να ενημερώσω που μας κρύβουν επιμελώς. Το ξέρω πως οι θρησκευόμενοι θα παρεξηγηθούν. Έχουν όμως μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της ανθρωπότητας.

Φίλε ZALMOXIS δεν έγραψα ότι η πρόκληση έριδων είναι δική σου επιδίωξη. Μόνο που αυτές οι αλήθειες που έγραψες έχουν τεχνιέντως παραχαραχτεί και αλλοιωθεί εδώ και αιώνες από τους επιτήδειους που μετέτρτεψαν το άσπρο σε μαύρο, και αποπροσανατόλισαν τους πιστούς η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει μείνει στην ιστορία των σχολικών βιβλίων. Πάρε για παράδειγμα τον Νέρωνα, που από φιλέλληνα αυτοκράτορα λάτρη των τεχνών τον μετέτρεψαν σε πυρομανή εγκληματία για τους λόγους που ασφαλώς γνωρίζεις.
Επίσης όταν σου έγραψα για έντονες συζητήσεις με "ορισμένους" από τους αντιφρονούντες, εννοούσα έναν συγκεκριμένο ο οποίος θα σε έλουζε με τις χειρότερες βρισιές, αν δεν φρόντιζαν οι συντονιστές να τον διαγράψουν τη στιγμή που σου έγραφα την απάντησή μου. Με τους άλλους φίλους του forum, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις μας στο θέμα θρησκεία, η συζήτηση γίνεται καλόπιστα και με ευπρέπεια.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι εξ αποκαλύψεως θρησκείες ενσπείρουν το μίσος και την αντιπαλότητα μεταξύ των ανθρώπων, και αυτό που χρειαζόμαστε για να γίνουμε καλύτεροι σαν άνθρωποι δεν είναι η θρησκεία αλλά η σωστή παιδεία. Τέλος όλες τις θρησκείες τις κρίνω από την καθαρά ιστορική τους, και όχι τη μεταφυσική τους πλευρά.

Υ.Γ.
Το Sesostris το τόνισες σωστά.

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ZALMOXIS
Μέλος 1ης Βαθμίδας


124 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/07/2013, 00:18:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2487 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/07/2013, 09:49:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αγαπητέ ZALMOXIS καλωσόρισες.

Σχετικά με το εισαγωγικό σου κείμενο θα ήθελα να σου επισημάνω πως θα ήταν βολικότερο για όλους τους αναγνώστες να υπάρχουν μερικά κενά μεταξύ παραγράφων ώστε να διαβάζεται ευκολότερα. Αυτό απλά λάβε το υπόψη γενικά, πιθανώς για μελλοντικά μακροσκελή κείμενα που μπορεί να παραθέσεις.

...


Θα ήταν καλύτερο να ήταν μικρό το ποστ - ένα -δύο 'στοιχεία' να τα συζητήσουμε, παραθέτοντας 20-30 δε μπορεί να γίνεια κουβέντα.
Σε γενικό πλαίσιο πάντως δε τα βρίσκω πειστικά, και δεν είναι καν "ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ" ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - είναι γνωστά και από όσους είναι και Έλληνες και Χριστιανοί βλέπονται διαφορετικά και δεν υπάρχει 'ανθελληνισμός'
Πρώτο σημείο που πάσχει λοιπόν ο τίτλος (γιατί δεν πρόκειται για αθόρυβα κτλ.)
Δεύτερο στην πρώτη κι όλας γραμμή, πότε-ποιος 'Απολλώνιος' είπε τέτοιο πράγμα;

Edited by - panpam on 01/07/2013 09:51:37Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ZALMOXIS
Μέλος 1ης Βαθμίδας


124 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/07/2013, 10:21:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
η επικεφαλίδα είναι συμβολική. Είναι απάντηση της ιστοσελίδας "Απολλώνιος" στη ρήση του Γεννάδειου Σχολάριου.
Το ξέρω ότι τα κείμενά μου είναι μεγάλα και δεν τηρούν παραγράφους. Θα κάνω κάτι γιαυτό.
Τα λέω "αθόρυβα και παραλειπόμενα" επειδή δεν μας τα είπαν ποτέ στα σχολικά βιβλία, κι όποιος τα συζητά τον λένε εθνικιστή και ρατσιστή. Το ότι δεν υπάρχει ανθελληνισμός, έκανα πως δεν το διάβασα γαιτί είναι σαν να ακούω τον "Τσίπρα και τον Αλαβάνο με τη Ρεπούση".....

The fate of all mankind I see
Is in the hands of fools

KING CRIMSON-EPITAPH 1969

Edited by - ZALMOXIS on 01/07/2013 11:01:02Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2487 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/07/2013, 11:24:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

η επικεφαλίδα είναι συμβολική. Είναι απάντηση της ιστοσελίδας "Απολλώνιος" στη ρήση του Γεννάδειου Σχολάριου.
...
Όχι μόνο μεγάλα, όπως το διάβασα έδειχνε να λες ότι ο Απολλώνιος (από τα Τύανα) το είπε - που δεν. Τώρα που το έβαλες σε εισαγωγικά ξεκαθάρισε (και βέβαια άλλο κύρος θα είχε αν το είχε πει ο Τυανεύς - που δεν το είπε - κι άλλο κύρος (δεν) έχει τώρα που ξέρουμε την πηγή)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/09/2013, 20:43:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy