ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Γήινοι και Εξωγήινοι
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 41
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/05/2015, 18:06:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
AitheroVamon: Πραγματικά δεν γνωρίζω αν μας ψεκάζουν ή όχι, πάντως κρίνοντας εξ’ ιδίων αν μας ψεκάζουν, απλά απέτυχαν.

Από την άλλη κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, του κοινωνικού – οικονομικού – πολιτικού αποτελέσματος εννοώ, τότε μάλλον σίγουρα μας ψεκάζουν.

Το πρόβλημα δεν είναι τι κάνουν αυτοί, όποιοι και αν είναι και αν υπάρχουν, το πρόβλημα είναι τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ, σήμερα κατά την ταπεινή άποψή μου πάντα, ως είδος (ανθρώπινο είδος του πλανήτη Γή) έχουμε φτάσει σε ένα σταυροδρόμι, ο ένας δρόμος οδηγεί στην ανελευθερία και όλα τα συμπαρελκόμενα της και ο άλλος οδηγεί στην αλλαγή του υπάρχοντος κοινωνικού – οικονομικού – πολιτικού συστήματος και στην Ελευθερία, η τεχνολογία πλέον αναπτύσσετε με άλματα και ίσως η επόμενη γενιά να βρεθεί προ δραματικών εκπλήξεων και να είναι πολύ αργά για να κάνει οτιδήποτε, αυτό απλά σημαίνει ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ, χωρίς αναβολή, Σήμερα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/05/2015, 19:28:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Italos:
quote:

Μόνο μην αφήσεις αυτή την αλήθεια να γίνει εμπόδιο στη ζωή σου, παρά χρησιμοποίησε την να σε ελευθερώσει.
Μην προσπαθείς να γίνεις αντίπαλος σε κάτι που δεν έχει πρόσωπο, θα χάσεις. Μάθε να ζεις σε αυτό, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ. Μόνο έτσι θα το εξαφανίσουμε, όχι παλεύοντας αόρατους εχθρούς.

Το πρόβλημα είναι πολύ ποίο παλιό και κάτι πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ ίσως η λύση δεν είναι αυτή που περιγράφεις.

Marcus Tullius Cicero

Ένας από τους επιφανέστερους άνδρες της Ρώμης κι ο κορυφαίος από τους ρήτορες της αρχαιότητας μετά τον Έλληνα Δημοσθένη. Σπούδασε στη Ρώμη και στην Αθήνα, όπου παρακολούθησε μαθήματα των μεγαλύτερων ρητόρων και φιλόσοφων της εποχής του κι ασχολήθηκε με τη ρητορική και τη φιλοσοφία.

Αναμείχθηκε στα πολιτικά της Ρώμης κι ανέβηκε σε μεγάλα αξιώματα και ύπατος στα 63 π.Χ.

Αποκαλύπτοντας τη συνωμοσία του Κατιλίνα εκφώνησε εναντίον του τέσσερις από τους καλύτερους λόγους του, πετυχαίνοντας την καταδίκη του συνωμότη και των συνενόχων του. Αργότερα έπεσε σε δυσμένεια και εξορίστηκε για ένα διάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από τη δολοφονία του Καίσαρα αγωνίστηκε να δοθεί αμνηστία στους δολοφόνους του Καίσαρα. Αργότερα όμως τάχτηκε εναντίον του Μάρκου Αντώνιου κι εκφώνησε δεκατέσσερις δριμύτατους λόγους εναντίον του, που ονομάστηκαν "Φιλιππικοί", επειδή συγκρίνονται με τους Φιλιππικούς του Δημοσθένη. Την αντιπαράθεση αυτή όμως την πλήρωσε με τη ζωή του.

Η Βασική Θεωρία του Κικέρωνα:

1. Ο πτωχός, εργάζεται.
2. Ο πλούσιος, τον εκμεταλλεύεται.
3. Ο στρατιώτης, προστατεύει και τους δύο.
4. Ο φορολογούμενος, πληρώνει και για τους τρεις.
5. Ο απατεώνας, εκμεταλλεύεται και τους τέσσερεις.
6. Ο μεθύστακας, πίνει στην υγεία και των πέντε.
7. Ο τραπεζίτης, εξαπατάει και τους έξι.
8. Ο δικηγόρος, αγορεύει ξεγελώντας και τους επτά.
9. Ο γιατρός, σκοτώνει και τους οκτώ.
10. Ο νεκροθάφτης, θάβει και τους εννέα.
11. Ο πολιτικός, ζει σε βάρος και των δέκα.

Συμπέρασμα: Ο πολιτισμός μας δεν έχει αλλάξει ιδιαιτέρα, εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια. Άλλες οι βουλές του τσοπάνη.

Ίσως γι' αυτό και ο Πόπλιος Οβίδιος έγραψε: Bene qui latuit,bene vixit δηλαδή, σε ελεύθερη μετάφραση, «όποιος κάνει το κορόιδο καταφέρνει και ζει ωραία».Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2015, 14:13:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Περί Αλκμάνα

Είκοσι επτά αιώνες πριν από τον περίφημο φυσικό Στίβεν Χόκινγκ, ο λυρικός ποιητής Αλκμάν περιγράφει με παρόμοιο τρόπο τη γέννηση του Σύμπαντος

Όσα λέει σήμερα ο περίφημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ για την κβαντική κοσμολογία ­ η οποία, ως γνωστόν, περιγράφει τις διαδικασίες δημιουργίας του Σύμπαντος ­ περιέχονται σε ποιήματα που έγραψε ο Αλκμάν, ένας από τους μεγαλύτερους λυρικούς ποιητές της αρχαιότητας (μέσα 7ου π.Χ. αιώνα), όπως απέδειξαν σε πρόσφατη εργασία τους τέσσερις αστροφυσικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σήμερα 17/05/2015 «Το Βήμα» παρουσιάζει την πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο ανακοίνωση αστροφυσικών οι οποίοι συνδέουν την κοσμολογία του Αλκμάνος με σύγχρονες κοσμολογικές απόψεις. Έτσι, εκτός από τον Δημόκριτο που θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης ατομικής φυσικής, φαίνεται ότι οι Έλληνες, μέσω του Αλκμάνος, έχουν προβλέψει, έστω και θεωρητικά, και άλλες σύγχρονες θεωρίες!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κοσμογονική άποψη που διατυπώνεται από τον Αλκμάνα στα μέσα του 7ου π.Χ. αιώνα περιγράφει απόψεις πολύ αρχαιότερες οι οποίες συμπίπτουν με σύγχρονες κοσμολογικές υποθέσεις περί γεννήσεως του αισθητού από εμάς αστρικού σύμπαντος «από μια σημειακή ιδιομορφία στο εσωτερικό μιας λευκής οπής, η οποία ­ λόγω της χρονικής συμμετρίας των εξισώσεων του Αϊνστάιν ­ μπορεί να θεωρηθεί ως μια χρονικά ανεστραμμένη μαύρη τρύπα».

Η εργασία με τίτλο «Μια προσωκρατική κοσμολογική πρόταση» έγινε από τους κκ. Μάνο Δανέζη, Ευστρ. Θεοδοσίου, Θεοφάνη Γραμμένο και την κυρία Μαργιέλα Σταθοπούλου, αστροφυσικούς του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Αλκμάνα τον γνωρίζαμε ως σήμερα ως έναν λυρικό ποιητή της αρχαιότητας. Η έκπληξη ήλθε το 1957 μετά τη δημοσίευση του παπύρου 2390 της Οξυρρύγχου (πόλη της Κάτω Αιγύπτου όπου σε ανασκαφές βρέθηκε ένας μεγάλος αριθμός παπύρων με ελληνικά κυρίως κείμενα που έχουν το όνομα της πόλης και έναν κωδικό αριθμό), ο οποίος χρονολογείται από τον 2ο μ.Χ. αιώνα.

Στον πάπυρο αυτόν διασώζονται τμήματα από ένα σχόλιο σε πεζό λόγο όπου αποκαλύπτεται ότι σε ένα από τα ποιήματά του ο Αλκμάν ασχολείται με ένα είδος θεογονικής κοσμολογίας. Το κεντρικό κομμάτι του σχολίου περιέχει συγχρόνως και «λήμματα», σύντομες δηλαδή φράσεις του Αλκμάνος.

Ο Αλκάμας λοιπόν λέει "γιατί όταν η ύλη άρχισε να τακτοποιείται, δημιουργήθηκε ένα είδος πόρου (δρόμου, περάσματος), κάτι σαν αρχή. Λέει λοιπόν ο Αλκμάν ότι η ύλη όλων των πραγμάτων ήταν ταραγμένη και αποίητη, έπειτα γεννήθηκε κάποιος που τακτοποιούσε τα πάντα, έπειτα δημιουργήθηκε ένας πόρος και όταν παρήλθε αυτός ο πόρος, ακολούθησε ένα όριο (ή τέρμα, τέκμωρ)"

Και ο πόρος είναι η αρχή, ενώ το όριο σαν τέλος. Οταν γεννήθηκε η Θέτις, αυτά έγιναν η αρχή και το τέλος των πάντων και το σύνολο των πραγμάτων έχει φύσιν παρόμοια με το υλικό του χαλκού, ενώ η Θέτις με εκείνη του τεχνίτη και ο πόρος και το όριο (τέκμωρ) παρόμοια με εκείνη της αρχής και του τέλους.

Και συνεχίζει "και τρίτο στη σειρά το σκότος, εξαιτίας του ότι ποτέ ως τότε ούτε ο Ήλιος ούτε η Σελήνη είχαν δημιουργηθεί, αλλά η ύλη ήταν ακόμη αδιαμόρφωτη. Δημιουργήθηκαν λοιπόν ο πόρος και το όριο (τέκμωρ) και το σκότος. Η ημέρα και η Σελήνη και τρίτον το σκότος. Η ακτινοβολία της ημέρας δεν ήταν πυκνή αλλά υπεβοηθείτο από (την ακτινοβολία) του Ηλίου, (διότι) προηγουμένως ήταν μόνο σκοτάδι, μετά δε αυτά (αυτή τη διαδικασία) ξεχώρισε από αυτό"

1/ Αρχικά η ύλη ήταν ταραγμένη και αδιαμόρφωτη, δεν είχαν δημιουργηθεί ακόμη ούτε ο Ήλιος ούτε η Σελήνη και κατ” επέκτασιν ούτε το αστρικό Σύμπαν. Δηλαδή το αντιληπτό από τις αισθήσεις μας αστρικό Σύμπαν δημιουργήθηκε μέσω ενός μη παρατηρήσιμου, αποίητου και αδιαμόρφωτου υλικού, το οποίο προϋπήρχε.

2/ Τότε, στα πλαίσια του χώρου που ήταν γεμάτος από εκείνο το αόρατο και μη παρατηρήσιμο υλικό (μη ύλη), γεννήθηκε κάποιος που τακτοποιούσε τα πάντα (η Θέτις, το όνομα της οποίας προέρχεται από το ρήμα τίθημι, που σημαίνει τοποθετώ, ταξιθετώ ­ τα απαρέμφατα: τιθέναι, θέσθαι) σαν τεχνίτης.

3/ Επειτα στον χώρο της μη ύλης δημιουργήθηκε ένας πόρος (στενή διάβαση, διάδρομος) που έπαιξε τον ρόλο της αρχής. Δηλαδή η στενή αυτή διάβαση αποτέλεσε τον λώρο για να βγει η ταραγμένη, αδιαμόρφωτη και μη παρατηρούμενη ύλη από τον χώρο της αρχικής αισθητής ανυπαρξίας στον αισθητό χώρο του παρατηρήσιμου Σύμπαντος.

4/ Ακολούθησε η δημιουργία ενός ορίου – το τέκμωρ – που σύμφωνα με τον φιλόλογο-μελετητή Μ.L. West ήταν ένα κατευθυντήριο σημάδι μέσα στον πόρο ή, σύμφωνα με τον γάλλο ελληνιστή J.Ρ. Vernant, μέσα στα αστέρια. Δηλαδή όταν η αποίητη και αδιαμόρφωτη ύλη διάβαινε το τέκμωρ καθίστατο αυτομάτως διαμορφωμένη και αισθητή, εφόσον μπορούσε να δημιουργεί αισθητά αντικείμενα, όπως ο Ήλιος και η Σελήνη. Κατά την άποψη του φιλολόγου G.S. Kirk, το τέκμωρ, ως όριο, πιθανότατα ταυτίζεται και με την έννοια του απείρου του Αναξιμάνδρου, ο οποίος επισκέφθηκε τη Σπάρτη (όπου έζησε ο Αλκμάν) μία γενιά αργότερα.

5/ Ο πόρος και το τέκμωρ συνυπήρχαν με το σκότος ως ένα ενιαίο σύνολο διακριτών γεγονότων. Ασφαλώς ολόκληρο το σύστημα «πόρος – τέκμωρ – σκότος» βρισκόταν εκτός του αισθητού
Σύμπαντος.

6/ Μετά το όριο (τέκμωρ) δημιουργήθηκαν η ημέρα (πιθανότατα το φωτεινό μέρος του ημερονυκτίου και κατ” επέκτασιν ο Ηλιος), η Σελήνη και το σκότος (πιθανότατα η νύχτα, το μη φωτεινό μέρος ­ σκοτεινό ­ του ημερονυκτίου). Μετά το όριο (τέκμωρ) αρχίζει να υλοποιείται το αισθητό Σύμπαν.

7/ Το φως της ημέρας (ακτινοβολίες) δεν ήταν πυκνό, αλλά υπεβοηθείτο από την ακτινοβολία του Ηλίου. «Στο σημείο αυτό» επισημαίνουν οι αστροφυσικοί «είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι ο σχολιαστής δηλώνει πως το φως (οι ακτινοβολίες) της ημέρας «υπεβοηθείτο» από τον Ηλιο, ο οποίος κατά συνέπειαν δεν δημιουργούσε «εξ ολοκλήρου». Το γεγονός αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ημέρα, στο σημείο αυτό του σχολίου, πιθανότατα δεν ταυτίζεται με το φωτεινό μέρος του ηλιακού ημερονυκτίου, αλλά με τη σημερινή σύγχρονη και γενικευμένη έννοια της παρουσίας ακτινοβολιών, δηλαδή την έννοια του φωτός».

Ο Αλκμάν λοιπόν δίνει ένα κοσμογονικό μοντέλο που σίγουρα περιγράφει απόψεις παλαιότερες του 7ου π.Χ. αιώνα, όπου υπάρχουν αξιοσημείωτες ταυτίσεις με σύγχρονες κοσμολογικές υποθέσεις βάσει των οποίων το παρατηρήσιμο αστρικό Σύμπαν γεννήθηκε από μια σημειακή ιδιομορφία στο εσωτερικό μιας λευκής οπής που θα μπορούσε να θεωρηθεί μια ανεστραμμένη μελανή οπή.

Ας σημειωθεί ότι ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 διατυπώθηκαν παρεμφερείς υποθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι λευκές οπές, που ίσως υπάρχουν, αποτελούν περιοχές του Σύμπαντος οι οποίες υφίστανται τη μεγάλη Εκρηξη με χρονική καθυστέρηση.

Ο αλκμάνειος «πόρος» μπορεί να ταυτισθεί εννοιολογικά με τον λώρο Αϊνστάιν-Ρόζεν, η σημειακή ιδιομορφία με την έννοια «τέκμωρ», ενώ το παράλληλο Σύμπαν από το οποίο εκκινεί ο λώρος με τον χώρο της αποίητης, αδιαμόρφωτης και μη αισθητής ύλης.

Αυτός ο λώρος σύμφωνα με τη σύγχρονη φυσική μπορεί να ενώνει είτε δύο παράλληλα σύμπαντα είτε δύο διαφορετικές περιοχής του ίδιου σύμπαντος. Η έννοια της λευκής οπής προκύπτει από το γεγονός ότι το «τέκμωρ» ως όριο του «πόρου» είναι, κατά τον Αλκμάνα, το σημείο εκδήλωσης αισθητής ύλης εκ του «μη όντος», αλλά και ενέργειας φωτεινής, εφόσον αμέσως μετά από αυτόν γεννήθηκε η ημέρα.

Κάποιοι προβληματισμοί

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ζούμε μέσα σε ένα πενταδιάστατο σύμπαν, δίπλα ή ακόμα και μέσα στο σύμπαν μας, υπάρχει κάποιο άλλο πενταδιάστατο σύμπαν και αυτά τα δύο σύμπαντα ενώνονται μέσο τουλάχιστον μιας επί πλέον διάστασης ;;;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2015, 19:36:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δείτε αυτό το video, τα συμπεράσματα δικά σας.

https://youtu.be/rNjhsUulNH4Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2015, 02:47:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Sol-Mix

Πόσα μου δίνεις, να στο εμφανίσω πάνω από τα Εξάρχεια?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2015, 03:27:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στα σοβαρά τώρα*. Βλέπεις κάτι τόσο "Ουάου", που λέει και ο Γιάνης. Άντε και είσαι σούπερ ντούπερ ψύχραιμος και μάγκας, οπότε φροντίζεις να πάρεις πλάνα από το CERN και τις πινακίδες του για να δείξεις τον χώρο του γεγονότου.

Μετά? Τί έγινε μετά? Όλα σταμάτησαν? Έσβησε η μπαταρία? Βαρεθήκαμε να βλέπουμε εξωγήινους? Πήγαμε για κατούρημα?

Ειλικρινά βρε Sol-Mix, δεν καταλαβαίνεις μια πίπα, όταν τη βλέπεις στο tube?

*Και το προηγούμενο post, σοβαρό ήταν. Απλά, δεν θέλω να φανταστεί κανείς πως ψάχνω για πελάτες...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2015, 04:16:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
https://www.youtube.com/watch?v=C25RTDXFNWY
Από τα πιο περίεργα βίντεο που έχω δει.
Αν διαβάσει κανείς από κάτω 8/10 λένε ότι είναι αέριο μπαταρίας.
Και πραγματικά θα μπορούσε. Και όμως κάτι δεν κολλάει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2015, 04:39:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν βγαίνει άκρη έτσι. Αλήθεια το λέω, σοβαρευτείτε. Το επόμενο βήμα είναι οι πύραυλοι και οι χρίστοι.

Δεν θέλω να το τραβήξω, αλλά ήμαρτον με το tube.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2015, 05:18:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Resume

Ο Sol Mix μας έδειξε το απόλυτο UFO, σε άσχετο μέρος, με άσχετο μοντάζ και άσχετη κατάληξη, κι ο Λεβαντίνος ένα νέφος αερίων, σε μια κατάσταση πανικού, καταστροφής και κυριολεκτικής ισοπέδωσης των πάντων.

Ειλικρινά τώρα, να το ξανασκεφτείτε, ή να το ξανασκεφτούμε?

Και για να είμαι εγώ σοβαρός, πάρτε ένα video από το γάμο σας, τα βαφτίσια του παιδιού σας, τις διακοπές με τη γκόμενα, το ατύχημα με το παπάκι σας. Κάντε μια σύγκριση με το 99.99% των videos που κυκλοφορούν στο tube για "παράξενα" θέματα. Καμμία σχέση.

Αν αυτό δεν σας βάζει σε σοβαρές σκέψεις, χαλαρώστε. Έχει και Χρίστο Ελ η συνέχεια.

Γενικά speaking όμως, κόφτε τη μαλακία με το tube. Δεν διαφέρει σε τίποτα από τις παραπομπές του Πύραυλου στη γένεση.

Εκτός και είσαστε τόσο μάγκες, που ξέρετε, εκτός των άλλων, από ανάλυση εικόνας και επεξεργασία video.

Παρεμπιπτόντως, κάτι τέτοια είναι που δικαιώνουν όλα τα άλλα. Άμα και αναρωτιέσαι στις πίπες, όλοι έχουν δικαίωμα στην αμφιβολία. Για τα πάντα. Με κάθε τρόπο. Κάνε την πίπα μόδα, και τα τσιμπούκια θα γίνουν τρόπος σκέψης, ου μην και ζωής. Εύγε.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2015, 05:33:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και με έναν ακόμα πιο DSM τρόπο, γιατί έχω κουραστεί πολύ μετά από σαράντα χρόνια:

Όσο δεν κατανοείτε την πραγματικότητα του προβλήματος, μην πληθωρίζετε τα σκουπίδια που το περιβάλλουν.

Υπάρχουν σε επάρκεια Πύραυλοι και Χρίστοι Ελ, που το κάνουν κατ' επάγγελμα ή καθ' έξιν.

Μπέσα.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2015, 05:46:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Sol Mix

Για να μην ξεχάσω, μετά την παγκόσμια ανατροπή των ενεργειακών ισορροπιών που έφερε η πατέντα σου, που καθώς έλεγες, έβαλες σε εφαρμογή με ανθρώπους που σε καταλάβαιναν, χαίρομαι που θυμάσαι ακόμα το esoterica.

Τα σωστά να τα λέμε.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2027 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2015, 13:30:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αδελφέ μου Ντιεσέμιε,

σε βλέπω ολίγον εκνευρισμένο
ή το νομίζω?


Θα πάμε για ρακές, και θα τα διευθετήσουμε όλα.

Οσο για το περιρρέον νέφος σκουπιδιών που ομιλείς,
ΟΚ, εσωτέρικα είμαστε,
όλα τα σφάζουμε όλα τα μαχαιρώνουμε.

Ντου νοτ γόρρυ
αντ στέη κάλμ


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2015, 14:24:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ντου νοτ γόρρυ
αντ στέη κάλμ

Ιζ βερι ντιφικαλτ, τζαστ αφτερ 45...

asta na pane!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3359 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2015, 14:37:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ο ένας περιμένει τον αντίχριστο να τον προσκυνήσει
ο άλλος ανακάλυψε την Αμερική
ο κύρος γρανάζης μπορεί να αλλάξει τον κόσμο αλλά δεν τον αφήνουν
ο παραπέρα είδε με τα κιάλια την αλήθεια που κρύβουν στη σελήνη
...ε δεν θέλει και πολύ να χάσεις την μπάλα μαζί και την ψυχραιμία σου PY8AGORAS


T'ακους Γιώργο;;; οχι ΜΟΝΟ την Πόλη! τον κόσμο ολάκερο!
εμεις...οι Ελληνες...
Παναγιά Τσαμπικα ευλόγησον

Edited by - AitheroVamon on 30/08/2015 14:47:51Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2015, 18:19:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[DSM] Ελάχιστες φορές έχω ασχοληθεί με την εξεργασία video, μια φορά συνένωσα κάποια μικρά βιντεάκια για μια παρουσίαση και μια δεύτερη φορά διόρθωσα κάποιους υποτίτλους, ως εκ τούτου ως μη ειδήμων ενστερνίζομαι την άποψη σου για το video, απλά κάτι μου έκανε ο τρόπος κίνησης του νέφους για αυτό το δημοσιοποίησα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2015, 19:22:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Υπάρχει αυτή τη στιγμή πολύ ισχυρό λογισμικό και διαθέσιμο δωρεάν (μέσω πειρατικών αντιτύπων) στον οποιονδήποτε, και μπορεί με ένα απλό PC να φτιάξει οτι θέλει κυριολεκτικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2027 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2015, 22:43:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Υπάρχει αυτή τη στιγμή πολύ ισχυρό λογισμικό και διαθέσιμο δωρεάν (μέσω πειρατικών αντιτύπων) στον οποιονδήποτε, και μπορεί με ένα απλό PC να φτιάξει οτι θέλει κυριολεκτικά.

Πολύ σωστά

Αλλά ακόμα και γνησιότατα να είναι τα βίντεο,

με τη συγκεκριμένη ποιότητα εικόνας/ανάλυση που έχουν
είναι δύσκολο να βγουν ακριβή συμπεράσματα για το τί απεικονίζεται
σε κάθε καρέ..
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/08/2015, 00:51:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συνήθως προσθέτουν κάποιο CGI σε υπάρχον βίντεο και μετά χαμηλώνουν την ανάλυση, έτσι ώστε να μην φανεί η συρραφή. Είναι κλασσικό κόλπο. Πολλά απο αυτά είναι και εργασίες φοιτητών σε σχετικές με multimedia σχολες.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/08/2015, 01:17:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στην φάση που βρισκόμαστε, ως τεχνολογικά επαρκώς εξοπλισμένοι, αλλά παράλληλα, ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι, τα προβλήματα είναι δύο.

Το ένα, που είναι εύκολα εντοπίσιμο, είναι η αδυναμία εξακρίβωσης των ορίων της κοινής τεχνολογίας, πόσο μάλλον των προωθημένων εφαρμογών της.

Το δεύτερο, που είμαστε πλέον τόσο αυστηρά οριοθετημένοι σε καθημερινές νόρμες και συμπεριφορές, ώστε κάποια πράγματα να μοιάζουν εξωτικά, ενώ στην πραγματικότητα απλώς μας διαφεύγουν, καθώς δεν εντάσσονται στις συνήθεις νόρμες της καθημερινότητας.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/08/2015, 17:01:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια πρωτοποριακή επίδειξη μόδας

Μπορεί να φαίνεται σαν μια συνθισμένη επίδειξη μόδας, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Όλα τα αντικείμενα και τα ρούχα έχουν παραχθεί μέσα από έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή. Υπεύθυνη γι’ αυτήν την πρωτοποριακή ιδέα είναι η ισραηλινή σχεδιάστρια Ντάνιτ Πέλεγκ.

Η δημιουργός σχεδίασε και τύπωσε τα πάντα στον εκτυπωτή που είχε στο σπίτι της, αποδεικνύοντας πόσα πολλά μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον, καθώς ο καθένας θα μπορεί να σχεδιάζει και να παράγει τα ρούχα που θέλει:

«Μπορώ να τυπώσω τα πάντα με αυτό το μηχάνημα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η πλάκα είναι πολύ μικρή, γιατί αφορά μέγεθος μόνο Α4. Άρα πρέπει να τυπώνω τα πάντα σ’ αυτό το μέγεθος και μετά να τα συνδέω ή να τα κολλάω. Αλλά δεν χρειάζεται να ράψω τίποτε. Άρα αν δεν ξέρετε να ράβετε, μπορείτε απλά να κολλήσετε τα ρούχα σας στο σπίτι».

Χρειάστηκαν μήνες ερευνών για να προκύψουν τα συγκεκριμένα σχέδια και ρούχα, τα οποία έχουν γίνει από ένα ανθεκτικό υλικό, που είναι ιδιαίτερα εύκαμπτο. Ονομάζεται Filaflex. Το τύπωμα των κομματιών A4 χρειάζεται περίπου 20 ώρες και το κάθε ρούχο απαιτεί συνολικά περίπου 300 ώρες για να είναι έτοιμο και στη συνέχεια μπορεί να πλένεται άνετα στο πλυντήριο.

«Η συγκεκριμένη τεχνολογία του τρισδιάστατου οικιακού εκτυπωτή, επιτρέπει σε όλους μας να φορούμε αυτά τα ενδύματα. Δεν προορίζονται μόνο για διασημότητες πλέον και δεν είναι φτιαγμένα από σκληρό πλαστικό. Είναι πολύ εύκαμπτα. Μπορείτε να καθίσετε ενώ τα φοράτε και να τα βάλετε ακόμη και στο πλυντήριο πιάτων» δήλωσε η Πέλεγκ.

Ένας τέτοιος εκτυπωτής που μπορεί να φτιάξει ανάλογα ρούχα κοστίζει περίπου 2.000 δολάρια. Η σχεδιάστρια πιστεύει ότι όσο η νέα τεχνολογία επεκτείνεται, το κόστος θα πέσει και όλοι θα μπορούν να σχεδιάσουν τα ρούχα τους στο μέλλον.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/08/2015, 18:34:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Άλλο ένα ενδιαφέρον video.

https://youtu.be/8AoAJOF5GVQ

Μας δουλεύει και η Hewlett Packard τώρα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3359 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2015, 03:20:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
η Hewlett Packard την δουλειά της κάνει,
κάποιος άλλος μας δουλεύει.

Ακόμα προσπαθώ να βρω το "ενδιαφέρον" στην διαφήμιση...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2015, 13:27:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αχ βρε DSM μου την χάλασες με το video, μια ερώτηση ήθελα να κάνω, αν υπάρχει αυτός ο τρόπος κίνησης, η διατήρηση της στροφορμής είναι μέσα ή έξω από τον - τούς κύκλους κίνησης;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2015, 14:41:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αχ βρε DSM μου την χάλασες με το video, μια ερώτηση ήθελα να κάνω, αν υπάρχει αυτός ο τρόπος κίνησης, η διατήρηση της στροφορμής είναι μέσα ή έξω από τον - τούς κύκλους κίνησης;

Λάθος ερώτηση.Διατύπωσέ την σωστά και θα πάρεις απάντηση.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2027 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2015, 17:24:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Λάθος ερώτηση.Διατύπωσέ την σωστά και θα πάρεις απάντηση.

Νικόμαχε μην είσαι αυστηρός.

Απάντα ακόμα και στη λάθος ερώτηση,
με το ...σωστό τρόπο.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2015, 17:52:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΙΚΟΜΑΧΕ, Έχεις δίκιο εκτός από το μέσα ή έξω πρέπει να προστεθεί και το ή κάπου αλλού, προσωπικά πάντως απάντηση σε αυτό το ερώτημα θέλω, τώρα αν εσύ θέλεις να απαντήσεις σε κάτι άλλο, ελεύθερος είσαι να το κάνεις.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2015, 18:41:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΝΙΚΟΜΑΧΕ, Έχεις δίκιο εκτός από το μέσα ή έξω πρέπει να προστεθεί και το ή κάπου αλλού, προσωπικά πάντως απάντηση σε αυτό το ερώτημα θέλω, τώρα αν εσύ θέλεις να απαντήσεις σε κάτι άλλο, ελεύθερος είσαι να το κάνεις.

Για να δούμε τι ακριβώς ζητάς, επειδή ακόμη δεν είμαι σίγουρος, τι θέλεις να μάθεις.

Σε ένα σύστημα σωμάτων ( π.χ. κύκλοι ), στο οποίο διατηρούμε την στροφορμή, αυτό δεν σημαίνει πως διατηρείται και η στροφορμή κάθε επί μέρους σώματος.Υπάρχουν αντίθετες ροπές και αντίθετες δυνάμεις στο σύστημα.

Αν εννοείς στροφορμή σημείου στο σύστημα, τότε πρόκειται για διανυσματικό μέγεθος, το οποίο είναι γινόμενο δύο διανυσμάτων, της ορμής και της θέσης στην ίδια χρονική στιγμή.Και πάντα μέσα στο σύστημα και όχι εκτός αυτού.

Η στροφορμή ενός συστήματος, έχει πάντα ένα σημείο αναφοράς, το οποίο ονομάζεται Αρχή αξόνων και ευρίσκεται εντός του συστήματος.Αν υποθετικά το θέσουμε εκτός συστήματος, τότε θέλοντας και μη, επεκτείνουμε το όλον σύστημα και...ξανά πάλι από την αρχή!

Είσαι καλυμμένος?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2027 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2015, 21:11:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια που μπλέξαμε με στροφές και στροφορμές,
"κι όπως θα παίρνω τις στροφές αποτελειωσε με" που λέει και το τραγούδι,

να βάλω μια χρήσιμη ενημερωτική λινκιά εδώ, με τα βιντάκια που τη συνοδεύουν να είναι όλα τα λεφτά:

http://physicsgg.me/2010/01/05/%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%85%CE%B3%CF%8C%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B7-%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC/

Φυγόκεντρος, κεντρομόλος, μέσα έξω και επί τα αυτά του συστήματος,
και ο ...καργιόλης ο coriolis, τα πάντα όλα λέμε....


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2015, 21:25:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πυθαγορα

Εκτός θέματος.
Την Δευτέρα με τον...κηδεμόνα σου!

Παρ'όλα αυτά, καλή η λινκιά και η καργιόλικη...δύναμη.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2027 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2015, 22:44:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πυθαγορα
Εκτός θέματος.
Την Δευτέρα με τον...κηδεμόνα σου!

Είπα ότι το διευρύνω λίγο το θέμα,
γιατί έτυχε και διαβαζα αυτό το λινκ

και μετά είδα τα περί στροφορμής του ΣολΜιχ.

Δεν έδωσα απάντηση σε αυτόν,
εξάλλου ζήτησε εσένα

quote:
Παρ'όλα αυτά, καλή η λινκιά και η καργιόλικη...δύναμη.

Υπό κάποια έννοια, και πολύ 'εξω-έξω' και ξυστά ξώφαλτσα
θα μπορούσε να έχει σχέση και με το ερώτημα του ΣολΜιχ,
δεδομένου ότι τα ατμοσφαιρικά φαινόμενα,
κινήσεις νεφών, κυκλώνες, κλπ, εμπίπτουν στην φαινόμενη εμπειρία του καργιόλη....

(και ο ΣολΜιχ ρώτηξε για το υποτιθέμενο 'περιστρεφόμενο' συννεφο πάνω από το CERN -έστω και αν το συγκεκριμένο ήτο προϊόν κάποιου ερασιτέχνου βίδεο-δηζάιγνερ)


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 41 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy