ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 Επιγνωση
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 41
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2018, 23:34:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

ΣωστόςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Empty Space
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2018, 06:16:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Heretic, παρανοήσατε λίγο στο θέμα της λήψης και διακοπής φαρμάκων, αλλά εντάξει δεν έχει σημασία να σας αναλύσω τώρα τι και πώς.

Μόνο σε γενικές γραμμές θέλω να ξεκαθαρίσω πως παίρνω φάρμακα και τώρα, δηλ. αν εξαιρέσουμε τις τρεις φορές στο παρελθόν που τα είχα κόψει και μου στοίχισε, συνεχίζω και τα παίρνω και θα τα παίρνω εφ'όρου ζωής όπως έγραψα.

Εντάξει, έχετε δίκιο, σε ποια βάση να γίνει συζήτηση εδώ μέσα με έναν άνθρωπο που δεν ξέρει τι του γίνεται, που έχει αυτοκτονικές ιδέες και κάθε του φράση τελειώνει με τη γνωστή επωδό "και τι νόημα έχει αυτό;"

Όσο για την αφάρμακο-εναλλακτική ψυχιατρική, δεν μπορεί να βοηθήσει παντού.
Είχα πάει πριν χρόνια σε έναν ομοιοπαθητικό και μου είχε πει πως πρέπει να απευθυνθώ σε συμβατικό ψυχίατρο γιατί ο ίδιος δεν μπορούσε να βοηθήσει.

Και δεν νομίζω πως γλιτώνει κανείς χρήματα.
Οι αμοιβές των εναλλακτικών και τα σκευάσματα που δίνουν έχουν κι αυτά το κόστος τους.

Το χειρότερο με την κατάστασή μου είναι πως θεωρώ πως έτσι είναι τα πράγματα με μένα -και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, απ' τη στιγμή που θεωρώ τις σκέψεις που κάνω για τον κόσμο (που τα βλέπω όλα στραβά) σωστές- έτσι όπως είμαι λοιπόν "αμετανόητη" μάλλον δεν έχω ελπίδες να γίνω καλύτερα.

Θα δω τι θα κάνω και με τους γιατρούς. Έχω αλλάξει πάρα πολλούς. Με έχει κουράσει και αυτό γιατί αισθάνομαι και ηλίθια από ένα σημείο και μετά όταν δεν ικανοποιούμαι με έναν. Πάει να πει πως έχω πρόβλημα εγώ και δεν είναι όλοι οι γιατροί προβληματικοί που τους αλλάζω όλη την ώρα. Ίσως και αυτό έχει παίξει το ρόλο του στην συναισθηματική αστάθεια που με χαρακτηρίζει. Το ότι άλλαζα συνεχώς γιατρούς και αγωγές.
Και μου το είχε πει ένας γιατρός, πως είναι μεγάλο λάθος αυτό, που δεν μένω σε έναν.

Τέλος πάντων, ευχαριστώ που ασχοληθήκατε ο καθένας με τον τρόπο του.
Ακόμα και να μην βοηθούν οι συμβουλές στην περίπτωσή μου γιατί επηρεάζομαι πολύ εύκολα από αυτό που θα μου πουν, ωστόσο είναι μια προσπάθεια από μέρους σας, και δεν πιστεύω πως όποιος γράφει τη γνώμη του εδώ, το κάνει κακοπροαίρετα, με σκοπό να παραπλανήσει.

Αν τελικά παραπλανά, αυτό γίνεται γιατί είναι και ο ίδιος, αυτός που δίνει τις συμβουλές, πλανεμένος, ή εγώ που τον ακούω έχω μειωμένη κριτική ικανότητα και δεν μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου.

Αν και δεν νομίζω πως τελικά πλανώμαι. Δηλαδή μπορεί να ακούω όλες τις αντικρουόμενες απόψεις, αλλά τελικά μένω ακίνητη και δεν παίρνω καμία θέση.
Εξού και το πέρα δώθε στους γιατρούς, στα επαγγέλματα, στους φίλους, στα πάντα.

Και είναι ως ένα μέρος δικαιολογημένο, απ' τη στιγμή που Heretic είπατε κι εσείς εμμέσως πλην σαφώς πως μου λείπει η γνώση και η εμπειρία και γι' αυτό δεν μπορώ να αναπτύξω την κρίση μου.

Όπως και να' χει, μπορώ να καταλάβω πως δεν είμαι σε θέση να συζητήσω στην παρούσα φάση θέματα που αφορούν αυτό το φόρουμ (μεταφυσικής, εσωτερισμού, αποκρυφισμού), γιατί τα φέρνω όλα στα μέτρα του προβλήματός μου και το φόρουμ μετατρέπεται κατά έναν περίεργο τρόπο σε γραμμή βοήθειας για την αυτοκτονία.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2018, 08:31:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Empty Space, έτσι όπως εκφράζεσαι δημόσια, μου έχει δημιουργηθεί ο φόβος ότι αν συνεχιστεί λίγο ακόμα αυτό, μια μέρα θα διαβάσουμε από τον λογαριασμό σου κάτι σαν "ευχαριστώ για όλα όσα συζητήσατε μαζί μου" και μετά "αντίο σε όλους". Και στη συνέχεια θα διαβάσουμε κάτι στις εφημερίδες ή στο ίντερνετ. Καταλαβαίνεις κι εμάς τη θέση μας, έτσι;

Και αν το πράγμα αυτό είναι τραγικό, το πιο τραγικό είναι να αποφασίσει κάποιος γονιός ή κάποιος φίλος σου, ότι"το παιδί μου το ξεμυάλισαν κάποιοι στο ίντερνετ" ή "συζήταγε με κάτι παλαβούς σε φόρουμ αιρέσεων και σατανιστών", οπότε το επόμενο βήμα θα είναι το "κάποιοι πρέπει να πληρώσουν γι' αυτό", το στάδιο της κατασκευής ενόχων που ακολουθεί πάντοτε.

Και δυστυχώς από το φόρουμ αυτό, όπως και αρκετά άλλα σαν κι αυτό, περνάνε τύποι που είναι σε κάτι παλαβές αιρέσεις, ή θέλουν να φτιάξουν δικές τους ή είναι σατανιστές και ψαρεύουν θύματα. Αυτοί όμως έρχονται εδώ γι αυτόν το λόγο, εμείς τους διαολοστέλνουμε (τουλάχιστον αρκετοί από αυτοί που σου απάντησαν το έχουν κάνει, ο καθένας με τον τρόπο του) και η ζωή συνεχίζεται. Άντε όμως μετά να πείσεις τα κοράκια ότι εμείς δεν είμαστε τέτοιοι.

Στο χώρο του μεταφυσικού υπάρχει ένα πολύ χαρακτηριστικό φαινόμενο. Άνθρωποι με θέματα, κυρίως ψυχιατρικής φύσης, έλκονται σε αυτόν επειδή νομίζουν ότι η πηγή του προβλήματός τους βρίσκεται έξω από αυτούς. Κάποιος μου έκανε μάγια γράφει ο ένας, κουβαλάω μια κατάρα 5 ζωές γράφει ο άλλος, έκανα Ouija και κόλλησα ένα πνεύμα που με ταλαιπωρεί 15 χρόνια γράφει ο τρίτος. Δεν μπορώ να αποκλείσω φυσικά την περίπτωση όλα αυτά να έχουν μια αιτία πέρα από τα φυσικά. Το πιο πιθανό όμως είναι πως ο άνθρωπος αυτός δεν θέλει να παραδεχτεί ότι απλά του έκατσε μια στραβή του στιλ shιt happens, και προσπαθεί να τη ντύσει με απόκοσμο περιτύλιγμα.

Αυτό το έχω ακούσει και από φίλη ψυχίατρο, που έχει αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά, όπως και από δυο ξεχωριστούς εναλλακτικούς θεραπευτές, που πιστεύουν μεν σε αυτά, αλλά δεν νομίζουν ότι ζούμε σε κάποιον Demon hunted world.

Επίσης, όταν σου έγραψα για αφάρμακο αγωγή, δεν ευνοούσα ψευδοεπιστημονική αφάρμακο αγωγή όπως η ομοιοπαθητική ή η συστημική αναπαράσταση. Αυτά όλα είναι τόσο προβληματικά, που ακόμα κι αν σε διακριτές περιπτώσεις μπορεί να έχουν βοηθήσει κάποιον, δεν είσαι σε θέση να ξέρεις αν μπορούν να βοηθήσουν τον οποιονδήποτε. Γιατί όλες αυτές οι μέθοδοι, έχουν ένα σημαντικό πρόβλημα ξέρεις: αλλεργία με τις στατιστικές. Αν τους βάλεις κάτω να τους μετρήσεις, όσο καλοπροαίρετος κι αν είσαι, δεν μπορούν να περάσουν το κατώφλι της τυχαιότητας.

Abyssus Abyssum Invocat

Edited by - Heretic on 08/03/2018 08:33:09Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Empty Space
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2018, 10:09:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Heretic, πάλι δεν έχετε καταλάβει τα αποθέματα υπομονής μου και αντοχής μου.

Αφού δεν έχω αφαιρέσει τη ζωή μου μέχρι τώρα, ενώ το σκέφτομαι για μια δεκαετία περίπου, δεν νομίζω πως θα τολμήσω να το κάνω ποτέ.
Είναι και το ένστικτο αυτοσυντήρησης είναι και οι γύρω μου που δεν θέλω να στενοχωρήσω..

Απλά ο λόγος που φέρνω το θέμα της αυτοκτονίας συνέχεια στο προσκήνιο, είναι η όντως μεγάλη μου επιθυμία να φύγω απ' τη ζωή.
Είναι κάτι που το σκέφτομαι και με βασανίζει και δεν μπορώ να μην το αναφέρω.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ ότι με τον τρόπο αυτό ταράζω όσους με διαβάζουν ή με ακούνε, γιατί έχω εξοικειωθεί τόσο πολύ σε αυτήν την ιδέα, που την έχω συνηθίσει και δεν μου κάνει εντύπωση.

Λόγω προφανώς της ψυχικής μου κατάστασης, των ισοπεδωμένων συναισθημάτων, της άδειας ζωής, της έλλειψης κινήτρου, της απουσίας νοήματος, αντιμετωπίζω το θάνατο όπως και τη ζωή.
Ζωή και θάνατος είναι για μένα το ίδιο πράγμα. Τα βάζω όλα στο ίδιο τσουβάλι, παρ'ότι ξέρω θα μου πείτε πως αυτό που κάνω στερείται λογικής από όποια πλευρά κι αν το δούμε.

Το ότι ταράζονται οι άλλοι στην ιδέα της αυτοκτονίας, το έχω καταλάβει από την αντίδραση της μητέρας μου, η οποία στενοχωριέται πάρα πολύ όταν της το λέω, αλλιώς δεν θα μπορούσα να σας καταλάβω ούτε εσάς με την τόση ανησυχία για το θέμα αυτό ούτε και την ανησυχία του κύκλου της οικογένειας κάποιου που έβαλε τέλος στη ζωή του και την ανάγκη του να βρει κάποιον να του φορτώσουν τις ευθύνες. Όλα αυτά δεν τα καταλαβαίνω.

Πείτε με αναίσθητη, αλλά απ' τη στιγμή που κάποιος φεύγει απ' τη ζωή, τίποτε δεν μπορεί να τον γυρίσει πίσω, όσο και να προσπαθούν οι συγγενείς να βρουν τον υπαίτιο.

Αυτό έχει νόημα μόνο για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων από άλλα άτομα, γιατί αν ιδανικά τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, έτσι γλιτώνουν κι άλλα υποψήφια θύματα.
Αλλά εντάξει, δεν αντιλέγω, κάτι είναι κι αυτό.

Οπότε νομίζω πρέπει να σας καθησυχάσω.
Δεν πρόκειται να κάνω κακό στον εαυτό μου. Οπότε ηρεμήστε.
Αν κάποιος φταίει για την κατρακύλα μου αυτός είναι ένας, δεν ξέρω τι άνθρωπος είναι και τι κουβαλάει πραγματικά, αλλά αφότου γνώρισα αυτόν τότε στα 18 μου, δεν μπορώ να συνέλθω.
Μπορεί κι αυτός να ήταν μόνο το κερασάκι στην τούρτα, γιατί και πριν τον γνωρίσω δεν ήμουν σταθερή, ήμουν ευάλωτη.

Αυτόν ίσως τον ανέφερα στα πεταχτά, αλλά από τότε που τον γνώρισα, ξεκίνησα να μην είμαι καλά ουσιαστικά.
Και αναμφίβολα πίστευα και ακόμα πιστεύω μερικές φορές πως αυτός μου έχει κάνει μάγια.
Αν δείτε το γραφικό του χαρακτήρα του θα καταλάβετε. Μπορεί να ήταν και σατανιστής. Μπορεί να μου έδωσε και ναρκωτικά χωρίς να το καταλάβω, ρίχνοντάς τα στα ποτά.

Τέλος πάντων. Επιβεβαιώνω τώρα τις ιδέες άλλων ψυχικά νοσούντων περί μαγείας, κακού κάρμα κλπ.. Οπότε ναι, τα έχω σκεφτεί κι εγώ
όλα αυτά.

Το θέμα είναι πως έχω μια μεγάλη δυσκολία να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημά μου τόσα χρόνια και να βρω τη λύση του επιλέγοντας τον κατάλληλο θεραπευτή-γιατρό.
Ίσως δεν υπάρχει και κατάλληλος.

Το μόνο που έχω καταλάβει είναι πως σε οτιδήποτε στη ζωή δεν ισχύει ο κανόνας "πέσε πίτα να σε φάω" αλλά χρειάζεται πολύ ψάξιμο και μελέτη.
Εγώ αν και διαβάζω λίγο ψυχολογία, λίγο ψυχανάλυση, όσο μπορώ βασικά, κι ενώ όταν καταλαβαίνω κάτι συμφωνώ ότι ισχύει και σε εμένα, αδυνατώ να συνδυάσω τις πληροφορίες και να καταλάβω ποιο είναι τελικά το πρόβλημά μου. Ως εκ τούτου μπορώ να δω μόνο τα συμπτώματα και αγνοώ την αιτία και επομένως βρίσκομαι στο ίδιο σημείο, υπομένοντας και υποφέροντας ένα άλυτο πρόβλημα.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Κρατήστε μόνο πως εσείς δεν φταίξατε σε τίποτα και μπορεί εύκολα να το εξάγει κανείς το συμπέρασμα, αν ανατρέξει στη συνομιλία εδώ που έχει προηγηθεί.
Δεν φαίνεται από πουθενά πως με ωθείτε να κάνω κακό στον εαυτό μου. Το αντίθετο θα έλεγα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2018, 11:35:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μιας και το θέμα σου είναι πολύ σοβαρό για να το πάρει στην πλάκα κανένας, θα ήθελα και από μερικούς φίλους ακόμα εδώ που διαθέτουν κριτική άποψη, Νικόμαχος, Πυθαγόρας, Ιταλός (γράφω αυτούς που πιθανόν να διαβάζουν ακόμα το forum) να τοποθετηθούν, γιατί νιώθω ότι εγώ και ο xristosxatz μονοπωλούμε τη συζήτηση.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2052 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2018, 11:43:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Empty Space

στην περίπτωση που δεν τρολάρεις ή έστω μπαίνεις για να τσεκάρεις τις γνώσεις ψυχολογίας/ψυχιατρικής των παροικούντων εδώ πέρα,
αξίζει να ρίξεις μια δεύτερη ματιά σε όσα σου έχει γράψει Heretic τα οποία είναι γενικώς πολύ καλές συμβουλές για την περίπτωση που φαίνεται να αντιμετωπίζεις.

Η γραφή σου δείχνει άτομο κάργα καταθλιπτικό (δεν είναι κακό αυτό ούτε μομφή προς Θεού έτσι) το οποίο όμως δεν φαίνεται να έχει και υποστήριξη από το περιβάλλον του (γονείς, φίλους, σχέση) αλλά το κυριότερο: Από τον εαυτό του!

Θα γνωρίζεις φαντάζομαι την παροιμία περί "Αθηνάς και χείρα κίνει"
ή έστω στη βερσιόν με Αη-Νικόλα....

Βεβαίως φταίει και το γαμημένο χωροχρονικό πλαίσιο:

Μια νέα κοπέλα ζεί από τα 20 ως τα 30 της, στην Ελλάδα του 2008 -2018.

Αυτό από μόνο του, χωρίς τίποτα άλλο, είναι ήδη αιτία Κατάθλιψης, λόγω της γνωστής περιρέουσας ατμόσφαιρας, Κρίση, Μνημόνια, Ανεργία, Αφραγκία, σφίξιμο το ζωνάρι, κλεισούρα, πού καιρός για ενδιαφέροντα και για λουλούδια της άνοιξης ή καβαφικά ταξίδια και Ιθάκες....

Πέφτεις και στον μαλάκα που σε σημάδεψε, κι έδεσε το "γλυκό".

Λοιπόν, μάντεψε κάτι:

Δεν είσαι όχι απλώς μόνη, ούτε πρώτη και τελευταία.

Παίζει να είναι και ίσαμε το 1/3 της σημερινής ελληνικής νεολαίας έτσι και ευλογως....

Εδώ σαλτάρουνε 40άρηδες και 50άρηδες που είδανε και τη ζωή πριν και ήταν και πρώτο τραπέζι πίστα, είναι να μη σαλτάρει μια νεολαία που μεγαλώνει σε αυτό το κλίμα της τελευταίας δεκαετίας???

Όμως μη σε παίρνει από κάτω.
Δεν είναι λύση οι αυτοκτονικοί ιδεασμοί. Είναι φόβος και παραίτηση. Πνίξιμο και μαυρίλα.
Μην το καλλιεργείς αυτό και μην το θρέφεις.
Κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος έτσι, ούτε εσύ ούτε οι γύρω σου.
Μην εγκλωβίζεσαι σε τέτοιες σκέψεις και φαύλους κύκλους.
Πάλεψέ το και ξεπέρασέ το. Δες το σαν μια κακιά παρένθεση, ένα κακό όνειρο, κι ας σου πήρε χρόνια. Όσο μένεις σε αυτό τόσο βαλτωνεις τόσο κολλάς και τόσο χειροτερεύεις.

Δοκίμασε κάτι άλλο όπως σου είπε κι ο Κοστ. Συνήθειες, χόμπι, ανθρώπους, βρες κάτι ενδιαφέρον να σε ζωντανέψει ξανά. Στο χέρι σου είναι -σε μεγάλο βαθμό. απομάκρυνε "τοξικές" συνήθειες, αλλά και ανθρώπους από το περιβάλλον σου για να μπορέσεις να "αναπνεύσεις".

Μόνη σου θα βοηθήσεις τον εαυτό σου. Κανένας από μας δεν μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει....


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Empty Space
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2018, 14:01:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Υποστήριξη από το περιβάλλον μου έχω, αλλά ποτέ οι άλλοι δεν είναι όπως τους θέλουμε εμείς, οπότε ναι μεν με στηρίζουν οικονομικά και ψυχολογικά όσο μπορούν, αλλά πόσο να επιδράσουν άλλο οι γονείς απάνω μου πια;
Με μεγάλωσαν, μου έδωσαν ό,τι είχαν να μου δώσουν.
Δεν μπορούν να μου ανοίξουν το κεφάλι να μου αλλάξουν το μυαλό!

Σε κάποιο βαθμό φταίνε και αυτοί βέβαια, αλλά έχουμε πει τα πράγματα δεν είναι μονόπλευρα. Υπάρχει αλληλεπίδραση ως γνωστόν και η διαμόρφωση της συμπεριφοράς του καθενός δεν είναι απλά αντανάκλαση-αντίδραση στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος χωρίς τη δική του συμμετοχή και πινελιά, αλλά αντίθετα φιλτράρεται από τον ψυχισμό του.

Τέλος πάντων, μάλλον πρέπει να μείνω μόνη μου, κι εκεί καταλήγω πάντα, αφού επηρεάζομαι τόσο πολύ από τους άλλους και πάντα έτσι ήμουν.
Αλλά δύσκολο να το καταφέρω.
Οπότε φαύλος κύκλος.

Έχω ξεχάσει και ποιο είναι το καλά εδώ που τα λέμε.
Θα ήθελα να έχω μια εικόνα, έστω για να έχω ένα σημείο αναφοράς-σύγκρισης.
Να ξέρω πού βρίσκομαι και πού θα μπορούσα να βρίσκομαι αν ήμουν καλά.
Ίσως σε αυτό φταίνε οι άνθρωποι που μου τύχαιναν στη ζωή.
Έχω βέβαια και φίλες που δεν έχουν ψυχολογικά.
Η διαφορά μας είναι πως κάτι κάνουν και δεν κλαίνε τη μοίρα τους όλη την ώρα.

Τέλος πάντων, το πρόβλημά μου είναι σαν το διάβολο, έχει πολλά ποδάρια, ή κάτι σαν τη Μέδουσα, που της κόβεις το ένα κεφάλι και ξεφυτρώνουν άλλα μετά.

Ίσως μία λύση, την οποία ακολουθώ συχνά, είναι να μην σκέφτομαι την κατάστασή μου, γιατί πραγματικά δεν βγαίνει τίποτα με το αναμάσημα και πραγματικά δεν μπορεί κανείς να με βοηθήσει.

Οπότε καταλήγω πάλι στην αποδοχή του εαυτού μου και προχωράω όπως είμαι δηλαδή μισή, κουτσή, στραβή κλπ., εντάσσοντας όσο μπορώ διάβασμα και δραστηριότητες στη μέρα μου..
Όσο μπορώ τα κάνω κι αυτά απλά όχι όλη την ώρα.

Και δεν τρολάρω.
Ισχύει πως άλλοτε είμαι πολύ πεσμένη και άλλοτε λίγο πιο καλά.
Η διάθεσή μου έχει κάποιες διακυμάνσεις.

Γιατί όμως σας είναι πιο εύκολο αμέσως να απορρίψετε τον άλλον και να τον κατηγορήσετε παρά να κάτσετε να τον ακούσετε και να τον καταλάβετε ή έστω να προσπαθήσετε να μπείτε στη θέση του;
Και αν όντως κάποιος ήθελε να παίξει μαζί σας, δεν θα δήλωνε την πρόθεσή του αυτή.
Οπότε λίγο άτοπη η σκέψη.

Αλλά εντάξει, δεν προσβλήθηκα, αν αυτό άφησα να φανεί μόλις τώρα.
Απλά ήθελα να τονίσω τη δυσαρέσκειά μου και τη διαφωνία μου στο θέμα της νοοτροπίας του να παίρνουμε κάποιον απ' το λαιμό και να τον απορρίπτουμε, χωρίς να μπούμε στη θέση του.

Αυτό το έχω σαν γενική αρχή και ίσως αυτός είναι και ο λόγος που παραπαίω και παρασύρομαι από διάφορες γνώμες.
Οπότε μάλλον και η υπερβολική προσπάθεια για κατανόηση με έχει καταστρέψει.

Είναι γνωστό και το ρητό: "Μην προσπαθείς να με καταλάβεις, γιατί θα χάσεις το μυαλό σου."
Κάτι τέτοιο έχω πάθει.

Σας προτείνω να μην μου γράψετε άλλα, γιατί δεν πρόκειται να σταματήσω να ξεφουρνίζω προβλήματα.
Είπαμε ο διάβολος και η Μέδουσα.

Αν έχω κάτι να πω επί των μεταφυσικών θεμάτων, θα σας ξαναγράψω..
Ευχαριστώ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1623 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2018, 19:34:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote]Όπως και να' χει, μπορώ να καταλάβω πως δεν είμαι σε θέση να συζητήσω στην παρούσα φάση θέματα που αφορούν αυτό το φόρουμ (μεταφυσικής, εσωτερισμού, αποκρυφισμού), γιατί τα φέρνω όλα στα μέτρα του προβλήματός μου και το φόρουμ μετατρέπεται κατά έναν περίεργο τρόπο σε γραμμή βοήθειας για την αυτοκτονία. [/quote]

Εγω φιλη θα σου πω οτι κατω απο αυτες τις συνθηκες ειναι δυσκολο να ασχοληθεις με ερευνες πανω στον εαυτο

Αυτο θελει καθαρο μυαλο διαθεση για παιχνιδι πειραματισμο και ερευνα ,και ειναι κατι μακροχρονιο

Και δεν ειναι περιτο να σου πω ,οτι οι καλυτεροι απο εμας εχουν καταφερει να κανουν λιγα πραγματα σε σχεση με την προσπαθεια που εχουν καταβαλει

Και προσεξε .....δεν λεω μην ασχοληθεις ,

Απλα λεω καντο αλλα μην τρεφεις καμμια προσδοκια απο αυτο αν το κανεις

Εσυ απο οσο εχω καταλαβει θελεις μια αμεση και καιρια λυση

Τετοια γρηγορα σχετικα αποταλεσματα μπορει να φερει μονο μια αγνη διατροφη η γιογκα το περπατημα η επαφη με την φυση το νερο και τον ηλιο ο βελονισμος

Δεν ξερω αν μπορουν να παρουν τελειως το προβλημα απο εσενα ,το σιγουρο ομως ειναι οτι κανουν δουλεια

Και σου το λεω απο προσωπικη εμπειρια

Θα μπορουσα να σου συστησω πολλα

Αν εισαι στην Αθηνα να ξερεις οτι εκει βρισκεται η ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ

Εκει μπορουν να σε βοηθησουν ,και σε θεματα διατροφης και για ασκησεις γιογκα ,που ειναι η αλλη αυτοβοηθεια που θα σου προτεινα

Να ξερεις επισης οτι το περπατημα σε φυσικο περιβαλον ξυπολητη ειναι ισχυρο μεσο καταστολης των φλεγμονων και επισης εχει αντιοξειδωτικες


Και ακτι ακομα υπαρχει μια σχεση στο σωμα που λεγεται οξινοαλκαλικη ισοροπια

Υπαρχει επισης και μια ενοια που λεγεται φλεγμονες


Αυτη η τελευταια ειναι υπευθυνη για σωματικα και ψυχολογικα προβληματα

Ψαξε τα οσο μπορεις και τα δυο ζητηματα

Ευχομαι να βρεις γρηγορα τον εαυτο σου

Και πισταψε με ειναι κατι που εχω περασει και εγω μεσα απο αυτο


Σου μιλω απο προσωπικη εμεπειρια και σου λεω οτι γινεται αν κανεις το θελει πολυ

Και δεν ειναι κοπλιμεντο ,αλλα θεωρω εχεις αρκετη εφυια για να το πετυχεις

Καλη σου συνεχεια ,κα αν θελησεις καποια αποψη ειμαστε ολοι εδω

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1623 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2018, 07:23:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
https://fytro.wordpress.com/2012/07/08/%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF-gap-3/


Διαβασε επισης και αυτο


Ακομα και αν δεν αποτελει μεγαλο μερος του προβληματος σιγουρα εχει και αυτο μεριδιο στην ολη κατασταση


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Empty Space
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2018, 09:28:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
xristosxatz, ευχαριστώ πολύ για το λινκ!

Δεν νομίζω η μητέρα μου να μου κληροδότησε φτωχή εντερική χλωρίδα, γιατί και θήλασα όταν ήμουν μωρό και η μητέρα μου δεν νομίζω να έκανε άστατη διατροφή (φαστ φουντ κλπ).
Έτρωγε σχετικά υγιεινά, όπως και τώρα.

Πάντως έχω όλα τα συμπτώματα που αναφέρει, δηλ. μειωμένο σίδηρο και όχι τόσο υγιές πεπτικό σύστημα.

Είχα πάθει και σαλμονέλωση την περίοδο που δεν ήμουν πολύ καλά, ενώ είχα φάει από το ίδιο φαγητό με άλλους που δεν έπαθαν τίποτε.

Επίσης η μητέρα μου έχει αυτοάνοσο νόσημα, γιατί το αναφέρει κι αυτό, και λέει πως προκαλείται αν έχεις κάποιους μύκητες στο έντερο, οι οποίοι παράγουν κάποιες τοξίνες όταν διασπούν τις πρωτεΐνες.

Αντιβιοτικά που λέει πως δεν επηρεάζουν ούτε τους ζυμομύκητες ούτε τα κλωστιρίδια αλλά αντίθετα σκοτώνουν την καλή χλωρίδα του εντέρου, επίσης δεν έχω πάρει πολλά στη ζωή μου, αλλά ξέρω τα παίρνω μέσω ζωικών τροφών.

Καζεΐνη και γλουτένη λαμβάνω σε μεγάλο βαθμό και μάλλον δεν μπορώ να την αφομοιώσω και μάλλον όπως λέει προκαλεί ψυχιατρικά συμπτώματα λόγω του ότι μοιάζουν στη δομή τους με τη μορφίνη και την ηρωίνη και δρουν στον εγκέφαλο ανάλογα με αυτές τις δύο οπιούχες ουσίες.

Τελικά λέει πως υπάρχει μια σύνδεση πεπτικού συστήματος και εγκεφάλου κάτι που στο περίπου έχω ακούσει και εγώ με τη φράση "όλες οι ασθένειες ξεκινούν από το έντερο", που γράφει και το άρθρο.

Το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον, χρήσιμο και σημαντικό βέβαια..

Τα άλλα λινκ που έχετε ανεβάσει δεν τα έχω ανοίξει καν.
Όταν βρω χρόνο θα το κάνω.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1623 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2018, 14:03:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το σωμα μας ειναι το αντιστοιχο ενστικτο κεντρο συμφωνα με τους αρχικους συνδεσμους που σου ειχα στειλει


Αν δεν γνωριζεις και δεν μπορεις να ανιχνευσεις τις αιτιες ψυχολογικων συμπτωματων ,το πιθανοτερο ειναι οτι το σωμα δηλ το ενστικτο κεντρο και οι δυσλειτουργιες αυτου σχετιζονται αμεσα με το προβλημα


Ενα σωμα τοξινωμενο και με οξυτητα ......που δεν μελετησες .......αφηνει το σωμα εκτεθειμενο στις φλεγμονες

Το αιμα σε αυτες τις περιπτωσεις δεν κυκλολφορει σωστα και δημιουργουνται πληθωρα προβληματων ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ και ψυχολογικων

Το εχω ζησει για μακρο χρονικο διαστηνα επειδη τρεφομουν σαν εφηβος με πολλα γλυκαι και οχι μονο


Μελετα ...........

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2018, 14:07:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γιάννη, δεν υπάρχει περίπτωση αυτοκτονικής τάσης.
Μην ανησυχείτε για το Κενό Διάστημα.Το χειρότερο που μπορεί να πάθει είναι να παραμείνει...κενό.

Για να κατανοήσετε τι μας λέει η παλιά μας φίλη, εστιάστε σε αυτά που δεν γράφει και όμως είναι "εκκωφαντικά".

Μην σκάτε λοιπόν, εμείς θα "φύγουμε", αυτή θα είναι ακόμη εδώ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1623 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2018, 14:23:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έξι βήματα για να θεραπεύσετε

1.Μεταστροφή σε μια διατροφή με φυτική βάση , Αντιφλεγμονώδη.
Οι περισσότερες πηγές φλεγμονής προέρχονται από μια όξινη και φλεγμονώδης διατροφή .
Η αντιστροφή αυτή είναι το κλειδί για την επούλωση της φλεγμονής .
Ο πρώτος παράγοντας σε μια αντι -φλεγμονώδη δίαιτα είναι η εξάλειψη των τροφών που προκαλούν φλεγμονή και αναφέρονται εδώ .
Healing Heart Disease Naturally

2.Το δεύτερο βήμα είναι η ενσωμάτωση όσων περισσοτέρων αλκαλικών τροφών μπορείτε στην καθημερινή διατροφή σας .
Αυτό περιλαμβάνει όλα τα λαχανικά ( οσο λιγότερο μαγειρεμένα , τόσο το καλύτερο ) , φρούτα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη( μούρα και πράσινα μήλα ) , περισσότεροι ξηροί καρποί και σπόροι ( αμύγδαλα , καρύδια , σπόρους λιναριού και σπόρους Chia ) , και υγιεινά λίπη.
Ελαιόλαδο. Ισχυρή προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο, και φλεγμονές
Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες.
Το πράσινο τσάι , τα μούρα , τα πεπόνια , τα ακτινίδια , τα πολύχρωμα λαχανικά και τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν πλούσιες πηγές .
Τα αντιοξειδωτικά και οι πολυφαινόλες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν φλεγμονή και βλάβη των κυττάρων σας .
Καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε διαλυτές ίνες – οι διαλυτές φυτικές ίνες είναι εύπεπτες .
Ως εκ τούτου , καθαρίζουν τις αρτηρίες σας και αφαιρούν την πλάκα, με το με ίδιον τρόπο που οι μη διαλυτές φυτικές ίνες καθαρίζουν το παχύ σας έντερο .
Η πλουσιότερη πηγή διαλυτών φυτικών ινών είναι τα αβοκάντο .
Ένα αβοκάντο έχει μια υπερβολική ποσότητα διαλυτών ινών 3 γραμμάρια δ (σε αντίθεση με τα Cheerios,δημητριακά, που περιέχουν 1 γραμμάριο φυτικές ίνες σε ένα μπολ ) .
Τρώτε ένα αβοκάντο την ημέρα .
Μπορείτε να το κόψετε στη σαλάτα σας , ή να το κάνετε guacamole (μια μεξικάνικη σάλτσα αβοκάντο) , ή να το προσθέσετε στο πράσινο ροφημά σας.
Άλλες καλές πηγές διαλυτών φυτικών ινών περιέχουν τα : Μαύρα φασόλια , άσπρα φασόλια ( 2 γραμμάρια / μερίδα ) , το μη επεξεργασμένο πλιγούρι βρώμης ( 1,4 γραμμάρια / μερίδα ) , το πίτουρο βρώμης ( 2.2 γραμμάρια / μερίδα ) , τα λαχανάκια Βρυξελλών ( 2 γραμμάρια / μερίδα ) , τα γογγύλια , οι γλυκοπατάτες και τα σπαράγγια ( 1,7 + grams / μερίδα ) , και οι σπόροι λιναριού ( 1.1 γραμμάρια / μερίδα ) .
Καταναλώστε υγιή λίπη.
Τα Ανθυγιεινά λίπη εύκολα οξειδώνονται (ταγγίζουν) και προκαλούν φλεγμονή .
Ανθυγιεινά λίπη είναι τα τράνς-λιπαρά οξέα , τα φυτικά έλαια, σογιέλαιο , ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο και καρδαμέλαιο .
Αν έχετε κάποιο από αυτά στο σπίτι σας – πετάξτε το τώρα ! Αντίθετα, η κατανάλωση υγιεινών λιπών κάθε μέρα θεραπεύει τις κατεστραμμένες μεμβράνες των κυττάρων και εξισορροπεί την φλεγμονή .
Τα Υγιή λίπη περιλαμβάνουν τα έλαια καρύδας , ελαιόλαδο , ολόκληρο το αβοκάντο , σπόρους λιναριού , λινέλαιο σπόροι Chia , η και ιχθυέλαια ή λάδι κριλ.
Οι Ξηροί καρποί ( καρύδια και αμύγδαλα κυρίως ) περιέχουν υγιή λιπαρά , καθώς και φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε – όλα τα απαραίτητα για την επούλωση .
Συμπλήρωμα με ιχθυέλαιο ή Κριλ λάδι .
Το ιχθυέλαιο και το έλαιο κριλ είναι συμπυκνωμένες πηγές των υγιεινών επουλωτικών λαδιών.
Είναι πολύ χρήσιμα όταν έχετε σοβαρή φλεγμονή , αρτηριακή πλάκα και καρδιακές παθήσεις .
Μεταβολική προπόνηση .


Το αρθρο αναφερεται στις φλεγμονες και ελευθερες ριζες δηλ οξειδωση και αναφερεται σε προβληματα καρδιας


Αυτο ομως μην σε ανακοπτει γιατι οι ως ανω αιτιες ειναι αιτιες σχεδον ολων των ασθενειων


Η τουλαχιστον εχουν ενα πολυ μεγαλο μεριδιο

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2018, 14:30:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Γιάννη, δεν υπάρχει περίπτωση αυτοκτονικής τάσης.
Μην ανησυχείτε για το Κενό Διάστημα.Το χειρότερο που μπορεί να πάθει είναι να παραμείνει...κενό.

Για να κατανοήσετε τι μας λέει η παλιά μας φίλη, εστιάστε σε αυτά που δεν γράφει και όμως είναι "εκκωφαντικά".

Μην σκάτε λοιπόν, εμείς θα "φύγουμε", αυτή θα είναι ακόμη εδώ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.


Μάριε, με τίποτα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι κάποια από τις δυο που έχω υπόψη μου. Δεν ταιριάζει το προφίλ...

Abyssus Abyssum Invocat

Edited by - Heretic on 09/03/2018 14:31:23Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Empty Space
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2018, 17:06:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με μπερδέψατε με άλλο μέλος;
Δεν ήθελα τώρα να σας βάλω σ' αυτή τη διαδικασία να ψάχνετε ποια είμαι!
Εγώ και να θέλω να πω ψέμα, ο τρόπος και μόνο που θα το πω, θα φανερώσει ότι λέω ψέματα!
Με λίγα λόγια δεν είμαι καλή σε αυτό το άθλημα.

Έπειτα δεν είμαι ακόμα τόσο προχωρημένη ώστε να έχω πολλά προφίλ και να προσπαθώ να μπερδέψω τους συνομιλητές!
Και για ποιο λόγο να κάνω κάτι τέτοιο;

Θα έπρεπε να έχω μεγάλη φαντασία για να επινοώ πλασματικές ιστορίες κάθε φορά για τον εαυτό μου, κάτι που όχι μόνο δεν διαθέτω, (φαντασία), αλλά τη συγκεκριμένη εφαρμογή της φαντασίας τη θεωρώ ανούσια, άνευ νοήματος, γιατί δεν μου προσφέρει τίποτα!

Τα μόνο που μπορώ να σκεφτώ και να σας περιγράψω, είναι θέματα που όντως με απασχολούν ακριβώς επειδή είναι αληθινά και όντως υπάρχουν στη ζωή μου και ο λόγος που τα περιγράφω είναι για να πάρω κάποιες γνώμες και να ανακουφιστώ λίγο λέγοντάς τα.

Μόνο που καταλαβαίνω πως το ίντερνετ είναι ο καλύτερος χώρος για να κρυφτεί κανείς μέσω της δυνατότητας της ανωνυμίας που του προσφέρει.
Οπότε καταλαβαίνω και τη σύγχυση στην οποία μπορεί να βρίσκεστε κι εσείς ως παλαιότερα μέλη που έχετε ακόμα ενεργό συμμετοχή στο φόρουμ. Θα έχουν δει πολλά τα μάτια σας.

Πάντως δεν έχω λόγο να παραπλανώ με πολλά προφίλ, ούτε είμαι τόσο εξαρτημένη από τα φόρουμ γενικά.
Συνήθως και στο άλλο φόρουμ που μπαίνω καμιά φορά (της ψυχολογίας), μπαίνω, γράφω τον πόνο μου, μου δίνουν λίγη σημασία ή δεν μου δίνουν καθόλου, τα λέω δηλαδή, ανακουφίζομαι για λίγο και βγαίνω. Μέχρι εκεί.

Και μετά από κανά μήνα μπορεί να ξαναμπώ να ξαναγράψω τα ίδια, ή να συνεχίσω τον πόνο μου από εκεί που τον είχα αφήσει την προηγούμενη φορά.

Κι αυτό το κάνω γιατί όπως θα έχω αναφέρει και εδώ, ένα από τα προβλήματά μου είναι πως ασχολούμαι μόνο με τον εαυτό μου και γυρνάω γύρω γύρω, οπότε σπάνια θα σχολιάσω κάτι που αφορά πχ την κοινωνία ή την επιστήμη ή την τεχνολογία κλπ, επειδή ακριβώς με ενδιαφέρει πρώτα ο εαυτός μου και να ισορροπήσω κάποια στιγμή και μετά να στραφώ προς τα έξω, και να βοηθήσω πραγματικά κάποιον άλλον, αν προλάβω να το κάνω και ποτέ δηλαδή.

Και πώς θα μπορούσε μια ανισόρροπη να δώσει συμβουλές σε κάποιον άλλον ανισόρροπο εξάλλου; (Που στο φόρουμ ψυχολογίας είναι οι περισσότεροι έτσι.)

Νικόμαχε, πάντως από το ψευδώνυμό σας φαίνεται πως σας αρέσουν οι έριδες και οι μάχες.
Δεν ξέρω σε ποιες μάχες βγαίνετε νικητής, πάντως στη μάχη για την αλήθεια δεν θα βγείτε ποτέ, όχι μόνο εσείς, κανείς!
Κι αυτό γιατί δεν μάχεται κανείς για την αλήθεια, ούτε αγκομαχεί.
Απλά του αποκαλύπτεται.
Και όταν θέλουμε κάτι πάρα πολύ ή το ψάχνουμε συνέχεια, δεν το βρίσκουμε, δεν μας έρχεται.
Όταν ηρεμήσουμε, τότε μπορεί να μας έρθουν αναλαμπές.

Οπότε ηρεμήστε και αν σας απασχολεί ακόμα το αν τριγυρνάει στο esoterica ακόμα κάποιο παλιό μέλος που από ότι κατάλαβα δεν συμπαθείτε, θα σας έρθει η απάντηση.. (πιστεύω)

Αλλά κουβέντα να γίνεται τώρα.
Δεν πιστεύω πως η αλήθεια έρχεται τόσο εύκολα, με το να ηρεμήσουμε δηλαδή.
Απλά το έχω ακούσει να το λένε, γι'αυτό το πέταξα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2018, 19:43:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Empty Space, δεν βοηθάς τον εαυτό σου με αυτό που κάνεις. Είτε στο e-psychology, είτε εδώ. Βοηθάς εμάς μάλλον, αφού παρουσιάζεσαι περίπου σαν case study του τι δεν πρέπει να κάνει κάποιος για να λύσει τα προβλήματά του. Αυτό που βλέπω πως κάνεις είναι να επαναλαμβάνεις καθημερινά και ολημερίς κάπως σαν μάντρα το "δεν είμαι καλά", "δεν θα γίνω ποτέ καλά", "θέλω να πεθάνω" κτλ. Γράφεις σε ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός σου. Καλημέρα. Και όλους τους ανθρώπους το ίδιο. Μόνο που δεν βοηθάς τον εαυτό σου έτσι, του δημιουργείς επιπλέον προβλήματα. Αν είναι έτσι όπως μας έγραψες, ότι ακολούθησες κάποιες συνεδρίες ψυχοθεραπείας, δεν μπορώ να φανταστώ επαγγελματίες ψυχολόγους να μην σου έθιξαν τη θετική ψυχολογία, να εστιάζεις δηλαδή στα θετικά και όχι στα αρνητικά, στα προτερήματα και όχι στα ελαττώματά σου. Γράφεις ότι φταίει κάποια σχέση σου στα 18, σου δημιούργησε προβλήματα, σου έκανε πιθανόν μαύρη μαγεία και τα σχετικά. Βλέπεις αυτό που σου έγραψα; Για όλα φταίει κάποιος άλλος. Ποτέ εμείς. Ή κάτι πιο απλό: shιt happens ή μάλλον happened!

Θα σου πω τι μπορεί να σου συνέβη, χωρίς να σε ξέρω: Είχες απλά κάποια μικρή αστάθεια, προδιάθεση ή ότι άλλο και με μια συναισθηματική αναταραχή εκδηλώθηκε. Πήγαινε παρακάτω. Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συνέβαινε αν δεν είχες αυτή την πορεία, ούτε αν τα πράγματα ήταν τώρα καλύτερα για σένα.

Εγώ παρατήρησα κατ αρχάς πως όταν ήρθες περιέγραψες τον εαυτό σου σαν κάποια ηρωίδα του Στίβεν Κίνγκ (την Αννι στο Misery ). Και όσο γράφεις, τόσο αντιλαμβάνομαι πως η εικόνα αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δηλαδή έχεις και φίλους/ες, πιθανόν και σχέση/σεις, είσαι καλλιεργημένη, τουλάχιστον χειρίζεσαι το γραπτό λόγο καλά και με σαφήνεια, και φυσικά δεν σε έχουν κλειδώσει σε κάποιο υπόγειο και σου πετάνε φαΐ από κανένα φεγγίτη.

Δεν πάει όμως έτσι παρακάτω. Και συνεχίζω να πιστεύω πως δεν κάνεις αυτά που πρέπει, δεν έχεις εξαντλήσει τον χώρο της κλινικής ψυχολογίας, διαφορετικά θα είχες σταματήσει αυτή την συμπεριφορά που βλέπω να σου εκδηλώνεται συγγραφικά. Και δεν μπορώ παρά να υποθέσω πως ίσως κάνεις τα ίδια και χειρότερα σε φίλους και συγγενείς. Σίγουρα κανένα φόρουμ δεν μπορεί να σε βοηθήσει έτσι όπως συμπεριφέρεσαι. Τουλάχιστον όχι εμείς στον εσωτερισμό/μεταφυσικό/απόκρυφο κτλ και σίγουρα όχι οι θαμώνες του e-psychology. Γιατί, ως γνωστόν, δυο (ή περισσότεροι) άρρωστοι δεν κάνουν έναν υγιή.

Abyssus Abyssum Invocat

Edited by - Heretic on 09/03/2018 19:48:55Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2018, 09:54:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Empty Space
Οπότε ηρεμήστε και αν σας απασχολεί ακόμα το αν τριγυρνάει στο esoterica ακόμα κάποιο παλιό μέλος που από ότι κατάλαβα δεν συμπαθείτε, θα σας έρθει η απάντηση.. (πιστεύω)


Εδώ κάνεις ένα πολύ μεγάλο λάθος.
Προσωπικά σε συμπαθώ πολύ και είμαι περήφανος για την εξέλιξή σου, τόσο πνευματικά, όσο και ορθογραφικά και συντακτικά. Τα δύο τελευταία δείχνουν την πρόοδό σου, την οποία χαρακτηρίζω πέραν του δέοντος αξιοθαύμαστη.Εξ ου και η εκκωφαντική "φασαρία" σε αυτά που δεν γράφεις.


Οντως υπήρξε μια "πυροβολημένη" παρουσία στο παρελθόν και αυτήν εννοεί ο Αιρετικός, αλλά δεν ήσουν εσύ.Επίσης ο Γιάννης σε έβλεπε πιο συμπαθητικά σε σχέση με την άλλη την θεοπάλαβη. Οχι ότι δεν εισέπρατες μερικές από τις βολίδες του Αιρετικού, αλλά απλώς δεν ήσουν εριστική σαν την άλλη μουρλέγκω.Και αυτό μέτρησε υπέρ σου.Και από άλλα μέλη της "Αγίας Τετράδας" του εσωτέρικα.


Ονόματα δεν λέμε πάντως...
Θα αποκαλυφθούν όπως λες και νομίζω πως θα...πρωταγωνιστήσεις στα αποκαλυπτήρια.Ισως και να λαθεύω ως προς τις αποκαλύψεις.Οτι αποφασίσεις είναι απόλυτα σεβαστό.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2018, 10:55:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εδώ θα πρέπει να ομολογήσω πως αν είναι έτσι όπως τα γράφει ο Μάριος, η μεταμόρφωση είναι όντως εντυπωσιακή. Μια σημείωση όμως: Η ικανότητα "παραπλάνησης" των άλλων και "εγκλωβισμού τους" σε συζητήσεις γύρω από τα "σενάρια" που περιέχει η "διαδικτυακή εξιστόρηση" κάθε φορά, είναι μεν προφανής, αλλά εξίσου προφανές είναι ότι αυτή η πρακτική παραπέμπει σε άλλη ψυχική πάθηση. Η οποία δεν αντιμετωπίζεται με αυτά που περιγράψαμε. Δεν αντιμετωπίζεται μάλλον γενικά, με τα σημερινά διαθέσιμα μέσα, παρά μόνο ελέγχεται φαρμακευτικά. Αυτό το αναφέρω χωρίς διάθεση για κόντρα, παρά μόνο σαν δυνατότητα προσωπικής επιβεβαίωσης για το κοινό χαρακτηριστικό αρκετών ανθρώπων που έλκονται από το μεταφυσικό.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Empty Space
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2018, 15:37:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν σας καταλαβαίνω!!
Μάλλον χρειάζεστε κι εσείς θεραπεία εδώ μέσα!
Παρηγοριά στον άρρωστο είμαστε όλοι μου φαίνεται ή αλλιώς παρ' τον έναν, χτύπα τον άλλον!

Κύριε Νικόμαχε, επιμένετε πως τα φαινόμενα απατούν.
Μα δεν είναι καν φαινόμενα! Πώς να απατούν;
Θέλω να πω, δεν είστε χάκερ για να μπορείτε να με βρείτε..
Άρα δεν φαίνομαι! Είμαι κρυμμένη!Ή έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον, πως δηλαδή ισχύει και εφαρμόζεται η απόκρυψη των προσωπικών μου στοιχείων!

Τώρα αν τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούμε είναι για ομορφιά, αυτό πρέπει να το διερευνήσω κάποια στιγμή.
Αλλά δεν πρόκειται να το κάνω, οπότε θα μείνω με την απορία, ως συνήθως.

Σίγουρα ξέρω πως η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, αν θέλει να βρει κάποιον, ξέρει πώς και πού να τον ψάξει και τον βρίσκει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο..
Κι εσείς δεν νομίζω να ανήκετε στην αστυνομία ούτε στις μυστικές υπηρεσίες!

Άρα προς τι τόσος καημός για μία που πέρασε κάποτε από εδώ και δεν έκανε ποτέ κατανοητή σε εσάς την αποχώρησή της;

Πάντως από μια μεριά σας καταλαβαίνω.
Δεν μου αρέσει ούτε εμένα να με αφήνουν μετέωρη και να μη μου δίνουν εξηγήσεις.. Όπως έκανε και το άξιο παλικάρι που γνώρισα στα 18 μου..
Με παράτησε τόσο ανώδυνα για εκείνον και αυτό που έκανε προκάλεσε τόσο πόνο αντίθετα σε μένα..
Δεν τον ένοιαξε στο ελάχιστο το πώς θα νιώσω.
Βέβαια εγώ με το που τον γνώρισα ένιωσα την απόρριψη κι ας μην με είχε παρατήσει ακόμα.
Ήταν η αύρα του. Αυτουνού ήταν η σαύρα του.
Αστείο ήταν αυτό.

Και ας συνεχίσω. Εδώ που τα λέμε, δεν έχω ανάγκη να κρύβομαι κιόλας.
Έχω λευκό ποινικό μητρώο.
Στο συναισθηματικό (μητρώο) έχω κάποιες εκκρεμότητες, αλλά δεν έχω αφήσει περιθώρια να μου κάνουν κακό.
Κάπως έχω πάρει τα μέτρα μου. Ή μου τα έχουν βάλει οι άλλοι.
Το αποτέλεσμα είναι πως είμαι προστατευμένη συναισθηματικά και όχι εκτεθειμένη στην κάθε ψυχή που δεν κάνει χώρο για άλλους.

Αα επίσης μόλις κατάλαβα ότι μιλάμε για δύο τρελές.
Η μία η "μουρλέγκω", πιστοποιημένη τρελή, θεοπάλαβη, και μια άλλη, δεύτερης κατηγορίας τρελή, μάλλον που το έπαιζε τρελή αλλά δεν ήταν;;
Και με έχετε ταυτίσει με τη δεύτερη τρελή τώρα..
Μάλιστα!!
Και έχω βελτιώσει και την ορθογραφία μου βλέπω, το συντακτικό μου!!

Θα σας πω τι νομίζω ότι συμβαίνει.
Νομίζω ότι όπως έγραψα και στην αρχή δεν είμαι μόνη που χρειάζεται θεραπεία.
Νομίζω πως πάσχετε και εσείς.
Και αυτό που έχετε θα το ονόμαζα: διαδικτυακή παρειδωλία.

Δηλαδή αν επί τόσα χρόνια, διαβάζετε όλα τα μακριά και τα κοντά του καθενός, και διαμορφώνετε ένα προφίλ για τον καθένα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, επόμενο είναι κάποια στιγμή να αρχίσετε να ταυτίζετε τα καινούργια μέλη με κάποια από τα παλιά, πρώτον επειδή παρασύρεστε σε αυτήν τη σύγχυση λόγω της δυνατότητας της ανωνυμίας που προσφέρει το φόρουμ και δεύτερον και σημαντικότερο επειδή είναι στη φύση μας να κατηγοριοποιούμε τις πληροφορίες προκειμένου να τις θυμόμαστε.

Όμοιες ή παρόμοιες πληροφορίες-στοιχεία-χαρακτηριστικά-ιδέες τις καταχωρούμε στο ίδιο τσουβάλι, διότι παρουσιάζουμε αντίσταση στο να φτιάξουμε καινούργιες κατηγορίες, λόγω του ότι καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στον εγκέφαλο από ότι αν εντάσσαμε απλώς μια πληροφορία σε μια ήδη υπάρχουσα κατηγορία.

Φανταστείτε εμένα που είμαι καινούργιο μέλος και μοιάζω με ένα παλιό όπως λέτε, να πρέπει να φτιάξετε καινούργια κατηγορία με το όνομα: Empty Space και να πρέπει να με προσδιορίσετε με χαρακτηριστικά παρόμοια με του παλιού μέλους! Σύγχυση!

Θα είμαστε δύο κατηγορίες με παρόμοια χαρακτηριστικά!
Ο εγκέφαλος δεν αρέσκεται στη σύγχυση ούτε στις αντιφάσεις κι έτσι προτιμά να ταυτίζει τις δύο κατηγορίες για να ξεμπερδεύει.
Πού να θυμάται τώρα και πώς να διακρίνει τα παρόμοια χαρακτηριστικά!
Κι έτσι τα δύο τα κάνει ένα.

Εντάξει νομίζω καταλάβατε.

Εγώ θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μας πραγματικά περαστικά.
Κανείς μας δεν είναι τέλειος.
Και το φαινόμενο αυτό που σας περιέγραψα δεν είναι καινούργιο.
Πλήττει πολύ κόσμο που ασχολείται με μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ισχύει η ανωνυμία.

Μου είχε τύχει ένας που επέμενε πως με λένε Κατερίνα!!
Κατάφερα και ξέκοψα ευτυχώς.

Αν και θα έκλεινα το μήνυμά μου με κάτι στερεότυπο, θα πω το αντίθετο.
Νομίζω λοιπόν πως έχουμε πιάσει τη φλέβα του θέματος "επίγνωση".
Ποιοι είμαστε;
Και ποιος είναι ποιος;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2018, 18:56:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το μεταφυσικό ερώτημα πάει ως εξής: Ποιος είμαι εγώ; Ταυτίζομαι με την εικόνα που έχω για τον εαυτό μου, με τη εικόνα που έχουν οι άλλοι για μένα ή είμαι κάτι το διαφορετικό και από τα δυο; Που απλά έχω μια φορεσιά που λέγεται Epty Space, heretic, Nikomaxos για να με αναγνωρίζουν οι άλλοι;

Λοιπόν στο θέμα μας: Αγαπητή Empty Space ή Κατερίνα :-) έχουν περάσει από 'δω μέσα τόσα troll που δεν μιλάμε πια για επισκέψεις ή επιθέσεις. Μιλάμε για επιδρομές. Άνθρωποι που ο μόνος σκοπός της ζωής τους φάνηκε πως ήταν να τα κάνουν τσουρέκια σε άλλους που μαζεύτηκαν εδώ για να συζητήσουν. Η κακοήθεια έχει τερματίσει. Όπως καταλαβαίνεις γίναμε μπίλιες τελικά όλοι. Και με τη διαχείριση. Γιατί ενώ το κυρίαρχο επιχείρημα ήταν και είναι "μην τους δίνετε σημασία", αυτοί όταν το κάνεις αυτό έρχονται και σου χαλάνε τα θέματα που συζητάς εσύ, αναφέρουν το ψευδώνυμό σου στα δικά τους, σε βρίζουν και σε ειρωνεύονται, χώρια την παράνοια που αμολάνε εδώ μέσα, κάτι αρκετά ανησυχητικό από μόνο του.

Πάντως μην ανησυχείς γι αυτά που γράφονται εδώ μέσα. Εσύ συνέχισε τη θεματολογία σου και πιθανόν να έρθει κάποιος φίλος που περνάει που και που, Μ87 νομίζω τον λένε, και θα κάνετε μια πολύ παραγωγική συζήτηση.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1623 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2018, 20:04:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Θα σας πω τι νομίζω ότι συμβαίνει.
Νομίζω ότι όπως έγραψα και στην αρχή δεν είμαι μόνη που χρειάζεται θεραπεία.
Νομίζω πως πάσχετε και εσείς

Αν κανεις φιλη αντιληφθει τις αιτιες των ψυχολογικων μας δυσλειτουργιων σιγουρα θα καταλαβει ενα πραγμα

Αυτο ειναι οτι θα δικαιολογησει στα σιγουρα και απολυτα το σημειο η τα προβληματα που ο καθενας αντιμετωπιζει

Το μεμπτο για εμενα ....δεν ειναι να αντιμετωπιζει κανεις προβληματα ...........που απο πισω κρυβονται καποιες αιτιες


Ειναι φυσικο με αυτα που βιωνουμε και την αγνοια που υπαρχει να υπαρχουν προβληματα

Και θα πρεπει κανεις να θυμαται οτι και μονο η αναφορα στην λεξη προβλημα ειναι ηδη ενα τετοιο και συντελει στην συνεχεια και μεγενθυση αυτου

Αυτο ομως φιλη ειναι ευκαιρια για ερευνα και ισως και χαρα

Αυτο που εμενα με στεναχωρει ,ειναι οταν καποιοι ενω αντιμετωπιζουν σοβαρες δυσλειτουργιες με την υπαρξη τους προσπαθουν να εκτονωνουν την ενταση στον περιγυρο

Ουτους εγω χαρην συντομιας τους αποκαλω στοκους


Και ποιστεψε με υπαρχουν πολλοι

Ενταξει .....και αυτο σιγουρα .....καποιες αιτιες εχει που αν θα τις κατανοουσαμε σιγουρα θα τους αποδεχομασταν σε μεγαλυτερο βαθμο

Θελω επισης να σου πω οτι χαιρομαι για την εφυια και το ερευνητικο σου πνευμα


Ειναι πολυ σημαντικο να δινουμε τις δικες μας εξηγησεις για τα πραγματα εστω και αν ειναι λανθασμενες η ελειπης

Ειναι αυτο το τολμημα η προσπαθεια κινηση που θα κανει την διαφορα


Γιατι το λαθος η η ελειψη γρηγορα θα αποκαλυφτουν απο την πραγματικοτητα ,αν κανεις αναρωτιεται και νοιαζεται πραγματικα


Και οταν κανεις κανει ενα βημα ειναι ευκολο να κανει και το δευτερο


Οταν δωσουμε η εστω προσπαθησουμε να δωσουμε εξηγηση το πως λειτουργει οτιδηοτε εχουμε ,επιχειρησει βηματα προς μια συγκεκριμενη κατευθυνση ,ακομα και αν δεν το γνωριζουμε


Παρ ολα αυτα εγω μπηκα για να σου στειλω αυτον τον συνδεσμο ο οποιος περιεχει ανακτιμητες πληροφοριες

Και κατι τελευταιο


Τον τελευταιο καιρο λογω καποιας απωλειας αντιμετωπιζω και εγω ο ιδιος ζητηματα οξυτητας οξειδωσης , κυριως λογω συγκινησιακων παραγοντων εντασεων

Μελετησε τον συνδεσμο που σου εστειλα ,εγω θα συμπληρωσωω σε αυτον οτι οταν μπει κανεις σε μια τετοια κατασταση μπαινει σε φαυλο κυκλο τον οποιο πρεπει απαραιτητα να σπασει αν θελει να ξεφυγει

Κατι τετοιο προυποθετει μελετη ερευνα ,και.......


Πρεπει ο ιδιος να βρει τι λειτουργει κα τι οχι

Προσωπικα χρησιμοποιω την γειωση την ασκηση την εκθεση στον ηλιο και την θαλασσα συγχρονως με μια κινηση


Αυτη η κινηση ειναι η ενασχοληση με τις ρακετες θαλασσης


Η υγιεινη διατροφη διαβιωση ειναι παντα βεβαια απαραβατος κανονας


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Empty Space
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2018, 20:16:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όσο δεν με λένε Empty Space, άλλο τόσο δεν με λένε και Κατερίνα.
Καταλαβαίνω γιατί μπερδευτήκατε αλλά δεν θα το αναλύσουμε τώρα.

Επίσης κατάλαβα πως σήμερα για κάποιες ώρες, κάποιος προσπαθούσε να υποκλέψει προσωπικά στοιχεία (δικά μου;) από το φόρουμ ψυχολογίας.

Και επειδή δεν μου έχει ξανατύχει να μου βγάζει αυτό το μήνυμα και να μην με αφήνει να μπω στη σελίδα, συνέδεσα το γεγονός αυτό με την αποκάλυψη σε εσάς εδώ στο esoterica, της συμμετοχής μου στο φόρουμ ψυχολογίας, αν και δεν σας ανέφερα το όνομα του φόρουμ.

Τέλος πάντων.

Δεν έχω ανταλλάξει απόψεις με τον Μ87. Γράφει κατεβατά και δεν μπορώ να τον παρακολουθήσω.
Αλλά γιατί λέτε πως θα κάνουμε παραγωγική συζήτηση με τον Μ87;
Ειρωνικά το είπατε αυτό;
Το προσπερνάω.

Θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε να μου απαντάτε, γιατί εγώ δεν πρόκειται να το κάνω.
Όσο μου δίνει κάποιος σημασία, τόσο του δίνω κι εγώ.
Και ήδη νομίζω πως δεν προσφέρει κάτι αυτή η συζήτηση σε κανέναν που θέλει να μάθει ή να πάρει ιδέες για την επίγνωση.
Προτείνω να συνεχίσει το θέμα ο θεματοθέτης, christosxatz.

Σχετικά με την ταυτότητά μας και κατά πόσο τη διατηρούμε όταν συμμετέχουμε σε ένα φόρουμ, όπου αποκρύπτουμε τα στοιχεία μας, νομίζω πως περισσότερο ισχύει η ταύτιση με την εικόνα που έχουμε εμείς για τον εαυτό μας και όχι οι άλλοι, γιατί μέσα σε ένα φόρουμ μπορείς να γράψεις πραγματικά ό,τι σκέφτεσαι, αδιαφορώντας πολλές φορές για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι.
Σαν να μη σε νοιάζουν οι άλλοι.

Κι αυτό συμβαίνει γιατί όταν δεν ξέρει ο άλλος ποιος είσαι, αισθάνεσαι ελεύθερος να εκφραστείς όπως θέλεις, κάτι που δεν θα έκανες αν είχες μπροστά σου τον άλλον και ακόμα περισσότερο αν ήταν φίλος σου ή συγγενής σου.
Δεν θα είχες το θάρρος να πεις την άποψή σου τόσο ελεύθερα όπως σου δίνει τη δυνατότητα ένα φόρουμ να το κάνεις.

Και είναι λογικό η απρόσωπη αυτή επικοινωνία να θρέφει συμπεριφορές που φαίνεται να χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης, δεδομένου ότι ένας ψυχασθενής ή ναρκομανής βρίσκει το θάρρος να κάνει πράγματα που αν δεν ήταν ασθενής δεν θα τα έκανε, γιατί αντιλαμβάνεται τα νοητά όρια που θέτει η κοινωνία.

Οπότε για να μην πολυλογώ, θέλω να πω πως η επικοινωνία μέσω ίντερνετ, συμβάλλει κι αυτή με τον τρόπο της στην ψυχασθένεια της εποχής, λόγω του ότι αφήνει τους ανθρώπους να εκφράζονται ελεύθερα όπως οι ψυχασθενείς, με τη διαφορά ότι οι τελευταίοι συμπεριφέρονται όπως θέλουν όντες σε φυσική επαφή με τους άλλους, ενώ τα μέλη ενός φόρουμ συμπεριφέρονται όπως θέλουν μόνο λεκτικά, πίσω απ' την ασφάλεια της ανωνυμίας.

Ελπίζω πάλι να έγινα κατανοητή.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1623 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2018, 20:57:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ειναι πανευκολο λογω της φυσης μας να πεφτουμε σε παρερμηνειες

Εικαζω οτι κατι τετοιο συββαινει διοτι εχουμε την ταση να κατηγοριοποιουμε πραγματα προσωπα και καταστασεις

Δεν συμβαινει κατι διαφορετικο με το ζητημα της αποστασιοποιησης

Και βεβαια ειναι φυσικο για καποιον οταν ακουσει την συγκεκριμενη λεξη ,να κανει αυτοματα καποιες θεωρησεις ερμηνειες και διανοητικες συνδεσεις

Και βεβαια τοτε.............. αντι η θεωρια να γινει συμαχος γινεται τροχοπεδη και καθυστερηση στην δουλεια

Θεωρω και παλι ομως οτι αρχικα ,ειναι φυσικο να δωσουμε μια ερμηνεια

Ειναι φυσικο να κανουμε λαθος σε αυτην την ερμηνεια ......

Ειναι ομως αφυσικο και οχι πολυ εφυες να παραμενουμε για μεγαλο διαστημα εκει .....και μαλιστα την στιγμη που ειναι καθαρο το γεγονος μιας στειρας καταστασης

Ετσι ειναι σημαντικο απο πολυ νωρις και οταν καταπιανομαστε με κατι ..............να κανουμε παρομοιες θεωρησεις αναρωτησεις αξιολογησεις .........,και μαλιστα σε πρωιμα σταδια

Οσο τωρα αφορα την ενοια της αποστασιοποιησης ,.....

Δεν μπορει ο οποιοσδηποτε να αποστασιοποιηθει ,.....εστω και στο πειραματικο επιπεδο του στρωματακιου................. με την ακινητη και στοχοποιημενη σωματοποιηση .......................................

Και σαν ακινητη ενοειται............... οτι........

Σε ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΑΡΧΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ..........εχουμε απομονωσει μια οποιαδηποτε σωματοποιηση που προφανως ...... ανηκει στο ενστικτο η την συγκινηση

Δεν ειμαστε δηλ σε κατασταση εναλαγης ερεθισματων. και σωματοποιησεων.............. οπως συμβαινει σε μια σχεση αλληλεπιδρασης με αλλους ανθρωπους ,η εναλαγες παραστασεων και αρα και σωματοποιημενων αντιδρασεων ,

Διοτι τοτε η αποστασιοποιηση αυτοπαρατηρηση ειναι πολυ πολυ δυσκολη για τους απειρους σε αυτην

Ενοουμε επαναλαμβανω............. μεμονομενη και ακινητη ....χωρις εναλαγες......... στοχοποιημενη σωματοποιηση

Δηλαδη εγω αισθηση

Η αμεση ερωτηση ειναι .....και γιατι να το κανω αυτο ......και ......τι ειναι εγω αισθηση ............

Η απαντηση ,γιατι τα ΕΓΩ αισθησεις συνιστουν συμπεριφορες και αιτιες αυτων

Και εδω ειναι που πρεπει να εχει προηγηθει η ερευνα για το πως λειτουργει η ανθρωπινη φυση συμπεριφορα

Να εχει αναρωτηθει κανεις και να εχει ηδη παρει καποιες απαντησεις ......με οποιονδηποτε προσφορο τροπο

Οι απαντησεις αυτες αφορουν την εργασια αλλα και την ιδια την ζωη

Να ξεκαθαρισει κανεις και να απομονωσει πραγοντες που καθοριζουν την δραση του

Να γινει κατανοητη η θεωρια σε τετοιο βαθμο και με τετοιο τροπο ,ουτως ωστε οι διαφορες πρακτικες και προτροπες ,να ειναι αμεση αναγκαιοτητα

Ετσι οι εγω αισθησεις ειναι αμεσα συνδεδεμενες με οποιοδηποτε ερωτημα οποιοδηποτε γιατι............. αφορα την ζωη μας

Οταν κανεις μπει σε αυτον τον δρομο θα ανακαλυπτει ολο και περισσοτερες αισθησεις και επισης τον ρολο που διαδραματιζουν στην ζωη του

Και ισως με το περασμα του χρονου....... και την προσπαθεια....... θα γινομαστε ικανοι να αποστασιοποιουμεστε αυτοπαρατηρουμαστε ,....Και οχι μονο στο στρωματακι καθισμα ,αλλα και στην κατασταση αλληλεπιδρασης με αλλους ανθρωπους

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2018, 21:28:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Όσο δεν με λένε Empty Space, άλλο τόσο δεν με λένε και Κατερίνα.
Καταλαβαίνω γιατί μπερδευτήκατε αλλά δεν θα το αναλύσουμε τώρα.

Αν αναφέρεσαι σε μένα, μην ανησυχείς καθόλου. Δεν με ενδιαφέρει πως σε λένε. Όταν γράφεις στα Ελληνικά στον άλλον, πιο εύκολα του απευθύνεσαι σαν "Κατερινα" πάρα σαν Empty Space. Δεν κάνεις τον κόπο να γυρίσεις το πληκτρολόγιο στα Αγγλικά. Εκεί είναι το ζήτημα, τουλάχιστον για μένα.

quote:

Επίσης κατάλαβα πως σήμερα για κάποιες ώρες, κάποιος προσπαθούσε να υποκλέψει προσωπικά στοιχεία (δικά μου;) από το φόρουμ ψυχολογίας.

Και επειδή δεν μου έχει ξανατύχει να μου βγάζει αυτό το μήνυμα και να μην με αφήνει να μπω στη σελίδα, συνέδεσα το γεγονός αυτό με την αποκάλυψη σε εσάς εδώ στο esoterica, της συμμετοχής μου στο φόρουμ ψυχολογίας, αν και δεν σας ανέφερα το όνομα του φόρουμ.


Επίσης δεν μπορώ να υποθέσω πως μπορεί να γίνει αυτό, να σου βγάλει φόρουμ το μήνυμα ότι προσπάθησαν να υποκλέψουν στοιχεία σου. Θα σου συνιστούσα να μιλήσεις με τον διαχειριστή του φόρουμ και να δει αν έγινε κάτι τέτοιο και αν άφησαν ίχνη. Αν πάλι υπονοείς ότι προσπάθησε να το κάνει κάποιος από δω μέσα, σου υπενθυμίζω την προτροπή μου να απέχεις από τα φόρουμ γενικά, γιατί μοιράζεσαι πράγματα που δεν πρέπει με άτομα που πιθανόν να μην πρέπει. Αλήθειες ή ψέμματα δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι κάποιοι μπορεί να τσιμπήσουν.

quote:

Δεν έχω ανταλλάξει απόψεις με τον Μ87. Γράφει κατεβατά και δεν μπορώ να τον παρακολουθήσω.
Αλλά γιατί λέτε πως θα κάνουμε παραγωγική συζήτηση με τον Μ87;
Ειρωνικά το είπατε αυτό;

Καθόλου ειρωνικά. Έχει κάνει σοβαρές έρευνες κι αυτός, όπως ο xristoxatz πάνω σε αφάρμακο αγωγή και νομίζω πως θα σου φανεί χρήσιμο αν συζητήσεις μαζί του. Πιστεύω πως έχετε πολλά κοινά να μοιραστείτε

quote:

Θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε να μου απαντάτε, γιατί εγώ δεν πρόκειται να το κάνω. Όσο μου δίνει κάποιος σημασία, τόσο του δίνω κι εγώ. Και ήδη νομίζω πως δεν προσφέρει κάτι αυτή η συζήτηση σε κανέναν που θέλει να μάθει ή να πάρει ιδέες για την επίγνωση.
Προτείνω να συνεχίσει το θέμα ο θεματοθέτης, christosxatz.

Εξαιρετική παρατήρηση, νομίζω πως θα συμφωνήσω απόλυτα!


Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

bozo
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


30 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2018, 17:37:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους bozo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
heretic αδερφακι μου εισαι μεγαλο θυμα. Και το παιζεις και καποιος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2052 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2018, 21:29:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε να μου απαντάτε, γιατί εγώ δεν πρόκειται να το κάνω.
Όσο μου δίνει κάποιος σημασία, τόσο του δίνω κι εγώ.

Με άλλα λόγια, σε τρώει ο κ@λος σου κι εσένα....


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Empty Space
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2018, 23:06:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λειτουργώ σαν αντανακλαστικό. Αν δεχθώ κάποιο ερέθισμα προσπαθώ να το διώξω από πάνω μου.
Γιατί όταν αντιδρούμε σε κάτι, ακόμα κι αν το κάνουμε με μια αντανακλαστική κίνηση, αυτό υποδηλώνει πως προσπαθούμε να διώξουμε αυτό που μας ενόχλησε (το ερέθισμα).
Και τώρα μου μιλήσατε, το ίδιο έπαθα.

Αλλά καλά κάνατε, γιατί μου δίνετε ξανά την ευκαιρία να μιλήσω.
Έχω τρία γενικής φύσεως πράγματα να σας ρωτήσω, τα οποία μου εμφανίστηκαν όσο διάβαζα σήμερα λίγο απ' το θέμα το σχετικό με τη Νέα Τάξη και τις 10 εντολές που βρέθηκαν γραμμένες σε μία πλάκα, τα οποία όμως όπως είπα είναι γενική φύσεως, γι' αυτό δεν τα γράφω σε εκείνο το θέμα αλλά σε αυτό.
Αυτό το θέμα της επίγνωσης είναι προϋπόθεση κι έτσι προηγείται οποιουδήποτε άλλου.

1. Υπάρχει κανείς στον κόσμο που να ξέρει τι του γίνεται;
Να γνωρίζει την αλήθεια;

2. Η αλήθεια καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου και μυστικότητας.
Το μυστήριο σημαίνει κάτι διαφορετικό απ' τη μυστικότητα.
Μυστηριώδης είναι η αλήθεια όταν δεν μπορούμε να τη γνωρίσουμε και μυστική είναι όταν κάποιοι τη γνωρίζουν αλλά δεν τη μαρτυρούν σε άλλους και την κρατούν σαν μυστικό.

Γιατί δεν θέλουν να ξέρουμε την αλήθεια και μας μπερδεύουν;
Αν αυτό το φόρουμ βοηθούσε στο να καταλάβει κανείς τι παίζει και να του αποκαλυφθεί η αλήθεια, θα υπήρχε ακόμα ή θα το είχαν απαγορεύσει;

3. Είναι δυνατόν κάποιος να μην πεθάνει; π.χ ο Ιησούς;
Και αν ναι, τότε γιατί αφότου αναστήθηκε, μετά από 50 μέρες αναλήφθηκε; Δεν του άρεσε εδώ;
Ή η ενέργειά του ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να αντέξει τους άλλους ανθρώπους;
Γιατί δεν καθόταν λίγο ακόμα να τον γνωρίσουμε κι εμείς και να μας πει πώς τα κατάφερε και νίκησε το θάνατο;

Δεν έχουν πολλή σχέση με το θέμα που διάβασα στην ενότητα "παράξενο", απλά αυτά σκέφτομαι τώρα.

Επίσης, επιθυμώ να ξεστραβωθώ αλλά δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω.
Ένα άτακτο διάβασμα επί των μεταφυσικών θεμάτων θα με οδηγήσει κάπου ή θα με βγάζει σε διαφορετική παραλία κάθε φορά;

Καμιά φορά πέφτουν στα χέρια μου διάφορα βιβλία πχ ένα του Νταίνικεν για τους εξωγήινους, ένα ενός άλλου με περίεργο όνομα όπου περιέγραφε τη ζωή και την ιστορία του Ιησού μέσα από τη συναγωγή, το οποίο δεν ολοκλήρωσα, γιατί ήταν σαν λογοτεχνικό και τα λογοτεχνικά δεν μου πολυαρέσουν, γιατί γνωρίζω πως στηρίζονται στη φαντασία και εγώ ήθελα αυτό που διαβάζω να έχει μια βάση.
Και γενικά αρχίζω αρκετά βιβλία τα οποία παρατάω από την αρχή τους κιόλας ή στη μέση τους.

Έχω σχηματίσει την εντύπωση πως σπουδάζοντας κάτι μέσα από μια σχολή, διαμορφώνεται και η σκέψη σου ανάλογα.
Πχ αν σπούδαζα μηχανικός, θα σκεφτόμουν πιο πρακτικά και θα έκανα υπολογισμούς όλη την ώρα προσπαθώντας να λάβω υπόψιν μου όλες τις παραμέτρους κλπ.

Αν ήμουν από θεωρητική κατεύθυνση, που ήμουνα, θα εξετάζω τα πράγματα από μια πιο θεωρητική-φιλοσοφική σκοπιά και αν δεν έχει προηγηθεί η παρατήρηση και το πείραμα, όπως συμβαίνει σε αντικείμενα κατά βάσιν θεωρητικά, τότε θα καταλήγω σε θεωρίες που πολλές φορές βρίσκονται στον αέρα και μόνο στο μυαλό μου.
Γενικά τα λέω τώρα αυτά, δεν αναφέρομαι σε εμένα κατ' ανάγκην.

Οπότε θέλω να καταλήξω, πως το πλαίσιο μάθησης που δημιουργούν οι σχολές, έχει και το σκοπό του, να σου διαπλάσει το μυαλό ανάλογα, είτε να σκέφτεται θεωρητικά είτε πιο πρακτικά.

Αν κανείς δεν σπουδάσει, τότε πρέπει να καθορίσει μόνος του το πλαίσιο μάθησης. Δηλαδή να ξεχωρίσει τι τον ενδιαφέρει και να οργανώσει έπειτα το διάβασμά του εντάσσοντας στο πρόγραμμά του τη μελέτη βιβλίων, τα οποία θα έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους, κάποια κοινά, αν θέλει να οδηγηθεί κάπου, όπως συμβαίνει και με τα συγγράμματα και τους τομείς σπουδών μιας σχολής.

Αν τραβιέται τη μία στο ένα αντικείμενο, την άλλη ασχολείται με ένα άλλο, την παράλλη με κάτι επίσης διαφορετικό, πώς θα καταλήξει σε συμπεράσματα;

Μπορείτε να με βοηθήσετε να ξεκινήσω από κάπου;
Εδώ στο φόρουμ όποτε έχω όρεξη διαβάζω αυτά που γράφετε, αλλά δεν αρκεί.
Το φόρουμ είναι για ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα που έχουμε μελετήσει.
Αν όλη την ώρα μας τη χάνουμε σε διαλόγους, και δεν μελετάμε καθόλου, έπειτα θα κάνουμε μεν διάλογο αλλά όχι τόσο εποικοδομητικό, γιατί θα ερχόμαστε χωρίς στοιχεία.
Οπότε εμένα μου λείπουν τα στοιχεία.

Επίσης και ένα τέταρτο ερώτημα (σε συνέχεια των πιο πάνω ερωτημάτων).
Αναλογιζόμενη τις απώλειες ανθρώπων νεαρής ηλικίας, παιδιών ή εφήβων, που λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα ανά τον κόσμο, για διάφορες αιτίες, αναρωτιέμαι αν τελικά έχει κάποιο σκοπό και κάποιο βαθύτερο νόημα η ύπαρξή μας, ή εμείς αρεσκόμαστε στο να δημιουργούμε το σκοπό και το νόημα εκεί που δεν υπάρχει.
Μάλλον το δεύτερο.

Γιατί αν είχε κάποιο σκοπό και νόημα, θα ίσχυε αυτό για όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο για όσους κατάφεραν να μεγαλώσουν και να το αναρωτηθούν αυτό.

Η Εκκλησία έχει απάντηση σε αυτό, ότι τα παιδιά που πεθαίνουν μπορεί να πληρώνουν τις αμαρτίες των γονέων τους και γίνονται αγγελούδια σε κάθε περίπτωση, μόνο που δεν με καλύπτει η θέση της Εκκλησίας.

Αυτά προς το παρόν.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Empty Space
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2018, 23:20:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
όχι και κάτι άλλο..
Θέλω να αλλάξω το username μου αλλά διάβασα δεν μπορώ απ' τη στιγμή που έχω γράψει στο φόρουμ.
Γίνεται να με αποκαλείτε "Feel (όχι fill) the gap" ή σκέτο "Gap" από εδώ και στο εξής; Και "gap goup" δεν έχω πρόβλημα.
Πάλι με διάστημα έχει να κάνει απλά το gap είναι πιο περιεκτικός όρος γιατί από μόνο του σημαίνει κενό διάστημα και δεν χρειάζεται να γράφω όλη την περίφραση για πω αυτό που θέλω.
Οπότε αν θέλετε μπορείτε να με λέτε gap, για συντομία..


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/03/2018, 09:06:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

heretic αδερφακι μου εισαι μεγαλο θυμα. Και το παιζεις και καποιοςΜπόζο αδερφάκι μου, εγώ άντε και το παίζω κάποιος. Εσύ ποιος το παίζεις; Δεν μπαίνεις από το άλλο σου ψευδώνυμο να μου γράψεις τη συνέχεια;

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1623 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/03/2018, 13:43:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Λειτουργώ σαν αντανακλαστικό. Αν δεχθώ κάποιο ερέθισμα προσπαθώ να το διώξω από πάνω μου.
Γιατί όταν αντιδρούμε σε κάτι, ακόμα κι αν το κάνουμε με μια αντανακλαστική κίνηση, αυτό υποδηλώνει πως προσπαθούμε να διώξουμε αυτό που μας ενόχλησε (το ερέθισμα).
Και τώρα μου μιλήσατε, το ίδιο έπαθα.


Αυτο συμβαινει ,και θα συνεχισει να συμβαινει παντα αν δεν αποκτησεις κατανοηση

Πως δηλαδη συμβαινει το οποιοδηποτε αυτο


Και βεβαια να κανεις κατι για αυτο


Η κατανοηση θα ειναι το δυνατο κινητρο για να κανεις

αυτο το........ κατι

Να προσπαθεις δηλ και να επιχειρεις την αποστασιοποιηση


Αυτο ειναι το ......κατι


Και μπορει να νομιζεις οτι το διωχνεις απο πανω σου ,αλλα αυτο που συμβαινει στην πραγματικοτητα ειναι .....απλα αντιδρας


Και οχι μονο.......

Η οποιαδηποτε αντιδραση ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ......του νου η του σωματος .......ακομα και το οτι ακους .....η βλεπεις συμβαλει στην διαδικασια δημιουργιας νεων εγω αισθησεων ,ψυχισμου ,και συμπεριφορων


Που βεβαια αν και τις παιρνει κανεις χαμπαρι τα πρωτα δεκατα δευτερολεπτου που εισερχονται στο σωμα ,κατοπιν ερχεται η ασυνειδησια με την μορφη του κορεσμου των αισθησεων


Αποτελεσμα αυτου ειναι να λεμε εγω .......


Πχ θελω να το διωξω απο πανω μου


Παρολα αυτα .....το πανω μου ......στο σωμα μου ειναι σωστο ,και αυτη η παρατηρηση θα ειναι η αρχη της προσπαθειας και της μελετης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 41 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy