ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
 Το περίπλοκο μυστήριο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ονειροπαγίδα
Νέο Μέλος

Greece
21 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2014, 17:23:14  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Ονειροπαγίδα  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ανοίξω ένα θέμα το οποίο με απασχολεί εδώ και 1,5 με δύο χρόνια και με έχει κουράσει και έχει προκαλέσει πολλά προβλήμματα. Τα προβλήμματα αυτά δεν αφορούν μόνο την ψυχή αλλά και το μυαλό (όχι νοητικά προβλήμματα βέβαια)και το σώμα... ας το πούμε κοντά στην υγεία. Είμαι καινούριο μέλλος και εφόσον αυτό είναι ένα πρόβλημμα που αφορά, ας το πούμε την υγεία (αλλά είναι λίγο πιο σύνθετο) δεν ξέρω που να το προσθέσω γι' αυτό και σκέφτηκα να το βάλλω εδώ. Θα ήθελα την προσωπική σας άποψη γι αυτό το θέμα και αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες συμβουλές. Κάθε σχόλιο ή άποψη θα είναι για μένα αποδεκτή αρκεί να βοηθήσουν. Δεν ξέρω αν στα Φόρουμ μπορούμε να θέσουμε τέτοια θέματα, ας το πούμε... υγείας αλλά ζητώ συγνώμη αν έκανα λάθος. Για τα πιθανά ορθογραφικά λάθη ζητώ επίσης συγνώμη. Τέλος πάντων όπως και να χει θα κάνω την αρχή και όπου πάει.

Όπως ανέφερα αυτό εχει ξεκινήσει από τώρα να με απασχολεί αλλά είχε και μερικές μικρές ενδείξεις στο παρελθόν περίπου όταν ήμουν 13-14 ετών. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω πολύ συχνά (*παλιότερα ήταν λίγο σπάνιο με συχνότητα ας πούμε 1-2 φορές το μήνα και διάρκεια 5-6 λεπτά) ένα έντονο τρέμουλο το οποίο ξεκινά από την μέση και εκτείνεται προς το κεφάλι καθώς και προς τα γόνατα. Μερικές φορές, αλλά όχι σπάνια φτάνει μέχρι και τα πόδια. Αυτό το τρέμουλο είναι στ' αλήθεια πολύ έντονο και μερικές φορές επίπονο. Η συχνότητά του τώρα είναι 3-4 φορές περίπου την μέρα και έχει διάρκεια μέχρι και 1 ή 2 ώρες. Οι τρόποι που εκδηλώνεται είναι 2 περίεργοι και διαφορετικοί.
Ο πρώτος είναι με υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος σε συνδιασμό με ανατριχύλα και μετά από μερικά δευτερόλεπτα νιώθω πως διακατέχομαι με υπερβολική ποσότητα ενέργειας (ψυχικής) από πάνω μέχρι κάτω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορώ να συγκεντρωθώ. Ειδικά όταν διαβάζω και μου συμβαίνει τυχαία αυτό τότε το διάβασμα μετατρέπεται κουραστικό. 'Όταν αυτό αποφασίσει να σταματήσει τότε και πάλι ζαλίζομαι και δεν μπορώ να διαβάσω ποιοτικά ή να συγκεντρωθώ τόσο όσο πρέπει.
Ο δεύτερος τρόπος, είναι ξαφνικός όπως και ο πρώτος και αρχίζει με ένα τρεμούλιασμα το οποίο και αυτό πότε είναι φυσιολογικό και πότε επίπονο. Τα αποτελέσματα αυτού είναι παρόμοια με τα παραπάνω με μια μικρή διαφορά ότι χάνω εν μέρη την ενεργητικότητά μου, την αίσθηση του χρόνου και την συγκέντρωσή μου. Η αίσθηση που μου αφήνει στο τέλος είναι σαν να προέρχομαι από αλλού και παράλληλα νιώθω έντονα πως είμαι ξένη μέσα στο περιβάλλον μου...ενώ τα άτομα αυτά ή το μέρος το γνωρίζω καλά. Άλλες φορές μόλις τελειώνει αυτό το "βάσανο" τότε αφήνει πίσω του μια αίσθηση πίκρας η οποία δεν ξέρω από που προήλθε. Την ίδια στιγμή που το αντιμετωπίζω δεν έχω κάποιο σοβαρο πρόβλημμα αλλά ούτε ψυχολογικό. Δηλαδή αρκετές φορές μπορεί να μου εμφανιστεί και όταν είμαι με παρέα χωρίς να νιώθω φοβισμένα και ούτε άβολα αλλά και με άτομα που συμπαθώ πολύ. Ή αλήθεια είναι ότι επειδή έχω αλλάξει πολλά περιβάλλοντα (Ελλάδα-Εξωτερικό) δεν έχω κανένα πρόβλημμα με την προσαρμογή αλλά ούτε και με την κοινωνικότητα και εύκολα βρίσκω παρέα.
Τέλος ας προσθέσω ότι,αρκετές φορές ανεξάρτητα αν είμαι μόνη ή όχι ή και μαζί με την οικογένειά μου νιώθω έντονα ότι είμαι ξένη και πως δεν ανήκω σ αυτούς(οι γονείς μου συμπεριφέρονται φυσιολογικά καθώς και οι συγγενείς). Στο τελευταίο, για κάποιον λόγο προσπαθώ αυτόματα να το ξεχάσω και επαναπροσαρμόζομαι στην πραγματικότητα. (*Καμιά φορά φοβάμαι πως τρέμω τόσο πολύ που θα σταματήσει να χτυπά η καρδιά μου.)

Να σας ενημερώσω ότι δεν έχω ψυχολογικά προβλήμματα και ότι πάντοτε ήμουν και εξακουλουθώ να είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος. Οι δικοί μου και οι γνωστοί μου με γνωρίζουν ως ένα έμπιστο, καλό, ευχάριστο και ευγενικό άτομο με καλές προθέσεις. Επίσης πάντα τα πήγαινα καλά με όλους, μέχρι και με τους καθηγητές μου, εξαιρώντας την ψυχολογική βία που δέχτηκα στο σχολείο. Την ψυχολογική βία την έχω ξεπεράσει εδώ και 2,5 χρόνια και δεν έχουν ξαναεμφανιστεί συμπτώματα αυτής καθώς το πρόβλημμα της συγκέντρωσης που προκαλούσε αυτή ήταν διαφορετικό και έχει 100% ξεπεραστεί. Άσε που αυτό ήταν συνδιασμένο με ένα επίπεδο κατάθλιψης. Πέρα από αυτό, δεν παίρνω κανένα χάπι ή κάτι αντίστοιχο. Χάπια παίρνω αποκλειστικά και μόνο όταν είμαι άρρωστη.
Ελπίζω να έγινα ξεκάθαρη αλλά και πρόσθετες ερωτήσεις είναι καλοδεχούμενες. Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση και πάλι συγνώμη για την ενόχληση με τέτοιου είδους θέματα. Ελπίζω να βγεί κάτι από όλο αυτό το θέμα και ανυπομονώ με αγωνία για την απάντηση/ανταπόκρισή σας.
Χαιρετίσματα,
Ονειροπαγίδα

Bless, hope, react continiously and be active because you'll never know what's gonna happen tomorrow.Always remember that η ψυχή είναι μια άβυσσος...so be carefull...

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2014, 17:39:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
1. Αυτά όπως μας τα λες, πές τα και σ'έναν γιατρό, παθολόγο αρχικά. Δε θα χάσεις τίποτα και μπορεί να είναι κάτι σωματικό (από διατροφή κτλ)ή θα αποκλείσεις έτσι το καθαρά σωματικό.
2. Όταν όπως λες "διακατέχομαι με υπερβολική ποσότητα ενέργειας (ψυχικής)" δοκίμασε να την εξωτερικεύσεις κάπως να δεις την ποιότητά της - πχ ζήτα κάτι που λογικά δεν θα περίμενες να πάρεις - κάνε πχ παζάρια για κάτι που θέλεις αλλά δεν φτάνουν τα χρήματα και δες αν σου κατεβάσουν την τιμή - και αντίθετα δε αν κάτι που θεωρείς 'δεδομένο' δε σου βγαίνει όπως το περιμένεις. Αυτά θα σου δείξουν το πόσο (αν) αυτό που νιώθεις μπορεί να εξωτερικευτεί στην καθημερινότητά σου

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3362 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2014, 19:29:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όπως πολύ σωστά ανέφερε το μέλος panpam
επιβάλετε η επίσκεψη σε ένα ιατρό, απο τη στιγμή που το σύμπτωμαεκδηλώνετε καθημερινά
και αρκετές φόρες, απορίας άξιο γιατί το άφησες τόσο καιρό.

Παλιότερα έλεγαν, πονάει η ψυχή νοσεί το σώμα.
Ψαξτα ολα αυτά, καλή η κουβέντα στο internet,
αλλά ποτέ δεν αντικαθιστά την γνώμη ενός ειδικού.not asked to learn how deep the secrets ... there are no
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/02/2014, 15:36:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κι εγώ θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες Ονειροπαγίδα.
Θα πρέπει πρώτα να επισκεφτείς έναν γιατρό, κατά τη γνώμη μου νευρολόγο. Βέβαια και ο παθολόγος αν χρειαστεί θα σε παραπέμψει στην κατάλληλη ειδικότητα.
Μην το αφήνεις όμως. Και μην προσπαθείς να βρεις εξηγήσεις άλλες από τις ιατρικές, διότι εάν είναι κάτι σοβαρό (και ιδιαίτερα εάν είναι νευρολογικής φύσεως) θα πρέπει να αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Αν πας σε γιατρό και δεν σου βρει τίποτε, τότε μπορείς να το ψάξεις με διάφορες μεθόδους χαλάρωσης και ελέγχου του σώματος, π.χ. να γραφτείς σε κάποιο γυμναστήριο που κάνουν γιόγκα.

Τέλος, να σημειώσω πως το θέμα αυτό θα μεταφερθεί στην πιο κατάλληλη ενότητα "Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ" από την ενότητα "Απόψεις, Προτάσεις κ.ά." όπου το άνοιξες.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/02/2014, 16:02:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ονειροπαγίδα, πρέπει να αποκλείσεις πρώτα οτι δεν πρόκειται για κάποιο νευρολογικό πρόβλημα (πρόσεχε, νευρολογικό όχι ψυχιατρικό), για να αναζητήσεις έπειτα κάποια μεταφυσική ρίζα. Δεν είναι τίποτα το δύσκολο να επισκευτείς εναν σχετικό γιατρό και οι συνιθισμένες εξετάσεις δεν είναι κάτι το επίπονο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/02/2014, 16:04:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν σε απασχολεί ακόμα το θέμα ανέφερε, γιατί κι άλλα μποούν να ειπωθούν αλλά δε σε βλέπω...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ονειροπαγίδα
Νέο Μέλος

Greece
21 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2014, 01:31:33  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Ονειροπαγίδα  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να με πάλι πίσω, και ναι πήγα σε παθολόγο αλλά αυτός μου είπε ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα και ότι αγχόνομαι πολύ. Επίσης μου είπε ότι το άγχος (*γι αυτό με επιρρέαζε εδώ κ 1,5 χρόνο)προκαλεί και την εμφάνιση του θηροειδή. Έτσι μου πρότεινε να κάνω εξετάσεις αίματος των οποίων τα αποτελέσματα θα βγούν αυτή την Δευτέρα.Είμαι ακόμη σε αναμονή αν και βέβαια έχω αρχίσει να υποπτέυομαι πως είναι το άγχος. Αυτό γιατί πριν δύο μέρες μόλις σταμάτησα να σκέυφτομαι πολλά πράγματα ταυτόχρονα τα φαινόμενα όπως το τρέμουλο και η έλλειψη συγκέντρωσης απλώς εξαφανίστηκαν Τι έχετε να πείτε; Και πάλι σόρρυ που άργησα αλλά δεν είχα ίντερνετ εκεί που είχα παει.
why do we have to create illousions and make things more conplicated as they really are.....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2014, 02:02:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ονειροπαγίδα

Θα μπορούσες να αναφέρεις το θέμα της υγείας, τηλεπαθητικά στους εξωγήϊνους και αυτοί ίσως έχουν την κατάλληλη τεχνολογία, να σε βοηθήσουν.

Αλήθεια, πως και δεν το σκέφθηκες?

γρήγορη και δωρεάν ίαση.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2014, 13:07:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Να με πάλι πίσω, και ναι πήγα σε παθολόγο αλλά αυτός μου είπε ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα και ότι αγχόνομαι πολύ. Επίσης μου είπε ότι το άγχος (*γι αυτό με επιρρέαζε εδώ κ 1,5 χρόνο) προκαλεί και την εμφάνιση του θηροειδή...Τι έχετε να πείτε; ...

Καλά έκανες και καλά σου είπε – με μια πρώτη ματιά.
Τα συμπτώματα όπως τα περιέγραψες ταιριάζουν με κάτι που μπορείς ίσως να ελέγξεις με εύκολο τρόπο αν επανέλθει – θα σου πω τι και πως – και που δυνητικά μπορεί να είναι και χρήσιμο στην εσωτερική αναζήτηση. Λες
quote:
... Οι τρόποι που εκδηλώνεται είναι 2 περίεργοι και διαφορετικοί.
Ο πρώτος είναι με υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος σε συνδιασμό με ανατριχύλα και μετά από μερικά δευτερόλεπτα νιώθω πως διακατέχομαι με υπερβολική ποσότητα ενέργειας (ψυχικής) από πάνω μέχρι κάτω. ....
Ο δεύτερος τρόπος, είναι ξαφνικός όπως και ο πρώτος και αρχίζει με ένα τρεμούλιασμα το οποίο και αυτό πότε είναι φυσιολογικό και πότε επίπονο. Τα αποτελέσματα αυτού είναι παρόμοια με τα παραπάνω με μια μικρή διαφορά ότι χάνω εν μέρη την ενεργητικότητά μου, την αίσθηση του χρόνου και την συγκέντρωσή μου. Η αίσθηση που μου αφήνει στο τέλος είναι σαν να προέρχομαι από αλλού και παράλληλα νιώθω έντονα πως είμαι ξένη μέσα στο περιβάλλον μου...ενώ τα άτομα αυτά ή το μέρος το γνωρίζω καλά. Άλλες φορές μόλις τελειώνει αυτό το "βάσανο" ...

Δείχνεις ότι ο ένας τρόπος – ο πρώτος – αν και ενοχλητικός έχει κάποια θετική χροιά, ενώ ο δεύτερος – που αποκαλείς βάσανο – είναι πιο αρνητικός.

Όπως τα περιγράφεις τα συμπτώματα είναι «υπεραναπνοής» και την επόμενη φορά που θα συμβεί δοκίμασε να αναπνέεις για 1 λεπτό μέσα σε μια χαρτοσακκούλα (όχι πολύ μικρή) – κανονικά λένε να το κάνεις για 5 λεπτά αλλά για ασφάλεια, κάντο για 1 και δες αν χρειάζεται να πάει στα 5, αλλά όχι παραπάνω και πες και στο γιατρό γι’αυτό. Το πρόβλημα (που μπορεί να γίνεται χωρίς να το καταλαβαίνεις) έχει βασική αιτία το άγχος όπως σου είπε – αν έχουν αποκλειστεί άλλες αιτίες.

Άλλος τρόπος χωρίς σακκούλα είναι με το ρολόι να αναπνέεις για 7 δεύτερα αλλά να εκπνέεις σε 11 – λέγεται αναπνοή 7-11 – πάλι για κανα πεντάλεπτο. Λογικά τα συμπτώματα θα παύσουν.
Δες και: http://www.healthyliving.gr/2013/11/28/dyspnoia-aities-symptomata/

quote:
Στην υπεραναπνοή, το πρόβλημα είναι το άγχος. Η υπεραναπνοή λόγω άγχους είναι πολλές φορές η επαναλαμβανόμενη αναπνοή με αναστεναγμό και συνήθως ακολουθείται από ταχύπνοια. Αισθάνεστε σαν να μην μπορείτε να πάρετε βαθιά αναπνοή. Κατά την υπεραναπνοή συχνά προκαλείται μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια.
Η υπεραναπνοή μειώνει το διοξείδιο του άνθρακα στο αίμα σε αφύσικα χαμηλά επίπεδα. Αυτό προκαλεί ζαλάδα ή μούδιασμα (κυρίως γύρω από το στόμα), καθώς και μυϊκές κράμπες. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εξισορροπήσετε τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα είναι να εισπνέετε όσο ακριβώς αέρα εκπνέετε, γιατί περιέχει πολύ διοξείδιο του άνθρακα. Κάντε το τοποθετώντας μπροστά στο στόμα σας μια χάρτινη σακούλα και αναπνεύστε μέσα από αυτή. Διαφορετικά, μπορείτε να μειώσετε επίτηδες το ρυθμό και την ένταση της αναπνοής για μερικά δευτερόλεπτα. Έτσι, θα ανακουφίσετε τα συμπτώματα. Οι φυσιολογικές αιτίες της υπεραναπνοής πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε να αποφευχθεί η υποτροπή της.
Από «εσωτερική» άποψη είναι φαινόμενο που εκδληλώνεται σε εκστατικές εμπειρίες – και μερικοί εικάζουν ότι τις προκαλεί κι όλας. Έτσι αν ξανασυμβεί έχε κι αυτό υπόψη. Κατ’αρχήν.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ονειροπαγίδα
Νέο Μέλος

Greece
21 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2014, 19:11:47  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Ονειροπαγίδα  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια panpam θα το δοκοιμάσω και θα σου πω. Αν και βέβαια δεν έχω θέμα με την αναπνοή μου, μπορεί να φταίει ότι δεν αναπνέω πολύ συχνά,ένα πράγμα σαν να σταματάω να αναπνέω σαν να το ξεχνάω και μετά παίρνω βαθιές αναπνοές αλλά ζορίζομαι λίγο.
ΝΙΚΟΜΑΧΕ είναι πραγματικά δύσκολο να επικοινωνήσεις με εξωγήινους και δεν είναι αστείο. Είναι πολύ σοβαρό διότι αυτοί δεν ζούνε όπως εμείς και βασικότατα έχουν έναν τελείως διαφορετικό κώδικα επικοινωνίας απ' ότι δύο άνθρωποι μεταξύ τους ανεξαρτήτως αν αυτοί είναι από διαφορετικά έθνη ή όχι. Ξέρεις πόσες φορές με έχουν παρεξηγήσει αλλά πάλι καλά κατάφερα να τους κάνω να καταλάβουν έστω και απλά πράγματα.
I know its unbelieveable but not impossible so think before you act...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2014, 20:02:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οχι Οενιροπαγίδα, δεν το βλέπω αστείο.
Αντιθέτως.

Αλλά θεωρώ πως είναι πανεύκολο να επικοινωνήσεις με εξωγήϊνους, αφού βέβαια σε επιλέξουν.Τότε δεν υπάρχει πρόβλημα γλώσσας.δεν έχει σημασία αν μιλάς Κινέζικα ή Μάου-μάου.Η τηλεπαθητική γλώσσα είναι μία και μοναδική.

πρόσεχε όμως τους Δρακονιανούς.
Πάνε και παρεμβάλλονται συχνά σε συζητήσεις με τους φωτεινούς εξωγήϊνους και αλλοιώνουν τα μηνύματα.

Προσπάθησε στην επόμενη επικοινωνία σου να τους ρωτήσεις για το πρόβλημά σου.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2014, 23:44:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΙΚΟΜΑΧΕ, καλύτερα να το σταματήσεις άμεσα αυτό που κάνεις στο παρόν θέμα.

Το οποίο μεταφέρεται στην ενότητα Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ από την ενότητα "Απόψεις, Προτάσεις κ.ά." που άνοιξε αρχικά.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2014, 09:53:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια panpam θα το δοκοιμάσω και θα σου πω. Αν και βέβαια δεν έχω θέμα με την αναπνοή μου, μπορεί να φταίει ότι δεν αναπνέω πολύ συχνά,ένα πράγμα σαν να σταματάω να αναπνέω σαν να το ξεχνάω και μετά παίρνω βαθιές αναπνοές αλλά ζορίζομαι λίγο....
Μα αυτή είναι η αιτία που πυροδοτεί τα συμπτώματα. Το άγχος (ίσως κι ένας τρόπος να πει ο γιατρός χωρίς να νιώσει μπούφος "δεν έχω ιδέα") είναι μια πιο θεμελιώδης αιτία.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1623 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2014, 11:59:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν θα πρεπει ποτε να ξεχναμε οτι το υπαρχον [η αυτο που καποτε υπηρχε ]συστημα υγειας , αντιμετωπιζει μια νοσηρη κατασταση , σαν να ηταν , αυτουσια χωρις στις περισσοτερες περιπτωσεις ,να εξεταζει τις συνηθειες και τον τροπο ζωης του ''ασθενους '' που ουσιαστικα ΠΡΟΚΑΛΕΙ την συμπτωματολογια!!!

Εχει σχεδον παντα την'' λυση ''με ενα χημικο σκευασμα ,που απο την μια θα δημιουργησει αλλα προβληματα ,και απο την αλλη δεν θα αντιμετωπιση το προβλημα στην πραγματικη του διασταση , και θα το αφησει να χρονιζει και να εξελισεται περαιτερω ,αλλα θα κουκουλωσει,φιμωσει απλα τα συμπτωματα ,που δεν ειναι τιποτα αλλο απο ,τα καμπανακια που εχει βαλει ο καλος Θεουλης ,η φυση , για να μας λενε οτι κανουμε λαθος


Μην ξεχναμε καθε λανθασμενη πραξη η καθε παραλειψη δημιουργει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Το κλασικο ιατρικο συστημα ,δεν εξεταζει τον ''ασθενη'' σαν ολοτητα ,αλλα μονο σαν μεμονομενα οργανα


Δεν εχει ιδεα, για το πως οι ενεργειες και ο σωστος χειρισμος τους , μπορουν να επιδρασουν στην υγιεια


Επισης δινει πολυ μικρη βαρυτητα στην προληψη


Και δεν θα αναφερθω στα συμφεροντα ,που εχουν και αυτα ενα μεγαλο μεριδιο ευθυνης στην αντιμετωπιση μιας ασθενειας


Με ολα αυτα βεβαια δεν θα πρεπει να ενοηθει , οτι το εχω αποριψει τελειως, αλλα ειμαι πολυ επιφυλακτικος απεναντι σε αυτο, οσον αφορα περιπτωσεις που το προβλημα προερχρται απο λανθασμενο τροπο ζωης !!


Ουσιαστικα αναφερομαι στις χρονιες ασθενειες !!

Ισως καποια στιγμη ενα χημικο φαρμακο ,μια εγχειριση μπορει και να μας σωσει την ζωη!!

Αυτο ειναι περισσοτερο αληθινο σε περιπτωσεις ατυχηματων ,που εκει πιστευω οτι πραγματικα μπορουν να ''κανουν θαυματα, την στιγμη που αλλα συστηματα ισως να αδυνατουσαν !!

Τελειωνοντας σαν συμπερασμα θα πω οτι ειναι υψιστης σημασιας , να εκπεδευτουμε -να μαθουμε τον εαυτο μας σε αυτο το επιπεδο [σωματικο ] για να μπορουμε να γινομαστε εμεις γιατροι του εαυτου μας ,και να προλαμβανουμε


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1623 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2014, 12:09:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κατα τα αλλα η πραγματικη και μονιμη θεραπεια ερχεται μονο μεσα απο την φυση ,να γνωρισουμε δηλαδη που την παραβιαζουμε ,και απο την βοηθεια μεσω της φυσης , οταν θα χρησιμοποιησουμε [βοτανα βελονισμο κλπ για να αποκαταστησουμε την ευρυθμη λειτουργια ,και την ενεργεια ]

Edited by - xristosxatz on 11/02/2014 12:10:14Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1623 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2014, 13:19:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για να γινω τωρα πιο συγκεκριμενος οσο αφορα εσενα

quote:
Τα προβλήμματα αυτά δεν αφορούν μόνο την ψυχή αλλά και το μυαλό (

Κανενα προβλημα και καμμια ενοχληση δεν αφορα μονο το σωμα η μονο το μυαλο

Αυτα τα πραγματα πανε χερι χερι

]

quote:
ας το πούμε την υγεία (αλλά είναι λίγο πιο σύνθετο)


Νομιζεις πως ειναι συνθετο ...ισως και να μην ειναι

quote:
διακατέχομαι με υπερβολική ποσότητα ενέργειας (ψυχικής) από πάνω μέχρι κάτω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορώ να συγκεντρωθώ. Ειδικά όταν διαβάζω και μου συμβαίνει τυχαία αυτό τότε το διάβασμα μετατρέπεται κουραστικό. 'Όταν αυτό αποφασίσει να σταματήσει τότε και πάλι ζαλίζομαι και δεν μπορώ να διαβάσω ποιοτικά ή να συγκεντρωθώ τόσο όσο πρέπει.


Αν με καποιο τροπο διεγειρουμε την νευρικη μας ενεργεια με καποιο τροπο ,ουσια πχ καφε η συνδοιασμο καφε και καποιας συγκινισιακης φορτισης ,και ειδικα ενα παιδι που ο οργανισμος του ειναι παρθενος ,τοτε υπαρχει αμεση αντιδραση

Αμεση συνεπεια αυτου βεβαια θα ειναι η μετεπειτα εξαντληση , αλλα και η απωλεια συγκεντρωσης αφου η προσοχη θα εχει τραβηχτει ειτε απο την υπερβολικη ποσοτητα ενεργειας που εκλειεται ειτε απο την εξαντληση λογω εκλησεως αυτης της ενεργειας

Μετατρεπει επισης το διαβασμα σε κουραστικο επειδη ηδη υπαρχει η προαναφερθεισα κατασταση και εσυ φορτωνεις το συστημα ακομα περισσοτερο

Δεν δεχεσαι τα καινουργια δεδομενα που εχουν -χεις δημιουργηθει -σει

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2014, 13:19:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Κατα τα αλλα η πραγματικη και μονιμη θεραπεια ερχεται μονο μεσα απο την φυση ,να γνωρισουμε δηλαδη που την παραβιαζουμε ,και απο την βοηθεια μεσω της φυσης , οταν θα χρησιμοποιησουμε [βοτανα βελονισμο κλπ για να αποκαταστησουμε την ευρυθμη λειτουργια ,και την ενεργεια ]

Λες ότι οι δράσεις κατά συπτωμάτων - βελονισμός, βότανα - μπορούνε να αναιρέσουν τις συνέπειες των παραβιάσιών μας (με τη συμπεριφορά;) Δε νομίζω. Πρώτα έρχεται το "να γνωρισουμε δηλαδη που την παραβιαζουμε" μετά το να διορθώσουμε το πράγμα στην καθημερινότητα, και μόνο τότε βελονισμοί και βότανα θα είναι κάτι περισσότερο από προσωρινά μπαλώματα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1623 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2014, 13:52:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
χάνω εν μέρη την ενεργητικότητά μου, την αίσθηση του χρόνου και την συγκέντρωσή μου. Η αίσθηση που μου αφήνει στο τέλος είναι σαν να προέρχομαι από αλλού και παράλληλα νιώθω έντονα πως είμαι ξένη μέσα στο περιβάλλον μου...ενώ τα άτομα αυτά ή το μέρος το γνωρίζω καλά.


Χασιμο της ενεργητικοτητος ειπαμε ...φυσικο επακολουθο

Αισθηση του χρονου ομως δεν μπορω να το αποδωσω καπου γιατι δεν ειχα παρομοια εμπειρια

Μπορει ομως αυτη η εντονη ενεργοποιηση της νευρικης σου ενεργειας να πηγαινει ακομα βαθυτερα !!


quote:
Άλλες φορές μόλις τελειώνει αυτό το "βάσανο" τότε αφήνει πίσω του μια αίσθηση πίκρας η οποία δεν ξέρω από που προήλθε.


Αυτο ειναι φυσιολογικοτατο


Ολο αυτο ηταν εκτος προγραματος και συν της αλλοις σου δινει την αισθηση οτι διαφερεις απο τους αλλους ,που ετσι και αλλιως ολοι διαφερουμε μεταξυ μας

Φυσικο επισης να μην ξερεις απο που ηρθε ,γιατι το σωμα σου σαν παιδι που εισαι δεν εχει συνιθισει να βλεπει δυσλειτουργιες και αυτα σου φαινονται πρωτογνωρα


Γενικα να θυμασαι

1)Για οτιδηποτε γινεται υπαρχει αιτια
Πολλες φορες δεχομαστε την αιτια [λανθασμενη συμπεριφορα συνηθεια] αλλα αδυνατουμε να δεχτουμε το αποτελεσμα

2)Ο καθενας απο εμας ειναι διαφορετικος
Αυτο σημαινει, οτι σε καποια πραγματα -συνηθειες ενδεχομενως, οι αλλοι να τα αντεχουν η να αντιδρουν διαφορετικα απεναντι σε αυτα

η.....να νομιζεις οτι αντιδρουν διαφορετικα


Παρομοιο προβλημα αντιμετωπιζα στην ηλικια σου οταν επινα καφε

Ολοι επιναν !!!


Απλα ο δικος μου οργανισμος αντιδρουσε διαφορετικα η λιγο διαφορετικα

Το χειροτερο ηταν οτι δεν ειχα την δυνατοτητα να δωσω μια εξηγηση και οτι γκρεμιζε τα μεχρι τοτε δεδομενα μου

Ελπιζω να βοηθησα


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1623 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2014, 11:13:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Λες ότι οι δράσεις κατά συπτωμάτων - βελονισμός, βότανα - μπορούνε να αναιρέσουν τις συνέπειες των παραβιάσιών μας (με τη συμπεριφορά;) Δε νομίζω. Πρώτα έρχεται το "να γνωρισουμε δηλαδη που την παραβιαζουμε" μετά το να διορθώσουμε το πράγμα στην καθημερινότητα, και μόνο τότε βελονισμοί και βότανα θα είναι κάτι περισσότερο από προσωρινά μπαλώματα.


Ειπα κατι διαφορετικο ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2014, 11:34:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Λες ότι οι δράσεις κατά συπτωμάτων - βελονισμός, βότανα - μπορούνε να αναιρέσουν τις συνέπειες των παραβιάσιών μας (με τη συμπεριφορά;) Δε νομίζω. Πρώτα έρχεται το "να γνωρισουμε δηλαδη που την παραβιαζουμε" μετά το να διορθώσουμε το πράγμα στην καθημερινότητα, και μόνο τότε βελονισμοί και βότανα θα είναι κάτι περισσότερο από προσωρινά μπαλώματα.

Όπως το βλέπω - πιο χρήσιμο είναι να προτίνουμε μια συμπεριφορά που ελαχιστοποιεί την ανάγκη μπαλωμάτων (με βελονισμούς κτλ) και λιγότερο χρήσιμο (αλλά σαφώς ευκολότερο και βολικότερο) είναι να προτίνουμε λύσεις-μπαλώματα χωρίς πιο θεμελιώδεις αλλαγές.

Ειπα κατι διαφορετικο ;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.125
Maintained by Digital Alchemy